Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 85-97

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 85-97"

Transkript

1 Servicenämnden Plats och tid Bolmen 3, kl ande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Agneta Thulin (S) Christer Andersson (S) Olle Hällnäs (SD) Johan Carlsson (C) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Stig Gesterling (-) Kent Andersson (S) John Nilsson, t f förvaltningschef Kristian Helgesson, avdelningschef kost och städ 86, 97 Katarina Lindh, avdelningschef fastighet 86-90, 97 Fariba Afzali, avdelningschef kundservice 97 Rosita Ahlstedt, enhetschef IT avdelningen 91, 97 Jaroslava Nilsson, HR-konsult 97 Carlos Paredes, Kommunal Jenny Lindborg, controller Peter Sjöholm (M) Justeringens plats och tid Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf Ordförande Harald Lagerstedt (C) Justerande Peter Sjöholm (M)

2 Servicenämnden Svn 85 Dnr SVN 2018/0002 Förvaltningen informerar Information uppföljning matsedel höstterminen Ombyggnad stadshus C -avtal tecknat med entreprenör och arbetet har påbörjats. Vandalisering Ankarskolan belysningen förbättras.

3 Servicenämnden Svn 86 Dnr SVN 2018/0085 Inventarier till ABW-lokalerna i stadshus C Servicenämnden beslutar 1. anvisa 2,6 mnkr från investeringskonto verksamhetsutveckling övrigt avseende inventarier till ABW lokalerna i stadshus C. om investering för ombyggnationen togs i budget Anpassningen består utav ombyggnation av ytorna, inte inventarier. Till lokalerna i stadshus C, som anpassas/byggas om till aktivitetsbaserat kontor (ABW), behövs inventarier. Med anledning av detta vill serviceförvaltningen äska 2,6 mnkr för att täcka de kostnader förvaltningen har 2018 för inventarier till det nya kontoret. Inventarier består av skrivbord, stolar, hyllor m m till arbetsplatser samt mötesytor i stadshus C plan 1. Totala investeringsbehovet för inventarier beräknas till 4,5 mnkr. sunderlag Arbetsutskottet den 9 november Serviceförvaltningens beslutsförslag den 30 oktober Övervägande Serviceförvaltningen har projekterat ytorna som ska vara till det nya kontoret. Planen är att ombyggnationen ska vara klar Serviceförvaltningen bedömer att finansieringen av begärd anpassning ryms inom regelverket för investeringskonto verksamhetsutveckling övrigt. Kapitalisering av begärd anpassning regleras genom hyra mot hyresgästen i form av hyra/anställd. Protokollsutdrag: Fastighetsavdelningen

4 Servicenämnden Svn 87 Dnr SVN 2018/0083 Lokalanpassning DHR gården, Getterön Servicenämnden beslutar 1. anvisa 500 tkr från investeringskonto Anpassning fastighet för lokalanpassning DHR gården Getterön. Varbergs kommun hyr ut en lokal till vandrarhemmet som heter DHR gården och ligger på Getterön. Vandrarhemmet drivs av Varbergs lokalavdelning av DHR. DHR, som står för Delaktighet, Handlingskraft och Rörelsefrihet är en handikappförening som syftar till ett samhälle utan rörelsehinder var det en inspektion från räddningstjänsten som visade att vissa åtgärder var nödvändiga för att fortsätta verksamheten med vandringshem. sunderlag Arbetsutskottet den 9 november Serviceförvaltningens beslutsförslag den 30 oktober Rapport från Räddningstjänsten. Övervägande Serviceförvaltningen bedömer att finansieringen av anpassning ryms inom regelverket för investeringskonto anpassning fastighet. Kapitalisering av begärd anpassning regleras genom höjd hyra mot Västervåg/DHR. Investeringen redovisas i komponenter med en avskrivningstid på år. Protokollsutdrag: Fastighetsavdelningen

5 Servicenämnden Svn 88 Dnr SVN 2018/0084 Lokalanpassning Östergården för Region Halland BUP Servicenämnden beslutar 1. anvisa 210 tkr från investeringskonto Anpassning fastighet för lokalanpassning Östergården för Region Halland BUP Varbergs kommun hyr idag ut en del av lokalerna på Östergården till Region Halland. Nu har Region Halland behov av att utöka deras verksamhet på Östergården. När serviceförvaltningen flyttade ihop på Bolmen frigjordes ytor på Östergården. Dessa är nu anpassade för att vara uthyrningsbara till Region Halland och deras barn- och ungdomspsykiatri i form av ytskikt, larm, ljudisolering m m. sunderlag Arbetsutskottet den 9 november Serviceförvaltningens beslutsförslag den 30 oktober Behovsanalys tillsammans med Region Halland. Övervägande Serviceförvaltningen bedömer att finansieringen av anpassning ryms inom regelverket för investeringskonto anpassning fastighet. Kapitalisering av begärd anpassning regleras genom höjd hyra mot Region Halland. Investeringen redovisas i komponenter med en avskrivningstid på år. Protokollsutdrag: Fastighetsavdelningen

