Ångcentralen vid Kisa pappersbruk

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ångcentralen vid Kisa pappersbruk"

Transkript

1 Miljörapport 2012 Ångcentralen vid Kisa pappersbruk KISA

2 Innehåll 1 Grunddel Allmänna uppgifter 2 2 Textdel Organisationens uppbyggnad Lokalisering och bakgrund Beskrivning av drift och produktionsanläggningar Miljöuppföljning Reningsutrustning Gällande beslut Tillstånd Villkor 5 3 Miljöberättelse Miljöpåverkan Verksamhetssystem Drift- och produktionsförhållanden Förändringar i produktion och processer Energiproduktion och bränsleförbrukning Förbrukning och hantering av kemiska produkter Hantering av avfall och restprodukter Förändringar och störningar i driften Kontrollresultat Funktion hos mätutrustning samt åtgärder för kvalitetssäkring Utsläppskontroll och utsläpp (sammanfattning enligt 4 pkt 9) Recipientkontroll och omgivningspåverkan Besiktningar sammanfattande kommentarer 11 4 Villkor och kommentarer 12 1 (13)

3 1 Grunddel 1.1 Allmänna uppgifter Uppgifter om verksamhetsutövaren Verksamhetsutövare Tekniska verken i Linköping AB (publ) Organisationsnummer Uppgifter om verksamheten Anläggningsnummer Anläggningsnamn Ångcentralen vid Kisa pappersbruk Ort Kisa Besöksadress Industrivägen 15A, Kisa Fastighetsbeteckning Mjällerum 1:135 Kommun Kinda Huvudbransch C Koder enligt EG-förord. 166/2006 Saknas Tillstånd enligt Länsstyrelsen i Östergötlands län, Tillsynsmyndighet Kinda kommun Kontaktperson för anläggningen Förnamn Jenny Efternamn Österberg Telefonnummer E-postadress jenny.osterberg@tekniskaverken.se Juridiskt ansvarig av miljörapport Förnamn Sten Efternamn Bruce Telefonnummer E-postadress sten.bruce@tekniskaverken.se Postadress: Box 1500 Postnummer: Postort: Linköping 2 (13)

4 2 Textdel 2.1 Organisationens uppbyggnad Tekniska verken i Linköping AB (publ) ägs av Linköpings kommun. Tekniska verken skapar nytta i vardagen för omkring privat- och företagskunder, genom att erbjuda ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, belysning, vatten, fjärrvärme, fjärrkyla, energieffektivisering, avfallshantering, bredband och biogas. Tillsammans med våra kunder driver vi utvecklingen mot vår vision att bygga världens mest resurseffektiva region. Samtliga energianläggningarna inom koncernen ligger under Division Energi som är organiserad enligt följande: Ångcentralen vid Kisa pappersbruk ligger organisatoriskt under Produktion kraftvärme. 2.2 Lokalisering och bakgrund Ångcentralen vid Kisa pappersbruk består av en fastbränslepanna och två oljepannor. Anläggningen är belägen på Långasjönäs industriområde och används för produktion av ånga till det närliggande pappersbruket, Swedish Tissue. Ångcentralen anlades på 80-talet av Kinda kommun som en avfallsförbränningsanläggning för att leverera ånga till det närliggande pappersbruket. Numera eldas endast biobränsle och en mindre andel eldningsolja. 3 (13)

5 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar Fastbränslepannan är baslastenhet. Oljepannorna används som reserv- och spetslastpannor. Utsläppen sker genom tre skorstenar, en för varje panna. Fastbränslepannans skorsten har en höjd av 48 meter över mark, oljepanna 1 och 2 har varsin skorsten som vardera är 18,5 m över mark. En sammanställning av produktionsenheterna presenteras i tabell 1. Tabell 1. Produktionsenheter vid ångcentralen vid Kisa pappersbruk. Benämning Effekt [MW] Bränsle Fastbränslepannan 6 Biobränsle Oljepanna Eo1 Oljepanna 2 4,5 Eo1 2.4 Miljöuppföljning Miljöuppföljning sker enligt ett kontrollprogram där bland annat övervakning och mätning av utsläpp, drift- och internkontroll samt externa mätkontroller beskrivs. Biobränslepannan är utrustad med ett miljömätinstrument, vilket är placerat i rökgaskanalen, för att mätning av parametrarna O 2, CO och NO. Mätdata samlas kontinuerligt in och värdena processas och presenteras därefter i dygns- och månadsrapporter. Dessa ligger sedan till grund för uppföljning i förhållande till gällande miljövillkor. 2.5 Reningsutrustning Fastbränslepannan är försedd med elektrofilter för att minska utsläppen av stoft, stoftbundna föreningar och Selective Non-Catalytic Reduction med urea (SNCR) för att reducera kväveoxider. Oljepannorna eldas med eldningsolja 1 vilket medför låga stofthalter och att stoftreningsutrustning ej är nödvändigt. Svavelutsläppet regleras genom att använda eldningsolja med låg svavelhalt. 1 Efter utbyte av pannkropp och styrsystem samt installation av en economizer på oljepanna 1 uppgår nu märkeffekten till ca 10 MW. Mängden producerad energi begränsas dock av ångstammen till SwT vilken klarar en överföring av ca 12 ton ånga (~10 MW nyttig effekt). Det innebär att det inte går att leverera mer oljebaserad ånga än tidigare. 4 (13)

6 2.6 Gällande beslut Tillstånd Miljöprövningsdelegationen, Länsstyrelsen i Östergötlands län Länsstyrelsen i Östergötlands län Länsstyrelsen i Östergötlands län Länsstyrelsen i Östergötlands län Länsstyrelsen i Östergötlands län MPD lämnar (Vattenfall AB) tillstånd till driften av ångcentralen, Långasjönäs bruk på fastigheten Mjällerum 1:135. Tillståndet omfattar en biobränslepanna (6MW) samt två oljepannor på 6 respektive 5 MW. Länsstyrelsen beslutar följande: En befintlig oljepanna med en effekt på 5 MW kan bytas ut mot en 13 MW oljepanna, samt eventuellt komplettera den befintliga fastbränslepannan med en fjärrvärmeekonomizer. En värmeväxlare kan byggas för överföring av ånga från ångnätet till fjärrvärmenätet. Förslaget om att koppla ihop och bygga ut fjärrvärmenätet godkänns. Beslut med anledning av anmälan om att produktionsspill från Swedish Tissue även fortsättningsvis ska kunna undantas från förordningen (SFS 2002:1060) om avfallsförbränning enligt 4 punkt 4 och därmed kunna förbrännas vid anläggningen. Länsstyrelsen har inget att erinra mot TVABs tolkning i anmälan om att produktionsspillet kan undantas enligt anmälan. Beslut med anledning av anmälan om försök med ureainsprutning för reduktion av kväveoxider i rökgasen. Länsstyrelsen har inget att erinra mot att försöken genomförs enligt anmälan. LST medger att ureainsprutning för NO X -reduktion införs enligt anmälan (permanentning). LST hade synpunkter på redovisade slipp. I beslutet meddelade LST tre råd Villkor Villkor för ångcentralen vid Kisa pappersbruk kan ses i kapitel 4 tillsammans med kommentarer. 5 (13)

7 3 Miljöberättelse 3.1 Miljöpåverkan Anläggningens miljöpåverkan är främst utsläpp till luft, förbrukning av naturresurser, omhändertagande av askor samt transport av bränsle till anläggningen. 3.2 Verksamhetssystem Tekniska verken har god kunskap om energiproduktion och dess miljöpåverkan genom sin långa erfarenhet av drift av olika typer av energianläggningar. Energianläggningarna är sedan 1999 certifierade enligt miljöledningsstandarden ISO och 2010 infördes certifierade ledningssystem för kvalitet (ISO 9000) och arbetsmiljö (OHSAS). Miljöcertifieringen innebär krav på kontroll av miljöpåverkan genom rutiner, instruktioner och övervakning samt ett systematiskt förbättringsarbete inom miljöområdet genom upprättande av miljömål. Miljömål, som finns för alla affärsområden uppdateras och utvärderas årligen. Ett exempel på ett miljömål för ångcentralen vid Kisa pappersbruk är att minska fossilbränsleanvändningen. Vi följer de rutiner som standarden ISO kräver för undersökning av risker, fastställande av miljömål, register över vår miljöpåverkan, hantering av farligt avfall och fortlöpande miljöförbättring. Genom miljöledningssystemets rutiner och instruktioner beaktas även Miljöbalkens hänsynsregler. Exempel på rutiner och instruktioner är Utvärdering av miljöaspekter och prioritering av mål. Miljöhänsyn vid förändring, projekt, upphandling Tekniska verken koncernen Kemikalierutiner inklusive granskning av nya produkter. Avfallsrutiner. Riskutvärdering. En generell riskanalys för Tekniska verkens träeldade produktionsanläggningar utfördes i april. Rutiner för övervakning, mätning, rondering och underhåll. Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) genomför uppföljningsrevision av vårt miljöledningssystem en gång per år. Vid revisionerna kontrolleras att vi uppfyller kraven som ställs i standarden ISO Utöver de externa revisionerna genomförs två interna revisioner av miljöledningssystemet varje år. 6 (13)

8 3.3 Drift- och produktionsförhållanden Förändringar i produktion och processer Economiser En ekonomiser är en hjälpyta som tar tillvara avgasvärmen. Matarvattnet värms upp av avgaserna från förbränningen innan det går till pannans ångdom. Rökgaserna å andra sidan passerar först överhettaren, därefter passeras konvektionsdelen och till sist passeras economisern då matarvattnet värms upp innan ångdomen. Då befintlig ekonomiser började bli utsliten vilket betydde försämrad energiutnyttjning av biopannan och ökad risk för haveri vilket i sin tur leder till ökad oljeanvändning, har det i december installerats en ny ekonomiser. Den nya economisern har lett till en tryggare drift av biopannan och en sänkning av rökgastemperaturen till 40 C. Detta har ökat verkningsgraden på pannan med 5 % Energiproduktion och bränsleförbrukning Den totala energiproduktionen uppgick under 2012 till MWh. I tabell 2 redovisas produktion och bränsleförbrukning fördelat mellan pannenheterna för år Under året har produktionen ökat samtidigt som oljeförbrukningen har minskat med 35 %. Tabell 2. Produktion och bränsleförbrukning, Benämning Produktion Bränsleförbrukning Fastbränslepannan MWh Biobränsle Produktionsspill ton 24 ton Oljepannorna MWh 800 m Förbrukning och hantering av kemiska produkter Användning av kemiska produkter Alla kemiska produkter som används inom Tekniska verken registreras i databasen Chess. I databasen ingår säkerhetsdatablad för samtliga kemikalier. Inköp av kemikalier som inte finns i Chess måste godkännas av kemikaliesamordnaren och arbetsmiljöingenjören. Detta medför att jämförelse sker med befintliga produkter med liknande egenskaper och en bedömning görs av kemikaliesamordnaren vilken av produkterna som ska väljas med beaktande av miljö- och hälsoaspekter. Kemikalierevisioner utförs regelbundet på arbetsplatserna vart tredje år. Revisionerna innebär att kemikaliesamordnaren tillsammans med anläggningens kontaktperson för kemikalier på plats går igenom anläggningens kemikaliesortiment. I tabell 3 visas kemikalieförbrukningen på ångcentralen vid Kisa pappersbruk under (13)

9 Tabell 3. Förbrukning av kemiska produkter, Kemikalie Användnings- Förbrukning Enhet område Ameroyal 710 Dosering pannvatten 174 kg BS 195 Dispergeringsmedel 90 kg Salt Vattenbehandling 875 kg Smörjfett Maskineri 132 kg Smörjolja Maskineri 193 liter Urea Dosering i pannan för NO X - reduktion. 140 ton P3-ultrasil 115 Rengöringsmedel till membran 1 kg P3-ultrasil 75 Rengöringsmedel till membran 1 kg Ammoniak 25 % Dosering pannvatten 561 liter Natriumhypoklorit Dosering pannvatten 256 liter Fosfat Dosering pannvatten 219 kg Hantering av avfall och restprodukter Den enskilt största avfallsmängden som uppkommer vid ångcentralen vid Kisa pappersbruk är aska. Flyg- och bottenaska matas ut i en sluten container och körs av entreprenör till godkänd mottagare. Annat avfall uppstår i regel under revisioner eller vid andra arbeten på anläggningen och kan vara olika typer av oljor, oljeskiljaravfall och liknande. Det farliga avfallet som uppkommer på anläggningen förvaras i märkta kärl på anläggningen och hämtas, vid behov, av miljöbil för transport till Gärstad avfallsanläggning. Under 2012 uppkom endast små mängder farligt avfall varpå inga tömningar har skett. Genom vårt miljöledningssystem styrs verksamheten enligt våra rutiner och instruktioner som bl.a. beskriver hur eventuella spill ska hanteras, avfall omhändertas, hur tankar och cisterner ska kontrolleras, märkas och underhållas. I tabell 4 återfinns uppkommen mängd avfall under Tabell 4. Uppkommen mängd avfall, Typ av avfall Mängd Enhet Mottagare Botten och flygaska 460 ton Econova Brännbart avfall 600 kg Tekniska verken Järn och stål 800 kg Rumskulla skrot Kisa återvinning Under 2012 har det inte vidtagits några speciella åtgärder för att minska mängden avfall eller farligt avfall. 8 (13)

10 3.3.5 Förändringar och störningar i driften CACTUS CACTUS är Tekniska verkens centrala övervakningssystem, i vilket mätdata från miljö- och processinstrument samlas in och bearbetas. Under juni genomfördes en större uppgradering av CACTUS. Uppgraderingen resulterade i ett avbrott i mätinsamlingen den 12 juni. Under hösten har uppgraderingen medfört en del problem med den automatiska överföringen av data från styrsystemet till miljöövervakningssystemet. Dessa problem har inte påverkat anläggningens drift och dess reningsutrustning. CO Under 2012 har riktvärdet för dygnsmedelvärdet avseende CO-halten varit förhöjt vid 40 tillfällen. I figur 1 ges en överblick av årets samlade dygnsmedelvärden avseende CO-halten. 400 CO [mg/nm 3, 11 % O 2 ] CO [mg/nm3, 11 % O2] Figur 1. Dygnsmedelvärde CO [mg/nm 3, 11 % O 2 ] De flesta förhöjda CO-värdena har uppstått till följd av dålig bränsle kvalitet eller har varit relaterade till driften på pappersmaskinerna. Bränslet har flertalet gånger varit alltför fuktigt vilket har gjort att temperaturen i pannan har sänkts kraftigt, vilket leder till en försämrad förbränning och vidare till höga CO-värden. Under 2012 har det arbetats utifrån de rutiner gällande upphandling och inköp av biobränsle som togs fram för att säkerställa bränslets kvalitet. Det går dock inte att gardera sig mot vädrets makter, utan ibland fås till exempel ett alltför fuktigt bränsle. Vidare är det typiskt för pannor som tillverkar processånga att de går med varierande last utifrån ångbehovet i processen. Ångbehovet vid ett pappersbruk varierar med produktionshastighet, papperstyp och kvalitet samt olika störningar som till exempel banbrott på pappersbanan. Vid en sådan störning går ångbehovet momentant ner till noll. Dessa två faktorer, dålig bränslekvalitet samt ojämnt ångbehov har lett till problem med CO-halten. Påpekas bör dock att CO i sig inte är ett betydande 9 (13)

11 miljöproblem eftersom den snabbt oxideras i atmosfären, dock används CO ofta som en indikator på god/dålig förbränning som i sin tur påverkar förekomst av skadliga kolväten. Detta samband är dock inte entydigt utan i hög grad anläggningsspecifik. Vid senaste emissionsmätningen inkluderades därför TOC-halten för att visa att inga skadliga kolväten förekommer. Inga skadliga halter förekom heller. Skadliga halter av kolväten brukar oftast uppstå när det förekommer många så kallade CO-spikar eller när CO-halten ligger extremt högt. Tittar man istället på de specifika dygnsmedelvärdena avseende CO-halten, se tabell 5, ses att endast 9 dygnsmedelvärden till exempel överstiger 150 mg/nm 3, 11 % O 2. Tabell 5. Uppkommen mängd avfall, Datum CO Anledning [mg/nm3, 11 % O2] ,1 Bränsle innehållande för stor andel finfraktion ,6 På grund av åska slog SwT pappersmaskiner ifrån, ångbehovet går då ner till noll ,3 Blött bränsle ,4 Blött bränsle. Åtgärd: Sveaskog hugger nu flis ,0 Bränsle ,1 Bränsle ,1 Bränsle ,8 Stopp på SwT pappersmaskiner ,2 Bränsle. Fastbränslepannan Emissionsmätning Vid tillfället för emissionsmätningen innehölls inte riktvärdet gällande stoft vid biopannan. Övriga försiktighetsmått innehölls. Anledningen till den högre stofthalten än normalt var att den automatiska sotningen inte hade stängts av. Biobränslepannan sotas under drift med automatik. Vanligtvis stängs den automatiska sotningen av under emissionsmätningar för att inte ge missvisande resultat eftersom rökgasen, momentant, innehåller en högre halt av sotpartiklar. Det blir då en felaktig halt avseende stoftet. Detta påverkar inte anläggningens drift och dess miljöprestanda. 10 (13)

12 3.4 Kontrollresultat Funktion hos mätutrustning samt åtgärder för kvalitetssäkring Emissionsuppföljning Rökgaserna från fastbränslepannan analyseras och registreras kontinuerligt med avseende på NO, CO och O 2 varje minut. Det centrala övervakningssystemet, CACTUS, samlar kontinuerligt in mätdata från miljö- och processinstrument som sedan ligger till grund för presentationen av timmedelvärden i dygnsrapporter och för redovisning av halter och mängder enligt gällande krav och villkor. För oljepannorna sker ingen kontinuerlig mätning eller registrering av utsläppen Mätinstrumentens funktion 2012 Samtliga mätinstrument har fungerat utan anmärkning under Utsläppskontroll och utsläpp (sammanfattning enligt 4 pkt 9) Emissionsmätningar utförs av mätkonsulter vartannat år i samband med periodisk besiktning av anläggningen. Jämförande mätning med avseende på NO X sker varje år på fastbränslepannan enligt NFS 2004:6. Utsläpp till luft beräknas från uppmätta halter och effekter, bränsleanalyser och besiktningsvärden, se tabell 6. Tabell 6. Utsläpp Bränsle NO X [kg] S [kg] Stoft [kg] CO 2 (fossil) [ton] Bio Olja Recipientkontroll och omgivningspåverkan Tekniska verken är medlem i Östergötlands Läns Luftvårdsförbund och medlem i Motala Ströms Vattenvårdsförbund och deltar därigenom i den samordnade recipientkontroll som sker inom länet Besiktningar sammanfattande kommentarer Enligt gällande kontrollprogram ska periodisk besiktning utföras vartannat år. Den periodiska besiktningen omfattar avsyning av anläggningen, kontroll av samtliga villkor samt emissionsmätningar. Periodisk besiktning av anläggningen genomfördes Det sammantagna omdömet efter den periodiska besiktningen från mätkonsulten var att det råder god ordning vid anläggningen och att personalen är kunnig. Det gjordes dock ett antal påpekanden vid den periodiska besiktningen. I skrivande stund arbetar Tekniska verken med utredning av dessa punkter. 2 Baserat på 59 mg/mj vilket uppmättes under felaktiga förhållanden, se avsnitt (13)

13 4 Villkor och kommentarer 1 Allmänt villkor 2 Reningsanordningar 3 Stoft från oljeförbränning 4 Stoft från fastbränsleförbränning 5 Kväveoxider (NO X ) 6 Kolmonoxid (CO) 7 Anslutning till fjärrvärmenät 8 Fuktigt fiberslam 9 Deponering av aska Villkor Om inte annat föreskrivs i villkoren nedan ska verksamheten bedrivas i huvudsaklig överenskommelse med vad bolaget har angivit i ansökningshandlingarna och i övrigt i ärendet angivit eller åtagit sig. Reningsanordningar för begränsning av utsläppen till luft och vatten skall ständigt drivas så att största möjliga reningseffekt erhålles. Stoftutsläppet från oljeförbränning får som riktvärde högst uppgå till 1,0 g/kg olja. Stoftutsläppet från fastbränsleförbränning får som riktvärde och månadsmedelvärde högst uppgå till 20 mg/mj tillfört bränsle. Utsläppet av kväveoxider sammantaget för alla pannor inom anläggningen får som gränsvärde och årsmedelvärde uppgå till högst 150 mg/mj tillfört bränsle. Utsläppen av kolmonoxid från fastbränslepannan får som riktvärde uppgå till 100 mg/nm3 vid 11 % O2 tillfört bränsle räknat som dygnsmedelvärde. Villkoren 4 6 gäller fram till dess att nya villkor fastställs på grund av anslutning till fjärrvärmenät. Vid sådan anslutning skall bolaget senast två år efter den dag anslutning skett inkomma med underlag för eventuell ändring av nämnda villkor Fuktigt fiberslam från pappersbruket får ingå i bränslemixen endast om förbränning inte påtagligt försämras. Deponering av aska får endast ske på plats som är godkänd härför enligt miljöbalken. Alternativt kan aska från biobränsleeldning efter samråd med tillsynsmyndigheten återföras till naturen. 10 Haveri Om haveri eller omfattande driftstörningar i process- eller reningsutrustning inträffar, ska detta omgående anmälas till tillsynsmyndigheten. Kommentar Verksamheten bedrivs i huvudsaklig överensstämmelse med vad som angivits i ansökningshandlingarna. Reningsanordningarna bedrivs i huvudsak i enlighet med ansökan. Vid emissionsmätningar var stofthalten <0,1 g/kg olja3. Vid emissionsmätningar uppgick stofthalterna från fastbränslepannan till 59 mg/mj tillfört bränsle. Se avsnitt Årsmedelvärdet för halten NO X uppgick för fastbränslepannan till 94 mg/mj och för oljepanna 1 uppmättes vid emissionsmätningar mg/mj. Det sammantagna årsmedelvärdet av kväveoxider för 2012 har beräknats till 95 mg/mj. Under 2012 överskreds dygnsmedelvärdet 40 gånger. Orsakerna har bl.a. varit relaterade till bränslet samt driften av pappersmaskinerna på Swedish Tissue. Se avsnitt Inga nya villkor fastställda eftersom ingen anslutning till fjärrvärmenätet har skett. Under 2012 har inget fiberslam eldats. Askan omhändertas och återvinns av företaget Econova. Inget allvarligt haveri eller omfattande driftstörning har inträffat Vid tillfället för emissionsmätningen var endast oljepanna 1 i drift varpå mätning endast utfördes på denna. 12 (13)

14 11 Buller Buller från verksamheten får som riktvärde inte överskrida nedan angivna frifältsvärden vid bostäder och rekreationsytor: ekv./ mom. ljudnivå (dba) dagtid (07-18): 50/- kvällstid (18-22): 45/- sön- och helgd. (7-18): 45/- nattetid (22-07): 40/55 I övrigt får ljudnivån från verksamheten som riktvärde inte överskrida Naturvårdsverkets riktlinjer för externt industribuller vid nyetablering av industri (SNV RR 1978:5, tabell 2.1) 12 Bränslen, kemikalier och avfall 13 Damning och nedskräpning 14 Kontrollprogram Bränslen, kemikalier och avfall skall förvaras på ett sådant sätt att mark och vatten inte förorenas. Erforderliga åtgärder skall vidtas för att förhindra damning och nedskräpning i samband med hantering och lagring av bränslen. Kontroll av verksamheten ska ske. Råd gällande SNCR med urea: 1 Urea - ammoniakslip Ammoniakslippen bör inte överstiga 10 mg/mj. 2 Urea - uppföljande mätningar 3 Urea - förvaring Under det första året med ureainsprutning bör uppföljande mätningar göras vid minst två tillfällen med normal drift och med då etablerad normal ureadosering. Urean bör förvaras väl uppmärkt och på sådant sätt att förorening av mark och vatten inte riskeras. Några förändringar i driften av anläggningarna som kan ha påverkat bullernivån från anläggningarna har inte utförts under En bullerutredning gjordes 1996/1997 som visade att ljudnivåerna från verksamheten var låga. Bränsle, kemikalier och avfall förvaras på ett miljömässigt riktigt sätt. Villkoret uppfylls. Ingen egen lagring av fastbränsle sker. Leveranser tippas direkt i ett inomhus beläget lager. Kontrollprogram godkändes av Länsstyrelsen. Mätning sker vid periodisk besiktning. Vid emissionsmätningar uppgick NH 3 -halterna från fastbränslepannan till 1,0 mg/mj. Uppföljande mätningar har utförts i enlighet med gällande råd. Urean förvaras på bottenplan i lokalen i en uppmärkt cistern. 13 (13)

15 , Box 1500, Linköping Tel ,

Miljörapport Hetvattencentralen BORENSBERG

Miljörapport Hetvattencentralen BORENSBERG Miljörapport 2013 Hetvattencentralen BORENSBERG Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och

Läs mer

Ångcentralen vid Kisa Pappersbruk

Ångcentralen vid Kisa Pappersbruk Miljörapport 2014 Ångcentralen vid Kisa Pappersbruk KISA Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift

Läs mer

Miljörapport Hetvattencentralen BORENSBERG

Miljörapport Hetvattencentralen BORENSBERG Miljörapport 2012 Hetvattencentralen BORENSBERG Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och

Läs mer

Ångcentralen vid Kisa pappersbruk

Ångcentralen vid Kisa pappersbruk Miljörapport 2013 Ångcentralen vid Kisa pappersbruk KISA Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift

Läs mer

Årsrapport 2015 HVC 3. Tornby LINKÖPING

Årsrapport 2015 HVC 3. Tornby LINKÖPING Årsrapport 2015 HVC 3 Tornby LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Årsrapport 2014. Hetvattencentralen BORENSBERG

Årsrapport 2014. Hetvattencentralen BORENSBERG Årsrapport 2014 Hetvattencentralen BORENSBERG Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Årsrapport 2016 HVC 3. Tornby LINKÖPING

Årsrapport 2016 HVC 3. Tornby LINKÖPING Årsrapport 2016 HVC 3 Tornby LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Miljörapport Hetvattencentralen HVC 90 UNIVERSITETSSJUKHUSET

Miljörapport Hetvattencentralen HVC 90 UNIVERSITETSSJUKHUSET Miljörapport 2013 Hetvattencentralen HVC 90 UNIVERSITETSSJUKHUSET Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Forsbacka Biobränslepanna år 2009

Årsrapport-Miljö för Forsbacka Biobränslepanna år 2009 Årsrapport-Miljö för Forsbacka Biobränslepanna år 2009 Gävle den 29/3 2009 Underskrift: Conny Malmkvist VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Forsbacka Biobränslepanna år 2012

Årsrapport-Miljö för Forsbacka Biobränslepanna år 2012 Årsrapport-Miljö för Forsbacka Biobränslepanna år 2012 Gävle den 27/3 2013 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Miljörapport 2011. Hetvattencentralen HVC 90 UNIVERSITETSSJUKHUSET

Miljörapport 2011. Hetvattencentralen HVC 90 UNIVERSITETSSJUKHUSET Miljörapport 2011 Hetvattencentralen HVC 90 UNIVERSITETSSJUKHUSET Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Norrsundet Biobränslepanna år 2012

Årsrapport-Miljö för Norrsundet Biobränslepanna år 2012 Årsrapport-Miljö för Norrsundet Biobränslepanna år 2012 Gävle den 27/3 2013 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om

Läs mer

Miljörapport 2014. PC Öster KATRINEHOLM

Miljörapport 2014. PC Öster KATRINEHOLM Miljörapport 2014 PC Öster KATRINEHOLM INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDDEL 2 1.1 ALLMÄNNA UPPGIFTER 2 2 TEXTDEL 3 2.1 ORGANISATIONENS UPPBYGGNAD 3 2.2 LOKALISERING 3 2.3 BESKRIVNING AV DRIFT OCH PRODUKTIONSANLÄGGNINGAR

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Forsbacka Biobränslepanna år 2014

Årsrapport-Miljö för Forsbacka Biobränslepanna år 2014 Årsrapport-Miljö för Forsbacka Biobränslepanna år 2014 Gävle den 27/3 2015 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Miljörapport 2015. HVC 70 Ullstämma LINKÖPING

Miljörapport 2015. HVC 70 Ullstämma LINKÖPING Miljörapport 2015 HVC 70 Ullstämma LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Panncentralen Facetten

Panncentralen Facetten Miljörapport 2012 Panncentralen Facetten ÅTVIDABERG Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Norrsundet Biobränslepanna år 2014

Årsrapport-Miljö för Norrsundet Biobränslepanna år 2014 Årsrapport-Miljö för Norrsundet Biobränslepanna år 2014 Gävle den 27/3 2015 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Hedesunda biobränslepanna år 2009

Årsrapport-Miljö för Hedesunda biobränslepanna år 2009 Årsrapport-Miljö för Hedesunda biobränslepanna år 2009 Gävle den 29/3 2009 Underskrift: Conny Malmkvist VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter

Läs mer

Miljörapport PC Öster KATRINEHOLM

Miljörapport PC Öster KATRINEHOLM Miljörapport 2011 PC Öster KATRINEHOLM INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDDEL 2 1.1 ALLMÄNNA UPPGIFTER 2 2 TEXTDEL 3 2.1 ORGANISATIONENS UPPBYGGNAD 3 2.2 LOKALISERING 3 2.3 BESKRIVNING AV DRIFT OCH PRODUKTIONSANLÄGGNINGAR

Läs mer

Miljörapport Hetvattencentralen HVC 30 TANNEFORS

Miljörapport Hetvattencentralen HVC 30 TANNEFORS Miljörapport 2012 Hetvattencentralen HVC 30 TANNEFORS Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift

Läs mer

Panncentralen Facetten

Panncentralen Facetten Miljörapport 2014 Panncentralen Facetten ÅTVIDABERG Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift

Läs mer

Miljörapport PC Öster KATRINEHOLM

Miljörapport PC Öster KATRINEHOLM Miljörapport 2012 PC Öster KATRINEHOLM INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDDEL 2 1.1 ALLMÄNNA UPPGIFTER 2 2 TEXTDEL 3 2.1 ORGANISATIONENS UPPBYGGNAD 3 2.2 LOKALISERING 3 2.3 BESKRIVNING AV DRIFT OCH PRODUKTIONSANLÄGGNINGAR

Läs mer

Miljörapport 2014. HVC 60 Lambohov LINKÖPING

Miljörapport 2014. HVC 60 Lambohov LINKÖPING Miljörapport 2014 HVC 60 Lambohov LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Miljörapport 2014 HVC 90 US LINKÖPING

Miljörapport 2014 HVC 90 US LINKÖPING Miljörapport 2014 HVC 90 US LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Bergby Biobränslepanna år 2009

Årsrapport-Miljö för Bergby Biobränslepanna år 2009 Årsrapport-Miljö för Bergby Biobränslepanna år 2009 Gävle den 29/3 2009 Underskrift: Conny Malmkvist VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om

Läs mer

Miljörapport Hetvattencentralen HVC 60 LAMBOHOV

Miljörapport Hetvattencentralen HVC 60 LAMBOHOV Miljörapport 2012 Hetvattencentralen HVC 60 LAMBOHOV Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift

Läs mer

Miljörapport 2015 HVC 90 US LINKÖPING

Miljörapport 2015 HVC 90 US LINKÖPING Miljörapport 2015 HVC 90 US LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Vänge biobränslepanna år 2009

Årsrapport-Miljö för Vänge biobränslepanna år 2009 Årsrapport-Miljö för Vänge biobränslepanna år 2009 Gävle den 29/3 2009 Underskrift: Conny Malmkvist VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Skutskär reservanläggning år 2014

Årsrapport-Miljö för Skutskär reservanläggning år 2014 Årsrapport-Miljö för Skutskär reservanläggning år 2014 Gävle den 27/3 2015 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Miljörapport HVC 30 Tannerfors LINKÖPING

Miljörapport HVC 30 Tannerfors LINKÖPING Miljörapport 2015 HVC 30 Tannerfors LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Miljörapport 2017 HVC 90 US LINKÖPING

Miljörapport 2017 HVC 90 US LINKÖPING Miljörapport 2017 HVC 90 US LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Verksamhetsbeskrivning 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Verksamhetssystem 3 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Söderfors biobränslepanna år 2015

Årsrapport-Miljö för Söderfors biobränslepanna år 2015 Årsrapport-Miljö för Söderfors biobränslepanna år 2015 Gävle den 21/3 2016 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Forsbacka Tvätt biobränslepanna år 2015

Årsrapport-Miljö för Forsbacka Tvätt biobränslepanna år 2015 Årsrapport-Miljö för Forsbacka Tvätt biobränslepanna år 2015 Gävle den 21/3 2016 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter

Läs mer

Årsrapport 2009. Hetvattencentralen BORENSBERG

Årsrapport 2009. Hetvattencentralen BORENSBERG Årsrapport 2009 Hetvattencentralen BORENSBERG Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Årsrapport Hetvattencentralen BORENSBERG

Årsrapport Hetvattencentralen BORENSBERG Årsrapport 2015 Hetvattencentralen BORENSBERG Innehåll 1 Grunddel 3 1.1 Allmänna uppgifter 3 2 Textdel 4 2.1 Organisationens uppbyggnad 4 2.2 Lokalisering och bakgrund 4 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Hedesunda biobränslepanna år 2014

Årsrapport-Miljö för Hedesunda biobränslepanna år 2014 Årsrapport-Miljö för Hedesunda biobränslepanna år 2014 Gävle den 27/3 2015 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Ångcentralen vid Kisa Pappersbruk

Ångcentralen vid Kisa Pappersbruk Miljörapport 2016 Ångcentralen vid Kisa Pappersbruk KISA Innehåll 1 Grunddel 1 1.1 Allmänna uppgifter 1 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Bälinge biobränslepanna år 2009

Årsrapport-Miljö för Bälinge biobränslepanna år 2009 Årsrapport-Miljö för Bälinge biobränslepanna år 2009 Gävle den 26/3 2009 Underskrift: Conny Malmkvist VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om

Läs mer

Miljörapport Hetvattencentralen HVC 70 ULLSTÄMMA

Miljörapport Hetvattencentralen HVC 70 ULLSTÄMMA Miljörapport 2011 Hetvattencentralen HVC 70 ULLSTÄMMA Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift

Läs mer

Miljörapport för Ersbo hetvattencentral år 2012

Miljörapport för Ersbo hetvattencentral år 2012 Miljörapport för Ersbo hetvattencentral år 2012 Lucas Enström Driftchef Ansvarig för godkännande av miljörapport 13-03-26 Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO Miljörapport 2014 Hetvattencentraler LJUNGSBRO Innehåll 1 Grunddel 1 1.1 Allmänna uppgifter 1 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO Miljörapport 2013 Hetvattencentraler LJUNGSBRO Innehåll 1 Grunddel 1 1.1 Allmänna uppgifter 1 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och

Läs mer

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO Miljörapport 2012 Hetvattencentraler LJUNGSBRO Innehåll 1 Grunddel 1 1.1 Allmänna uppgifter 1 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Bergby Biobränslepanna år 2014

Årsrapport-Miljö för Bergby Biobränslepanna år 2014 Årsrapport-Miljö för Bergby Biobränslepanna år 2014 Gävle den 27/3 2015 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Miljörapport Ockelbo fjärrvärmecentral år 2009

Miljörapport Ockelbo fjärrvärmecentral år 2009 Miljörapport Ockelbo fjärrvärmecentral år 2009 Ockelbo den 29/3 2009 Underskrift: Conny Malmkvist VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Storvik biobränslepanna år 2014

Årsrapport-Miljö för Storvik biobränslepanna år 2014 Årsrapport-Miljö för Storvik biobränslepanna år 2014 Gävle den 27/3 2015 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Miljörapport Ockelbo fjärrvärmecentral år 2014

Miljörapport Ockelbo fjärrvärmecentral år 2014 Miljörapport Ockelbo fjärrvärmecentral år 2014 Ockelbo den 27/3 2015 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Bälinge biobränslepanna år 2014

Årsrapport-Miljö för Bälinge biobränslepanna år 2014 Årsrapport-Miljö för Bälinge biobränslepanna år 2014 Gävle den 27/3 2015 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Panncentralen Facetten

Panncentralen Facetten Miljörapport 2015 Panncentralen Facetten ÅTVIDABERG Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift

Läs mer

Miljörapport för Carlsborg hetvattencentral år 2014

Miljörapport för Carlsborg hetvattencentral år 2014 Miljörapport för Carlsborg hetvattencentral år 2014 Lucas Enström Driftchef Ansvarig för godkännande av miljörapport 15-04-10 Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Miljörapport HVC 30 Tannerfors LINKÖPING

Miljörapport HVC 30 Tannerfors LINKÖPING Miljörapport 2017 HVC 30 Tannerfors LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Verksamhetsbeskrivning 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Verksamhetssystem 3 2.3 Beskrivning av drift

Läs mer

Miljörapport - Textdel

Miljörapport - Textdel Miljörapport - Textdel Anläggningsnamn Anläggningsnummer Panncentral Söder 1485-1146 Rapporteringsår 2010 1. Verksamhetsbeskrivning 4 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten samt en översiktlig beskrivning

Läs mer

MILJÖRAPPORT för år: 2004. Besöksadress: Magasinsgatan 29 Fastighetsbeteckning: kv Skogen 55 (Storvik 15:39)

MILJÖRAPPORT för år: 2004. Besöksadress: Magasinsgatan 29 Fastighetsbeteckning: kv Skogen 55 (Storvik 15:39) MILJÖRAPPORT för år: 2004 Grunddel UPPGIFTER OM ANLÄGGNINGEN Anläggningens nummer: 2181-155 Anläggningens namn: SEAB's pannanläggning Storvik Anläggningsort: Storvik Besöksadress: Magasinsgatan 29 Fastighetsbeteckning:

Läs mer

Panncentralen Facetten

Panncentralen Facetten Miljörapport 2017 Panncentralen Facetten ÅTVIDABERG Innehåll 1 Verksamhetsbeskrivning 3 1.1 Allmänna uppgifter 3 1.2 Organisationens uppbyggnad 4 1.3 Lokalisering och bakgrund 5 1.4 Beskrivning av drift

Läs mer

Miljörapport PC Öster KATRINEHOLM

Miljörapport PC Öster KATRINEHOLM Miljörapport 2013 PC Öster KATRINEHOLM INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDDEL 2 1.1 ALLMÄNNA UPPGIFTER 2 2 TEXTDEL 3 2.1 ORGANISATIONENS UPPBYGGNAD 3 2.2 LOKALISERING 3 2.3 BESKRIVNING AV DRIFT OCH PRODUKTIONSANLÄGGNINGAR

Läs mer

Miljörapport för Ersbo hetvattencentral år 2013

Miljörapport för Ersbo hetvattencentral år 2013 Miljörapport för Ersbo hetvattencentral år 2013 Lucas Enström Driftchef Ansvarig för godkännande av miljörapport 14-03-19 Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO Miljörapport 2015 Hetvattencentraler LJUNGSBRO Innehåll 1 Grunddel 1 1.1 Allmänna uppgifter 1 2 Textdel 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Lokalisering och bakgrund 3 2.3 Beskrivning av drift och

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Vänge biobränslepanna år 2015

Årsrapport-Miljö för Vänge biobränslepanna år 2015 Årsrapport-Miljö för Vänge biobränslepanna år 2015 Gävle den 21/3 2016 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Miljörapport. Hetvattencentralen Hallstahammar 2013.

Miljörapport. Hetvattencentralen Hallstahammar 2013. Miljörapport. Hetvattencentralen Hallstahammar 2013. TEXTDEL MILJÖRAPPORT FÖR HETVATTENCENTRALEN HALLSTAHAMMAR 2013 ADMINISTRATIVA UPPGIFTER UPPGIFTER OM ANLÄGGNINGEN Anläggningens (platsens) namn: Hetvattencentralen

Läs mer

Miljörapport HVC 60 Lambohov LINKÖPING

Miljörapport HVC 60 Lambohov LINKÖPING Miljörapport 2017 HVC 60 Lambohov LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 1 1.1 Allmänna uppgifter 1 2 Verksamhetsbeskrivning 2 2.1 Organisationens uppbyggnad 2 2.2 Verksamhetssystem 2 2.3 Beskrivning av drift och

Läs mer

Panncentralen Facetten

Panncentralen Facetten Miljörapport 2018 Panncentralen Facetten ÅTVIDABERG Innehåll 1 Verksamhetsbeskrivning 3 1.1 Allmänna uppgifter 3 1.2 Organisationens uppbyggnad 4 1.3 Lokalisering och bakgrund 4 1.4 Beskrivning av drift

Läs mer

Miljörapport HVC 60 Lambohov LINKÖPING

Miljörapport HVC 60 Lambohov LINKÖPING Miljörapport 2018 HVC 60 Lambohov LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 1 1.1 Allmänna uppgifter 1 2 Verksamhetsbeskrivning 2 2.1 Organisationens uppbyggnad 2 2.2 Verksamhetssystem 2 2.3 Beskrivning av drift och

Läs mer

Miljörapport PC Öster KATRINEHOLM

Miljörapport PC Öster KATRINEHOLM Miljörapport 2018 PC Öster KATRINEHOLM Miljörapport Panncentral Öster, Katrineholm, 2018 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDDEL 1 1.1 ALLMÄNNA UPPGIFTER 1 2 TEXTDEL 3 2.1 ORGANISATIONENS UPPBYGGNAD 3 2.2 LOKALISERING

Läs mer

Miljörapport HVC 30 Tannefors LINKÖPING

Miljörapport HVC 30 Tannefors LINKÖPING Miljörapport 2018 HVC 30 Tannefors LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Verksamhetsbeskrivning 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Verksamhetssystem 3 2.3 Beskrivning av drift

Läs mer

Älvkarleby biobränslepanna

Älvkarleby biobränslepanna Årsrapport Miljö 2015 Älvkarleby biobränslepanna Datum 21/3 2016 Underskrift: Roger Berlin, Vd, Bionär Närvärme AB Innehållsförteckning 1. Grunddel 3 2. Verksamhetsbeskrivning 3 3. Drift och produktion

Läs mer

Miljörapport HVC 70 Ullstämma LINKÖPING

Miljörapport HVC 70 Ullstämma LINKÖPING Miljörapport 2017 HVC 70 Ullstämma LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Verksamhetsbeskrivning 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Verksamhetssystem 3 2.3 Beskrivning av drift

Läs mer

Mall för textdelen till miljörapporten för energianläggningar

Mall för textdelen till miljörapporten för energianläggningar MALL MILJÖRAPPORT 1 (6) Mall för textdelen till miljörapporten för energianläggningar Förflytta dig i dokumentet med TAB-tangenten Miljörapport för år Verksamhetsutövare Namn Anläggningens namn Organisationsnummer

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Forsbacka Tvätt biobränslepanna år 2014

Årsrapport-Miljö för Forsbacka Tvätt biobränslepanna år 2014 Årsrapport-Miljö för Forsbacka Tvätt biobränslepanna år 2014 Gävle den 27/3 2015 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter

Läs mer

Miljörapport för Ersbo hetvattencentral år 2014

Miljörapport för Ersbo hetvattencentral år 2014 Miljörapport för Ersbo hetvattencentral år 2014 Lucas Enström Driftchef Ansvarig för godkännande av miljörapport 15-04-10 Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Mall för textdelen till miljörapporten

Mall för textdelen till miljörapporten MALL MILJÖRAPPORT 1 (5) Mall för textdelen till miljörapporten Miljörapport för år Förflytta dig i dokumentet med TAB-tangenten Verksamhetsutövare Namn Anläggningens namn Organisationsnummer Länsstyrelsens

Läs mer

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO Miljörapport 2016 Hetvattencentraler LJUNGSBRO Innehåll 1 Grunddel 1 Allmänna uppgifter 1 2 Textdel 3 Organisationens uppbyggnad 3 Lokalisering och bakgrund 4 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Miljörapport 2015 PC Lastaren, Avesta

Miljörapport 2015 PC Lastaren, Avesta Miljörapport 2015 PC Lastaren, Avesta Miljörapport för PC Lastaren, Avesta 2015 2016-03-16 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERKSAMHETSBESKRIVNING... 3 1.1 LOKALISERING... 3 1.2 TEKNISK BESKRIVNING AV PRODUKTIONSANLÄGGNINGEN...

Läs mer

Vänge biobränslepanna

Vänge biobränslepanna Årsrapport Miljö 2016 Vänge biobränslepanna Datum 27/3 2017 Underskrift: Roger Belin, Vd, Bionär Närvärme AB 1. Grunddel Uppgifter om anläggningen Anläggningens namn: Vänge biobränsleanläggning Fastighetsbeteckning:

Läs mer

Mackmyra biobränslepanna

Mackmyra biobränslepanna Årsrapport Miljö 2016 Mackmyra biobränslepanna Datum 27/3 2017 Underskrift: Roger Belin, Vd, Bionär Närvärme AB 1. Grunddel Uppgifter om anläggningen Anläggningens namn: Mackmyra biobränsleanläggning Fastighetsbeteckning:

Läs mer

Norrsundet biobränslepanna

Norrsundet biobränslepanna Årsrapport Miljö 2016 Norrsundet biobränslepanna Datum 27/3 2017 Underskrift: Roger Belin, Vd, Bionär Närvärme AB 1. Grunddel Uppgifter om anläggningen Anläggningens namn: Norrsundet biobränsleanläggning

Läs mer

Miljörapport PC Öster KATRINEHOLM

Miljörapport PC Öster KATRINEHOLM Miljörapport 2017 PC Öster KATRINEHOLM Miljörapport Panncentral Öster, Katrineholm, 2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRUNDDEL 1 1.1 ALLMÄNNA UPPGIFTER 1 2 TEXTDEL 3 2.1 ORGANISATIONENS UPPBYGGNAD 3 2.2 LOKALISERING

Läs mer

Älvkarleby biobränslepanna

Älvkarleby biobränslepanna Årsrapport Miljö 2016 Älvkarleby biobränslepanna Datum 27/3 2017 Underskrift: Roger Belin, Vd, Bionär Närvärme AB 1. Grunddel Uppgifter om anläggningen Anläggningens namn: Älvkarleby biobränsleanläggning

Läs mer

Miljörapport HVC 70 Ullstämma LINKÖPING

Miljörapport HVC 70 Ullstämma LINKÖPING Miljörapport 2018 HVC 70 Ullstämma LINKÖPING Innehåll 1 Grunddel 2 1.1 Allmänna uppgifter 2 2 Verksamhetsbeskrivning 3 2.1 Organisationens uppbyggnad 3 2.2 Verksamhetssystem 3 2.3 Beskrivning av drift

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Forsbacka Biobränslepanna år 2015

Årsrapport-Miljö för Forsbacka Biobränslepanna år 2015 Årsrapport-Miljö för Forsbacka Biobränslepanna år 2015 Gävle den 21/3 2016 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Miljörapport. Hetvattencentralen Hallstahammar 2014.

Miljörapport. Hetvattencentralen Hallstahammar 2014. Miljörapport. Hetvattencentralen Hallstahammar 2014. Textdel 2014 års miljörapport Hetvattencentralen Hallstahammar ADMINISTRATIVA UPPGIFTER UPPGIFTER OM ANLÄGGNINGEN Anläggningens (platsens) namn: Hetvattencentralen

Läs mer

Miljörapport för Säffle Fjärrvärme AB 2011 2013-03-04. Miljörapport 2012 Säffle Fjärrvärme AB

Miljörapport för Säffle Fjärrvärme AB 2011 2013-03-04. Miljörapport 2012 Säffle Fjärrvärme AB Miljörapport för Säffle Fjärrvärme AB 2011 2013-03-04 Miljörapport 2012 Säffle Fjärrvärme AB INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERKSAMHETSBESKRIVNING... 3 1.1 VERKSAMHETENS INRIKTNING OCH LOKALISERING... 3 1.1.1

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Älvkarleby biobränslepanna år 2009

Årsrapport-Miljö för Älvkarleby biobränslepanna år 2009 Årsrapport-Miljö för Älvkarleby biobränslepanna år 2009 Gävle den 29/3 2009 Underskrift: Conny Malmkvist VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter

Läs mer

Textdel 2017 års miljörapport

Textdel 2017 års miljörapport Textdel 2017 års miljörapport Anläggningsnamn Fastighetsbeteckning Aröd Aröd 2:23 Tillståndspliktiga verksamheter och verksamheter som förelagts att ansöka om tillstånd 1. Verksamhetsbeskrivning 5 1. Kortfattad

Läs mer

Skutskär reservanläggning

Skutskär reservanläggning Årsrapport Miljö 2016 Skutskär reservanläggning Datum 27/3 2017 Underskrift: Roger Belin, Vd, Bionär Närvärme AB 1. Grunddel Uppgifter om anläggningen Anläggningens namn: Skutskärs fjärrvärmenäts reservanläggning

Läs mer

Sammanställning av gällande villkor m.m.

Sammanställning av gällande villkor m.m. Stockholm Exergi AB Bilaga D Sammanställning av gällande villkor m.m. Villkor Allmänt 1. Om inte annat framgår av villkoren nedan, skall verksamheten inklusive åtgärder för att minska luft och vattenföroreningar

Läs mer

Årsrapport-Miljö för Mackmyra biobränslepanna år 2015

Årsrapport-Miljö för Mackmyra biobränslepanna år 2015 Årsrapport-Miljö för Mackmyra biobränslepanna år 2015 Gävle den 21/3 2016 Underskrift: Roger Belin VD Bionär Närvärme AB Års /Miljörapporten är utformad med stöd av Naturvårdsverkets föreskrifter om miljörapport

Läs mer

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO Miljörapport 2017 Hetvattencentraler LJUNGSBRO Innehåll 1 Verksamhetsbeskrivning 1 Allmänna uppgifter 1 Organisationens uppbyggnad 3 Lokalisering och bakgrund 4 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO

Miljörapport Hetvattencentraler LJUNGSBRO Miljörapport 2018 Hetvattencentraler LJUNGSBRO Innehåll 1 Verksamhetsbeskrivning 1 Allmänna uppgifter 1 Organisationens uppbyggnad 3 Lokalisering och bakgrund 3 Beskrivning av drift och produktionsanläggningar

Läs mer

Söderfors biobränslepanna

Söderfors biobränslepanna Årsrapport Miljö 2016 Söderfors biobränslepanna Datum 27/3 2017 Underskrift: Roger Belin, Vd, Bionär Närvärme AB 1. Grunddel Uppgifter om anläggningen Anläggningens namn: Söderfors biobränsleanläggning

Läs mer

Bergby biobränslepanna

Bergby biobränslepanna Årsrapport Miljö 2016 Bergby biobränslepanna Datum 27/3 2017 Underskrift: Roger Belin, Vd, Bionär Närvärme AB 1. Grunddel Uppgifter om anläggningen Anläggningens namn: Bergby biobränsleanläggning Fastighetsbeteckning:

Läs mer

Miljörapport 2011 MILJÖRAPPORT. Organisationsnummer: 556706-5759 Fastighetsbeteckning: Iggesund 14:291

Miljörapport 2011 MILJÖRAPPORT. Organisationsnummer: 556706-5759 Fastighetsbeteckning: Iggesund 14:291 MILJÖRAPPORT 2011 Anläggningens namn: MILJÖRAPPORT Organisationsnummer: 556706-5759 Fastighetsbeteckning: Iggesund 14:291 Besöksadress: Postadress Telefon: 0771-416417 Fax: 0653-12063 Miljöansvarig Kommun:

Läs mer

Textdel 2016 års miljörapport

Textdel 2016 års miljörapport Textdel 2016 års miljörapport Anläggningsnamn Fastighetsbeteckning Aröd Aröd 2:23 1. Verksamhetsbeskrivning 4 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten samt en översiktlig beskrivning av verksamhetens

Läs mer

Textdel 2017 års miljörapport

Textdel 2017 års miljörapport Textdel 2017 års miljörapport Anläggningsnamn Fastighetsbeteckning Långedal Munkedal Foss 5:2 1. Verksamhetsbeskrivning 5 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten samt en översiktlig beskrivning av verksamhetens

Läs mer

Hedesunda biobränslepanna

Hedesunda biobränslepanna Årsrapport Miljö 2016 Hedesunda biobränslepanna Datum 27/3 2017 Underskrift: Roger Belin, Vd, Bionär Närvärme AB 1. Grunddel Uppgifter om anläggningen Anläggningens namn: Hedesunda biobränsleanläggning

Läs mer

Miljörapport - Textdel

Miljörapport - Textdel Miljörapport - Textdel Anläggningsnamn Fastighetsbeteckning Aröd Aröd 2:23 Rapporteringsår 2013 1. Verksamhetsbeskrivning 4 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten samt en översiktlig beskrivning av

Läs mer

Miljörapport - Textdel

Miljörapport - Textdel Miljörapport - Textdel Anläggningsnamn Brattås värmeverk Anläggningsnummer 1485-1120 Rapporteringsår 2012 1. Verksamhetsbeskrivning 4 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten samt en översiktlig beskrivning

Läs mer

Anmälan av miljöfarlig verksamhet

Anmälan av miljöfarlig verksamhet Anmälan av miljöfarlig verksamhet Anmälan inklusive bilagor ska lämnas in i två exemplar senast sex veckor innan åtgärden påbörjas. Läs igenom bifogad information. Anmälan som inte är fullständigt ifylld

Läs mer

Textdel 2017 års miljörapport

Textdel 2017 års miljörapport Textdel 2017 års miljörapport 1. Verksamhetsbeskrivning 5 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten samt en översiktlig beskrivning av verksamhetens huvudsakliga påverkan på miljön och människors hälsa.

Läs mer

Forsbacka biobränslepanna

Forsbacka biobränslepanna Årsrapport Miljö 2016 Forsbacka biobränslepanna Datum 27/3 2017 Underskrift: Roger Belin, Vd, Bionär Närvärme AB 1. Grunddel Uppgifter om anläggningen Anläggningens namn: Forsbacka biobränsleanläggning

Läs mer