Företagspresentation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Företagspresentation"

Transkript

1 Företagspresentation

2

3 Tätningslösningar för global framgång Roxtecs kabel- och rörgenomföringar står för trygghet och driftsäkerhet. Tätningssystemet är utformat för att alltid passa kablar och rör som dras genom väggar, golv och tak. Multidiameter är vår uppfinning för anpassning till kablar och rör i olika dimensioner. Den bygger på gummimoduler med avskalbara lager. Den flexibla lösningen är till stor hjälp för såväl ägare som ingenjörer och installatörer i olika projekt världen över. Tätt för säkerhets skull Våra tätningar skyddar människor och tillgångar från risker som kan orsakas av eld, gas, vatten, damm, skadedjur, elektromagnetisk störning och till och med explosioner. Tätningarna reducerar även vibrationer och buller. Kundens behov i fokus Vi utvecklar och tillverkar kompletta och hållbara lösningar för att möta det ökande behovet av säkerhet och effektivitet inom olika områden och branscher. Vår satsning på kvalitet har gjort oss till den världsledande leverantören av modulbaserade tätningar för kablar och rör.

4

5 Utveckling för ökat kundvärde Vi har ett nära samarbete med våra kunder för att kunna skräddarsy nya lösningar utefter deras specifika behov. En lösning från Roxtec underlättar planering och design, snabbar upp installationsarbetet och minimerar behovet av lager, material och logistik. Den underlättar också för användaren när det gäller att hantera överraskningar ute på fältet avseende kablarnas eller rörens dimension, antal eller material. Redo för framtiden Roxtec-tätningar fungerar med förkontakterade kablar och har inbyggd reservkapacitet för uppgraderingar. Användaren ökar sin konkurrenskraft, eftersom det är möjligt att lägga till ett flertal kablar och rör utan extra kostnad. Roxtec garanterar effektivitet genom investeringens hela livscykel. Certifierat skydd Vårt tätningssystem är certifierat av alla stora klassificieringssällskap. Med 285 registrerade certifikat, inklusive flera IECEx/ATEX och MED, samt 430 tester och godkännanden, är vi nummer ett i vår bransch.

6

7 Vårt förstklassiga servicekoncept Vår ständiga tillväxt är inte enbart grundad på framgångsrika tätningslösningar. Vi har engagerade medarbetare och en företagskultur som inspirerar till hög kvalitet och produktivitet. Våra kunder väljer ofta Roxtec för att de vill ha en snabb och flexibel leverantör. De kan räkna med oss när det gäller pålitliga produkter, snabb återkoppling och direktleveranser från lokala lager. Global samarbetspartner Vi lyssnar på våra kunder och hjälper dem att hitta den optimala tätningslösningen. Många uppskattar också vår förmåga att ge service och support till kunder på global basis och i internationella projekt. På så vis utveckas en relation med en ny kund gärna till ett långvarigt samarbete. Bidrar med expertis Vi bistår även med designtjänster, mjukvara för planering samt installationsträning ute på fältet, allt för att hjälpa våra kunder att minimera risker och spara tid och pengar. Roxtecs lösning består inte bara av en smart produkt. Vi erbjuder ett helt koncept.

8 Lokal närvaro världen över Vi är ett globalt företag med en stark lokal närvaro. Genom att finnas på plats kan vi stötta våra kunder genom alla faser i deras projekt från design till installation. Vid vårt huvudkontor i Karlskrona, i sydöstra Sverige, har vi omfattande resurser inom forskning och utveckling, såsom en designoch konstruktionsavdelning och ett tekniskt center med test- och brandlabb. Vi har dotterbolag över hela Europa och i strategiska regioner som Australien, Brasilien, Kina, Indien, Japan, Mexiko, Singapore, Sydkorea, Förenade Arabemiraten och USA. Vi skapar marknader Vi satsar konstant på att utveckla attraktiva tätningslösningar för olika branscher och geografiska områden. Genom våra dotterbolag och vårt nätverk av distributörer och agenter ser vi till att produkterna är tillgängliga på mer än 70 marknader. Och vi utforskar alltjämt nya marknader. Global tillgänglighet Leveransprecision är A och O. Vi är stolta över att vi kan leverera tätningsprodukter och erbjuda lokal support varhelst och närhelst det behövs. Vi har styrkan att säkerställa lokal närvaro på marknaden och se till att Roxtec fortsätter att vara världens mest tillgängliga kabel- och rörgenomföringar.

9 Fakta och siffror om Roxtec Grundat i Sverige 1990 av Mikael Blomqvist Privatägt av Mellby Gård Holding AB VD: Mikael Helmerson Styrelseordförande: Hans Stråberg Uppfinnare av Multidiameter och Roxtecs tätningssystem Kunder på mer än 70 marknader 23 dotterbolag världen över Certifierat enligt SS-EN ISO 14001:2004 och SS-EN ISO 9001:2000

10 Gränslösa möjligheter Vårt tätningssystem används som standardlösning i allt fler krävande miljöer, sektorer och branscher på land, till havs och under jord. Vi tillhandahåller tätningslösningar för en mängd applikationer inom våra sju huvudsegment: telekom, tillverkningsindustrin, byggna tion, kraft, marin, olja & gas offshore samt processindustri/tung industri. Vi sprider kunskap Då vi förordar smarta lösningar och en effektiv användning av ny teknik är vi redo att ta oss an vilket kundbehov som helst när det gäller kabel- och rörgenomföringar oavsett bransch. Vi, och våra kunder, kommer oavbrutet på nya applikationsområden för produkterna. Tack vare vår satsning på flexibilitet och ständig utveckling kan vi utforska nya marknader och segment. Processindustri/Tung industri Roxtecs lösningar specificeras av många världsledande ingenjörsfirmor och används i ett flertal av de största projekten inom tung industri. Telekom Roxtecs produkter fungerar effektivt både för fasta och mobila telekomnät. Bland våra kunder märks China Mobile, Ericsson, Nokia Siemens Networks, Reliance och Vodafone.

11 Olja & gas offshore Roxtecs tätningslösningar återfinns i ett flertal av världens största projekt inom olja, gas och petrokemi. Kraft Kraftsegmentet inkluderar kärnkraft, vindkraft och överföring & distribution. Bland våra kunder märks AREVA, ABB, Gamesa Eolica, Iberdrola, Vattenfall och Vestas Wind Systems. Tillverkning Våra tätningar används i elskåp, generatorer & turbiner, robotar, järnvägsfordon, teknik och utrustning för spårtrafik samt fordon av kunder som ABB, Bombardier, GE, Komatsu Mining och Siemens. Byggnation Du finner tätningar från Roxtec i infrastruktur samt kommersiella och avancerade byggnader såsom Berlin Hauptbahnhof, Boston Central Artery Tunnel och vattenreningsverket Bailonggang. Marin Några av våra kunder inom varvsindustrin för kryssningsfartyg och lyxjakter samt militära och kommersiella fartyg är Fincantieri, Hyundai Heavy Industry, Meyer Werft, Samsung, STX Europe och US Navy.

12 Roxtec fältrapport processindustri Designerns val för bästa värde Norska Statoil investerar i utvinning av tung råolja från den kanadensiska oljesanden. För att kunna hantera säkerhetsrisker och extremt höga arbetskostnader valde det globala oljebolaget tätningar från Roxtec. Säker och effektiv Dollarprojekt i miljardklassen i kostnadsintensiva avlägsna områden tillåter inget risktagande. Istället krävs allt från prefabricerade byggnader till pålitliga brandklassade och vattentäta kabelgenomföringar. Roxtecs tätningar används exempelvis kring en mängd kraftkablar, som kommer upp genom golvet i motorkontrollrummen. De skyddar på så vis utrustningen mot fukt, damm och explosioner. Spara tid och utrymme Med Roxtec fick vi bättre tätning och sannolikt lägre arbetskostnader, säger Kolja de Regt, elektroingenjör på KDR Consulting Ltd och representant för ägaren i Statoil Leismer-projektet. Istället för att på plats borra enskilda hål i varje motorkontrollrum kunde vi täta samtliga kablar i några få öppningar. Att spara tid ute på fältet är det som räknas. Förmannen Tristan Gullickson på Integral Energy Services instämmer: Det skulle ha tagit lång tid att borra alla de där hålen och sedan täta kablarna en och en med förskruvningar. Enkelt att utöka Produktionen kommer att öka gradvis under minst 20 år. Den inbyggda reservkapaciteten i tätningarna från Roxtec gör det lätt att lägga till kablar och utrustning så fort behovet uppstår. Tätningarna kan installeras kring befintliga kablar i driftsatta motorkontrollrum och medger användning av förkontakterade kablar.

13 Vi sparade både tid och utrymme

14 Roxtec fältrapport marin Tätningar för de sju haven Roxtecs kabel- och rörgenomföringar används för att säkerställa tryggheten ombord på Oasis of the Seas. Det är världens största kryssningsfartyg, byggt av STX Europe i Turku, Finland. Certifierad säkerhet Tätningssystemet skyddar det 360 meter långa fartyget och människor ombord under behagliga turer i karibiska vatten genom att motverka risker som kan uppstå på grund av vatten, eld eller rök. Eftersom vi valde Roxtecs genomföringar kan vi använda plaströr på de ställen vi vill. Vi minskar behovet av svetsningsarbete ombord, balanserar totalvikten och undviker problem med rost, säger Sebastian Brunila, ansvarig överintendent på Royal Caribbean Cruises Ltd. Flexibla lösningar Tusentals runda och rektangulära Roxtec-tätningar för en eller flera kablar och rör i olika storlekar och material används, från under vattenlinjen och upp till kungliga hyttens balkong. Det finns sammanlagt km kabel och 250 km rör som passerar genom strukturer ombord. Det finns till och med Roxtec-tätningar i fontänbelysningen i palmträdsparken mitt på fartyget! Förberett för uppgradering I denna konkurrensutsatta bransch måste man kunna upgradera för nya fantastiska attraktioner. Varje Roxtec-tätning erbjuder inbyggd reservkapacitet för extra kabeldragning. Det krävs således varken några extra delar eller några extra utgifter för nya tätningar. Royal Caribbean Cruises Ltd har beslutat att ha 10 procents reservutrymme för kablar och rör på fartyget.

15 Vi kan använda plaströr var vi vill

16 Roxtec fältrapport byggnation Lösningar för växande städer Världsutställningen 2010 i Shanghai i Kina presenterade tekniska framsteg för hållbar stadsutveckling. Roxtec-tätningar användes i flera projekt som syftade till att förbättra levnadsvillkoren. Byggnation för framtiden Ett av dem är den nydanande Fengxian HVDC-omvandlarstationen om 800 kv som ägs av State Grid Corporation of China. Den kommer att förse en betydande del av Shanghai med energi från vattenkraftsanläggningar i fjärran. Detta världsrekordprojekt måste vara fullständigt säkrat. Föreställ dig kaoset ifall det blir stopp i eltillförseln till den vibrerande metropolen! Överlägsen vattenbarriär Shanghai är en lågt liggande stad. När regnen faller är det risk för översvämning i kabeldikena. För att säkerställa en stabil tillförsel av el specificerade State Grid Corporation Roxtec-tätningar. Ingenjörer och entreprenörer uppskattar vattentätheten, men också andra fördelar med Roxtec: Det är bekvämt att arbeta med Roxtec som dessutom gör det möjligt för oss att att utöka kabelkapaciteten när vi vill, säger chefsingenjör Mr. Huang. Det till och med ser fint ut! Förhindrar rost Ett annat stort projekt är Linjiangs vattenverk. För första gången någonsin kommer de boende i området att kunna dricka sitt vatten direkt från kranen utan att först koka det. Denna triumf för folkhälsan är ett resultat av den nya anläggningen, det nya rörsystemet och den nya tekniken. Vattentäta Roxtecgenomföringar valdes här för att undvika rostskador.

