AMATRON 3. AMATRON 3 En för alla Lätt att använda Modern och driftssäker

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "AMATRON 3. AMATRON 3 En för alla Lätt att använda Modern och driftssäker"

Transkript

1 AMATRON 3

2 AMATRON 3 AMATRON 3 En för alla Lätt att använda Modern och driftssäker

3 2 3 AMATRON 3 Den lättanvända manöverboxen för handelsgödselspridare, växtskyddssprutor och såmaskiner för bekväm maskinmanövrering och övervakning Modern design och optimal manövrering MATRON 3 är AMAZONEs nya manöverbox för styrning och manövrering av såväl AMAZONE-maskiner som ännu inte är ISOBUS-kompatibla som alla slags ISOBUS-maskiner. Den kombinerar de beprövade egenskaperna och funktionerna hos AMATRON + med många nya funktioner. Dessutom till ett pris som gör att du verkligen får valuta för pengarna. AMATRON 3 är därför den idealiska terminalen för alla som vill utöka sin nuvarande AMAZONE-maskinpark med nya ISOBUS-maskiner. AMATRON 3 är mycket användarvänlig tack vare sin översiktliga, enkla och logiska manövrering samt bakgrundsbelysta knappar. Systemet övervakas med hjälp av en inbyggd lågreflekterande skärm med hög kontrast. Den kompakta formen tar inte stor plats i förarhytten. Funktionerna GPS-Switch, GPS-Track och GPS-Maps är redan förinstallerade, någon annan programvara behövs alltså inte. Dessa applikationer kan användas under en gratis testperiod på 50 timmar. Först därefter bestämmer du om du vill aktivera applikationerna slutgiltigt.

4 AMATRON 3 AMATRON 3 Den universella ISOBUS-manöverboxen Därför ska du välja AMATRON 3 AMATRON 3 är bakåtkompatibel med alla AMATRON + - maskiner som finns på marknaden. Samtidigt är AMATRON 3 kompatibel med alla ISOBUSmaskiner. Den utgör en bro mellan NON-ISOBUS- och ISOBUS-världen utan att man behöver byta terminal. Med AMATRON 3 kan man manövrera flera ISOBUSmaskiner samtidigt. Med Toggle-knappen växlar man enkelt mellan redskapen. Med Task Controller som är standard kan applikationskartor i ISO-XML-format bearbetas i både AMABUS- och ISOBUS-läget (med GPS Maps-modul). Följande tillval är förinstallerade under testperioden på 50 timmar: GPS-Switch, den GPS-baserade automatiska vändtegsoch delbreddsavstängningen för kompatibla maskiner. GPS-Track, den lättmanövrerade GPS-baserade guidningsfunktionen som även kan användas separat. GPS-Maps, extramodulen som möjliggör GPS-baserad bearbetning av applikationskartor i filformatet Shape. För både AMABUS- och ISOBUS-läget. Bakgrundsbelysta knappar Skärm med hög kontrast Med Task Controller kan man utbyta data med programvaran på gårdens dator. För detta ändamål används dataformatet ISO-XML. Det beprövade ASD-gränssnittet kan naturligtvis fortfarande användas. GPS-Switch read GPS-Track read GPS-Maps read

5 Huvudargument 4 5 AMABUS och ISOBUS begreppet AMABUS betecknar maskiner som har en arbetsdator och som tidigare manövrerades med AMATRON +. I motsats till detta uppfyller ISOBUS-maskiner och ISOBUS-displayer standarden och är även kompatibla med utrustning från andra tillverkare som också uppfyller denna standard. Manöverbox AMATRON 3

6 AMATRON 3 AMATRON 3 För handelsgödselspridare, växtskyddssprutor och såmaskiner På AMAZONEs burna växtskyddssprutor UF och bogserade växtskyddssprutor UG och UX möjliggör AMATRON 3 förutom manövrering av armatur- och sektionsfunktionerna även reglering av förinställd spridningsmängd (l/ha). Definierade mängdändringar genomförs snabbt och exakt. Med AMATRON 3 på t.ex. AMAZONE-spridaren ZA-M tillsammans med elektronikpaketet Comfort aktiverar man elektrohydrauliskt gränsspridaranordningen Limiter och de hydrauliska till/frånspjällen för en hastighetsanpassad mängdreglering. På AMAZONEs såmaskiner används AMATRON 3 för elektronisk körspårsinkoppling. Spridningsmängden ändras även här i fritt valfria steg. På bogserade såmaskinen Cirrus manövreras de omfattande elektrohydrauliska funktionerna som sådjup eller bearbetningsintensitet via AMATRON 3.

7 10 Konceptet IT-Farming gör AMATRON 3 till en navet i systemet för manövrering, mängdstyrning, övervakning och dokumentation för såmaskiner, växtskyddssprutor och handelsgödselspridare. Via definierade och öppna gränssnitt utbyts data med annan IT-Farmingteknik. GPS-Switch read GPS-Switch: Den GPS-baserade, helautomatiska vändtegs- och delbreddsavstängningen för gödselspridare, växtskyddssprutor och såmaskiner som är förberedda för GPS-Switch. Om ett fält är inlagt och om gränserna är kända kan föraren i autoläget koncentrera sig helt och hållet på körningen. GPS-Switch har alla funktioner från ISOBUS TC-SC (Task Controller SectionControl). GPS-Track read GPS-Track Guidningssystemet GPS-Track är ett enormt hjälpmedel för förarens orientering på fältet, framför allt på vallar (som saknar körspår). GPS-Maps read GPS-Maps Extramodulen som möjliggör GPS-baserad bearbetning av applikationskartor i filformatet Shape, för både AMABUS- och ISOBUS-läget. Man kan antingen direkt ange spridnings- eller sprutmängden. Mängderna kan justeras med AMATRON 3. Med Task Controller som är standard kan applikationskartor i ISO-XML-format bearbetas i både AMABUS- och ISOBUS-läget. 11

8 AMATRON 3 Översikt AMATRON 3 manöverbox Översiktlig logisk användarvänlig AMATRON 3 har en VGA-display för maximal ljusstyrka och bred betraktningsvinkel. Displayen och alla knappar är bakgrundsbelysta för maximal ergonomi även i skymning och mörker. Lågreflekterande skärm Består av arbetsskärm och funktionsfält. Enkel växling mellan dag- och nattläge. Arbetsskärm Visar maskinens aktuella arbetsstatus på ett översiktligt sätt. Escape-knapp För snabb växling mellan arbetsmenyn och inmatningsmenyn (AMABUS). På-/av -knapp Gränssnitt för extern kommunikation (ASD) CAN-gränssnitt AMATRON 3 kan anslutas med traktorns basutrustning eller med ISOBUS-kablarna. Datorn har en Task Controller och anslutning till automatisk fältrelaterad dokumentation (ASD) eller en givare (t.ex. kvävesensor). AMATRON 3 har ett gränssnitt för anslutning av en GPS-mottagare.

