KURSKATALOG. För anmälan:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KURSKATALOG. För anmälan: www.dansverket.nu dansverket@sv.se 08-120 55 100"

Transkript

1 VT KURSKATALOG 2015 För anmälan: KURSKATALOG VT

2 LOVKURSER På Dansverket har du alltid möjlighet att dansa även på de längre loven! Vi har kurser på höstlovet, jullovet, sportlovet och sommarlovet. På kurserna får man dansa flera olika stilar! På sommaren har vi även musikalläger med dans, teater och sång lektioner. Lovkurserna kan vara ett bra tillfälle för dig som är nyfiken på dans men ännu inte har provat, såväl som för dig som har dansat tidigare och vill fördjupa dina kunskaper med mycket dans under en intensiv period. Mer info hittar du på vår hemsida inför varje lov. DANSKALAS Kom och fira din födelsedag med oss! Nu har du möjligheten att bjuda dina kompisar på ett roligt, fantasifullt och minnesvärt kalas där ni får uppleva dans och musik tillsammans! Danskalaset pågår i 2 timmar. Ni får en danslektion på 60 minuter tillsammans med en av våra danspedagoger, den andra timmen ansvarar ni för och gör då vad ni önskar, exempelvis lekar, presentöppning och fika. Om ni önskar något särskilt tema på kalaset så meddelar ni det vid bokning. För mer information samt bokning se vår hemsida. Dag: Söndagar Tid: Kalaset pågår i 2 timmar, ni har tillgång till lokalen 30 min innan kalaset börjar, samt 30 min efter kalaset slutat. Pris: 2000 kr

3 Innehåll Om dansverket 4 5 Danslinjer Intervju Linn Yttersjö Intervju Charlie Andersson Intervju Jasmine Ström Danskurser 6 17 Kursprogram Huddinge Kursprogram Ekerö Kursprogram Norrort/Tullinge/Övriga Grafisk formgivning: YMPA Iwa Herdensjö & Andrejs Ljunggren Skribent: Annelie Larsson Fotografi: Martin Agfors, Lena Lidström Utgivare: Studieförbundet Vuxenskolan, Stockholms län

4 Om dansverket Dansverket är en fristående del av Studieförbundet Vuxenskolan, SV. Våren 2014 insåg vi att vår dansverksamhet vuxit sig så stor att det var dags att göra en samlad satsning på dansverksamheten inom Studieförbundet Vuxenskolan. Tidigare har den varit utspridd under flera olika namn med många olika inriktningar. Vårt största utbud har funnits på Huddinge Dansskola och Ekerö Dansskola. I och med beslutet att satsa på dansen i hela länet så anordnade SV en namntävling bland våra deltagare. Namnet Dansverket var en given vinnare. Under hösten har vi börjat lanseringen av det nya namnet och tagit fram ett eget kursprogram och en helt ny hemsida;

5 5 Välkommen till dansens underbara värld. Här får du leva ut dina drömmar, träffa nya vänner och uttrycka dina känslor till musik samtidigt som du får träning. Eller som vår deltagare Charlie säger Man mår så bra av att få släppa allt och bara få dansa (intervju med Charlie finns längre fram). Vi är mycket glada att just du hittat hit. Antingen som en av våra nuvarande deltagare eller som en helt ny besökare. Vår verksamhet är stor och varierande och vi erbjuder många olika dansstilar. Vi finns på flera orter runt om i länet och vi har ett stort antal engagerade danslärare. Vi erbjuder danskurser för alla åldrar och en verksamhet som växer för varje dag. Förutom våra ordinarie kurser så erbjuder Dansverket även danslinjer. De är för dig som vill satsa det där lilla extra, tycker att det är roligt att dansa mycket och vill utvecklas i snabbare takt. Läs nu vidare i programmet och låt dig inspireras av all den härliga dans vi erbjuder i år. Är det första gången du kommer i kontakt med oss så tveka inte att också gå in på Dansverkets hemsida eller ringa till vår kundtjänst för mer information. Varmt välkomna till oss på Dansverket!

6 Danskurser Vi på Dansverket erbjuder många olika dansstilar. Vi har allt från balett till hiphop och vi har dans för både små barn, vuxna och alla däremellan. Vi har erfarna och engagerade ledare som hjälper dig att utvecklas och att hitta glädjen i dansen. Terminen eller läsåret avslutas alltid med en stor dansföreställning! Här hittar du beskrivningar av alla våra dansstilar samt vilka åldrar respektive kurs riktar sig till. Pyttedans 11-13:or Här dansar barnet tillsammans med en förälder och möter dansen på ett glatt och lekfullt sätt, anpassat till barnets motoriska förutsättningar. Vi använder rytminstrument och rekvisita såsom sjalar, rockringar m.m. Barnet tränar kropps/ rumsuppfattning, smidighet och taktkänsla till musik och rytmlekar som lockar till rörelse. Barndans 09-11:or På barndanslektionerna är det mycket lek och glädje. Vi tränar kropps- och rumsuppfattning, smidighet samt koordinationsförmåga. Musik och rytmlekar lockar till rörelse och tränar taktsinnet. Undervisningen sker till olika musikstilar och ger inblick i ett flertal dansstilar, allt från hiphop till balett. Dansstegen anpassas efter barnets motoriska förmåga.

7 7 Barnbalett 07-10:or I barnbaletten möter barnet baletten för första gången. Vi tränar motorik, rytmkänsla och musikalitet. Ett viktigt inslag i lektionerna utgör improvisation och danslek som utvecklar barnens dansglädje, uttrycksfullhet och rörelsefantasi. Vi lär oss grundläggande balettsteg och grundläggande arm- och fotpositioner

8 8 Barnmusikal 07-08:or På den här kursen dansar du mest jazz/showdans men du får även testa modern dans och hiphop/ street. Vi sjunger tillsammans och gör enkla röstövningar. Vi testar också att kombinera sång och dans. Teknik, rytm, smidighet och koordinationsövningar blandas med lekfullhet, sång och dansglädje. Barnjazz 07-08:or Här får du träna steg och rörelser från jazz/showdansen, som är den dansstil som ofta finns i musikvideos, musikaler och TV-program. Det är en scenisk dansstil som hela tiden utvecklas och influeras av nya stilar. Teknik, rytm, smidighet och koordinationsövningar blandas med lekfullhet och dansglädje.

9 9 Barnbreak 07-08:or Häftig, kul och akrobatisk dans. Breaking är ett av de fyra elementen från hiphop-kulturen. Stilen kommer från South Bronx i New York och uppkom under 70-talet. Här tränar du teknik, styrka, balans och koordination tillsammans med mycket lekfullhet. Barnstreet 07-10:or Här får du testa steg inom hiphop/ street vilket är dansen som från början utvecklades på gatorna i USA. Du får lära dig grunderna samt testa stilarna house, breakdance och popping. Teknikövningar där du tränar koordination, rytm och smidighet blandas med lekfullhet och dansglädje. Barnmix 07-08:or Barnmix är för dig som gillar och vill prova många dansstilar. Här får du till exempel lära dig steg och rörelser från jazz/showdans, hiphop/ street och modern dans. Olika ledare kan ha lite olika inriktning. Du tränaar koordination, rytm och smidighet i teknikövningar som blandas med lekfullhet och dansglädje.

10 10 Klassisk balett 03-06:or I balett tränar du smidighet, styrka, balans och koordination. Du jobbar på placering, dvs. att stå rätt för din kropp så att rätt muskler tränas. Vi börjar med balettens grunder för att gradvis utveckla och förbättra rörelsetekniken. Lektionerna innehåller även improvisation och danskombinationer till klassisk musik. Finns även för vuxna. Repertoar/solo 03-06:or Du får dansa en egen variation ur en känd klassisk balett som du lär in och finslipar. Du får lära dig rätt placering och teknik samt träna på stil och känsla för respektive balett. I slutet av läsåret dansar du variationen på en scen vid en större dansuppvisning. Läraren arbetar individuellt med eleven 30 min. per vecka.

11 11 Tåspetsteknik 03-05:or Typiskt för den klassiska baletten är tåspetstekniken där du dansar på tåspetsarna i en förstärkt sko. Detta kräver styrka och god teknik. Vi börjar träna vid stången för att i takt med elevens utveckling överföra tåspetsövningar till golvet. Lektionen utgör ett komplement till en vanlig balettlektion. Floorteknik 03-06:or I floorteknik tränar du smidighet och styrka i takt med din mognad och utveckling. Lektionen består av övningar som utvecklar styrka och flexibilitet i kroppen och förbättrar din utåtvridning, hållning och placering. Floorteknik utgör ett komplement till vanlig balettlektion.

12 12 Jazz/showdans 98-06:or Jazz/showdansen är den dansstil du ser i shower, musikaler och TVprogram. Det är en scenisk dansstil som hela tiden utvecklas och influeras av nya stilar. Grundtekniken är dynamisk och utstrålar rytm, smidighet och kraft. Här tränar du kroppsmedvetenhet, koordination och musikalitet, liksom att hitta uttryck, energi och glädje i dansen.

13 13 Hiphop/street 00-06:or Hiphop/street utvecklades från början på gatorna i USA. Det är en bred dansstil som rymmer allt från svänget i afrikansk dans till robotlika isolationer av kroppsdelar. Du tränar musikalitet, kroppsmedvetenhet och koordination, liksom att hitta flow och känsla i dansen. På de här lektionerna får du lära dig grunderna och prova flera olika stilar. Breaking 02-06:or Häftig, kul och akrobatisk dans. Breaking är ett av de fyra elementen från hiphop-kulturen. Stilen kommer från South Bronx i New York och uppkom under 70-talet. Här tränar du teknik, styrka och balans. Vi jobbar även med freestyle / improvisationsövningar för att på sikt utveckla en personlig stil.

14 14 Michael Jackson 05-08:or Här lär du dig grundsteg inom hiphop/street och jazz/showdans med fokus på koordination. Du får dansa variationer av Michael Jacksons legendariska danser t.ex. Thriller, Beat it, Smooth Criminal, Dangerous m.fl. Musikalmix 04-06:or Denna kurs är för dig som älskar att dansa och sjunga. Du dansar mest jazz/showdans men får även testa modern dans och hiphop/ street. Vi sjunger tillsammans och gör enkla röstövningar. Vi testar också att kombinera sång och dans. Teknik, rytm, smidighet och koordinationsövningar blandas med scenisk gestaltning och dansglädje. Dansmix 00-06:or Dansmix är för dig som gillar och vill prova många dansstilar. Här får du till exempel dansa jazz/ showdans, hiphop/street, modern dans, balett och latinamerikanska danser. Olika ledare har lite olika inriktning. Du utvecklar din musikalitet, koordinationsförmåga och kroppskontroll, liksom att hitta dansglädje och ditt eget uttryck i dansen.

15 15 Latino fusion 01-03:or Med de latinamerikanska fartfyllda rytmerna som grund blandar vi även in andra dansstilar såsom reggeaton, bollywood, disco och flamenco. På dessa dansklasser ligger fokus på rörelseglädje och energi samtidigt som du utvecklar din koordinationsförmåga, kroppskontroll, och musikalitet. 10-dans barn/ungdomar/vuxna Denna pardans har blivit väldigt populär genom TV-programmet Let s Dance. Sköna danssteg i bl. a cha cha, samba, jive, vals, rumba och quickstep till medryckande musik. Fokus ligger på glädje, teknik, utförande och hållning. Önskvärt är att anmälan görs tillsammans med partner, du dansar då med din partner under hela kursen.

16 16 Modern dans/fridans vuxna Modern dans är en samtida konstform med mycket flöde. Vi arbetar med tyngd, teknik, nivåer, rumsuppfattning, improvisation och med att förmedla känslor genom rörelse. Du bygger upp styrka, jobbar med andning, dynamik och kroppsuppfattning och du hittar ditt naturliga sätt att röra dig. För barn/ ungdomar finns modern dans på vissa av våra danslinjer. Modern jazz vuxna Jazzdans i kombination med moderna dansens flöde. Stilen är mjuk, flytande och kraftfull på samma gång och fokuserar på att förkroppsliga musiken och förmedla känslor genom rörelse. Ofta blandas många musikstilar och rytmer under en termin och stegkombinationerna varierar i intensitet och tempo.

17 17 Orientalisk dans vuxna Orientalisk dans/magdans har sin historia i gammal folktradition från länderna i mellanöstern och norra Afrika. Karakteristiskt för dansen är skarpa och isolerade höftrörelser samt den mjuka, böljande och feminina känslan. Vi tränar koordination, teknik och kroppskontroll genom att öva på grundrörelser och kombinationer, och vi jobbar även med känsla och musikalitet. Det finns olika stilar och läraren väljer inriktning samt blandar ibland in andra dansstilar. Latinamerikanska danser ungdomar/vuxna I de latinamerikanska danserna möter du fartfylld musik och snabba rytmer. Hett, roligt och fyllt av energi och glädje! Du lär dig grundsteg och turer från danser som salsa, cumbia, merengue, samba och cha-cha. Du utvecklar din koordinationsförmåga och kroppskontroll, liksom musikalitet och danskänsla.

18 Danslinjer Vi på Dansverket erbjuder flera olika danslinjer. Danslinjerna är tänka för de elever som vill satsa lite mer på dansen och utvecklas snabbare, och de innebär flera danslektioner varje vecka. På lektionerna tränar du teknik, kroppskontroll och musikalitet. Vi arbetar också mycket med uttryck, känsla, stil och presentation. Danslinjerna medverkar alltid med ett eller flera nummer i dansskolans stora dansföreställningar! Våra danslinjer startar enbart till höstterminerna, men eventuella restplatser fylls efter jul. Danslinjerna för äldre elever har intagningsprov i maj, linjerna för yngre elever kan man anmäla sig till direkt om man har dansat tidigare och det finns lediga platser. För närvarande så har vi endast danslinjer i Huddinge, men om intresset är tillräckligt stort på andra orter så avser vi att starta även där. Inför hösten 2015 erbjuder vi följande:

19 19 Lilla musikallinjen 05-06:or Det här är linjen för dig som älskar att dansa och sjunga! I linjen ingår två danslektioner och en sånglektion per vecka, lektionerna är fördelade på två dagar. Du får dansa olika dansstilar så som jazz/showdans, modern dans och hiphop/street. Danslektionerna innehåller även improvisation och teaterövningar. Linjen är 2 årig. Jazz/showdanslinjer fyra olika nivåer, för 96-04:or Detta är inriktningen för dig som älskar jazz/showdans! Vi har fyra olika linjer för olika åldrar och nivåer, vissa av dem 1-åriga och vissa 3-åriga. De yngre eleverna dansar jazz/showdans två lektioner/ vecka, de lite äldre har tre lektioner/ vecka: två lektioner jazzdans och en lektion modern dans. Du möter här olika lärare och stilar och breddar därmed dina danskunskaper. Jazz/ showdanslinjen är för dig som vill utvecklas snabbare och satsa extra på dansen, den passar också dig som vill söka dansgymnasium och högre dansutbildningar. Till jazz/showdanslinjen är det intagningsprov.

20 20 Förberedande streetlinjen 03-05:or Denna linje är för dig som gillar hiphop/street och vill utvecklas lite snabbare. Här tränar du ett längre pass i veckan, som både rymmer både teknikträning generell för flera dansstilar, och övningar specifika för hiphop/streeten. Streetlinjen 00-02:or Streetlinjen är för dig som tycker om hiphop/ street och här tränar du två lektioner/vecka. Ena lektionen är det teknikmix, där tränar du grundteknik från jazzdans och modern dans för att bredda dina danskunskaper. Den andra lektionen är det hiphop/street som gäller. Streetlinjen passar dig som vill satsa mer på dansen och få ut mer av din träning. Till streetlinjen är det intagningsprov.

21 21 Balettlinjen 03-06:or Den här linjen är för dig som vill satsa extra på balett och dans. Du tränar minst två gånger i veckan. Du går på din vanliga balettlektion och utöver det på floorteknik, repertoar och/eller på tåspetsteknik. Att träna balett flera gånger i veckan passar dig som vill få ut mer av din träning och vill utvecklas i snabbare takt, det passar även dig som vill vara väl förberedd för att söka till skolor med dans på schemat.

22 22 Huddinge kursprogram OBS! Platser till samtliga kurser släpps 16 december 09:00 Pyttedans Barndans Barnjazz 11:or Sön kl (start 25/1) 12-13:or Fre kl (start 23/1) 12 ggr kr 09:or Tis kl (start 20/1) Ons kl (start 21/1) Sön kl (start 25/1) Sön kl (start 25/1) 09-10:or Tis kl (start 20/1) Lör kl (start 24/1) 10:or Lör kl (start 24/1) Sön kl (start 25/1) Sön kl (start 25/1) 10-11:or Mån kl (start 19/1) Fre kl 10: (start 23/1) Sön kl (start 25/1 11:or) 12 alt. 14 ggr kr resp kr 07:or Tis kl (start 20/1) 07-08:or Sön kl (start 31/8) 14 ggr kr Barnstreet 07:or Nyb Ons kl (start 4/2) 07:or Forts Ons kl (start 4/2) 08:or Nyb/Forts Lör kl (start 24/1) 14 ggr kr resp kr

23 23 Barnbalett 07:or Nyb Lö kl (start 24/1-12ggr) 07-08:or Forts Sö kl (start 18/1-15ggr) 08:or Nyb Lö kl (start 24/1-12ggr) 09:or Nyb Lö kl (start 24/1-12ggr) 09-11:or Nyb Sö kl (start 18/1-15ggr) 12 ggr kr 15 ggr kr Klassisk Balett 04-06:or Nyb Sön kl (start 18/1) 04-06:or Forts Sön kl (start 18/1) 15 ggr kr respektive 2 135kr Floorteknik Nyb Tor kl (start 22/1) 15 ggr kr Tåspetsteknik 05:or - äldre Nyb Sön kl (start 18/1) 15 ggr - liten grupp 1 195kr Barnmusikal 06-07:or Ons kl (start 21/1) 07:or Mån kl (start 19/1) 08:or Mån kl (start 19/1) Tis kl (start 20/1) Ons kl (start 21/1) 14 ggr kr Jazz/showdans Huddinge C 02-03:or Nyb Tor kl (start 22/1) 04-05:or Nyb Mån kl (start 26/1) 04-06:or Nyb/killar Lör kl (start 24/1) 05-06:or Nyb Sön kl (start 18/1) 06:or Nyb Mån kl (start 19/1) 13 ggr kr resp kr 01-02:or Forts.2 Ons kl (start 21/1) Ons kl (start 21/1) 00-01:or Forts.3 Mån kl (start 19/1) 00-01:or Forts.4 Ons kl (start 21/1) 00-01:or Forts.3 Sön kl (start 11/1) 02-03:or Forts.3 Tis kl (start 20/1) 03-04:or Forts Tor kl (start 15/1) 03-04:or Forts.3 Sön kl (start 11/1) 04-05:or Forts Tis kl (start 20/1) 05:or Forts Mån kl (start 19/1) 06:or Forts Sön kl (start 18/1) 98-99:or Forts.5 Tor kl (start 15/1) 14 ggr kr, kr, kr resp kr Jazz/showdans Skogås 01-03:or Nyb/Forts Sön kl (start 25/1) 04-06:or Nyb Sön kl (start 25/1) 12 ggr kr resp kr

24 24 Hiphop/street Musikalmix 10-dans 02-04:or Nyb Ons kl (start 4/2) 02-04:or Forts Ons kl (start 4/2) 05-06:or Forts/killar Lör kl (start 24/1) 05-06:or Forts/tjejer Lör kl (start 24/1) 05-06:or Nyb Lör kl (start 24/1) 14 ggr kr 06:or Forts Mån kl (start 19/ 1) 06:or Nyb/Forts Mån kl (start 19/1) 05:or Forts Tis kl (start 20/1) 04-05:or Nyb/Forts Ons kl (start 21/1) 14 ggr kr Dansmix 00-02:or Forts Lör kl (start 24/1) 02-04:or Nyb/Forts Mån kl (start 2/2) 05-06:or Nyb/Forts Mån kl (start 2/2) 14 ggr kr resp kr 98-04:or Nyb/Forts Tor kl (start 29/1) 12 ggr kr Vuxna Forts Tor kl (start 29/1) 12 ggr kr Workshops 10 Dans För vuxna i vår. För mer info se: dansverket.nu *Här här erbjuder vi dig möjligheten att dansa för Helena & Tobias från Let s dance Latino fusion 01-03:or Nyb Mån kl (start 19/1) 14 ggr kr

25 25 Orientalisk dans Vuxna Teknik fortsättning 10ggr Mån kl (start 19/1) Vuxna Nyb 8 ggr Mån kl (start 19/1) Vuxna Forts 10ggr Tis kl (start 13/1) Vuxna Avancerad 10 ggr Ons kl (start 7/1) Vuxna Gothic Belly Fusion 10 ggr Ons kl (start 7/1) 55+ Nyb 8 ggr Mån kl (start 19/1) 8 ggr kr resp.1 375kr 10 ggr kr, kr resp kr Workshops Orientalisk dans Vuxna Inriktning Käppdans Lör 3/1 kl Vuxna Inriktning Shaabi/arabisk pop Sön 4/1 kl tillfälle kr Modern jazz Vuxna Nyb Mån kl (start 2/2) Vuxna Forts Ons kl (start 4/2) 14 ggr 1795 kr resp kr Modern dans/ fridans Öppen klass, du kan välja att betala för hela terminen eller per tillfälle. Anmälan krävs oavsett alternativ. Vuxna Forts Mån kl (start 2/2) 14 ggr kr resp. 200 kr/tillfälle Klassisk Balett Vuxna Nyb Sön kl (start 2/2) 14 ggr kr

26 Det var där och då allting började Linn Yttersjö, 21 år, hann knappt avsluta sin tid som elev på Dansverket innan hon var tillbaka i rollen som lärare. Hon har nu undervisat i jazz och modernt i fyra år och studerar till danspedagog på heltid. - Det är det här jag lever för, säger hon.

27 27 Redan innan hon tagit av sig ytterkläderna så har Linn tagit några danssteg till musiken som hörs lite dovt i bakgrunden. Det är söndag eftermiddag och vi träffas i en studio för en pratstund kring hennes största intresse. Och att hon brinner för dans tar inte lång stund att förstå. - För mig är det mer än rörelserna. Det är mitt sätt att uttrycka mig på och det är genom dansen som jag får utlopp för mina känslor. Om jag inte har dansat på ett par veckor så känns det i både kropp och själ, berättar hon. Just nu läser Linn den treåriga utbildningen på Dans- och Cirkushögskolans danspedagogprogram. Hennes inriktning är modern dans, men det finns få stilar som gör henne obekväm. - Jag har min personliga favorit inom det moderna, nutida. Men jag tränar gärna andra stilar också och har dansat mycket jazz, balett, lindy hop, street, improvisation med flera. Det är kul att variera sig! En danskurs på Dans verket innebär att man arbetar mot ett mål, en avslutnings show i slutet på terminen. Men även om det är roligt att uppträda, så menar Linn att resan dit är vad som verkligen räknas. - Det är fantastiskt att få med sig erfarenheterna med att våga stå på scenen, men det är också viktigt att se helheten. Vi tar oss framåt varje lektion och utvecklar teknik och stärker självförtroende. Allt det ska vägas in i slutresultatet. Hon är noga med att påpeka att dans inte är exklusivt för en viss typ av människor i en viss typ av ålder. - Det här är en konstform och ett uttryck som alla kan testa. Det finns så mycket olika vägar och stilar inom dansen att jag är säker på att det finns något som passar varje individ om viljan bara finns där. Hög kvalité, mångsidighet och förmåga att inspirera är viktiga delar i danspedagogiken, enligt Linn. Hon menar att man kan uppnå det via olika vägar och att Dansverket lyckats genom att hålla blicken uppe och ha fokus framåt. - Det gäller att hålla sig uppdaterad på nya sätt att använda kroppen och att aldrig sluta inspirera. Som elev på Dansverket så fick jag den lusten till dansen som fört mig vidare in på det spår jag går längs idag. Det var där och då allting började, säger hon. Linn är övertygad om att det spår hon valt kommer att leda henne rätt in i framtiden. Om hon själv får skräddarsy sin tillvaro, så skulle hennes tid delas mellan pedagogiken som dansläraryrket innebär och spänningen i att själv stå på scenen. -Jag vill gärna kombinera pedagogiken med att uppträda och arbeta med uppsättningar som dansare. Jag har även ett stort intresse av musik och av att sjunga, så att få in det vore ju inte fel, skrattar Linn. Kanske att vi får se dig i en musikal i framtiden? - Ja! Varför inte? I m up for it!

28 28 Ekerö kursprogram OBS! Platser till samtliga kurser släpps 16 december 09:00 Pyttedans 11-13:or Lör kl (start 24/1) Skå 11-13:or Sön kl (start 25/1) Sandudden 12 ggr kr Barndans 09-11:or Tis kl (start 20/1) Sandudden 10-11:or Lör kl (start 24/1) Skå 12 ggr kr Barnbalett 10-11:or Lör kl (start 24/1) Sandudden 10-11:or Sön kl (start 25/1) Sandudden 08-10:or Tis kl (start 20/1) Sandudden 08-10:or Lör kl (start 24/1) Sandudden 07-09:or Lör kl (start 24/1) Sandudden 08-10:or Sön kl (start 25/1) Sandudden 06-09:or m repertoar Sön kl (start 25/1) Sandudden 09-10:or Lör kl (start 24/1) Skå 12 ggr kr resp kr Barnjazz 07-09:or Lör kl (start 24/1) Skå 06-08:or Mån kl (start 12/1) Sandudden 07-09:or Ons kl (start 21/1) Sandudden 07-09:or Sön kl (start 25/1) Stenhamra 12 ggr kr Barnbreak 07-09:or Lör kl (start 24/1) Träkvista 12 ggr kr Barnmix 07-08:or Tis kl (start 20/1) Sandudden 12 ggr kr Barnstreet 09-11:or Lör kl (start 24/1) Skå 08-09:or *Lör kl (start 24/1) Skå 08-09:or *Lör kl (start 24/1) Sandudden 09-11:or Sön kl (start 25/1) Sandudden 08-09:or *Sön kl (start 25/1) Sandudden 12 ggr kr *Popstars. Lär dig dansa som dina idoler i deras senaste videos.

29 29 Jazz/showdans Hiphop/street Modern jazz 03-05:or Mån kl (start 12/1) Sandudden 98-00:or Forts Avanc Mån kl (start 12/1) Sandudden 05-07:or Ons kl (start 21/1) Sandudden 01-03:or Forts Avanc Tors kl (start 15/1) Sandudden 05-07:or Sön kl (start 25/1) Stenhamra 12 ggr kr, kr, kr Dansmix 04-06:or Tis kl (start 20/1) Sandudden 01-04:or Ons kl (start 21/1) Sandudden 03-07:or Lör kl (start 24/1) Sandudden 01- äldre Forts Tor kl (start 22/1) Skå 00-03:or Lör kl (start 24/1) Skå 01-04:or Sön kl (start 25/1) Stenhamra 12 ggr kr, kr 05-07:or *Tor kl (start 22/1) Skå 05-07:or *Sön kl (start 25/1) Sandudden 12 ggr kr *Popstars. Lär dig dansa som dina idoler i deras senaste videos. Michael Jacksondans 05-09:or Lör kl (start 24/1) Sandudden 12 ggr kr Breaking 04-06:or Lör kl (start 24/1) Träkvista 02-05:or Lör kl (start 24/1) Träkvista 12 ggr kr 10-dans 00-06:or Tis kl (start 27/1) Stenhamra 8 ggr kr ung/vux Nyb Tis kl (start 27/1) Sandudden 10 ggr kr Orientalisk dans ung/vux Forts Sön kl (start 25/1) Ekerö C ung/vux Nyb Sön kl (start 25/1) Ekerö C 10 ggr kr Latinamerikanska danser ung/vux Nyb/forts Sön kl (start 25/1) Ekerö C 10 ggr kr

30 Dansmix i all ära - men hiphop bäst Charlie Andersson har dansat ända sedan han lärde sig att stå på två ben. Idag är han tio år och har redan tagit danslektioner under halva sitt liv. Enligt honom är det bästa med att dansa att få släppa loss och ha riktigt roligt.

31 31 I Charlies värld är det hiphopen som får den största uppmärksamheten. Efter att ha testat sig fram bland olika stilar är han säker på sin sak. - När jag började på Dansverket startade jag med kursen dansmix, som egentligen är en blandning av de flesta olika dansstilar. Det var väldigt bra att få känna efter vad som passade och vad som inte passade. Jag upptäckte ganska tidigt att jag fastnade för hiphopen och att det var där jag ville ge 100 procent. Vad betyder dansen för dig? - Dansen har varit väldigt viktig och hjälpt mig genom livet. Om jag har varit ledsen över någonting så har dansen alltid mig glad. Om det är något man går och funderar på så är det skönt att få komma iväg och röra på sig till musik, då brukar allt kännas bättre. Jag mår bra av att få hålla igång. Har du användning av det du lärt dig i dansen i andra delar av livet också? Det har jag absolut! Jag tror att det gjort att jag har lättare att uttrycka mig, att jag blivit modigare. Lärarna på dansverket är jättebra och får oss elever att känna oss trygga, det gör att man vågar lite mer. Och sen är det såklart kul att kunna dansa när man är på fest! Charlie skrattar och tillägger att det även är bra att öva sig vid att uppträda och att känna lite positiv press. Vi avslutar ju terminerna med en dansuppvisning. Den tränar vi på hela terminen tills det är dags att ställa sig på scenen och visa upp vad man kan. Det är bra att lära sig att jobba mot ett mål och att vänja sig att framträda inför publik. Du har precis börjat i fjärde klass och pluggar förstås en hel del. Har du tid för annat mellan studierna och danslektionerna? Förutom dansen så har jag två andra fritidsintressen, fotboll och gymnastik. Jag trivs med att ha mycket att göra och ibland måste jag smita tidigare från en aktivitet för att hinna till nästa. Jag trivs med att ha det så och skolan blir inte lidande. Vad är det roligaste du gjort hittills med din dans? - Jag tycker alltid att uppvisningarna är jätteroliga och i år frågade min danslärare om jag ville vara med i en extra show, en välgörenhetskonsert. Det är det största hittills i min danskarriär. Hur ser dina framtidsdrömmar ut? - Jag vill fortsätta dansa, men jag vet inte än om jag vill jobba med det. Jag är ju bara tio år så det är svårt att veta hur jag kommer att tänka när jag blir vuxen. Många barn drömmer ju om att bli fotbollsproffs och det kan jag också verkligen tänka mig. Vad skulle du säga till någon som funderade på att börja dansa? - Testa! Visa dig själv att du klarar det, det är så värt det. Man mår så bra av att få släppa allt och bara dansa.

