Det justerade protokollet från sammanträdet finns till påseende på kommunkansliet i Lumparland den

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Det justerade protokollet från sammanträdet finns till påseende på kommunkansliet i Lumparland den 18.02.2011"

Transkript

1 o 1 1 s sammanträde Föredragningslista/Kallelse Tid: torsdag den 17 februari 2011 kl Nr Ärende 011 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 012 Val av protokolljusterare 013 Komplettering och godkännande av föredragningslistan 014 Anmälningsärenden 015 Delgivningsärenden 016 Vattenledning till Lumparby - Långnäsudd 017 Byggnadslov , Tamminen Johan o Åsa 018 Byggnadslov , Hagström Mikael 019 Byggnadslov , Björkvall Kaj 020 Begäran om utlåtande, Ålands förvaltningsdomstol 021 Sammanträdets avslutande Det justerade protokollet från sammanträdet finns till påseende på kommunkansliet i Lumparland den Sekreterare: Peter Häggström Denna möteskallelse har anslagits på anslagstavlan för offentliga handlingar, vilket intygas:

2 o Btn 011 Laglighet och beslutförhet Kallelse utgick från kommunkansliet den Sammanträdet konstateras vara förvaltningsstadgeenligt sammankallat och med hänsyn till antalet närvarande ledamöter beslutfört. Förslaget omfattas. Btn 012 Val av protokolljusterare Till protokolljusterare utses Ann-Sofi Perjus och Britt Sommarlund. Protokolljusteringen äger rum omedelbart efter mötet. Till protokolljusterare utses Tage Wilhelms och Britt Sommarlund. Protokolljusteringen äger rum omedelbart efter mötet. Btn 013 Komplettering och godkännande av föredragningslistan Föredragningslistan som består av godkänns för behandling. Föredragningslistan kompletteras enligt följande: 021 Byggnadslov , Karlsson Christian 022 Sammanträdets avslutande

3 o Btn 014 Anmälningsärenden Tider för nämndens möten år 2011 ändras Nästa möte måndag den Lemlands kommun, beslut angående utökade servicetjänster Ålands Elandelslag, info om ledningsbygge Kommunalvägsinvesteringar år 2011 Verksamhetsberättelse 2010 Belysning Stickvägen

4 o Btn 015 Delgivningsärenden

5 o Btn 042 Vattenledning till Lumparby - Långnäs Elis och Solveig Holmström samt ett antal fastighetsägare har lämnat in en ansökan om att få kommunalt vatten till sina fastigheter. Holmströms har problem med vattenkvaliteten i sin befintliga brunn, analyser visar att vattnet är otjänligt. utreder möjligheterna att dra vattenledning till fastigheterna i brådskande ordning. Nämnden utreder intresse bland andra fastighetsägare samt alternativa ledningsdragningar, hur finansiering skall ske och därefter inleds projektering så fort som möjligt. Btn 095 Vattenledning till Lumparby - Långnäs Intresseförfrågan har sänts ut till 11 fastighetsägare på udden. De flesta är intresserade att någon gång ansluta till vattenledningen. Förutom Holmströms finns 3 fast boende familjer och av dem har Kjell Gestranius anmält intresse. Ledningen kan dras från Södra Lumparby enligt karta. 63 mm diameter torde vara tillräckligt (anslutning till befintlig ledning i Sö Lumparby är 63 mm). Eventuellt kan diametern ökas till 75 mm och om förbrukningen ökar i framtiden byts 63 mm ledningen i Sö Lumparby till grövre. Erfarenheterna från vattenledningen till Lumpo, som är 90 mm, har visat att risk finns för bakterietillväxt om vatten blir stående i ledningen på grund av för litet uttag. Ledningens längd blir ca 3000 m och man bör kalkylera med en kostnad på 20 /meter vilket innebär att projektet kostar totalt. anhåller till kommunfullmäktige om medel så att utbyggnaden kan projekteras och förverkligas under hösten Förslaget omfattas.

6 o 6 6 Btn 136 Vattenledning till Lumparby - Långnäs Terrana AB, Carl-Gustaf Flink, har gjort en utredning av alternativen gällande dragning av vattenledning till Lumparby-Långnäs (bilaga). Alternativ som utretts är dragning i mark från Lumparby (A) och dragning på sjöbottnen från Lumpo (B). Alternativen som skulle utredas var dragning av ledning i mark från befintlig ledning i Södra Lumparby eller i vatten från befintlig ledning i Lumpo. Enligt utredningen är det billigaste alternativet en ledning i sjön med anslutning till kommunens stamledning i Lumpo. Ledningen skulle anslutas till ett befintligt pumphus på udden varifrån fördelning till intressenterna kan göras. Enligt normer för vattenanslutning i Lumparlands kommun, pkt 02, byggs vattenledning i glesbebyggelse när anslutningsavgifterna motsvarar 50 % av anläggningskostnaderna. Till fritidshus byggs ledning då kostnaderna till 100 % motsvaras av anslutningsavgifterna. I detta fall har två permanentboende begärt vatten, resten är ägare till fritidshus. Det billigaste alternativet enligt utredningen är och villkoren enligt anslutningsnormerna uppfylls alltså inte. Initiativtagaren begär kommunalt vatten därför att den borrbrunn som använts för hushållsvatten blivit förorenad, troligen på grund av inläckage av vatten från en avloppsreningsanläggning för ett häststall. Eftersom det blir fråga om en stor investering och avsteg från anslutningsnormerna bör frågan avgöras av kommunfullmäktige. anser ändå att det vore av intresse att kommunen bygger en stamledning för kommande behov och att det bästa är att en sådan ledning ägs av kommunen som då har ansvar för skötsel och underhåll. Bordläggs. synar sträckan (alt. A) på plats för bedömning den 3 december 2010 kl Btn 151 Vattenledning till Lumparby Långnäs s ordförande Bengt-Olof Lindgren, vice ordförande Tage Wilhelms, ledamöterna Ann-Sofi Perjus, Britt Sommarlund samt kommuntekniker Peter Häggström synade sträckan (alt. A) den 3 december På basis av iakttagelserna av markbeskaffenhet etc. anser nämnden att en vattenledning, om den skall byggas, bör förläggas i mark och inte i sjön. Sprängning torde så mycket som möjligt gå att undvika och där det är nödvändigt kan man banka, dvs. fylla med jord och lägga extra isolering ovanpå ledningen på utsatta

