Bo Weiåker, socialchef Ulla-Britt Ahlin, specialist äldreomsorg. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bo Weiåker, socialchef Ulla-Britt Ahlin, specialist äldreomsorg. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna"

Transkript

1 Socialnämnden 10 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 10 juni 2003 kl Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Agneta Heine-Ivgren (m) Leif Öhman (m) Maurits Lindroth (s) Gillis Weingarth (m), ersättare för Marie-Louise Löwenbeck Sylvia Pettersson (s), ersättare för Ulf Lundström Bo Weiåker, socialchef Ulla-Britt Ahlin, specialist äldreomsorg Mauritz Lindroth Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Sekreterare Bo Weiåker Paragrafer Ordförande Gunnel Orselius-Dahl Justerande Mauritz Lindroth BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden Sammanträdesdatum 10 juni 2003 Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Underskrift 1 (21)

2 Innehållsförteckning: TEMA: Barn- och ungdomsinsatser enligt SoL och LVU...3 Enskilt ärende...4 Inbjudan till samordnad upphandling av personalinhyrning bemanning...5 Kvalitetsrevision på VårdBo Slutlig uppföljning av kvalitetsrevision på Stångberga sjukhem Samordnad upphandling av platser i Hem för vård eller boende eller i särskilt boende för psykiskt funktionshindrade...8 Utökade platser för korttidsvistelse och korttidstillsyn för barn och ungdomar inom LSS...9 Modell för boendeersättning till LSS-entreprenörer för personer som inte längre kan delta i daglig verksamhet...11 Revidering av delegationsordningen...13 Rätt att teckna socialnämnden...14 Stendösvägens vårdboende inför öppnandet...15 Upphandlingskontrakt med Attendo Care AB...16 Föreningsbidrag Internkontrollplan Ansökan om serveringstillstånd enl 7 kap 5 alkohollagen för M & G Bar & Restaurang...19 Ansökan om serveringstillstånd enl 7 kap 5 alkohollagen för Restaurang Roslagsstoppet AB20 Rapporter och delgivningar...21 Sid 2 (21)

3 TEMA: Barn- och ungdomsinsatser enligt SoL och LVU SN 60 Socialnämnden beslutade uppskjuta informationen till sammanträdet den 2 september (21)

4 Enskilt ärende SN 61 Se särskilt protokoll i enskilt ärende. 4 (21)

5 Inbjudan till samordnad upphandling av personalinhyrning bemanning SN 62 Dnr Socialnämnden beslutar anta Kommentus Gruppens AB erbjudande att genomföra samordnad upphandling av ramavtal med personaluthyrningsföretag för att tillgodose akuta behov av sjuksköterskor och personliga assistenter inom vårdverksamheten. Socialnämnden uppdrar till socialchefen att underteckna upphandlingsfullmakt för Kommentus Samköp. Kommentus Gruppen AB har skickat en inbjudan till kommunens upphandlingsenhet om möjlighet för kommunen att delta i Kommentus kommande upphandling av bemanningstjänster. Kommentus Samköp har fått intresseanmälningar från många kommuner av upphandling om inhyrning av personal till vård, skola och administrativa tjänster. Samordnad upphandling innebär att berörda enheter uppnår förmånliga leverensvillkor och priser. s tidigare behandling Arbetsutskottet föreslår den 19 maj att socialnämnden godkänner socialförvaltningens förslag. sgång Socialnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Tjänsteskrivelse (21)

6 Kvalitetsrevision på VårdBo 2003 SN 63 Dnr Socialnämnden lägger rapporten från kvalitetsrevisionen på Vårdbo daterad med godkännande till handlingarna. Resultat av vidare uppföljning i september 2003 skall rapporteras till socialnämnden. Kvalitetsrevision för 2003 vad gäller verksamheten vid Vårdbo som drivs av Actica Omsorg AB har genomförts under första kvartalet Revisionen har genomförts av Lilian Bylund MAS och Ulla-Britt Ahlin specialist äldreomsorg. s tidigare behandling Arbetsutskottet föreslog 19 maj att socialnämnden godkänner rapporten. sgång Socialnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Tjänsteskrivelse jämte bilaga. 6 (21)