32 32 Upplands Väsby OBS! Platser till samtliga kurser släpps 16 december 09:00 Pyttedans Barnjazz Jazz/showdans 11-12:or Sön kl (start 15/2) 12 ggr kr Barndans 09-10:or Ons kl (start 11/2) 09-10:or Sön kl (start 15/2) 12 ggr kr 07-08:or Sön kl (start 15/2) 07-08:or Ons kl (start 11/2) 12 ggr kr Salsa/Cumbia Vuxna Mån kl (start 9/2) 8 ggr 895 kr 04-06:or Vallentuna Ons kl (start 11/2) 00-03:or Ons kl (start 11/2) 12 ggr kr *Alla kurser är i Messingen OBS! Platser till samtliga kurser släpps 16 december 09:00 Barndans 09-10:or Tor kl (start 12/2) 12 ggr kr Barnjazz 07-08:or Tor kl (start 12/2) 12 ggr kr Jazz/showdans 04-06:or Tor kl (start 12/2) 00-03:or Tor kl (start 12/2) 12 ggr kr

33 33 Tullinge OBS! Platser till samtliga kurser släpps 16 december 09:00 Barndans 09:or Nyb Tis kl (start 3/2) 12 ggr kr Barnjazz 07-08:or Nyb Tis kl (start 3/2) 12 ggr kr Jazz/showdans 04-06:or Nyb/Forts. Tis kl (start 3/2) 12 ggr kr Barnbalett 08-10:or Nyb Sön kl (start 25/1) 07-08:or Forts Sön kl (start 25/1) 14 ggr kr Hiphop/street 04 06:or Sön kl (start 25/1) 12 ggr kr *Alla kurser är på Tullinge Hälsokälla Dansmix 01-03:or Nyb/Forts. Sön kl (start 25/1) 12 ggr kr Dans övriga länet OBS! Platser till samtliga kurser släpps 16 december 09:00 Orientalisk dans Tyresö Vuxna Tis kl (start 13/1) 8 ggr kr Zumba Södertälje Vuxna Tis kl (start 3/2) 9 ggr kr

34 Jag blev superglad när jag kom in Då kompisen ville börja på dansskola så gick Jasmine Ström med på att göra henne sällskap. Vad den då fyraåriga lilla Jasmine inte visste, var att det beslutet skulle komma att prägla hela hennes uppväxt. Idag är hon 15 år och kan inte tänka sig ett liv utan dans.

35 35 Idag går du på en av Dansverkets danslinjer, vad innebär det och hur skiljer det sig från att gå en av kurserna? - Danslinjerna är till för oss som vill avancera och satsa lite hårdare på dansen. Jag dansar Jazz och show, samt modernt. Vi har flera lektioner per vecka och får en bredare utbildning. Man får söka en plats till linjerna via intagningsprov. Jag tycker att det är toppen och blev superglad när jag kom in! Var du från början inställd på Jazzdans, eller har du hittat rätt genom att prova dig fram? - Det är nog väldigt vanligt att man testar olika dansstilar innan man bestämmer sig. Jag gjorde inte så eftersom jag älskat jazz och show från första stund. Det har helt enkelt varit alldeles för roligt för att jag ska ha velat göra någonting annat. Lärarna här är fantastiska och mina danskompisar också. Jag får vara runt härliga människor och göra det jag älskar. Du har dansat i över tio år. Om vi ser lika långt in i framtiden, dansar du fortfarande om ytterligare tio? - Att föreställa sig framtiden utan dans är otänkbart och kanske kommer jag till och med att arbeta som professionell dansare. En annan framtidsdröm är att arbeta med produktdesign. Dans och design är egentligen samma sak, men i dansen designar man med kroppen. Vad har dansen för roll i ditt liv? - Många tänker sig dans som lite snurrar här och var, men det är större än så. Man utvecklas i varje steg och varje liten del blir till slut en hel koreografi. Att dansa är underbart och fritt. Ingen dömer mig här och jag får vara den jag är i mina rörelser. Även om man förbättras för varje övning vid varje tillfälle så kan man inte göra fel. Du spelar även fotboll på fritiden, är det varit svårt att kombinera med dansen? - Det har verkligen inte varit en nackdel att dansa och spela fotboll parallellt. Dansen har gjort mig smidig och vig och givit mig bättre balans och kroppskontroll. Allt detta har jag fördelar av i fotbollen. Vad tycker du har varit viktigt för din utveckling under dina år som dansare? - Något som passat mig väldigt bra på Dansverket är känslan av det individuella. Alla får komma framåt på sitt vis och man får vara den man är. Jag har fått göra mina framsteg i en takt som passar mig bland underbara lärare i en trygg miljö. Vi har en fin gemenskap här och för mig har det varit avgörande för trivseln. Vad skulle du säga till en vän som är intresserad av att börja dansa? - Kom och titta på en dansklass! Hos oss kan man komma förbi och kika under en lektion för att känna på. Det gjorde jag vid ett tillfälle då jag varit borta från dansen en period. Att se andra ha så kul gjorde att jag ville kasta mig in i gruppen direkt!

36 För anmälan:

KURSKATALOG. För anmälan: www.dansverket.nu dansverket@sv.se 08-120 55 100

KURSKATALOG. För anmälan: www.dansverket.nu dansverket@sv.se 08-120 55 100 VT KURSKATALOG 2015 För anmälan: www.dansverket.nu dansverket@sv.se 08-120 55 100 2015 KURSKATALOG VT Lovkurser DANSKALAS Innehåll På Dansverket har du alltid möjlighet att dansa även på de längre loven!

Läs mer

Kursprogram hösten 2017

Kursprogram hösten 2017 Kursprogram hösten 2017 WWW.DANSVERKET.NU WWW.SV.SE/STOCKHOLMSLAN HEJ! Varmt välkommen till oss på Dansverket. Titta runt bland våra kurser och låt dig inspireras inför hösten! Info om anmälan finner du

Läs mer

Varmt välkommen till oss på Dansverket. Titta runt bland våra kurser och låt dig inspireras inför våren!

Varmt välkommen till oss på Dansverket. Titta runt bland våra kurser och låt dig inspireras inför våren! HEJ! Varmt välkommen till oss på Dansverket. Titta runt bland våra kurser och låt dig inspireras inför våren! Info om anmälan finner du längst ner på varje sida, eller längst bak i kursprogrammet. #vadgillardu

Läs mer

Innehållsförteckning Lärare på Dansverket Om Dansverket Intervju Saga Carlsson Sommar på Dansverket Huddinge Ekerö

Innehållsförteckning Lärare på Dansverket Om Dansverket Intervju Saga Carlsson Sommar på Dansverket Huddinge Ekerö KURSKATALOG HT 2015 1 Innehållsförteckning 3 Introduktion 4-5 Intervju Maria Jacobson 6-13 Dansstilar 14-17 Danslinjer Huddinge 18-23 Kursprogram Huddinge 24-27 Kursprogram Ekerö 28-29 Kursprogram Upplands

Läs mer

KURSKATALOG VT Grafisk formgivning: Sina Sajadi. För anmälan och mer information: dansverket.nu 1

KURSKATALOG VT Grafisk formgivning: Sina Sajadi. För anmälan och mer information: dansverket.nu 1 KURSKATALOG VT 2016 Grafisk formgivning: Sina Sajadi 1 HEJ! Vi är mycket glada att just du hittat hit! Antingen som en av våra nuvarande deltagare eller som en helt ny besökare. Vår verksamhet är stor

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

Barndans Keramik Piano Dansmix Cirkus Street-dance Elgitarr Teater Sång

Barndans Keramik Piano Dansmix Cirkus Street-dance Elgitarr Teater Sång Barndans Keramik Piano Dansmix Cirkus Street-dance Elgitarr Teater Sång Massor med kul att göra i höst!!! www.aktivungdom.se Medlemstidning nr 3 2015 Blockflöjt Sopran och alt Visor, folkvisor, medeltida

Läs mer

Dansstudion. För hela Östergötland! Gratis. Norrköping 25/8 v. 34 Linköping 31/8 v. 35 Motala 16/9 v. 38

Dansstudion. För hela Östergötland! Gratis. Norrköping 25/8 v. 34 Linköping 31/8 v. 35 Motala 16/9 v. 38 Dansstudion För hela Östergötland! Gratis Prova-på Norrköping 25/8 v. 34 Linköping 31/8 v. 35 Motala 16/9 v. 38 FÖR mer information och anmälan folkuniversitetet.se/motala, linkoping, norrkoping 1 Språk

Läs mer

Dansstudion. För hela Östergötland! FÖR mer information och anmälan folkuniversitetet.se/motala, linkoping, norrkoping

Dansstudion. För hela Östergötland! FÖR mer information och anmälan folkuniversitetet.se/motala, linkoping, norrkoping 1 Dansstudion För hela Östergötland! GRATIS PROVA-PÅ kurser! 2 Språk Konst Se hela vårt kursutbud i vårens kurskatalog samt på våra hemsidor: folkuniversitetet.se/motala, folkuniversitetet.se/linkoping,

Läs mer

Dansstudion. din väg från nybörjare till proffs. I Norby

Dansstudion. din väg från nybörjare till proffs. I Norby Dansstudion din väg från nybörjare till proffs I Norby VÄLKOMMEN TILL DANSSTUDION I NORBY Dansstudion i Norby är en dansskola i Uppsala med fokus på kvalitet och dansglädje. Vi erbjuder klasser för alla

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser www.enkoping.se/kulturskolan Foldern Kulturskolans kurser är producerad av Enköpings kommun 2011 Foto om inget annat anges Kulturskolans bildarkiv Vad får barn och ungdomar att gå

Läs mer

DANS ÄR FANTASTISKT!

DANS ÄR FANTASTISKT! DANSHUSET TEL: 08-55 11 86 50 MAIL: INFO@DANSHUSET.SE ÅKERSBERGA UPPLANDS VÄSBY SOLLENTUNA NACKA BROMMA ENSKEDE DANS ÄR FANTASTISKT! PRODUKTUTBUD, TJÄNSTER & SAMARBETEN. DANSKLASSER PRIVATLEKTIONER TRÄNINGSPASS

Läs mer

Dansskolan nära dig. www.dansgarage

Dansskolan nära dig. www.dansgarage Välkomna till Dansskolan nära dig Vårterminen 2011 11 www.dansgarage.dansgaraget.se Vårterminen 2011 11 Börjar vecka 5 (31 januari) pågår 14 veckor med sportlov vecka 9 & påsklov 16. Slutar vecka 20 (22

Läs mer

Kursprogram hösten 2014

Kursprogram hösten 2014 Kursprogram hösten 2014 Välkommen till Zwing it Dans- och Musikskola! Vill du uppleva glädje och samhörighet, och ge uttryck för din kreativa och konstnärliga sida? Vill du att din kropp skall bli starkare,

Läs mer

Välkomna till oss på Corazon Dance

Välkomna till oss på Corazon Dance Välkomna till oss på Corazon Dance Nu planerar vi inför vårterminen på Corazon Dance och hälsar både gamla och nya elever välkomna till oss. Terminen startar under månadsskiftet januari februari 2014 och

Läs mer

KURSER våren 2014 LINKÖPING NORRKÖPING KISA/RIMFORSA

KURSER våren 2014 LINKÖPING NORRKÖPING KISA/RIMFORSA KURSER våren 2014 LINKÖPING NORRKÖPING KISA/RIMFORSA 2 Dansstudion Östergötland Dansstudion erbjuder en mängd olika danskurser, allt från balett till hip hop. Vi har välutbildade lärare med bred erfarenhet

Läs mer

KULTURFÖRENINGEN DUD Katrineholm 2011/12

KULTURFÖRENINGEN DUD Katrineholm 2011/12 KULTURFÖRENINGEN DUD Katrineholm 2011/12 KULTURFÖRENINGEN DUD Välkommen till Kulturföreningen DUD Kulturföreningen DuD ( Drag utan Drog ) är en förening som verkar för drogfria arrangemang och kurser för

Läs mer

För äldre killar på högre nivå, se kurs 398, under rubriken "Linjeprogram". Obsevera att killar givetvis är välkomna till alla våra kurser.

För äldre killar på högre nivå, se kurs 398, under rubriken Linjeprogram. Obsevera att killar givetvis är välkomna till alla våra kurser. Vårterminen 2015 Kurserna startar vecka 5 om inget annat anges under rubriken "Startdatum". Lovdagar: 16/2-22/2, 30/3-6/4, 28/4-3/5 Kurs 301-306 samt 369 omfattar 12 sammankomster, övriga kurser 13 tillfällen.

Läs mer

8 9 oktober. Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65

8 9 oktober. Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65 8 9 oktober Två inspirerande dagar för din hälsa! Fri entré, Lidingö stadshus www.lidingo.se/livsgladje65 Livsglädje att leva livet hela livet Det finns så mycket att njuta av och bli glad av i livet,

Läs mer

Kulturskolan. Skapande på din fritid

Kulturskolan. Skapande på din fritid Kulturskolan Skapande på din fritid Musik Teater Dans Konst Sång Musikal Cirkus Media Vi ger dig kunskap och inspiration på din fritid! På Kulturskolan ger vi dig möjligheter till eget konstnärligt skapande,

Läs mer

Kulturskolans kurser

Kulturskolans kurser Kulturskolans kurser Vad får barn och ungdomar att gå till skolan igen när de redan tillbringat halva dagen där? Dagens barn och ungdomar kommer att leva ett liv som ställer stora krav på kreativitet,

Läs mer

Dansveckorna i Lomma 14 juli 4 augusti

Dansveckorna i Lomma 14 juli 4 augusti Dansveckorna i Lomma 14 juli 4 augusti Massor av dans i tre veckor! Dansveckorna bjuder på danskvällar med olika former av sällskapsdans och workshops i olika stilar. Allt sker i Amfiteatern vid Strandängarna

Läs mer

Balettakademien i Göteborg, Danslinjen Kursplan Dansämnen

Balettakademien i Göteborg, Danslinjen Kursplan Dansämnen 1 Balettakademien i Göteborg, Danslinjen Kursplan Dansämnen Balett Att utveckla dansen som sceniskt uttryck Att utveckla en baletteknik som möjliggör en yrkeskarriär som dansare Att skapa insikt och förståelse

Läs mer

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

KULTURSKOLAN VT 2016. Glädje & gemenskap. Kunskap & kreativitet. Upplevelse & livslångt lärande. www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Glädje & gemenskap Kunskap & kreativitet Upplevelse & livslångt lärande KULTURSKOLAN VT 2016 www.atvidaberg.se BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Välkommen till en mötesplats för musik och skapande i gemenskap

Läs mer

Convent 2012 ÖSTERSUND 25 augusti 2012

Convent 2012 ÖSTERSUND 25 augusti 2012 Convent 2012 ÖSTERSUND 25 augusti 2012 Schema: Tider Hall 1 2 3 8.30-9.00 9.00-9.30 Inskrivning Gemensam uppvärmning Dans HALL 1+2 9.40-10.30 1. Funktionell styrka med core 2.E-fit Viktor 3.Afro Dance

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Denna Sommar har du möjligheten att följa med mig och andra likasinnade på en Magisk, Själv Transformerande Resa...

Denna Sommar har du möjligheten att följa med mig och andra likasinnade på en Magisk, Själv Transformerande Resa... Sommarkursen ~ 2014 Inbjudan Till Den Nya Människan ~ Ett med Kroppen och Själsresan Hej och välkommen, Denna Sommar har du möjligheten att följa med mig och andra likasinnade på en Magisk, Själv Transformerande

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Linnégatan 17, Växjö Hösten 2010

Linnégatan 17, Växjö Hösten 2010 Linnégatan 17, Växjö Hösten 2010 1 2344!" #$%&'()* -./0 KURSER HÖSTEN 2010,5,5 78 +, 6+/0/ 9:7/ 6+/0/ 6+/0/ 9:7/ [ \\

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Dans och små barns kroppsliga kreativitet

Dans och små barns kroppsliga kreativitet Dans och små barns kroppsliga kreativitet Föreläsning den 14 mars 2013 Småbarnspedagogik 2012-2013 Bredden inom dansen Rituell/kulturell dans människor har dansat i alla tider och ofta har dansen haft

Läs mer

DANSKURSER HT-2015 STINAS DANSSKOLA SÖDERHAMN. i samarbete med Bumpyfeet

DANSKURSER HT-2015 STINAS DANSSKOLA SÖDERHAMN. i samarbete med Bumpyfeet DANSKURSER STINAS DANSSKOLA SÖDERHAMN S i samarbete med Bumpyfeet STINAS DANSSKOLA Söderhamn - DÄR STJÄRNOR FÖDS! Hej och välkommen till Höstterminen 2015 Då startar vi ännu en ny danstermin. Här i broschyren

Läs mer

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2014 deltagare Voice Camp 214 Voice Camp Utvärdering 214 deltagare Voice Camp 55 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 2 Ja Nej Varför eller varför inte? För att jag har fått uppleva min dröm Lägret har varit roligt,

Läs mer

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall.