17 Det är bekvämt att arbeta med Roxtec

18 Roxteckoncernen Roxtecdistributörer Sverige Roxtec International AB, HK Argentina INGIAR Representaciones SRL Australien Roxtec Australia Ltd Belgien Roxtec b.v.b.a/s.p.r.l Brasilien Kina Roxtec Latin América Ltda Roxtec Sealing System (Shanghai) Co. Ltd Chile Tjeckien Ungern FACOR Ltda Roxtec CZ s.r.o Glob-Prot Trade and Service Ltd Kroatien Danmark Finland Frankrike Tyskland Roxtec d.o.o. Roxtec Denmark ApS Roxtec Finland Oy Roxtec France Roxtec GmbH Kazakstan Litauen Nigeria Nederländerna Norge Peru Company ECOS SWELBALT Structured Resource Business Ltd Roxtec BV Roxtec AS Synixtor S.A.C Indien Roxtec India Pvt Ltd Polen Pionet Sp.zo.o Italien Roxtec Italia S.r.l Ryssland Roxtec RU Japan Mexiko Singapore Roxtec Japan K.K Roxtec de México, S.A. de C.V Roxtec Singapore PTE Ltd Rumänien Sydafrika Schweiz Roxtec RO s.r.l. Roxtec Africa (PTY) Ltd Agro AG Sydkorea Roxtec Korea Ltd Spanien Roxtec Sistemas Pasamuros S.L Turkiet Roxtec Turkey (Representative office) Förenade Arabemiraten Roxtec Middle East F.Z.E Storbritannien/ Roxtec Ltd Irland Sleev-it Fire Systems Ltd USA/Kanada Roxtec Inc KONTAKTINFORMATION För andra marknader och detaljerad kontaktinformation, besök

19 Roxtec och Multidiameter är registrerade varumärken för Roxtec i Sverige och/eller andra länder. Roxtec International AB 2013 Foton/illustrationer: Roxtec International AB. Produktion: Roxtec Market Communications.

20 BRO ver_1.1/se/1309/kasve We Seal Your World Roxtec International AB Box 540, Karlskrona, SVERIGE TEL , FAX E-POST

Företagspresentation

Företagspresentation Företagspresentation Tätningslösningar för global framgång Roxtecs kabel- och rörgenomföringar står för trygghet och driftsäkerhet. Tätningssystemet är utformat för att alltid passa kablar och rör som

Läs mer

Finländska dotterbolag utomlands 2012

Finländska dotterbolag utomlands 2012 Företag 2014 Finländska dotterbolag utomlands 2012 Finländska företag utomlands: nästan 4900 dotterbolag i 119 länder år 2012. Enligt Statistikcentralens uppgifter bedrev finländska företag affärsverksamhet

Läs mer

Finländska dotterbolag utomlands 2013

Finländska dotterbolag utomlands 2013 Företag 2015 Finländska dotterbolag utomlands 2013 Finländska företag utomlands: nästan 4800 dotterbolag i 125 länder år 2013 Enligt Statistikcentralens uppgifter bedrev finländska företag affärsverksamhet

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juli 2015

Stockholms besöksnäring. Juli 2015 Stockholms besöksnäring. Under juli månad registrerades över 1,6 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 20 jämfört med juli månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. April 2015

Stockholms besöksnäring. April 2015 Stockholms besöksnäring. Under april månad registrerades cirka 885 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 9 jämfört med april månad 214. Över två tredjedelar av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Augusti 2015

Stockholms besöksnäring. Augusti 2015 Stockholms besöksnäring. Under augusti månad registrerades över 1,5 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 jämfört med augusti månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2015

Stockholms besöksnäring. Oktober 2015 Stockholms besöksnäring. Under oktober månad registrerades över 1,1 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 jämfört med oktober månad 2014. Cirka 68 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juni 2015

Stockholms besöksnäring. Juni 2015 Stockholms besöksnäring. Under juni månad registrerades över 1 200 000 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 6 jämfört med juni månad 2014. Cirka 60 av övernattningarna

Läs mer

Finländska dotterbolag utomlands 2011

Finländska dotterbolag utomlands 2011 Företag 2013 Finländska dotterbolag utomlands 2011 Finländska företag utomlands: drygt 4 600 dotterbolag i 119 länder år 2011 Enligt Statistikcentralens uppgifter bedrev finländska företag affärsverksamhet

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Februari 2016

Stockholms besöksnäring. Februari 2016 Stockholms besöksnäring. Under februari månad registrerades närmare 820 tusen gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 12 jämfört med februari månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Maj 2015

Stockholms besöksnäring. Maj 2015 Stockholms besöksnäring. Under maj månad registrerades cirka 1 200 000 gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 4 jämfört med maj månad 2014. Över två tredjedelar av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. September 2016

Stockholms besöksnäring. September 2016 Stockholms besöksnäring. September Under september månad registrerades över 1,2 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 2 jämfört med september månad 2015. Cirka

Läs mer

Stockholms besöksnäring. November 2016

Stockholms besöksnäring. November 2016 Stockholms besöksnäring. Under november månad registrerades ca 1,1 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 5 jämfört med november 2015. Cirka 74 av övernattningarna

Läs mer

Finländska dotterbolag utomlands 2016

Finländska dotterbolag utomlands 2016 Företag 2018 Finländska dotterbolag utomlands 2016 Finländska företags omsättning störst i Sverige år 2016 Finländska företag bedrev affärsverksamhet i 400 dotterbolag i 144 länder år 2016. et anställda

Läs mer

Stockholms besöksnäring. November 2015

Stockholms besöksnäring. November 2015 Stockholms besöksnäring. November 2015 Under november månad registrerades över 1,0 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 7 % jämfört med november månad 2014. Cirka

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Januari 2016

Stockholms besöksnäring. Januari 2016 Stockholms besöksnäring. Under januari månad registrerades över 750 tusen gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 1 jämfört med januari månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. December 2016

Stockholms besöksnäring. December 2016 Stockholms besöksnäring. December 2016 Under december månad registrerades ca 0,9 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 12 jämfört med december 2015. Cirka 65 av

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2015

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2015 Stockholms besöksnäring. Sommaren 2015 Under de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti registrerades över 4,4 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 12 jämfört

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Maj 2016

Stockholms besöksnäring. Maj 2016 Stockholms besöksnäring. Under maj månad registrerades över 1,2 miljon gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 4 jämfört med maj månad 2015. Cirka 64 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juli 2016

Stockholms besöksnäring. Juli 2016 Stockholms besöksnäring. Under juli månad registrerades över 1,6 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en minskning med 3 jämfört med juli månad 2015. Cirka 57 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2016

Stockholms besöksnäring. Oktober 2016 Stockholms besöksnäring. Oktober 216 Under oktober månad registrerades ca 1,2 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 5 jämfört med oktober 215. Cirka 69 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Augusti 2016

Stockholms besöksnäring. Augusti 2016 Stockholms besöksnäring. Under augusti månad registrerades över 1,5 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 2 jämfört med augusti månad 2015. Cirka 57 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. April 2016

Stockholms besöksnäring. April 2016 Stockholms besöksnäring. Under april månad registrerades över 1 miljon gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 16 jämfört med april månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Juni 2016

Stockholms besöksnäring. Juni 2016 Stockholms besöksnäring. Under juni månad registrerades närmare 1,3 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 3 jämfört med juni månad 2015. Cirka 58 av övernattningarna

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2016

Stockholms besöksnäring. Sommaren 2016 Stockholms besöksnäring. Sommaren Under de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti registrerades över 4,4 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var en ökning med 1 jämfört med

Läs mer

Finländska dotterbolag utomlands 2014

Finländska dotterbolag utomlands 2014 Företag 2016 Finländska dotterbolag utomlands 201 Finländska företag utomlands, nästan 900 dotterbolag i 121 länder år 201 Enligt Statistikcentralens uppgifter bedrev finländska företag affärsverksamhet

Läs mer

Finländska dotterbolag utomlands 2008

Finländska dotterbolag utomlands 2008 Företag 21 Finländska dotterbolag utomlands 28 Anställda i finländska företag utomlands var koncentrerade till EU-länderna år 28 Mätt med antalet anställda var finländska företags verksamhet utomlands

Läs mer

Byggbara kapslingar i aluminium och polyester. Produktöversikt

Byggbara kapslingar i aluminium och polyester. Produktöversikt Byggbara kapslingar i aluminium och polyester Produktöversikt Byggbara kapslingar med eller utan plint, hål och förskruvningar. Perfekta lösningar på kortast möjliga tid Weidmüller kan leverera passande

Läs mer

Snabbguide. till utsug av kvartsoch. Produkter och lösningar mot kvarts- och stendamm i din arbetsmiljö

Snabbguide. till utsug av kvartsoch. Produkter och lösningar mot kvarts- och stendamm i din arbetsmiljö Snabbguide till utsug av kvartsoch stendamm Produkter och lösningar mot kvarts- och stendamm i din arbetsmiljö Vakuum system 218E portabel stoftavskiljare Den perfekta torrstoftavskiljaren för uppsamling

Läs mer

"Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare." (A. Einstein)

Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare. (A. Einstein) As easy as that. 12345 "Allting ska göras så enkelt som möjligt men inte enklare." (A. Einstein) 12345 Lenze gör mycket enkelt. Tiderna förändras i rasande takt och bjuder på många utmaningar. I framtiden

Läs mer

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet

Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet En ny generation med utsugsarmar för bordsarbetsplatser med oslagbar flexibilitet Nederman introducerar en ny generation med utsugsarmar för

Läs mer

Stockholms besöksnäring. November 2014

Stockholms besöksnäring. November 2014 Stockholms besöksnäring. November 214 Under november 214 gjordes närmare 951 övernattningar på kommersiella boendeanläggningar i. Det var 44 fler än under november 213, en ökning med 5 %. Under november

Läs mer

Stockholms besöksnäring. September 2014

Stockholms besöksnäring. September 2014 Stockholms besöksnäring. September 214 Under september noterades 1,68 miljoner gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var 95, eller 1 %, fler än under september 213, vilket i sin tur innebär

Läs mer

Stockholms besöksnäring. December 2014

Stockholms besöksnäring. December 2014 Stockholms besöksnäring. December 214 När 214 summeras överträffas års rekordsiffor för övernattningar på länets kommersiella boendeanläggningar varje månad. Drygt 11,8 miljoner övernattningar under 214

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Oktober 2014

Stockholms besöksnäring. Oktober 2014 Stockholms besöksnäring. Oktober 214 För första gången nådde antalet gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i över en miljon under oktober månad och redan under oktober har över 1 miljoner övernattningar

Läs mer

14 Internationella uppgifter om jordbruket

14 Internationella uppgifter om jordbruket 14 Internationella uppgifter om jordbruk 197 14 Internationella uppgifter om jordbruket Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens användning Totalskördar Antal husdjur Animalieproduktion

Läs mer

14 Internationella uppgifter om jordbruket

14 Internationella uppgifter om jordbruket 14 Internationella uppgifter om jordbruk 187 14 Internationella uppgifter om jordbruket Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens användning Totalskördar Antal husdjur Animalieproduktion

Läs mer

14 Internationella uppgifter om jordbruket

14 Internationella uppgifter om jordbruket 14 Internationella uppgifter om jordbruk 193 14 Internationella uppgifter om jordbruket Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens användning Totalskördar Antal husdjur Animalieproduktion

Läs mer

The Presona Waste Extraction Systems

The Presona Waste Extraction Systems SE The Presona Waste Extraction Systems Rationell spillhantering med Presona Presona erbjuder den totala lösningen för rationell och problemfri hantering av pappersspill och makulatur inom grafisk industri,

Läs mer

PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse, naturvetenskap och digital problemlösning

PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse, naturvetenskap och digital problemlösning PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse, naturvetenskap och digital problemlösning Vad är PISA? OECD:s Programme for International Student Assessment. Matematik, läsförståelse och naturvetenskap,

Läs mer

Snabbreferensguide Pro Focus 2202 Färg

Snabbreferensguide Pro Focus 2202 Färg Snabbreferensguide Pro Focus 2202 Färg 2 Slå på och av scannern Mekaniskt uttag Standby-strömbrytare Array-uttag Anslut transducers Använd den gröna standby-strömbrytaren. För att slå på scannern: Tryck

Läs mer

Volvo Personvagnar Var står vi gällande gasbilar?

Volvo Personvagnar Var står vi gällande gasbilar? Volvo Personvagnar Var står vi gällande gasbilar? Peter Algurén Produkt- och hlanseringschef Volvo Cars Sweden Page 1 Varför slutade vi med gasbilar 2007? Efterfrågan globalt på gasbilar i Volvos segment

Läs mer

Luftintag. Användningsområden Undertryck

Luftintag. Användningsområden Undertryck IS Luftintag T E K N I S K I N F O R M AT I O N IS Mindre transportvolymer och enklare installation. Olika modeller som passar de flesta byggnader. Flexibel anslutningsplåt som passar alla yttertak med

Läs mer

Atrium Medical Corporation

Atrium Medical Corporation Atrium Medical Corporation Meddelandeguide och formulär för certifikat av medicinsk nödvändighet 3 februari 2015 ENDAST FÖR KUNDER UTANFÖR USA Innehåll 1. Översikt... 3 2. Begränsade produkter... 4 3.

Läs mer

Matematik Läsförståelse Naturvetenskap

Matematik Läsförståelse Naturvetenskap PISA 212 RESULTAT 52 515 51 55 5 495 49 Matematik Läsförståelse Naturvetenskap 485 48 475 47 2 23 26 29 212 Länder med bättre resultat än Sverige Länder med liknande resultat som Sverige Länder med sämre

Läs mer

Resultattavla för innovationsunionen 2014

Resultattavla för innovationsunionen 2014 Resultattavla för innovationsunionen 2014 Innovationsunionens resultattavla för forskning och innovation Sammanfattning SV version Enterprise and Industry Sammanfattning Resultattavlan för innovationsunionen

Läs mer

Q4 2006. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower. Manpower, Box 1125, 111 81 Stockholm www.manpower.

Q4 2006. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower. Manpower, Box 1125, 111 81 Stockholm www.manpower. Q4 26 Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige En undersökningsrapport från Manpower Manpower, Box 1125, 111 81 Stockholm www.manpower.se 26, Manpower Inc. All rights reserved. Innehåll Q4/6 Sverige 4

Läs mer

ARBETSKRAFTSKOSTNAD 2016, NORDEN

ARBETSKRAFTSKOSTNAD 2016, NORDEN Svenska kronor/timme ARBETSKRAFTSKOSTNAD 2016, NORDEN 450 400 350 331 363 390 418 300 250 200 150 100 50 0 Finland Danmark Norge Källa: The Conference Board, Labour Cost Index, Riksbanken och egna beräkningar

Läs mer

Globala Arbetskraftskostnader

Globala Arbetskraftskostnader Globala Arbetskraftskostnader En internationell jämförelse av arbetskraftskostnader inom tillverkningsindustrin September 2015 1 Kapitel 2 Arbetskraftskostnaden 2014 2 2.1 Arbetskraftskostnad 2014 Norden

Läs mer

Att konkurrera med kunskap svenska småföretag på en global marknad. Sylvia Schwaag Serger

Att konkurrera med kunskap svenska småföretag på en global marknad. Sylvia Schwaag Serger Att konkurrera med kunskap svenska småföretag på en global marknad Sylvia Schwaag Serger VINNOVAs uppgift är: att främja hållbar tillväxt genom finansiering av behovsmotiverad forskning och genom utveckling

Läs mer

14 Internationella uppgifter om jordbruket

14 Internationella uppgifter om jordbruket 14 Internationella uppgifter om jordbruk 249 14 Internationella uppgifter om jordbruket Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens användning Totalskördar Antal husdjur Animalieproduktion

Läs mer

14 Internationella uppgifter om jordbruket

14 Internationella uppgifter om jordbruket 14 Internationella uppgifter om jordbruk 253 14 Internationella uppgifter om jordbruket Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens användning Totalskördar Antal husdjur Animalieproduktion

Läs mer

Antal studiemedelstagare i utlandsstudier per världsdel och land. Källa: CSN (10)

Antal studiemedelstagare i utlandsstudier per världsdel och land. Källa: CSN (10) Antal studiemedelstagare i utlandsstudier per världsdel och land Världsdel Studieland 1997/98 1998/99 1999/2000 2000/01 2001/02 2002/0 200/04 2004/05 2005/06 2006/07 Norden Danmark 798 94 1 04 1 208 1

Läs mer

14 Internationella uppgifter om jordbruk

14 Internationella uppgifter om jordbruk 249 Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens användning Totalskördar Antal husdjur Animalieproduktion Förvärvsarbetande befolkning inom jordbruk med binäringar, med uppdelning på

Läs mer

BPW AFTERMARKET GROUP

BPW AFTERMARKET GROUP BPW AFTERMARKET GROUP BPW Aftermarket Group BPW Aftermarket Group:s omfattande distributionsnätverk av reservdelar i Europa. Alltid nära till hands. Besko A/S Danmark Besko Nutzfahrzeugteile GmbH Tyskland

Läs mer

Antal studiemedelstagare i utlandsstudier per världsdel och land. Källa: CSN (10)

