SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug - Okt. Bildförklaring: Några röda och gröna äpplen, ett äppelskrutt och ett tuggat på.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug - Okt. Bildförklaring: Några röda och gröna äpplen, ett äppelskrutt och ett tuggat på."

Transkript

1 SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug - Okt 2017 Bildförklaring: Några röda och gröna äpplen, ett äppelskrutt och ett tuggat på.

2 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet. Anmälningar görs på telefon: eller E-post: uppsala.knivsta@srf.nu Adress: Kungsgatan Uppsala 48:an Kungsängsgatan 48 2 tr Portkod 2550 Telefon: , observera att det är ett nytt telefonnummer till 48:an.

3 Föreningens styrelse Ordförande: Bo Östen Svensson e-post: Vice ordförande: Mohamad Farazi e-post: Ekonomiskt föredragande: Monica H Zetterström e-post: monika_herman@hotmail.com Sekreterare: Annelie Olsson e-post: annelie74.olsson@telia.com Ledamot: Anna-Stina Eriksson Ledamot: Lisbeth Svensson e-post: lisbeth.svensson4@telia.com Ledamot: Ulf Zetterström e-post: ulf.zetterstrom@comhem.se

4 Kansliets spalt Då är det åter igen dags att starta upp föreningens verksamhet för hösten. Vi hoppas att du har haft en bra sommar och att du ser fram emot att få delta i våra aktiviteter. Vår fritidskommitté och styrelsen har försökt att få till ett varierande program. I år är det 40 år sedan vår förening bildades och blev fristående från SRF Uppsala län, en egen juridisk organisation. Tidigare var det en s.k. krets som inte hade något eget bestämmande utan mer var som en arbetsgrupp under SRF Uppsala län. Med anledning av att det är 40 år sedan så passar vi på att ha det lite extra festligt i samband med vårt halvårsmöte den 23 september. Se kallelsen nedan. Först ut i programmet är vår träff med Sture Jonsson från UL (Upplands lokaltrafik) för att få hjälp med att tolka de nya busslinjesträckningarna. Tyvärr kan vi inte göra så mycket åt de nerdragningar och förändringar som de har infört nu i augusti, utan mer försöka få hjälp med hur vi ska ta oss fram med kollektivtrafiken. Men dock vill vi ha sagt att vi har försökt. Övrigt i programmet kommer du att hitta olika föredragshållare och när de olika cirklarna startar m.m. Vi tar tacksamt emot förslag om verksamhet till nästa Synvinkel. Vi hoppas att vi ses i verksamheten.

5 Kallelse Härmed kallas Du till halvårsmöte med SRF Uppsala Knivsta Lördagen den 23 september 2017 kl på Restaurang Eklundshof, Eklundshovsvägen 7, Uppsala. Vi börjar med mötesförhandlingar och beräknas vara klara vid Därefter gör vi sällskap till markan och har ett litet 40 års kalas och äter en god tre rätters middag. Den avslutas med trevlig underhållning. Pris för mat och underhållning är 100 kr för medlem (subventionerat pris) och 500 kr för icke medlem. Mötet kommer att behandla förslag till verksamhetsplan och budget för 2018 samt medlemsavgift för Sista datum för att sända in motioner till halvårsmötet är fredagen den 18 augusti till kansliet, SRF Uppsala Knivsta, Kungsgatan 64, Uppsala, eller via e-post: Anmälan som är bindande görs till kansliet på tfn /22 senast den 22 augusti Dagordning och övriga handlingar kommer att skickas till alla som har anmält sig eller önskar få dem. Väl mött

6 Stadsbussarnas nya linjestreckningar hösten 2017 Tid: tisdag 29 augusti kl Plats: Storan Kungsgatan 62, 5 tr. (hiss finns) Anmäl dig till kansliet senast måndagen den 28 aug före kl Stadsbussarnas nya linjestreckningar hösten Ja då var det dags igen för Upplands lokaltrafik att förnya bussarnas färdväg genom vår vackra stad. Att ta till sig information via deras färgglada karta med alla linjesträckningar i olika färger är lättare sagt än gjort. Därför har vi nu bjudit i Sture Jonsson från UL för att han ska på ett enkelt sätt syntolka kartan med alla glada färger för oss. Eller rättare sagt tala om hur bussarna kör så vi vet vilket buss som tar oss till den plats dit vi vill åka. Ja och var finns de aktuella busshållplatserna? Detta har vi tänkt att Sture ska få hjälpa oss med. Tilläggas kan att föreningen tidigare har framfört våra åsikter om denna nya linjedragning, så det är inte det vi ska ta upp på träffen utan mer få veta hur de har tänkt att det ska fungera. Föreningen bjuder på kaffe och smörgås. Varmt välkommen önskar fritidskommittéen.

7 SRF Uppsala Knivsta på stadsbiblioteket under kulturnatten 2017 Under flera år har vår förening haft ett bord inne på biblioteket tillsammans med talboksavdelningen under kulturnatten, så kommer vi även i år att göra. Vi vill visa hur tekniken har förbättrat möjligheten för oss synskadade att ta del av det litteraturutbud som finns idag. Vad är skillnaden mellan ljudbok och talbok/daisybok? Vem får låna talböcker? Hur fungerar det? Här har du som synskadad möjlighet att ta med en anhörig för att låta han/hon prova fingerad optik, glasögon som ger seende en möjlighet att sätta sig in i hur starr (catarct) påverkar synen och därmed orienteringsförmågan Hur ser en person som har åldersförändringar i gula fläcken eller hur ser man om man har RP? (retinitis pigmenttosa) Detta är ett ypperligt tillfälle att få öppna dörren till den värld du ständigt lever i. Varmt välkommen att besöka vårt bord och ställa frågor och få informationsmaterial med dig hem. Vi finns på stadsbiblioteket mellan kl och den 9 september.

8 Min fars syskon såldes på auktion Ellen Rönnlund Holmgren Tid: onsdag den 13 september, kl Plats: 48:an, Kungsängsgatan 48, 2 tr. Portkod 2550 Förtäring: Köttsoppa, smör och bröd samt kaffe och kaka Pris: 30kr Anmäl dig till kansliet senast måndagen den 11 september. Min fars syskon såldes på auktion! Om svår fattigdom, grovt våld, ofattbar kvinnokraft, handlar Ellen Rönnlund Holmgrens föredrag som hon kommer att ha hos oss på föreningen. Hon berättar och läser ur sin bok måndagar med Kerstin om en resa till hunger och skräck. Om fattigdom, våld i nära relationer och kvinnokraft. Ellen menar att den värsta fattigdomen inte ligger så långt borta. Hennes farmor och farfar tvingades sälja sina tre barn på kommunens fattigauktion. Bonden som krävde lägst ersättning fick barnen. Föräldrarna fick ingenting. Kom och lyssna till detta intressanta föredrag och samtala med Ellen om hennes bok som hon har med sig till försäljning för 100 kr. Boken finns även att beställa som daisybok. Välkomna!

9 Johan Viktor Tid: onsdagen den 11 oktober kl Plats: 48:an, Kungsängsgatan 48, 2 tr. Portkod 2550 Förtäring: Grönsakssoppa med smör och bröd, kaffe och kaka Pris: 30kr Anmälan till kansliet senast 9 oktober kl Den 25 april hade vi besök av presstalesmannen Christer Nordström vid uppsalapolisen och han berättade om polisens arbete och gav oss råd hur vi ska bemöta personer som försöker lura oss på pengar eller andra för oss värdefulla ägodelar. Onsdagen den 11 oktober kl kommer Johan Viktor till oss och berättar om sin uppväxt och sitt kriminella liv. Han berättar om sitt liv i fängelset och livet därefter, han kommer också berätta hur det går till att lura folk på deras förmögenhet. Man kan läsa mer om Johan på hans hemsida: Varmt välkommen önskar Fritidskommittéen.

10 Budgetrådgivning Tid: onsdagen den 25 oktober, kl Plats: 48:an, Kungsängsgatan 48, 2 tr. Portkod 2550 Förtäring: Matpaj med sallad, kaffe och kaka Pris: 40 kr Anmälan senast måndagen den 23 oktober till kansliet. I början av året hade föreningen besök av Kristina Westling från Uppsala kommuns konsumentrådgivning. Vi har fått förfrågan om inte Kristina kan komma vid ett nytt tillfälle och då på dagtid då det förra tillfället var på kvällstid och inte alla hade möjlighet att komma. Därför har vi nu bjudit in henne till den 25 oktober för att de som inte hade möjlighet att komma i januari också ska få en chans. Kommunens konsumentrådgivning kan ge tips och råd om hur man på bästa sätt får ordning på sin ekonomi. Hur lägger man upp en bra budget? Vad bör man tänka på? Hur skyddar jag mig för alla ivriga försäljare som dyker upp som gubben ur lådan med sina erbjudanden? Vilka rättigheter har jag som konsument? Var vänder jag mig om jag får problem etc. Vad säger lagen? Kom och ställ dina frågor till Kristina och få svar på dina funderingar. Alla är varmt välkomna även om du deltog i januari men nu har en annan fråga som du vill få svar på. Välkomna!

11 Cirkelverksamhet hösten 2017 Alla cirklar är på 48:an, Kungsängsgatan 48, 2 trappor. Anmälan görs till kansliet omgående på tfn /22 eller via e-post uppsala.knivsta@srf.nu Man får betala en cirkelavgift på 50kr/termin per cirkel som täcker kaffekostnaden. Nedanstående cirklar börjar under hösten Bokcirkeln/Litteraturcirkeln, med Margareta Jansson som cirkelledare börjar måndagen den 4 september kl Denna cirkel träffas var tredje vecka. Gruppen bestämmer tillsammans vilka böcker man ska läsa under terminen. Man läser en bok under tre veckor och sedan träffas man och diskuterar boken tillsammans i gruppen. Landskapscirkel om? med Monica och Pia-Maria som cirkelledare börjar onsdagen den 20 september kl Denna cirkel träffas varannan onsdag (jämna veckor). I skrivande stund så är landskapet ännu ej bestämt, men något landskap blir det, som vi sedan kommer att resa till. Skrivarcirkel med hjälp av dator och mail, med Yrja Bly som cirkelledare. Cirkeln kommer att vara på torsdagar var tredje vecka med start den 31 augusti 2017 kl

12 Denna cirkel vänder sig till dig som älskar att skriva och som har tillgång till en dator eller privatsekreterare. Det fungerar så att man skickar sin berättelse till sina cirkelkamrater via mail, en vecka innan nästa cirkelträff så att alla har fått läsa varandras berättelser för att sen på träffen kunna samtala om vad var och en har skrivit. I höst kommer ämnet att handla om Gotlandsresan, och var det så att du inte var med på resan så gör det ingenting, du kan vara med ändå. Friskvårdscirkel Nästan som en syjunta (fortsättningscirkel) Begreppet friskvård kan rymma så mycket mer än vad man först kommer att tänka på. Rent socialt att få träffa andra i samma situation, att få syssla med lite terapiarbete som vävning eller andra sorter av handarbeten som stickning, virkning, för att ta några exempel. Finns just nu en vävstol ledig om du skulle vilja prova på. Även du som inte vill väva men känner du att du skulle tycka att det känns trevligt att ha lite sällskap medan du stickar eller handarbetar så är du varmt välkommen. Denna cirkel startar den 17 augusti och är alltid varje torsdag kl Cirkelledare är May Modin.

13 Bra att känna till: Taltidning. Uppsala Taltidning ges ut kostnadsfritt av Uppsala Kommun, beställ den från kansliet. Talboksavdelningen. Stadsbibliotekets talboksavdelning har följande telefontider: Måndag - fredag och Givetvis kan du låna talböcker direkt på biblioteket när du besöker dem på deras övriga öppettider men telefonservicen finns enbart på de tider som angivits ovan. Tfn E-post: talbok@uppsala.se Landstingets syncentral. Landstingets syncentral har telefontid på förmiddagar måndagfredag kl Tfn E-postadresser till kansliet: pia-maria.hammarling@c.hso.se linda.sundblom@c.hso.se gemensam e-post Pia-Maria och Linda: uppsala.knivsta@srf.nu, bra vid ex. anmälningar.

14 Bra telefonnummer: Pia-Maria Hammarling Linda Sundblom Distriktet: Tina Gallone Wieslaw Wasowski Växel :an Äldreombudsmannen Talboksavdelningen Syncentralen Beställning av färdtjänsttaxi Färdtjänstexp Sjukresor Diakonicentrum Syn-/hörselinstruktörerna Linda Zander Gun Eriksson Bostadsanpassning Vid behov av hjälp och stöd i hemmet, t ex hemtjänst och hjälpmedel (eget val) Röda Korsets besöks- och ledsagarservice Kommunens stöd till elever med synnedsättning: Särskolan/förskolan Britt-Inger Olsson SRF i Enskede Iris Hjälpmedel AB Upplysningen (UL/Stadsbussarna)

15 SJ försäljning , välj knappval 5, (om du har en funktionsnedsättning) och sedan knappval 2 för köp av biljett och kundservice. Tala om att du är synskadad så har du rätt att använda detta köpsätt även utanför kontorstid. Vi samarbetar med ABF och Syncentralen i Region Uppsala.

16 Kungsgatan Uppsala Kalendarium Mån 14-fred 18 augusti Landskapsresan åker till Gotland Torsdag 17 augusti Friskvårdscirkeln startar Tisdag 29 augusti Stadsbussarnas nya linjesträckningar Torsdag 31 augusti Skrivarcirkeln startar Måndag 4 september Bokcirkeln startar Lördag 9 september Kulturnatten, vi finns på Stadsbiblioteket Onsdag 13 september Ellen Rönnlund Holmgren författare Onsdag 20 september Landskapscirkeln startar Lördag 23 september Halvårsmöte & 40-års jubileum Onsdag 11 oktober Johan Viktor berättar om sitt kriminella liv Onsdag 25 oktober Uppsala konsumentrådgivning besöker oss Kansliets öppettider: mån fred

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Augusti - September 2016 Bildförklaring: Gamla Uppsala högar SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - September Telefon kansliet Anmälningar

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: En knippe rönnbär.

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: En knippe rönnbär. SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2017 Bildförklaring: En knippe rönnbär. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober-December Telefon kansliet Anmälningar görs på

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Januari - Mars 2018 Bildförklaring: En bukett tulpaner i olika färger. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Januari - Mars Telefon kansliet.

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Augusti - Oktober. Bildförklaring: Några röda äpplen på en gren

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Augusti - Oktober. Bildförklaring: Några röda äpplen på en gren SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Augusti - Oktober 2019 Bildförklaring: Några röda äpplen på en gren SRF Uppsala Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet Anmälningar

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Maj - Juli. Bildförklaring: Solnedgång över en åker

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Maj - Juli. Bildförklaring: Solnedgång över en åker SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Maj - Juli 2019 Bildförklaring: Solnedgång över en åker SRF Uppsala Knivsta Program Synvinkeln Maj - juli Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juli. Bildförklaring: En blå blomma

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juli. Bildförklaring: En blå blomma SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln April - Juli 2018 Bildförklaring: En blå blomma SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln April - Juli Telefon kansliet. Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa.

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa. SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2018 Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober-December Telefon kansliet. Anmälningar

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug-Okt. Bildförklaring: Några äpplen på en gren

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug-Okt. Bildförklaring: Några äpplen på en gren SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug-Okt 2018 Bildförklaring: Några äpplen på en gren SRF Uppsala Knivsta Program Synvinkeln Aug-okt Telefon kansliet. Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug Okt 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09 22

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Oktober - December 2016 Bildförklaring: En blomma i kruka står på fruset gräs SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juni. Bildförklaring: Blåsippor

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juni. Bildförklaring: Blåsippor SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln April - Juni 2017 Bildförklaring: Blåsippor SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln April - Juni Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln April - Juli 2016 Bildförklaring: Uppsala slott och domkyrkan SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln April - Juli Telefon kansliet Anmälningar görs

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer Månadsblad 2018 Mötesplats Rönnby Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Månadsbladet riktar sig till Seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-393635 Ansvarig för seniorverksamheten

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Våren fester, auktion, bingo, boule, Möten, dans, resor, studier, gymnastik, påverkan

Våren fester, auktion, bingo, boule, Möten, dans, resor, studier, gymnastik, påverkan Våren 2016 Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, gymnastik, påverkan m.m. 1 PRO-DANS Vallmogården 3 km norr om Malung. Lördagar 17-21 23 april Löpsjötorparns 28 maj Rios PUB-AFTNAR

Läs mer

Måndag 4 februari kl Parkgårdens mötesplats Entré 30 kr inkl. fika

Måndag 4 februari kl Parkgårdens mötesplats Entré 30 kr inkl. fika Måndag 4 februari kl. 14.30 Parkgårdens mötesplats Entré 30 kr inkl. fika Filmvisning Unga Astrid Onsdag 6 februari kl.14.00 Parkgårdens mötesplats Tillberga Kaffeservering i pausen Vi firar alla hjärtans

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Höstmöte 2015 2015-11-14. Handlingar till höstmötet

Höstmöte 2015 2015-11-14. Handlingar till höstmötet Höstmöte 2015 2015-11-14 Handlingar till höstmötet Dessa handlingar finns i storstil, punktskrift, inlästa på Daisy och kan fås som Word-fil. Handlingarna går att beställa från föreningens kansli, tel

Läs mer

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!!

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!! Medlemsinfo januari 2013 Aktuella föreningsaktiviteter FUB-café på Oasen på onsdagar kl 18:30-20:30 börjar den 16 januari och sedan 30 januari och 13 februari för att därefter förhoppningsvis fortsätta

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar

Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Där gammal och ung möts Sommarprogram För seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-39 36 35 catarina.ekholm@vasteras.se Några hopplock

Läs mer

Aktiviteter Hösten 2015 Rådgivning för personer med funktionsnedsättning

Aktiviteter Hösten 2015 Rådgivning för personer med funktionsnedsättning Aktiviteter Hösten 2015 Bildtext: Träd i höstfärger Rådgivning för personer med funktionsnedsättning LaSSe Brukarstödcenter för dig som söker information & kvalificerad rådgivning LaSSe Brukarstödcenter

Läs mer

Medlemsblad Maj 2017

Medlemsblad Maj 2017 Medlemsblad Maj 2017 Medlemsutskick Får du vårt medlemsbrev via epost? För en miljövänligare kommunikation och för att underlätta kontakten med våra medlemmar efterlyses din epost-adress. Skicka det gärna

Läs mer

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 1 av 5 2019-02-27 20:06 SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 Om du inte önskar få vårt månadsbrev med beskrivning av månadens aktiviteter så är det bara att meddela oss detta på spfseniorerna.trosa@gmail.com

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Anmälan gör du senast den 6 februari till klubbmästaren Helena Östling, ,

Anmälan gör du senast den 6 februari till klubbmästaren Helena Östling, , : Göteborg Norra IWC Månadsbrev nr 7-8 Distrikt 236 20 januari 2018 President Else Vestlund Sekreterare Ann Robertzon Årets motto: LEAVE A LASTING LEGACY International Inner Wheel President Kapila Gupta,

Läs mer

Studiecirklar som ger

Studiecirklar som ger Dags för studier PROgram Hösten 2017 Studiecirklar som ger trivsam samvaro berikande diskussioner ökad kunskap PRO-BYGGETTAN STUDIEVERKSAMHETEN Datacirklar Lokal: ABF, Sveavägen 41, Stockholm. Du som är

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

Sjöbovägen Veberöd Tel: Ordföranden har ordet

Sjöbovägen Veberöd Tel: Ordföranden har ordet PROGRAM VÅREN 2018 Ordföranden har ordet PRO är Sveriges största seniororganisation. Vill du vara med och förändra, är du välkommen till oss i PRO Veberöd, där du får många fördelar som medlem. I vårt

Läs mer

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen November 2018 Mötesplats Råby Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås Stads hemsida:

Läs mer

SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Till dig som är senior. Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få.

SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Till dig som är senior. Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få. SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN 2018 Till dig som är senior Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få. Dagcentral Kommunens dagcentraler är värdefulla mötesplatser

Läs mer

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december 2017 Detta programblad vänder sig till dig som vårdar, stöttar eller hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har någon

Läs mer

Furulund / Våren 2019 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ. Öppet hus torsdagar mellan

Furulund / Våren 2019 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ. Öppet hus torsdagar mellan Furulund 2018 / Våren 2019 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE Öppet hus torsdagar mellan 10. 00-11. 30 (ej juli) Här finns det alltid någon från styrelsen som tar sig tid till att lyssna på dina idéer,

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

Till dig som är äldre

Till dig som är äldre Till dig som är äldre Information och telefonummer Stenungsunds kommun Hej! I den här broschyren hittar du som är äldre information och bra telefonnummer till kommunens verksamheter samt andra aktörer.

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Tid: Tisdagen den 4 november 2014, kl 19 00-20 00. Närvarande: Solweig Lundkvist, ordförande, Anita Rosen, Rune Westerlund, Gunnar Egehult, Nils-Ove

Läs mer

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Nytt Reseombud Majvor Hansson Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Cirklar och övrig verksamhet Vi finns i PRO-lokalen, Varmfrontsgatan 23. Intresseanmälan

Läs mer

Program Högalid. Våren 2014. Välkommen till en ny säsong med PRO Högalid

Program Högalid. Våren 2014. Välkommen till en ny säsong med PRO Högalid Program Högalid Våren 2014 Välkommen till en ny säsong med Ciao Ciao är en italiensk restaurang som öppnade sina dörrar i hjärtat av Hornsgatan februari 2013. Det blev snabbt en mycket populär restaurang.

Läs mer

Öppet hus Varje onsdag är det öppet hus på Klippgatan 8 mellan kl 13-15. Entrébiljett 25 kr (inkl kaffe med dopp), 30 kr (när smörgås serveras).

Öppet hus Varje onsdag är det öppet hus på Klippgatan 8 mellan kl 13-15. Entrébiljett 25 kr (inkl kaffe med dopp), 30 kr (när smörgås serveras). HUVUDSTA PENSIONÄRSFÖRENING Klippgatan 8 171 47 SOLNA Tel: 08 27 50 32 Hemsida: www.pro.se/huvudsta E-mail: huvudstapro@gmail.com Nr 3 8 september 2015 Höstprogrammet 2015 Månadsmöten hålls på Skoga Äldreboende,

Läs mer

Smedjebackens kommun Sommarlovsprogram 2017

Smedjebackens kommun Sommarlovsprogram 2017 Smedjebackens kommun Sommarlovsprogram 2017 Sommarens öppettider på biblioteken juni, juli & augusti: Smedjebackens bibliotek: Måndag-fredag 11-17 Lördag stängt Söderbärke bibliotek: Måndag & onsdag 12-18

Läs mer

Sjöbovägen Veberöd Tel: Ordföranden har ordet. Ett stort tack för ert deltagandet i våra aktiviteter under våren 2019.

Sjöbovägen Veberöd Tel: Ordföranden har ordet. Ett stort tack för ert deltagandet i våra aktiviteter under våren 2019. HÖSTENS PROGRAM 2019 Ordföranden har ordet Ett stort tack för ert deltagandet i våra aktiviteter under våren 2019. Här i programbladet för hösten 2019 kan du ta del av vårt utbud av möten, fester, resor,

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2017 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

Några ord från er ordförande

Några ord från er ordförande Januari 2019 Några ord från er ordförande Önskar er en god fortsättning på det nya året! Nytt år, nya danskurser, nya dansvänner och nya minnen kommer nu att blandas med våra gamla år, danskurser, vänner

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Månadsblad Maj. Träffpunkt Årsta. En mötesplats för dig som är senior 65+

Månadsblad Maj. Träffpunkt Årsta. En mötesplats för dig som är senior 65+ Månadsblad Maj Träffpunkt Årsta En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds. Deltagande

Läs mer

FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans

FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans PRO Täby Centrum Våren 2014 FÖRENINGSNYTT Allt för att få vara tillsammans Föreningsmöten Studiecirklar i samarbete med Friskvård Utflykter Föreningens adress PRO Täby Centrum, c/o Träffpunkten Åkerbyvägen

Läs mer

ENSKEDE PROGRAM. Foto: fotoakuten.se

ENSKEDE PROGRAM. Foto: fotoakuten.se ENSKEDE PROGRAM Foto: fotoakuten.se VÅREN 2019 VÄLKOMNA TILL VÅRENS PROGRAM Även 2019 blir det ett rätt fylligt program i PRO Enskede. Vi har försökt göra en bra blandning av föreläsningar, underhållning,

Läs mer

Medlemsbrev februari 2019

Medlemsbrev februari 2019 Medlemsbrev februari 2019 Kallelse till årsmöte med FUB Stockholm och Inre Ringen Tid Söndag 10 mars 2019 klockan 10.00 12.30. Plats Åttiotvåan på S:t Göransgatan 82A Anmälan Anmäl dig senast onsdag 6

Läs mer

Våren 2015. Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet

Våren 2015. Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet Våren 2015 Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet MOTIONSDANS OBS! Ny lokal, ny tid och ny dag: Vallmogården 3 km norr om Malung

Läs mer

Ordförande Magnus Brattström Monica Hellkvist

Ordförande Magnus Brattström Monica Hellkvist 1 Styrelse Ordinarie Ordförande Magnus Brattström 070-551 73 50 magne53.mbm@gmail.com Sekreterare Anita Nyström 070-618 94 48 anita.nystrom1@gmail.com Kassör Eva Tillman 070-324 34 66 eva.tillman@bredband.net

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

PRO-Skellefteå. Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet)

PRO-Skellefteå. Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet) PRO-Skellefteå Program hösten 2014 och våren 2015 Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet) Vi vill med vår verksamhet stimulera våra medlemmar till aktiviteter

Läs mer

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12

STYRELSEN. Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 1 STYRELSEN Viggen Tele,mail Ordförande Åke Lundvall 08-583 562 12 Vice ordförande Åsa Lundvall 08-580 172 55 asa.lundvall@comhem.se Kassör & Lägeransvarig Katarina Ejergård 08-87 85 87 ninaejergard@hotmail.com

Läs mer

Reumatikerföreningen Skara-Götene

Reumatikerföreningen Skara-Götene Reumatikerföreningen Skara-Götene Ordföranden har ordet: Hjärtat skall gro av drömmar, Annars är hjärtat armt Liv, ge oss regn som strömmar Liv, ge oss sol och varmt Så blir det ax omsider, Och med ett

Läs mer

Programblad Höst och vinter 2018

Programblad Höst och vinter 2018 Föreningslokal: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 Bankgiro: 681-1376 E-mail: Hemsida: info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Höst och vinter 2018 OBS! Kansliet

Läs mer

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också!

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också! Höstens program 2015 Gävle Vi har hört dom förut - men dom kommer igen Två Gävle-kändisar som har mycket att berätta! 50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta.

Läs mer

Medlemsbladet. februari - augusti. kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter

Medlemsbladet. februari - augusti. kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter Medlemsbladet 2016 februari - augusti kalendarium årsmötet månadsmöten Havsbris caféer resor friskvård studier födelsedagar kontaktuppgifter Ordföranden har ordet Se i medlemsbladet, det finns säkert något

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

SILLUNCH FREDAG 17 JUNI KL PÅ ELGENTORP VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER

SILLUNCH FREDAG 17 JUNI KL PÅ ELGENTORP VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER VIKTIGA DATUM OCH HÄNDELSER MÅNADSMÖTEN PÅ KVÄLLSVÄGEN Tisdag 13 september kl 10.30 Tisdag 11 oktober kl 10.30 Tisdag 8 november kl 10.30 Tisdag 13 december kl 10.30 FREDAGSFIKA PÅ ELGENTORP Fredag 30

Läs mer

Furulund. Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ MÖTEN PÅ LIGUSTERN 2015 / 2016

Furulund. Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE VÄLKOMMEN DU OCKSÅ MÖTEN PÅ LIGUSTERN 2015 / 2016 Furulund Höst 2015 / Vår 2016 PENSIONÄRERNA HAR SIN EGEN FOLKRÖRELSE Öppet hus torsdagar mellan 10. 00-11. 30 (ej juli) Här finns det alltid någon från styrelsen som tar sig tid till att lyssna på dina

Läs mer

PRO-Skellefteå. Program hösten 2013 och våren Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d.

PRO-Skellefteå. Program hösten 2013 och våren Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. PRO-Skellefteå Program hösten 2013 och våren 2014 Vår föreningslokal det s.k. PRO-huset är belägen på Kanalgatan 6.(f.d. gamla seminariet) Vi vill med vår verksamhet stimulera våra medlemmar till aktiviteter

Läs mer

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna MÖTESPLATSER FÖR HÖSTEN 2017 Kom och umgås, ta en kopp kaffe och nåt gott Mötesplatserna arrangeras i samverkan med lokala

Läs mer

Nynäshamn Studie- och Friskvårdsprogram hösten 2016 Studieorganisatör: Berit Åberg 070 744 82 91 Friskvårdsansvarig: Bo Elefalk 070 312 64 78 Studier måndagar Landskapscirkel Vi läser i höst om Hälsingland

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Anhörigstöd Program januari-juni 2019

Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Kommunal färdtjänst. Samhällsbyggnad

Kommunal färdtjänst. Samhällsbyggnad Kommunal färdtjänst 2015 Samhällsbyggnad Vad är färdtjänst? FÄRDTJÄNST är en form av kollektivtrafik för människor med väsentliga funktionsnedsättningar. Många människor med rörelsehinder eller annan funktionsnedsättning

Läs mer

Kulturprogram hösten 2015

Kulturprogram hösten 2015 Kulturprogram hösten 2015 Qulturum Sländan FÖRFATTARE FÖRELÄSARE ÖVRIGT BARN OCH LUNCHMUSIK FAMILJ FILM BARN OCH FAMILJ LÖRDAG 12/9 KL. 12.30 Pygméteatern ger Håll i handen En lekfull föreställning med

Läs mer

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna.

VÅRPROGRAMMET Elisabet Brolin berättar om sina spännande resor i Ecuador och Galapagos öarna. Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se VÅRPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är åter i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga

Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga 1 Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2014 1 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan inleds den 7 september kl.14.00 med tal av Liliana Lindström och lite barsnack

Läs mer

Kassör Christina Dahlqvist Åsa Kårhammar

Kassör Christina Dahlqvist Åsa Kårhammar Styrelse Ordinarie Ordförande magne53.mbm@gmail.com Sekreterare Anita Nyström 070-618 94 48 anita.nystrom1@gmail.com Kassör christina.dahlqvist@bredband.net Studieorganisatör Anette Hjälte 073-623 29 31

Läs mer

Nu är det dags att söka sig ut i vårsolen och samla poäng i motionskampanjen!

Nu är det dags att söka sig ut i vårsolen och samla poäng i motionskampanjen! Medlemsblad 01/15 Nu är det dags att söka sig ut i vårsolen och samla poäng i motionskampanjen! Innehåll Ledare..... s. 3 Cirkus Musikul.........s. 4 Motionskampanj 23.3-22.4...s. 5-7 Kallelse till årsmöte....s.8-9

Läs mer

Nyhetsbrev nr 1 2015. Inbjudan: Kvällsträff för nya medlemmar

Nyhetsbrev nr 1 2015. Inbjudan: Kvällsträff för nya medlemmar Nyhetsbrev nr 1 2015 Innehåll: Inbjudan: Kvällsträff för nya medlemmar... 1 Kurs för nya medlemmar... 2 Ordföranden har ordet... 2 Kallelse till årsmöte 2015... 3 Anmäl otillgänglighet... 4 Torsdagscaféer...

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet!

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna Mötesplatser för hösten 2019 Kom och umgås, ta en kopp kaffe och något gott Mötesplatserna arrangeras i samverkan med

Läs mer

Juni 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Juni 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Juni 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Glad sommar önskar kristallen! Juni Vecka 23 Måndag 3 Sittgymnastik kl. 10.00 11.00 Bingo kl. 14.00-15.30

Läs mer

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad

Äldrekulturveckan september Program på Katrineholms äldreboenden. Foto: Hanna Maxstad Äldrekulturveckan 21-25 september 2015 Program på Katrineholms äldreboenden Foto: Hanna Maxstad 1 Samlat program för äldrekulturveckan 2015 invigs äldrekulturveckan på Yngaregården klockan 11.00, invigningstalare

Läs mer

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Som framgått av annons i SFF-Filatelisten och vårt nyhetsbrev är det förbundskongress i Borås 21 och 22 april 2012 plus att den föregås av en filatelidag. Det är

Läs mer

Aktiviteter juli december juli Bussresa i Pitebygden

Aktiviteter juli december juli Bussresa i Pitebygden Klipp ut! Aktiviteter juli december 2017 12 juli Bussresa i Pitebygden 10 aug SPF Häggens Golftävling 15-16 aug 2 dagars- resa till Kiruna (Kiruna i framtiden, Stadsomvandlingen, besök i gruvan) 30 aug

Läs mer

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola

Medelpunkten. en social mötesplats för seniorer och frivilliga. Foto Taina Ahola Medelpunkten en social mötesplats för seniorer och frivilliga Foto Taina Ahola September 2015 ANSLAGSTAVLAN Seniorveckan 13-18 september Seniorveckan invigs söndagen den 13 september av kommunstyrelsens

Läs mer

Presentation av våra gruppverksamheter. Våren och hösten 2015

Presentation av våra gruppverksamheter. Våren och hösten 2015 Synverksamheten Göteborg Gruppverksamheter Synverksamheten Göteborg Presentation av våra gruppverksamheter Våren och hösten 2015 Synverksamheten erbjuder gruppbehandlingar och informationsträffar. Grupperna

Läs mer

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen April 2019 Mötesplats Råby Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås Stads hemsida:

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014 Mötesplatser för Seniorer Program för hösten 2014 Välkommen! I Lidköpings kommun finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter, matservering och framförallt gemenskap! Du som är äldre

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Program för hösten 2019

Program för hösten 2019 Program för hösten 2019 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för 2017 Detta händer i december Har du vägarna förbi, kom gärna upp och ta en kopp kaffe/te. Våra öppettider: måndag, tisdag, torsdag 10-16 och fredagar 10-15.

Läs mer

Teknik-dropin på biblioteket

Teknik-dropin på biblioteket PROGRAM VÅREN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Helgstängt fr.o.m. 20 december 2016 t.o.m

Läs mer

Vårdar eller stöttar du någon i din närhet?

Vårdar eller stöttar du någon i din närhet? Vårdar eller stöttar du någon i din närhet? Anhörigcenters program januari - juni 2019 Lunds kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Anhörigcenter Margaretavägen 2A 222 40 Lund E-post. anhorigcenter@lund.se

Läs mer