FRIS-Info Nr Information från Föreningarna. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: Örebroföreningens vår-resa

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FRIS-Info Nr 3 2010. Information från Föreningarna. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: Örebroföreningens vår-resa"

Transkript

1 Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: Information från föreningarna - Örebroföreningens vår-resa - Nyansen 10 år - Medelpad har surströmmingsträff - 60 års jubileum med Västra Mälardalen - Skånegillet på kryssning med FLOTTEN Information från Fris - Rapport från Framtidsmötet den 20-21/ Grupparbetet - Fris strategiarbete - Nationell minoritet även Idas nya projekt - Hur vill vi ha Framtidsmötet nästa gång - Vem blir värd för Årsmötet den 26/ Valberedningen informerar - Svenska Dagen arrangemanget på Finlandsinstitutet - Runebergsminglet lördagen den 5 februari Datautbildning för föreningsstyrelser - Fris kansliet håller stängt under helgerna Information från Föreningarna Örebroföreningens vår-resa Resan arrangerades i samarbete med pensionärsombuden i Örebro. Den 27 maj steg vi på bussen i Örebro som skulle ta oss på en resa till det sköna och härliga Värmland. Resan gick först till Picassoudden utanför Kristinehamn. Därefter styrdes kosan till den gamla Bergslagskanalen som förbinder Filipstad med Karlskoga. Efter en vandring längs Bjurbäckens slussar var det dags för lunch på Hennickehammars herrgård. Sedan följde en äventyrlig vandring i Hornskullens gamla silvergruvor. Resan avslutades med en kaffepaus vid Bergmansgården i Lunedet, ett idylliskt utflyktsmål vid Knappfors, den sydligaste slussen i Bergslagskanalen.

2 Nyansen 10 år Finlandssvenska Kulturföreningen Nyansen har haft 10-årsjubileum. Detta firades med en konstutställning på Galleri Hagström, Gamla stan i oktober. Invigningen hölls av kulturrådet Henrik Wilén från Finlands ambassad. Det var 14 utställare från Stockholm, Fagersta och Uppsala. Det var absolut smockfullt på vernissaget, folk strömmade hela veckan då utställningen pågick. Utställare Kjell Jansson t.v och vernissagebesökare Surströmmingsträff med finlandssvenskar i Medelpad Föreningen Finlandssvenskar i Medelpad (FFSM) har den 11 september ätit surströmming i samlingslokalen vid kolonistugeområdet nära Sidsjön. Runt kl. sex kunde vi som var där, FFSM:are och särskilt inbjudna bl.a. från Föreningen Norden i Sundsvall/Timrå, sätta oss till ett väl dukat bord. Frida Klovus, som förutom är med i vår förening även är representant för "Sur-strömmingsakademin", kunde intyga att årets surströmming är en bra årgång. Under kvällen informerade Föreningen Nordens sekreterare med vice ordföranden Sonja Åströms goda minne om samarbetet inom Norden och de förändringar som under senare år orsakats av det utökade samarbetet inom EU samt överräckte en designad kopp till vår ordförande Eric Höglund. Under kvällen kunde också berättas att seden med att äta surströmming enligt sägen började i Österbotten, Finland, men att den nu i princip endast finns kvar i Sverige och då huvudsakligen i Norrland. Vi som var där hade en trevlig, gemytlig och minnesvärd kväll. Stämningen var verkligen på topp. Kvällen avslutades med sedvanligt lotteri med trevliga och uppskattade vinster.

3 60 års jubileum med Finlandssvenskar i Västra Mälardalen Under år 2010 fyller Finlandssvenska föreningar i Sverige 60 år Den första föreningen grundades i Kungsör av Egon Telgfors Finlandssvenska föreningen i Västra Mälardalen är idag verksamma i Torshälla/Eskilstuna och har ca 130 medlemmar. För att fira jubileumsåret gjorde föreningen en kulturell resa till Finland som gick av stapeln i slutet av augusti och vi blev 17 stycken Resan bestod av en guidad tur i Helsingfors och inkluderade buffé samt frukost. Många tack sändes efter resan till styrelsen för en rolig och intressant jubileumskryssning. På ditresan samlades vi i ett konferensrum och tittade på en videofilm från 40års jubileet från Eskilstuna. Det uppskattades mycket att få se hur folk såg ut för 20 år sedan. Senare på kvällen intogs buffen med stor aptit och nöje. Dag 2 blev det guidad tur som tog ca 2 timmar från båt terminalen och färden gick kors och tvärs igenom ett varmt och något mulet Helsingfors med följande sevärdheter: Stadsbiblioteket, Senatsplatsen, Salutorget, Brunnsparken, Kustvägen med utsikt till Sveaborg, passerar Saluhallen, Gamla kyrkan och Mannerheimstatyn Vi stannade och tittade in i Tempelkyrkan med sitt tak med snurrad koppartråd på 23 km. Ett stopp gjordes vid Sibelius konstverket och vi passerade även Riksdagshuset och Nationalteatern. Bussturen avslutades och vi släpptes av mellan Senatstorget och salutorget. Vi hade då två timmars fritt flanerande i Helsingfors och många besökte då Salutorget och Skatuddstorget. På hemresan gjordes en presentation med pc-kanon av FRIS utskick från Framtidsmöte Presentationen följdes av intresserade deltagare och de flesta instämde att vi måste försöka agera för förbundets och föreningens överlevnad ska fortgå. Vår förening har dock bara anmält 3st deltagare till diskussioner om framtida grepp och det framkom att just PC-vana är nog ett av de hinder som finns och måste övervinnas.