6 Servicenämnden Svn 89 Dnr SVN 2018/0077 Revisionsrapport - Granskning av fastighetsunderhåll Servicenämnden beslutar 1. ta till sig revisionens uppmaning, samt lägga rapporten till handlingarna. Förslag till beslut på sammanträdet Harald Lagerstedt (C) föreslår att servicenämnden tar till sig revisionens uppmaning och lägger rapporten till handlingarna. KPMG har utfört en revision av fastighetsunderhållet i Varbergs kommun på uppdrag av revisorerna. Serviceförvaltningen har varit delaktig i revisionen och lämnat ifrån sig de dokument som visar på hur man jobbar med fastighetsunderhållet av kommunens fastigheter. sunderlag Arbetsutskottet den 9 november Serviceförvaltningens beslutsförslag den 30 oktober Revisionsrapport Granskning av fastighetsunderhåll Övervägande Serviceförvaltningen instämmer med rapporten och är medveten om att man inte är i mål men på god väg. Serviceförvaltningen håller nu på med en statusinventering av kommunens fastigheter som ligger under förvaltningens ansvar att underhålla. Denna inventering är prioriterad och kommer vara klar Resultatet kommer att användas för att planera underhållet akut, 5 år, 10 år samt 30 år. Hittills har förvaltningen konstaterat att det inte finns något akut underhåll i våra fastigheter som är inventerade. Denna inventering kommer stärka serviceförvaltningens kontroll av fastighetsunderhållet som ett led att bibehålla fastigheternas värde.

7 Servicenämnden Svn 90 Dnr SVN 2018/0079 Svar på motion om biologisk mångfald Servicenämnden beslutar 1. tillstyrka motion om biologisk mångfald i Varberg Förslag till beslut på sammanträdet Harald Lagerstedt (C) föreslår att servicenämnden tillstyrker motionen. Motionen talar om att på klippta gräsytor växer inte blåklockor, vädd och gulmåra. På de klippta ytorna saknas då örter och då trivs inte bin, humlor, fjärilar och andra insekter enligt motionären. Varbergs kommun sköter en hel del ytor, både stora och små, på och vid fastigheter, anläggningar, längs med gator och cykelvägar, badplatser mfl och skötseln är spridd över flera förvaltningar och bolag. Motionären skriver vidare att när exploateringar tar natur i anspråk behöver vi vara mer noga med den biologiska mångfalden. Vidare lyfter motionären att brunbrända gräsmattor i klimatförändringarnas spår inte är något vackert och inbjudande då en gräsmatta är betydligt känsligare än en ängsmark. Miljöpartiet de gröna Varberg föreslår att: a) alla berörda förvaltningar samt kommunala bolag gemensamt ser över vilka ytor som lämpar sig för att främja biologisk mångfald b) De förvaltningar och bolag som ser möjligheter att främja biologisk mångfald på sina ytor tar fram planer, gärna gemensamma sådana om det finns möjligheter för effektivisering av skötseln, för att successivt öka den biologiska mångfalden. c) Arbetet med biologisk mångfald följs upp och redovisas årligen med mått som förvaltningarna och bolaget föreslår, om möjligt gemensamt. sunderlag Serviceförvaltningens beslutsförslag den 29 november Arbetsutskottet den 22 november Serviceförvaltningens beslutsförslag den 15 november Motion om biologisk mångfald i Varberg.

8 Servicenämnden Övervägande Serviceförvaltningen har idag en plan för skötsel av grönytor och har upphandlat en entreprenad med denna som underlag. Serviceförvaltningen ser det som andemeningen i motionens att satser är bra och tankarna i motionen är fullt möjliga att väva in i vårt arbetssätt. Inför nästa uppdatering av skötselplanen tar serviceförvaltningen gärna med de åsikter som framkommit i motionen. Serviceförvaltningen föreslår servicenämnden att tillstyrka motionen och att lämna yttrandet vidare till kommunfullmäktige. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen.

9 Servicenämnden Svn 91 Dnr SVN 2018/0088 Revisionsrapport: Granskning av fördelning av IT-säkerhetsansvar Servicenämnden tar del av rapporten och beslutar 1. uppdra åt IT-avdelningen att under 2019 genomföra åtgärder som syftar till att säkerställa IT-säkerheten kring utrustning som inte hanteras av IT-avdelningen, däribland pedagogernas datorer. Förslag till beslut på sammanträdet Göran Dahl (M) föreslår att servicenämnden beslutar att uppdra åt ITavdelningen att under 2019 genomföra åtgärder som syftar till att säkerställa IT-säkerheten kring utrustning som inte hanteras av ITavdelningen, däribland pedagogernas datorer. Kommunens revisorer har med hjälp av KPMG granskat fördelningen av IT-säkerhetsansvaret. sunderlag Arbetsutskottet den 22 november Serviceförvaltningens beslutsförslag den 15 november Revisionsrapport Granskning av fördelning av IT-säkerhetsansvaret. Övervägande Granskningen syftar till att konstatera om verksamheterna väljer en ITsäkerhetsnivå som stämmer överens med IT-avdelningens syn på rimlig säkerhetsnivå. Granskningen ska besvara följande revisionsfrågor: Hur är ansvarsfördelningen mellan IT-avdelning centralt och verksamheterna? o Vilken frihet respektive styrning finns från IT-avdelningens sida när det gäller olika val i införskaffande av system mm. o I vilken utsträckning är det ekonomin som styr valet av inköpt system/vara/tjänst? o Är valet enligt ovan grundat på någon form av sårbarhetsanalys eller riskanalys (skyddsnivå)?

10 Servicenämnden o Kan en nämnds val påverka övriga verksamheters system/skyddsnivå (en nämnd som väljer billiga (mindre säkra) alternativ i olika avseenden kanske påverkar ITskyddsnivån på övriga verksamheters system trots att de verksamheterna medvetet prioriterat och valt att lägga mer resurser på system eller andra tjänster)? Är ansvarsfördelningen mellan IT-avdelningen och verksamheterna relevant? Granskningen omfattar IT-säkerhet och inte informationssäkerhet som är ett vidare begrepp. IT-säkerhet fokuserar på att skydda en organisations värdefulla tillgångar som information, maskinvara och programvara. Granskningen har avsett kommunstyrelsen och samtliga nämnder. Granskningen har fokuserat särskilt på barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden och servicenämnden. Revisorerna bedömer att fördelningen av IT-säkerhetsansvaret i Varbergs kommun är god. Det är tydligt vad IT-avdelningen ansvarar för och vad förvaltningarna ansvarar för. En extern konsult har gjort en analys över IT-säkerheten i kommunens system och inte funnit någon hög risk. IT-avdelningen styr miljön i så stor utsträckning som det är lämpligt för att minimera risk för t.ex. intrång, virus och driftsäkerhet. Barn- och utbildningsförvaltningens datorer har IT-avdelningen inte fullständig kontroll över. Av denna anledning rekommenderar revisorerna att: göra en analys över de risker som eventuellt är förknippat med att pedagogernas apple-datorer är kopplade till kommunens nätverk Protokollsutdrag: IT-avdelningen

11 Servicenämnden Svn 92 Dnr SVN 2018/0076 Svar på remiss - Policy och riktlinjer för interna tjänsteleveranser, Facility Management Servicenämnden beslutar 1. ställa sig bakom förvaltningens yttrande. Ett förslag till policy och riktlinjer för interna tjänsteleveranser, Facility Management i Varbergs kommun har arbetats fram av kommunstyrelsens förvaltning och serviceförvaltningen. Övriga förvaltningar har getts möjlighet till medverkan och påverkan i en referens-/projektgrupp bestående av förvaltningens representanter på motsvarande avdelningschefsnivå. För underlätta jämförelser med andra kommuner även externt processtöd anlitats. sunderlag Arbetsutskottet den 22 november Serviceförvaltningens beslutsförslag den 15 november 2018 Policy för interna tjänsteleveranser, den 24 september Riktlinjer för interna tjänsteleveranser, Facility Management, i Varbergs kommun, den 14 september Övervägande Urvalsmodellen för interna tjänsteleveranser Facility Management, i Varbergs kommun täcker väl in hela processen och beskriver tydligt hur de interna tjänsteleveranserna i Varbergs kommun är utformade. Modellmatrisen omfattar den komplexitet som finns i leveransen och gör det lättare att hålla isär olika tjänstetyper, finansieringsformer, möjliga servicenivåer och urval.

12 Servicenämnden För att undvika långa och onödiga beslutsvägar bör en översyn av beslutsmodellerna i modellprinciperna för kommunen göras där en gränsdragning mellan vilka beslut som fattas av politiker och tjänstemän tydliggörs. Det kan t.ex. gälla upphandling av externa tjänsteleverantörer. I samtliga dokument benämns servicenämnden och serviceförvaltningen med samma förkortning, SER. Ett förtydligande föreslås där servicenämnden förkortas SEN och serviceförvaltningen SER. Arbetet med policy och riktlinjer har arbetats fram brett tillsammans med övriga förvaltningar och är väl förankrat. Serviceförvaltningen ser positivt på förslaget. Protokollsutdrag: Kommunstyrelsen

13 Servicenämnden Svn 93 Dnr SVN 2018/0016 Budget 2019 och långtidsplan Servicenämnden beslutar 1. fastställa budget för 2019 och långtidsplan Budget för 2019 innehåller i stort de investeringsmedel och ramar som krävs för att driva verksamheten enligt uppsatta mål och riktlinjer. Dock kan utebliven ramhöjning för Integration fördelning välfärdsmedel komma att påverka möjligheten till full leverans enligt inkluderingsenhetens önskemål. Valet att centralisera digitaliseringsbudgeten kan påverka IT-avdelningens möjlighet att snabbt kunna tillgodose kundernas önskemål eftersom beslutet inte ligger hos serviceförvaltningen. Prioriteringar i underhållet av vissa fastigheter kan behöva anpassas då den utökade reinvesteringsbudgeten avslogs. sunderlag Arbetsutskottet den 22 nov 2018, 87. Budget för 2019 och långtidsplan

