Godkännande av dagordning. Dagordningen godkänns. Socialchef Eila Medin informerar.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Godkännande av dagordning. Dagordningen godkänns. Socialchef Eila Medin informerar."

Transkript

1 (7) Plats och tid Sal Stinsen Bjurbäcksgatan, kl 09,30-12,00 Beslutande Hugo Grönlund, ordf. Anneli Althini-Mattsson Gilbert Aronson Alf Augustsson Marianne Erlandsson Vivan Petersson Ebbe Svensson Monica Mårdh Siv Lillieborg-Weiber June Eriksson Gunilla Franzén Bengt Petersson Övriga deltagande Lena Limslätt Petersson, sekreterare Stig-Ove Andersson, ordf. socialnämnden Stefan Nyström, vice ordf. socialnämnden Eila Medin, socialchef Lennart Gustafsson, kommunstyrelsen Carina Franzén, avgiftshandläggare Carina Winsth, ekonom socialförvaltningen Anita Bäckström, enhetschef Långasjö/Lindås Anette Isaksson enhetschef Bjurbäcksgatan Utses att justera Alf Augustsson Justeringens plats och tid Socialkontoret Torsdagen den 27 man kl 11:00 Paragrafer Underskrifter sekreterare Lena Limslätt Petersson ordförande Hugo Grönlund justerande Alf Augustsson

2 (7) 14 Mötets öppnande Ordförande inleder med att hälsa alla välkomna och förklarar dagens möte öppnat. 15 Val av justerare Till att justera dagens protokoll föreslås Alf Augustsson. Mötet väljer Alf Augustsson till att justera dagens protokoll. 16 Godkännande av dagordning Dagordningen godkänns. 17 Socialchef Eila Medin informerar. -Handläggartjänster. Det är nu klart att det skall vara 2 st biståndshandläggare. Fördelningen är ej klar ännu men målet är att det skall vara så lika fördelat som möjligt, detta skall ses över i maj månad. Från och med kommer Johanna Hansson att tillträda tjänsten som handläggare. Kerstin Magnusson, Johanna Hansson och Åsa Gustafsson kommer att vara placerade på Tallbacken. Kerstin Magnusson och Johanna Hansson handlägger även färdtjänsten på de områden de ansvarar för. -Läkemedelsgenomgång. När det gäller läkemedelsgenomgång följer man hemsjukvårdsavtalet.

3 (7) Det är läkemedelsgenomgång 1 gång per år och detta skötes i samverkan med ansvarig läkare, kommunsjuksköterska och vårdpersonal, i vissa fall är även den enskilde och anhöriga med. Bra samarbete med Hälsocentralen. Ofta sker läkemedelsgenomgången i samband med den årliga receptförnyelsen. Kommunsjuksköterskorna har ett mycket gott samarbete med doktorerna på Hälsocentralen -Munhälsa. Tandhygienist från Torsås kommer att ha hand om munhälsan på våra äldreboende. Munhälsobedömningar skall göras och omsorgspersonalen skall få utbildning. Detta kommer att startar under hösten. Detta utesluter dock inte tandläkarbesök. -Tillsynsbesöket i Algutsboda. Det har ej inkommit något skriftligt besked från Socialstyrelsen ännu men de har haft kontakt med enhetschefen i Algutsboda och kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska och enligt detta telefonsamtal fanns det inget att anmärka på. Skriftligt besked kommer att skickas och KPR kommer att bli informerade om detta vid mötet Ansökningar Rapport om ansökningar till korttidsboende, särskilt boende och hemtjänst för 1:a kvartalet Korttidsboende 17 ansökningar har inkommit. 17 bifall. 0 avslag. -Särskilt boende 7 ansökningar har inkommit. 7 bifall. 0 avslag. Hemtjänst 114 ansökningar inkommit. 114 bifall. 0 avslag. Hemtjänstansökningar fördelat per område: Algutsboda 24 beslut. Emmaboda Norra 5 beslut. Emmaboda södra 14 beslut. Esplanaden 12 beslut. Långasjö 20 beslut. Lindås 18 beslut.

4 (7) Vissefjärda 21 beslut. -Färdtjänst. Det pågår en genomgång av alla färdtjänstbeslut som gått ut samt även nya ansökningar. 77 ansökningar har inkommit 73 bifall 4 avslag 19 Information av avgiftshandläggare Carina Franzén och ekonom Carina Winsth V g se bifogad avgiftslista Monica Mårdh och Alf Augustsson önskar information om hur avgifterna räknas ut samt hur man ligger i spannet. Ekonom Carina Winsth kommer till KPRs möte och informerar om avgifter. Eila Medin informerar om hemsjukvården vid KPR Statusrapport Demensteam i Emmaboda Anette Isaksson och Anita Bäckström informerar om hur arbetet fortlöper med demensteam i Emmaboda. Man har nu kommit så långt att ett förslag utarbetats som tas upp på socialnämnden i maj månad. V g se utredningen som skickades ut med kallelsen till KPRs möte. Silviasystrar går ut under våren och har 60 högskolepoäng. Monika Mårdh tycker att organisationsschemaförslag 1 är bra och önskar att detta skall starta under hösten. Monika Mårdh önskar också en rapport om starten vid KPRs möte Eila Medin svarar att när socialnämnden tagit beslut så kommer demensteamet att starta upp så fort som möjligt. Stig Ove Andersson menar att detta är mycket bra och att det är ett steg i rätt riktning och håller med om att organisationsschema 1 ger tydlighet i hur man skall arbeta. Frågan kom upp om fler kommuner har Demensteam. Eila Medin svarar att det är ganska vanligt i hela landet. Eftersom varje kommun är unik så har man arbetat fram ett Demensteam med hänsyn till vad som är bäst för Emmaboda kommun.

5 (7) 21 Statusrapport Anhörigstöd i Emmaboda Anhörigstöd gäller hela förvaltningen såsom äldreomsorgen, LSS, Individ- och Familjeomsorgen, Socialpsykiatrin. Man har gjort intervjuer med flera verksamheter i kommunen bl a Individ- och familjeomsorgen, Irene Öberg (landstinget), HSL, Rehab-enheten, Annelie Robert (LSS barn/ungdom), där man bland annat frågat om vad som behöver byggas ut för att anhörigstödet skall bli så brett som möjligt. Nätverksgrupp bör bildas där man kan stötta och stödja varandra. Individ- och familjeomsorgen har även startat en arbetsgrupp som arbetar med denna fråga. Monika Mårdh önskar få anhörigstödsrapporten skickas som remiss till KPR, önskar få den medskickad protokollet. Alf Augustsson menar att det är mycket viktigt att brukarorganisationerna får yttra sig i denna fråga. 22 Socialnämnden informerar -Kommunala kommunikationer. Informationsbrister till allmänheten hur trafiken fungerar på landsbygden. Man arbetar med att kartlägga var personer över 80 år bor i kommunen. Arbetet pågår och man skall ta fram ett underlag för att se om förändringar behöver göras i kollektivtrafiken. När det gäller färdtjänsten måste man ta fram underlag som skall diskuteras och material kommer att delas ut. När det gäller handläggningen av färdtjänsten så har det ej gjorts något fel utan handläggningen styrs av lagstiftning där färdtjänst grundar sig på funktionshinder och ej var man är bosatt i kommunen. Man har börjat arbeta fram ett undantag till gällande regler för att ge möjlighet till handläggare att ha en smidigare hantering när det gäller färdtjänstbeslut. KPR kommer att vara med i diskussionen. Bengt Petersson informerar om att 11 bussar står till förfogande för flexkörning men är endast tillgängliga 2 dagar i veckan och man kan endast åka till och från Emmaboda tätort.. Diskussion kring detta. När det gäller undantaget till gällande regler för färdtjänsten önskar Alf Augustsson att brukarorganisationerna får se denna och lämna in åsikter innan beslut tas. Inbjudan från kommunstyrelsen att lämna in yttrande på -tillägg i Reglemente för färdtjänst och riksfärdtjänst-, detta skickas med protokollet.

6 (7) Vivan Pettersson undrar om det finns någon övre gräns på hur många färdtjänstresor man får gör. Det finns ingen gräns om det ej i beslutet är begränsat. -Ekonomiska situationen. Enligt Eila Medin är det i dagsläget ett minus på ca 2 miljoner. Förhoppningen är att ungdomsboendet och de två teamen som startar upp skall kunna dra ner kostnaderna på sikt. Placeringar kostar mycket pengar men det är något som alltid kommer att finnas. Däremot kan ungdomsboendet och teamen minska behovet av placeringar. -Utemiljön. Stig Ove Andersson informerar om att det finns pengar avsatta för utemiljöerna på äldreboendena i kommunen. Detta gäller dock ej Bjurbäcksgården som EBA äger. Man skall se över hur man skall göra med Bjurbäcksgården. Monika Mårdh önskar medverkan från brukarorganisationerna när planeringen av utemiljöerna påbörjas. 23 Kommunstyrelsen informerar Lennart Gustafsson informerar. Färdtänsten och kolleiktivtrafiken är en stor fråga. Om kollektivtrafiken skulle fungera så skulle det inte vara problem med färdtjänsten. Viktigt att KPR får yttra sig i denna fråga. Den ekonomiska situationen är trots befolkningsminskningen bra. Lennart Gustafsson tycker att socialnämnden har klarat av den ekonomiska biten bra. Överskottet från föregåendet år har delats upp där en del av pengarna går till utemiljön på servicehusen samt att pengar går till en ny bubbelpool i simhallen. Alf Augustsson poängterar vikten av att KPR får vara med och yttra sig när det gäller äldreomsorgsbudgeten. Viktigt att genomlysningen av de olika nämndernas budget blir genomförd tills 2011 års budget skall göras. Lennart Gustavsson och Stig Ove Andersson anser också att det är viktigt med en genomlysning. Detta borde bli någon gång under hösten. Viktigt att en opartisk information ges angående detta.

7 (7) 24 Ärende från föregående protokoll som inte är besvarade -Synpunkter angående äldrebarometern. Alf Augustsson informerar hur arbetet med äldrebarometern fortskrider. Det har kommit in 160 förslag, deadline var i mitten på maj. Några kommuner kommer att väljas ut som har föredömliga insatser för sina äldre och dessa kommer att presenteras på Almedalsveckan i Visby. 25 Övrigt Hugo Grönlund informerade att han gått igenom tidigare protokoll och inte funnit några frågor som ej blivit besvarade. -Skrivelse angående Utvecklings och kvalitetsarbete inom Emmaboda kommun. Skrivelsen bifogas protokollet och Monika Mårdh önskar att man diskuterar denna vid nästa KPR Alf Augustsson informerar om att PRO:s Kalmar distrikt har tillskrivit socialminister Maria Larsson och påtalat vikten av att tillsynen skall fungera lika väl som när Länsstyrelsen i Kalmar hade hand om detta. -Minnena och sinnena. Annelie Althini Mattsson läser en artikel från Hällefors och deras trädgård vid ett äldreboende. Poängterar vikten av att utemiljön är viktig för de äldre. Annelie Althini Mattsson undrar vem som har ansvaret för trädgården vid Bjurbäckgården då hon inte tycker det är någon bra utemiljö. För svar var god se 22. -Monika Mårdh lägger fram ett förslag att biståndshandläggarna kan ha en checklista till den enskilde och dess anhöriga då biståndsbedömning sker. Checklistan bör innehålla information om vad man som enskild och anhörig bör tänka på när den enskilde t ex kommer till äldreboende. T ex vad som gäller hemförsäkringen och att en tilläggsförsäkring behövs. -Information om att nyckelhanteringen i äldreomsorgen skall ses över. 26 Mötets avslutande Ordförande förklarar dagens möte avslutat. Nästa ordinarie möte äger rum den kl. 09,30 Plats Bjurbäcksgården i Stinsen.

Stinsen, Bjurbäcksgatan 46, 2010-09-13 kl 09,30-12,00

Stinsen, Bjurbäcksgatan 46, 2010-09-13 kl 09,30-12,00 2010-09-13 1 (9) Plats och tid Beslutande Stinsen, Bjurbäcksgatan 46, 2010-09-13 kl 09,30-12,00 Hugo Grönlund, ordf. Anneli Althini-Mattsson Alf Augustsson Marianne Erlandsson Ebbe Svensson Olle Henriksson

Läs mer

Ingrid Lindahl Socialkontoret, måndagen den 12 december, kl. 11.00. Paragrafer 25-35. Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16

Ingrid Lindahl Socialkontoret, måndagen den 12 december, kl. 11.00. Paragrafer 25-35. Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16 2011-11-28 1 (8) Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2011-11-28, kl 13-16 Beslutande Gabriela Håveland, ordförande Aina Nilsson, FUB Annelie Danielsson, medicingruppen Eva Andersson, DHR Ingrid

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-11-30 1

Sammanträdesdatum 2015-11-30 1 2015-11-30 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum Rasken, Kommunhuset Emmaboda 2015-11-30, kl. 09:00-12:30 Jarkko Pekkala, (S) ordförande Alf Augustsson, PRO Emmaboda June Eriksson,

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Ingrid Adolfsson, ordförande Göran Eriksson Ingrid Lindahl Aina Nilsson Iwan Adolfsson Eva Andersson Annelie Danielsson

Ingrid Adolfsson, ordförande Göran Eriksson Ingrid Lindahl Aina Nilsson Iwan Adolfsson Eva Andersson Annelie Danielsson 2010-02-22 1 (12) Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2010-02-22 kl 13,00-16,00 Beslutande Ingrid Adolfsson, ordförande Göran Eriksson Ingrid Lindahl Aina Nilsson Iwan Adolfsson Eva Andersson Annelie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 17-1 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum Isaberg 1 Gislaved, kl. 08.30-1 1.50 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson, ordförande Kjell Thelin, förste vice ordförande

Läs mer

Jan Ekström, mötessekreterare Marie Lackenbauer, programområdeschef

Jan Ekström, mötessekreterare Marie Lackenbauer, programområdeschef Plats och tid Lokal Gripen Gislaved, kl. 08.30-11.20 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Gunnel Augustsson, kommunstyrelsen Ulla Petersson, SKPF Lennart Häger, SKPF Ingrid

Läs mer

Michael Karlsson, nämndsekreterare Eila Medin, socialchef Carina Winsth, ekonom Lena Limslätt Petersson Ann-Britt Johansson, MAS

Michael Karlsson, nämndsekreterare Eila Medin, socialchef Carina Winsth, ekonom Lena Limslätt Petersson Ann-Britt Johansson, MAS 2011-04-20 1 (20) Plats och tid Sal Moberg Kommunhuset, 2011-04-20, kl. 08:00 12:00 Beslutande Övriga deltagande Stig-Ove Andersson, s, ordförande Gullvi Dahlöf, s Ingrid Adolfsson, s Gabriela Håveland,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 13.00 16.45 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, KD Eva Svedberg, S Monica Bergh, KD Stig Andersson,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-09 1(8) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-09, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1111 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (29) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 14.00 15.45 ande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m Stig Andersson,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2015-03-02 1 Plats och tid Sammanträdesrum Stinsen Bjurbäcksgatan 46 2015-03-02, kl. 09:00-12:00 Beslutande Övriga deltagande Jarkko Pekkala, (S) ordförande Alf Augustsson, PRO Emmaboda Gösta Karlman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-30 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum Rasken, Kommunhuset Emmaboda 2016-05-30, kl. 09:00-12:00 Jarkko Pekkala, (S) ordförande Pia Kotzan, PRO Emmaboda Berna Welander,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (KPR) Rådet för FunktionsHinderfrågor (RFH) 2011-02-22 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 15 Plats och tid Sophiagården, Söderåkra, kl 15.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ewy Svensson, SN, ordförande Henrik Nilsson Bokor, SN Linda Eriksson,

Läs mer

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 28 Paragrafer nr 55-73 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, 21 november 2016, kl13.30-15.00 Beslutande Leif Andersson, ordförande Roger Holmgren Börje Hermansson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16 2010-09-23 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, torsdagen den 23 september 2010 kl. 9.00 11.45 Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Stig-Ove Andersson, s, ordförande Ann-Charlotte Filipsson, c vice ordförande

Stig-Ove Andersson, s, ordförande Ann-Charlotte Filipsson, c vice ordförande Socialnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-03-23 1 (12) Plats och tid Folkets hus, 2011-03-23, kl. 08:00 12:00 Samt 13.00-16.00 Beslutande Stig-Ove Andersson, s, ordförande Ann-Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved, kl. 08.30 11.30 Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Pentti

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 1 Plats och tid Gripens sammanträdesrum, Stationsallén 5 A, Gislaved Bengt Petersson Lis Melin Kjell Thelin Majken Larsson Rigo Fredriksson Siv Sandahl Uno Ekberg Egon Johansson Rolf Handberg Ordförande

Läs mer

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare

Stefan Tengberg, ekonomichef Margareta Hammarberg, konsult äldreomsorgen Jan Ekström, mötessekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (4) Plats och tid Gripen, Gislaved kl. 08.30 11.40 Bengt Petersson, ordförande Lena Åsberg, socialnämnden Lis Melin, socialnämnden Ulla Petersson, SKPF Pentti Kuhna, Finska

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-02-29 1

Sammanträdesdatum 2016-02-29 1 2016-02-29 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum Rasken, Kommunhuset Emmaboda 2016-02-29, kl. 09:00-12:00 Jarkko Pekkala, (S) ordförande Alf Augustsson, PRO Emmaboda June Eriksson,

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet. Sida 2014-06-12 1 2014-06-12 1 Plats och tid Lokal Fegen Gislaved, kl. 08.30-11.10 Beslutande Bengt Petersson, ordförande Kjell Thelin, socialnämnden Lennart Kastberg, kommunstyrelsen Lennart Häger, SKPF Ulla Petersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6) Vård- och omsorgsutskottet 2012-10-24 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Eva Folkesdotter-Paradis (M), ordförande Monika

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2012-03-19 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee måndagen 19 mars 2012 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 12 maj Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP)

Kommunalt pensionärsråd 12 maj Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP) 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), Ulf Lundström (S) och Åke T Carlestam (MP) Bengt

Läs mer

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK 1(9) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Sara Larsson (s),

Läs mer

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson

Socialnämnden. (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) Marita Pettersson (S), Barbro Olausson (FP), Birgit Ohlsson Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 2013-01-29, klockan 13:30 16:25 (ajounering 14:50-15:00) ande Görel Nilsson (S) ordförande, Susanna Karlsson (S), Monica

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Sammanträdesrum Höörsalen, kl

Plats och tid Kommunhuset, Sammanträdesrum Höörsalen, kl 2016-03-07 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Sammanträdesrum Höörsalen, kl 13.00 15.00 Närvarande Anders Magnhagen, ordförande Maria Truedsson Linda Andersson Claes Sjöberg Inger Karlsson Lena Kristensen

Läs mer

Ingrid Adolfsson, ordförande Ingrid Lindahl, Rörelsegruppen Aina Nilsson, Psykgruppen Annelie Danielsson, Medicingruppen

Ingrid Adolfsson, ordförande Ingrid Lindahl, Rörelsegruppen Aina Nilsson, Psykgruppen Annelie Danielsson, Medicingruppen 2011-02-28 1 (10) Plats och tid Sal Lövsalen kommunhuset, 2011-02-28 kl 13,00-16,00 Beslutande Ingrid Adolfsson, ordförande Ingrid Lindahl, Rörelsegruppen Aina Nilsson, Psykgruppen Annelie Danielsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen klockan 13.30-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagare

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 24 mars 2015 kl 08:30 11:30 Beslutande Britt-Marie Johansson (M)ordf Yvonne Simonsson (S) 2:e vice ordf Eva A Johansson

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist. Anna-Greta Adamsson Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Elisabeth Karlsson Maj Johansson

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Torbjörn Rönnkvist. Anna-Greta Adamsson Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Elisabeth Karlsson Maj Johansson PLATS Odengatan 34, konferensrummet KL 8,30 11,45 Ordförande Torbjörn Rönnkvist Birgitta Johansson Anna-Greta Adamsson Ingemar Dahlström Bert Nordqvist Elisabeth Karlsson Maj Johansson ÄO-nämnden PRO PRO

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 22 maj 2019 kl Gemensamt möte med KPR kl , 12, 13 och 14. Carina Ohlson (C) Ordförande KRF

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 22 maj 2019 kl Gemensamt möte med KPR kl , 12, 13 och 14. Carina Ohlson (C) Ordförande KRF NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 22 maj 2019 kl. 13 15 Gemensamt möte med KPR kl 14 15 11, 12, 13 och 14 Beslutande

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2015-06-16 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdag 16 juni 2015 kl 08:30 12:00 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Eva A Johansson (C ) Åke Jansson (C ) Britt-Marie

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 09.00 11.15 ande Bengt Nilsson Elsie Larsson Märta Pettersson Lucie Hedmar Sivert Bergström Lennart Fäldt Sture Johansson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (27) Socialnämnden 2005-04-20 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 20 april 2005 kl 9.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Gudrun Hallberg (s) (i Leif Petersons ställe)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2017-03-10 1(9) Tid och plats: C-salen i Folkets hus, fredagen den 10 mars, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2015-05-18 kl:10.30-14.00

Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2015-05-18 kl:10.30-14.00 2015-05-18 1 (6) Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2015-05-18 kl:10.30-14.00 Beslutande Jarkko Pekkala, ordförande Jörg Eis, Personskadeförbundet Aina Nilsson, FUB Annelie Danielsson, Svenska

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-14

Sammanträdesdatum Sida 1-14 Sammanträdesdatum Sida 1-14 Socialnämnden 2010-08-18 Plats och tid Kommunledningskontoret, Plenisalen, Mora, kl 08.15-09.15 ande Bernt Persson (S),ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Åke

Läs mer

Ann-Christin Strandqvist

Ann-Christin Strandqvist 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.00 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Ann-Christin Strandqvist (PF) Catharina Tann

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie Jönsson (C)

Läs mer

Carina Leijon, sekreterare Tommy Nyberg, kommunchef 37 Lena Gustafsson, LSS-handläggare 38. Underskrifter Sekreterare Paragrafer

Carina Leijon, sekreterare Tommy Nyberg, kommunchef 37 Lena Gustafsson, LSS-handläggare 38. Underskrifter Sekreterare Paragrafer TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 13 Plats och tid Socialkontoret, Torsås, kl. 18.00 20.00 Beslutande Övriga deltagande Henrik Bokor Nilsson, s, ordf. Mats Nilsson Sonja Johnsson Eva Ulvsgärd

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande, kl 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.50 Beslutande Övriga deltagande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Anita Wallin (MP) ersättare för Carina Nordqvist (S) Emma Madueme (S) ersättare för Lars Jingåker

Läs mer

Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15. ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15. ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. SAMMANTRÄDESTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-05-12 1 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15 ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) Socialnämnden 2016-03-17 1(15) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-17.00 Sammanträdet startar med studiebesök i nya solrummet på Björkhagsgården Ajournering 16.15-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl. 14.00 17.45 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) Socialnämnden. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden

PROTOKOLL 1 (17) Socialnämnden. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Karl-Oskar, Kommunhuset, kl. 08:00 11:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Per Adolfsson, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi Dahllöf, (S)

Läs mer

Kl. 08.15-09.00. Solweig Ericsson-Kurg, nämndansvarig ÄHN. Paragrafer 26-34. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson

Kl. 08.15-09.00. Solweig Ericsson-Kurg, nämndansvarig ÄHN. Paragrafer 26-34. Underskrifter Sekreterare Inga-Lill Claesson Plats och tid Stadshuset, Översikten Kl. 08.15-09.00 Politiker och representanter Anne-Marie Wigertz (m), ordf Wailet Nilsson (kd), ers Gunvor Lundberg (s), ers Margareta Svensson, Nyköpings Demensförening

Läs mer

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 15.00-15.50 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S), ej tjänstgörande Ronnie Faltin (S), ej tjänstgörande Vivianne Pettersson (M), ej tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Socialnämnden. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden

PROTOKOLL 1 (14) Socialnämnden. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Kupén, Bjurbäcksgatan 46, kl. 08:00 12.00 Beslutande Stefan Nyström, (M), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Annika Karlsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi Dahllöf, (S) Susanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Konferensrummet Uret, kl. 13.15-15.45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Jörgen Alkberg (S) Elisabeth Henningsson (S) Elsie-Britt Eriksson (S) Peter Agelii (S) Viveca Andersson

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-06-02 Tjustsalen, kl. 09.00-11.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Leif Aringstam

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Socialnämnden 2004-10-20 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 20 oktober 2004 kl 9.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Leif Peterson, ordförande (s) WiviAnne Hoffman

Läs mer

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD)

Socialnämnden. Linda Söder Jonsson (S), Birgit Ohlsson (FP), Rune Broström (SD) Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, onsdagen den 14 oktober 2015, klockan 14:00-18:20 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Anna-Karin Tornemo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (5) 2012-03-26 6-11 PENSIONÄRSRÅD

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (5) 2012-03-26 6-11 PENSIONÄRSRÅD SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (5) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm, kl 09.00 13.00 Beslutande Lisbeth Lennartsson, kommunstyrelsen Torgny Johansson, SPF, BE Inga-Britt Goderlöv, SPF, NÖ Ingegerd Alderblom-Lindström,

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 20 februari 2013, kl

Socialnämnden (12) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 20 februari 2013, kl Socialnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 20 februari 2013, kl 13.00 14.30 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s), ordförande Bernt Westerhagen (c), ersättare för Anne-Marie

Läs mer

Socialnämnden (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl

Socialnämnden (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl Socialnämnden 2012-11-21 1 (11) Plats och tid: Miljökontoret,Orsa onsdagen den 21 november 2012, kl 09.00 11.20 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 24 augusti 2017, kl. 13:00-17:00, med ajournering mellan kl. 13.00-13.15 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) till

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-05-06 6 Plats och tid Hjernet, 2010-05-06 kl 9.30 11.00 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Bertil Nilsson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön PLATS Hamngatan 12, Tingsön KL 13,15 16,45 Ordförande Robert Sten Ingemar Dahlström, PRO Doris Carlsson, PRO Laila Nydahl, PRO Bertil Larsson, SPF Elisabeth Karlsson, SPF Hans Lundgren, SKPF Suppleanter

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, 2013-09-04 kl 08.30 12.00. P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Mona Gustavsson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Gunnel Nyberg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Västergården, Askersund, den 14 september 2010, kl 13.00-16.30 Beslutande Siv Ahlstrand (S), ordförande Johan Calais (S) Lennart Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(20)

Sammanträdesprotokoll 1(20) Sammanträdesprotokoll 1(20) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S) ordförande Christer Wallin (S) 1:e vice ordförande Åke Andersson (V) Fredrik Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(24)

Sammanträdesprotokoll 1(24) Sammanträdesprotokoll 1(24) Plats och tid IFO konferens, Öjersbogården, 15.00-19.10 ande Övriga närvarande Inga-Stina Hesselius (S) ordförande Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S) tjg ersättare Åke

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist

Marianne Ahlqvist. Annika Forslin. Birgitta Medin. Marianne Ahlqvist Protokoll 1 (10) Plats och tid: Forsa Rehab, Fredens Kulle, kl 13:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Birgitta Medin (M) ordf Majvor Westberg-Jönsson (S) Roland Lodén (PRO) Gösta Larsson

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-11.00 Beslutande Kajsa Heed (S), SN, ordf Håkan Karlsson (C), SN Ingemar Jacobson (FP), SN tjg Elof Jonsson

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer