Presentation SKINS v.01

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Presentation SKINS. 2012 v.01"

Transkript

1 Presentation SKINS 2012 v.01

2 Varför SKINS? Varför kompressions-sportkläder? Här presenterar vi de nio revolutionära anledningarna till varför SKINS inte bara är originalet när det gäller kompressions-sportkläder, utan också det bästa.

3 SKINS fakta Bättre syresättning och blodgenomströmning Ökar styrka, kraft och uthållighet Minskar träningsvärk (fördröjd muskelvärk/doms) och mjölksyra Snabbar på återhämtningsprocesserna Fukttransporterande egenskaper för att hålla kroppen torr Förbättrar kroppens temperaturkontroll Varpstickade material - ingen naturlig stretch Minskar ankelödem vid flygresor Sömmar är positionerade för att ge stöd och stabilitet för muskulaturen Antibakteriellt behandlade 50+ UV-skydd

4 Engineered Gradient Compression? 01 SKINS bygger på flera års vetenskapliga tester och forskning av ledande idrottsläkare och är enda varumärket i sitt slag som visar positiva resultat från oberoende vetenskapliga och medicinska tester. SKINS konstruerade stigande kompression har utifrån dessa tester utvecklats för att ge rätt nivå på yt-tryck till specifika kroppsdelar, vilket ökar blodcirkulationen och ger mer syre till aktiva muskler. Idrottare kan träna hårdare med mer kraft och mindre smärta. Det ökade blodflödet motverkar även träningsvärk och mjölksyra. Man snabbar på återhämtningsprocesserna.

5 Dynamic Gradient Compression 02 SKINS är det enda varumärket som har lyckats utföra sina tester på idrottare i rörelse. Idrottare står som bekant inte stilla. Under utvecklingen av vår revolutionerande 400-serie, studerade och utförde vi noggranna tester på 1000-tals idrottare för att så precist som möjligt kunna bestämma komprimeringskraven för varje enskild muskelgrupp i såväl rörelse, som när den är statisk eller under återhämtning. Resultatet? SKINS Dynamic Gradient Compression för optimal prestanda av varje enskild muskelgrupp.

6 Muskel fokus 03 SKINS fungerar som ett second skin och lindar in, samt stödjer specifika muskelgrupper, sömmarna är dessutom sydda efter muskulaturen, för att ge ytterligare inlindande stöd. Detta minskar muskelvibrationer och bidrar till att upprätthålla och justera musklernas naturliga läge och linjering, vilket minimerar risken för skador och förbättrar effektiviteten. Dina muskler känns tröttare och mindre kraftfulla när de vibrerar. SKINS är anpassade för att hålla alla muskler på rätt plats, för att hjälpa till att reducera muskelvibrationen och förbättra muskelfokus och medvetenhet (kroppsuppfattning). Andra klädesplagg har statisk kompression (liknande eller samma kompression över hela kroppen) och hjälper inte musklerna på samma sätt som SKINS.

7 Överlägsen konstruktion 04 SKINS har utifrån de vetenskapliga testerna utvecklat olika kompressionsnivåer, så kallat yt-tryck i kläderna för att hjälpa specifika delar av kroppen att öka blodcirkulationen. Tyget i SKINS är därför varpstickat med flera fina multipla kvalitetsgarn, som alla har olika egenskaper, för ökad kvalité och styrka. Varpstickade material har t ex. ingen naturlig stretch - spandexens mix säkerställer därför olika nivåer av elasticitet och perfekt kontrollerad kompression för varje enskild muskelgrupp. Vilket ger mer syre till de aktiva musklerna med ökad styrka, hastighet och uthållighet som följd.

8 Perfekt passform 05 SKINS tror inte på "en storlek passar alla". Vi tar stortlekar på allvar, så idrottare får fördelar med nästan skräddarsydd precis kompression och komfort. Varje produkt har ett specifikt storleksdiagram som tar hänsyn till längd och vikt - och i vissa fall, också kroppsform.

9 Recovery 06 RY400 är en serie kompressionskläder med fokus på återhämtning och dessa plagg har en annan kompression i förhållande till de aktiva plaggen som A200/400 eller C400. Man får en mycket snabbare återhämtning i musklerna efter träning och effekten är helt jämförbar med ett isbad. Det är lite trevligare att softa i en vilostol med ett set Recovery än i ett isbad. Våra RY400 produkter påskyndar återhämtningen genom ökad blodcirkulation, snabbar på bortforslandet av mjölksyra och minimerar riskerna med träningsverk och svullnader i musklerna. SKINS RY400 plagg har också visat positiva resultat för att motverka muskelbristningar och minskade ankelödem vid flygresor.

10 Temperatur & fuktreglering 07 SKINS håller dig varm när det är kallt och sval när det är varmt. Skins fukttransporterande egenskaper håller dig också torr. Thermal Våra A200 thermal produkter är tillverkade av ett vetenskapligt avancerat material, utvecklad för att även hålla dig varm i kyla, utan att överhettas. Plagget har A200:s egenskaper, men har upp till 150% högre termiska värmeegenskaper. Fukttransporterande egenskaper som hjälper dig att hålla kroppen torr, samt antimikrobiellt behandlad. Ett outstanding vinterplagg och perfekt som lager ett.

11 Solskydd 08 SKINS skyddar kroppen mot skadliga UV-strålar. Våra plagg har 50 + UV skydd.

12 Research 09 SKINS har undersökts av oberoende forskare och resultaten är publicerade i fackgranskade vetenskapliga tidskrifter. Hittills har 10 artiklar publicerats efter forskning om SKINS. Se: Dessa oberoende rapporter har b la. visat att SKINS ger: Bättre syresättning och blodgenomströmning Ökar styrka, kraft och uthållighet Minskar träningsvärk (fördröjd muskelvärk/doms) och mjölksyra Snabbare återhämtning Förbättrad temperaturkontroll Minskade ankelödem vid flygresor

13 we re working on 10...

14 Vem använder SKINS?

15 Vi brinner för vår sport, vi brinner för våra produkter och vi är inte rädda för att säga att vi är bäst.

16 Vanliga frågor & svar

17 Vad är Gradient Compression och hur fungerar Skins? SKINS har tagit fram Engineered Gradient Compression (i A200-linjen) och Dynamic Gradient Compression (A400-linjen) efter år av research. Att använda sig av kompression på specifika kroppsdelar på ett balanserat och korrekt sätt ökar blodflödet. Det gör att mer syre når de arbetande musklerna och det förbättrar din prestation. Ökat blodflöde hjälper också kroppen att göra sig av med mjölksyra och andra slaggprodukter vilket gör att du kan arbeta hårdare. Dessutom minskar det risken för träningsvärk och skyndar på återhämtning och muskelreparationer. Så Engineered Gradient Compression och Dynamisk Gradient Compression spelar även en stor roll i hur du känner dig efter träning.