4 SkåneGillet på kryssning med FLOTTEN Söndagen den 22 augusti 2010 hade vi planerat en utflykt med FLOTTEN på Malmös kanaler. Söndag morgon regnet vräker ner och prognosen från DMI (Danmark) lovar ingen förbättring och spöregnet fortsatte hela dagen. Vad gör vi om det regnar? Vi låter det regna. Vi har markis över hela Flotten. Kraftig vind i kombination med regn kan stoppa Flotten. Men då kan vi flytta inomhus på Blå Båten om den är ledig och då kan Ni garanterat få en trevlig kväll ändå, med mycket sång och musik. Ovanstående är ett utdrag ur reklamen för FLOTTEN så det skulle väl ordna sig i alla fall, men spöregn ingick inte i planerna. Sent på eftermiddagen kunde man ana en liten förbättring och när FLOTTEN kl lade ut från trapporna vid Södertull, Södra Vallgatan i Malmö så sken solen från en nästan klarblå himmel. Jag vet inte vems böner som hjälpte, men ett mirakel var det. Vi var 17 medlemmar som förväntansfulla hade klivit ombord på FLOTTEN. Att kalla det kryssning är väl att ta i, men en minivariant är det dock. För musiken den kvällen svarade gruppen Grus I Dojjan, som spelar folkmusik med mycket influenser från pop och dansmusik. Deras senare skivor kan även klassas som dansband. Deras tidiga är troligen mer åt folkmusik hållet. "Gruppen Grus i Dojjan från Skåne har med skiftande medlemmar funnits i över 30 år. Som Grus i Dojjan uttrycker det: "Skulle man samla ihop alla medlemmar som varit med i bandet skulle det säkert bli lika många personer som år." Fast sångaren och munspelaren Krutte Hedberg finns fortfarande kvar. Han är ständig medlem - utan Krutte inget Grus i Dojjan. Mat hade vi beställt i förväg och den kunde avnjutas under båtturen. Turen tar ca 1 timma och 45 minuter. Efter en kort färd på ca 40 minuter lägger vi till vid vår brygga i Kungsparken eller Slottsparken (betraktas av vissa som nödhamn ). Här ligger vi still ca 20 minuter. Det blev en lyckad utflykt trots allt kan rekommenderas.

5 Information från Fris Rapport från Framtidsmötet den november 2010 Framtidsmötet förlades i år på en kryssning till Mariehamn med Birka Line. Anledningen var att Viking Line var uthyrd både de veckor vi kunde åka. Tyvärr resulterade det i att vi inte kunde ha någon konferens i land innan vi steg ombord, vilket innebar ett kompakt program på återresan. Grupparbete På utresan gjorde föreningarna ett mycket bra grupparbete som redovisades dagen därpå. Det var 5 grupper som gav sig i kast med följande tre frågor: 1. VARFÖR behövs Fris? 2. HUR använder din förening Fris idag? 3. VAD vill ni att FRIS gör för föreningarna i framtiden? En sammanfattning av gruppernas tankar i dessa frågor ser ut som följer: VARFÖR behövs Fris? - Fris är en paraplyorganisation för medlemsföreningarna i Sverige som: - söker och fördelar medel till lokalföreningarna - är samarbetspartner till lokalföreningarna - förmedlar information som är till nytta för föreningarna - har kontroll över medlemsregistret - håller kontakt med finlandssvenskarna i Finland - är en länk till myndigheterna i båda länderna - påtryckare mot organisationer och myndigheter i båda länderna - vara remissinstans - samla in experters tips i minoritetsfrågan - samla kunskap och idéer från ungdomsförbund i båda länderna HUR använder din förening Fris idag? - för bidragsansökningar - utnyttjar lokalerna - för att skapa kontakter och samverkan - kopiering och utskick till enskilda medlemmar - övergripande kontakter - organisationen fungerar - informationsmaterial och broschyrer

6 VAD vill ni att Fris gör för föreningarna i framtiden? - medlemsregister och en bra hemsida - hjälpa till att synliggöra finlandssvenskarna - göra större aktiviteter och arrangemang - information om finlandssvenskarna i det svenska samhället - få in föreningar som lagts ner eller gått ur Fris - skapa en krisgrupp för att hjälpa föreningarna och att öka medlemsantalet - enande länk mellan föreningarna, skapa samarbete - vara mera synlig ute hos föreningarna Ett stort tack till föreningarna för det utmärkta arbetet! Fris kommer att ta till sig resultatet och att, så gott det går, försöka förverkliga det. Mycket av det som kommit fram är helt i linje med styrelsens egna tankar och planer. Fris strategiarbete Fris har ett pågående strategiarbete som har två huvudsyften: - Att gå igenom, anpassa och effektivisera de interna processerna - Att göra detsamma med de externa, vilket består av all interaktion med omvärlden Det mesta i ett sådant arbete handlar om att besvara de enkla frågorna: VARFÖR, VAD, HUR och slutligen VEM. När det gäller föreningarna och i övrigt också så kan vi presentera en lista på VAD vi vill göra. Som ni ser så stämmer det rätt väl överens med resultatet från grupparbetet och vad föreningarna vill att Fris skall göra. Vi kommer i det fortsatta arbetet att försöka täcka in så mycket som möjligt från föreningarnas grupparbete.

7 Fris är nu, förhoppningsvis, på väg mot en effektivare organisation genom att försöka ta ett fast grepp om de områden som är kritiska för vår verksamhet. Tillräckligt god ekonomi är en förutsättning för all verksamhet. Information och infrastruktur är hela vår kommunikationsapparat samt all övrig teknik. Vi måste också förstärka synbarheten i samhället och alla kontakter med omvärlden som myndigheter och organisationer i båda länderna - att bygga upp varumärket FRIS. Syftet är att lokalföreningarna och övriga finlandssvenskar skall få störtsa nytta av Fris och att vi skall nå de ambitioner vi satt upp. För att åstadkomma detta och att få alla komponenter att samverka så krävs det en bra ledning i form av en välfungerande styrelse och en likaså välfungerande valberedning. Vi måste också ha tillgång till nödvändig kompetens för att kunna dra full nytta av ny teknik. Det är också en nödvändighet att vi har kunskap och resurser att driva projekt inom våra kritiska verksamhetsområden. För att hela maskineriet skall fungera krävs också en effektiv och välfungerande administration. Våra nuvarande projekt: Medlemsregistret börjar installeras under december och föreningarna blir inkopplade i januari. Mia kommer att lägga in de data som föreningarna redan skickat till henne i form av EXCEL-ark. Mia kommer också hjälpa föreningarna att komma igång. SIOS, centralorganisation för 18 förbund i Sverige, äger nu projektet. Fris och två andra förbund är de första som installerar och erfarenheterna kommer sedan att användas för att installera resterande förbund. De i föreningarna som behöver använda registret, några i styrelsen och 1-2 administratörer, kommer att få utbildning. Det kan ske med telefon och terminal eller på plats, beroende på behov.

8 Medlemsregistret kommer snart att uppgå i ett nytt projekt som kallas Infrastruktur och innehåller följande tre delprojekt: 1. Medlemsregistret 2. Ny hemsida 3. All övrig teknik och det som behövs för digitalisering av arkivet. Marknadsföringsprojektet är det viktigaste vi har. Det gäller att hejda minskningen av antalet medlemmar och vända trenden till en ökning. Vi har idag en arbetsgrupp bestående av fyra personer som jobbat med att hitta nya idéer och sedan låta genomföra dem. En del har inte gått att genomföra av olika orsaker. Gruppen skall nu titta litet närmare på en plansch/affisch som skall hängas upp i Viking Lines och Tallinks terminaler. Budskap och design är viktiga i sammanhanget. Kom gärna med förslag. Marknadsföringsprojektet är utomordentligt svårt, men inte omöjligt, det gäller att hitta de rätta medlen. Det finns många i föreningarna med idéer och tankar kring detta. Ring eller skriv till kansliet, ( alt kansli@fris.nu) eller samla ihop några och bilda en grupp för att kläcka idéer i detta ämne. Det är nu nödvändigt att bredda projektet så att det omfattar även föreningarna själva. Det är bra om det sker i samarbete med Fris arbetsgrupp så vi kan hjälpa till med genomförande och annat i samband därmed. Nationell minoritet Rättsutredningen är nu klar och skickades ut till föreningarna innan Framtidsmötet. Föreningarnas ställningstagande i frågan är viktig och Ida förtydligade ytterligare de delar där det fanns utestående frågeställningar. Mötet enades om att det behövs en enkät för att få reda på föreningarnas hållning i frågan.

9 Ida kommer nu att starta upp och leda följande projekt: Nationell minoritetsstatus för finlandssvenskarna i Sverige steg I Syftet med projektet är på lång sikt att finlandssvenskarna skall uppnå status som nationell minoritet. Syftet är på kort sikt att ytterligare utreda och dokumentera de sakliga och politiska förutsättningarna för detta och vidta kompetenshöjande åtgärder gentemot den egna gruppen och Fris medlemsföreningar (steg I). Projektet behöver medlemmar som är intresserade och villiga att engagera sig i frågan. Kontakta Ida på ida.asplund@fris.nu eller på tel om du vill vara med och bidra i projektet. Hur vill vi ha Framtidsmötet nästa gång? Detta gjordes i form av en enkel enkät som Framtidsmötets sista punkt. Nedan följer redovisningen av svaren. Siffrorna anger antalet per svarsalternativ. Några angav fler än ett alternativ så totalsumman överstiger antalet deltagare. Arrangemanget 12 st En kryssning med konferens även i land 4 st I Stockholm med omnejd 20 st Annanstans i landet Kommentarer: Innehållet Kommentarer: - Ingen kryssning, man blir trött dagen därpå - Kryssning men inte med Birka - Gärna till Riga eller Helsingfors 19 st Ungefär som idag 12 st Mer egenaktivitet/grupparbete 1 st Ingen egenaktivitet/grupparbete - Utomstående föreläsare som får oss att tänka annorlunda - Frågor och info. skickas ut tidigare så de hinner förberedas och förankras - Dans, umgänge och god mat - Dans och arbetsuppgifter som förstärker samarbetet Slutsatsen blir att Framtidsmötet bör nästa gång ordnas någonstans i Sverige med ungefär samma innehåll som tidigare, kanske med något mera självaktivitet. Dans på kvällen är också ett önskemål. Som Orsa kompani så kan inte heller Fris lova något bestämt. Men, vi kommer att försöka tillgodose föreningarnas önskemål.

10 Värd för Årsmötet den 26 mars 2011 Vi beslöt på förra årsmötet att mötet nästa år skull hållas någon stans i Sverige istället för i Stockholm eller i samband med en kryssning. Någon av föreningarna skulle vara värd och hantera det lokala arrangemanget och Fris står för kostnaderna. Fris kan naturligtvis också hjälpa till med arrangemanget. Ni som är intresserade hör av er till kansliet. Förutsättningarna är följande: Beräkna för 35 personer Konferensrum från kl lördag till söndag Övernattning samt: 2 luncher 2 kaffe 1 middag Totalsumma = xx.xxx kr Valberedningen informerar Vi kontaktar i dagarna samtliga medlemsföreningar för att få förslag på kandidater till aktuella uppdrag i Fris organisation. Kontakt med valberedningen: Kay Granlund e-post kay.granlund@telia.com tel Svenska Dagen arrangemanget på Finlandsinstitutet Svenska Dagen har inte uppmärksammats av Fris på flera år. Styrelsen har nu beslutat att detta skall bli ett återkommande arrangemang och det skall kunna göras på flera ställen i landet samtidigt. Arrangemanget i år som hölls på Finlandsinstitutet blev riktigt lyckat enligt den feedback vi fått, ca 120 gäster deltog och dansen till Jiges orkester pågick till stängningsdax. Programmet kan naturligtvis göras omfattande eller hållas enkelt. Detta tillfälle föregicks av en annonsering i lokalpressen, vilket gjorde att det bland deltagarna fanns många finlandssvenskar som inte var medlemmar i någon förening. Några föreningar kunde därför värva några nya. Runebergmingel den 5 februari 2011 Detta är numera en tradition och det hålls i våra lokaler på Bellmangatan 15 med början kl Det blir ett mingel med något matigt till vinet. Vi ser fram emot att se er där.

11 Datautbildning för föreningsstyrelser Mats Vornanen, från Österbottningarna i Stockholm, har tagit fram ett utbildningskoncept riktat till föreningsstyrelser. Ni som är intresserade hör av er direkt till Mats. Genomförandet bestäms sedan från fall till fall. Mats nås på matsv@msn.com eller på tel Kursplan för: IT för föreningsstyrelse Kursledare: Mats Vornanen Kurslängd: 1 dag Förkunskaper: Inga Kursens innehåll: Mail: -Vanliga mailprogram Hemsida: -Funktioner -Distributionslistor -Vett & Etikett Fotoalbum: -Ladda upp foto -Kommentarer Forum: -Allmänna funktioner Kalender -Olika sätt att läsa kalender -Registrera sig som användare -Lägg till/ändra/ta bort händelser -Läsa inlägg -På hemsida -Svara på inlägg -I webbläsare -Skriva egna inlägg -RSS-flöde -Bifoga bilder & filer -I kalenderprogram -Anonymitet -Adress & kartfunktion -Moderering av forum Kansliets öppettider i jul Kansliet kommer att vara stängt från och med onsdagen den 22 dec och öppnar åter som vanligt måndagen den 3 januari. g ÄÄ f áà A..Vill vi tacka alla för ett trevligt samarbete under 2010, och önskar er en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År. Finlandssvenskarnas riksförbund i Sverige Bellmansgatan 15 nb Stockholm kansli@fris.nu /Förbundsstyrelsen & kansliet

Det halva seklet firades med en trevlig och värdig fest. Det var drygt 100 personer som var med och önskade lycka till med de nästa 50 åren.

Det halva seklet firades med en trevlig och värdig fest. Det var drygt 100 personer som var med och önskade lycka till med de nästa 50 åren. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: Information från föreningarna - Åbolandsgillets 50-års fest - Umeå-föreningen åker Siljan runt - Nyansens skrivarkurs 2010 - Fris Pidromästerskap Information

Läs mer

FRIS-Info. Information från Föreningarna. Umeå Finlanssvenskars vinterfest den 27 februari 2010. Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång:

FRIS-Info. Information från Föreningarna. Umeå Finlanssvenskars vinterfest den 27 februari 2010. Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång: Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång: Information från föreningarna Fris årsmöte den 27 mars Föreningsträffen den 27-28 mars Information från Föreningarna Umeå Finlanssvenskars vinterfest

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

FRIS-Info Nr Information från Föreningarna. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om:

FRIS-Info Nr Information från Föreningarna. Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: Informationen i Fris-Info denna gång handlar om: Information från föreningarna - Åbolandsgillets vinter fest - Nyansens datautbildning - Västra Mälardalen En mästare har gått ur tiden Information från

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Nordisk Nauticat-Träff i Marstrand 2014

Nordisk Nauticat-Träff i Marstrand 2014 Nordisk Nauticat-Träff i Marstrand 2014 Nordisk Nauticat Träff 2014-07-12 kommer vi att arrangera en träff för medlemmar i alla nordiska klubbar i Marstrand. Marstrand är omskrivet ända sedan 1200-talet

Läs mer

Ådran har haft mycket för sig under våren. Bokenäsets Ådra Maj 2011

Ådran har haft mycket för sig under våren. Bokenäsets Ådra Maj 2011 Hejsan Alla Glada Ådror! Nu är det vår och försommar i ett slag. Syrener, äppelträd och liljekonvaljer står nu i full blom trots att det är en hel månad kvar till skolavslutningar och Ransäter. Det finns

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

Välkommen till AKC Årsmöte

Välkommen till AKC Årsmöte Nr 127, mars 2015 Välkommen till AKC Årsmöte Datum: söndag den 15 mars 2015 Tid: 14:00 Plats: Föreningens lokaler I och med detta meddelas följande: 1- Kallelse, dagordning, verksamhetsrapport * Du kallas

Läs mer

Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning

Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning SWEDISH SOCIETY OF NUCLEAR MEDICINE sid. 1(4) Hur arrangerar man Utbildningsdag och Vårmöte i Nuklearmedicin kort handledning Allmänt om vårmöte i Nuklearmedicin Svensk Förening för Nuklearmedicin (SFNM)

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

BANQUET & PRISUTDELNING

BANQUET & PRISUTDELNING SDA Proudly presents 27-28 februari 2010 BANQUET & PRISUTDELNING TSDS - Nu drar vi ut på djupt vatten! 23 timmrs kryssning med Tallink Silja Line till Åbo - med M/S Galaxy. Avgång 27/2 kl 19.00 Värta,

Läs mer

Jubileumsresan till RIGA 2019

Jubileumsresan till RIGA 2019 Jubileumsresan till RIGA 2019 För att fira att Radio Vikings Supporterklubb hade funnits i 25 år så arrangerades en specialgjord resa till RIGA för våra medlemmar. Vi åkte med M/S Romantika den 29 augusti.

Läs mer

DE NORDISKE HOSPITALS LEGE

DE NORDISKE HOSPITALS LEGE - 1 - (3) DNHL-Nytt ÅRGÅNG 22 NR 2/2014 DNHL-Nytt ges ut av DNHL:s AU vid ca tre/fyra tillfällen under året och syftet är att vara ett språkrör mellan presidiet för Samarbetsorganisationen DE NORDISKE

Läs mer

MEDLEMSINFORMATION

MEDLEMSINFORMATION MEDLEMSINFORMATION 3 2014 April har varit mer besvärlig än vanligt för alla allergiker, men aprilvädret nu i maj med regn nästan varje dag hoppas jag minskar mängden pollen i luften. Trots mycket pollen

Läs mer

FRIS-Info Förbundsordförandens kolumn. Innehåll:

FRIS-Info Förbundsordförandens kolumn. Innehåll: FRIS-Info 4 2017 Förbundsordförandens kolumn Bild från FRIS facebook-sida den 6 december. Innehåll: Förbundsordförandens kolumn Ingen minoritetsstatus föreslås Årets Finlandssvenska Konstnär 2017 Krigsbarnens

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

ORDFÖRANDE HAR ORDET

ORDFÖRANDE HAR ORDET VINTER 2011 ORDFÖRANDE HAR ORDET Det gamla året är snart slut och det nya hälsar vi välkommet. Jag tackar er alla för det gångna året och för allt ni har gjort för föreningen. Jag hoppas mycket på ert

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Datum: 20-21 april 2013 Plats: Hotell Statt i Hässleholm Ändrat namn på regionala konferensen! Snart är det åter dags för lokalföreningar,

Läs mer

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Tack alla vänner som åkte med oss i år Vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Jag hoppas att ni har trivts riktigt bra på våra resor, fått lite avkoppling,

Läs mer

FRIS-Info. Information från Föreningarna. Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång: Information från föreningarna. Fris 40-års jubileum

FRIS-Info. Information från Föreningarna. Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång: Information från föreningarna. Fris 40-års jubileum Fris-Info innehåller följande rubriker denna gång: Information från föreningarna Fris 40-års jubileum Rapport från Framtidsmötet Notiser Rättelse till boken Friska Fläktar Fris genom 40 år Information

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2018 Gösta Linderholm spelade och sjöng för oss vid ett besök i Strängnäs 4 september. Styrelsen under verksamhetsåret 2018 Ulla Sjöberg Tommy Thörnqvist Ingela Sjöblom Ing-Marie

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

SILJA LINE MÄSSOR& EVENEMANG. Flexibla lösningar till havs. www.silja.se/konferens/evenemang

SILJA LINE MÄSSOR& EVENEMANG. Flexibla lösningar till havs. www.silja.se/konferens/evenemang SILJA LINE MÄSSOR& EVENEMANG Flexibla lösningar till havs. www.sil.se/konferens/evenemang 2 Mässor&Evenemang våra ytor bara för er Har ni något riktigt stort på gång? Branschmässa? Releasefest? Jubileum?

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande.

Kursledare: Jenny Mårtensson, erfaren kommunikatör och skribent, diplomerad i intuitivt/kreativt skrivande. EVENEMANG VÅREN 2013 På Albert har vi ständigt lite smakfulla och välarrangerade kvällar på gång. Nedan finner ni ett antal av dessa som är planerade för våren 2013. Håll utkik för den kan komma att fyllas

Läs mer

Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019

Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019 Resultat totalt Tyck till om Konsthallen 2019 2019-06-26 1. Vilken utställning besöker du nu? Varde ljus 33 30 Mellan Konst & Verklighet 27 24,5 Vårsalongen 26 23,6 Kulturskolans bildelever 8 7,3 Bosse

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009

Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Verksamhetsberättelse för Tyresö Förenings Råd för året 2009 Tyresö Förenings Råd till gagn för Tyresös kultur- och idrottsliv Så här har föreningsrådet tagit form Under en föreningskonferens till Åland

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010

Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010 Nätåkarresan till Skåne/Höganäs 2010 Vid höstmötet i november beslöts att bilda två grupper med skilda resmål. Den ena gruppen skulle under ledning av Kent att åka till Skåne. Slutmålet blev Höganäs och

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Nytt från Blekinge spelmansförbund

Nytt från Blekinge spelmansförbund Nytt från Blekinge spelmansförbund Juli 2015 Rapport från SSRs årsmöte Skånes spelmansförbund stod som värdar för årets årsmöte inom SSR. Mötet hölls på Sundsgården i Helsingborg. Det enda som var utöver

Läs mer

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1

Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015. Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Midsommar Garphyttan 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014/2015 Kultisgänget Örebro Verksamhetsberättelse 2014-2015 Sida 1 Årsmöte torsdagen den 8 oktober 2014 i samband med dansen. Plats: Södermalmshemmet Dagordning:

Läs mer

- Mera information om vår nya förening kommer i höstnumret av FRIS-Info.

- Mera information om vår nya förening kommer i höstnumret av FRIS-Info. FRIS-Info tar upp följande: Nylands Brigads Gille i Sverige ny medlem i FRIS FRIS 44:e årsmöte på Fagersta Brukshotell FRIS årsmöte valde ny styrelse 2013 Nya ekonomiansvariga Sebastian Högnabba och nya

Läs mer

Konsthallen ARTIPELAG och Nacka Forum

Konsthallen ARTIPELAG och Nacka Forum SPF Seniorerna Rosenkälla - Endagsresa Konsthallen ARTIPELAG och Nacka Forum Tisdag den 31 mars 2015 En endagsresa till - Artipelag - den nya privata konsthallen vid Baggensfjärden, på Värmdö, som invigdes

Läs mer

MEDLEMSINFO INFO FRÅN VERKSAMHETSLEDAREN

MEDLEMSINFO INFO FRÅN VERKSAMHETSLEDAREN 02-2012 Ålands Brand och Räddningsförbund MEDLEMSINFO INFO FRÅN VERKSAMHETSLEDAREN I väntan på solen Hej alla kårer! Enligt kalendern har vi redan haft sommar en månad nu, men både värme och sol har hittills

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

10 svar. Sammanfattning. Hur intressant var Palle Storms föreläsning? Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken?

