Nämnd för samhällsbyggnad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nämnd för samhällsbyggnad"

Transkript

1 Kallelse Sammanträde med: Nämnd för samhällsbyggnad Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:00-16:00 Plats: Husaren Kumla Folkets hus Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som är ersättare meddelar om du kommer att närvara. Tänk på våra allergiker och undvik starka dofter. Folkets hus ligger på gångavstånd från Kumlas resecentrum så åk gärna kollektivt till mötet. Ledamöter kallas Mats Gunnarsson (MP), ordförande Anders Ceder (S), vice ordförande Sven-Erik Sahlén (KD), 2:e vice ordförande Kerstin Bergström Persson (S) Andreas Brorson (S) Caroline Frankesjö Karlsson (S) Dennis Begic (S) Solweig Oscarsson (S) Rolf Karlsson (S) Katarina Raneborn (V) Pär-Ove Lindkvist (M) Lennart Carlsson (M) Erik Johansson (L) Lars-Göran Zetterlund (C) Mats Seijboldt (SD) Ersättare underrättas Annahelena Jernberg (S) Andreas Svahn (S) Ida Eklund (S) Kjell Edlund (S) Leif Lewin (S) Peter Bennysson (S) Kenneth Lantz (V) Helena Bosved (MP) Lotta Öhlund (MP) Caroline Dieker (M) Alf Rosberg (M) Torbjörn Appelqvist (M) Erik Teerikoski (L) Per Schmidt (KD) Magnus Ingwall (SD) 1 (8) Postadress Region Örebro län Box 1613, Örebro E-post: regionen@regionorebrolan.se

2 1. Tidsschema 1. 09:00 Information från Kumla kommun 2. 09:30 Delårsrapport :00 Information - Återrapportering verksamhetsplan :30 Kollektivtrafiktaxan för år 2018 och kommande år 5. 10:50 Information om ny modell för anropsstyrd trafik 6. 11:10 Ekonomisk handlingsplan för budget i balans 7. 11:45 Remisser 8. ca 12:00 Lunch/Gruppmöten 9. 13:30 Beslut :00 Information :45 Visning av Kumla resecentrum 2. Val av justerare att jämte ordföranden utse Anders Ceder (S) och Sven-Erik Salén till justerare med Dennis Begic (S) och Lennart Carlsson (M) som ersättare. 3. Information från Kumla kommun Delegation från Kumla kommun informerar om arbetet med samhällsbyggnaden i Kumla kommun. 4. Delårsrapport 2, 2017, nämnden för samhällsbyggnad Diarienummer: 17RS5269 samt handlingar i ärendet bifogas till kallelsen på måndag 18/9 2 (8)

3 5. Informationsärende - Återrapportering Direktiv verksamhetsplan med budget 2018, nämnden för samhällsbyggnad Diarienummer: 17RS3146 Återrapportering direktiv VP med budget 2018, nämnd för samhällsbyggnad - justerad gällande version Förutsättningar för verksamhetsplan och budget 2018 NL 6. Information om förslag till utformning av anropsstyrd trafik Jan Berglöf 7. Kollektivtrafiktaxan för år 2018 och kommande år Diarienummer: 17RS5267 Fredrik Eliasson Nämnden för samhällsbyggnad föreslår regionstyrelsen föreslå regionfullmäktige besluta att höja kollektivtrafikens taxa med högst 2,5 procent av biljettintäkterna vid oförändrad trafik, att ge nämnden för samhällsbyggnad mandat att för 2018 och kommande år fatta alla erforderliga beslut för att verkställa höjning inom denna ram, att utöver ovanstående höjning för 2018 höja priset på enkelbiljett, ombord på bussen med bank- eller kreditkort, i de första 3 zonerna samt stadstrafik med 16 procent i enlighet med föreliggande prisförslag att ge nämnden för samhällsbyggnad mandat att fatta beslut om tillfälliga taxor i samband med kampanjer och liknande Det sker en kontinuerlig kostnadsutveckling i produktionen av kollektivtrafiken. En betydande del av kostnaderna täcks av biljettintäkter. I förslaget ska kollektivtrafikens taxa höjas med 2,5 procent. Därtill föreslås att priset på enkelbiljett, ombord på bussen med bank- eller kreditkort, i de första 3 zonerna samt stadstrafik höjs med 16 procent. Nämnden för samhällsbyggnad, tillika regional kollektivtrafikmyndighet, föreslås också få befogenhet att fatta beslut om taxans utformning, så länge det sker inom den ram om 2,5 procent som regionfullmäktige föreslås fastställa. Nämnden för samhällsbyggnad ges också mandat att fatta beslut om tillfälliga taxor, exempelvis i samband med kampanjer PM Kollektivtrafiktaxa 2018 och framåt 3 (8)

4 8. Ekonomisk handlingsplan för budget i balans 2018 för nämnden för samhällsbyggnad Diarienummer: 17RS3890 Fredrik Eliasson Nämnden för Samhällsbyggnad föreslås besluta; att för år 2018 genomföra kostnadsreducering enligt presenterad handlingsplan avseende länets tåg- och busstrafik motsvarande 14,9 mkr (netto), varav ca 3,3 mkr på tågtrafik och ca 11,6 mkr på busstrafik. att genomföra kostnadsreduceringen för busstrafiken vid ett extra tidtabellsskifte per 18 juni att uppdra till förvaltningschef att genomföra åtgärder som framöver ytterligare kan bidra till en ökad marknadsföring/försäljning enligt redovisad handlingsplan. att uppdra till förvaltningschef att genomföra åtgärder som framöver ytterligare kan bidra till en kostnadseffektivare verksamhet Nämnden för Samhällsbyggnad har gett förvaltningen i uppdrag att ta fram åtgärder för att skapa en budget i balans, vilket innebär att för 2018 förbättra årsresultatet med ca kr. Bakgrunden till uppdraget är den resultatprognos som redovisades i maj 2017 och som indikerade ett budgetunderskott om ca 27 mkr för året som helhet. Med helårseffekt bl.a på de satsningar på busstrafiken som utförts under hösten 2017 samt ökade kostnader för länets tågtrafik pekade prognosen för 2018 på ca -35 mkr jämfört med budget. Efter sommaren 2017 har en reviderad prognos för tågtrafiken presenterats som visar på resultatförbättringar redan under 2017, vilket reviderar utgångsläget kring resultateffektivisering för tåg FöredragningsPM nämnd för samhällsbyggnad Budget i balans Slutlig - Handlingsplan för budget i balans Remiss om förslag till länstransportplan för Värmlands län Diarienummer: 17RS3707 Karin Wallin att förslaget till yttrande godkänns som Region Örebro läns svar till Region Värmland. I förslaget till yttrande framförs att planförslaget stämmer väl överens med Region Örebro läns ställningstaganden. Alla regionalt utvecklingsansvariga tar på regeringens uppdrag fram förslag till regionala 4 (8)

5 planer för transportinfrastrukturen (länstransportplaner) i varje län. Systemanalysen ger en övergripande bild på Värmlands län och hur Region Värmland ser på sitt transportsystem. De stråk som berör Örebroregionen är väl beskrivna och visar på den samsyn som finns mellan Region Värmland och Region Örebro län. I förslaget till länstransportplan är det framför allt Region Värmlands samfinansiering av åtgärder på Värmlandsbanan som berör Örebroregionen. Planförslaget innehåller inga större vägobjekt som berör Örebroregionen, vilket stämmer väl överens med förslaget till länstransportplan för Örebro län. Yttrandet föreslås därför endast innehålla en kommentar om att planförslaget stämmer väl överens med Region Örebro läns ställningstaganden inklusive vårt förslag till länstransportplan för Örebro län. Samråd har skett med Karlskoga kommun. FPM Yttrande över förslag til länstransportplan för Värmlands län Yttrande över förslag till länstransportplan för Värmlands län Remissunderlag till förslag till länstransportplan för Värmlands län Regional transportplan för Värmlands län Remiss om förslag till regional plan för transportinfrastrukturen i Västra Götaland Diarienummer: 17RS3603 Karin Wallin att förslaget till svar godkänns som Region Örebro läns svar till Västra Götalandsregionen. I förslaget till yttrande framförs att planförslaget stämmer väl överens med Region Örebro läns ställningstaganden. Alla regionalt utvecklingsansvariga tar på regeringens uppdrag fram förslag till regionala planer för transportinfrastrukturen (länstransportplaner) i varje län. Systemanalysen ger en övergripande bild på Värmlands län och hur Region Värmland ser på sitt transportsystem. De stråk som berör Örebroregionen är väl beskrivna och visar på den samsyn som finns mellan Region Värmland och Region Örebro län. I förslaget till länstransportplan är det framför allt Region Värmlands samfinansiering av åtgärder på Värmlandsbanan som berör Örebroregionen. Planförslaget innehåller inga större vägobjekt som berör Örebroregionen, vilket stämmer väl överens med förslaget till länstransportplan för Örebro län. Yttrandet föreslås därför endast innehålla en kommentar om att planförslaget stämmer väl överens med Region Örebro läns ställningstaganden inklusive vårt förslag till länstransportplan för Örebro län. Samråd har skett med Karlskoga kommun FöredragningsPM avseende remiss av förslag till regional plan för transportinfrastrukturen i Västra Götaland Remissvar avseende förslag till regional plan för transportinfrastrukturen i Västra Götaland (8)

6 Remissunderlag - Förslag till regional plan för transportinfrastrukturen i Västra Götaland Remiss om förslag till länstransportplan för Uppsala län Diarienummer: 17RS3981 Karin Wallin att förslaget till yttrande godkänns som Region Örebro läns svar till Region Uppsala. I förslaget till yttrande framförs att kopplingen från västra Stockholm-Mälardalen till Arlanda bör framgår på kartan över viktiga stråk i Uppsala län. Inga andra synpunkter lämnas. Alla regionalt utvecklingsansvariga tar på regeringens uppdrag fram förslag till regionala planer för transportinfrastrukturen i respektive län. I planförslaget beskrivs bland annat de kommunikationsstråk som bedöms ha stor betydelse för Uppsala län. Ett av stråken kallas Arosstråket. Arosstråket går från Västerås/Enköping till Uppsala/Arlanda. Det konstateras i planförslaget att det är brister i tillgängligheten mellan de västra delarna av Stockholm-Mälarregionen och Arlanda. När Arosstråket redovisas på en karta över de större stråken i Uppsala län så saknas dock kopplingen till Arlanda. I förslaget till yttrande framförs därför att den aktuella kartan bör kompletteras med denna stråkkoppling. Förslaget till yttrande innehåller inga andra synpunkter FöredragningsPM avseende förslag till länsplan för regional transportinfrastruktur i Uppsala län Remissvar avseende förslag till regional plan för transportinfrastruktur för Uppsala län Remissunderlag till förslag till länstransportplan för Uppsala län LTP Remiss om ny målbild för regionalt trafikförsörjningsprogram för Dalarnas län Diarienummer: 17RS4433 Karin Wallin att förslaget till svar godkänns som Region Örebro läns svar till Region Dalarna. Region Örebro län noterar att målet för restidskvot för interregionala resor skiljer sig något från motsvarande mål i Region Örebro läns trafikförsörjningsprogram. Alla regionala kollektivtrafikmyndigheter har uppdrag att ha ett aktuellt trafikförsörjningsprogram som visar myndighetens ambitioner, mål och strategier för 6 (8)

7 kollektivtrafiken i respektive län. Region Dalarna har valt en modell med ett övergripande dokument som kompletteras med årliga trafikförsörjningsplaner som redogör för linjer, upphandlingar, kostnader och andra mer detaljerad inriktning. Den aktuella remissen avser det mer övergripande dokumentet. Flertalet av de mål och strategier som föreslås i programförslaget gäller trafiken inom Dalarnas län och påverkar inte Örebroregionen. Några få mål och ambitioner rör resande och samverkan över länsgränser. För målet om restidskvot mellan interregionala resmål föreslår Region Dalarna något lägre ambition (0,85) än vad som lagts fast i trafikförsörjningsprogrammet för Örebro län (0,8). I förslaget till yttrande påpekas att vi har olika mål för restidskvot för interregionala resor Yttrande över förslag till regionalt trafikförsörjningsprogram för Dalarnas län Yttrande över förslag till regionalt trafikförsörjningsprogram för Dalarnas län Remiss - Ny målbild för regionalt trafikförsörjningsprogram för Dalarnas län 13. Remiss om regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen RUFS 2050 Diarienummer: 16RS2144 Fredrik Eliasson Nämnden för samhällsbyggnad föreslår regionstyrelsen besluta att förslaget till yttrande godkänns som Region Örebro läns svar till Stockholms läns landsting. Region Örebro län har fått Stockholms läns landstings förslag till regional utvecklingsplan (RUFS 2050) på remiss. RUFS 2050 är en regional utvecklingsstrategi såväl som en regionplan för Stockholms län. Det innebär att den både ska presentera de viktigaste strategierna för att skapa regional tillväxt samt att vara en plan för markanvändningen i Stockholms län. Det föreliggande förslaget till yttrande avser samrådsförslaget till regional utvecklingsplan. Samrådsförslaget kommer att efterföljas av ett utställningsförslag under Före sommaren 2018 beräknas landstingsfullmäktige i Stockholms län fatta beslut om RUFS 2050 PM - förslag till yttrande över RUFS utställningsförslag Yttrande över Stockholms läns landstings förslag till RUFS 2050-utställningsförslag Remissunderlag till Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen RUFS Utställningsförslag 14. Information 1. Aktuellt i Bryssel (punkt 1-2 totalt 40 min) - Lisa Långberg/Gordon Hahn 7 (8)

8 2. Information om beställningen för Region Örebro läns Brysselkontor, Central Swedens bevakningsområden för Lisa Långberg/Gordon Hahn 3. Nationell plan för transportsystem Karin Wallin 4. Movingo - Magnus Persson 5. Ordförandens rapport 6. Presentation av Kumla resecentrum 8 (8)

Nämnd för samhällsbyggnad

Nämnd för samhällsbyggnad Kallelse Sammanträde med: Nämnd för samhällsbyggnad Sammanträdesdatum: 2018-03-01 Tid: kl. 09:00-16:00 Plats: Linden Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som är ersättare meddelar

Läs mer

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö 1 (5) och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: fredag den 27 oktober 2017, kl 13:15-15:15 Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro Vid protokollet: Andreas Svahn

Läs mer

Nämnden för regional tillväxt

Nämnden för regional tillväxt Kallelse Sammanträde med: Nämnden för regional tillväxt Sammanträdesdatum: 2018-08-29 Tid: kl. 10:00-11:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Nämndsekreterare: June Fors, telefon 019-602 71 73 e-post: june.fors@regionorebrolan.se Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2017-02-02 Tid:

Läs mer

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2016-10-13 Tid: kl. 10:00-16:00, Gruppmöten kl. 9.00-10-00 Plats: OBS! Kävesta folkhögskola, Sköllersta,

Läs mer

Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor

Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor Kallelse Sammanträde med: Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor Sammanträdesdatum: 2017-05-31 Tid: kl. 09:00-15:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Gruppmöte Majoriteten: Linden Gruppmöte Alliansen:

Läs mer

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2017-06-22 09:00-11:30 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S), ordförande Fanny Battistutta (V), 1:e vice

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 1 (6) och länets kommuner Regionkansliet Marjetta Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl 10.00-12.00 Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 Vid protokollet Marjetta Sekreterare Justerat

Läs mer

Bifogat finns Region Örebro läns yttrande över förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen.

Bifogat finns Region Örebro läns yttrande över förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen. TRN 2017-0055-105 Från: karin.wallin@regionorebrolan.se Till: TRF Funk Registrator Ärende: TRN 2017-0055 Datum: den 2 mars 2018 08:50:03 Bilagor: 11 SB Svar på remiss om förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen.pdf

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1 1 (5) och länets kommuner Regionkansliet Marjetta Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1 Vid protokollet Marjetta Sekreterare Justerat

Läs mer

Nämnden för regional tillväxt

Nämnden för regional tillväxt Kallelse Sammanträde med: Nämnden för regional tillväxt Sammanträdesdatum: 2017-10-18 Tid: kl. 10:00-15:00 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Gruppmöten: kl 9.00-10.00 Majoriteten i Linden, Alliansen

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken 1 (5) Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl. 09.30-11.30 Plats: Eklundavägen, lokal Asken Vid protokollet Sekreterare: Justerat den: Ordförande: Mats Gunnarsson

Läs mer

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-09-30 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik

Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik 1 (5) och länets kommuner Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik Tid: 16 oktober kl. 09:30-11:30 Plats: Eklundavägen, lokal Asken Vid protokollet Sekreterare: Justerat den: 2015-11-19

Läs mer

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn Sammanträde med: Kallelse Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn Revidering av handling i ärende nr 9 och 10, Verksamhetsberättelse med bokslut 2016 samt Verksamhetsplan med budget 2017 -

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Yttrande över remiss: Kollektivtrafik för Västmanland, trafikplan 2030

Yttrande över remiss: Kollektivtrafik för Västmanland, trafikplan 2030 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Carlén Göran Davidsson Per Klintström Helena Datum 2016-11-07 Diarienummer KSN-2016-2018 Kommunstyrelsen Yttrande över remiss: Kollektivtrafik för Västmanland, trafikplan

Läs mer

Förslag på yttrande över remissversionerna av länsplan för regional transportinfrastruktur i Västmanlands län och Södermanlands län

Förslag på yttrande över remissversionerna av länsplan för regional transportinfrastruktur i Västmanlands län och Södermanlands län 1(4) Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE Trafiknämnden 2017-11-21, punkt 9 Ärende Infosäkerhetsklass Förslag på yttrande över remissversionerna av länsplan för regional transportinfrastruktur

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 1-9 Datum 2014-02-03 1 (5) Protokoll från sammanträde Tid: 2014-02-03 kl. 09.30-12.50 Plats: Skånetrafiken, Hässleholm Beslutande Mats Persson (FP), ordf Lars Johansson (M), 1:e vice ordf, Stefan

Läs mer

Presidium - Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Presidium - Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal B Närvarande: ande: Rune Backlund (C) ordförande Per Hansson (L) Jeanette Söderström (S) Övriga: Ulrika Geeraedts, regional utvecklingsdirektör Carl-Johan

Läs mer

Remiss av förslag till Länstransportplan Örebro län 2010-2021

Remiss av förslag till Länstransportplan Örebro län 2010-2021 Tjänsteställe, utfärdare Datum Beteckning Företagsamma och tillgängliga regionen 2009-06-11 Dnr: 09-298 Fredrik Idevall Remiss 1 (9) Till Enligt sändlista Remiss av förslag till Länstransportplan Örebro

Läs mer

Justering av priser för biljetter i det gemensamma UL/SLsortimentet 39 LS

Justering av priser för biljetter i det gemensamma UL/SLsortimentet 39 LS Justering av priser för biljetter i det gemensamma UL/SLsortimentet 39 LS 2017-1141 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-08 LS 2017-1141 Landstingsstyrelsen Justering av priser för biljetter

Läs mer

KF Ärende 13. Löpnummer i Politikerrummet: 26. Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid

KF Ärende 13. Löpnummer i Politikerrummet: 26. Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid KF Ärende 13 Löpnummer i Politikerrummet: 26 Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid Tjänsteskrivelse 2013-08-26 SBN 2012.0131 Handläggare: Kristin Södergren Samhällsbyggnadsnämnden Svar på återremiss

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2016-03-14 1 (7) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-14 09.30-16.00 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 14 maj 2018, klockan 9.00 Ledamöter Ersättare Tommy Levinsson (S),

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Bolmen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:25

Trafiknämnden. Plats: Bolmen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:25 Trafiknämnden Datum: 2019-08-21 Tid: 09:00-12:25 Plats: Bolmen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Carina Bengtsson (C) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande) Peter Freij (S) (2:e

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås PROTOKOLL 17 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 28 september 2015, klockan 09:00 12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson

Läs mer

Kallelse till möte med kollektivtrafiknämnden den 12 maj 2015

Kallelse till möte med kollektivtrafiknämnden den 12 maj 2015 2015-05-04 Kollektivtrafikförvaltningen Helene Gustafsson Tfn 018-611 19 67 E-post helene.gustafsson@ul.se Kollektivtrafiknämnden Kallelse till möte med kollektivtrafiknämnden den 12 maj 2015 Lokal: Landstingets

Läs mer

Länstransportplan Örebro län

Länstransportplan Örebro län Länstransportplan Örebro län 2018-2029 Dagordning 09.00-09.10 Hälsa välkomna och syfte med dagen Mats Gunnarsson 09.10-09.40 Upplägg och tidplan för att ta fram ny ltp, Jan Berglöf Koppling LTP till andra

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2015-10-09 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2019-01-31 1 (8) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-01-31

Läs mer

Peter Israelsson Eva Sundelin Jan Lindblom Bertil Gunnarsson, Urban Kapple Hans Lindberg, Beatrice Arvidsson Ewa-Karin Skagerlind, Ulla-Beth Larsson

Peter Israelsson Eva Sundelin Jan Lindblom Bertil Gunnarsson, Urban Kapple Hans Lindberg, Beatrice Arvidsson Ewa-Karin Skagerlind, Ulla-Beth Larsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-02-16 Sida 1(7) Plats och tid Kommunhuset 2011-02-16, kl 8.30 Beslutande Ledamöter Inga-Britt Ritzman Lotta Öhlund Torbjörn Appelqvist Magnus Fahlström Monica Hjälm Bengt-Åke

Läs mer

NÄMND FÖR REGIONAL TILLVÄXT

NÄMND FÖR REGIONAL TILLVÄXT Kallelse Sammanträde med: NÄMND FÖR REGIONAL TILLVÄXT Sammanträdesdatum: 2016-05-30 Tid: kl. 10:00-16:00 Plats: Folkets Hus i Hällefors Vänligen meddela nämndsekreteraren om du kommer att närvara vid sammanträdet

Läs mer

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse Kallelse Sammanträde med: Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse Sammanträdesdatum: 2018-04-05 Tid: kl. 10:00-16:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 10:00-14:30

Trafiknämnden. Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 10:00-14:30 Utskriftsdatum: 2017-10-23 Trafiknämnden Datum: 2017-10-19 Tid: 10:00-14:30 Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice

Läs mer

Meddela eventuellt förhinder snarast möjligt till Kristina Berglund, tfn eller e-post

Meddela eventuellt förhinder snarast möjligt till Kristina Berglund, tfn eller e-post KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (8) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-12-02 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2016-04-07 09:00-11:45 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande)

Läs mer

K a l l e l s e o c h f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Hållbarhetsnämnd

K a l l e l s e o c h f ö r e d r a g n i n g s l i s t a Hållbarhetsnämnd Tid: 10:00-15:00 Plats: Styrelserummet, Regionkontoret Ledamöter Fredrik Åberg Jönsson (V), ordförande Jan Lahenkorva (S), vice ordförande Alexander Hägg (M), 2:e vice ordförande Jasmine Larsson (S) Sven-Åke

Läs mer

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE 2013 10 10, Sessionssalen i Örebro rådhus

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE 2013 10 10, Sessionssalen i Örebro rådhus REGIONFULLMÄKTIGE 2013 10 10, Sessionssalen i Örebro rådhus INNEHÅLLSFÖRTECKNING 12 Anmälan av entledigande och fyllnadsval från medlemsorganisation 6 13 Regionförbundets delårsrapport 2013-08-31, dnr

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 09.30 11.15. Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2018-11-05 1 (6) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: Plats: 2018-11-05

Läs mer

Kompletterande protokollsutdrag från Malmö Stad i ärende TRN

Kompletterande protokollsutdrag från Malmö Stad i ärende TRN TRN 2017-0052-183 Från: Pernilla Mesch Till: TRF Funk Registrator Kopia: Kristina Olsson Ärende: Kompletterande protokollsutdrag från Malmö Stad TRN 2017-0052 Datum: den 9 november 2017 16:26:09 Bilagor:

Läs mer

Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö

Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: ande: Rune Backlund (C) ordförande Per Hansson (L) 1:e vice ordf. Jeanette Söderström (S) 2:e vice ordf. Berry Lilja (S)

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2015-11-06 09:00-14:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena

Läs mer

Framtidens infrastruktur och resande i Örebroregionen

Framtidens infrastruktur och resande i Örebroregionen Framtidens infrastruktur och resande i Örebroregionen NTF 2 oktober 2007 Regiondirektör Magnus Persson Regionförbundet Örebro Länets tolv kommuner och landstinget Start 1 jan 2006 1 jan 2007 övertog samordningsansvaret

Läs mer

Datum Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö

Datum Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: kl Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö DAGORDNING Datum 2015-03-03 1 (5) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-03-12 kl. 10.15 Plats: Konstitutet, Bragegatan 15, Malmö 1. Justering

Läs mer

Tekniska nämnden. Protokoll Tn 5582/2015. Datum: Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen

Tekniska nämnden. Protokoll Tn 5582/2015. Datum: Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen Protokoll Tn 5582/2015 Tekniska nämnden Datum: 2016-01-21 Klockan: 08:30 12:00 Plats: Sessionssalen Närvarande ledamöter Charlotte Edberger Jangdin (C) Ida Eklund (S) Patrik Jämtvall (L) Eva Järliden (S)

Läs mer

Remiss: Regional indelning - tre nya län (SOU 2016:48) Dnr 2016/00443

Remiss: Regional indelning - tre nya län (SOU 2016:48) Dnr 2016/00443 KALLELSE Datum 2016-09-28 Kommunstyrelsen Ledamöter Carina Lund (M), Ordförande Liselotte Grahn Elg (M), 1:e vice ordförande Leif Zetterberg (C) Christian Nordberg (MP) Håkan Welin (L) Fred Rydberg (KD)

Läs mer

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE , Sessionssalen i Örebro rådhus

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE , Sessionssalen i Örebro rådhus REGIONFULLMÄKTIGE 2014 12 04, Sessionssalen i Örebro rådhus INNEHÅLLSFÖRTECKNING 14 Årets Eldsjäl Utdelning av pris 6 15 Anmälan av entledigande från medlemsorganisation 7 16 Budkavle Lärdomar från nio

Läs mer

Direktionsprotokoll

Direktionsprotokoll Direktionsprotokoll 2015-05-08 Plats och tid Borås, kl. 09.30-11.30 Omfattning 33-42 Beslutande Ersättare Adjungerade Övriga Ulf Olsson (S) ordförande Margareta Lövgren (M) 1-e vice ordförande 33-36 (930-1040)

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Tid 2017-05-23 08:45-08:50 Plats Beslutande ledamöter Övriga närvarande Bolmen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Anna Fransson (S), ordförande Robert Olesen (S), 1:e vice

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Erik Jansson (MP)

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Erik Jansson (MP) Trafiknämnden Tid 2015-09-03 09:00-15:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena

Läs mer

NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT

NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT Kallelse Nämndsekreterare: June Fors, telefon 019-602 71 73 e-post: june.fors@regionorebrolan.se Sammanträde med: NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT Sammanträdesdatum: 2016-12-08 Tid: kl. 10:00-16:00 Gruppmöten

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:15

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:15 Trafiknämnden Datum: 2018-02-15 Tid: 09:00-12:15 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, RUFS 2050

Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, RUFS 2050 1 (6) Handläggare: Ulrika Palm Tillväxt- och regionplanenämnden Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, Ärendebeskrivning Ärendet omfattar ett förslag till regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen,,

Läs mer

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Tjänstgörande ledamöter Bengt Storbacka (S) (ordförande) Catrin Steen (MP) (vice ordförande) Torbjörn Ahlin (C) (2:e vice ordförande) 25-27

Läs mer

3. Medborgarförslag om att låta buss 303 svänga av R 50 vid Lilla mon för av- och påstigning för anslutning till buss 302 Diarienummer: 15RS5372

3. Medborgarförslag om att låta buss 303 svänga av R 50 vid Lilla mon för av- och påstigning för anslutning till buss 302 Diarienummer: 15RS5372 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (7) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-10-20 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Avsiktsförklaring avseende utveckling av den regionala tågtrafiken i östra Sverige

Avsiktsförklaring avseende utveckling av den regionala tågtrafiken i östra Sverige LANDSTINGET I UPPSALA LÄN FÖREDRAGNINGSPROMEMORIA Sammanträdesdatum Sida Landstingsstyrelsen 2012-10-29 6 (34) Dnr CK 2012-0356 178 Avsiktsförklaring avseende utveckling av den regionala tågtrafiken i

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 14.00 15.50 Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Kerstin Bergström Persson (s),

Läs mer

Protokoll Tn 2351/2018

Protokoll Tn 2351/2018 Protokoll Tn 2351/2018 Tekniska nämnden Datum: 2018-08-23 Klockan: 08:30-12:00 Plats: Sessionssalen SBH 2 Närvarande ledamöter Charlotte Edberger Jangdin (C) 72-80 Ida Eklund (S) 72-80 Håkan Schultz (S)

Läs mer

Uppföljning av arbetet i utskottet för infrastruktur och kommunikationer (7)

Uppföljning av arbetet i utskottet för infrastruktur och kommunikationer (7) Uppföljning utskottet för infrastruktur och kommunikationer 2018 Uppföljning av arbetet i utskottet för infrastruktur och kommunikationer 2018 1(7) Sammanfattning Regionala utvecklingsnämnden har två utskott;

Läs mer

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland Sida 1(6) Enheten för kollektivtrafik Datum 2015-11-26 Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland PM Region Värmland - kommunalförbund Postadress Box 1022 651 15 KARLSTAD Besöksadress

Läs mer

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne

Datum Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne Regionstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2014-06-05 1 (2) 84 Länsplan för regional transportinfrastruktur i Skåne 2014-2025 Diarienummer 1202805 Regionstyrelsens beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Remiss - förslag till regionalt Trafikförsörjningsprogram

Remiss - förslag till regionalt Trafikförsörjningsprogram TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Sektor kommunstyrelsen Diarienummer: KS.2016.46 Datum: 2016-03-03 Miljöplanerare Annika Friberg E-post: annika.friberg@ale.se Kommunstyrelsen Remiss - förslag till regionalt Trafikförsörjningsprogram

Läs mer

Datum Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: KL Plats: Kristianstad/Rådhus Skåne/Rum 114

Datum Protokoll från servicenämndens sammanträde. Tid: KL Plats: Kristianstad/Rådhus Skåne/Rum 114 PROTOKOLL 53-59 Datum 2017-10-19 1 (5) Protokoll från servicenämndens sammanträde Tid: 2017-10-19 KL. 09.15 15.10 Plats: Kristianstad/Rådhus Skåne/Rum 114 Beslutande Margareta Dovsjö (S), Ordförande Lennart

Läs mer

PROTOKOLL Trafik- och samhällsplaneringsnämnden. Annika Eriksson Kl. 09:

PROTOKOLL Trafik- och samhällsplaneringsnämnden. Annika Eriksson Kl. 09: 1 Sammanträdesplats öppnande Linköping, Sessionssalen 95 Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat. Närvarande 96 Ledamöter Göran Gunnarsson (C) ordförande Bengt Nordström (MP)

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2016-02-04 09:00-12:30 Plats ande ledamöter Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena Lagstrand (V) (vice ordförande) Carl-Olof Bengtsson (S) 1-9,

Läs mer

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 1 Plats och tid Tibro kommun, sammanträdesrum Bonaren kl 14:00-15:15 Beslutande Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 198 200 Datum 2015-11-24 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2015-11-24 kl. 09.00 09.25 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2017-02-06 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-06 09.30 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken 1.

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2015-11-24 1 (8) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten

Conny Simonsson (S) Erik Jansson (MP) Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Clas Carlsson Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2016-10-20 09:00-12:00 Plats Hotell Gothia Towers, Konferensrum R6, Mässans gata 24, Göteborg ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Peter Freij

Läs mer

Regionalt utvecklingsansvar i Östergötlands, Kronobergs och Jämtlands län

Regionalt utvecklingsansvar i Östergötlands, Kronobergs och Jämtlands län Konstitutionsutskottets betänkande Regionalt utvecklingsansvar i Östergötlands, Kronobergs och Jämtlands län _ Sammanfattning I betänkandet behandlas regeringens proposition 2013/14:122 Regionalt utvecklingsansvar

Läs mer

Regionalt trafikförsörjningsprogram

Regionalt trafikförsörjningsprogram Hela resan ska vara smidig för alla. Var får bussarna ta plats? Vi behöver samarbeta för framtidens kollektivtrafik! Vi måste ha hållbarhet i ekonomin också. Hållbarhet ska genomsyra allt! Samarbete på

Läs mer

Yttrande över utredning om Karlsborgsbanan

Yttrande över utredning om Karlsborgsbanan D ATU M 2012-10-19 Regionutvecklingsnämnden Yttrande över utredning om Karlsborgsbanan Skaraborgs Kommunalförbund har beretts tillfälle att yttra sig över rubricerade utredning. Förbundet vill framföra

Läs mer

Svar på remiss om förslag till nationell plan för transportsystemet

Svar på remiss om förslag till nationell plan för transportsystemet Kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE Kommunledningskontoret 2017-10-26 Dnr KS 2017/252 Margareta Persson, utredare margareta.persson@hammaro.se 054-51 52 83 Kommunstyrelsen Svar på remiss om förslag till nationell

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 27 36 Datum 2017-12-05 1 (5) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2017-12-05, kl 09.00-12,30 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad,

Läs mer

Valnämnden. Valnämnden (7) Kallelse och dagordning Dnr: Vn 2017/2. Malmberg, Eva Adm assist/registrator. Sammanträdesdatum

Valnämnden. Valnämnden (7) Kallelse och dagordning Dnr: Vn 2017/2. Malmberg, Eva Adm assist/registrator. Sammanträdesdatum 2017-03-17 1 (7) Malmberg, Eva Adm assist/registrator Sammanträdesdatum 2017-03-28 Plats Gröna rummet Tid 18:00 Ledamöter Ersättare Tjänstemän Lars Olin (M), ordförande Elisabeth Tedestål (M), 1:e vice

