Bilaga 4. Visualiseringar. Vindkraftverk med 2,5 MW effekt, tornhöjd 108 meter och rotordiameter 82 meter.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bilaga 4. Visualiseringar. Vindkraftverk med 2,5 MW effekt, tornhöjd 108 meter och rotordiameter 82 meter."

Transkript

1 Bilaga 4 Visualiseringar Vindkraftverk med 2,5 MW effekt, tornhöjd 108 meter och rotordiameter 82 meter.

2 Bilden är ett montage av foton tagna i riktningarna Fotomontage vy från Trödje cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 150 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot.

3 Bilden är tagen i riktningen 120. Bilden är tagen i riktningen 170. Fotomontage vy från Måssjön cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 150 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot. Fotomontage vy från Trota Bad cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 150 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot.

4 Bilden är ett montage av foton tagna i riktningarna Fotomontage vy från Trödje cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 150 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot.

5 Bilden är ett montage av foton tagna i riktningarna Fotomontage vy från Öster Norrmarksjön cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens total höjd är 150 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot.

6 Visualiseringar Vindkraftverk med 2,5 MW effekt, tornhöjd 138 meter och rotordiameter 82 meter.

7 Bilden är ett montage av foton tagna i riktningarna Fotomontage vy från Trödje cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 180 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot.

8 Bilden är tagen i riktningen 120. Bilden är tagen i riktningen 170. Fotomontage vy från Måssjön cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 180 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot. Fotomontage vy från Trota Bad cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 180 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot.

9 Bilden är ett montage av bilder tagna i riktningarna Fotomontage vy från Trödje cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 180 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot.

10 Bilden är ett montage av foton tagna i riktningarna Fotomontage vy från Öster Norrmarksjön cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 180 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot.

11 Bilden är ett montage av foton tagna i riktningarna Fotomontage vy från Trödje cirka m till det närmaste vindkraftverket. Bilden visar wpd:s planerade verk samt Samkrafts eventuella verk. Vindrafterkens totalhöjd är 180 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. Fotomontage vy från Måssjön cirka m till det närmaste vindkraftverket. Bilden visar wpd:s planerade verk samt Samkrafts eventuella verk. Vindrafterkens totalhöjd är 180 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. Bilden är tagen i riktningen 120.

12 Bilden är ett montage av foton tagna i riktningarna Fotomontage vy från Trödje cirka m till det närmaste vindkraftverket. Bilden visar wpd:s planerade verk samt Samkrafts eventuella verk. Vindrafterkens totalhöjd är 180 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. Fotomontage vy från Trota Bad cirka 9500 m till det närmaste vindkraftverket. Bilden visar wpd:s planerade verk samt Samkrafts eventuella verk. Vindrafterkens totalhöjd är 180 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. Bilden är tagen i riktningen 170.

13 Bilden är ett montage av foton tagna i riktningarna Fotomontage vy från Öster Norrmarksjön cirka m till det närmaste vindkraftverket. Bilden visar wpd:s planerade verk samt Samkrafts eventuella verk. Vindrafterkens totalhöjd är 180 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita.

14 Visualiseringar Vindkraftverk med 2,5 MW effekt, tornhöjd 100 meter och rotordiameter 100 meter.

15 Bilden är ett montage av foton tagna i riktningarna Fotomontage vy från Trödje cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 150 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot.

16 Bilden är tagen i riktningen 120. Bilden är tagen i riktningen 170. Fotomontage vy från Måssjön cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 150 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot. Fotomontage vy från Trota Bad cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 150 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot.

17 Bilden är ett montage av foton tagna i riktningarna Fotomontage vy från Trödje cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 150 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot.

18 Bilden är ett montage av foton tagna i riktningarna Fotomontage vy från Öster Norrmarksjön cirka m till det närmaste vindkraftverket. Vindrafterkens totalhöjd är 150 m. I verkligheten kommer verken att vara helt vita. De röda cirklarna markerar wpd:s planerade verk och är till för att öka synligheten på fotot.

Hittsjön. Vindkraftspark. Samrådsunderlag

Hittsjön. Vindkraftspark. Samrådsunderlag Hittsjön Vindkraftspark Samrådsunderlag Maj 2009 Lantmäteriverket,Gävle 2009. Medgivande MEDGIV-2009-20074. Karta: Terrängkartan Lantmäteriverket,Gävle 2009. Medgivande MEDGIV- 2009-20077. Karta:

Läs mer

Vindkraftprojektet Gärdshyttan, visualiseringar

Vindkraftprojektet Gärdshyttan, visualiseringar Vindkraftprojektet Gärdshyttan, visualiseringar Fotopunkter för visualiseringar, 1 17 Terrängkarta med fotopunkterna 1-17 (röda). Vindkraftprojektet Gärdshyttan 1-5 (blå). Södra Kärra Vindpark (svart).

Läs mer

Bilaga 2 Fotomontage alternativ sluttning

Bilaga 2 Fotomontage alternativ sluttning Bilaga 2 Fotomontage alternativ sluttning Fotomontage har gjorts från åtta olika punkter. Fotona är tagna från Nedre Parakka mot nordväst (fotopunkt 1), Veläjäjärvi mot sydväst (fotopunkt 2), väg 395 vid

Läs mer

Fotomontage. Vindparkens slutgiltiga layout är ännu inte fastställd.

Fotomontage. Vindparkens slutgiltiga layout är ännu inte fastställd. Fotomontage Vindparkens slutgiltiga layout är ännu inte fastställd. Detta fotomontage grundar sig på ett exempel med 34 st vindkraftverk vars totalhöjd uppgår till 210 meter. Fotopunkter Bilderna till

Läs mer

Visualiseringar. Bilderna är tagna på dagtid vid olika tidpunkter. 46 st. vindkraftverk med navhöjd på 100 m och en rotordiameter på 126 m.

