PARKINSON GÄSTRIKLAND VERSAMHETSBERÄTTELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PARKINSON GÄSTRIKLAND VERSAMHETSBERÄTTELSE"

Transkript

1 VERSAMHETSBERÄTTELSE 2014

2 Parkinson Gästriklands verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsen för Parkinson Gästrikland får lämna följande verksamhetsberättelse för tiden till Styrelsens sammansättning under 2014 har varit följande: Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Margareta Jansson Stefan Gladh Eva Malm Anders Ahlström Siv Almqvist Britta Djurberg Per Lundkvist Suppleant Kurt Kvist Nils Flodin Roger Bergström Revisor Extern Revisor Valberedning Staffan Råberg Ulf Westin Staffan Råberg sammankallande Irene Jonsson Ami Widahl Representanter i Länsföreningen Kurt Kvist, Britta Djurberg, Staffan Råberg och Eva Malm är ledamöter i länsföreningens styrelse Parkinson Gävleborg. Britta är länets representant för NYP Nätverk för Yngre och Yrkesverksamma med Parkinson och sitter även i styrgruppen där.

3 Medlemmar Den 31 januari 2014 hade föreningen 138 medlemmar, varav 80 är Parkinsonsjuka, 41 är anhöriga och 17 är stödmedlemmar. Under året har 6 medlemmar lämnat föreningen och 16 nya medlemmar har tillkommit. Årets första styrelsemöte hölls den 14 januari 2014 i expeditionslokalen i Folkets Hus. Styrelsen påbörjade förberedelser med verksamhetberättelse och bokslut inför årsmötet den 19 februari Styrelsemöten Totalt har tio protokollförda styrelsemöten hållits under Medlemsmöten Kallelse till medlemsmötena har skett genom att en inbjudan skickades ut i början av året med förteckning över mötesdagar och tider. Några gånger under året har brev med information om planerade och pågående aktiviteter och kommande medlemsmöte skickats ut till samtliga medlemmar. De som har uppgett adress har i stället fått inbjudan och information via . Medlemsmötena annonserades också på hemsidan. På medlemsmötena som hållits på Tullbomsgården har Thore Schelin visat Gävlebilder. Tandläkare och tandhygienist från Folktandvården har informerat om tandhygien och tandvårdstaxa. Säsongsavslutningsfest hölls i Gefle Boulecenter. Astrid Borg Parkinsonsjuksköterska och själv Parkinsonsjuk och försöksperson när det gäller Flexilev. Flexilev är ett tablettdistribueringssystem där man med hjälp av en ny dosapparat som liknar en smart telefon kan skräddarsy tablettbehandlingen av Parkinsons sjukdom. Dosapparaten ställer frågor som man får svara på varefter rätt antal mikrotabletter doseras ut. Astrid demonstrerade också taktilmassage. Sedan spelade vi boule varefter vi avslutade med smörgåstårta. I augusti hölls ute på gården vid Tullbomsgården upptaktsmöte med picknick och picknick-korgar som blev mycket uppskattat. Till vårt novembermöte kom traditionsenligt läkare, sköterskor från neurologen samt även deras verksamhetschef. De svarade på frågor som vi hade förberett på tidigare medlemsmöte. Vi fick många bra svar på våra frågor som vi i förväg hade skickat till neurologen. Som avslutning på året ordnades en julfest med julmat, julsånger, lotteri och ett mycket fint luciatåg med barn från Fridhem.

4 Arbetsgruppernas arbete Medlemsgruppen har träffats en gång under året. I den har Staffan Råberg, Kurt Kvist och Margareta Jansson ingått. En fråga som ofta ställs i styrelsen är, vad kan vi göra för medlemmar som inte längre orkar komma på möten eller andra aktiviteter. Vi kom överens om att vi skulle ringa eller besöka medlemmar i vårt närområde. Kurt Kvist delade ut listor med namn som vi kunde börja med. Arbetet fortsätter. Bidragsgruppen, Teknikgruppen, Forskningsgruppen och Underhållningsgruppen har inte haft några möten under året. INFORMATIONSMÖTEN, KONFERENSER, UTBILDNINGAR Anhörigcenters temadag i Sandviken Margareta Jansson, Britta Djurberg och Eva Malm deltog den 24 april tillsammans med personal från neurologen vid anhörigcenters temadag i Sandviken. Vår förening och NYP presenterades. Landstingets Parkinsondagar Den 20 maj och den 22 oktober informerade Staffan Råberg, Britta Djurberg och Eva Malm om vår verksamhet vid Parkinsondag för nydiagnostiserade på Neurologen, Gävle sjukhus. Rekreationsvecka i Tandådalen Irene Jonsson och Eva Malm har deltagit i Parkinson Dalarnas rekreationsvecka, vecka 36 i Tandådalen som de själva bekostade. De sökte bidrag hos Landstinget Gävleborg som beviljades. Eva gjorde ett bildspel av foton från den veckan som visades på ett medlemsmöte. Bingoalliansen Anders och Elisabeth Ahlström har representerat föreningen vid Bingoalliansens informationsmöte den 20 oktober på Scandic Väst i Gävle. Information till personal på Äldreboende i Sandviken och Gävle Staffan Råberg, Eva Malm och Irene Jonsson besökte under året flera boenden inom Sandvikens och Gävle kommuner och informerade om Parkinsons sjukdom, symptom och om mat och mediciner. Information på äldreboenden är ett Länsprojekt som startat i Gästrikland. HSO:s ordförandeträffar/årsmöte Margareta Jansson har deltagit i HSO:s möten under året. Anders Ahlström har representerat föreningen vid ett av dessa möten.

5 AKTIVITETER Brainbus Brainbus besökte Gävle o Valbo augusti. Kontaktperson för besöket var länsordföranden Sven-Erik Nilsson som tillsammans med folk från lokalföreningen hjälpte de till med att ta emot besökarna. Från lokalföreningen deltog Staffan Råberg, Margareta Jansson, Britta Djurberg, Per Lundkvist, Eva Malm och Christina Björkman Jansson Sjung för hälsan Tre onsdagar under våren, den 9 april, 7 maj och 11 juni ordnade vi tillsammans med HSO allsång på Tullbomsgården "sjung för hälsan". Roger Andersson, Tullbomsgården var allsångsledare. Busstur Som en uppföljning till den lyckade bussturen förra året, for 26 personer den 21 maj åter iväg för att utforska närområdet. Resan som subventionerades av vår förening startade i Sandviken varefter man hämtade upp personer i Gävle. Resan gick till Axmar Bruk där en guide berättade om brukets historia. Vi åt en god lunch vid Trollharens fiskrestaurang där ägaren själv visade sig vara en god underhållare. På hemresan framfördes önskemål om en ny resa nästa år, då som nu med Wallners Buss som arrangör. Eva fotograferade det hela och gjorde sedan ett bildspel som visades på medlemsmöte. Parkinsongympa I Sandviken har man haft Parkinsongympa en gång i vecka under ledning av sjukgymnast på Sandvikens sjukhus. Parkinsongympa - sittande Vi har under detta år fortsatt med sittande Parkinsongympa en halvtimme före varje medlemsmöte. Eva Malm har ordnat program och håller i detta. Bassängträning Bassängträning på Lillhagsbadet i Bomhus fortsatte som tidigare en gång i veckan både vår- och hösttermin. Programmet med rörelser är hämtat från Södertull kompletterade av Eva Malm som även ordnar musiken och håller i det hela. Ca personer deltog varje gång. I Sandviken har man haft bassängträning en gång i veckan under ledning av sjukgymnast på Sandvikens sjukhus. Boule Sista torsdagen i månaden, med uppehåll under juni, juli och december anordnas träffar för boulespel i Gefle Boulecenter som ligger vid Estraden i Gävle. 2-4 lag med 2-3 personer i varje lag har spelat boule. Stefan Gladh har ordnat detta med bokningar o fika o d.

6 Bowling Fr.o.m. januari månad ordnas bowling i Gävle Bowlinghall den första tisdagen i månaden. Siv Almqvist har ordnat med bokningar, fika o d. Anhörigverksamhet Anhöriggruppen bestående av 6 anhöriga och med Elisabeth Schelin som gruppledare har träffats på Anhörigcenter första måndagen i månaden förutom sommaruppehåll och helger. Teaterbesök Per Lundkvist ordnade biljetter till 2 föreställningar på Gefle Teater. EKONOMISKA AKTIVITETER Bössinsamling Vi har fortsatt med vår aktivitet att med sparbössor i butiker och mackar, samla in pengar. Hälften av pengarna går till Parkinsonförbundets forskningsfond, Parkinsonfonden och hälften till föreningens verksamhet. Restaurangchansen Vi sålde under början av året Restaurangchansen Bingoalliansen Vi har deltagit som medlem i Bingoalliansens aktiviteter och erhållit del av inkomsterna. Bidrag Vi ansökte om bidrag till vår verksamhet från Gävle kommun och beviljats aktivitetsbidrag med 3229 kronor, handikappbidrag med 4280 kronor samt bidrag med kronor från Tredje samfonden. Från Johan och Elisabet Ericssons Minnesfond fick vi 5000 kronor samt från Korsnäs sociala fond 5000 kronor. Från Länsföreningen fick vi i bidrag, totalt kronor. Adolf och Anna Göransons Minnesfond betalar ut pengar efter att aktiviteten genomförts. Deltagarlista med namn adress personnummer ska lämna som underlag för utbetalning. De ger ett bidrag om 200 kr per person. Personen ska vara bosatt i Sandvikens kommun. Försök med reseersättning Försöket har pågått för kort tid för att utvärderas. Styrelsen har därför beslutat att försöket ska förlängas fram till den 30 juni 2015 och därefter utvärderas.

7 SLUTORD Ytterligare ett år har gått. Ett år där mycket av styrelsens tid gått åt för att diskutera ekonomiska rapporter och rutiner. Ska bokföringen göras manuellt eller digitalt. Styrelsen har nu beslutat att kan skaffa ett enkelt digitalt redovisningsprogram för föreningar. Nu kan vi lämna detta bakom oss och gå vidare. Trots lite grus i maskineriet har planerade aktiviteter genomförts. Vi behöver lägga mer kraft i arbetet med att få igång kontaktverksamheten bland medlemmar som inte orkar eller kan delta i våra aktiviteter. Vår ambition att mötena ska ha ett "Tema" med bra innehåll har gjort att tid för samtal fått mindre utrymme. Vår ambition är nu att framtida medlemsmöten ges mer tid för samtal. Det är mycket vi vill göra. Det enda som kan hindra oss är egentligen "Parkinson". Vi har därför till valberedningen framfört önskemål om att två ledamöterna i styrelsen inte ska ha Parkinsons sjukdom. Styrelsen vill rikta ett tack till Länsföreningen för deras stöd till datainköp. Vi vill också tacka HSO "Tullbomsgården" och dess personal för att vi får vara där. Till sist vill vi i styrelsen tacka alla medlemmar som stöttat oss under det gångna året, genom deltagande på våra möten och olika aktiviteter. Vi vill samtidigt önska den nya styrelsen lycka till med arbetet med Parkinson Gästrikland. Styrelsen för Parkinson Gästrikland Gävle i februari 2015

8 ÅRSREDOVISNING Inkomster Utgifter Restaurangchansen Restaurangchansen Medlemsmöten 7025 Medlemsmöten Aktiviteter Aktiviteter Bingoalliansen Lokalhyra 4945 Insamlingsbössor Bredband o telefon 3509 Bidrag från Länsfören Bilersättning 8249 Gävle kommun Parkinsonfonden 8000 Aktivitetsbidrag Gävle Kn 3229 Årsavgift Swedbank 353 Bidrag Korsnäs 5000 Kontorsmaterial Bidrag Ericson Stiftelse 5000 Annonser 3411 Lotteri 795 Litteratur 100 Övrigt 4286 Inkomster totalt Utgifter totalt Årets förlust - Årets vinst 10518_ Summa kronor Summa kronor BALANSRÄKNING 2014 Tillgångar Skulder och eget kapital Kassa Skulder 0 Bankkonto Eget kapital Summa Summa 46644

9

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan

onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan onsdag den 18 mars kl 18.00 i Korskyrkan Ur programmet: Årsmötesförhandlingar Annika Rönnkvist, Kullens Handelsträdgård, berättar och visar bilder: Lotteri - vi tar tacksamt emot vinster till lotteriet.

Läs mer

Exempel på att bilda en förening

Exempel på att bilda en förening Exempel på att bilda en förening Information om hur man går till väga för att bilda en förening och information om vad styrelsen och styrelsens ledamöter har för uppgifter. 1. Att bilda en förening I Sverige

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2012 SÖDRA GÄVLEBORGS LOKALFÖRENING 2 Februari 2013 Föreningen hade den 31/12 2012, 87 huvudmedlemmar och 29 familjemedlemmar=totalt 116 medlemmar. Den 31/12 2011 var antalet

Läs mer

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014

2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 2015-03-24 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2014 Antal medlemmar vid årets slut: Vid årets slut hade Attention Sollentuna 353 medlemmar varav 11 st. Var stödmedlemmar. Antal tillkomna medlemmar under året:

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Hyllinge Nordöstra Samfällighetsförening Tid: 11:e mars 2015 kl. 19.00 Plats: Hyllinge Skola, matsalen, Hyllinge Bilagor Verksamhetsberättelse 2014 Årsredovisning 2014 Revisionsberättelse

Läs mer

Förvaltningsberättelse för år 2011

Förvaltningsberättelse för år 2011 Förvaltningsberättelse för år 2011 Träpatronernas styrelse får härmed avge sin förvaltningsberättelse för verksamhetsåret 201 inkluderande resultat- och balansräkning. Träpatronerna fyller nio år i mars

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3.

Agneta Rudsänger Sandviken ordförande. Anders Mosell Österfärnebo vice ordförande. Anneli Åhlander Vallsta kassör t.o.m. 13/3. 1 Februari 2012 Föreningen hade den 31/12 2011, 92 huvudmedlemmar och 27 familjemedlemmar=totalt 119 medlemmar. Den 31/12 2010 var antalet huvudmedlemmar 104 och antalet familjemedlemmar 30. STYRELSE 2011

Läs mer

HJÄRT-OCH LUNGSJUKAS FÖRENING I SÖDERHAMN VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012

HJÄRT-OCH LUNGSJUKAS FÖRENING I SÖDERHAMN VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Sida 1(5) HJÄRT-OCH LUNGSJUKAS FÖRENING I SÖDERHAMN VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Ledamot: Revisor: Revisor: Revisorsuppleant:

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Inledning Målsättningen enligt stadgarna för Rekekrokens Byaförening är att främja byn och dess invånare för en ökad trivsel och samhörighet. Vidare skall föreningen

Läs mer

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja

VÄLKOMMEN. till årsmötet 2012. SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja VÄLKOMMEN till årsmötet 2012 SVENSKA CELIAKIFÖRBUNDET för överkänsliga mot gluten, laktos, mjölk och soja DAGORDNING ÅRSMÖTE 10 MARS 2012 1 Årsmötet öppnas 2 Val av mötesfunktionärer a. Mötesordförande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen for Föreningen HjärtLung Kungsbacka får härmed, för verksamhetsåret 2017, avlämna följande verksamtsberättelse. Föreningens styrelse har under året 2017 haft följande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 2013 Föreningen Föreningens syfte och mål Parkinson Kronoberg är en ideell länsorganisation med huvudsyfte att förbättra livsvillkoren för Parkinsondrabbade

Läs mer

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen

Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet. Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Sida: 1 ( 4) Röda Korset 2014-02-13 Region Gotland Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2013 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning Ordförande Janne Nilsson 2014 Barn- o ungd. kretsen Vice

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 1 Handlingar inför årsmöte 12 mars 2018 Lidingö 19 februari 2018 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Stefan Ternvald Kassör Webbansvarig Vanja Gröndahl Ledamot

Läs mer

Brodalen. Verksamhetsberättelse och Ekonomisk berättelse 2013

Brodalen. Verksamhetsberättelse och Ekonomisk berättelse 2013 Brodalen Verksamhetsberättelse och Ekonomisk berättelse 2013 Styrelsen för Brodalens PRO-förening avger härmed följande verksamhetsberättelse för 2013 Medlemmar Antal medlemmar 2013-12 -31, 225 10 nya

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors

Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors 1 Verksamhetsberättelse 2011 för Rädda Barnens lokalförening i Karlskoga-Degerfors VÅR VERKSAMHET Barns rätt till skydd mot våld I förebyggande syfte samverkar vi med skolor och folkhälsoförvaltningen.

Läs mer

Bredsjö. Folkets Hus Förening

Bredsjö. Folkets Hus Förening Verksamheten 2006 Bredsjö Folkets Hus Förening Alla andelsägare i Bredsjö Folkets Hus förening kallas härmed till årsmöte 6 mars kl 18.30 i Bredsjö Folkets Hus. Vi bjuder på fika! DAGORDNING VID ÅRSMÖTE

Läs mer

Verksamhetsberättelse. För 2018

Verksamhetsberättelse. För 2018 Verksamhetsberättelse För 2018 Styrelsen för Föreningen Bollnäs-Ovanåker HjärtLung får härmed avge följande verksamhetsberättelse för 2018 Målsättning Vårt övergripande mål är att alla som drabbats av

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Rita Carlsson Ann-Britt Sundström Mikael Svedberg Daniel Jönsson Elin Vesterlund

Läs mer

Årsredovisningshandlingar För RASBO-RASBOKIL

Årsredovisningshandlingar För RASBO-RASBOKIL Årsredovisningshandlingar För RASBO-RASBOKIL Verksamhetsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelse, revisorer och valberedning 2012 Styrelse Styrelsen har under året bestått av Carin Kylengren, ordförande, delansvarig

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Fakta om året som gått

Fakta om året som gått Årsredovisning 2018 2. Fakta om året som gått Lokalföreningen HjärtLung Hässleholm har vid 2018 års slut 164 medlemmar, fördelat på 95 kvinnor och 69 män. Medlemsavgiften för 2018 har varit 200 kr/medlem.

Läs mer

Årsmötet Med vänliga hälsningar Styrelsen

Årsmötet Med vänliga hälsningar Styrelsen Årsmötet 2016 I år anordnar vi vårt årsmöte i Kristianstad på Mötesplatsen. Vi börjar med vårt årsmöte där vi har bjudit in politiker till mötesfunktionärer. Efter årsmötet har vi lite fika och sen ska

Läs mer

Dagordning årsmöte 18 mars 2019

Dagordning årsmöte 18 mars 2019 Dagordning årsmöte 18 mars 2019 1. Årsmötets öppnande, styrelsens ordförande 2. Anteckning av närvarande och upprättande av röstlängd 3. Val av ordförande, sekreterare och justeringsmän, tillika rösträknare

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 VILLAÄGARNA SKARABORG ORG. NR 802441-4883 1 Villaägarna Skaraborg VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009-01-01 2009-12-31 Styrelsen för Villaägarna Skaraborg får härmed

Läs mer

Årsredovisning För PARKINSON SKÅNE

Årsredovisning För PARKINSON SKÅNE - Årsredovisning För PARKINSON SKÅNE 846006-5637 Styrelsen får härmed överlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31 Innehåll Sida Verksamhetsberättelse 2 4 Resultaträkning 5 Balansräkning

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Dövas Förening i Kristianstad med omnejd Bildad den 12 mars 1950-1 - ÅRSBERÄTTELSE Styrelsen för Dövas Förening i Kristianstad med omnejd får härmed avgiva sin berättelse över

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 1 VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 2015 LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG Föreningen Föreningens syfte och mål Parkinson Kronoberg är en ideell länsorganisation

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 2011 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

9. Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår. 12. Val av föreningsordförande för kommande verksamhetsår

9. Verksamhetsplan för kommande verksamhetsår. 12. Val av föreningsordförande för kommande verksamhetsår www.savspel.se info@savspel.se 2019-03-12 1 Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Justering av röstlängd 3. Val av mötespresidium Mötets ordförande Mötets sekreterare 4. Val av justerare och rösträknare 5.

Läs mer

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun

VI BILDAR FÖRENING. Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun VI BILDAR EN FÖRENING Information från Kultur och Fritid, Nyköpings kommun SAMMANSTÄLLNING I KORTHET ÖVER VAD SOM SKALL GÖRAS NÄR EN FÖRENING BILDAS - Inbjud de som är intresserade - Besluta om att bilda

Läs mer

S A M F Ä L L I G H E T S F Ö R E N I N G E N Ä N G S V Ä D D E N ÅRSBERÄTTELSE FÖR ÄNGSVÄDDEN S SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING 2005

S A M F Ä L L I G H E T S F Ö R E N I N G E N Ä N G S V Ä D D E N ÅRSBERÄTTELSE FÖR ÄNGSVÄDDEN S SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING 2005 S A M F Ä L L I G H E T S F Ö R E N I N G E N Ä N G S V Ä D D E N ÅRSBERÄTTELSE FÖR ÄNGSVÄDDEN S SAMFÄLLIGHETS- FÖRENING 2005 INNEHÅLL 1. Förvaltningsberättelse 2. Föreningsstämma 3. Styrelse 4. Räkenskapsår

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017 1 Handlingar inför årsmöte 13 mars 2017 Lidingö 20 februari 2017 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Eva Jadeborg Kassör Vanja Gröndahl Ledamot Stefan Ternvald

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 1 VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 2013 1 Föreningen 1.1 Föreningens syfte och mål Parkinson Kronoberg är en ideell länsorganisation med huvudsyfte att förbättra livsvillkoren för Parkinson-drabbade

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017. Styrelsen 2017. Ordförande Kassör Sekreterare Ledamot Ersättare Hjärt EVO Lung-EVO Revisor ordinarie Mötesvärdar Cirkelledare Boule Vattengymnastik

Läs mer

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat.

ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande Eleonor Högström, Stockholm, hälsar alla deltagare välkomna och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 23 FEBRUARI 2015 Plats Östermalms föreningsråd, Fältöversten, Stockholm Tid kl.17.30 19.30 Bilagor: 1. Årsredovisning 2. Verksamhetsplan 3. Motion

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Södra borg lokalavdelning februari 2017 (Sida 1 av 5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för år 2016 Den 31 december 2016 hade föreningen 62 huvudmedlemmar och 25 familjemedlemmar/ stödjande = 87 Den 31 december 2015

Läs mer

SPF Orsabygden. Föreningen bildad 6 maj Årsredovisning

SPF Orsabygden. Föreningen bildad 6 maj Årsredovisning SPF Orsabygden Föreningen bildad 6 maj 1973 Årsredovisning för verksamhetsåret 2014 Verksamhetsberättelse för SPF Orsabygden 2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Bernt Westerhagen Bert

Läs mer

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Detta dokument innehåller förslag på hur det grundläggande arbetet inom STHFs lokalföreningar kan bedrivas. Inledningsvis hänvisas i första hand till Stadgar för

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde

Verksamhetsberättelse. Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde Verksamhetsberättelse Föreningen Luddingsbo Västra Villaområde 2017 Ekonomisk redovisning Balans- och resultaträkning 2017 Revisionsberättelsen 2017 Förslag till budget 2018 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2014 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING

DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING DJURGÅRDENS IF:s BOWLINGFÖRENING Välkommen till årsmöte på Bowlinghallen, onsdagen den 9 september 2015 Förslag till dagordning 1 Mötets öppnande samt justering av röstlängd 2 Årsmötets stadgeenliga utlysning

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 MSVR Sida: 1 ( 7) Region Gotland 2015-02-10 Mellersta samverkansrådet Verksamhetsberättelse 2014 Förslag till verksamhetsberättelse att antas vid granskande möte 2015-02-11 1. Arbetsutskottets (AU) sammansättning

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 Plats: Bygdegården, Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Stockholm Tid: 17:30-19:00 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016 216 216 Dagordning vid årsstämma den 23/3 217 1 Stämmans öppnande 2 Stämmans behöriga utlysande 3 Godkännande av dagordning 4 Val av ordförande för stämman 5 Val av sekreterare för stämman 6 Val av justerare

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00

DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 DAGORDNING VID FAMYs ÅRSMÖTE MÅNDAG DEN 4 Mars 2013, kl. 19.00 1. Årsmötets öppnande. 2. Parentation 3. Val av presidium a) mötesordförande b) sekreterare. c) protokolljusterare tillika rösträknare. 4.

Läs mer

Föreningen HjärtLung Laholm

Föreningen HjärtLung Laholm Detta är HjärtLung Laholms 25:e verksamhetsår. Föreningen HjärtLung Laholm Verksamhetsberättelse för 2016 Antalet registrerade medlemmar vid årets slut 164 st. fördelat jämnt på kvinnor och män. Vi har

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 2018 Föreningen Vår förening, Parkinson Kronoberg, är en ideell länsorganisation med huvudsyfte att förbättra livsvillkoren för Parkinsonsjuka

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse SKPF:s avdelning 29 i Degerfors år 2016 Den 14 juni på resan till Södermanland stannade vi och tittade på Stora Sundby Slott Dagordning vid årsmöte med SKPF avd. 29 Degerfors. Onsdag

Läs mer

Måndagen den 20 november 2017 kl i Folkets Park, Dalsjöfors.

Måndagen den 20 november 2017 kl i Folkets Park, Dalsjöfors. Protokoll Föreningsmöte Budget Måndagen den 20 november 2017 kl. 15.00 i Folkets Park, Dalsjöfors. Ca 85 medlemmar 1 Mötets inledning Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna och passar samtidigt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601-7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2017 samt verksamhetsplan för 2018-2019 Vi räddar liv Sid 1 Styrelsen har haft följande sammanställning år 2017: Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Fotomässan i Nacka. November 3/2007. Årsmöte! SVEFOs hemsida www.svefo.eu. Välkomna att besöka oss!

Fotomässan i Nacka. November 3/2007. Årsmöte! SVEFOs hemsida www.svefo.eu. Välkomna att besöka oss! SVEFOs hemsida www.svefo.eu November 3/2007 Aktuell information från Östra Svealands Fotoklubbar Årsmöte! I detta SVEFOinfo finner du kallelsen till stämman som hålls söndag den 25 november kl 11.00 i

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare

1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Vice ordförande Sekreterare 1. Verksamhetsberättelse 2014 Ange namn på lokalförening/distrikt Gävle lokalförening 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Görel Müller Vice ordförande Hanna Wrethling Sekreterare Gunilla

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Verksamhetsåret 2015 Dagordning för årsmötet den 16 februari 2016 1 Mötets öppnande 2 Parentation 3 Godkännande av dagordning 4 Nya medlemmar hälsas välkomna 5 Val av ordförande för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 1 VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 2014 Föreningen Föreningens syfte och mål Parkinson Kronoberg är en ideell länsorganisation organiserad under Parkinsonförbundet. I länet finns tre

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016 1 Handlingar inför årsmöte 14 mars 2016 Lidingö 27 februari 2016 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Eva Jadeborg Kassör Vanja Gröndahl Ledamot Stefan Ternvald

Läs mer

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning

Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning Årsmöte 2012-03-11 på Karlsnäsgården Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande och sekreterare för årsmötet. 4. Val av två protokolljusterare, tillika

Läs mer

Söderhamns Kust & Skärgårdsförening

Söderhamns Kust & Skärgårdsförening Söderhamns Kust & Skärgårdsförening Årsberättelse för verksamhetsåret 2017 Årsmötet äger rum Onsdagen den 21 mars kl. 1900 i SMS-lokalen (Båtklubbens lokal) Sture Claesson visar skärgårdsbilder Kallelse

Läs mer

Verksamhet - och ekonomisk berättelse

Verksamhet - och ekonomisk berättelse Medlem i Hallands godmans och förvaltarförening Verksamhet - och ekonomisk berättelse 2018 Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Beslut om årsmötet är behörigt utlyst 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2013-31 december 2013

Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2013-31 december 2013 Förvaltningsberättelse för Mejeritekniskt Forum 1 januari 2013-31 december 2013 1 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Mejeritekniskt Forum får härmed avgiva följande berättelse för verksamhetsåret 1 januari

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Bröstcancerföreningen i Örebro län är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening, vars medlemmar huvudsakligen utgörs av bröstcancerbehandlade. MEDLEMSKAP Bröstcancerföreningen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Föreningen Norden Örebroavdelningen VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2010 Styrelsens sammansättning: Ordförande: Vice ordförande: Kassör: Sekreterare: Övriga ledamöter: Suppleanter: Eva Bellsund Torgny Larson

Läs mer

Verksamhetsberättelse RSIS 2013

Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Verksamhetsberättelse RSIS 2013 Inledning Rett Syndrom i Sverige, RSIS är en rikstäckande förening som bildades 1997. Föreningen riktar sig till både anhöriga och professionella som kommer i kontakt med

Läs mer

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr

Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse. för. Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur. Org.nr Årsredovisning 2015 och Verksamhetsberättelse för Sveriges Vänföreningar för Konst och Kultur Org.nr. 802408-6632 1 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsåret 2015-01-01 2015-12-31 Sveriges Vänföreningar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening Styrelsen för lokalföreningen i Karlskoga-Degerfors får härmed avge följande rapport för verksamheten 2013. Styrelsen har under året bestått av Ordförande:

Läs mer

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid

Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid Hur du bildar en förening! Kultur & Fritid En grupp människor med samma intresse samlas till ett möte för att bilda en förening. En provisorisk styrelse(interimsstyrelse) som kan bestå av tre personer

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Revisorer Gunnar Besson Elisabeth Ingvarsson Sven-Erik Blixt Ingegerd Carlman Katarina Sandberg Angelica Mörner Johanna Palm Karin Heggby Margareta

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Aneby HjärtLung 2017 1 DAGORDNING FÖR ÅRSMÖTET DEN 31 JAN 2018 1 Årsmötets öppnande 2 Parentation med en stunds tystnad och Gunilla Lundh läser en dikt. 3 Årsmötets behöriga sammankallande

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i höst.

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i höst. Adress Hjärt- och Lungsjukas Förening i Lund MO Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Kontakt Eva Sjödahl

Läs mer

Verksamhets- berättelse för

Verksamhets- berättelse för Verksamhets- berättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för Celiakiföreningen i Kronobergs län 1 januari 31 december 2013. Medlemmar: Vid årets slut hade Celiakiföreningen i Kronobergs län medlemmar enligt

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Murgrönan Samfällighetsförening Sida 1-3 KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA Välkomna till årsstämma i Murgrönan Samfällighetsförening Tid: Torsdagen den 12 oktober 2016 kl. 19.00. Plats: Samfällighetslokalen Blåklockevägen

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen för Hjärt- och Lungsjukas förening i Östhammars kommun, org.nr 802429 3352, får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2017. Styrelsen har under året haft

Läs mer

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande.

Ordförande Ina El-Sherif förklarade årsmötet öppnat. Årsmötet beslutade att välja Åsa Andersson till ordförande. Protokoll Årsmöte Distriktssköterskeföreningen i Stockholm 2016-04-07 Bygget Fest & Konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm Närvarande: 54 medlemmar 1 Mötets öppnande Ordförande Ina El-Sherif förklarade

Läs mer

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening

Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening Protokoll från årsmötet för Stensviks Ångbåtsbryggförening 1 Datum: 2015-07-11 klockan 11.00 Plats: Stensviks ångbåtsbrygga 1. Johnny Rosberg öppnade mötet och presenterade dagordningen. 2. Till ordförande

Läs mer

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!!

KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! KINDA SPF PROGRAM VÅR-SOMMAR 2018 VARMT VÄLKOMMEN!!!!!! Tisdag 13 mars kl 13.30 Kättilstad församlingshem Vikten av en god munhälsa Information av tandhygienist från Folktandvården. Einar Samuelsson med

Läs mer

Dagordning vid årsmötet den 25 februari 2018 med. Föreningen HjärtLung Hässleholm

Dagordning vid årsmötet den 25 februari 2018 med. Föreningen HjärtLung Hässleholm Verksamhetsberättelse 2017 Dagordning vid årsmötet den 25 februari 2018 med Föreningen HjärtLung Hässleholm 1. Mötets öppnande 2. Parentation 3. Fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning

Läs mer