7 Slutlig uppföljning av kvalitetsrevision på Stångberga sjukhem 2002 SN 64 Dnr Socialnämnden lägger rapporten från uppföljning av kvalitetsrevisionen år 2002 på Stångberga med godkännande till handlingarna. Under år 2002 genomfördes en kvalitetsrevision på Stångberga. Revisionen har följts upp vid två tillfällen december 2002 och april Revisionen och uppföljningarna har genomförts av Lilian Bylund, MAS och Ulla-Britt Ahlin, specialist äldreomsorg. Kvalitetsrevision med uppföljningar för 2002 är därmed avslutad. s tidigare behandling Arbetsutskottet föreslog 19 maj att socialnämnden godkänner rapporten. sgång Socialnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Tjänsteskrivelse jämte bilaga. 7 (21)

8 Samordnad upphandling av platser i Hem för vård eller boende eller i särskilt boende för psykiskt funktionshindrade SN 65 Dnr Socialnämnden beslutar att i samverkan med kommunerna Danderyd, Lidingö, Norrtälje, Täby, Vallentuna, Vaxholm genomföra upphandling av platser på hem för vård eller boende, HvB-hem, eller i särskilda boenden för psykiskt funktionshindrade. Upphandlingen beräknas vara klar hösten Socialnämnden ger Täby kommun tillsammans med Danderyd och Norrtälje kommuner i uppdrag att genomföra upphandling av Hem för vård eller boende och särskilda boenden för psykiskt funktionshindrade. Upphandlingstiden omfattar tre år med möjlighet till ett års förlängning. 3. Socialnämnden uppdrar åt ordförande att fatta tilldelningsbeslut och skriva under ramavtal. Nordost kommunerna, Danderyd, Lidingö, Norrtälje, Täby, Vallentuna, Vaxholm samt Österåker, har tidigare gjort en gemensam upphandling av platser i hem för vård eller boende, HvB-hem och särskilda boenden för psykiskt funktionshindrade. Det gemensamma ramavtalet går ut och platser i HvB-hem måste därför handlas upp igen. Täby kommun har åtagit sig att tillsammans med Danderyd och Norrtälje kommuner, genomföra en samordnad upphandling som omfattar platser i HvB - hem och särskilda boenden för psykiskt funktionshindrade. Upphandlingsuppdraget omfattar kommunerna Danderyd, Lidingö, Norrtälje, Täby, Vallentuna, Vaxholm samt Österåker. s tidigare behandling har inte behandlats i arbetsutskottet. sgång Socialnämnden beslutar genomföra upphandlingen i samverkan med nordostkommunerna. Tjänsteskrivelse (21)

9 Utökade platser för korttidsvistelse och korttidstillsyn för barn och ungdomar inom LSS SN 66 Dnr Socialnämnden beslutar godkänna innehållet i tjänsteskrivelsen och uppdrar åt socialförvaltningen att verkställa den föreslagna utökningen av antalet korttids- och fritidshemsplatser i enlighet med tjänsteskrivelse Socialnämnden beslutar bevilja den föreslagna utökningen av personalresurser med kr, motsvarande 1,0 habiliteringspersonal. Som ett led i arbetet med Budget i balans tillsattes en arbetsgrupp med uppdraget att lösa behovet av fler platser i korttidshem och korttidstillsyn. I början av 2003 hade efterfrågan på dessa två verksamheter ökat markant, framförallt inom gruppen ungdomar med Aspbergers syndrom. Enligt Lagen om stöd och service, LSS, har personer med funktionshinder som hör till någon av personkretsarna inom LSS, rätt till korttidsvistelse enligt LSS 9:6. Barn och ungdomar över 12 år har rätt till korttidstillsyn under eftermiddagar och lov enligt LSS 9:7. Det har under flera års tid funnits ett behov av att kunna utveckla verksamheten både inom korttidshemsvistelse på helger och lov och korttidstillsyn efter skoltid för ungdomar i tonåren. Bällsta korttidshem har fram till i dag haft som uppgift att tillgodose behoven av korttidsvistelse och korttidstillsyn för åldrarna upp till drygt 20 år. Den stora spridningen i åldrar har gjort att en del tonåringar har valt att inte komma till Bällsta och har därigenom varit utan ett välbehövligt stöd efter skolan. Socialförvaltningens förslag Socialförvaltningen föreslår en utökning av antalet korttidsplatser med inriktning på tonåringar med Aspbergers syndrom. En korttidsverksamhet för fem tonåringar en vardagsnatt och var tredje helg inryms i socialförvaltningens utredningslägenhet på Mörbyvägen. På detta sätt frigörs en helg på Bällsta för nytillkommande barn och yngre tonåringar, en grupp där det kommit in tre-fyra ansökningar om korttidsvistelse och korttidstillsyn under första kvartalet Tillsammans med fritidskontoret startas en korttidstillsyn efter skolans slut. 9 (21)

10 Den planeras utgå från MIVA:s lokaler en eller att par dagar per vecka, efter den ordinarie dagliga verksamhetens slut. Personalen utgår från Bällsta och deltar i temakväller och andra aktiviteter på Ungdomens hus. Aktiviteter planeras och genomförs tillsammans med fritidskonsulenten på fritidskontoret. Ansvarig för verksamheten blir Bällstas verksamhetschef. Personalen ingår i Bällstas personalgrupp med specialkompetens att arbeta med barn och ungdomar med Aspberger och autism. De kommer att ha schemabunden arbetstid och arbeta med både korttidsvistelse och korttidstillsyn och även delta i arbetet med de något äldre ungdomar som flyttar till Gamla Väsbyvägens träningsboende. Man planerar ha aktiviteter gemensamt och arbeta för att ta del av det utbud som kommer att finnas på bl a Ungdomens hus. Genom denna utflyttning och samordning av personal kommer fem nya platser inom korttidsvistelse att tillskapas och fyra till fem för korttidstillsyn för barn och ungdomar över 12 år. Personalen får också bättre scheman med möjlighet att arbeta heltid och inte bara kväller och helger. Kostnaden beräknas bli ca kr för 1,0 årsarbetare. LSS-handläggarna inom myndighetsfunktionen har börjat förbereda arbetet med att ta hem en till två ungdomar där kommunen köper externa platser. En plats kostar ca kr/år. Detta kan ge en möjlig besparing på mellan kr/år. Den utökade efterfrågan på korttidsvistelse och korttidstillsyn, skulle om den köps utanför kommunens egen verksamhet, ha medfört en ytterligare kostnad på ca kr/plats och år, sammanlagt ca 1,2 1,5 mkr. s tidigare behandling har inte behandlats i arbetsutskottet. sgång Socialnämnden beslutar enligt socialförvaltningens förslag. Tjänsteskrivelse (21)

11 Modell för boendeersättning till LSS-entreprenörer för personer som inte längre kan delta i daglig verksamhet SN 67 Dnr Socialnämnden beslutar anta den i tjänsteskrivelse föreslagna modellen för boendeersättning för personer som inte längre kan delta i daglig verksamhet. För ett fåtal personer som tillhör personkrets 1 och 2 enligt Lagen om stöd och service, LSS, förekommer att de antingen av åldersskäl eller på grund av sjukdom inte längre har möjlighet att delat i daglig verksamhet, trots att de har rätt till det. De behöver då vistas i sin bostad hela dagarna. Detta medför ett ökat personalbehov i boendet dagtid och frågan har då väckts om hur detta ska ersättas. Tre av de för närvarande arton personer som kommunen i dag köper boende och daglig verksamhet för, deltar i dagsläget inte i den vanliga dagliga verksamheten. Samtliga bor hos Bellstasund Omsorger AB. Deras behov av stöd i boendet varierar, dels beroende på deras stödbehov och dels beroende på hur grundbemanningen ser ut i deras boende. I det för nordostkommunerna gemensamt framtagna förfrågningsunderlaget står: Om en individ saknar daglig verksamhet men har ett aktivt riktat individuellt personalstöd beräknas tiden för personalstödet. Om flera individer är hemma fördelas personaltiden på det antal individer som deltar i aktiviteten. För att undvika en alltför stor variation i överenskommelserna om ersättning och underlätta arbetet för handläggarna föreslås en modell med schabloner. Förslag till modell Handläggaren gör en bedömning av personens behov av personalstöd i boendet enligt den manual som gäller för ramavtal. Därefter tilldelas verksamheten en resurs på mellan 0,25 upp till 0,75 av aktuell vårddagsersättning för daglig verksamhet i den nivå personen är bedömd att behöva. Detta läggs till den ursprungliga boendeersättningen. Aktuell nivå baseras på personens behov av stöd från personal och vilken typ av boende personen bor i. Den högsta ersättning som kan utgå för personer som inte längre deltar i daglig verksamhet blir då hel boendeersättning enligt aktuell nivå och 0,75 av hel ersättning för daglig verksamhet. 11 (21)

12 s tidigare behandling har inte behandlats i arbetsutskottet. sgång Socialnämnden beslutar enligt socialförvaltningens förslag. Tjänsteskrivelse (21)

13 Revidering av delegationsordningen SN 68 Dnr Socialnämnden beslutar godkänna socialförvaltningens förslag till reviderad delegationsordning. Med anledning av ändringar i organisationen har socialförvaltningen tagit fram ett förslag till ändringar i delegationsordningen. s tidigare beredning har inte behandlats i arbetsutskottet. sgång Socialnämnden beslutar enligt socialförvaltningens förslag. Reviderad delegationsordning. 13 (21)

14 Rätt att teckna socialnämnden SN 69 Socialnämnden beslutar att från och med skall följande gälla: 1. Ordföranden Gunnel Orselius-Dahl och socialchefen Bo Weiåker samt, vid förfall för ordföranden, vice ordföranden Michael Saltas och, vid förfall för socialchefen enhetschef Viveca Selander, utses att underteckna avtal eller andra handlingar som upprättas mellan socialnämnden och landstinget, andra kommuner, myndigheter eller enskilda. 2. Uppdras åt socialchef Bo Weiåker och enhetschef Viveca Selander att var för sig utkvittera värdepostförsändelser och andra handlingar ställda till Vallentuna socialnämnd eller till socialförvaltningen. För att underlätta handläggningen av ärenden som rör socialnämnden eller socialförvaltningen, bör socialnämnden besluta om vilka förtroendemän och tjänstemän, som skall ha rätt att teckna socialnämnden och företräda nämnden i vissa rättsliga angelägenheter. Med anledning av en pensionsavgång samt ändring i organisationen, förslår socialförvaltningen att nämndens tidigare beslut ändras avseende rätten att teckna socialnämnden eller socialförvaltningen. s tidigare beredning har inte behandlats i arbetsutskottet. sgång Socialnämnden beslutar enligt socialförvaltningens förslag. 14 (21)

15 Stendösvägens vårdboende inför öppnandet AU 49 SN 70 Dnr Socialnämnden beslutar i enlighet med tjänsteskrivelse daterad om inflyttningstakt till Stendösvägen samt om förändringar för befintliga enheter som en konsekvens av Stendösvägens öppnande. Stendösvägens vårdboende öppnar under hösten Upphandling av entreprenör pågår för 24 platser som kan öppnas successivt. För resterande 16 platser fanns två alternativa utvägar angivna i förfrågningsunderlaget i enlighet med socialnämndens beslut. Alternativen har angivits i avvaktan på politiska beslut i landstinget och i kommunen om en ev. samvård med rehabilitering, slussplatser och korttidsvård. Landstinget har nu avböjt detta samarbete varför det alternativa utnyttjandet träder i kraft; nämligen att den entreprenör som utses successivt skall ta ansvar för alla 40 platserna på Stendösvägen. De skall utgöra permanenta vårdbostäder för demensvård och sjukvård. Fördelningen mellan vårdinriktningarna kan skifta över tid alltefter behov. För att ändå kunna tillgodose behovet av en korttidsvård med flexibelt platsantal och av att inrätta någon form av slussplatser föreslås en omfördelning av befintlig kommunalt driven verksamhet. s tidigare behandling Arbetsutskottet föreslog 19 maj att socialnämnden beslutar enligt socialförvaltningens förslag. sgång Socialnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Tjänsteskrivelse daterad (21)

16 Upphandlingskontrakt med Attendo Care AB SN 71 Dnr Socialnämnden godkänner upphandlingskontraktet med Attendo Care AB och uppdrar åt socialnämndens ordförande att teckna avtalet. Socialnämndens arbetsutskott har på uppdrag av socialnämnden genomfört upphandling av entreprenör till Stendösvägen. Utskottet har vid sitt sammanträde den 19 maj beslutat att anta Attendo Care AB. Vid överklagningstidens utgång den 30 maj 2003 har i inga överklaganden inkommit. Kommunens upphandlingsansvariga och Attendo Care AB har tagit del av och godkänt formuleringen i upphandlingskontraktet. Upphandlingskontrakt har överlämnats till socialnämndens arbetsutskott för godkännande, bilaga. s tidigare behandling Den 19 maj beslutade arbetsutskottet enligt delegation att anta Attendo Care AB för vårdboendet vid Stendösvägen samt att överlämna upphandlingskontraktet för godkännande till socialnämnden. sgång Socialnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Tjänsteskrivelse (21)

17 Föreningsbidrag 2003 SN 72 Dnr Socialnämnden beslutar beviljar föreningsbidrag för 2003 enligt följande: Föräldraföreningen mot narkotika i Täby Stiftelsen Fountain House BRIS Södra Roslagens Brottsofferjour Stiftelsen Manscentrum Mansjouren kr kr kr kr kr kr Ansökningar om föreningsbidrag för 2003 har inkommit från följande föreningar: Förening Bidrag 2002 Ansökan för 2003 Föräldraföreningen mot narkotika i kr kr Täby Stiftelsen Fountain House kr kr BRIS kr kr Södra Roslagens Brottsofferjour kr kr Stiftelsen Manscentrum kr Ej angiven summa Mansjouren kr kr s tidigare behandling Arbetsutskottet föreslog 19 maj att socialnämnden beslutar enligt socialförvaltningens förslag. sgång Socialnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Ansökningshandlingar. 17 (21)

18 Internkontrollplan 2003 SN 73 Dnr Arbetsutskottets förslag Socialnämnden beslutar fastställa internkontrollplan för år Socialförvaltningen har utarbetat ett förslag på rutiner som skall bli föremål för internkontroll under Inom ekonomiområdet avser granskningen dels egenavgifter/omkostnadsersättningar, dels krav och inkasso. Inom administrationen avser granskningen avtalshantering i klientärenden samt avtalshantering inom och utom avtal. s tidigare behandling Arbetsutskottet föreslog 19 maj att socialnämnden beslutar enligt socialförvaltningens förslag. sgång Socialnämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Förslag till kontrollplan (21)

19 Ansökan om serveringstillstånd enl 7 kap 5 alkohollagen för M & G Bar & Restaurang SN 74 Dnr Socialnämnden beslutar att 1. Medge M & G Bar Restaurang serveringstillstånd vad gäller all slags alkoholdrycker till allmänheten och slutna sällskap. 2. Servering får påbörjas tidigast kl och skall avslutas kl alla dagar utom fredagar och lördagar, då serveringen skall avslutas senast kl På uteplatsen skall servering avslutas senast kl Avslå begäran om serveringstid till kl fredag-lördag med hänvisning till att polisen avstyrker längre serveringstid än till kl ur ordningssynpunkt, samt att begränsa ungdomars tillgång till alkohol i enlighet med Vallentunas barn- och ungdomspolitiska program. 4. Fredag-lördag samt vid dans/discoverksamhet skall minst två förordnade vakter finnas. M & G Bar, Teknikvägen 3, Vallentuna, har inkommit med ansökan daterad om att erhålla serveringstillstånd vid den återuppbyggda lokalen vid f d Nordins. Ansökan avser servering till allmänheten och slutna sällskap av alla slags alkoholdrycker året runt, att påbörjas kl och avslutas kl söndag-fredag samt till kl fredag-lördag samt vid uteplatsen till kl Ansökan har remitterats i vederbörlig ordning. s tidigare behandling Arbetsutskottet har den 20 maj föreslagit socialnämnden att besluta enligt socialförvaltningens förslag. Tjänsteskrivelse Besvärshänvisning. Denna paragraf förklaras omedelbart justerad. 19 (21)

20 Ansökan om serveringstillstånd enl 7 kap 5 alkohollagen för Restaurang Roslagsstoppet AB SN 75 Socialförvaltningens förslag Socialnämnden beviljar med stöd av 7 kap 5 alkohollagen, Roslagsstoppet Restaurang AB serveringstillstånd för all slags alkoholdrycker till allmänheten och slutna sällskap vid Restaurang Roslagsstoppet att påbörjas tidigast kl och avslutas senast kl Servering får endast ske i restauranglokalen samt på inhägnad uteplats enligt bifogad ritning. På uteplatsen skall serveringen avslutas senast kl Verksamheten skall utformas så att serveringspersonalen har erforderlig uppsikt över båda entresol-planen samt uteserveringen. Roslagsstoppet Restaurang AB, Söderhall, Vallentuna har till socialnämnden inkommit med ansökan att erhålla serveringstillstånd vid Restaurang Roslagsstoppet. Ansökan avser all slags alkoholdrycker till allmänheten och slutna sällskap i restauranglokalen samt på uteserveringen dagligen kl Ansökan inkom den 9 december Ansökan har remitterats i vederbörlig ordning. s tidigare behandling har inte behandlats i arbetsutskottet. Handlingar ärendet Tjänsteskrivelse daterad Denna paragraf förklaras omedelbart justerad.. 20 (21)

21 Rapporter och delgivningar SN 76 1 Protokoll 1.1 Socialnämndens socialutskott Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Kommunfullmäktiges protokoll (21)

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 6 maj

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl

1. Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 6 maj Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl Socialnämnden 6 maj 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 6 maj 2003 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Carolina Lindahl (s), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 6 september 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 september 2005 kl 18.30-19.30. Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 5 september 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 11 juni 2002

Justerande:... KALLELSE Socialnämnden 11 juni 2002 Socialnämnden 11 juni 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den 11 juni 2002 kl 18 30. Genomgång av handlingar kl

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 3 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 oktober 2006 kl 18.30-19.20 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna, den 28 maj 2010. Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-05-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna, tisdagen den 25 maj 2010 kl. 18.30 20.20 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl Socialnämndens arbetsutskott 27 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Richard Knafl (s) ersättare Milot Sköld (s) ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Richard Knafl (s) ersättare Milot Sköld (s) ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1999-03-09 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag 9 mars 1999 kl 18 30-20

Läs mer

Mauritz Lindroth Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Mauritz Lindroth Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 6 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 11 januari 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-11-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 8 november kl. 16.00-17.25

Läs mer

Gillis Weingarth (m), ersättare Nils Gunnar Gyhlenius (m), ersättare Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Gillis Weingarth (m), ersättare Nils Gunnar Gyhlenius (m), ersättare Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 11 juni 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den 11 juni 2002 kl 18 30 19.45 Leif Öhman (m), ordförande

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Bo Weiåker, socialchef Susanne Lindström, drogsamordnare Carina Altius, ekonom Lilian Bylund, MAS Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2005-04-05 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 5 april 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Sten-Åke Adlivankin (m), ersättare Gunnar Lundgren (fp), ersättare Richard Knafl (s), ersättare Stina Bengs (v), ersättare. Bo Weiåker, socialchef

Sten-Åke Adlivankin (m), ersättare Gunnar Lundgren (fp), ersättare Richard Knafl (s), ersättare Stina Bengs (v), ersättare. Bo Weiåker, socialchef AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-06-09 1(14) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 9 juni 1998 kl 18

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 1999-06-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 8 juni 1999 kl 18 30 19 20. Leif Öhman (m),

Läs mer

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat.

Genomgång av handlingar kl 17.30. OBS! Arbetsutskottets protokoll är ännu ej justerat. Socialnämnden 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30 OBS! Arbetsutskottets

Läs mer

KALLELSE. Socialnämnden 2004-02-03. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 februari 2004 kl 18.

KALLELSE. Socialnämnden 2004-02-03. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 februari 2004 kl 18. Socialnämnden 2004-02-03 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 3 februari 2004 kl 18.30, Genomgång av handlingar kl 17.30 Kallade tjänstemän

Läs mer

Anita Frost (C) Parvin Amjadi (S) Birgitta Forsberg (S) Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anita Frost (C) Parvin Amjadi (S) Birgitta Forsberg (S) Gunnel Orselius-Dahl (FP) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-11-23 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 23 november 2010 kl. 18.30 19.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP),

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 maj 2005 kl 13.00-14.00.

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 11 januari 2004 Socialnämnden 11 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 11 januari 2005 kl 18.30 Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Maj Birgersson (kd) Mauritz Lindroth (s) 23 januari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 23 januari 2007 kl 13.00-14.45 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-09-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 9 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordf., Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordf., Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S) 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, socialförvaltningen, Vallentuna, klockan 16.00 17.30 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordf., Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S) Övriga närvarande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2009-05-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen den 14 maj 2009 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 4 juni 2008 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna onsdagen den 4 juni 2008 kl 15.00 16.00

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN

SOCIALNÄMNDEN K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2011-05-17 Tid och plats Kl 18.30 Frösundarummet, Socialförvaltningen, Vallentuna Kallade tjänstemän Inga-Lill Björklund, socialchef Karin Peters och Monika Fernlund, avdelningschefer

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-01-26. Plats och tid för sammanträdet

PROTOKOLL. Socialnämnden 2010-01-26. Plats och tid för sammanträdet Socialnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 26 januari 2010 kl. 18.30 19.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP),

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 14 juni 2005 Socialnämnden 14 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 juni 2005 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade tjänstemän

Läs mer

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Huido Mesilane (m), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Bo Weiåker, socialchef

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Huido Mesilane (m), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Bo Weiåker, socialchef Socialnämnden 4 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 13 juni 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 13 juni 2006 kl 18.30-19.30 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Vallentuna. Kl 18.30-20.00 ande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande,

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 januari 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 januari 2006. Gunnel

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Frösundarummet, 18.30-20.10 ande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis Weingarth

Läs mer

Gillis Weingarth (m), ersättare Pia Berglund (c), ersättare Milot Sköld (s), ersättare Gunilla Gröndal (v), ersättare

Gillis Weingarth (m), ersättare Pia Berglund (c), ersättare Milot Sköld (s), ersättare Gunilla Gröndal (v), ersättare Socialnämnden 2001-09-04 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 4 september 2001 kl 18 30 20 00. Leif Öhman

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17) 2012-02-21 1 (17) Plats och tid Älmhults kommunhus 21 februari kl. 8:30 11:20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Lars Ingvert (S) Ingrid Bergström (S) Viktor

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Christer Unosson. Anders Svensson. Annika Jönsson Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-06-19, klockan 13.30 15.45 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Frösundarummet, 10.00-11.00 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M) Ersättare Övriga närvarande Gunilla

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) Ing-Marie Elfström (S)

Socialnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) Ing-Marie Elfström (S) 1 (18) Plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Vallentuna, kl 16.00 17.10 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) Ing-Marie Elfström (S) Övriga närvarande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-01-26

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-01-26 Socialnämnden 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 januari 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup. Britt-Marie Pettersson Christine Edenbrandt Lennart Eriksson Susanne Berg Catharina Göransson-Lundberg

Sammanträdesrum Önnerup. Britt-Marie Pettersson Christine Edenbrandt Lennart Eriksson Susanne Berg Catharina Göransson-Lundberg Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 1 mars 2012, kl. 08.30-12.00 Ajourering kl. 10.45-11.15 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Lena Forsberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 20 maj 2008 Socialnämnden 20 maj 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 maj 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 42-50 2 42 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - SMELOC AB (A Dahlbom)...5 43 Tillfälligt utökat tillstånd för alkoholservering inför Potatisfestivalen 2014 - Restaurang Åkanten...6

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott fe? Sammanträdesprotokoll.o 1 Plats och tid Socialkontoret, Malung, kl. 06,15-10.45 Beslutande Carina Albertssson (3), ordförande Brita Sohlin (M), vice ordförande Jörgen Norén (S) Övriga deltagande Kerstin

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Bällstarummet, 18.30-20-30 ande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis Weingarth

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-05-17

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 2010-05-17 Socialnämnden 2010-05-17 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna torg 1, Vallentuna tisdagen den 25 maj 2010, kl. 18.30. Genomgång av handlingar kl. 17.30.

Läs mer

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef

Gunnar Lundgren (fp), ersättare Mona Karlsson (m), ersättare Anita Frost Ek (c), ersättare Sylvia Pettersson (s), ersättare Bo Weiåker, socialchef Socialnämnden 13 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet ande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 24 januari 2004 kl 18.30-19.45 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38 Socialnämnden 31-38 2 31 Information om projektet Plug In...4 32 Ansökan om serveringstillstånd - Amvrosia, Alingsås...5 33 Ansökan om serveringstillstånd - MX Rockbar, Alingsås...6 34 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Karin Peters, vik förvaltningschef Lilian Bylund, medicinskt ansvarig sjuksköterska David Matscheck, specialist Terhi Berlin, specialist

Karin Peters, vik förvaltningschef Lilian Bylund, medicinskt ansvarig sjuksköterska David Matscheck, specialist Terhi Berlin, specialist Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 22 januari 2008 kl 18.30. Kallade tjänstemän Karin Peters, vik förvaltningschef Lilian Bylund,

Läs mer

Genomgång av handlingar kl

Genomgång av handlingar kl Socialnämnden 4 februari 2003 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 4 februari 2003 kl 18 30. Genomgång av handlingar kl 17 30. Kallade

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden 13 januari 2004

KALLELSE. Justerande:... Socialnämnden 13 januari 2004 Socialnämnden 13 januari 2004 Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 13 januari 2004 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl 17.30. Kallade

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP=

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Amvrosia 3 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Parkliden 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2005-06-29 67 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Sofia Pettersson (kd)

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMRJMU= = =QRJRS= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMRJMU= = =QRJRS= = = pçåá~äå ãåçéå OMNOJMRJMU QRJRS Socialnämndens sammanträde Ny hyressättningsmodell i Alingsås kommun - remissvar 3 Ansökan om serveringstillstånd vid restaurang China 4 Ansökan om tillfälligt utökat serveringstillstånd

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 17 juni 2008

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden 17 juni 2008 Socialnämnden 17 juni 2008 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 17 juni 2008 kl 18.30. Genomgång av handlingar kl

Läs mer

Socialnämndens arbetsutksott 2015-01-27 1

Socialnämndens arbetsutksott 2015-01-27 1 Sammanträdesprotokoll 2015-01-27 1 Plats och tid Socialkontoret, Malung, kl. 08.00-10.30 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Brita Sohlin (M), vice ordförande Lars-Erik Bech (V) övriga deltagande

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), tjänstgörande ersättare

Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), tjänstgörande ersättare 1 (5) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 15.40 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-06-16. Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S), vice ordförande Kjell-Åke Johansson (KD) ersätter Barbro Lund (KD) Siw Malmsten (FP) Inger Strand (FP) Tomas

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011

Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, torsdagen den 15 december 2011 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2011-12-15 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 11.00-11.45 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Bällstarummet, 18.30-20.00 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Paragrafer Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

PROTOKOLL. Socialnämnden 2009-11-17. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 17 november 2009 kl 18.30 20.

PROTOKOLL. Socialnämnden 2009-11-17. Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 17 november 2009 kl 18.30 20. Socialnämnden 2009-11-17 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 17 november

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m)

Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Plats och tid för sammanträdet Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen den kl 15.00-16.30 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (fp) - ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Kallade

Läs mer

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M)

Socialnämnden. Susanna Karlsson (S), Linda Söder Jonsson (S), Elisabeth Järvinen (MP), Lena Norstedt (C), Yvonne Ericsson (M) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 mars 2015, klockan 15:00-18.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Kristin Fernerud (S), Marita Pettersson (S),

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMPJMS= = =OOJPN= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMPJMS= = =OOJPN= = = pçåá~äå ãåçéå OMNOJMPJMS OOJPN Socialnämndens sammanträde Tillfälligt serveringstillstånd Alströmerska magasinet 3 Serveringstillstånd - Lejonberget 4 Serveringstillståndet för Frid & Fröjd 5 Riktlinjer

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Väsbysalen, Väsbygården, Vallentuna, kl 17.30-18.50 ande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Socialnämnden Socialnämnden 2009-06-09 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 9 juni 2009 kl 19.00. Genomgång av handlingar kl 18.00

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 8 mars 2005 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 8

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 2003-03-04

PROTOKOLL Socialnämnden 2003-03-04 Socialnämnden 2003-03-04 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 4 mars

Läs mer

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden. Datum för anslag Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden. Datum för anslag Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna SID 1/1 Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-09-11 Paragrafer 121-123 Datum för anslag 2018-09-18 Överklagandetiden går ut 2018-10-10 Förvaringsplats

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Gunnel Orselius-Dahl. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 2

Läs mer

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Sekreterare Nina Thompson Paragrafer 31-33 omedelbart justerade. Gunnel Orselius-Dahl

Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna. Sekreterare Nina Thompson Paragrafer 31-33 omedelbart justerade. Gunnel Orselius-Dahl Socialnämnden 6 mars 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 6 mars 2007 kl 17.30-19.50 Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24

SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24 K A LLELSE SOCIALNÄMNDEN 2012-01-24 Tid och plats Kl 18.30 Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kallade tjänstemän Inga-Lill Björklund, socialchef Agneta Sandström, controller Helena Åhman, avdelningschef

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2018-12-18, klockan 13.30 15.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-28

Socialnämnden 2014-11-28 Socialnämnden 2014-11-28 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 10.30-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Läs mer