Verksamhetsplan Spin-off

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan Spin-off"

Transkript

1 Verksamhetsplan Spin-off Spin-off är en förening, som arbetar på ideell grund, är riksomfattande, fristående, politiskt och religiöst obunden. Spin-off s ändamål är att verka för förutsättningar för bra och innehållsrika liv för människor med ryggmärgsbråck och hydrochefalus. Vi vill främja villkor som är likvärdiga med vad andra samhällsmedborgare har. Vi vill nå ut till allmänhet, beslutsfattare bland politiker och myndigheter, förskola, skola, arbetsgivare och media med kunskap om och förståelse för personer med ryggmärgsbråck och hydrochefalus. Vi vill visa solidaritet med människor som lever med ryggmärgsbråck och hydrochefalus i hela världen, dela information och kunskap inom området genom att föreningen är medlem i den internationella ryggmärgsbråcksorganisationen IFSBH, International Federation for Spina Bifida&Hydrochephalus. Opinionsbildning Spin-off ska vara en förening som synliggör personer med Ryggmärgsbråck och Hydrocefalus i samhället. Den 25 oktober på The World Spina Bifida Day, anordnar förening en aktivitet för medlemmarna. Arbetet med att förbättra hemsidan fortsätter. Informationsmaterialet om föreningen och funktionsnedsättningen utformning revideras och utvecklas. Information och försäljning av boken Våra liv vuxna med ryggmärgsbråck tar plats av Renée Höglin. Aktiviteter för medlemmarna Spin-off vill minska det utanförskap som människor med ryggmärgsbråck och hydrocefalus kan hamna i. Årsmötet Nätverk I Göteborg fortsätter nätverket sina aktiviteter under ledning av Kerstin Larsson. Vi startar och utvecklar nätverksarbete i Stockholm, Malmö och Umeå Kurs/Läger En 4-dagars kurs på Mättinge 2017 Vi anordnar en kurs/konferens varje år. Skogspromenader Fortsatt samarbete med föreningen Skogstur. Anders Andrae är kontaktperson.

2 MMCUP Kvalitetsregistret MMCUP (Uppföljningsprogram för ryggmärgsbråck) utvecklas inom SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Där är medlemmar i Spin-off aktiva, deltar i utbildningar och formar en påverkansgrupp som får inflytande i registret. Internationell konferens Föreningen skickar minst fyra medlemmar till den internationella IF-konferensen Dessa konferenser utgör en arena för våra medlemmar med ryggmärgsbråck att knyta kontakter, fylla på sin kunskap och entusiasmeras över vilka de är och ge möjlighet till personlig utveckling. Erfarenheterna kan de använda i utåtriktat arbete i Spin-off men också dela dem med medlemmar i föreningen. Deltagarna i IFSBH-konferenserna får ta del av föreläsningar om både beprövade och nya behandlingar av spina bifida, de deltar i snackcirklar, de får kunskap om hur barn och vuxna med ryggmärgsbråck lever i Afrika, Asien och Latinamerika, de knyter band med unga vuxna och vuxna med ryggmärgsbråck från många länder som de oftast uppehåller efteråt via nätet och de kan delta i konferensen i en för dem säker miljö. EU-workshop Föreningen deltar i planeringen och genomför 2017 en EU-workshop i Stockholm Kunskapsspridning och kunskapsinhämtning Spin-off vill göra diagnosen känd i det omgivande samhället och ge medlemmarna möjlighet till den senaste kunskapen om diagnosen. Fråga doktorn på hemsidan Medlemmarna är välkomna att fortsätta ställa medicinska frågor till barnneurologen Sven Mattsson via hemsidan. Han är en erfaren läkare som följt ett par generationer barn med ryggmärgsbråck och i dag ofta konsulteras av dem som vuxna i olika frågor kring funktionsnedsättningen. Frågorna skickas till vår web-ansvarige som sedan skickar dem till doktorn. Frågorna avpersonifieras och svaren läggs på hemsidan. Det gäller inte akuta problem. Föreningen för Ryggmärgsbråck och Hydrocefalus Norden Sverige anordnar 2017 års Nordiska möte. Planering och genomförande i samarbete med RBU. Kommunikation Spin-off vill sprida kunskap om och göra diagnosen känd i samhället. För extern kommunikation använder vi hemsidan och vår Facebook-grupp. För intern kommunikation ger vi ut ett nyhetsbrev till medlemmarna fyra gånger om året via e-post. Vi tar kontakt med samtliga habiliteringar i Sverige för att lyfta fram de behov vuxna personer med ryggmärgsbråck har och erbjuder den nya boken. Medlemsenkät ska genomföras för att vi ska få kunskap om i vilken utsträckning medlemmarna har arbete, vi vill också veta hur de beskriver sin hälsa och livskvalitet.

3 Ekonomi Spin-off ansöker om att vara en förening som får bidrag från Socialstyrelsen. Spin-off ska stärka sin ekonomi genom att söka bidrag från fonder och ha samarbetspartners. Spin-off söker statsbidrag till handikapporganisationer. Spin-off söker statsbidrag för viss verksamhet på funktionshinderområdet. Spin-off söker medel från fonder, företag och privatpersoner för projekt och deltagande i internationell konferens. Spin-off söker medel för den löpande verksamheten från Viktoria AB och Karsten Inde, socialentreprenör och styrelseledamot i Spin-off. Samarbetspartners Spin-off vill samarbeta med organisationer, nätverk och grupper för att specialkliniker med livslångt perspektiv kring RMB/H ska upprättas och för att visa solidaritet med människor som lever med RMB/H i hela världen. IFSBH (International Federation for Spina Bifida and Hydrochefalus) IFSBH, ibland kallat IF, är en federation med medlemmar från hela världen som bildades 1979 på initiativ av en svensk pappa till ett barn med RMB/H, Björn Rundström. Deras motto är Kunskap är nyckeln till ett bättre liv. Under årens lopp har organisationen vuxit från en ideell förening till en professionell handikapporganisation (DPO) med global täckning, demokratisk struktur och öppna och ansvarsfulla processer. Majoriteten av medlemsorganisationerna leds och styrs av vuxna med RMB/H eller föräldrar till individer med RMB/H. I de flesta medlemsorganisationerna, om medlemmarna vill, finns nära samarbeten med medicinska företrädare och forskare. Det har att göra med den betydelse dessa yrkesföreträdare har för barn och vuxna med RMB/H för sin överlevnad och utveckling. IF: s snabbt växande medlemskap omfattar nu 51 medlemsorganisationer i Afrika, Australien, Amerika, Asien och Europa. Medlemskap i IF är öppet för alla nationellt registrerade organisationer som delar IF: s vision och mission att aktivt involvera personer med RMB/H i sitt arbete. Se mer på: Spin-off fortsätter samarbetet med IFSBH för att bygga upp och driva en diagnosspecifik förening. Vi deltar i konferenser anordnade av IFSBH, deltar i undersökningar som görs på nätet om vad som sker i Sverige kring frågor som rör RMB/H och genom att dela kunskaper med representanter från länder lika Sverige. Shine ( SpinaBifida Hydrocephalus Information Networking Equality ) Shine är en registrerad handikapporganisation, som bildades 1966 i Storbritannien, till en början för att hjälpa familjer och individer med ryggmärgsbråck och hydrocefalus. Idag har Shine medlemmar. Familjer, vänner och personal, som delar utmaningar och information om hur det är att leva med RMB/H och relaterade frågor. Shine arbetar i hela England, Wales och Nordirland med mycket av det som den svenska habiliteringen gör eller ska göra i Sverige. Vi fortsätter samarbeta med Shine.

4 MMCUP MMCUP står för Myelomeningocele Uppföljningsprogram och är initierat av SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Det är ett så kallat kvalitetsregister för individer med ryggmärgsbråck men kan också beskrivas som ett resurscenter på nätet. Behandlingar, nyheter och forskning ska gå att finna där, inte för vem som helst, men för forskare med särskilt tillstånd. Behandlande läkare eller till exempel sjukgymnast får med patientens tillstånd skicka in uppgifter om behandlingar till registret och i slutändan ska det gå att få en överblick över var i landet man gör vad i form av operationer och andra behandlingar. På så sätt kan man se utfall av behandlingarna. MMCUP har en styrgrupp i vilken Renée Höglin och Eva Toft ingår. Sedan hösten 2014 finns en grupp med unga vuxna och vuxna med ryggmärgsbråck som ska kunna påverka, ha kontakt med och delta i MMCUP:s årliga möte för att ge sin syn på hur det varit att växa upp med Spina Bifida och vad vården eller brist på vård betytt för dem samt ge tankar om vad de tror om nya behandlingar. Föreningen kommunicerar ut via hemsidan och nyhetsbrevet att vi önskar synpunkter på MMCUP från medlemmarna, gärna egna erfarenheter och frågor. Se mer på mmcup.se Bräcke diakoni Renée Höglin fortsätter delta i Bräcke Diakonis projekt Delaktighet och Stöd för vuxna med funktionsnedsättning och deras föräldrar. Hon ingår i en referensgrupp som träffas i Göteborg två-tre gånger om året. Bräcke Diakoni är en icke-vinstdrivande organisation som funnits sedan De har många verksamheter inom vård och omsorg i Göteborg och på många andra orter. SRHSB (The Society for Research into Hydrocephalus and Spina Bifida) Föreningen för forskning om Hydrocephalus och Ryggmärgsbråck grundades 1957 i England av en grupp läkare och kirurger intresserade av att utveckla behandlingar av dessa tillstånd. Två aktiva professionella medlemmar, Sven Mattsson och Gunilla Glad Mattsson deltar på de årliga mötena. De rapporterar till föreningen om nyheter av intresse för övriga medlemmar. Forskning Kartlägga förekomsten Flera medicinska experter verkar för att via studier ta reda på hur många vuxna som lever i Sverige med ryggmärgsbråck. De söker pengar i forskningsstiftelser och på andra håll och hoppas komma i gång på allvar under året, både i Skåne och Östergötland/Småland. Föreningen Årsmöte Arbetet med att öka medlemsantalet fortsätter. Som medlem erbjuds man: Gemenskap med andra i liknande situation Tillgång till Spin-off`s aktiviteter Digitalt medlemsbrev Möjlighet att ställa medicinska frågor till en erfaren läkare Möjlighet att delta i den årliga internationella ryggmärgsbråcks konferensen

5 Styrelsen 5 protokollförda styrelsesammanträden hålls varje år På årsmötet väljs: Ordförande på 2 år Sekreterare på 2 år Kassör på 2 år En ledamot väljs på 2år En ledamot väljs på 2 år En suppleant väljs på 2 år En suppleant väljs på 2 år Revisor 1 år Nomineringar till styrelsen utlyses i inbjudan till årsmötet.

Verksamhetsberättelse Spin-off 2016

Verksamhetsberättelse Spin-off 2016 1 Verksamhetsberättelse Spin-off 2016 Spin-off är en förening, som arbetar på ideell grund, är riksomfattande, fristående, politiskt och religiöst obunden. Spin-off s ändamål är att verka för bra och innehållsrika

Läs mer

HANDIKAPPFÖRENINGARNA SÖRMLAND VERKSAMHETSPLAN. 2015 och framåt

HANDIKAPPFÖRENINGARNA SÖRMLAND VERKSAMHETSPLAN. 2015 och framåt HANDIKAPPFÖRENINGARNA SÖRMLAND VERKSAMHETSPLAN 2015 och framåt Handikappföreningarna Sörmland är en demokratiskt, politiskt och religiös obunden ideell samarbetsorganisation bestående av läns- och regiontäckande

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2014-06-13

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2014-06-13 IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2014-06-13 1 Föreningens namn, säte och ändamål 1.1 Namn Cradle Net ( Föreningen ). 1.2 Säte Föreningen har sitt säte i Stockholm. 1.3 Vision och Syfte Föreningens

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Årsmötet hölls i Studiefrämjandets lokal Kronohallen i Falun den 15 mars. Mötet avslutades med att Ida Otterholm berättade om hur det är att leva med ett barn med NPF-diagnos.

Läs mer

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD.

Innehållsförteckning. Styrelsens arbete. Valberedningens arbete. Årsmötet. Arbetsordning för Svenska Nätverket Dubbeldiagnoser SNDD. Innehållsförteckning Allmänt Styrelsens arbete 1. Styrelsens sammansättning 2. Styrelsens uppgifter 3. Ordförandens och vice ordförandens uppgifter 4. Kassörens uppgifter 5. Sekreterarens uppgifter 6.

Läs mer

Verksamhetsplan År

Verksamhetsplan År Verksamhetsplan År 2017-2018 1. Målsättning Riksföreningen för sjuksköterskor inom urologi är en politiskt obunden förening med humanistisk grundsyn. "Riksföreningen för sjuksköterskor inom urologi" är

Läs mer

Stadgar EAPN Sverige 2006

Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar EAPN Sverige 2006 Stadgar antagna av EAPN Sveriges årsmöte 2006. 1 Namn och inriktning European Anti-Poverty Network (EAPN) Sverige är en självständig ideell förening ansluten till det europeiska

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

BARNverkets stadgar. (antagna i Göteborg , befästa I Stockholm 2011, ändrade i Stockholm 2013 och befästa 2014)

BARNverkets stadgar. (antagna i Göteborg , befästa I Stockholm 2011, ändrade i Stockholm 2013 och befästa 2014) BARNverkets stadgar (antagna i Göteborg 2010-10-02, befästa I Stockholm 2011, ändrade i Stockholm 2013 och befästa 2014) 1. BARNverkets syfte BARNverket är en rikstäckande partipolitiskt och religiöst

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

- förebyggande uppföljning vid ryggmärgsbråck. Information för deltagare

- förebyggande uppföljning vid ryggmärgsbråck. Information för deltagare MMCUP - förebyggande uppföljning vid ryggmärgsbråck Information för deltagare Personer med ryggmärgsbråck behöver många olika sjukvårdskontakter under hela livet och det är lätt hänt att någon viktig insats

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Finding our way 15 16 juni 2012 Stockholm

Finding our way 15 16 juni 2012 Stockholm Finding our way 15 16 juni 2012 Stockholm RBU Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar IFSBH International Federation for Spina Bifida and Hydrocephalus The 23rd International Conference RBU

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen Förtroendevalda och uppdragstagare under verksamhetsåret 2015 Britt-Marie Lindgren Ewa Langerbeck Eva Lindgren Karl-Henrik Forsman Maria Åling Joachim Eckerström

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Senaste nytt från Svenska Downföreningen Mars/April

Senaste nytt från Svenska Downföreningen Mars/April Senaste nytt från Svenska Downföreningen Mars/April 2006 www.svenskadownforeningen.se INNEHÅLL: Ordförande hälsar Lägerverksamhet 2006 Projekt Förskola Kunskapsbankens nya webbsajt SD startar ERFA grupper

Läs mer

Verksamhetsberättelse RSIS 2013

Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Inledning Rett Syndrom i Sverige, RSIS är en rikstäckande förening som bildades 1997. Föreningen riktar sig till både anhöriga och professionella som kommer i kontakt med

Läs mer

- förebyggande uppföljning vid ryggmärgsbråck. Information för deltagare

- förebyggande uppföljning vid ryggmärgsbråck. Information för deltagare MMCUP - förebyggande uppföljning vid ryggmärgsbråck Information för deltagare Personer med ryggmärgsbråck behöver många olika sjukvårdskontakter under hela livet och det är lätt hänt att någon viktig insats

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd

VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd SEKs vision är en värld präglad av fred, rättvisa och respekt för skapelsen där alla människor har möjlighet att bidra till och bruka sina gåvor i samhälle

Läs mer

Vision100 UNDERLAG INFÖR ÅRSMÖTE. mars 2014

Vision100 UNDERLAG INFÖR ÅRSMÖTE. mars 2014 Vision100 mars 2014 UNDERLAG INFÖR ÅRSMÖTE Vision100 Vision 100, Kost & Närings färdplan mot föreningens 100-årsjubileum 2021, består av tre delar: En övergripande vision för föreningens roll för sina

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser

Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Stadgar för Riksförbundet Sällsynta diagnoser Antagna av ordinarie förbundsårsmöte 1 mars 2008 och extra förbundsårsmöte 16 november 2008 Stadgarna trädde i kraft den 1 december 2008 1. Namn Organisationens

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2013-02-11

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2013-02-11 IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2013-02-11 1 Föreningens namn, säte och ändamål. 1.1 NamnCradle Net ( Föreningen ).. 1.2 Säte Föreningen har sitt säte i Stockholm.. 1.3 Ändamål Föreningens

Läs mer

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2014. 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården. Årsmöteshandlingar Årsmöte 2014 19 november i Alnarp kl. 17.00-19.00 Sal 106 Alnarpsgården Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2014 Dagordning årsmöte 2014-11-19 Alnarp

Läs mer

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa

Kommunikationsplan. Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Kommunikationsplan Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa Bakgrund Uppdraget för Nationella forskarskolan om åldrande och hälsa (SWEAH) är att under de kommande åren utveckla ett effektivt, framgångsrikt

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018

Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018 Föreningen för Instruktörer i Spädbarnsmassage (FIS) Verksamhetsberättelse 2018 FIS:s är en ideell förening för instruktörer i spädbarnsmassage som är religiöst och politiskt obunden, den utgör en lokalavdelning

Läs mer

Minds effektrapport 2018

Minds effektrapport 2018 Minds effektrapport 2018 Mind är en ideell förening och har organisationsnummer 802002-7291. 1. Vad vill Mind uppnå? Minds övergripande mål för verksamheten är en förbättrad psykisk hälsa hos befolkningen

Läs mer

STADGAR för Sveriges Barn- och ungdomskörförbund UNGiKÖR (RIKS)

STADGAR för Sveriges Barn- och ungdomskörförbund UNGiKÖR (RIKS) STADGAR för Sveriges Barn- och ungdomskörförbund UNGiKÖR (RIKS) Senaste revidering gjordes vid ordinarie årsmöte den 21 oktober 2007 i Sundsvall och stadfästes vid ett extra årsmöte i Stockholm 19 januari

Läs mer

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern Inledande bestämmelser 1 Föreningen "Scen och Bio Nordret en förening inom Riksteatern" är en ideell förening och är medlem i Riksteatern genom

Läs mer

Instrumenttekniska Föreningen

Instrumenttekniska Föreningen Instrumenttekniska Föreningen Mycket av landets utveckling bygger på framsynt professionell automation Instrumenttekniska föreningen - för industriell automation - Basindustrin i Sverige har mer än en

Läs mer

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet

Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet Stadgar för Ladyfest Göteborg, antagna på årsmötet 2016-01-26 Ladyfest Göteborg är en partipolitiskt- och religiöst obunden feministisk ideell förening med säte i Göteborg. Ladyfest Göteborg arbetar för

Läs mer

Förslag till ändring av stadgarna!

Förslag till ändring av stadgarna! Förslag till ändring av stadgarna 2014-02-18 Styrelsen har tagit fram förslag till ändring av stadgarna enligt följande sidor. Styrelsen har gått igenom stadgarna och sett behov av att modernisera språket

Läs mer

Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet

Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet Nationellt Kompetensråd inom Funktionshinderområdet Nationella Kompetensrådet inom funktionshinderområdet En del av Vård- och omsorgscollege Nationella Kompetensrådet NKR bildades 2010 och på initiativ

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom

Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom Stadgar för Riksförbundet Huntingtons Sjukdom 1 Förbundets ändamål Riksförbundet Huntingtons Sjukdom är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Ändamålen är: arbeta intressepolitiskt för

Läs mer

RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING. Stadgar. Reviderade

RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING. Stadgar. Reviderade RIKSFÖRENINGEN STOPPA KVINNLIG KÖNSSTYPNING Stadgar Reviderade 2016-07-16 1 Föreningens Benämning 1:1 Föreningen är en ideell, politisk, och religiöst obunden Riksförening som skall benämnas RISK STOPPA

Läs mer

STADGAR FÖR [namn på föreningen]

STADGAR FÖR [namn på föreningen] STADGAR FÖR [namn på föreningen] Antagna på årsmötet 20[xx-xx-xx]. 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är [namn]. 2 Föreningens säte 2.1 Föreningen har sitt säte i [er hemkommun]. 3 Föreningsform 3.1

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN Genom HSO Västerbotten arbetar medlemsföreningarna tillsammans och ger varandra stöd i frågor som rör dess medlemmar. HSO Västerbotten arbetar och företräder grupper med funktionsnedsättning, grupper som

Läs mer

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att:

Stadgar. 1 Ändamål. 2 Medlemskap. Föreningens syfte är att: STADGAR 2013.08.15 Stadgar för Innovationsledarna (802475-0567), Association for Innovation Management Professionals in Sweden med säte i Stockholm. Föreningen bildades 2013-08-15 och dessa stadgar ändrades

Läs mer

Handlingsplan 2015-vt 2016 för BOiU

Handlingsplan 2015-vt 2016 för BOiU Antagen av föreningens årsmöte 2015-03-25 Handlingsplan 2015-vt 2016 för BOiU (förutom Läns-BO-uppdraget) Vision Varje barn i Uppsala län lever och utvecklas på ett sätt som tar hänsyn till barnets vilja

Läs mer

NORDISKT FORUM FÖR TRAUMA- OCH AKUTRADIOLOGI

NORDISKT FORUM FÖR TRAUMA- OCH AKUTRADIOLOGI NORDISKT FORUM FÖR TRAUMA- OCH AKUTRADIOLOGI Stadgar Antagna vid konstituerande möte i Sigtuna 2003-01- 21. Reviderade enl. årsmöte Helsingfors 2012-05- 24. Reviderade enl. årsmöte Uppsala 2013-05- 16.

Läs mer

Idéprogram Svenska Diabetesförbundet. Antagen:

Idéprogram Svenska Diabetesförbundet. Antagen: Idéprogram 2018-2021 Svenska Diabetesförbundet Antagen: 2018-05-19 Vi gör det lättare att leva med diabetes! Svenska Diabetesförbundet är ett unikt förbund Vi vet hur det är att leva med diabetes. Våra

Läs mer

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap.

Föräldraföreningens stadgar STADGAR. För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening. 1 Ändamål. 2 Obundenhet. 3 Medlemskap. Föräldraföreningens stadgar STADGAR För Martingårdarnas och Martinskolans Föräldraförening Antagna vid konstituerande årsmöte den 2011-09-29 1 Ändamål Martinskolans och Martingårdarnas föräldraförening

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015-2016

VERKSAMHETSPLAN 2015-2016 SAMMANFATTNING Genom HSO Västerbotten arbetar medlemsföreningarna tillsammans och ger varandra stöd i frågor som rör dess medlemmar. HSO Västerbotten arbetar och företräder grupper med funktionsnedsättning,

Läs mer

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet.

Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Förbundet ska bedriva medlemsverksamhet. STADGAR FÖR FÖRENING Yrkeshögskoleförbundet. 1 Föreningens firma Yrkeshögskoleförbundet i Sverige. Organisationsnr. 835600-7420 Yrkeshögskoleförbundet är en nationell ideell förening för anordnare av yrkeshögskoleutbildning.

Läs mer

EFFEKTRAPPORT

EFFEKTRAPPORT EFFEKTRAPPORT 2017.09.25 Uppgiftslämnare: Organisationsnummer: 866001-3229 Juridiskform: Ideell förening Övergripande mål Bufff arbetar föra att stärka barns rättigheter och har som övergripande mål att

Läs mer

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening

Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening Stadgar för Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 1. Namn Föreningens namn är Social Ekonomi Övre Norrland ideell förening 2. Verksamhetsområde Föreningens verksamhetsområde är Övre Norrland, med

Läs mer

Protokoll fört vid konstituerande årsmöte för Ideellt Asylstöd i Skåne

Protokoll fört vid konstituerande årsmöte för Ideellt Asylstöd i Skåne Protokoll fört vid konstituerande årsmöte för Ideellt Asylstöd i Skåne Datum: 18 december 2012 Plats: Juridiska fakulteten, Lilla Gråbrödersgatan 4, 222 22 Lund Närvarande: Henning Boström, Maria Lyth,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO 802472-0891 Antagna vid ordinarie stämma för Suicide Zero 2014-02-11 1 Ändamål Suicide Zero är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Suicide Zeros

Läs mer

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2019

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2019 Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2019 Inledning Svenska Audiologiska Sällskapet, SAS, är ett samordningsorgan med syfte att främja utvecklingen av audiologin i Sverige. Detta kan ske genom

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN SAMMANFATTNING Genom HSO Västerbotten arbetar medlemsföreningarna tillsammans och ger varandra stöd i frågor som rör dess medlemmar. HSO Västerbotten arbetar och företräder grupper med funktionsnedsättning,

Läs mer

- förebyggande uppföljning vid ryggmärgsbråck. Information för deltagare

- förebyggande uppföljning vid ryggmärgsbråck. Information för deltagare MMCUP - förebyggande uppföljning vid ryggmärgsbråck Information för deltagare Personer med ryggmärgsbråck behöver många olika sjukvårdskontakter under hela livet och det är lätt hänt att någon viktig insats

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

Ledamot i avdelningsstyrelse

Ledamot i avdelningsstyrelse Ledamot i avdelningsstyrelse Inledning Du som är avdelningsstyrelseledamot är en idéburen ledare och demokratiskt vald av medlemmar vid ett årsmöte. Tillsammans med de andra i styrelsen leder, samordnar

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERFÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERFÖRENING NORMALSTADGAR FÖR RIKSTEATERFÖRENING Antagna på Riksteaterns kongress den 22 maj 2011 Inledande bestämmelser 1 Riksteaterföreningen., är medlem i Riksteatern genom både ändamåls- och demokratiparagraf.

Läs mer

RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR

RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR STADGAR RIKSFÖRENINGEN FÖR SKOLSKÖTERSKOR Swedish Association of School Nurses STADGAR för Riksföreningen för skolsköterskor Reviderad 2013 Ändamål 1 Riksföreningen för skolsköterskor är skolsköterskornas

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

Förslag till ändring av stadgar för Föreningen JAG

Förslag till ändring av stadgar för Föreningen JAG Förslag till ändring av stadgar för Föreningen JAG I dokumentet markeras ny text som understruken, och borttagen text som genomstruken. Ändringarna i sammanfattning: Föreningen JAG ändras till Riksföreningen

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige.

Insatser och aktiviteter för att främja dessa ändamål är: Verka för att rikstäckande bygga upp lokalföreningar i Sverige. Stadgar 2015-05-04 Stadgar NJURCANCERFÖRENINGEN Organisationsnummer: 802495-4342 1 Namn Föreningens namn är NJURCANCERFÖRENINGEN. Cancerföreningen NJURCANCERFÖRENINGEN är en intresseförening för personer

Läs mer

Verksamhetsplan för RFSU Halland 2015

Verksamhetsplan för RFSU Halland 2015 Verksamhetsplan för RFSU Halland 2015 Organisation RFSU Halland är en religiöst och partipolitiskt obunden ideell förening för sexualupplysning och sexualpolitik som verkar i Hallands län. Lokalföreningen

Läs mer

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Och Ungdomar Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida:

Läs mer

Föreningen Sveriges Habiliteringschefer Rikstäckande nätverk för barn- och ungdomshabiliteringen i Sverige. Grundad 1994 Sid 1(7)

Föreningen Sveriges Habiliteringschefer Rikstäckande nätverk för barn- och ungdomshabiliteringen i Sverige. Grundad 1994 Sid 1(7) Sid 1(7) Protokoll från styrelsemöte 2011-05-18 Plats: Göteborg, Novotel Föregående protokoll Föregående protokoll från styrelsemötet 20-21 jan 2011 godkändes och läggs till handlingarna. Barbara 1 Nya

Läs mer

EFFEKTRAPPORT

EFFEKTRAPPORT EFFEKTRAPPORT 2018.09.28 Uppgiftslämnare: Organisationsnummer: 866001-3229 Juridiskform: Ideell förening Övergripande mål Bufff arbetar föra att stärka barns rättigheter och har som övergripande mål att

Läs mer

Slutrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden

Slutrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden Slutrapport Redovisning av projektstöd från Arvsfonden Projektnamn: Projektnummer: Regionala strukturer för brukarmedverkan 2012/010 Projektägare: Organisationsnummer: Riksförbundet Sällsynta diagnoser

Läs mer

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014

Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 International Child Development Programme Stiftelsen ICDP Sweden Stockholm 2 mars 2014 Verksamhetsberättelse 2013 Bakgrund Programmet Vägledande samspel/icdp ingår i ett internationellt nätverk som arbetar

Läs mer

Stadgar. Förening alfa-1-antitrypsinbrist

Stadgar. Förening alfa-1-antitrypsinbrist Stadgar Förening alfa-1-antitrypsinbrist 13 november 2004 1 Föreningens namn Föreningens namn är Alfa 1 Sverige Förening alfa-1- antitrypsinbrist (AAT-brist). 2 Föreningens ändamål / uppgift Föreningens

Läs mer

UNGDOMSORGANISATIONERNA, SAMHÄLLET OCH FRAMTIDEN VÅR ROLL OCH VÅRT VÄRDE

UNGDOMSORGANISATIONERNA, SAMHÄLLET OCH FRAMTIDEN VÅR ROLL OCH VÅRT VÄRDE UNGDOMSORGANISATIONERNA, SAMHÄLLET OCH FRAMTIDEN VÅR ROLL OCH VÅRT VÄRDE LSU:s uppdrag och syfte LSU är samarbetsorganet för svenska ungdomsorganisationer. LSU arbetar utifrån demokratisk grund för att

Läs mer

Stadgar. för regionförening inom Brottsofferjouren. Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017.

Stadgar. för regionförening inom Brottsofferjouren. Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna maj 2017. Stadgar för regionförening inom Brottsofferjouren Regionstadgarna reviderades senast vid Förbundsstämman i Solna 19-20 maj 2017. Regionstadgar Innehåll 1 Föreningens namn, säte och organisation... 2 2

Läs mer

STADGAR. Rationals användarförening i Norden

STADGAR. Rationals användarförening i Norden STADGAR Nedanstående stadgar 1-26 antogs 1998-02-20 på föreningens konstituerande årsmöte. 27 adderades vid föreningens ordinarie årsmöte 1999-02-25. 19 ändrades vid årsmötet 2002-02- 28. 1 - Firma (Föreningens

Läs mer

Stadgar för Edsleskogs Byalag

Stadgar för Edsleskogs Byalag Stadgar för Edsleskogs Byalag Dessa stadgar är antagna av Edsleskogs Byalag vid årsmöte den 3/2 2008 förutom 19 som är antagen vid konstituerande årsmöte 21/10 2007. Allmänna bestämmelser 1 Edsleskogs

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ

STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ STADGAR FÖR FEMINISTISKT INITIATIV MALMÖ Antagna vid årsmöte 2017-04-09 1 Föreningens namn och organisationsnummer Föreningens namn är Feministiskt initiativ Malmö (F!Malmö). Föreningen är registrerad

Läs mer

Brukarmedverkan. Eva Nordmark CPUP-dagarna 2014

Brukarmedverkan. Eva Nordmark CPUP-dagarna 2014 Brukarmedverkan Eva Nordmark CPUP-dagarna 2014 What s in it for me? Attstärkabrukarperspektivet ökainflytandeochdelaktighet ikvalitetsregistret Vad är ett kvalitetsregister? Varförfinnsdet? Till vilken

Läs mer

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar

EN BÄTTRE VÄRLD. Stadgar. för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar EN BÄTTRE VÄRLD Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgar för Svenska FN-förbundet, distrikt och föreningar Stadgarna antogs 1957 och reviderades senast vid Svenska FN-förbundets

Läs mer

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans!

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! Gör en annan värld möjlig! Den här broschyren riktar sig till arrangörer som är på väg eller vill börja samarbeta

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

STADGAR FÖR LANDSKRONA MUSIK & TEATER En del av Riksteatern

STADGAR FÖR LANDSKRONA MUSIK & TEATER En del av Riksteatern STADGAR FÖR LANDSKRONA MUSIK & TEATER En del av Riksteatern Normalstadgar - Antagna på Riksteaterns kongress den 10 maj 2015 Inledande bestämmelser 1 Riksteaterföreningen Landskrona Musik & Teater en del

Läs mer

Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA. Stadgar. antagna vid föreningens konstituerande möte

Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA. Stadgar. antagna vid föreningens konstituerande möte Svensk Förening för Läkare inom Prehospital Akutsjukvård SFLPA Stadgar antagna vid föreningens konstituerande möte 2013-06-24 1 Namn och säte Föreningens namn är Svensk Förening för Läkare inom Prehospital

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015 Stadgar för Sveriges HR Förening Sveriges HR Förening orgnr. 802004-2159 (The Swedish Association for Human Resource Management) Fastställda vid stämman den 29 mars 2012. Föreningen bildad 1921 1. Föreningens

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg

Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg. Föreningen har sitt säte i Göteborg.

Läs mer

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2018

Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2018 Verksamhetsplan Svenska Audiologiska Sällskapet 2018 Inledning Svenska Audiologiska Sällskapet, SAS, är ett samordningsorgan med syfte att främja utvecklingen av audiologin i Sverige. Detta kan ske genom

Läs mer

Maktsalongens stadga

Maktsalongens stadga Maktsalongens stadga Grundläggande bestämmelser 1 Namn och syfte Maktsalongen är en organisation som arbetar med jämställdhet i det unga civilsamhället. Maktsalongens mål är att skapa ett jämställt ungt

Läs mer

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol.

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Nordpols stadgar Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Kapitel 2 - Föreningens syfte och målsättning 2. Nordpol är en ideell politiskt- och religiöst obunden studerandeförening vars

Läs mer

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad:

Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: Stadga för Mattecentrum Senast reviderad: 2017-03-19 1 Syfte Mom 1 Mattecentrum ska utan vinstdrivande intresse öka elevers förståelse för matematik och dess roll i samhället, inspirera med förebilder

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. STADGAR FÖR FÖRENINGEN SPRÅKRÅDGIVNING OCH TEXTVÅRD 1 Föreningens namn Föreningens namn är Föreningen Språkrådgivning och textvård. ÄNDAMÅL 2 Föreningens ändamål Föreningen ska fungera som nätverk för

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Stadgar för föreningen ECPAT Sverige

Stadgar för föreningen ECPAT Sverige Stadgar för föreningen ECPAT Sverige Reviderade 2016-04-26 1. Namn Föreningens namn är ECPAT Sverige. 2. Ändamål ECPAT Sverige, som är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation, har som ändamål

Läs mer

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva

Stadgar. Antagna vid årsmötet den 26 maj Hela SVerige ska leva Stadgar Antagna vid årsmötet den 26 maj 2016. Hela SVerige ska leva 1 Föreningens status Riksorganisationen Hela Sverige ska leva är en riksomfattande ideell förening som är partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker

Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker REFERENSNR TITEL VERSION KLASSIFICERING DATUM SMA..100503 FÖR SMA 1.0 GODKÄND PUBLIK 2010-05-25 Stadgar för Sveriges Muslimska Akademiker FÖRBEREDD AV YASMIN KHAN SKRIVEN FÖR SVERIGES MUSLIMSKA AKADEMIKER

Läs mer

STADGAR. För. Spädbarnsfonden

STADGAR. För. Spädbarnsfonden STADGAR För Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 80 20 12-1193 Stigbergsliden 18 031-387 57 57 www.spadbarnsfonden.se 90 02 12 2 1. Namn Föreningens namn är Spädbarnsfonden. 2. Säte Föreningen har sitt

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016

Verksamhetsplan 2015-2016 Verksamhetsplan 2015-2016 INLEDNING Prostatacancerförbundet (PCF) är en riksorganisation med regionala och lokala patientföreningar som verkar för ökad kunskap om prostatacancer, driver påverkansarbete

Läs mer