18 Varför är Skins annorlunda? SKINS är annorlunda på grund av dess unika kombination av egenskaper. Dessa egenskaper är dessutom erkända och uppbackade av oberoende tester något som ingen annan kompressions- eller terapeutisk sportsklädestillverkare kan påstå. SKINS fördelar inkluderar * mindre mjölksyreansamling, bättre syresättning av musklerna och bättre blodgenomströmning. * ökad muskelstyrka * wicking en fuktabsorberande funktion för att frakta fukt bort från huden * temperaturkontroll, oavsett om det är varmt eller kallt *antibakteriellt behandlade för att dina SKINS ska hålla sig fräscha * 50+ UV-skydd

19 Finns det några bevis för att Skins kommer att hjälpa mig? SKINS prestations-, återhämtnings- och livsstilsfördelar finns dokumenterade och har publicerats i oberoende, granskande tidskrifter. Det vetenskapliga samfundet erkänner denna typ av produkttestning som högsta standard. Faktum är att SKINS är branschledande inom publicistik refererensgranskning! Forskningsresultat visar att SKINS kraftigt reducerar bildandet av mjölksyra efter perioder av ihållande träning. Detta möjliggör en snabbare återgång till normala nivåer och minimerar förekomsten av träningsvärk.

20 Är alla Lycra-tights detsamma? Nej. Lycra har kommit att bli ett uttryck för alla sorters elastiska tyger, trots att det ursprungligen är ett märke. Det material vi använder är varpstickat, vilket ger oöverträffat resultat, bindande stretch och den återhämtningsstandard som krävs för SKINS Engineered Gradient Compression. Tyget tillskärs sedan på ett speciellt sätt som ger unika fördelar som inga andra tights har.

21 Varför ska jag välja SKINS och inte ett billigare märke?? Därför att inga andra märken har investerat så mycket tid och pengar i forskning eller lyckats efterhärma de fördelar som SKINS har bevisats leverera. SKINS unika Engineered Gradient Compression har utvecklats av ledande sportläkare under åratal av vetenskaplig forskning. Även de medicinska fördelarna som SKINS ger är uppbackade av oberoende tester.

22 Hur kan SKINS förhindra skador? När SKINS används under träning hindrar kompressionen musklerna från att utvidgas för mycket (vilket kan ge skador), och kan även behandla skadorna där de uppstår.

23 Hur hjälper SKINS mina muskler? Dina muskler känns tröttare och mindre kraftfulla när de vibrerar. SKINS är anpassade för att hålla alla muskler på rätt plats, för att hjälpa till att reducera muskelvibrationen och förbättra muskelfokus och medvetenhet (kroppsuppfattning). Andra klädesplagg har statisk kompression (liknande eller samma kompression över hela kroppen) och hjälper inte musklerna på samma sätt som SKINS. SKINS har också unikt muskelomfamnande sömmar. Dessa hjälper till att ge rätt kompressionsnivå och stötta muskelgrupper genom hela rörelseradien för att förbättra din styrka och uthållighet ännu mer.

24 Kan SKINS hjälpa vid medicinska tillstånd? Den förbättrade syretillförseln och blodcirkulationen som SKINS ger har visat sig vara ett perfekt sätt att underlätta en rad medicinska problem, bland annat artrit, kroniskt trötthetssyndrom, lymfödem, åderbråck och djup ventrombos. Den bidrar också till att förbättra cirkulationen under graviditet.

25 Hur vet jag vilken storlek jag behöver? Att välja rätt storlek på dina SKINS-plagg är väsentligt för att verkligen uppnå maximala fördelar. SKINS 400-serie är storlekskategoriserade med Body MassFunction (BMF)/ antropometrisk data hämtad från studier gjorda med 3D Body Scan, medan 200-linjen har kategoriserats med en unik Body Mass Index (BMI) / antropometrisk algoritm. Varje SKINS-linje har olika storleksguider för att hitta bäst storlek och form för varje enskilt behov. Därför hänvisar vi till den specifika storleksmallen för just din produkt. Storleksmallen återfinns på hemsidans produktsida eller på baksidan av SKINS förpackningar.

26 Kan SKINS förhindra mitt rörelsemönster? Känns de restriktiva att bära? SKINS toppar har en tight fit, men de förhindrar inte rörelserna i axlar, armar eller muskler.

27 Blir det inte varmt med långa svarta tights? Nej. Förutom att SKINS förbättrar blodcirkulationen (vilket hjälper din kropp att reglera temperaturen, oavsett om det är varmt eller kallt ute), har de också inbyggd wicking-teknologi, som ser till att fukt avdunstar och som hjälper till att hålla kroppen torr.

28 Kommer SKINS att hålla mig varm när det är kallt? Ja. Eftersom SKINS förbättrar blodcirkulationen hjälper de dig hålla dig varm. Den inbyggda wicking-teknologin förhindrar också att svett stannar kvar på huden och kyls av.

29 Kommer SKINS att hålla mig torr? Ja. Wicking-teknologin transporterar fukt bort från huden till utsidan av tyget där det avdunstar så din hud håller sig torr. Vi använder en högkvalitativ fuktavstötningsmetod där fukthanteraren sitter inuti tråden, istället för att efterbehandla själva tyget.

30 Vem använder Skins? SKINS används av såväl internationella elitsportläkare som träningsgrupper, lag och enskilda atleter. Professionella liksom amatörer. Varför? Därför att SKINS ger riktiga resultat!

31 När ska jag använda SKINS? * Under alla typer av fysisk aktivitet för mer styrka och uthållighet. * Som återhämtningshjälp efter träning * Vid återhämtning från en skada * På jobbet (särskilt ifall du står eller går på hårda ytor) * Vid resor för att minska effekterna av jetlag och minska risken för blodproppar i benen.

32 Kan jag använda SKINS utan någonting över även i solen? Bär dina SKINS med stolthet som de är, eller under dina vanliga kläder vad som än passar dig! Vi rekommenderar dock att vita och hudfärgade SKINS enbart används under andra kläder. SKINS-materialet är oberoende testat och har bevisats ge ett UV-skydd på 50+ (gäller inte de delar som är gjorda i mesh). Så du kan njuta av utomhusträning och aktiviteter utan att behöva oroa dig för solrelaterade risker.

33 Behöver jag använda underkläder under mina SKINS? Bär dina SKINS med stolthet som de är, eller under dina vanliga kläder vad som än passar dig! Vi rekommenderar dock att vita och hudfärgade SKINS enbart används under andra kläder. SKINS-materialet är oberoende testat och har bevisats ge ett UV-skydd på 50+ (gäller inte de delar som är gjorda i mesh). Så du kan njuta av utomhusträning och aktiviteter utan att behöva oroa dig för solrelaterade risker.

34 Kan jag simma i mina SKINS? Klorvatten kan försämra SKINS-materialet, så vi rekommenderar inte att du använder SKINS i poolen. Havsvatten är däremot helt okej. Kom bara ihåg att skölja ur dina SKINS ordentligt med vanligt sötvatten efteråt. SKINS torkar fort och har ett UV-skydd på 50+, så de är perfekta som solskydd. Det enda du möjligtvis märker är att Gradient Compression-funktionen inte fungerar riktigt lika bra under vatten.

35 Vad är skillnaden mellan half tights och shorts? Med SKINS Half tights drar du fördel av Engineered Gradient Compression över hela övre benets muskelgrupper hamstrings, quadriceps och gluteus. SKINS Shorts har en 12.7 cm lång innersöm för extra kompression längs den laterala rotator-linjen. De ger därför extra support till den djupa sätesmuskeln.

36 Hur tvättar jag mina SKINS? Ingen tvätt krävs för SKINS, men de kan maskintvättas i kallt vatten på handtvättsprogram. Använd ett milt tvättmedel. Som med alla elastiska tyger kommer dina SKINS att hålla längre ju mer försiktigt de tvättas.

37 Hur torkar jag mina SKINS? Använd inte torktumlare för att torka dina SKINS. Låt dem lufttorka

38 Hur länge kommer mina SKINS att hålla? Livslängden beror naturligtvis på hur du använder dina SKINS och hur ofta du tvättar dem. För löpare beräknas SKINS hålla lika länge som ett par riktigt bra joggingskor, men precis som med alla elastiska material kommer slutligen en gradvis försämring att ske.

39 Hur länge gäller garantin på SKINS-produkter? Dina SKINS skyddas av en 1 års lång garanti (från och med inköpsdagen) som täcker alla material- eller tillverkningsfel.

40 Get Your Blood Racing..

TRÄNA HÅRDARE. PRESTERA BÄTTRE.

TRÄNA HÅRDARE. PRESTERA BÄTTRE. HERR A200 TRÄNA HÅRDARE. PRESTERA BÄTTRE. > Använd under träning och tävling för att öka din prestation och minska risken för skador > Baserad på en unik BMI-storleksalgoritm (Body Mass Index) för att

Läs mer

VARUMÄRKE OCH PRODUKTÖVERSIKT

VARUMÄRKE OCH PRODUKTÖVERSIKT VARUMÄRKE OCH PRODUKTÖVERSIKT En kortfattad historia om 1 År 1996 hade en australiensisk skidåkare en djärv ambition av att känna sig tio år yngre så att han kunde åka skidor hela dagen, festa hela natten

Läs mer

SS14 KOLLEKTION ACCESSOARER

SS14 KOLLEKTION ACCESSOARER SS14 KOLLEKTION ACCESSOARER 321701/2 Kayano sock 321701-9001 321702-0273 Sköna sockor som andas Sockor som skyddar fötterna och ger skönare löpning Med NanoGLIDE-teknologi i sockornas tå och häl slipper

Läs mer

visa din klubbkänsla 30 år tillsammans med de bästa åker i craft craftprincipen förbättrat prestationer sedan 1977 craftprincipen

visa din klubbkänsla 30 år tillsammans med de bästa åker i craft craftprincipen förbättrat prestationer sedan 1977 craftprincipen XC club collection craftprincipen förbättrat prestationer sedan 1977 your skin visa din klubbkänsla Sedan 1977 har vi arbetat aktivt med forskning och utveckling av ventilerande och fukttransporterande

Läs mer

AW14 KOLLEKTION ACCESSOARER

AW14 KOLLEKTION ACCESSOARER AW14 KOLLEKTION ACCESSOARER 110523/4 COMPRESSION SOCK Ger stöd under och efter löpning 110523-8070 110523-0900 110524-0211 110524-0900 Särskilt utformade strumpor för effektiv kompression och bättre prestation

Läs mer

Gillar du jeans gillar du Up Front med jeanspassform!

Gillar du jeans gillar du Up Front med jeanspassform! Gillar du jeans gillar du Up Front med jeanspassform! Up Front PLAGG Up Front midjebyxa med jeanspassform Tycker du om att bära jeans? I så fall törs vi nästan lova att detta blir din favorit på arbetet.

Läs mer

Välkommen till BACKTEE kollektion 2015

Välkommen till BACKTEE kollektion 2015 Windy Conditions Sunny Conditions Cold Conditions Rainy Conditions Välkommen till BACKTEE kollektion 2015 * Ny kollektion * Funktionella golfkläder till alla väderförhållanden * Tillverkade med avancerad

Läs mer

Rörlighetsträning. Rörlighetsträning och stretching. Vad är rörlighet och rörlighetsträning? Rörlighetsträningens olika metoder

Rörlighetsträning. Rörlighetsträning och stretching. Vad är rörlighet och rörlighetsträning? Rörlighetsträningens olika metoder Rörlighetsträning Rörlighetsträning och stretching All belastande träning bidrar till muskelstelhet. Tränar man inte rörlighet, kommer man bara bli stelare och stelare allt eftersom. Stelhet Bild: www.traningsgladje.se

Läs mer

Medicinska kompressionsstrumpor

Medicinska kompressionsstrumpor Medicinska kompressionsstrumpor JOBST kompressionsstrumpor för alla tillfällen Enligt tysk standard RAL Varför JOBST kompressionsstrumpor? Problem med venerna? Friska ben har vener med glatta och elastiska

Läs mer

löpsteg njut av varje 999kr www.teamsportia.se

löpsteg njut av varje 999kr www.teamsportia.se www.teamsportia.se njut av varje löpsteg Det är dags att ställa pjäxorna på hyllan. Nya löparskor, personligt anpassade sulor och sköna funktionsstrumpor gör det lättare att ta steget. Välkommen! nike

Läs mer

Träningslära Styrka. Styrka. Hur fungerar en muskel?

Träningslära Styrka. Styrka. Hur fungerar en muskel? Träningslära Styrka Styrka Vad är styrka? Muskelstyrka = förmågan att utveckla kraft eller spänning i en muskel. Maximal eller uthållig. Varför ska jag vara stark? Hålla upp ryggraden och kroppen, minska

Läs mer

Teorin bakom konditions- och styrketräning!

Teorin bakom konditions- och styrketräning! Teorin bakom konditions- och styrketräning! Prestationsförmåga Fyra faktorer påverkar Exempel: Yttre miljö - Klimat och materiel Inre miljö - Sömn, kost Fysiska faktorer - Konstitution, fysik Psykiska

Läs mer

JOBST. Allt du bör veta om venösa problem

JOBST. Allt du bör veta om venösa problem JOBST Allt du bör veta om venösa problem Bästa kund Bland den vuxna befolkningen i den västliga delen av världen antar man att 40 50% män och 50 55% kvinnor lider av sjukdom i venerna i benen* med alla

Läs mer

Miljövänligt Bambusortiment 2015/16

Miljövänligt Bambusortiment 2015/16 Miljövänligt Bambusortiment 2015/16 Bra för dig. Bra för miljön. Bra för klassen (eller laget). Tack! Ditt köp förstärker vår klass-/lagkassa. Hälsningar Förening / Klass Bra för både dig och naturen Alla

Läs mer

Manual FUJI Cyber Relax

Manual FUJI Cyber Relax 0 Manual FUJI Cyber Relax Helkroppsmassage Hela kroppen masseras i etapper under totalt 15 minuter. Ryggen masseras med en mekanisk 3D teknik plus luftkuddar som pressar på sidorna vilket ger en behaglig

Läs mer

MIN AKTIVITET Vi är många som tycker om att röra på oss! Vad är det som händer med oss då? KONDITION Uthållighet, förmågan att arbeta under längre tid Kroppens förmåga att ta upp och transportera syre

Läs mer

Spinomed. Spinomed active men Spinomed active. Information för användare

Spinomed. Spinomed active men Spinomed active. Information för användare Spinomed Spinomed active men Spinomed active Information för användare Spinomed Information medi. för I feel användare better. 1 Kära patient! Förutom läkemedel (kalcium + vitamin D, bifosfonater etc.)

Läs mer

Vi är skapta för att röra på oss, men för att inte rörelseförmågan ska försämras måste vi hålla leder och muskler i trim.

Vi är skapta för att röra på oss, men för att inte rörelseförmågan ska försämras måste vi hålla leder och muskler i trim. Vi är skapta för att röra på oss, men för att inte rörelseförmågan ska försämras måste vi hålla leder och muskler i trim. Rörlighetsträning kallas de övningar som används för att förbättra rörligheten

Läs mer

Varför ska man stretcha? Råd vid genomförandet av stretchingen:

Varför ska man stretcha? Råd vid genomförandet av stretchingen: Varför ska man stretcha? Stretching bidrar till en bra hållning och avspända muskler. Det ger bättre balans i kroppen som i sin tur ger bättre träningsresultat. Syftet med stretchingen efter träningen

Läs mer

ASICS DYNAMIC FIT COLLECTION AW16

ASICS DYNAMIC FIT COLLECTION AW16 ASICS DYNAMIC FIT COLLECTION AW16 DAM SPORTS TANK Mångsidigt linne med slanka linjer Sports Tank är ett snyggt och stretchigt linne med brottarskärning som vi tror kommer att bli en favorit i din träningsgarderob.

Läs mer

Our products do what we say they will do Bob Gore. Butikshandbok. Gore Workwear

Our products do what we say they will do Bob Gore. Butikshandbok. Gore Workwear Our products do what we say they will do Bob Gore Butikshandbok Gore Workwear GORE-TEX TECHNICAL GARMENTS Varför GORE-TEX yrkesplagg? Det här är anledningen till att hundra- tusentals i Europa valt att

Läs mer

Förebygga skador vid fysisk aktivitet

Förebygga skador vid fysisk aktivitet Skaderisker Förebygga skador vid fysisk aktivitet Undvik skador när du tränar. Träning ger färre sjukdomar, mindre skador i vardagen och längre liv. Men skador under träning är vanligt och felaktig träning

Läs mer

Sammanfattning skelettet och muskler

Sammanfattning skelettet och muskler Sammanfattning skelettet och muskler Skelettet Om du inte hade något skelett skulle din kropp vara som en stor klump, men benen i ditt skelett är starka och hårda. Därför klarar de att hålla upp din kropp.

Läs mer

Hälsa och Livsstil: STYRKETRÄNING och IDROTTSSKADOR STYRKETRÄNING

Hälsa och Livsstil: STYRKETRÄNING och IDROTTSSKADOR STYRKETRÄNING Hälsa och Livsstil: STYRKETRÄNING och IDROTTSSKADOR STYRKETRÄNING Vad menas med styrketräning? Med styrketräning menar man att man belastar kroppen med en given belastning. Genom att styrketräna förstärker

Läs mer

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfödem i över 50 år. JOBST Elvarex vid behandling av lymfödem brett sortiment för gott resultat

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfödem i över 50 år. JOBST Elvarex vid behandling av lymfödem brett sortiment för gott resultat JOBST Elvarex Kompressionsbehandling av lymfödem i över 50 år JOBST Elvarex vid behandling av lymfödem brett sortiment för gott resultat BSN medical BSN medical AB, Uggledalsvägen 13, SE-427 40 Billdal

Läs mer

TRÄNINGSLÄRA. kondition & uthållighetsträning! Anna Mårdner Idrottslärare Finnbacksskolan

TRÄNINGSLÄRA. kondition & uthållighetsträning! Anna Mårdner Idrottslärare Finnbacksskolan TRÄNINGSLÄRA kondition & uthållighetsträning! Anna Mårdner Idrottslärare Finnbacksskolan Prestationsförmåga 4 faktorer påverkar Yttre miljö Inre miljö Fysiska faktorer Psykiska faktorer Alkohol, narkotika,

Läs mer

nu i Sverige Hur fungerar magnetterapi? Vad säger läkaren? Patenterad teknologi Jag blev smärtfri efter en vecka!

nu i Sverige Hur fungerar magnetterapi? Vad säger läkaren? Patenterad teknologi Jag blev smärtfri efter en vecka! Succémadrassen nu i Sverige Hur fungerar magnetterapi? Vad säger läkaren? Patenterad teknologi Jag blev smärtfri efter en vecka! Så fungerar magnetterapi Läkaren uttalar sig Magnetfälten återupprättar

Läs mer

Att förebygga motionsskador

Att förebygga motionsskador Idrottsskador Att förebygga motionsskador Värm upp ordentligt. Töj korta och strama muskler före och efter motionspasset. Använd bra skor och rätt motionsutrustning. Börja träningen lugnt och öka intensiteten

Läs mer

Fuska inte med antalet reps. Orkar du inte 10-12st så är vikterna för tunga. Skynda långsamt, så undviker du skador

Fuska inte med antalet reps. Orkar du inte 10-12st så är vikterna för tunga. Skynda långsamt, så undviker du skador Styrketräning Styrketräning är en bra motionsform som passar de flesta, stora som små, män som kvinnor. Genom att styrketräna stärker du din kropp och minskar risken för skador i det vardagliga livet.

Läs mer

2. Byt ut batterierna i fjärrkontrollen (du behöver inte fjärrkontrollen för att använda enheten - det är upp till dig)

2. Byt ut batterierna i fjärrkontrollen (du behöver inte fjärrkontrollen för att använda enheten - det är upp till dig) Komma igång - SÄKERHETSINFORMATION : Bör inte användas av kvinnor i den första perioden av graviditeten, av personer som är utrustade med en pacemaker eller annan inopererad medicinsk enhet, eller någon

Läs mer

Uppgift nr 1 Uppgift nr2

Uppgift nr 1 Uppgift nr2 !! Dag 1 Uppgift nr 1 Din första uppgift år att gå runt hela gymmet för att du ska få lära känna din arbetsplats, och få ett inblick på hur många träningssalar/träningsrum och hur mycket träningsredskap

Läs mer

Kom ihåg! Träff 3 Pass 2. Faktablad: Muskelträning. Låt dina muskler hjälpa ditt hjärta

Kom ihåg! Träff 3 Pass 2. Faktablad: Muskelträning. Låt dina muskler hjälpa ditt hjärta Faktablad: Muskelträning Låt dina muskler hjälpa ditt hjärta Försämrad muskelfunktion är vanligt vid hjärtsvikt. Försämringen kan till stor del förklaras av att många med hjärtsvikt rör sig mindre och

Läs mer

GET THE RIGHT SUPPORT!

GET THE RIGHT SUPPORT! 9 ADJUSTABLE SPORTS BRA Rätt stöd och god komfort är A och O för alla sport-bh:ar, men extra viktigt för dig med lite större byst. Den här modellen har inbyggda kupor och är framtagen för just dig med

Läs mer

TRÄNINGSLÄRA. Teorin bakom konditionsoch styrketräning!

TRÄNINGSLÄRA. Teorin bakom konditionsoch styrketräning! TRÄNINGSLÄRA Teorin bakom konditionsoch styrketräning! Kondition kroppens förmåga att ta upp syre Uthållighet Förmåga att arbeta under en längre tid Hjärtat och lungorna tränas Snabbhet inte samma sak

Läs mer

Styrketräning. Olika typer av muskelstyrka:

Styrketräning. Olika typer av muskelstyrka: Styrketräning Styrketräning Oftast tänker man på hantlar och skivstänger eller speciella maskiner när man talar om styrketräning, men styrketräning innebär egentligen bara att kroppen belastas mer än den

Läs mer

Ullmax för dig! Coolmax Sock Basic. Ullmax för föreningslivet i Norden. Nyhet! Produktkatalog 2009-2010. 4 pairs 149:-

Ullmax för dig! Coolmax Sock Basic. Ullmax för föreningslivet i Norden. Nyhet! Produktkatalog 2009-2010. 4 pairs 149:- Ullmax för dig! Ullmax för föreningslivet i Norden Coolmax Sock Basic Produktkatalog 2009-2010 4 pairs 149:- Fler produkter och spännande nyheter >> Ullmax kollektion 2009-2010 Micro 4-13 Skön microfiber

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

Träningslära 1. Uppvärmning Uthållighetsträning/kondition Skador

Träningslära 1. Uppvärmning Uthållighetsträning/kondition Skador Träningslära 1 Uppvärmning Uthållighetsträning/kondition Skador Uppvärmning Förbereder oss fysiskt och mentalt Fysiskt O Huvudsyfte med uppvärmning är att förebygga skador, lederna smörjs och blodcirkulationen

Läs mer

VÅR 2012 Alla priser exkl. moms. Frakt tillkommer.

VÅR 2012 Alla priser exkl. moms. Frakt tillkommer. WIAREDS AB STRUMPORMED MED FUNKTION OCH VANLIGA SOCKAR VÅR 2012 Alla priser exkl. moms. Frakt tillkommer. Välkommen till Wiareds AB Vi är ett familjeföretag beläget i Borås som startade år 1997 och har

Läs mer

Ekologiskt sortiment 2014

Ekologiskt sortiment 2014 Ekologiskt sortiment 2014 t-shirts av bambu 1 bambu-strumpor 1 bambu-frotté Bra för dig. Bra för miljön. Bra för klassen (eller laget). Tack! Ditt köp förstärker vår klass-/lagkassa. Hälsningar Förening

Läs mer

Bänkpress en bra övning för bröstmuskulaturen.

Bänkpress en bra övning för bröstmuskulaturen. Styrketrä ning Varför ska man träna muskelstyrka? Det beror på vad du vill ha styrkan till. En kulstötare behöver större muskler som ger stor effekt vid kulstötning. En bodybuilder bygger stora muskler

Läs mer

Små barn- studsar och hoppar- avtar något vid tonåren.

Små barn- studsar och hoppar- avtar något vid tonåren. Intro Vi är byggda för fysisk aktivitet. För länge sedan kämpade vi dagligen i naturen, samlade mat, ved, överleva. Människan använde sig då av allsidiga rörelser. Kroppen anpassar sig efter till de krav

Läs mer

Styrketräning åk 8 KUNSKAPSKRAV: DU SKALL KUNNA REDOGÖRA FÖR HUR OLIKA FAKTORER PÅVERKAR DIN FYSISKA OCH PSYKISKA HÄLSA.

Styrketräning åk 8 KUNSKAPSKRAV: DU SKALL KUNNA REDOGÖRA FÖR HUR OLIKA FAKTORER PÅVERKAR DIN FYSISKA OCH PSYKISKA HÄLSA. Styrketräning åk 8 KUNSKAPSKRAV: DU SKALL KUNNA REDOGÖRA FÖR HUR OLIKA FAKTORER PÅVERKAR DIN FYSISKA OCH PSYKISKA HÄLSA. Det finns tre muskeltyper Hjärtmuskulaturhjärtat slår utan att du tänker på det.

Läs mer

TRÄNINGSLÄRA. kondition & uthållighetsträning! Anna Mårdner Idrottslärare Finnbacksskolan

TRÄNINGSLÄRA. kondition & uthållighetsträning! Anna Mårdner Idrottslärare Finnbacksskolan TRÄNINGSLÄRA kondition & uthållighetsträning! Anna Mårdner Idrottslärare Finnbacksskolan Prestationsförmåga 4 faktorer påverkar Yttre miljö Inre miljö Fysiska faktorer Psykiska faktorer Alkohol, narkotika,

Läs mer

Carina Hammarstrand leg sjukgymnast Hälsoutvecklingscoach. www.physiochraft.se

Carina Hammarstrand leg sjukgymnast Hälsoutvecklingscoach. www.physiochraft.se Carina Hammarstrand leg sjukgymnast Hälsoutvecklingscoach www.physiochraft.se Alla kan må bra av vardagsmotion! Alla mår bra av vardagsmotion!!! Hitta genvägarna! Använda tiden på ett för kroppen smart

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 1. Bra träning

Jag en individuell idrottare. 1. Bra träning 1. Bra träning Fundera och diskutera! Fundera en stund över nedanstående områden. Sätt ett kryss i den ruta som du tycker bäst passar in på din uppfattning om vad som är viktigast för din idrott. Jämför

Läs mer

En helt ny dimension inom massagestolsteknologi. Panasonic Real Pro Premium

En helt ny dimension inom massagestolsteknologi. Panasonic Real Pro Premium En helt ny dimension inom massagestolsteknologi. Panasonic Real Pro Premium Svaret på alla dina massagebehov Med 1117 unika massageinställningar är EP30002 Real Pro Premium din biljett till en personligt

Läs mer

Du är gjord för att röra på dig

Du är gjord för att röra på dig Du är gjord för att röra på dig Fysisk aktivitet och motion, vad är skillnaden? Fysisk aktivitet är ett övergripande begrepp som innefattar alla sorters rörelser som leder till att energi förbrukas. Vad

Läs mer

Pris: 200 kronor 402023 - T-shirt SS04 SUPPORTER T-shirt 100% bomull. Finns i lager med vitt SUPPORTER-tryck på ryggen. Vuxenstorlekar.

Pris: 200 kronor 402023 - T-shirt SS04 SUPPORTER T-shirt 100% bomull. Finns i lager med vitt SUPPORTER-tryck på ryggen. Vuxenstorlekar. Sortiment och priser i simshoppen hösten 2009 402010 - Klubboverall Adidas Klubboverall. Innerfoder av mesh för komfort och luftgenomströmning. Elastisk midja med dragsko samt dragkedja vid benslut för

Läs mer

IDROTTSSKADOR Stukning eller vrickning Vid skadetillfället av en stukning ska du göra följande behandling (PRICE): Protection Rest Ice Kompression

IDROTTSSKADOR Stukning eller vrickning Vid skadetillfället av en stukning ska du göra följande behandling (PRICE): Protection Rest Ice Kompression IDROTTSSKADOR Det är egentligen ingen större skillnad på idrottsskador, arbetsskador och andra former av skador. Det är så att sammanhanget som de uppstår i har gett dem namnet. Samtidigt bör man ha i

Läs mer

Vår kropp är byggd för rörelse... nu för tiden rör vi oss för lite i vardagen. Vi måste träna tre kvalitéer för att hålla oss i god form.

Vår kropp är byggd för rörelse... nu för tiden rör vi oss för lite i vardagen. Vi måste träna tre kvalitéer för att hålla oss i god form. Vår kropp är byggd för rörelse... nu för tiden rör vi oss för lite i vardagen. Vi måste träna tre kvalitéer för att hålla oss i god form. KONDITION STYRKA RÖRLIGHET Varför behöver du träna kondition? Kondition=

Läs mer

Vad händer i kroppen när man tränar?

Vad händer i kroppen när man tränar? Vad händer i kroppen när man tränar? För att du ska kunna spela fotboll, hoppa hopprep, leka jaga, klättra i träd och springa i skogen, så måste din kropp fungera. Det är inte bara armar och ben som måste

Läs mer

MIXED COTTON VI ÄR SKJORT- MAKARE

MIXED COTTON VI ÄR SKJORT- MAKARE MIXED COTTON VI ÄR SKJORT- MAKARE MIXED COTTON För att ge en del av våra skjortor ytterligare egenskaper i utseende och funktion har vi blandat bomullen med andra material. Polyester gör att skjortan

Läs mer

2. Under spinningpasset rörde vi oss mellan olika pulser, I vilken pulszoon kan man tänka sig att mjölksyra bildas? Upplevde ni ngn mjölksyra i benen?

2. Under spinningpasset rörde vi oss mellan olika pulser, I vilken pulszoon kan man tänka sig att mjölksyra bildas? Upplevde ni ngn mjölksyra i benen? Vad är mjölksyra? Mjölksyra uppstår när kroppens muskler, vid hård ansträngning, inte får tillräckligt med syre. I normala fall hämtar musklerna energi från kolhydrater och fett med hjälp av syre. Vad

Läs mer

club collection alpine skiing

club collection alpine skiing club collection alpine skiing raised to race Nedräkningen har börjat och varje muskel är spänd och redo. Det sista biipet ljuder och du exploderar ut ur start båset och sätter av efter segern som hägrar

Läs mer

TÄNK GRÖNT FÖR MILJÖVÄNLIG TVÄTT

TÄNK GRÖNT FÖR MILJÖVÄNLIG TVÄTT TVÄTTA SKÖTSELRÅD För att kläder och andra textiler ska hålla sig fräscha och fina länge, är det viktigt att tvätta och torka dem enligt skötselråden som finns i plaggen. Kläderna bör vara lättskötta.

Läs mer

Träningsvärk - belöningen för hårt muskelarbete

Träningsvärk - belöningen för hårt muskelarbete Syns inte bilderna? Klicka här... Gott nytt år! Nytt år, nya utmaningar! Förra året bjöd på såväl medgångar som motgångar men vi väljer att blicka framåt och minnas det bästa av året. Helena har slagit

Läs mer

STRUMPOR & UNDERKLÄDER 2012

STRUMPOR & UNDERKLÄDER 2012 STRUMPOR & UNDERKLÄDER 2012 Stöd oss! Ditt köp hjälper oss att förverkliga vår dröm Hälsningar Idrottslag/förening/skolklass 6 PRODUKT- KATALOG Innehåll Dam sid 4-17 Sköna basplagg från topp till tå. Underställ,

Läs mer

Välkomna till mitt. Allsidigt tränad hanterar fler situationer. Sportsbasics.com. All Träning Är Preparering För Tävling (och livet)

Välkomna till mitt. Allsidigt tränad hanterar fler situationer. Sportsbasics.com. All Träning Är Preparering För Tävling (och livet) Allsidigt tränad hanterar fler situationer Randers 11 juni All Träning Är Preparering För Tävling (och livet) Det spelar ingen roll hur duktig du är om du är skadad... Välkomna till mitt Träning - Föreläsning

Läs mer

Träningssplan: vecka 7-12

Träningssplan: vecka 7-12 Träningssplan: vecka 7-12 Här följer ett mer avancerat träningspass för när du har byggt din styrka med introduktionspasset. Som tidigare kan du träna när och var du vill, och denna gång fokuserar vi på

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION/SÄKERHETSRIKTLINJER S. 2-3 MONTERINGSINSTRUKTIONER S. 4-6 SPRÄNGSKISS S. 7 DELLISTA S. 8 UPPVÄRMNING S.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION/SÄKERHETSRIKTLINJER S. 2-3 MONTERINGSINSTRUKTIONER S. 4-6 SPRÄNGSKISS S. 7 DELLISTA S. 8 UPPVÄRMNING S. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION/SÄKERHETSRIKTLINJER S. 2-3 MONTERINGSINSTRUKTIONER S. 4-6 SPRÄNGSKISS S. 7 DELLISTA S. 8 UPPVÄRMNING S. 09-10 2 INTRODUKTION / SÄKERHETSRIKTLINJER A. Introduktion Stort

Läs mer

Innehåll. Mästarklass. RAVELLI EN UNIK KOLLEKTION FÖR TRÄNING OCH VARDAG

Innehåll. Mästarklass. RAVELLI EN UNIK KOLLEKTION FÖR TRÄNING OCH VARDAG höst / vinter 2014 RAVELLI EN UNIK KOLLEKTION FÖR TRÄNING OCH VARDAG Mästarklass. När Ravelli introducerades i våras handlade det om ett test. Hur skulle produkterna tas emot, hur skulle försäljningen

Läs mer

Föreningsträdet Idrottshälsa. Handledning Aktiva 10 år. Sund stil och hygien Träna rätt Äta träna vila

Föreningsträdet Idrottshälsa. Handledning Aktiva 10 år. Sund stil och hygien Träna rätt Äta träna vila Föreningsträdet Idrottshälsa Handledning Aktiva 10 år Sund stil och hygien Träna rätt Äta träna vila Att arbeta med Föreningsträdet Syfte: Tanken med föreningsträdet är att med hjälp av enkla frågor skapa

Läs mer

IK Granits. Klädkatalog. Leverantör

IK Granits. Klädkatalog. Leverantör IK Granits Klädkatalog Leverantör Klä der fö r Vuxnä Element Jacka Mycket lätt och teknisk träningsjacka med reflexer. Jackan är vindtät och vattenavvisande och ger bra skydd mot nedkylning. Material som

Läs mer

Stretching. Nedvarvning. Stretching

Stretching. Nedvarvning. Stretching Stretching Fotbollsspelare har i allmänhet mindre rörlighet än icke fotbolls spelande människor. Detta är tyvärr väl dokumenterat. Detta kan hindras av stretching. Stretching är dessutom skadeförebyggande.

Läs mer

MagIQ Plan. Carola Liva Lind 2012

MagIQ Plan. Carola Liva Lind 2012 MY MagIQ Plan Carola Liva Lind 2012 *De närmsta i mitt nätverk är förutom mig de mest värdefulla för mig. *De närmsta i mitt nätverk är de närmsta för att de ska verka för mig. *De närmsta i mitt nätverk

Läs mer

Uppvärmning / Basics. (c) Mats Mejdevi, februari 2008

Uppvärmning / Basics. (c) Mats Mejdevi, februari 2008 (c) Mats Mejdevi, februari 2008 Uppvärmning / Basics Begreppet uppvärmning tycker jag är intressant. Varför väljer de flesta att värma upp föredömligt till match eller tävling men till träning så spelar

Läs mer

JHInova AB, Flötviksvägen 17, SE-165 72 Hässelby Tel: +46 (0) 8 5644 41 20, Fax: +46 (0) 8 739 25 33 www.jhinova.se, info@jhinova.

JHInova AB, Flötviksvägen 17, SE-165 72 Hässelby Tel: +46 (0) 8 5644 41 20, Fax: +46 (0) 8 739 25 33 www.jhinova.se, info@jhinova. JHInova AB, Flötviksvägen 17, SE-165 72 Hässelby Tel: +46 (0) 8 5644 41 20, Fax: +46 (0) 8 739 25 33 www.jhinova.se, info@jhinova.com ÖVERSIKT PATELLASTÖD - Avlastar en smärtande knäskål - Stöder rehabiliteringsprocessen

Läs mer

TEMPUR. PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB

TEMPUR. PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB TEMPUR PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB 1 MADRASSER 80 x 200 x 15 cm 90 x 200 x 15 cm 105 x 200 x 15 cm 120 x 200 x 15 cm 140 x 200 x 15 cm 1 Övre skikt 7 cm viskoelastiskt

Läs mer

MEDICINSKA KOMPRESSIONS- STRUMPOR FÖR ALLA TILLFÄLLEN

MEDICINSKA KOMPRESSIONS- STRUMPOR FÖR ALLA TILLFÄLLEN MEDICINSKA KOMPRESSIONS- STRUMPOR FÖR ALLA TILLFÄLLEN ENLIGT TYSK STANDARD RAL THERAPIES. HAND IN HAND. VARFÖR JOBST KOMPRESSIONSSTRUMPOR? JOBST medicinska kompressionsstrumpor lindrar trötta och värkande

Läs mer

Bilder: Utomhusträning i Skatås

Bilder: Utomhusträning i Skatås Bilder: Utomhusträning i Skatås Fina Trejna är inte bara lika glad i träning som jag, hon är även en riktigt duktig fotograf (titta gärna in på hennes fotoblogg). Vi tog lite bilder när vi var uppe i Skatås

Läs mer

Tack för ditt val. Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya sittmöbel från

Tack för ditt val. Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya sittmöbel från Skötselråd Tack för ditt val Vi hoppas att du kommer att bli nöjd med din nya sittmöbel från OFFECCT. Den är formgiven för din livsstil och tillverkad av de allra bästa materialen. Våra möbler tål att

Läs mer

TRÄNINGSLÄRA. kondition & styrketräning! Anna Mårdner Idrottslärare Finnbacksskolan

TRÄNINGSLÄRA. kondition & styrketräning! Anna Mårdner Idrottslärare Finnbacksskolan TRÄNINGSLÄRA kondition & styrketräning! Anna Mårdner Idrottslärare Finnbacksskolan Prestationsförmåga 4 faktorer påverkar Yttre miljö Inre miljö Fysiska faktorer Psykiska faktorer Alkohol, narkotika, tobak

Läs mer

>> Klubbdesign. >> Kompletteringsgaranti

>> Klubbdesign. >> Kompletteringsgaranti SKIDOR Skapa din egen profil! Trimtex hjälper dig! >> Klubbdesign Vi utformar tillsammans med er en unik design för just er klubb. I designen inkluderar vi även alla tryck, det betyder att ni slipper onödiga

Läs mer

5 genvägar till mer muskler

5 genvägar till mer muskler 5 genvägar till mer muskler Idag verkar det som att allt som är större, snabbare och starkare är bättre. Normen är att gå allt mer mot det extrema. Det gäller allt från extra starka huvudvärkstabletter,

Läs mer

Balpackningsprodukter. Maximerar värdet på varje bal

Balpackningsprodukter. Maximerar värdet på varje bal Balpackningsprodukter Maximerar värdet på varje bal 2 Balpackningsprodukter Balpackningsprodukter 3 Perfekta balar. Varje gång. Det finns många anledningar till att välja balpackningsprodukter i original

Läs mer

Dosera rätt. Genom att inte använda fyllnadsmedel förlängs livslängden. kläder.

Dosera rätt. Genom att inte använda fyllnadsmedel förlängs livslängden. kläder. Tvätt Family White Coldwash - ren tvätt vid lägre temperaturer Family White Coldwash ger dig ren tvätt och lägre energiförbrukning. Du kan halvera den energi som går åt vid tvätt genom att sänka tvättemperaturen.

Läs mer

Idrott och Hälsa A-kurs Teori. Anatomi Läran om kroppen

Idrott och Hälsa A-kurs Teori. Anatomi Läran om kroppen Idrott och Hälsa A-kurs Teori Anatomi Läran om kroppen Anatomi Skelettet Hur många ben har du i din kropp Vilket är det största / minsta Tillväxtzoner Håligheter där benmärgen bildas www.1177.se Anatomi

Läs mer

STOPPARNA BLÖDNINGS- Pfizer AB, Vetenskapsvägen 10, 191 90 Sollentuna, Sweden www.pfizer.se, tel nr: 08-55052000

STOPPARNA BLÖDNINGS- Pfizer AB, Vetenskapsvägen 10, 191 90 Sollentuna, Sweden www.pfizer.se, tel nr: 08-55052000 BLÖDNINGS- STOPPARNA Pfizer AB, Vetenskapsvägen 10, 191 90 Sollentuna, Sweden www.pfizer.se, tel nr: 08-55052000 REFEU117. Publiceringsdatum: november 2013. VAD ÄR HEMOFILI? Inuti i kroppen har alla pojkar

Läs mer

6. Nu ska du sy på ärmarna. Lägg den ena ärmen räta. 7. Nu kan du välja om du vill ha huva eller en enkel

6. Nu ska du sy på ärmarna. Lägg den ena ärmen räta. 7. Nu kan du välja om du vill ha huva eller en enkel SY, SY, SY HOODIE 1 HOODIE ATT TÄNKA PÅ Tygåtgång Beräknad på tygbredd 140 cm i storlek M. Det går åt ca 1,8 m tyg plus mudd, inklusive huvan. Innan du köper eller klipper av tyget vid nedan beräknad längd

Läs mer

Kroppen och hälsan efter graviditet - Hur kan jag hålla mig fysiskt aktiv och må bra? Anna Orwallius leg.sjukgymnast

Kroppen och hälsan efter graviditet - Hur kan jag hålla mig fysiskt aktiv och må bra? Anna Orwallius leg.sjukgymnast Kroppen och hälsan efter graviditet - Hur kan jag hålla mig fysiskt aktiv och må bra? Anna Orwallius leg.sjukgymnast BEBISLYCKA!! Men även lite besvär Smärta i underliv Amningsbekymmer Inkontinens Rygg/bäckensmärta

Läs mer

PERFEKT SUPPORT FÖR KROPP OCH SJÄL

PERFEKT SUPPORT FÖR KROPP OCH SJÄL PERFEKT SUPPORT FÖR KROPP OCH SJÄL PERFEKT SUPPORT ÄR INOM RÄCKHÅLL Utvilande sömn är avgörande för en välmående kropp och själ. Därför tycker vi det är viktigt att ge dig förutsättningar för en lugn,

Läs mer

Nedan kan du läsa om träning under och efter din gravidiet, samt lite tips kring olika typer av träningsformer.

Nedan kan du läsa om träning under och efter din gravidiet, samt lite tips kring olika typer av träningsformer. Träning & graviditet All form av aktivitet under och efter din graviditet kommer att hjälpa dig att komma tillbaka till din tidigare form. Det viktigaste är att du hittar någon träningsform som du tycker

Läs mer

9 anledningar att pröva ASEA

9 anledningar att pröva ASEA En perfekt hälsolösning i en ofullkomlig omvärld Tänk dig en perfekt fungerande maskin. Denna maskin fungerar exakt som den konstruerats. Den kan också på ett effektivt sätt tillverka sin egen energi och

Läs mer

Man behåller ett antal basövningar för att underhålla bålstabiliteten. Detta för att inte tappa basen eftersom all träning är en färskvara.