Obs! Karolinas lektioner startar vecka 5 pga att hon är på Jamaica för studier i Dancehall. Gilla oss på facebook! DF Studio Danza Bryggaregatan 18-20 50338 Borås info@studiodanza.nu Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 4, dvs måndag den 25

Läs mer

DANS RÖRELSE TILL MUSIK

DANS RÖRELSE TILL MUSIK DANS RÖRELSE TILL MUSIK Arbetsområde I detta arbetsområde ska vi jobba med olika former av dans och rörelse till musik. Vad är takt, rytm och sammanhang. Hur sätter man ihop en gruppdans? Vilka moment

Läs mer

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013

Utbud hösten 2012. Nora. vt - 2013 Utbud hösten 2012 Nora vt - 2013 Hej Nytt år, nya möjligheter! Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande och kreativa studiecirklar. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram vårens utbud

Läs mer

Summer Camp 2012. Passbeskrivningar:

Summer Camp 2012. Passbeskrivningar: Summer Camp 2012 Afrodans (22): Passbeskrivningar: Följ med på en resa genom den afrikanska kontinenten! Skönt barfotapass med enkel koreografi & grundade rörelser till afrikanska rytmer. Mycket träning

Läs mer

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA

Estetiska. programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA Estetiska programmet HALMSTAD GYMNASIESKOLA estetiska programmet your way to express Estetiska programmet är för dig som tänker dig en framtid där vidare studier, inom såväl estetiska som andra verksamhetsområden

Läs mer

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1

Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 1 av 11 2010-12-13 16:22 Mental träning termin 2 HT-10 Sida 1 av 1 Antal besvarade enkäter: 15 1 Hur tycker du att målen för momentet har uppfyllts? Vi har väl uppfyllt de delarna bra. Jag tycker det känns

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Prova på dagar 12-14 januari 2015

Prova på dagar 12-14 januari 2015 Prova på dagar 12-14 januari 2015 Måndag 12/1 Tid Studio 1 Studio 4 Studio 5 Studio 8 Studio 9 Studio 10 17.00- Balett Hiphop/Streetdance Balett Balett Tå Mindfulness Feminine Vibe 18.00 13-16år F 16år+

Läs mer

Majorna-Linné stadsdelsförvaltning. Program 2015/2016. www.goteborg.se/kulturskolanmajornalinne

Majorna-Linné stadsdelsförvaltning. Program 2015/2016. www.goteborg.se/kulturskolanmajornalinne Majorna-Linné stadsdelsförvaltning Program 2015/2016 www.goteborg.se/kulturskolanmajornalinne Välkommen till Kulturskolan är till för dig som är 6 19 år och bor i Kungsladugård, Sanna, Majorna, Stigberget,

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Högskoleförberedande Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater På PB får du vara dig själv. Du får vara som du vill vara och ingen kommer döma dig för det.

Läs mer

Friskvårdskompaniet erbjuder gruppträningspass som passar just dig!

Friskvårdskompaniet erbjuder gruppträningspass som passar just dig! Friskvårdskompaniet erbjuder gruppträningspass som passar just dig! Vi erbjuder över 70 gruppträningspass per vecka! Du får alltid vägledning av en instruktör så att du får ut så mycket som möjligt av

Läs mer

Retorik - våra reflektioner. kring. Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens handbok samt www.retorik.com

Retorik - våra reflektioner. kring. Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens handbok samt www.retorik.com Berättare blir man genom att göra två saker så ofta som möjligt: 1. Lyssna. 2. Berätta. I den ordningen. Och omvänt. Om och om igen. Retorik - våra reflektioner kring Rätt sagt på rätt sätt, Berättarens

Läs mer

VÅGA VARA KREATIV! 1

VÅGA VARA KREATIV! 1 VÅGA VARA KREATIV! 1 VÅGA VARA KREATIV! Ta steget och våga använda fantasin! Prova olika uttryckssätt i en workshop som berör såväl kropp som själ! Genom konst och kultur kan ni gemensamt utveckla en öppnare

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

Detaljerad kursplan. Dokumentet finns under Alla filer och länkar i Schoolsoft samt gås igenom i anslutning till kursstart av läraren.

Detaljerad kursplan. Dokumentet finns under Alla filer och länkar i Schoolsoft samt gås igenom i anslutning till kursstart av läraren. Auditionträning Kursens syfte är att ge den studerande erfarenhet av audition genom att möta en jury som sökande och genomgå en provsituation av ett koreografiskt utformat dansprov. - genomgått en provsituation

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

Kurskatalog Hösten 2012

Kurskatalog Hösten 2012 Kurskatalog Hösten 2012 Välkommen till Improvisation & Co Vill du skratta mer och som en bonus även bli bättre på att tala inför andra? Älskar du redan att improvisera eller är du helt enkelt bara nyfiken?

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Vad är det bästa med Kulturskolan?

Vad är det bästa med Kulturskolan? Kulturskolans elever svarar på frågan: Vad är det bästa med Kulturskolan? Att det finns så mycket att välja på. Man får nya vänner. Man får vara med i föreställningar. Friheten att kunna uttrycka sig med

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

RADIANT MORNING YOGA KURS. Möt vår nya yogainstruktör Chris Boyer Så här beskriver han kursen: Torsdagar kl. 7.00 8.00 (7 ggr)

RADIANT MORNING YOGA KURS. Möt vår nya yogainstruktör Chris Boyer Så här beskriver han kursen: Torsdagar kl. 7.00 8.00 (7 ggr) KURS RADIANT MORNING YOGA Möt vår nya yogainstruktör Chris Boyer Så här beskriver han kursen: The Five Elements of Yoga. Each week looks at a different element (Fire, Earth, WInd, Water and Sky). How each

Läs mer

Mangateckning, 9-12 år

Mangateckning, 9-12 år Utbud våren 2015 Hej Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande studiecirklar i vår. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram utbudet så att DU ska hitta något som passar just dig. Bläddra

Läs mer

DANCETEAM BUMPYFEET. Hej och välkommen till höstterminen 2014

DANCETEAM BUMPYFEET. Hej och välkommen till höstterminen 2014 DANSKURSER DANCETEAM BUMPYFEET - D Ä R S T J Ä R N O R FÖ D S! Hej och välkommen till höstterminen 2014 Då startar vi ännu en ny danstermin. Elin, Matilda, Felicia och jag känner os s riktigt laddade för

Läs mer

Gymnastik och kul på loven. Föräldrar- Barn gymnastik. Barr och Bom. Sport och Spark. Födelsedagskalas. Karate. Lek och Lär

Gymnastik och kul på loven. Föräldrar- Barn gymnastik. Barr och Bom. Sport och Spark. Födelsedagskalas. Karate. Lek och Lär Föräldrar- Barn gymnastik Lek och Lär Barr och Bom Sport och Spark Karate Gymnastik och kul på loven Födelsedagskalas Ta tillvara varje steg i utvecklingen. En av livets största gåvor är självförtroende

Läs mer

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar

Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar TEATER, DANS, MUSIK, SÅNG, BILD & FORM Årskurs 4 9 Kulturama grundskolor Sveriges största center för estetiska utbildningar Välkommen på ÖPPET HUS! Läs mer på sid 3 Det ska vara ROLIGT att gå i skolan!

Läs mer

15-20 juli 2014. Afrikansk dans, indisk yoga& massage

15-20 juli 2014. Afrikansk dans, indisk yoga& massage 15-20 juli 2014 Afrikansk dans, indisk yoga& massage Med Umeå utsedd till Europas kulturhuvudstad 2014 så bidrar vi denna sommar starkt till det internationella kulturella utbytet! Underbara sommarön Norrbyskär

Läs mer

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN

KULTURSKOLAN. Kulturskolan LOMMA KOMMUN KULTURSKOLAN 2014 2015 Kulturskolan LOMMA KOMMUN VÄLKOMMEN TILL ÖPPET HUS! Söndagen den 16 mars Bjärehovskolan i Bjärred, kl 11.00-13.00 Pilängskolan i Lomma, kl 15.00-17.00 Ta med hela familjen och prova

Läs mer

Lärarfolder Vi ses snart! Arkeolog 8. till dansföreställningen. Foto: Elin Svensén. Puck med stöd från Stockholm stad, Stockholms läns landsting och

Lärarfolder Vi ses snart! Arkeolog 8. till dansföreställningen. Foto: Elin Svensén. Puck med stöd från Stockholm stad, Stockholms läns landsting och Lärarfolder Vi ses snart! till dansföreställningen Arkeolog 8 Foto: Elin Svensén Puck med stöd från Stockholm stad, Stockholms läns landsting och Inledning Detta är en folder framtagen av danskompaniet

Läs mer

PRELIMINÄRT Schema VÅREN 2018

PRELIMINÄRT Schema VÅREN 2018 PRELIMINÄRT Schema VÅREN 2018 Dagar MÅN Tider Pass & Kurser Vem kan komma? 9.45 11.00 Yoga Senior** För alla + 65 ingen yogaerfarenhet krävs 11.30 12.30 Yoga för personer med svår värk** För alla ingen

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Hej. Känner Du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Kristine

Hej. Känner Du att de är något som du vill göra men som inte finns med i foldern, kontakta Kristine Utbud hösten 2014 Hej Folkbildningens kulturskola fortsätter med nya spännande studiecirklar i höst. Studieförbunden har gemensamt arbetat fram utbudet så att DU ska hitta något som passar just dig. Bläddra

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Taldramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Taldramatisk inriktning Det första året

Läs mer

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling!

Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Likabehandling och plan mot diskriminering och kränkande behandling! Under våren 2015 gjordes en enkät på som handlade om trivsel, trygghet och barnens delaktighet. Enkäten riktades mot er som föräldrar,

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo Original 128 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 100 80 60 40 20 0 98 2 0 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - Jag har träffat jättemycket

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

Ensemblesång samt musikteori

Ensemblesång samt musikteori Ensemblesång samt musikteori Kursens syfte är att ge de studerande en grundläggande teknik i ensemblesång, stämsång, notläsning, rytmik, dynamik, frasering, intonation och auditionträning. - en medvetenhet

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Skrivglädje i vardagen!

Skrivglädje i vardagen! glädje i vardagen! - distanskursen för dig som vill hitta skrivglädje i vardagen! Inspirationsbrev om drömmar Hej! Nu har du nått halvvägs in i kursen och viktigast är att du har startat upp ditt skrivande

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Prova-på-dagar 18-20 januari 2016

Prova-på-dagar 18-20 januari 2016 Prova-på-dagar 18-20 januari 2016 Måndag 18/1 Tid Studio 1 Studio 4 Studio 5 Studio 6 Studio 7 Studio 8 17.00- Balett Balett Balett Floortechnique Modernt Balett Tå 18.00 16 år+ F3 16 år+ N2 16 år+ F5

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Prova på dagar 17-19 augusti 2015

Prova på dagar 17-19 augusti 2015 Prova på dagar 17-19 augusti 2015 Måndag 17/8 Tid Studio 1 Studio 4 Studio 5 Studio 6 Studio 7 Studio 8 17.00- Balett Balett Balett Hiphop/Street BA Artist 13-16år Balett Tå 18.00 16år+ F3 16år+ N2 16år+

Läs mer

Dans fuego. Träningsupplevelse. Träningsupplägg. Aktuellt

Dans fuego. Träningsupplevelse. Träningsupplägg. Aktuellt Dans fuego Fuego betyder eld på spanska och det står för just det eldiga, hettan och passionen i dansuttrycket som genomsyrar denna variant av danspass. Dans fuego utgår från samma upplägg som Dans fusion,

Läs mer

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik

Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som byggts upp under

Läs mer

Grundskolans. Elevens Val 2015-16

Grundskolans. Elevens Val 2015-16 Grundskolans Elevens Val 2015-16 Textilslöjd (TX) Har du lust att skapa och vara kreativ, välj elevens val i textil. Här får du möjlighet att blomma ut med dina idéer och fördjupa dig i hantverkstekniker.

Läs mer

HÖSTENS DANSKURSER

HÖSTENS DANSKURSER HÖSTENS DANSKURSER www.sv.se/hoglandet nassjo@sv.se 0380-131 40 Kvalité och glädje Nässjö Dans, 4-6 år Ti 30/8 18.00-18.45 14 ggr / 550 kr Arr 90562 Ledare: Emmie Edamn Dans, 4-6 år Sö 4/9 16.00-16.45

Läs mer

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju.

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju. Kompis Sverige Kan du berätta lite om Kompis Sverige? Absolut! Kompis Sverige vi jobbar med kompis förmedling. Ok! Vi vill att folk ska träffas och vi tycker idag att det är jättesvårt i Sverige att få

Läs mer

Berättarstunden. Termin 2: Fred & Frida show. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 2: Fred & Frida show. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 2: Fred & Frida show Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 2 Fred & Frida show s. Förord Beskrivning Lektion 1 Lektion 2 Lektion 3 Lektion 4 Lektion

Läs mer

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater

Scengymnasiet S:t Erik. Musik Musikal Musikproduktion Teater Scengymnasiet S:t Erik Musik Musikal Musikproduktion Teater Estetiska programmet Med inriktning: Teater Musik Musikal Musikproduktion Högskolebehörighet och möjlighet att ta meritpoäng Vad innebär samarbetet

Läs mer

Välkomna! Ungas psykiska hälsa

Välkomna! Ungas psykiska hälsa Välkomna! Ungas psykiska hälsa Psykisk ohälsa hos unga 1 av 4 drabbas Fysisk ohälsa Psykisk ohälsa 2 av 5 pojkar och 3 av 5 flickor upplever stress Ser ljust på framtiden och trivs med livet Politiskt

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

Läs vad några förskolor som jobbat med EQ-dockan en tid tycker

Läs vad några förskolor som jobbat med EQ-dockan en tid tycker Läs vad några förskolor som jobbat med EQ-dockan en tid tycker Sagt av Ann Ahlström, Lilla Edet, Avdelning Pettson Dockan synliggör känslor och om kroppsspråket utan att vi personal behöver prata om det.

Läs mer

Sammanställning av kurser, våren 2014 Start vecka 4 (12 ggr)

Sammanställning av kurser, våren 2014 Start vecka 4 (12 ggr) Sammanställning av kurser, våren 2014 Start vecka 4 (12 ggr) Dag Tid Plats Stil Nivå Ledare Pris Antal Beskrivning Måndag 17.00-18.00 Slakthuset Streetdance Nivå 1, fr 13 år. minst 2 OK fr Showkids el

Läs mer

Information och anmälan 2015/2016

Information och anmälan 2015/2016 Centrum Information och anmälan 2015/2016 www.goteborg.se/kulturskolancentrum 1 Kulturskolan erbjuder undervisning i musik bild och form dans teater film digitalt skapande Välkommen till kulturskolan Till

Läs mer

Gilla oss på facebook!

Gilla oss på facebook! Gilla oss på facebook! Hej och välkommen till en ny danstermin hos oss på DF Studio Danza! Terminen startar vecka 36, dvs måndag till söndag. Innan du gör din anmälan är det viktigt att du läser igenom

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer