SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2007-03-08"

Transkript

1 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Pensionärsrådet Beslutande Namn Knut Magnusson, ordf Käthe Wirenstedt, ersättare Bengt Strömgren, ersättare Ragnar Olsson Ethel Schönhult Kjell-Arne Svärd, vice ordf Britt Andersson, ersättare Ann-Britt andersson Gull-Britt Hansson Övriga närvarande (ersättare och tjänstemän) Inga-Lill Malmborn, ersättare Cecilia Rodenstam, områdeschef förebyggande insatser Maria Danielsson, områdeschef särskilt boende Christer Gunnarsson, områdeschef heminsatser Per Mattsson, m, Ingrid Kjellberg, assistent, sekreterare

2 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 Pe 7 Rättelse av Pe 1 Val av ordförande SPF Club 73 föreslår Knut Magnusson som ordförande i pensionärsrådet. SKPF föreslår Knut Magnusson som ordförande i pensionärsrådet. PRO föreslår Kjell-Arne Svärd som ordförande i pensionärsrådet. Votering begäres och verkställes. Sluten omröstning vidtas. Nio röster avgavs, fem röstar för Knut Magnusson och fyra röstar för Kjell-Arne Svärd. att utse Knut Magnusson till ordförande under mandatperioden.

3 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 Pe 8 Information om färdtjänst/sjukresor Ärendet är lyft med anledning av tidningsartikel om Svedala taxi och sjukresor. Myndighetschef Ingegerd Nilsson kunde tyvärr inte närvara vid dagens sammanträde men områdeschef Cecilia Rodenstam informerade att artikeln väckt uppmärksamhet även inom kommunen och att en utredning är på gång. att återkomma till ärendet vid senare tillfälle. _

4 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 Pe 9 Information om planerad utbyggnad på Toftaängen Områdeschef Maria Danielsson informerade om den planerade utbyggnaden på Toftaängen. Vård- och omsorgsplanen räknar med behov av 20 platser inom särskilt boende fram till år Var dessa platser ska finnas har varit mycket diskuterat och även varit en politisk diskussion. Man beslöt att räkna på en eventuell utbyggnad av Toftaängen. En arbetsgrupp bildades bestående av arkitekt, områdeschef Maria Danielsson, enhetschef Ingegerd Eriksson och socialchef Elisabeth Larsson och dåvarande teknisk chef Stefan Gustavsson samt tjänsteman från tekniska förvaltningen. Särskilt boendes största grupp vårdtagare är demenshandikapp följt av gruppen med svårt sjuka personer. Nuvarande lokaler på Toftaängen är inte funktionella för de demenshandikappade som bor där idag. Ett funktionsprogram har tagits fram för utbyggnaden av Toftaängen om antingen 16 eller 24 platser. Aktuellt är 16 nya platser fördelat på två grupper om vardera 8 med inriktning på demensboende. Bostäderna kommer att vara på cirka 32 kvm. Krav som ställts i funktionsprogrammet är färgsättning, bra funktionella rum och bra funktionella dagrum. Huskropparna kommer att vara sammankopplade med huvudbyggnaden vilket gör att man kan göra samordningsvinster med bland annat viss personal. I nästa fas ska arbetsgruppen utökas med anhöriga och personalrepresentanter. Ställning ska tas till om det framtagna funktionsprogrammet ska användas eller ej. Medel för den planerade utbyggnaden på Toftaängen är tillsatta. Frågan om p-platser i anslutning till Toftaängen lyftes av Pensionärsrådet. Tekniska förvaltningen är ansvarig för denna planering. att lägga informationen till handlingarna och att återkomma till ärendet.

5 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 Pe 10 Information om hemtjänsten Ärendet är lyft med anledning av turbulensen i hemtjänsten. Områdeschef Christer Gunnarsson informerade om läget i hemtjänsten. Det har varit en svår tid i hemtjänsten. Enligt vård- och omsorgsplanen ska det ske en årlig ökning med 5 nya ärenden/år men verkligheten har varit 24 nya ärenden Många ärenden är dessutom tunga med behov av mycket hjälp dygnet runt. Vårdtagare med behov av hjälp mer än 4 gånger/dygn har ökat från 115 st till 134 st. Personalresurserna har dock inte ökat. Kommunfullmäktige har gett vård och omsorg uppdrag om alternativt utförande av tvätt och städning. En servicegrupp har bildats inom befintlig personalresurs. Anknytningen till hemtjänst är viktigt i denna grupp. För att få scheman att fungera har hemtjänstgrupper tvingats gå samman till större enheter samt att lägga om sina scheman till att arbeta varannan helg. Ett tillskott på 3 nya tjänster (2 st 75 % samt 1 st 100 %) har gjorts, men detta är fortfarande inte tillräckligt. Från är servicegruppen i full drift med 5 personer. De har fått/kommer att få utbildning i ergonomi och kemikaliehantering. I genomsnitt städar varje person 4 städ/dag. Tina Aldin är enhetschef för servicegruppen. Vinsten i övriga hemtjänstgruppen kan inte ses innan även tvätten är utlagd på entreprenad eftersom att hemtjänstpersonalen ofta städat och tvättat samtidigt. Idag är det 98 hushåll som har hjälp med tvätt. Kommunstyrelsen har nu gett klartecken att tvätten ska upphandlas trots att konkurrenspolicyn ej är klar. En ny enhetschef har tillsatts för all hemtjänstpersonal (utom distrikt 5 Bara Klågerup): AnnChristin Karlsson. Hon har skapat en ny struktur på hemtjänsten. Till exempel har alla vårdtagare nu en kontaktperson. All personal har ett vårdtagarschema utifrån var vårdtagarna bor för att minimera resvägen. På hemtjänst öster fungerar det bra, medan det på hemtjänst väster fungerar någorlunda och en viss resursbrist fortfarande finns. När hemtjänstpersonalen så småningom endast kommer att arbeta med omvårdnad är det viktigt att satsa på kompetenshöjning för all personal. Redan idag satsas på kompetenshöjning via Kompetensstegen, forts

6 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 forts Pe 10 Mål 3 och Miltonprojektet. Till exempel pågår utbildning för personalen i social dokumentation, palliativ vård, demensvård. Det är nu viktigt att grundkompetensen höjs. Vid nyrekrytering av hemtjänstpersonal är kravet undersköterskeutbildning eller motsvarande. Sedan 2 år är larmmottagningen utlagd på entreprenad till Attendo i Örebro vilket fungerar bra. En avancerad logistik används. I april kommer en uppföljning att ske av Attendos uppdrag. Avvikelserna är nu färre än när vi själv skötte larmen. Legitimation för hemtjänstpersonalen har länge varit en svårlöst fråga som det nu tycks finnas en lösning på. Ett system där kommunen själv har möjlighet att utfärda kort, tidsbegränsa kort är eventuellt aktuellt. Hemtjänsten kommer inom det närmaste att få IT-hjälpmedlet Laps-Care för att kunna styra insatserna och göra bra schema. Samarbetet med förebyggande verksamhet har utvecklats under året. Det är viktigt att verksamheterna har de personalresurser som behövs för att kunna möta behoven. Christer Gunnarsson menade att det behövs ett resursfördelningssystem för att styra resurserna rätt. Per Mattsson informerade om att Vård och omsorgsplanen kommer att revideras i år och vårdutskottet har tillsatt en grupp som sin första uppgift har att räkna på resurser. Behovet bör räknas utifrån biståndshandläggarnas beslut och det är viktigt att resurserna finns. att lägga informationen till handlingarna.

7 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 Pe 11 Information om Fixar-Anders Ärendet är lyft med tanke på förre omgångens försöksverksamhet, då efterfrågan visade sig vara dålig och inga medel tillsattes för dess fortsättning. Områdeschef Cecilia Rodenstam informerade om Fixar-Anders som sedan ungefär 1 år tillbaka är anställd som plusjobbare men anställning om 2 år. I dagsläget är Fixar-Anders tjänster ej fullt efterfrågade, varför Cecilia uppmanade till att uppmuntra fler medlemmar att anlita honom. Pensionärsrådet informerade om att man redan i de olika organisationerna har informerat om Fixar-Anders. Kjell-Arne Svärd påpekade att enligt vårdutskottets protokoll finns ett uppdrag att en träff anordnas i Bara norra kommundelarna, där Fixar-Anders och äldrepedagogen presenterar sig för allmänhet. Detta ska vara genomfört senast april Diskussion kring frågan. att lägga informationen till handlingarna.

8 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 Pe 12 Seniordagarna den september 2007 Pensionärsorganisationerna har tillsammans med förebyggande verksamhet bildat en arbetsgrupp som planerar inför seniordagarna som för övrigt sammanfaller med Svedala kommuns 30-års jubileum. En del aktiviteter är redan inlagda i programmet. Tanken är att pensionärsorganisationerna tillsammans med förebyggande verksamhet ska visa upp sina verksamheter och inspirera de pensionärer som ännu inte är aktiva. att lägga informationen till handlingarna.

9 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 Pe 13 Studiebesök på vård och omsorgs arbetsplatser Föreligger förslag på dag för studiebesök för pensionärsrådet på vård och omsorgs arbetsplatser: torsdagen den 19 april kl Önskemål framfördes från pensionärsrådet om att besöka de tre stora äldreboenden, Holmagården, Solgården och Toftaängen med avslutande lunch på något av boendena. Cecilia Rodenstam planerar studiebesöket utifrån önskemålen och kallelse kommer att skickas ut till pensionärsrådet. att i enlighet med förslaget fastställa datumen för studiebesöket till torsdagen den 19 april.

10 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 Pe 14 Vänkretsverksamheten Områdeschef Cecilia Rodenstam tog upp ärendet eftersom vänkretsverksamheten allt mer avstannar och en nystart behövs. Vänkretsverksamheten har sitt ursprung i pensionärsrådets utflykt till Tidaholm för cirka 10 år sedan. Tanken är inte att de pensionärer som startar eller besöker verksamheter ska behöva någon föreningstillhörighet, utan att enskilda ska kunna starta t ex lokala caféträffar. Det är trygghetsskapande att man utifrån sitt boende har möjlighet att träffas inom bostadsområdet. Diskussion kring frågan. att resonera och diskutera frågan inom de respektive pensionärsorganisationerna samt att återkomma till ärendet vid ett kommande sammanträde.

11 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 Pe 15 Sammanträdesdagar för pensionärsrådet 2007 Föreligger förslag till sammanträdesdagar med start kl för pensionärsrådet 2007 enligt följande: 19 april sammanträdesrum 5 14 juni sammanträdesrum 5 23 augusti sammanträdesrum 5 25 oktober sammanträdesrum 5 20 december julavslutning att fastställa sammanträdesdagarna enligt förslaget.

12 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 Pe 16 Skrivelser och meddelanden Kommunfullmäktige Förslag till budget för 2007 och flerårsbudget för Kommunstyrelsen Kommunsamråd med Skånetrafiken om regionbuss, tåg, närtrafik samt tillköp av trafik inför trafikåret 2007/2008 Kommunledningen - Kommunsamråd om regionbuss, tåg, närtrafik samt tillköp av trafik inför trafikåret 2007/2008 Vårdutskottet - protokoll protokoll protokoll _ Räddningsverket - Fredag den 13 april 2007 är ingen olycksdag! att lägga skrivelser och meddelanden till handlingarna _

13 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 Pe 17 Referensgrupp för handikapp- och tillgänglighetsfrågor Tidigare fanns ett handikappråd och därefter en referensgrupp för handikapp- och tillgänglighetsfrågor, vilkas mandat gick ut vid årsskiftet. I vårdutskottet har frågan lyfts under hösten 2006 och överlämnats till Kommunstyrelsen för eventuell tillsättning av en ny referensgrupp för handikapp- och tillgänglighetsfrågor. att när Kommunstyrelsen tillsätter referensgrupp för handikapp- och tillgänglighetsfrågor önskar pensionärsrådet vara representerade i denna grupp.

14 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 Pe 18 Ansvarig tjänsteman i pensionärsrådet Frågan har lyfts i vård och omsorgs ledningsgrupp: om pensionärsrådet önskar ha stöd av ansvarig tjänsteman vid beredning och sammanträden. Enligt pensionärsrådets reglemente har de endast stöd av en sekreterare. att man fortsatt önskar stöd av en sekreterare samt att ansvariga tjänstemän kallas till pensionärsrådets sammanträden efter hand som ärendena framlägges.

15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15 Pe 19 Möbler och AV-utrustning på Folkets hus i Svedala och Bara Pensionärsrådet menar att möblemanget på Folkets hus både i Svedala och Bara är undermåligt och behöver rustas upp/lagas. att överlämna ärendet till Fritidsnämnden som ansvarar för möbler och AV-utrustning på Folket hus i Svedala och Bara.

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2007-08-23

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2007-08-23 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Pensionärsrådet Beslutande Namn Knut Magnusson, ordförande (SPF) John Wallén (SPF) Karl-Axel Persson, (SPF) Herman Henriksson (PRO) Ragnar Olsson (PRO)

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2007-06-14

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2007-06-14 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Pensionärsrådet Beslutande Namn Knut Magnusson, SPF Cl 73, ordf Johan Wallén, SPF Club 73 Karl-Axel Persson, SPF Club 73 Herman Henriksson, PRO Ragnar

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Toftaängen 2017-02-16, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-9 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson Utses

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2008-02-14

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2008-02-14 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Pensionärsrådet Beslutande Namn Knut Magnusson, ordf (SPF) John Wallén (SPF) Käthe Wirenstedt, ersättare (SPF) Herman Henriksson (PRO) Ragnar Olsson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svedala kommun, sammanträdesrum, Torup, kl 13:30-15:30 Beslutande Övriga deltagare Björn Jönsson, PRO, ordförande Britt Andersson, PRO Tommy Rosenberg,

Läs mer

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala , kl 13:30-14:15. Paragrafer 1-8. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2 Plats och tid Lokal Sjödiken, kommunhuset, Svedala 2019-01-17, kl 13:30-14:15 Paragrafer 1-8 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-16:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-16:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2017-11-30, kl 13:30-16:00 Paragrafer 40-57 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer 1-7. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer 1-7. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Sjödiken 2016-02-25, kl 13:30-15:00 Paragrafer 1-7 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:00. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2015-12-10, kl 13:30-15:00 Paragrafer 51-58 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande 1-6 Ledamöter Siv Nilsson PRO vice ordförande, ordförande 7-8 Solbritt Lindborg

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:45. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:45. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare PENSIONÄRSRÅDET Plats och tid Kommunhuset, Torup 2018-06-07, kl 13:30-15:45 Paragrafer 27-35 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Amanda Hallqvist Underskrift ordförande

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2017-09-21, kl 13:30-15:30 Paragrafer 31-39 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Christer

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare PENSIONÄRSRÅDET Plats och tid Kommunhuset, Torup 2018-02-01, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2 Plats och tid Heminsatsernas Hus, Storgatan 5 2017-04-20, kl 13:30-15:30 Paragrafer 10-21 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Sjödiken 2015-10-29, kl 13:30-15:30 Paragrafer 42-50 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Närvarolista pensionärsrådet

Närvarolista pensionärsrådet PENSIONÄRSRÅDET Plats och tid Stella dagcentral, Almgatan 10, Svedala 2018-09-20, kl 13:30-15:30 Paragrafer 35-47 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 11:00-12:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 11:00-12:30. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset, Torup 2016-09-19, kl 11:00-12:30 Paragrafer 25-26 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Christer

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-14:30. Paragrafer 8-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-14:30. Paragrafer 8-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2016-03-23, kl 13:30-14:30 Paragrafer 8-9 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svedala kommun, sammanträdesrum, Torup, kl 13:30-15:00 Beslutande Övriga deltagare Björn Jönsson, PRO, ordförande Britt Andersson, PRO Christer Sjöström,

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Service och om- vårdnad för äldre och funktionshindrade Omsorgsbroschyr08_version2.indd 1 08-05-27 07.20.58

Service och om- vårdnad för äldre och funktionshindrade Omsorgsbroschyr08_version2.indd 1 08-05-27 07.20.58 Service och omvårdnad för äldre och funktionshindrade Omsorgsbroschyr08_version2.indd 1 08-05-27 07.20.58 Kommunens verksamhet inom Vård och omsorg ska ge äldre och funktionshindrade möjlighet att leva

Läs mer

Anslag/Bevis. Solgårdens äldreboende, Klågerup , kl 13:50-15:20. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2

Anslag/Bevis. Solgårdens äldreboende, Klågerup , kl 13:50-15:20. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2 Plats och tid Solgårdens äldreboende, Klågerup 2017-06-20, kl 13:50-15:20 Paragrafer 22-30 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Närvarolista Pensionärsrådet

Närvarolista Pensionärsrådet Plats och tid Toftaängen, Toftavägen 37 2016-06-16, kl 13:30-15:30 Paragrafer 18-24 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn

Läs mer

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, måndag 9 november 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Maud

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2006-06-15

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Pensionärsrådet 2006-06-15 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Pe 9 Information om inventering av tillgänglighet enligt Boverkets författningssamling BFS 2003:19 Ann Ericsson informerar om den inventering tekniska nämnden låtit

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.00 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen Art: Sammanträde med pensionärsrådet Tid: Torsdagen den 20e september 2018 Pensionärsorganisationernas förmöte 08.30-09.30 Pensionärsrådsmötet ordinarie möte 09.30-12.00 Plats: Akka B, Backa kulturhus,

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:15. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:15. Paragrafer Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2016-04-28, kl 13:30-15:15 Paragrafer 10-17 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Joakim Thuresson Underskrift ordförande Christer Hejdenberg

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl 2011-02-08 1 (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl. 13.00-16.00 ande Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Kjell-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Äldreomsorgsnämnden PRO PRO PRO PRO SPF Sätila Fristående

Läs mer

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 MINNESANTECKNINGAR 2011-12-02 Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 2011-12-02 Närvarande:

Läs mer

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen

Stadshuset, Kommunledningsförvaltningen 1(14) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 08:30-12:15 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (10) 2011-11-24 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl 13.00-15.10 ande Lars-Göran Wiberg (C), ordförande Siv Nilsson PRO, vice ordförande Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Ruth Wernolf-Nyberg,

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 17-1 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum Isaberg 1 Gislaved, kl. 08.30-1 1.50 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson, ordförande Kjell Thelin, förste vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (11) 2011-05-31 1 (11) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Siv Nilsson, PRO Ingegärd Jönsson, PRO Pauli Petersson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 25 november 2011 kl 10.00-12.00 Beslutande Knut Jansson, ordf SN Stina Hesselborn-Ek Staffan Nilsson Britt Bast Elsie Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 13 Val av justerare... 17 14 Godkännande av ärendelista... 18 15 Föregående sammanträdesprotokoll... 19 16 Information från kommunledningen... 20 17 Fler boulebanor vid Margaretas Park i Mullsjö...

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Knut Erik Skogh, PRO Jan Lindberg, PRO Birgit Hamfeldt,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 28 Val av justerare... 35 29 Godkännande av ärendelista... 36 30 Föregående sammanträdesprotokoll... 37 31 Gångbanor och trottoarer... 38 32 Tekniska problem och haverier... 39 33 Önskemål om

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 14 november 2016, klockan

Mus-olle, måndagen den 14 november 2016, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.00 Beslutande Ledamöter Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Gunnel Vejdeland, PRO, tjg ers för Eivor Eriksson, PRO Örjan Persson, PRO Viola Ekavall,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen)

Beslutande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-21 Tid Kl 09.00 11.40 Plats Stadshuset, Kalmar Omfattning 27-35 ande Birgitta Elfström (s) ordf (kommunstyrelsen) Hans Johansson vice ordf

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Bernt Idehed (PRO Bromölla) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 15.50 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen)

Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) KALMAR KOMMUN Pensionärsrådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-04-15 Tid Kl 09.00 11.30 Plats Sammanträdesrummet Magistern, Kalmar Omfattning 14-25 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28.

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2011-09-21 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Inga-Lill Thim (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - Kommunala pensionärsrådet 2015-02-19 Blad 1 (12) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 13-15 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Verner Hammar (S) Christine Nilsson Lif (PRO)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.00 14.00 ande Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Anneli Persson (S) Agneta Lenander (V), tjg ersättare för

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Folkets hus salen, Sommarlust

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Folkets hus salen, Sommarlust PROTOKOLL 1 (8) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Folkets hus salen, Sommarlust Förtroendevalda Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S) Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander,

Läs mer

Tommy Nilsson (S) ordförande kl 10.30-11.15, Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson, PRO

Tommy Nilsson (S) ordförande kl 10.30-11.15, Rolf Delcomyn (S), Lars-Åke Magnusson, PRO SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 Beslutande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande kl 09.00-10.30 Ledamöter Ingegärd Jönsson PRO Pauli Petersson SPF Ulla

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENS IONÄRSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 15.15 Beslutande Margaretha Gadde Jenn ische (M), ordförande Ulla Odhner (S) Karin Malmberg (SPF) Rune

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Stig Nordling (PRO) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Birgitta Frödin (SPF) Jan

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 13:15-14:55 Beslutande Patrik Ströbeck (M), ordförande, KS Valter Johansson, vice ordförande, PRO Bo Dahlqvist (PF), KS Torgny Lindau (PF), SN Gertie Lexén,

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-12-01 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00-12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Protokoll nr 9 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds (SPR) sammanträde måndagen den 14 oktober kl

Protokoll nr 9 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds (SPR) sammanträde måndagen den 14 oktober kl Stadsdelsnämndens pensionärsråd Protokoll Sida 1 (5) 2013-10-14 Protokoll nr 9 fört vid stadsdelsnämndens pensionärsråds (SPR) sammanträde måndagen den 14 oktober kl.12.30-15.00 Justerat 2013-10-17 Lena

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 18 april 2011, kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Kjell Klasson, SPF Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson, PRO Lis-Britt Berring, PRO Elving Claesson, byggnadsnämnden Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-16.30. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Bertil Hansson, SPF Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert

Läs mer

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille

Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille Dag: Tisdag 9 mars 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Plats: Konferensrummet, Forellen plan 1, Partille Närvarande: Ledamöter Pia Karlsson, ordf. VON Leif Andersson VON Marianne Sjögren KS (kommunstyrelsen) Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 8

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 8 Kommunala pensionärsrådet 2010-12-07 Sidan 1 av 8 Plats och tid Gudarpsgården, Tranemo kl.13.30 16.00 Beslutande Tjg. Ersättare Icke tjg.ersättare Övriga deltagare Stefan Hjertén (M), ordförande Anita

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

31 maj 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby

31 maj 2016 kl , Sessionssalen i kommunhuset i Broby Sida 1 av 6 Tid och plats 31 maj 2016 kl. 14.30 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C) Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Lennart Bengtsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 18 mars 2011 kl 10.00-12.00 Beslutande Knut Jansson, ordf SN May Mossberg SPF Birgitta Åseby SPF Thore Hermansson Elsie

Läs mer

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Hägersten-Liljeholmens sdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (7) fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-01-24 Närvarande: Gunnar Carlsson ordförande, SPF Seniorerna

Läs mer

Motion om seniorernas hus svar

Motion om seniorernas hus svar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-11-27 17 (31) Ks 413 Motion om seniorernas hus svar Dnr 2018/180-109 Harald Hjalmarsson (M) och Yvonne Nilsson (M) har den 18 maj 2018 lämnat in en motion om

Läs mer

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt Teknisk chef Peter Månsson 22. Birgitta Schmidt

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt Teknisk chef Peter Månsson 22. Birgitta Schmidt Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 22 november 2011 kl 17.00-18.45 Beslutande Lars Jonehög, (SN) ordf Lennart Andersson (BoM) Ulla-Britt Svensson (BUN)

Läs mer

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare Sida 1 av 5 Tid och plats 12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Bengt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Jan Nilsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Jan Nilsson. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Förvaltningshuset, Tallåsenrummet 13:15-14:45 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Ingegerd Pettersson, PRO Ingvar Pettersson,

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2015-03-13 1 (7)

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2015-03-13 1 (7) Sida Kommunala Pensionärsrådet (KPR) 2015-03-13 1 (7) Plats och tid Kommunhuset Mönsterås, den 13 mars 2015, kl. 09.30-11.30. Beslutande För pensionärsföreningarna Inger Danielsson, PRO Mönsterås Gunnar

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet 1(12) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jane Holmström Björkman. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdagen den 8 september 2016, klockan 09.00-11.45 Beslutande Övriga deltagande Jane Holmström Björkman,

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 26 januari 2017 kl 18:30 20:45 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

1 (7) Pensionärsrådet

1 (7) Pensionärsrådet 2016-09-22 Sida 1 (7) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Garvaren kl 09.30 12.15 ande Ledamöter Tjänstemän Utses att justera Marie-Louice Gunnarsson (M) ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit

Läs mer

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (5) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet 2011-06-14. Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (5) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Helena Öhlund, KS KS vice ordförande Lars-Åke Andersson, DHR Karl-Erik Sjöberg, SPF Jan-Ove Olsson, HRF Anita Karlsson,

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-11.00 Beslutande Kajsa Heed (S), SN, ordf Håkan Karlsson (C), SN Ingemar Jacobson (FP), SN tjg Elof Jonsson

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO

Birgitta Granström, omsorgsnämnden Owe Aronsson, PRO Kjell Andersson PRO Lis-Britt Berring, PRO Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.30-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Nils Olof Bengtsson, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Stefan Jurcic, PRO Gert Larsson, PRO Ulf P

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Karl-Gustav Lindbäck (KV), Ingegerd Torhall (L),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 17 februari 2015 1 Ärendeförteckning vid kommunala pensionärsrådets sammanträde den 17 februari 2015 1 Mötets öppnande 2 Information om trygghetslarm 3 information om Äldres behov i centrum ÄBIC 4 Val

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Skive, kl. 13.30 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Gerd-Else Bergdahl (RPG) Birgitta Frödin (SPF) Maj-Britt Eriksson

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Vårdutskottet 2007-03-08

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Vårdutskottet 2007-03-08 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista Vårdutskottet Beslutande Parti s s s m sd c s s m Namn Lars Schultz, vice ordf Gunilla Edberg Leif Göthed Per Mattsson, ordf Lena Thörnquist Eva Magnusson

Läs mer

Stöd o omsorgschef May Hansson Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Områdeschef Gunilla Dahlin, HVB-hemmet

Stöd o omsorgschef May Hansson Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Områdeschef Gunilla Dahlin, HVB-hemmet 1(7) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, Årjäng, den 14 november kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Janson, ordf Elsie Olsson, SPF, PRO Lisbeth Larsson, SPF Stina Hesselborn-Ek, PRO Staffan Nilsson,

Läs mer

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh

Anette Nilsson, socialchef Camilla Lindström, förvaltningssekreterare Solveig Sjöbladh SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 15 februari 2018, kl 13.00-14.30. Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2015-06-11 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2015-06-11, kl 13 30 15 00 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Stig Danielsson

Läs mer