Man behåller ett antal basövningar för att underhålla bålstabiliteten. Detta för att inte tappa basen eftersom all träning är en färskvara. HEKDEEK KONCEPTET HEKDEEK konceptet är framtaget framför allt för idrotter där tyngdpunkten är på ett ben i taget. De flesta idrotter jobbar med ett ben, en arm i taget, samtidigt är det många diagonala

Läs mer

Trä ningslä rä. Att ta ansvar för sin hälsa. Träning

Trä ningslä rä. Att ta ansvar för sin hälsa. Träning Trä ningslä rä Att ta ansvar för sin hälsa Människan har funnits på jorden i flera miljoner år. Denna långa tid har varit fylld av fysiskt arbete för att överleva. Jakt, vandringar, krig, jordbruk och

Läs mer

SORTIMENT. Stöd oss! STRUMPOR UNDERKLÄDER T-SHIRTS/LINNEN FUNKTIONSPLAGG. Ditt köp hjälper oss att förverkliga vår dröm.

SORTIMENT. Stöd oss! STRUMPOR UNDERKLÄDER T-SHIRTS/LINNEN FUNKTIONSPLAGG. Ditt köp hjälper oss att förverkliga vår dröm. SORTIMENT STRUMPOR UNDERKLÄDER T-SHIRTS/LINNEN FUNKTIONSPLAGG Stöd oss! Ditt köp hjälper oss att förverkliga vår dröm Hälsningar Idrottslag/förening/skolklass PRODUKT- KATALOG VIT Innehåll Engagemang Dam

Läs mer

Armar och Ben Oavsett kroppsform eller storlek, en bekväm massage för axlar och överarmar, från armarna till fingertopparna.

Armar och Ben Oavsett kroppsform eller storlek, en bekväm massage för axlar och överarmar, från armarna till fingertopparna. En hög-spec massagestol som levererar en ny massage upplevelse. Utrustad med stora 9cm knåda bollar för att förverkliga en mer mild, gradvis massage över ett bredare, större område. Knåda Boll Massage

Läs mer

Relaxator andningstränare

Relaxator andningstränare Relaxator andningstränare Hjälper dig ta kontroll över din andning Förbättrar syresättning Minskar stress och oro Förlänger utandning ökar avslappning Tränar mag- och andningsmuskler Ger en djup och rytmisk

Läs mer

Tjältinare. Tjältinarna ser till att projekten blir klara i tid. Oavsett väderlek. VÅRA TJÄLTINARE JAGAR BORT FROSTEN.

Tjältinare. Tjältinarna ser till att projekten blir klara i tid. Oavsett väderlek. VÅRA TJÄLTINARE JAGAR BORT FROSTEN. Tjältinarna ser till att projekten blir klara i tid. Oavsett väderlek. VÅRA TJÄLTINARE JAGAR BORT FROSTEN. ytvärmarna HSH 700 och HSH 350 är de perfekta följeslagarna vid frost och is. De värmer upp mark

Läs mer

PRODUKTBLAD VÅR / SOMMAR 15

PRODUKTBLAD VÅR / SOMMAR 15 PRODUKTBLAD VÅR / SOMMAR 15 DAM Sport Top Women Träningstopp i skönt material som andas och transporterar bort fukt. Färg: 2-p (1 st Rosa & 1 st Svart) Storlek: XS-XL Material: 86% Polyester, 14% Elastan

Läs mer

Stockholm Vilket är det främsta skälet till att du solar? Välj 1-2 alternativ.

Stockholm Vilket är det främsta skälet till att du solar? Välj 1-2 alternativ. Vilket är det främsta skälet till att du solar? Välj 1-2 alternativ. 7 6 61% 57% 5 4 3 2 1 Det är skönt a5 vara i solen Det är snyggt a5 vara solbrun 9% 4% Det gör mig pigg Det är e5 sä5 a5 umgås med familj

Läs mer

Gotland Vilket är det främsta skälet till att du solar? Välj 1-2 alternativ.

Gotland Vilket är det främsta skälet till att du solar? Välj 1-2 alternativ. Vilket är det främsta skälet till att du solar? Välj 1-2 alternativ. 6 5 52% 4 3 28% 2 22% 19% 2 1 2% 4% Det är skönt a4 vara i solen Det är snyggt a4 vara solbrun Det gör mig pigg Det är e4 sä4 a4 umgås

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION/SÄKERHETSRIKTLINJER S. 1-3 MONTERINGSINSTRUKTIONER S. 4-8 SPRÄNGSKISS S. 9 DELLISTA S. 10 UPPVÄRMNING S.

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION/SÄKERHETSRIKTLINJER S. 1-3 MONTERINGSINSTRUKTIONER S. 4-8 SPRÄNGSKISS S. 9 DELLISTA S. 10 UPPVÄRMNING S. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INTRODUKTION/SÄKERHETSRIKTLINJER S. 1-3 MONTERINGSINSTRUKTIONER S. 4-8 SPRÄNGSKISS S. 9 DELLISTA S. 10 UPPVÄRMNING S. 11-12 2 INTRODUKTION / SÄKERHETSRIKTLINJER A. Introduktion Stort

Läs mer

Bäddmadrasser med funktion Sensity /TempSmart /Coolmax

Bäddmadrasser med funktion Sensity /TempSmart /Coolmax Bäddmadrasser med funktion Sensity /TempSmart /Coolmax För en naturligt renare sängmiljö Rätt temperatur hela natten För en torr och luftig komfort Bäddmadrasser med funktion Sensity /TempSmart /Coolmax

Läs mer

Förebygg & behandla. Guide till ett friskt underliv.

Förebygg & behandla. Guide till ett friskt underliv. Förebygg & behandla Guide till ett friskt underliv. Ditt underliv är ph-antastiskt! men ibland blir det problem... I den här foldern kan du läsa om vanliga underlivsproblem och vad du kan göra för att

Läs mer

Träningssplan: vecka 1-6

Träningssplan: vecka 1-6 Träningssplan: vecka 1-6 Här följer ett träningspass för hela kroppen som passar nybörjare. Passet är utvecklat för att passa din livsstil och tack vare det kan du träna när och var du vill och behöver

Läs mer

Tack för att ni har valt Cyber Relax massagestol AS 888.

Tack för att ni har valt Cyber Relax massagestol AS 888. Tack för att ni har valt Cyber Relax massagestol AS 888. Detta är en kort presentation och en guide för att snabbt komma igång. Konsultera alltid den kompletta engelska manualen för tillverkarens råd och

Läs mer

Styrka och rörlighet grunden för ökad livskvalitet

Styrka och rörlighet grunden för ökad livskvalitet LEG. LÄKARE HANS SPRING MEDICINSK CHEF FÖR REHABZENTRUM (CENTRUM FÖR REHABILITERING) OCH SWISS OLYMPIC MEDICAL CENTER I LEUKERBAD, SCHWEIZ OCH LANDLAGSLÄKARE FÖR SCHWEIZISKA HERRLANDSLAGET I ALPIN SKIDÅKNING

Läs mer

AW14 KOLLEKTION TEXTIL

AW14 KOLLEKTION TEXTIL AW14 KOLLEKTION TEXTIL HERR, L1 114435 IM 1/2 Zip top Bekväm design och snabbare återhämtning 114435-8070 Prestera bättre och återhämta dig snabbare med ASICS Motion Muscle Support-teknologi En blixtlåsförsedd

Läs mer