Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 7 oktober 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 7 oktober 2015"

Transkript

1 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 7 oktober 2015 Dag: Onsdag den 7 oktober 2015 Tid: Kl Plats: Hotell Högland, Nässjö Närvarande Johan Alkstedt Mattias Anderson Lisa Bergander Dan Eriksson Ann Hertzman Birgitta Lagerqvist Helén Bergvich Jens Christian Larsen, ordf. Håkan Ledin Anders Linge Charlotte Sand, sekr. Björn Werner Lena Lewenhaupt Förhindrade Daniel Wärnsberg Anders Olai Kalmar, Västerviks sjukhus Kalmar, Oskarshamns sjukhus Östergötland, Vrinnevisjukhuset, Norrköping Jönköping, Värnamo sjukhus Jönköping, Sjukhuset Ryhov, Jönköping Östergötland Aleris/Lasarettet i Motala Kalmar, Kalmar sjukhus Östergötland, Ledningsstaben Östergötland, Vrinnevisjukhuset, Norrköping Jönköping, Höglandssjukhuset Eksjö Jönköping, Höglandssjukhuset Eksjö Närvarande under delar av mötet Andreas Lägermo, Strama-koordinator Region Jönköpings län Per-Åke Jarnheimer Olsson, Hygienöverläkare Landstinget i Kalmar Stergios Kechagias, Professor, Programansvarig Läkarprogrammet Bifogade dokument Utlokaliserad läkarutbildning Infektionsverktyget Andreas Lägermos bilder Utredningen av högspecialiserad vård 1) Inledning Jens Christian Larsen, ordförande, hälsade samtliga välkomna till mötet.

2 2) Utlokaliserad läkarutbildning Stergios informerade om planeringen för kommande utlokaliserad läkarutbildning vid Linköpings universitet. Läkarutbildningen byggs ut med totalt 80 nybörjarplatser. Från och med höstterminen 2016 kommer studenterna vara placerade på en av 4 studieorter (Linköping, Norrköping, Kalmar och Jönköping). (se bifogat bildspel) 3) Infektionsverktyget Andreas informerade om infektionsverktyget (IV) som är ett nationellt register. Inledningsvis togs en utgångspunkt i definition av Vårdrelaterad infektion (VRI). Därefter genomgång av verktygets principer och process. Datainsamling görs manuellt eller maskinellt. IV ger underlag för uppföljning och förbättringsarbete på kliniken och bidrar till vårdgivarens bild av hur säker vården är. Det är möjligt att granska och återkoppla VRI i realtid i verktyget, vilket är en bra metod för återkoppling och diskussion om enskilda patientfall. Validering behöver göras regelbundet på varje klinik. Målnivåer finns inte satta. Framtiden för IV? Förbättringsmöjligheter finns ffa för registrering och tekniska förbättringsmöjligheter. Definitionen av VRI är bred i Sverige jfm med andra länder. Per-Åke informerade om IV förmåga att hitta postop sårinfektioner. Vikten av att aktivt koppla till aktuell operation. Infektioner som registreras i primärvården faller bort, då de inte registrerar i IV. I nuläget oklart om och hur IV ska anvandas i primärvård. Hittar ortopedens system samma patienter som IV? Nej! När är det moget (tillräckligt tillförlitlig data) för att jämföra över landet? I nuläget mer som ett underlag för dialog och diskussion. Bra data på vårdtillfälle och antal op går att få ut. IV används som komplement till klinikens egna manuella system i nuläget, pga ej helt tillförligt system. Vid journalgranskning har det visat sig att de djupa infektionerna stämmer relativt väl i IV. Ny funktion som kommer under 2016 mail med uppdaterade mallar och siffror. (se bifogat Anders Lägermos bildspel samt PPT om Kalmars rutin för kodning)

3 4) Lägesbeskrivning från respektive klinik Linköping, Ortopeden Flytten av vårdavdelningarna till nya lokaler genomfördes v35. Nu har avdelningen utrymme för 40 vpl och enbart enkelrum. Nya lokaler innebär många nya rutiner och arbetssätt och detta är i full gång. Fortsatta vakanser på ffa ssk-sidan vilket leder till att vårdplatser är stängda. idag har vi en bemanning som klarar 32vpl.I ett försök att uppnå en full ssk-bemanning har vi på vårt centrum valt att göra en egen satsning på att försöka rekrytera några sjuksköterskor från Grekland. Denna rekrytering genomförs med stöd av Eures, arbetsförmedlingens enhet för utlandsrekrytering. Organisation och planering krävs för att klara mottagande och introduktion i svenska språket, sjukvården och samhället. Viss problematik att rekrytera vårdadministratörer/ läkarsekreterare men ingen stor vakans. 3 nya ST har börjat under hösten. Planerar för Regiondag i Ortopedi januari. Uppmanar alla att delge oss respons på vad som önskas av programmet. Dead-lite för önskemål 30/10. Torsdagen handlar om ortopedi och fredagen om ryggkirurgi kopplat till bakjourskomptens. NOF går av stapeln i Linköping april 2016 Norrköping Bra bemannat på alla yrkeskategorier, eventuellt behöver kliniken fylla på med sjukgymnaster och vårdadministratörer. 8 ST-läkare och 3 överläkare börjar under hösten. Akuta och halvakuta op ökar. Håller hög produktionstakt. Eksjö Läkarbemanning: god, men under 2016 kommer många att vara föräldralediga/randningar Sjuksköterskor: viss brist på hela sjukhuset Vårdplatser: minskning från 35/27 vardagar till 27/20 helger Tillgänglighet: god till mottagningen, acceptabel till operation Ombyggnation: börjat riva för att ge plats till nya byggnader Narkosläkare: brist, under en vecka var 5 salar stängda Västervik God läkarbemanning, men två pensionsavgångar närmsta halvåret. Brist på ssk på vårdavdelning och operation där det just nu saknas operationssjuksköterskor. Detta har inneburit en viss reducering av operationsutrymmet sedan början av våren Under sommaren har andra klinikers ökade behov cancerkirurgi medfört att vi inte kunnat utföra elektiv ortopedi i samma omfattning som tidigare år. Väntetiderna har därför ökat med cirka en månad, men har inte passerat gränsen för vårdgaranti.

4 Jönköping Stabil läkarbemanning, optimalt med 1-2 specialister till. Hög kvalitet på ST läkarna där det regelbundet kommer nyfärdiga specialister kommande år. Sjuksköterskebristen märks, men är hanterbar på kliniken, dock saknas så många operationssköterskor att det under hösten har varit 25% reduktion av operationstid för ortopedi. Det har drabbat tillgängligheten för slutenvårdsoperationer som är ganska dålig nu. Dagkirurgi är dock mycket effektiv eftersom dagkirurgienheten är välfungerande och stabilt bemannat. Samverkan i Region Jönköpings Län räddar delvist situationen eftersom vi knyts ihop mer och mer mellan klinikerna, viss omfördelning av operationer har skett. Vi fortsätter att ha behov för hjälp från Oskarshamn och Art Clinic, men jobbar för att det behovet skall minimeras. Vi hoppas på full operationskapacitet innan årsskiftet. Kalmar Anders Linge är ny verksamhetschef från och med Behov av rekrytering av nya läkare, dels efter ryggkirurg som slutade på kliniken hösten 2014, dels tjänsteutrymme efter Dan Johannesson som nu arbetar till stor del (80 %) inom IT/ administration i Landstinget. Fem ST-läkare och yngre ortopedspecialister kommer att vara föräldralediga (alternativt iväg på randutbildning) under vintern/våren 2016, vilket ger upphov till behov av läkarvikarier. Framför allt saknas kompetens inom ryggkirurgi trots annonsering efter ryggkirurg. En eller två syriska läkare med ryggkompetens kommer att under hösten erbjudas språkpraktik på kliniken, vilket i första hand ses som ett integrationsprojekt, men förhoppningsvis kan det leda till en önskvärd kompetenshöjning inom t.ex. ryggkirurgi på kliniken på längre sikt. Till följd av underbemanning på läkarsidan är tillgängligheten något försämrad med endast ca 60 % nybesök på mottagningen inom 60 dagar. Åtgärder har dock vidtagits för att få ner denna siffra. På sjuksköterskesidan har viss nyrekrytering gjorts även om det fortfarande saknas någon nattsjuksköterska för full bemanning. Motala Aleris specialistvård i Motala har fått förlängt avtal till 1 oktober God tillgänglighet till mottagning och operation. Bra bemanning. Rekrytering av fotkirurg pågår. Värnamo Från Värnamo rapporteras viss brist på överläkare, ansträngd bakjourssituation därmed. En mycket bra ST-läkarskara är under utbildning så successionen kommer att rädda situationen på sikt. I övrigt något nedgående produktion, omfördelning av patienter sker mellan klinikerna i Jönköping, Eksjö och Värnamo. Oskarshamn Stabil bemanning, flera föräldraledigheter över sommaren. Produktion lite högre än vanligt, dock en mindre nedgång vad gäller dagkirurgi. Ekonomi i balans. Linköping, ryggkliniken Ryggkliniken har två nyanställda Ortopedspecialister: Akbar Emdadi samt Jorge Azevedo. Detta tycker vi är mycket tillfredsställande och det är nu sammanlagt nio läkare anställda på kliniken.

5 Vi arbetar med Rapid Recovery Spine, en processoptimering för flödet av patienter genom hela vårdprocessen. Detta ska pågå under de två kommande åren. Vi hinner med våra remisser och besöken de genererar, däremot har vi stora svårigheter att hålla tiderna till behandling; operationerna. Detta beror på sjuksköterskebrist med följd att vårdplatser är stängda. Vi delar detta stora problem med Ortopedkliniken. Vi kan inte idag erbjuda alla östgötar med behov av ryggkirurgi behandling och ett stort antal av patienterna får möjlighet till operation på Art Clinic i Jönköping. Detta sammarbetet fungerar bra enligt upparbetade rutiner. Målet är dock att vi kan ta hem dessa patienter och utveckla kliniken. En bakjours utbildning planeras i samband med Regiondagarna i januari Utredning av högspecialiserad vård (SOU 2014:11) Dan går igenom SOU Vården behöver koncentreras för patienterna skull. Måns Rosén. Volym är viktigt! Rapport presenteras 19 november. Berör specialiserad vård på lokal, regional nivå. Vårdkvalitet, medicinska resultat och kompetens viktigt för patienten, närhet inte lika viktigt. Utredningen pekar i flera fall på samband mellan sjukhusvolym och kvalitet. Regional högspecialiserad vård ska bedrivas på högst 3 ställen per sjukvårdsregion. Åtgårder som underlättar koncentration Sjukhus profilerar sig Specialister/team åker ut till andra sjukhus Lokal personal askulterar/arbetar på andra sjukhus Telemedicinska lösningar Simuleringsträning Färre akutsjukhus Patientperspektivet det dominerande perspektivet. (se bifogat bildspel) 6. Inför Kvalitetsrapport 2015 Representant från Östergötland saknas fortfarande. 7. Förslag på nya regionövergripande behandlingsrutiner Höftfrakturer enskilt största frakturgrupp som Västervik ligger bäst i klassen på utifrån frakturregistret. Kortat vårdtiden, hög andel utskrivna till eget boende efter 3 månader. Önskemål att Johan berättar om behandlingsrutiner i Västervik vid kommande möte.

6 8. Ordförande Dan Eriksson blir ordförande kommande två-årsperiod. 9. Övriga frågor Helen efterfrågade punkter till regiondagarna i januari 2016! Maila direkt till Helene.Bergvich@regionostergotland.se 10. Nästa möte Nästa möte bestämdes till onsdag den 16 mars 2016 på hotell Högland i Nässjö. Korrigering efter mötet: Nytt datum 17 mars. Punkter till vårmötet Kvalitetsrapport Årsrapport Förslag till ytterligare punkter till vårmötet: Information om behandlingsrutiner vid höftfraktur Västerviks sjukhus Charlotte Sand Ledningsstaben, Region Östergötland Charlotte.sand@regionostergotland.se

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 17 mars 2016

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 17 mars 2016 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 17 mars 2016 Dag: Torsdag den 11 mars 2015 Tid: Kl. 09.30 16.00 Plats: Hotell Högland, Nässjö Närvarande Johan Alkstedt Mattias Anderson Dan Eriksson, ordf. Ann Hertzman

Läs mer

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 8 oktober 2014

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 8 oktober 2014 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 8 oktober 2014 Dag: Onsdag den 8 oktober 2014 Tid: Kl. 09.30 16.00 Plats: Hotell Högland, Nässjö Närvarande Johan Alkstedt Lisa Bergander Åke Deiver Dan Eriksson Ann

Läs mer

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi oktober 2017

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi oktober 2017 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 12-13 oktober 2017 Dag: 12-13 oktober 2017 Plats: Hotell Ullinge Deltagare Johan Alkstedt Mattias Anderson Lisa Bergander (deltog dag 1) Helén Bergvich Dan Eriksson,

Läs mer

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 6 oktober 2016

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 6 oktober 2016 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 6 oktober 2016 Dag: Torsdag 6 oktober 2016 Tid: Kl. 09.30 14.15 Plats: Hotell Högland, Esplanaden 4, Nässjö Närvarande Johan Alkstedt Mattias Anderson Lisa Bergander

Läs mer

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 9 mars 2017

Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 9 mars 2017 Minnesanteckningar från RMPG Ortopedi 9 mars 2017 Dag: Torsdag 9 mars 2017 Tid: Kl. 09.30 14.15 Plats: Hotell Högland, Esplanaden 4, Nässjö Närvarande Johan Alkstedt Lisa Bergander Helén Bergvich Dan Eriksson,

Läs mer

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi Resultatrapport - Värdekompass RMPG ortopedi 2016 sydöstra sjukvårdsregionen Principer för urval av data Använda tillgängliga data ur centrala register, minimera arbetet med manuella datauttag på respektive

Läs mer

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi Resultatrapport - Värdekompass RMPG ortopedi 2015 sydöstra sjukvårdsregionen Principer för urval av data Använda tillgängliga data ur centrala register, minimera arbetet med manuella datauttag på respektive

Läs mer

Mötesanteckningar RMPO ÖNH

Mötesanteckningar RMPO ÖNH 2019-05-08 Mötesanteckningar RMPO ÖNH Datum 2019-05-08 Plats Videomöte 8-10 Närvarande Tatiana Jaklovska, Karin Rahm Björneld, Sven Tylstedt, Bozena Wicik Ros, Maria Svensson 1. Återkoppling RMPO rapport

Läs mer

Årsrapport RMPG Ortopedi. Andreas Meunier VC Ortopedkliniken US

Årsrapport RMPG Ortopedi. Andreas Meunier VC Ortopedkliniken US Årsrapport RMPG Ortopedi Andreas Meunier VC Ortopedkliniken US Vad har vi diskuterat Bra regionsamarbete Utvecklingstendenser Tillgänglighet Regiongemensamma upphandlingar av implantat Osteoporosscreening

Läs mer

Årsrapport 2014 RMPG Kvinnosjukvård Kvalitetsgrupp BB-vård (BBQ)

Årsrapport 2014 RMPG Kvinnosjukvård Kvalitetsgrupp BB-vård (BBQ) Årsrapport 214 RMPG Kvinnosjukvård Kvalitetsgrupp BB-vård (BBQ) Anna Hallberg KK Värnamo Anna Westling KK länssjukhuset Ryhov Jönköping Cecilia Lundgren KK länssjukhuset Kalmar Emma Lindqvist KK Höglandsjukhuset

Läs mer

Rapporter Nyheter Kardiologiska kliniken, US

Rapporter Nyheter Kardiologiska kliniken, US Rapporter Nyheter Kardiologiska kliniken, US Magnus Janzon Adm möte i Eksjö 180321 Disposition Kort från VC Ischemi - Joakim Hjärtsvikt Kjell (Peter hemma jobbar kliniskt) VOC Mats, Niels Arytmi - Anders

Läs mer

Ortopedi. Valda delar ur Årsrapport 2016 Valda delar ur Kvalitetssammanställning

Ortopedi. Valda delar ur Årsrapport 2016 Valda delar ur Kvalitetssammanställning Ortopedi Valda delar ur Årsrapport 2016 Valda delar ur Kvalitetssammanställning 2017-05-02 Årsrapport 2016 Kvalitetsindikatorer Värdekompassen (sedan 2008), intern benchmarking, möjliga uppnåeliga nivåer,

Läs mer

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi Resultatrapport - Värdekompass RMPG ortopedi 2013 sydöstra sjukvårdsregionen Öppna jämförelser 2013 rörelseorganens sjukdomar Sydöstra sjukvårdsregionen Placering 1 7 Placering 8-14 Placering 15-21 Kommentar:

Läs mer

Minnesanteckningar 2015-03-25. Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård

Minnesanteckningar 2015-03-25. Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Minnesanteckningar 2015-03-25 Centrumråd Kirurgi, Ortopedi och Cancersjukvård Datum: 2015-03-25 Tid: 10.00-16.00 Plats: Vimmerby, Fredensborgs Herrgård Närvarande Centrumråd Christina Edward ordf. Leni

Läs mer

HJÄRTSJUKVÅRD 2016 Sydöstra sjukvårdsregionen. Centrumråd hjärtsjukvård

HJÄRTSJUKVÅRD 2016 Sydöstra sjukvårdsregionen. Centrumråd hjärtsjukvård HJÄRTSJUKVÅRD 2016 Sydöstra sjukvårdsregionen Centrumråd hjärtsjukvård 2017-05-05 RMPG - Hjärtsjukvård TILLGÄNGLIGHET God tillgänglighet till nybesök kardiologi, thoraxoperation, ablationer Nationellt

Läs mer

Årsrapport 2012 för RMPG Hematologi

Årsrapport 2012 för RMPG Hematologi Årsrapport 2012 för RMPG Hematologi Linköping 130327 I gruppen deltar: Öl Niklas Theorin, Norrköping; öl Anders Johnsson, Motala; öl Jonas Alsenhed, Västervik; öl Petra Hinnen, Oskarshamn; öl Johan Häggström,

Läs mer

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi

Resultatrapport - Värdekompass. RMPG ortopedi Resultatrapport - Värdekompass RMPG ortopedi 2014 sydöstra sjukvårdsregionen Principer för urval av data Använda tillgängliga data ur centrala register, minimera arbetet med manuella datauttag på respektive

Läs mer

Mötesanteckningar RMPG Ögon 12 april 2018

Mötesanteckningar RMPG Ögon 12 april 2018 2018-04-12 Mötesanteckningar RMPG Ögon 12 april 2018 Närvarande Francesco Mirabelli, ordf Inger Engdahl Raneen Khudair Marie Törnlöf Tomasz Marczuk Susanne Svensson Kauppinen Leena Tjärnén Anna Hägg Lagerberg

Läs mer

Hand- och Plastikkirurgiska Kliniken 2014 och framåt

Hand- och Plastikkirurgiska Kliniken 2014 och framåt Hand- och Plastikkirurgiska Kliniken 2014 och framåt Uppdrag och Vision Skall ge sjukvård av högsta internationella klass inom verksamhetsområdena handkirurgi, plastikkirurgi och brännskadevård. RMPG Hand

Läs mer

RMPG ortopedi. Resultatrapport - Värdekompass. sydöstra sjukvårdsregionen. M Bergeling/2016

RMPG ortopedi. Resultatrapport - Värdekompass. sydöstra sjukvårdsregionen. M Bergeling/2016 RMPG ortopedi Resultatrapport - Värdekompass 2017 sydöstra sjukvårdsregionen Principer för urval av data Använda tillgängliga data ur centrala register, minimera arbetet med manuella datauttag på respektive

Läs mer

Beskrivning av kvalitetsparametrar inom gynekologin i Sydöstra sjukvårdsregionen 2012

Beskrivning av kvalitetsparametrar inom gynekologin i Sydöstra sjukvårdsregionen 2012 Beskrivning av kvalitetsparametrar inom gynekologin i Sydöstra sjukvårdsregionen 2012 Innehållsförteckning Beskrivning av kvalitetsparametrar... 1 Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Deltagare:...

Läs mer

Beslutet om vårdgarantin

Beslutet om vårdgarantin Beslutet om vårdgarantin Ett bra beslut för vården! Vi måste bryta gamla invanda mönster. Det är inte längre acceptabelt att patienter får vänta mer än 3 månader till besök och behandling. Åtgärder vi

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2013

Kvalitetsbokslut 2013 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2013 Ortopedkliniken NLN 2013 Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Verksamhetens uppdrag... 3 Organisation...

Läs mer

Magnus Eneroth Verksamhetschef VO Ortopedi

Magnus Eneroth Verksamhetschef VO Ortopedi Magnus Eneroth Verksamhetschef VO Ortopedi Datum 2016-09-22 Dnr Svar på Kravspecifikation gällande övertag av Aleris ortopediska verksamhet, Ängelholms sjukhus. Svar nedan är ett gemensamt svar framtaget

Läs mer

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT

DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT DEN 22 MARS 2018 PLANERING INFÖR UTSKRIVNING PÅ LÖRDAG OCH SÖNDAG IDENTIFIERADE RISKER MED NYTT ARBETSSÄTT Tillfällig uppdragsgrupp i Närvårdssamverkan Södra Älvsborg angående samverkan vid utskrivning

Läs mer

Årsrapport Regional Biverkningsfunktion

Årsrapport Regional Biverkningsfunktion Årsrapport 2012 Läkemedelsverket Uppsala - Klinisk farmakologi US Linköping Under året har vi totalt haft 111 tillfällen i regionen där vi har informerat/undervisat om misstänkta läkemedelsbiverkningar

Läs mer

Verksamhetsplan för Strama Jönköping 2017

Verksamhetsplan för Strama Jönköping 2017 Smittskydd Vårdhygien Ansvarig Andreas Lägermo Titel Strama-koordinator Fastställt 2017-02-09 Verksamhetsplan för Strama Jönköping 2017 Övergripande mål Att arbeta med att sammanställa och aktivt förmedla

Läs mer

Skador i vården 2013 första halvåret 2017

Skador i vården 2013 första halvåret 2017 MARKÖRBASERAD JOURNALGRANSKNING NATIONELL NIVÅ 1 Förord Denna redovisning av skador och vårdskador (undvikbara skador) på nationell nivå bygger på granskning av 70 5 vårdtillfällen på akutsjukhus under

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik

Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik 2014-12-19 Minnesanteckningar från möte med RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Fredagen den 19 december 2014 Tid Kl 10:00 15:00 Plats Närvarande Telefonmedverkan Anmält förhinder Hotell Högland, Nässjö Robert

Läs mer

Kvalitetsbokslut Ortopedkliniken NLN

Kvalitetsbokslut Ortopedkliniken NLN Kvalitetsbokslut 2011 Ortopedkliniken NLN Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 4 Organisation / Kompetens... 5 Verksamhetens uppdrag... 6 Måluppfyllelse... 7 Tillgänglighet... 8 Medicinska

Läs mer

Praktiske forbedringer basert på DRG-analyse. hva har vi gjort?

Praktiske forbedringer basert på DRG-analyse. hva har vi gjort? Praktiske forbedringer basert på DRG-analyse hva har vi gjort? Urban Jürgensen 40-talist Dansk (fast icke rökare) Specialist i Gynekologi och obstetrik 1980 Klinikchef K.K. Eksjö sedan 1994 Obstetrik och

Läs mer

Styrgrupp RMPG Rehabiliteringsmedicin, rehabilitering och smärta

Styrgrupp RMPG Rehabiliteringsmedicin, rehabilitering och smärta MÖTESANTECKNINGAR 1(7) Plats: Jönköping, Rosenlunds vårdcentrum, Bella Rosa Närvarande: Stefan Bragsjö Anders Kjellgren Lars Abrahamsson Jan Burensjö Susanne Almers Kersti Samuelsson Wolfram Antepohl via

Läs mer

RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik.

RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik. Bilaga 1 Årsrapport 2016 RMPG Medicinsk diagnostik inom den sydöstra sjukvårdsregionen Ett övergripande råd för värdeskapande användning av medicinsk diagnostik. Syfte RMPG medicinsk diagnostik ska eftersträva

Läs mer

Årsrapport RMPG rehabilitering och smärta

Årsrapport RMPG rehabilitering och smärta Årsrapport 2015 RMPG rehabilitering och smärta Permanenta arbetsgrupper Arbetsgrupp smärta och multimodal rehabilitering (MMR) Arbetsgrupp ryggmärgsskaderehabilitering Arbetsgrupp forskning, utveckling

Läs mer

Kvalitetsbokslut 2012

Kvalitetsbokslut 2012 Diarienummer: Kvalitetsbokslut 2012 Ortopedkliniken NLN Ett öppet och hållbart landsting för jämlik hälsa, mångfald och valfrihet Innehållsförteckning Inledning... 3 Faktaruta... 3 Organisation / Kompetens...

Läs mer

Verksamhetsplan för Strama Jönköping 2015

Verksamhetsplan för Strama Jönköping 2015 Regionens hus Ansvarig Andreas Lägermo Titel Strama-koordinator Fastställt 2015-02-06 Verksamhetsplan för Strama Jönköping 2015 Övergripande mål Att arbeta med att sammanställa och aktivt förmedla kunskap

Läs mer

Budgetavstämning oktober Strategi utifrån stoppaketet Äskanden inför 2006 Vad innebär vårdgarantin? Vad kostar vårdgarantin?

Budgetavstämning oktober Strategi utifrån stoppaketet Äskanden inför 2006 Vad innebär vårdgarantin? Vad kostar vårdgarantin? Budgetavstämning oktober 2005 Strategi utifrån stoppaketet Äskanden inför 2006 Vad innebär vårdgarantin? Vad kostar vårdgarantin? Stopp 2005 Ingen inhyrd personal i primärvården Inköpsstopp Allt överprövas

Läs mer

RMPG Kirurgi. Årsrapport 2014

RMPG Kirurgi. Årsrapport 2014 RMPG Kirurgi Årsrapport 214 Väntat högst 9 dagar på besök i specialiserad vård, andel (%) 1 98 96 94 92 9 okt-13 mar-14 88 86 84 82 Östergötland Jönköping Kalmar RIKET Data från Öppna jämförelser Väntat

Läs mer

Pågående aktiviteter:

Pågående aktiviteter: Nässjö RMPG-smärta 16-04-01 Närvarande: Stefan Bragsjö, Mats Granström, Eva Rasch, Ragnar Styrbjörn, Ann-Britt Ekvall, Mait Pettersson, Helen Spörk-Tellfjord, Anders Kjellgren Pågående aktiviteter: Aktivitet/Delprojekt

Läs mer

RMPG kirurgi. Årsberättelse i korthet Jessica Frisk

RMPG kirurgi. Årsberättelse i korthet Jessica Frisk RMPG kirurgi Årsberättelse i korthet 2017 Jessica Frisk 180427 Sammanfattning Nivåstruktureringen måste utföras så att samtliga sjukhus kan bibehålla den kompetens som krävs för det uppdrag som föreligger

Läs mer

Mötesanteckningar RMPG Medicinsk Diagnostik

Mötesanteckningar RMPG Medicinsk Diagnostik 2018-05-07 Mötesanteckningar RMPG Medicinsk Diagnostik Dag Måndag 7 maj 2018 Tid Kl 10:15-12:15 Plats Video Deltagare Fredrik Enlund, ordf. Kalmar Sanna Einarsson, sekr. Kalmar Björn Forsberg Kalmar Liselotte

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Är en arbetsgivar- och intresseorganisation. Driver våra medlemmars intressen och erbjuder dem stöd och service. Våra medlemmar Alla 290 kommuner. 21 landsting/regioner

Läs mer

Överbeläggningar och utlokaliseringar augusti 2013

Överbeläggningar och utlokaliseringar augusti 2013 Överbeläggningar och utlokaliseringar augusti 2013 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 2012 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för att mäta överbeläggningar

Läs mer

Överbeläggningar och utlokaliseringar juni 2013

Överbeläggningar och utlokaliseringar juni 2013 Överbeläggningar och utlokaliseringar juni 2013 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 2012 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för att mäta överbeläggningar

Läs mer

, lunch till lunch Plats: Tylösand

, lunch till lunch Plats: Tylösand PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Tylösand Närvarande: Claes Hjalmarsson, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Johanna Björkman Jessica Frisk Magnus Fröstorp Per Loftås Per Sandström Conny Wallon

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område 3, Ortopedi

VÄLKOMMEN TILL Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område 3, Ortopedi VÄLKOMMEN TILL Sahlgrenska Universitetssjukhuset Område 3, Ortopedi Verksamhetsområde Ortopedi Nordens största ortopediska verksamhet. Verksamma på alla 3 husen. Akut och planerad verksamhet. Basortopedi

Läs mer

Överbeläggningar och utlokaliseringar juli 2013

Överbeläggningar och utlokaliseringar juli 2013 Överbeläggningar och utlokaliseringar juli 2013 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 2012 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för att mäta överbeläggningar

Läs mer

Händelseanalys Tidsfördröjning på akuten.

Händelseanalys Tidsfördröjning på akuten. Datum: 2017-12-20 Händelseanalys Tidsfördröjning på akuten. 1 Sammanfattning Patient som sökte akutmottagningen initialt för trauma fot då hen ramlat. Orsaken till att patienten fallit bedöms vara infektion

Läs mer

Rapportering Ägarutskottet - kvalitet och patientsäkerhet. 4 maj 2017 Karin Möller

Rapportering Ägarutskottet - kvalitet och patientsäkerhet. 4 maj 2017 Karin Möller Rapportering Ägarutskottet - kvalitet och patientsäkerhet 4 maj 2017 Karin Möller Trycksår PPM v 10 2017 Rättelse 12 Trycksår PPM v10 2017 kat 2-4 11,4 10 9,9 Procent 8 6 4 7,3 6,6 5,8 5,4 6,5 MÅL

Läs mer

Helene Kaale VEC ÖNH Kliniken / projektledare Vision 2020 DAK dagkirurgiska endoskopiska enheten

Helene Kaale VEC ÖNH Kliniken / projektledare Vision 2020 DAK dagkirurgiska endoskopiska enheten Helene Kaale VEC ÖNH Kliniken / projektledare Vision 2020 DAK dagkirurgiska endoskopiska enheten 1 Min bakgrund Klar operationssjuksköterska 1993 Norge: Hammerfest Sykehus 1996-2000 intensiv /traumakoordinator

Läs mer

Isolerad hyperterm perfusion

Isolerad hyperterm perfusion 2015-10-30 SVN 2015-19 Gunilla Gunnarsson, ordf. RCC i Samverkan Sveriges kommuner och landsting 118 82 Stockholm Sydöstra sjukvårdsregionens remissvar avseende nationell nivåstrukturering av sju åtgärder

Läs mer

Vårdkris Östergötland #24förslag till åtgärder utifrån möten med vårdpersonal och besök i vården under våren 2017

Vårdkris Östergötland #24förslag till åtgärder utifrån möten med vårdpersonal och besök i vården under våren 2017 Linköping den 24 maj 2017 Vårdkris Östergötland #24förslag till åtgärder utifrån möten med vårdpersonal och besök i vården under våren 2017 Bakgrund Sedan en lång tid finns det problem med vårdplatser

Läs mer

Välkommen till onkologkliniken i Jönköping. Information om onkologklinken

Välkommen till onkologkliniken i Jönköping. Information om onkologklinken Välkommen till onkologkliniken i Jönköping Information om onkologklinken Vår vision Tillsammans för god cancervård Onkologkliniken är en länsklinik och vi omsätter ca 200 milj. kr per år. Vårt huvuduppdrag

Läs mer

Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter september 2013

Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter september 2013 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter september 2013 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 2012 använder alla landsting och regioner en gemensam metod

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta

Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta 2016-04-27 Minnesanteckningar från möte med RMPG Rehabilitering och smärta Dag: 2016-04-27 Tid: Kl. 9:30-16:00 Plats: Konferensrum plan 6, hus 12, Västerviks sjukhus Närvarande: Wolfram Antepohl, ordförande

Läs mer

Verksamhetsuppföljning med Infektionsverktyget

Verksamhetsuppföljning med Infektionsverktyget Verksamhetsuppföljning med Infektionsverktyget Introduktion Att välja mål och mått Infektionsverktyget ger möjligheter att i realtid följa på vilka indikationer antibiotika används och vilka vårdrelaterade

Läs mer

Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård. Östergötland. Sida1/4. Rapportdatum Förändring %

Centrum för kirurgi, ortopedi och cancervård. Östergötland. Sida1/4. Rapportdatum Förändring % Sida1/4 Östergötland Vårdtillfällen 16 395 16 268 16 620 15 553 15 877 Vårdtid 81 365 79 940 76 038 70 553 68 671 Medelvårdtid 5,0 4,9 4,6 4,5 4,3 Läkarbesök 82 953 83 536 86 055 81 279 81 860 Sjukvårdande

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL)

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Är en arbetsgivar- och intresseorganisation. Driver våra medlemmars intressen och erbjuder dem stöd och service. Våra medlemmar Alla 290 kommuner. 21 regioner Patientsäkerhet

Läs mer

RMPG Kirurgi PROTOKOLL 1(9) Diarienummer , lunch till lunch Plats: Hotell Borgholm, Borgholm

RMPG Kirurgi PROTOKOLL 1(9) Diarienummer , lunch till lunch Plats: Hotell Borgholm, Borgholm PROTOKOLL 1(9) Diarienummer Plats: Hotell Borgholm, Borgholm Närvarande: Claes Hjalmarsson, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Jessica Frisk Magnus Fröstorp Thomas Kjellin Per Loftås Karsten Offenbartl

Läs mer

Bakgrund Inspektionen för vård och omsorg har under veckorna 24 och 25 granskat följande sjukhus inom Stockholms län:

Bakgrund Inspektionen för vård och omsorg har under veckorna 24 och 25 granskat följande sjukhus inom Stockholms län: Tg1 2013 v 2.1 BESLUT 2013-07-02 Dnr 8.5-28479/2013-1 1(6) Regionala tillsynsavdelningen Öst Astrid Hessling astrid.hessling@ivo.se Danderyds Sjukhus AB Chefläkaren 182 88 Stockholm Den 1 juni 2013 tog

Läs mer

HJÄRTSJUKVÅRD 2012 sydöstra sjukvårdsregionen

HJÄRTSJUKVÅRD 2012 sydöstra sjukvårdsregionen Centrumråd Hjärtsjukvård 2013-04-09 HJÄRTSJUKVÅRD 2012 sydöstra sjukvårdsregionen Jan-Erik Karlsson RMPG - Hjärtsjukvård TILLGÄNGLIGHET förbättring God tillgänglighet till nybesök kardiologi Thoraxoperation

Läs mer

På ögonmottagningen arbetar fem läkare, sex ögonsjuksköterskor, två undersköterskor samt fem sekreterare.

På ögonmottagningen arbetar fem läkare, sex ögonsjuksköterskor, två undersköterskor samt fem sekreterare. Bra Mottagning Skåne 4 Verksamhetsområde Ögonkliniken Sjukhuset i Ängelholm Deltagare i teamet Per Carlsson Helena Ingemarsson Björn Hasselqvist Petronella Pedro På ögonmottagningen arbetar fem läkare,

Läs mer

Boel Andersson Gäre F län Karin Fälth Magnusson ordförande /Pk 1 Peter Blomstrand ordförande /Pk 3 Carl Edvard Rudebeck ordförande /Pk 5

Boel Andersson Gäre F län Karin Fälth Magnusson ordförande /Pk 1 Peter Blomstrand ordförande /Pk 3 Carl Edvard Rudebeck ordförande /Pk 5 PROTOKOLL 1 Sammanträdesplats: Sjukhuset, Västervik Deltagande Ledamöter Åke Rosandher, FORSS ordförande Eva Idvall ersättare, H län Claes Hallert E län Boel Andersson Gäre F län Karin Fälth Magnusson

Läs mer

Urban Jürgensen. Verksamhetschef Kvinnokliniken Höglandssjukhuset Eksjö

Urban Jürgensen. Verksamhetschef Kvinnokliniken Höglandssjukhuset Eksjö Urban Jürgensen Verksamhetschef Kvinnokliniken Höglandssjukhuset Eksjö Budskap. Benchmarking From bottom to top är ett bra utvecklingsinstrument Man får aldrig sluta jaga den 100% korrekta diagnossättningen.

Läs mer

Hälso- och sjukvårdens utveckling i Landstinget Västernorrland

Hälso- och sjukvårdens utveckling i Landstinget Västernorrland Hälso- och sjukvårdens utveckling i Landstinget Västernorrland 2016-09-20 2(7) 1. Inledning Landstinget Västernorrland driver ett omfattande omställningsarbete för att skapa en ekonomi i balans. Men jämte

Läs mer

Regionsjukvårdsnämnd 21 maj Nivåstrukturering av cancervården Sydöstra sjukvårdsregionen

Regionsjukvårdsnämnd 21 maj Nivåstrukturering av cancervården Sydöstra sjukvårdsregionen Regionsjukvårdsnämnd 21 maj 2013 Nivåstrukturering av cancervården Sydöstra sjukvårdsregionen 54 000 nya cancerfall per år i Sverige Varje patient unik med sitt vårdförlopp Flera professionella grupperingar

Läs mer

Jag drar ner till stan för det är så j-la dåligt

Jag drar ner till stan för det är så j-la dåligt Miniprojekt, pedagogisk kurs för universitetslärare III, vt 2002. Matts Olovsson, Marie Johannesson. Institutionen för kvinnors och Barns Hälsa Jag drar ner till stan för det är så j-la dåligt Förslag

Läs mer

Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter november 2014

Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter november 2014 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter november 2014 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 2012 använder alla landsting och regioner en gemensam metod

Läs mer

Bäst i test när vi standardiserar vårt arbetssätt

Bäst i test när vi standardiserar vårt arbetssätt Bäst i test när vi standardiserar vårt arbetssätt Oskarshamns sjukhus Akut förbättring Dåliga flödestider på akuten Start av eget Projekt Akut medicinska spåret Akut förbättring ett nationellt projekt

Läs mer

Helena Engström, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Karin Cederquist Roger Gunnarsson Niels Hornstra Stefan Rustscheff

Helena Engström, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Karin Cederquist Roger Gunnarsson Niels Hornstra Stefan Rustscheff PROTOKOLL 1(3) Diarienummer Plats: Värnamo sjukhus Närvarande: Ej närvarande: Helena Engström, ordförande Lars Abrahamsson, sekreterare Karin Cederquist Roger Gunnarsson Niels Hornstra Stefan Rustscheff

Läs mer

Geriatrik Direkt. Daniel Gustafsson, överläkare Geriatriska kliniken Länssjukhuset Ryhov. Seniordialogen

Geriatrik Direkt. Daniel Gustafsson, överläkare Geriatriska kliniken Länssjukhuset Ryhov. Seniordialogen Geriatrik Direkt Daniel Gustafsson, överläkare Geriatriska kliniken Länssjukhuset Ryhov Seniordialogen 2012-11-07 Geriatrik direkt bakgrund vad är geriatrik direkt vad patienterna tycker hur vet vi att

Läs mer

Studiecirkel Säker vård alla gånger

Studiecirkel Säker vård alla gånger Studiecirkel Säker vård alla gånger Område 5 och 8 Förebygga kirurgiska komplikationer och postoperativa sårinfektioner OP/ IVA,ortoped- och reumatologkliniken och kirurgkliniken, Länssjukhuset Ryhov I

Läs mer

Regionrapport 2012 Fostermedicin

Regionrapport 2012 Fostermedicin Regionrapport 2012 Fostermedicin Syfte och mål Den regionala arbetsgruppen för Fostermedicin startade på uppdrag av RMPG Kvinnosjukvård hösten 2009. Gruppens syfte är att göra kvalitetsuppföljning av kvinnoklinikernas

Läs mer

Rmpg urologi. Årsrapport , Reidar Källström

Rmpg urologi. Årsrapport , Reidar Källström Rmpg urologi Årsrapport 2016 20170426, Reidar Källström Aktiviteter 4 RMPG möten Flertal AU-möten (videokonf) Regiondag Nivåstrukturering Forskningsprojekt Utbildning 2 Kvalitetsindikatorer Benign kirurgi,

Läs mer

Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter januari 2015

Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter januari 2015 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter januari 215 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 212 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för

Läs mer

Vrinnevisjukhuset Norrköping

Vrinnevisjukhuset Norrköping MINSKA DE SJUKHUSFÖRVÄRVADE PNEUMONIERNA PÅ KIRURGISKA KLINKEN Vrinnevisjukhuset Norrköping VRI-grupp: Amra Drocic, Vidar Hjertberg, Tanja Knezevic, Suzette Rosdahl och Alexandra Vidlund 1 Inledning Vårdrelaterade

Läs mer

Återrapportering angående intern kontrollplan 2012 Hallands sjukhus Kungsbacka

Återrapportering angående intern kontrollplan 2012 Hallands sjukhus Kungsbacka 2013-01-29 1(5) Återrapportering angående intern kontrollplan 2012 Hallands sjukhus Kungsbacka Enligt fastställt reglemente för intern kontroll ska respektive nämnd/styrelse varje år anta en särskild plan

Läs mer

Beskrivning av utbyggt Närsjukhuskoncept för Kiruna

Beskrivning av utbyggt Närsjukhuskoncept för Kiruna Beskrivning av utbyggt Närsjukhuskoncept för Kiruna Mars 2011 Konfidentiellt Hermelinen Hälsovård AB Hermelinen Hälsovård AB ägs i dag av finska CapMan (majoritetsägare), Anders Henriksson samt Lars- Erik

Läs mer

Vårdenhet i Kirurgicentrum. Balanserat styrkort för avd 33

Vårdenhet i Kirurgicentrum. Balanserat styrkort för avd 33 Vårdenhet i Kirurgicentrum Balanserat styrkort för avd 33 1.1 Vision Vår vision är att i ständig utveckling, med stort engagemang och hög kompetens ge den bästa omvårdnaden till patienter med kirurgiska

Läs mer

Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter juli 2014

Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter juli 2014 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter juli 214 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 212 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för att

Läs mer

Triangelrevision 2018

Triangelrevision 2018 Triangelrevision 2018 Anpassade till nya Nationella riktlinjerna för stroke Ger kunskap om följsamhet Fokus på lärande, dialog och förbättring Tvärprofessionellt team från en verksamhet utvärderar verksamheten

Läs mer

Region Östergötland. Kortfakta om uppdrag och verksamheter

Region Östergötland. Kortfakta om uppdrag och verksamheter Kortfakta om uppdrag och verksamheter 2016-06-13 Östergötland Östergötland är det fjärde största länet i Sverige, sett till antal invånare. Det finns cirka 442 000 invånare i länet. I Östergötland finns

Läs mer

Resultat överbeläggningar och utlokaliserade patienter mars 2016

Resultat överbeläggningar och utlokaliserade patienter mars 2016 Resultat överbeläggningar och utlokaliserade patienter mars 216 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 212 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för att

Läs mer

VÅRDHYGIENISKT ARBETE I UPPSALA. Birgitta Lytsy Hygienöverläkare Specialist i vårdhygien Uppsala läns landsting

VÅRDHYGIENISKT ARBETE I UPPSALA. Birgitta Lytsy Hygienöverläkare Specialist i vårdhygien Uppsala läns landsting VÅRDHYGIENISKT ARBETE I UPPSALA Birgitta Lytsy Hygienöverläkare Specialist i vårdhygien Uppsala läns landsting 2016-09-22 Mycket forskning om VRI Vårdrelaterade infektioner är en vårdskada Drabbar många,

Läs mer

Il e U UNIVERSITET. Wöstergötland 1(6) LINKÖPINGS. ~Region. Minnesanteckningar Kompetensrådet

Il e U UNIVERSITET. Wöstergötland 1(6) LINKÖPINGS. ~Region. Minnesanteckningar Kompetensrådet Wöstergötland 1(6) Minnesanteckningar Kompetensrådet Tid: Måndagen den 16 maj kl 14.30-17.00 Lokal: Tidlösa, Campus US, hus 511 ing 76 eller 78 plan 14 Närvarande ledamöter: Eva Granfeldt Karin Kjellgren

Läs mer

Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om växande köer, stängda vårdplatser och försämrad tillgänglighet

Svar på skrivelse från Socialdemokraterna om växande köer, stängda vårdplatser och försämrad tillgänglighet Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Louise von Bahr Utvecklingsavdelningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-12-10 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-01-31 1 (5) HSN 2016-4461 Svar på skrivelse från Socialdemokraterna

Läs mer

Överenskommelser om en förbättrad patientsäkerhet

Överenskommelser om en förbättrad patientsäkerhet BILAGA TILL GRANSKNINGSRAPPORT DNR: 31 2013 0103 Bilaga 4. Överenskommelser om en förbättrad patientsäkerhet Patientsäkerhet har staten gett tillräckliga förutsättningar för en hög patientsäkerhet? (RiR

Läs mer

SKL rapporten om vårdrelaterade infektioner 2017

SKL rapporten om vårdrelaterade infektioner 2017 SKL rapporten om vårdrelaterade infektioner 2017 Anders Johansson, Birgitta Lytsy I gruppen som tagit fram rapporten ingick också: Hans Rutberg, Susanne Lundqvist, Leif Lundstedt, Einar Sjölund, Per Wigert,

Läs mer

Resultat överbeläggningar och utlokaliserade patienter september 2016

Resultat överbeläggningar och utlokaliserade patienter september 2016 Resultat överbeläggningar och utlokaliserade patienter september 216 Mätning av överbeläggningar och utlokaliserade patienter Sedan hösten 212 använder alla landsting och regioner en gemensam metod för

Läs mer

Ledningsrapport augusti 2017

Ledningsrapport augusti 2017 Periodens resultat är + 294 mkr, en positiv avvikelse mot budget med 100 mkr. Nettokostnaderna har ökat med 1,6 % jämfört med samma period föregående år vilket är lägre 78 mkr lägre än budget. Regionens

Läs mer

Ingen representant från Värnamo, Eksjö eller Oskarshamn har tyvärr deltagit under 2014.

Ingen representant från Värnamo, Eksjö eller Oskarshamn har tyvärr deltagit under 2014. 2015-03-23 Årsrapport från RMPG handkirurgi 2014 Inom sydöstra sjukvårdsregionen finns ett mångårigt välutvecklat och gott samarbete inom ämnesområdet handkirurgi. Målet i det regionala samverkansarbetet

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare

Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare Landstinget Sörmland Regionsjukhuset Karsudden LSN-RSK13-049 Patientsäkerhetsberättelse för vårdgivare År 2012 2012-02-18 Malin Lotterberg Mallen är framtagen av Sveriges Kommuner och Landsting Innehållsförteckning

Läs mer

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 6

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 6 Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 6 Innehållsansvarig: Arvin Yarollahi, Verksamhetschef, Område II gemensamt (arvya1) Giltig från: 2018-09-06 Godkänt av: Arvin Yarollahi, Verksamhetschef, Område

Läs mer

Beskrivning av kvalitetsparametrar inom gynekologin i Sydöstra sjukvårdsregionen 2014

Beskrivning av kvalitetsparametrar inom gynekologin i Sydöstra sjukvårdsregionen 2014 Beskrivning av kvalitetsparametrar inom gynekologin i Sydöstra sjukvårdsregionen 2014 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Deltagare:... 3 Övergripande målvärden Gynekologi...

Läs mer

Bilaga Verksamhetsstatistik

Bilaga Verksamhetsstatistik Granskning av semesterplaneringen Bilaga Verksamhetsstatistik Region Halland Bilaga Verksamhetsstatistik Innehållsförteckning 1 Tillgänglighet 1 1.1 Ortopedi 1 1.1.1 Väntetid till mottagning 1 1.1.2 Väntetid

Läs mer

Beskrivning av kvalitetsparametrar inom gynekologin i Sydöstra sjukvårdsregionen 2010

Beskrivning av kvalitetsparametrar inom gynekologin i Sydöstra sjukvårdsregionen 2010 Beskrivning av kvalitetsparametrar inom gynekologin i Sydöstra sjukvårdsregionen Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Deltagare:... 3 Arbetssätt... 3 Resultat... 3 Målvärden Gynekologi...

Läs mer

Handlingsprogram avvikelsehantering

Handlingsprogram avvikelsehantering Diarienr Författare Version Godkänd av Giltigt fr o m Handlingsprogram avvikelsehantering Handlingsprogrammets syfte: tydliggöra ansvar, rutiner och arbetssätt för arbetet med avvikelser på enheten. Handlingsprogrammet

Läs mer

På uppdrag av oss, de förtroende valda revisorerna i Region Gotland, har PwC genomfört en förstudie avseende operationsplanering vid Visby lasarett.

På uppdrag av oss, de förtroende valda revisorerna i Region Gotland, har PwC genomfört en förstudie avseende operationsplanering vid Visby lasarett. Regionens revisorer Revision Datum 2013-05-30 Hälso- och sjukvårdsnämnden Socialnämnden Förstudie operationsplanering På uppdrag av oss, de förtroende valda revisorerna i Region Gotland, har genomfört

Läs mer

Minnesanteckningar RMPG Onkologi Videomöte

Minnesanteckningar RMPG Onkologi Videomöte Minnesanteckningar RMPG Onkologi Videomöte Datum 2012-12-18 Videomöte Kl. 09.00-12.00 Närvarande; Freddi Lewin ordf. Jönköping x Måns Agrup Linköping förhinder Gunnar Adell Linköping x Per Rosenberg Linköping

Läs mer

Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus

Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (9) Rutin för styrning av vårdplatser Sunderby sjukhus Syfte Ett stöd för verksamheten för att hantera inkommande patienter till slutenvård på ett patientsäkert sätt

Läs mer