SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juni. Bildförklaring: Blåsippor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juni. Bildförklaring: Blåsippor"

Transkript

1 SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln April - Juni 2017 Bildförklaring: Blåsippor

2 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln April - Juni Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: eller E-post: uppsala.knivsta@srf.nu Adress: Kungsgatan Uppsala 48:an Kungsängsgatan 48 2 tr Portkod 2550 Telefon: , observera att det är ett nytt telefonnummer till 48:an.

3 Föreningens styrelse Ordförande: Bo Östen Svensson e-post: Vice ordförande: Mohamad Farazi e-post: Ekonomiskt föredragande: Monica H Zetterström e-post: monika_herman@hotmail.com Sekreterare: Annelie Olsson e-post: annelie74.olsson@telia.com Ledamot: Anna-Stina Eriksson Ledamot: Lisbeth Svensson e-post: lisbeth.svensson4@telia.com Ledamot: Ulf Zetterström e-post: ulf.zetterstrom@comhem.se

4 Kansliets spalt Ja, då är vi inne i april månad och du har just börjat läsa ur Synvinkeln nummer 2, Tänk, vi tycker inte att det var länge sen vi satt här och sammanställde nummer 1 av Synvinkeln för i år. Nu hoppas vi att vår fritidskommitté och styrelsen har lyckats få ihop en verksamhet som intresserar dig. Vi ser fram emot att träffa dig här under vårterminen. Lite information från föreningens årsmöte. Den 18 mars hade föreningen sitt årsmöte. Då valdes Bo Östen Svensson om till föreningens ordförande på ett år. De tre ledamöter vars mandat gick ut, Mohamad Farazi, Anna-Stina Eriksson och Lisbeth Svensson valdes om som ledamöter på ytterligare två år. I samband med årsmötet uppvaktade föreningen Pia-Maria Hammarling med anledning av att hon arbetat åt föreningen sedan 1 mars 1992, (25 år). Pia-Maria fick blommor och en present från föreningen.

5 En tacksam kanslist Jag vill ge ett varmt innerligt tack för den fina uppvaktning jag blev föremål för i samband med årsmötet den 18 mars. Det blev en total överraskning när Bo Östen inledde årsmötet med att be mig att stå upp. Lisbeth överlämnade en enorm blomsterbukett till mig efter att hon läst upp en lång vers med verb som innehåll bokstäverna i mitt förnamn, där hon sa snälla saker om mig! Oj vilken överraskning! Tack Lisbeth! Därefter höll Bo Östen ett tal som gick rakt in i hjärtat och överlämnade ett paket. Tack alla kära föreningsvänner för att jag får arbeta med och för er. Jag känner mig verkligen uppskattad. Tack ännu en gång! Pia-Maria Ps, ja du undrar förstås vad som fanns i paketet? Jo det var ett presentkort från Guldfynd. Föreningsträff Påskfirande ute i den övriga världen Tid: onsdagen den 12 april kl Plats: 48:an, Kungsängsgatan 48, 2 tr. Portkod 2550 Pris: 50 kr, påsklandgång, med dryck och kaffe Anmälan till kansliet senast måndagen den 10 april kl

6 Hur ser påskfirandet ut i övriga delar av världen? Vilka kulturer firar påsk och vilka gör det inte? Är det någon skillnad mellan ortodoxa kyrkan och den katolska kyrkan? Finns det någon likvärdig högtid som de som ej tillhör kristendomen firar? Fritidskommittéen har bjudit in Lotten Sundin-Björk för att berätta för oss hur det ser ut här i Sverige och i övriga världen. En fråga man också kan fundera över är, hur har vårt mångkulturella samhälle förändrat vår syn på påskfirandet? Lotten är präst i Svenska kyrkan men arbetar nu också som kanslichef åt Riksorganisationen Cystisk Fibros som har sitt kansli tillsammans med oss på Kungsgatan 64. Varmt välkommen önskar fritidskommittéen. Föreningsmöte Polisen informerar Tid: tisdagen den 25 april 2017, kl Plats: 48:an, Kungsängsgatan 48, 2 tr. Portkod 2550 Pris: 20 kr, kaffe och smörgås Anmälan senast måndagen den 24 april till kansliet. Tema för kvällens träff är hur farligt är vårt samhälle? Vi har bjudit in Christer Nordström från Uppsala polisen för att få information om hur kriminaliteten ser ut i Uppsala län och vad vi ska tänka på för att inte bli utsatta för brott. Passa på att få svar på dina funderingar krig detta heta ämne. Välkomna!

7 Föreningsträff Min förening en historisk återblick Tid: onsdagen den 26 april kl Plats: 48:an, Kungsängsgatan 48, 2 tr. Portkod 2550 Pris: 40 kr, Sallad med dryck och kaffe Anmälan till kansliet senast måndagen den 24 april. Hur kommer det sig att vår förening bildades och vilka historiska händelser har påverkat dess utveckling under årens lopp? I år firar SRF Uppsala Knivsta 40. Vad fanns det här i Uppsala innan dess? Ja för vi vet ju att vårt distrikt, SRF Uppsala län firar sitt 80 årsjubileum i år. Vårt riksförbund däremot firade för ett par år sedan 125 år. Så vår organisation i sig är en av de äldre organisationerna för funktionshindrade i vårt land. Varmt välkommen och äta en god sallad och få mer kunskap om just din förening. Föreningsträff Människoöden Tid: onsdagen den 10 maj kl Plats: 48:an, Kungsängsgatan 48, 2 tr. Portkod 2550 Pris: 40 kr, matpaj med dryck och kaffe Anmälan till kansliet senast måndagen den 8 maj 2017.

8 Vi har tänkt samtala om olika typer av människoöden under denna träff. Hur miljön och samhället påverkar våra liv, hur kommer det sig att en del får det lätt medan andra får kämpa? Hur ser det ut historiskt sett? Är det skillnad mellan landsbygd och stad? Förr och nu? Vi hoppas att få en intressant stund med vår gäst som är medhjälpare till Ärkebiskopen Antje Jackelén. Varmt välkommen önskar Fritidskommittéen. Torpcafé och marknad på Norby Soldattorp Söndagen den 14 maj mellan är det Torpcafé och Vårmarknad på Norby Soldattorp. Förra året var det första gången som några från vår förening var dit och njöt av den fina stämningen på vårmarknaden och drack kaffe med hembakt kaffebröd till en billig penning. Missa inte denna trevliga tillställning och möjlighet att insupa atmosfären av en historisk del av Hågadalen. Då SRF Uppsala-Knivsta är medlem i föreningen Norby Soldattorp är vi några stycken som tänker passa på att besöka torpet just denna dag då det där bedrivs verksamhet. Tycker du att det låter trevligt? Hör av dig till kansliet så gör vi sällskap ut till det gröna och fikar och kanske handlar något fint på marknaden. (Var och en betalar sitt eget kaffe, ta gärna med kontanter för de har säkert ingen kortläsare).

9 Anmäl ditt intresse före den 10 maj till kansliet så att vi vet hur många vi blir och hur många vi ska hålla utskick efter. Vårmiddag på Grand Hotell Hörnan Tid: tisdagen den 23 maj kl (ca tid) Plats: Grand Hotell Hörnan, Barngårdsgatan 1, Uppsala Pris: 200 kr (buffé, bordsdryck samt kaffe.(subventionerat pris) Icke medlemmar 415 kr. Anmälan senast 8 maj till kansliet, anmälan är bindande efter den 15 maj. (Begränsat antal platser, max 30 platser). I år är ett speciellt år i föreningens historia, därför har vi bestämt att ha vår vårmiddag lite mer centralt och annorlunda. Mycket beroende på att Odinsborg är på väg att byta ägare så vi vet ej hur det ser ut där i slutet av maj. Något som vi alltid har uppskattat är ju att få känna historiens vindslag. Därför har vi beslutat oss för att prova Grand Hotell Hörnan och dess fantastiska vackra matsal och goda läckerheter. Vi äter traditionell buffé och njuter av atmosfären omkring oss. Passa på, först till kvarn är det som gäller. (obs detta ska inte ses som ett jubileumsfirande, jubileet kommer senare i höst).

10 Inbjudan till informationskväll om resan till Gotland Tid: onsdagen den 31 maj kl Plats: 48:an, Kungsängsgatan 48, 2 tr. Portkod 2550 Tema: Information om resan till Gotland augusti 2017 Anmäl dig till träffen senast den 30 maj. Under kvällen kommer du att få information om resan, tider, program m.m. Det är nu du kan lämna information om du vill bo i dubbelrum eller enkelrum om du inte redan har gjort det när du anmälde dig. Har du varit tveksam om att följa med på resan så kan du passa på att komma på träffen för att få mer information och få lättare för att bestämma dig om du vill åka med eller inte. Alla är varmt välkomna! Föreningen bjuder på fika.

11 Föreningsträff vid Norby Soldattorp Tid: onsdagen den 14 juni kl (preliminärt kan ändras) Plats: Norby Soldattorp, Kvickstensvägen 14, Uppsala Pris: Föreningen bjuder på kaffe med bröd Anmäl dig till kansliet senast den 12 juni. Under ett par år har föreningen haft sin våravslutning ute vid Norby Soldattorp. Ett verkligt smultronställe för oss stadsbor. Här brukar vi njuta av naturen och dricka kaffe i det gröna om inte det regnar för då tar vi fikat inne i stugan. Kom och låt dig luras att du är långt ute på landet trots att det inte alls är långt till stan. Kaffekorgen som vi tar med från kansliet kommer att innehålla kaffe, te och kaffebröd. Det går bra att åka buss nr 7 till hållplatsen Kvickstensvägen och gå ner på Kvickstensvägen som är den gata som går ner till höger när du klivit av bussen. (på samma sida som hållplatsen.) Gå till Kvickstensvägen blir mer som en landsväg och där längre fram ligger torpet bland ängar och grönska.

12 Fika vid Gula Villan i Stadsparken Tid: onsdagen den 28 juni 2017 kl Plats: Stadsparken, Uppsala Pris: Var och en betalar sitt eget kaffe/te m.m. Anmälan senast den 27 juni till kansliet. I juli förra året var vi några stycken som träffades och fikade vid Gula Villan i Stadsparken. Alla som kom tyckte att det var så trevligt så de önskade att få göra om det även i år. Men i år ses vi redan i slutet av juni. Vi börjar med att ta en liten promenad i vår vackra park. Kom om gör oss sällskap och njut av den fina parken. Vi träffas vid Gula Villan och utgår där ifrån när vi går vår runda. Sedan slår vi oss ner och njuter av det goda kaffet med tillbehör som finns att köpa i kaféet. Landskapsresan åker till Gotland i augusti 2017 Nu vill vi åter göra dig uppmärksammad på vår landskapsresa till Gotland under vecka 33, dvs augusti Det finns fortfarande platser kvar för den som inte hunnit eller kommit sig för att anmäla sitt intresse.

13 Vår resa är ett samarbete med Bergsbrunna Buss och folkhögskolan på Gotland. Vi kommer att ha vår abonnerade buss med oss över till Gotland. Under dagarna som vi är där kommer vi att göra utflykter till olika delar av den fina ön. En lärare kommer att följa med på våra bussturer runt om på ön och vara vår guide. Självklart får man ta med en god vän, ledsagare och alla får samma subventionerade pris. Vi kommer att bo på folkhögskolan i Hemse. I det totala priset, kommer det att ingå buss, båt, kost och logi (helpension) samt entréavgifter till olika sevärdheter på ön. Priset är för boende i dubbelrum 3569kr, enkelrum 4069kr. Dessa s.k. landskapsresor som föreningen har ägnat sig åt sen 1978 är mycket omtyckta och man får som deltagare mer ut av en sådan här resa än vad man som vanlig semesterresenär får. Till dig som är synskadad medlem och ensamstående och har en årsinkomst under per år finns det möjlighet att söka bidrag, ansökan ska vara inne senast den 30 april hos DBF:s Understödsstiftelse. Hör av dig till kansliet via tfn /22 eller via e-post: uppsala.knivsta@srf.nu så hjälper vi dig. Anmälan är bindande efter 14 juni.

14 Bra att känna till: Taltidning Uppsala Taltidning ges ut kostnadsfritt av Uppsala Kommun, beställ den från kansliet. Talboksavdelningen Stadsbibliotekets talboksavdelning har följande telefontider: Måndag - fredag kl och Givetvis kan du låna talböcker direkt på biblioteket när du besöker dem på deras övriga öppettider men telefonservicen finns enbart på de tider som angivits ovan. Tfn E-post: talbok@uppsala.se Landstingets syncentral Landstingets syncentral har telefontid på förmiddagar måndagfredag kl Tfn E-postadresser till kansliet: pia-maria.hammarling@c.hso.se linda.sundblom@c.hso.se gemensam e-post Pia-Maria och Linda: uppsala.knivsta@srf.nu, bra vid ex. anmälningar. Bra telefonnummer: Pia-Maria Hammarling Linda Sundblom Distriktet: Tina Gallone Wieslaw Wasowski

15 Växel :an Äldreombudsmannen Talboksavdelningen Syncentralen Beställning av färdtjänsttaxi Färdtjänstexp Sjukresor Diakonicentrum Syn-/hörselinstruktörerna Linda Zander Gun Eriksson Bostadsanpassning Vid behov av hjälp och stöd i hemmet, t ex hemtjänst och hjälpmedel (eget val) Röda Korsets besöks- och ledsagarservice Kommunens stöd till elever med synnedsättning: Särskolan/förskolan Britt-Inger Olsson SRF i Enskede Iris Hjälpmedel AB Upplysningen (UL/Stadsbussarna) SJ försäljning , välj knappval 5, (om du har en funktionsnedsättning) och sedan knappval 2 för köp av biljett och kundservice. Tala om att du är synskadad så har du rätt att använda detta köpsätt även utanför kontorstid. Vi samarbetar med ABF och Syncentralen Landstinget i Uppsala län.

16 Kungsgatan Uppsala Kalendarium Onsdag 12 april Påskfirande ute i den övriga världen Tisdag 25 april Kvällsträff Polisen informerar Onsdag 26 april Min förening en historisk återblick Onsdag 10 maj Människoöden Söndag 14 maj Torpcafé och marknad på Norby Soldattorp Tisdag 23 maj Vårmiddag på Grand Hotell Hörnan Onsdag 31 maj Informationskväll om resan till Gotland Onsdag 14 juni Våravslutning vid Norby Soldattorp Onsdag 28 juni Fika vid Gula Villan i Stadsparken Mån 14-fred 18 augusti Landskapsresan åker till Gotland Kansliets öppettider: mån fred

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juli. Bildförklaring: En blå blomma

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juli. Bildförklaring: En blå blomma SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln April - Juli 2018 Bildförklaring: En blå blomma SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln April - Juli Telefon kansliet. Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Maj - Juli. Bildförklaring: Solnedgång över en åker

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Maj - Juli. Bildförklaring: Solnedgång över en åker SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Maj - Juli 2019 Bildförklaring: Solnedgång över en åker SRF Uppsala Knivsta Program Synvinkeln Maj - juli Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Augusti - September 2016 Bildförklaring: Gamla Uppsala högar SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - September Telefon kansliet Anmälningar

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa.

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa. SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2018 Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober-December Telefon kansliet. Anmälningar

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: En knippe rönnbär.

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: En knippe rönnbär. SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2017 Bildförklaring: En knippe rönnbär. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober-December Telefon kansliet Anmälningar görs på

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Januari - Mars 2018 Bildförklaring: En bukett tulpaner i olika färger. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Januari - Mars Telefon kansliet.

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln April - Juli 2016 Bildförklaring: Uppsala slott och domkyrkan SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln April - Juli Telefon kansliet Anmälningar görs

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Augusti - Oktober. Bildförklaring: Några röda äpplen på en gren

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Augusti - Oktober. Bildförklaring: Några röda äpplen på en gren SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Augusti - Oktober 2019 Bildförklaring: Några röda äpplen på en gren SRF Uppsala Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet Anmälningar

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug - Okt. Bildförklaring: Några röda och gröna äpplen, ett äppelskrutt och ett tuggat på.

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug - Okt. Bildförklaring: Några röda och gröna äpplen, ett äppelskrutt och ett tuggat på. SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug - Okt 2017 Bildförklaring: Några röda och gröna äpplen, ett äppelskrutt och ett tuggat på. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti -

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Oktober - December 2016 Bildförklaring: En blomma i kruka står på fruset gräs SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug Okt 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09 22

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug-Okt. Bildförklaring: Några äpplen på en gren

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug-Okt. Bildförklaring: Några äpplen på en gren SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug-Okt 2018 Bildförklaring: Några äpplen på en gren SRF Uppsala Knivsta Program Synvinkeln Aug-okt Telefon kansliet. Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Fritidsnytt Augusti-September 2017

Fritidsnytt Augusti-September 2017 Augusti-September 2017 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Fredag 25 augusti ABB, Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 från Q8 100 kr inträde och 100 kr buss Senast tisdag 22 augusti

Läs mer

Välkommen till Göteborg och Postmästerskap i Bowling

Välkommen till Göteborg och Postmästerskap i Bowling Välkommen till Göteborg och Postmästerskap i Bowling Vi hälsar Er hjärtligt Välkomna till Göteborg den 14-15 mars för att delta i Postmästerskap i Bowling. Vi kommer att spela på Strike & Co i Gamlestan.

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Dan öppnar vår julfest 2011 och hälsade alla hjärtligt välkomna och lämnar ordet vidare till

Dan öppnar vår julfest 2011 och hälsade alla hjärtligt välkomna och lämnar ordet vidare till Hela Naturhistoriska hade jul fest när vi hade vårt JULMÖTET den 4 dec. Dan öppnar vår julfest 2011 och hälsade alla hjärtligt välkomna och lämnar ordet vidare till Håkan Kronholm som guidade oss genom

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Som framgått av annons i SFF-Filatelisten och vårt nyhetsbrev är det förbundskongress i Borås 21 och 22 april 2012 plus att den föregås av en filatelidag. Det är

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2017 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018 Foto: Medsamredaktionen Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till

Läs mer

Vårprogram seniorer väst

Vårprogram seniorer väst seniorer väst Vårprogram 2019 - Våren inleds i slutet av februari med en resa till Gekås i Ullared - Vårt årsmöte följer i mars - Vi avslutar vårprogrammet i maj med en fin resa till Herrljunga - För mer

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg VÅRPROGRAM 2016 Kära Unionen-Senior, Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna vårens och sommarens aktiviteter intressanta! 20 januari: Information

Läs mer

Reumatikerföreningen Skara-Götene

Reumatikerföreningen Skara-Götene Reumatikerföreningen Skara-Götene Ordföranden har ordet: Hjärtat skall gro av drömmar, Annars är hjärtat armt Liv, ge oss regn som strömmar Liv, ge oss sol och varmt Så blir det ax omsider, Och med ett

Läs mer

- INBJUDAN - POST SM KUBB

- INBJUDAN - POST SM KUBB - INBJUDAN - POST SM KUBB 08 23 08 norrköping Mitt under strålande varma festliga augustifest-dagar i Norrköping är vi nu beredda att ta emot Er, kära kollegor till ännu ett underbart arrangemang, kanske

Läs mer

Månadsbrev nr

Månadsbrev nr BURLÖV INNER WHEEL CLUB Distrikt 239 Sverige President Sekreterare Klubbmästare Gärd Olsson Agneta Olofsson Viola Ohlsson 040-416768 046-292295 046-294882 0709-324067 agneta.olofsson@insatnet.nu vgohlsson@hotmail.com

Läs mer

Detta händer i Fritiden i december:

Detta händer i Fritiden i december: Detta händer i Fritiden i december: OMS Fritid Alvesta 2018 Hej! Nästa utskick från fritiden blir i januari 2019. Man hittar information & aktiviteter från fritiden på Alvesta kommuns hemsida. (omsorg

Läs mer

Guide. Information om äldreomsorg i Timrå kommun

Guide. Information om äldreomsorg i Timrå kommun Guide Information om äldreomsorg i Timrå kommun Socialnämnden ska verka för att äldre människor får möjlighet att leva och bo självständigt under trygga förhållanden och ha en aktiv och meningsfull tillvaro

Läs mer

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby Inbjuder till för alla som har ett levande intresse för ishockey i åldern från 20 år och uppåt. Den 7-8 februari 2009 går resan till

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga

Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga Program Juni 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Stängt 6/6 Jämna fredagar kl. 11:00-16:00, ojämna

Läs mer

Medlemsblad Sommar 2017

Medlemsblad Sommar 2017 Medlemsblad Sommar 2017 Kära medlem, Snart är det dags för vårterminens avslut med vår återkommande Sommarfest lördag den 10e juni. Vi vill tacka alla er för ert stöd och engagemang, det är mycket givande

Läs mer

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 2011-02-21 Till FMCK Riksstyrelse, hedersledamöter i FMCK RF, samtliga kårer, valberedning samt revisorer INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 FMCK Värmland har tillsammans med FMCK Riksförbund äran att inbjuda

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 Släktföreningen Huss 90 år! JUBILEUMSFEST PÅ FORESTA LÖRDAG 18 JUNI 2016 Nu är det dags för släktföreningens stora 90-årsfirande. Vi samlas på Scandic Foresta på Lidingö

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Foto: Per-Arne Andersson

Foto: Per-Arne Andersson Foto: Per-Arne Andersson Föreningsbladet Program våren 2018 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad

Läs mer

MEDLEMSINFORMATION

MEDLEMSINFORMATION MEDLEMSINFORMATION 3 2014 April har varit mer besvärlig än vanligt för alla allergiker, men aprilvädret nu i maj med regn nästan varje dag hoppas jag minskar mängden pollen i luften. Trots mycket pollen

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Hej! Riks-Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla ordföranden

Läs mer

Program för hösten 2019

Program för hösten 2019 Program för hösten 2019 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal

Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015. Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal Samvaro NYHETER FÖR SÖRLIDEN-VALLA SAMVERKANSFÖRENING NUMMER 2 2015 Sörliden/Valla samverkansförenings nya lokal HÖSTENS och VINTERNS 2 AKTIVITETER 2014-2015 Lär dig cykla! Sörliden Valla ordnar i samarbete

Läs mer

INBJUDAN IPA VÅRMÖTE OCH SEKTIONENS 60-ÅRSJUBILEUM

INBJUDAN IPA VÅRMÖTE OCH SEKTIONENS 60-ÅRSJUBILEUM 1 INBJUDAN IPA VÅRMÖTE OCH SEKTIONENS 60-ÅRSJUBILEUM International Police Association Sektion Sverige och IPA Region Syd har glädjen att bjuda in till Sektionsstyrelsemöte/ Vårmöte och 60 års-jubileum

Läs mer

Anmälan gör du senast den 6 februari till klubbmästaren Helena Östling, ,

Anmälan gör du senast den 6 februari till klubbmästaren Helena Östling, , : Göteborg Norra IWC Månadsbrev nr 7-8 Distrikt 236 20 januari 2018 President Else Vestlund Sekreterare Ann Robertzon Årets motto: LEAVE A LASTING LEGACY International Inner Wheel President Kapila Gupta,

Läs mer

Reumatikerföreningen Vänersborg

Reumatikerföreningen Vänersborg Rabatter för medlemmar i Vänersborg Hälsokostbutiken Nature i Vänersborg ger 10% rabatt Skor, tofflor och läsglasögon m.m Reumatikerföreningen Vänersborg 100:- rabatt på Floating ord. Pris 475:- 50:- rabatt

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Öppet hus Varje onsdag är det öppet hus på Klippgatan 8 mellan kl 13-15. Entrébiljett 25 kr (inkl kaffe med dopp), 30 kr (när smörgås serveras).

Öppet hus Varje onsdag är det öppet hus på Klippgatan 8 mellan kl 13-15. Entrébiljett 25 kr (inkl kaffe med dopp), 30 kr (när smörgås serveras). HUVUDSTA PENSIONÄRSFÖRENING Klippgatan 8 171 47 SOLNA Tel: 08 27 50 32 Hemsida: www.pro.se/huvudsta E-mail: huvudstapro@gmail.com Nr 3 8 september 2015 Höstprogrammet 2015 Månadsmöten hålls på Skoga Äldreboende,

Läs mer

Sommaraktiviteter 2013

Sommaraktiviteter 2013 Sommaraktiviteter 2013 Nu är det snart sommar igen och med sommaren kommer det som vanligt roliga aktiviteter. Det som gäller även detta år är att anmälan är bindande, vilket betyder att om du tackar ja

Läs mer

Månadsblad april Träffpunkt Årsta

Månadsblad april Träffpunkt Årsta Månadsblad april Träffpunkt Årsta En mötesplats för dig som är senior 65+ Här är du välkommen för en stunds sällskap, ta en kopp kaffe, läsa dagens UNT eller delta i de aktiviteter som erbjuds. Deltagande

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge

Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge INBJUDAN Postskidan i Borlänge 9 februari 2008 Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge Varmt välkommen till Borlänge! Vi välkomnar Er till ett underbart skiddistrikt

Läs mer

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten Sommarsemester 2011 Arrangeras av Stöd- och serviceenheten Vi möts Sommarkurs på Önnestads folkhögskola 4 8 juli 2011 Spela teater. Spela trumma. Spela boll. Spela roll Du ska ta plats! Sjunga, dansa och

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2013 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2013. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Träffpunkter. Lerums kommun Hösten 2014

Träffpunkter. Lerums kommun Hösten 2014 Träffpunkter Lerums kommun Hösten 2014 VÄLKOMMEN ATT VARA MED Träffpunkterna och kaféerna är till för dig som önskar lite social samvaro och vill komma ut och träffa andra medmänniskor. Här kan du finna

Läs mer

INBJUDAN TILL POSTSIMMET

INBJUDAN TILL POSTSIMMET INBJUDAN TILL POSTSIMMET och PIF-GALAN I MALMÖ 2008-11-15 Postens Kamratklubb Malmö och Postens Idrottsförbund inbjuder till Postsimmet och PIF- Galan 2008. Det är med glädje som vi i Malmö hälsar Er välkomna

Läs mer

VETERAN-SM I BORDTENNIS januari 2019 i Östersund

VETERAN-SM I BORDTENNIS januari 2019 i Östersund Jämtland-Härjedalens Bordtennisförbund i samarbete med distriktets föreningar samt Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN-SM I BORDTENNIS 17-20 januari 2019 i Östersund I samarbete med 1 Jämtland

Läs mer

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019.

Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa september 2019. Res till Bratislava/ Brno och Wien en kultur och vin-/ matresa 18 24 september 2019. Följ med Mimosa kulturresa genom Europas moderna historia Onsdag 18 september Avresa från Arlanda till Wien (direktflyg

Läs mer

Habo Gård. Aktiviteterna i. januari - maj Habo Gård erbjuder verksamhet för seniorer och personer med funktionsnedsättning.

Habo Gård. Aktiviteterna i. januari - maj Habo Gård erbjuder verksamhet för seniorer och personer med funktionsnedsättning. Habo Gård Aktiviteter januari - maj 2019 Habo Gård erbjuder verksamhet för seniorer och personer med funktionsnedsättning. Aktiviteterna i detta program subventioneras av Habostiftelsen. Fredag 18 januari

Läs mer

SEFA International (f.d. LUNA Cup)

SEFA International (f.d. LUNA Cup) Och Alingsås Sim- & Liv hälsar alla välkomna till vår nya simtävling SEFA International (f.d. LUNA Cup) 7 9 september 2012 I år har vi glädjen att tala om att vi kommer att sätta upp SEFA-rekord där man

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

LSS-rådet utvecklas också vidare (men ingår inte i projektet) vill du läsa mer så gå in på rådets hemsida.

LSS-rådet utvecklas också vidare (men ingår inte i projektet) vill du läsa mer så gå in på rådets hemsida. FUB bladet, maj 2017 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Snart sommar Sommaren är snart här och vi vill ge er lite sammanfattande information om vad som hänt sedan sist inom FUB. Det roligaste

Läs mer

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet

MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION. Kansliet MEDLEMSBLAD AUGUSTI-OKTOBER 2011 INFORMATION Kansliet Kansliet har öppet mån, tis och tors kl. 9.00-15.30. Övriga tider finns telefonsvarare. Tel. 031-12 10 03. Mejl: goteborg.magotarm@telia.com Vår kanslist

Läs mer

Sommarlovsprogram 2018

Sommarlovsprogram 2018 Sommarlovsprogram 2018 Fritidsgårdarna Parkour i Färjestaden Prova på Parkour på banan nere vid Smaragdskolan. Aktiviteten vänder sig till er mellan åk 5 och 2:a året på gymnasiet och är helt kostnadsfri.

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar.

Program. januari maj Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. Program januari maj 2017 Här är vårterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till självkostnadspris.

Läs mer

Infoblad. nr 3 september 2015

Infoblad. nr 3 september 2015 Infoblad nr 3 september 2015 Ordförande har ordet Nu har vi haft vårt "sommarlov" och det är dags att återuppta föreningslivet! Även om sommaren var lite väl seg i starten, så kom det till slut några soliga

Läs mer

Våren Torsdag - 31 januari

Våren Torsdag - 31 januari Våren 2019 Måndag 21 januari kl. 11.00-12.00 Anmälan senast 18 jan.! Torsdag - 24 januari Lunch kl. 12.00 - Speakers' Corner Anmälan senast 21 jan.! Med speakers corner vill vi ge Dig möjlighet för att

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2018 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

FRA VET informerar. FRA VET informerar på hemsidan. Medlemsavgift Hänt sedan sist 2015 NR 1 FRA VETERANFÖRENING

FRA VET informerar. FRA VET informerar på hemsidan. Medlemsavgift Hänt sedan sist 2015 NR 1 FRA VETERANFÖRENING 1 FRA VET informerar 2015 NR 1 FRA VETERANFÖRENING 2015-01-22 I det här numret 1 FRA VET info på hemsidan 1 Medlemsavgift 2015 1 Hänt sedan sist 2 Svenska Akademien 2 Kallelse till årsmöte 3 Historiskt

Läs mer

DALABULLEN. Kalendarium

DALABULLEN. Kalendarium DALABULLEN Nr 1 Våren 2018 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Föreläsning Söndag 21/1, se sid 3 Bad och pizza Lördag 10/2, se sid 4 Årsmöte Söndag 11/3, Se sid 5 Lunch och fikaträffar i: Ludvika, lördag

Läs mer

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen November 2018 Mötesplats Råby Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås Stads hemsida:

Läs mer

Samhällsbyggnad Gävle. Färdtjänst

Samhällsbyggnad Gävle. Färdtjänst Samhällsbyggnad Gävle Färdtjänst Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken. Det är ett alternativ till vanliga bussar, men med fordon som är avsedda för personer med funktionshinder. När du åker färdtjänst

Läs mer

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Kristallen där skratten, värmen, och gemenskapen blomstrar! Juli Vecka 27 Måndag 1 Sittgymnastik kl.

Läs mer

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Mitt namn är Jocum Wigerup, Dooleys Whiskysällskap & Lugnets Whiskyklubb. Tillsammans med Robert van Hal, Whisky Society Skåne, organiserar jag en resa på temat

Läs mer

Tomelillabygdens församling

Tomelillabygdens församling Är du nyfiken? Som konfirmand har du chansen att ställa många frågor. Vi tänker tillsammans och vi diskuterar och du får tänka själv! Kanske tror du, kanske tvivlar du, kanske är du bara nyfiken. Det är

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt nr 1 våren 2017 Hej! Vi hoppas att ni alla har haft det lugnt och skönt i jul! Det är inte lönt att stressa, för det

Läs mer

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt Vi vill härmed bjuda in dig och dina vänner till årets Post-sm i kubb! Denna gång vid Väsmans strand i Ludvika, med utsikt över vidderna, där Dan Andersson en gång i tiden vandrade! Ta tillfället i akt,

Läs mer

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST

FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST FÄRDTJÄNST OCH RIKSFÄRDTJÄNST LÄTTLÄST INFORMATION TILL DIG SOM SÖKER FÄRDTJÄNST VAD ÄR FÄRDTJÄNST? Färdtjänst är en taxi eller minibuss för dig som har svårt att röra dig. Du betalar en avgift varje

Läs mer

Beställ dina biljetter senast 20 juli!

Beställ dina biljetter senast 20 juli! AUGUSTI EN FRIIDROTTSMÅNAD SOM GÅR TILL HISTORIEN Beställ dina biljetter senast 20 juli! FRIIDROTTEN ÄR DE OLYMPISKA SPELENS KRONA 3 12 augusti kan vi, som inte befinner oss i London, via TV avnjuta en

Läs mer

Fritidsbladet Aktiviteter Våren 2017

Fritidsbladet Aktiviteter Våren 2017 Fritidsbladet Aktiviteter Våren 2017 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste också

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2017 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra.

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Vippentorpet Foto: Levi Johansson Vårens program 2019 Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Ordförande har ordet! Hej alla!

Läs mer

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) 2018 Bowling Vi fortsätter som vanligt den 5 april kl.10.00 på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Har ni frågor

Läs mer

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling

Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) Bowling Veckobrev nr 14 (2 april-8 april) 2018 Bowling Vi fortsätter som vanligt den 5 april kl.10.00 på Bowl4Joy (vanliga stället) och alla, såväl gamla som nya medlemmar är hjärtligt välkomna. Har ni frågor

Läs mer

Foto: Annika Ottosson. Program Maj 2018 Mötesplatsen Solhaga

Foto: Annika Ottosson. Program Maj 2018 Mötesplatsen Solhaga Foto: Annika Ottosson Program Maj 2018 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag kl. 10:00-16:00 Stängt 1/5 Fredag kl. 11:00-16:00

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer