SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: En knippe rönnbär.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: En knippe rönnbär."

Transkript

1 SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2017 Bildförklaring: En knippe rönnbär.

2

3 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober-December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: eller E-post: uppsala.knivsta@srf.nu Adress: Kungsgatan Uppsala 48:an Kungsängsgatan 48 2 tr Portkod 2550 Telefon:

4 Föreningens styrelse Ordförande: Bo Östen Svensson e-post: Vice ordförande: Mohamad Farazi e-post: Ekonomiskt föredragande: Monica H Zetterström e-post: monika_herman@hotmail.com Sekreterare: Annelie Olsson e-post: annelie74.olsson@telia.com Ledamot: Anna-Stina Eriksson Ledamot: Lisbeth Svensson e-post: lisbeth.svensson4@telia.com Ledamot: Ulf Zetterström e-post: ulf.zetterstrom@comhem.se

5 Kansliets spalt Ja nu har du precis öppnat sista numret av Synvinkeln för i år, nämligen nummer Vi har här försökt att få fram trevliga träffar med intressanta teman och social samvaro. Vi hoppas att något av de vi erbjuder ska falla dig på läppen. Till att börja med så måste vi berätta det sorgliga att Johan Viktor som skulle besökt oss den 11 oktober, förlorade sin kamp mot den elakartade cancer som drabbat honom. Vi har därför fått byta tema på träffen och i stället bjudit in enhetschefen på Syncentralen, Lars Nyman och synpedagog Anna Samuelsson. De kommer att berätta om de förändringar som sker på syncentralen med ny personal och möjlighet till habilitering/rehabilitering som de kan erbjuda. I slutet av oktober närmare bestämt den 25 oktober kommer Kristina Westling från Konsument Uppsala och ger råd så här när vi närmar oss jul. Under november gör vi ett studiebesök på Radio Uppland och den 28 november kommer Erik Lindblad från stadsarkivet och berättar om gamla byggnader i Uppsala som fanns och finns här. Vi avslutar året med julbord den 6 december på Scandic Nord. Men vi börjar 2018 med att slänga ut julen den 13 januari. På de träffar som det serveras mat, får man självklart komma enbart till föredraget, då ska man vara där om man inte önskar att äta mat. Anmälan krävs ändå. Ja ta dig en titt längre in i Synvinkeln så hittar du säkert något som kan passa dig. Du vet väl att du alltid är välkommen till våra aktiviter, där de flesta är på 48:an, Kungsängsgatan 48, två trappor. (portkod 2550)

6 Ett litet referat från SRF Uppsala-Knivstas halvårsmöte med jubileumsfest 2017 Den 23 september höll föreningen sitt halvårsmöte i biblioteket på Eklundshof. Mötet samlade 31 deltagare. Halvårsmötet valde Bo Östen Svensson till att hålla i förhandlingarna under mötet med tanke på att det inte fanns några personval. Till mötessekreterare utsågs Pia-Maria Hammarling. Den föreslagna budgeten och verksamhetsplanen antogs av mötet. Vad gäller medlemsavgiften beslöt mötet att den ska vara oförändrad, dvs 200 kr per år och medlem samt 100 kr för medlemmar mellan 0 31 år. Efter halvårsmötets slut inbjöds deltagarna till en enkel jubileumsfest i Markan där en trerättersmeny serverades till ett subventionerat pris av 100 för medlemmar. Detta lilla 40 års kalas avslutades med sång till gitarr av sångerskan Leneh.

7 Syncentralens enhetschef besöker oss Tid: onsdagen den 11 oktober kl Plats: 48:an, Kungsängsgatan 48, 2 tr. Portkod 2550 Förtäring: Grönsakssoppa med smör och bröd, kaffe och kaka Pris: 30kr Anmälan till kansliet senast 9 oktober kl Onsdagen den 11 oktober kl kommer Lars Nyman, enhetschefen på Syncentralen tillsammans med Anna Samuelsson och berättar om allt nytt som hänt på syncentralen den närmaste tiden. Ja och hur de kan hjälpa och stödja oss synskadade på olika sätt. Varmt välkommen önskar Fritidskommittéen.