14 Servicenämnden Svn 94 Dnr SVN 2018/0003 Månadsrapport oktober Servicenämnden tar del av månadsrapport för oktober och beslutar 1. lägga den till handlingarna Servicenämnden redovisar per oktober ett resultat som avviker positivt med 4,0 mnkr mot periodiserad budget. Intäkterna avviker positivt med 10,8 mnkr mot budget vilket till största delen (11,6 mnkr) beror på ökad efterfråga på lokaler som fastighetsavdelningen hyr ut. Verksamhetskostnaderna ökar i samma grad. Restvärdet för Mariedal belastar verksamhetskostnaderna och resultatet med en engångspost på 6 mnkr. Ej tillsatta tjänster och föräldraledigheter på IT-avdelningen resulterar i ett ökat behov av konsulter vilket avspeglar sig i ökade verksamhetskostnader (1,2 mnkr). Övriga verksamheters kostnader avviker positivt mot periodiserad budget. Kostnader för arbetskraft avviker 4,6 mnkr positivt mot budget detta beror främst på ej tillsatta tjänster, önskad sysselsättningsgrad där flera medarbetare minskat sin tjänstgöringsgrad och föräldraledigheter. Ökad grundbemanning inom kost och städ har lett till minskat behov av timanställningar vilket också påverkar personalkostnaderna positivt. Avskrivningar och ränta avviker positivt med 8,3 mnkr beroende på att projekt och investeringsavslut blivit försenade. Enligt den nya rutinen kommer investeringar aktiveras löpande under året och serviceförvaltningen blir då debiterade avskrivningar och ränta efter hand under innevarande år. sunderlag Arbetsutskottet den 22 november Månadsrapport oktober

15 Servicenämnden Svn 95 Dnr Delegeringsbeslut Servicenämnden beslutar 1. Godkänna redovisning av delegeringsbeslut. SVN 2018/ Arbetsutskottet 77 Inhyrning av administrativa lokaler vid ombyggnation stadshus A.

16 Servicenämnden Svn 96 Dnr Meddelanden SVN 2018/ Kf 173 Delårsrapport 2018 Varbergs kommun SVN 2018/ Kf 175 Slutredovisning fastighetsinvestering gällande Ankarskolan 2, objekt SVN 2018/ Kf 176 Slutredovisning fastighetsinvestering gällande omläggning och breddning av Påskbergsvallen, objekt SVN 2018/ Kf 178 Policy för informationssäkerhet samt riktlinjer för informationssäkerhet och lagring av digital information SVN 2018/ Kf 179 Kommunfullmäktiges sammanträdesdagar 2019 SVN 2018/ Ks 203 Tidplan med arbetet med Mål- och inriktningsdokument samt Budget 2020 och långtidsplan SVN 2018/ Ks 209 Utbildning förtroendevalda 2019 SVN 2017/ Ks 211 Redovisning av uppdrag om kartläggning av hjärtstartare SVN 2018/ Begäran om yttrande Motion om hållbarhetsmålen , Olle Hällnäs (SD) och Fredrik Gustafsson (SD) SVN 2018/ Begäran om yttrande - Förslag till belysningsstrategi för Varbergs kommun

17 Servicenämnden Svn 97 Dnr SVN 2018/0002 Tack till nämnd och förvaltning Ordförande avslutade mötet med att göra en summering av mandatperioden. Utifrån nämndens mål har det målinriktat jobbats med olika projekt, ny telefonilösning (MSK) och Varberg Direkt är infört. Aktivitetsbaserat arbetssätt och FM-konceptet kommer att bli verklighet inom en snar framtid. Det känns fantastiskt bra att våra restauranger får utmärkelser för bra mat, vi ligger i framkant på IT-området, stor och rätt i tiden omorganisation på fastighetsavdelningen är gjord, vi ligger i Sverigetopp avseende en fossilfri fordonsflotta. Personalen är vår viktigaste resurs, därför är det glädjande att vi jobbat framgångsrikt på alla plan för att få ner sjukskrivningarna! Avslutningsvis ett par medskick, fortsätt jobba för att minska sjukskrivningarna, jobba för att kunden ska uppfatta oss som en leverantör av tjänsterna. Gör varandra bra helt enkelt! Stort tack alla medarbetare och nämnden för gott samarbete under perioden! Dessutom tack alla medarbetare för ett gott jobb under detta året och God Jul och Gott Nytt År!

Servicenämndens arbetsutskott

Servicenämndens arbetsutskott Servicenämndens arbetsutskott 2018-11-22 1-10 Plats och tid Bolmen 2, kl. 8.30-12.00 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare

Läs mer

Håkan Axelsson, avd chef it-avd 81 Rosita Ahlstedt, enhetschef 81 Kristian Helgesson, avd chef kost och städ 81

Håkan Axelsson, avd chef it-avd 81 Rosita Ahlstedt, enhetschef 81 Kristian Helgesson, avd chef kost och städ 81 Servicenämndens arbetsutskott 2018-11-09 1-8 Plats och tid Bolmen 2, kl. 8.30-11.40 ande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att

Läs mer

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 1-9

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 1-9 Servicenämnden 2019-01-24 1-12 Plats och tid Bolmen 3, kl. 8.30-10:30 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Tobias Carlsson (L) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 78-84

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 78-84 Servicenämnden 2018-10-25 1-10 Plats och tid Bolmen 3, kl. 13.30-15.00 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Peter Sjöholm (M) Agneta Thulin (S) Christer Andersson (S) Olle

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 41-51

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 41-51 Servicenämnden 2017-06-26 1-14 Plats och tid Neden, kl. 13.30-16.00 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Christer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2015-09-24 1-8 Plats och tid Ankarskolan, kl. 13:00 16:30 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 69-77

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 69-77 Servicenämnden 2018-09-27 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum Himlen, kl. 13.30-16.15 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S)

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 28-32

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 28-32 Servicenämnden 2016-05-26 1-7 Plats och tid Svarten, kl. 13.30-16.25 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Plats och tid Neden, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 27-33

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 27-33 Servicenämnden 2017-04-26 1-9 Plats och tid Svarten, kl. 13.30-16.00 ande Ersättare inte tjänstgörande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm (M) Karl

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 7-10

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 7-10 Servicenämnden 2016-03-03 1-6 Plats och tid Fävren, kl. 13.30-15.20 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm (M) ej 8 Karl Johan Wiktorp (L)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2015-01-29 1-13 Plats och tid Fävren, kl. 13:30 15:30 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm

Läs mer

Servicenämndens arbetsutskott Kristian Helgesson, t f avd chef kost och städ 3, 5. Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-6

Servicenämndens arbetsutskott Kristian Helgesson, t f avd chef kost och städ 3, 5. Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-6 Servicenämndens arbetsutskott 2017-01-12 1-8 Plats och tid Kärrsnäppan, kl. 8.30-11.15 ande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) 3-6 Övriga deltagare Utses att justera Eva Olson,

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 58-63

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 58-63 Servicenämnden 2016-10-20 1-9 Plats och tid Neden, kl. 13.30-16.00 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Agneta Thulin (S) Christer

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 19-27

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 19-27 Servicenämnden 2016-04-28 1-13 Plats och tid Sjöaremossen, kl. 13:30 16:20 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2014-08-25 1 Plats och tid Fävren, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Peter Sjöholm (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2015-05-20 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 13:30 16.00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) t o m 42 Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-08-27 1-11

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-08-27 1-11 Servicenämnden 2015-08-27 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 34-40

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 34-40 Servicenämnden 2017-05-24 1-13 Plats och tid Svarten, kl. 9.00-11.20 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Göran Dahl (M) Peter Sjöholm (M) Karl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2016-01-28 1-10 Plats och tid Neden, kl. 13:30 16:30 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-7

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-7 Servicenämnden 2017-01-26 1-11 Plats och tid Neden, kl. 13.30-16.00 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) 2-7 Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 17-26

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 17-26 Servicenämnden 2017-03-30 1-14 Plats och tid Fävren, kl. 13.30-16.00 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 31-40

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 31-40 Servicenämnden 2019-04-25 1-14 Plats och tid Folkets Hus, kl. 13.30-16.36 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Tobias Carlsson (L) Lennart Johansson (S) Göran Dahl

Läs mer

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON ORGANISATIONSNUMMER E-POSTADRESS. Varbergs kommun Norrgatan

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON ORGANISATIONSNUMMER E-POSTADRESS. Varbergs kommun Norrgatan 2017-05-08 1 (11) Serviceförvaltningen Beslutsorgan Servicenämndens arbetsutskott Tid Måndagen den 15 maj, kl. 8.30 Plats Kärrsnäppan Ärenden 1. Val av justerare 2. Anmälan av eventuella övriga ärenden

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 62-69

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 62-69 Servicenämnden 2017-09-21 1-12 Plats och tid Neden, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2015-12-03 1-12 Plats och tid Fävren, kl. 13:45 16:30 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Kristian Helgesson, avd chef kost och städ Sophia Ånhed, verksamhetsutvecklare Katarina Lindh, avd chef fastighet Håkan Axelsson, avd chef it-avd

Kristian Helgesson, avd chef kost och städ Sophia Ånhed, verksamhetsutvecklare Katarina Lindh, avd chef fastighet Håkan Axelsson, avd chef it-avd Servicenämndens arbetsutskott 2018-01-11 1-10 Plats och tid Kärrsnäppan, kl. 9.00-12.30 Beslutande Harald Lagerstedt (C) 2-7 Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare

Läs mer

Johan Carlsson (C) t o m 66 Stig Gesterling Kent Andersson (S)

Johan Carlsson (C) t o m 66 Stig Gesterling Kent Andersson (S) Servicenämnden 2016-12-08 1-15 Plats och tid Fävren, kl. 13.30-17.00 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Jan Fagenheim

Läs mer

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 63-72

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 63-72 Servicenämnden 2019-08-22 1-14 Plats och tid Stadshus A, A1, kl. 13.30-16:30 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Tobias Carlsson (L) Leif Rehbinder (S) Göran Dahl

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 42-50

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 42-50 Servicenämnden 2018-05-24 1 Plats och tid Bolmen 3, kl. 13.30-15.20 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Karl Johan Wiktorp (L) Agneta Thulin (S) Christer Andersson (S) Olle

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-10

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 1-10 Servicenämnden 2018-01-25 1-13 Plats och tid Svarten, kl. 13.30-16.20 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Olle

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-06-25 1-24

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-06-25 1-24 Servicenämnden 2015-06-25 1-24 Plats och tid Fävren, kl. 13:00 16:30 ande Harald Lagerstedt (C) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Karl Johan Wiktorp (FP) Agneta Thulin (S) Olle Hällnäs (SD) Jäv 59 Johan

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 70-79

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 70-79 Servicenämnden 2017-10-26 1 Plats och tid Fävren, kl. 13.30-15.50 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan

Läs mer

Katarina Lindh, TF Förvaltningschef, avdelningschef fastighet Jaroslava Nilsson, HR konsult 11, 12. Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 10-19

Katarina Lindh, TF Förvaltningschef, avdelningschef fastighet Jaroslava Nilsson, HR konsult 11, 12. Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 10-19 Servicenämndens arbetsutskott 2019-02-14 1-16 Plats och tid Bolmen 3, kl. 8.30-11:30 Beslutande Tobias Carlsson (L) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses

Läs mer

Servicenämndens arbetsutskott

Servicenämndens arbetsutskott Servicenämndens arbetsutskott 2017-03-13 1 Plats och tid Kärrsnäppan, kl. 8.30-12.00, 12.30-13.15 ande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Övriga deltagare Eva Olson, förvaltningschef

Läs mer

Servicenämndens arbetsutskott

Servicenämndens arbetsutskott Servicenämndens arbetsutskott 2016-11-24 1-10 Plats och tid Neden, kl. 10.00-13.45 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Övriga deltagare Eva Olson, förvaltningschef Lotta

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 11-17

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 11-17 Servicenämnden 2018-02-26 1-11 Plats och tid Svarten, kl. 13.30-17.00 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 44-51

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 44-51 Servicenämndens arbetsutskott 2017-09-13 1-13 Plats och tid Tolken, kl. 8.30-12.00 ande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Eva Olson, förvaltningschef

Läs mer

Servicenämndens arbetsutskott

Servicenämndens arbetsutskott Servicenämndens arbetsutskott 2018-05-14 1-13 Plats och tid Bolmen 2, kl. 8.30-11.30 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 80-91

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 80-91 Servicenämnden 2017-12-07 1-19 Plats och tid Fävren, kl. 13.30-16.45 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M)

Läs mer

Jo l~~ Paragraf Varbergs kommun Servicenämnden. Sammanträdesprotokoll. Plats och tid. Beslutande. Ersättareej tjänstgörande.

Jo l~~ Paragraf Varbergs kommun Servicenämnden. Sammanträdesprotokoll. Plats och tid. Beslutande. Ersättareej tjänstgörande. 1-8 Plats och tid Beslutande Neden, kl. 13:30-15:20 Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Peter Sjöholm (M) Gösta Alness (M) Hans Bengtsson (S) Eva-Lena Repfennig (MP) Jan Fagenheim (M) Agnetha Thulin

Läs mer

Servicenämnden

Servicenämnden Servicenämnden 2019-02-25 1-15 Plats och tid Folkets Hus, kl. 13.30-16.30 Beslutande Tobias Carlsson (L) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Chenay Mutlu (M) Björn Dahlén (C) Katarina Sundvall (C) Julia

Läs mer

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 19-30

Sekreterare Jenny Lindborg Paragraf 19-30 Servicenämnden 2019-03-21 1 Plats och tid Folkets Hus, kl. 13.30-15:45 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Tobias Carlsson (L) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Chenay Mutlu (M) Björn Dahlén (C)

Läs mer

Servicenämndens arbetsutskott

Servicenämndens arbetsutskott Servicenämndens arbetsutskott 2017-11-23 1-13 Plats och tid Svarten, kl. 8.30-12.20 ande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Övriga deltagare Eva Olson, förvaltningschef Caroline

Läs mer

Motion till Varbergs kommunfullmäktige angående att utvärdera buffeservering

Motion till Varbergs kommunfullmäktige angående att utvärdera buffeservering 2017-06-19 Motion till fullmäktige angående att utvärdera buffeservering Motivering Buffeservering innebär att det serveras flertalet rätter och att eleverna utifrån dessa rätter själva väljer vad de vill

Läs mer

Servicenämndens arbetsutskott

Servicenämndens arbetsutskott Servicenämndens arbetsutskott 2018-06-14 1-16 Plats och tid Bolmen 2, kl. 8.30-11.30 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:15 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2014-12-08 1-11

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2014-12-08 1-11 Servicenämnden 2014-12-08 1-11 Plats och tid Fävren, kl. 14:00 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Peter Sjöholm (M)

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 25-33

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 25-33 Servicenämndens arbetsutskott 2018-04-13 1-15 Plats och tid Bolmen 3, kl. 8.30-12.00 ande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses

Läs mer

Protokollsutdrag. 1. Avge yttrande till revisionen enligt kommunledningskontorets förslag.

Protokollsutdrag. 1. Avge yttrande till revisionen enligt kommunledningskontorets förslag. Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2018-11-06 1 301 Svar på revisionssrapport Granskning av strategiskt fastighetsunderhåll Dnr KS/2018:339 Beslut Kommunstyrelsen beslutar: 1. Avge yttrande

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 51-62

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 51-62 Servicenämnden 2018-06-28 1-19 Plats och tid Bolmen 3, kl. 13.30-15.00 Beslutande Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Agneta Thulin (S) Christer

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 59-69

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 59-69 Servicenämndens arbetsutskott 2018-09-13 1-16 Plats och tid Bolmen 2, kl. 8.30-11.45 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare

Läs mer

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens lokalförsörjning

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens lokalförsörjning Varbergs kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2017-01-31 1 Ks 4 Dnr KS 2016/0556 Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens lokalförsörjning Beslut Kommunstyrelsen beslutar 1. överlämna

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 31-41

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 31-41 Servicenämnden 2018-04-26 1 Plats och tid Lilla teatern, Komedianten, kl. 13.30-15.00 Beslutande Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Peter Sjöholm (M) Karl Johan Wiktorp (L) Agneta Thulin (S) Christer

Läs mer

Sekreterare Kerstin Larsson Paragraf 8-16

Sekreterare Kerstin Larsson Paragraf 8-16 Servicenämnden 2017-03-02 1-16 Plats och tid B1, kl. 9.00-12.00 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Peter

Läs mer

Yttrande över revisionsrapport - granskning av kommunens IT-verksamhet

Yttrande över revisionsrapport - granskning av kommunens IT-verksamhet Varbergs kommun Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-06-25 1 Svn 59 Dnr SVN 2015/0034 Yttrande över revisionsrapport - granskning av kommunens IT-verksamhet Beslut Servicenämnden beslutar att - ta

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-04-24 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum A2, klockan 8-9. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana Nilsson (S), vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Thomas Sellin (S) tjg för Christer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden Servicenämnden 2014-03-24 1-17 Plats och tid Fävren, kl. 13:30 16:40 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Peter Sjöholm (M) t o

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Grönt Centrum, Grans Naturbruksgymnasium kl. 10:00-12:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Hans-Olov Ullberg Justeringens plats och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 61-63 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Hågelby Gård, Tumba, kl 19:00-20:10 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 52-61

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 52-61 Servicenämnden 2017-08-23 1-19 Plats och tid Trönninge skola, kl. 13.00-17.30 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Göran Dahl (M) Jan Fagenheim

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 29 augusti 2016 kl 17.00 17:30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10 Plats: Kommunkontoret, Mellanfryken Tid: 15:30-17.05 ande Mikael Johansson S Ordförande Angelica Rage S Vice ordförande Kenneth Eriksson S Anders Ljungsten M Övriga Christian Söderblom IT-chef Jan-Olov

Läs mer

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON ORGANISATIONSNUMMER E-POSTADRESS. Varbergs kommun Norrgatan

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON ORGANISATIONSNUMMER E-POSTADRESS. Varbergs kommun Norrgatan 2019-06-04 1 (8) Serviceförvaltningen Beslutsorgan Servicenämndens arbetsutskott Tid Torsdagen den 13 juni, kl. 8.30 Plats Bolmen 2 Ärenden 1. Val av justerare förslag Göran Dahl (M) 2. Anmälan av eventuella

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum Varberg Event, kl. 8.00-9.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 27 augusti 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 45-51 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 27 augusti 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 45-51 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 16.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl Socialnämnden 2018-11-22 1-12 Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl. 13.30-14.50 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-11-01 Tid 15:45-15:47 Plats Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens Omfattning 171-172 Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsen 2018-12-18 1-6 Plats och tid Sammanträdesrum A1, klockan 13.30-13.45 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Jana

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen kl. 09.00-09.30, 09.40-10.15 1 (13) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Kommunstyrelsens teknikutskott 8 december 2014 1 (6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.40 Beslutande: Urban Granfelt, ordf Ulf Söhrman Peter Johansson Marina Isaksson Ersättare:

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, tisdagen den 22 augusti 2017 kl 17:20-17:30, 19:00-19:40 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Förstudie ekonomistyrning investeringar Oxelösunds kommun

