EN STAD I EVIG FÖRÄNDRING TA DEL AV AKVARELLISTEN PETER CZERNIAK S SENTIMENTALA STOCKHOLMSSKILDRINGAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EN STAD I EVIG FÖRÄNDRING TA DEL AV AKVARELLISTEN PETER CZERNIAK S SENTIMENTALA STOCKHOLMSSKILDRINGAR"

Transkript

1 EN STAD I EVIG FÖRÄNDRING TA DEL AV AKVARELLISTEN PETER CZERNIAK S SENTIMENTALA STOCKHOLMSSKILDRINGAR 16 februari, 2018 Taggar: AkvarellKonstnärPeterCzerniakSlussenSödermalmStockholm Peter Czerniak föddes i polska Poznan på 1940-talet. Efter en konstutbildning kom han 20 år senare till Sverige, där han via Växjö fann kärlek till huvudstaden. Peters serier av Stockholmsmålningar, som sträcker sig över ett decennium, har fått stor uppmärksamhet inte minst med tanke på det pågående Slussenbygget. Något som illustreras på konstnärens utställning på Galleri Anigo med start andra mars Högst upp på Mariaberget, på Södermalm i Stockholm, bor och verkar Peter Czerniak. Utsikten från hans fönster är en av inspirationskällorna för Stockholmskonstnären som inom kort är aktuell med en akvarellutställning om Slussens omvandling de senaste åren En inbjudan från sin faster i Växjö gjorde att Peter Czerniak kom till Sverige i början av 1960-talet. Han föddes och växte upp i den polska staden Poznan där han även gick en femårig konstutbildning, på den Statliga Skolan För De Bildande Konsterna, motsvarande Konstfack.

2 I utbildningen ingick främst måleri, men även skulptur och grafik. Jag hade en bra konstnärlig grund att stå på när jag kom till Sverige. Peter Czerniak på Edsvik konsthall. Efter ett år i Växjö började Peter snegla mot Stockholm, och det konstnärliga kontaktnät som huvudstaden erbjöd. Tack vare en lycklig slump blev flera av hans tavlor sålda på en utställning. Något som också innebar att Peter fick in en fot i Stockholms konstkretsar. Jag skickade in några av mina tavlor till Konstakademin i Stockholm, mest för att visa vad jag gör. En tid senare fick jag besked att alla mina tavlor blivit sålda. Det visade sig att det under den perioden pågick en insamling till förmån för de drabbade vid översvämningar i Venedig. Konstakademin hade då beslutat att ha en stor insamling av konst, som sedan ställdes ut och såldes på Nationalmuseum. Pengarna från försäljningen gick oavkortat till Venedig. På det sättet startade min konstnärliga karriär i Sverige.

3 Stockholms inlopp, akvarellmålning. Men du valde ändå ett annat yrke framför konstnärskapet? Nja, jag vågade inte enbart livnära mig på konsten. Jag har läst många olika ämnen, bland annat konsthistoria på Stockholms Universitet där jag tog två Fil.kand examen. Sedan läste jag på studie- och yrkesvägledarlinjen vid Lärarhögskolan i Umeå. Och jag har arbetat i många år som studievägledare på olika skolor i Stockholm. Yrket passade mig väldigt bra då det, precis som inom konsten, var ett självständigt arbete med stor frihet men även med ett stort ansvar. Jag fick lära mig många nya saker under den här perioden, men hade samtidigt tid för både målandet och utställningar. Något som var perfekt för min del.

4 Kaknästornet, akvarellmålning. Idag är Peter pensionär och kan med andra ord måla på heltid. Han har bytt sin målarteknik från olja till akvarell, där han lättare kan få fram stämningen och få ljuset att spela en huvudroll. Akvarell är en knepigare teknik än olja eftersom det svårt att ta bort eller ändra något som blivit fel. Men samtidigt är akvarelltekniken mer stimulerande, framförallt i mitt arbete med stadsmotiv. Jag jobbar mycket med att återge förändringar i storstäderna. I Stockholm har jag gjort en serie målningar där man kan följa utvecklingen av Södra Stationsområdet och projektet kring S:t Eriks Sjukhus på Kungsholmen. Läs mer om Peter Czerniak och se fler målningar på hans hemsida. Efter att ha målat varje serie brukar jag ordna utställningar där besökarna får uppleva målningar från sina egna områden och hur dessa förändrats genom åren. Det är fascinerande att kunna se hur en hel stadsdel kan förändras ur ett längre perspektiv. Jag har sällan med några människor eller bilar i mina målningar, utan vill lyfta fram det vemodiga och ödsliga. Stämningen och ljuset som kommer fram i skuggorna skapar själva atmosfären. Det är inte alltid som verkligheten stämmer med mina målningar men jag vill sätta min konstnärliga prägel på varje motiv som jag målar.

5 Förvandlingen 1, akvarellmålning. Under mars månad är du aktuell med en utställning om Slussen. Berätta vad besökarna kommer få ta del av? Ja, jag kommer ha utställningen, Slussen en resa i tiden, på Galleri Anigo som startar den 2:a mars 2018 med en förhandsvisning för pressen och andra som är extra intresserade. Utställningen pågår sedan till 25:e mars. Besökarna kommer få ta del av mina målningar om Slussens förändringar de senaste åren. Den handlar om en stadsdel i Stockholm, som under en lång tid fanns i centrum för debatter och diskussioner kring huvudstadens omvandling. Några av mina målningar visar delar av Slussen i ett historiskt perspektiv: Kolingsborg, den klassiska fyrklövern och popplarna som vi var vana vid att se under många år. Även motiven hämtade från det närliggande området kring Hornsgatan och Mariaberget finns med på utställningen, och de vemodiga och ödsliga bilderna kan ge en känsla av att tiden har stått stilla. Den andra delen av utställningen handlar om den dramatiska omvandlingen som äger rum just nu. Stora delar av det gamla Slussen försvinner och ersätts nu med djupa, svarta hål i marken. Byggnadsmaskiner och lyftkranar dominerar över den klassiska stadsdelen året är Jag hoppas det kommer många besökare som är intresserade av Stockholm och Södermalm, och dessutom många andra som arbetar praktiskt med Slussenbygget.

6 Förändringens tid III, akvarellmålning. Kan du sätta ord på vad det är med just Stockholm som fascinerar och inspirerar dig? Jag försöker alltid hitta en blandning av det gamla och det nya. Spelet mellan det ljusa och mörka är fascinerande eftersom det även gestaltar livets positiva och negativa sidor. Jag hittar ofta nya spännande områden som kan upplevas på flera sätt beroende på vem som är betraktaren. Min stil är det dystra och sentimentala vilket lyfts fram i mina målningar oavsett om den visar en byggarbetsplats på Slussen eller Hornsgatan en solig eftermiddag. Men jag måste själv känna att det finns något speciellt jag vill förmedla på en viss plats. Förändring brukar vara en stor del av min inspiration, och något som jag vill dokumentera genom mina målningar.

7 Förändringens tid IV, akvarellmålning. Genom fönstren i din lägenhet har du en fin utsikt över Stockholm. Hur stor betydelse har detta för din inspiration? Ja, jag bor högst upp på Brännkyrkagatan, på Mariaberget, med en fantastisk utsikt från mitt fönster. Jag kan se hela Stockholms inlopp, Gamla Stan, Skansen och Djurgården. Jag ser även Slussen och kunde hemifrån bland annat måla popplarna medan de fortfarande stod kvar där. Jag rör mig mycket även i andra av Stockholms delar. Många av mina motiv är hämtade från Vasastan och Gamla Stan. Motivet påverkar mig och jag påverkar motivet, vilket skapar en ömsesidighet.

8 En eftermiddag, akvarellmålning. Du har varit med på mängder av utställningar i Stockholmstrakten. Berätta om några av de mest minnesvärda. Jag har varit med och ställt ut på Nordisk Akvarells samlingsutställning vid två tillfällen, vilket har varit både roligt och spännande. Det är jurybedömda utställningar där ett antal konstnärer från de fem nordiska länderna får ställa ut sina akvarellmålningar. Första gången var bland annat här i Stockholm, på Waldemarsudde, och andra gången var det i Finland bland annat på Amos Andersons konstmuseum i Helsingfors. Förutom äran att få ställa ut var det dessutom väldigt roligt att få träffa och samtala med de andra konstnärerna. Ett annat fint minne är när jag ställde ut på Galleri Origo, på Hornsgatspuckeln, på 90-talet. Utställningen handlade om saneringsarbetet, på ett sjukhusområde vid Flemminggatan, på Kungsholmen som alla då tyckte var väldigt spännande. Då kom väldigt många engagerade människor som hade egna upplevelser från stadsdelen och intressanta berättelser om den svunna tiden.

9 Stadsgården, akvarellmålning. Peter Czerniak har tidigare målat en serie akvareller från ombyggnaden och förändringar kring Södra Station och S:t Eriks Sjukhusområde. Detta arbete belönades med två kulturstipendier. Han är närmast aktuell med sin utställning om Slussen, på Galleri Anigo, på Södermalm. Utställningen inleds 2:a mars 2018 med en förhandsvisning, och pågår till 25:e mars. Läs mer om Peter Czerniak och se fler målningar på hans hemsida. Du kan även se fler av Peters Stockholmsmålningar på Svenska Konstnärers hemsida. Skrivet av DAVID LUBLIN author

Konst av Roger Sandberg

Konst av Roger Sandberg Konst av Roger Sandberg Måleri med färg och ljus Jag målar i olika tekniker: akvarell, olja, akryl eller oljepastell. Motiven skiftar från förhållandevis realistiska naturbilder till mera abstrakta bilder.

Läs mer

Maggie Fredriksson skulptör och målare

Maggie Fredriksson skulptör och målare Maggie Fredriksson skulptör och målare Syftet med min konst är att uppmuntra, roa och glädja människor. Inte få dem förbannade och upprörda! Konst ska ge inspiration, glädje och harmoni till varje människa.

Läs mer

EKERUM KONSTHALL 2015

EKERUM KONSTHALL 2015 EKERUM KONSTHALL 2015 Konst i världsklass på Ekerum Konsthall! Det är nu 23 år sedan vi öppnade Ekerum Konsthall vid det naturskönt belägna Ekerum Golf & Resort på Öland. Sedan starten har vi satsat på

Läs mer

Konstnärer sommaren 2018

Konstnärer sommaren 2018 Nyhetsbrev juni Hej! Vi närmar oss sommaren, syrenerna har blommat ut och när jag i dagarna var i Danmark stod flädern i full blom. Med sommaren kommer också en hektisk, men rolig tid, för oss. 29 juni

Läs mer

Elin Källman. jag väntar på dig. 4 maj - 20 juni 2013

Elin Källman. jag väntar på dig. 4 maj - 20 juni 2013 Elin Källman 1 Elin Källman jag väntar på dig Jüri väntar. Olja på duk 110x140 cm, 2012 Omslag I: Jag väntar på dig #1. Olja på duk 39x43 cm, 2013 4 maj - 20 juni 2013 2 3 förord Konsten att stiga ner

Läs mer

Utställningstider 2011. Amatörvinnarna 2009. 5 mars 20 mars

Utställningstider 2011. Amatörvinnarna 2009. 5 mars 20 mars Utställningstider 2011 5 mars 20 mars Amatörvinnarna 2009, Höglandet 26 mars 10 april Matz Nordell, Kalmar 12 november 27 november Åsa Lindsjö och Kristina Karlsson, Nässjö 10 december 8 januari (2012)

Läs mer

Vuoden taiteilija 2009 Merkkivuonna 1809. rkesåret ret 1809

Vuoden taiteilija 2009 Merkkivuonna 1809. rkesåret ret 1809 S U O M I A R T Vuoden taiteilija 2009 Merkkivuonna 1809 Årets konstnär r 2009 under MärkesM rkesåret ret 1809 Kulturhuset, Stockholm, 2009-05-14 Finalen S U O M I A R T S U O M I A R T Jury Selma Green,

Läs mer

Vill du vara med? Kontakt & frågor

Vill du vara med? Kontakt & frågor Vill du vara med? Är du yrkesverksam konstnär/konsthantverkare och vill vara med på webbplatsen Konst i Örebro län är du välkommen att skicka in dina uppgifter genom att fylla i formulären Examen/meriter

Läs mer

SPELANDE I KONSTHISTORIEN

SPELANDE I KONSTHISTORIEN ÖVNING: SPELANDE I KONSTHISTORIEN ÅRSKURS: 7-9 WWW.PRATAOMSPEL.SE SPELANDE I KONSTHISTORIEN I ÖVNINGEN INGÅR ATT: Kommunicera med bilder för att uttrycka budskap (BD) Skapa bilder med digitala och hantverksmässiga

Läs mer

G A L L E R I M E L E F O R S. Linköping 9-17 maj

G A L L E R I M E L E F O R S. Linköping 9-17 maj G A L L E R I M E L E F O R S Linköping 9-17 maj 01. Linköping Akvarell på papper, 43 x 52 cm. inkl ram (30 x 40 cm exkl. ram) 02. Volvo 1969 Akvarell på papper, 76 x 94 cm inkl. ram (57 x 76 cm exkl.

Läs mer

Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk

Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk Carl Hommoud, född 1976 i Stockholm, utbildade sig vid Konsthögskolan Valand i Göteborg 1999-2004. Han arbetar främst med måleri och

Läs mer

Carl Larsson vänner & ovänner

Carl Larsson vänner & ovänner Carl Larsson vänner & ovänner Nationalmuseums samlingar kan användas på många olika sätt i undervisningen, i bland annat svenska, historia, samhällskunskap och bild. Våra lärarhandledningar är ett hjälpmedel

Läs mer

Ulla Ohlson heter jag, och är verksam som konstnär på heltid i Göteborg. Jag arbetar både med måleri, grafik och glas.

Ulla Ohlson heter jag, och är verksam som konstnär på heltid i Göteborg. Jag arbetar både med måleri, grafik och glas. Ulla Ohlson heter jag, och är verksam som konstnär på heltid i Göteborg. Jag arbetar både med måleri, grafik och glas. 1989 startade jag Nordiska Akvarellsällskapet tillsammans med bl a Arne Isacsson,

Läs mer

Anna & David 12 augusti 2006. Gästbok

Anna & David 12 augusti 2006. Gästbok Anna & David 12 augusti 2006 Gästbok Roligt minne av Anna & David: Roligt minne av Anna & David: Roligt minne av Anna & David: Roligt minne av Anna & David: Roligt minne av Anna & David: Roligt minne

Läs mer

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp galleri eva blixman Eva fångar våren Våren är på gång och det är hög tid att putsa upp fotoprylar som kan ha samlat damm under vintern. Och vad kan passa bättre som nystart än att fotografera vårens blommor?

Läs mer

1920 Föds den 17 februari i Smedsbo, i närheten av Sala sockenkyrka. Familjen flyttar till Gudmundstorp på 1920-talet.

1920 Föds den 17 februari i Smedsbo, i närheten av Sala sockenkyrka. Familjen flyttar till Gudmundstorp på 1920-talet. 1920 2012 1920 Föds den 17 februari i Smedsbo, i närheten av Sala sockenkyrka. Familjen flyttar till Gudmundstorp på 1920-talet. 1941 Sonen Hans föds. 1943 Gifter sig med Inga. 2012 Avlider den 22 augusti

Läs mer

du vet att du har svaret nära nu ERIKA BENGTSDOTTER SILVIJA BOIJSEN SINKA MATS WALTRÉ PY WERNSTEDT

du vet att du har svaret nära nu ERIKA BENGTSDOTTER SILVIJA BOIJSEN SINKA MATS WALTRÉ PY WERNSTEDT du vet att du har svaret nära nu ERIKA BENGTSDOTTER SILVIJA BOIJSEN SINKA MATS WALTRÉ PY WERNSTEDT Konstnär som arbetar med måleri och flerdimensionella arbeten och installationer. Konstnär inspirerad

Läs mer

Anna-Karin Sundqvist

Anna-Karin Sundqvist 24 mars 1968 19 maj 2000 Emma Alsenlid, Gävle, dotter till Anna-Karin: Jag var bara 12 år när min mamma och hennes sambo Lars omkom i en bilolycka. Vi bodde tidigare i Korså, ett litet samhälle med ett

Läs mer

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén

Avskalat vs pråligt. Johanna Uddén Avskalat vs pråligt Johanna Uddén 32 Hur mycket kan jag blanda utan att det blir för mycket? Kan det bli för mycket? Hur ska skålen användas? Är den bruksvänlig? Måste den vara det? Är den bra på att innehålla?

Läs mer

Tomas Byström. flätvärk. # augusti - 21 oktober

Tomas Byström. flätvärk. # augusti - 21 oktober Tomas Byström flätvärk #143 18 augusti - 21 oktober 2018 www.hishult.com 1 Tomas Byström flätvärk 18 augusti - 21 oktober 2018 omslag sidan 1 (uppe från vänster); BIJOUTERI. SÅ FLYGA FLADDERMÖSS. BÄCKARS

Läs mer

donald judd samlade skrifter översättning Tua Waern Aschenbrenner Kungliga Akademien för De fria konsterna

donald judd samlade skrifter översättning Tua Waern Aschenbrenner Kungliga Akademien för De fria konsterna Peter Hahne Det som gör konst till konst är hävdandet av en idé utan hänsyn till andra aspekter. Ett konstverk existerar i sig självt; en stol existerar i sig själv som stol. Och idén om en stol är inte

Läs mer

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER INFORMATION FÖR KONSTNÄRER Vill du vara med? Om du är konstnär och vill vara med på hemsidan Konst i Västmanland, eller ändra dina befintliga uppgifter, är du välkommen att skicka in dina uppgifter genom

Läs mer

Fotografering att se och bli berörd

Fotografering att se och bli berörd Fotografering att se och bli berörd Jag började fotografera i samband med mina Norgeresor. Från början var mycket av motivationen att dela med mig av mina upplevelser men efterhand som motiven blev fler

Läs mer

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 17 24 maj 2008 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 17 24 maj 2008 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 17 24 maj 2008 STOR AMATÖRUTSTÄLLNING Einar Nordell, Marie Andersson, Nicklas Backman, Margareta Berglund, Monika Glimsjö, Maria Kamfjord, Barbro Melin,

Läs mer

Sommaren i Kasnäs. Leena Halonen Åse Hensbo Tiina Hölli Taina Kurtze Raija Marttinen Jaana Tuomisto

Sommaren i Kasnäs. Leena Halonen Åse Hensbo Tiina Hölli Taina Kurtze Raija Marttinen Jaana Tuomisto N ä y t t e l y t i e d o t e J u l k a i s u v a p a a 1-6 Sommaren i Kasnäs 2015 Leena Halonen: Gro, väx, blomma 2014, tempera, med olja på duk, 80 x 90 Leena Halonen Åse Hensbo Tiina Hölli Taina Kurtze

Läs mer

Utställningar. Søren Langkilde Madsen

Utställningar. Søren Langkilde Madsen Utställningar Søren Langkilde Madsen Fotografen Om Søren Langkilde Madsen Jag har fotograferat aktivt under de senaste drygt 40 år och älskar att arbeta med denna form av uttryck. Fokus har under många

Läs mer

UTSTÄLLNINGAR. 5 Bildmakare. textilkonstnär katrin bawah

UTSTÄLLNINGAR. 5 Bildmakare. textilkonstnär katrin bawah UTSTÄLLNINGAR UTSTÄLLNINGAR De deltagande konstnärerna bildar gruppen 5 Bildmakars, och presenterar sig själva som följer: Vi är 5 bildmakars, som bor i Lerumsområdet och har känt varandra en längre tid.

Läs mer

sid 40 Kamera & Bild

sid 40 Kamera & Bild sid 40 Kamera & Bild galleri markus andersson Stillsamt och surrealistiskt i Metrograd När Markus Andersson skapar bildserier vill han fånga en stämning eller ett känsloläge ungefär som i poesi. I projektet

Läs mer

Skapande skola Bild årskurs 4 6

Skapande skola Bild årskurs 4 6 Skapande skola Bild årskurs 4 6 Om utställningen Vincent van Goghs verk har visats och uppskattats runt om i världen i över 100 år men aldrig så här. För första gången i Sverige ges nu en unik möjlighet

Läs mer

Släpp 1: Konstnärer och platser 9 av totalt 19

Släpp 1: Konstnärer och platser 9 av totalt 19 Släpp 1: Konstnärer och platser 9 av totalt 19 Nacka Energi och Nacka kommun featuring Astrid Sylwan at Finntorp Astrid Sylwan Astrid Sylwan föddes 1970 i Antwerpen, Belgien, men bor och är verksam i Nacka.

Läs mer

Konst åt alla. En handledning om hur barn och unga kan ta del av konst på ett aktivt sätt

Konst åt alla. En handledning om hur barn och unga kan ta del av konst på ett aktivt sätt Konst åt alla En handledning om hur barn och unga kan ta del av konst på ett aktivt sätt Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Paula Hoffmann Box 17194 104 62 Stockholm Tel 08-452 25 31 E-post: paula.hoffmann@fhp.nu

Läs mer

Konst- och musikresa till Vaxholm 8 mars 2017

Konst- och musikresa till Vaxholm 8 mars 2017 Konst- och musikresa till Vaxholm 8 mars 2017 Trots snöoväder under det föregående dygnet gick resan till Vaxholm utan problem denna gråblaskiga dag. Desto mer färg blev det direkt när vi kom fram till

Läs mer

Lärarhandledning: Jag, van Gogh. Författad av Jenny Karlsson

Lärarhandledning: Jag, van Gogh. Författad av Jenny Karlsson Lärarhandledning: Jag, van Gogh Författad av Jenny Karlsson Artikelnummer: 11316 Ämne: Bild Målgrupp: Grundskola 4-6, grundskola 7-9 Speltid: 40 min Produktionsår: 2009 INNEHÅLL: Centralt innehåll Det

Läs mer

Sociala medier några tips

Sociala medier några tips Stockholm 2015-02-11 Charlotta Ulvenlöv Victor Svedberg Partistyrelsens expedition Sociala medier några tips Om vi skall uppfattas som framtidsinriktade är sociala medier en viktig del i vår kommunikation

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

DE FYRA ELEMENTEN UPPGIFTSMATERIAL

DE FYRA ELEMENTEN UPPGIFTSMATERIAL DE FYRA ELEMENTEN UPPGIFTSMATERIAL Det här uppgiftsmaterialet är tänkt för lågstadiegrupper som stöd under självständiga besök. Man kan bekanta sig med materialet på förhand och uppgifterna kan göras antingen

Läs mer

STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009

STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009 STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009 Viveka Gardahl, Ann Helen Bengtsson, Martina Eriksson, Eva Fresk, Helga Gudding Östman, Hans Karlsson, Sara Karlsson, Gunilla Karlström, Lennart Melin, Anette

Läs mer

EKERUM KONSTHALL 2017

EKERUM KONSTHALL 2017 EKERUM KONSTHALL 2017 Konst i världsklass på Ekerum Konsthall! Det är nu 25 år sedan vi öppnade Ekerum Konsthall vid det naturskönt belägna Ekerum Golf & Resort på Öland. Sedan starten har vi satsat på

Läs mer

Tomelilla genom konstnärens öga 1865-1965. med verk ur Tomelilla Konstsamling

Tomelilla genom konstnärens öga 1865-1965. med verk ur Tomelilla Konstsamling Tomelilla genom konstnärens öga 1865-1965 med verk ur Tomelilla Konstsamling Tomelilla genom konstnärens öga 1865 1965 Tomelilla konsthall har tillsammans med Tomelilla Konstsamling skapat en tillbakablickande

Läs mer

Jonathan Stenvall Johan Wessel Jonathan Stenvall PORTRÄTT PORTRÄTT

Jonathan Stenvall Johan Wessel Jonathan Stenvall PORTRÄTT PORTRÄTT PORTRÄTT 32 41 Djur med citypuls Ett stenkast från höghusen och fotbollsarenan ligger en sjö med ett unikt fågelliv, Råstasjön i Solna utanför Stockholm. Där tillbringar Jonathan Stenvall mycket tid med

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL FÖR LÄRARE

INSPIRATIONSMATERIAL FÖR LÄRARE INSPIRATIONSMATERIAL FÖR LÄRARE Andreas Eriksson Runt omkring 29 januari - 23 mars 2014 Sharon Lockhart Milena, Milena 16 april - 29 juni 2014 Information Samtidskonstens gränsöverskridande natur är en

Läs mer

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas

Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Club Eriks noga utvalda upplevelser Östersjökryssning under en vecka ombord lyxkryssaren Serenade of the Seas Stockholm Helsingfors St. Petersburg Tallin - Riga Följ med oss under en härlig vecka ombord

Läs mer

Bild och grafisk form

Bild och grafisk form Bild och grafisk form Kursen syftar till att ge de studerande grundläggande kunskaper i grafiska metoder och förståelse att tillämpa metoderna på olika material. et är att de studerande upplever och använder

Läs mer

Bild och grafisk form

Bild och grafisk form Bild och grafisk form Kursen syftar till att ge de studerande grundläggande kunskaper i grafiska metoder och förståelse att tillämpa metoderna på olika material. et är att de studerande upplever och använder

Läs mer

Den vackra konsten. Gåvor

Den vackra konsten. Gåvor Den vackra konsten Grafisk konst (i alla former) är ett exklusivt jobb. Det har jag lärt mig genom åren. Det är ett riktigt hantverk; man kan inte ta hjälp av elektroniken, utan man måste sköta allt med

Läs mer

Workshop 00:Almestrand Nina Söderström Malin Sörman Maria Hager Under åren 1999 2000 genomförde jag min andra fotografiska workshop på ett behandlingshem för mammor och deras barn. Hemmets uppgift är att

Läs mer

Oljemålningar Marie Almqvist

Oljemålningar Marie Almqvist Oljemålningar Marie Almqvist Nosce te ipsum Känn dig själv Ljuset och rummet Marie Almqvist är en både intuitiv och medveten målare. Hennes bilder berättar om livets paradoxer, verklighetens olika sidor

Läs mer

Skuggan av en trädgroda. Costa Rica, november 2009.

Skuggan av en trädgroda. Costa Rica, november 2009. Skuggan av en trädgroda. Costa Rica, november 2009. natur fån garen Peter LILJA foto Galleri sid 36 42 Två brunbjörnar ser till att säkra arten medan en tredje björn beskådar spektaklet. Kuhmo, Finland,

Läs mer

Jens. Ahlbom. illustratör, tecknare och barnboksförfattare. en av skaparna av mulle meck

Jens. Ahlbom. illustratör, tecknare och barnboksförfattare. en av skaparna av mulle meck 1 en av skaparna av mulle meck Jens Ahlbom illustratör, tecknare och barnboksförfattare 2 3 inledning Mulle Meck George Johansson/Jens Ahlbom Foto: Monika Franzon I hjärtat av Hudiksvall i norra Sverige

Läs mer

Monica Månsson. Alla som undervisar är präglade av sina personligheter och. akvarellen 3/09. Snäcka från Koster och kykladiskt souvenirhuvud.

Monica Månsson. Alla som undervisar är präglade av sina personligheter och. akvarellen 3/09. Snäcka från Koster och kykladiskt souvenirhuvud. Monica Månsson Snäcka från Koster och kykladiskt souvenirhuvud. Det är precis trettio år sedan som Monica Månsson, 23 år gammal, började undervisa i akvarell. Då hade hon redan målat på allvar i fem år

Läs mer

B randmursmålningar KERSTIN MANDEN-ORN

B randmursmålningar KERSTIN MANDEN-ORN KERSTIN MANDEN-ORN B randmursmålningar Inne på gården Teknologgatan 9 kan man se den brandmursmålning som på stadsmuseet givit upphov till en genomgång av bevarade brandmursmålningar i Stockholm. Stadsmuseet

Läs mer

Konstlotteriet 2014/15

Konstlotteriet 2014/15 Konstlotteriet 2014/15 Konstverk för utlottning i Konstföreningen Ögonfröjds konstlotteri i februari 2015 Mått i centimeter. Eftersom måttet inklusive ram är viktigt när man funderar på hur man skulle

Läs mer

Konstnär Eva Wirén 2016 /2017

Konstnär Eva Wirén 2016 /2017 Konstnär Eva Wirén 2016 /2017 THE ARTIST IS PRESENT EVA WIRÉN. Eva gestaltar och förmedlar sina känslor och tankar via olja, akryl eller akvarell. Hon hämtar inspiration och kraft ur drömmar, kvinnan,

Läs mer

TEMAVISNING MED VERKSTAD

TEMAVISNING MED VERKSTAD KONST/GENUS TJEJBILDER - KILLBILDER Efter en kort introduktion kring Bror Hjorths skulpterade Färg & Formskylt (där kvinnan står som symbol för naturen och det vilda) delas klassen in i mindre grupper.

Läs mer

Vi i trean började med att titta på olika verk av Jackson Pollock och en film där man ser hur Jackson Pollock gör en tavla.

Vi i trean började med att titta på olika verk av Jackson Pollock och en film där man ser hur Jackson Pollock gör en tavla. Bild i trean: Vi i trean har arbetat med Bild där vi experimenterat, analyserat, reflekterat kring kända konstnärers och barnens egenproducerade verkt. Att analysera och reflektera kring konst tillsammans

Läs mer

04-11 Blick 05-10-31 17.27 Sida 4. bilder från Slussen

04-11 Blick 05-10-31 17.27 Sida 4. bilder från Slussen 04-11 Blick 05-10-31 17.27 Sida 4 bilder från Slussen Det var vid Slussen jag började fotografera samtal med Gunnar Smoliansky den 27 januari 2005 04-11 Blick 05-10-31 17.27 Sida 5 Fotografier: Gunnar

Läs mer

Vietnamesisk konst - teknik

Vietnamesisk konst - teknik Vietnamesisk konst - teknik ett förstudium till lektions upplägg PM, Examensarbete i Konst 20p Yen Le Hoang, BI4 VT, Konstfack 2009 Innehållsförteckning 1.1 Bakgrund och Syfte s. 3-4 1.2 Frågeställning

Läs mer

2. Ta ett bett av äpplet. 4. Fortsätt på samma sätt. X2 5. Avsluta med att du. 1. Rita av ett äpple. 3. Rita av den nya formen. Äpplet och bananen

2. Ta ett bett av äpplet. 4. Fortsätt på samma sätt. X2 5. Avsluta med att du. 1. Rita av ett äpple. 3. Rita av den nya formen. Äpplet och bananen Det här behöver du: ett äpple en banan eller annan frukt papper färgpennor eller kritor Äpplet och bananen Snabb skissövning! Hur förenklar du ett föremål och gör om det till ett mönster? Bli inspirerad

Läs mer

Våren 2014. Guidad visning. Gunnar Falk 18 januari - 2 februari Konsthall Väst. Lennart Olausson 18 januari - 9 februari Konsthall Öst

Våren 2014. Guidad visning. Gunnar Falk 18 januari - 2 februari Konsthall Väst. Lennart Olausson 18 januari - 9 februari Konsthall Öst Tryck: Åtta.45, 2013 Våren 2014 Gunnar Falk 18 januari - 2 februari Konsthall Väst Lennart Olausson 18 januari - 9 februari Konsthall Öst Öppettider Tisdag - söndag kl 11.00-17.00 Entré 100:- Pensionärer/studenter

Läs mer

TEXT AGNETA MATTISSON BOJING FOTO BENGT ARNE IGNELL. Stark kolorist i måleri och bildväv

TEXT AGNETA MATTISSON BOJING FOTO BENGT ARNE IGNELL. Stark kolorist i måleri och bildväv 14 TEXT AGNETA MATTISSON BOJING FOTO BENGT ARNE IGNELL Stark kolorist i måleri och bildväv 15 GUNILLA "NILLAN" HOLMGREN UTBILDNING 1970 71 Nyckelviksskolan, Lidingö 1971 72 Gerlesborgsskolan, Stockholm

Läs mer

LONE LARSEN. Född 1955 bor och verkar i Höganäs Autodidakt UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT I URVAL. 2007 Corpus Galleri Mårtenson & Persson, Stockholm

LONE LARSEN. Född 1955 bor och verkar i Höganäs Autodidakt UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT I URVAL. 2007 Corpus Galleri Mårtenson & Persson, Stockholm LONE LARSEN Född 1955 bor och verkar i Höganäs Autodidakt UTSTÄLLNINGAR OCH PROJEKT I URVAL. 2007 Corpus Galleri Mårtenson & Persson, Stockholm 2006 Galleri Mårtenson & Persson. Båstad Dunkers Kulturhus.

Läs mer

1800-talsskola blir moderna kontor i lokalbristens Helsingborg

1800-talsskola blir moderna kontor i lokalbristens Helsingborg 1800-talsskola blir moderna kontor i lokalbristens Helsingborg Ett av de mest spännande byggprojekten i Helsingborg just nu är S:t Nicolai - förvandlingen av gamla Nicolaiskolan till moderna kontor. Projektet

Läs mer

Bildanalys. Introduktion

Bildanalys. Introduktion Bildanalys Introduktion Ett konstverk kan läsas på många olika sätt, ur flera olika perspektiv. Det finns inte en bestämd betydelse utan flera. Utgångspunkten för all tolkning är den personliga, egna upplevelsen,

Läs mer

sid 1 och 2 är utvändigt omslag

sid 1 och 2 är utvändigt omslag sid 1 och 2 är utvändigt omslag TRE x RUM 2-24 APRIL 2016 AMANDA ERIXÅN ANNIKA ERIXÅN FREJA ERIXÅN TRE x RUM KONSTHALLEN 2-24 april 2016 AMANDA ERIXÅN ANNIKA ERIXÅN FREJA ERIXÅN PRODUCENT Daniel Palmberg

Läs mer

Tore Kurlbergs vänner

Tore Kurlbergs vänner S ä l l s k a p e t Tore Kurlbergs vänner Medlemsblad nr 6 Februari 2008 Ordföranden har ordet Sällskapet Tore Kurlbergs vänner har nu funnits i fem år, och det senaste året har på flera sätt liknat de

Läs mer

Läs bilden. Bildkonst och litteratur för högstadiet och gymnasiet. Arbetsblad

Läs bilden. Bildkonst och litteratur för högstadiet och gymnasiet. Arbetsblad Läs bilden Bildkonst och litteratur för högstadiet och gymnasiet Arbetsblad Lotta Antonsson, A very young woman under the influence IV, 2000 fotografi på aluminium, 91x266 cm Lotta Antonsson Kvinna Kvinnor

Läs mer

Konsten att ta sig in i konstvärlden

Konsten att ta sig in i konstvärlden LÖRDAG 13 JANUARI KULTUR Konsten att ta sig in i konstvärlden Charlotta Kåks Röshammar 7 Okt 2016 Meira Ahmemulic i Gårdsten, Göteborgsförorten hon växt upp i. Foto: Emelie Asplund Foto: Emelie Asplund

Läs mer

Inledning. Spelets regler (fem spelare) För 3-4 spelare

Inledning. Spelets regler (fem spelare) För 3-4 spelare Målarkonstens ismer Inledning Ni är anställda på varsitt museum. På era museer ska det vara utställningar med tavlor från några av de vanligaste konst- ismerna. Problemet är att många av de tavlor som

Läs mer

THE CASTLE SLOTTSBACKEN 8 LETAR DU EFTER EN UNIK LOKAL FÖR ATT ARRANGERA EVENEMANG ELLER KONFERENSER? HYR ETT SLOTT I GAMLA STAN!

THE CASTLE SLOTTSBACKEN 8 LETAR DU EFTER EN UNIK LOKAL FÖR ATT ARRANGERA EVENEMANG ELLER KONFERENSER? HYR ETT SLOTT I GAMLA STAN! THE CASTLE SLOTTSBACKEN 8 LETAR DU EFTER EN UNIK LOKAL FÖR ATT ARRANGERA EVENEMANG ELLER KONFERENSER? HYR ETT SLOTT I GAMLA STAN! Välkommen till The Castle Slottet på Slottsbacken 8 i Gamla Stan. Här ligger

Läs mer

scen 1, frame 0120 Sotto Voce I - still från 3d-animerad film

scen 1, frame 0120 Sotto Voce I - still från 3d-animerad film scen 1, frame 0120 Sotto Voce I - still från 3d-animerad film 2011 scen 1, frame 0530 Sotto Voce I - still från 3d-animerad film 2011 scen 2, frame 0225 scen 2, frame 0425 scen 2, frame 0460 scen 2,frame

Läs mer

Fördelning av kulturstipendier stipendier inom bildkonst, bilaga 1 av den

Fördelning av kulturstipendier stipendier inom bildkonst, bilaga 1 av den Fördelning av kulturstipendier stipendier inom bildkonst, bilaga 1 av den 4.4.2017 Ärendenummer Sökande Information Ansökt Beslut KUD 2016/320 1. Smith Linda För att täcka kostnader för fotoframkallning

Läs mer

SelmaKonsten. Värt att veta om att ställa ut som konstnär i Selmahuset

SelmaKonsten. Värt att veta om att ställa ut som konstnär i Selmahuset SelmaKonsten Värt att veta om att ställa ut som konstnär i Selmahuset PR Utställningsperioden varar 2-3 månader, hur länge beror på konstnären själv, dock minst en hel månad. Tidsperioden bestäms i förväg

Läs mer

Med blicken i spegeln. Mija Renström

Med blicken i spegeln. Mija Renström Med blicken i spegeln Mija Renström WORKSHOP 2011: HANINGE KONSTHALL BLÄCKSTRÅLEUTSKRIFT 110 x 200 cm Mija Renström utforskar i det här projektet relationen mellan bild och självbild. I tre nya verk undersöker

Läs mer

1865 Victor Forssell är inskriven i Konstakademiens principskola

1865 Victor Forssell är inskriven i Konstakademiens principskola 1846 1931 1846 Victor Reinhold Forssell föds i Sala den 19 juni. Mor Beata Forssell, f. 14 november 1814, från Vittinge, far okänd tjänsteman vid Sala silfvergruva 1855 Började första klass i Sala elementärskola.

Läs mer

Detta tema valde jag för att jag bor i en by, och runt en by är miljön väldigt vacker. Massa skog, bäckar, hyggen osv. Så jag ville visa upp det fina i naturen. Sen fick ju även våra älskade hundar följa

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Stora Tullhuset inom fastigheten Södermalm 10:35 i stadsdelen Södermalm (kultur)

Startpromemoria för planläggning av Stora Tullhuset inom fastigheten Södermalm 10:35 i stadsdelen Södermalm (kultur) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Plan Södermalm, Kungsholmen Södra Bromma Sida 1 (5) 2016-02-24 Handläggare Oskar Bergström Telefon 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

1936 Familjen flyttar till Sala. Fadern Axel Karlsson blir inköpare på Ramströms Järnhandel. Modern är chef/kokerska i köket på Slitmans.

1936 Familjen flyttar till Sala. Fadern Axel Karlsson blir inköpare på Ramströms Järnhandel. Modern är chef/kokerska i köket på Slitmans. Vet du mera om s konstnärskap eller känner du till konstverk av honom? Sänd mail till info@salakonst.se eller ring 076-106 82 20. 1930-2003 1930 Föds den 4 januari i Vimmerby. 1936 Familjen flyttar till

Läs mer

Ansökan HÖSTSALONG september - 5 november

Ansökan HÖSTSALONG september - 5 november Ansökan HÖSTSALONG 2017 30 september - 5 november Höstsalongen är en jurybedömd återkommande kär tradition här hos oss på Edsvik Konsthall. Här välkomnas etablerade och icke etablerade konstnärer från

Läs mer

2019 E K E R U M K O N S T H A L L Ekerum_katalog_2019.indd :27

2019 E K E R U M K O N S T H A L L Ekerum_katalog_2019.indd :27 2019 EKERUM KONSTHALL Konst i världsklass på Ekerum Konsthall! Det är nu 27 år sedan vi öppnade Ekerum Konsthall vid det naturskönt belägna Ekerum Golf & Resort på Öland. Sedan starten har vi satsat på

Läs mer

KF9 KURSPLAN. Konstnärlig fördjupning 1 år Umeå Konstskola. Umeå konstskola Konstnärlig fördjupning

KF9 KURSPLAN. Konstnärlig fördjupning 1 år Umeå Konstskola. Umeå konstskola Konstnärlig fördjupning KURSPLAN 1 år Umeå Konstskola 1 Utbildningen är ettårig med syfte att utveckla den studerandes förmåga att utarbeta, fördjupa och genomföra en konstnärlig idé. Den ger kompetens att söka till högre studier

Läs mer

Tore Kurlbergs vänner

Tore Kurlbergs vänner S ä l l s k a p e t Tore Kurlbergs vänner Medlemsblad nr 5 Februari 2007 Ordföranden har ordet Fyra år har gått sedan Sällskapet Tore Kurlbergs vänner bildades och det är intressant att se hur en liten

Läs mer

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand mars Maria Olsson,och Leif Korsman, Sveg

Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand mars Maria Olsson,och Leif Korsman, Sveg Utställning på Värdshuset Vild Hussen, Hammarstrand 24 31 mars 2007 Maria Olsson,och Leif Korsman, Sveg Maria Olsson, född 1971 i Östersund. Bildlärare och Konstnär. Måleriet är mycket viktigt för mig.

Läs mer

Sagan om Sara-Vide 18

Sagan om Sara-Vide 18 Sagan om Sara-Vide 18 av Johanna Uddén Att prata med Sara-Vide Ericson är befriande. Hon är rättfram och enkel. Kanske kan man säga att hon har ett skönt lantligt sätt. Vi träffas i stan för en fika och

Läs mer

Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019

Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019 Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019 2019-06-26 1. Vilken utställning besöker du nu? Varde ljus 33 30 Mellan Konst & Verklighet 27 24,5 Vårsalongen 26 23,6 Kulturskolans bildelever 8 7,3 Bosse

Läs mer

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum funderingsfrågor och uppgifter inom svenska, samhälle och bild

en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum funderingsfrågor och uppgifter inom svenska, samhälle och bild en lektion från Lärarrumet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Graffitins historia funderingsfrågor och uppgifter inom svenska, samhälle och bild Ämne: Svenska, SVA, SFI, Bild, Samhällskunskap, Media

Läs mer

Det perfekta kvarteret! 8 december 2009

Det perfekta kvarteret! 8 december 2009 Det perfekta kvarteret! 8 december 2009 1 Vi frågade 600 invånare* i Stockholms Stad om vad som bäst bidrar till ett perfekt kvarter generellt och för Slussen specifikt. Tänk dig att du skulle bo i Stockholms

Läs mer

Arbetsblad för gymnasiet Passioner

Arbetsblad för gymnasiet Passioner Känslor i konsten Arbetsblad för gymnasiet Passioner Känslor har skildrats i västerländsk konst sedan antiken. De många olika tolkningar och motiv där känslor spelar en roll visar att känslolivet har setts

Läs mer

Eric Kuster. Inredarnas. inredarnas hemligheter

Eric Kuster. Inredarnas. inredarnas hemligheter Inredarnas Hemligheter Eric Kuster Den nederländske inredningsdesignern Eric Kuster har skapat sin egen nisch genom myntandet av begreppet metropolitan luxury storstadslyx. Hans fingertoppskänsla för denna

Läs mer

Naturpaparazzo. galleri serkan gûnes. säger Serkan Gûnes. Finns ljuset på plats är det upp till fotografen att göra en bra komposition.

Naturpaparazzo. galleri serkan gûnes. säger Serkan Gûnes. Finns ljuset på plats är det upp till fotografen att göra en bra komposition. Tänker landskap Vissa fotograferar helst landskap, andra blom- Naturpaparazzo galleri serkan gûnes Med rätt känsla för ljus, komposition och när ögonblicket är inne gör Serkan Gûnes sina personliga betraktelser

Läs mer

Bildkonstlinjen. Inträdesprovet Kurser Studier

Bildkonstlinjen. Inträdesprovet Kurser Studier Bildkonstlinjen Inträdesprovet Kurser Studier Hur ansöker du till bildkonstlinjen? Ansökan sker via den gemensamma elevantagningen Inträdesprovet ordnas den 25.4.2019 Kom ihåg att bekräfta att du deltar

Läs mer

Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli.

Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli. Måndag 23 Juli Konstutställning - Monica Sanborn (glaskonst) Inga i Kristallsalen, Rådhuset, på Marstrand. 20 juli-26 juli. MÅNDAG 23 JULI (PÅGÅR T.O.M. 26 JULI)KRISTALLSALEN, RÅDHUSET MARSTRAND, MARSTRAND

Läs mer

Bildanalys. Några frågor: 1. Varför fotograferar vi? 2. Varför visar vi våra bilder för andra? Det handlar om allmänmänskliga behov...

Bildanalys. Några frågor: 1. Varför fotograferar vi? 2. Varför visar vi våra bilder för andra? Det handlar om allmänmänskliga behov... Bildanalys Några frågor: 1. Varför fotograferar vi? 2. Varför visar vi våra bilder för andra? Det handlar om allmänmänskliga behov... Fråga1 har många olika svar. Några är: Vi vill dokumentera livet, händelser

Läs mer

Tyresö Konstförenings medlemslotteri torsdagen den 25 januari 2018

Tyresö Konstförenings medlemslotteri torsdagen den 25 januari 2018 Tyresö Konstförenings medlemslotteri torsdagen den 25 januari 2018 1. Lina Löfström Baker Bosatt och verksam i Tyresö. Hon är fotograf utbildad vid Napier University i Skottland 2003 2007. Hon mottog Tyresö

Läs mer

Tillbaka Skriv ut Skicka till en vän Prenumerera på Zenitkultur. Hanna Allert Karlsson - Tredimensionell teckning

Tillbaka Skriv ut Skicka till en vän Prenumerera på Zenitkultur. Hanna Allert Karlsson - Tredimensionell teckning enit - kulturtidningen i väst av 6 2012-11-27 15:22 Tillbaka Skriv ut Skicka till en vän Prenumerera på Zenitkultur Hanna Allert Karlsson - Tredimensionell teckning Galleri Imma, Mariestad - pågår till

Läs mer

Fenomen som undersöks

Fenomen som undersöks Bland det viktigast är att förmedla glädjen i att experimentera, leka och upptäcka olika fenomen Experimenten behöver inte göras i någon speciell ordning, det går att plocka ut de som är lämpliga för stunden.

Läs mer

EKERUM KONSTHALL 2014

EKERUM KONSTHALL 2014 EKERUM KONSTHALL 2014 Konst i världsklass på Ekerum Konsthall! För 22 år sedan öppnade vi Ekerum Konsthall vid det naturskönt belägna Ekerum Golf & Resort på Öland. Sedan starten har vi satsat på att visa

Läs mer

Amanda Sidwall ( )

Amanda Sidwall ( ) Amanda Sidwall (1844-1892) Utbildning 1860-1865 Slöjdföreningens skola 1870-1871 Slöjdföreningens skola, (parallellstudier med Konstakademin) 1864-1871 Konstakademin 1874-1877 Academie Julian, lärare Tony

Läs mer

kap 1. Fotografisk bildspråkspolicy inledning

kap 1. Fotografisk bildspråkspolicy inledning kap 1. Fotografisk bildspråkspolicy sid 1 inledning Svenska kyrkan är inte en geografiskt begränsad plats. Vår bildvärld måste därför omfatta mycket mer än verksamheten som pågår innanför kyrkobyggnadens

Läs mer

VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG?

VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG? BLI PROFFS PÅ VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG? 75% använder sociala medier eller google för att undersöka leverantöter och företag innan de betsämmer sig för vem de ska använda sig av. 57% av

Läs mer

En modern klassiker 6.10 2007-6.1 2008

En modern klassiker 6.10 2007-6.1 2008 Det finns restaurang, café och espressobar i museet. Det finns plats för att sitta och äta matsäck på plan 1. Dit kommer man genom ingången som ligger mot vattnet. 30 personer får plats. Det går inte att

Läs mer