Spara energi och vara miljövänlig!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Spara energi och vara miljövänlig!"

Transkript

1 Spara energi och vara miljövänlig! Agnetiko är ett företag som specialiserat sig på rengöring av system där vatten fungerar som värmande eller kylande medium. Det rengöringspreparat vi använder löser avlagringar av en mängd olika slag som kan förekomma bland annat i vattenburna system. Vi har allt du behöver för det ändamålet. Vi arbetar med hela rengöringsprocessen, konsultation, utbildning och support samt försäljning av utrustning och rengöringsvätskor. Varför ska man tvätta vattenburna system? Alla typer av vattenburna system får förr eller senare problem med beläggningar av olika slag, det medför att effektiviteten samt livslängden kraftigt reduceras. Rengöring är ett måste för att bibehålla systemens egenskaper. Dessvärre finns inget vatten som är helt rent utan en mängd olika ämnen som järn, koppar, natrium, kalcium m.fl. är vanligt förekommande. Det medför utfällningar som kalk magnetit rostangrepp, bakterier m.m. Men med AQUA PRAGO löser vi dess problem omgående. Den miljövänliga rengöringsvätskan AQUA PRAGO AQUA PRAGO är en produkt som är helt biologiskt nedbrytbar. AQUA PRAGO är en rensvätska för alla typer av vattensystem (fungerar lika bra på glykol- sjöoch saltvattenbaserade system). AQUA PRAGO är en sur vätska med ph 1,5 (neutralt är ph 7.) AQUA PRAGO består av citronsyra, fosforsyra, tensider, inhibitor och vatten Glädjevägen 2b, S , Hässelby, Sweden Office phone , Mobile phone Web Mail info@agnetiko.com

2 Inhibitorn är den del i vätskan som gör att AQUA PRAGO inte har någon negativ inverkan på rörgods, element, varmvattenberedare, packningar etc. Omnämnda egenskaper tillsamman med biologisk nedbrytbarhet gör AQUA PRAGO till ett miljövänligt alternativ. De flesta alternativ som idag förekommer på marknaden är starka kemikalier som måste sändas för destruktion efter användning. Rengöring av: Värmeväxlare, Varmvattenberedare, Eldningspannor, Värmepumpar, Tempereringsmaskiner, Kylkondensorer, Kyltorn, Radiatorsystem, Fläktbatterier är bara några exempel på vad som kan rengöras m.h.a AQUA PRAGO. Har ni beläggningar som t.ex. av snäckor på er båt? Ja även det kan vi ordna! Rengöring av bilen? Jo det med!!! är det absolut bästa och effektivaste alternativet för de flesta typer av rengöring Rengöringsvätskan är utvecklad för att snabbt och effektivt lösa alla typer av beläggningar i vattenburna system, så som kalk, rost, magnetit, bakterier m.m. Dessa föroreningar lägger sig som ett isolerande lager inne i anläggningen. Lagret blir tjockare med tiden vilket reducerar verkningsgraden och du måste kompensera med att öka förbrukningen av vatten, olja eller energi för att uppnå samma effekt. Här kastar industri och privatpersoner bort energi motsvarande fler kraftverks årliga produktion. Energibesparing som är långt mer än att bara byta glödlampor och sätta in sparande duschar Skonsamt mot alla typer av förekommande material i t.ex. värmeväxlare Materialavverkningen maximalt 0,001 mm, vilket uppmätts under 5 timmars körning Man arbetar med ett preparat för samtliga beläggningar, vilket gör att bästa ekonomi uppnås. Om detta låter som ett mirakelmedel så kan vi bara instämma. 2(8)

3 Vem behöver Aqua Prago? Vi säger: alla som har värme- och kylsystem. överallt där vatten används som värme- kyl- medium finns behov av Aqua Prago. Vatten med sina mineraler, kalk och andra föroreningar som löses ut och skapar en beläggning på rör, värmeväxlare, etc. Dessa föroreningar lägger sig som ett isolerande lager inne i anläggningen. Lagret blir tjockare med tiden reducerar verkningsgraden och du måste kompensera med att öka förbrukningen av vatten, olja eller energi för att uppnå samma effekt. Här kastar industrin och privatpersoner bort energi motsvarande flera kraftverks årliga produktion. Energibesparing är långt mer än att bara byta glödlampor och sätta in spardusch. Privata hus Här kan man rensa: Hela värmesystemet Pannan Varmvattenberedare Golvvärmesystem Bostadsrättsföreningar Större hyreshus har ofta installerat centralvärme. En del av dessa har en egen panna som reglerar värmen till förbrukningsvattnet. Är föreningen knuten till fjärrvärmesystemet tas värmen från en värmeväxlare i föreningens lokaler. Följande kan rensas: Hela centralvärmesystemet Pannan Förbrukningsvattensidan Beredare och värmeväxlare från fjärrvärmeanläggningen Livsmedelsindustrin Mejerier, slakterier, bagerier, bryggerier etc. har alltid installerat kyl- och värmeanläggningar. Följande kan rensas: Centralvärmeanläggning Kyltorn Värmeväxlare Kondensatorer Kylanläggningar Kommuner Dessa har stora byggnader som är utrustade med centralvärmesystem som sjukhus, skolor, idrottshallar o.s.v. Följande kan rensas: Alla typer av centralvärmeanläggningar Fjärrvärmeanläggningar Värmeväxlare Kylslingor i ishallar Värme och kylanläggningar Varmvattenberedare Cirkulationssystem för pooler Hotell Dessa har nästan alltid centralvärmesystem och många har också swimmingpool, golvvärme och stora varmvattenberedare som får sin värme från centralvärmesystemet. Följande är av intresse att rensa: Värmesystem Växlare Beredare Industrin Här finns ett otal olika system som är i behov av rensning med Aqua Prago. Här är de vana vid att byta ut eller demontera och göra rent manuellt i stället för att spola rent. Följande är av intresse att rensa: Värmeanläggningar Element Kondensatorer Värmeväxlare Formverktyg Vattenkylda valsar Fjärrvärmesystem Ringkylsystem Processmaskiner 3(8)

4 Aqua Prago användes överallt där vatten används som kyl- eller värmemedium! Aqua Prago kan ger er... ett rent värmesystem besparingar på uppvärmningskostnader en jämn värme Vad kan Aqua Prago göra för er? Problemexempel I centralvärmeanläggningar är det alltid vatten som är värmeledande. Vattnet tas från det kommunala nätet, en å, bäck eller egen brunn. Vatten har olika kvalitet beroende på varifrån det kommer. Generellt kan man säga följande: Vatten från kommunala nätet, åar, sjöar o.s.v. är mjukt vatten med högre ph än vatten från borrade brunnar som ofta är hårt med lägre ph. Vatten från brunnar innehåller ofta mer kalk än det mjuka vattnet. Felet med dessa typer av vatten är att det inte är rent. När vattnet tas in i ett slutet system och används som värmeledare värms det upp och det är då problemen uppstår. Orenheter som följer med vattnet fäller sakta men säkert ut och lägger sig som en beläggning på insidan av rör, värmeväxlare, ventiler etc. Denna beläggning består huvudsakligen av: Kalk Magnetit Rost Humus Bakterier Beläggningen kan bli hård som sten och fungerar som isolering i anläggningen så att värmen från vattnet inte kommer till användning i den grad som vore önskvärt. För att kompensera förlusten måste anläggningen köras med högre temperatur än nödvändig och man förbrukar onödiga energipengar. Problemlösningen gäller alla system där vatten används som kyl eller värmemedia. Lösning Aqua Prago är lösningen på problemet. Aqua Pragos unika egenskaper löser upp dessa avlagringar. Blandningsförhållandet är ca: 1:10 dvs.10 L Aqua Prago på 100 L vatten. Ingredienserna är blandade i ett förhållande så att de genast går till angrepp på orenheterna, löser sakta men säkert upp dessa som återgår till vätskeform, som sedan spolas ur systemet. Tidigare har man använt sig av preparat, som har visat sig vara så frätande på både rör och packningar att det inte är lönsamt. 4(8)

5 Aqua Prago tar bort alla orenheter utan att skada materialet i anläggningen Gummi och fiberpackningar tar ej heller skada av Aqua Prago. Aqua Prago är biologiskt nedbrytbart, vilket innebär att efter rensning kan och får man tappa det rätt ut i avloppet. Detta är en stor fördel jämfört med andra preparat som måste tappas på fat eller dylikt och sändas för destruktion. Räkna kostnaderna för det om du har ett system med liter vatten. Gamla system hålls ibland ihop av rost och kalkavlagringar som vid en rensning kan börja läcka. Bättre att det sker kontrollerat under planerade former än när som helst! Produktbeskrivning AQUA PRAGO är en vätska som löser upp kalk, magnetit, rost, humus, bakterier, salt och andra avlagringar samt att det neutraliserar natriumhydroxid. Den är biologiskt lätt nedbrytbar och miljövänlig. Vätskan är sammansatt av fosforsyra, citronsyra, inhibitor och vatten. Det är en lättflytande gulbrun vätska utan någon stark lukt med ett ph på 1,5. Bruksanvisning och Dosering Rörsystem och värmeväxlare, som med tiden har fått en reducerad effekt p.g.a. beläggningar, bör rensas för att åter igen få full effekt. Med AQUA PRAGO är denna process mycket enkel. Dosering - Blandningsförhållande Beräkna hur mycket systemet rymmer. Dosera sedan in 10-15% AQUA PRAGO av systemets totala volym. Rekommenderad renstemperatur är 40 C. Vid de nna temperatur är AQUA PRAGO som effektivast. Processen fungerar upp till 60 C men ö ver det kommer effekten att avta. Rensningen kan ta från ett par timmar upp till några dagar, beroende på anläggningens storlek och beläggningens tjocklek. Beläggningen blir upplöst av AQUA PRAGO och spolas sedan ut ur systemet vid sköljning. Anläggningen tappas ned och sköljs noggrant för att förhindra att beläggningen återigen fastnar på rörgods och värmeväxlare. AQUA PRAGO kan användas på alla typer av metaller. Det skadar inte packningar och dylikt. Det är endast föroreningarna som löses upp. Med ett lackmuspapper kan man lätt mäta hur mycket upplösningskraft det är kvar i vätskan under rensning. Fördelar Snabbt, effektivt och enkel användning Löser upp oönskat avfall till vattenmolekyler eller till vattenburna partiklar så att systemet blir rent efter avtappning och renspolning. Skadar inte metall, gummi, pumpar etc. Miljövänligt, kan efter rensning tappas direkt i avloppet. Snabb intjäningstid 5(8)

6 Beräkna erforderlig volym Att beräkna anläggningens volym är enkelt. Gör följande: Ta reda på hur många kw som är installerat Multiplicera det med 10 Alltså: I en anläggning med en kylare på 200 kw blir den totala volymen: 200 x 10=2000 Liter. Är effekten angiven i kcal så dividera det med 0,86 för att få värdet i kw. Sedan är det bara att dosera in % Aqua Prago av anläggningens totala volym. Det blir då 200 liter Aqua Prago. Kort information Ta reda på kylarens kapacitet och räkna ut den totala vattenvolymen i systemet. Tillsätt 10% Aqua Prago räknat på den totala volymen. Vid större volymer tappa först ut en del vatten för att få plats med Aqua Prago. Håll temperaturen mellan 35-55ºc, då fungerar det som bäst. Tumregler för rensning; värmeväxlare 3-5 tim, golvvärmessystem 2-3 dagar. Så länge det bubblar i vätskan är den aktiv, kan även kontrolleras med mätning av phvärdet. Är anläggningen mycket belagd kan det behöva cirkulera upp till en vecka. Glöm inte att skölja systemet flera gånger efter rensning. Lufta systemet. Några frågor 1. Är det verkligen prisvärt? Att inte rensa medför högre kostnader. En beläggning på bara 0,1mm reducerar anläggningens effekt med mellan 5-10%. Dvs. att lika mycket går åt i högre energikostnader. En anläggning som är monterad runt 1960 och aldrig har rensats har ofta dubbelt så höga energikostnader som en som är rensad. Pumpar, ventiler etc. arbetar inte optimalt då de blockeras av föroreningar. En rensning ger pengarna tillbaka på kort tid. 2. Kemikalier förstör systemet? Nej, Aqua Prago är helt ofarligt för anläggningen och angriper varken stål, mässing, koppar eller andra metaller. Packningar tar inte skada av Aqua Prago. Det kan garanteras! 3. Anläggningen är för gammal och det kommer att läcka? Det är möjligt, men är det inte bättre att läckagen sker under kontrollerade former och att du får en chans att laga dem? Okontrollerade läckage förorsakar ofta stor skada och stora kostnader. 6(8)

7 Ett exempel för att visa förtjänsten av Aqua Prago En växlare typ Cefepac 320-1/2-60 Temperatur före rensning Inkommande på primärsida 80ºC Returvatten på primärsida 75ºC Vattenflöde genom växlare 2800l/h Effekt: = DT x M³ x 1,163 = (5 x 2,8 x 1,163) = 16,3 kw Temperatur efter rensning Inkommande på primärsida 80ºC Returvatten på primärsida 63,5ºC Vattenflöde genom växlare 12530l/h Effekt: = DT x M³ x 1,163 = (16,5 x 12,53 x 1,163) = 240,4 kw Effektökning: Effekt före rensning: Effekt efter rensning: Ökning: 240,4 kw 16,3 kw 224,1 kw 7(8)

8 Den miljövänliga rengöringsvätskan AQUA PRAGO Glädjevägen 2b, S , Hässelby, Sweden Office phone , Mobile phone Web Mail info@agnetiko.com 8(8)

Clean the World. Vi bidrar till en bättre miljö till effektivare och lönsamma företag.

Clean the World. Vi bidrar till en bättre miljö till effektivare och lönsamma företag. Clean the World Vi bidrar till en bättre miljö till effektivare och lönsamma företag. 1 CTW är en vätska som endast innehåller miljövänliga ämnen. Vi blandar enligt vårt hemliga recept som inte kan kopieras.

Läs mer

Alfa Lavals rengöringsmetoder for värmeväxlare.

Alfa Lavals rengöringsmetoder for värmeväxlare. Alfa Lavals rengöringsmetoder for värmeväxlare. Ulf.Grevillius@AlfaLaval.com Portfolio management /EPSi 01/11/2010 Innehåll Allmänt Sida Miljöbestämmelser och CIP 3 Säkerhetsföreskrifter 4 Varför använda

Läs mer

VATTENBEHANDLING I VÄRME- OCH KYLSYSTEM

VATTENBEHANDLING I VÄRME- OCH KYLSYSTEM VATTENBEHANDLING I VÄRME- OCH KYLSYSTEM Ett tryggt och ekonomiskt val för fastighetsägare Länge har korrosion och beläggningar på vattensidan i kyl- och värmesystem varit någonting att leva med, trots

Läs mer

DRAFTLINE - RENGÖRING AV ÖLANLÄGGNING

DRAFTLINE - RENGÖRING AV ÖLANLÄGGNING Vad är Draftline? Draftline är ett rengöringsmedel för Fatölsanläggningar. Det är basiskt och löser mycket effektivt upp organiska ämnen, t.ex. beläggningar i en ölslang. Draftline innehåller kemikalier

Läs mer

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing!

Fläktkonvektorer. 2 års. vattenburna. Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 PRODUKTBLAD. garanti. Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! PRODUKTBLAD Fläktkonvektorer vattenburna Art.nr: 416-087, 416-111, 416-112 Kostnadseffektiva produkter för maximal besparing! 2 års garanti Jula AB Kundservice: 0511-34 20 00 www.jula.se 416-087, 416-111,

Läs mer

VVS. Vattenrening. EL & VVS - för din säkerhet

VVS. Vattenrening. EL & VVS - för din säkerhet Vattenrening VVS Med rätt vattenfilter kan du ta bort sand, sediment, grövre partiklar, utfällt järn samt dålig lukt och smak. Filter finns också om du behöver avkalka vattnet. EL & VVS - för din säkerhet

Läs mer

DRAFTLINE 15 - RENGÖRING AV ÖLANLÄGGNING

DRAFTLINE 15 - RENGÖRING AV ÖLANLÄGGNING Vad är Draftline? Draftline är ett rengöringsmedel för Fatölsanläggningar. Det är basiskt och löser mycket effektivt upp organiska ämnen, t.ex. beläggningar i en ölslang. Draftline innehåller kemikalier

Läs mer

Investera i framtiden - och tjäna på det

Investera i framtiden - och tjäna på det Nytänkande miljöprodukter som sparar energi och miljö Investera i framtiden - och tjäna på det Ett nytt sätt att tänka behandling av hetvatten- och kylvattensystem i fastigheter samt oljerening en del

Läs mer

Alla funktioner i en och samma ventil! INNEHÅLL

Alla funktioner i en och samma ventil! INNEHÅLL FILTERKULVENTIL Alla funktioner i en och samma ventil! HISTORIK Impel har utvecklat produkter för värmeoch tappvattensystem i nästan 40 år. Produktserien med Filterkulventilen togs fram 2006 och den är

Läs mer

2013 PRODUKTÖVERSIKT

2013 PRODUKTÖVERSIKT PRODUKTÖVERSIKT 2013 DST-DEGREEZ/2 ph 7,1 Kan användas på alla metaller och legeringar och neutrala oljor. DST-DEGREEZ/3 ph 10,6 Kan användas på det flesta metaller och legeringar. Goda resultat med renhållningsgods.

Läs mer

GRUNDFOS PRODUKTbroschyr. Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit

GRUNDFOS PRODUKTbroschyr. Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit GRUNDFOS PRODUKTbroschyr Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit Avskiljning av mikrobubblor, föroreningar och magnetit Med Grundfos Cleanvent og Magvent löser man detta. Luftavskiljning

Läs mer

FILTERBEHÅLLARE KRANFILTER KALKLÖSARE

FILTERBEHÅLLARE KRANFILTER KALKLÖSARE VATTENRENING FILTERBEHÅLLARE KRANFILTER KALKLÖSARE 1 2 RENT VATTEN RENT VATTEN Rent vatten är det viktigaste livsmedlet som vi har. Om du inte har kommunalt vatten, gör då en kontinuerlig analys av ditt

Läs mer

We Accept The Challenge In All Water Systems

We Accept The Challenge In All Water Systems We Accept The Challenge In All Water Systems Bauer Watertechnology är specialiserat på kemikaliefri vattenbehandling Tekniska produkter som minskar kostnader och miljöbelastning samt höjer effektiviteten

Läs mer

Så här sköter du spa, kar och tunna

Så här sköter du spa, kar och tunna Så här sköter du spa, kar och tunna Innehåll sid Ett rent nöje...3 Kort om spa, bubbelbadkar och badtunnor...4 Viktigt att veta om varmt badvatten...6 Mekanisk rengöring...7 Kemisk rengöring med Nitor

Läs mer

GRUNDFOS PRODUKTbroschyr. Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit

GRUNDFOS PRODUKTbroschyr. Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit GRUNDFOS PRODUKTbroschyr Avlägsnande av mikrobubblor, föroreningar och magnetit Mikrobubblor, föroreningar och magnetit. Med Grundfos Cleanvent eller Magvent löser man det här problemet. Luftavskiljning

Läs mer

Avancerat system för biologiskt avloppsunderhåll BioAmp + Free-Flow. Mer än 85 års erfarenhet PS 12 08

Avancerat system för biologiskt avloppsunderhåll BioAmp + Free-Flow. Mer än 85 års erfarenhet PS 12 08 Avancerat system för biologiskt avloppsunderhåll BioAmp + Free-Flow Mer än 85 års erfarenhet AVLOPPENS HISTORIA MODERNA AVLOPPSSYSTEM Septiktanken introducerades; avlopps vattnet rann obehandlat ut i floder

Läs mer

Recoh-tray. Spara upp till 50-65% på din energiförbrukning varje gång som varmvatten sköljs bort. Värmeåtervinning från duschvattnet

Recoh-tray. Spara upp till 50-65% på din energiförbrukning varje gång som varmvatten sköljs bort. Värmeåtervinning från duschvattnet Värmeåtervinning från duschvattnet För nybyggen och renovering av: Villor Lägenheter Hotell Sjukhus Äldreboenden Spara upp till 50-65% på din energiförbrukning varje gång som varmvatten sköljs bort. Värmeåtervinning

Läs mer

!" # $ %&%%'% &%&(%%

! # $ %&%%'% &%&(%% !"#$%&%%'% &%&(%% &)*+,-+./-010/*+223 *+223... 3 ()21442... 3 2.1 ANSLUTNINGAR:... 3 2.2 RÖRLEDNINGAR:... 3 2.3 UPPACKNING:... 3 2.4 INSTALLATIONSPLATS:... 3 2.5 FYLLNING OCH START AV UTRUSTNINGEN... 4

Läs mer

VATTENBEHANDLINGSENHET

VATTENBEHANDLINGSENHET För värmeoch kylsystem SECON VATTENBEHANDLINGSENHET 700004005 Delflödesfilter med cyklonavskiljare WT-1 (Kan kombineras med patronfilter) 700004010 Delflödesfilter med cyklonavskiljare och Lagurenhet MWT-1

Läs mer

Balanserad vattenskötsel

Balanserad vattenskötsel Balanserad vattenskötsel för spabad utomhus 2016 Activ SPA serien ger dig balanserad vattenskötsel särskilt utvecklad för spabad Det ställs höga krav på rengöring och underhåll av spavatten, och därmed

Läs mer

Skötsel, hantering och byte av Oemeta Skärvätskor

Skötsel, hantering och byte av Oemeta Skärvätskor Roger Loebbert 070-271 31 70 Produktchef Oemeta Skötsel, hantering och byte av Oemeta Skärvätskor Syfte Förutsättningarna att få lång livslängd och så problemfritt som möjligt är att vi hanterar vätskor

Läs mer

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten

Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten WASTE WATER Solutions Uppvärmning och nedkylning med avloppsvatten Återvinning av termisk energi från kommunalt och industriellt avloppsvatten Uc Ud Ub Ua a kanal b avloppstrumma med sil från HUBER och

Läs mer

FERMAWAY vattenreningssystem - i korthet -

FERMAWAY vattenreningssystem - i korthet - FERMAWAY 1 2 FERMAWAY vattenreningssystem - i korthet - Renar vatten miljövänligt, utan tillsatta kemikalier, genom en kombination av: Intensivluftning Kemisk oxidation med naturligt syre Biologisk oxidation

Läs mer

Bio A++ Biologisk avloppsunderhåll & luktkontroll Naturens egna lösning på stopp och dålig lukt i avloppssystem.

Bio A++ Biologisk avloppsunderhåll & luktkontroll Naturens egna lösning på stopp och dålig lukt i avloppssystem. Bio A++ Biologisk avloppsunderhåll & luktkontroll Naturens egna lösning på stopp och dålig lukt i avloppssystem. Naturens egna lösning Genom Bio A++ har Alron skapat en optimal lösning för mikrobiologisk

Läs mer

Incimaxx Aqua S-D. Produktdatablad. Beskrivning. Produktfördelar

Incimaxx Aqua S-D. Produktdatablad. Beskrivning. Produktfördelar Produktdatablad Incimaxx Aqua S-D Beskrivning Sur produkt för rengöring och desinfektion av dricksvattensystem och dricksvatten till djur Produktfördelar Avlägsnar snabbt och effektivt kalk och alger i

Läs mer

environment evolution for the future Hundra procent rent med ledande teknologi WARE N

environment evolution for the future Hundra procent rent med ledande teknologi WARE N environment evolution for the future Hundra procent rent med ledande teknologi WARE N Systembehandling av alla typer av het-, kyl- eller processvattensystem waren international 2014 Hundra procent rent

Läs mer

Zeparo Cyclone. Automatiska avluftningsventiler och separatorer Automatisk avskiljare för slam och magnetiska partiklar

Zeparo Cyclone. Automatiska avluftningsventiler och separatorer Automatisk avskiljare för slam och magnetiska partiklar Zeparo Cyclone Automatiska avluftningsventiler och separatorer Automatisk avskiljare för slam och magnetiska partiklar IMI PNEUMATEX / Vattenkvalitet / Zeparo Cyclone Zeparo Cyclone Omfattande sortiment

Läs mer

KLIMATANLÄGGNING. Allt du behöver veta om. Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR STÖTDÄMPARE KLIMATANLÄGGNING PEUGEOT ORIGINALDELAR BATTERIET

KLIMATANLÄGGNING. Allt du behöver veta om. Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR STÖTDÄMPARE KLIMATANLÄGGNING PEUGEOT ORIGINALDELAR BATTERIET Allt du behöver veta om Allt du behöver veta om PEUGEOT REKOMMENDERAR BATTERIET BROMSAR PIRATTILLVERKNING UTBYTESDELAR AVGASSYSTEM BELYSNING SMÖRJMEDEL PARTIKELFILTRET STÖTDÄMPARE PEUGEOT ORIGINALDELAR

Läs mer

Fouling? Don t fight it. Release it.

Fouling? Don t fight it. Release it. Fouling? Don t fight it. Release it. Upptäck HEMPEL:s senaste innovation och tekniska landvinning nya SilicOne bexäxningssläppande silikonbottenfärgssystem! + + Grundfärg Silikongrundfärg Silikonbottenfärg

Läs mer

Keramiska plattor. Keramiska egenskaper

Keramiska plattor. Keramiska egenskaper 1 Keramiska plattor Keramiska egenskaper Hög mekanisk hållfasthet även vid höga temperaturer. Utmärkt kemisk beständighet (hög resistens mot påverkan av syror, saltlösningar, baser osv.). Mycket hög hårdhet

Läs mer

DP-13. Ridge Tool Company

DP-13. Ridge Tool Company DP-13 Ridge Tool Company Instruktion Viktigt. För din egen säkerhet, läs igenom denna instruktion före arbetet påbörjas Spara denna tillsammans med maskinen. OBS. FÖR ATT UNDVIKA SKADOR PÅ UTRUSTNINGEN.

Läs mer

Hitta ditt yrke inom installation På lätt och kortfattad svenska

Hitta ditt yrke inom installation På lätt och kortfattad svenska VVS VÄRME, VENTILATION, SANITET & KYLA 7 yrkesbeskrivningar med många möjligheter Hitta ditt yrke inom installation På lätt och kortfattad svenska Finns även att ladda ner på engelska och arabiska på installatorsforetagen.se/yrken

Läs mer

GÖR ETT EGET SLUTET KRETSLOPP

GÖR ETT EGET SLUTET KRETSLOPP VATTNETS KRETSLOPP 1. GÖR ETT EGET SLUTET KRETSLOPP SYFTE & BAKGRUND: Att visa på hur vattnet i naturen ständigt rör sig i ett kretslopp. DU HÄR BEHÖVER DU: Glasburk med lock Små stenar eller lecakulor

Läs mer

FÖR SPA, KAR, OCH TUNNA

FÖR SPA, KAR, OCH TUNNA FÖR SPA, KAR, OCH TUNNA blir NYTT NAMN SAMMA INNEHÅLL ETT RENT NÖJE Varma utebad under stjärnhimlen med tio minusgrader i luften, eller en alldeles egen relaxavdelning hemma? Ditt spa eller din badtunna

Läs mer

Inhibitorer Kylvattenkonferens Solna 3/5 2017

Inhibitorer Kylvattenkonferens Solna 3/5 2017 Inhibitorer Kylvattenkonferens Solna 3/5 2017 Niklas Dahlberg 1 Varför behövs vattenbehandling? Fokus på problemen: MIKROBIO KORROSION Vad orsakar scaling? Faktorer som påverkar bildandet av scaling: Suspenderande

Läs mer

Elysator T-serien T25 - T1000

Elysator T-serien T25 - T1000 Elysator T-serien T25 - T1000 Fullständigt korrosionsskydd utan kemikalier för värmeoch kylsystem ROSTFRITT! Konstruerade för krävande miljöer t ex industrier, kärnkraftverk och fartyg. Fungerar er anläggning

Läs mer

BRAVISSIMO.SE NYTT! Komplett system för rengöring av träytor. Trall, möbler, dörrar, portar, båtar m.m.

BRAVISSIMO.SE NYTT! Komplett system för rengöring av träytor. Trall, möbler, dörrar, portar, båtar m.m. 10007-17 BRAVISSIMO.SE RÄ T T S I TR OM S R I L B NYTT! Komplett system för rengöring av träytor. Trall, möbler, dörrar, portar, båtar m.m. Med REDO Trä-Rent blir dina träytor som nya igen. Snabbt och

Läs mer

Energirapport. med energitips. Fastighetsbeteckning: Sicklaön 51:9. Skurusundsvägen 11/ Nacka. Besiktigad av (certnr): Tony Österman (5376)

Energirapport. med energitips. Fastighetsbeteckning: Sicklaön 51:9. Skurusundsvägen 11/ Nacka. Besiktigad av (certnr): Tony Österman (5376) Energirapport med energitips Datum för besiktning: 2015-10-08 Fastighetsbeteckning: Sicklaön 51:9 Adress/ort: Skurusundsvägen 11/ Nacka Besiktigad av (certnr): Tony Österman (5376) Företag: Eklund & Eklund

Läs mer

GÖR ETT EGET SLUTET KRETSLOPP

GÖR ETT EGET SLUTET KRETSLOPP VATTNETS KRETSLOPP 1. GÖR ETT EGET SLUTET KRETSLOPP SYFTE & BAKGRUND: Att visa på hur vattnet i naturen ständigt rör sig i ett kretslopp. DU HÄR BEHÖVER DU: Glasburk med lock Små stenar eller lecakulor

Läs mer

När resultat och pris avgör. Livsmedelsbroschyr. I samarbete med. www.sanego.se. Box 222 665 25 Midgårdsvägen 1 Kil

När resultat och pris avgör. Livsmedelsbroschyr. I samarbete med. www.sanego.se. Box 222 665 25 Midgårdsvägen 1 Kil Box 222 665 25 Midgårdsvägen 1 Kil Tel 0554-12740 fax 0554-40470 e-post info@ejes.nu Livsmedelsbroschyr I samarbete med www.sanego.se När resultat och pris avgör Rengöringsprodukter Kötthantering 1. Daglig

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Sädeskornet 57

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Sädeskornet 57 Utgåva 1:1 2014-03-04 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Sädeskornet 57 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

1 Högåsen vattenverk.

1 Högåsen vattenverk. Högåsen vattenverk. 1 Högåsen vattenverk. 2 Vattenverket vid Högåsen ägs av Nyköpings- och Oxelösunds kommuner gemensamt genom NOVF (Nyköping Oxelösund Vattenverks Förbund). Vattenverket producerar cirka

Läs mer

Zeparo Cyclone. Automatisk avskiljare för slampartiklar ENGINEERING ADVANTAGE

Zeparo Cyclone. Automatisk avskiljare för slampartiklar ENGINEERING ADVANTAGE Automatiska avluftningsventiler och separatorer Zeparo Cyclone Automatisk avskiljare för slampartiklar Tryckhållning & Vattenkvalitet Injustering & Reglering Rumstemperaturreglering ENGINEERING ADVANTAGE

Läs mer

KOM IHÅG ATT TA DEL AV BRUKS- OCH UNDERHÅLLSANVISNINGAR FÖR DRÄNERINGSRÖREN OCH INSAMLINGSBRUNNEN!

KOM IHÅG ATT TA DEL AV BRUKS- OCH UNDERHÅLLSANVISNINGAR FÖR DRÄNERINGSRÖREN OCH INSAMLINGSBRUNNEN! MARKBÄDD FÖR AVLOPPSVATTEN i marken nedgrävd eller terrasserad anläggning för behandling av avloppsvatten genom vilken avloppsvatten som förbehandlats åtminstone i en slamavskiljare renas genom ett filtrerande

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I

Bruksanvisning. Vattenpump 2 benzin Art.: Annelundsgatan 7A I Enköping I Tel I Fax I Bruksanvisning Vattenpump 2 benzin Art.: 90 42 637 Annelundsgatan 7A I 749 40 Enköping I Tel 010-209 70 50 I Fax 0171-44 14 10 I www.p-lindberg.se Lycka till med din produkt från P. Lindberg! Innan du

Läs mer

Agenda. o Flamco företagsinformation. o Energieffektivt vatten, konsekvenser

Agenda. o Flamco företagsinformation. o Energieffektivt vatten, konsekvenser Agenda o Flamco företagsinformation o Energieffektivt vatten, konsekvenser o Produkter för energieffektivisering och förlängning av systemens livslängd o Frågor och kontaktuppgifter 1 o Flamco ett världsledande

Läs mer

INSTRUKTION RAM-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert. Upplaga 06-1. Sid 1

INSTRUKTION RAM-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert. Upplaga 06-1. Sid 1 INSTRUKTION RAM-R Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert. Upplaga 06-1 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB, ett ledande företag i branschen

Läs mer

ENVIRONMENT EVOLUTION FOR THE FUTURE

ENVIRONMENT EVOLUTION FOR THE FUTURE ENVIRONMENT EVOLUTION FOR THE FUTURE Hundra procent rent med ledande teknologi WARE N SYSTEMBEHANDLING AV ALLA TYPER AV HET-, KYL- ELLER PROCESSVATTENSYSTEM WAREN INTERNATIONAL 2014 Hundra procent rent

Läs mer

Detta filter är avsett för att användas till trädgårdsdammar, baddammar, akvarium eller fiskodling. Fungerar bra både till söt- och saltvatten.

Detta filter är avsett för att användas till trädgårdsdammar, baddammar, akvarium eller fiskodling. Fungerar bra både till söt- och saltvatten. Tack för att du köpt ett EconoBead filter från Aqua Forte. Det är viktigt att du läser bruksanvisningen innan du använder produkten för din säkert. Spara den också för framtida behov. Detta filter är avsett

Läs mer

INSTRUKTION ARSENIKFILTER - TYP NS MANUELL BACKSPOLNING ENKELT FILTER MED 4 ANSLUTNINGAR FIGURFÖRTECKNING... 2 TEKNISK SPECIFIKATION...

INSTRUKTION ARSENIKFILTER - TYP NS MANUELL BACKSPOLNING ENKELT FILTER MED 4 ANSLUTNINGAR FIGURFÖRTECKNING... 2 TEKNISK SPECIFIKATION... VATTENRENING INSTRUKTION ARSENIKFILTER - TYP NS MANUELL BACKSPOLNING ENKELT FILTER MED 4 ANSLUTNINGAR FIGURFÖRTECKNING... 2 TEKNISK SPECIFIKATION... 2 INSTALLATION MELLAN PUMP OCH HYDROFOR... 4 INSTALLATION

Läs mer

FAQ Gullberg & Jansson

FAQ Gullberg & Jansson FAQ Gullberg & Jansson Innehåll Poolvärmepumpar... 3 Allmänt om pooluppvärmning... 3 Inför köp av poolvärmepump... 4 Garanti och service - Poolvärmepumpar... 5 Övrigt... 5 Poolvärmepumpar Allmänt om pooluppvärmning

Läs mer

Gjuterigatan 10, 34131, Ljungby, Sverige Tel +46 372 694 30, Fax +46 372 136 71 www.silverstone.se, info@silverstone.se 3312-1150.

Gjuterigatan 10, 34131, Ljungby, Sverige Tel +46 372 694 30, Fax +46 372 136 71 www.silverstone.se, info@silverstone.se 3312-1150. Gjuterigatan 10, 34131, Ljungby, Sverige Tel +46 372 694 30, Fax +46 372 136 71 www.silverstone.se, info@silverstone.se 3312-1150 Användarmanual Observera: Användaren måste läsa och till fullo förstå användarmanualen

Läs mer

R e n g ö r i n g s p r o d u k t e r f ö r l i v s m e d e l s i n d u s t r i n

R e n g ö r i n g s p r o d u k t e r f ö r l i v s m e d e l s i n d u s t r i n R e n g ö r i n g s p r o d u k t e r f ö r l i v s m e d e l s i n d u s t r i n Innehållsförteckning 4 5 6 6 7 8 8 9 10 10 Rostfritt, allmänrengöring Rökskåp Grill Backdisk och CIP-disk Maskindisk Sura

Läs mer

ENTER ALLERGITVÄTT är anpassat för all tvätt mellan 30º och 90ºC. Passar även utmärkt vid handtvätt. Tvättmedlet är helt biologiskt nedbrytbart.

ENTER ALLERGITVÄTT är anpassat för all tvätt mellan 30º och 90ºC. Passar även utmärkt vid handtvätt. Tvättmedlet är helt biologiskt nedbrytbart. ENTER ALLERGITVÄTT 16-kgs hinkar, ph i brukslösning ca 10,5 A200 0016, MTPA i Helt oparfymerat! Fritt från allergiframkallande tillsatser! ENTER ALLERGITVÄTT är ett tvättmedel speciellt framtaget för att

Läs mer

Vägen till rätt diskkontroll!

Vägen till rätt diskkontroll! Vi förenklar din vardag! Vägen till rätt diskkontroll! Hygien på mjölkgården har i alla tider utgjort en viktig del av arbetet. För en fungerande disk krävs att man regelbundet följer upp diskfunktionen

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Björnäs 12:11

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Björnäs 12:11 Utgåva 1:1 2014-03-28 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Björnäs 12:11 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Vägen till rätt diskkontroll!

Vägen till rätt diskkontroll! Vi förenklar din vardag! Vägen till rätt diskkontroll! Mjölkningsanläggningarna i uppbundna system är relativt enkla i sin konstruktion och lättdiskade. Men diskningen i mjölkgropar, karuseller och robotar

Läs mer

Rengöringsmedel. Hushållsrengöring Tvättmedel 2 Handdiskmedel 3 Handtvål 4 Grönsåpa 6

Rengöringsmedel. Hushållsrengöring Tvättmedel 2 Handdiskmedel 3 Handtvål 4 Grönsåpa 6 Rengöringsmedel Hushållsrengöring Tvättmedel 2 Handdiskmedel 3 Handtvål 4 Grönsåpa 6 Rengöring i stallet Parlour cleaner, Foam cleaner 8 Vehicle cleaner 9 DeLaval klädtvättmedel och handdiskmedel 2:60

Läs mer

Neptun Spa Produkter. SpaCare www.spacare.dk

Neptun Spa Produkter. SpaCare www.spacare.dk Neptun Spa Produkter SpaCare www.spacare.dk Sköta utomhusspa Produktöversikt Sunwac 12 Klortablett 10g (15g/1000L) Förstahandsval till Neptun Spa,, 1-21 tabletter/dos. Text påp förpackningen Sunwac 12

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-03-05 Fastighetsbeteckning: Ekeberga 1:34 Adress/ort: Ekeberga 1475, Södra Sandby Besiktigad av (certnr): Caspar Skog (5449) Företag:

Läs mer

Möt miljökraven med tryckluft. Energiåtervinning är vinnarens val

Möt miljökraven med tryckluft. Energiåtervinning är vinnarens val Möt miljökraven med tryckluft Energiåtervinning är vinnarens val Saint-Gobain Isover Billesholm Typ av kompressorer: Z och Z VSD Installerad kompressoreffekt: ca 1 900 kw Återvinningsbar effekt vid full

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 3/4-2015 Fastighetsbeteckning: Eketånga 27:192 Adress/ort: Tenorvägen 16, Halmstad Besiktigad av (certnr): Christian Jirefjord (5447) Företag:

Läs mer

Skötselanvisningar för din fjärrvärmecentral

Skötselanvisningar för din fjärrvärmecentral Skötselanvisningar för din fjärrvärmecentral Så här fungerar fjärrvärme centralen i din villa Vi producerar varmt fjärrvärmevatten vid vår stora panna. Vatt net går via nedgrävda led ningar till din bostad

Läs mer

Fakta om oljeskimmers

Fakta om oljeskimmers Oljeskimmer. Det enkla sättet att avskilja olja från vatten Fakta om oljeskimmers Förhållandet mellan vatten och olja styrs av välkända principer Densitet: De flesta oljor är lättare (har en lägre densitet)

Läs mer

KONTAKTUPPGIFTER. Miljö- och byggnadskontoret Eva Larsson telefon

KONTAKTUPPGIFTER. Miljö- och byggnadskontoret Eva Larsson telefon KONTAKTUPPGIFTER Miljö- och byggnadskontoret Eva Larsson telefon 0490-25 48 21 Västervik Miljö & Energi AB Lotta Lidman Almqvist telefon 0490-25 70 17 Västervik Miljö & Energi AB Kundservice 0490-25 70

Läs mer

Kemikaliehandbok för saltvattensakvarister. utgåva 2003-10-22

Kemikaliehandbok för saltvattensakvarister. utgåva 2003-10-22 Marinakvariets Kemikaliehandbok för saltvattensakvarister utgåva 2003-10-22 Innehållsförteckning 1. Kemikalier 3 1.1 Kalciumhydroxid, Ca(OH) 2 3 1.2 Kalciumklorid dihydrat, CaCl 2 2H 2 O 3 1.3 Magnesiumklorid

Läs mer

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER Mixons system för separat limning av bärande konstruktioner används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det

Läs mer

Enkel Energikartläggning. Start av inventeringen. Allmänt/Energiledning. Anläggningens namn: När uppfördes byggnaden?

Enkel Energikartläggning. Start av inventeringen. Allmänt/Energiledning. Anläggningens namn: När uppfördes byggnaden? Enkel Energikartläggning Start av inventeringen Inled processen med att lista vilka byggnader som anläggningen innefattar. Gå sedan igenom varje byggnad med ett eget inventeringsprotokoll. Anläggningens

Läs mer

FJÄRRVÄRME PRISVÄRT DRIFTSÄKERT ENERGISMART

FJÄRRVÄRME PRISVÄRT DRIFTSÄKERT ENERGISMART FJÄRRVÄRME PRISVÄRT DRIFTSÄKERT ENERGISMART Fjärrvärme är en enkel, trygg och lokalproducerad värmelösning för dig. Nu och i framtiden. Prisvärt, driftsäkert och energismart, långsiktigt och hållbart.

Läs mer

Full Flow Magnetfilter

Full Flow Magnetfilter ALTECH MAG Swedish ONLY 003_Layout 1 04/03/2014 10:02 Page 2 Full Flow Magnetfilter INSTRUKTIONSHANDBOK ALTECH MAG Swedish ONLY 004_Layout 1 06/03/2014 13:33 Page 3 Altech Full Flow Magnetfilter levereras

Läs mer

Vatten- och energibesapring

Vatten- och energibesapring Vatten- och energibesapring Nedan har du våra rekommendationer för att uppnå effetkiva resultat av vatten- och energibesparing. Undvik strypbrickor, strypventiler samt inbyggda begränsare! Detta är vanligt

Läs mer

Slangreparation och underhåll

Slangreparation och underhåll Slangreparation och underhåll Stort sortiment från en enda leverantör Unika hållbara konstruktioner Snabba och tillförlitliga prestanda Typ Antal modeller Sida Provtryckningspumpar 2 9.2 Rörfrysar 2 9.3

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD.

VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD. VÄLKOMMEN TILL EN RENARE VÄRLD. 2 VI TROR PÅ EN RENARE VÄRLD. Med Pure Effect gör du rent på riktigt, på naturens egna villkor. Vi låter nämligen det första livet på jorden - mikroorganismer - göra jobbet.

Läs mer

Skötselanvisningar för din fjärrvärme.

Skötselanvisningar för din fjärrvärme. Skötselanvisningar för din fjärrvärme. Hur fungerar fjärrvärmecentralen i min villa? Vi tillverkar varmt fjärrvärmevatten vid vår stora panna. Vattnet går via nedgrävda ledningar till din bostad och in

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Källsätter 1:9

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Källsätter 1:9 Utgåva 1:1 2014-08-01 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Källsätter 1:9 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

TERMOVAR LADDNINGSPAKET

TERMOVAR LADDNINGSPAKET TERMOVAR Laddningspaket (SE) 6.12 TERMOVAR LADDNINGSPAKET MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Storlekar Rp 25 Rp 32 28 mm klämring Med EPP isolering Med backventil Utan backventil 1(8) TERMOVAR Laddningspaket

Läs mer

RADIATORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDEN

RADIATORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDEN Värt att veta om ENERGIMÄTNING av fjärrvärme RADIATORTERMOSTATER RUMSTEMPERATUR TILLOPPSTEMPERATUR TRYCKFÖRHÅLLANDEN i fjärrvärmenätet TRYCK OCH FLÖDE 1 VÄRT ATT VETA För att informera om och underlätta

Läs mer

Så fungerar din fjärrvärmecentral

Så fungerar din fjärrvärmecentral Avluftning värme Värmeväxlare värme Reglercentral Ställmotor värme Expansionskärl Tryckmätare Värmeväxlare varmvatten Reglerventil varmvatten Cirkulationspump Säkerhetsventiler Mätare Påfyllningsventil

Läs mer

Hjärtat i ett intelligent värmesystem

Hjärtat i ett intelligent värmesystem Hjärtat i ett intelligent värmesystem Flexibel systemtank för maximalt utbyte från olika värmekällor Ved/pelletspanna Värmepump Solpanel Reglercentral Ett helt nytt tänkande kring uppvärmning AcuFlexIQ

Läs mer

itçä zt YÜüzÉÜ Év{ fätü

itçä zt YÜüzÉÜ Év{ fätü itçä zt YÜüzÉÜ Év{ fätü Angående vår miljöpolicy Juni 2007 Compass AtKisson, Used under license F: Är en gammal ångbåt farlig för miljön? S: Jovisst, det är det. Och så är nästan alla transportmedel, därför

Läs mer

Typer Höjd Innehåll Ma. Koi Foder Material Diameter kub.vatten i dammen per dag (BEADS)

Typer Höjd Innehåll Ma. Koi Foder Material Diameter kub.vatten i dammen per dag (BEADS) Bruksanvisning Typer Höjd Innehåll Ma. Koi Foder Material Diameter kub.vatten i dammen per dag (BEADS) Lär känna din UB UltraBead Filter Vi uppmuntrar dig att nogrant studera den här bilden för att få

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Fullblodet 42

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Fullblodet 42 Utgåva 1:1 2014-09-22 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Fullblodet 42 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

Förbränning = en kemisk process mellan syre och något eller några andra ämnen då det bildas ljus och värme

Förbränning = en kemisk process mellan syre och något eller några andra ämnen då det bildas ljus och värme Eld Eld kan vara värmande, mysigt och häftigt men det kan som ni alla vet även vara farligt. Eld är faktiskt också kemi. Det är namnet på en kemisk process som alstrar värme och ljus. Man brukar säga att

Läs mer

Bruksanvisning smutsfilter VM 6323 Typ CL-603FS. Ett bra val! Smutsfilter i segjärn och i flänsat utförande för vätskor, ånga och gaser.

Bruksanvisning smutsfilter VM 6323 Typ CL-603FS. Ett bra val! Smutsfilter i segjärn och i flänsat utförande för vätskor, ånga och gaser. Bruksanvisning smutsfilter VM 6323 Typ CL-603FS Smutsfilter i segjärn och i flänsat utförande för vätskor, ånga och gaser. Ett bra val! Innehållsförteckning Introduktion...3 Allmänna kommentarer...3 Försiktighetsåtgärder

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 14/10-2015 Fastighetsbeteckning: Eldsberga 6:107 Adress/ort: Västerljungvägen 20, Eldsberga Besiktigad av (certnr): Christian Jirefjord (5447)

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-10-09 Fastighetsbeteckning: Nedra Glumslöv 2:164 Adress/ort: Lindormsvägen 10, Glumslöv Besiktigad av (certnr): Mattias Ebenmark (5444)

Läs mer

Energirapport. med energitips. Datum för besiktning: 2015-06-02. Fastighetsbeteckning: Åsa 2:133. Adress/ort: Hultavägen 59

Energirapport. med energitips. Datum för besiktning: 2015-06-02. Fastighetsbeteckning: Åsa 2:133. Adress/ort: Hultavägen 59 Energirapport med energitips Datum för besiktning: 2015-06-02 Fastighetsbeteckning: Åsa 2:133 Adress/ort: Hultavägen 59 Besiktigad av (certnr): Gunnar Bauner (5528) Företag: Eklund & Eklund Energideklarationer

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-10-21 Fastighetsbeteckning: Forshälla-Berg 2:22 Adress/ort: Skutebergsvägen 17, Uddevalla Besiktigad av (certnr): Matias Stårbeck (5443)

Läs mer

Värmeanläggning IVT 590 BRF Ekvecklaren 2008(2015) Handledning för skötsel och underhåll

Värmeanläggning IVT 590 BRF Ekvecklaren 2008(2015) Handledning för skötsel och underhåll Värmeanläggning IVT 590 BRF Ekvecklaren 2008(2015) Handledning för skötsel och underhåll Anläggningen, pannan, har följande huvuddelar Frånluftsfläkt som suger luft via kanaler i huset. Värmepump som tar

Läs mer

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Urtavlan 3

BESIKTNINGSRAPPORT. Energideklaration. Urtavlan 3 Utgåva 1:1 2014-08-26 BESIKTNINGSRAPPORT Energideklaration Urtavlan 3 INDEPENDIA ENERGI AB SISJÖ KULLEGATA 8 421 32 VÄSTRA FRÖLUNDA TEL :031-712 98 00/08-446 22 00 FAX: 031-712 98 10 WWW.INDEPENDIA.SE

Läs mer

TRYGG SNABB PÅLITLIG. T-plus SKAPA PÅSTICK MEDAN SYSTEMET ÄR I DRIFT; SÄNK INSTALLATIONSTID OCH KOSTNADER

TRYGG SNABB PÅLITLIG. T-plus SKAPA PÅSTICK MEDAN SYSTEMET ÄR I DRIFT; SÄNK INSTALLATIONSTID OCH KOSTNADER TRYGG SNABB PÅLITLIG T-plus SKAPA PÅSTICK MEDAN SYSTEMET ÄR I DRIFT; SÄNK INSTALLATIONSTID OCH KOSTNADER Påstick kan vara så enkelt Att bygga ut, konvertera eller renovera ett existerande system kan medföra

Läs mer

We Accept The Challenge In All Water Systems

We Accept The Challenge In All Water Systems We Accept The Challenge In All Water Systems Bauer Watertechnology är specialiserat på kemikaliefri vattenbehandling Tekniska produkter som minskar kostnader och miljöbelastning samt höjer effektiviteten

Läs mer

Allmänna energispartips för hushåll

Allmänna energispartips för hushåll Allmänna energispartips för hushåll I ett hushåll fördelas energiförbrukningen ungefär enligt bilden nedan. Nedan följer ett antal tips på hur man kan spara på den energin. I de flesta fall har det att

Läs mer

Frätande ämnen kan förstöra din syn!

Frätande ämnen kan förstöra din syn! Frätande ämnen kan förstöra din syn! Frätande ämnen kan ge svåra och djupgående skador på kroppens vävnader. Det gäller oftast huden eller ögonen men även lungor och matstrupe kan skadas om man andas in

Läs mer

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa

Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Åtgärdsrapport Energideklaration av villa Datum för besiktning: 2015-06-03 Fastighetsbeteckning: Fäladen 14 Adress/ort: Vinkelvägen 46, Ängelholm Besiktigad av (certnr): Mattias Ebenmark (5444) Företag:

Läs mer

Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig.

Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig. Är bergvärme något för mig? Det här behöver du veta innan du bestämmer dig. Att installera i bergvärme är en stor och bra affär både för plånboken och miljön, oavsett om du är på jakt efter ett nytt värmesystem

Läs mer

Kalk korrosion och metallmigration vanliga avhärdningsfilter kan klara av kalken men orsakar ofta korrosion, rost och metallmigration

Kalk korrosion och metallmigration vanliga avhärdningsfilter kan klara av kalken men orsakar ofta korrosion, rost och metallmigration Kalk korrosion och metallmigration vanliga avhärdningsfilter kan klara av kalken men orsakar ofta korrosion, rost och metallmigration I områden med hårt vatten ökar surhetsgraden vid användning av avhärdare

Läs mer

Zeparo Cyclone. Automatiska avluftningsventiler och separatorer Cyklonisk smuts och magnetitavskiljare för horisontellt- och vertikalt montage

Zeparo Cyclone. Automatiska avluftningsventiler och separatorer Cyklonisk smuts och magnetitavskiljare för horisontellt- och vertikalt montage Zeparo Cyclone Automatiska avluftningsventiler och separatorer Cyklonisk smuts och magnetitavskiljare för horisontellt- och vertikalt montage IMI PNEUMATEX / Vattenkvalitet / Zeparo Cyclone Zeparo Cyclone

Läs mer

INSTRUKTION ANA-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se. Upplaga 05-1. Sid 1

INSTRUKTION ANA-R. Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se. Upplaga 05-1. Sid 1 INSTRUKTION ANA-R Mårdvägen 7, 352 45 Växjö, 0470 700 600, E-mail: info@aquaexpert.se Upplaga 05-1 Sid 1 GARANTIVILLKOR Ni har just installerat ett filter från Aqua Expert AB, ett ledande företag i branschen

Läs mer