7 o 7 7 avsnitt. Forts. 151 Detta förfarande medger enklare anslutning av abonnenter längs med ledningen i framtiden. På udden finns i dagsläget åtminstone 3 fastigheter för permanent boende, därtill ett antal fritidsfastigheter som har anmält intresse för anslutning. Innan slutligt beslut om byggande tas kan bindande avtal tecknas med den som avser att ansluta. Anslutningsavgifterna kan däri regleras så att en större del än vad som stipuleras i Normer för anslutning till kommunens vattenledning av anläggningskostnaderna fördelas på anslutarna. Btn 016 Kommunen bygger ledning på villkor att byggnadskostnaderna fördelas bland anslutarna. Bindande avtal i vilket ersättningsgrunderna framgår bör tecknas innan beslut om byggande fattas. Kommunen kan då ansöka om landskapsstöd och har möjlighet till framtida anslutningar längs linjen. Nämnden förordar inte en sjöledning. Om en sådan byggs i privat regi skall mätning av vattenförbrukning ordnas vid uttagsstället på kommunens stamledning. Vattenledning till Lumparby Långnäs Kommunstyrelsen har vid sitt sammanträde den återremitterat ärendet till byggnadstekniska nämnden. Kommunstyrelsen önskar bl.a. tydligare beredning av alternativen, kostnaderna, landskapsbidrag och avtalsförslag. De 2 alternativ som diskuterats framgår av kartskissen:

8 o 8 8

9 o 9 9 s förslag innebär att ledningen dras i mark från Södra Lumparby. Anslutning till befintlig 63 mm ledning görs strax öster om vändplanen vid Södra Lumparbyvägens slut. Med en sådan lösning är det möjligt att ansluta konsumenter längs med hela sträckningen ut till udden. På vägen ut finns 23 presumptiva anslutare. 6 st av dem har undertecknat en skrivelse med begäran om vattenanslutning till kommunen. Om kommunen bygger ut vattenledningsnätet finns möjlighet att ansöka om bidrag hos Ålands landskapsregering. Bidragets storlek kan vara 30 % av totalkostnaderna men beror också på hur stora medel som finns för ändamålet och hur många som söker bidrag. Ansökan skall vara inlämnad senast den till Ålands landskapsregering. Om en mera detaljerad kostnadskalkyl skall uppgöras så måste ledningssträckningen stakas ut i terrängen och markundersökning (pliktning) utföras. I övrigt hänvisas till tidigare beredning av ärendet. Ett förslag till anslutningsavtal tas fram till nämndens nästa möte. begär in anbud (riktas till minst 3 entreprenörer). Anbud kan antas under förutsättning att kommunfullmäktige beviljar medel för projektet. I anbuden som bör gälla till och med den skall anges enhetspris för sprängning i berg, extra markisolering och bankning.

10 o Btn 017 Byggnadslov , Tamminen Johan o Åsa Johan och Åsa Tamminen ansöker om byggnadslov för uppförande av en bastu vid fastigheten Svaludden 2:25 i Lumpo enligt inlämnade handlingar. Byggnadens volym är 78 m³ och våningsytan 25 m². Tillämpade lagrum: Plan- och bygglag, åfs nr 102 (pbl), Plan- och byggförordning, åfs nr 107 (pbf), för landskapet Åland. Ansökt byggnadslov beviljas med stöd av 72 pbl. Syn enligt 73 pbl är i detta fall onödig. Arbetena skall utföras i enlighet med vad som stipuleras i 78 pbl. Av myndigheter givna anvisningar på byggnadslovsritningar skall följas. Färgsättning görs i samråd med byggnadsinspektören. Om bastun förses med avlopp skall avloppstillstånd utverkas hos byggnadstekniska nämnden. Syner som enligt 27 pbf skall förrättas: 1. Botten- och dräneringssyn 2. Konstruktionssyn 3. Kanalsyn, rökkanalen skall kunna inspekteras i hela dess längd vid synen. 4. Ibruktagningssyn/ slutsyn Förslaget omfattas.

11 o Btn 018 Byggnadslov , Hagström Mikael Mikael Hagström ansöker om byggnadslov för installation av en eldstad och skorsten i ett befintligt fritidshus vid fastigheten Eolsberg 3:21i Svinö. Ansökan beviljas. Installationen skall utföras enligt tillverkarens anvisningar och gällande bestämmelser. Rökkanalen och eldstaden skall synas och godkännas av byggnadsinspektör/brandmyndighet innan den tas i bruk. Rökkanalen skall kunna inspekteras i hela dess längd vid synen. Förslaget omfattas.

12 o Btn 019 Byggnadslov , Björkvall Kaj Kaj Björkvall ansöker om byggnadslov för uppförande av en bastu vid Björkstrand 4:32 i Norrboda. Byggnadens våningsyta är 13 m² och volymen är 28 m³. Fasadmaterial av trä och filttak (shingel). Avstånd till strandlinjen är mer än 15 meter. Bastun förses inte med vattenledning, endast bärvatten används. Tillämpade lagrum: Plan- och bygglag, åfs nr 102 (pbl), Plan- och byggförordning, åfs nr 107 (pbf), för landskapet Åland. Ansökt byggnadslov beviljas med stöd av 72 pbl. Syn enligt 73 pbl är i detta fall onödig. Arbetena skall utföras i enlighet med vad som stipuleras i 78 pbl. Av myndigheter givna anvisningar på byggnadslovsritningar skall följas. Färgsättning görs i samråd med byggnadsinspektören. Om bastun förses med rinnande vatten och dusch etc. skall avloppstillstånd inhämtas hos byggnadstekniska nämnden. Syner som enligt 27 pbf skall förrättas: 1. Kanalsyn, rökkanalen skall kunna inspekteras i hela dess längd vid synen. 2. Ibruktagnings/slutsyn. Förslaget omfattas.

13 o Btn 020 Begäran om utlåtande, Ålands förvaltningsdomstol Ålands förvaltningsdomstol anmodar byggnadstekniska nämnden att avge utlåtande angående besvär mot nämndens beslut 150/2010, den , samt att bifoga de handlingar som legat till grund för det överklagade beslutet. Utlåtande angående besvär mot byggnadstekniska nämndens i Lumparland beslut 150/2010 Anita Johansson Widlund, Täby, Sverige, besvärar sig emot byggnadstekniska nämndens beslut av den 14 december 2010, 150, i vilket hon fått avslag på sin ansökan om byggnadslov för uppförande av ett båthus på fastigheten Talltorp 3:7 i Lumpo by, Lumparlands kommun. behandlade ärendet första gången vid sammanträdet den 1 september 2010, 105, där ansökan avslogs med motivering att tomtarealen är endast 2200 m² mot stipulerade 4000 m² (Lumparlands byggnadsordning, 48 2 mom). Båthus eller sjöbod får endast uppföras i anslutning till i samma by belägen jordbruks- eller bostadslägenhet, där sådan byggnad med beaktande av strandlinjens helhetsbild passar in i omgivningen (byggnadsordningens 49, 5 mom). Lumparlands byggnadsordning fastställdes av Ålands landskapsregering den 16 november 2004 och togs i bruk den 1 januari Byggnadsordningen borde revideras eftersom ny byggnadslag (ÅFS Nr 102, 2008) gäller från den 1 november Ålands landskapsregering har i nämnda lag, 1 kap. 8, 7 mom., förbundit sig att göra upp en modell för kommunernas byggnadsordningar. Eftersom ingen modell för ny byggnadsordning ännu kommit till byggnadstekniska nämndens kännedom tillämpas tillsvidare den gamla byggnadsordningen. Beslutet om avslag grundas i första hand på bestämmelserna i Lumparlands byggnadsordning men nämnden vill också hänvisa till vad som sägs om båthus i Plan- och byggförordning för landskapet Åland (ÅFS Nr ), 6 kap. 21, 3 mom. Båthus och sjöbodar får placeras på strandlinjen där byggnaderna med beaktande av strandens helhetsbild passar in i omgivningen. Båthus skall om möjligt placeras i grupper i anslutning till hamnar där det redan finns båthus och bryggor. Förslaget omfattas.

14 o Btn 021 Byggnadslov , Karlsson Christian Christian Karlsson ansöker om byggnadslov för uppförande av en bastu vid Skogsviken 1:43 i Lumparby. Byggnadens våningsyta är 20 m² och volymen är 56 m³. Fasadmaterial av trä och filttak (shingel). Avstånd till strandlinjen är mer än 15 meter. Avloppsvatten (gråvatten) leds till Saunabox 100 och infiltrering i mark, alternativt pumpas vattnet till det befintliga fritidshusets avlopp. Tillämpade lagrum: Plan- och bygglag, åfs nr 102 (pbl), Plan- och byggförordning, åfs nr 107 (pbf), för landskapet Åland. Byggnadsordning för Lumparlands kommun. Åtgärden innebär avvikelser från bestämmelserna i Lumparlands byggnadsordning, 49 och 50, enligt vilka bastubyggnads våningsyta får vara högst 15 m². Byggnadsnämnden kan medge avvikelser om särskilda skäl föreligger (pbl 72, 3 mom.) I detta fall kan som skäl anges att fasaden mot sjösidan inte är längre än 4 meter. Grannarnas skriftliga godkännande av åtgärden har inhämtats (bilagor till ansökan). Ansökt byggnadslov beviljas med stöd av 72 pbl. Arbetena skall utföras i enlighet med vad som stipuleras i 78 pbl. Av myndigheter givna anvisningar på byggnadslovsritningar skall följas. Färgsättning görs i samråd med byggnadsinspektören. Om bastun förses med rinnande vatten och dusch etc. skall avloppstillstånd inhämtas hos byggnadstekniska nämnden. Syner som enligt 27 pbf skall förrättas: 1. Botten- och dräneringssyn 2. Syn av avloppssystem- och ledningar 3. Kanalsyn, rökkanalen skall kunna inspekteras i hela dess längd vid synen 4. Ibruktagnings/slutsyn Förslaget omfattas.

15 o Btn 022 Sammanträdets avslutande Sammanträdet avslutades klockan

16 o Lumparlands kommun, anvisning om förfarande vid missnöje mot byggnadstekniska nämndens beslut. Datum för sammanträde Sidor 1-15 Paragrafer Eftersom nedan nämnda beslut avser beredning eller verkställighet kan inte rättelseyrkande framställas över beslutet (kommunallagen 112 ). I följande beslut kan rättelseyrkande inte framställas: 016, 020. Eftersom nedan nämnda beslut har skett i enlighet med landskapets byggnadslag kan ej rättelseyrkan framställas utan överklagan sker genom kommunalbesvär hos Ålands förvaltningsdomstol Ärenden som kan beröras av kommunalbesvär: , 021. Anvisning för kommunalbesvär Den, som är part eller kommunmedlem, och som är missnöjd med beslut som byggnadstekniska nämnden fattat med stöd av landskapets byggnadslag kan överklaga beslutet hos Ålands förvaltningsdomstol genom kommunalbesvär inom 30 dagar från delfåendet av beslutet. Ett beslut får överklagas genom kommunalbesvär på den grund att; 1) beslutet tillkommit i felaktig ordning 2) den myndighet som fattat beslutet har överskridit sina befogenheter 3) beslutet strider mot lag Ett kommunalbesvär skall anföras hos Ålands förvaltningsdomstol. Postadress Pb 31, MARIEHAMN Tala om vilket beslut Ni avser få ändrat, till vilken del och vilka ändringar Ni önskar samt vilka besvärsgrunder Ni har. Bifoga utdrag ur beslutsprotokollet. Underteckna handlingen och uppge namn, yrke, postadress, telefonnummer och hemort. Om ni anlitar ombud kan ombudet underteckna skrivelsen och måste då uppge namn, yrke, postadress, telefonnummer och hemort. En part anses ha fått del av beslutet sju dagar efter dagen då brevet avsändes, om inte något annat påvisas. En kommunmedlem anses ha fått beslutet delgivet 7 dagar efter att protokollet genom kungörelse på kommunens officiella anslagstavla har varit utställt till påseende. Kommunens officiella anslagstavla finns på informationspelaren, som är belägen på daghemsplanen i Klemetsby, Lumparland. Vid oklarheter kan rådgöras med kommuntekniker/byggnadsinspektör, tel (el. växel ).

17 o Ärenden som kan beröras av rättelseyrkande: ---. Anvisning för rättelseyrkande Den, som är part eller kommunmedlem, och som är missnöjd med ovan nämnda beslut, kan framställa ett skriftligt rättelseyrkande inom 14 dagar från delfåendet av beslutet. Rättelse yrkas hos i Lumparland, med adressen Kyrkvägen 26, LUMPARLAND. Av rättelseyrkandet skall framgå vad som avses med en önskad ändring och vad yrkandet grundar sig på. Yrkandet tecknas under av den som framställer det eller dennes befullmäktigade ombud. En part anses ha fått del av beslutet sju dagar efter dagen då brevet avsändes, om inte något annat påvisas. En kommunmedlem anses ha fått beslutet delgivet 7 dagar efter att protokollet genom kungörelse på kommunens officiella anslagstavla har varit utställt till påseende. Kommunens officiella anslagstavla finns på informationspelaren, som är belägen på daghemsplanen i Klemetsby, Lumparland. Vid oklarheter kan rådgöras med kommuntekniker/byggnadsinspektör, tel (el. växel ).

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 0311 Byggnadstekniska nämnden

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 0311 Byggnadstekniska nämnden o 1 1 s sammanträde Föredragningslista/Kallelse Tid: måndag den 21 mars 2011 kl. 19.00 Nr Ärende 023 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 024 Val av protokolljusterare 025 Komplettering och godkännande

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 1011 Byggnadstekniska nämnden

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 1011 Byggnadstekniska nämnden o 1 1 s sammanträde Föredragningslista/Kallelse Plats: Skolans matsal (OBS!) ingången mittemot kommunkansliet Tid: måndag den 12.12.2011 kl. 19.00 Nr Ärende 122 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 02.03.2011 Nr: 2 Paragrafer: 9-13 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 2 mars 2011 kl. 19.00-19.20 Raija-Liisa Eklöw, kommunfullmäktiges

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 28.03.2012 Nr: 3 Paragrafer: 37-42 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 1 februari 2012 kl. 19.00-19.25 Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 28.09.2011 Nr: 7 Paragrafer: 43-47 Plats och tid Beslutande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 28 september 2011 kl. 19.00-19.15 Raija-Liisa Eklöw, kommunfullmäktiges

Läs mer

Denna möteskallelse har anslagits på anslagstavlan för offentliga handlingar, vilket intygas:

Denna möteskallelse har anslagits på anslagstavlan för offentliga handlingar, vilket intygas: o 1 1 s sammanträde Föredragningslista/Kallelse Plats: Kommunkansliet Tid: tisdag den 11.10.2011 kl. 19.00 Nr Ärende 109 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 110 Val av protokolljusterare 111 Komplettering

Läs mer

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 0411 Byggnadstekniska nämnden

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 0411 Byggnadstekniska nämnden o 1 1 s sammanträde Föredragningslista/Kallelse Tid: tisdag den 12 april 2011 kl. 19.00 Nr Ärende 038 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 039 Val av protokolljusterare 040 Komplettering och godkännande

Läs mer

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 0111 Byggnadstekniska nämnden

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 0111 Byggnadstekniska nämnden o 1 1 s sammanträde Föredragningslista/Kallelse Tid: onsdag den 19 januari 2011 kl. 19.00 Nr Ärende 001 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 002 Val av protokolljusterare 003 Komplettering och godkännande

Läs mer

Denna möteskallelse har anslagits på anslagstavlan för offentliga handlingar, vilket intygas:

Denna möteskallelse har anslagits på anslagstavlan för offentliga handlingar, vilket intygas: o 1 1 s sammanträde Föredragningslista/Kallelse Plats: Kommunkansliet Tid: tisdag den 30 augusti 2011 kl. 19.00 Nr Ärende 091 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 092 Val av protokolljusterare 093

Läs mer

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita + VÅRDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN PROTOKOLL 17.06.2019 Nr5 Tid Måndagen den 17.6.2019. kl. 19.30 20.15 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Englund Anders, ordförande Lundell Magnus

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 maj 2011 kl. 19.00-20.50

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 maj 2011 kl. 19.00-20.50 Sammanträdesdatum: 18.05.2011 Nr: 5 Paragrafer: 55-69 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 maj 2011 kl. 19.00-20.50 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 6 februari 2013 kl. 19.00-20.10

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 6 februari 2013 kl. 19.00-20.10 Sammanträdesdatum: 06.02.2013 Nr: 1 Paragrafer: 1-9 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 6 februari 2013 kl. 19.00-20.10 Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 19.08.2015 Nr: 7 Paragrafer: 92-102 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 19 augusti 2015 kl. 19.00-21.25 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita VÅRDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN PROTOKOLL 26.6.2017 Nr 5 Tid Måndagen den 26.6.2017. kl. 19.00-20.45 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren

Läs mer

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1/2018. Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl dagars tid.

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1/2018. Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl dagars tid. SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelsenummer 1/2018 Sammanträdestid: Onsdagen den 10 januari 2018 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården i Björby På kommunkansliet

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 5/2012 Sammanträdestid: Torsdagen den 3 maj 2012 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 13.11.2013 Nr: 5 Paragrafer: 35-38 Plats och tid Beslutande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 13 november 2013 kl. 19.00-20.50 Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: 20-20 1 Sammanträdestid: Tisdagen 11 april kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson,

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 13.08.2014 Nr: 8 Paragrafer: 89-100 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 13 augusti 2014 kl. 19.00-20.45 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 1 april 2015 kl

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 1 april 2015 kl Sammanträdesdatum: 01.04.2015 Nr: 2 Paragrafer: 9-19 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 1 april 2015 kl. 19.00-19.50 Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 15 januari 2014 kl

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 15 januari 2014 kl Sammanträdesdatum: 15.01.2014 Nr: 1 Paragrafer: 1-7 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 15 januari 2014 kl. 19.00-19.55 Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges

Läs mer

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 0611 Byggnadstekniska nämnden

Sida Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll 0611 Byggnadstekniska nämnden o 1 1 s sammanträde Föredragningslista/Kallelse Tid: tisdag den 21 juni 2011 kl. 19.00 Nr Ärende 071 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 072 Val av protokolljusterare 073 Komplettering och godkännande

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 4/2012 Sammanträdestid: Torsdagen den 12 april 2012 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BTN 27 BTN 28 BTN 29 BTN 30 Kallelse och beslutförhet Val av protokolljusterare,

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016 PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 29.11.2016 17 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 29.11.2016 kl. 18:30-20.55 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson (ordförande) Kjell

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016: BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2016: 49-55 1 Sammanträdestid: Tisdagen 8 November kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson, viceordf. Jens

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 14.11.2012 Nr: 6 Paragrafer: 59-64 Plats och tid Beslutande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 14 november 2012 kl. 19.00-19.30 Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 25.3.2019 Nr 3 Tid Måndag den 25.3.2019 kl 17.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita VÅRDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN PROTOKOLL 22.5.2017 Nr 4 Tid Måndagen den 22.5.2017. kl. 19.30-20.45 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren

Läs mer

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl

Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 8.4.2019 2 10-17 Plats och tid Beslutande Lumparlands bibliotek, Lumparland Måndag 8.4.2019 kl. 19.00 20.00. Cecilia Aaltonen-Lindblom, ordförande Jessica Sjölander, vice

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: 28-37 1 Sammanträdestid: Tisdagen den 16 maj 2017 kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson, viceordförande

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20. Sammanträdesdatum: 18.06.2014 Nr: 4 Paragrafer: 18-24 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 19.00-20.15 Beslutande Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges ordförande,

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 17.10.2018 10 132-135 Plats och tid Beslutande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag 20.20. Brage Wilhelms, ordförande Lil Strandholm-Karlsson, vice ordförande Cecilia

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Sammanträdesdatum: 16.02.2011 Nr: 2 Paragrafer: 15-27 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 februari 2011 kl. 19.00-20.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torsdagen den , kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Torsdagen den , kl LEMLANDS OCH LUMPARLANDS KOMMUNER Tekniska nämnden i Lemland och Lumparland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nummer 3/2014 Sammanträdestid Torsdagen den, kl. 18.00 Sammanträdesplats Beslutande Föredragande Kommungården

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Lumparlands bibliotek Måndagen den kl

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Lumparlands bibliotek Måndagen den kl Sammanträdesdatum: 4.3.2019 Nr: 1 Paragrafer: 01-09 Plats och tid Lumparlands bibliotek Måndagen den 4.3.2019 kl. 19.00-20.50 Beslutande Cecilia Aaltonen-Lindblom, ordförande Bror-Erik Jansson Torolf Sjöwall

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

ECKERÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Måndagen den kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommungården i Överby F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A BTN 148 BTN 149 BTN 150 BTN 151 BTN 152 BTN 153 BTN 154 BTN 155 BTN

Läs mer

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl

Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag kl Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 11.6.2019 3 15-18 Plats och tid Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdag 11.6.2019 kl. 20.00 20.25. Pia Eriksson,

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 28 januari 2015 kl

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 28 januari 2015 kl Sammanträdesdatum: 28.01.2015 Nr: 1 Paragrafer: 1-8 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 28 januari 2015 kl. 19.00-19.25 Annsofi Joelsson, kommunfullmäktiges

Läs mer

Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag kl

Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag kl Sammanträdesdatum Nr Paragrafer 18.10.2019 9 01-07 Plats och tid Kommunkansliet i Klemetsby, Lumparland Fredag 20.00 Beslutande Frånvarande Erika Sjölund, ordförande Mikael Blomqvist, vice ordförande Åsa

Läs mer

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017:

Kumlinge kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2017: 21-27 1 Sammanträdestid: Torsdagen den 20 april 2017 kl 18:30 Sammanträdesplats: Kommunkansliet Beslutande: Ordinarie: Stefan Sundman, ordförande Berit Johansson, viceordförande

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Byggnämnden 27.03.2019 3 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande 27.03.2019 kl. 16.30 17.43 Kommunkansliet i Jomala Närv Frånv Rajamäki Niklas

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 28.1.2015 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 28.1.2015 kl 18:30 19:10 kommungården i Jomala

Läs mer

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 6/2019. Sammanträdestid Torsdagen den 3 juli 2019 kl dagars tid.

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 6/2019. Sammanträdestid Torsdagen den 3 juli 2019 kl dagars tid. SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelsenummer 6/2019 Sammanträdestid Torsdagen den 3 juli 2019 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården i Björby På kommunkansliet

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 5/2016 Sammanträdestid Onsdagen den kl. 19.00 19.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Jansson Tom, ordf. x Timonen Bo, vice ordf. x Hampf Berit - Karlsson Simon x Michelson Ulla x

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 2/2010 Sammanträdestid: Torsdagen den 4 februari 2010 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 07.12.2017 Biblioteksnämnden 07.12.2017. - Sammanträdestid Onsdagen den 13 December kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 22.06.2011 Nr: 5 Paragrafer: 27-36 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 juni 2011 kl. 19.00-20.00 Raija-Liisa Eklöw, kommunfullmäktiges

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 11/2013 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00 21.00 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /10. Kommunkansliet, sammanträdesrummet

Sammanträdesdatum KOMMUNSTYRELSEN /10. Kommunkansliet, sammanträdesrummet FINSTRÖMS KOMMUN PROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr KOMMUNSTYRELSEN 9.12.2010 21/10 Sammanträdestid 9.12.2010 kl. 18.00 Beslutande Kommunkansliet, sammanträdesrummet x Höglund, Roger, ordförande x Lycke, Per,

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 19.11.2014 Nr: 11 Paragrafer: 137-146 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 19 november 2014 kl. 19.00-21.10 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 26.09.2018 Socialnämnden 04.10.2018 91-97 Sammanträdestid Torsdagen den 4 oktober 2018 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE

ECKERÖ KOMMUN KOMMUNSTYRELSE SAMMANTRÄDESKALLELSE Sammanträdestid Tisdagen 15.8.2017 kl. 18:00 Sammanträdesplats Kommunkansliet F Ö R E D R A G N I N G S L I S T A KS 189 KS 190 KS 191 KS 192 Kallelse och beslutförhet Godkännande

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 15.02.2018 Biblioteksnämnden 15.02.2018 - Sammanträdestid Torsda den 08 Mars kl. 18.30-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.09 2014 Biblioteksnämnden 10.09.2014. - Sammanträdestid Torsdagen den 18 September kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 27.09.2017 Socialnämnden 05.10.2017 98-104 Sammanträdestid Torsdagen den 5 oktober 2017 kl. 18.00-18.45 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 12 januari 2011 kl

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 12 januari 2011 kl Sammanträdesdatum: 12.01.2011 Nr: 1 Paragrafer: 1-14 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 12 januari 2011 kl. 19.00-20.45 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 27.8.2014 5 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 27.8.2014 kl

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 29.1.2018 Nr1 Tid Måndag den 29.1.2018 kl 17.00-18.00 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 9/2010 Sammanträdestid: Torsdagen den 12 augusti 2010 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 11.02.2015 Nr: 2 Paragrafer: 19-32 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 11 februari 2015 kl. 19.00-21.30 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 4/2011 Sammanträdestid: Torsdagen den 5 maj 2011 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Kerstin Ivarsson X Regina Pettersson X Raul Petrell X Nils Eriksson Nummer 1/2017 Sammanträdestid kl. 15.00 16.00 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 17.09.2018 Biblioteksnämnden 17.09.2018 - Sammanträdestid Måndagen den 24 September kl. 18.30-20.00 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 9.10.2018 13 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Frånvarande Övriga närvarande 9.10.2018 kl. 16:45 19:00. Hotell Pommern Jansson Harry,

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 20.09.2011 Nr: 8 Paragrafer: 100-114 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Tisdagen den 20 september 2011 kl. 19.00-20.10 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Socialnämnden SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 31.08.2018 Socialnämnden 06.09.2018 85-91 Sammanträdestid Torsdagen den 6 september 2018 kl. 18.00-19 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets - nummer Ärende

Läs mer

Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00 20.50 Kommungården

Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00 20.50 Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 7 maj 2015 Byggnadstekniska nämnden 12.05.2015 52-70 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Tisdagen den 12 maj 2015 kl. 19.00

Läs mer

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 3 juli kl 18.30 19.15

Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 3 juli kl 18.30 19.15 BYGGNADSNÄMNDEN 03.07.2012 1 Sammanträdes plats och tid: Kommungården i Näs tisdagen den 3 juli kl 18.30 19.15 Närvarande (N) Guy Linde ordförande N Mikael Söderholm viceordförande N Owe Areschoug ledamot

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 28.3.2018 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Onsdagen den 28.3.2018 kl. 18:00-18.10 Kommunkansliet i Vestergeta Beslutande Camilla Andersson (ordförande) Kjell

Läs mer

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2012-11-15 62 67 Kl 10.00-10.30. Förbundskansliet 8/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund.

AGENDA. FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL 2012-11-15 62 67 Kl 10.00-10.30. Förbundskansliet 8/2012. Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. AGENDA Agenda för styrelsemöte vid Ålands kommunförbund. Tid: Torsdag 15 november 2012, kl 10.00-10.30 Plats: Förbundskansliet, Ålandsvägen 26 Kaffe serveras från kl 9.45. 62 Sammanträdets laglighet och

Läs mer

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 7/2019. Sammanträdestid Torsdagen den 5.september 2019 kl under 14 dagars tid.

Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 7/2019. Sammanträdestid Torsdagen den 5.september 2019 kl under 14 dagars tid. SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelsenummer 7/2019 Sammanträdestid Torsdagen den 5.september 2019 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården i Björby På kommunkansliet

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 22 mars 2017 Socialnämnden 06.04.2017 33-43 Sammanträdestid Torsdagen den 6 april 2017 kl. 18.00 19.00 Sammanträdesplats Kommungården Ärendets

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll Byggnadsnämnden, sammanträde nr 1/2015, 27.01.2015 PROTOKOLL Tid och plats Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 19:00- Kommunkansliet i Geta (vid Furulund), Vestergeta, Geta Närv. Beslutande Yngve Österlund,

Läs mer

Kommunkansliet i Nääs

Kommunkansliet i Nääs Nr 2/2019 Sammanträdestid Tisdagen den kl. 18.30 18.45 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs - Nyholm Dan, ordf. x Söderholm Mikael, vice ordf. x Bromels Marcus x Sirén Siw x Mörn Inger -

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 10.04. 2017 Biblioteksnämnden 10.04.2017. - Sammanträdestid Onsdagen den 26 April kl. 18.30-20.00 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid

HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den Biblioteksnämnden Sammanträdestid HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 14.02.2019 Biblioteksnämnden 14.02.2019 - Sammanträdestid Måndagen den 25 Februari kl. 18.00-19.30 Biblioteket Sammanträdesplats Ärendets -nummer

Läs mer

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE

SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE SUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Organ Kallelsenummer BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 7/2010 Sammanträdestid: Torsdagen den 3 juni 2010 kl. 19.00 Sammanträdesplats: Protokollet framläggs till påseende: Kommungården

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 8.10.2018 12 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Övriga närvarande 8.10.2018 kl. 16:45 19:40. Hotell Pommern Jansson Harry, ordförande,

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 14.12.2016 8 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 14.12.2016 kl 18:30 19.15 kommungården i Jomala

Läs mer

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve

Protokoll Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve VÅRDÖ KOMMUN OMSORGSNÄMNDEN Protokoll 27.5.2019 Nr 4 Tid Måndag den 27.5.2019 kl 17.00 19.30 Plats Närvarande Strömsgården Ledamöter: Ahlbäck Sarah, ordförande Granlid Maria vice ordf. Bjurne Yngve Ersättare:

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nummer

Organ Sammanträdesdatum Nummer HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nummer Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande Den gemensamma lantbruksnämnden 2/2018 Onsdagen den 03.10.2018 kl 14.30-15.00 Kommunkansliet

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter:

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter: UNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019 Tid Måndagen den 8.4.2019 kl. 18.30-19.50 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Ersättare: Petter Johansson Ulla-Britt Dahl Annika

Läs mer

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

JOMALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL JOMALA KOMMUN Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 9.10.2017 15 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 9.10.2017 kl. 17:55 21:00. Hotell Pommern Jansson Harry, ordförande, Aaltonen Carina,

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande

Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE. Kennet Lundström, sekreterare Göran Stenros, kommunfullmäktiges ordförande Nummer 4/2017 Sammanträdestid kl. 14.00 16.30 Sammanträdesplats Sottunga skola, kommunens mötesrum STYRELSEMEDLEMMAR ERSÄTTARE Beslutande x Björn Rönnlöf, ordf Inga-Lill Pettersson x Märta Grunér, vice

Läs mer

Geta kommun, beslutsprotokoll

Geta kommun, beslutsprotokoll Byggnadsnämnden, sammanträde nr 6/2015, 06.10.2015 PROTOKOLL Tid och plats Tisdagen den 6 oktober 2015 kl. 19:00-19.40 Kommunkansliet i Geta (vid bankhuset), Vestergeta, Geta Beslutande Yngve Österlund,

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 16.09.2015 Nr: 8 Paragrafer: 103-116 Plats och tid Kommunkansliets mötesrum i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 16 september 2015 kl. 19.00-20.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens

Läs mer

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Regina Pettersson

Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE. X Regina Pettersson Nummer6/2017 Sammanträdestid kl. 11.30.- 12.30 Sammanträdesplats Beslutande Sottunga skola, kommunens mötesrum KOMMUNFULLMÄKTIGE ERSÄTTARE MEDLEMMAR X Göran Stenros X Britt Pettersson X Viking Danielsson

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 12 juni 2013 kl

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 12 juni 2013 kl Sammanträdesdatum: 12.06.2013 Nr: 5 Paragrafer: 62-75 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 12 juni 2013 kl. 19.00-20.35 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita + VÅRDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN PROTOKOLL 20.05.2019 Nr4 Tid Måndagen den 20.5.2019. kl. 19.30 21.20 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Englund Anders, ordförande Lundell Magnus

Läs mer

Övriga närvarande Lindholm Mikael, kommunstyrelsens ordförande Sjögren Fanny, kommunstyrelsens viceordförande Johansson Andreas, sekreterare

Övriga närvarande Lindholm Mikael, kommunstyrelsens ordförande Sjögren Fanny, kommunstyrelsens viceordförande Johansson Andreas, sekreterare VÅRDÖ KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE PROTOKOLL 06.02.2019 Nr 1 Tid Onsdagen den 06.02.2019. kl. 19.00 19.35. Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Englund Anders, ordförande Nordberg Susanne, viceordf.

Läs mer

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN

BRÄNDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN 1 KALLELSESIDA Utfärdad den 21 mars 2018 Sammanträdestid : Tisdagen den 27 mars 2018 kl.19.00 Sammanträdesplats: Kommunkansliet i Åva Ärenden: 15 LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 16 VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE

Läs mer

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 1/2013. Sammanträdesdatum 10.1.2013. Organ Tekniska nämnden

SALTVIKS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nr 1/2013. Sammanträdesdatum 10.1.2013. Organ Tekniska nämnden Nr 1/2013 Sammanträdestid Torsdagen den kl. 19.00-20.05 Sammanträdesplats Beslutande Kommunkansliet i Nääs x Lundberg Bror, ordf. x Sjöblom Tommy, vice ordf. x Danielsson Gerd x Hampf René x Jansson Tom

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 11.09.2013 Nr: 7 Paragrafer: 91-104 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 18 september 2013 kl. 19.00-20.15 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

Måndagen den 25.11.2013 kl. 18.30

Måndagen den 25.11.2013 kl. 18.30 Nr 11/2013 Sammanträdestid Måndagen den kl. 18.30 Sammanträdesplats Beslutande Kommungården x Linde Guy, ordf. x Söderholm Mikael, vice ordf. - Areschoug Owe - Danielsson Peter x Fagerström Tove x Mörn

Läs mer

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita

Englund Anders, ordförande Lundell Magnus Sjögren John Christenbrunn Dick Elomaa-Andersson Marja Valdmane Alda Björklund Benita VÅRDÖ KOMMUN BYGGNADSTEKNISKA NÄMNDEN PRO TOKOLL 26.3.2019 Nr 2 Tid Tisdagen den 26.3.2019. kl. 19.30 21.20 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Englund Anders, ordförande Lundell Magnus

Läs mer