Visualiseringar. Bilderna är tagna på dagtid vid olika tidpunkter. 46 st. vindkraftverk med navhöjd på 100 m och en rotordiameter på 126 m. Visualiseringar 46 st. vindkraftverk med navhöjd på 100 m och en rotordiameter på 126 m. Fotopunkter Rönnskär Storjungfrun Trollharen FAKTA VISUALISERINGAR Bilderna är tagna på dagtid vid olika tidpunkter.

Läs mer

Bilaga 4A. Fotomontage Grönhult. Senvion M122 totalhöjd 200 meter Allmänna fotopunkter

Bilaga 4A. Fotomontage Grönhult. Senvion M122 totalhöjd 200 meter Allmänna fotopunkter Fotomontage Grönhult Senvion M122 totalhöjd 200 meter Allmänna fotopunkter 2014-05-16 Fotokarta Fotodata Fotografierna som har använts för att skapa panoramamontagen har tagits med en brännvidd motsvarande

Läs mer

STORHÖGEN Östersunds kommun, Jämtlands län

STORHÖGEN Östersunds kommun, Jämtlands län Samråd enligt miljöbalken med anledning av utbyggnad av vindkraft vid STORHÖGEN Östersunds kommun, Jämtlands län STATKRAFT SCA VIND AB 2011-10-11 Dagordning Statkraft SCA Vind AB Samråd Lokalisering och

Läs mer

Bilaga12. Fotomontage från Västermo

Bilaga12. Fotomontage från Västermo Bilaga12. Fotomontage från Västermo FOTOMONTAGE Västermo Fotomontage Västermo, november 2016 Inledning Syftet med detta fotomontage, är att visualisera hur de planerade vindkraftverken i Vindpark Duvhällen

Läs mer

RAPPORT LANDSKAPSBILD

RAPPORT LANDSKAPSBILD RAPPORT LANDSKAPSBILD Samkraft AB KVISSJABERGET UPPDRAGSNUMMER 5463116100 Påverkan på landskapsbilden vid en utbyggnad av vindkraftparkerna Kvissjaberget (Samkraft AB) och Hittsjön (wpd Scandinavia AB).

Läs mer

VINDKRAFTSPROJEKTET VID HÅBOL

VINDKRAFTSPROJEKTET VID HÅBOL VINDKRAFTSPROJEKTET VID HÅBOL Här följer en karta och några fotomontage över vindkraftsprojektet HÅBOL i Dalsland Foton: Margareta Köhn Fotomontage och andra ritningar: Björn Carlén Ca 5,4 km Ca 9,1 km

Läs mer

BILAGA 2 FOTOMONTAGE

BILAGA 2 FOTOMONTAGE BILAGA 2 FOTOMONTAGE FOTOPUNKTSKARTA Fotomontage har gjorts från sex olika platser i omgivningen; från Gimmene mot sydost (fotopunkt 1), Hornsjön mot väster (fotopunkt 2), Dykärrs gård mot nordväst (fotopunkt

Läs mer

Bilaga MKB 8 Fotokarta Storhöjden etapp 2

Bilaga MKB 8 Fotokarta Storhöjden etapp 2 Sidensjö, 48 verk Bilaga MKB 8 Fotokarta Skalstock 0 0, 6 verk, 23 verk Storhöjden etapp 1, 27 verk 1 400 m 2 km VKV Fastighetsbeteckning X(ÖST) Y(NORD) Markhöjd (meter över havet) Bygg-höjd (mö mark)

Läs mer

Fotopunkt Namn RT90, X RT90, Y

Fotopunkt Namn RT90, X RT90, Y Vindkraftpark BORGVATTNET Fotomontage Totalhöjd 220 meter 2013-02-18 fotokarta fotodata Fotografierna som har använts för att skapa panoramamontagen har tagits med en brännvidd motsvarande 50 mm på en

Läs mer

Fotomontage Grönhult. 2 layouter. FaloVind

Fotomontage Grönhult. 2 layouter. FaloVind Fotomontage Grönhult 2 layouter FaloVind 2012-09-30 Fotokarta, Layout 1 (17 verk) Fotokarta, Layout 2 (23 verk) Fotodata Fotografierna som har använts för att skapa panoramamontagen har tagits med en brännvidd

Läs mer

Projektspecifikationer

Projektspecifikationer Projektspecifikationer Lantmäteriet Medgivande I2013/00189 Antal verk: Upp till 8 st. Installerad effekt per verk: 2,5-4 MW Total installerad effekt: 20-32 MW Totalhöjd: Max 200 m. Tornhöjd: Ca 94-144

Läs mer

Bilaga 1.6. Fotomontage

Bilaga 1.6. Fotomontage Bilaga 1.6 Fotomontage FOTOMONTAGE TILL MKB Vindpark Liane STEFAN LARSSON Fotomontage till MKB, augusti 2013 Inledning Syftet med dessa fotomontage, är att visualisera hur de planerade vindkraftverken

Läs mer

Fotomontage (del 1) Eolus Vind AB (publ) Org.nr:

Fotomontage (del 1) Eolus Vind AB (publ) Org.nr: 4 Fotomontage (del 1) Eolus Vind AB (publ) Org.nr: 556389-3956 Figur 1. Översiktskarta över vindkraftpark Siggebohyttan. Färglagda punkter motsvarar platser där fotomontage tagits fram. Bild 1. Fotomontage

Läs mer

Långmossa. Fotomontage. Version Datum Gjord av Godkänd Innehåll JRd SAd Fotomontage för Långmossa vindpark, Planutkast juni 2017

Långmossa. Fotomontage. Version Datum Gjord av Godkänd Innehåll JRd SAd Fotomontage för Långmossa vindpark, Planutkast juni 2017 Sida 1 av 16 Langmossa_Fotomontage_ CK170608-16SA Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland Långmossa Fotomontage Version Datum Gjord av Godkänd Innehåll 01 2017-06-08 JRd SAd Fotomontage för Långmossa

Läs mer

Samrådsunderlag om vindkraft på Broboberget

Samrådsunderlag om vindkraft på Broboberget Samrådsunderlag om vindkraft på Broboberget wpd Onshore Broboberget AB planerar för en vindkraftsanläggning längs en höjdrygg på gränsen mellan Rättviks kommun i Dalarnas län och Ovanåkers kommun i Gävleborgs

Läs mer

Bygglovsansökan för vindkraftanläggning Jonsbo

Bygglovsansökan för vindkraftanläggning Jonsbo Hylte kommun Samhällsbyggnadskontoret Storgatan 8 314 80 Hyltebruk Bygglovsansökan för vindkraftanläggning Jonsbo 1 Administrativa uppgifter Fastighetsbeteckningar: Sökande och byggherre: Kontaktperson:

Läs mer

Takanebacken. Fotomontage. Version Datum Skriven av Godkänd Innehåll

Takanebacken. Fotomontage. Version Datum Skriven av Godkänd Innehåll Sida 1 av 11 Fotomontage_Takanebacke n_ck161123-1cg Etha Wind Oy Frilundintie 2 65170 Vaasa Finland Takanebacken Fotomontage Version Datum Skriven av Godkänd Innehåll 01 23.11.2016 CKk CGr Information

Läs mer

Mikonkeidas vindkraftpark

Mikonkeidas vindkraftpark SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA BILAGA 5 OTSOTUULI OY Mikonkeidas vindkraftpark Synlighetsanalys och fotomontage FCG DESIGN OCH PLANERING AB FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY N117 x 26 x HH141 1 (18) Mikonkeidas

Läs mer

VINDIN AB OY EDSVIK VINDPARK AB POIKEL VINDKRAFTPARK. BILAGA 4. Synlighetsanalys och fotomontage

VINDIN AB OY EDSVIK VINDPARK AB POIKEL VINDKRAFTPARK. BILAGA 4. Synlighetsanalys och fotomontage S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A VINDIN AB OY EDSVIK VINDPARK AB POIKEL VINDKRAFTPARK BILAGA 4. Synlighetsanalys och fotomontage EIP/Paulina Kaivo-oja Synlighetsanalys Fotomontage Hur väl vindkraftverk

Läs mer

Bilaga 4.4.3 reviderad

Bilaga 4.4.3 reviderad Utskrift/Sida 2011-09-22 20:50 / 1 Användarlicens: Beräknat: 2011-09-22 20:45/2.7.473 VISUAL - Huvudresultat Beräkning: Fotomontage 2011-09-22 tt vindkraftverk A Djurgårdsplatån, bild 1 B Djurgårdsplatån,

Läs mer

1. Nybyggnadskarta och situationsritning

1. Nybyggnadskarta och situationsritning Tidaholms kommun Miljö- och byggkontoret 522 83 Tidaholm Dnr 2011-0336-4 Datum: 2011-11-04 KOMPLETTERING AV ANSÖKAN OM BYGGLOV OCH ANMÄLAN ENLIGT MILJÖBALKEN Miljö- och byggkontoret har den 24 oktober

Läs mer

WindPRO version 2.6.1.252 Jan 2009

WindPRO version 2.6.1.252 Jan 2009 Rekommenderat avstånd: 9 cm Visade foton: 2009.10.13 09:00:00 Objektiv: 10 mm Film: 42x11 mm Pixels: 4496x1146 Ögats Siktpunkt: Rikets Net (SE) Ost: 1 631 637 Nord: 7 130 004 Vindriktning: 225 Fotots riktning:

Läs mer

Kompletterande samrådsunderlag för de planerade vindkraftsprojekten Broboberget och Lannaberget

Kompletterande samrådsunderlag för de planerade vindkraftsprojekten Broboberget och Lannaberget Kompletterande samrådsunderlag för de planerade vindkraftsprojekten Broboberget och Lannaberget wpdonshorebroborgetabochwpdonshore LannabergetABplanerarföruppförandetavtvånära liggandevindkraftsparkerirättviksochovanåkers

Läs mer

Vindpark Marvikens öar

Vindpark Marvikens öar Vindpark Marvikens öar Samrådsunderlag Figur 1. Vindpark Marvikens öar består av 8-12 stora vindkraftverk placerade på stränder, öar och skär i Marviken. 652 21 Karlstad Sida 1 Vindpark Marviken Konsortiet

Läs mer

SANDBACKA VINDKRAFTSPARK

SANDBACKA VINDKRAFTSPARK SVEVIND OY AB SANDBACKA VINDKRAFTSPARK MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING BILAGA 4. Synlighetsanalys och fotomontage FCG DESIGN OCH PLANERING AB P19557 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY N131x 19 x HH144 1 (14) Sandbacka

Läs mer

KOMPLETTERING TILLSTÅNDSANSÖKAN VINDPARK ÖRKEN

KOMPLETTERING TILLSTÅNDSANSÖKAN VINDPARK ÖRKEN www.statkraftsodra.com Bilaga E Maj 2013 Statkraft Södra Vindkraft AB 1 (9) Titel Författare Komplettering tillståndsansökan vindpark Örken Maj 2013 Martin Löfstrand och Hulda Pettersson, SWECO Uppdragsnummer

Läs mer

Välkomna till samråd angående Hån vindpark

Välkomna till samråd angående Hån vindpark Välkomna till samråd angående Hån vindpark Syftet med samrådsmötet är att delge aktuell information om det planerade projektet samt att samla in information och synpunkter. Skriv gärna upp er på deltagarförteckningen.

Läs mer

Bilaga 1.6. Fotomontage

Bilaga 1.6. Fotomontage Bilaga 1.6 Fotomontage Gunbjörbyn Fotomontage Vindpark Gunbjörbyn Fotomontage har gjorts från följande punkter 1 Tingvallamossen 2 Böle 3 Gunbjörbyn 4 Kvarnekas 5 Bäckefors 6 Knä sjö Fotomontaget baserar

Läs mer

Tandsjö Samrådsunderlag för ändringstillstånd

Tandsjö Samrådsunderlag för ändringstillstånd Vindkraftspark Tandsjö Samrådsunderlag för ändringstillstånd December Bakgrund wpd Scandinavia AB planerar för en vindkraftsanläggning med maximalt 12 vindkraftverk vid Tandsjö i Ljusdals kommun, Gävleborgs

Läs mer

Bilaga E. Vindpark Östra Frölunda

Bilaga E. Vindpark Östra Frölunda Bilaga E Miljötillståndsansökan Detaljstudie Huvudlayout och alternativa layouter i förhållande till detaljplanelagda områden Vindpark Östra Frölunda Detaljstudie huvudlayout och alternativa layouter i

Läs mer

Samråd enligt miljöbalen kap 6 4 Vindkraftprojekt Gröninge. Anders Wallin, E.ON Vind Sverige AB 2012-01-17

Samråd enligt miljöbalen kap 6 4 Vindkraftprojekt Gröninge. Anders Wallin, E.ON Vind Sverige AB 2012-01-17 Samråd enligt miljöbalen kap 6 4 Vindkraftprojekt Gröninge Anders Wallin, E.ON Vind Sverige AB 2012-01-17 Agenda Varför är vi här idag? Tillståndsprocessen Presentation av Gröningeprojektet Närliggande

Läs mer

ÄLMEDAL. Totalhöjd: 250 m Rotordiameter: 170 m Navhöjd: 165 m Avstånd närmaste verk: ca 1300 m

ÄLMEDAL. Totalhöjd: 250 m Rotordiameter: 170 m Navhöjd: 165 m Avstånd närmaste verk: ca 1300 m ÄLMEDAL F O T O M O N TA G E F R Å N Ä L M E D A L Älmedal; det översta påvisar vindkraftverk med en Vindpa Uppvid pun Teckenf Tills Proj R:\\\_GIS\A_data\Databaser\DJ_Älmedal_Horshaga_mxd,,,,, Älm Totalhöjd:

Läs mer

Välkomna till vårens informationsträff för Vindpark Duvhällen

Välkomna till vårens informationsträff för Vindpark Duvhällen Välkomna till vårens informationsträff för Vindpark Duvhällen Utställningen ger aktuell information om projektet - Vad har skett sedan samrådet - Utförda inventeringar och undersökningar - Kommande inventeringar

Läs mer

Nyheter inom vindkraftsområdet. Liselotte.Alden@hgo.se

Nyheter inom vindkraftsområdet. Liselotte.Alden@hgo.se Nyheter inom vindkraftsområdet Liselotte.Alden@hgo.se Planering Nyheter inom planering för vindkraft Vindkraftverkens storlekar Stora investeringar Vilka behöver aktuell kompetens om vindkraft? Aktuellt

Läs mer

Fiktiv nybyggnad av vindpark Töftedalsfjället

Fiktiv nybyggnad av vindpark Töftedalsfjället Fiktiv nybyggnad av vindpark Töftedalsfjället En utredning utförd av Rabbalshede Kraft på uppdrag av Power Väst 2016-11-22 Fiktiv nybyggnad av vindpark Töftedalsfjället 1 (12) Fiktiv nybyggnad av vindpark

Läs mer

BILAGA - FOTOMONTAGE BORDSJÖ VINDBRUKSPARK

BILAGA - FOTOMONTAGE BORDSJÖ VINDBRUKSPARK BILAGA - FOTOMONTAGE BORDSJÖ VINDBRUKSPARK BILAGA TILL LANDSKAPSANALYS INFÖR EN PLANERAD VINDKRAFTSETABLERING VID BORDSJÖ I ANEBY KOMMUN. Fotopunkter montage Vyer i montagen är riktade från respektive

Läs mer

Kompletterande samråd med särskilt berörda i samband med förprojektering av vindkraftverk vid Skäftesfall i Vetlanda kommun

Kompletterande samråd med särskilt berörda i samband med förprojektering av vindkraftverk vid Skäftesfall i Vetlanda kommun Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Södra Statkraft Vindkraft Utveckling AB Ted Kransby 2010-05-10 Kompletterande samråd Till berörda fastighetsägare och boende i närområdet till Skäftesfall vindbruksanläggning

Läs mer

VINDKRAFT I HÅBO. Håbo Vindkrafts AB Anders Nilsson. 1990 grundade Anders Nilsson Håbo Rör Företaget var verksamt till 2010 men är numera lagt på is.

VINDKRAFT I HÅBO. Håbo Vindkrafts AB Anders Nilsson. 1990 grundade Anders Nilsson Håbo Rör Företaget var verksamt till 2010 men är numera lagt på is. Håbo Vindkrafts AB Anders Nilsson 1990 grundade Anders Nilsson Håbo Rör Företaget var verksamt till 2010 men är numera lagt på is. 1993 grundade Anders Nilsson Håbo Vindkrafts AB Byggde 1993 ett 150 kw:s

Läs mer

Brännlidens vindpark. Projektbeskrivning

Brännlidens vindpark. Projektbeskrivning Brännlidens vindpark Projektbeskrivning PROJEKTBESKRIVNING BRÄNNLIDEN 2/5 OX2 utvecklar, bygger, finansierar och förvaltar anläggningar som producerar förnybar energi i norra Europa. Vi driver omställningen

Läs mer

Nya regler för vindkraft

Nya regler för vindkraft Nya regler för vindkraft Peter Ardö, Länsstyrelsen i Halland Halmstad 2009-12-01 1 Nytt om vindkraft Nya regler den 1 augusti 2009 SOU 2008:86 Prövning av vindkraft Prop 2008/09:146 Prövning av vindkraft

Läs mer

Bilaga 8. PM om regelverket för hindermarkering av vindkraftverk

Bilaga 8. PM om regelverket för hindermarkering av vindkraftverk Bilaga 8. PM om regelverket för hindermarkering av vindkraftverk PM - Regler för hindermarkering av vindkraftverk Scanergy, december 2016 Sammanfattning Från och med TSFS 2013:9 är skrivningen om att,

Läs mer

Siktsektorer och stadssiluett

Siktsektorer och stadssiluett Detaljplan för kvarteret Plantskolan, utredning Siktsektorer och stadssiluett 2012-11-12 INNEHÅLL INLEDNING 3 ÖVERSIKTSKARTA 4 VATTHOLMAVÄGEN 5 VAKSALAGATAN 6 UPPSALA KONSERT & KONGRESS 8 VRETGRÄND 9 UPPSALASLÄTTEN

Läs mer

WindPRO version 2.7.490 Sep 2011 Projekt:

WindPRO version 2.7.490 Sep 2011 Projekt: WindPRO version 2.7.490 Sep 2011 Utskrift/Sida 2012-08-21 10:29 / 1 Användarlicens: Beräknat: 2012-08-21 10:26/2.7.490 VISUAL - Huvudresultat Beräkning: Foto_Gullabo VKV placering VKV typ Giltig Tillverkare

Läs mer

S U U N N IT T E L U JA T EK N IIK K A VINDIN AB OY BÖLE VINDKRAFTPARK BILAGA 4

S U U N N IT T E L U JA T EK N IIK K A VINDIN AB OY BÖLE VINDKRAFTPARK BILAGA 4 S U U N N IT T E L U JA T EK N IIK K A VINDIN AB OY BÖLE VINDKRAFTPARK BILAGA 4 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A VINDIN AB/OY BÖLE VINDKRAFTSPARK BILAGA 4. Synlighetsanalys och fotomontage FCG SUUNNITTELU

Läs mer

VINDKRAFTPOLICY FÖR ULRICEHAMNS KOMMUN

VINDKRAFTPOLICY FÖR ULRICEHAMNS KOMMUN D.nr. KS 2008.0276 2009-02-03 Kommunstyrelsen VINDKRAFTPOLICY FÖR ULRICEHAMNS KOMMUN D.nr. MSB 2008.3321 BAKGRUND Länsstyrelsen har på uppdrag av Energimyndigheten tagit fram förslag för områden av riksintresse

Läs mer

Nyheter inom planering för vindkraft

Nyheter inom planering för vindkraft Nyheter inom planering för vindkraft Planering Vindkraftverkens storlekar, behov av större markområden Stora investeringar Vilka behöver aktuell kompetens om vindkraft? Presentation av Nätverket för vindbruk

Läs mer

Röbergsfjällets vindpark. Projektbeskrivning

Röbergsfjällets vindpark. Projektbeskrivning Röbergsfjällets vindpark Projektbeskrivning PROJEKTBESKRIVNING RÖBERGSFJÄLLET 2/6 OX2 utvecklar, bygger, finansierar och förvaltar anläggningar som producerar förnybar energi i norra Europa. Vi driver

Läs mer

PJELAX VINDKRAFTSPARK

PJELAX VINDKRAFTSPARK VINDIN AB OY PJELAX VINDKRAFTSPARK MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING BILAGAA 4. Synlighetsanalys och fotomontage FCG DESIGN OCH PLANERING AB 27.6.2014 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1 (26) PJELAX VINDKRAFTSPARK

Läs mer

Hjuleberg Vindkraftpark

Hjuleberg Vindkraftpark Hjuleberg Vindkraftpark Hjuleberg vindkraftpark Hjuleberg vindkraftpark byggdes under 2013-2014 och ligger i Falkenbergs kommun i Hallands län. Vindkraftparken består av tolv Siemens turbiner med en effekt

Läs mer

Storrun. Trondheim. Östersund. Oslo. Stockholm. Faktaruta. Antal vindkraftverk 12. Total installerad effekt Förväntad årlig elproduktion

Storrun. Trondheim. Östersund. Oslo. Stockholm. Faktaruta. Antal vindkraftverk 12. Total installerad effekt Förväntad årlig elproduktion storrun vindkraft Storrun Trondheim Östersund Oslo Stockholm Faktaruta Antal vindkraftverk 12 Typ nordex N90 2,5 MW Rotordiameter 90 m Totalhöjd 125 m Total installerad effekt 30 MW Förväntad årlig elproduktion

Läs mer

Storflohöjden Bräcke kommun. Projektbeskrivning för etablering av vindkraftverk. Bygglovshandlingar

Storflohöjden Bräcke kommun. Projektbeskrivning för etablering av vindkraftverk. Bygglovshandlingar Storflohöjden Bräcke kommun Projektbeskrivning för etablering av vindkraftverk Bygglovshandlingar Mars 2011 www.jamtvind.se 1 Innehållsförteckning Innehåll Inledning 3 Lokalisering 3 Vägar 4 Vindförutsättningar

Läs mer

förvaltning/avdelning/enhet

förvaltning/avdelning/enhet Bygglov för gårdsverk Bygglovsregler för vindkraftsverk. Vad säger miljöbalken? Andra tillstånd som kan krävas. Definition av gårdsverk. Hur söker jag bygglov för gårdsverk? Vad prövas i bygglovet? Hässleholms

Läs mer

Nytt vindkraftverk i Sandvik-Stenninge. Lägesrapport oktober 2009.

Nytt vindkraftverk i Sandvik-Stenninge. Lägesrapport oktober 2009. Nytt vindkraftverk i Sandvik-Stenninge. Lägesrapport oktober 2009. Vindkraftverket i Stenninge fungerar och producerar bra. Därför har vi som äger verket Helianthemum Vind AB (se faktaruta) sedan drygt

Läs mer

Planeringsprojekt för Vindkraft Planeringsprojekt för Vindkraft inom Krokoms inom Krokoms kommun kommun

Planeringsprojekt för Vindkraft Planeringsprojekt för Vindkraft inom Krokoms inom Krokoms kommun kommun Planeringsprojekt för Vindkraft Planeringsprojekt för Vindkraft inom Krokoms inom Krokoms kommun kommun Rapport 2008-12-02 Rapport 2008-12-02 Kommungemensamt projekt för lokalisering av vindkraft Planeringen

Läs mer

Vad en anmälan enligt Miljöbalken samt ansökan om bygglov för vindkraftverk bör innehålla

Vad en anmälan enligt Miljöbalken samt ansökan om bygglov för vindkraftverk bör innehålla Vad en anmälan enligt Miljöbalken samt ansökan om bygglov för vindkraftverk bör innehålla En anmälan/ansökan som är så komplett som möjligt kan förkorta handläggningstiden om miljökontoret/plan- och byggkontoret

Läs mer

1 Hjälmaresund 1, naturligt utseende

1 Hjälmaresund 1, naturligt utseende 1 Hjälmaresund 1, naturligt utseende Avstånd till vindparken (närmaste vindkraftverk): 11,2 kilometer Fotopunktens läge (koordinater, RT-90): 1 516 882 (ost), 6 568 824 (nord), 24 meter över havet 2 Hjälmaresund

Läs mer

1 Hjälmarsund 1, naturligt utseende

1 Hjälmarsund 1, naturligt utseende 1 Hjälmarsund 1, naturligt utseende Avstånd till vindkraftparken (närmaste vindkraftverk): 11,1 kilometer Fotopunktens läge (koordinater, RT-90): 1 516 882 (ost), 6 568 824 (nord), 24 meter över havet

Läs mer

Ansökan om bygglov för vindkraftverk på Upplo 1:1 i Alingsås kommun

Ansökan om bygglov för vindkraftverk på Upplo 1:1 i Alingsås kommun Vårgårda 2011-10-10 Alingsås kommun Samhällsbyggnadskontoret Bygglovavdelningen 441 81 Alingsås Ansökan om bygglov för vindkraftverk på Upplo 1:1 i Alingsås kommun Sökanden Eolus Vind AB (publ) Huvudkontor

Läs mer

Landskapsbild vid förändrad layout på vindkraftpark Hultema. Komplettering av MKB för vindkraftpark Hultema i Motala kommun, Östergötlands län

Landskapsbild vid förändrad layout på vindkraftpark Hultema. Komplettering av MKB för vindkraftpark Hultema i Motala kommun, Östergötlands län 1(15) Komplettering av MKB för vindkraftpark Hultema i Motala kommun, Östergötlands län Landskapsbild vid förändrad layout på vindkraftpark Hultema 2015-02-24 Medverkande i MKB Hultema 2013-02-12 Beställare

Läs mer

Diarienummer Dokumenttyp Sida. TSL Konsekvensutredning 1(6) Tomas Åkerlund

Diarienummer Dokumenttyp Sida. TSL Konsekvensutredning 1(6) Tomas Åkerlund TSL 2011-3767 Konsekvensutredning 1(6) Konsekvensutredning Revidering av Transportstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (TSFS 2010:155) om markering av föremål som kan utgöra en fara för luftfarten

Läs mer

Samrådsmöte Vindkraftpark Fjällbohög enligt Miljöbalken (6 kap.) 2015-06-08 INFOGA BILD FRÅN FOTOMONTAGE

Samrådsmöte Vindkraftpark Fjällbohög enligt Miljöbalken (6 kap.) 2015-06-08 INFOGA BILD FRÅN FOTOMONTAGE Samrådsmöte Vindkraftpark Fjällbohög enligt Miljöbalken (6 kap.) 2015-06-08 INFOGA BILD FRÅN FOTOMONTAGE Agenda 18:00-21:00 Syfte med samrådet Om Kraftö AB Allmänt om vindkraft Val av lokalisering Presentation

Läs mer

Samrådsmöte Vindkraftpark Finnåberget enligt Miljöbalken (6 kap.) 2015-06-09 INFOGA BILD FRÅN FOTOMONTAGE

Samrådsmöte Vindkraftpark Finnåberget enligt Miljöbalken (6 kap.) 2015-06-09 INFOGA BILD FRÅN FOTOMONTAGE Samrådsmöte Vindkraftpark Finnåberget enligt Miljöbalken (6 kap.) 2015-06-09 INFOGA BILD FRÅN FOTOMONTAGE Agenda 18:00-21:00 Syfte med samrådet Om Kraftö AB Allmänt om vindkraft Val av lokalisering Presentation

Läs mer

Vindkraft. Sara Fogelström 2011-05-04

Vindkraft. Sara Fogelström 2011-05-04 Vindkraft Sara Fogelström 2011-05-04 Historik Vindkraft i världen (MW) 200 000 180 000 160 000 140 000 120 000 100 000 MW 80 000 60 000 40 000 20 000 0 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 I slutet på 2010

Läs mer

WindPRO version Maj 2010

WindPRO version Maj 2010 WindPRO version 2.7.468 Maj 2010 T1 Ny Ja VESTAS V112-3 000 3 000 112,0 119,0 1 755 T10 Ny Ja VESTAS V112-3 000 3 000 112,0 119,0 3 746 T11 Ny Ja VESTAS V112-3 000 3 000 112,0 119,0 1 511 T2 Ny Ja VESTAS

Läs mer

DOM 2013-12-16 Stockholm

DOM 2013-12-16 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT 060109 DOM 2013-12-16 Stockholm Mål nr P 3174-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-03-12 i mål nr P 167-13, se bilaga KLAGANDE Krokek Vind AB Ombud:

Läs mer

Årsrapport för vindkraftverk Enligt 26 kap 21 miljöbalken (1998:808) och 4,5,6,7 förordningen (1998:901) om verksamhetsutövarens egenkontroll.

Årsrapport för vindkraftverk Enligt 26 kap 21 miljöbalken (1998:808) och 4,5,6,7 förordningen (1998:901) om verksamhetsutövarens egenkontroll. Miljöförvaltningen Årsrapport för vindkraftverk Enligt 26 kap 21 miljöbalken (1998:808) och 4,5,6,7 förordningen (1998:901) om verksamhetsutövarens egenkontroll. Årsrapporten ska vara miljönämnden tillhanda

Läs mer

Information om vilka regler som gäller vid ansökan om att bygga vindkraftverk.

Information om vilka regler som gäller vid ansökan om att bygga vindkraftverk. VINDKRAFT Information om vilka regler som gäller vid ansökan om att bygga vindkraftverk. Informationen är framtagen i maj 2012. Foto: Filippa Einarsson. I Kristianstads kommun inns det goda förutsättningar

Läs mer

VINDKRAFTPOLICY FÖR GÄVLE KOMMUN

VINDKRAFTPOLICY FÖR GÄVLE KOMMUN VINDKRAFTPOLICY FÖR GÄVLE KOMMUN 2009 Innehållsförteckning Vindkraftpolicy för Gävle kommun... 3 Bakgrund... 3 Syfte och mål... 4 Vindkraft i Gävle... 4 Vindkraft i Sverige... 5 Vindkraftverks konstruktion...

Läs mer

Uppgifter i denna broschyr kan inte åberopas i enskilda fall. G:\Mbn\Arkiv\Vindkraft\Vindkraft, broschyr.doc TEL VÄXEL 0512-310 00

Uppgifter i denna broschyr kan inte åberopas i enskilda fall. G:\Mbn\Arkiv\Vindkraft\Vindkraft, broschyr.doc TEL VÄXEL 0512-310 00 Bygga vindkraftverk I den här broschyren finns kortfattad information om hur Vara kommun handlägger vindkraftverksärenden och vilka uppgifter som krävs för prövningen. Uppgifter i denna broschyr kan inte

Läs mer

Tornhöjd 138 m och hinderbelysning

Tornhöjd 138 m och hinderbelysning Tornhöjd 138 m och hinderbelysning Teknikutveckling och enkätstudie Dnr 2008-001220 Svevind AB Kontor Piteå Norra Obbolavägen 115 Acusticum 4 904 22 UMEÅ 941 28 PITEÅ info@svevind.se 090-120793 0911-92240

Läs mer

Högkölens vindpark. Projektbeskrivning

Högkölens vindpark. Projektbeskrivning Högkölens vindpark Projektbeskrivning PROJEKTBESKRIVNING HÖGKÖLEN 2/5 OX2 utvecklar, bygger, finansierar och förvaltar anläggningar som producerar förnybar energi i norra Europa. Vi driver omställningen

Läs mer

Mänsklig påverkan Landskap/fotomontage Ljud Skugga Säkerhet

Mänsklig påverkan Landskap/fotomontage Ljud Skugga Säkerhet Välkomna Utformning Lokalisering och placering Vindförutsättningar Vindkraftverk Fundament, väg och elnät Områdesbeskrivning Naturområden Djur och växter Inventeringar Kultur Mänsklig påverkan Landskap/fotomontage

Läs mer

Götene kommun. Riktlinjer för vindkraft INNEHÅLL. INLEDNING BAKGRUND Syfte Dagsläget Omvärlden UTB. I NATIONELLT PERSPEKTIV

Götene kommun. Riktlinjer för vindkraft INNEHÅLL. INLEDNING BAKGRUND Syfte Dagsläget Omvärlden UTB. I NATIONELLT PERSPEKTIV !" Götene kommun. Riktlinjer för vindkraft INNEHÅLL Samtliga förutsättningar och bedömningar är gjorda utifrån kända fakta i feb 2006 INLEDNING BAKGRUND Syfte Dagsläget Omvärlden UTB. I NATIONELLT PERSPEKTIV

Läs mer

SAMRÅDSSMÖTE LARSBO/VALPARBO VINDKRAFTSPARK 2013-05-15

SAMRÅDSSMÖTE LARSBO/VALPARBO VINDKRAFTSPARK 2013-05-15 SAMRÅDSSMÖTE LARSBO/VALPARBO VINDKRAFTSPARK 2013-05-15 Innehåll GreenExtreme AB Samrådsmöte Vindkraft i Sverige Projektet Larsbo/Valparbo Vindkraftspark GreenExtreme AB Startades 2007 Kontor i Göteborg

Läs mer

Välkomna på informationsmöte om tillståndsansökan för Stormyrberget vindkraftpark!

Välkomna på informationsmöte om tillståndsansökan för Stormyrberget vindkraftpark! Välkomna på informationsmöte om tillståndsansökan för Stormyrberget vindkraftpark! 2106-02-29 Syfte med informationsmötet Informera om: - Hur tillståndsansökan har tagits fram - Innehållet i tillståndsansökan

Läs mer

Bilaga 5 Fotomontage 1

Bilaga 5 Fotomontage 1 Bilaga 5 Fotomontage 1 WindPRO version 2.6.1.252 n 2009 Description: Printed/Page 2010.04.29 10:31 / 1 Licensed user: Prevind AB garanterar inte och ger inga garantier för levererat material som orsakats

Läs mer

Ansökan om ändringstillstånd enligt miljöbalken

Ansökan om ändringstillstånd enligt miljöbalken Till: Länsstyrelsen i Västerbottens län Miljöprövningsdelegationen Ansökan om ändringstillstånd enligt miljöbalken Sökande: Kontaktperson: Saken: Fred. Olsen Renewables AB Västra Norrlandsgatan 29 903

Läs mer

Stöllsäterberget Samrådsunderlag för ändringstillstånd

Stöllsäterberget Samrådsunderlag för ändringstillstånd Vindkraftspark Stöllsäterberget Samrådsunderlag för ändringstillstånd December 1 Inledning wpd Scandinavia AB har tillstånd att uppföra en vindkraftsanläggning med maximalt 15 vindkraftverk på Stöllsäterberget

Läs mer

BILAGA 3 LIITE 3. Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi

BILAGA 3 LIITE 3. Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi BILAGA 3 LIITE 3 Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PROKON WIND ENERGY FINLAND OY Storbötet vindkraftpark Synlighetsanalys och fotomontage

Läs mer

Bygglovsansökan. Sökande bolag NordanVind vindkraft AB Rö Älandsbro

Bygglovsansökan. Sökande bolag NordanVind vindkraft AB Rö Älandsbro Bygglovsansökan enligt Plan- och Bygglagen för uppförande och driften och avveckling av två vindkraftverk på fastigheten Skedom 3:10 i Härnösands kommun. Sökande bolag NordanVind vindkraft AB Rö Älandsbro

Läs mer

Prövning av vindkraft

Prövning av vindkraft Prövning av vindkraft Peter Ardö, Länsstyrelsen i Halland Stockholm 2009-10-16 1 Nya regler om prövning av vindkraft Slopad dubbelprövning (PBL/MB) i de flesta situationer Bygglovsregler Detaljplaneregler

Läs mer

Vindpark Marviken. Vindpark Marviken. Projektbeskrivning. ReWind Offshore AB, Köpmannagatan 2, 652 26 Karlstad info@rewindenergy.

Vindpark Marviken. Vindpark Marviken. Projektbeskrivning. ReWind Offshore AB, Köpmannagatan 2, 652 26 Karlstad info@rewindenergy. Vindpark Marviken Vindpark Marviken Projektbeskrivning ReWind Offshore AB, Köpmannagatan 2, 652 26 Karlstad info@rewindenergy.se Några Reflektioner om vindkraft VARFÖR? Två huvudskäl EKONOMISKT Ägare slipper

Läs mer

Stigshöjdens vindpark. Projektbeskrivning

Stigshöjdens vindpark. Projektbeskrivning Stigshöjdens vindpark Projektbeskrivning PROJEKTBESKRIVNING STIGSHÖJDEN 2/6 OX2 utvecklar, bygger, finansierar och förvaltar anläggningar som producerar förnybar energi i norra Europa. Vi driver omställningen

Läs mer

Högkölens vindpark. Projektbeskrivning

Högkölens vindpark. Projektbeskrivning Högkölens vindpark Projektbeskrivning PROJEKTBESKRIVNING HÖGKÖLEN 2/5 OX2 utvecklar, bygger, finansierar och förvaltar anläggningar som producerar förnybar energi i norra Europa. Vi driver omställningen

Läs mer

40 70 m. 110 m 160 m Vinglängd. 25 m. 45 65 m Effekt. 3 7 MW Årsproduktion 0,8 MW. 1,5 GWh. 8 20 GWh El-villa 25 000 kwh. 60 st

40 70 m. 110 m 160 m Vinglängd. 25 m. 45 65 m Effekt. 3 7 MW Årsproduktion 0,8 MW. 1,5 GWh. 8 20 GWh El-villa 25 000 kwh. 60 st Prövning av vindkraft Lena Niklasson Miljöskyddsenheten Tornhöjd 40 50 m 40 70 m 80 105 m 110 m 160 m Vinglängd 15 m 25 m 45 50 m 45 65 m Effekt 0,3 MW 0,8 MW 2-3 MW 3 7 MW Årsproduktion 0,3 GWh 1,5 GWh

Läs mer

BILAGA 5 LIITE 5. Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi

BILAGA 5 LIITE 5. Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi BILAGA 5 LIITE 5 Fotomontage och synlighetsanalys Valokuvasovitteet ja näkymäanalyysi S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SVEVIND OY AB Sandbacka vindkraftpark, Vörå & Nykarleby FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Läs mer

Vindkraftsprojekt Laxåskogen i Laxå & Askersunds kommun, Örebro län

Vindkraftsprojekt Laxåskogen i Laxå & Askersunds kommun, Örebro län VKS Vindkraft Sverige AB Vindkraftsprojekt i Laxå & Askersunds kommun, Örebro län Beskrivning av utförda skuggberäkningar Bilaga 7 till miljökonsekvensbeskrivning Ansökan om tillstånd enligt 9 kapitlet

Läs mer

Projektbeskrivning för uppförande av vindkraftverk i Härjedalens kommun

Projektbeskrivning för uppförande av vindkraftverk i Härjedalens kommun Sida 2 av 14 Stentjärnåsen Vindkraft AB avser att, enligt miljöbalken och plan- och bygglagen, anmäla, respektive söka bygglov för uppförande av 3 vindkraftverk på fastigheterna Funäsdalen 70:8 och Tännäs

Läs mer

Granbergs vindpark. Projektbeskrivning

Granbergs vindpark. Projektbeskrivning s vindpark Projektbeskrivning PROJEKTBESKRIVNING GRANBERG 2/6 OX2 utvecklar, bygger, finansierar och förvaltar anläggningar som producerar förnybar energi i norra Europa. Vi driver omställningen mot en

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 24-34 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 14.45 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer