Nämnd för samhällsbyggnad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nämnd för samhällsbyggnad"

Transkript

1 Kallelse Sammanträde med: Nämnd för samhällsbyggnad Sammanträdesdatum: Tid: kl. 09:00-16:00 Plats: Linden Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som är ersättare meddelar om du kommer att närvara. Tänk på våra allergiker och undvik starka dofter. Ledamöter kallas Mats Gunnarsson (MP), ordförande Anders Ceder (S), vice ordförande Sven-Erik Sahlén (KD), 2:e vice ordförande Kerstin Bergström Persson (S) Andreas Brorson (S) Dennis Begic (S) Solweig Oscarsson (S) Rolf Karlsson (S) Vakant (S) Katarina Raneborn (V) Pär-Ove Lindkvist (M) Lennart Carlsson (M) Erik Johansson (L) Lars-Göran Zetterlund (C) Mats Seijboldt (SD) Ersättare underrättas Annahelena Jernberg (S) Magnus Andersson (S) Ida Eklund (S) Kjell Edlund (S) Leif Lewin (S) Lasse Sjöberg (S) Kenneth Lantz (V) Helena Bosved (MP) Lotta Öhlund (MP) Caroline Dieker (M) Alf Rosberg (M) Torbjörn Appelqvist (M) Hendrik Bijloo (L) Per Schmidt (KD) Magnus Ingwall (SD) 1 (8) Postadress Region Örebro län Box 1613, Örebro E-post: regionen@regionorebrolan.se

2 1. Dagordning Föredragande: 09:00 - Mötets öppnande, val av justerare. 09:10 - Ärendeberedning 10:20 - Fika 10:40 - Fortsatt ärendeberedning 12:00 - Lunch och gruppmöten 13:15 - Beslut 13:45 - Information 15:00 - Workshop - Bredbandsstrategi 2. Val av justerare Föredragande: Nämnd för samhällsbyggnad beslutar att jämte ordföranden utse Anders Ceder (S) och Sven-Erik Sahlén (KD) till justerare av nämndens protokoll med Andreas Brorson (S) och Lennart Carlsson (M) som ersättare. 3. Länstrafikens varumärke Diarienummer: 17RS6460 Föredragande: Marjetta Leijonhufvud 09:10 Nämnd för samhällsbyggnad föreslår regionstyrelsen besluta att Länstrafiken ska integreras i Region Örebro läns varumärkessystem, grafiska profil och kommunikationsplattform, samt att verkställigheten av detta beslut ska ske succesivt i samband med till exempel nyanskaffning av bussar eller inköp av annat material. År 2012 blev dåvarande Örebro läns landsting regional trafikmyndighet och ensam ägare av Länstrafiken när den nya kollektivtrafiklagen trädde i kraft. Ansvaret för kollektivtrafikens utveckling och finansiering för all regional kollektivtrafik gick då över till dåvarande landstinget. När Region Örebro län bildades den 1 januari 2015 blev Länstrafiken en del av området trafik och samhällsplanering inom förvaltningen regional utveckling. Länstrafiken upphörde som aktiebolag i april En ny grafisk profil arbetades fram för Region Örebro län under Den nya grafiska profilen med tillhörande varumärkeshierarki beslutades i dåvarande landstingsfullmäktige den 16 september På grund av rådande tidsramar fortsatte Länstrafiken då i enlighet med sin nuvarande grafiska profil när Region Örebro läns nya grafiska profil implementerades i den övriga verksamheten från och med 1 januari (8)

3 Utredningsuppdraget, som ligger till grund för detta beslutsärende och utfördes på regiondirektörens begäran, hittade inte några juridiska, organisatoriska eller varumärkesstrategiska hinder till varför inte Länstrafiken på ett tydligare sätt skulle bli en del av Region Örebro län varumärkessystem, grafiska profil och kommunikationsplattform. År 2016 sköts beslutet upp på grund av arbetet med bland annat storregionfrågan. År 2017 startades projektet Gemensamt ägt trafikbolag tillsammans med region Västmanland. För att projektet ska komma vidare i arbetet med hur det nya gemensamma trafikbolagets varumärke ska se ut i relation till respektive tjänstevarumärke behöver Region Örebro län först ta beslutet som föreslås ovan. FöredragningsPM nämnd för samhällsbyggnad - Länstrafikens varumärke Förstudie Varumärke Länstrafiken 4. Anropstyrd närtrafik i Örebro län Diarienummer: 17RS6731 Föredragande: Jan Berglöf 09:30 att godkänna föreliggande förslag till utförandemodell för anropsstyrd närtrafik i Örebro län, samt att påbörja försök med anropsstyrd närtrafik som i möjligaste mån samordnas med andra serviceresor i två kommuner under I trafikförsörjningsprogrammet för Örebro län finns en strategisk inriktning att år 2025 ska alla invånare i länet ha tillgång till kollektivtrafik. Anropsstyrd trafik är en modell som bedöms kunna bidra till målet som också bedöms vara kostnadseffektiv. Syftet är att ge möjlighet att uträtta ärende av servicekaraktär mha kollektivtrafik. Förslaget bygger på trafikformen anropsstyrd områdestrafik som innebär att bostaden är uppsamlingsplats för de som är berättigade till anropsstyrd trafik och målpunkten en fördefinierad närtrafikhållplats, ofta belägen i en av länets tätorter. Förslaget går i korthet ut på följande: - Alla i Örebro län som har mer än 1,5 km till hållplats med minst 5 dubbelturer per vardag omfattas av möjligheten till anropsstyrd trafik - Även boende utanför anropsstyrda zonen ges möjlighet att resa till anropsstyrd zon från tätort - Resmöjlighet tur och retur dagtid under vardagar, Priset för en resa är samma avståndsbaserade modell som används inom servicetrafiken - Ett antal hållplatser i länets tätorter är definierade som målpunkter - Målpunkten är närmaste närtrafikhållplats eller tätort med någon form av servicefunktion - Hämtas vid hemadress och vid en närtrafikhållplats vid returresan (för resor ut till anropszonen är närtrafikhållplats upphämtningsplats) - Samordning med andra resenärer ska ske i största möjliga omfattning, vilket innebär att det är ingen garanti att resan genomförs enligt kundens önskemål 3 (8)

4 Förslag till införande är att modellen börjas använda som test i två kommuner under andra halvan av Ambitionen är att anropsstyrd trafik är införd inom två år i hela länet. Förslag till Anropsstyrd närtrafik i Örebro län Anropsstyrd närtrafik - förslag till modell Svar på remiss om avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar Diarienummer: 18RS361 Föredragande: 10:00 Nämnd för samhällsbyggnad beslutar att förslaget till svar godkänns som Region Örebro läns svar till Näringsdepartementet. Regeringen föreslår att ett statligt stöd på totalt 350 miljoner SEK per år införs för att finansiera avgiftsfri kollektivtrafik för skolungdomar under sommarlovet. Målgruppen är alla skolungdomar som är folkbokförda i länets kommuner och som respektive vårtermin lämnar antingen årskurserna 6-9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan. Bidrag kommer att fördelas enligt ett fördelningstal som bestäms av regeringen för varje regional kollektivtrafikmyndighet. För Region Örebro läns del indikeras att det preliminära bidraget är 10,66 miljoner SEK baserat på elevunderlaget som är elever. Regeringen överlåter till RKM att i samråd med andra aktörer i länet avgöra, i tid och omfattning, vad som i respektive län skall utgöra avgiftsfri kollektivtrafik. RKM ansöker om bidraget till Trafikverket som också är den myndighet som betalar ut bidraget. Trafikverket kommer att göra årliga uppföljningar. Region Örebro län ställer sig positiva till förslaget. FöredragningsPM nämnd för samhällsbyggnd Remissvar N2018_ Förslag till förordning om stöd för att främja fri kollektivtrafik för ungdomar Remiss om förslag till stödordning för avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar 6. Svar på remiss om förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen Diarienummer: 18RS81 Föredragande: Karin Wallin 10:10 att redovisat förslag till yttrande godkänns som nämnden för samhällsbyggnads svar till Stockholms läns landsting. 4 (8)

5 Stockholms läns landsting har tagit fram ett förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen som ska bidra till att nå målen i den regionala utvecklingsplanen för Stockholmsregionen, RUFS Godsstrategin har fokus på samlastning och ny teknik och omfattar hela Stockholms län. Godsstrategin identifierar utmaningar och formulerar en strategisk inriktning i form av tre strategiska områden till vilka fem handlingsområden kopplas. I remissmissivet efterfrågar Stockholms läns landsting särskilt svar på Saknas utmaningar för godstransporter? Är de tre strategiska områdena för utveckling av godstransporter i Stockholms län lämpliga? Saknas insatser inom de sju handlingsområdena? Hur kan ni som aktör i Stockholmsregionen bidra till genomförandet? Enligt inledningen av godsstrategin ska den fungera som ett planeringsunderlag enligt planoch bygglagen. Det innebär att Stockholms läns landsting hänvisar till godsstrategin inom ramen för sitt regionplaneuppdrag och att kommuner och statliga myndigheter ska använda sig av underlaget som vägledning i sin planering. FöredragningsPM - Godsstrategi för Stockholmsregionen Remiss avseende förslaget till godsstrategi för Stockholmsregionen Yttrande Godsstrategi för Stockholmsregionen 7. Remiss avseende samråd och avgränsningssamråd för miljökonsekvensbeskrivning (MKB) gällande ombyggnad av riksväg 50 mellan Nykyrka, Östergötlands län och Brattebro backe, Örebro län Diarienummer: 18RS979 Föredragande: Karin Wallin 10:15 Nämnd för samhällsbyggnad beslutar att yttra sig enligt föreliggande förslag Trafikverket arbetar med framtagande av vägplan för ombyggnation av riksväg 50 mellan Nykyrka i Motala kommun, Östergötlands län och Brattebro backe i Askersunds kommun, Örebro län. Projektet har konstaterats ha betydande miljöpåverkan, till stor del därför att riksväg 50 kommer dras om i ny stäckning, därför ska en miljökonsekvensbeskrivning tas fram. Avgränsningssamrådet behandlar vilka aspekter som ska inkluderas och bedömas i miljökonsekvensbeskrivningen. MKB kommer göras i två delar, en för den södra delen av vägen som ligger i Östergötlands län och en för den norra delen i Örebro län, anledningen till detta uppges vara önskemål från de berörda länsstyrelserna. Trafikverket föreslår att MKB inkluderar aspekterna: 5 (8)

6 Vidare avser remissen samråd kring principer för lokalisering, vägutformning och miljöpåverkan. År 2015 genomfördes ett samråd angående lokalisering av väg 50. Utifrån detta samråd har Trafikverket beslutat att lokaliseringsalternativ 2 ska ligga till grund för framtagande av planförslag och MKB. Remiss samråd samt avgränsningssamråd MKB om ombyggnad av riksväg 50 Nykyrka-Brattebro backe Svar på remiss angående samråd och avgränsningssamråd för MKB gällande ombyggnation av riksväg 50 Nykyrka-Brattebro backe Remiss - Avgränsningsamråd miljökonsekvensbeskrivning (MKB), för organisationer och myndigheter gällande ombyggnad av riksväg 50 mellan Nykyrka, Östergötlands län och Brattebro backe, Örebro län Remiss - Avgränsningsamråd miljökonsekvensbeskrivning (MKB), för organisationer och myndigheter gällande ombyggnad av riksväg 50 mellan Nykyrka, Östergötlands län och Brattebro backe, Örebro län Samrådshandlingar för remiss - Avgränsningssamråd miljökonsekvensbeskrivning (MKB), för organisationer och myndigheter gällande ombyggnad av riksväg 50 mellan Nykyrka, och Brattebro backe 8. Upphandling av realtidssystem för kollektivtrafiken Diarienummer: 18RS1030 Föredragande: Fredrik Idevall 10:40 att initiera Upphandling av en första etapp av realtidssystem för kollektivtrafiken Beslut om att påbörja upphandlingsprocess för realtidssystem för kollektivtrafiken FöredragningsPM Upphandling av realtidssystem för kollektivtrafiken 9. Upphandling av skyltar och monitorer till hållplatser, resecenter och knutpunkter i kollektivtrafiken Diarienummer: 18RS1029 Föredragande: Fredrik Idevall 10:45 att initiera upphandling av ramavtal för skyltar och monitorer till hållplatser, resecenter och knutpunkter i kollektivtrafiken Beslut om att påbörja upphandlingsprocess för ramavtal för skyltar och monitorer för kollektivtrafiken FöredragningsPM Upphandling av ramavtal för skyltar och monitorer till hållplatser, resecenter coh knutpunkter i kollektivtrafiken 6 (8)

7 10. Samråd om EU-fonder på området för strategisk infrastruktur Diarienummer: 18RS1028 Föredragande: Freedrik Idevall 10:50 att redovisat förslag till svar godkänns som Region Örebro läns svar till EU. Inför EU:s nya budget som ska gälla från 2021 genomför EU samråd om olika program och fonder för att få in synpunkter och underlag. Det aktuella samrådet gäller program och fonder på området för strategisk infrastruktur. Samrådet är i form av en webenkät med flervalsfrågor och utrymme för synpunkter i löpande text. Remissinstanser har också möjlighet att lämna in ett separat positionspapper. Nämndens beslut avser ett sådant separat positionspapper. Ifyllandet av webenkätens olika flervalsfrågor genomförs av handläggande tjänsteman mot bakgrund av innehållet i positionspappret. I förslaget till positionspapper framförs bland annat att det är viktigt att EU även i nästa budgetperiod finansierar utredningar, forskning, investeringar mm i strategisk infrastruktur. Men det är även viktigt att EU jobbar med standardisering, regelförenklingar med mera. Det är viktigt att regionerna för möjlighet att vara med att påverka fondernas och programmens utformning FöredragningsPM Samråd om EU-fonder på området för strategisk infrastruktur Förslag_remissvar_strategisk_infrastruktur_SV 11. Verksamhetsberättelse 2017, nämnden för samhällsbyggnad Diarienummer: 18RS967 Föredragande: Niklas Lundgren, Helena Torége 11:00 att godkänna verksamhetsberättelse 2017 för nämnden för samhällsbyggnad, samt att överlämna den till regionkansliets ekonomistab för sammanställning av Region Örebro läns årsredovisning för Bifogat redovisas förslag till verksamhetsberättelse 2017 för nämnden samhällsbyggnad. Förslaget till verksamhetsberättelse är framtagen av tjänstemanna-organisationen och ska i de delar som berör nämnden för samhällsbyggnad beslutas av nämnden. Hållbar utveckling och Attraktiv arbetsgivare redovisas gemensamt och avser både nämnden regional tillväxt och nämnden för samhällsbyggnad. Verksamhetsberättelse 2017, nämden för samhällsbyggnad Verksamhetsberättelse 2017, nämnden för samhällsbyggnad 12. Information Föredragande: 13:45 7 (8)

8 Ny ombudsstrategi - Sandra Lee Återkoppling sommarbiljett - Sandra Lee Information - öppna jämförelser inom kollektivtrafiken - Fredrik Eliasson Flextrafik - Karlskoga Fredrik Eliasson Information från EU - Gordon Hahn 13. Bredbandsstrategi - Worksshop Föredragande: Linus Grabö 15:00 Workshop med nämndens ledamöter och ersättare för framtida bredbandsstrategi. 8 (8)

Nämnd för samhällsbyggnad

Nämnd för samhällsbyggnad Kallelse Sammanträde med: Nämnd för samhällsbyggnad Sammanträdesdatum: 2017-09-20 Tid: kl. 09:00-16:00 Plats: Husaren Kumla Folkets hus Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren. Du som

Läs mer

Bifogat finns Region Örebro läns yttrande över förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen.

Bifogat finns Region Örebro läns yttrande över förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen. TRN 2017-0055-105 Från: karin.wallin@regionorebrolan.se Till: TRF Funk Registrator Ärende: TRN 2017-0055 Datum: den 2 mars 2018 08:50:03 Bilagor: 11 SB Svar på remiss om förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen.pdf

Läs mer

Nämnden för regional tillväxt

Nämnden för regional tillväxt Kallelse Sammanträde med: Nämnden för regional tillväxt Sammanträdesdatum: 2018-08-29 Tid: kl. 10:00-11:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Meddela förhinder snarast möjligt till nämndsekreteraren.

Läs mer

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommaren

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommaren Kalmar Länstrafik Stab och sekretariat TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-04-17 Landstingsstyrelsen Sida 1 (2) Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommaren Förslag till beslut 1. Landstingsstyrelsen,

Läs mer

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Nämndsekreterare: June Fors, telefon 019-602 71 73 e-post: june.fors@regionorebrolan.se Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2017-02-02 Tid:

Läs mer

Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor

Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor Kallelse Sammanträde med: Fokusnämnd för miljö- och klimatfrågor Sammanträdesdatum: 2017-05-31 Tid: kl. 09:00-15:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Gruppmöte Majoriteten: Linden Gruppmöte Alliansen:

Läs mer

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN

FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Kallelse Sammanträde med: FOKUSNÄMND FÖR KULTUR, BILDNING OCH IDEELLA SEKTORN Sammanträdesdatum: 2016-10-13 Tid: kl. 10:00-16:00, Gruppmöten kl. 9.00-10-00 Plats: OBS! Kävesta folkhögskola, Sköllersta,

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 1 (6) och länets kommuner Regionkansliet Marjetta Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 27 mars, kl 10.00-12.00 Plats: Lokal Eken, Eklundavägen 1 Vid protokollet Marjetta Sekreterare Justerat

Läs mer

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö

Regionalt samverkansråd för Tjänsteställe Sekreterare Region Örebro län och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö 1 (5) och länets kommuner Regionkansliet Tommy Larserö Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: fredag den 27 oktober 2017, kl 13:15-15:15 Plats: Eken, Eklundavägen 1, Örebro Vid protokollet: Andreas Svahn

Läs mer

PM till förslag till stödordning för om avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar

PM till förslag till stödordning för om avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar Promemoria 2018-01-15 N2018/00192/SUBT PM till förslag till stödordning för om avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar Innehåll Inledning... 2 Förslag till förordning... 2 Inledande bestämmelser... 2...

Läs mer

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1

Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1 1 (5) och länets kommuner Regionkansliet Marjetta Protokoll Regionalt samverkansråd Tid: Fredag den 11 december, kl 14:30-16:30 Plats: Eken, Eklundavägen 1 Vid protokollet Marjetta Sekreterare Justerat

Läs mer

Remissvar, Förslag till förordning om stöd för att främja fri kollektivtrafik för ungdomar

Remissvar, Förslag till förordning om stöd för att främja fri kollektivtrafik för ungdomar TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Kristina Welin 0152-292 45 Kommunstyrelsen Dnr KS/2018:40-032 2018-01-29 1/2 Remissvar, Förslag till förordning om stöd för att främja fri kollektivtrafik

Läs mer

Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik

Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik 1 (5) och länets kommuner Protokoll Specifika samverkansrådet för Infrastruktur och Trafik Tid: 16 oktober kl. 09:30-11:30 Plats: Eklundavägen, lokal Asken Vid protokollet Sekreterare: Justerat den: 2015-11-19

Läs mer

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar sommarlovsbiljett

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar sommarlovsbiljett BESLUTSUNDERLAG 1/2 2018-04-24 TSN 2018-65 Trafik- och samhällsplaneringsnämnden Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar sommarlovsbiljett Bakgrund Riksdagen fattade den 12 december 2017 beslut om att

Läs mer

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn Sammanträde med: Kallelse Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn Revidering av handling i ärende nr 9 och 10, Verksamhetsberättelse med bokslut 2016 samt Verksamhetsplan med budget 2017 -

Läs mer

Nämnden för regional tillväxt

Nämnden för regional tillväxt Kallelse Sammanträde med: Nämnden för regional tillväxt Sammanträdesdatum: 2017-10-18 Tid: kl. 10:00-15:00 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 Gruppmöten: kl 9.00-10.00 Majoriteten i Linden, Alliansen

Läs mer

KF Ärende 13. Löpnummer i Politikerrummet: 26. Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid

KF Ärende 13. Löpnummer i Politikerrummet: 26. Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid KF Ärende 13 Löpnummer i Politikerrummet: 26 Medborgarförslag om gratis bussresor på dagtid Tjänsteskrivelse 2013-08-26 SBN 2012.0131 Handläggare: Kristin Södergren Samhällsbyggnadsnämnden Svar på återremiss

Läs mer

Förutsättningar för ett samlat regelverk för skolskjuts, färdtjänst, sjukresor och allmän kollektivtrafik

Förutsättningar för ett samlat regelverk för skolskjuts, färdtjänst, sjukresor och allmän kollektivtrafik Förutsättningar för ett samlat regelverk för skolskjuts, färdtjänst, sjukresor och allmän kollektivtrafik Sara Rhudin Sveriges Kommuner och Landsting Allmän och särskild kollektivtrafik Allmän kollektivtrafik

Läs mer

Allmänpolitiska utskottet 12-22. Tid: 2012-03-20, 10:00 Plats: Landstingets kansli, sal C

Allmänpolitiska utskottet 12-22. Tid: 2012-03-20, 10:00 Plats: Landstingets kansli, sal C PROTOKOLL 1(5) Plats: Landstingets kansli, sal C Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång Forsberg, ordf KD Per Hansson FP Jarl Karlsson S Kjell Ekelund S Eva Eliasson S Annika Hansson S Maria Hörnsten

Läs mer

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870

3. Val av ny ledamot i stiftelsen för Medicinsk forskning, Nyckelfonden Diarienummer: 15RS4870 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM Regionkansliet, Kristina Berglund 2015-09-30 Till Regionstyrelsen, ledamöter För kännedom: Regionstyrelsen, ersättare Organ: Regionstyrelsen

Läs mer

Presidium - Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Presidium - Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal B Närvarande: ande: Rune Backlund (C) ordförande Per Hansson (L) Jeanette Söderström (S) Övriga: Ulrika Geeraedts, regional utvecklingsdirektör Carl-Johan

Läs mer

Regional godsstrategi för Stockholms län inriktningsbeslut

Regional godsstrategi för Stockholms län inriktningsbeslut 1 (6) Handläggare: Susanne Skärlund Tillväxt- och regionplanenämnden Regional godsstrategi för Stockholms län inriktningsbeslut Ärendebeskrivning Landstingsfullmäktige har i budget för 2017 gett uppdrag

Läs mer

Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö 27-39

Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö 27-39 PROTOKOLL 1(9) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: ande: Rune Backlund (C) ordförande Per Hansson (L) 1:e vice ordf. Jeanette Söderström (S) 2:e vice ordf. Berry Lilja (S)

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2015-11-06 09:00-14:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag på Region Västerbottens digitala anslagstavla.

BEVIS OM ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag på Region Västerbottens digitala anslagstavla. PROTOKOLL 1 (7) 2018-05-30 Sammanträdestid kl 08:45- Sammanträdesplats Styrelserum 1, Hotell Lappland i Lycksele Beslutande Enligt närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Enligt närvarolista sidan 2 Paragrafer

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik i Vallentuna

Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik i Vallentuna 1(5) Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2016-09-27, punkt 14 Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik i Vallentuna beskrivning Trafiknämnden föreslås besluta om

Läs mer

Kollektivtrafiken i en regionkommun Bilaga 1

Kollektivtrafiken i en regionkommun Bilaga 1 Sammanfattning Västerbottens läns landsting ansöker om att få bilda regionkommun från 1 januari 2019. Då upphör Region Västerbotten som organisation. Bildandet av regionkommun innebär bl.a. att Västerbottens

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik inom Ekerö

Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik inom Ekerö 1(5) Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2016-09-27, punkt 13 Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik inom Ekerö beskrivning Trafiknämnden föreslås besluta om allmän

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås PROTOKOLL 7 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Fredagen den 16 mars 2018 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson (S), Ordförande Annika

Läs mer

PROTOKOLL Trafiknämnden. Cecilia Malmberg Kl Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat.

PROTOKOLL Trafiknämnden. Cecilia Malmberg Kl Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat. 1 Sammanträdesplats Landstingshuset, Linköping Sammanträdets öppnande 11 Ordföranden hälsar alla välkomna samt förklarar sammanträdet öppnat. Närvarande 12 Ledamöter Göran Gunnarsson (C) ordförande Jan

Läs mer

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Datum Protokoll från regionstyrelsens sammanträde. Tid: kl Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad PROTOKOLL 198 200 Datum 2015-11-24 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens sammanträde Tid: 2015-11-24 kl. 09.00 09.25 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad Beslutande Henrik Fritzon (S), ordförande

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken 1 (5) Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl. 09.30-11.30 Plats: Eklundavägen, lokal Asken Vid protokollet Sekreterare: Justerat den: Ordförande: Mats Gunnarsson

Läs mer

Landstingsstyrelsen 31-35

Landstingsstyrelsen 31-35 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-02-23 Landstingsstyrelsen 31-35 Tid: Måndagen den 23 februari 2004, kl 10:00 10:10 Plats: Landstingshuset, Landstingets kansli, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Regionala utvecklingsdelegationen Tid: kl Landstingets kansli, sal A

Regionala utvecklingsdelegationen Tid: kl Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: ande: Rune Backlund (C) Anders Pansell (KD) Malin Wengholm (M) Jarl Karlsson (S) Carina Ödebrink (S) Adjungerade: Karleric Andersson,

Läs mer

Regionstyrelsen

Regionstyrelsen Regionstyrelsen 218-239 2018-11-28 kl:09.00-13.35 Plats: Regionens hus, sal A 223 Allmän trafikplikt inför upphandling av busstrafik Diarienummer: RJL 2018/2474 Beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

Yttrande över förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen

Yttrande över förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Malmgren Tobias Datum 2018-01-31 Diarienummer KSN-2017-4337 Kommunstyrelsen Yttrande över förslag till godsstrategi för Stockholmsregionen Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för kollektivtrafik på vatten i Stockholms mellanskärgård

Beslut om allmän trafikplikt för kollektivtrafik på vatten i Stockholms mellanskärgård 1(5) Strategisk utveckling Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-10-18 Trafiknämnden 2017-11-21, punkt 7 Ärende TN 2017-1452 Infosäkerhetsklass K1 (Öppen) Beslut om allmän

Läs mer

NÄMND FÖR REGIONAL TILLVÄXT

NÄMND FÖR REGIONAL TILLVÄXT Kallelse Sammanträde med: NÄMND FÖR REGIONAL TILLVÄXT Sammanträdesdatum: 2016-05-30 Tid: kl. 10:00-16:00 Plats: Folkets Hus i Hällefors Vänligen meddela nämndsekreteraren om du kommer att närvara vid sammanträdet

Läs mer

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse

Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse Kallelse Sammanträde med: Fokusnämnd för kultur, bildning och ideella sektorn, tillika folkhögskolestyrelse Sammanträdesdatum: 2018-04-05 Tid: kl. 10:00-16:30 Plats: Konferensrum Linden, Eklundavägen 1

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden DAGORDNING Datum 2019-01-31 1 (8) Sammanträde i regionala utvecklingsnämnden Ledamöter och ersättare i regionala utvecklingsnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2019-01-31

Läs mer

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers

Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg Andersson, ers SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 1 Plats och tid Tibro kommun, sammanträdesrum Bonaren kl 14:00-15:15 Beslutande Claes Jägevall, ordf Rolf Eriksson Kjell Sjölund Peter Lindroth Catrin Hulmarker Marie Lindberg

Läs mer

Förslag till föredragningslista Direktion

Förslag till föredragningslista Direktion Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-27 Sida 1(6) Till Direktionens ledamöter Ersättare för kännedom Förslag till föredragningslista

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 14 maj 2018, klockan 9.00 Ledamöter Ersättare Tommy Levinsson (S),

Läs mer

Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 49-59

Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö 49-59 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: ande: Rune Backlund (C), Jeanette Söderström (S), Per Hansson (FP), Peter Holkko (S) ersätter Berry Lilja (S), Elin Rydberg

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för sjötrafik på sträckan Nybroplan-Mor Annas brygga

Beslut om allmän trafikplikt för sjötrafik på sträckan Nybroplan-Mor Annas brygga 1(5) Jens Plambeck 08-6861651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2018-06-19 punkt 25 Beslut om allmän trafikplikt för sjötrafik på sträckan Nybroplan-Mor Annas brygga beskrivning Trafiknämnden föreslås

Läs mer

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Uppdaterad Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-11 Sida 1(5) Till Arbetsutskottets ledamöter Direktionens övriga ledamöter

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på linjen Ekerö Klara Mälarstrand

Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på linjen Ekerö Klara Mälarstrand 1(5) Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 Jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2014-06-03, punkt 9 Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på linjen Ekerö Klara Mälarstrand Ärendebeskrivning Trafiknämnden

Läs mer

Samrådsstruktur mellan Region Östergötland och länets kommuner

Samrådsstruktur mellan Region Östergötland och länets kommuner BESLUTSUNDERLAG 1/2 2015-04-15 Dnr: RS 2015-277 Regionstyrelsen Samrådsstruktur mellan Region Östergötland och länets kommuner Bakgrund Enligt lag (2010:630) om regionalt utvecklingsansvar i vissa län

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för tvärförbindelse mellan Stockholms norra och södra skärgård

Beslut om allmän trafikplikt för tvärförbindelse mellan Stockholms norra och södra skärgård 1(5) Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 Jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2014-03-11, punkt 11 Beslut om allmän trafikplikt för tvärförbindelse mellan Stockholms norra och södra skärgård Ärendebeskrivning

Läs mer

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten

Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Patric Littorin Sekreterare Thomas Nilsson Patrik Tidåsen Ulf Pettersson Julija Markensten Trafiknämnden Tid 2016-02-04 09:00-12:30 Plats ande ledamöter Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S) (ordförande) Helena Lagstrand (V) (vice ordförande) Carl-Olof Bengtsson (S) 1-9,

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 19 27 Datum 2018-09-18 1 (5) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2018-09-18, kl 09.00-12.00 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 9 oktober 2018, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Kommunhuset, Tierps Köping, Tierp Paragrafer 64-73 Utses att justera Jonas Nyberg ande Ledamöter Bengt-Olov Eriksson (S), ordförande

Läs mer

Datum för justering: Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter. Gunnel Orselius-Dahl (L)

Datum för justering: Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter. Gunnel Orselius-Dahl (L) Sammanträdesdag Kl 17:00 Datum för justering: 2018-11-16 Gunnel Orselius-Dahl (L) Närvarande ledamöter Ordföranden 1:e vice ordf 2:e vice ordf Ledamöter Gunnel Orselius-Dahl (L) Rickard Wessman (M) Robert

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-01-11. Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10. Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10.

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-01-11. Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10. Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagande Siw Lunander Gunnel Hedström Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas Svahn Anne

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-13:00 Trafiknämnden Datum: 2018-09-06 Tid: 09:00-13:00 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) 59-68 Sven Sunesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 17.00-17.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran

Läs mer

NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT

NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT Kallelse Nämndsekreterare: June Fors, telefon 019-602 71 73 e-post: june.fors@regionorebrolan.se Sammanträde med: NÄMNDEN FÖR REGIONAL TILLVÄXT Sammanträdesdatum: 2016-12-08 Tid: kl. 10:00-16:00 Gruppmöten

Läs mer

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE , Sessionssalen i Örebro rådhus

Protokoll REGIONFULLMÄKTIGE , Sessionssalen i Örebro rådhus REGIONFULLMÄKTIGE 2014 12 04, Sessionssalen i Örebro rådhus INNEHÅLLSFÖRTECKNING 14 Årets Eldsjäl Utdelning av pris 6 15 Anmälan av entledigande från medlemsorganisation 7 16 Budkavle Lärdomar från nio

Läs mer

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Trafiknämnden Tid 2017-06-22 09:00-11:30 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Peter Freij (S), ordförande Fanny Battistutta (V), 1:e vice

Läs mer

PROTOKOLL. Anja Karlsson Birgitta Larsson RPG Jan-Erik Lövbom SPF-Seniorerna

PROTOKOLL. Anja Karlsson Birgitta Larsson RPG Jan-Erik Lövbom SPF-Seniorerna 1/5 Sammanträdesplats Närvarande Sessionssalen, Regionhuset Linköping Ledamöter Ordinarie Torbjörn Holmqvist (S) Region Östergötland Ordförande Kerstin Nordenberg (M) Region Östergötland Anders Agnemar

Läs mer

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland

Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland Sida 1(6) Enheten för kollektivtrafik Datum 2015-11-26 Beskrivning av roller & ansvar för kollektivtrafiken i Värmland PM Region Värmland - kommunalförbund Postadress Box 1022 651 15 KARLSTAD Besöksadress

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer

Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken

Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken BESLUTSUNDERLAG 1/2 Ledningsstaben Susan Ols 2016-03-15 RS 2016-148 Regionstyrelsen Direktiv till stämmoombud vid bolagsstämma i AB Östgötatrafiken Årsstämma äger rum den 21 april 2016. Region Östergötland

Läs mer

Regionstyrelsen

Regionstyrelsen Regionstyrelsen 199-227 Tid: 2017-11-28 09:00-15:25 Plats: Regionens hus, sal A 210 Komplettering Regionalt trafikförsörjningsprogram Transportsstyrelsens granskning Diarienummer: RJL 2017/2566 Vid protokollet

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 10:00-14:30

Trafiknämnden. Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 10:00-14:30 Utskriftsdatum: 2017-10-23 Trafiknämnden Datum: 2017-10-19 Tid: 10:00-14:30 Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Stortorget 2, Ängelholm Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice

Läs mer

Datum Kommunstyrelsen. Remissyttrande Regionalt Trafikförsörjningsprogram i Norrbottens län Dnr 8/2018

Datum Kommunstyrelsen. Remissyttrande Regionalt Trafikförsörjningsprogram i Norrbottens län Dnr 8/2018 Arvidsjaurs kommun Árviesjávrien kommuvdna Delegeringsbeslut Datum 2018-01-30 3 Nämnd/Styrelse Ärendegrupp Delegat Föredragande Kommunstyrelsen 2. Besluta på nämndens vägnar i ärende som är så brådskande,

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:15

Trafiknämnden. Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:15 Trafiknämnden Datum: 2018-02-15 Tid: 09:00-12:15 Plats: Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, RUFS 2050

Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, RUFS 2050 1 (6) Handläggare: Ulrika Palm Tillväxt- och regionplanenämnden Regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen, Ärendebeskrivning Ärendet omfattar ett förslag till regional utvecklingsplan för Stockholmsregionen,,

Läs mer

Remiss av förslag att ansöka om Regionbildning i Stockholms län

Remiss av förslag att ansöka om Regionbildning i Stockholms län Stockholms lans landsting Landstingsstyrelsen 2015-11-03 LS 2015-0997 Kommunerna i Stockholms län Remiss av förslag att ansöka om Regionbildning i Stockholms län Landstingsfallmäktige har i budgeten för

Läs mer

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Motion 2007:39 av Lars Dahlberg och Anna Kettner (S) om kapacitetsstarka tvärförbindelser

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Motion 2007:39 av Lars Dahlberg och Anna Kettner (S) om kapacitetsstarka tvärförbindelser SKRIVELSE 1 (5) Landstingsstyrelsen Motion 2007:39 av Lars Dahlberg och Anna Kettner (S) om kapacitetsstarka tvärförbindelser Föredragande landstingsråd: Christer Wennerholm ÄRENDET Motionärerna föreslår

Läs mer

Yrkanden Ordföranden Irene Svenonius (M) yrkar bifall till regionrådsberedningens förslag i skrivelse den 16 januari 2019.

Yrkanden Ordföranden Irene Svenonius (M) yrkar bifall till regionrådsberedningens förslag i skrivelse den 16 januari 2019. Region Stockholm 14 (35) Regionstyrelsen PROTOKOLL 2019-01-29 Diarienummer RS 2019-0063 6 Organisatorisk förändring av Stockholms läns Museum LS 2018-1173 Ärendebeskrivning För att Stockholms läns museum

Läs mer

Kallelse till möte med kollektivtrafiknämnden den 12 maj 2015

Kallelse till möte med kollektivtrafiknämnden den 12 maj 2015 2015-05-04 Kollektivtrafikförvaltningen Helene Gustafsson Tfn 018-611 19 67 E-post helene.gustafsson@ul.se Kollektivtrafiknämnden Kallelse till möte med kollektivtrafiknämnden den 12 maj 2015 Lokal: Landstingets

Läs mer

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommarlovet

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommarlovet Landstingsstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE LS 2018-0572 Landstingsstyrelsens förvaltning 2018-04-24 Landstingsdirektörens stab Ingela Erneholm 1 (3) Landstingsstyrelsen Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Riktad nyemission av aktier i Mälardalstrafik MÄLAB AB till Landstinget i Östergötland

Landstingsstyrelsens förslag till beslut. Riktad nyemission av aktier i Mälardalstrafik MÄLAB AB till Landstinget i Östergötland 1 (2) FÖRSLAG 2013:30 LS 1301-0131 Landstingsstyrelsens förslag till beslut Riktad nyemission av aktier i Mälardalstrafik MÄLAB AB till Landstinget i Östergötland Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

Länsplan för regional transportinfrastruktur i Stockholms län 2014-2025

Länsplan för regional transportinfrastruktur i Stockholms län 2014-2025 2013-07-02 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2013/371-311 Kommunstyrelsen Länsplan för regional transportinfrastruktur i Stockholms län 2014-2025 Yttrande Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar föreslaget

Läs mer

Parlamentariska nämnden 8-15

Parlamentariska nämnden 8-15 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Regionens hus sal A Närvarande: Beslutande: Tommy Bernevång-Forsberg (KD) ordförande Hans Toll (S), vice ordförande Urban Persson (M) ers. Håkan Jansson (M) Lennart Bogren

Läs mer

Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 45-54

Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 45-54 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal A Närvarande: Beslutande: Torbjörn Eriksson (KD) ordförande 45-50 Malin Olsson (M) ordförande, närvarande 51-54 Lars Carlborg (M) ers Malin Olsson

Läs mer

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Förslag till Regional utvecklingsplan 2010 för Stockholmsregionen, RUFS

Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 1 (5) Förslag till Regional utvecklingsplan 2010 för Stockholmsregionen, RUFS SKRIVELSE 1 (5) Landstingsstyrelsen Förslag till Regional utvecklingsplan 2010 för Stockholmsregionen, RUFS Föredragande landstingsråd: Christer G Wennerholm ÄRENDET Regionplanenämnden förslag till Regional

Läs mer

Remiss: Regional indelning - tre nya län (SOU 2016:48) Dnr 2016/00443

Remiss: Regional indelning - tre nya län (SOU 2016:48) Dnr 2016/00443 KALLELSE Datum 2016-09-28 Kommunstyrelsen Ledamöter Carina Lund (M), Ordförande Liselotte Grahn Elg (M), 1:e vice ordförande Leif Zetterberg (C) Christian Nordberg (MP) Håkan Welin (L) Fred Rydberg (KD)

Läs mer

Regionala utvecklingsdelegationen Tid: kl Landstingets kansli, sal A

Regionala utvecklingsdelegationen Tid: kl Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Ej närvarande: ande: Rune Backlund (C), Anders Pansell (KD), Malin Wengholm (M); Jarl Karlsson (S) Övriga: Niclas Flink, utvecklare

Läs mer

Samverkansavtal för skärgårdstrafik

Samverkansavtal för skärgårdstrafik TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Kalmar Länstrafik Datum 2017-03-29 Diarienummer 170254 Samverkansavtal för skärgårdstrafik Förslag till beslut 1. Landstingsfullmäktige godkänner samverkansavtal om skärgårdstrafik

Läs mer

Yttrande över Energimyndighetens förslag till föreskrift för elbusspremien

Yttrande över Energimyndighetens förslag till föreskrift för elbusspremien Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Allmän trafikplikt för stadstrafiken i Linköping och Norrköping samt kungörelse av beslut

Allmän trafikplikt för stadstrafiken i Linköping och Norrköping samt kungörelse av beslut BESLUTSUNDERLAG 1/1 Ledningsstaben Eva Skagerström 2018-02-15 TSN 2018-31 Trafik- och samhällsplaneringsnämnden Allmän trafikplikt för stadstrafiken i Linköping och Norrköping samt kungörelse av beslut

Läs mer

Informationspunkter Länsdelsmöte 2018

Informationspunkter Länsdelsmöte 2018 Länsdelsmöten 2018 Informationspunkter Länsdelsmöte 2018 RTFP 2017-2021 Remiss förslag trafikutveckling 2019-2021 Bakgrund, syfte, arbets- och tidsplan i stort Framtida organisering och finansiering av

Läs mer

Beslut om förlängning av allmän trafikplikt för sjötrafik Storholmen Tranholmen Ropsten

Beslut om förlängning av allmän trafikplikt för sjötrafik Storholmen Tranholmen Ropsten 1(4) Strategisk utveckling Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2016-04-16, punkt 14 Beslut om förlängning av allmän trafikplikt för sjötrafik Storholmen Tranholmen Ropsten

Läs mer

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50

Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Plats och tid Konferensrum Linden, Eklundavägen 1 kl. 10:00-15:50 Tjänstgörande ledamöter Bengt Storbacka (S) (ordförande) Catrin Steen (MP) (vice ordförande) Torbjörn Ahlin (C) (2:e vice ordförande) 25-27

Läs mer

Kollektivtrafiklagstiftningen

Kollektivtrafiklagstiftningen Kollektivtrafiklagstiftningen Ny kollektivtrafiklag (SFS 2010:1065) Ny föreskrift om anmälningsplikt och trafikantinformation TSFS 2012:2 Blivande föreskrift om uppgiftsskyldighet Transportstyrelsens tillsyn

Läs mer

Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik och anropsstyrd landsbygdstrafik

Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik och anropsstyrd landsbygdstrafik 1(7) Strategisk Utveckling Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2016-01-19, punkt 9 Informationsärende om utredning om framtida inriktning för färdtjänst, närtrafik

Läs mer

17 Föregående protokoll Anmäls att kollektivtrafiknämndens protokoll från sammanträdet 2015 02 02 har justerats.

17 Föregående protokoll Anmäls att kollektivtrafiknämndens protokoll från sammanträdet 2015 02 02 har justerats. PROTOKOLL 5 Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 30 mars 2015 klockan 09.00 11.30 Ledamöter Ersättare Övriga Tommy Levinsson

Läs mer

Stockholms läns landsting 1 (2)

Stockholms läns landsting 1 (2) r Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2013-04-10 LS 1301-0131 LANOSTINGSSTYBaSEN Landstingsstyrelsje J 3 '04* 2 3 0 0 Ö 0 5 Riktad nyemission av aktier i Mälardalstrafik

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige. Sydsverige 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning

Regionsamverkan Sydsverige. Sydsverige 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning Sydsverige 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning 1 (från 2016) Syfte att utveckla samarbetet mellan verksamheterna i regiondelarna Målsättningen

Läs mer

Uddevalla. Kollektivtrafik

Uddevalla. Kollektivtrafik 2016-05-17 Uddevalla Kollektivtrafik Från Trafikförsörjningsprogram till kundffrrån trafikförsörjningsprogram till kund Dialog om kollektivtrafikens utveckling Steg 1: Övergripande utvecklingsplan & Affärsutvecklings

Läs mer

Nämnden för gemensam medborgarservice

Nämnden för gemensam medborgarservice 1(17) 2011-10-21 nämndsekreterare Ann-Margarethe Kemvik Tfn 040-42 5189 Sammanträdesdatum Plats Kolabacken, Kommunhuset Tid 18:30 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Christer Mars (M) (ordföranden) Synnöve

Läs mer

Vägledning för regionala kollektivtrafikmyndigheter

Vägledning för regionala kollektivtrafikmyndigheter Vägledning för regionala kollektivtrafikmyndigheter BEGREPP OCH METODER FÖR DEN ÅRLIGA RAPPORTEN Vägledning för regionala kollektivtrafikmyndigheter 1 Bakgrund De regionala kollektivtrafikmyndigheterna

Läs mer

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13 2014-05-20 Sida 1-6 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2014-05-20, kl. 08:15-11:15. ande Bengt-Åke Rehn (S) Malin Höglund (M) Anna Hed (C) Lennart Sohlberg (S) Peter Helander (C) 10 Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 12 februari 2019

Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 12 februari 2019 Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott Kommunstyrelsens infrastruktur- och serviceutskott 12 februari 2019 Sid Justering... 2 8 Information från Drakfastigheter... 3 9 Information om uppföljning

Läs mer

Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö 21-36

Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö 21-36 PROTOKOLL 1(8) Diarienummer Plats: Gyllene uttern, Gränna Närvarande: ande: Marcus Eskdahl (S) ordförande Leif Andersson (C) 1:e vice ordf. Eva Nilsson (M) 2:e vice ordf. Jeanette Söderström (S) Simon

Läs mer

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte.

Sammanfattning Informationshandlingar till fastighets- och servicenämnden sedan föregående nämndsmöte. Fastighets- och servicenämnden DAGORDNING Datum 2014-12-12 1 (7) Sammanträde i fastighets- och servicenämnden Ledamöter och ersättare i fastighets- och servicenämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-12-17

Läs mer

Anslag Det justerade protokollet offentliggörs genom detta anslag. Beslutsinstans: Samhällsbyggnadsnämnden

Anslag Det justerade protokollet offentliggörs genom detta anslag. Beslutsinstans: Samhällsbyggnadsnämnden PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 09:00-11:45, ajournering 09:45-10:00 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Frida Bergvall (S) Joakim Rylin (S) Matti Wahlström (V) Elisabeth

Läs mer