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden DAGORDNING Datum 2016-03-03 1 (5) Sammanträde i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ledamöter och ersättare i habiliterings- och hjälpmedelsnämnden kallas till sammanträde.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:00-10.15 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Patrik Engström (S) Johan Thomasson (M) Lis Linnberg (FP) Anita Tärneborg

Läs mer

Regionförbundets politiska organisation

Regionförbundets politiska organisation Regionförbundets politiska organisation Regionförbundets högsta beslutande organ är regionfullmäktige med 57 ledamöter. Dessa hämtas från länets tolv kommunfullmäktige samt landstingsfullmäktige. Regionstyrelsen

Läs mer

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 19 februari kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för barn och unga. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för barn och unga 2015-02-10 1 (11) Plats och tid Landstingets konferenscentrum, Slottsgränd 1, Uppsala, 2015-02-10, kl. 09.30 12.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh

Läs mer

RS Förslag till yttrande regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, RUFS 2050

RS Förslag till yttrande regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, RUFS 2050 1 (5) Stockholms läns landsting, Tillväxt- och regionplaneförvaltningen Box 22550 104 22 Stockholm RS Förslag till yttrande regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, RUFS 2050 Region Örebro län

Läs mer

Trafik och samhällsutvecklingsnämnden

Trafik och samhällsutvecklingsnämnden Trafik och samhällsutvecklingsnämnden 2019-01-28 Uppdrag, årshjul och praktiska frågor Agenda Uppdrag för nämnden Delegationsordning Återkommande ärenden under året (årshjul) Rutin för distribution av

Läs mer

Regionstyrelsen

Regionstyrelsen Regionstyrelsen 218-239 2018-11-28 kl:09.00-13.35 Plats: Regionens hus, sal A 223 Allmän trafikplikt inför upphandling av busstrafik Diarienummer: RJL 2018/2474 Beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-02-21 13:30-14:30 Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Användning av beteckningarna regionfullmäktige och regionstyrelse för Gotlands kommun

Användning av beteckningarna regionfullmäktige och regionstyrelse för Gotlands kommun Konstitutionsutskottets betänkande 2011/12:KU7 Användning av beteckningarna regionfullmäktige och regionstyrelse för Gotlands kommun Sammanfattning I betänkandet behandlas proposition 2011/12:21 Användning

Läs mer

Information om trafikförvaltningens arbete med trafik och transportsystem i arbetet med kommande RUFS

Information om trafikförvaltningens arbete med trafik och transportsystem i arbetet med kommande RUFS 1(5) Handläggare Jens Plambeck +46 8 686 16 51 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2015-06-02, info punkt 18 Information om trafikförvaltningens arbete med trafik och transportsystem i arbetet med kommande

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl. 10.30 12.45 Ledamöter Göran Johansson (s) Göteborg, ordförande

Läs mer

Kultur- och utvecklingsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Kultur- och utvecklingsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Kultur- och utvecklingsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-07 Ärendelista 1 Dnr 2018-000262 Val av beredningsutskott i kultur- och utvecklingsnämnden samt andra valärende 2 Dnr 2014-000245 Val av styrelseledamot

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (7) Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 6 februari 2017, klockan 9.00-12-00 Ledamöter Ersättare Övriga

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden PROTOKOLL 85 86 Datum 2017-11-07 1 (3) Protokoll från kollektivtrafiknämndens sammanträde Tid: 2017-11-07 18.00-20.00 Plats: Rum Söderslätt, Skånetrafiken, Andra Avenyn 7, Hässleholm

Läs mer

Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014

Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014 Protokoll från styrgruppsmöte med Småland- Blekinges Brysselkontor den 1 oktober 2014 Plats och tid Ledamöter Övriga Regionförbundet södra Småland, Växjö 1 oktober 2014, kl 13.00-16.00 Lars Blomberg, ordförande

Läs mer

Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30

Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30 1 / 9 Plats och tid Karlstad Innovation Park, lokal: Arenan., kl.09:30 ande Stina Höök (M) (ordförande) 15-16, 18-20 Åsa Johansson (S) (vice ordförande) 15-16, 18-20 Erik Evestam (C) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Datum Sammanträde i regionfullmäktige

Datum Sammanträde i regionfullmäktige DAGORDNING Datum 2016-02-22 1 (8) Sammanträde i regionfullmäktige Ledamöter och ersättare i regionfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: 2016-03-01, kl. 10.00 Plats: Sessionssalen, Rådhus Skåne, V Storgatan

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: torsdag den 20 september 2018, kl Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro. Andreas Svahn (S) Ordförande

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: torsdag den 20 september 2018, kl Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro. Andreas Svahn (S) Ordförande 1 (5) Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: torsdag den 20 september 2018, kl 09.00 12.00 Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro Andreas Svahn Ordförande Justerare: Torbjörn Appelqvist Justerat den: 26 september

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum Varberg Event, kl. 8.00-9.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana

Läs mer