Styrelseprotokoll nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelseprotokoll nr"

Transkript

1 Styrelseprotokoll nr Extra sammanträde Sammanträdesdatum Plats Soft Center, Ronneby Tid Klockan Närvarande, styrelsen Kjell GG Johansson ordförande Birgitta Sjölin Johansson vice ordförande Laila Andersson Yvonne Andersson kassör Eva Holmberg Anders Ovander sekreterare Förhinder Roland Wallgren Styrbjörn Gustavsson Bo Hertzman Hasse Jonsson 28 Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade sammanträdet för öppnat. 29 Dagordningen fastställdes enligt bilaga. 30 Till protokolljusterare valdes Yvonne Andersson 31 Propositioner till distriktsstämman 1. Styrelsens förlag till fördelning mellan föreningarna av fonderade medel. Bilaga 1 2. Styrelsens förslag till inrättande av Årets SPF-are. Bilaga 2 32 Inkomna motioner Styrelsens yttrande över motionerna och förslag till stämmans beslut 1. Motion från SPF-föreningarna i Karlskrona om fördelning av fonderade medel Bilaga 3 2. Motion från SPF-föreningarna i Karlskrona om Subventionerade bussresor Bilaga 4

2 33 Valberedning för kongressperioden SPF Seniorerna Förbundskansli har begärt in förslag till ledamöter i förbundets valberedning kongressperioden Styrelsen för Blekingedistriktet nominerar Kjell GG Johansson som ledamot i förbundets valberedning. Motivering redovisas i bilaga till protokollet. Bilaga 5 34 Verksamhetsplan för 2017 Styrelsen beslutade om förslag till Verksamhetsplan för Bilaga 6 35 För deltagande i Anhörigdagar i Varberg beviljades Marta Gill bidrag till konferensavgift och resa mm till ett beräknat belopp om ca kronor. 36 Då inte övrigt förekom avslutades sammanträde kl och kommer nästa sammanträde att hållas den 24 mars 2017 på Soft Center i Ronneby. Vid protokollet Justeras Anders Ovander Kjell GG Johansson Yvonne Andersson Förslag till dagordning 1. Öppnande 2. Styrelsens propositioner till distriktsstämman 3. Inkomna motioner 4. Nominering av valberedning till kongressperioden Avslutning

3 Bilaga 1 Proposition till distriktsstämma 5 april 2017 Bakgrund Distriktsstämman beslöt vid stämman den 6 april 2016 att överskottet för år 2015, ,90 kr, skulle avsättas till en fond för föreningarna att söka bidrag ur för särskilda aktiviteter eller projekt. Distriktsstyrelsen har beslutat om formerna för hur ansökan om bidrag skall ske. Motivering Intresset eller engagemanget från föreningarna att söka bidrag ur fonden för de ändamål som förslagsställaren och stämman beslutat har varit lågt. Några ansökningar för angivna ändamål har inte kommit in till distriktsstyrelsen. Förslag Distriktsstyrelsen föreslår - att stämman beslutar att de fonderade medlen, ,90 kr, fördelas med lika belopp på distriktets föreningar att användas i föreningarnas löpande verksamhet och enligt dess beslut. Beslut om denna proposition har tagits av distriktsstyrelsen vid sammanträde den 17 februari 2017, 26.

4 Bilaga 2 Proposition till distriktsstämma den 5 april 2017 Förslag till införande av utmärkelsen Årets SPF-are i Blekinge För att på ett bättre sätt kunna uppskatta en SPF-medlem som gjort en enastående insats i förenings- eller distriktsarbetet vill jag föreslå att distriktsstämman varje år utser en SPF-medlem som får kallas Årets SPF-are. Förutom äran skall hon/han tilldelas ett penningspris på kronor. En jury bestående av ordföranden, vice ordföranden, kassören och sekreteraren i distriktsstyrelsen skall bereda valet och föreslå distriktsstämman vem som skall tilldelas utmärkelsen. Varje SPF-medlem äger att nominera någon till denna utmärkelse. Kjell GG Johansson Distriktsordförande Distriktsstyrelsen upptar förslaget som proposition till distriktsstämman.

5 Bilaga 3 Motion om fördelning av avsatta projektmedel till föreningarna Distriktsstämman beslöt vid stämman den 6 april 2016 att överskottet för år 2015, ,90 kr, skulle avsättas till en fond för föreningarna att söka bidrag ur för särskilda aktiviteter eller projekt. Distriktsstyrelsen har beslutat om formerna för hur ansökan om bidrag skall ske. SPF Seniorerna, föreningarna i Karlskrona, föreslår i motion till distriktsstämman - att fondmedlen fördelas till alla SPF-föreningar i Blekingedistriktet efter medlemsantalet den 31 december Distriktsstyrelsens yttrande Distriktsstyrelsen har i proposition till stämman föreslagit att de fonderade medlen fördelas till föreningarna med lika belopp till varje förening oberoende av storlek. Styrelsen föreslår därför stämman - att lämna motionen utan bifall

6 Bilaga 4 Motion om subventionerade bussresor inom kollektivtrafiken för pensionärer fyllda 70 år SPF Seniorerna, Föreningarna i Karlskrona kommun, föreslår i motion till distriktsstämman - att distriktsstyrelsen får i uppdrag att kontakta övriga pensionärsorganisationer i Blekinge på distrikts/länsnivå (PRO, SKPF, RPG), för att om möjligt förhandla fram subventionerade bussresor under lågtrafiktid för pensionärer i Blekinge. Distriktsstyrelsens yttrande Distriktsstyrelsen föreslå distriktsstämman att bifalla motionen och därmed uppdra åt distriktsstyrelsen - att bifalla motionen och i samråd tillsammans med övriga pensionärsorganisationer i Blekinge, ta upp förhandlingar och överläggningar med länets kommuner och Region Blekinge om subventionerade eller fria bussresor för pensionärer.

7 Bilaga 5 Nominering av Kjell GG Johansson som ledamot av SPF Seniorerna valberedning för kongressperioden Distriktsstyrelsen för SPF Seniorerna i Blekinge nominerar Kjell GG Johansson som ledamot i förbundets valberedning för kongressperioden Kjell GG är född Efter studentexamen och högskolestudier, följt av polischefsutbildning och en lång tjänstgöring som polischef på olika nivåer, har Kjell GG tillägnat sig en vid erfarenhet av samhällsfrågor av olika art. I kombination med ett samhällsengagemang inom såväl politik som idrottsrörelsen, toppat av ett mångårigt ledarskapsengagemang inom SPF, bedömer vi att Kjell GG är väl lämpad och skickad att tillföra valberedningen kompetens och erfarenheter till nytta för SPFs rekryteringsarbete. Kjell GG, som lämnar posten som distriktsordförande vid stämman den 5 april 2017, har accepterar nomineringen.

8 Bilaga 6 VERKSAMHETSPLAN FÖR 2017 Distriktets huvudsakliga uppgift är att verka för att SPF i Blekinge utvecklas så att nya medlemmar ständigt söker sig till oss och att nuvarande medlemmar känner trivsel och gemenskap och stannar kvar i våra föreningar. För att nå detta mål ska distriktet inspirera och stödja föreningarna genom utbildningar, konferenser och andra sammankomster. Vi ska sprida information om de beslut som fattas på förbundsnivå, och andra händelser på distriktsnivå samt om intressanta händelser i vår omvärld. Det är många medlemmar som utför ett viktigt arbete i samrådsgrupperna och i de Kommunala Pensionärsråden (KPR) och i Landstingets Pensionärsråd (LPR) samt i de olika kommittéer som finns i distriktets organisation. De ska samtliga ges utrymme för att informera om sitt arbete och att diskutera aktuella frågor med distriktsstyrelsen och föreningarna. Det är betydelsefullt att utrymme ges för en tvåvägskommunikation. Samarbete med de övriga pensionärsförbunden i Blekinge, PRO, kommer att fortgå. SKPF och RPG Distriktet kommer att under år 2017 fortsätta det interna och externa utvecklingsarbetet genom att arbeta i de fyra olika arbetsområdena: * äldrevård, * trafik och säkerhet, * utveckling och * interna frågor Utbildningar Kurser och konferenser kommer att genomföras enligt en fastställd aktivitetsplan. Konferenser för distriktsstyrelsen och föreningsordförandena Som ett led i att utveckla distriktsorganisationen och därmed skapa en bättre kontinuitet och kvalitet i verksamheten kommer fyra utbildningsdagar för distriktsstyrelsen och föreningsordförandena att anordnas under året. Arbetsområden: Mål och riktlinjer enligt det senaste kongressbeslutet (2014), äldrepolitiska frågor, folkhälsofrågor, medlemsfrågor, IT-frågor, marknadsfrågor, mediafrågor samt samverkan med övriga pensionärsorganisationer.

9 Regionala fyrlänskonferenser Det finns ett samarbete mellan SPF-distrikten i Kronoberg, Kalmar, Jönköpings och Blekinge distrikt. Konferenser mellan dessa distrikt ska förekomma två gånger, under 2017 med SPF Seniorerna, Kalmar-distriktet som värd. Fyrlänsträff (sommarträff) I augusti 2017 står Blekingedistriktet som värd för fyrlänsträff för alla medlemmar i Smålandsdistrikten Folkhälsoarbete Folkhälsoarbetet kommer att bedrivas i minst samma omfattning som tidigare år. Utbildning kommer att bedrivas för föreningarnas folkhälso-, syn- och hörselansvariga. IT-frågorna IT-frågorna kommer att under året ges högsta prioritet, speciellt utvecklingen av hemsidorna i föreningarna som ska ges stort stöd i detta arbete. Tävlingar Boule kommer som vanligt att arrangeras i form av distriktsmästerskap med kvaltävlingar och distriktsfinal i Kallinge. Bästa lag i varje klass är kvalificerat att deltaga i SPF:s förbundsmästerskap. Golf lockar också många spelare och distriktsmästerskapen kommer att arrangeras på lämplig plats i länet. Orienterare från länets föreningar kommer att deltaga i SPF:s förbundsmästerskap. För bridgespelarna planeras ett distriktsmästerskap under året som för segrarna kommer att medföra rätt att deltaga i förbundsmästerskapen. Tävling i HJÄRNKOLL (frågesport)kommer att genomföras på distriktsnivå och med kvalificering till förbundsmästerskapen. Trafikfrågor Ett annat viktigt område som vi prioriterar är trafikfrågorna. Det är viktigt att vi äldre blir uppdaterade inom detta område. SPF Blekinge är representerat i Förbundets trafikutskott vilket borgar för att vi får aktuell information på detta område. Distriktsstämma Den 5 april 2017 genomförs distriktsstämma. Våra 16 föreningar genomför sina årsmöten under februari månad. Medlemsökning Distriktet förväntas under 2017 uppnå ett medlemsantal av minst

DE 30 ÅREN: 1984 (4 april) bildades SPRF Blekinge som självständig organisation och fr om 1986 som SPF-ORGANISATION (SPF Blekinge distrikt)

DE 30 ÅREN: 1984 (4 april) bildades SPRF Blekinge som självständig organisation och fr om 1986 som SPF-ORGANISATION (SPF Blekinge distrikt) DE 30 ÅREN: 1984 (4 april) bildades SPRF Blekinge som självständig organisation och fr om 1986 som SPF-ORGANISATION (SPF Blekinge distrikt) 1987 I samband med distriktsstämman gjordes bl.a.följande uttalande:

Läs mer

Distriktsstämma 5 april 2017

Distriktsstämma 5 april 2017 BLEKINGEDISTRIKTET Distriktsstämma 5 april 2017 Blekinge i ny vinterskrud Skillingenäs Årsredovisning för 2016 Stämmohandlingar Innehållsförteckning 2 Kallelse 3 Föredragningslista distriktsstämman 2017

Läs mer

Ledamoten Rose-Marie Ljungbäcker har anmält förhinder för deltagande i mötet.

Ledamoten Rose-Marie Ljungbäcker har anmält förhinder för deltagande i mötet. Protokoll nr 1/ 2014-01-17 Östergötlands distrikt 050 Art: Styrelsemöte Tid: Kl. 10.00 13.40 Plats: Föreningshuset Fontänen, Linköping Närvarande: Lindy Yngvesson Bo Bergman Sven Bergqvist Lars-Erik Bylin

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 SPF Seniorerna Halland

VERKSAMHETSPLAN 2019 SPF Seniorerna Halland VERKSAMHETSPLAN 2019 SPF Seniorerna Halland SPF Seniorerna är ett pensionärsförbund, som är partipolitiskt obundet och hyllar demokratiska värderingar i samhället. Vår värdegrund är att alla människor

Läs mer

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet Verksamhetsplan 2016-2017 SPF Seniorerna Bohusdistriktet 1 Mål och inriktning 2016-2017 Vår verksamhetsplan tar utgångspunkt i Mål och Riktlinjer för kongressperioden 2015-2017 som beslöts av SPF Seniorernas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 SPF Seniorerna Halland

VERKSAMHETSPLAN 2019 SPF Seniorerna Halland VERKSAMHETSPLAN 2019 SPF Seniorerna Halland SPF Seniorerna är ett pensionärsförbund, som är partipolitiskt obundet och hyllar demokratiska värderingar i samhället. Vår värdegrund är att alla människor

Läs mer

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 SPF Seniorerna Halland

VERKSAMHETSPLAN 2018 SPF Seniorerna Halland VERKSAMHETSPLAN 2018 SPF Seniorerna Halland SPF Seniorerna är ett pensionärsförbund, som är partipolitiskt obundet och hyllar demokratiska värderingar i samhället. Vår värdegrund är att alla människor

Läs mer

3 Val av justeringsman Börje Lindblom avd. 72 valdes att justera dagens protokoll.

3 Val av justeringsman Börje Lindblom avd. 72 valdes att justera dagens protokoll. SPRF Hallands distrikt Sammanträdesprotokoll Plats: Pålsbo, Halmstad Tid: 2014-03-04 Närvarande: Kent Nordenberg ordf., Rolf Johansson vice ordf., Janne Setterbom studieorganisatör, Birgitta Charpentier

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 SPF Seniorerna Halland

VERKSAMHETSPLAN 2017 SPF Seniorerna Halland VERKSAMHETSPLAN 2017 SPF Seniorerna Halland SPF Seniorerna är ett pensionärsförbund, som är partipolitiskt obundet och hyllar demokratiska värderingar i samhället. Vår grundsyn är att alla människor i

Läs mer

DET SKA VARA ROLIGT OCH MENINGSFYLLT ATT VARA MEDLEM I SPF

DET SKA VARA ROLIGT OCH MENINGSFYLLT ATT VARA MEDLEM I SPF VERKSAMHETSPLAN 2015, SPF Distrikt Halland Detta dokument är ett av våra många verktyg för distriktets årsaktiviteter. Innehåller utbildningar, aktiviteter, sammankomster, föreläsningar, seminarier. Vår

Läs mer

Närvarande: Lindy Yngvesson

Närvarande: Lindy Yngvesson z Protokoll nr 10 2014200000000000025 2014-12-05 Östergötlands distrikt 050 Art: Tid: Plats: Styrelsemöte Kl.10.00-12.15 Wärdshuset Berggrens Källare, Motala Närvarande: Lindy Yngvesson Bo Bergman Lars-Erik

Läs mer

2. Dagordning Distriktsstyrelsen godkänner föreliggande föredragningslista.

2. Dagordning Distriktsstyrelsen godkänner föreliggande föredragningslista. Protokoll nr 4 2014-04-25 Östergötlands distrikt 050 Art: Styrelsemöte Tid: Kl. 10.00 14.50 Plats: SPF S:t Olofs sammanträdeslokal, Norrköping Närvarande: Lindy Yngvesson Bo Bergman Lars-Erik Bylin Sven

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 SPF Seniorerna Halland

VERKSAMHETSPLAN 2018 SPF Seniorerna Halland VERKSAMHETSPLAN 2018 SPF Seniorerna Halland SPF Seniorerna är ett pensionärsförbund, som är partipolitiskt obundet och hyllar demokratiska värderingar i samhället. Vår värdegrund är att alla människor

Läs mer

Jämtlandsdistriktet

Jämtlandsdistriktet SPF Seniorerna Protokoll Jämtlandsdistriktet 2018.04.12 Distriktsstämma Plats: Scandic Syd Östersund Tid: kl. 10.00 11.00 Närvarande: 78 ombud och styrelseledamöter 1 Distriktsstämman öppnas Ordförande

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SPF MÄLARHÖJDEN-HÄGERSTEN FÖRENING 149 INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Protokoll fört vid årsmöte 2012-02-17 i SPF förening 149 Mälarhöjden- Hägersten i Axelsbergs servicehus Närvarande enligt röstlängd

Läs mer

PProtokoll Protokoll fört vid sammanträde med Jönköpings läns SPF-distrikts styrelse. Tid: den 5 juni 2012 kl.09.00-12.55 Plats: Lindgården, Jönköping

PProtokoll Protokoll fört vid sammanträde med Jönköpings läns SPF-distrikts styrelse. Tid: den 5 juni 2012 kl.09.00-12.55 Plats: Lindgården, Jönköping PProtokoll Protokoll fört vid sammanträde med Jönköpings läns SPF-distrikts styrelse. Tid: den 5 juni 2012 kl.09.00-12.55 Plats: Lindgården, Jönköping Lars Stenbäck Beslutande: Anne-Christine Lind Hammarström

Läs mer

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden.

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden. STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Mälarhöjden - Hägersten inom Stockholms distrikt av SPF Seniorerna. Föreningen har nummer 149 inom SPF Seniorerna Föreningens organisationsnummer är 802402-1514.

Läs mer

Stadgar för SPF Klaran

Stadgar för SPF Klaran Stadgar för SPF Klaran 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Klaran Karlstad (SPF Klaran) inom Värmlandsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802419-4360. Föreningen är ideell

Läs mer

SPF Jarlabanke i Täby Stadgar årsmötet 2015 Sidan 1 av 5 STADGAR. När medlem flyttar till en annan förening ska överföring ske senast den 1 december.

SPF Jarlabanke i Täby Stadgar årsmötet 2015 Sidan 1 av 5 STADGAR. När medlem flyttar till en annan förening ska överföring ske senast den 1 december. Sidan 1 av 5 STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Jarlabanke Täby inom Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 816000-2807. Föreningen är ideell och partipolitiskt

Läs mer

Stadgar för Stockholms Simförbund

Stadgar för Stockholms Simförbund 1 Uppgift Stockholms Simförbund ska, enligt dessa stadgar och Svenska Simförbundets stadgar, såsom Svenska Simförbundets regionala förbund arbeta i enlighet med detta förbunds ändamål. 2 Sammansättning

Läs mer

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Södra Älvsborgs distrikt PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-11-17 Plats: Borås Omfattning 1-25 Närvarande: Lars Lyborg, Borås, distriktsordförande Ulla Wahlin, Borås Dick Ylander,

Läs mer

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län Stadgar för Folkdansringen i Örebro län 1 ÄNDAMÅL Uppdaterad senast 25/11 2010 Folkdansringen i Örebro län, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER Antagna vid föreningens årsmöte den 24 februari 2015, med ändring ( 6) antagen vid årsmötet den 23 februari 2016 samt med ändringar ( 4 mom. 6 och 5 mom. 1) antagna

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17

Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17 Protokoll från Distriktsstämman 2012-03-17 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Oxelösunds Folkets hus Cupan. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman

Läs mer

1 Distriktsstämmans öppnande Distriktsordförande Anne-Christine Lind Hammarström förklarade distriktsstämman öppnad.

1 Distriktsstämmans öppnande Distriktsordförande Anne-Christine Lind Hammarström förklarade distriktsstämman öppnad. Protokoll fört vid SPF Jönköpingsdistriktets distriktsstämma i Torghuset, Smålandsstenar, den 14 april 2015 kl. 10.00 11.30 Närvarande: ca 180 personer 1 Distriktsstämmans öppnande Distriktsordförande

Läs mer

Svenska Folkdansringen

Svenska Folkdansringen Svenska Folkdansringen Stadgar för Östergötland Holavedens Folkdansring. 1 ÄNDAMÅL Östergötland-Holavedens Folkdansring i fortsättningen kallad ÖHF är en distriktsorganisation verksam för barn, ungdomar

Läs mer

Jämförelse mellan nuvarande stadgar och föreslagna nya stadgar

Jämförelse mellan nuvarande stadgar och föreslagna nya stadgar Sid 1(15) Jämförelse mellan nuvarande stadgar och föreslagna nya stadgar Nuvarande normalstadga förening 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att inom sitt verksamhetsområde främja SPF,Sveriges Pensionärsförbunds

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund

1 Namn Mom. 1: Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund Stadga för Öppna Moderater - Moderaternas hbt-förbund Antagna vid förbundsstämman 2014-04-26 1 Namn Förbundets namn skall vara Öppna Moderater Moderaternas hbt-förbund 2 Ändamål Mom.1: Öppna Moderater

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Art: Distriktsstyrelsemöte Tid: Kl. 10:00-15:30 Plats: SPF Seniorerna S:t Olofs sammanträdeslokal, Slottsgatan 134, Norrköping

Art: Distriktsstyrelsemöte Tid: Kl. 10:00-15:30 Plats: SPF Seniorerna S:t Olofs sammanträdeslokal, Slottsgatan 134, Norrköping Protokoll nr 7-2016 2016-09-23 Art: Distriktsstyrelsemöte Tid: Kl. 10:00-15:30 Plats: SPF Seniorerna S:t Olofs sammanträdeslokal, Slottsgatan 134, Norrköping Närvarande: Frånvarande: Jan-Erik Lövbom, Distriktsordförande

Läs mer

SPF Blekingedistriktet SPF Sveriges Pensionärsförbund ÅRSREDOVISNING

SPF Blekingedistriktet SPF Sveriges Pensionärsförbund ÅRSREDOVISNING SPF Blekingedistriktet SPF Sveriges Pensionärsförbund ÅRSREDOVISNING 2013 Berit Paulsson in memorian Distriktets kassör Berit Paulsson avled den 28 november 2013 efter en kort tids sjukdom. Hon blev 76

Läs mer

Art: Distriktsstyrelsemöte SPF Seniorerna Östgötadistriktet Tid: Kl Plats: Stiftsgården Vårdnäs, Brokind

Art: Distriktsstyrelsemöte SPF Seniorerna Östgötadistriktet Tid: Kl Plats: Stiftsgården Vårdnäs, Brokind Protokoll nr 8-2015 2015-12-02 Art: Distriktsstyrelsemöte SPF Seniorerna Östgötadistriktet Tid: Kl. 10.30 14.45 Plats: Stiftsgården Vårdnäs, Brokind Närvarande: Jan-Erik Lövbom Övriga närvarande: Bo Bergman

Läs mer

Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet

Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet Distriktsstadgar Malmöhusdistriktet Kapitel 1 Inledande bestämmelser 1 Distriktet är ett regionalt organ för Riksförbundet Unga Musikanter. Distriktets medlemmar är de medlemsföreningar i RUM, vilkas säte

Läs mer

Protokoll Förbundsstyrelsens sammanträde den 15 mars 2019, Stadshagsvägen 6, Stockholm.

Protokoll Förbundsstyrelsens sammanträde den 15 mars 2019, Stadshagsvägen 6, Stockholm. Protokoll Förbundsstyrelsens sammanträde den 15 mars 2019, Stadshagsvägen 6, Stockholm. Närvarande Per Lodenius punkt 1-12 Anders Karlsson Magnus Danielsson Kenneth Nilshem Anna Nordström Sören Runnestig

Läs mer

Stadgar för Distriktens distrikt

Stadgar för Distriktens distrikt Svenska Folkdansringen Distriktens distrikt Fastställda vid RS 2016-2 sid 1 (6) Stadgar för Distriktens distrikt 1 Ändamål Mom 4 Distriktens distrikt, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation

Läs mer

STADGAR FÖR SMÅLAND BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND

STADGAR FÖR SMÅLAND BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND STADGAR FÖR SMÅLAND BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND Kap 1 Allmänna Bestämmelser 1 Uppgift Småland Blekinge Bowlingförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Bowlingförbundets stadgar, såsom Svenska

Läs mer

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsar alla välkomna och öppnar mötet. Sidan 1 av 4 PROTOKOLL DISTRIKTSSTÄMMA DACKE SCOUTDISTRIKT 2015-10-18 PROTOKOLL fört vid Distriktsstämma med Dacke Scoutdistrikt i Tallhagens scoutgård söndagen den 18 oktober 2015. NÄRVARANDE: Enligt

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2014-03-15

Protokoll från Distriktsstämman 2014-03-15 Protokoll från Distriktsstämman 2014-03-15 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman på Åsa folkhögskola. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad. Fråga

Läs mer

STADGAR för Mälarens Båtförbund

STADGAR för Mälarens Båtförbund STADGAR för Mälarens Båtförbund Fastställda vid Båtdagen 2008-03-29 Fastställda vid Båtdagen 2016-03-09 1 STADGAR FÖR MÄLARENS BÅTFÖRBUND 1. Namn Mälarens Båtförbund, bildat 1951 är ett regionalt båtförbund

Läs mer

SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR

SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR Innehåll Normalstadgar för förening...4 1 Namn....4 2 Ändamål...4 3 Medlemskap...4 4 Möten....5 5 Styrelse....7 6 Avgifter....7 7 Räkenskapsår och revision....

Läs mer

SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR

SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR Innehåll Normalstadgar för förening...4 1 Namn....4 2 Ändamål...4 3 Medlemskap...4 4 Möten....5 5 Styrelse....7 6 Avgifter....7 7 Räkenskapsår och revision....

Läs mer

SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR

SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR SPF SENIORERNA 2017 STADGAR OCH NORMALSTADGAR Innehåll Normalstadgar för förening...4 1 Namn....4 2 Ändamål...4 3 Medlemskap...4 4 Möten....5 5 Styrelse....7 6 Avgifter....7 7 Räkenskapsår och revision....

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Huskvarna Vårdcentrum Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Helena Stålhammar C (ers Britt Johansson, M) Lena Persson, S Kjell Lindström,

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA 1 Namn Föreningens namn är SPF Tibbleseniorerna i Täby, och ingår i Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802409-1814. Föreningen

Läs mer

SPF Seniorerna 2015 Stadgar och NormalStadgar

SPF Seniorerna 2015 Stadgar och NormalStadgar SPF Seniorerna 2015 h c o r a Stadg r a g d a t s l a m r o N Innehåll Normalstadgar för förening...4 1 Namn....4 2 Ändamål...4 3 Medlemskap...4 4 Möten....5 5 Styrelse....7 6 Avgifter....7 7 Räkenskapsår

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Ej närvarande: Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Mari Lindahl, L Lena Persson, S Helena Stålhammar, C 7-12 Kjell Lindström, SPF Birgitta

Läs mer

Arbetsordning för SEKO Postens förhandlingsorganisation

Arbetsordning för SEKO Postens förhandlingsorganisation Arbetsordning för SEKO Postens förhandlingsorganisation Bilaga 2 till protokollet SEKO: s förbundsstyrelse har efter samråd med berörda lokala organisationer beslutat att inrätta Förhandlingsorganisation

Läs mer

Jönköping juni Förbundsstyrelsens förslag. med relaterade motioner

Jönköping juni Förbundsstyrelsens förslag. med relaterade motioner #3 Jönköping 11 13 juni 2014 2. Förbundsstyrelsens förslag med relaterade motioner Innehåll 1. Normalstadgar för förening 2. Normalstadgar för distrikt 3. Stadgar för SPF, Sveriges Pensionärsförbund 4.

Läs mer

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat.

1 Sammanträdets öppnande Ordföranden önskar alla välkomna och en god fortsättning på det nya året och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL Sörmländska Folkdansringen Distriktstyrelsen Sörmländska Folkdansringen Sammanträde 2007-1 Tid 20 januari 2007 Plats Nyköping Närvarande Pierre Marklund, via telefon Ann-Sofie Svensson Agneta

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD 2018-11-01 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 25 Kommunens folkhälsoplan, information 26 Föregående mötes protokoll 27 Aktuellt om tillgänglighet och enkelt avhjälpta hinder,

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING INOM SPF, SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND 1 Namn Föreningens namn är SPF Malmabygden inom SPF Sörmlandsdistrikt av SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Föreningens organisationsnummer är 818 501-1478 Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst

Läs mer

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Fastställande av röstlängd fastställa röstlängden till 61 röstberättigade medlemmar.. 2 Fråga om årsmötet

Läs mer

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012

Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 www.pro.se Art nr PRO297. Tryckeri: TMG Sthlm, 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress den 15 18 juni 2012 Stadgar antagna vid PROs kongress 15 18 juni 2012 1 Innehåll 1 Detta är PRO...3 2 Så här ser organisationen ut...4 3 Medlemskap...4 4 Föreningarna...5

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING Nuvarande 1 Namn Föreningens namn är SPF.. inom SPF.distrikt av SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Föreningens organisationsnummer är.. Föreningen är ideell samt partipolitiskt

Läs mer

Stadgar och Normalstadgar. SPF Sveriges Pensionärsförbund

Stadgar och Normalstadgar. SPF Sveriges Pensionärsförbund Stadgar och Normalstadgar SPF Sveriges Pensionärsförbund Innehåll NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING... 4 1 Namn... 4 2 Ändamål... 4 3 Medlemskap... 4 4 Möten... 4 5 Styrelse... 6 6 Avgifter... 7 7 Räkenskapsår

Läs mer

Distriktsstyrelsemöte SPF Seniorerna Östergötland Tid: Kl Plats: Föreningshuset Fontänen, Linköping

Distriktsstyrelsemöte SPF Seniorerna Östergötland Tid: Kl Plats: Föreningshuset Fontänen, Linköping Protokoll nr 2-2015 2015-02-27 Art: Distriktsstyrelsemöte SPF Seniorerna Östergötland Tid: Kl. 10.00-14.00 Plats: Föreningshuset Fontänen, Linköping Närvarande: Lindy Yngvesson Övrig närvarande: Bo Bergman

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta 1 12 a) Datum 2017-04-21 Till förbundsstämman Förslag till Riktlinjer för valberedning Förbundsstyrelsen föreslår förbundsstämman besluta att anta förslaget till Riktlinjer för valberedning förbundsstyrelsen

Läs mer

Arbetsordning för distriktsråd i Fonus. Distriktsrådens arbetsuppgifter

Arbetsordning för distriktsråd i Fonus. Distriktsrådens arbetsuppgifter Förord På Fonus distriktsstämmor utses distriktsråd som ska vara länk mellan den demokratiska och den affärsmässiga organisationen. Distriktsrådens sammansättning och uppgifter regleras av stadgarna och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 SPF Seniorerna Halland

VERKSAMHETSPLAN 2017 SPF Seniorerna Halland VERKSAMHETSPLAN 2017 SPF Seniorerna Halland SPF Seniorerna är ett pensionärsförbund, som är partipolitiskt obundet och hyllar demokratiska värderingar i samhället. Vår grundsyn är att alla människor i

Läs mer

Stadgar för Sveriges Civilförsvarsförbund. Förbund, distrikt och föreningar

Stadgar för Sveriges Civilförsvarsförbund. Förbund, distrikt och föreningar Stadgar för Sveriges Civilförsvarsförbund Förbund, distrikt och föreningar Antagna av förbundsstämman den 26 mars 2010 Reviderade av förbundsstämman den 12-13 oktober 2013 Sidan 1 av 14 Gemensamma stadgar

Läs mer

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Gymnastikförbundet Sydost skall, enligt dessa stadgar och Svenska Gymnastikförbundets stadgar, såsom Svenska Gymnastikförbundets

Läs mer

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje.

Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Stockholm 2014-11-14 Protokoll Styrelsens sammanträde nr 10/14 Tid och plats Fredag 14 november klockan 17:10 till 19:40 på hotell Skogshöjd, Södertälje. Närvarande ledamöter Lena Larsson, förbundsordförande

Läs mer

Stadgar för Distrikt tillhörande Western Riders Association of Sweden, WRAS.

Stadgar för Distrikt tillhörande Western Riders Association of Sweden, WRAS. Sidan 1 av 5 Stadgar för Distrikt tillhörande Western Riders Association of Sweden, WRAS. 1 Kap Allmänna bestämmelser 1 Uppgift ändamål Distrikt.. skall, enligt dessa stadgar och WRAS förbundsstadgar,

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte på Hembygdsgården, Jämshög

PROTOKOLL fört vid årsmöte på Hembygdsgården, Jämshög PROTOKOLL fört vid årsmöte 2018-02-22 på Hembygdsgården, Jämshög 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Gunni-Ann Berggren öppnade mötet och hälsade ett 80-tal medlemmar välkomna. 2 Val av ordförande

Läs mer

Arbetsutskott har utsetts av styrelsen och bestått av Carl-Eric Thörngren, Eivor Johansson, Lars-Erik Nyström och Åke Swahn.

Arbetsutskott har utsetts av styrelsen och bestått av Carl-Eric Thörngren, Eivor Johansson, Lars-Erik Nyström och Åke Swahn. 1 PRO Uppsala län Verksamhetsberättelse 2018 Styrelsen Styrelsen har bestått av Carl-Eric Thörngren, ordförande Eivor Johansson, kassör Lars-Erik Nyström, sekreterare Åke Swahn, vice ordförande, studieorganisatör

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (4)

Sammanträdesprotokoll 1 (4) 1 (4) s Pensionärsråd Plats och tid Grupprum 2, Östersunds sjukhus Fredagen den 27 april 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande MonaLisa Norrman Bengt Bergqvist Inger Jonsson Gunnar Engnér Gunnar Pettersson

Läs mer

Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter

Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter SPF Seniorerna 159 Hässleholm Föreningens stadgar utgör grunden för framtiden och fördelning av arbetsuppgifter, SPF:s normalstadgar antogs vid årsmötet den

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman

Protokoll från Distriktsstämman Protokoll från Distriktsstämman 2015-03-21 A Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Malmköping. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad. B Fråga om stämmans

Läs mer

Distriktsstämma 4 april 2018

Distriktsstämma 4 april 2018 BLEKINGEDISTRIKTET Distriktsstämma 4 april 2018 Nu är våren på väg till Blekinge Årsredovisning för 2017 Stämmohandlingar Innehållsförteckning 2 Kallelse 3 Föredragningslista distriktsstämman 2018 Årsredovisning

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 1 september 2009, kl 08:30-12:15 Beslutande Martina Axene KD Välfärdsberedningen Siv Ludén S Välfärdsberedningen Jan Arvidsson

Läs mer

6 Föredragningslista Föreslagen föredragningslista godkändes, med tillägg punkt 27 Avtackningar och punkt 28 Avslutning.

6 Föredragningslista Föreslagen föredragningslista godkändes, med tillägg punkt 27 Avtackningar och punkt 28 Avslutning. Protokoll fört vid Gotlandsdistriktet av Sveriges Pensionärsförbunds, SPF:s, årsstämma torsdagen den 9 april 2015 kl. 11.00, i Västerhejde bygdegård. Närvarande: 51 (av 52) valda ombud samt 8 (av 9) ordinarie

Läs mer

FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR

FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR Antagna vid förbundsstämman 1995-11-26, reviderade vid förbundsstämman i april 2003, förbundsstämman i maj 2004 samt vid förbundsstämman 14 april 2007 samt vid

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BOWLINGFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BOWLINGFÖRBUND KAP 1: ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Västergötlands Bowlingförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Bowlingförbundets stadgar, såsom Svenska Bowlingförbundets (SvBF) regionala organ arbeta

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

ASPO Sverige. Ändamål och syfte

ASPO Sverige. Ändamål och syfte ASPO Sverige Ändamål och syfte Peak Oil, d.v.s. oljeutvinningsstoppen, och konsekvenserna utav de fossila resursernas ändlighet är betydelsefulla för samhället på grund av det stora beroendet av fossil

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR

FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR FÖRENINGEN NORDENS UNGDOMSFÖRBUNDS STADGAR Antagna vid förbundsstämman 1995-11-26, reviderade vid förbundsstämman i april 2003, förbundsstämman i maj 2004 vid förbundsstämman 14 april 2007 vid förbundsstämman

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR FÖRENING 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna plus föreningsnamnet plus orten inom. distriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är.. Föreningen är ideell samt partipolitiskt

Läs mer

STADGAR. för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND

STADGAR. för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND STADGAR för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND Fastställda av årsmötet den 7 september 1993 Godkända av Svenska Judoförbundet 1993 Reviderade av GJF 2006 I dessa stadgar har följande förkortningar använts: RF Riksidrottsförbundet

Läs mer

Stadgar för LR Göteborgs stad

Stadgar för LR Göteborgs stad 2015-12-10 Stadgar för LR Göteborgs stad 1 LR Göteborgs stad Göteborgs distrikts/kommunförening, kallad LR Göteborgs stad, består av alla LRmedlemmar som har sin arbetsplats inom Göteborgs stad, de som

Läs mer

STADGAR FÖR föreningen CENTRUM FÖR IDROTT & HÄLSA Bildad 2002 Stadgarna ändrade av extra årsmöte 2008-11-19

STADGAR FÖR föreningen CENTRUM FÖR IDROTT & HÄLSA Bildad 2002 Stadgarna ändrade av extra årsmöte 2008-11-19 CENTRUM FÖR IDROTT & HÄLSA Stadgar STADGAR FÖR föreningen CENTRUM FÖR IDROTT & HÄLSA Bildad 2002 Stadgarna ändrade av extra årsmöte 2008-11-19 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Syfte Idrott är fysisk aktivitet och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2011-06-07

Sammanträdesprotokoll 2011-06-07 Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 7 juni 2011, kl 08:30 12:00 Beslutande Camilla Egberth S ordf Åke Lust M Anne-Lie Liljedahl S Eric Davidsson Birgitta Molin fram

Läs mer

Protokoll fört vid Gotlands distrikt av Sveriges pensionärsförbunds årsstämma torsdagen den 3 april 2014 på Toftagården.

Protokoll fört vid Gotlands distrikt av Sveriges pensionärsförbunds årsstämma torsdagen den 3 april 2014 på Toftagården. Protokoll fört vid Gotlands distrikt av Sveriges pensionärsförbunds årsstämma torsdagen den 3 april 2014 på Toftagården. Närvarande: 48 valda ombud + 7 från distriktsstyrelsen, sammanlagt 55 personer.

Läs mer

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte )

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte ) RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte 2015-05-10) 1 Namn Distriktets namn är organisationens namn följt av det namn som förbundsstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2011-02-16 1-10 1(7) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 14.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga Utses att justera Sören Bertilsson, ordförande,

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Katrineholms BK Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Stadgar för Stockholms Judoförbund

Stadgar för Stockholms Judoförbund Stadgar för Stockholms Judoförbund Fastställda av årsmötet den XX februari 2015 I dessa stadgar har följande förkortningar använts: RF Riksidrottsförbundet RS Riksidrottsstyrelsen RIN Riksidrottsnämnden

Läs mer

STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND

STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND STADGAR FÖR SVERIGES DÖVAS RIKSFÖRBUND Antagna vid kongressen i Stockholm 2017 Paragrafer 1 Förbundets namn och säte sid. 3 2 Ändamål sid. 3 3 Organisationer sid. 3 4 Medlemmar sid. 4 5 Medlemsavgift sid.

Läs mer

Sedvanliga handlingar kommer att tillsändas anmälda deltagare före årsmötet. Välkomna!

Sedvanliga handlingar kommer att tillsändas anmälda deltagare före årsmötet. Välkomna! Till PRO-föreningar och Samorganisationer Jönköping 2018-12-18 INBJUDAN TILL DISTRIKTSÅRSMÖTE Distriktets ÅRSMÖTE kommer att hållas måndagen den 25 mars 2019 i Ädelfors Folkhögskola, Holsbybrunn. Vi börjar

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:56 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Modell för samverkan mellan Stockholms läns landsting och länets pensionärsorganisationer Föredragande landstingsråd: Chris Heister Ärendet

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013.

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013. STADGAR FÖR Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun Bildad den 9 september 2011 Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013 1 Ändamål Kommunbygderådet i Karlskrona kommun är en ideell förening

Läs mer