Förstudie ekonomistyrning investeringar Oxelösunds kommun Linköping 2007-11-21 Kommunens revisorer Förstudie ekonomistyrning investeringar Oxelösunds kommun Inledning och bakgrund Om anläggningstillgångar ska bibehålla sitt värde och funktionalitet krävs omfattande

Läs mer

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 39-43

Sekreterare Elisabeth Eriksson Paragraf 39-43 Servicenämndens arbetsutskott 2017-08-14 1-12 Plats och tid Kärrsnäppan, kl. 8.30-11.30 Beslutande Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Övriga deltagare Eva Olson, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 29 juni 2012, kl. 15.00-16.15 Ewa-May Karlsson, (c),

Läs mer

Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323

Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-12-16 392 Motion om krav på kollektivavtal hos företag som utför uppdrag åt kommunen. KS 2014-323 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M)

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Sammanträdesprotokoll sid 1 (9) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset 13.00 16.30 ande Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-10-20

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2008-10-20 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 20 oktober 2008 klockan 19.00 20.25 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anna-Karin Yngvesson (kd), Jan-Ove Fransson (m), Hans Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) - KOMMUNFULLMÄKTIGES REVISORER - ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) - KOMMUNFULLMÄKTIGES REVISORER - ANSLAG/BEVIS Plats och tid Heby kommunkontor, stora sammanträdesrummet torsdag kl. 15.00-17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Sven Erik Eriksson (KD) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Ulf Fahlstad (LP)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-06-11 1-13 Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1 och Gamlebyskolan, klockan 9-14.55. Paus 9.35-9.45, 12.05-13. ande Övriga deltagare Utses att justera Ann-Charlotte

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Kerstin Söderlund. Ordförande. Lars-Göran Johansson. Justerande. Erik Eriksson

Underskrifter Sekreterare. Kerstin Söderlund. Ordförande. Lars-Göran Johansson. Justerande. Erik Eriksson 1 (16) Sammanträdesprotokoll Falu kommun Plats och tid Egnellska huset, Swedenborg kl. 13:15 17:20. ande S Lars-Göran Johansson, ordförande MP Erik Eriksson, 1:e vice ordförande L Svante Parsjö Tegnér,

Läs mer

Slutredovisning av investeringsprojekt Hjortsbergsskolans kök och matsal. KS

Slutredovisning av investeringsprojekt Hjortsbergsskolans kök och matsal. KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2018-01-16 26 Slutredovisning av investeringsprojekt Hjortsbergsskolans kök och matsal. KS 2013-313 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2018-11-21 1-12 Plats och tid Varbergs BoIS klubbstuga, kl. 14.00-16.10 Beslutande Christofer Bergenblock (C), ordf. Kaarina Andersson (M) Sven Andersson (M) Lars-Ingvar Lindblom

Läs mer

Kommunhuset i Kil, IT-avdelningens sammanträdeslokal, torsdag 7 oktober 2010, kl. 14.00-16.00. Kenneth Eriksson (S) Sten Myreback (C)

Kommunhuset i Kil, IT-avdelningens sammanträdeslokal, torsdag 7 oktober 2010, kl. 14.00-16.00. Kenneth Eriksson (S) Sten Myreback (C) 1(11) Plats och tid ande Ledamöter Övr närvarande Övriga Kommunhuset i Kil, IT-avdelningens sammanträdeslokal, torsdag 7 oktober 2010, kl. 14.00-16.00 Mikael Johansson (S), ordförande Kenneth Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Villmyran konferensrum, kl

Villmyran konferensrum, kl 1(7) Plats och tid Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Villmyran konferensrum, kl.09.50-10.20 Thomas Näsholm (S) Ordf. Jon Björkman (V) Siw Sachs (S) Göran Molin (S) Inga-Britt Andersson (C) Maria

Läs mer

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 1 1 Plats och tid Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE Nämndssammanträde 2011-08-23 Sammanträdestid kl 14.00 15.45 Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE ledamöter ersättare tjänstemän personalföreträdare sekreterare Amar Sabri (ordförande) Sara Fagnani Nilsson (förste

Läs mer

Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess

Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ulrick Hultman 2018-03-16 KS 2018/0162 0480-45 00 28 Kommunstyrelsen Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess Förslag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Tisdag 12 december 2017, kl. 13:15-16:10 Beslutande Margareta Ivarsson (C), ordförande Thomas Bäckman (S), vice ordförande Hans-Inge Wall (S) Knut Magnusson (V) Nils Safferson (M) Lennart

Läs mer

Marcus Blomqvist, t.f. teknisk chef. Lars-Erik Granholm (KOSA) Kommunkontoret Djurås. Tuula Lindroth

Marcus Blomqvist, t.f. teknisk chef. Lars-Erik Granholm (KOSA) Kommunkontoret Djurås. Tuula Lindroth Tekniska nämnden 2016-12-15 1 (6) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Omsorgsnämnden 2016-04-21 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:40 ande ledamöter Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Dorothea Nilsson (M) 26, 29-32,

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Revisorernas

Läs mer