10 svar. Sammanfattning. Hur intressant var Palle Storms föreläsning? Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken? 10 svar Visa alla svar Publicera analyser alexmhirschi@gmail.com Redigera detta formulär Sammanfattning Hur intressant var Palle Storms föreläsning? 5 7 70 % Hur intressant var gruppdiskussionerna om nätverken?

Läs mer

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015

Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015 Styrelsemöte föreningen BiS, den 6 september 2015 Närvarande: Christian Forsell, Anna Hallberg, Lena Lundgren (mötesordf.), Martin Persson (mötessekr.) och Tobias Willstedt Plats: Mångkulturellt centrum,

Läs mer

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stödtelefon 020-200 330 Vill du ringa någon

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Norge Resa 2010 3/8-6/8

Norge Resa 2010 3/8-6/8 Norge Resa 2010 3/8-6/8 Min Norge resa påbörjades en solig tisdag morgon, klockan 08 00 styrdes kosan mot föräldrahemmet i Virserum en liten nätt sträcka på 7,5mil. Man har packat och förberett resan i

Läs mer

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07

Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 Norgeresa med Hurtigrutten till Lofoten och på Motorcykel hem till Karlstad 2015-06-27 2015-07-07 27 Juni Första stopp i Årjäng, fint väder. 13:20 Nu är vi i Kongsberg, mat dags det är 23 grader varmt

Läs mer

Äldrerådsseminarier Förbundet kommer under hösten 2018 och våren 2019 att ordna regionala seminarier för föreningarna och äldrerådens medlemmar.

Äldrerådsseminarier Förbundet kommer under hösten 2018 och våren 2019 att ordna regionala seminarier för föreningarna och äldrerådens medlemmar. FÖRBUNDSNYTT September 2018 Intressebevakning Justitieombudsmannen har inkommit med svar 28.6.2018 på Svenska pensionärsförbundets klagan om den svenskspråkiga hemvårdsservicen för äldre inom Helsingfors

Läs mer

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND Oj, vad tiden går fort! April är snart slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Men innan sommaren kommer har vi ytterliggare en fartfylld månad att se fram emot! Vårinsamling, mångfaldsrunda, nätverksträff,

Läs mer

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10

Protokoll fört vid möte för Föreningen Åh stiftsgårds vänner 2015-03-10 Tid: 2015-03- 10 kl 18.45-20.15 Plats: K2R, Kungsgatan 45, Göteborg 17-27 Närvarande: Linnea Wulfsberg, ordförande Maria Henoch, vice ordförande ordinarie Andreas Lindhé, ordinarie Emma Boije, ordinarie

Läs mer

Medlemsundersökning 2015

Medlemsundersökning 2015 Medlemsundersökning 2015 1 Deltagandet Utskick till e-post adresser enligt medlemsregister 2015-07-01 o 2 832 e-post adresser o 144 utskick studsade tillbaka o 2 frågade om länken till undersökningen 409

Läs mer

Vad Hände 2004? 2005. 12 december Luciatåg i Ursvikens kyrka

Vad Hände 2004? 2005. 12 december Luciatåg i Ursvikens kyrka Vad Hände 2004? 2005 12 december Luciatåg i Ursvikens kyrka Dom som var i den proppfulla kyrkan denna dag fick se ett underbart luciatåg med massor av barn. Det blev mycket sång och dans under ledning

Läs mer

Sammanställning av FSO medlemskonferens. med Lisa Moraeus 20 sept 2017

Sammanställning av FSO medlemskonferens. med Lisa Moraeus 20 sept 2017 Sammanställning av FSO medlemskonferens med Lisa Moraeus 20 sept 2017 Onsdagen var bokad sedan länge och efterlängtad. Då kom föreningscoachen och föreläsaren Lisa Moraeus till vår medlemskonferens. Vi

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016

MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 MEDLEMSPROGRAM HÖSTEN 2016 Föreningen är till för dig i Värmlands län som har intresse av autismspektrumtillstånd. Är du anhörig till någon med autismspektrumtillstånd eller har du egen diagnos och vill

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

Å L A N D S G I L L E T S

Å L A N D S G I L L E T S Å L A N D S G I L L E T S V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E 2010 ÅLANDSGILLET 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Styrelsen för Ålandsgillet i Stockholm avger härmed följande berättelse för 2010 ALLMÄN

Läs mer

Kalender: APT på måndag. Förskolan stänger kl 16.00 SKANSENRESA för alla barn på Regnbågen, på torsdag den 28 maj. Vad är bäst med förskolans dag?

Kalender: APT på måndag. Förskolan stänger kl 16.00 SKANSENRESA för alla barn på Regnbågen, på torsdag den 28 maj. Vad är bäst med förskolans dag? Veckobrev v 21 Vilket väder! Idag trodde vi nästan att det var sommar, med sol och värme på förmiddagen. Vi firade Förskolans dag med ballonger och kanelbulle. Vi åt lunch ute också, eftersom det var hamburgare!

Läs mer

Äventyret kan börja...

Äventyret kan börja... Privat & Föreningar 2015 Äventyret kan börja... Underbara minnen Fakta Fakta 2013 Öppettider & Priser Öppet året runt BILD 1 BILD 2 Öppettider Måndag 09:00-17:00 Tisdag 09:00-17:00 Onsdag 09:00-17:00 Torsdag

Läs mer

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Hur tycker Du att föreläsningarna har varit under dagarna? Mycket värdefulla 21 Värdefulla 11 Mindre värdefulla 0 Värdelösa 0 Saknas ifyllt

Läs mer

SFD 2011. Louis De Geer 26-28 augusti 2011

SFD 2011. Louis De Geer 26-28 augusti 2011 SFD 2011 Louis De Geer 26-28 augusti 2011 1 Sveriges släktforskarförbund samlar årligen sina 170 föreningar * till info- och beslutsmöte samt släktforskarmöte = kongress * Nu den 25:e i ordningen = JUBILEUMs-

Läs mer

MEDBORGARDIALOG. - en liten guide

MEDBORGARDIALOG. - en liten guide MEDBORGARDIALOG - en liten guide Medborgardialoger i Orsa kommun - en liten guide Infoavdelningen, Janne Bäckman, december 2010 Vad är en medborgardialog? Det är helt enkelt ett sätt att prata med människor

Läs mer

Hej alla Indienvänner

Hej alla Indienvänner Sundbyberg 2004-01-11 Hej alla Indienvänner Jaha, nu är jag sen igen. Nu lite om årets händelser och aktiviteter. Vi börjar på det som är längst bort, men ändå nära, nämligen MMSB i Indien. Efter en del

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Lokalt ledarskap Nässjö 21 22 september

Lokalt ledarskap Nässjö 21 22 september Lokalt ledarskap Nässjö 21 22 september Lokalt Ledarskap Programkontoret vill välkomna er till kurs- och inspirationsdagarna Lokalt Ledarskap i Nässjö. Dagarna är tänkta för att informera, undervisa och

Läs mer

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande

... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande ... och välkommen till Sörmland. Katrineholms-Kuriren önskar alla turister och sörmlänningar en riktig varm oc skön sommar, med avkopplande sommarläsning och många turisttips! vålitömmen! KftTRtNrffoUttS

Läs mer

En resa till landet ANNORLUNDA.

En resa till landet ANNORLUNDA. En resa till landet ANNORLUNDA. 26 medlemmar av SPF Borlänge har nyligen företagit en 5-dagars resa till Island. Avresa en söndag morgon i maj med buss från Borlänge till Hofors där medlemmar av PRO på

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SEPTEMBER 2003 - DECEMBER 2004

VERKSAMHETSBERÄTTELSE SEPTEMBER 2003 - DECEMBER 2004 VERKSAMHETSBERÄTTELSE SEPTEMBER 2003 - DECEMBER 2004 Ovansjöbygden med Ömtbergen i bakgrunden. Kortet taget från Linna. Foto: Ove Johnsson VERKSAMHETEN UNDER PERIODEN Vi är glada att kunna presentera vår

Läs mer

En vanlig vecka i MalMö

En vanlig vecka i MalMö En vanlig vecka i Malmö Foto: Eva Klamméus I början av april 2006 sändes brev och enkät till ideella och kommersiella arrangörer inom kultur- nöjes- och idrottslivet i Malmö. Syftet med undersökningen

Läs mer

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014 Nytt från Steg för Steg VÅR 2014 Ordförandens ruta Hej alla, hur har ni det? Bra hoppas jag, själv har jag det bra, fullt upp som alltid! Ett nytt år har igen börjat, det betyder att mitt sista år som

Läs mer

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2011-06-09 1(29) Definition av svarsalternativ i Barn-ULF I nedanstående tabeller visas hur svaren på de olika frågorna i undersökningen av barns levnadsförhållanden har grupperats

Läs mer

Las Vegas med Fightplay & Ciceron

Las Vegas med Fightplay & Ciceron UFC 116 Las Vegas Las Vegas med Fightplay & Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan

Läs mer

Välkommen till. Borgholm! 1-2 juni 2010. Programmet på sidorna nedan är hämtade från Stämmotidningen 2010.

Välkommen till. Borgholm! 1-2 juni 2010. Programmet på sidorna nedan är hämtade från Stämmotidningen 2010. Välkommen till Borgholm! 1-2 juni 2010 Programmet på sidorna nedan är hämtade från Stämmotidningen 2010. Hela Stämmotidningen kan beställas på: elisabeth@secher.pp.se. Tidningen medföljde också Svensk

Läs mer

Enkätundersökning genomförd inom ramen för projekt Business to Heritage (B2H) 1-31 juli 2014 1

Enkätundersökning genomförd inom ramen för projekt Business to Heritage (B2H) 1-31 juli 2014 1 Enkätundersökning genomförd inom ramen för projekt Business to Heritage (B2H) 1-31 juli 2014 1 Besö ksenkä t Lysekil, Hävets Hus öch Käpärutstä llningen Juli 2014 Förutsättningar: En person frågades ut

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Ökat socialt innehåll i vardagen

Ökat socialt innehåll i vardagen -3-111 -3-3 Tjänsteskrivelse Socialförvaltningen, vård och omsorg Ökat socialt innehåll i vardagen - Utvärdering av hur personal som deltagit i utvecklingsarbete om ökat socialt innehåll i vardagen uppfattar

Läs mer

Äventyret kan börja... Underbara minnen

Äventyret kan börja... Underbara minnen Privat & Föreningar 2013-2014 Äventyret kan börja... Underbara minnen Fakta Fakta 2013 Öppettider & Priser Öppet året runt BILD 1 BILD 2 Öppettider Måndag 09:00-17:00 Tisdag 09:00-17:00 Onsdag 09:00-17:00

Läs mer

Resultat av enkätundersökning

Resultat av enkätundersökning En undersökning bland resenärer på utbildningslinjen genomfördes i november 2012 genom en pappersenkät med nio frågor. Enkäten gavs ut både på svenska och engelska. Enkäten distribuerades till resenärer

Läs mer

Tisdag 15 mars klockan 16.00-19.00 Drop in på biblioteket i S Sandby, Fritidsgatan 2, S Sandby tel. 046-35 64 33

