Svensktillverkade Uterum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svensktillverkade Uterum"

Transkript

1 Svensktillverkade Uterum Uterum Skjutpartier Fasadsystem Vikpartier Kanalplast Plasttak Limträstommar Glasräcke

2 Halle tillverkar i Laholm på den Halländska västkusten uterum, vikpartier och skjutpartier. I sortimentet hittar man även kanalplast och takskivor som Halleplattan, en svenskproducerad kvalitetsprodukt där tillverkningen sedan 1960-talet sker i Laholm med fokus på den höga kvalitén. Att kunna sätta stämpeln Made in Sweden på våra produkter är något vi känner en stor glädje och stolthet över.

3

4 Ett uterum är en investering i välbefinnande, att hitta en plats för njutning och kunna förena nytta med nöje i allt från att ha studentfest till 60-års kalas. Med produkter anpassade för olika årstider väljer man själv hur man på bästa vis förverkligar sin önskan om det perfekta extrarummet. Ett rum för sommaren eller en året runt vinterträdgård? Oavsett så är vi helt övertygade om att har man en gång haft ett uterum, då blir drömmen om ett nytt uterum något som hamnar högt på din önskelista.

5

6

7 Innehållsförteckning: Sid 8: Vikparti Sid 14: Halle Fasad Sid 22: Kompletta uterum Sid 30: Halle Fritid - Sommar: Glaspartier Sid 32: Primo - Skjutbara & fasta partier Sid 38: Design - Skjutbara & fasta partier Sid 44: Halle Mertid - Vår & höst: Glaspartier Sid 46: Primo Isoler - Skjutbara & fasta partier Sid 2: Design Isoler - Skjutbara & fasta partier Sid 8: Halle Alltid - Året runt: Glaspartier Sid 60: Thermo - Skjutbara & fasta partier Sid 66: Thermo Soft - Skjutbara partier Sid 72: Isolux - Kanalplasttak Sid 78: Stomme uterum Sid 80: Grund & Golvvärme Sid 82: Entrétak Stil Sid 83: Entrétak Elegans Sid 84: Glasräcke Horisont Sid 88: Takplast & Ljusinsläpp Sid 90: Halleplattan Sid 92: Polysol Sid 94: Övriga takskivor & ljusinsläpp Sid 96: Halle Industri - Arkitekt och Bygg Mot arkitekter, byggentreprenörer och hallindustrin tar vi fram såväl unika lösningar för objekt med höga krav på materialval som aluminiumfönster för hallindustrin med fokus på kostnadseffektiv montering.

8 8 Halle Vikparti - För uterum, vinterträdgårdar och husfasader Tänk vad lite det krävs för att ändra karaktären på ett helt hus.

9 Halle Vikparti 2, 3, 4, -delade Vikparti Thermo - För uterum Vikparti Fasad - För husfasaden Ger dig spännande möjligheter att öppna upp hela vikpartiet i husfasaden eller i uterummet och få en känsla av att vara utomhus. Halle Vikpartier är som namnet antyder ett vikparti som viks ihop när det öppnas. Passar för uterum, vinterträdgårdar och husfasader, men det är viktigt att välja rätt vikparti beroende på om det skall placeras i en husfasad eller i ett uterum. Vikparti Thermo - För uterummet Halle Vikparti Thermo är ett komplett system för uterum med köldbryggebrutna aluminiumprofiler och runtomliggande karm. Halle Vikparti Thermo levereras med 2-glas härdat isolerglas med argongasfyllning och ett inre energiglas med U-värde 1,1. Avsedd för uterum och vinterträdgårdar. Vikparti Fasad - För husfasaden Halle Vikparti Fasad är ett komplett system för husfasaden med köldbryggebrutna aluminiumprofiler och en runtomliggande karm med 3-glas härdat isolerglas med argongasfyllning och ett inre energiglas, med U-värde 0,6. Avsedd för montering i husfasader. Vikpartierna levereras vitlackerade som standard, välj 2, 3, 4 eller -delade, med tillval i önskade mått och färger, där det även går att få i duo färg, olika färg på insida och utsida. Som tillval finns även spröjs i olika utförande. Partiet kan beställas rätt- eller spegelvänt med inåt- eller utåtvikning Halle Vikparti 9

10 Vikparti Thermo - För uterum och vinterträdgård Vikparti Fasad - För husfasaden Halle Vikparti för uterum och husfasader Ger dig spännande möjligheter att öppna upp hela vikpartiet i husfasaden och få en känsla av att vara utomhus. Halle Vikpartier är som namnet antyder ett vikparti som viks ihop när det öppnas. Passar för uterum, vinterträdgårdar och husfasader, men det är viktigt att välja rätt vikparti beroende på om det skall placeras i en husfasad eller i ett uterum. Halle Vikparti Thermo med 2-glas argonfyllda partier med U-värde 1,1 är avsedda främst för uterummen eller vinterträdgårdar. Halle Vikparti Fasad med 3-glas argonfyllda partier med U-värde 0,6 lämpar sig bäst för montering i husfasader. Vikpartier kan tillverkas efter dina önskade mått som 2, 3, 4 och -delade och levereras vitlackade som standard, men kan även beställas i olika färger.

11

12 Vikparti Vikparti Tänk på att välja rätt Vikparti. Vikparti Thermo för uterum & Vikparti Fasad för husfasaden Draghandtag insida Magnetlås Slagdörr till vikparti Gångjärn Dörrvred Genomskärning profil Vikpartier Kullagrade stålhjul Öppning plant med innergolv Tänk vad lite det krävs för att ändra karaktären på ett helt hus, att ha möjligheten att öppna ett stort vikparti i vardagsrummet eller i uterummet och kunna njuta av exotiska växter i en vinterträdgård, en känsla som inte kan överträffas. Varför avstå från att öppna maximalt? Med Vikpartier kan hela rummet bli vidöppet. Skjut upp hela Vikpartiet och känn hur det är att nästan bo utomhus utan att behöva flytta ut din favoritsoffa. Välj rätt vikparti och tänk på att det är olika isoleringsförmåga i 2-glas Vikparti Thermo för uterum & vinterträdgård och 3-glas Vikparti Fasad för husfasaden. Genom nerfällning av bottenprofilen i golvet får man ner tröskelhöjden. Var noga mer att dörrarna går fritt vid både inåtgående och utåtgående innan fastsättning av vikpartiet i dessa fall. 8mm 82mm 2-glas Vikparti Thermo för uterum & vinterträdgård 3-glas Vikparti Fasad för husfasaden Argongasfyllning för bästa isolering Brutna köldbryggor Hakregellås Obegränsade färgvalsmöjligheter Valfria mått Går att få tvåfärgad 12 Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet. Exempel: Jag har mätt upp bredden 3600 mm och höjden 2100 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 3600 x 2100 mm så passar detta.

13 Vikparti Vikparti Produktbeskrivning Köldbryggebrutna aluminiumprofiler, runt-omliggande karm i ett stycke med 2-glas för vinterträdgård alternativt 3-glas för montering i husfasaden. Profilbredd: 82 mm. Mått: Vikpartier tillverkas i standard eller specialmått efter dina specifikationer. Partierna finns 2, 3, 4 och -delade. Vikparti Tillval Färger: Våra profiler är vitlackade som standard (RAL 9010-PS), men du kan även välja mellan hundratals färgblandningar ur RAL-skalan. Spröjs: Utanpåliggande mittspröjs eller inre spröjs. Glas: Vikparti Thermo: 24 mm (2-glas med argon) - U-värde 1,1. För vinterträdgård. Glas: Vikparti Fasad: 42 mm (3-glas med argon) - U-värde 0,6. För fasad. Lås: 3-punkts hakregelfunktion på slagdörr, och en eurocylinder som låser låsspakarna på skjutdörrarna. Hjul: Kullagrade stålhjul av hög kvalitet, integrerade i karm som rullar på stålräls. Skenor: Rostfri stålräls inlagd i golvskenan för ökad slitstyrka och livslängd. Tätning: Gummilist runt varje enhet för att ge mycket hög lufttäthet. Färgmatcha ditt Vikparti med färgen på ditt hus. Det är möjligt att beställa i Duo-färg, olika färg på insida och utsida. Vit, RAL 9010-PS, som standard. Andra RAL-färger som tillval. Vikpartier Thermo & Fasad I de 3- och -delade partierna följer slagdörren med partiet när man viker upp det. 4-delat kan fås med eller utan slagdörr. Dörren är då fäst i karmen. Mått som anges är i millimeter. Partierna viks antingen utåt eller inåt. Kombinationerna går att spegelvända. Se öppningsalternativ nedan utifrån sett. 2-delat parti Minbredd 160 Maxbredd 2220 Minhöjd 1800 Maxhöjd 200 Utåtvikning Inåtvikning 3-delat parti med slagdörr Minbredd 2220 Maxbredd 3120 Minhöjd 1800 Maxhöjd 200 Vikning från höger mot vänster utåt I de 3- och -delade partierna följer slagdörren med partiet. 4-delat parti med slagdörr Minbredd 2920 Maxbredd 4120 Minhöjd 1800 Maxhöjd delat parti utan slagdörr Minbredd 2920 Maxbredd 4120 Minhöjd 1800 Maxhöjd delat parti vänsterhängt, slagdörr högerhängd. Vikning utåt från höger till vänster. Slagdörren är alltid fäst i vänster- eller högerkarm på 4-delat. 4-delat parti vänsterhängt, utan slagdörr, Vikning utåt från höger till vänster. -delat parti med slagdörr Minbredd 3640 Maxbredd 140 Minhöjd 1800 Maxhöjd 200 Slagdörren följer med i -delat vid uppvikning. Slagdörren är alltid fäst i vänster- eller högerkarm på 4-delat. 13

14 14 Halle Fasad - För husfasader Välisolerade partier för husfasaden

15 Halle Fasad Skjutbara & Fasta partier Fasad Tänk vad lite det krävs för att ändra karaktären på ett helt hus. Med stora välisolerade partier som ger ett fantastiskt ljusinsläpp kommer ditt hus att skina ikapp med dig. Fasad Det exklusiva fasadsystemet har välisolerade energibesparande 3-glas härdade isolerglas med argongasfyllning och ett inre energiglas, med köldbryggebrutna aluminiumprofiler och en runtomliggande isolerande karm för montering i husfasaden. Välj ur ett stort sortiment i olika mått och kombinationer, där t.ex. partierna kan vara skjutbara, fasta eller kombinera rörliga med fasta sektioner. Fasad levereras i vitlack som standard som ger ett exklusivt intryck på huset oavsett färg. Fasad kan även specialbeställas i önskad färg för att matcha huset. Här finns även möjlighet att välja Duo färg, som är olika färger på in- och utsidan för att få partierna att smälta in i husväggen. Fasad fungerar givetvis utmärkt även för den isolerade vinterträdgården. Halle Fasad 1

16

17

18 Fasad Fasad Avlyftningsskydd: För en säkrare lucka och stabilare gång. Handtag i rostfritt stål med lyftspanjolett och Assa cylinderlås. Låsspärr Fasad Gerade hörn för maximal täthet Dörrstopp: Klämskydd vid öppning av dörr. Tak och Golvskena: Rostfri stålräls för ökad slitstyrka och livslängd. Tänk vad lite det kan krävas för att ändra karaktären på ett helt hus. Med Fasad gör du inte bara dig själv en tjänst med allt nytt ljus som flödar in, ditt hus kommer skina ikapp med dig! Många av småhusen i det här landet är byggda under en tid då energiglas och isolering inte var högsta prioritet. Stora fönster som släppte ut massvis av dyrbar värme var standard. Idag har vi också höga energipriser men fönstren har blivit enormt mycket bättre. Fasad är ett bra exempel på det. Stora fina partier med ett fantastiskt ljusinsläpp, men ändå väldigt välisolerat. Du kommer dessutom bli förvånad hur mycket exklusivare ditt hus kommer se ut med Fasad. Genom nerfällning (max 4mm) av bottenprofilen i golvet får man ner tröskelhöjden. Var noga mer att dörrarna går fritt innan fastsättning av partiet i dessa fall. Det går även att få med olika färger på in- och utsidan. Vitt som standard. RAL-färger som tillval. Trippelt säkerhetsglas med argongas Brutna köldbryggor Låsbart handtag som standard Obegränsade färgvalsmöjligheter Valfria mått Går att få tvåfärgad 18 Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet. Exempel: Jag har mätt upp bredden 3600 mm och höjden 2100 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 3600 x 2100 mm så passar detta.

19 Fasad Fasad Produktbeskrivning Ett system för montering i husfasaden. Köldbryggebrutna aluminiumprofiler, runt-omliggande karm i ett stycke. Mått: Fasad kan tillverkas efter dina specifikationer i bredd och höjd. Glas: Fasad levereras med 3-glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Inre glaset energiglas. (U-värde 0,6). Tätning: Gummilist runt varje enhet för att ge mycket hög lufttäthet. Fasad Skjutbara system I vårt sortiment finns ett antal olika öppningsalternativ. Vid beställning anges hur dörrarna ska placeras. Angivna mått är i millimeter. Lås: Lyftbar lyftspanjolett med invändig hävarm med Assa cylinder på den skjutbara luckan. Hjul: Kullagrade, rostfria tandemhjul inkapslade i justerbart hjulhus. Klarar upp till 300 kg. Skenor: Rostfri stålräls inlagd i golvskena för ökad slitstyrka och livslängd. Fasad Tillval Fasad Fasta system Färger: Våra profiler är vitlackade som standard (RAL-blandning 9010-PS), men du kan även välja mellan hundratals färgblandningar ur RAL-skalan. Spröjs: Utanpåliggande mittspröjs eller inre spröjs. Lås: Utvändig hävarm med Assa cylinder. Vädring: Alla fasta alternativ kan beställas med en vädringslucka. Vi har också ett alternativ med fasta luckor 1-, 2-, 3- och 4-delade. Även formatskurna partier tillverkas. Angivna mått är i millimeter. 1 skjutbart, 1 fast Minbredd 1600 Maxbredd 4600 Minhöjd 1900 Maxhöjd 200 Profilbredd 176 mm 2 skjutbara Minbredd 1600 Maxbredd 4600 Minhöjd 1900 Maxhöjd 200 Profilbredd 18 mm 2 skjutbara,1 fast Minbredd 2400 Maxbredd 6900 Minhöjd 1900 Maxhöjd 200 Profilbredd 243 mm 3 skjutbara Minbredd 2400 Maxbredd 6900 Minhöjd 1900 Maxhöjd 200 Profilbredd 243 mm Fast 1-del Minbredd 00 Maxbredd 1800 Minhöjd 00 Maxhöjd 200 Minsta höjd 180 Formatskuret Maxbredd 200 Maxhöjd 2000 Fast 2-del Minbredd 1000 Maxbredd 3600 Minhöjd 00 Maxhöjd 200 Fast 3-del Minbredd 100 Maxbredd 400 Minhöjd 00 Maxhöjd 200 Slagdörr Maxbredd 1200 Minhöjd 00 Maxhöjd 200 Vädringslucka 2 skjutb 2 fasta. Minbredd 3200 Maxbredd 6900 Minhöjd 1900 Maxhöjd 200 Profilbredd 176 mm Fast 4-del Minbredd 2000 Maxbredd 6400 Minhöjd 00 Maxhöjd 200 mm 6 mm 243 mm (3 luckor)/18 mm (2 luckor) Funktion för 3-spårsprofil för skjutbart system Köldbryggebrytning markerat med rött. 6 mm Funktion för fasta system. Levereras i hela ramar som först monteras på plats, sedan lyfts isolerrutor in och kläms fast med hjälp av glasningslister av aluminium. Köldbryggebrytning markerat med rött. 19

20 20 Fasad

21 Fasad 21

22 22 Halle Kompletta Uterum för alla årstider Harmony 1 & 2 m2 med pulpettak - Dream 1 & 2 m2 med sadeltak

23 Kompletta uterum För alla årstider Harmony med pulpettak Dream med sadeltak Ett monteringsfärdigt uterum levereras med färdigkapad stomme i limträ, anpassade glaspartier, färdigkapat kanalplasttak och profiler. Här bygger man steg för steg upp sitt uterum med måttanpassade delar. Halle kompletta uterum är en av marknadens mest prisvärda uterum, där våra svensktillverkade produkter kommer att ge dig många härliga stunder. Harmony pulpettak Ett komplett uterum med ett pulpettak som har lite lägre bygghöjd, en klar favorit när man vill undvika att gå in i hustaket på själva huset. I de flesta fall passar ett pulpettak under det befintliga taket på boningshuset. Dream sadeltak Det kompletta uterummet som är ett självklart val när man vill ha ett lite högre och luftigare uterum. Sadeltak är högre i sitt uförande och har formatskurna fönster mellan taknocken och skjutpartierna. Halle Kompletta uterum 23

24 Kompletta uterum - Att välja rätt Midsommarfest eller julafton? Så här väljer du rätt till ditt uterum. En grundplatta och en Halle Stomme. Det är själva grunden till ditt nya uterum. Men det räcker ju förstås inte. Skjutpartier med rätt glas och rätt tak måste på plats för att det ska kunna kallas för ett uterum. Men vad är rätt? Det beror helt på hur du kommer att vilja använda uterummet. Vet du med dig att du bara kommer öppna upp för sommaren räcker det bra med produkter ur vår kategori Halle Fritid. Förläng sommaren ytterligare och utöka säsongen till att omfatta både vår och höst med produkter ur kategorin Halle Mertid. Julafton och minusgrader? Då är det Halle Alltid som gäller! Halle Fritid Utvalda uterumsprodukter anpassade speciellt för sommaren. Med mm glas i vägg- och dörrpartier. Halle Fritid Partier: Primo & Design. Glas: Härdat 1-glas. MADE IN SWEDEN Glastjocklek i vägg- och dörrpartier: mm glas Glastjocklek i fönsterhöjd: 4mm i fönsterhöjd Tak: Halle Isolux 10/16 mm. Halle HALLE Fritid PRIMO Sommar ISOLER Halle Fritid 1-glas SVENSKTILLVERKAD TH SV Halle Mertid HALLE FRITID - SOMMAR Utvalda uterumsprodukter anpassade speciellt HALLE för vår, sommar och HALLE höst. S GARANTI PRIMO PRIMO ISOLER Halle Mertid Partier: Primo Isoler & Design Isoler. Glas: Härdat MADE IN 2-glas, Isoler D4-6. MADE IN SWEDEN SWEDEN Tak: Halle Isolux 16 mm. SVENSKTILLVERKAD SVENSKTILLVERKAD Halle HALLE Mertid S GARANTI THERMO Vår & Höst SOFT MADE IN SWEDEN SVENSKTILLVERKAD Halle Mertid 2-glas med luft som isolering HALLE 2 GL S HALLE FRITID - SOMMAR Halle Alltid HALLE MERTID - V & HÖST HALLE ALLTID - ET RUNT Utvalda uterumsprodukter anpassade speciellt för året runt bruk. Halle Alltid S GARANTI LÄTTMONTERAD S GARANTI S GARANTI Året Runt Halle Alltid Partier: Thermo & Thermo Soft. Glas: Härdat 2-glas Isoler D4-16 med argongas. Tak: Halle Isolux 32 mm. + 1 GLAS 2 GLAS 2 GLAS MED ARGONGAS Halle Alltid 2-glas med argongas som isolering HÄRD HALL 2 GL HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄR 24

25 Kompletta uterum - Att välja rätt S S GARANTI GARANTI S S GARANTI GARANTI S S GARANTI GARANTI S S GARANTI GARANTI S S GARANTI GARANTI S S GARANTI GARANTI S S GARANTI GARANTI 1 GLAS Halle Fritid 1-glas 2 GLAS Halle Mertid 2-glas med luft som isolering GLAS 2 GLAS MED MED ARGONGAS Halle Alltid 2-glas med argongas som isolering Olika glassymboler för olika säsong Tydliga symboler för att göra det enkelt att förstå. 2 GLAS MED ARGONGAS 3 GLAS 3 GLAS MED MED ARGONGAS 3 GLAS MED ARGONGAS GLAS MED ARGONGAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS Att välja rätt, Solen, Höstlövet och Snöflingan, är enkelt att känna igen. HÄRDAT HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD Halle Fritid - Sommar LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD MINST MINST 2 VID 2 MONTERING VID MINST 2 VID MONTERING MINST MINST 2 VID 2 MONTERING VID Halle Fritid - Prisvärt, enkelt och funktionellt i högsta kvalitet med tak, väggar och skjutpartier för dom varma sommarmånaderna där man kan njuta även på regniga dagar. När du vet med dig att du bara kommer att använda uterummet för den varmare årstiden. I Halle Fritid ingår uterumspartierna Primo och Design. KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN KAN MÅTTBESTÄLLAS Utvalda svensktillverkade uterumspartier i 1-glas utförande, anpassade speciellt för sommaren. Välj mellan klassiska Primo med tidlösa kantiga profiler eller förstklassiga Design med välvd dropp profil och integrerat handtag i dörrprofilen med fasta och skjutbara partier i standardmått. TILLVAL: TILLVAL: VÄLJ VÄLJ FÄRG FÄRG TILLVAL: TILLVAL: VÄLJ VÄLJ FÄRG FÄRG TILLVAL: TILLVAL: VÄLJ VÄLJ FÄRG FÄRG Halle Fritid levereras i vitlack och 1-glas härdat säkerhetsglas, med mm glas i vägg- och dörrpartier och 4mm glas i fönsterhöjd. TILLVAL: TILLVAL: VÄLJ VÄLJ FÄRG FÄRG Halle Mertid Vår höst Halle Mertid - Uterum med tak, väggar och skjutpartier som är isolerade för den tidiga våren, sommaren och den sena hösten, då man kan flytta ut favoritfåtöljen och njuta av årstidens skiftningar. I Halle Mertid ingår uterumspartierna Primo Isoler och Design Isoler. Utvalda svensktillverkade uterumspartier med 2-glas isolerglas anpassade för vår, sommar och höst. Profilsystemet med välvd dropprofil och integrerat handtag i dörrprofilen med fasta och skjutbara partier i standard och beställningsmått. Halle Mertid levereras i vitlack och 2-glas härdat säkerhetsglas med luftspalt. Halle Alltid Året Runt Halle Alltid - Året runt rummet, en funktionell och lyxig vinterträdgård med isolerade väggar, tak och skjutpartier som skapar en oas i den kallaste och mörkaste årstiden, där man på ett behagligt vis integrerar uterummet med övriga rum i huset, i allt från att ha middagsbjudningar till ett extra TV-rum. I Halle Alltid ingår uterumspartierna Thermo och Thermo Soft. Utvalda svensktillverkade uterumspartier med vinteranpassat isolerglas anpassade för vinterträdgårdar. Profilsystemet är förstklassiga Thermo med skjutbara och fasta partier eller Thermo Soft med skjutbara partier. Halle Alltid levereras i vitlack och 2-glas härdat säkerhetsglas med argongasfyllning för bästa isolering. 2

26 Kompletta uterum Vilket uterum passar dig? Se specifikation och mått för Harmony. Vi har satt ihop våra mest populära uterum till färdiga paket för att göra det enkelt för dig. Ett monteringsfärdigt uterum levereras med färdigkapad stomme i limträ, anpassade glaspartier, färdigkapat kanalplasttak och profiler. Här bygger man steg för steg fram sitt uterum med måttanpassade delar. Halle kompletta uterum är en av marknadens mest prisvärda uterum där våra svensktillverkade produkter kommer att ge dig många härliga stunder. Harmony pulpettak 1 kvadratmeter Harmony Uterum Fritid 1 kvm.. Storlek: 1 kvm. Utförande tak: Pulpettak. Profilsystem: Primo Säsong: Sommar. Totalbredd: 4322 mm inkl. tak. Totaldjup: 4010 mm inkl. tak. Totalhöjd bakkant: 20 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 396 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 370 mm. Taklutning: 4,6 Kanalplasttak: 16 mm. Harmony Uterum Mertid 1 kvm. Storlek: 1 kvm. Utförande tak: Pulpettak. Profilsystem: Primo Isoler. Säsong: Förlängd säsong. Totalbredd: 4322 mm inkl. tak. Totaldjup: 4010 mm inkl. tak. Totalhöjd bakkant: 20 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 396 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 370 mm. Taklutning: 4,6 Kanalplasttak: 16 mm. Harmony Uterum Alltid 1 kvm. Storlek: 1 kvm. Utförande tak: Pulpettak. Profilsystem: Thermo. Säsong: Året runt. Totalbredd: 436 mm inkl. tak. Totaldjup: 4010 mm inkl. tak. Totalhöjd bakkant: 2680 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 396 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 370 mm. Taklutning: 4,6 Kanalplasttak: 32 mm. Teknisk Information Glas: Glas: 1-glas mm. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas. Teknisk Information Glas: Glas: D4-6, 2-glas med luft. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas. Harmony pulpettak 2 kvadratmeter Teknisk Information Glas: Glas: Isolerglas, 2-glas med argongasfyllning och inre glaset energiglas. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas. 26 Harmony Uterum Fritid 2 kvm. Storlek: 2 kvm. Utförande tak: Pulpettak. Profilsystem: Primo Säsong: Sommar. Totalbredd: 6462 mm inkl. tak. Totaldjup: 4360 mm inkl. tak. Totalhöjd bakkant: 20 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 980 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 410 mm. Taklutning: 4,1 Kanalplasttak: 16 mm. Teknisk Information Glas: Glas: 1-glas mm. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas. Harmony Uterum Mertid 2 kvm. Storlek: 2 kvm. Utförande tak: Pulpettak. Profilsystem: Primo Isoler Säsong: Förlängd säsong. Totalbredd: 6462 mm inkl. tak. Totaldjup: 4360 mm inkl. tak. Totalhöjd bakkant: 20 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 980 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 410 mm. Taklutning: 4,1 Kanalplasttak: 16 mm. Teknisk Information Glas: Glas: D4-6, 2-glas med luft. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas. Harmony Uterum Alltid 2 kvm. Storlek: 2 kvm. Utförande tak: Pulpettak. Profilsystem: Thermo. Säsong: Året runt. Totalbredd: 6392 mm inkl. tak. Totaldjup: 4410 mm inkl. tak. Totalhöjd bakkant: 2680 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 980 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 410 mm. Taklutning: 4,1 Kanalplasttak: 32 mm. Teknisk Information Glas: Glas: Isolerglas, 2-glas med argongasfyllning och inre glaset energiglas. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas.

27 Kompletta uterum Vilket uterum passar dig? Se specifikation och mått för Dream. Att bygga ett uterum är för många ett projekt som skapar många frågor, taklutningar, bredd, längd, vilket tak och skjutpartier skall jag välja? Halle kompletta uterum är anpassade för olika säsonger i olika storlekar, enkelt att mäta om det får plats där jag vill placera uterummet. Vill man istället bygga ett uterum med unika mått och utförande så använder man ritprogrammet och skapar sina egna mått. Dream sadeltak 1 kvadratmeter Dream Uterum Fritid 1 kvm. Storlek: 1 kvm. Utförande tak: Sadeltak. Profilsystem: Primo Säsong: Sommar. Totalbredd: 406 mm inkl. tak. Totaldjup: 396 mm inkl. tak. Totalhöjd nock: 304 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 396 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 370 mm. Taklutning: 22 Kanalplasttak: 16 mm. Dream Uterum Mertid 1 kvm. Storlek: 1 kvm. Utförande tak: Sadeltak. Profilsystem: Primo Isoler. Säsong: Förlängd säsong. Totalbredd: 406 mm inkl. tak. Totaldjup: 396 mm inkl. tak. Totalhöjd nockt: 304 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 396 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 370 mm. Taklutning: 22 Kanalplasttak: 16 mm. Dream Uterum Alltid 1 kvm. Storlek: 1 kvm. Utförande tak: Sadeltak. Profilsystem: Thermo. Säsong: Året runt. Totalbredd: 406 mm inkl. tak. Totaldjup: 3869 mm inkl. tak. Totalhöjd nock: 317 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 396 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 370 mm. Taklutning: 22 Kanalplasttak: 32 mm. Teknisk Information Glas: Glas: 1-glas mm. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas. Dream sadeltak 2 kvadratmeter Teknisk Information Glas: Glas: D4-6, 2-glas med luft. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas. Teknisk Information Glas: Glas: Isolerglas, 2-glas med argongasfyllning och inre glaset energiglas. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas. Dream Uterum Fritid 2 kvm. Storlek: 2 kvm. Utförande tak: Sadeltak. Profilsystem: Primo Säsong: Sommar. Totalbredd: 6416 mm inkl. tak. Totaldjup: 4339 mm inkl. tak. Totalhöjd nock: 342 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 980 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 410 mm. Taklutning: 22 Kanalplasttak: 16 mm. Teknisk Information Glas: Glas: 1-glas mm. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas. Dream Uterum Mertid 2 kvm. Storlek: 2 kvm. Utförande tak: Sadeltak. Profilsystem: Primo Isoler Säsong: Förlängd säsong. Totalbredd: 6416 mm inkl. tak. Totaldjup: 4339 mm inkl. tak. Totalhöjd nock: 342 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 980 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 410 mm. Taklutning: 22 Kanalplasttak: 16 mm. Teknisk Information Glas: Glas: D4-6, 2-glas med luft. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas. Dream Uterum Alltid 2 kvm. Storlek: 2 kvm. Utförande tak: Sadeltak. Profilsystem: Thermo. Säsong: Året runt. Totalbredd: 6416 mm inkl. tak. Totaldjup: 4407 mm inkl. tak. Totalhöjd nock: 382 mm inkl. tak. Byggbredd vid mark/grundnivå: 980 mm. Byggdjup vid mark/grundnivå: 410 mm. Taklutning: 22 Kanalplasttak: 32 mm. Teknisk Information Glas: Glas: Isolerglas, 2-glas med argongasfyllning och inre glaset energiglas. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas. 27

28 Kompletta uterum Kompletta Uterum Vi har satt ihop våra mest populära uterum till färdiga paket för att göra det enkelt för dig. Det finns även ett ritprogram om man vill anpassa uterummet efter egna mått. Hur väljer jag ett komplett Uterum? 1. Välj takutförande och välj mellan raka hörn eller brutna hörn: Pulpet med raka hörn. En taksida som lutar ut från bostaden. Pulpet med 2 brutna hörn. En taksida som lutar ut från bostaden. Sadeltak med raka hörn. Två taksidor som möts i nocken. Sadeltak med 2 brutna hörn. Två taksidor som möts i nocken. 2. Välj för vilken årstid som uterummet skall användas till: Halle Fritid - Sommar. För de varma sommarmånaderna där man kan njuta även på regniga dagar, när du vet med dig att du bara kommer att använda uterummet för den varmare årstiden. Halle Mertid - Tidig vår & sen höst. Med tak och väggar som är isolerade för den tidiga våren, sommaren och den sena hösten då man kan flytta ut favoritfåtöljen och njuta av årstidens skiftningar. Halle Alltid - Året runt. En funktionell och lyxig vinterträdgård med isolerade väggar och tak som skapar en oas i den kallaste och mörkaste årstiden, där man på ett behagligt vis integrerar uterummet med övriga rum i huset, i allt från att ha middagsbjudningar till ett extra TV-rum. 3. Hur stort skall Uterummet vara, välj mellan färdiga storlekarna 1 och 2 kvadratmeter. Det finns även ett ritprogram om man vill anpassa uterummet efter egna mått. 4. Rådgör med din bygghandel eller snickare vid behov, om vad uterummet skall placeras på för underlag, trä eller gjuten platta? Isolerad grund? Golvvärme? En förutsättning för ett lyckat uterum är planering, placering och grunden. 28

29 Kompletta uterum Uterumskonfigurator - Rita ditt eget uterum på vår hemsida! Välj mått och utförande i uterumskonfiguratorn, steg för steg från årstid till färdigt uterum. Välj årstid Börja med att välja den årstid som passar dig och ditt uterum bäst. Ett härligt uterum för sommaren eller en komplett vinterträdgård för året runt bruk. Välj Stomme Raka hörn eller brutna hörn, hur vill jag ha mitt tak? Pulpettak eller sadeltak? Välj önskad storlek Bredd, djup och höjd. Glöm inte att tänka på var uterummet skall placeras, trädäck eller en gjuten betongplatta kan påverka totalhöjden! Välj vilka partier som passar bäst Här väljer man om man vill ha partier som skall kunna öppnas eller vara fasta. Kanske passar det bäst med ett fönsterparti på ena sidan och ett skjutbart på den andra sidan. Här kan man anpassa sitt uterum efter sina egna önskemål. 29

30 30 Halle Fritid - Skjutbara & Fasta partier Primo & Design med härdat 1-glas

31 Halle Fritid Skjutbara & Fasta partier Halle Fritid Sommar Primo Design Uterumspartier för sommaren Vår kategori Fritid är främst för dig som lever upp mest och bäst under sommarhalvåret. Välj mellan två olika profilsystem, Primo eller Design. Primo Primo är ett prisvärt system i högsta Halle kvalitet, en tidlös klassiker med kantiga profiler som passar de flesta uterumslösningar. Primo levereras vitlackerade i standardmått. Design Design är ett förstaklassigt uterumssystem för dig som är ute efter efter en stilren tidslös form med rundade profiler, Design är försedd med en matchande välvd dropprofil och integrerat handtag i dörrprofilen. Levereras vitlackerade i standardmått men kan även beställas i specialmått. Om Halle Fritid Halle Fritid har anpassats speciellt för sommarsäsongen när du vet med dig att du bara kommer att använda uterummet under den varmare årstiden. Med säkerhetshärdat mm glas i alla partier i dörrhöjd, både skjutbara och fasta partier. Partier i fönsterhöjd har härdat 4 mm glas. Halle Fritid 31

32 32 Primo Skjutbara & Fasta partier med härdat 1-glas

33 HALLE PRIMO ISOLER HALLE THERMO SOFT HALLE FRITID - SOMMAR HALLE THERMO HALLE MERTID - V & HÖST HALLE FASAD HALLE ALLTID - ET RUNT HALLE VIKPARTI FASAD HALLE VIKPARTI THERMO HALLE ALLTID - ET RUNT 1 HÄRDAT GLAS SÄKERHETSGLAS ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 GLAS + + ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 GLAS MED HÄRDAT ARGONGAS SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - ET RUNT 2 GLAS MED ARGONGAS MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN AD SVENSKTILLVERKAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD LÄTTMONTERAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD Svensktillverkad S GARANTI SVENSKTILLVERKAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS MINST 2 VID MONTERING S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS Garantitid Lätt att montera Härdat säkerhetsglas Halle Fritid 1-glas Halle Fritid Sommar MAR HALLE MERTID - V & HÖST 1 HALLE GLAS ALLTID - ET RUNT 2 HALLE GLAS ALLTID - ET RUNT + 2 GLAS MED ANPASSAD ARGONGAS FÖR HUSFASAD Primo GLAS MED ANPASSAD ARGONGAS FÖR LÄTTMONTERAD HUSFASAD 3 GLAS MED HALLE ARGONGAS ALLTID - LÄTTMONTERAD ET RUNT 3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD KAN MÅTTBESTÄLLAS 2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD + I S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI Utvalda uterumsprodukter anpassade TILLVAL: VÄLJ FÄRG speciellt HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI för sommarsäsongen. HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS TILLVAL: HÄRDAT VÄLJ FÄRG SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: VÄLJ 2 GLAS + LÄTTMONTERAD 2 GLAS MED ARGONGAS Säsong: Fritid - Sommar + LÄTTMONTERAD MINST 2 VID MONTERING Partier: Primo Glas: Härdat 1-glas Glasets U-värde:,7 LÄTTMONTERAD 2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS 3 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS MINST 2 VID MONTERING MINST 2 VID MONTERINGTILLVAL: VÄLJ FÄRG GLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS Produkter ur vår kategori Fritid är främst för dig som lever upp mest och bäst under sommaren. Med Primo får du ett alldeles lagom extrarum för sommarhalvåret. KAN MÅTTBESTÄLLAS LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD KAN MÅTTBESTÄLLAS MINST 2 VID MONTERING KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: MINST VÄLJ FÄRG 2 VID MONTERING TILLVAL: MINST VÄLJ FÄRG 2 VID MONTERING TILLVAL: VÄLJ FÄRG Vill du dra ut på sommaren så väljer du istället partier från Mertid, som är anpassade för den tidiga våren och sena hösten i kategorin Mertid finns Primo Isoler eller Design Isoler. KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG Primo 33

34 Primo - Säsong Fritid Primo Sidoprofil: Borstlister för maximal täthet. Tillval: Snäpphandtag. Profil: Tillverkade av aluminium för bästa utseende och stabilitet. Skakskydd: För jämn gång och stabilitet. Handtag: Två draghandtag av aluminium. Låsknopp: Två fjäderbelastade låsknoppar för låsning inifrån. Säkerhetsglas: gånger starkare än vanligt glas. mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4mm härdat enkelglas i fönsterhöjd. Justerbara hjul: Två justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna. Golvskena: Rälsprofiler av kraftig aluminium med integrerade droppbleck. Färdigstansade dräneringshål. Primo Primo är ett av marknadens mest populära och prisvärda uterumssystem i högsta Halle kvalitet och ett enkelt val av för dig som främst skall använda uterummet för sommarens varma månader. Primo har mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4mm härdat enkelglas i fönsterhöjd. Primo är en av våra verkliga klassiker med en kantig profil som har tidlösa former. Passar till de flesta uterumslösningarna eftersom det är så flexibelt. Primo levereras alltid vitlackerade och tillverkas utan mittspröjs. Endast standardmått. 34 Formatskurna partier Lutande, formatskurna partier höjer intrycket vid sadeltakslösningar. Partierna monteras runt om med skruv genom profilens vinge. 1-delad bredd upp till 2000 mm 2-delad bredd upp till 3200 mm

35 Primo - Säsong Fritid Primo skjutbara partier mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4mm härdat enkelglas i fönsterhöjd. Primo fasta partier mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4mm härdat enkelglas i fönsterhöjd. Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor Dörr Dörr Fönster Dörr Fönster Fönster 1 Ö-mått Inne Ute Enheter per bredd Ö-mått Enheter per bredd Inne 1 Ö-mått 1 1 Ute Enheter per bredd Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor Dörr Dörr Fönster Dörr Fönster Fönster 1 Ö-mått Enheter per bredd Inne Ute 1 Ö-mått 1 1 Enheter per bredd Inne Ute 1 Enheter per bredd 1 Ö-mått Inne Inne Dörr Fönster Ute 1 Enheter per bredd 1 Ö-mått Dörr Fönster 1 Ö-mått Ute 1 Enheter per bredd Inne Inne Ute Ute B 90 Mått hörnparti B L-mått OBS! Fast parti linje. Dörr B-mått L B 90 B OBS! Fast parti linje. A: Fast hörnlucka L: Mått mellan pelares yttre hörn B: Gäller vid pelardimension 11x11 mm Vid L-mått hamnar hörnluckan ca 10 mm innanför ytterhörnen Montering fast hörnlucka Lucka skjuts in mot fyrkantspelare Fönster 3

36 Primo - Säsong Fritid Primo Rättvänt eller spegelvänt? Halles skjutbara partier finns i två varianter, rättvända och spegelvända. I ett rättvänt parti är den yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. I ett spegelvänt parti är den yttre luckan placerad till vänster. Alla luckor är skjutbara. Rättvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. Spegelvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till vänster, utifrån sett. Bygger man ett bredare rum där man har två stycken partier i fronten är det lämpligt att välja ett rättvänt och ett spegelvänt parti så att luckorna möts på samma spår vid stolpen i mitten av rummet. Även sidopartier kan vara bra att tänka på hur man vill öppna. Bredd och höjd Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet. Exempel: Jag har mätt upp bredden 2910 mm och höjden 1990 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 2910 x 1990 mm så passar detta. Skjutbart dörrparti & fönsterparti 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad Höjd: standard 1990 mm - fönsterhöjd 1190 mm Välj bredd mellan 720 mm mm mm härdat enkelglas Handtag i aluminium & låsknoppar som standard Justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet Profilfärg: Vit Skakskydd, för jämn gång och extra stabilitet Skena av kraftig aluminium Tillval: Snäpphandtag Hakregellås Fast väggparti & fönsterparti 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad Höjd: standard 1990 mm - fönsterhöjd 1190 mm Välj bredd mellan 74 mm mm 4 mm härdat enkelglas Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet Profilfärg: Vit Skena av kraftig aluminium Skena övre & undre för skjutpartier 1-spår skena 2-spår skena 3-spår skena 4-spår skena 3mm 3mm 6mm 81mm 28mm 28mm 28mm 28mm 28mm 2mm 6mm 81mm 106mm 36

37 Primo - Säsong Fritid 37

38 38 Design Skjutbara & Fasta partier med härdat 1-glas

39 HALLE PRIMO ISOLER HALLE THERMO SOFT HALLE FRITID - SOMMAR HALLE THERMO HALLE MERTID - V & HÖST HALLE FASAD HALLE ALLTID - ET RUNT HALLE VIKPARTI FASAD HALLE VIKPARTI THERMO HALLE ALLTID - ET RUNT 1 HÄRDAT GLAS SÄKERHETSGLAS ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 GLAS + + ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 GLAS MED HÄRDAT ARGONGAS SÄKERHETSGLAS HALLE ALLTID - ET RUNT 2 GLAS MED ARGONGAS MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN AD SVENSKTILLVERKAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD LÄTTMONTERAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD Svensktillverkad S GARANTI SVENSKTILLVERKAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS MINST 2 VID MONTERING S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS Garantitid Lätt att montera Härdat säkerhetsglas Halle Fritid 1-glas Halle Fritid Sommar MAR HALLE MERTID - V & HÖST 1 HALLE GLAS ALLTID - ET RUNT 2 HALLE GLAS ALLTID - ET RUNT + 2 GLAS MED ANPASSAD ARGONGAS FÖR HUSFASAD Design GLAS MED ANPASSAD ARGONGAS FÖR LÄTTMONTERAD HUSFASAD 3 GLAS MED HALLE ARGONGAS ALLTID - LÄTTMONTERAD ET RUNT 3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD KAN MÅTTBESTÄLLAS 2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD + I S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI Utvalda uterumsprodukter anpassade TILLVAL: VÄLJ FÄRG speciellt HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI för sommarsäsongen. HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS TILLVAL: HÄRDAT VÄLJ FÄRG SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: VÄLJ 2 GLAS + LÄTTMONTERAD 2 GLAS MED ARGONGAS Säsong: Fritid - Sommar + LÄTTMONTERAD MINST 2 VID MONTERING Partier: Design Glas: Härdat 1-glas Glasets U-värde:,7 LÄTTMONTERAD 2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS 3 GLAS MED ARGONGAS 2 GLAS MED ARGONGAS MINST 2 VID MONTERING MINST 2 VID MONTERINGTILLVAL: VÄLJ FÄRG GLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS Produkter i vår kategori Fritid är främst för dig som lever upp mest och bäst under sommaren. Med Design får du ett alldeles lagom extrarum för sommarhalvåret. KAN MÅTTBESTÄLLAS LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD KAN MÅTTBESTÄLLAS MINST 2 VID MONTERING KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: MINST VÄLJ FÄRG 2 VID MONTERING TILLVAL: MINST VÄLJ FÄRG 2 VID MONTERING TILLVAL: VÄLJ FÄRG Vill du dra ut på sommaren så väljer du istället partier från Mertid som är anpassade för den tidiga våren och sena hösten, i kategorin Mertid finns Primo Isoler eller Design Isoler. KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG Design 39

40 Design - Säsong Fritid Design Låsknopp: Två fjäderbelastade låsknoppar för låsning inifrån. Skakskydd: För jämn gång och stabilitet. Handtag: Två draghandtag av aluminium. Dropplist: För en mjukare och snyggare finish. Sidoprofil: Borstlister för maximal täthet. Tillval: Snäpphandtag på insida. Justerbara hjul: Två justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna. Design Profil: Tillverkade av aluminium för bästa utseende och stabilitet. Säkerhetsglas: gånger starkare än vanligt glas. mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4mm härdat enkelglas i fönsterhöjd. Golvskena: Rälsprofiler av kraftig aluminium med integrerade droppbleck. Färdigstansade dräneringshål. Förstklassiga Design har ett profilsystem med rundade och mjukare profilform, matchande välvd dropplist och integrerat handtag i dörrprofilen med enkelglas anpassade för sommaren. Design har mm härdat enkelglas i dörrhöjd och 4mm härdat enkelglas i fönsterhöjd. Design levereras i vitlack och härdat 1-glas med fasta och skjutbara partier i standardmått men kan även tillverkas i specialmått. Som tillval finns till exempel snäpphandtag, hakregellås och vädringslucka. 40 Formatskurna partier Lutande, formatskurna partier höjer intrycket vid sadeltakslösningar. Partierna monteras runt om med skruv genom profilens vinge. 1-delad bredd upp till 2000 mm 2-delad bredd upp till 3200 mm

41 Design - Säsong Fritid Design Skjutbara partier mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4mm härdat enkelglas i fönsterhöjd. Design Fasta partier mm härdat enkelglas i dörrhöjd & 4mm härdat enkelglas i fönsterhöjd. Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor Dörr Dörr Fönster B 90 Dörr Fönster B OBS! Fast parti linje. Dörr Fönster Fönster Dörr Fönster Enheter per bredd Enheter per per bredd 7 3 Ö-mått Inne Ute 1 Enheter per bredd 1 Ö-mått Inne Ute 1 Enheter per bredd 1 Ö-mått Inne Ute 1 Enheter per bredd 1 Ö-mått Ute Inne Mått hörnparti L-mått B-mått Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor Dörr Dörr Fönster Dörr Fönster L Dörr Fönster Fönster B 90 B OBS! Fast parti linje. Ö-mått Inne Ute 1 Enheter per bredd 1 Ö-mått Inne Ute Enheter per bredd 7 3 Ö-mått Inne Ute 1 1 Enheter per bredd Ö-mått Ute Inne A: Fast hörnlucka L: Mått mellan pelares yttre hörn B: Gäller vid pelardimension 11x11 mm Vid L-mått kommer hörnluckan ca 10 mm innanför ytterhörnen Montering fast hörnlucka Lucka skjuts in mot fyrkantspelare 41

42 Design - Säsong Fritid Design Rättvänt eller spegelvänt? Rättvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. Spegelvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till vänster, utifrån sett. Halles skjutbara partier finns i två varianter, rättvända och spegelvända. I ett rättvänt parti är den yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. I ett spegelvänt parti är den yttre luckan placerad till vänster. Alla luckor är skjutbara. Bygger man ett bredare rum där man har två stycken partier i fronten är det lämpligt att välja ett rättvänt och ett spegelvänt parti så att luckorna möts på samma spår vid stolpen i mitten av rummet. Även sidopartier kan vara bra att tänka på hur man vill öppna. Bredd och höjd Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet. Exempel: Jag har mätt upp bredden 2910 mm och höjden 1990 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 2910 x 1990 mm så passar detta. Skjutbart dörrparti & fönsterparti 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad Höjd: standard 1990 mm - fönsterhöjd 1190 mm Välj bredd mellan 720 mm mm mm härdat enkelglas Handtag i aluminium & låsknoppar som standard Justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet Profilfärg: Vit Skakskydd, för jämn gång och extra stabilitet Skena av kraftig aluminium Tillval: Snäpphandtag Hakregellås Fast väggparti & fönsterparti 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad Höjd: standard 1990 mm - fönsterhöjd 1190 mm Välj bredd mellan 74 mm mm Härdat enkelglas Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet Profilfärg: Vit Skena av kraftig aluminium Skena övre & undre för skjutpartier 1-spår skena 2-spår skena 3-spår skena 4-spår skena 3mm 3mm 6mm 81mm 28mm 28mm 28mm 28mm 28mm 2mm 6mm 81mm 106mm 42

43 Design - Säsong Fritid 43

44 44 Halle Mertid - Skjutbara & Fasta partier Primo Isoler & Design Isoler med härdat 2-glas

45 Halle Mertid Skjutbara & Fasta partier Halle Mertid Vår & Höst Primo Isoler Design Isoler Att kunna sitta ute, fast inne och äta en middag är en härlig upplevelse. med isolerade glaspartier finns möjligheten att uppleva vårens alla tidiga tecken och höstens färgspel. Primo Isoler Primo Isoler är ett system i högsta Halle kvalitet, en tidlös klassiker med kantiga profiler som passar de flesta uterumslösningar. Primo Isoler levereras vitlackerade i standardmått. Design Isoler Design Isoler är ett förstaklassigt uterumssystem för dig som är ute efter efter en stilren tidslös form med en rundad profil. Design Isoler är försedd med en matchande mjukt välvd dropprofil och integrerat handtag i dörrprofilen. Levereras vitlackerade i standardmått men kan även beställas i specialmått. Om Halle Mertid Halles serie Mertid är skjutbara och fasta partisystem med isolerglas som gör det möjligt att kunna använda partierna från tidig vår till sen höst. Med härdat 2-glas isoler D4-6. Halle Mertid 4

46 46 Primo Isoler Skjutbara & Fasta partier med härdat 2-glas med luftspalt

47 HALLE PRIMO ISOLER HALLE THERMO SOFT HALLE FRITID - SOMMAR HALLE THERMO HALLE MERTID - V & HÖST HALLE FASAD HALLE ALLTID - ET RUNT HALLE VIKPARTI 1 GLAS FASAD HALLE ALLTID - ET RUNT HALLE VIKPARTI THERMO ANPASSAD FÖR HUSFASAD S GARANTI2 GLAS + ANPASSAD FÖR HUSFASAD S GARANTI 2 GLAS MED ARGONGAS HALLE ALLTID - ET S RUNT GARANTI 2 GLAS MED ARGONGAS + MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN + AD SVENSKTILLVERKAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD Svensktillverkad S GARANTI SVENSKTILLVERKAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI SVENSKTILLVERKAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S 2 GARANTI GLAS MED HÄRDAT ARGONGAS SÄKERHETSGLAS Garantitid Lätt att montera Härdat säkerhetsglas Halle Mertid 2-glas Halle Mertid Vår & Höst MAR HALLE MERTID - V & HÖST 1 HALLE GLAS ALLTID - ET RUNT 2 HALLE GLAS ALLTID - ET RUNT + 2 GLAS MED ANPASSAD ARGONGAS FÖR HUSFASAD Primo ANPASSAD Isoler FÖR LÄTTMONTERAD HUSFASAD 2 GLAS MED ARGONGAS 3 GLAS MED HALLE ARGONGAS ALLTID - LÄTTMONTERAD ET RUNT 3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 2 GLAS MED HÄRDAT ARGONGAS SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD + I S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI Utvalda uterumsprodukter anpassade speciellt HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI för att HÄRDAT förlänga SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD S GARANTI säsongen. HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD KAN MÅTTBESTÄLLAS 2 GLAS + LÄTTMONTERAD 2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS 3 GLAS MED ARGONGAS Säsong: Vår till höst. Förlängd + säsong. LÄTTMONTERAD MINST 2 VID 2 MONTERING GLAS MED ARGONGAS MINST 2 VID MONTERING Partier: Primo Isoler Glas: Härdat 2-glas med luftspalt Glasets U-värde 3,0 MINST 2 VID MONTERINGTILLVAL: VÄLJ FÄRG GLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS MINST 2 VID MONTERING KAN MÅTTBESTÄLLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS Produkterna i Mertid är främst för dig som vill förlänga säsongen. Med Primo Isoler får du ett alldeles lagom extrarum för både bostads- och fritidsrummet under längre TILLVAL: säsong. MINST VÄLJ FÄRG 2 VID MONTERING TILLVAL: MINST VÄLJ FÄRG 2 VID MONTERING TILLVAL: VÄLJ FÄRG KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: VÄLJ FÄRG KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS Vill du förlänga din säsong ytterliggare, till året runt bruk och vinterträdgård väljer du istället isolerade Thermo eller Thermo Soft ur Alltid serien. KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG Primo Isoler 47

48 Primo Isoler - Säsong Mertid Primo Isoler Sidoprofil: Borstlister för maximal täthet. Tillval: Snäpphandtag. Profil: Tillverkade av aluminium för bästa utseende och stabilitet. Skakskydd: För jämn gång och stabilitet. Handtag: Två draghandtag av aluminium. Dropplist: För en mjukare och snyggare finish. Låsknopp: Två fjäderbelastade låsknoppar för låsning inifrån. Säkerhetsglas: gånger starkare än vanligt glas. D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan. Justerbara hjul: Två justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna. Golvskena: Rälsprofiler av kraftig aluminium med integrerade droppbleck. Färdigstansade dräneringshål. Primo Isoler Primo Isoler är ett av marknadens mest populära och prisvärda uterumssystem med 2-glas i högsta Halle kvalitet och ett enkelt val av för dig som främst skall använda uterummet under förlängd säsong. Primo Isoler är en av våra verkliga klassiker med en kantig profil som har tidlösa former. Passar till de flesta uterumslösningarna eftersom det är så flexibelt. Primo Isoler levereras med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan och levereras vitlackerade och tillverkas utan mittspröjs. Endast standardmått. 48 Formatskurna partier Lutande, formatskurna partier höjer intrycket vid sadeltakslösningar. Partierna monteras runt om med skruv genom profilens vinge. 1-delad bredd upp till 2000 mm 2-delad bredd upp till 3200 mm

49 Primo Isoler - Säsong Mertid Primo Isoler skjutbara partier Primo Isoler fasta partier Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor Dörr Dörr Fönster Dörr Fönster Fönster 1 Ö-mått Inne Ute Enheter per bredd Ö-mått Enheter per bredd Inne 1 Ö-mått 1 1 Ute Enheter per bredd Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor Dörr Dörr Fönster Dörr Fönster Fönster 1 Ö-mått Enheter per bredd Inne Ute 1 Ö-mått 1 1 Enheter per bredd Inne Ute 1 Enheter per bredd 1 Ö-mått Inne Inne Dörr Fönster Ute 1 Enheter per bredd 1 Ö-mått Dörr Fönster 1 Ö-mått Ute 1 Enheter per bredd Inne Inne Ute Ute B 90 Mått hörnparti B L-mått OBS! Fast parti linje. Dörr B-mått L B 90 B OBS! Fast parti linje. A: Fast hörnlucka L: Mått mellan pelares yttre hörn B: Gäller vid pelardimension 11x11 mm Vid L-mått hamnar hörnluckan ca 10 mm innanför ytterhörnen Montering fast hörnlucka Lucka skjuts in mot fyrkantspelare Fönster 49

50 Primo Isoler - Säsong Mertid Primo Isoler Rättvänt eller spegelvänt? Rättvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. Spegelvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till vänster, utifrån sett. Halles skjutbara partier finns i två varianter, rättvända och spegelvända. I ett rättvänt parti är den yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. I ett spegelvänt parti är den yttre luckan placerad till vänster. Alla luckor är skjutbara. Bygger man ett bredare rum där man har två stycken partier i fronten är det lämpligt att välja ett rättvänt och ett spegelvänt parti så att luckorna möts på samma spår vid stolpen i mitten av rummet. Även sidopartier kan vara bra att tänka på hur man vill öppna. Bredd och höjd Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet. Exempel: Jag har mätt upp bredden 2910 mm och höjden 1990 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 2910 x 1990 mm så passar detta. Skjutbart dörrparti & fönsterparti 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad Höjd: standard 1990 mm - fönsterhöjd 1190 mm Välj bredd mellan 720 mm mm D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan. Handtag i aluminium & låsknoppar som standard Justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet Profilfärg: Vit Skakskydd, för jämn gång och extra stabilitet Skena av kraftig aluminium Tillval: Snäpphandtag Hakregellås Fast väggparti & fönsterparti 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad Höjd: standard 1990 mm - fönsterhöjd 1190 mm Välj bredd mellan 74 mm mm D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet Profilfärg: Vit Skena av kraftig aluminium Skena övre & undre för skjutpartier 1-spår skena 2-spår skena 3-spår skena 4-spår skena 3mm 3mm 6mm 81mm 28mm 28mm 28mm 28mm 28mm 2mm 6mm 81mm 106mm 0

51 Primo Isole - Säsong Mertid 1

52 2 Design Isoler Skjutbara & Fasta partier med härdat 2-glas med luftspalt

53 ALLE O ISOLER HALLE THERMO SOFT HALLE FRITID - SOMMAR HALLE THERMO HALLE MERTID - V & HÖST HALLE FASAD HALLE ALLTID - ET RUNT HALLE VIKPARTI FASAD HALLE ALLTID - ET RUNT HALLE VIKPARTI 1 GLAS THERMO ANPASSAD FÖR HUSFASAD S GARANTI2 GLAS + ANPASSAD FÖR HUSFASAD S GARANTI 2 GLAS MED ARGONGAS HALLE ALLTID - ET S RUNT GARANTI 2 GLAS MED ARGONGAS + DE IN EDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN + KTILLVERKAD SVENSKTILLVERKAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD Svensktillverkad S GARANTI SVENSKTILLVERKAD Kan måttbeställas S GARANTI HÄRDAT SVENSKTILLVERKAD SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S 2 GARANTI GLAS MED HÄRDAT ARGONGAS SÄKERHETSGLAS Garantitid Lätt att montera Härdat säkerhetsglas Halle Mertid 2-glas Halle Mertid Vår & Höst TID - V & HÖST HALLE ALLTID - ET RUNT 1 GLAS HALLE ALLTID - ET RUNT 2 GLAS Design Isoler ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 GLAS MED ARGONGAS ANPASSAD FÖR HUSFASAD 2 GLAS MED ARGONGAS HALLE LÄTTMONTERAD ALLTID - ET RUNT 3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 2 GLAS MED HÄRDAT ARGONGAS SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD + S GARANTI Utvalda uterumsprodukter anpassade speciellt för att förlänga säsongen. HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTIHÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTIHÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTIHÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD KAN MÅTTBESTÄLLAS 2 GLAS Säsong: Vår till + höst. Förlängd säsong MINST 2 VID MONTERING Partier: Design Isoler Glas: Härdat 2-glas med luftspalt Glasets U-värde: 3,0 2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 2 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 2 GLAS MED ARGONGAS MINST 2 VID MONTERING MINST 2 VID MONTERINGTILLVAL: VÄLJ FÄRG SÄKERHETSGLAS MONTERAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS MINST 2 VID MONTERING HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS MINST 2 VID MONTERINGTILLVAL: VÄLJ FÄRGMINST 2 VID MONTERINGTILLVAL: VÄLJ FÄRG KAN MÅTTBESTÄLLAS Produkterna i Mertid är främst för dig som vill förlänga säsongen. Med Design Isoler får du ett alldeles lagom extrarum för både bostads- och fritidsrummet under längre säsong. TILLVAL: VÄLJ FÄRG KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: VÄLJ FÄRG KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS Vill du förlänga din säsong ytterliggare, till året runt bruk och vinterträdgård väljer du istället isolerade Thermo eller Thermo Soft ur Alltid serien. KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG Design Isoler 3

54 Design Isoler - Säsong Mertid Design Isoler Låsknopp: Två fjäderbelastade låsknoppar för låsning inifrån. Skakskydd: För jämn gång och stabilitet. Handtag: Två draghandtag av aluminium. Dropplist: För en mjukare och snyggare finish. Sidoprofil: Borstlister för maximal täthet. Tillval: Snäpphandtag på insida. Justerbara hjul: Två justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna. Profil: Tillverkade av aluminium för bästa utseende och stabilitet. Säkerhetsglas: gånger starkare än vanligt glas. D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan. Golvskena: Rälsprofiler av kraftig aluminium med integrerade droppbleck. Färdigstansade dräneringshål. Design Isoler Förstklassiga Design Isoler har ett profilsystem med rundade och mjukare profilform, matchande välvd dropplist och integrerat handtag i dörrprofilen. Design Isoler har 2-glas, D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan för den förlängda säsongen. Design Isoler levereras vitlackerad i standardmått men kan även tillverkas i specialmått. Som tillval finns till exempel snäpphandtag, hakregellås och vädringslucka. 4 Formatskurna partier Lutande, formatskurna partier höjer intrycket vid sadeltakslösningar. Partierna monteras runt om med skruv genom profilens vinge. 1-delad bredd upp till 2000 mm 2-delad bredd upp till 3200 mm

55 Design Isoler - Säsong Mertid Design Isoler skjutbara partier Design Isoler fasta partier Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor Dörr Dörr Fönster B 90 Dörr Fönster B OBS! Fast parti linje. Dörr Fönster Fönster Dörr Fönster Enheter per bredd Enheter per per bredd 7 3 Ö-mått Inne Ute 1 Enheter per bredd 1 Ö-mått Inne Ute 1 Enheter per bredd 1 Ö-mått Inne Ute 1 Enheter per bredd 1 Ö-mått Ute Inne Mått hörnparti L-mått B-mått Dörrhöjd: 1990 mm Fönsterhöjd: 1190 mm Ö-mått = Öppningsmått mellan pelarnas insidor Dörr Dörr Fönster Dörr Fönster L Dörr Fönster Fönster B 90 B OBS! Fast parti linje. Ö-mått Inne Ute 1 Enheter per bredd 1 Ö-mått Inne Ute Enheter per bredd 7 3 Ö-mått Inne Ute 1 1 Enheter per bredd Ö-mått Ute Inne A: Fast hörnlucka L: Mått mellan pelares yttre hörn B: Gäller vid pelardimension 11x11 mm Vid L-mått kommer hörnluckan ca 10 mm innanför ytterhörnen Montering fast hörnlucka Lucka skjuts in mot fyrkantspelare

56 Design Isoler - Säsong Mertid Design Isoler Rättvänt eller spegelvänt? Rättvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. Spegelvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till vänster, utifrån sett. Halles skjutbara partier finns i två varianter, rättvända och spegelvända. I ett rättvänt parti är den yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. I ett spegelvänt parti är den yttre luckan placerad till vänster. Alla luckor är skjutbara. Bygger man ett bredare rum där man har två stycken partier i fronten är det lämpligt att välja ett rättvänt och ett spegelvänt parti så att luckorna möts på samma spår vid stolpen i mitten av rummet. Även sidopartier kan vara bra att tänka på hur man vill öppna. Bredd och höjd Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet. Exempel: Jag har mätt upp bredden 2910 mm och höjden 1990 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 2910 x 1990 mm så passar detta. Skjutbart dörrparti & fönsterparti 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad Höjd: standard 1990 mm - fönsterhöjd 1190 mm Välj bredd mellan 720 mm mm D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan. Handtag i aluminium & låsknoppar som standard Justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet Profilfärg: Vit Skakskydd, för jämn gång och extra stabilitet Skena av kraftig aluminium Tillval: Snäpphandtag Hakregellås Fast väggparti & fönsterparti 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad Höjd: standard 1990 mm - fönsterhöjd 1190 mm Välj bredd mellan 74 mm mm D4-6 isolerglas med dubbla 4 mm glas med luftspalt mellan. Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet Profilfärg: Vit Skena av kraftig aluminium Skena övre & undre för skjutpartier 1-spår skena 2-spår skena 3-spår skena 4-spår skena 3mm 3mm 6mm 81mm 28mm 28mm 28mm 28mm 28mm 2mm 6mm 81mm 106mm 6

57 Design Isoler - Säsong Mertid 7

58 8 Halle Alltid - Skjutbara & Fasta partier Thermo & Thermo Soft med härdat 2-glas och argongasfyllning

59 Halle Alltid Skjutbara & Fasta partier Halle Alltid Året Runt Thermo Thermo Soft Profilsystemet är förstklassiga Thermo eller Thermo Soft med argongasfyllda säkerhetsglas för bästa isolering. Levereras vitlackerad som standard. Thermo Med Thermo kan du utforma ditt vintersystem utifrån dina önskningar, Thermo är uterumspartier med vinteranpassat isolerglas anpassade för året runt och vinterträdgårdar. Profilsystemet finns med med skjutbara och fasta partier med argongasfyllda säkerhetsglas för bästa isolering. Levereras vitlackerad som standard. Thermo levereras i önskade mått och färger, där det även går att få olika färger på in- och utsidan. Som tillval finns Spröjs i olika utförande. Thermo Soft Hög kvalitet till lägre kostnad och snabb leveranstid! Ett vintersystem framtaget för dig som önskar ett system med högsta kvalitet till lägre kostnad, där vi levererar i fasta mått och på det viset kan erbjuda dig ett svenskproducerat vinterträdgårdsystem med brutna köldbryggor och snabb leverans. Thermo Soft finns i ett antal olika bredder som 2- och 3 delad skjutbar och två olika höjder med vit aluminiumprofil. Om Halle Alltid Har anpassats speciellt för året runt bruk och vinterträdgård. Med säkerhetshärdat 2-glas med argongas Halle Alltid 9

60 60 Thermo Skjutbara & Fasta partier med härdat 2-glas med argongas

61 HALLE THERMO SOFT HALLE THERMO HALLE FRITID - SOMMAR HALLE FASAD HALLE VIKPARTI FASAD HALLE ALLTID - ET RUNT HALLE VIKPARTI THERMO ANPASSAD FÖR HUSFASAD ANPASSAD FÖR HUSFASAD HALLE ALLTID - ET RUNT MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN + SVENSKTILLVERKAD SVENSKTILLVERKAD S GARANTI SVENSKTILLVERKAD S GARANTI Svensktillverkad Välj färg SVENSKTILLVERKAD S GARANTI Kan måttbeställas SVENSKTILLVERKAD S GARANTI Garantitid Lätt att montera S GARANTI Härdat säkerhetsglas S GARANTI Halle Alltid 2-glas med argongas S GARANTI Halle Alltid Året runt HALLE ALLTID - ET RUNT HALLE ALLTID - ET RUNT ANPASSAD FÖR HUSFASAD + ANPASSAD 2 FÖR GLAS HUSFASAD MED ARGONGAS Thermo HALLE ALLTID - ET RUNT GLAS MED ARGONGAS + S GARANTI S GARANTI S GARANTI S HÄRDAT GARANTI SÄKERHETSGLAS Utvalda uterumsprodukter anpassade speciellt S GARANTI för året HÄRDAT runt SÄKERHETSGLAS bruk HÄRDAT SÄKERHETSGLAS + 2 GLAS MED ARGONGAS GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS 3 GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD Säsong: + Året runt 2 GLAS MED ARGONGAS MINST 2 VID MONTERING Partier: Thermo Glas: Härdat 2-glas med argongasfyllning Glasets U-värde: 1,1 MINST 2 VID MONTERING HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS LÄTTMONTERAD HÄRDAT SÄKERHETSGLAS MINST 2 VID MONTERING HÄRDAT SÄKERHETSGLAS MINST 2 VID MONTERING HÄRDAT SÄKERHETSGLAS MINST 2 VID MONTERING TILLVAL: VÄLJ FÄRG KAN MÅTTBESTÄLLAS Produkterna i Alltid är främst för dig som vill njuta av ditt uterum året runt. Med Thermo får du ett extra rum med högre isoleringsförmåga som kan nyttjas som en vinterträdgård. TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: VÄLJ FÄRG KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS Thermo har härdat 2-glas säkerhetsglas D4-16 med argongasfyllning och inre glaset energiglas. Profilerna är köldbryggebrutna med runtomliggande karm i ett stycke för ett KAN MÅTTBESTÄLLAS behagligt inomhusklimat. TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG Thermo 61

62 Thermo - Säsong Alltid Thermo Tätning: Borstlist runt om varje enhet för maximal tätning. Glas: Argongasfyllt säkerhetsglas av kvalitet Superenergi som standard för bästa isolervärde. Lås: Hakregellås med infälld snäppfunktion på insidan av en av skjutdörrarna. utsida Lås: Den innersta av skjut-dörrarna har cylinderlås på utsidan och snäppfunktion på insidan som standard. Hjul: Kullagrade rostfria tandemhjul inkapslade i justerbart hjulhus. insida Thermo Utvalda uterumspartier med vinteranpassat isolerglas anpassade för året runt och vinterträdgårdar, där man på ett behagligt och funktionellt vis kan integrera uterummet med övriga rum i huset, i allt från att ha middagsbjudningar till ett extra TV-rum. Profilsystemet Thermo med skjutbara och fasta partier har argongasfyllda säkerhetsglas och ett köldbryggebrutet profilsystem för bästa isolering. Thermo levereras som tillval i önskade mått och färger, där det även går att få olika färger på in- och utsidan. Som tillval finns även vädringslucka och Spröjs i olika utförande Thermo är vårt namn för system som är köldbryggebrutna. De inre och yttre aluminiumprofilerna är åtskilda med plastdistanser som isolerar. Thermo erbjuder två system (skjutbart och fast) som ger ett välisolerat uterum som kan användas året om. Vilket Thermosystem du än väljer kan vi lova dig att det är bland det bästa du kan få mot snålblåst och vinterstormar. Det går även att få med olika färger på in- och utsidan samt mellanliggande spröjs. Thermo skall inte monteras direkt i husfasad. Vinterträdgårdssystem Dubbelt säkerhetsglas med argongas Brutna köldbryggor Vitlackerad som standard Hakregellås Obegränsade färgvalsmöjligheter Valfria mått Går att få tvåfärgad Spröjs som tillval Exempel spröjs: 62

63 Thermo - Säsong Alltid Thermo Produktbeskrivning Köldbryggebrutna aluminiumprofiler, runt-omliggande karm i ett stycke. Mått: Thermo har inga standardmått, utan tillverkas efter dina specifikationer. Glas: Thermo levereras med 2-glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Inre glaset energiglas. (U-värde 1,1). Lås: I samtliga skjutbara system ingår hakregellås med infälld snäppfunktion på insidan av skjutdörren och ett cylinderlås på utsidan. Hjul: Kullagrade, rostfria tandemhjul inkapslade i justerbart hjulhus. Skenor: Rostfri stålräls inlagd i golvskenan för ökad slitstyrka och livslängd. Tätning: Borstlister runt om varje enhet för ett behagligt inomhusklimat. Thermo Tillval Färger: Våra profiler är vitlackade som standard (RAL-blandning 9010-PS), men du kan även välja mellan hundratals färgblandningar ur RAL-skalan. Går att få med olika färger på in- och utsidan. Vädring: Alla fasta alternativ kan beställas med bottenhängd vädringslucka. Spröjs: Utanpåliggande mittspröjs eller inre spröjs. Thermo Skjutbara system I vårt sortiment finns ett antal olika öppningsalternativ. Vid beställning anges hur dörrarna ska placeras. Se beskrivning av rättvänt och spegelvänt parti. Angivna mått är maxmått. Minsta höjd på samtliga är 00 mm. Thermo Fasta system Vi har också ett alternativ med fasta luckor 1-, 2-, 3- och 4-delade. Även formatskurna partier tillverkas. Mått som anges är maxbredd och maxhöjd i millimeter. Minsta höjd på samtliga är 00 mm. 2-delat på 2 spår Maxbredd 3600 Maxhöjd delat Maxbredd 1800 Maxhöjd 200 Vädringslucka Slagdörr B 1200 H delat på 3 spår Maxbredd 400 Maxhöjd delat Maxbredd 3600 Maxhöjd 200 Formatskuret B 200 H 2000 Minsta höjd delat på 2 spår Maxbredd 7200 Maxhöjd delat Maxbredd 400 Maxhöjd delat på 3 spår Maxbredd Maxhöjd delat Maxbredd 7200 Maxhöjd spårs resp. 3-spårsprofil för skjutbart system Köldbryggebrytning markerat med rött. Utsida, fri för dränering. Funktion för fasta system Levereras i hela ramar som först monteras på plats, sedan lyfts isolerrutor in och kläms fast med hjälp av glasningslister av aluminium. Köldbryggebrytning markerat med rött. Vid golvförsänkning av profil Färgmatcha dina Halle Thermo-profiler med ditt hus. Välj och vraka bland hundratals färger! Vitt som standard. RAL-färger som tillval. 63

64 Thermo - Säsong Alltid Thermo Rättvänt eller spegelvänt? Rättvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. Spegelvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till vänster, utifrån sett. Halles skjutbara partier finns i två varianter, rättvända och spegelvända. I ett rättvänt parti är den yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. I ett spegelvänt parti är den yttre luckan placerad till vänster. Alla luckor är skjutbara. Bygger man ett bredare rum där man har två stycken partier i fronten är det lämpligt att välja ett rättvänt och ett spegelvänt parti så att luckorna möts på samma spår vid stolpen i mitten av rummet. Även sidopartier kan vara bra att tänka på hur man vill öppna. Bredd och höjd Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet. Exempel: Jag har mätt upp bredden 3600 mm och höjden 2100 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 3600 x 2100 mm så passar detta. Skjutbart dörrparti & fönsterparti 2 delad, 3 delad, 4 delad, 6 delad Måttbeställs, maxbredd Maxhöjd glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Inre glaset energiglas Justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet Profilfärg: Vit, kan beställas i andra färger som tillval Runtomliggande karm i ett stycke Skena av kraftig aluminium Fast väggparti & fönsterparti 1 delad, 2 delad, 3 delad, 4 delad Måttbeställs, maxbredd 7200 Maxhöjd glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Inre glaset energiglas Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet Profilfärg: Vit, kan beställas i andra färger som tillval Skena av kraftig aluminium 64

65 Thermo - Säsong Alltid 6

66 66 Thermo Soft Skjutbara partier med härdat 2-glas med argongas

67 HALLE PRIMO ISOLER HALLE THERMO SOFT HALLE FRITID - SOMMAR HALLE THERMO HALLE FASAD HALLE ALLTID - ET RUNT HALLE VIKPARTI FASAD HALLE VIKPARTI THERMO ANPASSAD FÖR HUSFASAD ANPASSAD FÖR HUSFASAD HALLE ALLTID - ET RUNT MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN MADE IN SWEDEN + AD MAR SVENSKTILLVERKAD HALLE MERTID - V & HÖST S GARANTI SVENSKTILLVERKAD HALLE ALLTID - ET RUNT S GARANTI SVENSKTILLVERKAD HALLE ALLTID - ET RUNT S GARANTI SVENSKTILLVERKAD Svensktillverkad + S GARANTI SVENSKTILLVERKAD Garantitid Lätt att montera S GARANTI SVENSKTILLVERKAD Härdat säkerhetsglas S GARANTI GLAS MED ANPASSAD ARGONGAS FÖR HUSFASAD Thermo ANPASSAD FÖR HUSFASAD Soft 3 GLAS MED HALLE ARGONGAS ALLTID - ET RUNT Halle Alltid 2-glas med argongas S GARANTI Halle Alltid Året runt + I S GARANTI S GARANTI S GARANTI HÄRDAT SÄKERHETSGLAS S GARANTI Utvalda uterumsprodukter anpassade speciellt S GARANTI för året HÄRDAT runt SÄKERHETSGLAS S GARANTI bruk HÄRDAT SÄKERHETSGLAS 2 GLAS + LÄTTMONTERAD 2 GLAS MED ARGONGAS GLAS MED ARGONGAS LÄTTMONTERAD 3 GLAS MED ARGONGAS 3 GLAS MED ARGONGAS Säsong: Året runt + MINST 2 VID 2 MONTERING GLAS MED ARGONGAS Partier: Thermo Soft Glas: Härdat 2-glas med argongasfyllning Glasets U-värde: 1,1 MINST 2 VID MONTERING GLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS KAN MÅTTBESTÄLLAS HÄRDAT SÄKERHETSGLAS Produkterna i Alltid är främst för dig som vill njuta av ditt uterum året runt. Med Thermo Soft får du ett extra rum hög isoleringsfärmåga som kan nyttjas som en vinterträdgård. KAN MÅTTBESTÄLLAS D LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD LÄTTMONTERAD KAN MÅTTBESTÄLLAS MINST 2 VID MONTERING KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: MINST VÄLJ FÄRG 2 VID MONTERING KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: MINST VÄLJ FÄRG 2 VID MONTERING KAN MÅTTBESTÄLLAS TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG Thermo Soft har härdat 2-glas säkerhetsglas D4-16 med argongasfyllning och inre glaset energiglas. Profilerna är köldbryggebrutna med runtomliggande karm i ett stycke för ett behagligt inomhusklimat. TILLVAL: VÄLJ FÄRG Thermo Soft finns i utvalda mått och utförande med en lite mjukare profilform. Fördelen med Thermo Soft är att det finns i ett standardsortiment som ger ett lägre pris och en TILLVAL: VÄLJ FÄRG TILLVAL: VÄLJ FÄRG snabbare leveranstid. TILLVAL: VÄLJ FÄRG Thermo Soft 67

68 Thermo Soft - Säsong Alltid Thermo Soft Tätning: Borstlist runt om varje enhet för maximal tätning. Glas: Argongasfyllt säkerhetsglas av kvalitet Superenergi som standard för bästa isolervärde. Lås: Hakregellås med infälld snäppfunktion på insidan av en av skjutdörrarna. utsida Lås: Den innersta av skjut-dörrarna har cylinderlås på utsidan och snäppfunktion på insidan som standard. Hjul: Kullagrade rostfria tandemhjul inkapslade i justerbart hjulhus. insida Thermo Soft Högsta kvalitet till lägre kostnad och snabb leveranstid! Ett vintersystem framtaget för dig som önskar ett system med högsta kvalitet till lägre kostnad, där vi levererar i fasta mått och på det viset kan erbjuda dig ett svenskproducerat vinterträdgårdsystem med brutna köldbryggor med snabb leverans. Thermo Soft finns i ett antal olika standardbredder som 2- och 3 delad skjutbar och två olika höjder med vit aluminiumprofil. Thermo och Thermo Soft är vårt namn för system som är köldbryggebrutna. De inre och yttre aluminiumprofilerna är åtskilda med plastdistanser som isolerar. Thermo Soft finns som skjutbar i två höjder, som dörrhöjd och fönsterhöjd som ger ett välisolerat uterum som kan användas året om. Vilket Thermosystem du än väljer kan vi lova dig att det är bland det bästa du kan få mot snålblåst och vinterstormar. Levereras vitlackerad. Vinterträdgårdssystem Dubbelt säkerhetsglas med argongas Brutna köldbryggor Hakregellås Fasta mått Snabbare leveranser Vitlackerad Thermo Soft skall inte monteras direkt i husfasad. 68

69 Thermo Soft - Säsong Alltid Thermo Soft produktbeskrivning Köldbryggebrutna aluminiumprofiler, runt-omliggande karm i ett stycke. Mått: Fasta mått i 2- och 3 delade skjutbara. Dörrhöjd: 2100 mm. Fönsterhöjd: 1300 mm. Glas: Thermo Soft levereras med 2-glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Inre glaset energiglas. (U-värde 1,1). Lås: I samtliga skjutbara system ingår hakregellås med infälld snäppfunktion på insidan av skjutdörren och ett cylinderlås på utsidan. Hjul: Kullagrade, rostfria tandemhjul inkapslade i justerbart hjulhus. Skenor: Rostfri stålräls inlagd i golvskenan för ökad slitstyrka och livslängd. Tätning: Borstlister runt om varje enhet för ett behagligt inomhusklimat. Thermo Soft Skjutbara partier I vårt sortiment finns ett antal olika öppningsalternativ. Vid beställning anges hur dörrarna ska placeras. Se beskrivning av rättvänt och spegelvänt parti. 2-delat på 2 spår Bredd mm. Dörrhöjd 2100 mm. Fönsterhöjd 1300 mm. 1 Ö-mått 1 Enheter per bredd delat på 3 spår Bredd mm Dörrhöjd 2100 mm. Fönsterhöjd 1300 mm. 1 Ö-mått 1 Enheter per bredd spårs resp. 3-spårsprofil för skjutbart system Köldbryggebrytning markerat med rött. Utsida, fri för dränering. Vid golvförsänkning av profil 38 mm 69

70 Thermo Soft - Säsong Alltid Thermo Soft Rättvänt eller spegelvänt skjutparti? Rättvänt eller spegelvänt? Halles skjutbara partier finns i två varianter, rättvända och spegelvända. I ett rättvänt parti är den yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. I ett spegelvänt parti är den yttre luckan placerad till vänster. Alla luckor är skjutbara. Rättvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till höger, utifrån sett. Spegelvänt skjutparti - Utifrån sett Yttre luckan placerad till vänster, utifrån sett. Bygger man ett bredare rum där man har två stycken partier i fronten är det lämpligt att välja ett rättvänt och ett spegelvänt parti så att luckorna möts på samma spår vid stolpen i mitten av rummet. Även sidopartier kan vara bra att tänka på hur man vill öppna. Bredd och höjd Bredd och höjd = Det uppmätta hålmåttet där partierna placeras. Partiernas storlek är anpassade efter hålmåttet. Exempel: Jag har mätt upp bredden 2800 mm och höjden 2100 mm mellan pelarna/reglarna (hålmåttet) i mitt uterum. Beställ parti 2800 x 2100 mm så passar detta. Skjutbart dörrparti & fönsterparti 2 delad och 3 delad Höjd: dörrhöjd 2100 mm - fönsterhöjd 1300 mm Välj bredd mellan 2200 mm mm och mm 2-glas härdat isolerglas med argongasfyllning. Inre glaset energiglas. Låsbart handtag Justerbara hjul gör det enkelt att finjustera luckorna Säkerhetsglas, gånger starkare än vanligt glas Profilerna tillverkas av aluminium för bästa utseende och stabilitet Profilfärg: Vit Runtomliggande karm i ett stycke Skena av kraftig aluminium Brutna köldbryggor Fasta mått Snabbare leveranser 70

71 Thermo Soft - Säsong Alltid 71

72 72 Halle Isolux tak kanalplast Det bästa och populäraste takalternativet för ditt uterum

73 Halle Isolux Kanalplast 10 mm 16 mm 32 mm mm Kanalplast med 10 års garanti. Det bästa och populäraste takalternativet för ditt uterum, med ett komplett profilsystem som är enkelt att kapa och montera. I våra kompletta taksatser ingår alla takskivor, aluminiumprofiler och tillbehör. Välj din kanalplast i fyra tjocklekar för olika årstider och tre olika färgval beroende på tjocklek. Halle Isolux levereras i standardlängder upp till 6 meter och är försedda med ett UV-beständigt skydd. Halle Isolux kanalplast 73

74 Isolux kanalplasttak Halle Isolux tak kanalplast Profilerna är tillverkade av anodiserad aluminium, ett ytskikt som gör att profilen håller bättre och är lättare att hålla ren. Både den undre och övre profilen är gjord av aluminium, allt anpassat för att hålla bra i det svenska klimatet. Gummilist: Dubbla gummilister ger en köldbryggebruten funktion med maximal tätning. 10 års garanti! Bakkanten av takskivan tätas med en kraftig aluminiumtejp. Framsidan tätas med en perforerad filtertejp för att få en bra ventilation i takskivan. Ändlock placeras på skarvlisternas nederkant för att dölja skarvarna. Ändlocket hindrar även ändprofilen från att skjutas ut av snö och is. I framkant på takskivan monterar man en dränerad ändprofil för bästa tätning och ett snyggt avslut på taket. Halle Isolux tak kanalplast Vill du förlänga sommaren maximalt i båda riktningar är Halle Isolux det snyggaste och bästa takalternativet för ditt uterum. Halle Isolux är ett säkert takval. Det du måste fundera på är vilken färg du ska välja. Halle Isolux finns i färgerna Opal, Rök och Klar. Halle Isolux Opal och Rök skyddar inte bara mot kyla på för- och eftersäsong. Delar av solljuset filtreras bort vilket minskar värmen i uterummet under gassiga sommardagar. Har du däremot ett tak som ligger mörkt mot norrsidan eller vill ha in största möjliga ljusmängd är Halle Isolux Klar ett bättre alternativ. Du kan välja mellan fyra tjocklekar; 10 mm för enklare tak. 16 mm med bra isoleringsvärde som standard och 32 mm som är valet för höga krav på isoleringseffekt i taket och mm för maximal isoleringseffekt. Komplett profilsystem Fyra tjocklekar, tre färger 10 års garanti Enkel att montera Enkel att kapa Det bästa takvalet till uterummet: Fritid - Sommar: Isolux 10 mm Isolux 16 mm Mertid - Vår & höst: Isolux 16 mm Halle Alltid - Året runt: Isolux 32 mm Isolux mm 74

75 Isolux kanalplasttak Isolux 10 mm Max 900 mm c/c Tvärreglar Halle Isolux 10 mm Ett prisvärt alternativ med lägre isoleringseffekt. Finns i Opalt och Klart utförande. Skivbredd 100 mm. U-värde 2,. Skivans bredd: 100 mm c/c takstolar: 1070 mm Profilform 10 mm 4-skikt Isolux 16 mm MAX 2200 mm c/c Tvärreglar Halle Isolux 16 mm För maximal luftighet genom den ökade fria spännvidden mellan reglar och takstolar. Med lågt U-värde som minskar risk för kondens. Välj mellan Klar, Opal och Rökfärgad. Skivbredd 100 mm. U-värde 1,9. Skivans bredd: 100 mm c/c takstolar: 1070 mm Profilform 16 mm X-profil Isolux 32 och mm Max 2300 mm c/c Tvärreglar Halle Isolux 32 och mm Alternativet som alltid rekommenderas vid isolerade väggalternativ då uterummet ska användas mer eller mindre året runt. Välj mellan Klara och Opala skivor. Skivbredd 120 mm. U-värde 32 mm: 1,2. U-värde mm: 0,8. Skivans bredd: 120 mm c/c takstolar: 1270 mm Profilform 32 mm EK-profil Profilform mm EK-profil 7

76 Isolux kanalplasttak Halle Isolux tak kanalplast Isolux Produktbeskrivning Isolerskiva av polykarbonat. Skivans exponerade sida är försedd med ett UV-beständigt skydd. Längdutvidgning: 0,07 mm/m och grad. Brandegenskaper: Halle Isolux uppfyller Boverkets brandkrav för uterumstak. Tålighet: Takskivan är extremt slagtålig och klarar kraftiga temperaturväxlingar från 40 C till +110 C. Ljustransmission: Opal skiva 3 0 %. Rökfärgad skiva 3 0 %. Klar skiva 6 80 %. Längd: Halle Isolux levereras i standardlängder upp till 6 meter. U-värden: Isolerskivorna har utmärkta U-värden. Det bildas därför mindre eller ingen kondens på takets undersida. Bearbetning: Skivorna kan enkelt kapas till rätt bredd eller längd. Använd fintandad såg. Färger och U-värden: Halle Isolux 10 mm, 4-skikt Bredd: 100 mm Färger: Klar och opal U-värde: 2, W/M2 K Halle Isolux 16 mm/x Bredd: 100 mm Färger: Klar, opal och rök U-värde: 1,9 W/M2 K Halle Isolux 32 mm/ek Bredd: 120 mm Färger: Klar och opal U-värde: 1,2 W/M2 K Halle Isolux mm/ek Bredd: 120 mm Färger: Opal U-värde: 0,8 W/M2 K Isolux Montering Kompletta tak: I våra kompletta taksatser ingår alla skivor, aluminiumprofiler och tillbehör som behövs för ett rektangulärt tak med bärande takstolar och tväråsar mot en vägg. Om du vill komplettera med sneda hörn eller fri bakkant krävs ytterligare ändprofiler. Mått på skivor: 10 mm bredd i 100 mm 16 mm i bredd 100 mm 32 mm i bredd 120 mm mm i bredd 120 mm En unik uppbyggnad ger mycket stor styrka och hög styvhet. Trots det krävs att du använder tvärreglar för att skivorna ska klara de belastningar som byggreglerna ställer. Se under respektive tjocklek vilka krav som gäller för de olika produkterna. Bygger du ditt uterum i norra Sverige, där vintern innebär mycket snö och is, bör du minska regelavståndet. För att minska risken för temperaturrörelser bör reglarnas ovansida målas vita. Taklutning: Taklutningen bör vara minst 1:10, vilket ger ett fall på minst 10 cm per 1 meters längd. Ca -6. När du arbetar på taket: Gå aldrig direkt på skivorna. Använd lastfördelande skivor eller stege. Halle Isolux 10 mm Halle Isolux 16 mm Halle Isolux 32 mm Halle Isolux mm Skyddsyta: Skivorna har en speciell skyddsyta med text på översidan. Det är därför viktigt att vända rätt sida utåt. 76

77 Isolux kanalplasttak Tillval Vattenavrinning Vi levererar ett komplett vattenavrinningssystem i mycket hög kvalitet: flexibelt och enkelt att montera. Producerat av slitstarkt, varmgalvaniserat material. Lackerat med dubbla färgskikt (High Build Polyester lack). Mycket bra beständighet mot väder och vind. Väldigt högt korrosionsskydd. Attraktiv och elegant finish. (Ränna 12 mm, stuprör 7 mm) Tillval Bärande upplagsprofil För normalfallet gäller att en skarvlist läggs på en bärande takstols överyta. Ibland har man dock läkt som ligger uppe på takstolarna. För dessa fall finns en bärande upplagsprofil som bär mellan läkterna. Upp till 900 mm mellan läkterna är acceptabelt. Max 1100 mm för 16 och 32 mm. Tillval Tväråsar av aluminium Vi har även ett sortiment av vitlackerade aluminiumprofiler. Fungerar både som ås och som mall för rätt takstols-c/c. Ange din kombination av skivbredd och takstolsdimension. Vattenavrinning. Tillval Skuggtak Våra skuggtak är tillverkade av en vit polyesterväv som kan handtvättas. Taket levereras komplett med glidöglor, glidlina av tråd och draghandtag. Taket monteras enkelt mellan takbalkarna och finns i två bredder, anpassade efter takskivans standardbredder. Skuggtaket är enkelt att efterjustera i längd och bredd. Fördelarna med ett skuggtak är flera: Ett mjukare och behagligare ljus Minskar värmeinstrålningen procent på dagen Ökad skuggeffekt med procent Ökar isoleringseffekten med 40 procent. Väldigt bra för uterum anpassade för användning större delen av året, som Halle Mertid och Halle Alltid. Tillval Vägg- och nockplåt Väggplåt. Nockplåt. Tillval Kompressibel tätning Använd vår vägganslutning för att täta mellan tak och vägg. Har du ett sadeltak är vår nockplåt ett bra förslag. I utsatta lägen kan du täta mellan beslagsdelarna med silikon och alubutylband.* * Alubutylband ingår alltid vid köp av kompletta tak. Kompressibel tätning är en skummad celltätning som sväller upp och tätar spalter, självhäftande på ena sidan och behandlad för fukt-avvisning. Tillval Hålning, listning och kapning En del moment vid monteringen kan upplevas som rätt tråkiga, särskilt när vädret inte är det allra bästa. Låt oss ta hand om hålning, listning och kapning så går ditt montage mycket snabbare. 77

78 Halle Stomme Om stommen är uterummets skelett kanske du förstår vad som kan hända om stommen är skör. Limträ, som våra stommar är gjorda av, är som klippta och skurna för uterum. Limträ är tillverkat av gran som i lamellform limmats ihop till stora block. Tack vare det får man ett material som är rakt och inte vrider sig som vanligt virke. Ditt uterum står stadigt när Gudrun, Per och alla de andra höststormarna river runt knuten. Färdiga stompaket: Våra kompletta satser med balkar och pelare passar till de vanligaste kombinationerna med Halle Isolux-skivor och partier med Primo, Primo Isoler Design, Design Isoler, Thermo, Thermo Soft, Vikparti och Halle Fasad. Satserna innehåller det du behöver. Starkt byggnadsmaterial Låg vikt Hög bärförmåga Formbeständigt Miljövänligt och förnyelsebart Högt brandmotstånd Lättarbetat med handverktyg Naturlig träkänsla Du kan beställa antingen okapade limträsatser eller färdigkapade limträsatser (byggsats). Färdigkapade limträsatser är det verkliga alternativet för dig som vill ge ditt uterum en personlig prägel. Du bestämmer själv hur ditt rum ska se ut! 78

79 Stomme Halle Stomme Tillval Kapning av limträ: Låter du oss kapa ditt limträ till stommen kommer din arbetstid att minska kraftigt. Vi går igenom alla detaljer som ska formges före leveransen. Stomskruv: Som alternativ till byggbeslag kan du välja att använda stomskruvar med dubbla gängor. Dessa skruvar drar automatiskt ihop två balkar mot varandra. Beställer du färdigkapade limträsatser ingår stomskruven. Nedböjning: När man har skjutpartier under framkantsbalken är det viktigt att nedböjningarna inte blir för stora Halle Stomme Limträsatser pulpettak eftersom skjutenheterna då kan kärva. Vid långa frontbalkar bör du helst sätta pelare på förslagsvis mitten, just för att minska nedböjningar. Exakt dimensionering på stomme: Genom din byggmaterialåterförsäljare kan Halle eller leverantören av limträ kontaktas så stommen får en riktig dimen sionering. Tväråsar av aluminium: I vårt sortiment har vi även vitlackerade aluminiumprofiler som fungerar både som ås och som mall för rätt takstols-c/c. Ange din kombination av skivbredd och takstols-dimension. Varför limträ? Limträ består av noga utvalda trästavar som limmas ihop. Samverkan mellan stavarna gör att man kan utnyttja slutprodukten hårdare. Limträets styrka används med fördel vid stora spännvidder för att minska nedböjning. Limträ är naturligt vackert, vindstyvt, bärigt, brandtåligt och att det kan användas som det är. Och självklart är det miljövänligt. Halle Stomme Detaljer Naturlig träkänsla Balk, snett hörn: Limträ ger sköna former och en naturlig känsla. Lättarbetat Halle Stomme Limträsatser sadeltak Färdigkapat: Monteringen går mycket snabbare med en färdigkapad stomme. Hög bärförmåga Superstarkt: Limträ är otroligt starkt och ger hög bärförmåga. 79

80 Grund och golvvärme Halle Grund och Halle Golvvärme Halle Grundsats En gjuten platta är oftast det bästa alternativet för ditt uterum, oavsett om du väljer att installera golvvärme eller ej. Är det snålt med takhöjden för ditt uterum är en gjuten platta ett bra alternativ då den kan göras mycket lägre än ett träbjälklag. Om du tänker lägga golvvärme och klinker är det nästan ett måste med en gjuten platta. Köper du ett komplett uterum från Halle med limträstomme kan du även köpa en komplett grund. Du får då en grundsats som innehåller allt som behövs, förutom betong. Grunderna kan väljas i tjocklekarna 300 mm. eller 400 mm. Grunden som är 300 mm. används till det enklare uterummet, om du skall isolera ditt uterum och använda t.ex. golvvärme, väljer du grunden som är 400 mm. Grunden är måttanpassad exakt efter ditt uterum så att montering av grunden blir enkel. Beställer du ett grundpaket levereras det direkt hem till dig. Halle Golvvärme Till Halles grundkit kan man även välja till ett vattenburet golvvärmesystem. Med vattenburen golvvärme får du en jämn och behaglig temperatur i ditt uterum. Ett vattenburet golvvärmesystem ger ca 7 % lägre driftskostnad än ett system med direktverkande elektriska golvvärmeslingor. Golvvärmepaketen finns i två varianter. Ett paket för anslutning till befintligt radiatorsystem eller en variant för slutet eluppvärmt system. Halles golvvärmepaket innehåller följande: PE-RT rör Golvvärmefördelare Värmekälla Säkerhetsventil Expansionskärl Cirkulationspump Bockningsstöd Diverse rördetaljer 80 OBS: Provtryckning och slutinstallation rekommenderas att göras av auktoriserad person.

81 Rita ditt uterum Uterumskonfigurator - Rita ditt eget uterum på vår hemsida! Välj mått och utförande i uterumskonfiguratorn, steg för steg från årstid till färdigt uterum. Välj årstid Börja med att välja den årstid som passar dig och ditt uterum bäst. Ett härligt uterum för sommaren eller en komplett vinterträdgård för året runt bruk. Välj Stomme Raka hörn eller brutna hörn, hur vill jag ha mitt tak? Pulpettak eller sadeltak? Välj önskad storlek Bredd, djup och höjd. Glöm inte att tänka på var uterummet skall placeras, trädäck eller en gjuten betongplatta kan påverka totalhöjden! Välj vilka partier som passar bäst Här väljer man om man vill ha partier som skall kunna öppnas eller vara fasta. Kanske passar dig bäst med ett fönsterparti på ena sidan och ett skjutbart på den andra sidan. Här kan man anpassa sitt uterum efter sina egna önskemål. 81

82 Entrétak Stil Stil Entrétak Det flexibla Entrétaket som gör att du slipper ta dig vatten över huvudet. Stil Entrétak är tillverkat av polykarbonat, ett mycket slagtåligt material. Med Stil Entré bygger du ett modernt, trevligt och väderbeständigt entrétak. Konsolerna är spårade på båda sidorna vilket gör det enkelt att bygga vidare med flera skivor. Levereras med skruv och infästningsdetaljer för tegelhusvägg. Lätt att montera. Stil Entrétak Produktbeskrivning Plan, klar polykarbonatskiva med vita aluminiumkonsoler. Skivans tjocklek: 2, mm. Bredd: 1260 mm. Flera tak kan byggas ihop till större breddmått. 2 tak bygger 2480mm (c/c 1210 mm). Brandegenskaper: Polykarbonat är ett svårantändligt material. Ljustransmission: 90 %. UV-skydd: Skivan är behandlad med UV-skydd för att förhindra nedbrytning. Djup: 9 mm ut från vägg. Höjd: Bygger 370 mm Tålighet: Klarar temperaturer från -40 grader till +110 grader. 370 mm 26 mm 9 mm 82

83 Entrétak Elegans Elegans Entrétak Halles eleganta tak som ger din entré ett rejält lyft och skyddar mot regn och rusk. Elegans Entrétak är tillverkat av polykarbonat, ett underhållsfritt och slagtåligt material. Taket levereras med skruv och infästningsdetaljer för tegelhusvägg och är enkelt att montera. Elegans Entrétak Produktbeskrivning Plan, klar polykarbonatskiva med vita aluminiumkonsoler. Skivans tjocklek 2, mm. Bredd: Bygger 120 mm. Djup: 900 mm ut från vägg. Höjd: Bygger 400 mm Tålighet: Klarar temperaturer från -40 grader till +110 grader. Brandegenskaper: Polykarbonat är ett svårantändligt material. Ljustransmission: 90 %. UV-skydd: Skivan är behandlad med UV-skydd för att förhindra nedbrytning. 120 mm 400 mm 940mm 900mm 83

84 84 Halle Horisont Glasräcke Glasräcke som byggs ut med moduler i olika kombinationer

85 Halle Glasräcke Horisont Det flexibla räcket. Bygg ditt räcke själv, med raka och vinklade moduler, genom att enkelt kombinera olika bredder med fyra olika varianter av stolpar och fyra glasbredder. Ett glasräckessystem framtaget för att kunna användas både inomhus och utomhus på uteplatser, altaner, mm. Ett vindskydd som ger dig full utblick över omgivningen. Höjden på räcket är 1100mm och ger ett säkert vindskydd. De snyggt designade runda stolparna och det 10 mm tjocka glaset ger ett modernt intryck och fyller samtidigt sin funktion. Stolparna är av aluminium och lackade i antracitgrått, det enda underhåll som krävs är lite glasputs ibland. Kombinera och bygg så att de passar till dina önskemål. Horisont glasräcke 8

86 Glasräcke Glasräcke Horisont Det flexibla räcket. Bygg ditt räcke själv, med raka och vinklade moduler genom att enkelt kombinera olika bredder med fyra olika varianter av stolpar och fyra glasbredder. Enkelt att montera med stolpar i stabil aluminium som är lackerade i antracitgrått. Samtliga stolpar har en fotplatta som är 110mm i diameter, med fyra förborrade hål för en stabil infästtning som döljs efter montage med en täckkåpa i samma färg som stolpens färg. Stolparna har dolda integrerade infällningsspår för glaset som gör att där ej är några klämfästen, det runda locket som sitter överst på stolpen är en snygg och exklusiv avslutning som döljer glasspåret uppifrån. Kombinera och bygg så att de passar till dina önskemål. 86

87 Glasräcke Glasräcke Horisont Stolparna finns i följande varianter: Ändstolpe: Används när man startar eller avslutar. Med ett glasspår för glasskiva. Mellanstolpe Rak: Mellanstolpen har två spår för glasskivor och används som en skarv mellan glasen på en rak längd. Mellanstolpe 90 grader: Denna stolpe används när man vill montera räcket i 90 graders vinkel, denna stolpe har två glasspår som ger en rät vinkel. Mellanstolpe 13 grader: Stolpe för ej rät vinkel med två glasspår som bygger räcket i 13 graders vinkel. Glas laminerat 10mm i 4 olika bredder: 780mm ger c/c mått 800 på stolparna. 880mm ger c/c mått 900 på stolparna. 980mm ger c/c mått 1000 på stolparna. 1080mm ger cc mått 1100 på stolparna. Räckets höjd: 1100mm. Kombinera och bygg så att de passar till dina önskemål. Glas 780mm = c/c mått 800mm på stolparna Glas 880mm = c/c mått 900mm på stolparna Glas 980mm = c/c mått 1000mm på stolparna Glas 1080mm = c/c mått 1100mm på stolparna c/c mått c/c mått Mellanstolpe 90 grader Mellanstolpe 13 grader Glas Glas Glas Mellanstolpe Rak Glas Glas Glas Ändstolpe Mellanstolpe Rak Mellanstolpe Rak Mellanstolpe 90 grader Glas Glas Mellanstolpe 13 grader Ändstolpe Stolpens diameter 0mm fotplatta 110mm 87

88 88 Halle Takplast och Ljusinsläpp Takplast för alla årstider

89 Halle Takplast och Ljusinsläpp Halleplattan Halle Polysol Upptäck Halles flexibla ljusinsläpp Vi producerar takplast, perfekt för uterum, carportar och altaner, men vi är också en stor tillverkare av det vi kallar ljusinsläpp. Arkitekter har länge sett möjligheten att använda våra ljusinsläpp till allt från väggar till tak, kort sagt i miljöer där man önskar en häftig kombination av ljus, material och design. Halleplattan Marknadens enda glasfiberarmerade polyesterplatta som är tillverkad i Sverige för ett tufft allväderssklimat. Halleplattan skyddas av en ytfolie med extremt stor UV-skyddsfaktor som gör taket långlivat och lätt att hålla rent. De goda mekaniska egenskaperna och ljusgenomsläppningsförmågan gör att materialet i Halleplattan håller sig snyggt år efter år. Halleplattan är därför ett solklart val för dig som skall bygga uterum, carport eller redskapsbod. Samtidigt får du ett lätthanterligt material som gör vägen kortare mellan idé och färdigt bygge. Halle Polysol Halle Polysol är tillverkad av polykarbonatplast, är lättarbetad, mycket slagtålig, och dessutom en svårantändlig plastkvalitet. Polykarbonatplasten gör takskivan nästintill okrossbar. Med Halle Polysol bygger du ett ljust, trevligt och väderbeständigt tak. Takskivorna är lätta och därmed enkla att hantera. Perfekt för dig som vill göra jobbet själv. Halle takplast och ljusinsläpp 89

90 Halleplattan Halleplattan Made in Sweden 100% svensk kvalitet Patenterad skarv Minimal längdutvidgning Behöver inte förborras 1 års garanti UV-skyddad 1 års garanti! Halleplattan En av våra nyckelprodukter för gör-det-självbyggare och proffs. Halleplattan är ett av marknadens mest prisvärda takmaterial för dig som vill bygga enkelt utan att tumma på kvalitén. Halleplattan är marknadens enda glasfiberarmerade polyesterplatta som är tillverkad i Sverige för ett tufft allvädersklimat och skyddas av en ytfolie med extremt stor UV-skyddsfaktor, som gör taket långlivat och lätt att hålla rent. De goda mekaniska egenskaperna och ljusgenomsläppningsförmågan gör att materialet i Halleplattan håller sig snyggt år efter år. Halleplattan är därför ett solklart val för dig som skall bygga uterum, carport eller redskapsbod. Samtidigt får du ett lätthanterligt material som gör vägen kortare mellan idé och färdigt bygge. 90 Patenterad skarv Halleplattan har en unik patenterad skarv som gör monteringen mycket enkel. Skarven blir helt läckagefri och utan fula smutsansamlingar.

91 Halleplattan Produktbeskrivning Svensktillverkad glasfiberarmerad polyesterplatta. Finns i färgerna opal och transparent. Bredd: Halleplattan har en totalbredd på 1140 mm (1100 mm täckande bredd, skarven tar 40 mm). Längd: Levereras i längder från 2 meter i jämna halv metrar upp till 6 meter. Kontakta kundtjänst om du önskar längder över sex meter. Profilform: Skissens ovansida vänds alltid utåt. Tjocklek ca 1 mm. Kapning och borrning: Plattorna kapas enkelt i såväl längd som bredd. Använd fintandad såg eller vinkelslip. Se till att plattornas längd är lika med takets längd. Längdutvidgning: Extremlåga 0,02 mm per meter och grad ger en minimal temperaturrörelse. Tålighet: Halleplattan tillverkas av glas-fibermatta med 40 g armering per m 2 vilket gör materialet mycket hållbart och förhindrar sprickbildning vid minusgrader. Klarar temperaturer över 70 C. Halleplattan Profilform och regelavstånd Eftersom Halleplattans längdutvidgning är så liten behövs ingen förborrning. Regelavstånd: Regelavståndet (läktavstånd) bör ej överstiga 800 mm. UV-skydd: Ovansidan är belagd med en skyddande UV-film speciellt utvecklad för att förhindra att plattan gulnar och bryts ned. Ljustransmission: Opal 60% Transparent 8%. Max 800 mm Täckbredd 1100 mm Totalbredd 1140 mm Halleplattan 40 Halleplattan Montering När du arbetar på taket: Gå aldrig direkt på skivorna. Använd lastfördelande skivor eller stege. Halleplattan monteras med träskruv som inte kräver någon förborrning. Börja lägga plattorna med denna sida mot ena gaveln, så att nästa platta kan läggas med skarven ovanpå före gående platta. Plattorna skruvas i vågdalen på båda sidor om skarven. Därefter i varannan vågdal. Skruva först i skruvarna närmast skarven i första plattan. Lägg därefter ut nästa platta och skruva fast den intill skarven. Räkna med 8-10 träskruv per m 2. Träskruv Tätband Rekommenderad Taklutning 10 cm/m ca

92 Halle Polysol 1 års garanti! Halle Polysol Med lättarbetade Halle Polysol bygger du ett ljust, trevligt och väderbeständigt tak. Halle Polysol är tillverkad av polykarbonatplast, är lättarbetad, mycket slagtålig, och dessutom en svårantändlig plastkvalitet. Polykarbonatplasten gör takskivan nästintill okrossbar. Med Halle Polysol bygger du ett ljust, trevligt och väderbeständigt tak. Takskivorna är lätta och därmed enkla att hantera. Perfekt för dig som vill göra jobbet själv. Rökfärgad Halle Polysol är det närmaste ett tak kommer ett par solglasögon. Ljustransmissionen är endast 0% jämfört med Halle Polysol Glasklar 90%. Polysol Produktbeskrivning Polykarbonatskiva belagd med enkelsidigt UV-härdigt ytskikt. Finns i färgerna glasklar, opal och rökfärgad. Bredd: Halle Polysol har en totalbredd på 1070 mm. Täckande breddmått är 988 mm vid enkelt överlapp. Längd: Levereras i längder från 2, meter i jämna halv metrar upp till meter. Längdutvidgning: 0,07 mm/m och grad. Tålighet: Polykarbonat är extremt slagtålig och klarar temperaturer från 40 C upp till +130 C. UV-skydd: Ena sidan är belagd med skyddande UV-skikt speciellt utvecklad för att förhindra att plattan gulnar och bryts ned. Brandegenskaper: Halle Polysol tillverkas i polykarbonat vilket är ett svårantändligt material som uppfyller Boverkets brandkrav för tak till uterum. Ljustransmission: Glasklar 90%, Opal 60% Rök 0%. 92

93 Halle Polysol Halle Polysol Montering Totalbredd mm Max 700 mm Halle Polysol Tillbehör Täckande bredd mm Profilform: Tjocklek 0,8 mm. Överlappning Täckbredd 988 mm Totalbredd 1070 mm 82 Träskruv Tätband Kapning och borrning: Skivorna kapas enkelt i såväl längd- som breddriktning. Använd en fintandad såg i låg vinkel mot skivan. För att skivan ska kunna röra sig vid temperatur-förändringar förborras den med 10 mm:s borr. Hantering: Bearbetning av skivorna bör inte ske om temperaturen är under C. Regelavstånd: Du bör använda max 700 mm mellan reglarna. Måla reglarnas ovansida vita för att minska temperaturen mot skivorna. Montering: Använd Halles träskruv med 19 mm:s bricka. Skruva i vågdalen av skivan. Använd skruvhylsa i borrmaskin för snabbaste montering av skruvarna. Det går åt ca 10 skruv per kvadratmeter. Det innebär en infästning per varannan till var tredje våg. Lagring: Skivorna bör ej lämnas liggande i bunt i direkt solsken. Värmen ackumuleras i bunten och skivorna riskerar att deformeras av temperaturökningen. 93

94 Övriga takskivor och ljusinsläpp Övriga takskivor och ljusinsläpp PVC Special För enklare tak, till exempel redskapsbodar. Blåtonad PVC-takskiva. Tjocklek: 0,9 mm. Bredd: PVC Special har en totalbredd på 1090 mm. Längd: Levereras i längderna 3 och 4 meter. Längdutvidgning: 0,07 mm/m och grad. Brandegenskaper: PVC Special tillverkas i PVC-plast vilket är ett svårantändligt material. Ljustransmission: Blåton ca 6%. Tålighet: Klarar temperaturer upp till 6 C. PVC bör dock ej bearbetas vid temperaturer under C. UV-skydd: Nej. Halle Akryl För enklare inglasningar där glas är mindre lämpligt. Klar akrylplastskiva. Tjocklek: 3,0 mm. Bredd och längd: 1,0 x 2,0 m/0,6 x 1,2 m Längdutvidgning: 0,07 mm/m och grad. Tålighet: Klarar temperaturer upp till 6 C. UV-skydd: Nej. Brandegenskaper: Halle Akryl tillverkas av akrylplast vilket är ett svårantändligt material. Ljustransmission: 9%. Obs: Ej anpassad till takkonstruktion! PVC Växthusplast Under Halles växthusplast trivs tomatplantorna som bäst. Transparent, lätt blåtonad PVC-skiva Tjocklek: 0,8 mm. Bredd: Växthusplast PVC har en totalbredd på 660 mm. Längd: Levereras i längderna 1, m, 2 m och 2, m. Längdutvidgning: 0,07 mm/m och grad. Tålighet: Klarar temperaturer upp till 6 C. PVC bör dock ej bearbetas vid temperaturer under C. UV-skydd: Nej. Brandegenskaper: Skivan tillverkas i PVC-plast vilket är ett svårantändligt material. Ljustransmission: Blåton ca 80%. 94

95 Övriga takskivor och ljusinsläpp PVC Plan Ett smart vindskydd till en vindpinad balkong. Transparent, lätt blåtonad PVC-skiva. Tjocklek: 1,2 mm. Bredd och längd: 1,0 x 2,0 m Längdutvidgning: 0,07 mm per meter och grad. Tålighet: Klarar temperaturer upp till 6 C. PVC bör dock ej bearbetas vid temperaturer under C. UV-skydd: Nej. Brandegenskaper: PVC Plan tillverkas i PVC vilket är ett svårantändligt material. Ljustransmission: Blåton ca 8%. Obs: Ej anpassad till takkonstruktion! Halle Lux Hallbyggarens dröm. Perfekt ljusinsläpp där glas är omöjligt. Finns i mer än 300 profilvarianter. Svensktillverkad transparent glasfiberarmerad polyesterskiva. Tjocklek: 1,0-2,0 mm. Bredd: Halle Lux finns i bredder från 800 till 1200 mm. Längd: Valfri. Längdutvidgning: 0,02 mm/m och grad. Tålighet: Tillverkas med glasfibermatta, vilket gör materialet mycket hållbart. Klarar temperaturer över 70 C. UV-skydd: Halle Lux med en skyddande UV-film på båda sidor speciellt utvecklad för att förhindra att skivan gulnar och bryts ned. Brandegenskaper: Halle Lux tillverkas med brandhämmande polyester som standard som uppfyller Boverkets brandkrav. Ljustransmission: Transparent ca 8%. 9

96 Halle Industri Halle Industris erfarenhet av att leverera komplexa lösningar till alla typer av konstruktioner har gjort oss till en av Sveriges ledande leverantörer av ljusinsläpp. Halle Lux Korrugerade plastskivor med över 300 profiler. Enkelheten i produkten är styrkan samma profilform för plasten som för plåten. Halle Isolux Extremt starkt och slagtåligt polykarbonatsystem med egenskaper att klara kraftiga belastningar och stora spännvidder. Halle Sandwich Aluminiumsystem Dörrar, fönster- och fasadsystem av aluminium och glas. Halle Lux Halle har i Laholm sedan i slutet av 60-talet tillverkat och marknadsfört ljusinsläpp i form av profilerade skivor av glasfiberarmerad plast. Ljusinsläppen används främst till industrihallar, lantbruksbyggnader, produktionshallar, ridstall, växthus och carportar. Skivorna används till fasad, vägg och tak, ofta i kombination med plåt eller annat fasad- och takmaterial. Med en flexibel produktion av skivorna kan vi tillgodose många olika användningsområden. Bland annat kan vi tillverka helt eller delvis infärgade skivor. Plastens unika motståndkraft mot starka ämnen och syror gör produkten efterfrågad även för väldigt korrosiva miljöer. En av otaliga profiler i sortimentet. Glasfiberarmerad skiva Mycket hög slagtålighet För integrering i tak och vägg Trapets- och Sinusformer Made in Sweden 100% svensk kvalitet 96

97 Halle Industri Isolux Kanalplast Isolux kanalplastlösningar monterade som fönsterband, gavlar, nockar, vägg- och taksektioner ger behövligt dagsljus. Den låga vikten skapar enkla montage. Skivorna är 10, 16 och 32 mm i klart och opalt utförande samt rökfärgat i 16 mm. Till skivorna finns flera olika typer av aluminiumsystem, både med och utan bruten köldbrygga. Spontade kanalplastlösningar ger ett stilrent intryck. De transparenta skivorna är 40 mm tjocka och kan också fås i kulörta färger. Halle Industri är leverantören för moderna lösningar av ljusinsläpp i aluminium, glas och plast. Mot arkitekter, byggentreprenörer och hallindustrin tar vi fram såväl unika lösningar för objekt med höga krav på materialval som aluminiumfönster för hallindustrin med fokus på kostnadseffektiv montering. Erfarenheten av att leverera komplexa lösningar till alla typer av konstruktioner har gjort oss till en av Skandinaviens ledande leverantörer av ljusinsläpp. Halle Sandwich Aluminiumsystem Högkvalitativa aluminiumprofiler för fönster och dörrar till sandwichväggar. Integrerad karmomslutning både på insida och utsida i mycket snygg design. Systemet monteras direkt i vägg och klarar de flesta väggtjocklekar, anpassning görs av den invändiga karmomslutningen. Karmmontaget görs från insidan för högsta säkerhet. Tack vare kort monteringstid och reducerat behov av plåtarbete blir profilsystemet också mycket kostnadseffektivt. Halle Sandwich med brutna köldbryggor är försedda med dubbla gummilister på utsidan vilket ger maximal tätning och låga U-värden. Profilsystemet är även anpassat för kanalplast. Förutom möjligheten att välja bland alla färger i RAL-skalan, matt eller glans, lämnar vi dessutom 1 års garanti på ytbehandlingen. För mer information: 97

98

99 Halle Industri är leverantören för moderna lösningar av ljusinsläpp i aluminium, glas och plast. Mot arkitekter, byggentreprenörer och hallindustrin tar vi fram såväl unika lösningar för objekt med höga krav på materialval som aluminiumfönster för hallindustrin med fokus på kostnadseffektiv montering. Erfarenheten att leverera komplexa lösningar till alla typer av konstruktioner har gjort oss till en av Skandinaviens ledande leverantörer av ljusinsläpp. Vi reserverar oss för ev. tryckfel och förbehåller oss rätten att ändra utseende p.g.a löpande produktutveckling. För mer information om våra produkter: Katalog mars Produktion & layout: Halle Uterum. Tack till våra kunder för bildmaterial.

Produktinfo & prislista konsument

Produktinfo & prislista konsument Halle Skjutbara och a partier i dörr- och fönsterhöjd Mertid - Förlängd säsong från: Vår till Höst Produktinfo & prislista konsument SOFT V FA MAD SWE FRITID - SOMMAR MERTID - V & HÖST E DEN SOFT FRITID

Läs mer

Produktinfo & prislista konsument

Produktinfo & prislista konsument Halle Skjutbara och a partier i dörr- och fönsterhöjd Fritid - För sommarsäsongen Produktinfo & prislista konsument SOFT V FA MAD SWE FRITID - SOMMAR MERTID - V & HÖST E DEN SOFT FRITID - SOMMAR MADE S

Läs mer

Fasad. Halle Fasad. Halle Fasad Härdat 3-glasfönster med argongasfyllning

Fasad. Halle Fasad. Halle Fasad Härdat 3-glasfönster med argongasfyllning Fasad Härdat 3-glasfönster med argongasfyllning Tycker du att vardagsrummet känns lite mörkt och instängt? Vårt förslag är att du river ut de små vardagsrumsfönstren och hela väggen och sätter in vårt

Läs mer

Halle Fristående uterum Båstad - Fritid - Sommar

Halle Fristående uterum Båstad - Fritid - Sommar Halle Fristående uterum Båstad - Fritid - Sommar Halle Fristående uterum Modell Båstad 14 m2 - Snözon 2,5 Halle Primo Skjutbara partier - Fritid Sommar Halle Primo 5 mm, skjutbara dörrar i sidor och front.

Läs mer

Välj årstid för ditt uterum: Fritid - Sommar Mertid - Vår till Höst Alltid - Vinter

Välj årstid för ditt uterum: Fritid - Sommar Mertid - Vår till Höst Alltid - Vinter HALLE THERMO SOFT I samarbete med: MADE IN SWEDEN SVENSKTILLVERKAD MADE IN SWEDEN SVENSKTILLVERKAD Svensktillverkade Uterum Halle kompletta uterum finns för alla säsonger i många utförande. Vi levererar

Läs mer

Uterum och fasadsystem

Uterum och fasadsystem Inspiration och produktfakta rumssäsongen 203/4 rum och fasadsystem rum för alla årstider Nu ännu lättare att välja rätt uterum! Vi reserverar oss för ev. tryckfel och förbehåller oss rätten att ändra

Läs mer

Alltid. Halle Alltid. Halle Alltid Med system Halle Thermo, härdat 2-glasfönster och argongasfyllning

Alltid. Halle Alltid. Halle Alltid Med system Halle Thermo, härdat 2-glasfönster och argongasfyllning Alltid Med system Halle Thermo, härdat 2-glasfönster och argongasfyllning Produkter ur vår kategori väljer du som hellre skyller på dåliga kläder än anklagar vädret. Hela året är härligt, både inne och

Läs mer

Primolux Primolux Isoler

Primolux Primolux Isoler Primolux Primolux Isoler 2d - 3d - 4d Skjutbar Primolux Primolux isoler Skjutbar 2d - 3d - 4d 3d Exempel 3d 3d Skjutbara partier höjd 990mm 2d 3d 4d Skjutbara fönsterpartier höjd 90mm 2d 3d 4d Skena övre

Läs mer

Teknisk information Halle Thermo

Teknisk information Halle Thermo Teknisk information Halle Thermo 1. Allmänt Halle Thermo är ett inglasningssystem med köldbruten brygga i luckor och i yttre ramen av partiet. Köldbrytningen görs genom att inre och yttre aluminium profiler

Läs mer

Halle Design. teknisk information. 1. Halle Design. 2. Allmänt. 3. Skjutbara partier. Innehållsförteckning:

Halle Design. teknisk information. 1. Halle Design. 2. Allmänt. 3. Skjutbara partier. Innehållsförteckning: Innehållsförteckning: 1 Halle Design Halle Primo 11 Burspråk 2 Allmänt 12 Glasval 3 Skjutbara partier 13 Lås/Handtag 4 Fasta partier 14 Byggbredd / Skenor 5 Fasta hörn 15 Underhåll 6 Kombinerade partier

Läs mer

UTERUM. Förläng ditt hus och säsong

UTERUM. Förläng ditt hus och säsong UTERUM Förläng ditt hus och säsong Möjligheternas rum Vi erbjuder skjutdörrar för inglasning av uterum, verandor och balkonger. Med våra två olika skjutdörrssystem skapar du en inglasning som ger många

Läs mer

Primo/Primo Isoler. 1d - 2d - 3d - 4d Skjutbar

Primo/Primo Isoler. 1d - 2d - 3d - 4d Skjutbar Primo/Primo Isoler 1d - 2d - 3d - 4d Skjutbar Primo/Primo Isoler Skjutbar 1d - 2d - 3d - 4d 3d Exempel 3d 3d Skjutbara partier höjd 1990mm 1d 2d 3d 4d Skjutbara fönsterpartier höjd 1190mm 1d 2d 3d 4d Skena

Läs mer

här ingår bärande limträdelar som kapats för snabbare montage. innefattar bärande limträelement som skall kapas av kunden på plats.

här ingår bärande limträdelar som kapats för snabbare montage. innefattar bärande limträelement som skall kapas av kunden på plats. TEKNISK SPECIFIKATION HalleUterum HalleStomme, färdigkapad HalleStomme, okapad Innehållsförteckning: 1 Inledning 2 Jämförelse av innehåll i Hale Uterum relativt Halle Stomme, färdigkapad 3 Specifikation

Läs mer

Övrig information. Santex Vinterträdgård Design. och rymlig känsla. profiler

Övrig information. Santex Vinterträdgård Design. och rymlig känsla. profiler Santex Vinterträdgård Design Njut av utekänslan inomhus året runt och höj värdet på såväl ditt hus som livskvalité. Santex Design är en ny exklusiv serie vinterträdgårdar. Rummen bjuder på unika konstruktionslösningar,

Läs mer

Vinterträdgård modell nr 25. Övrig information

Vinterträdgård modell nr 25. Övrig information Santex Vinterträdgård Star Vill du ha ett rum för njutning året runt, så är det en vinterträdgård du behöver. Om du dessutom vill ha samma njutning år efter år efter år, så väljer du Santex Star. Det här

Läs mer

Kvalitetsinglasningar från Norrland En Alab-produkt

Kvalitetsinglasningar från Norrland En Alab-produkt SWEDEN SWEDEN Kvalitetsinglasningar från Norrland En Alab-produkt www.season-sweden.se 02 01 03 04 Season Måttanpassad kvalitetsinglasning i aluminium för alla årstider. Tillverkad i Norrland. En Alab-produkt.

Läs mer

Santex Fasadpartier. Rum för ett nytt liv

Santex Fasadpartier. Rum för ett nytt liv Rum för ett nytt liv Vikdörrar För ljusälskaren rekommenderar vi isolerade fasadpartier. Antingen som en stor öppen port från golv till tak ut till trädgården eller som en övergång mellan huset och uterummet.

Läs mer

Inglasningssystem för uterum, vinterträdgårdar och balkonger

Inglasningssystem för uterum, vinterträdgårdar och balkonger Inglasningssystem för uterum, vinterträdgårdar och balkonger VENTANA SYSTEM Inglasningssystem för uterum och balkonger Med VENTANAs kompletta inglasningssystem och med hjälp av våra återförsäljare får

Läs mer

Produktspecifikation. Elegance/Elegance+ Gäller från

Produktspecifikation. Elegance/Elegance+ Gäller från Produktspecifikation Elegance/Elegance+ Gäller från 2018-06-04 I denna produktinformation finner du den samlade tekniska informationen om produktsystemet. Skjutpartier med enkelglas eller isolerglas för

Läs mer

Twin Isolersystem. Skjutbara och fasta partier med isolerglas. - Vinterträdgård

Twin Isolersystem. Skjutbara och fasta partier med isolerglas. - Vinterträdgård 17100 Twin Isolersystem - Vinterträdgård Skjutbara och fasta partier med isolerglas. Välj Twin Light semi-isolerad vinterträdgård, oisolerat profilsysytem med isolerglas. Eller välj Twin och Twin+ med

Läs mer

VPP. Uterum & fasadpartier. Förverkliga dina ljusa idéer! Marknadens bredaste sortiment

VPP. Uterum & fasadpartier. Förverkliga dina ljusa idéer! Marknadens bredaste sortiment Uterum & fasadpartier Marknadens bredaste sortiment Förverkliga dina ljusa idéer! Innehåll Ideér och inspiration 4-5 VPP Limträstommar 6-7 VPP Kanalplasttak 8 Glaspartiguide 10 VPP Nordic 11 VPP Basic

Läs mer

Uterumssystem Aluwhite Isoler

Uterumssystem Aluwhite Isoler Uterumssystem Aluwhite Isoler Aluwhite Isoler. Ett klassiskt rumssystem som aldrig blir omodernt tack vare sina rena och tidlösa former. Vitlackerade partier med klassiskt kantiga profiler som passar de

Läs mer

Förläng ditt hus och din säsong Skjutdörrar för inglasning av uterum, verandor och balkonger

Förläng ditt hus och din säsong Skjutdörrar för inglasning av uterum, verandor och balkonger Förläng ditt hus och din säsong Skjutdörrar för inglasning av uterum, verandor och balkonger Med våra olika skjutdörrsystem har du möjlighet att skapa en skräddarsydd inglasning utifrån dina behov och

Läs mer

UTERUM FÖR ALLA SÄSONGER

UTERUM FÖR ALLA SÄSONGER UTERUM FÖR ALLA SÄSONGER VÄLKOMMEN Proglas är en väletablerad glasleverantör med Västsverige som hemmamarknad. Vi har lång erfarenhet och stor kunskap då samtliga anställda har en gedigen bakgrund inom

Läs mer

Rexal. sid 8. Smarta lås. Uterum som passar alla. Uterum Sommar. Förlängd Sommar. Vår & Höst. Slimmade lösningar sid 7 Isolertak. Stark Stilren Design

Rexal. sid 8. Smarta lås. Uterum som passar alla. Uterum Sommar. Förlängd Sommar. Vår & Höst. Slimmade lösningar sid 7 Isolertak. Stark Stilren Design Stark Stilren Design Rexal Uterum som passar alla Uterum Sommar Uterum Uterum Förlängd Sommar Vår & Höst sid 1 sid 3 sid 5 Smarta lås Slimmade lösningar sid 7 Isolertak sid 8 Inga kompromisser & Alla mått

Läs mer

SANTEX Elegance Elegance +

SANTEX Elegance Elegance + SANTEX Elegance Elegance + Produktspecifikation 1 I denna produktinformation finner du den samlade tekniska informationen om produktsystemet. Skjutpartier med enkelglas eller isolerglas för uterum och

Läs mer

ELEGANCE ELEGANCE+ SUPERIOR. Skjutdörrar. till ditt uterum SVENSK KVALITET FRÅN SANTEX

ELEGANCE ELEGANCE+ SUPERIOR. Skjutdörrar. till ditt uterum SVENSK KVALITET FRÅN SANTEX ELEGANCE ELEGANCE+ SUPERIOR Skjutdörrar till ditt uterum SVENSK KVALITET FRÅN SANTEX VÅR Uterummet har blivit en plats att umgås på. Det är här vi spenderar tid med våra vänner. VINTER HÖST SOMMAR LETA

Läs mer

BALKONG OCH INGLASNING

BALKONG OCH INGLASNING BALKONG OCH INGLASNING 02 teknova.se SVETSAREN BALKONGER, RÄCKEN & INGLASNINGAR LIVET UTANFÖR LÄGENHETEN Med de idéer, tankar och tekniska lösningar som finns idag kan balkongen få en både individuell

Läs mer

Inglasningar och uterum

Inglasningar och uterum Inglasningar och uterum Inglasningar och uterum www.expodul.se Allt måttanpassat Glaspartier och stommar www.verandamastarna.se Limträstomme Obruten, sadeltak, valmad Från enkelglas till isolerglas Fasta

Läs mer

Produktinformation Santex vikdörrar

Produktinformation Santex vikdörrar Produktinformation Santex vikdörrar Santex vikdörrar är lättmanövrerade och man får största möjliga öppning med dessa partier. Uw-värde på hela konstruktionen är vid 3-glas låga 1,29. Aluminium: Karmdimension:

Läs mer

VPP Uterum Marknadens bredaste sortiment

VPP Uterum Marknadens bredaste sortiment VPP Uterum Marknadens bredaste sortiment För en ljusare tillvaro Innehåll Ideér och inspiration 4-5 VPP Limträstommar 6-7 VPP Kanalplasttak 8 Glaspartiguide 10 VPP Nordic 11 VPP Basic 12 VPP Basic Isoler

Läs mer

Uterumssystem och kanalplasttak

Uterumssystem och kanalplasttak Uterumssystem och kanalplasttak Aluwhite Ett klassiskt rumssystem som aldrig blir omodernt tack vare sina rena och tidlösa former. Vitlackerade partier med klassiskt kantiga profiler som passar de flesta

Läs mer

Bästa priset. Twin standard. Twin standardmått. Skjutbara och fasta vinterträdgårdspartier. Tätningar med ändplastpluggar samt borstlister.

Bästa priset. Twin standard. Twin standardmått. Skjutbara och fasta vinterträdgårdspartier. Tätningar med ändplastpluggar samt borstlister. 190220 Twin standard Tätningar med ändplastpluggar samt borstlister. Beskrivning Twin-systemet används till inglasningar av uterum och vinterträdgårdar, för användande året runt. Klinkergolv med golvvärme

Läs mer

Bästa priset. Twin standard. Twin standardmått. Skjutbara och fasta vinterträdgårdspartier. Tätningar med ändplastpluggar samt borstlister.

Bästa priset. Twin standard. Twin standardmått. Skjutbara och fasta vinterträdgårdspartier. Tätningar med ändplastpluggar samt borstlister. Twin standard Tätningar med ändplastpluggar samt borstlister. Beskrivning Twin-systemet används till inglasningar av uterum och vinterträdgårdar, för användande året runt. Klinkergolv med golvvärme är

Läs mer

Förläng din sommar med inglasat uterum

Förläng din sommar med inglasat uterum Montal Original inglasningssystem Förläng din soar med inglasat uterum Montal Original inglasningssystem Ett sätt att leva lite mera ATT BYGGA ETT inglasat uterum är en klok investering. Men när du efter

Läs mer

Produktspecifikation. Elegance/Elegance+

Produktspecifikation. Elegance/Elegance+ Produktspecifikation Elegance/Elegance+ Vikpartier Gäller från 2018-11-01 I denna produktinformation finner du den samlade tekniska informationen om produktsystemet. Vikpartier med enkelglas eller isolerglas

Läs mer

Uterumssystem och kanalplasttak

Uterumssystem och kanalplasttak Uterumssystem och kanalplasttak Aluwhite. Ett klassiskt rumssystem som aldrig blir omodernt tack vare sina rena och tidlösa former. Vitlackerade partier med klassiskt kantiga profiler som passar de flesta

Läs mer

Produktspecifikation. Elegance/Elegance+

Produktspecifikation. Elegance/Elegance+ Produktspecifikation Elegance/Elegance+ Vikpartier Gäller från 2018-10-01 I denna produktinformation finner du den samlade tekniska informationen om produktsystemet. Vikpartier med enkelglas eller isolerglas

Läs mer

Uterum. och takplattor

Uterum. och takplattor Uterum och takplattor Vilken inspiration! Helt fantastiskt! Alla dessa underbara kunder, med många uppfriskande idéer som de gärna delar med sig av. Det senaste året har vi fått ta del av fotografier från

Läs mer

UTERUM & FASADPARTIER. Marknadens bredaste sortiment

UTERUM & FASADPARTIER. Marknadens bredaste sortiment UTERUM & FASADPARTIER Marknadens bredaste sortiment a g i l k r e v r ö F dina eljru!sa idé INNEHÅLL Ideér och inspiration Glaspartiguide Xteria Laholm Basic Laholm Basic Isoler Laholm Design Laholm Design

Läs mer

UTERUM & FASADPARTIER

UTERUM & FASADPARTIER UTERUM & FASADPARTIER Marknadens bredaste sortiment Komplett partner för fasadpartier och uterum INNEHÅLL Idéer och inspiration Glaspartiguide VETRI 24 VETRI 36 Isoler Vinterträdgård ASS 32 Fasadpartier,

Läs mer

Twin standard. Skjutbara och fasta vinterträdgårdspartier. Tätningar med ändplastpluggar samt borstlister.

Twin standard. Skjutbara och fasta vinterträdgårdspartier. Tätningar med ändplastpluggar samt borstlister. 170626 t e s i r p Bästa dmått ar d n a t s n i w T Tätningar med ändplastpluggar samt borstlister. Beskrivning Twin-systemet används till inglasningar av uterum och vinterträdgårdar, för användande året

Läs mer

Skjutparti, Dörr / Fönster

Skjutparti, Dörr / Fönster Uterumssystem med Enkelglas Skjutparti, Dörr / Fönster! OBS! Läs detta innan du börjar. Läs igenom hela monteringsinstruktionen innan du börjar. Tänk på din säkerhet. Partierna kan vara tunga så ta hjälp

Läs mer

Dörr SFB 2074 isolerade

Dörr SFB 2074 isolerade Reviderad maj 2004 Dörr SFB 2074 isolerade Vårt byggsystem SFB 2074 innebär i sin uppbyggnad ett nytänkande. Vi har lagt ned stort arbete på att göra systemet energieffektivt. Framtida krav på energihushållning

Läs mer

FrontShield 56/66 entrédörrar

FrontShield 56/66 entrédörrar FrontShield 56/66 entrédörrar Preconal har dörren vi är dörrspecialisten! Entrédörrar som håller! Preconal har med stor framgång styrt utvecklingen av entrédörrar. Vår erfarenhet tillsammans med ständiga

Läs mer

Solo enkelglassystem. Solo enkelglassystem. Skjutbara och fasta aluminium-glaspartier.

Solo enkelglassystem. Solo enkelglassystem. Skjutbara och fasta aluminium-glaspartier. Solo enkelglassystem Solo enkelglassystem Skjutara och fasta aluminium-glaspartier. Öppningsvarianter Enkelöppningar 2-delat 3-delat Solo enkelglassystem Skjutara förster och dörrar. Solopartierna är avsedda

Läs mer

Genom ett samarbete mellan Sveriges ledande fönstertillverkare, Elitfönster, och en av världens största producenter av fönster, dörrar och

Genom ett samarbete mellan Sveriges ledande fönstertillverkare, Elitfönster, och en av världens största producenter av fönster, dörrar och Genom ett samarbete mellan Sveriges ledande fönstertillverkare, Elitfönster, och en av världens största producenter av fönster, dörrar och fasadpartier i aluminium, Schüco presenterar vi nu en helt ny

Läs mer

kvalitetsfönster från småland Valfrihet och känsla ger fönsterglädje

kvalitetsfönster från småland Valfrihet och känsla ger fönsterglädje kvalitetsfönster från småland Valfrihet och känsla ger fönsterglädje innehåll Fasta fönster FK/AFK... 4 trä och trä/aluminium Vridfönster VF/AVF... 5 trä och trä/aluminium sidohängda fönster sf/asf...

Läs mer

Uterum. och takplattor

Uterum. och takplattor Uterum och takplattor Vilken inspiration! Helt fantastiskt! Alla dessa underbara kunder, med många uppfriskande idéer som de gärna delar med sig av. Det senaste året har vi fått ta del av fotografier från

Läs mer

Fönster. Produktblad 2015

Fönster. Produktblad 2015 Fönster Produktblad 2015 Välkommen till Hos oss hittar du ett brett sortiment av fönster och dörrar till stall, industrier, stugor, villor, garage m.m. Wester Byggträ AB är beläget i hjärtat av Västra

Läs mer

Skräddarsydda uterum. Välkommen till TG-system. www.tgsystem.se

Skräddarsydda uterum. Välkommen till TG-system. www.tgsystem.se Skräddarsydda uterum Välkommen till TG-system Tänk om enbart känslan fick bestämma i Ert val av investering? Vi vill att Ni förmedlar Era känslor till oss, så att vi tillsammans kommer fram till hur Ni

Läs mer

Kvillsfors - serien. NorDan Kvillsfors fönster, fönsterdörrar och skjutdörrar. Produktbeskrivning

Kvillsfors - serien. NorDan Kvillsfors fönster, fönsterdörrar och skjutdörrar. Produktbeskrivning 47 Kvillsfors - serien Inåt- och utåtgående fönster, fast karm samt fönsterdörrar med isolerglaskassetter eller kopplad 2+1 båge. Karm och båge i furu Isolerad varmkant mellan glasen 3-glas med två energiglas

Läs mer

Henrik Zetterholm VD, AB Glasbetong

Henrik Zetterholm VD, AB Glasbetong Gör duschen till en ren upplevelse Nu lanserar vi glasfixdörren! En serie duschdörrar som kombinerar funktion med skönhet och som ger dig alla möjligheter att skapa precis den badrumsmiljö du drömt om.

Läs mer

Fönster Produktblad 2013

Fönster Produktblad 2013 Fönster Produktblad 2013 Välkommen till Hos oss hittar du ett brett sortiment av fönster och dörrar till stall, industrier, stugor, villor, garage m.m. Wester Byggträ AB är beläget i hjärtat av Västra

Läs mer

Isomax + 2,5 mm 4 mm T20. 5 mm. Rev.nr: Kilar (boardremsor)

Isomax + 2,5 mm 4 mm T20. 5 mm. Rev.nr: Kilar (boardremsor) Isomax + Rev.nr: 160223 2,5 mm 4 mm T20 Kilar (boardremsor) 5 mm Innehållsförteckning: OBS!!! Luckorna bäres stående. A: Sortera upp luckorna per skjutparti. B: Rälsprofilerna är packade parvis. Kontrollera

Läs mer

Fönster och fönsterdörrar. Svensktillverkade med säkerhet som standard. Nu även med aluminiumbeklädnad!

Fönster och fönsterdörrar. Svensktillverkade med säkerhet som standard. Nu även med aluminiumbeklädnad! Fönster och fönsterdörrar Svensktillverkade med säkerhet som standard Nu även med aluminiumbeklädnad! Svensktillverkade fönster och med säkerhet som standard Våra fönster tillverkas av erkänt duktiga hantverkare

Läs mer

Ge nytt liv till villan och spara energi! GLAS & ALUMINIUM. Fönster Fasader Skjut- och vikpartier

Ge nytt liv till villan och spara energi! GLAS & ALUMINIUM. Fönster Fasader Skjut- och vikpartier Ge nytt liv till villan och spara energi! GLAS & ALUMINIUM Fönster Fasader Skjut- och vikpartier Innehåll Fönster 4-6 Glas 7 Profilsystem 8-9 Skjut-och vikpartier 10-11 Fasader 12-13 Entré 14-15 Energi

Läs mer

Inbyggnadshöjd skjutfönster: 1230mm / skjutdörrar: 2030mm

Inbyggnadshöjd skjutfönster: 1230mm / skjutdörrar: 2030mm Inbyggnadshöjd skjutfönster: 1230mm / skjutdörrar: 2030mm Uterum System 1035 med 4mm enkelglas 1410mm 2st 2385 2670 3340 3745 1610mm 2st 2605 2920 3670 4110 1810mm 2st 2785 3120 3815 4270 2010mm 2st 2925

Läs mer

SANTEX Extend Fold 2-glas

SANTEX Extend Fold 2-glas SANTEX Extend Fold 2-glas Produktspecifikation 2017-11-21 1 I denna produktinformation finner du den samlade tekniska informationen om produktsystemet. Santex vikdörr för fasader, tillbyggnader och vinterträdgårdar

Läs mer

Modern design. Bestående värde för ditt hem

Modern design. Bestående värde för ditt hem Modern design Bestående värde för ditt hem 2 Berlings Glas Berlings Glas 3 Berlings Glas- och Aluminiumspecialisten Vi erbjuder högkvalitativa och genomtänkta lösningar för hela huset. Fönster, dörrar,

Läs mer

GLASRÄCKEN & ENTRÉTAK i stål - aluminium - trä

GLASRÄCKEN & ENTRÉTAK i stål - aluminium - trä GLASRÄCKEN & ENTRÉTAK i stål - aluminium - trä GLASRÄCKE - Du behåller utsikten! Glasräcken ger dig säkerhet och vindskydd utan att beröva dig utsikten! NOVOROOMS uteräcken är eleganta produkter för balkonger,

Läs mer

VACKERT OCH HÖGST PERSONLIGT

VACKERT OCH HÖGST PERSONLIGT VACKERT OCH HÖGST PERSONLIGT Fönster och fönsterdörrar 300 kr 2 VÄLKOMMEN till den äkta fönsterkänslan Inget är så betydelsefullt för ditt hus som dina fönster. Med Sunnerbo Fönster får du personlighet

Läs mer

VIKDÖRRAR För Vidgade Vyer

VIKDÖRRAR För Vidgade Vyer VIKDÖRRAR För Vidgade Vyer VÄLJ DIN VIKDÖRR UTOMHUS TÄRNABY 4 Köldbruten Helaluminium ÅRE 6 Aluminiumbeklädd lamellimmad furuträ IDRE 8 Lamellimmad furuträ SÄLEN Tålig PVC 10 VAL & TILLÄGG ÖPPNINGSVAL

Läs mer

Fönster, fönsterdörr, vikfönster, terrassdörr SFB 1074 med lågt U-värde

Fönster, fönsterdörr, vikfönster, terrassdörr SFB 1074 med lågt U-värde Fönster, fönsterdörr, vikfönster, terrassdörr SFB 1074 med lågt U-värde SFB 1074 kan fås i två utföranden. I det ena utförandet har profilerna isolerats med 30 mm glasfiberarmerade polyamidlister. I det

Läs mer

Tänk framåt. Tänk frihet. Tänk ny villa med underhållsfria fönster för generationer. H-Fönstret Lysekil

Tänk framåt. Tänk frihet. Tänk ny villa med underhållsfria fönster för generationer. H-Fönstret Lysekil Tänk framåt. Tänk frihet. Tänk ny villa med underhållsfria fönster för generationer. H-Fönstret Lysekil Ett fönster för generationer Fönster tillhör de mest utsatta partierna i ett hus de skall stå emot

Läs mer

Monteringsanvisning System WG 100 Lyft-/skjutdörrar i aluminium

Monteringsanvisning System WG 100 Lyft-/skjutdörrar i aluminium Monteringsanvisning System WG 100 Lyft-/skjutdörrar i aluminium 2017-02 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer kanske partiet inte att fungera

Läs mer

Rum för ett aktivt liv. Varje dag, året runt!

Rum för ett aktivt liv. Varje dag, året runt! VILORUMMET VÄXTRUMMET Rum för ett aktivt liv. Varje dag, året runt! VINTERRUMMET HOBBYRUMMET STUDIERUMMET MIDDAGSRUMMET SOMMARRUMMET AKTIVITETSRUMMET MOTIONSRUMMET FRUKOSTRUMMET SPELRUMMET TJEJRUMMET SANTEX

Läs mer

Halle Design MONTERINGSANVISNING SKJUTPARTIER. Halle Plast AB Kundtjänst E-post

Halle Design MONTERINGSANVISNING SKJUTPARTIER. Halle Plast AB Kundtjänst E-post MONTERINGSANVISNING SKJUTPARTIER Halle Plast AB Kundtjänst 0430-12280 E-post sales@halle.se www.halle.se Vi tackar för Ditt förtroende att välja en kvalitetsprodukt från HALLE. Läs igenom hela monteringanvisningen

Läs mer

Skräddarsy din garderob

Skräddarsy din garderob skjutdörrar Skräddarsy din garderob pacific >> Oändliga möjligheter >> Kraftig aluminiumprofil >> Urspårningsskydd >> Hög kvalitet Tengberts Pacific ger ditt hem en elegant möbel av högsta kvalitet som

Läs mer

Skräddarsydda uterum. Välkommen till TG-system

Skräddarsydda uterum. Välkommen till TG-system Skräddarsydda uterum Välkommen till TG-system Tänk om enbart känslan fick bestämma i Ert val av investering? Vi vill att Ni förmedlar Era känslor till oss, så att vi tillsammans kommer fram till hur Ni

Läs mer

Tänk framåt. Tänk frihet. Tänk ny villa med underhållsfria fönster för generationer. H-Fönstret Lysekil

Tänk framåt. Tänk frihet. Tänk ny villa med underhållsfria fönster för generationer. H-Fönstret Lysekil Tänk framåt. Tänk frihet. Tänk ny villa med underhållsfria fönster för generationer. H-Fönstret Lysekil Ett fönster för generationer Fönster tillhör de mest utsatta partierna i ett hus de skall stå emot

Läs mer

Halle Thermo MONTERINGSANVISNING SKJUTPARTIER. Halle Plast AB Kundtjänst E-post

Halle Thermo MONTERINGSANVISNING SKJUTPARTIER. Halle Plast AB Kundtjänst E-post MONTERINGSANVISNING SKJUTPARTIER Halle Plast AB Kundtjänst 0430-12280 E-post kundtjanst@halle.se www.halle.se Tack för valet av en kvalitetsprodukt från HALLE. Läs igenom hela monteringanvisningen före

Läs mer

Insektsnät. Njut av frisk luft i lugn och ro

Insektsnät. Njut av frisk luft i lugn och ro Insektsnät Njut av frisk luft i lugn och ro Håll oinbjudna gäster utanför De varma månaderna är fantastiska. Att kunna låta dörrar och fönster stå öppna till sent på kvällen är en härlig känsla. Och med

Läs mer

LIGHTLINE ENTRÉTAK. Stilren o modern design. Sluttande. Funktionell design med dolda infästningar. Välvt. Flexibel och kombinationsvänlig.

LIGHTLINE ENTRÉTAK. Stilren o modern design. Sluttande. Funktionell design med dolda infästningar. Välvt. Flexibel och kombinationsvänlig. LIGHTLINE ENTRÉTAK SIDA Sluttande Funktionell design med dolda infästningar 2 Välvt Flexibel och kombinationsvänlig 3 Sadel Tidlösa och robusta informationstavlor 4 XL Tidlösa och robusta entrétak 5 Modul

Läs mer

Expodul Vik Vikdörrsystem

Expodul Vik Vikdörrsystem 20180216 är ett vikdörrsystem för enkelglas eller isolerglas. Systemet är mycket flexibelt och är en hängande konstruktion med möjlighet till en praktisk gångdörr. Aluminuimprofilerna som används är oisolerade

Läs mer

BRILJANT Mjukt självstängande skjutdörr för alla utrymmen

BRILJANT Mjukt självstängande skjutdörr för alla utrymmen BRILJANT Mjukt självstängande skjutdörr för alla utrymmen 1 Briljant - Skjutdörren för alla rum Invitreas skjutdörr Briljant byggs måttanpassad efter dina önskemål vilket gör att du kan utnyttja alla utrymmen

Läs mer

Monteringsanvisning System WG 100 Lyft-/skjutdörrar i aluminium 2015-1

Monteringsanvisning System WG 100 Lyft-/skjutdörrar i aluminium 2015-1 Monteringsanvisning System WG 100 Lyft-/skjutdörrar i aluminium 2015-1 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer inte partiet att fungera optimalt

Läs mer

5 mm säkerhetsglas, isolervärde U 5,7. Låsknopp. Dubbla borstlister

5 mm säkerhetsglas, isolervärde U 5,7. Låsknopp. Dubbla borstlister WG 25 skjutpartier Pris fr. 2 895:- Prisex. 2-delat skjutparti, vitlack B 1500, H 2000 WG 25 är ett uterussyste ed 5 säkerhetsglas. Dessa uteruspartier passar utärkt för lite enklare uteru so används enbart

Läs mer

Montage av Färdigkapad Halle Stomme.

Montage av Färdigkapad Halle Stomme. Montage av Färdigkapad Halle Stomme. Lite kompletterande bildinfo utöver monteringsanvisningen På följande sidor ges kompletterande förklaringar till hur Färdigkapade limträstommar från Halle är utförda

Läs mer

www.tylo.se Sköna duschar från Tylö

www.tylo.se Sköna duschar från Tylö www.tylo.se Sköna duschar från Tylö B A S T U D U S C H Å N G B A D Tylö är allt som behövs i ett badrum nästan. Vi på Tylö har lång erfarenhet av att tillverka kvalitetsprodukter inom bastu, dusch och

Läs mer

I mötet mellan trä och glas får du en helt ny upplevelse

I mötet mellan trä och glas får du en helt ny upplevelse TYLÖ EVOLVE I mötet mellan trä och glas får du en helt ny upplevelse Läs mer på www.tylo.se/evolve Välkommen in i värmen. Här finns inga problem. Här är det avslappnat och skönt. I vår nya serie Evolve

Läs mer

Halle Primo MONTERINGSANVISNING SKJUTPARTIER. Halle Plast AB Kundtjänst 0430-12280 E-post sales@halle.se www.halle.se. 9060031 20140217 lfo sli

Halle Primo MONTERINGSANVISNING SKJUTPARTIER. Halle Plast AB Kundtjänst 0430-12280 E-post sales@halle.se www.halle.se. 9060031 20140217 lfo sli Halle Primo MONTERINGSANVISNING SKJUTPARTIER Halle Plast AB Kundtjänst 0430-12280 E-post sales@halle.se www.halle.se Vi tackar för Ditt förtroende att välja en kvalitetsprodukt från HALLE. Läs igenom hela

Läs mer

Monteringsanvisning. Solo enkelglassystem. Placering av luckorna Våra partier kan öppnas både från vänster och höger. Övre spårprofiler.

Monteringsanvisning. Solo enkelglassystem. Placering av luckorna Våra partier kan öppnas både från vänster och höger. Övre spårprofiler. 20190529 Monteringsanvisning Solo enkelglassystem Skjutparti HVF eller BA-parti Gavelspets Bröstning Fast VSA-VSH Placering av luckorna Våra partier kan öppnas både från vänster och höger Vänsteröppnat

Läs mer

SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET

SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET SKAPA TRIVSEL OCH SKÖNHET DIN KOMPLETTA BALKONGLEVERANTÖR Balkongräcken, spröjs 4-5 Balkongräcken, glas 6-7 Balkongräcken, perforerad plåt 8-9 Balkongräcken, med dekorlister 10-11 Balkongräcken, kombinerade

Läs mer

Komplett prislista över vårt sortiment i PVC

Komplett prislista över vårt sortiment i PVC Sida 1 Komplett prislista över vårt sortiment i PVC Fasta fönster 2 Öppningsbara fönster 4 2-luft fönster 5 3-luft 6 Inåtgående fönsterdörr 7 Utåtgående fönsterdörr 7 Entrédörr/Fönsterytterdörr 7 2-delat

Läs mer

Valfri. Hålmått vägg: bredd: KYM + 10 mm, höjd: KYM + 5 mm. Upp till 8 mm t.ex. lamellglas eller härdat beroende på placering och krav.

Valfri. Hålmått vägg: bredd: KYM + 10 mm, höjd: KYM + 5 mm. Upp till 8 mm t.ex. lamellglas eller härdat beroende på placering och krav. Modell H80 Ergosafe H80 har horisontell rörelse och är mest lämpad att användas inomhus samt är vår vanligast förekommande modell. Som standard levereras luckan med 6 mm lamellglas, impulsstyrning, mjukstart/

Läs mer

Detta är en principiell monteringsanvisning Om objektsspecifika ritningar finns gäller dessa före denna monteringsanvisning.

Detta är en principiell monteringsanvisning Om objektsspecifika ritningar finns gäller dessa före denna monteringsanvisning. Art nr 79991 080401 Monteringsanvisning för Glaspartier Original ORIGINAL Skjutbara fönsterpartier 1, 2, 3 och 4-delade 2+2 spv och 3+3 spv Skjutbara dörrpartier 1, 2, 3 och 4-delade 2+2 spv och 3+3 spv

Läs mer

När innovativt tänkande och gediget kunnande möts. Aluminiumfönster utöver det vanliga

När innovativt tänkande och gediget kunnande möts. Aluminiumfönster utöver det vanliga När innovativt tänkande och gediget kunnande möts Aluminiumfönster utöver det vanliga Vi öppnar fönstret till vår värld. Vill du ha ett helt underhållsfritt fönster som inte behöver målas om varken på

Läs mer

Monteringsanvisning System WG 65 (SL35*)

Monteringsanvisning System WG 65 (SL35*) Monteringsanvisning System WG 65 (SL35*) Vikpartier med isolerglas 0-0 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer kanske partiet inte att fungera

Läs mer

Monteringsanvisning för Glaspartier Ultra

Monteringsanvisning för Glaspartier Ultra 2011-02-15 ULTRA Monteringsanvisning för Glaspartier Ultra Skjutbara fönsterpartier 2 och 3-delade 2+2 spv och 3+3 spv Skjutbara dörrpartier 2 och 3-delade 2+2 spv och 3+3 spv Fasta fönster 1, 2, och 3-delade

Läs mer

BYGGTILLBEHÖR FÖNSTER. 10-års garanti EKONOMIBYGGNAD HYRESHUS BOSTADSHUS INDUSTRI

BYGGTILLBEHÖR FÖNSTER. 10-års garanti EKONOMIBYGGNAD HYRESHUS BOSTADSHUS INDUSTRI BYGGTILLBEHÖR FÖNSTER 10-års garanti ALLTID MÅTTANPASSADE FÖNSTER EKONOMIBYGGNAD HYRESHUS BOSTADSHUS INDUSTRI ALLTID MÅTTANPASSAT OCH EKONOMISKT Det är både smart och prisvärt att köpa fönster från Borga.

Läs mer

Briljant. Mjukt självstängande skjutdörr för alla utrymmen

Briljant. Mjukt självstängande skjutdörr för alla utrymmen Briljant Mjukt självstängande skjutdörr för alla utrymmen Bril j ant Skjutdörren för alla rum Ut n y t t j a d in a y t or Invitreas skjutdörr Briljant byggs måttanpassad efter dina önskemål vilket gör

Läs mer

UTERUM & FASADPARTIER

UTERUM & FASADPARTIER SYSTEM UTERUM & FASADPARTIER Marknadens bredaste sortiment Förverkliga dina ljusa idéer! INNEHÅLL Idéer och inspiration VPP Limträstommar VPP Kanalplasttak Glaspartiguide VPP Nordic VPP Basic VPP Basic

Läs mer

Växthuskatalog Wexthuset - Tfn:

Växthuskatalog Wexthuset - Tfn: Växthuskatalog 2018 1 Prestige - Växthus att odla och leva i Växthusen i Prestigeserien har alla de egenskaper som är viktiga för ett riktigt odlingsväxthus och är ett perfekt val för dig som både vill

Läs mer

Isomax. 2,5 mm 4 mm T20. 5 mm. Rev.nr: 140324. Kilar (boardremsor)

Isomax. 2,5 mm 4 mm T20. 5 mm. Rev.nr: 140324. Kilar (boardremsor) Isomax,5 mm 4 mm Rev.nr: 404 Kilar (boardremsor) 5 mm T0 Innehållsförteckning: OBS!!! Luckorna bäres stående. A: Sortera upp luckorna per skjutparti. Kontrollera att storlek och antal stämmer. Stäm av

Läs mer

Aluminium in Architecture. För uterum med krav. WICSLIDE 24 Skjutdörrar

Aluminium in Architecture. För uterum med krav. WICSLIDE 24 Skjutdörrar R Aluminium in Architecture För uterum med krav WICSLIDE 24 Skjutdörrar I skapandet av vårt mest flexibla skjutdörrsystem, anpassat för uterum och villor, har vi lånat kunnande och teknologi från vår position

Läs mer

Takfönster. För en ljusare tillvaro. Använd naturligt ljus J.O. OHLSSONS TRÄINDUSTRI AB

Takfönster. För en ljusare tillvaro. Använd naturligt ljus J.O. OHLSSONS TRÄINDUSTRI AB Takfönster För en ljusare tillvaro Använd naturligt ljus J.O. OHLSSONS TRÄINDUSTRI AB Släpp in ljuset med våra takfönster Ett takfönster är det perfekta alternativet för dig som vill skapa en spännande

Läs mer

Monteringsanvisning. Glaspartier för uterum och terrasser. System WG62ECO / Säkerhetsisolerglas

Monteringsanvisning. Glaspartier för uterum och terrasser. System WG62ECO / Säkerhetsisolerglas Monteringsanvisning Glaspartier för uterum och terrasser System WG62ECO / Säkerhetsisolerglas 2015-9 VIKTIGT! Läs hela monteringsanvisningen innan du påbörjar monteringen! Följs inte anvisningarna kommer

Läs mer

Växthuskatalog. Wexthuset - Tfn:

Växthuskatalog. Wexthuset - Tfn: Växthuskatalog 1 Prestige - Växthus att odla och leva i Växthusen i Prestigeserien har alla de egenskaper som är viktiga för ett riktigt odlingsväxthus och är ett perfekt val för dig som både vill odla

Läs mer