Frågor: Svara med hela meningar. 1. Vilken färg har Annas hus? 2. Vad heter hennes syskon? 3. Vilket är Annas favoritämne i skolan?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frågor: Svara med hela meningar. 1. Vilken färg har Annas hus? 2. Vad heter hennes syskon? 3. Vilket är Annas favoritämne i skolan?"

Transkript

1 Anna är 10 år. Hon bor i Umeå i ett gult hus. Hennes mamma heter Lena och hennes pappa heter Sven. Anna har 2 syskon, en tre år äldre bror som heter Lukas och en lillasyster som heter Sofia. Anna tycker om att vara ute och leka med sina kompisar. Hennes favoritämne i skolan är idrott. 1. Vilken färg har Annas hus? 2. Vad heter hennes syskon? 3. Vilket är Annas favoritämne i skolan? Kent är 7 år. Han har nyss börjat ettan. Han tycker att det är roligt med matte. Kent har många kompisar i skolan. Han spelar helst fotboll på rasterna. Kents favoriträtt är palt. 1. Hur gammal är Kent? 2. Vad gillar Kent att göra på rasterna? 3. Vilken är Kents favoriträtt?

2 Sara är 9 år. Hon kommer från Afrika. Hon bor i Lycksele med sin mamma och sina tre syskon. Hennes mamma arbetar på sjukhuset. Hennes syskon är äldre än henne. Danny är 14 år. Jenny och Jasmin är tvillingar, de är 12 år. Sara tycker om att simma. Hennes bästa kompisar heter Jonna och Lisa. 1. Var kommer Sara från? 2. Vad heter hennes syskon? 3. Vad tycker Sara om? 4. Vad heter hennes bästa kompisar Alfons är 6 år. Han bor i Lidköping med sin mamma och pappa. Alfons ska få ett syskon om en månad. Han hoppas att det blir en lillebror. Alfons tycker om att vara med morfar i traktorn. Alfons gillar Bolibompa. Hans favoriträtt är pannkaka. 1. Var bor Alfons? 2. Hur länge är det innan Alfons får sitt syskon? 3. Vad tycker Alfons om? 4. Vilken är hans favoriträtt?

3 Jimmy är 12 år. På fritiden tycker han om att spela tv-spel. Han har en lillasyster som heter Emma. Hon är 8 år. Jimmy bor i Vilhelmina i ett stort rött hus. Hans mamma heter Edit och hans pappa heter Johan. Jimmys favoriträtt är tacos. 1. Vad tycker Jimmy om att gör på fritiden? 2. Hur gammal är Jimmys syster? 3. Vilken färg är det på Jimmys hus? 4. Vilken är hans favoriträtt. Therese är 7 år. Hon är äldst av sina syskon. Hennes syskon heter Amanda och Jennie. De bor i ett lila hus en bit utanför stan. Hennes pappa jobbar på fabrik och hennes mamma är lärare. Therese tycker om hästar. Hon önskar sig en egen häst i julklapp. 1. Vad heter Therese syskon? 2. Vilken färg är hennes hus? 3. Vad jobbar hennes mamma med? 4. Vad vill Therese ha i julklapp?

4 Hunden Tor bor hos sin husse Gustav och sin matte Annelie. Tor tycker mycket om att springa och leka med andra hundar. Tor tycker om kött. Han äter helst älgkött. Tor är grå och svart. Han har en lång svans. Svara med hela meningar: 1. Vad heter hunden? 2. Vad heter hans husse och matte? 3. Vad tycker han om för slags kött? 4. Vilken färg har hunden? Flugan Koko har landat på en ny plats. Han sitter på en prästkrage och har utsikt över en skola. Där ser han barn som leker. Några pojkar spelar fotboll och några flickor gungar. Koko är svart och har grå vingar. Hans syskon heter Kiko, Susu och Mimi. 1. Var sitter flugan? 2. Vad ser flugan? 3. Vad heter flugans syskon?

5 Hästen Sune är brun och vit. Han är en snäll häst. Han tycker om när han ägare Jenny rider på honom. Hans favoritmat är äpplen och morötter. På sommaren är Sune i en stor hage där han kan äta mycket gräs. 1. Vad heter hästen? 2. Vad heter ägaren till hästen? 3. Vad tycker han om att äta? 4. Vad gör hästen på sommaren? Nicklas går i ettan. Han tycker om att lära sig läsa och skriva, fast det är svårt att få bokstäverna att se fina ut. Nicklas tänker att om man tränar mycket så blir man bättre. Nicklas har en blå ryggsäck. I den har han frukt, veckoboken och extra kläder. 1. I vilken klass går Nicklas? 2. Hur kan Nicklas bli bättre på att skriva? 3. Vilken färg är det på Nicklas ryggsäck? 4. Vad har Nicklas i sin ryggsäck?

6 Jamal är en pojke som går i tvåan. I hans klass är det 10 barn, lika många pojkar som flickor. Jamals favoritämne är matte. Han är bra på att räkna. På rasterna brukar Jamal spela fotboll och leka kurragömma. 1. I vilken klass går Jamal? 2. Hur många pojkar är det i Jamals klass? 3. vad är Jamal bra på? 4. Vad brukar Jamal göra på rasterna? Sessan är en katt. Sessan tycker om att jaga möss. Sessan är vit och har svarta tassar. Hon sover i sin mattes säng och hon tycker om att ligga länge på morgonen. Sessan är 9 år gammal. Hon är rädd för bilar. 1. Vad är Sessan? 2. Var sover Sessan? 3. Hur gammal är Sessan? 4. Vad är Sessan rädd för?

7 Jan är lärare. Han är 37 år. Han bor i Åsele med sin fru Anita och sina barn Olov 6 år och Sandra 8 år. Jan tycker om att plocka svamp och titta på sport. I helgen ska Jans familj åka till Stockholm på semester. 1. Vad jobbar Jan med? 2. Vad heter hans barn? 3. Vad ska de göra i helgen? Manne är en gris. Han bor i en stia med 84 andra grisar. Manne är 4 år. Han blir ledsen när han inte får vara med de andra. Mannes favoritmat är potatisskal. Om en vecka är det sommar, då ska Manne få vara ute och springa i hagen med de andra. 1. Var bor Manne? 2. Hur gammal är Manne? 3. Vilken är Mannes favoritmat? 4. Vad ska Manne göra i sommar?

8 Julia är en sköldpadda. Hon bor i ett akvarium med två andra sköldpaddor. Julia är bra på att simma snabbt. Julia är 5 år gammal. Julia brukar sova på en sten i akvariet. 1. Vad heter sköldpaddan? 2. Vad är hon bra på? 3. Hur gammal är hon? 4. Var brukar hon sova? Kent är 10 år. Han går i fyran på Tallskolan i Tallträsk. Kent gillar idrott. På fritiden spelar Kent hockey. Kent är bra på att spela tv-spel. Kents favoritprogram på tv är Idol. Han drömmer om att bli hockeystjärna. 1. Hur gammal är Kent? 2. Var bor Kent? 3. Vad gör Kent på fritiden? 4. Vad drömmer Kent om?

9 Mikaela är 8 år. Just nu är hon hemma från skolan för hon är sjuk. Mikaelas mamma är hemma med henne. Mikaela saknar sina vänner Jonna och Sara. Mikaela har en egen hund som heter Jossi. Mikaela bor i ett grönt hus. 1. Vad heter flickan? 2. Varför är hon hemma från skolan? 3. Vad heter hennes hund? 4. Vilken färg är det på hennes hus? Jonny är 4 år. Han går på dagis. Dagiset heter Maskrosen. Hans fröknar heter Carola, Hans och Malin. Jonny tycker om att köra med trehjulingen, bygga i snickarrummet och måla. Jonnys storebror heter Anders, han är 10 år. Frågor. 1. Hur gammal är Jonny? 2. Vad heter Jonnys dagis? 3. Skriv 2 saker som Jonny tycker om att göra! 4. Vad heter Jonnys storebror?

10 Sven ligger på sjukhus. Han har brutit benet. Sven cyklade omkull och gjorde illa sig. Sven tycker det är tråkigt på sjukhuset. Han har legat på sjukhuset i en vecka och om 3 dagar ska han få åka hem. Då måste han gå på kryckor eftersom hans ben är gipsat. 1. Varför ligger Sven på sjukhus? 2. Hur länge har Sven varit på sjukhuset? 3. Varför måste Sven gå på kryckor? Ahmed är 7 år. Hans mamma heter Fatima och hans pappa heter Janel. Ahmed är inte född i Sverige. Ahmed kom till Sverige när han var 3 år. Hans hemland heter Iran. Ahmed tycker det är kallt på vintern. Hans overall är blå och svart. 1. Hur gammal är Ahmed? 2. Vart kommer han ifrån? 3. Vilken färg är det på Ahmeds overall?

11 Peter gillar fotboll. Han spelar i Betsele IF. Nästa helg ska de åka till Umeå på fotbollsläger. De ska sova över på en skola som heter Mariebergsskolan. Peter är 10 år. Hans favoritämne i skolan är idrott. Han bor i Lycksele i ett rött hus. 1. Vad heter Peters fotbollslag? 2. Vad ska de göra nästa helg? 3. Hur gammal är Peter? 4. Vilken färg är det på Peters hus? Cassandra är en flicka som går i tvåan. Idag blev hon sjuk så hon fick gå hem från skolan. Cassandras lärare Malin ringde hem. Cassandra fick gå till mormor Gun. Hos mormor fick Cassandra mjölk och nybakta bullar. Sedan fick hon ligga på soffan och titta på en film. När klockan blev fem kom Cassandras mamma och hämtade henne. Dagen efter fick Cassandra vara hemma från skolan. 1. Vad heter flickan i berättelsen? 2. Vad heter hennes lärare? 3. Vem gick hon till? 4. Vad gjorde hon efter att hon fått fika? 5. Vilken tid kom mamman och hämtade henne?

12 Lola är flygvärdinna. Hon serverar folk som åker flygplan. Hon frågar om de vill ha kaffe eller te och ger dem en smörgås. Idag har hon varit på flygplatsen i Umeå och i Stockholm. Lola är 38 år. Hon är gift med Mats och de har två barn tillsammans. De heter Hugo och Jonna. 1. Vad jobbar Lola med? 2. Vad gör hon på jobbet? 3. Hur gammal är Lola? 4. Vad heter hennes familj? Lena är läkare. Hon jobbar på ett sjukhus i Norrland. Lena tar hand om benbrott. Idag har det varit en stressig dag. Det var fem stycken som kom till sjukhuset som hade brutit armen. Lena har brunt långt hår och glasögon. Hon är 31 år. Lena har ett barn, han heter Gustav och är 4 år. 1. Vad jobbar Lena med? 2. Hur många var det som hade brutit armen? 3. Hur ser Lena ut? 4. Vad heter Lenas son?