Tisdag 15 mars klockan 16.00-19.00 Drop in på biblioteket i S Sandby, Fritidsgatan 2, S Sandby tel. 046-35 64 33 Dalbybygdens Släkt- och Folklivsforskarförening Aktiviteter under 2016 Reservation för eventuella ändringar och tillägg samt ändringar av tider. Information om ändringar sker genom uppdateringar via vårt

Läs mer

och skär Arkö kursgård

och skär Arkö kursgård mellan kobbar och skär Arkö kursgård 1 2 arkö kursgård Välkommen. Att resa ut i skärgården är något alldeles speciellt. Årstiderna sätter sin prägel både på själva resan och på vistelsen. På Arkö kursgård

Läs mer

PETERS BUSS AB PROGRAM 2016. Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Temaresor till Estland

PETERS BUSS AB PROGRAM 2016. Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Temaresor till Estland PETERS BUSS AB PROGRAM 2016 Tallinnkryssningar Sparesor till Pärnu Temaresor till Estland Välkomna med på resan Vi hoppas att ni hittar någon resa som passar just er Vi har försökt att göra årets resor

Läs mer

Utsikt över Europapark från ett torn.

Utsikt över Europapark från ett torn. DE SISTA DAGARNA I fredags morgon packade alla sina väskor och steg på bussen för att åka till Europapark! Bussresan gick ganska snabbt och väl framme fanns det massvis med olika attraktioner, allt från

Läs mer

PROGRAM 2015. Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Hotellövernattningar i Tallinn. Temaresor till Estland

PROGRAM 2015. Tallinnkryssningar. Sparesor till Pärnu. Hotellövernattningar i Tallinn. Temaresor till Estland PROGRAM 2015 Tallinnkryssningar Sparesor till Pärnu Hotellövernattningar i Tallinn Temaresor till Estland Välkomna med på resan vi hoppas att ni hittar någon resa som passar just er Vi som jobbar på Peters

Läs mer

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008.

Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Följ med och heja fram Larz Kristerz i Dansbandskampen i Sveriges Television, lördag 1 november 2008. Älvdalens kommun är Larz Kristerz huvudsponsor. Vi har tagit fram svarta T-shirts med gult tryck, både

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Elna Henriksson Sekreterare 044-309-30-60 elna.henriksson@skane.se Datum 2008-05-07 1 (5) Sammanställning av beredningens dialog kring framtidens kollektivtrafik

Läs mer

AKTIVITETSUTVÄRDERING HELDAG I EN KOMMUN ARVIKA 12-03-08

AKTIVITETSUTVÄRDERING HELDAG I EN KOMMUN ARVIKA 12-03-08 AKTIVITETSUTVÄRDERING HELDAG I EN KOMMUN ARVIKA 12-03-08 FÖR DET FÖRETAGSAMMA VÄRMLAND AV ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 GENOMFÖRANDE Aktivitet: Heldag i en kommun Arvika Datum då aktiviteten genomfördes:

Läs mer

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB

Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Tack alla vänner som åkte med oss i år Vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År Vi är: Mats, Christer och Peter på PETERS BUSS AB Jag hoppas att ni har trivts riktigt bra på våra resor, fått lite avkoppling,

Läs mer

Res tillsammans. Gruppresor och charter

Res tillsammans. Gruppresor och charter Res tillsammans Gruppresor och charter Vi skräddarsyr den perfekta gruppresan Ska ni ut på äventyr eller bara resa iväg tillsammans? Om ni är fler än tio personer hjälper vi till med allt från tågresor

Läs mer

Referat från kryssningen till Riga i september

Referat från kryssningen till Riga i september Referat från kryssningen till Riga i september 2012 Som annonserat arrangerade föreningens resekommitté en tredagars resa till Lettlands huvudstad den 17 19 september. På eftermiddagen den 17 embarkerade

Läs mer

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion 2008 års Verksamhetsberättelse för Volvo IF:S Friluftssektion Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2008. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 08 konstituerat på följande

Läs mer

Riks-Nytt. Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september

Riks-Nytt. Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september Riks-Nytt Informationsblad till distrikt och föreningar inom Svenska Folkdansringen Nr 4 2007, september Innehåll: Folklig Dans i Skolan... 2 Riksstämman 2008... 2 Riksstämman 2008... 3 Regionkonferens

Läs mer

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Till samtliga medlemmar i Saab Aktiv INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Saab AKTIV inbjuder härmed till årsmöte lördagen den 13 april 2013, kl. 15:00 på Vikingterminalen, Stockholm. Eventuella motioner till

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse SKPF:s avdelning 29 i Degerfors år 2016 Den 14 juni på resan till Södermanland stannade vi och tittade på Stora Sundby Slott Dagordning vid årsmöte med SKPF avd. 29 Degerfors. Onsdag

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013 Totalt var 54 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra 10 gäster inräknade i summan, så 44 medlemmar deltog. Svarsfrekvensen var den sämsta

Läs mer

Varberg 23-30 juli 2011

Varberg 23-30 juli 2011 Veckodag Datum Namn Lördag 23 juli Uppstartsdagen Söndag 24 juli Kunskap- Omvärld- & Demokratidagen (KOD) Måndag 25 juli Skapardagen Tisdag 26 juli Upplevelsedagen Onsdag 27 juli Tävlingsdagen-Mix Torsdag

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Resa med SPF Buss till Köpenhamn därifrån färja till Oslo.

Resa med SPF Buss till Köpenhamn därifrån färja till Oslo. Resa med SPF 2016-09-12--13. Buss till Köpenhamn därifrån färja till Oslo. Dag 1. Gemensam samling vid bussterminalen i Ulricehamn kl.06.00. Första etappen som bestod av tre blandade ressällskap som skulle

Läs mer

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11.

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11. Afrika Din pappa (eller mamma) arbetar på ett internationellt företag med huvudkontoret i Salo. Han (eller hon) har nu fått världens chans, ett erbjudande att under ett helt år bygga upp en ny fabrik i

Läs mer