8 Uppsala kommuns konsumentrådgivning tipsar Tid: onsdagen den 25 oktober, kl Plats: 48:an, Kungsängsgatan 48, 2 tr. Portkod 2550 Förtäring: Matpaj med sallad, kaffe och kaka Pris: 40 kr Anmälan senast måndagen den 23 oktober till kansliet. I början av året hade föreningen besök av Kristina Westling från Uppsala kommuns konsumentrådgivning. Vi har fått förfrågan om inte Kristina kan komma vid ett nytt tillfälle och då på dagtid då det förra tillfället var på kvällstid och inte alla hade möjlighet att komma. Därför har vi nu bjudit in henne till den 25 oktober för att de som inte hade möjlighet att komma i januari också ska få en chans. Kommunens konsumentrådgivning kan ge tips och råd om hur man på bästa sätt får ordning på sin ekonomi. Hur lägger man upp en bra budget? Vad bör man tänka på? Hur skyddar jag mig för alla ivriga försäljare som dyker upp som gubben ur lådan med sina erbjudanden? Vilka rättigheter har jag som konsument? Var vänder jag mig om jag får problem etc. Vad säger lagen? Kom och ställ dina frågor till Kristina och få svar på dina funderingar. Alla är varmt välkomna även om du deltog i januari men nu har en annan fråga som du vill få svar på. Välkomna!

9 Studiebesök på P4 Uppland Tid: onsdag 8 nov kl Plats: Bredgränd 7 Uppsala. Vi samlas utanför. Tillhör du en av oss som lyssnar mycket på radion när du är hemma? Nu har föreningens fritidskommitté bestämt att vi ska besöka lokalradion här i Uppsala och få information om hur det egentligen går till att göra radio. Vi har nu bokat in ett studiebesök på P4 Uppland. Ta nu chansen och häng med och ställ frågor om saker du funderat över. Ja t ex hur får de fram all information och vem bestämmer vilka program som ska sändas? Ja och kan vi som lyssnare påverka innehållet? Eller du kanske har tekniska funderingar på hur det går till att sända radio? Det är begränsat med platser så först till kvarn gäller. Varmt välkommen!

10 Vi minns Uppsalas äldre bebyggelse Tid: tisdagen den 28 november kl Plats: Kungsängsgatan 48, 2 tr. Portkod 2550 Pris: Kaffe med smörgås 20 kr Anmälan senast den 24 november till kansliet. Vi har bjudit in Erik Lindblad från Stadsarkivet för att berätta om Uppsalas utveckling vad gäller bebyggelse. Hur såg Uppsala ut innan Gunnar Leche kom och byggde dessa vackra hus i början av 1900-talet. Varför revs så många hus under mitten av 1900-talet? Det och mycket mer om Uppsalas utveckling till den stad den är i dag kommer Erik att berätta för oss. Vi serverar kaffe med smörgås i samband med träffen för 20 kr.

11 Jullunch på Scandic Nord Tid: onsdagen den 6 december kl Plats: Scandic Nord, Gamla Uppsalagatan 50 Uppsala Pris: 150 kr plus dryck för medlem, 295 kr plus dryck för icke medlem. (subventionerat pris för medlem) Av erfarenhet från förra året då vi åt jullunch på Scandic så vet vi att det är ett måste att ha en ledsagare med sig. Det är väldigt mycket folk och kan stundtals vara trångt. Anmälan: senast den 17 november före kl till kansliet. Begränsat antal platser, så först till kvarn är det som gäller. Anmälan är bindande.

12 Släng ut julen med oss Datum: lördagen den 13 januari 2018 kl Plats: Kungsängsgatan 48, 2 tr. Portkod 2550 Pris: 50 kr (litet julbord, kaffe och kaka) Anmälan senast den 9 januari till kansliet. Ja, då var det åter dags att säga hej då till julen gör vi det på Tjugondag Knut som är den rätta dagen för att vinka av allt som har med julen och göra. Du kanske undrar varför vi har med denna inbjudan i 4:e nr av Synvinkeln 2017? Jo, vi hinner inte få ut inbjudan efter nyårshelgen med så kort varsel. Vi ordnar lite god mat och var och en tar med sig ett paket värt högst 30 kr och ett glatt humör, så ska du se att det blir riktigt trevligt. Vi ses på det nya året. Cirkelverksamhet hösten 2017 Alla cirklar är på 48:an, Kungsängsgatan 48, 2 trappor. Man får betala en cirkelavgift på 50kr/termin per cirkel som täcker kaffekostnaden. Alla cirklar är igång och fortsätter fram till årsskiftet, men vill du haka på nu så går det bra, hör av dig till kansliet! Bokcirkeln/Litteraturcirkeln - var tredje vecka Landskapscirkel om Värmland - var tredje vecka Skrivarcirkel med hjälp av dator och mail - var tredje vecka Friskvårdscirkel Nästan som en syjunta - varje vecka

13 Bra att känna till: Taltidning Uppsala Taltidning ges ut kostnadsfritt av Uppsala Kommun, beställ den från kansliet. Talboksavdelningen Stadsbibliotekets talboksavdelning har följande telefontider: Måndag - fredag och Givetvis kan du låna talböcker direkt på biblioteket när du besöker dem på deras övriga öppettider men telefonservicen finns enbart på de tider som angivits ovan. Tfn E-post: talbok@uppsala.se Landstingets syncentral Landstingets syncentral har telefontid på förmiddagar måndagfredag kl Tfn E-postadresser till kansliet: pia-maria.hammarling@c.hso.se linda.sundblom@c.hso.se gemensam e-post Pia-Maria och Linda: uppsala.knivsta@srf.nu, bra vid ex. anmälningar. Bra telefonnummer: Pia-Maria Hammarling Linda Sundblom Distriktet: Tina Gallone Wieslaw Wasowski Växel :an

14 Äldreombudsmannen Talboksavdelningen Syncentralen Beställning av färdtjänsttaxi Färdtjänstexp Sjukresor Diakonicentrum Syn-/hörselinstruktörerna Linda Zander Gun Eriksson Bostadsanpassning Vid behov av hjälp och stöd i hemmet, t ex hemtjänst och hjälpmedel (eget val) Röda Korsets besöks- och ledsagarservice Kommunens stöd till elever med synnedsättning: Särskolan/förskolan Britt-Inger Olsson SRF i Enskede Iris Hjälpmedel AB Upplysningen (UL/Stadsbussarna) SJ försäljning , välj knappval 5, (om du har en funktionsnedsättning) och sedan knappval 2 för köp av biljett och kundservice. Tala om att du är synskadad så har du rätt att använda detta köpsätt även utanför kontorstid. Vi samarbetar med ABF och Syncentralen i Region Uppsala.

15

16 Kungsgatan Uppsala Kalendarium Onsdag 11 oktober Syncentralens enhetschef besöker oss Onsdag 25 oktober Uppsala konsumentrådgivning tipsar Onsdag 8 november Studiebesök på P4 Uppland Tisdag 28 november Vi minns Uppsalas äldre bebyggelse Onsdag 6 december Jullunch på Scandic Nord Lördagen 13 januari Släng ut julen med oss Kansliets öppettider: mån fred

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa.

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa. SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2018 Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober-December Telefon kansliet. Anmälningar

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Augusti - September 2016 Bildförklaring: Gamla Uppsala högar SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - September Telefon kansliet Anmälningar

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Maj - Juli. Bildförklaring: Solnedgång över en åker

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Maj - Juli. Bildförklaring: Solnedgång över en åker SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Maj - Juli 2019 Bildförklaring: Solnedgång över en åker SRF Uppsala Knivsta Program Synvinkeln Maj - juli Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Januari - Mars 2018 Bildförklaring: En bukett tulpaner i olika färger. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Januari - Mars Telefon kansliet.

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug - Okt. Bildförklaring: Några röda och gröna äpplen, ett äppelskrutt och ett tuggat på.

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug - Okt. Bildförklaring: Några röda och gröna äpplen, ett äppelskrutt och ett tuggat på. SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug - Okt 2017 Bildförklaring: Några röda och gröna äpplen, ett äppelskrutt och ett tuggat på. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti -

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juli. Bildförklaring: En blå blomma

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juli. Bildförklaring: En blå blomma SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln April - Juli 2018 Bildförklaring: En blå blomma SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln April - Juli Telefon kansliet. Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Augusti - Oktober. Bildförklaring: Några röda äpplen på en gren

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Augusti - Oktober. Bildförklaring: Några röda äpplen på en gren SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Augusti - Oktober 2019 Bildförklaring: Några röda äpplen på en gren SRF Uppsala Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet Anmälningar

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Oktober - December 2016 Bildförklaring: En blomma i kruka står på fruset gräs SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug-Okt. Bildförklaring: Några äpplen på en gren

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug-Okt. Bildförklaring: Några äpplen på en gren SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug-Okt 2018 Bildförklaring: Några äpplen på en gren SRF Uppsala Knivsta Program Synvinkeln Aug-okt Telefon kansliet. Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juni. Bildförklaring: Blåsippor

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juni. Bildförklaring: Blåsippor SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln April - Juni 2017 Bildförklaring: Blåsippor SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln April - Juni Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug Okt 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09 22

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln April - Juli 2016 Bildförklaring: Uppsala slott och domkyrkan SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln April - Juli Telefon kansliet Anmälningar görs

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo.

Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för HSO Håbo. Tid: Tisdagen den 4 november 2014, kl 19 00-20 00. Närvarande: Solweig Lundkvist, ordförande, Anita Rosen, Rune Westerlund, Gunnar Egehult, Nils-Ove

Läs mer

Höstmöte 2015 2015-11-14. Handlingar till höstmötet

Höstmöte 2015 2015-11-14. Handlingar till höstmötet Höstmöte 2015 2015-11-14 Handlingar till höstmötet Dessa handlingar finns i storstil, punktskrift, inlästa på Daisy och kan fås som Word-fil. Handlingarna går att beställa från föreningens kansli, tel

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Öppet hus Varje onsdag är det öppet hus på Klippgatan 8 mellan kl 13-15. Entrébiljett 25 kr (inkl kaffe med dopp), 30 kr (när smörgås serveras).

Öppet hus Varje onsdag är det öppet hus på Klippgatan 8 mellan kl 13-15. Entrébiljett 25 kr (inkl kaffe med dopp), 30 kr (när smörgås serveras). HUVUDSTA PENSIONÄRSFÖRENING Klippgatan 8 171 47 SOLNA Tel: 08 27 50 32 Hemsida: www.pro.se/huvudsta E-mail: huvudstapro@gmail.com Nr 3 8 september 2015 Höstprogrammet 2015 Månadsmöten hålls på Skoga Äldreboende,

Läs mer

SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Till dig som är senior. Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få.

SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Till dig som är senior. Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få. SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN 2018 Till dig som är senior Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få. Dagcentral Kommunens dagcentraler är värdefulla mötesplatser

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården

Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården Öja Gemla 1 (5) Protokoll fört vid årsmöte med PRO Öja-Gemla på Solgården 2018-02-14. 1. Årsmötets öppnande. Ordf. Bertil Nilsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Som började med att:

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 1. Februari 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman)

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman) SPF-NYTT 2009-4 Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10 (Foto: Lennart Ekman) Styrelse Ordförande: Vice ordf: Kassör: Sekreterare: Vice sekr: Ledamöter: Ersättare: Karin Michols 253 98 Barbro Andréason 147 72

Läs mer

Månadsbrev nr

Månadsbrev nr BURLÖV INNER WHEEL CLUB Distrikt 239 Sverige President Sekreterare Klubbmästare Gärd Olsson Agneta Olofsson Viola Ohlsson 040-416768 046-292295 046-294882 0709-324067 agneta.olofsson@insatnet.nu vgohlsson@hotmail.com

Läs mer

Foto: Per-Arne Andersson

Foto: Per-Arne Andersson Foto: Per-Arne Andersson Föreningsbladet Program våren 2018 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad

Läs mer

Distriktsinfo nr 2/2008

Distriktsinfo nr 2/2008 Folkdansringen i Uppland Distriktsinfo nr 2/2008? I detta nummer: Sidan 2 Från årsmötet... Sidan 3 En påminnelse Upplandsschottisen Sidan 4 Ett stort grattis till.. Sidan 5 Mingelkväll forts.. Sidan 6-7

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december

Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för Detta händer i december Välkomna till Noaks Ark Syds nyhetsbrev för 2017 Detta händer i december Har du vägarna förbi, kom gärna upp och ta en kopp kaffe/te. Våra öppettider: måndag, tisdag, torsdag 10-16 och fredagar 10-15.

Läs mer

Medlemsblad. Sommarens aktiviteter

Medlemsblad. Sommarens aktiviteter NHR Motala Vadstena Nr. 2 2011 Medlemsblad Sommarens aktiviteter NHR Motala/Vadstena har under sommaren bjudit in till flera olika aktiviteter. Det blev som vi alla önskade en härlig och skön sommar med

Läs mer

Hej alla medlemmar i Dyslexiförbundet i Örebro!

Hej alla medlemmar i Dyslexiförbundet i Örebro! 1 Hösten 2018 2 Hej alla medlemmar i Dyslexiförbundet i Örebro! Hösten är här efter en fantastisk sommar! Dags att starta höstens aktiviteter. Det blir Dyslexivecka, anhörigdag, en kurs med Sanna Cederquist,

Läs mer

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december 2017 Detta programblad vänder sig till dig som vårdar, stöttar eller hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har någon

Läs mer

Dybecks Folkdansgille

Dybecks Folkdansgille Nättidningen Dyningen Nr. 2-2007 Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille Box 2060, 731 02 Köping e-post: dybeck@folkdansringen.se hemsida: www.folkdansringen.se/dybeck Medlemstidning för Dybecks Folkdansgille

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2018

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2018 Foto: Medsamredaktionen Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2018 Aktiviteter Hösten 2017 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer,

Läs mer

LSS-rådet utvecklas också vidare (men ingår inte i projektet) vill du läsa mer så gå in på rådets hemsida.

LSS-rådet utvecklas också vidare (men ingår inte i projektet) vill du läsa mer så gå in på rådets hemsida. FUB bladet, maj 2017 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Snart sommar Sommaren är snart här och vi vill ge er lite sammanfattande information om vad som hänt sedan sist inom FUB. Det roligaste

Läs mer

Länk till årsmötet: /om/arsmote2016.htm Länk till föreläsningen: /2016/Hans_Hanner.

Länk till årsmötet:  /om/arsmote2016.htm Länk till föreläsningen:  /2016/Hans_Hanner. 1 av 6 2016-02-17 17:25 Ämne: Detta händer i vår region Från: Torbjörn Wahlström Datum: 2016-02-17 15:42 Till: macenter Bäste medlem i DIS-Filbyter ÅRSMÖTE DIS-Filbyter

Läs mer

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också!

50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta. Det blir Lucia i år också! Höstens program 2015 Gävle Vi har hört dom förut - men dom kommer igen Två Gävle-kändisar som har mycket att berätta! 50- o 60-talen är aktuella, liksom studiebesök på Länsmuseet. Matlagning-boule-canasta.

Läs mer

Program. september december 2017

Program. september december 2017 Program september december 2017 Detta är höstterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till

Läs mer

Reumatikerföreningen Skara-Götene

Reumatikerföreningen Skara-Götene Reumatikerföreningen Skara-Götene Ordföranden har ordet: Hjärtat skall gro av drömmar, Annars är hjärtat armt Liv, ge oss regn som strömmar Liv, ge oss sol och varmt Så blir det ax omsider, Och med ett

Läs mer

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019

SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 1 av 5 2019-02-27 20:06 SPF Seniorerna Trosas MÅNADSBREV MARS 2019 Om du inte önskar få vårt månadsbrev med beskrivning av månadens aktiviteter så är det bara att meddela oss detta på spfseniorerna.trosa@gmail.com

Läs mer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer

Mötesplats Rönnby. En mötesplats för alla åldrar. Månadsbladet riktar sig till Seniorer Månadsblad 2018 Mötesplats Rönnby Mötesplats Rönnby En mötesplats för alla åldrar Månadsbladet riktar sig till Seniorer Mötesplats Rönnby Släggkastargatan 1 722 41 Västerås 021-393635 Ansvarig för seniorverksamheten

Läs mer

Studie- och Friskvårdsprogram våren Studier måndagar

Studie- och Friskvårdsprogram våren Studier måndagar Nynäshamn Studie- och Friskvårdsprogram våren 2017 Studieorganisatör Berit Åberg 070 744 82 91 Friskvårdsansvarig: Bo Elefalk 070 312 64 78 Studier måndagar Landskapscirkel Vi kommer att fortsätta läsa

Läs mer

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!!

Kom därför till årsmötet och tala om vad DU tycker vi ska göra under 2013!!! Medlemsinfo januari 2013 Aktuella föreningsaktiviteter FUB-café på Oasen på onsdagar kl 18:30-20:30 börjar den 16 januari och sedan 30 januari och 13 februari för att därefter förhoppningsvis fortsätta

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

Programblad Hösten 2016

Programblad Hösten 2016 Programblad Hösten 2016 Foto: Berit Ström INFLYTANDE - VALFRIHET - LIVSKVALITET ENSKEDE ÅRSTA Ordföranden har ordet Var så goda. Här serveras 2016 års höstprogram. Mycket välkomna till höstens aktiviteter

Läs mer

Lyckeby Bordtennisklubb och Blekinge Bordtennisförbund inbjuder till

Lyckeby Bordtennisklubb och Blekinge Bordtennisförbund inbjuder till Lyckeby Bordtennisklubb och Blekinge Bordtennisförbund inbjuder till Sydsvenska Mästerskapen i Bordtennis den 10-11 December 2011 med pingisiadens regionfinal R1 tävling där även segrarna i klasserna 12,14,15

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Sveriges Dövas Ungdomsförbund Rissneleden 138, 5 tr Sundbyberg. Välkommen till Ungdomsklubbskonferens 2017!

Sveriges Dövas Ungdomsförbund Rissneleden 138, 5 tr Sundbyberg. Välkommen till Ungdomsklubbskonferens 2017! Sveriges Dövas Ungdomsförbund Rissneleden 138, 5 tr 174 57 Sundbyberg E-post: kansli@sduf.se Telefon (sms): 0735 287 971 Hemsida: www.sduf.se Organisationsnr: 88 32 02-1342 Bankgironr: 5759-5647 Inbjudan

Läs mer

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016

VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 VI HUSSAR Släktblad nr 91 april 2016 Släktföreningen Huss 90 år! JUBILEUMSFEST PÅ FORESTA LÖRDAG 18 JUNI 2016 Nu är det dags för släktföreningens stora 90-årsfirande. Vi samlas på Scandic Foresta på Lidingö

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Bilaga. STUDIEPROGRAM för VÅREN 2019 DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2019 STARTAR I VECKA 5. Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel

Bilaga. STUDIEPROGRAM för VÅREN 2019 DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2019 STARTAR I VECKA 5. Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel Bilaga STUDIEPROGRAM för VÅREN 2019 Nytta, Nöje och Hälsa DE FLESTA AV VÅRENS CIRKLAR 2019 STARTAR I VECKA 5 Anmälningstiden för vårens cirklar, se respektive cirkel STUDIEKOMMITTÉ Ingrid Courtar Birgitta

Läs mer

Föreningsbladet Program höst en 2017

Föreningsbladet Program höst en 2017 Foto: Rudi Zaloga Föreningsbladet Program hösten 2017 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad som finns

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums MARS Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Ingela jobbar tisdag kväll Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i höst.

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i höst. Adress Hjärt- och Lungsjukas Förening i Lund MO Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Kontakt Eva Sjödahl

Läs mer

GUIDE. för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Vart vänder jag mig om jag vill ha hjälp? VARD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN

GUIDE. för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Vart vänder jag mig om jag vill ha hjälp? VARD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN GUIDE för barn och ungdomar med funktionsnedsättning Vart vänder jag mig om jag vill ha hjälp? VARD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Innehållsförteckning HÄLSO- OCH SJUKVÅRD...3 NP-centrum...3 Barn- och ungdomshabiliteringen...3

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

Våren fester, auktion, bingo, boule, Möten, dans, resor, studier, gymnastik, påverkan

Våren fester, auktion, bingo, boule, Möten, dans, resor, studier, gymnastik, påverkan Våren 2016 Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, gymnastik, påverkan m.m. 1 PRO-DANS Vallmogården 3 km norr om Malung. Lördagar 17-21 23 april Löpsjötorparns 28 maj Rios PUB-AFTNAR

Läs mer

Program för hösten 2019

Program för hösten 2019 Program för hösten 2019 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Program för våren 2018

Program för våren 2018 Avdelning 267 av SPF Seniorerna Program för våren 2018 Tisdag 16 januari kl. 11.00 Medlemsmöte Lilla Murgrönan 1700-talets Mozart Bengt Jonshult, vissångare och 1700-talskännare. Känd för många Salemsbor

Läs mer

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2019

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2019 Foto: Medsamredaktionen Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2019 Aktiviteter Hösten 2017 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer,

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla Program hösten 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Jeepläkare i Kenya berättar Pegasus spelar miniteater Grannarna underhåller på höstens

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016 Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456

Läs mer

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018 Foto: Medsamredaktionen Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till

Läs mer

Anhörigstöd Program januari-juni 2019

Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Vad sägs om det här: 21 okt. Hej

Vad sägs om det här: 21 okt. Hej 21 okt Hej Första frosten och vi säger redan. Nästa söndag börjar vintertiden och vi säger redan. Men visst är hösten vacker och mysig, det gäller bara att plocka fram lite varmare kläder. Och så får vi

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 36 2/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op..

Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 36 2/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. 1 Mäktigt skitväder över Visby idag 1/9 (Bilden ej från Visby!) Rev 150904 Föreningen Sveriges Sändareamatörer SSA SSA-Bulletinen Publ v 36 2/9 2015 Red: SM1WXC Christer. Dagens op.. RIKS-QTC 1. Nya repeatrar

Läs mer

Internationella reumatikerdagen Nya broschyrer från Unga Reumatiker. Inbjudan till kurs för arbetsgivare och kanslianställda april 2014

Internationella reumatikerdagen Nya broschyrer från Unga Reumatiker. Inbjudan till kurs för arbetsgivare och kanslianställda april 2014 NUMMER 1 2014 Internationella reumatikerdagen 2013 Kristina Söderlund på kansliet har skrivit ihop en redovisning och utvärdering av de många spännande aktiviteterna och arrangemangen som anordnades runt

Läs mer

HÖSTPROGRAM 2018, DEL 2

HÖSTPROGRAM 2018, DEL 2 HÖSTPROGRAM 2018, DEL 2 Här kommer höstens andra programblad med intressanta aktiviteter för årets sista månader. Vi blickar även framåt mot början av 2019 med några aktiviteter, bland annat det kommande

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Guide. Information om äldreomsorg i Timrå kommun

Guide. Information om äldreomsorg i Timrå kommun Guide Information om äldreomsorg i Timrå kommun Socialnämnden ska verka för att äldre människor får möjlighet att leva och bo självständigt under trygga förhållanden och ha en aktiv och meningsfull tillvaro

Läs mer

Bya Nytt. Höst /vinter Ansvarig utgivare:

Bya Nytt. Höst /vinter Ansvarig utgivare: Bya Nytt Höst /vinter 2010 Ansvarig utgivare: KIIF:s styrelse för 2010 består av: Ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Robert Edskär & Larsa Högstomm Ingela Aagesson Iris Berg Roland Berg Markus

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Några ord från er ordförande

Några ord från er ordförande Januari 2019 Några ord från er ordförande Önskar er en god fortsättning på det nya året! Nytt år, nya danskurser, nya dansvänner och nya minnen kommer nu att blandas med våra gamla år, danskurser, vänner

Läs mer

Till dig som är äldre

Till dig som är äldre Till dig som är äldre Information och telefonummer Stenungsunds kommun Hej! I den här broschyren hittar du som är äldre information och bra telefonnummer till kommunens verksamheter samt andra aktörer.

Läs mer

Sammanställning av FSO medlemskonferens. med Lisa Moraeus 20 sept 2017

Sammanställning av FSO medlemskonferens. med Lisa Moraeus 20 sept 2017 Sammanställning av FSO medlemskonferens med Lisa Moraeus 20 sept 2017 Onsdagen var bokad sedan länge och efterlängtad. Då kom föreningscoachen och föreläsaren Lisa Moraeus till vår medlemskonferens. Vi

Läs mer

Kommunbladet september Stoor-festen. Har du ett ledigt hus? Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun.

Kommunbladet september Stoor-festen. Har du ett ledigt hus? Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Kommunbladet september 2017 Det här är en lättläst sammanfattning av information från Norsjö kommun. Stoor-festen Lördag den 7 oktober är det Stoor-festen på Medan i Norsjö. Carolina Miskovsky är programvärd

Läs mer

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling

Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Robert Rauschenberg, Monogram, 1955-59 Estate of Robert Rauschenberg/BUS 2012, Stockholm/VAGA, NY. Till gruppbostäder och daglig verksamhet: Moderna Museet samling Välkomna till visningar och verkstad

Läs mer

Uppsalakretsens julbrev 2015

Uppsalakretsens julbrev 2015 Uppsalakretsens julbrev 2015 Till medlemmarna i Uppsala Centerkommunkrets! År 2015 går nu mot sitt slut. Inom Uppsalacentern kan vi lägga ett händelserikt år bakom oss. Aktiviteten har varit hög. Varje

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2017 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt nr 1 våren 2017 Hej! Vi hoppas att ni alla har haft det lugnt och skönt i jul! Det är inte lönt att stressa, för det

Läs mer

Måndag 4 februari kl Parkgårdens mötesplats Entré 30 kr inkl. fika

Måndag 4 februari kl Parkgårdens mötesplats Entré 30 kr inkl. fika Måndag 4 februari kl. 14.30 Parkgårdens mötesplats Entré 30 kr inkl. fika Filmvisning Unga Astrid Onsdag 6 februari kl.14.00 Parkgårdens mötesplats Tillberga Kaffeservering i pausen Vi firar alla hjärtans

Läs mer

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!!

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! MEDLEMSINFORMATION 2019 SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! Till samtliga medlemmar i SKPF avdelning 45 Umeå I Din hand håller Du en informationsfolder från SKPF avdelning 45 Umeå. Foldern innehåller

Läs mer

MEDLEMSINFORMATION

MEDLEMSINFORMATION MEDLEMSINFORMATION 1 2018 Reeli Bendiksen, ledamot i lokalföreningens styrelse, gick bort 14 januari i år. Reeli blev medlem i föreningen 2006 och valdes in som ersättare i styrelsen 2010. Reeli blev 83

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 2011-02-21 Till FMCK Riksstyrelse, hedersledamöter i FMCK RF, samtliga kårer, valberedning samt revisorer INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 FMCK Värmland har tillsammans med FMCK Riksförbund äran att inbjuda

Läs mer

INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD

INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD INFORMATION OM FÖRENINGAR INOM OMRÅDET PSYKISK HÄLSA I KARLSTAD Arbetsmarknads - och socialförvaltningen Vuxenavdelningen 2018-07-02 Arbetsmarknads- och socialnämnden ser civilsamhället (frivilliga organisationer,

Läs mer

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen

Mötesplats Råby. Mötesplats Råby. Råby Centrum Västerås Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen November 2018 Mötesplats Råby Mötesplats Råby Råby Centrum Västerås 021-398771 Ansvarig för verksamheten: Camilla Knutsen Camilla.cecilia.knutsen@vasteras.se Du hittar oss även under: Västerås Stads hemsida:

Läs mer