Antal studiemedelstagare i utlandsstudier per världsdel och land. Källa: CSN (10) Antal studiemedelstagare i utlandsstudier per världsdel och land Världsdel Studieland 1997/98 1998/99 1999/2000 2000/01 2001/02 2002/0 200/04 2004/05 2005/06 2006/07 2007/08 Norden Danmark 798 94 1 04

Läs mer

240 Tabell 14.1 Åkerarealens användning i olika länder , tals hektar Use of arable land in different countries Land Vete Råg Korn Havre Ma

240 Tabell 14.1 Åkerarealens användning i olika länder , tals hektar Use of arable land in different countries Land Vete Råg Korn Havre Ma 239 Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens användning Totalskördar Antal husdjur Animalieproduktion Förvärvsarbetande befolkning inom jordbruk med binäringar, med uppdelning på

Läs mer

14 Internationella uppgifter om jordbruk

14 Internationella uppgifter om jordbruk 211 Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens användning Totalskördar Antal husdjur Animalieproduktion Förvärvsarbetande befolkning inom jordbruk med binäringar Sammanfattning Statistik

Läs mer

RPM International Inc. Instruktioner för jourlinje

RPM International Inc. Instruktioner för jourlinje RPM International Inc. Instruktioner för jourlinje Medan efterlevnadsärenden ofta kan lösas på lokal nivå, tillhandahåller RPM International Inc.:s ( RPM ) jourlinje ett sätt att anonymt rapportera angelägenheter

Läs mer

Snabb bruksanvisning för MO-Call BlackBerry

Snabb bruksanvisning för MO-Call BlackBerry Vad behöver jag för att starta MO-Call? Innan man kan ringa ett samtal, behöver man det nedanstående: Ett registrerat MO-Call konto. MO-Call kredit på ditt konto. MO-Call programvaran på din mobiltelefon.

Läs mer

14 Internationella uppgifter om jordbruk Internationella uppgifter om jordbruk Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens

14 Internationella uppgifter om jordbruk Internationella uppgifter om jordbruk Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens 14 Internationella uppgifter om jordbruk 233 14 Internationella uppgifter om jordbruk Kapitel 14 innehåller internationella uppgifter om Åkerarealens användning Totalskördar Antal husdjur Animalieproduktion

Läs mer

PRODUKTKATALOG VÄGGENOMFÖRINGAR. tom 1

PRODUKTKATALOG VÄGGENOMFÖRINGAR.  tom 1 PRODUKTKATALOG VÄGGENOMFÖRINGAR www.electrotrading.se tom 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING ELECTRO TRADING ET AB... Sid 3 HAUFF-TECHNIK GMBH & CO. KG... Sid 5 VÄGGENOMFÖRING P-LINER... Sid 6... Allmän information...

Läs mer

UPPDATERING AV UPPSKATTAD LIVSLÄNGD Mjukvaruversion 1.1 för Medtronic-enheter InSync 8040 Thera (inklusive i Series )/Prodigy Thera DR 7968i

UPPDATERING AV UPPSKATTAD LIVSLÄNGD Mjukvaruversion 1.1 för Medtronic-enheter InSync 8040 Thera (inklusive i Series )/Prodigy Thera DR 7968i UPPDATERING AV UPPSKATTAD LIVSLÄNGD Mjukvaruversion 1.1 för Medtronic-enheter InSync 8040 Thera (inklusive i Series )/Prodigy Thera DR 7968i Tillägg till programmeringsguide 0123 Inledning 3 Inledning

Läs mer

Wholesaleprislista - IQ Telecom 11-19-2014

Wholesaleprislista - IQ Telecom 11-19-2014 Wholesaleprislista - IQ Telecom 11-19-2014 Alla priser i svenska kronor exklusive moms. Debiteringsintervall 50 kb för datatrafik. I i Zon 1-2 är debiteringsintervallet 1Kb 1 EUR = 9,0723 Land/nät Zon

Läs mer

Tomal AB. Teddy Eriksson. Bol Vessigebro, Tel +46 (0) Precision+Reliability

Tomal AB. Teddy Eriksson. Bol Vessigebro, Tel +46 (0) Precision+Reliability Tomal AB Teddy Eriksson Tomal AB Bol 110 311 65 Vessigebro, Tel +46 (0)346-71 31 00 Tomal från ovan Historik 1950 1963 1977 1992 Tomas Alwerud grundade Tomal Första dubbelskruvdoseraren tillverkades Tomal

Läs mer

Södermanlands län år 2018

Södermanlands län år 2018 Södermanlands län år 2018 Data rörande alla anläggningar (Hotell, stugbyar, vandrarhem och camping) Figur 1. Antal övernattande gäster, alla anläggningar, hela länet; svenska respektive utländska. 1200

Läs mer

Centrala studiestödsnämndens författningssamling

Centrala studiestödsnämndens författningssamling Centrala studiestödsnämndens författningssamling ISSN 0347-3066 Föreskrifter om ändring i Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 2001:1) om beviljning av studiemedel; CSNFS 2010:1

Läs mer

Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle

Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle EMPOWERING YOUR BUSINESS Hyreslösningar Rätt truck för rätt tillfälle www.toyota-forklifts.se HYRESLÖSNINGAR Rätt truck för rätt tillfälle Olika situationer kräver olika lösningar. Vilken truck passar

Läs mer

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management

TOYOTA I_SITE Mer än fleet management EMPOWERING YOUR BUSINESS TOYOTA I_SITE Mer än fleet management www.toyota-forklifts.se TOYOTA I_SITE Mer än fleet management Toyota I_Site är ett kontinuerligt partnerskap för effektiv materialhantering.

Läs mer

Stockholms besöksnäring. Mars 2016

Stockholms besöksnäring. Mars 2016 Stockholms besöksnäring. Under mars månad registrerades över 870 tusen gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i. Det var i nivå med mars månad 2015. Cirka 70 av övernattningarna kom från inhemska

Läs mer

Luftintag. Mått (mm) IW luftintag är avsedda för montering på väggen i djurstallar för effektiv minimal ventilation.

Luftintag. Mått (mm) IW luftintag är avsedda för montering på väggen i djurstallar för effektiv minimal ventilation. IW Luftintag TEKNISK INFORMATION IW Enkel installation. Tillverkad i hållbar, vit, UV-stabiliserad polystyren. Olika modeller med djup från 0 mm till 0 mm. Huvudluckan är formgjuten i två delar för att

Läs mer

Q3 2011. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower

Q3 2011. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower Q3 211 Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige En undersökningsrapport från Manpower Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige Innehåll Q3/11 Sverige 4 Regionala jämförelser Branschjämförelser Globalt

Läs mer

Internationell konvention (SÖ 1979:6) om skeppsmätning med därtill hörande internationella skeppsmätningsregler

Internationell konvention (SÖ 1979:6) om skeppsmätning med därtill hörande internationella skeppsmätningsregler Särskilda trafikförfattningar m.m./skeppsmätning 1 Internationell konvention (SÖ 1979:6) om skeppsmätning med därtill hörande internationella skeppsmätningsregler Artikel 1 Allmänna förpliktelser enligt

Läs mer

Stockholms besöksnäring. December 2015

Stockholms besöksnäring. December 2015 Stockholms besöksnäring. När summeras kan vi se att närmare 13 miljoner gästnätter registrerats på kommersiella boendeanläggningar i, en ökning med 10 jämfört med 2014. Under december registrerades ca

Läs mer

Q4 2010. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower. Manpower, Box 1125, 111 81 Stockholm www.manpower.

Q4 2010. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower. Manpower, Box 1125, 111 81 Stockholm www.manpower. Q4 21 Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige En undersökningsrapport från Manpower Manpower, Box 1125, 111 81 Stockholm www.manpower.se 21 Manpower Inc. All rights reserved. Q4/1 Innehåll Sverige 4 Regionala

Läs mer

ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD

ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD ÅRSSTÄMMA 2013 KARL-JOHAN PERSSON VD 2012 I KORTHET Fortsatt utmanande för klädhandeln på flera av H&M:s marknader Försäljningen +11% i lokala valutor jämförbara enheter +1% Bruttomarginal 59,5 procent

Läs mer

Kablagetillverkning med montage för alla branscher. ASSO Produkter AB. www.asso.se

Kablagetillverkning med montage för alla branscher. ASSO Produkter AB. www.asso.se Kablagetillverkning med montage för alla branscher ASSO Produkter AB www.asso.se Välkommen till ASSO! ASSO har det mindre företagets flexibilitet samtidigt som vi har det större företagets kapacitet. Till

Läs mer

Internationella löner. En jämförelse av löner och arbetskraftskostnader inom tillverkningsindustrin 1975-2003

Internationella löner. En jämförelse av löner och arbetskraftskostnader inom tillverkningsindustrin 1975-2003 Internationella löner En jämförelse av löner och arbetskraftskostnader inom tillverkningsindustrin 1975-2003 Löner och arbetskraftkostnader 2003 Arbetskraftskostnad, Norden, 2003 300 250 svenska kronor

Läs mer

SÄKERHET PÅ VÄG. T50 Lämlås. För lätta lastfordon. Ver:2 2018:1 Sv

SÄKERHET PÅ VÄG. T50 Lämlås. För lätta lastfordon. Ver:2 2018:1 Sv SÄKERHET PÅ VÄG T50 Lämlås För lätta lastfordon Ver:2 2018:1 Sv FÖRETAGET Kinnegrip Kinnegrip är ett svenskt företag som utvecklar, marknadsför, tillverkar och levererar låssystem för läm- och kapellsidor

Läs mer

%LUJLWWD5HVYLN 7UROOKlWWDQIHEUXDUL. om näringslivets syn på energiforskning

%LUJLWWD5HVYLN 7UROOKlWWDQIHEUXDUL. om näringslivets syn på energiforskning %LUJLWWD5HVYLN 7UROOKlWWDQIHEUXDUL om näringslivets syn på energiforskning 7U\JJWLOOJnQJWLOOHQHUJLPHGOLWHQNOLPDWSnYHUNDQWLOO NRQNXUUHQVNUDIWLJDSULVHUJHUElWWUHWLOOYl[WL6YHULJH Den svenska energi- och klimatpolitiken

Läs mer

Information om ansökan per land

Information om ansökan per land Information om ansökan per land OBS! Till ansökan bifogade handlingar skall vara översatta till landets officiella språk, eller, om det är svårt att få till stånd en sådan översättning till engelska eller

Läs mer

Navision On Target. Rätt sak, i tid, till budgeterad kostnad

Navision On Target. Rätt sak, i tid, till budgeterad kostnad Navision On Target Rätt sak, i tid, till budgeterad kostnad Navision On Target Det ska inte hänga på dagsformen om ett projekt blir en framgång eller inte. På Navision använder vi oss av vår egen metodik

Läs mer

APS Norway. Leverantör av rörsystem inom vatten, avlopp, kraftverk och industri. Företagspresentation. APS Norway AS.

APS Norway. Leverantör av rörsystem inom vatten, avlopp, kraftverk och industri. Företagspresentation. APS Norway AS. www.consilio.no APS Norway Leverantör av rörsystem inom vatten, avlopp, kraftverk och industri Företagspresentation APS Norway AS Amiantit trading Flowtite GRP-rör GRP-rör till kraftverk GRP-rör till vatten

Läs mer

Lönar det sig att gå före?

Lönar det sig att gå före? MILJÖEKONOMI 10 Mars 2011 Lönar det sig att gå före? Eva Samakovlis MILJÖEKONOMI 10 mars 2011 Innehåll Svensk miljö- och klimatpolitik Kostnader av att gå före Potentiella vinster av att gå före KI:s analys

Läs mer

Svensk FoU Policyaktörer, Drivkrafter och Data

Svensk FoU Policyaktörer, Drivkrafter och Data Svensk FoU Policyaktörer, Drivkrafter och Data Patrik Gustavsson Tingvall, Handelshögskolan i Stockholm och CESIS SCB 24 Maj 2011 FoU-utgifter internationellt Totala utgifter som Varför andel av BNP, 2008

Läs mer

Fogfria golvbeläggningar för industriella miljöer

Fogfria golvbeläggningar för industriella miljöer Livsmedelsindustrin Läkemedelsindustrin Fogfria golvbeläggningar för industriella miljöer Bilindustrin Processindustrin Elektronikindustrin Kemiindustrin Information om golvbeläggningar för INDUSTRIELLA

Läs mer

Stålåret 2014. Diagrambilaga 2015-01-23

Stålåret 2014. Diagrambilaga 2015-01-23 Stålåret 214 Diagrambilaga 215-1-23 BNP-utveckling Årlig procentuell förändring, fasta priser Procent 15 1 5 Världen Indien Kina Prognos USA Euroområdet -5 25 26 27 28 29 21 211 212 213 214 215 216 Källa:

Läs mer

INVEST IN DALARNA AGENCY Dalarna s Official Inward Investment Agency

INVEST IN DALARNA AGENCY Dalarna s Official Inward Investment Agency INVEST IN DALARNA AGENCY Dalarna s Official Inward Investment Agency Attraktiva regioner, styrkor och svagheter SKNT Falun 2015 Johan Holmberg, Managing Director Copyright Invest in Dalarna Agency 2015

Läs mer

Fristående plug-in-värmeslang

Fristående plug-in-värmeslang Fristående plug-in-värmeslang Lösningar för portabla sprutsystem BEPRÖVAD KVALITET. LEDANDE TEKNIK. En fristående värmeslangslösning Slanguppvärmning behöver inte längre vara beroende av din Reactor-enhet

Läs mer

2016 Divisionen Electrification Products En översikt

2016 Divisionen Electrification Products En översikt 2016 Divisionen Electrification Products En översikt Bild 1 Electrification Products En översikt ~41 000 anställda dollar 9,6 miljarder i intäkter (2015) Närvaro i +100 länder Tillverkningsanläggningar

Läs mer

Utlandstraktamenten för 2016

Utlandstraktamenten för 2016 På skatteverket.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor? Jag förstår Utlandstraktamenten

Läs mer

Stålåret 2015. Diagrambilaga 2016-01-29. rev 2016-04-25

Stålåret 2015. Diagrambilaga 2016-01-29. rev 2016-04-25 Stålåret 215 Diagrambilaga 216-1-29 rev 216-4-25 Procent 15 1 5 BNP-utveckling Årlig procentuell förändring, fasta priser Världen Indien Kina -5 USA Euroområdet 25 27 29 211 213 215 Källa: Konjunkturinstitutet,

Läs mer

Komma igång. Pro Focus UltraView. Denna guide finns tillgänglig på olika språk på BK Medicals hemsida.

Komma igång. Pro Focus UltraView. Denna guide finns tillgänglig på olika språk på BK Medicals hemsida. Komma igång Pro Focus UltraView Denna guide finns tillgänglig på olika språk på BK Medicals hemsida. Vänligen gå till: www.bkmed.com/customer service/user manuals Innan du använder scannern, läs användarguiden

Läs mer

DFDS Fraktarna fusioneras med DFDS Nordisk Transport. DFDS Transport Group delas in i 3 divisioner. DSV köper tillbaka 50% av aktiekapitalet

DFDS Fraktarna fusioneras med DFDS Nordisk Transport. DFDS Transport Group delas in i 3 divisioner. DSV köper tillbaka 50% av aktiekapitalet DSV 2015 Vår historia 10 självständiga åkerier etablerar DSV: De Sammensluttede Vognmænd den 13/7-1976 DSV köper Samson Transport som blir DSV Samson Transport DFDS Fraktarna fusioneras med DFDS Nordisk

Läs mer

ITAB Shop Concept. Förvärv av La Fortezza

ITAB Shop Concept. Förvärv av La Fortezza ITAB Shop Concept Förvärv av La Fortezza 2016-07-08 Förvärvet är i linje med vår strategi om att erbjuda helhetskoncept till detaljhandeln i Europa. Genom förvärvet stärker vi ytterligare vår ledande marknadsposition

Läs mer

Republikens presidents förordning

Republikens presidents förordning Republikens presidents förordning om placeringsorterna för Finlands beskickningar i utlandet och ordnandet av konsulära tjänster i utrikesförvaltningen I enlighet med republikens presidents beslut föreskrivs

Läs mer

PISA 2012. 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse och naturvetenskap

PISA 2012. 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse och naturvetenskap PISA 2012 15-åringars kunskaper i matematik, läsförståelse och naturvetenskap Vad är PISA? OECD:s Programme for International Student Assessment 15-åringar Matematik, läsförståelse och naturvetenskap 65

Läs mer

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS

YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS YOUR LOCAL SOURCE IN A GLOBAL WORLD YOUR SUPPLIER OF METAL COMPONENTS GJUTGODS SVETSADE KONSTRUKTIONER SMIDE CNC BEARBETNING LEGOBEARBETNING MONTAGE OCH LOGISTIK GJUTGODS SVETSADE KONSTRUKTIONER Global

Läs mer

Skatteverkets meddelanden

Skatteverkets meddelanden Skatteverkets meddelanden ISSN 1652-1447 Skatteverkets information om reservering för förlustrisker vid export * I detta meddelande finns information om schabloner för beräkning av förlustrisker i samband

Läs mer

Q2 2007. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower

Q2 2007. Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige. En undersökningsrapport från Manpower Q2 27 Manpower Arbetsmarknadsbarometer Sverige En undersökningsrapport från Manpower Manpower, Box 1125, 111 81 Stockholm www.manpower.se 26, Manpower Inc. All rights reserved. Innehåll Q2/7 Sverige 4

Läs mer