Inbjudan att anmäla intresse. Tillfälligt anställd personal (AD 10)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Inbjudan att anmäla intresse. Tillfälligt anställd personal (AD 10)"

Transkript

1 Personalavdelningen Rekrytering och karriärutveckling Inbjudan att anmäla intresse Tillfälligt anställd personal (AD 10) Experter till revisioner av bankunionen/resolution av banker (den gemensamma tillsynsmekanismen och den gemensamma resolutionsmekanismen) VILKA VI ÄR Europeiska revisionsrätten är den EU-institution som enligt fördraget ska granska EU:s finanser. Revisionsrätten bidrar såsom EU:s externa revisor till att förbättra EU:s ekonomiska förvaltning och fungerar som oberoende väktare av EU-medborgarnas ekonomiska intressen. Vi utför revisioner och bedömer hur EU:s medel uppbärs och används. Vi undersöker om de ekonomiska transaktionerna har bokförts och redovisats i vederbörlig ordning, om de har genomförts lagligt och korrekt och om de har förvaltats så att sparsamhet, effektivitet och ändamålsenlighet garanteras. Vi offentliggör resultatet av våra revisioner i tydliga, relevanta och objektiva rapporter. Vi avger också yttranden i frågor som rör den ekonomiska förvaltningen. Vi verkar för större redovisningsskyldighet och insyn och hjälper Europaparlamentet och rådet att övervaka genomförandet av EU:s budget, särskilt under förfarandet för beviljande av ansvarsfrihet. Vi är fast beslutna att vara en effektiv organisation som går i spetsen för utvecklingen av offentlig revision och förvaltning. Den 1 januari 2016 blir revisionsrätten en uppgiftsbaserad organisation. De anställda kommer då att tillhöra en pool varifrån de fördelas administrativt till de olika avdelningerna utifrån våra prioriteringar. Revisionsrätten har sitt säte i Luxemburg. Revisionsarbetet i arbetsgruppen för finansiell och ekonomisk styrning omfattar program för finansiell anpassning (t.ex. programmen för ekonomiskt stöd till Grekland, Irland och Portugal), förfarandet vid alltför stora underskott, de tre europeiska tillsynsmyndigheterna (Europeiska bankmyndigheten (EBA), Europeiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten (Eiopa) och Europeiska värdepappers- och marknadsmyndigheten (Esma)), ECB (den gemensamma tillsynsmekanismen) och från och med 2016 även den gemensamma resolutionsmekanismen. Arbetsgruppen gör effektivitetsrevisioner och bedömer insatsernas effektivitet eller åtgärdernas ändamålsenlighet. Det är ett intellektuellt utmanande och innovativt arbete där arbetsgruppen ska föreslå revisionsarbetets inriktning och omfattning på områden som inte har granskats tidigare av revisionsrätten. Arbetsgruppen består av 22 erfarna experter och engagerade yngre experter från elva olika länder. Vi söker experter till den undergrupp som arbetar med bankunionen, det vill säga ECB:s gemensamma tillsynsmekanism (SSM) och den gemensamma resolutionsmekanismen (SRM).

2 Revisioner av den gemensamma resolutionsmekanismen gäller alla tillämpliga förfaranden vid en resolution, särskilt återhämtnings- och resolutionsplanering, TLAC (den totala kapaciteten att absorbera förluster) och MREL (minimikrav för kapitalbas och kvalificerade skulder), resolutionsordningar och tillämpning av resolutionsverktyg. Revisionsrättens mandat beskrivs närmare i artikel 92 i förordningen om den gemensamma resolutionsmekanismen. 1 VI ERBJUDER Revisionsrätten har två lediga tjänster för tillfälligt anställd personal. Beroende på tillgänglig budget och de behov som uppstår vid en resolution kan vi komma att erbjuda fler tjänster på grundval av den reservlista som upprättas vid detta förfarande. Grundlönen för lönegrad AD 10 (löneklass 1) uppgår för närvarande till 8 129,38 euro i månaden. Utöver grundlönen kan vissa ersättningar tillkomma enligt villkoren i tjänsteföreskrifterna. Grundlönen beskattas av unionen och är befriad från nationell skatt. EU-institutionerna har ett eget pensions- och sjuk- och hälsovårdssystem och avgifterna för det dras av från lönen. Barn till anställda har rätt till fri skolgång på Europaskolan. I experternas arbetsuppgifter ingår bland annat följande: Bidra till utformningen och genomförandet av programmet för revisionsarbetet när det gäller Europeiska bankunionen och tillhörande ämnen. Planera och genomföra revisioner av utvalda frågor som gäller den gemensamma resolutionsmekanismen och andra frågor avseende bankunionen (t.ex. EBA, Esma, Eiopa, översiktliga analyser av regleringar av finansmarknaderna m.m.). Ta fram och tillämpa förfaranden för att avgöra om sparsamhet, effektivitet och ändamålsenlighet beaktades tillräckligt när den gemensamma resolutionsfonden användes och om bedömningen av fondstödet var effektiv och noggrann. Ta fram revisionsplaneringsdokument och checklistor på ditt expertområde, utveckla revisionsverktyg för revisioner av den gemensamma resolutionsmekanismen och utarbeta granskningsrapporter och andra dokument som ska offentliggöras. Delta i kunskapsskapande och kunskapsutbyte och utbilda yngre personal. Företräda granskningsteamet vid möten med interna och externa intressenter och förmedla information mellan revisionsrättens högsta ledning och revisionsobjektet. VI SÖKER Alla sökande som på dagen för sin ansökan uppfyller följande krav får delta i urvalsförfarandet: 1. Utbildning I enlighet med artikel 5 i tjänsteföreskrifterna krävs * avslutad universitetsutbildning som med normal studietakt motsvarar minst fyra år, eller * avslutad universitetsutbildning som med normal studietakt motsvarar minst tre år, plus minst ett års relevant yrkeserfarenhet, eller * när det ligger i tjänstens intresse, motsvarande yrkesutbildning. 1 Förordning nr 806/2014 av den 15 juli 2014.

3 Vi godtar endast utbildningsintyg som utfärdas av myndigheter i EU:s medlemsstater och utbildningsintyg som bedöms som likvärdiga av relevanta myndigheter i EU:s medlemsstater. I vederbörligen motiverade fall kan en yrkesexamen (t.ex. ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), nationell revisorsexamen eller Certified Valuation Analyst (CVA)) betraktas som likvärdig med en universitetsexamen på minst tre år. 2. Yrkeserfarenhet De sökande måste ha minst tio års yrkeserfarenhet, varav minst tre år på ett eller flera av följande områden: Värderingsspecialist (tillgångar och skulder, derivater) vid ett bank- eller finansinstitut. Bankcontroller eller riskcontroller. Extern eller intern bankrevisor (eller revisor vid ett högre revisionsorgan eller inspektör på plats vid en banktillsynsmyndighet) med erfarenhet av resolutioner eller fördjupade värderingar. Expert på resolution/omstrukturering vid en nationell resolutionsmyndighet. Expert på resolution/omstrukturering vid en nationell/överstatlig tillsynsmyndighet med direkt erfarenhet av omstrukturering. Bankresolutionsexpert i egen egenskap av konkursförvaltare eller i en rådgivande funktion (t.ex. sammanslagning och förvärv (M & A)) i detta sammanhang. Bankresolutionsexpert vid en bank som är direkt inblandad i arbetet med resolution/omstrukturering av banker. Anställd vid ett insättningsgarantisystem (eller institutionellt skyddssystem, IPS) som arbetar med resolution/omstrukturering av banker. Bankresolutionsexpert från en överstatlig tillsynsmyndighet (t.ex. EBA eller Esma) med en tydlig koppling till resolution av banker. Annan relevant och direkt erfarenhet av resolutioner eller värderingar av bank-/finansinstitut som beskrivs utförligt (t.ex. handläggare vid en nationell eller internationell konkurrensmyndighet som arbetar med omstrukturering i finanssektorn). 3. Ytterligare erfarenhet och kompetens Utöver den erfarenhet som krävs ovan kan följande beaktas i urvalsförfarandet: Erfarenhet av att utarbeta resolutions- eller återhämtningsplaner. Akademisk erfarenhet som är kopplad till arbetsuppgifterna. Erfarenhet av att tillämpa fjärde kapitalkravsdirektivet och kapitalkravsförordningen och förordningen om den gemensamma tillsynsmekanismen (t.ex. utarbeta resolutions- eller återhämtningsplaner) Kunskaper i relevanta internationella redovisningsstandarder (IFRS, International Financial Reporting Standards). Yrkescertifiering (t.ex. auktoriserad revisor, ACCA, nationell revisorsexamen, Certified Financial Analyst, CFA), särskilt Certified Valuation Analyst. 4. Språkkunskaper De sökande måste ha fördjupade kunskaper i ett av Europeiska unionens officiella språk och tillfredsställande kunskaper i ytterligare ett av dessa språk. Med hänsyn till de uppgifter som ska utföras krävs goda kunskaper i engelska och franska.

4 BEHÖRIGHET REKRYTERINGSVILLKOR I enlighet med artikel 28 i tjänsteföreskrifterna måste de sökande - vara medborgare i en av Europeiska unionens medlemsstater, - åtnjuta fulla medborgerliga rättigheter, - ha fullgjort alla skyldigheter enligt gällande värnpliktslagstiftning, - uppfylla de skötsamhetskrav som ställs för tjänsteutövningen. URVALSFÖRFARANDE En urvalskommitté kommer att bedöma godkända sökandes handlingar och upprätta en reservlista över de sökande som uppnår kommitténs fastställda gräns för godkänt. De sökande får besked om de tas med på listan senast ett kvartal efter det att ansökan lämnades in (t.ex. får en sökande som lämnar in en ansökan den 30 december 2015 besked senast den 31 mars 2016). Att man finns med på reservlistan betyder inte i något fall att man har rätt till anställning. Utifrån reservlistan kommer urvalskommittén att intervjua de sökande och kan vid behov anordna andra särskilda prov för att bedöma de sökandes färdigheter. Reservlistan kommer att vara giltig till den 31 december 2016 och giltighetstiden kan komma att förlängas. ANSÖKAN Ansökan ska vara skriven på engelska eller franska och skickas med e-post till följande adress: vacancies@eca.europa.eu. I ansökans ärenderad ska referensnumret för detta förfarande anges. Till ansökan ska följande handlingar bifogas: - Ett personligt brev (högst en sida). - En aktuell meritförteckning i Europassformat (högst fem sidor) (se - Ett ifyllt, undertecknat och daterat intyg på heder och samvete (se bilaga). Denna inbjudan att anmäla intresse gäller tills vidare, men vi uppmanar sökande att lämna in en ansökan så snart som möjligt så att vi snabbt kan tillsätta tjänsterna. Revisionsrätten tillämpar en politik för lika rättigheter och icke-diskriminering och välkomnar därför ansökningar från alla behöriga män och kvinnor. KONTAKT Stéphane Le Port, tfn , e-post: stephane.leport@eca.europa.eu Nadia Djerouni, tfn , e-post: nadia.djerouni@eca.europa.eu SKYDD AV PERSONUPPGIFTER Enligt artikel 7.3 i förordning (EG) nr 45/2001 av den 18 december 2000 om skydd för enskilda då gemenskapsinstitutionerna och gemenskapsorganen behandlar personuppgifter och om den fria rörligheten för sådana uppgifter kommer revisionsrätten endast behandla personuppgifterna för de ändamål för vilka de överfördes.

5 INTYG PÅ HEDER OCH SAMVETE DEN SÖKANDE Efternamn och förnamn: E-postadress: Mobiltelefonnummer: Jag uppfyller nedanstående behörighetskrav (sätt kryss i motsvarande ruta): JA NEJ 1. Minst fyraårig avslutad universitetsutbildning, eller treårig avslutad universitetsutbildning plus minst ett års lämplig yrkeserfarenhet eller motsvarande yrkesutbildning. 2. Minst tio års års yrkeserfarenhet, varav minst tre år på ett eller flera av de angivna områdena (punkt 2 under rubriken Yrkeserfarenhet). 3.1 Fördjupade kunskaper i ett av Europeiska unionens officiella språk och tillfredsställande kunskaper i minst ytterligare ett av dessa språk. 3.2 Goda kunskaper i engelska och franska. 4. Jag har lämnat in en ansökan på engelska eller franska, tillsammans med ett personligt brev (på högst en sida), en aktuell meritförteckning (på högst fem sidor) och detta intyg på heder och samvete. Kompletterande uppgifter vad gäller min ansökan: 5.1 Vilka av följande profiler utmärker din yrkeserfarenhet? (Flera svar är möjliga, ange vilka år och månader för varje kategori) Erfarenhet (varaktighet) Referensperiod i mertiförteckningen 1: Värderingsspecialist (tillgångar och skulder, derivater) 2: Bankcontroller 3: Extern eller intern bankrevisor (eller revisor vid ett högre revisionsorgan eller inspektör på plats vid en banktillsynsmyndighet) med erfarenhet av resolutioner 4: Expert på resolution/omstrukturering vid en nationell resolutionsmyndighet 5: Expert på resolution/omstrukturering vid en nationell/överstatlig tillsynsmyndighet 6: Bankresolutionsexpert i egenskap av konkursförvaltare eller i en rådgivande funktion (t.ex. sammanslagning och förvärv, M&A) i detta sammanhang 7: Bankresolutionsexpert vid en bank som direkt arbetar med resolution/omstrukturering av banker 8: Anställd vid ett insättningsgarantisystem (eller institutionellt skyddssystem, IPS) som arbetar med resolution/omstrukturering av banker 9: Bankresolutionsexpert vid en överstatlig tillsynsmyndighet (t.ex. EBA, Esma) med en tydlig koppling till resolutioner av banker 10: Annan relevant och direkt erfarenhet av resolutioner eller värderingar av bank- /finansinstitut som beskrivs utförligt (t.ex. handläggare vid en nationell eller internationell konkurrensmyndighet som arbetar med omstrukturering i finanssektorn) 5.2 Om du kryssade i ruta 10, specificera: 12, rue Alcide De Gasperi - L Luxembourg T: (+352) E: vacancies@eca.europa.eu

6 JA NEJ 6.1. Har du någon yrkesexamen? 6.2 Om svaret är ja, ange vilka yrkesexamina (t.ex. revisorsexamen, Certified Valuation Analyst (CVA) eller Certified Financial Analyst (CFA). 7.1 Har din akademiska erfarenhet (förutom de yrkesexamina som anges i fråga sex) någon koppling till de profiler som listas i fråga fem? I akademisk erfarenhet ingår undervisning och publikationer. 7.2 Om svaret är ja, beskriv din erfarenhet och räkna upp universitetsexamina, publikationer och undervisning samt förklara kopplingen till profilerna ovan. 8.1 Har du erfarenhet av att tillämpa fjärde kapitalkravsdirektivet och kapitalkravsförordningen och förordningen om den gemensamma tillsynsmekanismen eller erfarenhet av att tillämpa liknande nationell lagstiftning? 8.2 Om svaret är ja, beskriv erfarenhetens karaktär och längd. 9.1 Har du erfarenhet av att göra finansiella analyser eller riskbedömningar av finansinstitut? Beskriv även dina kunskaper i IFRS i detta sammanhang. 9.2 Om svaret är ja, beskriv din erfarenhet 10.1 Har du erfarenhet av utvärdering av tillgångar/skulder, inbegripet erfarenhet av finansieringsinstrument? 10.2 Om svaret är ja, beskriv din erfarenhet och ange vilken typ av och storleken på de tillgångar/skulder/derivat som bedömdes Har du erfarenhet av att utarbeta återhämtnings- eller resolutionsplaner för banker eller av att bedöma dem? 11.2 Om svaret är ja, beskriv din erfarenhet. 12 Vilken annan erfarenhet har du av resolutioner eller banker som inte täcks av frågorna ovan? Beskriv den. 13 Vilken nationell lagstiftning är du bekant med? Lista den Vilka är de centrala problemen vid en värdering av tillgångarna i en bank som befinner sig i en resolutionssituation och vad skulle din roll bestå i med tanke på din särskilda arbetslivserfarenhet av att granska värderingsprocessen tillförlitlighet? (Högst 250 ord)

7 14.2 Vilka är de främsta konflikter mellan berörda parter i en resolutionssituation som inbegriper externt fondstöd, vilka förfaranden skulle du använda för att åtgärda sådana problem och vad skulle du ha för roll i arbetsgruppen? (Högst 250 ord) Jag intygar på heder och samvete att uppgifterna i denna ansökan (personligt brev, meritförteckning i Europass-format och intyg på heder och samvete) är riktiga och fullständiga. Jag intygar även att jag i) är medborgare i en av Europeiska unionens medlemsstater, ii) åtnjuter fullständiga medborgerliga rättigheter, iii) har fullgjort alla skyldigheter enligt gällande värnpliktslagstiftning, iv) uppfyller de skötsamhetskrav som ställs för tjänsteutövningen. Jag åtar mig att lämna in kopior på följande handlingar: - Bevis på medborgarskapet (till exempel id-kort eller pass.). - Examensbevis och intyg. - I förekommande fall tjänstgöringsintyg eller anställningskontrakt samt det senaste lönebeskedet. Jag intygar på heder och samvete att ovannämnda handlingar är riktiga och fullständiga. Jag är medveten om att ansökan avslås om jag inte lämnar alla handlingar (personligt brev, meritförteckning i Europass-format och intyg på heder och samvete på franska eller engelska). Datum: Namnteckning:

(Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN REVISIONSRÄTTEN MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST ECA/2018/1. En (1) direktörstjänst revision

(Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN REVISIONSRÄTTEN MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST ECA/2018/1. En (1) direktörstjänst revision 6.3.2018 SV Europeiska unionens officiella tidning C 84 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN REVISIONSRÄTTEN MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST ECA/2018/1 En (1) direktörstjänst revision (tjänstegrupp

Läs mer

C 164 A. Europeiska unionens officiella tidning. Meddelanden och upplysningar. Yttranden. sextionde årgången. 24 maj 2017.

C 164 A. Europeiska unionens officiella tidning. Meddelanden och upplysningar. Yttranden. sextionde årgången. 24 maj 2017. Europeiska unionens officiella tidning C 164 A Svensk utgåva Meddelanden och upplysningar sextionde årgången 24 maj 2017 Innehållsförteckning V Yttranden ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN Revisionsrätten 2017/C

Läs mer

Inbjudan att anmäla intresse. Förste rådgivare inom media och redaktionella frågor. (Tillfälligt anställda AD13 AD14 en tjänst)

Inbjudan att anmäla intresse. Förste rådgivare inom media och redaktionella frågor. (Tillfälligt anställda AD13 AD14 en tjänst) Inbjudan att anmäla intresse Förste rådgivare inom media och redaktionella frågor (Tillfälligt anställda AD13 AD14 en tjänst) OM REVISIONSRÄTTEN Europeiska revisionsrätten är Europeiska unionens externa

Läs mer

C 191 A. Europeiska unionens officiella tidning. Meddelanden och upplysningar. Yttranden. sextionde årgången. 16 juni 2017.

C 191 A. Europeiska unionens officiella tidning. Meddelanden och upplysningar. Yttranden. sextionde årgången. 16 juni 2017. Europeiska unionens officiella tidning C 191 A Svensk utgåva Meddelanden och upplysningar sextionde årgången 16 juni 2017 Innehållsförteckning V Yttranden ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN Revisionsrätten 2017/C

Läs mer

EUROPSKI REVIZORSKI SUD CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI

EUROPSKI REVIZORSKI SUD CORTE DEI CONTI EUROPEA EIROPAS REVĪZIJAS PALĀTA EUROPOS AUDITO RŪMAI ЕВРОПЕЙСКА СМЕТНА ПАЛАТА TRIBUNAL DE CUENTAS EUROPEO EVROPSKÝ ÚČETNÍ DVŮR DEN EUROPÆISKE REVISIONSRET EUROPÄISCHER RECHNUNGSHOF EUROOPA KONTROLLIKODA ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙO EUROPEAN COURT OF AUDITORS

Läs mer

1. Inledning. 2. ECB och dess administrativa omprövningsnämnd. 3. Den administrativa omprövningsnämndens sammansättning ECB-PUBLIC

1. Inledning. 2. ECB och dess administrativa omprövningsnämnd. 3. Den administrativa omprövningsnämndens sammansättning ECB-PUBLIC SV ECB-PUBLIC Uppmaning att inkomma med intresseanmälan för externa experter som ska utnämnas till suppleant i Europeiska centralbankens administrativa omprövningsnämnd (Frankfurt am Main, Tyskland) 1.

Läs mer

EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN

EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN C 39/10 Europeiska unionens officiella tidning 8.2.2011 EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDEN EUROPEISKA SYSTEMRISKNÄMNDENS BESLUT av den 20 januari 2011 om förfarandena och kraven som gäller för urval, utnämning

Läs mer

EUROPEISKA REVISIONSRÄT TEN

EUROPEISKA REVISIONSRÄT TEN EUROPEISKA REVISIONSRÄT TEN Ståndpunktsdokument 2011 KONSEKVENSER FÖR OFFENTLIG REDOVISNINGSSKYLDIGHET OCH OFFENTLIG REVISION I EU OCH REVISIONSRÄTTENS ROLL MOT BAKGRUND AV DEN RÅDANDE FINANSIELLA OCH

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Utkast till EUROPAPARLAMENTETS, RÅDETS OCH KOMMISSIONENS BESLUT

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION. Utkast till EUROPAPARLAMENTETS, RÅDETS OCH KOMMISSIONENS BESLUT EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS KOMMISSION Bryssel den 18.7.2001 KOM(2001) 411 slutlig Utkast till EUROPAPARLAMENTETS, RÅDETS OCH KOMMISSIONENS BESLUT om tjänsteföreskrifter och allmänna villkor för utövande

Läs mer

1. Inledning. 2. ECB och dess administrativa omprövningsnämnd

1. Inledning. 2. ECB och dess administrativa omprövningsnämnd Uppmaning att inkomma med intresseanmälan för externa experter som ska utnämnas till ledamot i Europeiska centralbankens administrativa omprövningsnämnd (Frankfurt am Main, Tyskland) 1. Inledning Genom

Läs mer

EFCA CA FGIII 1602 CHEFSASSISTENT. EFCA välkomnar sökande som är mycket motiverade att delta i utvecklingen av EFCA.

EFCA CA FGIII 1602 CHEFSASSISTENT. EFCA välkomnar sökande som är mycket motiverade att delta i utvecklingen av EFCA. REKRYTERING EUROPEISKA FISKEKONTROLLBYRÅN (EFCA) ÄR ETT EU-ORGAN SOM INRÄTTADES 2005 MED SYFTET ATT ORGANISERA OPERATIV SAMORDNING AV MEDLEMSSTATERNAS KONTROLL- OCH INSPEKTIONSVERKSAMHET NÄR DET GÄLLER

Läs mer

Ansvarsfrihet för 2012: Organet för europeiska regleringsmyndigheter för elektronisk kommunikation

Ansvarsfrihet för 2012: Organet för europeiska regleringsmyndigheter för elektronisk kommunikation P7_TA(2014)0301 Ansvarsfrihet för 2012: Organet för europeiska regleringsmyndigheter för elektronisk kommunikation 1. Europaparlamentets beslut av den 3 april 2014 om ansvarsfrihet för genomförandet av

Läs mer

Meddelanden och upplysningar

Meddelanden och upplysningar Europeiska unionens officiella tidning C 368 A Svensk utgåva Meddelanden och upplysningar femtionionde årgången 7 oktober 2016 Innehållsförteckning V Yttranden ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN Europeiska kommissionen

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska Unionens Byrå för Grundläggande Rättigheter för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/38)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska Unionens Byrå för Grundläggande Rättigheter för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/38) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/203 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska Unionens Byrå för Grundläggande Rättigheter för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/38)

Läs mer

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO)

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO) 17.11.2010 SV Europeiska unionens officiella tidning C 312 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO) MEDDELANDE OM ALLMÄNT UTTAGNINGSPROV EPSO/AST/111/10 SEKRETERARE

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar

RAPPORT. om årsredovisningen för Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/51 RAPPORT om årsredovisningen för Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur för budgetåret 2015 med genomförandeorganets

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generalsekreterare för Europeiska unionens råd

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, generalsekreterare för Europeiska unionens råd Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2018/0163 (NLE) 9361/18 ADD 1 FÖRSLAG från: inkom den: 25 maj 2018 till: Komm. dok. nr: Ärende: EPPO 12 EUROJUST 58

Läs mer

Meddelande om ledig tjänst personalassistent (kontraktsanställd, FG III) vid Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.

Meddelande om ledig tjänst personalassistent (kontraktsanställd, FG III) vid Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF. Meddelande om ledig tjänst personalassistent (kontraktsanställd, FG III) vid Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.: EASO/2016/CA/003 Offentliggörande Externt Titel och funktion Personalassistent

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska sjösäkerhetsbyrån för budgetåret 2015, med byråns svar (2016/C 449/24)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska sjösäkerhetsbyrån för budgetåret 2015, med byråns svar (2016/C 449/24) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/133 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska sjösäkerhetsbyrån för budgetåret 2015, med byråns svar (2016/C 449/24) INLEDNING 1. Europeiska sjösäkerhetsbyrån

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan för upprättande av en reservlista för tjänsten. Personalansvarig (lönegrad AD7)

Inbjudan till intresseanmälan för upprättande av en reservlista för tjänsten. Personalansvarig (lönegrad AD7) Inbjudan till intresseanmälan för upprättande av en reservlista för tjänsten Personalansvarig (lönegrad AD7) Byrån för samarbete mellan energitillsynsmyndigheter REF.: ACER/2015/09 Offentliggörande Titel

Läs mer

EUROPEISKA KOMMISSIONEN

EUROPEISKA KOMMISSIONEN 9.11.2010 C 302 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN EUROPEISKA KOMMISSIONEN UTLYSNING AV LEDIG TJÄNST Direktör för Europeiska arbetsmiljöbyrån Bilbao (Spanien) (KOM/2010/10285) (2010/C 302 A/01)

Läs mer

Sista ansökningsdag: kl (belgisk tid) 1. Ledig tjänst: Tillfälligt anställd AD 11 AD Arbetsuppgifter:

Sista ansökningsdag: kl (belgisk tid) 1. Ledig tjänst: Tillfälligt anställd AD 11 AD Arbetsuppgifter: MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST nr AD/T/01/17 som ENHETSCHEF (man eller kvinna) vid sekretariatet för grupp I (Arbetsgivargruppen) vid Europeiska ekonomiska och sociala kommittén (EESK) Offentliggjort i enlighet

Läs mer

med den gemensamma resolutionsnämndens, rådets och kommissionens svar

med den gemensamma resolutionsnämndens, rådets och kommissionens svar Rapport i enlighet med artikel 92.4 i förordning (EU) nr 806/2014 om eventuella ansvarsförbindelser (oavsett om det gäller den gemensamma resolutionsnämnden, rådet, kommissionen eller på annat sätt) som

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Gemenskapens växtsortsmyndighet för budgetåret 2015, med myndighetens (2016/C 449/08)

RAPPORT. om årsredovisningen för Gemenskapens växtsortsmyndighet för budgetåret 2015, med myndighetens (2016/C 449/08) C 449/46 SV Europeiska unionens officiella tidning 1.12.2016 RAPPORT om årsredovisningen för Gemenskapens växtsortsmyndighet för budgetåret 2015, med myndighetens svar (2016/C 449/08) INLEDNING 1. Gemenskapens

Läs mer

Sista ansökningsdag: 16/01/ Ledig tjänst: Tillfälligt anställd AD 8 AD Arbetsuppgifter:

Sista ansökningsdag: 16/01/ Ledig tjänst: Tillfälligt anställd AD 8 AD Arbetsuppgifter: MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST nr AD/T/01/16 som HANDLÄGGARE (man eller kvinna) vid sekretariatet för grupp I (Arbetsgivargruppen) vid Europeiska ekonomiska och sociala kommittén (EESK) Offentliggjort i enlighet

Läs mer

Tal av Vítor Caldeira, ordförande för Europeiska revisionsrätten

Tal av Vítor Caldeira, ordförande för Europeiska revisionsrätten Tal Luxemburg den 18 mars 2014 ECA/14/09 Tal av Vítor Caldeira, ordförande för Europeiska revisionsrätten Presentation av revisionsrättens årliga arbetsprogram för 2014 för Europaparlamentets budgetkontrollutskott

Läs mer

EFCA TA AD ADMINISTRATÖRSPROGRAM OCH STÖD. EFCA välkomnar sökande som är mycket motiverade att delta i utvecklingen av EFCA.

EFCA TA AD ADMINISTRATÖRSPROGRAM OCH STÖD. EFCA välkomnar sökande som är mycket motiverade att delta i utvecklingen av EFCA. REKRYTERING EUROPEISKA FISKEKONTROLLBYRÅN (EFCA) ÄR ETT EU-ORGAN SOM INRÄTTADES 2005 MED SYFTET ATT ORGANISERA OPERATIV SAMORDNING AV MEDLEMSSTATERNAS KONTROLL- OCH INSPEKTIONSVERKSAMHET NÄR DET GÄLLER

Läs mer

REVISIONSRÄTTEN. Artiklarna 285 till 287 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (EUFfördraget).

REVISIONSRÄTTEN. Artiklarna 285 till 287 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt (EUFfördraget). REVISIONSRÄTTEN Europeiska revisionsrätten ansvarar för granskningen av EU:s finanser. Revisionsrätten bidrar som EU:s externa revisor till att förbättra EU:s finansiella förvaltning och fungerar som oberoende

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare

Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Jordi AYET PUIGARNAU, direktör, för Europeiska kommissionens generalsekreterare Europeiska unionens råd Bryssel den 28 maj 2018 (OR. en) Interinstitutionellt ärende: 2018/0163 (NLE) 9361/18 FÖRSLAG från: inkom den: 25 maj 2018 till: Komm. dok. nr: Ärende: EPPO 12 EUROJUST 58 CATS

Läs mer

EFCA TA AD PROJEKTLEDARE FÖR CHARTRADE FARKOSTER. EFCA välkomnar sökande som är mycket motiverade att delta i utvecklingen av EFCA.

EFCA TA AD PROJEKTLEDARE FÖR CHARTRADE FARKOSTER. EFCA välkomnar sökande som är mycket motiverade att delta i utvecklingen av EFCA. REKRYTERING EUROPEISKA FISKEKONTROLLBYRÅN (EFCA) ÄR ETT EU-ORGAN SOM INRÄTTADES 2005 MED SYFTET ATT ORGANISERA OPERATIV SAMORDNING AV MEDLEMSSTATERNAS KONTROLL- OCH INSPEKTIONSVERKSAMHET NÄR DET GÄLLER

Läs mer

Tillfälligt anställd VEXT/16/120/AD 13/BOA_Chairperson Sista ansökningsdag 20/07/2016

Tillfälligt anställd VEXT/16/120/AD 13/BOA_Chairperson Sista ansökningsdag 20/07/2016 STYRELSEN MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet (EUIPO), nedan kallad myndigheten, söker en ordförande till en överklagandenämnd. Benämning ORDFÖRANDE I EN ÖVERKLAGANDENÄMND

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska järnvägsbyrån för budgetåret 2015 med byråns svar (2016/C 449/28)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska järnvägsbyrån för budgetåret 2015 med byråns svar (2016/C 449/28) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/151 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska järnvägsbyrån för budgetåret 2015 med byråns svar (2016/C 449/28) INLEDNING 1. Europeiska järnvägsbyrån

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska jämställdhetsinstitutet för budgetåret 2015 med institutets svar (2016/C 449/19)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska jämställdhetsinstitutet för budgetåret 2015 med institutets svar (2016/C 449/19) C 449/102 SV Europeiska unionens officiella tidning 1.12.2016 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska jämställdhetsinstitutet för budgetåret 2015 med institutets svar (2016/C 449/19) INLEDNING 1. Europeiska

Läs mer

REF.: EASO/2016/TA/006. Informationshandläggare COI (information om ursprungsland)

REF.: EASO/2016/TA/006. Informationshandläggare COI (information om ursprungsland) Meddelande om ledig tjänst informationshandläggare COI (information om ursprungsland) (tillfälligt anställd, AD 5) på Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.: EASO/2016/TA/006 Offentliggörande

Läs mer

REKRYTERING AV TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA FÖR GENERALDIREKTORATET FÖR PERSONAL OCH SÄKERHET

REKRYTERING AV TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA FÖR GENERALDIREKTORATET FÖR PERSONAL OCH SÄKERHET COM/TA/HR/13/AD9 REKRYTERING AV TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA FÖR GENERALDIREKTORATET FÖR PERSONAL OCH SÄKERHET Kommissionen anordnar ett urvalsförfarande för att tillsätta en tjänst som rådgivare i generaldirektoratet

Läs mer

Rapport om årsredovisningen för Byrån för Organet för europeiska regleringsmyndigheter för elektronisk kommunikation för budgetåret 2014

Rapport om årsredovisningen för Byrån för Organet för europeiska regleringsmyndigheter för elektronisk kommunikation för budgetåret 2014 Rapport om årsredovisningen för Byrån för Organet för europeiska regleringsmyndigheter för elektronisk kommunikation för budgetåret 2014 med byråns svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg

Läs mer

(Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN REGIONKOMMITTÉN. MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST CDR/AD14/ 13BIS /13 som DIREKTÖR vid direktoratet för översättning

(Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN REGIONKOMMITTÉN. MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST CDR/AD14/ 13BIS /13 som DIREKTÖR vid direktoratet för översättning 18.6.2013 SV Europeiska unionens officiella tidning C 172 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN REGIONKOMMITTÉN MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST CDR/AD14/ 13BIS /13 som DIREKTÖR vid direktoratet för översättning

Läs mer

(Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR

(Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR L 115/12 Europeiska unionens officiella tidning 27.4.2012 II (Icke-lagstiftningsakter) FÖRORDNINGAR KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) nr 363/2012 av den 23 februari 2012 om förfarandereglerna för

Läs mer

Rapport om årsredovisningen för Byrån för samarbete mellan energitillsynsmyndigheter för budgetåret 2015

Rapport om årsredovisningen för Byrån för samarbete mellan energitillsynsmyndigheter för budgetåret 2015 Rapport om årsredovisningen för Byrån för samarbete mellan energitillsynsmyndigheter för budgetåret 2015 med byråns svar 12, rue Alcide De Gasperi L-1615 Luxembourg T +352 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska byrån för luftfartssäkerhet för budgetåret 2015 med byråns svar (2016/C 449/10)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska byrån för luftfartssäkerhet för budgetåret 2015 med byråns svar (2016/C 449/10) C 449/56 SV Europeiska unionens officiella tidning 1.12.2016 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska byrån för luftfartssäkerhet för budgetåret 2015 med byråns svar (2016/C 449/10) INLEDNING 1. Europeiska

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska bankmyndigheten för budgetåret 2015 med myndighetens svar (2016/C 449/13)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska bankmyndigheten för budgetåret 2015 med myndighetens svar (2016/C 449/13) C 449/72 SV Europeiska unionens officiella tidning 1.12.2016 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska bankmyndigheten för budgetåret 2015 med myndighetens svar (2016/C 449/13) INLEDNING 1. Europeiska

Läs mer

EUROPEISKA KOMMISSIONEN

EUROPEISKA KOMMISSIONEN 31.7.2013 SV Europeiska unionens officiella tidning C 219 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN EUROPEISKA KOMMISSIONEN EUROPEISKA DATATILLSYNSMANNEN Utlysning av ledig tjänst som europeisk datatillsynsman

Läs mer

RAPPORT (2016/C 449/07)

RAPPORT (2016/C 449/07) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/41 RAPPORT om årsredovisningen för Genomförandeorganet för konsument-, hälso-, jordbruks- och livsmedelsfrågor för budgetåret 2015 med genomförandeorganets

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. VEXT/18/344/AD 10/ACA 31 oktober 2018 kl. 24:00 lokal tid i Alicante (CET)

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. VEXT/18/344/AD 10/ACA 31 oktober 2018 kl. 24:00 lokal tid i Alicante (CET) MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Tjänstegrupp/lönegrad AD 10 Typ av kontrakt Referens Sista ansökningsdag Anställningsort Verkställande direktör för EUIPO:s akademi

Läs mer

Försäkran på heder och samvete om uteslutnings- och urvalskriterier

Försäkran på heder och samvete om uteslutnings- och urvalskriterier Försäkran på heder och samvete om uteslutnings- och urvalskriterier Undertecknad [namn på den person som undertecknar handlingen], som företräder: (fysisk person) mig själv Nummer på ID-handling eller

Läs mer

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS OFFICIELLA TIDNING Nr L 56/ 1

EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS OFFICIELLA TIDNING Nr L 56/ 1 Ol/Vol. 01 Europeiska gemenskapernas officiella tidning 39 368R0259 4.1.68 EUROPEISKA GEMENSKAPERNAS OFFICIELLA TIDNING Nr L 56/ 1 RÅDETS FÖRORDNING (EEG, EURATOM, EKSG ) nr 259/68 av den 29 februari 1968

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Genomförandeorganet för Europeiska forskningsrådet för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar (2016/C 449/29)

RAPPORT. om årsredovisningen för Genomförandeorganet för Europeiska forskningsrådet för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar (2016/C 449/29) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/157 RAPPORT om årsredovisningen för Genomförandeorganet för Europeiska forskningsrådet för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar (2016/C

Läs mer

med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt, särskilt artiklarna och 132,

med beaktande av fördraget om Europeiska unionens funktionssätt, särskilt artiklarna och 132, L 314/66 1.12.2015 EUROPEISKA CENTRALBANKENS BESLUT (EU) 2015/2218 av den 20 november 2015 om ett förfarande för att undanta anställda från presumtionen att de har väsentlig inverkan på riskprofilen för

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska Polisbyrån för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/37)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska Polisbyrån för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/37) C 449/198 SV Europeiska unionens officiella tidning 1.12.2016 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska Polisbyrån för budgetåret 2015 med Byråns svar (2016/C 449/37) INLEDNING 1. Europeiska polisbyrån

Läs mer

Meddelanden och upplysningar

Meddelanden och upplysningar Europeiska unionens officiella tidning C 295 A Svensk utgåva Meddelanden och upplysningar sextioförsta årgången 21 augusti 2018 Innehållsförteckning V Yttranden ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN Europeiska kommissionen

Läs mer

REKRYTERING AV TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA TILL GENERALDIREKTORATET FÖR ENERGI

REKRYTERING AV TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA TILL GENERALDIREKTORATET FÖR ENERGI COM/TA/ENER/ADV/18/AD13/BRUSSELS REKRYTERING AV TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA TILL GENERALDIREKTORATET FÖR ENERGI Europeiska kommissionen anordnar ett externt urvalsförfarande för att tillsätta en tjänst inom

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Genomförandeorganet för små och medelstora företag för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar (2016/C 449/11)

RAPPORT. om årsredovisningen för Genomförandeorganet för små och medelstora företag för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar (2016/C 449/11) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/61 RAPPORT om årsredovisningen för Genomförandeorganet för små och medelstora företag för budgetåret 2015 med genomförandeorganets svar (2016/C

Läs mer

EFCA/TA/AD10/1802 BITRÄDANDE CHEF FÖR ENHETEN FÖR EU:S VATTEN OCH NORDATLANTEN

EFCA/TA/AD10/1802 BITRÄDANDE CHEF FÖR ENHETEN FÖR EU:S VATTEN OCH NORDATLANTEN REKRYTERING EUROPEISKA FISKEKONTROLLBYRÅN (EFCA) ÄR ETT EU-ORGAN SOM INRÄTTADES 2005 MED SYFTET ATT ORGANISERA OPERATIV SAMORDNING AV MEDLEMSSTATERNAS KONTROLL- OCH INSPEKTIONSVERKSAMHET NÄR DET GÄLLER

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Tjänstegrupp/lönegrad Typ av kontrakt Referens Sista ansökningsdag Anställningsort Biträdande avdelningschef vid avdelningen för internationellt

Läs mer

EUROPEISKA KOMMISSIONEN

EUROPEISKA KOMMISSIONEN 28.5.2014 SV Europeiska unionens officiella tidning C 163 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN EUROPEISKA KOMMISSIONEN Europeiska datatillsynsmannen Utlysning av ledig tjänst som biträdande datatillsynsman

Läs mer

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet

Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet 2002R1606 SV 10.04.2008 001.001 1 Detta dokument är endast avsett som dokumentationshjälpmedel och institutionerna ansvarar inte för innehållet B EUROPAPARLAMENTETS OCH RÅDETS FÖRORDNING (EG) nr 1606/2002

Läs mer

Offentliggjort i enlighet med artiklarna 2 a och 8 i anställningsvillkoren för övriga anställda i Europeiska unionen

Offentliggjort i enlighet med artiklarna 2 a och 8 i anställningsvillkoren för övriga anställda i Europeiska unionen MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST NR AD/T/15/18 avseende EN tjänst som generalsekreterare (man eller kvinna) vid Europeiska ekonomiska och sociala kommitténs sekretariat Offentliggjort i enlighet med artiklarna

Läs mer

ANSÖKNINGSFORMULÄR. UPPHANDLANDE MYNDIGHET: Europeiska unionens domstol. Du bör noggrant läsa igenom meddelandet om upphandling på ditt målspråk.

ANSÖKNINGSFORMULÄR. UPPHANDLANDE MYNDIGHET: Europeiska unionens domstol. Du bör noggrant läsa igenom meddelandet om upphandling på ditt målspråk. ANSÖKNINGSFORMULÄR FÖRHANDLAT FÖRFARANDE FÖR FÖLJANDE UPPHANDLING AV TJÄNSTER: Ramkontrakt för översättning av juridiska texter från vissa av Europeiska unionens officiella språk till svenska (2013) UPPHANDLANDE

Läs mer

ÖVERSÄTTNINGSCENTRUMETS BESLUT OM GENOMFÖRANDET AV FÖRORDNING (EG) NR 1049/2001 OM ALLMÄNHETENS TILLGÅNG TILL HANDLINGAR

ÖVERSÄTTNINGSCENTRUMETS BESLUT OM GENOMFÖRANDET AV FÖRORDNING (EG) NR 1049/2001 OM ALLMÄNHETENS TILLGÅNG TILL HANDLINGAR CT/CA-012/2004/01sv ÖVERSÄTTNINGSCENTRUMETS BESLUT OM GENOMFÖRANDET AV FÖRORDNING (EG) NR 1049/2001 OM ALLMÄNHETENS TILLGÅNG TILL HANDLINGAR STYRELSEN HAR FATTAT DETTA BESLUT med beaktande av rådets förordning

Läs mer

(Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN REGIONKOMMITTÉN MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST CDR/AD14/6BIS/2016. som DIREKTÖR (MAN ELLER KVINNA)

(Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN REGIONKOMMITTÉN MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST CDR/AD14/6BIS/2016. som DIREKTÖR (MAN ELLER KVINNA) 11.2.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 52 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN REGIONKOMMITTÉN MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST CDR/AD14/6BIS/2016 som DIREKTÖR (MAN ELLER KVINNA) vid direktoratet

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska unionens byrå för nät- och informationssäkerhet för budgetåret 2015 med byråns svar (2016/C 449/25)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska unionens byrå för nät- och informationssäkerhet för budgetåret 2015 med byråns svar (2016/C 449/25) C 449/138 SV Europeiska unionens officiella tidning 1.12.2016 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska unionens byrå för nät- och informationssäkerhet för budgetåret 2015 med byråns svar (2016/C 449/25)

Läs mer

Europeiska unionens officiella tidning

Europeiska unionens officiella tidning 5.7.2014 L 198/7 EUROPEISKA CENTRALBANKENS BESLUT av den 31 januari 2014 om nära samarbete med nationella behöriga myndigheter i deltagande medlemsstater som inte har euron som valuta (ECB/2014/5) (2014/434/EU)

Läs mer

FÖRSLAG TILL YTTRANDE

FÖRSLAG TILL YTTRANDE EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Budgetutskottet 15.2.2012 2011/0455(COD) FÖRSLAG TILL YTTRANDE från budgetutskottet till utskottet för rättsliga frågor över förslaget till Europaparlamentets och rådets förordning

Läs mer

EUROPEISKA CENTRALBANKENS RIKTLINJE (EU)

EUROPEISKA CENTRALBANKENS RIKTLINJE (EU) L 306/32 RIKTLINJER EUROPEISKA CENTRALBANKENS RIKTLINJE (EU) 2016/1993 av den 4 november 2016 om principer för samordningen av bedömningen enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 575/2013,

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar för budgetåret 2015 med centrumets svar (2016/C 449/14)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar för budgetåret 2015 med centrumets svar (2016/C 449/14) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/77 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar för budgetåret 2015 med centrumets svar (2016/C

Läs mer

Artikel 1. Syfte och tillämpningsområde

Artikel 1. Syfte och tillämpningsområde L 107/76 25.4.2015 EUROPEISKA CENTRALBANKENS BESLUT (EU) 2015/656 av den 4 februari 2015 om villkoren för att kreditinstitut ska få inräkna delårs- eller årsöverskott i kärnprimärkapitalet i enlighet med

Läs mer

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO)

EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO) 25.5.2011 SV Europeiska unionens officiella tidning C 155 A/1 V (Yttranden) ADMINISTRATIVA FÖRFARANDEN EUROPEISKA REKRYTERINGSBYRÅN (EPSO) MEDDELANDE OM ALLMÄNT UTTAGNINGSPROV EPSO/AD/215/11 Handläggare

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk (ECNN) för budgetåret 2016 med centrumets svar

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk (ECNN) för budgetåret 2016 med centrumets svar C 417/150 SV Europeiska unionens officiella tidning 6.12.2017 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk (ECNN) för budgetåret 2016 med centrumets

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Brottsbekämpande expert (M/K) Tjänstegrupp/lönegrad AD 8 Typ av kontrakt Tillfälligt anställd Referens VEXT/18/292/AD 8/OBS Sista ansökningsdag

Läs mer

Härmed utlyses ovanstående tjänst som tillfälligt anställd vid Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar (ECDC).

Härmed utlyses ovanstående tjänst som tillfälligt anställd vid Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar (ECDC). Europeiskt centrum för förebyggande och kontroll av sjukdomar Meddelande om ledig tjänst senior expert inom allmän övervakning/gruppchef för allmän övervakning vid avdelningen för övervakning och insatsstöd

Läs mer

ANSÖKNINGSBLANKETT. Ansökan innehåller följande handlingar (sätt kryss i lämplig ruta):

ANSÖKNINGSBLANKETT. Ansökan innehåller följande handlingar (sätt kryss i lämplig ruta): ANSÖKNINGSBLANKETT Bifogat översänds ansökan från [namn] med anledning av anmodan att lämna intresseanmälan MARKT/2003/12/F för experter på området finansiella tjänster ur användarperspektiv i syfte att

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europols pensionsfond för budgetåret 2015 med fondens svar (2016/C 449/26)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europols pensionsfond för budgetåret 2015 med fondens svar (2016/C 449/26) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/143 RAPPORT om årsredovisningen för Europols pensionsfond för budgetåret 2015 med fondens svar (2016/C 449/26) INLEDNING 1. Europols pensionsfond

Läs mer

REF.: EASO/2017/TA/035. Handläggare av asylstöd enligt Dublinförordningen

REF.: EASO/2017/TA/035. Handläggare av asylstöd enligt Dublinförordningen Meddelande om ledig tjänst handläggare av asylstöd enligt Dublinförordningen (tillfälligt anställd, AD 5) på Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.: EASO/2017/TA/035 Offentliggörande Tjänstetitel

Läs mer

(Text av betydelse för EES)

(Text av betydelse för EES) 30.6.2016 L 173/47 KOMMISSIONENS GENOMFÖRANDEFÖRORDNING (EU) 2016/1055 av den 29 juni 2016 om fastställande av tekniska standarder vad gäller de tekniska villkoren för lämpligt offentliggörande av insiderinformation

Läs mer

Riktlinjer om de minimikriterier som en omstruktureringsplan för verksamheten ska uppfylla

Riktlinjer om de minimikriterier som en omstruktureringsplan för verksamheten ska uppfylla EBA/GL/2015/21 19.05.2016 Riktlinjer om de minimikriterier som en omstruktureringsplan för verksamheten ska uppfylla 1 1. Efterlevnads- och rapporteringsskyldigheter Riktlinjernas status 1. Detta dokument

Läs mer

Väktare av EU:s finanser

Väktare av EU:s finanser SV Väktare av EU:s finanser EUROPEISKA REVISIONSRÄTTEN Granskning av EU-medel i hela världen Europeiska revisionsrätten är en EU institution som grundades 1977 och ligger i Luxemburg. Revisionsrätten har

Läs mer

RAPPORT (2017/C 417/09)

RAPPORT (2017/C 417/09) 6.12.2017 SV Europeiska unionens officiella tidning C 417/63 RAPPORT om årsredovisningen för Genomförandeorganet för utbildning, audiovisuella medier och kultur (Eacea) för budgetåret 2016 med genomförandeorganets

Läs mer

RAPPORT (2017/C 417/34)

RAPPORT (2017/C 417/34) C 417/212 SV Europeiska unionens officiella tidning 6.12.2017 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska institutet för förbättring av levnads- och arbetsvillkor (Eurofound) för budgetåret 2016, med institutets

Läs mer

10/01/2012 ESMA/2011/188

10/01/2012 ESMA/2011/188 Riktlinjer och rekommendationer Samarbete, inbegripet delegering, mellan Esma, behöriga myndigheter och behöriga sektorsmyndigheter enligt förordning (EU) nr 513/2011 om kreditvärderingsinstitut 10/01/2012

Läs mer

URVALSFÖRFARANDE FÖR TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA FÖR GENERALDIREKTORATET FÖR BUDGET

URVALSFÖRFARANDE FÖR TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA FÖR GENERALDIREKTORATET FÖR BUDGET COM/TA/BUDG.R3-MOD/14/AD8 URVALSFÖRFARANDE FÖR TILLFÄLLIGT ANSTÄLLDA FÖR GENERALDIREKTORATET FÖR BUDGET Europeiska kommissionen anordnar ett urvalsförfarande för en tjänst som handläggare på generaldirektoratet

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. Jurist (M/K) VEXT/17/170/AD6/Jurist 8 mars 2017 kl. 24:00 lokal tid i Alicante (CET)

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA. Jurist (M/K) VEXT/17/170/AD6/Jurist 8 mars 2017 kl. 24:00 lokal tid i Alicante (CET) MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST FÖR ATT UPPRÄTTA EN RESERVLISTA Benämning Tjänstegrupp/lönegrad AD 6 Typ av kontrakt Referens Sista ansökningsdag Anställningsort Jurist (M/K) Tillfälligt anställd VEXT/17/170/AD6/Jurist

Läs mer

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2009-2014 Budgetkontrollutskottet 19.10.2011 2011/...(NLE) FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om nomineringen av Henrik Otbo till ämbetet som ledamot av revisionsrätten (C7-.../2011 2011/...(NLE))

Läs mer

Externt meddelande om ledig tjänst vid Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.: EASO/2019/TA/020

Externt meddelande om ledig tjänst vid Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.: EASO/2019/TA/020 Externt meddelande om ledig tjänst vid Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.: EASO/2019/TA/020 Tjänstetitel Typ av kontrakt Ansvarig för vägledning om länder Tillfälligt anställd Tjänstegrupp/lönegrad

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska Byrån för rättsligt samarbete för budgetåret 2015, med Eurojusts svar (2016/C 449/36)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska Byrån för rättsligt samarbete för budgetåret 2015, med Eurojusts svar (2016/C 449/36) 1.12.2016 SV Europeiska unionens officiella tidning C 449/193 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska Byrån för rättsligt samarbete för budgetåret 2015, med Eurojusts svar (2016/C 449/36) INLEDNING

Läs mer

Europeiska unionens råd Bryssel den 30 juni 2017 (OR. en)

Europeiska unionens råd Bryssel den 30 juni 2017 (OR. en) Conseil UE Europeiska unionens råd Bryssel den 30 juni 2017 (OR. en) PUBLIC 9899/17 LIMITE EF 115 ECOFIN 489 NOT från: till: Ärende: Rådets generalsekretariat Ständiga representanternas kommitté (Coreper

Läs mer

C 326/266 Europeiska unionens officiella tidning 26.10.2012. PROTOKOLL (nr 7) OM EUROPEISKA UNIONENS IMMUNITET OCH PRIVILEGIER

C 326/266 Europeiska unionens officiella tidning 26.10.2012. PROTOKOLL (nr 7) OM EUROPEISKA UNIONENS IMMUNITET OCH PRIVILEGIER C 326/266 Europeiska unionens officiella tidning 26.10.2012 PROTOKOLL (nr 7) OM EUROPEISKA UNIONENS IMMUNITET OCH PRIVILEGIER DE HÖGA FÖRDRAGSSLUTANDE PARTERNA, SOM BEAKTAR att, i enlighet med artikel

Läs mer

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST KOMMUNIKATIONSANSVARIG REF.: ESMA/2017/VAC8/AD5

MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST KOMMUNIKATIONSANSVARIG REF.: ESMA/2017/VAC8/AD5 Datum: 20 mars 2017 ESMA/2017/VAC8/AD5 MEDDELANDE OM LEDIG TJÄNST KOMMUNIKATIONSANSVARIG (KVINNA ELLER MAN) REF.: ESMA/2017/VAC8/AD5 Typ av kontrakt Tillfälligt anställd1 Tjänstegrupp och lönegrad AD5

Läs mer

Meddelande om ledig tjänst projektsamordnare (kontraktsanställd, FG IV) på Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.

Meddelande om ledig tjänst projektsamordnare (kontraktsanställd, FG IV) på Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF. Meddelande om ledig tjänst projektsamordnare (kontraktsanställd, FG IV) på Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.: EASO/2016/CA/004 Offentliggörande: Titel och funktion: Externt Projektsamordnare

Läs mer

Årsrapporten för 2017 Vanliga frågor. 1. Vilken roll har Europeiska revisionsrätten när det gäller EU-budgeten?

Årsrapporten för 2017 Vanliga frågor. 1. Vilken roll har Europeiska revisionsrätten när det gäller EU-budgeten? VANLIGA FRÅGOR Luxemburg den 4 oktober 2018 Årsrapporten för 2017 Vanliga frågor 1. Vilken roll har Europeiska revisionsrätten när det gäller EU-budgeten? Varje år kontrollerar vi EU:s räkenskaper och

Läs mer

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska yrkesutbildningsstiftelsen (ETF) för budgetåret 2016 med stiftelsens svar (2017/C 417/29)

RAPPORT. om årsredovisningen för Europeiska yrkesutbildningsstiftelsen (ETF) för budgetåret 2016 med stiftelsens svar (2017/C 417/29) 6.12.2017 SV Europeiska unionens officiella tidning C 417/181 RAPPORT om årsredovisningen för Europeiska yrkesutbildningsstiftelsen (ETF) för budgetåret 2016 med stiftelsens svar (2017/C 417/29) INLEDNING

Läs mer

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE

FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE EUROPAPARLAMENTET 2004 Budgetkontrollutskottet 2009 PRELIMINÄR VERSION 2006/2074(DEC) 9.2.2007 FÖRSLAG TILL BETÄNKANDE om ansvarsfrihet för genomförandet av Europeiska unionens allmänna budget för budgetåret

Läs mer

Externt meddelande om ledig tjänst vid Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.: EASO/2018/TA/004

Externt meddelande om ledig tjänst vid Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.: EASO/2018/TA/004 Externt meddelande om ledig tjänst vid Europeiska stödkontoret för asylfrågor (Easo) REF.: EASO/2018/TA/004 Tjänstetitel Typ av kontrakt Chefsjurist Tillfälligt anställd Tjänstegrupp/lönegrad AD 8 1. VILKA

Läs mer

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING

Förslag till RÅDETS FÖRORDNING EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 7.11.2013 COM(2013) 770 final 2013/0378 (NLE) Förslag till RÅDETS FÖRORDNING om anpassning med verkan från och med den 1 juli 2013 av storleken på avgiften till pensionssystemet

Läs mer

Case Id: a5c78a85-b05e-4d1d-ae1e-0421dc5a9721

Case Id: a5c78a85-b05e-4d1d-ae1e-0421dc5a9721 Case Id: a5c78a85-b05e-4d1d-ae1e-0421dc5a9721 Enkät om ett europeiskt yrkeskort för sjuksköterskor, läkare, farmaceuter, sjukgymnaster, ingenjörer, bergsguider och fastighetsmäklare (för behöriga och andra

Läs mer

RAPPORT (2016/C 449/03)

RAPPORT (2016/C 449/03) C 449/22 SV Europeiska unionens officiella tidning 1.12.2016 RAPPORT om årsredovisningen för Byrån för Organet för europeiska regleringsmyndigheter för elektronisk kommunikation för budgetåret 2015 med

Läs mer

CDT-AD5-2019/07 FINSK ÖVERSÄTTARE LÖNEGRAD: AVDELNING: ÖVERSÄTTNING Finsk-ugriska, baltiska och slaviska språk 1 TJÄNSTGÖRINGSORT: LUXEMBURG

CDT-AD5-2019/07 FINSK ÖVERSÄTTARE LÖNEGRAD: AVDELNING: ÖVERSÄTTNING Finsk-ugriska, baltiska och slaviska språk 1 TJÄNSTGÖRINGSORT: LUXEMBURG Luxemburg den 27/09/2019 REF.: CDT-AD5-2019/07 FINSK ÖVERSÄTTARE LÖNEGRAD: AD5 AVDELNING: ÖVERSÄTTNING Finsk-ugriska, baltiska och slaviska språk 1 TJÄNSTGÖRINGSORT: LUXEMBURG Översättningscentrum för

Läs mer

EFCA anordnar ett uttagningsförfarande för att upprätta en reservlista med högst 10 sökande till följande befattning:

EFCA anordnar ett uttagningsförfarande för att upprätta en reservlista med högst 10 sökande till följande befattning: REKRYTERING EUROPEISKA FISKEKONTROLLBYRÅN (EFCA) ÄR ETT EU-ORGAN SOM INRÄTTADES 2005 MED SYFTET ATT ORGANISERA OPERATIV SAMORDNING AV MEDLEMSSTATERNAS KONTROLL- OCH INSPEKTIONSVERKSAMHET NÄR DET GÄLLER

Läs mer

EESK:s pris till det civila samhället Förklaring på heder och samvete om uteslutningskriterier och anmälningsvillkor

EESK:s pris till det civila samhället Förklaring på heder och samvete om uteslutningskriterier och anmälningsvillkor Europeiska ekonomiska och sociala kommittén EESK:s pris till det civila samhället Förklaring på heder och samvete om uteslutningskriterier och anmälningsvillkor Undertecknad [namn på den person som undertecknar

Läs mer

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den

KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den EUROPEISKA KOMMISSIONEN Bryssel den 14.7.2016 C(2016) 4407 final KOMMISSIONENS DELEGERADE FÖRORDNING (EU) / av den 14.7.2016 om komplettering av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 600/2014

Läs mer

EFCA anordnar ett uttagningsförfarande för att upprätta en reservlista med högst 15 sökande till följande befattning:

EFCA anordnar ett uttagningsförfarande för att upprätta en reservlista med högst 15 sökande till följande befattning: REKRYTERING EUROPEISKA FISKEKONTROLLBYRÅN (EFCA) ÄR ETT EU-ORGAN SOM INRÄTTADES 2005 MED SYFTET ATT ORGANISERA OPERATIV SAMORDNING AV MEDLEMSSTATERNAS KONTROLL- OCH INSPEKTIONSVERKSAMHET NÄR DET GÄLLER

Läs mer