13 Jens är 9 år. Han går i trean på Bergsskolan. Hans bästa vän heter Elin, de går i samma klass. Jens och Elin bor grannar. De brukar gå till skolan tillsammans. På lördag fyller Elin år, Jens har köpt en present till henne. Elin ska få en dagbok. 1. Vad heter Jens skola? 2. Vad heter Jens bästa vän? 3. I vilken klass går de? 4. Vad har Jens köpt i present till Elin? Ida är 8 år. Hon gillar djur. Hon har två katter som heter Tusse och Turbo. Ida önskar sig en hund i födelsedagspresent. Ida bor i en by utanför stan med sin familj. Mamma heter Sara och pappa heter Anders. Ida har ett syskon, han heter Johan och är två år yngre än Ida. 1. Vad heter Idas katter? 2. Vad önskar sig Ida? 3. Vad heter hennes föräldrar? 4. Hur gammal är Idas bror?

14 Frans är ledig från skolan idag. Han ska få följa med sin morfar på älgjakt. Frans har längtat. Han har klivit upp klockan halv fem på morgonen. Frans har packat sin ryggsäck själv. Han har gjort två mackor med prickigkorv på och varm choklad i en termos. Han har också med sig varma kläder om han skulle börja frysa. 1. Varför är Frans ledig från skolan? 2. Vilken tid klev Frans upp? 3. Vem har packat Frans ryggsäck? 4. Vad har Frans i sin ryggsäck? Jim är glad idag. Han fick alla rätt på matteprovet. Han hade läst mycket. Jim tycker att matte är svårt. Hans favoritämne i skolan är svenska. Jim tycker mest om att skriva spännande och läskiga berättelser. Jim sitter bredvid Anna och Sandra i klassrummet. 1. Varför är Jim glad? 2. Vilket är Jims favoritämne i skolan? 3. Vilka sitter Jim bredvid i klassrummet?

15 Sven arbetar på ett café. Han börjar kl på morgonen och går hem klockan fem. Sven ansvarar för kassan. Idag har han haft fjorton kunder. Alla drack kaffe och åt en bakelse. Sven tycker om att göra bakelser och fina tårtor. 1. Vad arbetar Sven med? 2. Hur många kunder har Sven haft idag? 3. Vad tycker Sven om att göra på jobbet? Lina är 5 år. Nästa år börjar hon förskoleklass. Lina längtar mycket. Lina bor i Norsjö med sin mamma Karin och sin pappa Kaj. Om tre månader ska Lina få ett syskon. Lina hoppas att det blir en flicka. Linas favoritmaträtt är tacos. 1. Vad längtar Lina till? 2. Vad heter hennes föräldrar? 3. Vad händer om tre månader? 4. Vilken är Linas favoriträtt?

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN LÄSFÖRSTÅELSE STORA SÄCKAR väckarklocka (sida 3, rad 1), alarm när man måste vakna brevbärare (sida 3, rad 9), den som delar ut post sorterar (sida 4, rad 7), lägger på rätt

Läs mer

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3 Läskort 1 Simon är 12 år. Han tycker mycket om att resa. Han har varit i många länder. Han tyckte mest om Italien, Spanien och USA för att maten är godast där. Nästa gång vill han resa till Sydafrika.

Läs mer

Ny tidning i Adelöv! Vi kommer att jobba med: 1. Intervjuer. 2. Reportage. 3. Korta notiser om allt. 4. Roliga historier, korsord och sudoku för alla

Ny tidning i Adelöv! Vi kommer att jobba med: 1. Intervjuer. 2. Reportage. 3. Korta notiser om allt. 4. Roliga historier, korsord och sudoku för alla Nr. 1 ADELÖVSBLADET vecka 5-6 2011 Ny tidning i Adelöv! Välkommen till Adelövsbladet, en ny tidning gällande allt som händer i Adelöv. Vi på redaktionen kommer att jobba intensivt med detta projekt, Adelövsbladet

Läs mer

Barnens månadsbrev 3

Barnens månadsbrev 3 Barnens månadsbrev 3 Den här gången har vi valt att presentera skolans personal i månadsbrevet. Barnen i fyran har intervjuat. Här är deras presentationer av personalen. December 2008. Intervju med Lasse

Läs mer

MIKAELNYTT. Från Belgien till Örebro. Kul att träffa olika barn. Klass 6 Mikaelskolan Örebro mars 2010

MIKAELNYTT. Från Belgien till Örebro. Kul att träffa olika barn. Klass 6 Mikaelskolan Örebro mars 2010 MIKAELNYTT Klass 6 Mikaelskolan Örebro mars 2010 Från Belgien till Örebro Mikaelskolans rektor heter Elisabeth Brynje Starfelt. Hon är 50 år gammal och bor vid tågstationen. Sex månader på Mikael Allt

Läs mer

Jag tycker om att fiska. Jag har en storebror. Jag bor nära skolan. Jag har varit på zoo. Bekantningslek

Jag tycker om att fiska. Jag har en storebror. Jag bor nära skolan. Jag har varit på zoo. Bekantningslek Jag tycker om idrott Jag vill bli polis Jag har varit i Australien Jag är inte mörkrädd Jag har en blå tröja Jag känner mig pigg och glad Jag kan vissla Jag vill ha en hund Jag vill bli läkare Jag tycker

Läs mer

Träna ordföljd. Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!)

Träna ordföljd. Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!) Träna ordföljd Mening Meningar börjar alltid med stor bokstav och slutar alltid med punkt, frågetecken eller utropstecken (.?!) Exempel: Jag gillar glass. Känner du Hibaq? Haybe går på Gökstensskolan.

Läs mer

Lätt att läsa för vuxna

Lätt att läsa för vuxna Lätt att läsa för vuxna Lätt att läsa för vuxna är ett lästräningsmaterial omfattande 10 häften. Följande titlar ingår i serien: Amina och Dallila Mats bakar Erik och Ali spelar fotboll Evas halsband Fatima

Läs mer

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin.

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin. Facit Extra! 1 s. 5 penna 3. papper 4. lexikon 5. dator 6. stol 7. elev 8. suddgummi 9. block 10. klocka 11. bord 1 bok s. 6 en penna 3. ett suddgummi 4. ett papper 5. en dator 6. en stol 7. ett block

Läs mer

5. Jag har grått hår. 4. Jag gillar gräs. 6. Jag gillar att ut forska i värd. 3. Jag hopar fram inte gå.

5. Jag har grått hår. 4. Jag gillar gräs. 6. Jag gillar att ut forska i värd. 3. Jag hopar fram inte gå. Klassens bok med gåtor 1.jag börjar på s. 2. Jag bor under marken. 3. Jag hopar fram inte gå. 4. Jag gillar gräs. 5. Jag har grått hår. 6. Jag gillar att ut forska i värd en. 7. Jag är bra på att jömamej.

Läs mer

1. Olle använder glasögon därför att han.dåligt. 2. Johan behöver en hörapparat därför att han hör dåligt med det vänstra

1. Olle använder glasögon därför att han.dåligt. 2. Johan behöver en hörapparat därför att han hör dåligt med det vänstra SFI ORDKUNSKAP 1. Olle använder glasögon därför att han.dåligt. 2. Johan behöver en hörapparat därför att han hör dåligt med det vänstra 3. Alvedon och nässpray kan du receptfritt. 4. Receptfritt att du

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Hej alla föräldrar och barn!

Hej alla föräldrar och barn! Hej alla föräldrar och barn! Nu är det dax att börja i förskoleklass, vi förstår att ni har många frågor och funderingar. Därför har vi pedagoger i förskoleklasserna skrivit en liten förberedande saga

Läs mer

Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte

Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte Namn Klass Lärare atum ntal rätt Övningsuppgift Vad tror du Sam önskar sig? Ett djur. Nya skridskor. En cykel. En TV. irgitta Järpsten, Karin Taube och Hogrefe Psykologiförlaget,

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 9 Familj och släkt

Träna svenska A och B. Häfte 9 Familj och släkt Träna svenska A och B Häfte 9 Familj och släkt Lina Bertil Malin Karl Alfred Familjen Alms släkt Anna Familj Johan Pia Elins föräldrar Beata syskon kusiner Elin Albin Maria Familj Martin syskon syskon

Läs mer

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA FRENSBORG LÄSFÖRSTÅELSE kapitel 1 scouterna(sid 3, rad 8), grupp för ungdomar som tycker om naturen försvunnen (sid 3, rad10), borta parkeringen (sid 4, rad 1), där man

Läs mer

Gabriella. Innerhållsförteckning

Gabriella. Innerhållsförteckning Innerhållsförteckning Kapitel,1 Gabriella Sid,1 Kapitel,2 Bion Sid,2 Kapitel,3 Smyckesbutiken Sid,3 Kapitel,4 Tjuven Sid,4 Kapitel,5 Selma Sid,5 Kapitel,6 Hamnen Sid,6 Kap,1 Gabriella Hej jag heter Gabriella

Läs mer

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN

Tara är barnskötare YLVA HEROU ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN Omslaget Titta på bilden på omslaget och berätta vad du ser. Svara på frågorna: 1. Vad ser du på bilden? 2. Var är de? 3. Vilket yrke har kvinnan? 4. Vilken årstid är det på bilden?

Läs mer

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet?

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet? 1 Katten us 1 Vad heter katten? Lus Mus us 2 Vad vill us? sova leka äta 3 Vad ser du på bordet? en duk en vas en bok 4 Var är us? i en vas på ett bord på ett fat Kopiering tillåten Författarna och Gleerups

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Nivå 1 ANKOMST. Har du bagage? Ja, jag har en ryggsäck och en stor väska. Ok, Jag tar väskan och du tar ryggsäcken, okay?

Nivå 1 ANKOMST. Har du bagage? Ja, jag har en ryggsäck och en stor väska. Ok, Jag tar väskan och du tar ryggsäcken, okay? Nivå 1 ANKOMST Hej! Är du Sandra? Ja, det är jag. Och du är du Erik? Ja, äntligen. Hur mår du? Bra tack, och du? Bra, tack. Och resan. Gick den bra? Inte illa Jag är ganska trött och jag är törstig Det

Läs mer

VÅRT GRUPPNAMN. 3. När alla är klara tittar ni på fält fyra och utifrån det som står där väljer ni ett namn till er grupp och skriver in i fält 5.

VÅRT GRUPPNAMN. 3. När alla är klara tittar ni på fält fyra och utifrån det som står där väljer ni ett namn till er grupp och skriver in i fält 5. VÅRT GRUPPNAMN 1. Alla i gruppen tar varsitt papper och skriver ner saker som de tycker om som ex. cykla, choklad, Granqvist eller sova länge på morgonen. 2. När tiden är ute får alla berätta vad de skrivit

Läs mer

Ali & Eva KAPITEL 8 LÄSFÖRSTÅELSE

Ali & Eva KAPITEL 8 LÄSFÖRSTÅELSE KAPITEL 8 LÄSFÖRSTÅELSE Rätt eller fel? rätt fel det kan man inte veta 1. har bytt till en annan förskola. 2. Emmas föräldrar tror att har mycket kontakt med Malin. 3. s pappa är ingenjör. 4. trivs bra

Läs mer

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla Mitt liv Dagbok Dans Jag heter Ella Sovmorgon BFF Milla Av Lina Sjögren Söndag 21 augusti 2016 Hej dagboken! Jag är en tjej som är tio år och heter Ella. Jag älskar att dansa och jag är jättemorgontrött.

Läs mer

Längtansboken. Biblioteken. för alla barn födda 2007. Bygger på boken Apan och jag av Eva Lindström

Längtansboken. Biblioteken. för alla barn födda 2007. Bygger på boken Apan och jag av Eva Lindström Längtansboken för alla barn födda 2007 2013 Biblioteken Bygger på boken Apan och jag av Eva Lindström För sjätte året i rad har biblioteken i Skellefteå kommun jobbat med ett läsprojekt för alla 5-åringar;

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där. Kapitel 1: Hej Chloe är en tjej som har långt ljust hår och blåa ögon. Chloe har fräknar och är modig och snäll, hon är 14 år och har en syster som heter Sandra som är 11 år. Chloe bor med sin mamma, pappa

Läs mer

Namn: Mästaren Frågor på raden (Du kan läsa och hitta svaret i texten.) 1. Varför tyckte Kaspers mamma att boxning var en dum sport?

Namn: Mästaren Frågor på raden (Du kan läsa och hitta svaret i texten.) 1. Varför tyckte Kaspers mamma att boxning var en dum sport? 1 Läsförståelse Mästaren 1. Varför tyckte Kaspers mamma att boxning var en dum sport? 2. Vilken hand använde Kaspers pappa sig av för att krossa sin motståndare? 3. Varför tog mamma bort boxaren från hyllan

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

Hej! Att tänka på innan du börjar:

Hej! Att tänka på innan du börjar: Årskurs 5 2014 Hej! Det här är ett häfte med frågor om hur du mår och hur du har det i skolan, hemma och på fritiden. Undersökningen genomförs av Landstinget Sörmland och resultaten används för att förbättra

Läs mer

Vi i klassen lektion (75min) LÄRA KÄNNA VARANDRA

Vi i klassen lektion (75min) LÄRA KÄNNA VARANDRA 1. Inledningsrunda Vi i klassen lektion (75min) LÄRA KÄNNA VARANDRA Alla får i tur och ordning berätta om något roligt som hänt under senaste veckan. 2. Kompisnät Alla står i ring och säger sitt eget namn

Läs mer

Texter om mitt liv 1/8

Texter om mitt liv 1/8 Texter om mitt liv 1/8 Texter om mitt liv 2/8 Innehållsförteckning 1. Mitt namn... 3 2. Det här är jag... 4 3. Jag och min familj... 4 4. Jag som litet barn... 5 5. Den dagen glömmer jag aldrig... 6 6.

Läs mer

Skruttan - flickan. med en mage som luras

Skruttan - flickan. med en mage som luras Skruttan - flickan med en mage som luras Skruttan - flickan med en mage som luras Skruttan, flickan med en mage som luras. En saga om och för barn med Prader-Willi syndrom. Skruttan är inte som alla andra

Läs mer

Formulär för BARN 10-12 år. Det är så klart helt frivilligt att vara med. Om du inte vill svara på frågorna så kan du lämna tillbaka enkäten.

Formulär för BARN 10-12 år. Det är så klart helt frivilligt att vara med. Om du inte vill svara på frågorna så kan du lämna tillbaka enkäten. A B I S Formulär för BARN 10-12 år Det är så klart helt frivilligt att vara med. Om du inte vill svara på frågorna så kan du lämna tillbaka enkäten. Om du svarar på frågorna får du hoppa över de frågor

Läs mer

POJKPAKETET Handledningar Varför Pojkpaketet?

POJKPAKETET Handledningar Varför Pojkpaketet? POJKPAKETET Böckerna i pojkpaketet är fokuserade på pojkrollen. Det går idag att hitta bredare roller för flickor inom barnböcker. Flickor som går i Pippis fotspår. Men böcker som gestaltar pojkar på ett

Läs mer

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER

LITTERÄR FÖRLAGA FÖRST VAR DET MÖRKT... BOLLONGEXPEDITIONEN. www.filmcentrum.se JIMS VINTER Jims vinter JIMS VINTER GUN JACOBSON SVERIGE 2003. 13 MIN. REK. FRÅN 4 ÅR JIMS VINTER AV THOMAS TIDHOLM OCH ANNA-CLARA TIDHOLM FÖRLAG: ALFABETA ISBN13: 9789177121701 små pärlor disc 2 FÖRST VAR DET MÖRKT...

Läs mer

Latte i lådan Mette Vedsø

Latte i lådan Mette Vedsø Lärarmaterial SIDAN 1 Boken handlar om: Kamal vill gärna ha ett eget marsvin, men hans mamma tycker inte att man ska ha djur i bur. Nu ska Kamal ta hand om Klaras marsvin, Lotto. Han är jätteglad för det.

Läs mer

Flyttade. Isak den 21e dec 2011. Nilstorp. För 3 år sen köpte vi Nilstorp. Det tog 1 timme att åka dit. När vi kom fram plockade jag och Anton blåbär.

Flyttade. Isak den 21e dec 2011. Nilstorp. För 3 år sen köpte vi Nilstorp. Det tog 1 timme att åka dit. När vi kom fram plockade jag och Anton blåbär. Vi i klass 3 A har gjort tidslinjer och prickat in viktiga händelser i våra liv. Dessa händelser har vi skrivit berättelser om. Här är våra berättelser som vi gjort under hösten 2011. Flyttade Innan vi

Läs mer

En stressig dag s. 7. Bild 1: Han vaknar klockan sex. Bild 2: Han duschar länge. Bild 3: Sedan fixar han frukost.

En stressig dag s. 7. Bild 1: Han vaknar klockan sex. Bild 2: Han duschar länge. Bild 3: Sedan fixar han frukost. En stressig dag s. 7 Bild 1: Han vaknar klockan sex. Bild 2: Han duschar länge. Bild 3: Sedan fixar han frukost. Bild 4: Barnen vaknar klockan 7.15. De är trötta. Bild 5: Alla äter frukost. Bild 6: Skolan

Läs mer

Introduktionsgruppernas verksamhet utgår från Läroplan för det obligatoriska skolväsendet, förskoleklassen och fritidshemmet; Lgr 11.

Introduktionsgruppernas verksamhet utgår från Läroplan för det obligatoriska skolväsendet, förskoleklassen och fritidshemmet; Lgr 11. Lokal studieplan för introduktionsgrupper årskurs 8-9 Centrum för tvåspråkighet Introduktionsgruppernas verksamhet utgår från Läroplan för det obligatoriska skolväsendet, förskoleklassen och fritidshemmet;

Läs mer

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN KIRSTEN AHLBURG LÄSFÖRSTÅELSE STORA SÄCKAR väckarklocka (sida 3, rad 1), alarm när man måste vakna brevbärare (sida 3, rad 9), den som delar ut post sorterar (sida 4, rad 7),

Läs mer

Bokstavskedjor Ordkedjor Meningskedjor

Bokstavskedjor Ordkedjor Meningskedjor -2 Bokstavskedjor Ordkedjor Meningskedjor Detta exemplar är framställt för Vittra Utbildning AB under licens från Hogrefe Psykologiförlaget AB. Licensen avser användning inom Vittra Utbildning AB:s pedagogiska

Läs mer

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 18 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Barnens sånger och sagor Kruusval, Catarina Raben & Sjögren Alla får åka med

Läs mer

Handledning för pedagoger

Handledning för pedagoger AV-nummer: 100723tv 1 8 Handledning för pedagoger Åtta program om språket á 10 minuter för skolår 0-3 Selma, 8 år, får en konstig semla av sin pappa. Semlan ger henne en magisk kraft som gör att hon kan

Läs mer

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm ELEVFRÅGOR International Association for the Evaluation of Educational Achievement Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm Instruktioner I det här häftet finns frågor om dig själv och

Läs mer

Musen Martina vinner en baktävling

Musen Martina vinner en baktävling Musen Martina vinner en baktävling Douae Kapitel1 Det var en gång en mus som hette Martina. Hon har mellanstora ögon, brun och svart svans och brun och svart päls. Hon är bestämd och vill vara snabb på

Läs mer

Kompisböcker 3-4 Facit

Kompisböcker 3-4 Facit Kompisböcker 3-4 Facit Dataspelet Paket 3 DATASPELET Kommer du ihåg? Stryk orden: en minut långsamt för kort tid sedan eller? Ringa in rätt svar 1. tre 2. ja, alla utom en 3. en grön växt 4. som går hem

Läs mer

Jag. Din familj och ditt hem. 2. Jag går i årskurs fyra fem. 1. Jag är en Flicka Pojke

Jag. Din familj och ditt hem. 2. Jag går i årskurs fyra fem. 1. Jag är en Flicka Pojke Frågeformulär Jag 1. Jag är en Flicka Pojke 2. Jag går i årskurs fyra fem Din familj och ditt hem 3. Hur bor du (om du bor på två ställen kan du kryssa i två rutor)? med mamma och pappa bara med mamma

Läs mer

INTERVJU MED REKTORN SUSANE DIBECK

INTERVJU MED REKTORN SUSANE DIBECK INTERVJU MED REKTORN SUSANE DIBECK - Hur är det att jobba som rektorn? Det är roligt att jobba som rektorn på en skola för att jag gillar att jobba med elever. - Vad är det du gör som rektorn, vad är ditt

Läs mer

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 18 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Barnens sånger och sagor Kruusval, Catarina Raben & Sjögren Klassiska sagor

Läs mer

Nya vänner ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR MARIA BURMAN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Nya vänner ORDFÖRSTÅELSE TEXTFÖRSTÅELSEFRÅGOR MARIA BURMAN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN MARIA BURMAN ORDFÖRSTÅELSE halt (s 3, rad 1), isigt, lätt att glida och ramla mellanmål (s 5, rad 7), något lätt att äta, frukt till exempel stukat (s 7, rad 9), gått snett med,

Läs mer

B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod: Varning tunn is?

B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod: Varning tunn is? Vilken smäll! SIDAN 1 Kapitel 1 En vild jakt A. Varför tror du att de stjäl sprejflaskorna? B. Hur tror du killarna känner sig innan de går in i varuhuset? C. Hade du valt att gå över isen fast det stod:

Läs mer

Svenska från början 2

Svenska från början 2 Svenska från början 2 1 Fyll i rätt ord Dygn landskap frisk län sjuk kommun Sjuksköterska behöver vårdcentral akut 1. Det finns 13 kommuner i Jönköpings. 2. Ett är 24 timmar. 3. Forserum, Anneberg och

Läs mer

1 Är du flicka eller pojke? Flicka. Vilken månad är du född? 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare. 4 I vilket land är du född?

1 Är du flicka eller pojke? Flicka. Vilken månad är du född? 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare. 4 I vilket land är du född? 1 Är du flicka eller pojke? Flicka Pojke 2 Vilken månad är du född? Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Oktober November December 3 Vilket år är du född? 1993 eller tidigare 1994

Läs mer

Boris flyttar in ULF SINDT

Boris flyttar in ULF SINDT SIDAN 1 Läsförståelse Ett litet djur 1. Var har ekorren byggt bo? 2. Vilkens sorts fågel, tar en ekorrunge? 3. Vad heter Linas och Rickis barn? 4. Vem hittar ekorrungen? 5. Hur ska de göra, för att rädda

Läs mer

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag heter Sara. Jag är 10 år gammal. Jag har en lillasyster. Hon är 3 år. Hon heter Linda. Jag har en mamma och pappa också. Vi är en fattig familj. Vi bor i ett litet hus på landet.

Läs mer

EN TJUV UTANFÖR DÖRREN Lärarmaterial

EN TJUV UTANFÖR DÖRREN Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Ellen Holmboe Vad handlar boken om? Boken handlar om Filip som är en hemlig agent. Varje morgon läser han tidningen. Men plötsligt kommer inte tidningen längre. Mamma ringer och klagar.

Läs mer

lampor Grupp två är Svenska en-ord och grupp tre är en-ord som kommer från andra språk.

lampor Grupp två är Svenska en-ord och grupp tre är en-ord som kommer från andra språk. Lampa Lampor Det finns fem verb grupper. Grupp ett är en-ord som slutar på -a. Grupp två är Svenska en-ord och grupp tre är en-ord som kommer från andra språk. som inte slutar på vokal. En Grupp 1 En lampa

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

CAMILLA CEDER & SANNA MANDER

CAMILLA CEDER & SANNA MANDER CAMILLA CEDER & SANNA MANDER 1 Jag heter Sally och alla som känner mig vet att jag älskar djur. Mer än allt annat i hela världen. Ja, till och med sådana möss som övervintrar i väggarna i gamla hus

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan Hej jag heter Johan och är 10 år gammal. Jag gillar parkour. Jag har parkourhandskar och egna skor som jag bara får använda när jag skall ut och köra sporten. Jag går

Läs mer

Kompisböcker 1-2 Facit

Kompisböcker 1-2 Facit Kompisböcker 1-2 Facit Matchen Kristina Murray Brodin Paket 1 MATCHEN 1 Matchen Kan du? 1 ONSDAG 2 TRÄNARE 3 VIKTOR 4 SAMS MAMMA 5 SVÄRA 6 ARVIDS PAPPA 7 FOTEN 8 KLUBBAN 9 DATASPEL Vem är det? Johan Viktor

Läs mer

LISAS DAGBOK när autismen tar över. Thomas Filipsson

LISAS DAGBOK när autismen tar över. Thomas Filipsson LISAS DAGBOK när autismen tar över Thomas Filipsson Barnläkaren var tydlig och korrekt Det är något som inte stämmer. Orden är hämtade från den 8 maj 1995. På avdelning 15 på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Läs mer

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och Ön Teodor Kapitel 1 Jag sitter på planet och är väldigt trött. Sen 10 minuter senare så hör jag att planet skakar lite. Det luktar bränt och alla på planet är oroliga. Därefter tittar jag ut och jag tror

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr -11: Författare: Gertrud Malmberg sidan 1 Författare: Gertrud Malmberg Vad handlar boken om? Saras mamma ska ut och handla och Sara har inget att göra. Mamma föreslår att Sara ska ringa Maja som hon har sällskap med till skolan. Men mamma

Läs mer

Lärarmaterial. Klara och grisen. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Hans Peterson

Lärarmaterial. Klara och grisen. Vad handlar boken om? Mål och förmågor från Lgr 11: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Hans Peterson Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Hans Peterson Vad handlar boken om? Boken handlar om Klara som ska flytta till en gård med sin mamma och hennes kille Johan. Klara vill inte flytta till landet för där

Läs mer

1 en familj 2 passet 3 en lägenhet 4 timmen 5 ett liv 6 sambon 7 en paus 8 pianot 9 ett program 10 gatan

1 en familj 2 passet 3 en lägenhet 4 timmen 5 ett liv 6 sambon 7 en paus 8 pianot 9 ett program 10 gatan FACIT Framstegstest a b c b a c b b 0 a Varifrån Hur Vad Hur Vilken Varför Hur Vad Hur 0 Vilken Vilket När Hur Var Vad kommer bor pluggar vaknar stiger dricker äter tränar tar 0 träffar fikar surfar lyssnar

Läs mer

Facit till FRAMSTEGSTEST 1

Facit till FRAMSTEGSTEST 1 Facit till FRMSTEGSTEST 1 Kapitel 1 3 1 b 5 a 2 Frågeord 1 Vilken 2 Vilket 3 Vad 4 Hur 5 Vilken 6 Varifrån 7 Var 8 Vad 3 Verb 1 kommer/är 2 bor 3 jobbar 4 talar 5 är 6 har 7 är 8 forskar 4 Substantiv:

Läs mer

Frågor och svar. En dum dag sidan 1

Frågor och svar. En dum dag sidan 1 En dum dag sidan 1 Frågor och svar Kapitel 1 1. Hur känner sig flickan när hon vaknar? Hon känner sig jättearg. 2. Rita en bild på hur flickan ser ut och känner sig när hon är arg. Måla med starka färger!

Läs mer

Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b Simrishamn nimmi.se. Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014

Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b Simrishamn nimmi.se. Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014 Barnboksförlaget Nimmi Östergatan 4b 272 31 Simrishamn nimmi.se Copyright texter Mi Tyler 2014 Copyright bilder Malin Ahlin 2014 Tryckt i EU 2014 ISBN: 978-91-87955-00-6 Mammas Liv av Mi Tyler med illustrationer

Läs mer

Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson

Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

Facit. Språkvägen elevbok. för sfi kurs B

Facit. Språkvägen elevbok. för sfi kurs B Facit Språkvägen elevbok för sfi kurs B Tema:Vardagsliv Nivå 1: En stressig dag B Prata (s.6) 1 Han vaknar klockan 6.00. 2 Han ställer mjölk, bröd, ost och smör på bordet. 3 De vaknar 7.15. 4 Barnen är

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

Boris flyttar in ULF SINDT

Boris flyttar in ULF SINDT Lärarmaterial SIDAN 1 Boken handlar om: En ekorrunge blir tagen, från boet, av en kråka. Ekorrungen sprattlar för att komma loss, och kråkan tappar den. Ekorren landar på trappan, utanför en familjs hus.

Läs mer

Anel Muhic, Kyrkhults skola, Olofström. Pronomen

Anel Muhic, Kyrkhults skola, Olofström. Pronomen Pronomen Personliga pronomen - subjektsform A. EXEMPEL jag - Vad heter du? Jag heter Marcus. du - Vad ska du göra imorgon? Jag ska gå på bio. han - Är Marcus din bror? Nej, han är min kusin. hon - Är Nina

Läs mer

Svenska från början 3

Svenska från början 3 Svenska från början 3 1 Fyll i rätt ord Höger patienten studenten hämta vann hjälp CV Viktigt 1. Här kan du få att sluta röka. 2. Bilar ska köra på sida i Sverige. 3. Det är att ha ett körkort. 4. Läkaren

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

Jag. Din familj och ditt hem. 1. Jag är en Flicka Pojke. 2. Jag går i årskurs fyra fem sex

Jag. Din familj och ditt hem. 1. Jag är en Flicka Pojke. 2. Jag går i årskurs fyra fem sex 2008 Frågeformulär Jag 1. Jag är en Flicka Pojke 2. Jag går i årskurs fyra fem sex Din familj och ditt hem 3. Hur bor du (om du bor på två ställen kan du kryssa i två rutor)? med mamma och pappa bara med

Läs mer

Böcker för barn 3 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 3 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 3 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Den stora slummerboken Av Giovanna Zoboli Urax Orättvist! Av Åsa Mendel-Hartvig

Läs mer

VAD SKA VI GÖRA IDAG? LÄRARHANDLEDNING

VAD SKA VI GÖRA IDAG? LÄRARHANDLEDNING VAD SKA VI GÖRA IDAG? LÄRARHANDLEDNING SVA 6-9 år 6 radioprogram á 12 minuter Målgrupp: grundskola 0-3 Lärarhandledning Vad ska vi göra idag? Vad ska vi göra idag? är en programserie där du, genom att

Läs mer

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk Min bok När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk Förord Tanken med Min bok är att den ska delas ut till alla barn som har en mamma, pappa eller ett syskon som ligger på sjukhus men kan även användas om

Läs mer

Kap,1. De nyinflyttade

Kap,1. De nyinflyttade Kap,1 De nyinflyttade Det är mitt i sommaren och Clara sitter i fönstret och tittar ut, hon ser dem nyinflyttade bära in flyttkartonger. Mamma hade sagt att dom hade en tjej som är lika gammal som Clara.

Läs mer

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack KAPITEL 6 Verb: preteritum Imperativ Tala +de Ring +de Läs* +te Må +dde preteritum talade ringde läste mådde *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex:

Läs mer

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan Svenska från början 1 1 Hej! - Vad heter du? - Jag heter. - Hur gammal är du? - Jag är år. - Var bor du? - Jag bor på. - Hur många barn har du? - Jag har barn. - Vilket land kommer du ifrån? - Jag kommer

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

Lilla förskolepaketet

Lilla förskolepaketet Lilla förskolepaketet Böckerna i lilla förskolepaketet har stor igenkänningsfaktor och koppling till barns vardag och visar lekar, fantasier och erfarenheter som många barn delar. Flera av böckerna visar

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj

barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj barnhemmet i muang mai tisdag 24 maj - måndag 30 maj Veckan har varit lugn men den har bestått av många Hej då och många Hej. Veckan har i stort sett varit lugn. Vi har kommit in i våra nya rutiner, som

Läs mer

Dagboken av Melker p

Dagboken av Melker p Dagboken av Melker p 19 september Hej dagboken jag heter Alexander. Jag kallas för Alex. Jag glömde förresten säga vad jag heter i efternamn: Krulle. Jag ska till skolan. Jag fick dig i present för jag

Läs mer

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Björns föräldrar separerade när han var ett år. Efter det bodde han mest med sin mamma, men varannan helg hos sin pappa, med pappans fru och sin låtsassyster.

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde Kapitel 1 Dörren Hej jag heter Carli och jag är 9 år. Min skola heter Nyckelpigan. Min kompis tycker jag om, hon heter Marie. Vi är rädda för

Läs mer

Matematik klass 1 Problemlösning nummer 1

Matematik klass 1 Problemlösning nummer 1 Matematik klass 1 Problemlösning nummer 1 ditt eget matteproblem Skriv ditt namn här Anneli Weiland, HepPed A och O Matematik åk 1 Problemlösning 1 Kalle hade fem gamla böcker i sin låda. Nu fick han tre

Läs mer

Leo och olyckan Lärarmaterial

Leo och olyckan Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Per Østergaard Vad handlar boken om? Boken handlar om Leo. Leos pappa har en gård där han har kor. En kväll hör Leo hur det brakar utanför. Hela taket på ladan har rasat in, för att

Läs mer