9 Joystick (tillval) Bekväm manövrering av funktionerna med multifunktionsspak. Växlingsknapp Växla mellan användningar, som t.ex. maskin- och GPS-vy. Funktionsknappar Snabbt och enkelt val av funktioner. Joystick för maskinmanövrering Det är ännu bekvämare att manövrera maskinfunktionerna via joysticken. En liten vippbrytare gör det möjligt att använda de åtta knapparna i tre olika nivåer. Upp till 24 funktioner kan användas. Funktionsfält Visar tillgängliga funktioner. Pilknappar För enkel mängdinställning och inmatning av siffror och bokstäver (AMABUS och ISOBUS), samt för navigering i menystrukturen (ISOBUS). 3 x 8 knappar = 24 funktioner! Bläddra- och ACK-knapp Med denna knapp kan man öppna flera menysidor (AMABUS) eller kvittera meddelanden (ISOBUS). GPS-gränssnitt För anslutning av GPS-mottagare från sensorer (t.ex. för information om körhastighet eller kraftuttagsvarvtal) och Tractor-ECU.

10 AMATRON 3 GPS-Switch Automatisk vändtegs- och delbreddsavstängning Fördelar på t.ex. en handelsgödselspridare Med en exakt positionering via satellitnavigeringssystemet sker tillkoppling och frånkoppling helautomatiskt och exakt. Via en 2-, 6- eller 8-faldig delbreddsavstängning kan arbetsbredden för AMAZONE-spridaren anpassas efter förhållandena på åkern t.ex. på kilar eller om det sista körspåret inte går jämnt ut. Med GPS-Switch utförs det med en tidigare okänd noggrannhet: manöverboxen känner automatiskt av om det handlar om en redan bearbetad yta och slår på eller stänger av den aktuella delbredden. Det förutsätter att spridaren är en ZA-TS eller att den har en hydraulisk hydrauldrift: ZA-M Hydro.

11 GPS-Switch GPS-Switch read Prisvärd och funktionell. Anslut bara ett GPS-Switch ready redskap och föraren får en enastående komfortnivå och högsta precision även på natten och vid dålig sikt. Licens för GPS-Switch krävs endast en gång oavsett hur många redskap som används. Fördelar Det moduluppbyggda systemet gör det möjligt att använda befintliga GPS-system som positionsgivare för exempelvis spårstyrning. Detta sänker kostnaderna. Du kan lägga all din uppmärksamhet på körningen och redskapet. Förutom hög komfort för föraren erbjuder GPS-Switch betydligt högre tillämpningskvalitet och säkerhet. Beroende på fältets struktur kan man spara upp till 5 % på insatsmedlen. Vid sådd och spridning av växtskyddsmedel visas dessutom de viktigaste maskindata på GPS-Switch-skärmen. Viktig information: GPS-Switch kan även efterutrustas i befintliga AMATRON 3. Möjlighet till både nattarbete och högre hastigheter. Systemet arbetar alltid med samma precision oavsett om det är dag eller natt. På så sätt kan man alltid uppnå samma optimala resultat och dokumentation med hjälp av den automatiska vändtegs- och delbreddsavstängningen.

12 AMATRON 3 GPS-Track GPS-baserad guidning GPS-Track den praktiska hjälpen för orientering på fältet Guidningssystemet GPS-Track gör det möjligt att hela tiden utnyttja maskinen optimalt och undvika överlappning vid arbeten efter sådd eller på vall. Att räkna majsrader tillhör det förflutna.

13 GPS-Track GPS-Track read Guidningssystemet GPS-Track är ett enormt hjälpmedel för förarens orientering på fältet. Den har flera olika spårlägen som A-B-linje och konturföljning samt hinderfunktion. Körspåren är tydligt numrerade. Avvikelsen från ideallinjen visas grafiskt på displayen. Tydliga styrrekommendationer hjälper dig att hålla rätt i spåret. Även avståndet till nästa körspår visas exakt idealiskt för att t.ex. hitta den rätta majsraden. Som tillval finns även Lightbar för montering direkt i synfältet. Fördelar GPS-Track är en enkel och intuitiv GPS-baserad guidning med översiktlig visning som anger avvikelser i cm. Den grafiska visningen av styrrekommendationer hjälper dig att hålla rätt i spåret. Det har aldrig varit enklare att hålla rätt kurs! Perfekt för vall eller bearbetning efter sådd. Kan användas med GPS-Switch eller separat med t.ex. kultivator. GPS-Track har en praktisk hinderfunktion: spara hinder i minnet och bli varnad i rätt tid Idealiskt komplement till GPS-Switch! Viktig information: GPS-Track kan även eftermonteras på befintliga GPS-Switchterminaler och AMATRON 3. Lightbar Den externa Lightbar kan monteras direkt i synfältet med AMATRON 3 på sidan för idealisk manövrering.

14 AMATRON 3 GPS-Maps Använd applikationskartor på ett enkelt sätt GPS-Maps Precision Farming på ett enkelt sätt Enkel och intuitiv användning av applikationskartor: Kartorna kan importeras i vanliga format och anpassas efter situationen i terminalen. Det behövs inget datorprogram. Oavsett om färdiga kartor eller kartor med dosmängder ladda bara ner, anpassa och kör.

15 GPS-Maps GPS-Maps read GPS-Maps, extramodulen som möjliggör GPS-baserad bearbetning av applikationskartor i filformatet Shape. För både AMABUS- och ISOBUS-läget. Det krävs en Shape-fil i ett WGS-84-format. AMATRON 3 har två olika möjligheter för att använda applikationskartor. Antingen använder man önskad gödningsvikt, förbrukningsmängd, utsädesvikt eller antal kärnor per hektar. Eller använder man direkt önskad mängd aktiv substans. Med extrainformationen om halten av den aktiva substansen räknar AMATRON 3 automatiskt ut den nödvändiga volymen. Fördelar GPS-Maps är ett intuitivt system för bearbetning av applikationskartor. Automatisk reglering av spridningsmängd utifrån applikationskartor. Smidig dataimport via USB-minne. Optimal växtkontroll genom behovsanpassad tillämpning. Viktig information: GPS-Maps kan även eftermonteras på befintliga GPS-Switchterminaler och AMATRON 3.

16 AMATRON 3 Task Controller (uppdragshantering) För maskinintegrerad datalagring och uppdragshantering Task Controller gör det möjligt att spara data för maskinen och utbyta data mellan maskinen och informationssystem för jordbruksdrift. För detta ändamål används dataformatet ISO-XML. Beroende på komplexitet kan man Ladda ner och skapa uppdrag Bearbeta uppdrag Dokumentera utförda uppdrag Importera och exportera data via USB-minne för vidarebearbetning TC-BAS Task Controller basic Beskriver dokumentationen av summerade värden som ger användbar information om det utförda arbetet. Maskinen tillhandahåller värdena. Datautbytet mellan GIS-programmet och Task Controller sker via ISO-XML-dataformatet. På så sätt kan man enkelt importera uppdrag i Task Controller eller exportera den färdiga dokumentationen. TC-GEO Task Controller geo-based En extra möjlighet att samla in positionsrelaterade data eller planera positionsrelaterade uppdrag t.ex. med applikationskartor.

17 Task Controller Modern och driftssäker Modern och driftssäker Enkel, säker dokumentation Automatisk fältrelaterad dokumentation (ASD) är ett produkt- och tillverkarövergripande dokumentationskoncept för överföring av fältrelaterade data mellan manöverboxen AMATRON 3 och olika GIS-program. Gränssnittet är öppet för alla tillverkare. Med ASD kan lantbrukaren integrera alla maskiner i dokumentationskedjan på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Här är ett urval av GIS-program som stödjer automatisk fältrelaterad dokumentation (ASD): Finns inte din partner med? Kontakta oss! Som standard kan Amatron 3 kommunicera med annan styr- eller sensorteknik, t.ex. Yara N-sensor, N-sensor ALS, Cropmeter, GPS-mottagare eller handdatorer för överföring av applikationskartor. N-sensorteknik för precis och växtkontrollerad tillämpning

18 En terminal för alla AMAZONE-maskiner Handelsgödselspridare Buren handelsgödselspridare ZA-M Buren handelsgödselspridare ZA-M Ultra Buren handelsgödselspridare ZA-TS Bogserad handelsgödselspridare ZG-TS Växtskyddssprutor Buren växtskyddsspruta UF Bogserad växtskyddsspruta UG Bogserad växtskyddsspruta UX Självgående Pantera Såmaskiner Mekanisk buren såmaskin D9 Mekanisk buren såmaskin AD Pneumatisk buren såmaskin AD-P Special och AD-P Super Buren såkombination med fronttank Avant Pneumatisk bogserad såkombination Cirrus Pneumatisk bogserad såmaskin Cayena Pneumatisk bogserad såmaskin Citan Precisionssåmaskin EDX Bilder, innehåll och tekniska data är inte bindande! Maskinavbildningar kan avvika beroende på landsspecifika trafikbestämmelser. AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH & Co. KG Box 51 D Hasbergen-Gaste Tel: +49 (0) Fax: +49 (0) Söderberg & Haak Maskin AB Industrivägen Box Staffanstorp Tel: Fax: Internet: E-post: MI4349 (sv_se) Printed in Germany E-post:

Exakt produktivitet börjar här Pro-moduler och mängddosering.

Exakt produktivitet börjar här Pro-moduler och mängddosering. Exakt produktivitet börjar här Pro-moduler och mängddosering. Precisionslantbruk är enkelt Äger du redan en ISOBUS-förberedd spruta, såmaskin och/eller gödselspridare och vill nu kunna utnyttja fördelarna

Läs mer

Så här överträffar odlingen dina förväntningar. modern gödslingsteknik garanterar hög avkastning

Så här överträffar odlingen dina förväntningar. modern gödslingsteknik garanterar hög avkastning ZG-B 1 Så här överträffar odlingen dina förväntningar modern gödslingsteknik garanterar hög avkastning Att odlingsväxter får växa ostört är den viktigaste förutsättningen för bra avkastning. Det finns

Läs mer

Så här överträffar odlingen dina förväntningar modern gödslingsteknik garanterar hög avkastning

Så här överträffar odlingen dina förväntningar modern gödslingsteknik garanterar hög avkastning ZG-B 1 Så här överträffar odlingen dina förväntningar modern gödslingsteknik garanterar hög avkastning Att odlingsväxter får växa ostört är den viktigaste förutsättningen för bra avkastning. Det finns

Läs mer

az AMATRON 3 Bruksanvisning Manöverterminal Läs och beakta denna bruksanvisning före första idrifttagning. Förvara den för framtida bruk.

az AMATRON 3 Bruksanvisning Manöverterminal Läs och beakta denna bruksanvisning före första idrifttagning. Förvara den för framtida bruk. Bruksanvisning az AMATRON 3 Manöverterminal MG4130 BAG0094.6 02.15 Printed in Germany sv Läs och beakta denna bruksanvisning före första idrifttagning. Förvara den för framtida bruk. DET FÅR INTE verka

Läs mer

AMAZONE UG effektiv och tillförlitlig bogserad växtskyddsspruta!

AMAZONE UG effektiv och tillförlitlig bogserad växtskyddsspruta! UG Special UG Super UG Special/Super AMAZONE UG effektiv och tillförlitlig bogserad växtskyddsspruta! SPEED spraying 2 3 Avancera med AMAZONE tekniken Ta del av framgången! Med den bogserade växtskyddssprutan

Läs mer

Snabb manual för Amazone GPS-Switch

Snabb manual för Amazone GPS-Switch Snabb manual för Amazone GPS-Switch Betrakta följande som endast ett komplement till förarhandboken. Installation GPS-Switch a) GPS-Switch terminalen skall skarvas in på den svarta Amatron+ kabeln med

Läs mer

Bruksanvisning. MULTI-Control

Bruksanvisning. MULTI-Control Bruksanvisning MULTI-Control Version: V1.20190731 3030248965a-02-SV Läs och följ den här bruksanvisningen. Spara bruksanvisningen för framtida användning. Observera att en nyare version av den här bruksanvisningen

Läs mer

En ny dimension. Amazone har ett försprång tack vare högklassig konstruktion, nytänkande och stor tillförlitlighet! INNEHÅLLSFÖRTECKNING

En ny dimension. Amazone har ett försprång tack vare högklassig konstruktion, nytänkande och stor tillförlitlighet! INNEHÅLLSFÖRTECKNING UF 1 En ny dimension Amazone har ett försprång tack vare högklassig konstruktion, nytänkande och stor tillförlitlighet! Växtskyddssprutor UF 901 / UF 1201 / UF 1501 / UF1801 Behållare med stora volymer:

Läs mer

LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE

LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE LEICA MOJOMINI MANUAL FÄLTGUIDE Oderup 9267, 24297 Hörby, 0415-40025, info@datalogisk.se Montering mojomini Allmänt Denna instruktion beskriver kortfattat installation av mojomini. Smart AG antennen Smart

Läs mer

Bussmodulregulator BMR Den nya med manöverratt

Bussmodulregulator BMR Den nya med manöverratt Bussmodulregulator BMR Den nya med manöverratt Bussmodulregulator BMR Universellt användbar enkelt att använda Bussmodulregulator BMR är en kompakt enhet för styrning, övervakning och optimering av värme-,

Läs mer

CALIBRATOR FREE. GPS-app för surfplatta via WiFi

CALIBRATOR FREE. GPS-app för surfplatta via WiFi CALIBRATOR FREE GPS-app för surfplatta via WiFi Innehåll CALIBRATOR FREE flexibel GPS-app 7 1 anledningar att välja CALIBRATOR FREE 11 Kom igång 13 Kort beskrivning 14 Automatisk sektisstyrning 1 TempoTracker

Läs mer

Leica mojo3d start första gången

Leica mojo3d start första gången Leica mojo3d start första gången Generellt Denna instruktion visar hur du kommer igång med Leica mojo3d första gången. För mer detaljerade instruktioner se Leica mojo3d användarmanual. Beroende på version

Läs mer

AutoTrac Universalsats 200

AutoTrac Universalsats 200 AutoTrac Universalsats 200 Introduktion till guidning John Deere GreenStar guidesystem ökar inte bara värdet på dina maskiner, det hjälper dig också att effektivisera din tid på fältet. John Deere erbjuder

Läs mer

Guidning/Autostyrning

Guidning/Autostyrning Redovisning av projekt till Partnerskap Alnarp, nr 45/05/005 Guidning/Autostyrning Demonstration och seminarium Den 29 och 30 juni 2005 genomförde HIR Malmöhus och LT, SLU med medel från Partnerskap Alnarp

Läs mer

Bandsättare i GB-serien

Bandsättare i GB-serien POTATISTEKNIK BETTEKNIK GRÖNSAKSTEKNIK Bandsättare i GB-serien Professionell sätteknik när kraven är mycket höga Bandsätteknik från Grimme: 2, 3 och 4 rader GB-serien (Grimme Beltplanter) representerar

Läs mer

Bruksanvisning. TRACK-Leader. för knapp-terminaler. Version: V6.20141016. Läs noga igenom och iaktta följande bruksanvisning.

Bruksanvisning. TRACK-Leader. för knapp-terminaler. Version: V6.20141016. Läs noga igenom och iaktta följande bruksanvisning. Bruksanvisning för knapp-terminaler TRACK-Leader Version: V6.20141016 30302432-02-SV Läs noga igenom och iaktta följande bruksanvisning. Förvara denna bruksanvisning på en säker plats för framtida bruk.

Läs mer

Processtyrning och -dokumentation

Processtyrning och -dokumentation 36 Processtyrning och -dokumentation 37 Processtyrning och -dokumentation Controller Våra Nabertherm-controller har många fördelar, till exempel en intuitiv manövrering och en mycket modern design. De

Läs mer

SKAPA ETT FÄLT. 5. 5 Bestäm om du vill registrera en gräns. 1. 1 Knacka på Field på körskärmen.

SKAPA ETT FÄLT. 5. 5 Bestäm om du vill registrera en gräns. 1. 1 Knacka på Field på körskärmen. SKP ETT FÄLT 1. 1 Knacka på Field på körskärmen. 5. 5 estäm om du vill registrera en gräns. 2. 2 Om du är klar med det aktuella fältet knackar du på Ja. 6. 6 ekräfta eller ändra namn på klient, gård, fält

Läs mer

Påhängd radsåningsmaskin D9-30 Super

Påhängd radsåningsmaskin D9-30 Super AMAZONEN-WERKE H. Dreyer GmbH & Co. KG Påhängd radsåningsmaskin D9-30 Super Korrekt såddmängd och fördelning mellan raderna DLG testprotokoll 5724F Översikt Tillverkare AMAZONEN-WERKE H. Dreyer GmbH &

Läs mer

Mjukvaruuppdatering med. Download Box Update Kit 3. Innehåll. Sidan Vad ingår i satsen NP021 2

Mjukvaruuppdatering med. Download Box Update Kit 3. Innehåll. Sidan Vad ingår i satsen NP021 2 Innehåll Sidan Vad ingår i satsen NP021 2 3 Förberedelse av USB-minne 4 Mappstruktur på USB-minne 5 Uppdateringsfiler 8 Spara inställningar från redskapsdatorn 9 AMABUS anslutningsschema 10 ISOBUS anslutningsschema

Läs mer

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin För en bekväm rengöring av trånga utrymmen 1 Effektiv och användarvänlig Kostnadseffektivitet möter ergonomi Ergonomisk & bekväm Förarplatsen har designats

Läs mer

GPS utbildning/handledning. Körmönster-Tilldelning/Sektionskontroll-Autopilot

GPS utbildning/handledning. Körmönster-Tilldelning/Sektionskontroll-Autopilot GPS utbildning/handledning Körmönster-Tilldelning/Sektionskontroll-Autopilot Återkoppling från tidigare GPS-utbildning Visar ledningsägares infrastruktur i GPS'n: Dräneringar, kulvertledningar, bevattningsledningar

Läs mer

SectionMaster. Sektionskontroll och VRA via seriell kommunikation med CFX-750

SectionMaster. Sektionskontroll och VRA via seriell kommunikation med CFX-750 SectionMaster Sektionskontroll och VRA via seriell kommunikation med CFX-750 MANUAL ID GPS-11 Rev dat. 2013-10-16 DataVäxt AB Tel: 0514-650200 www.datavaxt.se Hedåkers Säteri 3 Fax: 0514-650201 info@datavaxt.se

Läs mer

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering Svenska Twin Demolition Ett nytt koncept för demolering ROBOT 185 Nytänkande inom rivningsrobotar Teleskopbom ger 46 cm extra räckvidd och anpassning vid krävande applikationer Speciella polykarbonatskydd

Läs mer

NYHET! + + M-Drive H-Drive EMC OptiPoint ISOBUS VariSpread + + Maximal nyttolast möter högsta precision

NYHET! + + M-Drive H-Drive EMC OptiPoint ISOBUS VariSpread + + Maximal nyttolast möter högsta precision Spridare för stora arealer Arbetsbredder 12 till 50 m NYHET! + + M-Drive + + + H-Drive + + + EMC + + + OptiPoint + + + ISOBUS + + + VariSpread + + Maximal nyttolast möter högsta precision 3 TWS 85.1 Spridaren

Läs mer

Cargolog Impact Recorder System

Cargolog Impact Recorder System Cargolog Impact Recorder System MOBITRON Mobitron AB Box 241 561 23 Huskvarna, Sweden Tel +46 (0)36 512 25 Fax +46 (0)36 511 25 Att mäta är att veta Vi hjälper dig och dina kunder minska skador och underhållskostnader

Läs mer

kvernelands Allt handlar om ISOBUS-lösningar! Både nu och i framtiden! Kverneland presenterar årets event 2012 för våra återförsäljare!

kvernelands Allt handlar om ISOBUS-lösningar! Både nu och i framtiden! Kverneland presenterar årets event 2012 för våra återförsäljare! kvernelands KOTINFO om årets event llt handlar om ISOBUS-lösningar! Både nu och i framtiden! Kverneland presenterar årets event 2012 för våra återförsäljare! kvernelands ISOBUS-redo maskiner kvernelands

Läs mer

HÖJDMÄTARE 42 300:- Hög noggrannhet Noggrannhet: (1,1 + 0,6 L / 600) µm L = Mätlängd (mm) Mätsträcka 600 mm

HÖJDMÄTARE 42 300:- Hög noggrannhet Noggrannhet: (1,1 + 0,6 L / 600) µm L = Mätlängd (mm) Mätsträcka 600 mm HÖJDMÄTARE Linjär höjdmätare LH-600 E/EG Detta högpresterande 2D-mätsystem med utmärkt precision, enkel hantering och ny lättläst TFT LCD-färgskärm på 5,7 tum / 144,78 mm är ett måste inom sin kategori.

Läs mer

iljömärk produkt! www.froeling.com

iljömärk produkt! www.froeling.com Miljömärkt produkt! www.froeling.com Uppvärmning med ved Fröling har arbetat med att effektivisera användningen av trädbränslen i snart fem decennier. I dag står Fröling för modern värmeteknik för biobränslen.

Läs mer

Installera på några sekunder, njut i åratal.

Installera på några sekunder, njut i åratal. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installera på några sekunder, njut i åratal. NYA living by Danfoss termostater. Uppgradera nu gör vardagen lite bekvämare. Installera och glöm oroa dig inte över programmeringen

Läs mer

NYHET! NOVACAT S12. Slåtterkombination 97+018.13.1013

NYHET! NOVACAT S12. Slåtterkombination 97+018.13.1013 NYHET! NOVACAT S12 Slåtterkombination 97+018.13.1013 25 % större arealkapacitet 25 % mindre diesel Trots den enorma arbetsbredden på 11,20 m kan du köra slåtterkombinationen NOVACAT S12 med en traktor

Läs mer

PoolManager PoolManager PRO. Enkelt och elegant

PoolManager PoolManager PRO. Enkelt och elegant PoolManager PoolManager PRO Enkelt och elegant Innovativ teknik i snygg design Made in Germany Att alltid kunna njuta av kristallklart vatten den nya PoolManager är ett äkta Pool-Management-system. Den

Läs mer

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 Huvudkontor Danska vägen 87 521 32 Falköping, Tel 0515-777 640, Fax 0515-801 88 Friggeråkers Verkstäder sedan

Läs mer

AreaPlan och precisionsodling

AreaPlan och precisionsodling AreaPlan AB AreaPlan och precisionsodling AreaPlan är ett företag som marknadsför IT produkter och lösningar till lantbrukare och lantbrukets rådgivare. Vårt marknadsområde är först och främst Skandinavien,

Läs mer

Redskapsprogram för underhåll. anläggning av ytor

Redskapsprogram för underhåll. anläggning av ytor Redskapsprogram för underhåll och anläggning av ytor Introduktion AMAZONEs redskapsprogram har du råd att vara utan det vid anläggningsarbeten? AMAZONEs redskapsprogram löser nästan allt vad gäller nysådd

Läs mer

EN BRA AFFÄR! Från 1 november till 19 december 2014 HÖGKVALITATIVA MÄTPRODUKTER

EN BRA AFFÄR! Från 1 november till 19 december 2014 HÖGKVALITATIVA MÄTPRODUKTER Kampanjen gäller från 1 november till 19 december 2014. Vi förbehåller oss rätten att göra tekniska ändringar och uppdateringar. Dessa priser gäller endast företagskunder, och alla priser är nettopriser

Läs mer

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network

EXCELLUM. Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing DALI. Excellum Network Excellum Network DALI EXCELLUM Adresserbart system för ljusstyrning och energibesparing EXCELLUM KOMBINERAR BESPARINGAR OCH BELYSNINGSKOMFORT Excellum är ett unikt adresserbart styrsystem för belysning

Läs mer

Pantera. Pantera 4502. Smartare SPEED. spraying. personbilskomfort även vid växtskyddsbehandlingar. (profi 11/2011)

Pantera. Pantera 4502. Smartare SPEED. spraying. personbilskomfort även vid växtskyddsbehandlingar. (profi 11/2011) Pantera Pantera 4502 Smartare SPEED spraying personbilskomfort även vid växtskyddsbehandlingar (profi 11/2011) 2 3 Med Pantera är du optimalt rustad för att klara av alla behov vid växtskyddsarbetet. I

Läs mer

Instruktioner för att uppdatera mjukvara i Amazone Amatron 3 monitorn

Instruktioner för att uppdatera mjukvara i Amazone Amatron 3 monitorn SERVICEINFO Intern kod Utskriv. Av Datum Tillverkare Modell Sidan Ers. Info Nr Grupp/Flik Nr 2015-02 SM 2015-04-30 Amazone Amatron 3 1 av 12 Innehållet i denna information tjänar endast som underlag för

Läs mer

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner

Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Getinges förslutningssortiment en helt ny standard för högkvalitativa förslutningsmaskiner Förslutning för alla behov Effektiv, pålitlig och användarvänlig Hela cirkulationen av sterilgods måste tas i

Läs mer

FULLSTÄNDIG MOBIL KONTROLL

FULLSTÄNDIG MOBIL KONTROLL GRUNDFOS GO GRUNDFOS GO FULLSTÄNDIG MOBIL KONTROLL GO MOBILE Med Grundfos GO får du marknadens mest omfattande mobila lösning för pumpstyrning, övervakning och driftassistans be think innovate GRUNDFOS

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

www.treffler.net Precisions-Ogräsharv TS 170 TS 1520 SERIE www.treffler.net

www.treffler.net Precisions-Ogräsharv TS 170 TS 1520 SERIE www.treffler.net www.treffler.net Precisions-Ogräsharv TS 170 TS 1520 SERIE www.treffler.net 2 ÖVERTYGELSE, PASSION OCH KVALITÉ VAD ÄR DET SOM SKILJER SIG? PINNLÄNGD 500 MM, DIAMETER 8 MM, AV- STÅND MELLAN FÅRORNA 28 MM

Läs mer

Produktsortiment. Fixturlaser Express Alignment. Express Alignment T hrough Real Innovation GRASP ALIGNMENT INTELLIGENCE GRAFISKT ANVÄNDAR- GRÄNSSNITT

Produktsortiment. Fixturlaser Express Alignment. Express Alignment T hrough Real Innovation GRASP ALIGNMENT INTELLIGENCE GRAFISKT ANVÄNDAR- GRÄNSSNITT Express Alignment Produktsortiment GRASP ALIGNMENT INTELLIGENCE 30 MM CCD-DETEKTOR + LINJELASER = ELIMINERAR GROVUPPRIKTNING KVALITETSKONTROLL AV DIGITALA SIGNALER è KANTAVKÄNNING, ELIMINERING AV SIDOPUNKTER

Läs mer

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion Rapide Siwa Finsnittvagnar Ensilagevagnar foderproduktion Schuitemaker Machines BV etablerades 1919 som tillverkare av maskiner för lantbruk och industri. Tack vare många års erfarenhet har Schuitemaker

Läs mer

Parallel - o - Matic

Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic Vid konstruktionen av den nya helt hydrauliska frontlastaren POM-VX, speciellt fokus låg på en stabil konstruktion, god sikt och ergonomisk hantering. Årtionden

Läs mer

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE

SmartCharge VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE 4A och 8A enkel - trygg - användarvänlig är en intelligent laddare som gör det enkelt och tryggt att ladda batterierna - antingen det är båten, bilen, gräsklipparen eller

Läs mer

Drivematic Delight För strålande golv. Och strålande ögon.

Drivematic Delight För strålande golv. Och strålande ögon. Drivematic Delight För strålande golv. Och strålande ögon. Drivematic Delight: Intelligent teknik som gör en glad. Personalen uppskattar intuitiv manövrering. Och de glädjer sig åt bättre effektivitet

Läs mer

TALLRIKSSPRIDARE. Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1

TALLRIKSSPRIDARE. Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 TALLRIKSSPRIDARE Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 Huvudkontor Danska vägen 87 521 32 Falköping, Tel 0515-777 640, Fax 0515-801 88 Friggeråkers Verkstäder sedan 1937 Familjeföretaget

Läs mer

Batteridriven kapsåg med skena KSS 40 18M bl

Batteridriven kapsåg med skena KSS 40 18M bl Batteridriven kapsåg med skena KSS 40 18M bl Klara, färdiga såga: den batteridrivna kapsågen med skena KSS 40 18M bl. LÄTTANVÄND OCH MODERN: UPP TILL 67 MM SÅGDJUP Matningshastighet i cm/s Med ett sågdjup

Läs mer

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv

VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE. Nu kan alla ladda batteriet själv VÄRLDENS ENKLASTE BATTERILADDARE Nu kan alla ladda batteriet själv är den enklaste vägen till ett fulladdat batteri. Fäst klämmorna på batteriet, sätt i kontakten i väggen och tryck på knappen. Resten

Läs mer

På spåret med fasta körspår

På spåret med fasta körspår På spåret med fasta körspår Controlled Traffic Farming, CTF Per-Anders Algerbo Jordbrukaredag 2011 Vad är fasta körspår? CTF Controlled Traffic Farming Vad är Fasta körspår CTF (Controlled Traffic Farming)

Läs mer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer

CLOUDair. Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer Fläktar Luftbehandlingsaggregat Brandsäkerhet Luftdistribution Luftkonditionering Värmeprodukter CLOUDair Det enklaste sättet att få kontroll över dina installationer 2 CLOUDair CLOUDair Det enklaste sättet

Läs mer

PROFESSIONELL PÅLITLIGHET

PROFESSIONELL PÅLITLIGHET EN SE PROFESSIONELL PÅLITLIGHET Trima Compact TM TRIMAS LASTARSERIE FÖR KOMPAKTTRAKTORER C 4C 6C 8C REJÄLA, SÄKRA TRIMA. Hög produktivitet och suverän ergonomi varje dag, år ut och år in det är vad Trimas

Läs mer

NYHET : Mars 2011 Nya Stealth har 10Hz mottagare Stealth GPS-3X har USB för lättare överföring mellan dator och Laptimer

NYHET : Mars 2011 Nya Stealth har 10Hz mottagare Stealth GPS-3X har USB för lättare överföring mellan dator och Laptimer Stealth GPS-3X 10Hz NYHET : Mars 2011 Nya Stealth har 10Hz mottagare Stealth GPS-3X har USB för lättare överföring mellan dator och Laptimer NYHET Nya Siliconknappar som gör det mycket lättare att använda

Läs mer

Innehåll. Fördelar 26

Innehåll. Fördelar 26 TELEMATICS CLAAS TELEMATICS. 2 Innehåll EASY 4 Starka argument 6 Funktion 8 TELEMATICS webbsida 10 TELEMATICS app 12 Optimera och dokumentera 14 TELEMATICS on Implement (TONI) 20 TELEMATICS nivåer 22 Fjärrdiagnos

Läs mer

Din leverantör av hissautomater, pallställ, grenställ och utdragsenheter.

Din leverantör av hissautomater, pallställ, grenställ och utdragsenheter. PLOCKHJÄLPMEDEL PloCkhjälPmEdEl Compact Hissautomater arbetar med stor precision och hög hastighet. Rätt utnyttjade bidrar hissautomaterna till effektiv och rationell lagerhantering. För att operatören

Läs mer

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE

HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE HETVATTENSPRIDARE Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 Manufacturer: Danska vägen 87, SE-521 32 Falköping, Sweden Phone +46 515 777 640, Telefax +46 515 801 88 www.friggeraker.se

Läs mer

För smartare belysning

För smartare belysning För smartare belysning CityTouch LightPoint Lighting Asset Management. CityTouch LightPoint / Asset Management 3 Välkommen till framtidens smarta belysning Professionell hantering av offentlig belysning

Läs mer

TALLRIKSSPRIDARE. Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1

TALLRIKSSPRIDARE. Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 TALLRIKSSPRIDARE Friggeråkers Verkstäder AB FALKÖPING TALLRIKSSPRIDARE 1 Manufacturer: Danska vägen 87, SE-521 32 Falköping, Sweden Phone +46 515 777 640, Telefax +46 515 801 88 www.friggeraker.se Friggeråkers

Läs mer

Trappklättrare för rullstolar. Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor. www.aat-online.de

Trappklättrare för rullstolar. Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor. www.aat-online.de Trappklättrare för rullstolar Ett kraftfullt, säkert och bekvämt sätt att ta dig upp och ner för trappor www.aat-online.de Trappor utgör ett problem i vardagen för många människor. Oavsett om man ska till

Läs mer

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn Zhafir Zeres Serie 400-2,300 kn Utökade funktioner som standard Zhafir ZERES Serie Zhafir har utvecklat den nya elektriska maskinserien Zeres, för att bli en flexibel formsprutningsmaskin baserad på det

Läs mer

>01/2015-SE

>01/2015-SE >01/2015-SE 406151-00 1 DX20 - DX30 DX, serien som ger spridning i toppklass 2 En ny generation med... Ökad komfort Ökad noggrannhet Högre kapacitet Fler spridningsbredder Innehåll DX20 4/5 DX20+ 6/7 DX30

Läs mer

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad.

SA TER Vision Center. SAUTER Vision Center. håller dig uppdaterad. SA TER Vision Center SAUTER Vision Center håller dig uppdaterad. Modern fastighetsautomation blir alltmer komplex men, tack vare SAUTER Vision Center, så är konsten att övervaka systemet ganska enkel.

Läs mer

SPd5 mät- och styrsystem

SPd5 mät- och styrsystem SPd5 mät- och styrsystem mät- och styrsystem SPd5Bucking är ett komplett mät- och styrsystem för styrning av avverkningsprocessen i en skogsskördare. SPd5Bucking är vårt mest avancerade system och har

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.at Quaturis S HÖRNSKÅPSYSTEM Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja

Läs mer

OPTIMER 103-, 103R- och 1003-serien

OPTIMER 103-, 103R- och 1003-serien Tallrikskultivatorer med individuellt upphängda tallrikar för stubbearbetning + OPTIMER 103-, 103R- och 1003-serien www.kuhn.com be strong, be KUHN 2 OPTIMER+ 1000 103-, 103R- OCH 1003-SERIEN EFFEKTIV

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

Arbeta med rutter i Tracker MyWay och andra program.

Arbeta med rutter i Tracker MyWay och andra program. Arbeta med rutter i Tracker MyWay och andra program. Innehåll Översikt...1 Spara rutter i MyWay...2 Kopiera rutter från MyWay till ett annat MyWay program...2 Arbeta med rutter i MyWay...3 Rita en rutt

Läs mer

Drivematic Delight Delarge För skinande rena golv. Och strålande ögon.

Drivematic Delight Delarge För skinande rena golv. Och strålande ögon. Delight Delarge För skinande rena golv. Och strålande ögon. Enkel teknik som sprider glädje. Personalen uppskattar intuitiv manövrering. Och de glädjer sig åt bättre effektivitet och att kunna arbeta snabbt.

Läs mer

KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE VARIO. www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET

KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE VARIO. www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE Förser dagens lantbrukare med lösningar för högre kapacitet McHale Fusion Vario är en kombipress,

Läs mer

Få ut det mesta ur fodret!! Lantbrukaren Dirk Schulte-Siering vet allt om sin utfodring

Få ut det mesta ur fodret!! Lantbrukaren Dirk Schulte-Siering vet allt om sin utfodring Kan du använda en sådan här, så kan du också använda den här! Få ut det mesta ur fodret!! Lantbrukaren Dirk Schulte-Siering vet allt om sin utfodring Daglig kontroll och en god översikt över utfodringen

Läs mer

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C

Gaspanna ecocompact. Stående enhet med kondenserande gaspanna. ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Gaspanna ecocompact Stående enhet med kondenserande gaspanna ecocompact VSC 126/2 C VSC 196/2 C VSC 246/2 C Nya tider... varma idéer till framtidssäkrad Idéer för intelligent bostadskomfort Vaillant har

Läs mer

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment

Potatissättare i GL 32 B-serien. Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Potatissättare i GL B-serien Sättning och formning av kupor med stor volym i ett moment Utformad för växande framgång: GL B-serien Perfekt för potatisodling med kvalitet: när den -radiga potatissättaren

Läs mer

1 B 770 QE med BERNINA stygnregulator

1 B 770 QE med BERNINA stygnregulator BERNINA 770 QE 790 1 ny tygkollektion 4 meter fint sidentyg 1 övermatningsfunktion för matning av tunna tyger 1 övermatningsfunktion för kviltning 1 B 770 QE med BERNINA stygnregulator 1 B 790 med sömdesigner

Läs mer

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig.

Kärcher Fleet. Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Kärcher Fleet Fokusera på att nå skinande resultat. Vi sammanfattar de åt dig. Ökat perspektiv för större framgång. Från den globala marknadsledaren inom rengöringsteknik kommer Kärcher Fleet - det innovativa

Läs mer

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet PALIFT Lastväxlare Kundernas behov är vår prioritet TELESCOPIC T 17 T 20 T 22 Den kraftiga allväxlaren Våra lastväxlare är kända för optimal balans mellan vikt och lyftkapacitet såväl som för det utmärka

Läs mer

Pöttinger TOP. Strängläggare med centrerad strängplacering 97+023..0910

Pöttinger TOP. Strängläggare med centrerad strängplacering 97+023..0910 Pöttinger TOP Strängläggare med centrerad strängplacering 97+023..0910 TOP s-line Strängläggare med centrerad strängplacering, två och fyra rotorer Pöttinger har utvecklat en ny rotorlyft, med en lutande

Läs mer

Bruksanvisning Milestone 311 Daisy

Bruksanvisning Milestone 311 Daisy Bruksanvisning Milestone 311 Daisy Juni 2006 Vi gratulerar dig till ditt val av Milestone 311 Daisy. Vi hoppas att denna bruksanvisning ska hjälpa dig att använda din daisyspelare på bästa sätt. Bones

Läs mer

Din Android enhet skall ha Appen MarineNavigator (paid) app, installerad från Google Play Store.

Din Android enhet skall ha Appen MarineNavigator (paid) app, installerad från Google Play Store. Installation av Sjökort för MarineNavigator via nedladdning Denna instruktion är för nedladdning av sjökort/kartor till Androidappen MarineNavigator (som kan köpas på Google Play Store, priset på appen

Läs mer

J-Pad. Specifikationer

J-Pad. Specifikationer AlternativA J-Pad J-Pad är ett unikt, mycket intuitivt joystickgränssnitt som ger användaren full switchtillgång till alla ipad- funktioner - inklusive appar, musik & media, ibooks, foto och video, skärmtangentbord

Läs mer

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dubbelsträngläggare för sido- och mittsträng 97+027.13.0813 Dubbelsträngläggare för varje användning PÖTTINGER har nu ett brett utbud av nya dubbelsträngläggare för sido- och mittsträngar.

Läs mer

Monteringsanvisning och inställning av Gränsspridningsskärm Limiter M för ZA-M

Monteringsanvisning och inställning av Gränsspridningsskärm Limiter M för ZA-M Monteringsanvisning och inställning av Gränsspridningsskärm Limiter M för ZA-M MG560 DB544(S) 03.00 Printed in Germany S Läs igenom och beakta säkerhetsföreskrifterna i denna monteringsanvisning innan

Läs mer

Tillverkare av maskiner för metallbearbetning. pressar valsverk stansar. tel. +46 (0)

Tillverkare av maskiner för metallbearbetning. pressar valsverk stansar.   tel. +46 (0) Tillverkare av maskiner för metallbearbetning pressar valsverk stansar www.ewn-maskiner.se tel. +46 (0) 7679 24 006 UPH 28 Horisontell hydraulpress - Inbyggt minne med möjlighet att spara upp till fyra

Läs mer

Hjulinställare RAVAGLIOLI RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS. Tel 0500-444 555 Fax 0500-470 270 www.spikenservice.se info@spikenservice.

Hjulinställare RAVAGLIOLI RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS. Tel 0500-444 555 Fax 0500-470 270 www.spikenservice.se info@spikenservice. RAV TD 3000 HP RAV TD 3000 ATS 3DT TARGET (Solid Vision Technology) 3-punktfäste med snabblåsning 8-24 styrning Ingen adapter krävs Extremt snabb Inget behov av run out Extremt lätt Inga elektroniska komponenter

Läs mer

LiNX Kontrollsystem. Invacare. Simply Smart

LiNX Kontrollsystem. Invacare. Simply Smart Simply Smart Invacare LiNX är vårt senaste användarvänliga kontrollsystem, som lär sig över tid och på så sätt erbjuder en banbrytande körupplevelse för varje individ. Detta moduluppbyggda kontrollsystem

Läs mer

STYRSYSTEM. Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer.

STYRSYSTEM. Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer. styrsystem CORROVENTA STYRSYSTEM Styrning, reglering och övervakning för alla typer av torkningsarbeten, såväl vattenskadesaneringar som fasta installationer. 80 www.corroventa.se styrsystem www.corroventa.se

Läs mer

Det virtuella tangentbordet

Det virtuella tangentbordet Kapitel tre Det virtuella tangentbordet I det här kapitlet ska vi titta närmare på tangentbordet i ipad och hur det används i olika sammanhang. Som du kanske har märkt öppnas tangentbordet automatiskt

Läs mer

Programvaran ISOBUS för ZA-TS ZG-TS

Programvaran ISOBUS för ZA-TS ZG-TS Bruksanvisning az Programvaran ISOBUS för ZA-TS ZG-TS MG4579 BAG0095.8 04.15 Printed in Germany sv Läs igenom användarhandboken innan du börjar använda redskapen, och följ anvisningarna! Spara handboken

Läs mer

Förverkliga din potential. expression line

Förverkliga din potential. expression line w Förverkliga din potential expression line Upptäck en ny dimension inom sömnad och quiltning! Är det ny inspiration, perfekta resultat och modern teknik du är ute efter? Allt detta och mycket mer finns

Läs mer

Automatiska slagdörröppnare

Automatiska slagdörröppnare Automatiska slagdörröppnare Kvalitet är vår drivkraft Tillsammans med pålitliga partners över hela världen erbjuder TORMAX slagdörrslösningar för många olika behov. Själva hjärnan i systemet består av

Läs mer

Toolinspect. 3 - Tats - Operation. Tekniska data. verktygsövervakning

Toolinspect. 3 - Tats - Operation. Tekniska data. verktygsövervakning Toolinspect - digital 3 - Tats - Operation Tekniska data verktygsövervakning Maierhöfen, 2013-01-01 Det här dokumentet är endast avsett som information. Med reservation för tekniska ändringar. Version:

Läs mer

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM

QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM QUATURIS S HÖRNSKÅPSSYSTEM Den eleganta öppningslösningen för standardhörnskåp. Ergonomisk, bekväm och funktionell. www.grass.eu Quaturis S: Varje hörna blir en kurva. Att utnyttja utrymmet är en av de

Läs mer

Installations och användarmanual för BFM24TD, BFM24TD-GPS bränsleflödesmätare för diesel

Installations och användarmanual för BFM24TD, BFM24TD-GPS bränsleflödesmätare för diesel Installations och användarmanual för BFM24TD, BFM24TD-GPS bränsleflödesmätare för diesel Dokument: BFM24TD_UM_sv Version: 2014-08-26 SafePort Marine email: info@safeportmarine.se tel: +46 8 501 64 306

Läs mer

Light Control LC 2. Handbok

Light Control LC 2. Handbok Light Control LC 2 Handbok L I G H T C O N T R O L L C 2 Light Control LC 2 är enkel att installera och kräver endast en beröring av handen eller en signal från en fjärrkontroll för att styra din belysning.

Läs mer

Kärlek vid första ögonkastet

Kärlek vid första ögonkastet Kärlek vid första ögonkastet En dyrbar juvel för kärleksfulla ögonblick Välkommen att fira kärleken! HUSQVARNA VIKING DESIGNER RUBY sy- och brodermaskin är ett verkligt måste oavsett om det rör sig om

Läs mer

STYRSYSTEM. Grävmaskiner

STYRSYSTEM. Grävmaskiner STYRSYSTEM Grävmaskiner Proportionell styrning Vad är proportionell styrning? Mycket kortfattat, steglös styrning av maskinens olika funktioner. Det vill säga att föraren har direkt och steglös kontroll

Läs mer

0809_sw_psw_ob TRYCKVAKTER & SENSORER

0809_sw_psw_ob TRYCKVAKTER & SENSORER 0809_sw_psw_ob TRYCKVAKTER & SENSORER Öberg Innovation har tillsammans med Norgren ett unikt program av tryckvakter och sensorer, som uppfyller de krav som industrin har på tillförlitliga kontrollinstrument.

Läs mer

Drivsystem för Garageportar

Drivsystem för Garageportar Drivsystem för Garageportar Stand-by-förbrukning: bara 0,3 watt! För varje garageport den bästa drivenheten. Säker. komfortabel. snabb. energisnål. 2 Att öppna och stänga en port det är för oss bara början.

Läs mer

2.Starta GPSTrack genom att klicka på GPSTrack-programvarans genväg 1.

2.Starta GPSTrack genom att klicka på GPSTrack-programvarans genväg 1. Användarmanual för GPSTrack-programvara Ladda ned GPS-loggerdata från GPS-locatorn.Anslut GPS-locatorn till datorn med USB-kabeln.. Obs! : Använd USB-kabeln som medföljer GPS-locatorn. Om du använder en

Läs mer