Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 78-84

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 78-84"

Transkript

1 Servicenämnden Plats och tid Bolmen 3, kl Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Peter Sjöholm (M) Agneta Thulin (S) Christer Andersson (S) Olle Hällnäs (SD) Johan Carlsson (C) Kent Andersson (S) Ersättare inte tjänstgörande Stig Gesterling (-) Övriga deltagare Utses att justera John Nilsson, t f förvaltningschef Jaroslava Nilsson, HR-konsult 78 Katarina Lindh, avd chef fastighet Karin Brywe, utvecklingsstrateg 78, 80 Kristian Helgesson, avd chef kost och städ 81 Carlos Paredes, Kommunal Olle Hällnäs (SD) Justeringens plats och tid Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf Ordförande Harald Lagerstedt (C) Justerande Olle Hällnäs (SD)

2 Servicenämnden Svn 78 Dnr SVN 2018/0002 Förvaltningen informerar Information om Agerusundersökningen Lägesrapport om ombyggnad stadshus C Information om FM, bland annat loggboksgrupper och paketeringar. Information att en innovationskock har anställts på kost- och städavdelningen. Johan Carlsson (C) frågar om tidplan för utemiljön Göthriks skola. Förvaltningen svarar att samordning sker med barn- och utbildningsförvaltningen och att man kommer att framföra önskemål om prioritering av Göthriks skola.

3 Servicenämnden Svn 79 Dnr SVN 2018/0052 Svar på motion om fler parkeringsplatser på Östergården Beslut Servicenämnden beslutar 1. tillstyrka att fler parkeringsplatser anläggs på Östergården. 2. avstyrka att hamn- och gatunämnden får i uppdrag att besluta om antal och mer exakt placering av dessa parkeringsplatser. Beskrivning av ärendet Servicenämnden har av kommunstyrelsen getts möjlighet att yttra sig över motion från Erik Hellsborn (SD) angående fler parkeringsplatser på Östergården. På Östergården ligger en populär och välbesökt lunchrestaurang där seniorer kan äta lunch till rabatterat pris. Restaurangen fungerar som en social mötesplats för äldre i området. Motionären anför dock att parkeringssituationen är ansträngd som en följd av restaurangens popularitet och den begränsade tillgången till parkeringsplatser i nära anslutning till restaurangen. Motionären förslår därför kommunfullmäktige att besluta om att anlägga fler parkeringsplatser vid Östergården samt uppdra åt hamn- och gatunämnden att besluta om antal och mer exakt placering av dessa parkeringsplatser. Då hamn- och gatunämnden inte hanterar parkeringsplatser på kommunens fastigheter så har uppdraget av att svara på motionen och se möjligheterna till att skapa fler parkeringsplatser på Östergården lämnats över till servicenämnden. Beslutsunderlag Arbetsutskottet den 11 oktober 2018, 73 Serviceförvaltningens beslutsförslag den 30 september, Kommunstyrelsens arbetsutskott den 4 juni 2018, 52. Hamn- och gatuförvaltningens beslutsförslag den 16 maj Begäran om yttrande, den 21 mars Motion från Erik Hellsborn (SD) angående fler parkeringsplatser på Östergården, den 3 februari 2017.

4 Servicenämnden Övervägande Serviceförvaltningen ställer sig positiv till intentionerna i motionen. Det är möjligt att tillskapa fler parkeringsplatser i anslutning till restaurangen vid Östergården. Serviceförvaltningen ansvarar för de beslut som tas på kommunens fastighetsmark där de i motionen omnämnda parkeringsplatserna är belägna. Serviceförvaltningen föreslår därför servicenämnden att tillstyrka motionen och överlämna uppdraget att tillskapa fler parkeringsplatser till serviceförvaltningen Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen Avd chef fastighet

5 Servicenämnden Svn 80 Dnr SVN 2018/0061 Översyn av riktlinjer och kriterier för miljöpriset Beslut Servicenämnden beslutar 1. anta förvaltningens yttrande daterat den 4 oktober Beskrivning av ärendet Under våren 2018 fick kommunstyrelsens förvaltning i uppdrag att genomföra en översyn av riktlinjer och kriterier för miljöpriset. Kommunstyrelsens arbetsutskott har den 4 september beslutat att skicka följande förslag på remiss till samtliga nämnder och bolag, samt sittande miljöprisjury. Eventuellt reviderade riktlinjer och kriterier beslutas i kommunfullmäktige och föreslås gälla från Beslutsunderlag Arbetsutskottet den 11 oktober 2018, 71. Serviceförvaltningens beslutsförslag den 4 oktober Förslag till Policy för översyn av riktlinjer och kriterier för miljöpriset i Varbergs kommun. Övervägande Förslaget till policy för översyn av riktlinjer och kriterier för miljöpriset i Varbergs kommun täcker hela processen och är bra och tydlig. Det förslag till policy som tagits fram är tänkt att skapa förutsättningar att utveckla och uppdatera Miljöpriset i Varbergs kommun. I policyn tydliggörs informationsflödet och medborgardialogen på ett konkret sätt. Detta är bra, då det är viktigt att fler medborgare får kännedom om priset och att därmed kunna lyfta fram fler goda exempel som kan bidra till en hållbar utveckling för kommunen. Utifrån detta tillstyrker servicenämnden förslaget. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen Utvecklingsstrateg

6 Servicenämnden Svn 81 Dnr SVN 2018/0069 Digitalisering egenkontroll Beslut Servicenämnden beslutar 1. använda kr från servicenämndens investeringskonto, Utveckling IT, för att köpa digitalt system för egenkontroll i köken. Beskrivning av ärendet Regeringen och SKL har ett gemensamt projekt om digital förnyelse av offentlig sektor som bidrar till en smartare välfärd. Serviceförvaltningen vill vara en del av detta arbete för att uppnå servicenämndens mål om att vara i framkant och få medarbetarna att känna stolthet. Därför äskar serviceförvaltningen kr från servicenämndens investeringskonto, Utveckling IT, för att köpa in ett digitalt arbetssätt för egenkontroll i kök. Utbildning och implementering planeras att genomföras under Servicenämnden är skyldig att uppfylla livsmedelslagstiftningens krav i verksamheten. Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har ansvar för kontrollen enligt livsmedelslagstiftningen. De kontrollerar olika områden som bland annat rutiner för livsmedelshantering, rengöring, skadedjursbekämpning, personalhygien samt underhåll av lokaler och utrustning. I dag har alla serviceförvaltningens kök ett omfattande dagligt arbete med egenkontrollen som säkrar de offentliga måltiderna. Detta arbetet utförs och dokumenteras helt analogt med termometrar samt papper och penna på blanketter som sedan förvaras i otaliga pärmar. När inspektioner från Miljö och hälsa sker kan det vara svårt att få en överblick av vad som gjorts och att allt är i sin ordning. Det är även svårt för t.ex. vikarier att få en överblick och veta att de utfört alla moment. Serviceförvaltningen vill nu införa ett digitalt system som redan används i flera kommuner bl.a. i Marks kommun och i stora delar av Danmark. Systemet ger möjlighet till att utföra alla kontroller som omfattas av egenkontroll-programmet digitalt via en app. Detta blir mer användarvänligt än dagens analoga system med flertalet olika blanketter som ska fyllas i.

7 Servicenämnden Den digitala dokumentationen innebär också en avsevärd bättre möjlighet för överblick från exempelvis ledning eller Miljö och hälsa i samband med livsmedelsinspektioner. Från centralt håll kan varje enhet följas och ansvarig chef kan påminna de enheter som har kontroller kvar att genomföra och eventuella brister blir skyndsamt upptäckta och åtgärdade. Genom appen ges varje kök en personlig bild med de kontrollpunkter som de ska genomföra under veckan. De större köken har fler kontrollpunkter än de mindre. Aktuellt värde vid kontrollerna matas in och om värdet avviker från normalt måste en korrigerande åtgärd genomföras, denna måste också dokumenteras. Åtgärden kan vara att justera kylskåpets temperatur, ta kontakt med tekniker och som sista utväg kasta matvaror. Beslutsunderlag Arbetsutskottet den 11 oktober 2018, 72 Serviceförvaltningens beslutsförslag den 4 oktober, Protokollsutdrag: Avd chef kost och städ

8 Servicenämnden Svn 82 Dnr SVN 2018/0074 Sammanträdesdagar för servicenämnden 2019 Beslut Servicenämnden beslutar 1. anta förslag till sammanträdesdagar för servicenämnden Beskrivning av ärendet Förslag till sammanträdesdagar för servicenämnden: Torsdagar med start klockan 13:30 där inget annat anges. 24 januari 25 februari (må) 21 mars 25 april 23 maj 27 juni 22 augusti 26 september 24 oktober 5 december Beslutsunderlag Serviceförvaltningens beslutsförslag den 8 oktober 2018.

9 Servicenämnden Svn 83 Dnr SVN 2018/0003 Månadsrapport september Beslut Servicenämnden tar del av månadsrapporten och beslutar 1. lägga den till handlingarna. Beskrivning av ärendet Servicenämnden redovisar per september ett resultat som avviker positivt med 7,0 mnkr mot periodiserad budget. Intäkterna avviker positivt med 10,3 mnkr mot budget vilket till största delen (10,6 mnkr) beror på ökad efterfråga på lokaler som fastighetsavdelningen hyr ut. Verksamhetskostnaderna ökar i samma grad. Restvärdet för Mariedal belastar verksamhetskostnaderna och resultatet med en engångspost på 6 mnkr. Övriga verksamheters kostnader avviker positivt mot periodiserad budget. Kostnader för arbetskraft avviker 3,5 mnkr positivt mot budget detta beror främst på ej tillsatta tjänster under året samt långtidssjukskrivningar. Avskrivningar och ränta avviker positivt med 7,5 mnkr beroende på att projekt och investeringsavslut blivit försenade. Enligt den nya rutinen kommer investeringar aktiveras löpande under året och serviceförvaltningen blir då debiterade avskrivningar och ränta efter hand under innevarande år. Beslutsunderlag Arbetsutskottet den 11 oktober 2018, 74. Månadsrapport september 2018.

10 Servicenämnden Svn 84 Dnr Meddelanden SVN 2018/ Kf 159 Svar på uppdrag om rapportering av nämndernas jämställdhetsarbete SVN 2017/ Kf 161 Svar på motion om kostpolicy kring matfetter SVN 2017/ Ks 190 Redovisning av nämndernas arbete med program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av privata utförare SVN 2018/ Ks pu 30 Uppdatering av handlingsplan mobbning, kränkande särbehandling och trakasserier Ks pu 33 Riktlinje alkohol vid representation SVN 2018/ SVN 2018/ Ks pu 46 Revidering av befintlig riktlinje för rökfri arbetstid

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 1-9

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 1-9 Servicenämnden 2019-01-24 1-12 Plats och tid Bolmen 3, kl. 8.30-10:30 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Tobias Carlsson (L) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 58-63

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 58-63 Servicenämnden 2016-10-20 1-9 Plats och tid Neden, kl. 13.30-16.00 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Agneta Thulin (S) Christer

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 41-51

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 41-51 Servicenämnden 2017-06-26 1-14 Plats och tid Neden, kl. 13.30-16.00 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Christer

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 69-77

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 69-77 Servicenämnden 2018-09-27 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum Himlen, kl. 13.30-16.15 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S)

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 27-33

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 27-33 Servicenämnden 2017-04-26 1-9 Plats och tid Svarten, kl. 13.30-16.00 ande Ersättare inte tjänstgörande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm (M) Karl

Läs mer

Servicenämndens arbetsutskott

Servicenämndens arbetsutskott Servicenämndens arbetsutskott 2018-11-22 1-10 Plats och tid Bolmen 2, kl. 8.30-12.00 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2015-05-20 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 13:30 16.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) t o m 42 Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2015-09-24 1-8 Plats och tid Ankarskolan, kl. 13:00 16:30 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Plats och tid Neden, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 28-32

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 28-32 Servicenämnden 2016-05-26 1-7 Plats och tid Svarten, kl. 13.30-16.25 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter

Läs mer

Håkan Axelsson, avd chef it-avd 81 Rosita Ahlstedt, enhetschef 81 Kristian Helgesson, avd chef kost och städ 81

Håkan Axelsson, avd chef it-avd 81 Rosita Ahlstedt, enhetschef 81 Kristian Helgesson, avd chef kost och städ 81 Servicenämndens arbetsutskott 2018-11-09 1-8 Plats och tid Bolmen 2, kl. 8.30-11.40 ande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2015-01-29 1-13 Plats och tid Fävren, kl. 13:30 15:30 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 62-69

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 62-69 Servicenämnden 2017-09-21 1-12 Plats och tid Neden, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 7-10

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 7-10 Servicenämnden 2016-03-03 1-6 Plats och tid Fävren, kl. 13.30-15.20 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm (M) ej 8 Karl Johan Wiktorp (L)

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 19-27

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 19-27 Servicenämnden 2016-04-28 1-13 Plats och tid Sjöaremossen, kl. 13:30 16:20 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl

Läs mer

Servicenämndens arbetsutskott Kristian Helgesson, t f avd chef kost och städ 3, 5. Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-6

Servicenämndens arbetsutskott Kristian Helgesson, t f avd chef kost och städ 3, 5. Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-6 Servicenämndens arbetsutskott 2017-01-12 1-8 Plats och tid Kärrsnäppan, kl. 8.30-11.15 ande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) 3-6 Övriga deltagare Utses att justera Eva Olson,

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-10

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-10 Servicenämnden 2018-01-25 1-13 Plats och tid Svarten, kl. 13.30-16.20 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Olle

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-08-27 1-11

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-08-27 1-11 Servicenämnden 2015-08-27 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Kristian Helgesson, avd chef kost och städ Sophia Ånhed, verksamhetsutvecklare Katarina Lindh, avd chef fastighet Håkan Axelsson, avd chef it-avd

Kristian Helgesson, avd chef kost och städ Sophia Ånhed, verksamhetsutvecklare Katarina Lindh, avd chef fastighet Håkan Axelsson, avd chef it-avd Servicenämndens arbetsutskott 2018-01-11 1-10 Plats och tid Kärrsnäppan, kl. 9.00-12.30 Beslutande Harald Lagerstedt (C) 2-7 Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2014-08-25 1 Plats och tid Fävren, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Peter Sjöholm (M)

Läs mer

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 63-72

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 63-72 Servicenämnden 2019-08-22 1-14 Plats och tid Stadshus A, A1, kl. 13.30-16:30 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Tobias Carlsson (L) Leif Rehbinder (S) Göran Dahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2016-01-28 1-10 Plats och tid Neden, kl. 13:30 16:30 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 42-50

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 42-50 Servicenämnden 2018-05-24 1 Plats och tid Bolmen 3, kl. 13.30-15.20 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Karl Johan Wiktorp (L) Agneta Thulin (S) Christer Andersson (S) Olle

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 17-26

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 17-26 Servicenämnden 2017-03-30 1-14 Plats och tid Fävren, kl. 13.30-16.00 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Servicenämndens arbetsutskott

Servicenämndens arbetsutskott Servicenämndens arbetsutskott 2018-05-14 1-13 Plats och tid Bolmen 2, kl. 8.30-11.30 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare

Läs mer

Jo l~~ Paragraf Varbergs kommun Servicenämnden. Sammanträdesprotokoll. Plats och tid. Beslutande. Ersättareej tjänstgörande.

Jo l~~ Paragraf Varbergs kommun Servicenämnden. Sammanträdesprotokoll. Plats och tid. Beslutande. Ersättareej tjänstgörande. 1-8 Plats och tid Beslutande Neden, kl. 13:30-15:20 Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Peter Sjöholm (M) Gösta Alness (M) Hans Bengtsson (S) Eva-Lena Repfennig (MP) Jan Fagenheim (M) Agnetha Thulin

Läs mer

Motion till Varbergs kommunfullmäktige angående att utvärdera buffeservering

Motion till Varbergs kommunfullmäktige angående att utvärdera buffeservering 2017-06-19 Motion till fullmäktige angående att utvärdera buffeservering Motivering Buffeservering innebär att det serveras flertalet rätter och att eleverna utifrån dessa rätter själva väljer vad de vill

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 85-97

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 85-97 Servicenämnden 2018-12-06 1-17 Plats och tid Bolmen 3, kl. 13.30-15.00 ande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Agneta Thulin (S) Christer

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 34-40

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 34-40 Servicenämnden 2017-05-24 1-13 Plats och tid Svarten, kl. 9.00-11.20 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Göran Dahl (M) Peter Sjöholm (M) Karl

Läs mer

Johan Carlsson (C) t o m 66 Stig Gesterling Kent Andersson (S)

Johan Carlsson (C) t o m 66 Stig Gesterling Kent Andersson (S) Servicenämnden 2016-12-08 1-15 Plats och tid Fävren, kl. 13.30-17.00 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Jan Fagenheim

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-7

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-7 Servicenämnden 2017-01-26 1-11 Plats och tid Neden, kl. 13.30-16.00 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) 2-7 Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2015-12-03 1-12 Plats och tid Fävren, kl. 13:45 16:30 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 31-40

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 31-40 Servicenämnden 2019-04-25 1-14 Plats och tid Folkets Hus, kl. 13.30-16.36 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Tobias Carlsson (L) Lennart Johansson (S) Göran Dahl

Läs mer

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON ORGANISATIONSNUMMER E-POSTADRESS. Varbergs kommun Norrgatan

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON ORGANISATIONSNUMMER E-POSTADRESS. Varbergs kommun Norrgatan 2017-05-08 1 (11) Serviceförvaltningen Beslutsorgan Servicenämndens arbetsutskott Tid Måndagen den 15 maj, kl. 8.30 Plats Kärrsnäppan Ärenden 1. Val av justerare 2. Anmälan av eventuella övriga ärenden

Läs mer

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON ORGANISATIONSNUMMER E-POSTADRESS. Varbergs kommun Norrgatan

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON ORGANISATIONSNUMMER E-POSTADRESS. Varbergs kommun Norrgatan 2019-06-04 1 (8) Serviceförvaltningen Beslutsorgan Servicenämndens arbetsutskott Tid Torsdagen den 13 juni, kl. 8.30 Plats Bolmen 2 Ärenden 1. Val av justerare förslag Göran Dahl (M) 2. Anmälan av eventuella

Läs mer

Servicenämndens arbetsutskott

Servicenämndens arbetsutskott Servicenämndens arbetsutskott 2018-06-14 1-16 Plats och tid Bolmen 2, kl. 8.30-11.30 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 44-51

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 44-51 Servicenämndens arbetsutskott 2017-09-13 1-13 Plats och tid Tolken, kl. 8.30-12.00 ande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Eva Olson, förvaltningschef

Läs mer

Servicenämndens arbetsutskott

Servicenämndens arbetsutskott Servicenämndens arbetsutskott 2016-11-24 1-10 Plats och tid Neden, kl. 10.00-13.45 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Övriga deltagare Eva Olson, förvaltningschef Lotta

Läs mer

Servicenämndens arbetsutskott

Servicenämndens arbetsutskott Servicenämndens arbetsutskott 2017-03-13 1 Plats och tid Kärrsnäppan, kl. 8.30-12.00, 12.30-13.15 ande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Övriga deltagare Eva Olson, förvaltningschef

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 11-17

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 11-17 Servicenämnden 2018-02-26 1-11 Plats och tid Svarten, kl. 13.30-17.00 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 70-79

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 70-79 Servicenämnden 2017-10-26 1 Plats och tid Fävren, kl. 13.30-15.50 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8

Sammanträdesprotokoll Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8 Hamn- och gatunämnden 2014-08-25 1-8 Plats och tid Stadshus B rum B1, kl. 14.30-15.30 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M) Lennart Andrén (M) Marita

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 80-91

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 80-91 Servicenämnden 2017-12-07 1-19 Plats och tid Fävren, kl. 13.30-16.45 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Servicenämnden

Servicenämnden Servicenämnden 2019-02-25 1-15 Plats och tid Folkets Hus, kl. 13.30-16.30 Beslutande Tobias Carlsson (L) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Chenay Mutlu (M) Björn Dahlén (C) Katarina Sundvall (C) Julia

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 51-62

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 51-62 Servicenämnden 2018-06-28 1-19 Plats och tid Bolmen 3, kl. 13.30-15.00 Beslutande Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Agneta Thulin (S) Christer

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum Varberg Event, kl. 8.00-9.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana

Läs mer

Katarina Lindh, TF Förvaltningschef, avdelningschef fastighet Jaroslava Nilsson, HR konsult 11, 12. Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 10-19

Katarina Lindh, TF Förvaltningschef, avdelningschef fastighet Jaroslava Nilsson, HR konsult 11, 12. Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 10-19 Servicenämndens arbetsutskott 2019-02-14 1-16 Plats och tid Bolmen 3, kl. 8.30-11:30 Beslutande Tobias Carlsson (L) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses

Läs mer

Håkan Axelsson, avd. chef IT-avdelningen Kristian Helgesson, avd. chef kost och städ Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 36-41

Håkan Axelsson, avd. chef IT-avdelningen Kristian Helgesson, avd. chef kost och städ Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 36-41 Servicenämndens arbetsutskott 2019-05-09 1-13 Plats och tid Bolmen 2, kl. 8.30-12.30 Beslutande Tobias Carlsson (L) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses

Läs mer

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens lokalförsörjning

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens lokalförsörjning Varbergs kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-01-31 1 Ks 4 Dnr KS 2016/0556 Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens lokalförsörjning Beslut Kommunstyrelsen beslutar 1. överlämna

Läs mer

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 19-30

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 19-30 Servicenämnden 2019-03-21 1 Plats och tid Folkets Hus, kl. 13.30-15:45 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Tobias Carlsson (L) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Chenay Mutlu (M) Björn Dahlén (C)

Läs mer

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-06-04 1-11 Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan 10.40-12.35. ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2014-12-08 1-11

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2014-12-08 1-11 Servicenämnden 2014-12-08 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 14:00 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Peter Sjöholm (M)

Läs mer

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-05-02 136 Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS 2016-533 KS, KF Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 59-69

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 59-69 Servicenämndens arbetsutskott 2018-09-13 1-16 Plats och tid Bolmen 2, kl. 8.30-11.45 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare

Läs mer

Helena Lind, vikarierande verksamhetsutvecklare Joakim Malmberg, controller. Hamn- och gatuförvaltningen. Sekreterare Helena Lind Paragraf 25-31

Helena Lind, vikarierande verksamhetsutvecklare Joakim Malmberg, controller. Hamn- och gatuförvaltningen. Sekreterare Helena Lind Paragraf 25-31 Hamn- och gatunämndens arbetsutskott 2019-04-08 1-12 Plats och tid B2, Stadshus B, kl. 9.00-11.45 Beslutande Micael Åkesson (M) Lennart Isaksson (S) Karl-Johan Wiktorp (L) Övriga deltagare Utses att justera

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsen 2018-12-18 1-6 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 13.30-13.45 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott Kommunstyrelsens personalutskott 2013-04-18 1-11 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagare Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) kl. 8.30-11.10 Marianne

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Kerstin Söderlund. Ordförande. Lars-Göran Johansson. Justerande. Erik Eriksson

Underskrifter Sekreterare. Kerstin Söderlund. Ordförande. Lars-Göran Johansson. Justerande. Erik Eriksson 1 (16) Sammanträdesprotokoll Falu kommun Plats och tid Egnellska huset, Swedenborg kl. 13:15 17:20. ande S Lars-Göran Johansson, ordförande MP Erik Eriksson, 1:e vice ordförande L Svante Parsjö Tegnér,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december 2014 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.40 Beslutande: Urban Granfelt, ordf Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson Ersättare:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-06-25 1-24

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-06-25 1-24 Servicenämnden 2015-06-25 1-24 Plats och tid Fävren, kl. 13:00 16:30 ande Harald Lagerstedt (C) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Karl Johan Wiktorp (FP) Agneta Thulin (S) Olle Hällnäs (SD) Jäv 59 Johan

Läs mer

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2017-12-05 325 Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS 2017-440 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Nr 1. Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00. Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Nr 1 Tid: Onsdag den 21 januari 2015, kl 10.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Ledamöter: Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) ordförande Carl-Johan Schiller

Läs mer

Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 2:e vice ordförande Johan Jacobsson (S)

Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 2:e vice ordförande Johan Jacobsson (S) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Torsö, 2 april 2019, kl. 15.00 15.55 Beslutande Sven-Inge Eriksson (KD) Ordförande Erland Gustavsson (M), 1:e vice ordförande Suzanne Michaelsen

Läs mer

Motion om förenkling vid betalning av resor med färdtjänst. KS 2014-119

Motion om förenkling vid betalning av resor med färdtjänst. KS 2014-119 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-08-19 237 Motion om förenkling vid betalning av resor med färdtjänst. KS 2014-119 KS KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Matsalen på Västerskolan, onsdagen den 21 mars 2018, klockan 16.00-17.45 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S9, Mikael Peterson (S) ordförande,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:05 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409

Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 20 Medborgarförslag anbudsskola. (AU 376) KS 2014-409 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 39-43

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 39-43 Servicenämndens arbetsutskott 2017-08-14 1-12 Plats och tid Kärrsnäppan, kl. 8.30-11.30 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Övriga deltagare Eva Olson, förvaltningschef

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Personalutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Personalutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hemtjänstens lokaler i Ruda, onsdagen den 8 juni 2016 kl 08.00-12.00 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-04-24 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-9. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Produktionsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Produktionsnämnden 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 14:00 15:15 Beslutande ledamöter Rainor Melander (S) ordf. Camilla Öhresten (V) Kurt Larsson (S) Kerstin Frånlund (S) John Lundström (C) Curt Svensson

Läs mer

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM)

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM) Sida 1 (8) Plats och tid Bonaren, måndagen den 10 juni 2019 kl 13:00-15:00 Beslutande Ann-Sofie Törnqvist Elizabeth Strid Ingela Berglund Urban Persson Jenny Svanqvist Elizabeth Strid Lärarförbundet Urban

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 09.45-12.00 Ajournerat 10.45-10.55 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9 Kommunstyrelsens personalutskott 2012-12-13 1-9 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, klockan 8:30-11:40

Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, klockan 8:30-11:40 Kommunstyrelsens personalutskott 2018-05-07 1-12 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, klockan 8:30-11:40 ande Anne Tano (M), ordförande Ewa Klang (S), vice ordförande Harald Lagerstedt (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-08-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf Tommy Nilsson (s) 2:e v

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Lantmäterinämnden 30 januari 2013

Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Lantmäterinämnden Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Sid Justering... 3 1 Bokslut 2012 - Lantmäterinämnden... 4 2 Överföring av resultat - lantmäterinämnden... 5 3 Svar på remiss angående revidering av

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Karin Hedwall Aldskogius. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande.. Mikael Rosén

Underskrifter Sekreterare. Karin Hedwall Aldskogius. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande.. Mikael Rosén 1 (11) Sammanträdesprotokoll Falu kommun Plats och tid Rådhusets Sessionssal kl. 13:15 17:15 ande S Susanne Norberg, ordförande C Camilla Andersson Sparring M Mikael Rosén, 2:e vice ordförande S Jonny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Kristian Vramsten (M) (vice ordförande) Solveig Hallin (S) Marie

Läs mer

Sekreterare Kerstin Larsson Paragraf 8-16

Sekreterare Kerstin Larsson Paragraf 8-16 Servicenämnden 2017-03-02 1-16 Plats och tid B1, kl. 9.00-12.00 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (10) Personalutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (10) Personalutskottet 2011-02-15 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 15 februari 2011, kl.13.00-15.30. ande Yoomi Renström (S), ordförande Håkan Englund (S), vice ordförande, 1-4 Mikael Jonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Kommunstyrelsens personalutskott 2012-09-06 1-9 Plats och tid Personalkontorets sammanträdesrum, kl. 8.30-10.30 ande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Harald Lagerstedt (C) Marianne

Läs mer

Motion om att utreda lärarnas arbetssituation och rättssäkerhet vid våldsamma situationer. (AU 166) KS 2014-13

Motion om att utreda lärarnas arbetssituation och rättssäkerhet vid våldsamma situationer. (AU 166) KS 2014-13 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-06-03 146 Motion om att utreda lärarnas arbetssituation och rättssäkerhet vid våldsamma situationer. (AU 166) KS 2014-13 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Medborgarförslag om bilpool. (AU 291) KS 2014-320

Medborgarförslag om bilpool. (AU 291) KS 2014-320 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 253 Medborgarförslag om bilpool. (AU 291) KS 2014-320 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet

Läs mer

Motion om plan för att minska antalet barn i förskolegrupperna. (AU 35) Dnr KS 2011-363

Motion om plan för att minska antalet barn i förskolegrupperna. (AU 35) Dnr KS 2011-363 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2012-02-07 42 Motion om plan för att minska antalet barn i förskolegrupperna. (AU 35) Dnr KS 2011-363 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2018-02-12 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Guldrummet. Klockan 14.00-15.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Janeth Lundberg (S), vice ordförande Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Heléne Allanson. Ordförande. Lars-Göran Johansson. Justerande.. Monica Jonsson

Underskrifter Sekreterare. Heléne Allanson. Ordförande. Lars-Göran Johansson. Justerande.. Monica Jonsson 1 (13) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Egnellska huset, Swedenborg kl. 13:15-17:10 ande S Lars-Göran Johansson, ordförande MP Erik Eriksson, 1:e vice ordförande L Åsa Nilser S Monica Jonsson M Christer

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 januari 2015, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1. Upprop 2 Val av två protokolljusterare och tid och plats

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119 Socialnämnden 113-119 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om kvalitetsledningssystem 5 Ansökan om utökat serveringstillstånd First Hotel Grand 6 Handlingsprogram Våld i nära relationer

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-01-23 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 14.00 16.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) ersätts av Hans Bohlin (S) Anders Englund (S) Jan-Olof

Läs mer