Datum: Skoghalls Innebandy Ungdomspolicy. Dokumentansvarig: Håkan Larsson, Ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum: Skoghalls Innebandy Ungdomspolicy. Dokumentansvarig: Håkan Larsson, Ordförande"

Transkript

1 Skoghalls Innebandy Ungdomspolicy

2 Verksamhetsidé Skoghalls Innebandy ska vara en förening med både bredd- och elitverksamhet. Föreningen ska från sin breddverksamhet fostra egna talanger till elitverksamhet. Inom Skoghalls Innebandy vill vi ge alla som deltar i klubbens aktiviteter en rolig, kamratlig och utvecklande idrottsgemenskap. Vi vill på alla nivåer bedriva verksamhet så att våra aktiva deltagare utvecklas positivt socialt, mentalt, fysiskt och sportsligt. Värdegrund I Skoghalls IBK strävar vi efter att: Verksamheten ska präglas av glädje, hög energi och engagemang, där vi gemensamt tar framgångar och motgångar. Både på och utanför planen visa hänsyn och respekt för lagkamrater, motståndare, ledare, funktionärer och domare. Vara en förening dit spelare och ledare söker sig för den goda föreningsatmosfären, där lojalitet är en självklarhet. Motverka kränkande särbehandling. Det i samband med tävlings- och träningsaktiviteter ska vara nolltolerans för alkohol och droger. Vision Skoghalls Innebandy det självklara valet! Mission Genom att göra gott fruktar vi ingen

3 Policy 6-15 Sport Föreningen ska vara en ledande förening på ungdomssidan inom svensk innebandy. Verksamheten ska genomsyras av en positiv och god sportsmannaanda, där både spelarens sociala och sportsliga utveckling tillgodoses. Barn och ungdom I grunden tillhör en spelare laget vars åldersgrupp man befinner sig i. Undantag från detta kan göras med hänsyn till sociala orsaker. Utlåning av spelare mellan lagen ska ske via respektive lags lagledare. Spelare lånas i första hand underifrån. Inom ramen 7-13 år ska föreningen bedriva en breddverksamhet. Föreningen uppmuntrar våra barn och ungdomar att hålla på med andra sporter och att det skall vara självklart att de själva avgör ambitionsnivån vid försäsongsträning, utan att det får några konsekvenser. Vi vill inom föreningen stimulera till ett sunt leverne, god kosthållning och ett framtida liv där träning/fysisk aktivitet är en självklarhet. I Skoghalls innebandy tillämpar vi Svenssonmodellen enligt Svensk Innebandys utvecklingsmodell.

4 Ålder 6-7 Leka Innebandy samt Innebandyskolan Matcher: Poolspel enligt Värmlands Innebandyförbund. Matcher spelas med bytesavblåsning varannan minut och med mindre målburar med måttet 90 x 120 cm. Alla som kan och vill, skall få vara med och spela matcher. Alla skall få spela på olika positioner och lika mycket. Vi använder oss inte av toppning eller tar ut målvakten för att få spela med ytterligare en utespelare. Fokus på matcherna är att det skall vara roligt, rättvist och lärande. Ledare och spelare lägger stor vikt på Fair play. Vinna- och förlorasituationer skall avdramatiseras. Samtidigt skall vi lära barn att handskas med såväl vinst och förlust, vilket ger lärdom för livet. Vi uppmuntrar även matcher som genomförs på mindre plan, med färre utespelare, men dock med målvakt. (I en 40x20 hall kan minst två matcher med 3 utespelare och en målvakt genomföras samtidigt) Träning Laget tränar 1 timme/vecka. Fokus på lek, trivsel, hänsyn och språkbruk. Träna mycket på den tekniska inlärningen; skott, passningar, mottagningar och att driva/dribbla med boll. Vi genomför övningar som utvecklar barnens motorik och koordination. Barnen ska få prova på att spela på alla positioner. Enklare regelgenomgång genomförs. Samtliga utespelare skall använda glasögon på träning och match. Nya spelare Det finns inget rekommenderat antal spelare per lag utan alla är välkomna att prova på att spela. Övrigt Representant för föreningen samt fadderlag, åldersgrupp 9 år är med vid uppstarten för Leka innebandy och ansvarar för att det finns föräldrar som är villiga att vara lagledare och tränare. Lagledare och tränare blir kallade till ledarmöte där ledarpärm, nycklar etc. delas ut. Föreningen ger en kort introduktion om policy och verksamhetsidé, samt har en kort genomgång om Innebandyns regler. Leka innebandy och Innebandyskolan delar utrustning med varandra. Skoghalls innebandy står för ett skåp/förråd med bollar, västar, koner, 4st målvaktsutrustningar, samt ett rött och ett blått onumrerat matchställ. Lagen ansvarar även för att uppdatera sin lagsidan på vår webbsida. När säsongen är slut är det lämpligt att ha någon form av gemensam avslutning.

5 Ålder 8-9 Matcher: Poolspel Poolspel enligt Värmlands Innebandyförbund. Laget kan också deltaga på endagscuper i Värmland. Matcher spelas med bytesavblåsning varannan minut och med mindre målburar med måttet 90 x 120 cm. Alla som tränar skall få vara med och spela matcher, alla skall få spela på olika positioner och lika mycket. Positionerna kan vara låsta inför en period, alternativt match, för att underlätta byten och öka förståelsen för rollerna back, forward, center och målvakt. Vi använder oss inte av toppning eller tar ut målvakten för att få spela med ytterligare en utespelare. Fokus på matcherna är att det skall vara roligt, rättvist och lärande. Ledare och spelare lägger stor vikt på Fair play. Vinna- och förlorasituationer skall avdramatiseras. Samtidigt skall vi lära barn att handskas med såväl vinst och förlust, vilket ger lärdom för livet. Träning Laget tränar 2 timmar/vecka. (Föreningens tillgång till halltider avgör hur mycket av träningen som kan genomföras som inomhusträning på innebandyplan) Fokus på trivsel, hänsyn och språkbruk. Stor vikt ska läggas på den tekniska inlärningen; skott, passningar, mottagningar och att driva/dribbla med boll. Vi genomför övningar som utvecklar barnens motorik/koordination. Vi lär ut grunder i försvarsspel och anfallsspel. Barnen ska få prova på att spela på alla positioner. Enklare regel och teckengenomgång genomförs. Samtliga utespelare skall använda glasögon på träning och match. Nya spelare De spelare som deltagit i innebandyskolan är garanterade plats. Alla är välkomna att prova på att spela om det finns plats i laget. Rekommenderat antal spelare/lag inom ungdomsverksamheten är 30 st. inklusive målvakter. Lagen kan bestå av fler än 30 spelare, men då är det upp till tränarna att bestämmer hur många ytterligare spelare, utöver 30 st de kan hantera med bibehållen kvalité på träningen. Övrigt Laget ansvarar för sitt eget förråd med tränings och matchutrustning. Föreningen står för bollar, samt tillser att begagnade matchställ och målvaktsutrustning tilldelas laget. Laget skall ha utsett en kassör för lagkassan och laget kan sedan ansöka om lagbidrag från föreningen. Vid många spelare i samma åldersklass, anmäls två lag till seriespel. Det är dock inte tillåtet att dela upp i två fasta lag, utan lagledaren ser till att ett rotationssystem tillämpas, så att alla får spela med alla. ( vi är ett lag som spelar i två serier ). Vid minst ett tillfälle bör laget tillsammans med ledarna vara med och titta på en av A-lagets hemmamatcher.

6 Ålder Seriespel Matcher: Seriespel enligt Värmlands Innebandyförbund. Presentation av matchresultat, men inga tabeller. Laget kan också delta i flerdagscuper i Värmland och angränsande län. Matcher spelas med ordinarie bytesregler och målburar. Träningsnärvaro är ett krav för att bli kallad till match. Alla som blir kallade till match, skall få spela lika mycket i jämförelse med de andra spelarna som spelar på samma position. Positionen bör vara låst för en period, alternativt match för att underlätta byten och öka förståelsen för rollerna back, forward, center och målvakt. Vi använder oss inte av toppning eller tar ut målvakten för att få spela med ytterligare en utespelare. Fokus på matcherna är att det skall vara roligt, rättvist och lärande. Ledare och spelare lägger stor vikt på Fair play. Vinna- och förlorasituationer skall avdramatiseras. Samtidigt skall vi lära barn att handskas med såväl vinst och förlust, vilket ger lärdom för livet. Träning Laget tränar 2-3 timmar/vecka. (Föreningens tillgång till halltider avgör hur mycket av träningen som kan genomföras som inomhusträning på innebandyplan) Försäsongsträning/träning utomhus införs i lättare form med syfte att etablera ett beteende hos spelarna (intervall, kondition, balans och styrka). Fortsatt arbete med trivsel, hänsyn och språkbruk. Stor vikt ska läggas på den tekniska inlärningen; skott, passningar, mottagningar och att driva/dribbla med boll. Vi genomför övningar som utvecklar motorik/koordination. Vi lär ut grunder i försvarsspel och anfallsspel. Alla ska få prova på att spela på alla positioner. Regelgenomgång genomförs. Samtliga utespelare skall använda glasögon på träning och match. Nya spelare Alla nya är välkomna att prova på att spela om det finns plats i laget. Efter prövotiden så utvärderar lagledare och föräldrar tillsammans angående fortsatt medverkan i laget. Rekommenderat antal spelare/lag inom ungdomsverksamheten är 30 st. inklusive målvakter. Lagen kan bestå av fler än 30 spelare. Då är det upp till tränarna att bestämmer hur många ytterligare spelare, utöver 30 st. de kan hantera med bibehållen kvalité på träningen. Övrigt Lagledaren arbetar aktivt med att få representanter från äldre juniorer alternativt A-laget att vid några tillfällen vara med på lagets träningar. Vid minst ett tillfälle bör laget tillsammans med ledarna vara med och titta på en av A-lagets hemmamatcher. Om föreningen erbjuder målvaktsträning, så ansvarar lagledaren för att de som vill vara målvakter i laget får tillgång till information och målvaktsutrustning för att kunna delta. Laget bör även genomföra teoripass med olika teman. Om det är möjligt bör samarbete inledas med lagen i åldersklassen över och under. En lovande spelare kan få möjlighet att träna med ett äldre lag. Förutsättningen är att det laget som spelaren åldersmässigt tillhör har förstaprioritet. Tränaren för det ursprungliga laget

7 som spelaren tillhör, skall alltid ge godkännande till att spelaren är lämplig att flytta upp. Med lämplighet innebär t ex att spelaren är ett föredöme i egna laget och att spelaren har hög närvaro på träningar. Ett lag får alltså aldrig använda en spelare från ett annat lag utan det lagets ledares medtyckande.

8 Ålder Seriespel Matcher: Seriespel enligt Värmlands Innebandyförbund. Tabeller med matchresultat, samt matchstatistik. Laget spelar också flerdagscuper, alternativt arrangerar egna cup och bjuder in andra klubbar. Matcher spelas med ordinarie bytesregler och målburar. Träningsnärvaro är ett krav för att bli uttagen till match. Uttagningen baseras på träningsnärvaro, samt inställningen och koncentration på träning och match (ej prestation). Alla som blir uttagna till match skall få spela lika mycket i jämförelse med de andra spelarna som spelar i samma position. Spelarna spelar i den position där de bidrar mest utifrån valt spelsystem. Vi använder oss inte av toppning i seriespel. Fokus på matcherna är att tillämpa de grunder spelsystem som övas in på träning. Spelsystemet får dock inte vara av sådan vikt att det hämmar individens kreativitet att göra det oväntade. Att ha mod och våga ta initiativ skall premieras oavsett utgången. Ledare och spelare lägger stor vikt på Fair play. I Skoghalls Innebandy cup, DM, Lilla VM och New Body görs uttagning av för tillfället bästa trupp att representera klubben. Träning Laget tränar 2-3 timmar/vecka. (Föreningens tillgång till halltider avgör hur mycket av träningen som kan genomföras som inomhusträning på innebandyplan) Försäsongsträning/träning utomhus genomförs i lagom omfattning (intervall, kondition, balans och styrka). Fortsatt arbete med trivsel, hänsyn och språkbruk. Spelarna ska kunna tyda de grundläggande taktiska symbolerna och förstå enklare taktiska termer, samt grunder i spelsystem. Spelarna ska ha kunskaper om de olika tekniska momenten. Regelgenomgång genomförs. Samtliga utespelare skall använda glasögon på träning och match. Nya spelare Alla nya är välkomna att prova på att spela om det finns plats i laget. Efter prövotiden så utvärderar lagledare och föräldrar tillsammans angående fortsatt medverkan i laget. Rekommenderat antal spelare/lag inom ungdomsverksamheten är 30 st. inklusive målvakter. Lagen kan bestå av fler än 30 spelare. Då är det upp till tränarna att bestämmer hur många ytterligare spelare, utöver 30 st. de kan hantera med bibehållen kvalité på träningen. Övrigt Inför seriestarten bör laget ha genomför en sekretariatutbildning för föräldrarna. Om föreningen erbjuder målvaktsträning så ansvarar lagledaren för att de som vill vara målvakter i laget får tillgång till information. Laget skall även genomföra teoripass med olika teman. Samarbete skall ske med lagen i åldersklasser över och under. En lovande spelare kan få möjlighet att träna med ett äldre lag. Förutsättningen är att det laget som spelaren åldersmässigt tillhör har förstaprioritet. Tränaren för det ursprungliga laget som spelaren tillhör skall alltid ge godkännande till att spelaren är lämplig att flytta upp. Med lämplighet innebär t ex att spelaren är ett föredöme i egna laget och att spelaren har hög närvaro på

9 träningar. Ett lag får alltså aldrig använda en spelare från ett annat lag utan det lagets ledares medtyckande.

10 Ålder Seriespel Delta i seriespel enligt Värmlands Innebandyförbund, där man har tabeller med matchresultat samt matchstatistik. Laget ska i möjligaste mån spela cuper eller alternativt arrangerar egna cuper och bjuda in andra klubbar. Lagen ska ha som mål att placera sig så bra som möjligt i seriespel och cuper. Träningsnärvaro är ett krav för att bli uttagen till match. Uttagningen baseras på träningsnärvaro, inställningen, koncentration på träning/match, samt prestation. Tränings- och matchfrånvaro ska rapporteras till ansvarig tränare i god tid. Aktiv coachning baserad på spelarna olika färdigheter införs. Vid seriespel och cupers grundspel ska alla spelare få utveckla sig genom speltid. I slutet av seriematcher, slutspel, powerplay och boxplay får aktiv coachning förekomma. I nationella turneringar (SM/USM), DM och Lilla VM spelar klubben med bästa trupp i varje tävlingsklass. Spelarna ska förberedas för satsning mot juniorlag, samt ges möjlighet att utvecklas social inom laget. Spelare som ägnar sig åt fler idrotter parallellt med innebandyn, bör i 16- årsåldern övergå till att ha innebandy som huvudsaklig idrott. Hänsyn ska tas till att spelare i denna ålder får ökade skolkrav och klubben ska tydligt markera att skolarbete inte får försummas pga. av innebandyn. Samarbete skall ske med lagen i åldersklasser över och under. En lovande spelare kan få möjlighet att träna med ett äldre lag. Förutsättningen är att det laget som spelaren åldersmässigt tillhör har förstaprioritet. Tränaren för det ursprungliga laget som spelaren tillhör skall alltid ge godkännande till att spelaren är lämplig att flytta upp. Med lämplighet innebär t ex att spelaren är ett föredöme i egna laget, att spelaren har hög närvaro på träningar och har personlig mognad för att ta steget uppåt. Ett lag får inte använda en spelare från ett annat lag utan det lagets ledares medgivande. Spelare som spelar i lägre seriespel än sitt ordinarie lag, skall självklart visa föredöme, ta ansvar och använda sin spelerfarenhet på ett för laget fördelaktigt sätt. 14 -åringarna erbjuds under vårsäsongen en utbildning i kostkunskap. 15-åringarna erbjuds under hösten en domarutbildning. 16-åringarna erbjuds under våren en Bul1 eller Plattformsutbildning. Kostnader för läger i VIBFs regi: Breddläger: Spelaren betalar själv. Utbildnings-/utvecklingsläger: Spelaren betalar själv. Elitläger: Föreningen betalar. Distriktslags SM: Spelaren betalar själv. Träning: Träning 2-3 ggr per vecka. (Föreningens tillgång till halltider avgör hur mycket av träningen som kan genomföras som inomhusträning på innebandyplan) Kontinuerlig konditionsträning, samt styrketräning med den egna kroppen som belastning under pågående säsong. Konditions- och styrketräning under försäsong 2 ggr per vecka enligt tränarens upplägg. (så vida man inte ägnar sig åt annan idrott under sommaren). Vid 16- årsålder individuella träningsprogram för att stärka och utveckla individens fysiska förutsättningar. Intensiv teknikträning, skotträning med alla typer av skott, mer utvecklade passningsövningar.

11 Kontinuerlig målvaktsträning. Träna mer avancerad speluppfattning, introducera taktik och utveckla spelarnas kunskaper i olika spelsystem. Betona vikten av stretching, god kosthållning, god sömn och en lagom träningsnivå för att förebygga överträning och skadeproblem. Nya spelare: Fr.o.m. 14 års ålder kan ledare införa uttagningsträning för att ta in nya spelare i truppen. Alla som vill börja spela innebandy bör får möjlighet att delta i 2-3 uttagningsträningar och ledarna erbjuder sedan plats till den eller de som passar in på önskad spelarprofil och som verkar fungera socialt i gruppen. Kvalificerade spelare från andra lag som självmant kontaktar klubben, ska efter provträningar, i möjligaste mån beredas plats i truppen, såvida spelare och ledare är överens om att laget tillförs en resurs.

12 Allmänt för ungdomsverksamheten Ledarnas ansvar Lägga fram både en långsiktig plan inför varje säsong som skall innehålla tider för match, träning och andra aktiviteter. Se till att information från föreningen, ändrade träningstider eller annat som berör spelaren framförs med så god framförhållning som möjligt. Vid avgång/ingång av ledare ska samtliga i lagets ledargrupp vara informerade innan information går ut till laget. Att genomgå de utbildningar som föreningen ställer som krav. Ungdomsledare anmodas att gå ledarutbildning. Enskild anmälan till VIBF, men kanslist/namngiven person i styrelsen ska meddelas så att vi kan söka de bidrag vi som förening är berättigade till. Genomföra utvecklingssamtal med spelarna minst 1 gång per säsong från den säsong då spelaren fyller 14. Men gärna hålla avstämningsmöten med spelarna redan i yngre åldrar. Att verka för ett gott samarbete mellan föräldrar och ledning som gagnar laget och ger utrymme för hantering av synpunkter eller liknande som avser lagets styrning, coachning och träning. Ha föräldramöten minst 1 gång/säsong (annars vid behov) för att kommunicera om mål, aktiviteter, cuper, ekonomi m.m. föreningsrepresentant delaktig. Att uppmuntra, stötta och motivera laget och absolut inte favorisera enstaka spelare eller grupper inom laget. I sin träning tillgodose alla spelares unika kvalitéer och behov, samt behandla alla spelare lika. Vara engagerad, kunnig, tydlig, social och ödmjuk samt få alla i laget att sträva efter samma mål. Alltid vara en god förebild för sina egna spelare, motspelare och domaren på och utanför planen, på träningar, matcher och cuper. Vara en god representant för föreningen genom att överföra synen och tillämpningen av god sportsmannaanda både på och utanför planen. Se till att alla spelare får matchtid för en positiv utveckling. Ansvara för att laget följer klubbens policys och riktlinjer för spel och uppförande. Att ha kontakter med gästande lag och domare samt betala domararvoden och rapportera resultat till berörda. Se till att laget har en plan för sin ekonomi och lagkassa och att verksamheten bedrivs inom de ramar som ekonomin tillåter. Ledaren är ansvarig för sitt lags material, samt för att man använda egna registrerade och licensierade spelare. Uppmärksamma om mobbing förekommer och agera utifrån föreningens handlingsplan. Inte kräva något av spelare eller föräldrar som ledaren inte själv ställer upp på. I slutet av säsongen ansvara för att allt material blir inlämnat för genomgång och inventering. Ha fungerande lagsida på hemsidan. Kontrollera att medlems- och deltagaravgift är betald till föreningens kassör innan säsongens första tävlingsmatch, dock senast under oktober månad. Ledare inom Skoghalls Innebandy skall ha ett vårdat och ej värdeladdat språk, samt verka för att spelarna även tillämpar det.

13 Spelarnas ansvar Spelare skall alltid uppvisa god sportsmannaanda, samt visa hänsyn gentemot ledare, medspelare, motståndare och domare både på och utanför planen på träningar, matcher och övriga arrangemang. De representerar sig själva och föreningen. Alltid anmäla frånvaro från träning/matcher till ledare. Långtidsskadade spelare från 14 år och uppåt, bör i möjligaste mån komma till träningarna och göra sin Rehabträning i anslutning till ordinarie träning. Man kan också delta i teoripass och fungera som hjälpreda under träningar, för att inte gå miste om den sociala biten i träningen. Spelaren ska alltid sträva efter att göra sitt bästa på träningar och matcher. Ta ansvar för ordning i de omklädningsrum, lokaler och idrottsanläggningar man får nyttja. Spelare ska ta ansvar för föreningens material och för den personliga utrustningen samt se till att all utrustning är med och i gott skick. Bidra till lagkassan genom att delta i de aktiviteter som bestäms, t.ex. försäljning m.m. Att ställa upp som matchvärdar vid Dam- och herrmatcher. Att betala medlems- och deltagaravgift till Skoghalls Innebandy innan säsongens första tävlingsmatch, dock senast sista september. Spelare inom Skoghalls Innebandy skall ha ett vårdat språk Föräldrarnas ansvar Det ska finnas ett gott samarbete mellan ledare och föräldrar, vilket gagnar laget och dess uppsatta mål. Vid matcher och andra arrangemang representerar även föräldrarna föreningen. Därför bör även de uppträda i god sportsmannaanda och på ett för föreningen positivt sätt. Föräldrarna ska överlåta coachandet till tränaren och endast visa sitt engagemang genom att heja och stötta hela laget och ledarna, både i med- och motgång. Acceptera att det är domaren som dömer, oavsett domslut. Att hjälpa till vid olika föreningsaktiviteter och arrangemang såsom matchvärdskap, kiosk och sekretariat, försäljning som överenskoms inom laget eller klubben samt städning av hallen, uppsättning/nedtagning av sarg före/efter träning eller matcher. Alla synpunkter angående laget, ledare och spelare ska tas upp med tränaren och/eller styrelsen. Att betala medlems- och deltagaravgift till Skoghalls Innebandy innan säsongens första tävlingsmatch, dock senast sista september. Att i den mån man har möjlighet, hjälpa till och skjutsa till och från matcher. Hålla sig uppdaterad med lagets och föreningens information.

14 Föreningens ansvar Skriv en materialpolicy Tillhandahålla lagen materiel; koner, västar och bollar ska finnas i materielrummen i träningshallarna. Tillhandahålla sjukväska. Att samtliga ledare erhåller en ledarpärm. Att nya ledare får en fadder som stöd. Att anmäla och stå för lagens anmälningsavgifter till cuper arrangerade av Skoghalls Innebandy. Att betala lag- respektive spelarlicenser. Inbetalning sker efter inbetald medlemsavgift. Ha en handlingsplan/beredskap för att hantera misstankar om särbehandling/mobbing/sexuella trakasserier inom föreningen och agera om behov uppstår. Erbjuda ledarna utbildning enligt utbildningsstegen. Utbilda funktionärer till sekretariatet. Uppdatera hemsidan. Utbilda webbansvarig i varje lag.

Skoghalls Innebandy Ungdomspolicy

Skoghalls Innebandy Ungdomspolicy 2017-11-15 1 Skoghalls Innebandy Ungdomspolicy Reviderad 2017-11-15 till v1.4 (Granskad och godkänd inom ramen för SIU-certifierad förening) 2017-11-15 2 Verksamhetsidé Skoghalls Innebandy ska vara en

Läs mer

Katrineholms Innebandy

Katrineholms Innebandy Katrineholms Innebandy MÅL Katrineholms Innebandy ska vara ett attraktivt idrottsalternativ för spelare, föräldrar och ledare där laggemenskapen sätts i centrum samtidigt som individen tillåts att utvecklas

Läs mer

Föräldramöte P Ledarpresentation Skoghall IBK policy Vår säsong - träningar, poolspel Övrigt

Föräldramöte P Ledarpresentation Skoghall IBK policy Vår säsong - träningar, poolspel Övrigt Föräldramöte P09 2018-10-09 Ledarpresentation Skoghall IBK policy Vår säsong - träningar, poolspel Övrigt Ledarpresentation Maria Adolfsson - huvudansvarig Aida Balic - material Peter Edberg - träning

Läs mer

UNGDOMSPOLICY 2017/18

UNGDOMSPOLICY 2017/18 Jönköpings Innebandyklubb och Jönköpings Innebandyklubb Ungdom (JIK) UNGDOMSPOLICY 2017/18 Målsättning med ungdomsverksamheten Till JIK ska alla känna sig välkomna JIKs ungdomsverksamhet ska bedriva både

Läs mer

Verksamhetens mätbara idrottsliga mål återfinns i verksamhetsbeskrivning som görs inför varje säsong.

Verksamhetens mätbara idrottsliga mål återfinns i verksamhetsbeskrivning som görs inför varje säsong. Policy, Mål och Riktlinjer för GS86 Innebandyförening GS86 policy beskriver vad föreningen vill med sin verksamhet. Policyn utgör grunden för hur alla medlemmar bör agera i olika sammanhang. Policy: Inom

Läs mer

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen

Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Krav på ledare Ledarna skall i alla lägen vara goda föredömen för föreningen Komma väl förberedd till träningar, matcher och andra arrangemang. Skriva kiosk-, sekretariats- och körlista Utveckla våra spelare

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

VISBY IBK PÅ FEM MINUTER VILL DU BÖRJA SPELA?

VISBY IBK PÅ FEM MINUTER VILL DU BÖRJA SPELA? VISBY IBK PÅ FEM MINUTER VILL DU BÖRJA SPELA? Se längst bak för info. VISBY INNEBANDYKLUBB har som övergripande mål att bedriva en bred, högkvalitativ innebandy på alla nivåer. Genom träning, match och

Läs mer

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre

Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Bilaga 1 Riktlinjer för ungdomsverksamhet 17 år-äldre Utveckla spelare till representationslaget Innebandyn är den huvudsakliga idrotten Meddela sig vid frånvaro från träning respektive match Hänsyn tas

Läs mer

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former.

Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för alla och att den organiseras enligt demokratiska former. Verksamhetsidé Vi vill vara en gedigen, trygg och välskött förening med verksamhet i framkant och med öppenhet för nya utmaningar Verksamhet i Pålsboda IBF ska utformas så att den blir tillgänglig för

Läs mer

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar.

- Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. VÄRDEFULLT Verksamhet: Syftet med Söderköpings IK s ungdomsverksamhet är: - Att skapa ett livslångt fotbolls- och idrottsintresse för barn och ungdomar. - Att skapa förutsättningar för motion, rörelse

Läs mer

Föreningspolicy

Föreningspolicy Föreningspolicy 2010-2011 Alvesta Innebandyklubbs föreningspolicy ska vara ett levande dokument som uppdateras minst en gång/år. Policyn ska vara ett stöd för ledare, spelare, föräldrar, styrelse och andra

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar människor på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt

Läs mer

Målsättning ideologi för HIK Innebandy

Målsättning ideologi för HIK Innebandy ideologi för HIK Innebandy Policy riktlinjer för ledare, spelare, ungdom, junior I detta dokument framgår riktlinjer för våra lag såsom ledare, aktiva och spelare. Det som står skrivet i dokumentet är

Läs mer

Vara spelare i Åkarps IF

Vara spelare i Åkarps IF Vara spelare i Åkarps IF Som spelare i Åkarps IF skall man ha följande Man skall ha kul när man tränar Man skall leka, röra sig, dribbla, utmana, göra mål, jubla etc. Man skall tänka på Att vara koncentrerad

Läs mer

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll

Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Policy och riktlinjer för Nödinge SK Fotboll Inledning Dokumentet påvisar NSK Fotboll:s policy och riktlinjer för alla de lag som är aktiva inom klubben, samt tränare/ledare för dessa lag. Syftet är att

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

MAKING PLAYERS FOR THE GAME!

MAKING PLAYERS FOR THE GAME! MAKING PLAYERS FOR THE GAME! Andersbergs IBK:s Ungdomsmodell Version: 2008-08-26 (I samverkan med IBK Alba) Underlag för AILU (Andersbergs Interna LedarUtbildning) Grundregel Det ska vara enkelt att vara

Läs mer

VERKSAMHETSPOLICY FÖR INNEBANDYKLUBBEN HÄRNÖSAND

VERKSAMHETSPOLICY FÖR INNEBANDYKLUBBEN HÄRNÖSAND VERKSAMHETSPOLICY FÖR INNEBANDYKLUBBEN HÄRNÖSAND Vision I vår förening vill alla engagera sig i att driva och utveckla verksamheten. Verksamhetsidé IBK Härnösand erbjuder innebandy för så många som möjligt,

Läs mer

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers

Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Ett rättesnöre för alla spelare, ledare, föräldrar och andra som engagerar sig i innebandyklubben Vöikers Handlingsplan IBK Vöikers I detta dokument har vi försökt åskådliggöra IBK Vöikers riktlinjer för

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Innehåll Föreningsidé och målsättning...2 Verksamhetsidé... 3 Barn/Ungdom... 3 Spelarutbildningsmatris... 4 Spelaransvar...5

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK.

Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. 1 (5) Verksamhetsfilosofi Westerviks IBK. Westerviks IBK är en förening som det ska vara kul att tillhöra och man ska vara stolt över att vara en del av föreningen. Vi ska måna om varandra och ställa upp

Läs mer

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden

IFK VÄRSÅS Blåvita tråden IFK VÄRSÅS Blåvita tråden - för framtiden Reviderad 070214 Reviderad 141207 Reviderad 160309 Innehåll: Föreningside och målsättning Verksamhetside Spelaransvar Ungdomar Spelarutbildningsmatris Tränare-/ledaransvar

Läs mer

Börje UFO Spelarutbildningsplan

Börje UFO Spelarutbildningsplan Börje UFO Spelarutbildningsplan Alla barn och ungdomar i Börje med omnejd ska ges chansen att spela fotboll. Fotbollen ska vara rolig och utvecklande, oavsett ålder och kunskapsnivå. Fotbollslek, 6 år

Läs mer

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande

sätter upp villkoren för verksamheten ställer kraven på deltagarna har ansvaret för verksamhetens utförande Flens HC Föreningspolicy Flens HC är en breddförening med en målsättning att ta hand om alla som vill delta i ungdomsverksamheten och att utveckla alla individer hockeymässigt och socialt. Visionen är

Läs mer

Allmänt. Knatte. Allmänt

Allmänt. Knatte. Allmänt Åldersspecifik träning Detta är en riktlinje som utförligare beskriver de fokusområden som berörs för att uppnå föreningens mål som finns beskrivna i föreningspolicyn för Skogås Trångsund Innebandy. Föreningen

Läs mer

Fagersta Södra IK POLICY

Fagersta Södra IK POLICY Fagersta Södra IK POLICY 2010 1. Vad som gäller för olika åldrar 1.1 Fem-manna: 6-8 år, fotbollsskola 1.2 Sju-manna: 9-12 år 1.3 Elva-manna: 13-14 år 1.4 Elva-manna: 15-16 år 1.5 Elva-manna: Junior 2.

Läs mer

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna

5 6 år. 7-8 år. Få information varför man gör de olika övningarna 5 6 år Målsättningen med denna åldersgrupp är att det skall vara mycket teknikträning på ett leksamt sätt. Betoning på att bli vän med bollen, övningar med mycket bollkontakt. Införa begreppet uppvärmning.

Läs mer

VÄRDEGRUND

VÄRDEGRUND VÄRDEGRUND 2017-04-25 VERKSAMHETSIDÉ Vendelsö IK är en familjär förening för alla idrottsutövare, med tyngdpunkt på barn och ungdomar. Vi erbjuder en aktiv fritid med individuella utmaningar i fokus. Målsättningen

Läs mer

Policy Järpens Idrottsförening

Policy Järpens Idrottsförening Policy Järpens Idrottsförening - Alla har en plats i JIFs gemenskap- Idrott: - är inte bara prestationer, segrar eller att göra snygga mål - är framför allt att ha roligt tillsammans - är sammanhållning

Läs mer

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé

Stafsinge IF:S Ungdomssektions Verksamhetsidé Stafsinge IF:S Ungdomssektions Skall ligga till grund för målsättning, beslut och inriktning av verksamheten. Skall fungera som ett rättesnöre för ledare, tränare och föräldrar. Är framtagen av u-sektionens

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy

Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy Sida 1 (8) Karlskrona AIF barn- och ungdomspolicy gemensamma värdegrunder för såväl lagledare, tränare, föräldrar, barn och ungdomar Sida 2 (8) Barns och ungdomars fotbollsspel bygger på att - de ska ha

Läs mer

Röda tråden. - så fungerar vår förening

Röda tråden. - så fungerar vår förening Röda tråden - så fungerar vår förening K FUM Örebro Basket 1 Inledning Röda tråden är en vägledning för alla i vår förening och handlar om hur vi vill att vår barn- och ungdomsverksamhet ska bedrivas.

Läs mer

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp

UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp UTBILDNINGSMALL Ungdom Mål och metoder per åldersgrupp 6-9 år Lek med boll, från 8 år 5-manna fotboll MÅL: - Stimulera spelaren till aktivitet genom lek med boll. Tycka fotboll är det roligaste som finns!

Läs mer

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01-

Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Rockneby IK Barn- & Ungdomspolicy 2014-01-01- Allmänt Rockneby IK Ungdom ska bedriva fotbollsverksamhet så att den utvecklar u på ett positivt sätt. Det gäller såväl fysiskt som psykiskt, socialt och kulturellt.

Läs mer

POLICY - Umeå City IBF -

POLICY - Umeå City IBF - POLICY - Umeå City IBF - Umeå City IBF:s policy finns till för att visa vad Umeå City IBF står för. All verksamhet och alla beslut som tas på alla nivåer i Umeå City IBF ska bedrivas och tas i enlighet

Läs mer

Den vinröda tråden Näsets SK Nä

Den vinröda tråden Näsets SK Nä Den vinröda tråden Vision och målsättning Vision Näset är en förening för alla som vill träna och spela fotboll. Vi välkomnar både killar och tjejer, så väl barn, ungdom och seniorer, både bredd och topp.

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Föreningsguiden. Verksamhetsplan. Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy. Policy för Sociala medier. Riktlinjer ungdomsverksamheten

Föreningsguiden. Verksamhetsplan. Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy. Policy för Sociala medier. Riktlinjer ungdomsverksamheten Föreningsguiden Verksamhetsplan Drog-, mobbnings- och diskrimineringspolicy Policy för Sociala medier Riktlinjer ungdomsverksamheten 3 Verksamhetsplan - Verksamhetsidé - Kärnvärden - Vision - Målformuleringar

Läs mer

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet

Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Måldokument för Hittarps IK:s verksamhet Hittarps IK är en fotbolls- och gymnastikförening med lokal förankring i Laröd, Hittarp och Domsten. Föreningen står för: God klubbkänsla och kamratskap Engagerade

Läs mer

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva

Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet. Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet utgåva Växjö Lakers utbildningsplan för ungdomsverksamhet Huvudmål Fostra och utveckla ungdomarna ishockeymässigt och socialt. Ungdomarna skall utbildas så att de är representativa föredömen för Växjö Lakers.

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN IK Viljan Strängnäs Inledning IK Viljan Strängnäs bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att

Läs mer

Verksamhetspolicy och riktlinjer

Verksamhetspolicy och riktlinjer Verksamhetspolicy och riktlinjer Revisionshistorik Version Datum Ändrad av Kommentar 1 2015-01-18 Upprättad Godkänd av styrelsen 2 2015-09-28 Styrelsen Ändring av kapitel Ekonomi-Lagkassor och försäljning

Läs mer

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01

Furulunds IK. Föreningspolicy 2009-03-01 Furulunds IK Föreningspolicy 2009-03-01 Innehåll Vision och målsättning Värdegrunder och Ledstjärnor Fairplay Ledarskap Träningar & matcher Utbildning Talangutveckling Föräldrarollen Vision och målsättning

Läs mer

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 1(7) UDDEVALLA BLUE ROCKS Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 2014-03-27 2(7) VÅRA STADGAR SÄGER BLUE ROCKS ÖVERGRIPANDE MÅL Vårt mål är att ge alla barn och ungdomar chansen till att möta och utöva världens

Läs mer

Kärnvärden Störst: Vi strävar efter att vara den största föreningen i Fagersta med flest antalet aktiva medlemmar och flest antalet lag i seriespel.

Kärnvärden Störst: Vi strävar efter att vara den största föreningen i Fagersta med flest antalet aktiva medlemmar och flest antalet lag i seriespel. Verksamhetsidé Per-Ols IBF ska vara en förening med både bredd och elitverksamhet. (Med elitverksamhet menas div.1- nivå). Per-Ols IBF ska ifrån sin breddverksamhet fostra egna talanger till elitverksamheten.

Läs mer

Policy i Per-Ols IBF

Policy i Per-Ols IBF Policy i Per-Ols IBF 1 Verksamhetsidé Per-Ols IBF ska vara en förening med både bredd och elitverksamhet. (Med elitverksamhet menas div.1- nivå). Per-Ols IBF ska ifrån sin breddverksamhet fostra egna talanger

Läs mer

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång.

Värdegrund. För oss i Degerfors IF är alla viktiga oavsett roll och vi sätter alltid föreningen främst i både med- och motgång. Värdegrund VÄRDEGRUND DEGERFORS IF I Degerfors IF erbjuder vi glädje och utveckling Glädje är en viktig del av verksamheten och skapar en förutsättning till ett livslångt fotbollsintresse. I Degerfors

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5

Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Barn och ungdomspolicy Fjugesta IF:s policy för ungdomsfotboll V 5 Målsättning och riktlinjer för Fjugesta IF:s ungdomsfotboll Vi strävar efter Att skapa god kamratskap skall ske genom gemensamma aktiviteter

Läs mer

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening

Policy. Möjligheternas förening Ope Idrottsförening Policy Möjligheternas förening Ope Idrottsförening POLICY MÖJLIGHETERNAS FÖRENING Kamratskap Trygghet Glädje Gemenskap Fotboll Efter egen förmåga Stärkt självkänsla Lek Inledning Ope IF är en av norrlands

Läs mer

Mål- och policydokument

Mål- och policydokument Gullänget-Kroksta IBS Mål- och policydokument 1 Övergripande mål sidan 3 Övergripande policy sidan 4 Spelare sidan 5 Ledare sidan 6 Föräldrar sidan 7 2 Övergripande mål Vår förening skall verka för ett

Läs mer

Bara GIF UNGDOMSPOLICY

Bara GIF UNGDOMSPOLICY Bara GIF UNGDOMSPOLICY Vår ungdomspolicy är ett levande dokument som vi vill att alla Bara GIF:s medlemmar ska ta del av. Vi är en ideell förening och är helt beroende av ideella insatser. Vi ser dokumentet

Läs mer

1. Den 31 mars Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna.

1. Den 31 mars Kansliet mailar ut värdegrunden till alla ledare, som skickar den vidare till alla föräldrarna. Värdegrunden 2014 Information till föräldrar, spelare och ledare Hammarby har tillsammans med föreningens ideella ledare tagit fram en värdegrund som gäller för föreningen. Även en förankringsprocess för

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Innehållsförteckning Verksamhetsidé... 3 Föreningens målsättning och ideologi... 3 Målsättning representationslagen... 3 Ungdomssektionens

Innehållsförteckning Verksamhetsidé... 3 Föreningens målsättning och ideologi... 3 Målsättning representationslagen... 3 Ungdomssektionens Innehållsförteckning Verksamhetsidé... 3 Föreningens målsättning och ideologi... 3 Målsättning representationslagen... 3 Ungdomssektionens inriktning... 3 Olofström IBK s Policy... 4 Föreningen vill...

Läs mer

Norrbottens Ishockeyförbund

Norrbottens Ishockeyförbund DISTRIKTSLAGSVERKSAMHET Verksamhet och målsättning Innehåll Bakgrund och syfte Övergripande inriktning Målsättning U 14 Målsättning U 15 Målsättning U 16 Övrigt Bilaga 1: Verksamhetsplaner för U 14 U 16

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

POLICY. Riktlinjer och principer för ungdomsledare och spelare i Vetlanda innebandyförening

POLICY. Riktlinjer och principer för ungdomsledare och spelare i Vetlanda innebandyförening POLICY Riktlinjer och principer för ungdomsledare och spelare i Vetlanda innebandyförening 2013-2014 Kontakter Det här är en ledare i VIB Är medlem i VIB Ska alltid tänka på att det är Vetlanda IB som

Läs mer

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018

Värmdö IF Innebandy F-07. Säsongen 2017/2018 Värmdö IF Innebandy F-07 Säsongen 2017/2018 Innebandyn vill - Innebandyförbundet Riktlinjer INNEBANDY FÖR BARN Skapar ett livslångt intresse för idrott och innebandy. Ger alla som vill möjlighet att delta.

Läs mer

SKELLEFTEÅ IBK. Värdegrund

SKELLEFTEÅ IBK. Värdegrund Värdegrund 2016-11-17 SKELLEFTEÅ IBK Föreningens värdegrund. Riktlinjer för aktiva i ungdomslagen, ledare inom föreningen och föräldrar. Trafiksäkerhets- drogoch alkohols-, utbildnings- och profilpolicy.

Läs mer

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun.

Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Policy & värderingar Sportlife Kungälv IBK Detta vill vi: Vi vill att Sportlife Kungälv IBK skall vara den givna klubben för ungdomar som vill spela innebandy i Kungälvs Kommun. Vi vill att Sportlife Kungälv

Läs mer

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018

Föräldramöte. ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Föräldramöte ÖSK Ungdom Handboll P05 2 maj 2018 Träningar säsongen 2017/18 Hur många träningar tror ni vi har haft? 90 st inkl målvaktsträningar Hur tror ni träningsnärvaron varit i snitt? Målet var 2

Läs mer

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX

Säsongsplanering. Träningsgrupp XX År XXXX Säsongsplanering Träningsgrupp XX År XXXX 1. Värdegrund Vi är en förening som är öppen för alla Vi står för alla individers lika värde Vi verkar för öppenhet i vår verksamhet Vi verkar både för gemensam

Läs mer

GRÖNA TRÅDEN UNGDOMSFOTBOLL (Sektionspecifik idrottslig bilaga till övergripande policy)

GRÖNA TRÅDEN UNGDOMSFOTBOLL (Sektionspecifik idrottslig bilaga till övergripande policy) GRÖNA TRÅDEN UNGDOMSFOTBOLL (Sektionspecifik idrottslig bilaga till övergripande policy) Innehåll Inledning... 2 Fotbollssskola 5-6 år... 3 P/F 8 ungdom (7-8 år)... 4 P/F 10 ungdom (9-10 år)... 5 P/F 12

Läs mer

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt.

Välkommen till AFG. BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Välkommen till AFG Bagarmossenmodellen BBK:s ungdomsverksamhet skall skapa förutsättningar för alla att vara med och utvecklas till så bra fotbollsspelare som möjligt. Fysisk utveckling BBK:s ungdomsverksamhet

Läs mer

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB

POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB POLICYDOKUMENT FÖR PAJALA HOCKEY CLUB Verksamheten skall kännetecknas av sportslighet, social fostran, sund och balanserad ekonomi, utbildade ledare samt en stark föreningskänsla med stort engagemang och

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget.

Begreppet ungdomsledare omfattar både de personer som har tränaruppgift och de som har en lagledarfunktion i ungdomslaget. Gula Linjen Grundvärdering Vi ska genom vår handbollsverksamhet erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritidssysselsättning som utvecklar både fysisk och social förmåga samt samarbete och ansvarstagande.

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

FÄRJESTADENS INNEBANDYKLUBB. Ungdomspolicy. För aktiva, ledare och föräldrar

FÄRJESTADENS INNEBANDYKLUBB. Ungdomspolicy. För aktiva, ledare och föräldrar FÄRJESTADENS INNEBANDYKLUBB Ungdomspolicy För aktiva, ledare och föräldrar Innehåll Innehåll... 2 Ungdomspolicy... 4 Organisationsschema... 4 Utbildningsstege för ledare... 5 SOCIALA MÅL FÖR FÄRJESTADENS

Läs mer

Hofterup Innebandyförenings Verksamhetsmodell

Hofterup Innebandyförenings Verksamhetsmodell Hofterup Innebandyförenings Verksamhetsmodell Innehåll Inledning... 3 Föreningens värdegrund & verksamhetsbas... 3 Ledare Riktlinjer... 4 Föräldrar Riktlinjer... 5 Spelare Riktlinjer... 5 Knatteverksamhet

Läs mer

Verksamhetsplan säsongen 2017

Verksamhetsplan säsongen 2017 Roslagsbro IF U15 Verksamhetsplan säsongen 2017 1. Inledning Detta dokument är en förklaring som gäller för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Roslagsbro IF U15 Syftet med dokumentet

Läs mer

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy

Åre SLK Fotboll. Klubben för ALLA! Klubbpolicy Åre SLK Fotboll Klubben för ALLA! Klubbpolicy Fotboll Att spela fotboll innebär att du är med i världens största idrott. Fotboll spelas över hela världen och själva bollen är kanske världens populäraste

Läs mer

Policydokument för Täby IS Innebandy

Policydokument för Täby IS Innebandy Policydokument för Täby IS Innebandy För spridning till alla ledare, föräldrar och spelare i Täby IS innebandy Vision Täby IS Innebandy skall vara en i Sverige ledande innebandyförening för både bredd

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL!

VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL! VÄLKOMMEN SOM SPELARE OCH FÖRÄLDER I TRANEMO IF FOTBOLL! Vi är en ideell förening i Tranemo, med målet att ge barn och ungdomar en aktiv och meningsfull fritidsverksamhet. Alla är välkomna hos oss. BETALA

Läs mer

Välkommen till FCH! - Ungdomspolicy

Välkommen till FCH! - Ungdomspolicy Välkommen till FCH! - Ungdomspolicy Inledning Målsättning FC Helsingborg ska utveckla och förädla unga talanger till färdiga elitspelare och se till att uppfostra våra ungdomar till bra individer även

Läs mer

VÅR STIL Policy för IBF Leksand

VÅR STIL Policy för IBF Leksand VÅR STIL Policy för IBF Leksand ~ 1 ~ Vår stil policy för IBF Leksand Innehåll Revisionsförteckning... 2 Förord... 2 Vad innebär vår stil?... 3 Spelare... 4 Ledare... 4 Föräldrar... 5 Rollerna i våra lag

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Föräldramöte IKKP04

Föräldramöte IKKP04 2012-02-19 Föräldramöte IKKP04 Presentation ledare, rollfördelning Klubbens Policy Hur ser träningsupplägget ut. Tider/dagar m.m. Veckans lirare, ansvarstagande av spelarna Seriespel, matchuttagning, spelsystem

Läs mer

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion

Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Ungdomsverksamheten i IK Zeniths fotbollssektion Mål och visioner IK Zenith är en förening för barn och ungdomar samt deras föräldrar. Föreningen är ideell och bygger helt på engagemang från dess föräldrar

Läs mer

Version: (10) WSK Lindesbergsmodellen

Version: (10) WSK Lindesbergsmodellen Version:2013-0821 1(10) WSK Lindesbergsmodellen Version:2013-0821 2(10) Vision: WSK Lindesberg skall: vara en av länets ledande innebandyföreningar Övergripande målsättningar: WSK Lindesberg skall - erbjuda

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9)

STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) STYRDOKUMENT FÖR LUND GIANTS D 2 (U 9) Målsättningen är att öka intresset för sporten bland spelarna och deras familjer. I Lund Giants D 2 spelar vi knattehockey med fokus på glädje och gemenskap. Verksamheten

Läs mer

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015

Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 Pojkar 04 Lagdokument säsongen 2015 1. Inledning Detta dokument är en programförklaring som skall gälla för samtliga spelare, tränare och föräldrar involverade i Knivsta IK-P04 säsongen 2015. Syftet med

Läs mer

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012.

Sigtuna IF:s föreningspolicy. Blå Tråden. Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s föreningspolicy Blå Tråden Antagen på Sigtuna IF:s ordinarie årsmöte den 21 mars 2012. Sigtuna IF:s verksamhetsidé Sigtuna IF skall stå för glädje, trygghet och kvalité där alla människors

Läs mer

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Kareby IS (Fotboll) Sida 1 Välkommen till Kareby IS Allmänt Kareby IS är en förening där styrelse och ledare jobbar ideellt. Föreningen består av tre sektioner:

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Ungdomspolicy Allmänt Generella Regler Ålderskullar: Uppflyttning av spelare:

Ungdomspolicy Allmänt Generella Regler Ålderskullar: Uppflyttning av spelare: Ungdomspolicy Pixbo erbjuder ungdomar som är intresserade av innebandy, en åldersanpassad idrottsutbildning, inriktad på innebandy. Utbildningen skall omfatta såväl praktisk som teoretisk utbildning i

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK

UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK UTBILDNINGSPLAN FÖR SKUTSKÄRS IF/FK INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning s.2 Verksamhetsidé s.3 Ledare och spelare s.4 Föräldramedverkan s.5 6-8 år s.6 9-10 år s.8 11-12 år s.10 13-14 år s.12 15-18

Läs mer

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar

Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Växjö Lakers vill skapa en inspirerande och utvecklande hockeymiljö för barn och ungdomar Vår vision är att ge - så många som möjligt chansen att få spela ishockey hos oss i en inspirerande och utvecklande

Läs mer

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017

Reymersholms IK. Gröna Tråden. Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten. Beslutad av styrelsen 25/1 2017 Reymersholms IK Gröna Tråden Föreningens syfte, vision, värderingar och målsättningar för verksamheten Beslutad av styrelsen 25/1 2017 1 Syfte Föreningens syfte är att bedriva verksamhet där vi: Spelar

Läs mer

Den blå tråden. Den blå tråden. HK Ceres Norrtälje, HK Ceres Norrtälje Sida 1/12

Den blå tråden. Den blå tråden. HK Ceres Norrtälje, HK Ceres Norrtälje Sida 1/12 Den blå tråden HK C C Den blå tråden HK Ceres Norrtälje, 2018 HK Ceres Norrtälje Sida 1/12 Den blå tråden 3.2. Till dig som förälder Föräldramedverkan är en förutsättning för att verksamheten ska fungera

Läs mer