Operatörsbordssystem

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Operatörsbordssystem"

Transkript

1 Operatörsbordssystem Genomtänkta totallösningar för avancerade datorarbetsplatser med många bildskärmar

2 Trivsam ergonomi märks på resultatet Nyckeln till väl fungerande kontrollrum och driftcentraler är nöjda operatörer Operatörers krav på att fungera och trivas i både stressade och övervakande situationer ställer stora krav på arbetsmiljön. Att välja rätt typ av möbler och övrig inredning är lika viktigt som val av tekniken. Idag sker en ständig förändring då det gäller tekniska förutsättningar att styra, leda och övervaka olika typer arbeten som oftast sker i 24 timmarsdrift. Ett ökande antal bildskärmar vid arbetsplatserna skall fungera med olika människors behov tillsammans med övrig teknisk utrustning. Dessutom skall även inredningen främja ett planerat rörelseflöde i miljön. Effektiva och trivsamma arbetsplatser lönar sig Teknik i all ära, men framgången ligger i förmågan att utnyttja tekniken effektivt. En trivsam arbetsplats skapar bra och lönsamma förhållanden mellan människa och teknik. En genomtänkt planering av själva arbetsplatsen och lokalens ytor är förutsättningen för att skapa en effektiv och attraktiv miljö. Cergo ger rätt förutsättningar från första planeringen och vidare in i framtiden Vår modultänkta operatörsbordserie Cergo med tillbehör bygger på mångårig kunskap och erfarenhet genom medverkan i utformning av 24 timmars driftmiljöer. Oavsett våra kunders behov kan vi med Cergo uppfylla många högt ställda krav. Vi har funktioner och tillbehör anpassade för såväl operatörer som teknik, vilken integreras i och kring arbetsplatsen. Ergonomiska funktioner och smidig hantering av kablage samt teknik är standard oavsett val av modell. Vårt modultänkta system är mycket dynamiskt och utbyggbart med tanke på förändringar som oftast sker med teknik, mjukvara och organisation. Förändringar kräver flexibla arbetsplatser. En detaljerad digital presentation av Cergo Operatörsbordssystem finns också. Kontakta oss så skickar vi detta interaktiva hjälpmedel.

3 Utmärkande egenskaper Valfrihet är standard hos oss Oavsett vilken typ av krav på design, storlek och funktion som önskas har vi ett mycket brett utbud som standard. Detta innefattar olika typer av bordsskivor, färgval på underrede, materialval av intäckning och designval av bordsben. Med vårt stora utbud väljer våra kunder själv hur operatörsbordet skall designas och formas för att passa aktuella krav och förhållande. Stabil och driftsäker konstruktion För att tillverka bra operatörsbord krävs en genomtänkt och flexibel grundkonstruktion. Köp av operatörsbord är en långsiktig investering. Former och funktioner är noggrannt studerade och testade för att skapa optimala ergonomiska förutsättningar. Våra operatörsbord är tillverkade för användning dygnet runt vilket innebär 4 ggr så mycket mer slitage jämfört med vanliga kontorsmöbler. Motoriserade stativ är vår specialitet Våra motoriserade pelare innebär att varje enskild operatör enkelt kan justera in önskad arbetshöjd, vilket är ett viktigt ergonomiskt funktionsval. Inbyggd flexibilitet och modultänkande kännetecknar Cergo Operatörsbordet medger också arbete i full ståhöjd. Även bildskärmsskivan kan utrustas med en motoriserad justering. Vi har mycket lång erfarenhet och en överlägsen driftsäkerhet då det gäller motorstyrda operatörsbord för 24 timmars Överlägset ergonomitänkande Operatörsborden är framtagna för att operatörer skall trivas och fungera i såväl stressade som lugna situationer. Studier av olika operatörers miljöer och ergonomiska utvärderingar, utförda av människor som specialiserat sig på ergonomi, kontrollrum och driftcentraler, ligger till grund då vi utvecklat Cergo. Genomtänkt hantering för teknik och kablage. Enkla eller fullt utrustade operatörsbord För de kunder som önskar ett prisvärt alternativ är operatörsbord med fasta och stabila grundstativ en bra start. Möjligheten att vid senare tillfälle uppgradera med finesser och funktioner är nyckeln i vårt modultänkta operatörsbordssystem. Att välja vårt koncept och sedan kunna uppgradera operatörsbordet i takt med att teknik och användarkrav förändras är en långsiktig och lönsam investering. Alla våra operatörsbord kan utrustas med motoriserad justering från 65 till 130 cm som är utvecklat för 24-7 miljöer. Genomtänkta tillbehör och funktioner Till operatörsbordet finns en mängd olika typer av tillbehör att välja. Mångårig erfarenhet från ergonomiska studier och beetendevetenskapliga forskningar kring operatörers arbete vid bildskärmstäta arbetsplatser, ligger till grund för alla våra former, funktioner och tillbehör. Klicka på ovan knappar för mer information Kontakta oss så skickar vi en interaktiv presentation med mycket detaljerad information (CD eller länk för nedladdning).

4 Cergo för driftcentraler

5 Cergo för kontrollrum

6 Funktioner och tillbehör Motorjusterad höjdinställning Vårt egenutvecklade styrsystem för att justera hela arbetsplatsen i önskad höjd är ett naturligt funktionsval med hög driftsäkerhet då man vill ha optimal ergonomi. Bildskärmsskivan kan också förses med en motoriserad justerbarhet i höjdled. Motoriserad justering i höjdled innebär att även operatör kan välja en stående arbetsställning. Teknik- och förvaringsboxar Våra förvaringsmoduler finns i olika storlekar och anpassas efter kundens krav. Som standard görs dessa boxar i metall eller trä med en så smakfull design att de känns som en naturlig del av arbetsplatsen. Sidoskivor i olika former Behövs mer ytor eller enbart ett mjukare avslut på operatörsbordet kommer sidoskivan väl till pass. Sidoskivan följer arbetsskivans rörelser i höjdled. Kan förses med insynsskydd eller teknikbox som extra val. Flexibla flatscreenhållare i höjd- och sidled som klarar säkerheten samtidigt som det går att bygga på i höjdled. Armstöd Sidledes justerbara armstöd beklädda med vegetabilgarvat läder. Med ett enkelt handgrepp justeras det i sidled för individuell anpassning. Vill man inte använda denna funktion fäller man lika enkelt in stödet under arbetsskivan. Hållare för platta bildskärmar Hantera och justera era bildskärmar på ett säkert sätt med vår flatscreenhållarsystem. Vi har 2 st egenutvecklade system att välja mellan. Olika material och färger finns som standard för inklädnad av operatörsborden. Inklädning Som standard har vi en mängd olika typer av inklädning kring operatörsbordet. Välj mellan trä, textil eller perforerad plåt i olika färger. Kabelhantering Alla våra modeller av operatörsbord är som standard förberedda att kunna hantera kablage och övrig teknisk utrustning på ett mycket genomtänkt och säkert sätt. Att det också är enkelt att serva teknik och kablage är en självklarhet för oss. Våra operatörsbord utrustas med tillbehör och funktioner efter varje enskild kunds behov och krav. Skugg och bländfri belysning Operatörsbord kan förses med högfrekvent dimbart ljus anpassat för olika operatörers förutsättningar. Inga blänk i bordsytor och bildskärmar. Stör inte heller andra arbetsplatser i närheten. Rejäla operatörsstolar De operatörsstolar vi erbjuder i vårt sortiment är tillverkade för sitt ändamål. Vi samarbetar enbart med tillverkare som har stor erfarenhet inom detta område. Genomtänkt hantering för teknik och kablage inuti operörsborden vilket är viktigt för både säkerhet och service.

7 Planering och 3D Planera miljön i ett tidigt skede När det är dags att antingen modernisera eller bygga ny driftcentral / kontrollrum är det viktigt att planera långsiktigt. Oftast är det inte bara ny teknik som skall implementeras i organisationen. Förändringar innebär också att arbetsmönster, samverkan och kommunikation också blir annorlunda. 2D-layouter i all ära men när 3D-layouter kan skapas enkelt, blir 3D ett överlägset presentationsverktyg som skapar en realistisk förståelse för en framtida planering. Vi ligger i den absoluta framkanten när det gäller att utnyttja 3D-tekniken snabbt och effektivt. CGM har en unik och bred kunskap och hjälper gärna våra kunder med konstruktiva förslag. Skapa er egen miljö enkelt i 3D Create är ett helt nyutvecklat program speciellt framtaget för att enkelt planera kontrollrum och driftcentraler. Det går mycket snabbt att komma igång att använda detta verktyg. Inga tidigare kunskaper i 3D krävs. Med helt ny webbaserad 3D-teknik kan man planera och utvärdera olika möbleringsmöjligheter på ett realistiskt vis. Prova programmet genom att ladda hem det från vår hemsida Detaljrik information om våra produkter Alla våra operatörsbord med tillbehör kan detaljstuderas på vår hemsida. Här kan ni vända och vrida på våra produkter. Måttsatta ritningar och 3D-modeller i olika format kan även laddas hem. Här visar vi även exempel på hur utformningar kan se ut inom olika verksamhetsområden.

8 Erfarenhetsområden och referenser Vi har under lång tid levererat operatörsbord till olika typer av verksamhetsområden. Gemensamma nämnaren för våra kunder är att man oftast arbetar i olika typer av 24 timmars driftscentraler och kontrollrumsmiljöer, dygnet runt och året om. Våra kunder återfinns inom bl a följande områden: Energiverk, Alarmcentraler, Polisers Kommunikationscentraler, Nätdriftsövervakning, Processindustri, Cementbruk, Pappersbruk, Stålverk, Tågledningscentraler, Mejerier, Vägtrafiksinformationscentraler, Trading, Banker, Offshore, Vattenreningsverk, Kärnkraftverk CGM är den naturliga kompetensresursen för de som söker funktionella datorarbetsplatser för en långsiktig och genomtänkt samverkan mellan människa, teknik och organisation. Med kunskaper inom ergonomi och lång erfarenhet av verksamhetsanpassning och med en öppenhet för individuella behov, arbetar vi målinriktat för att prestera den mest optimala lösningen, där vi alltid sätter operatören i centrum. CGM AB Creative Grafiska Möbler Box Borås, Sweden Tel: +46 (0) Fax: +46 (0) Cergo tillverkas av moderbolaget PGM. Utveckling och Demomiljö: PGM, Production Grafiska Möbler AB Tunagatan 7, Ryssby, Sweden

Operatörsbord Kontrollrumsbord

Operatörsbord Kontrollrumsbord Operatörsbord Kontrollrumsbord RackTech har marknadens bredaste sortiment av bord för operatörsrum, kontrollrum, övervakningscentraler, larmcentraler osv. Man finner våra operatörsbord i alla typer av

Läs mer

Serie[f] city. 2 Serie[f] city

Serie[f] city. 2 Serie[f] city Serie[f] city 2 Serie[f] city Serie[f] city Serie[f] city bord har klassiska fyrkantsben, väldesignade skivor och en personlig karaktär. Vi har tänkt utanför ramen och placerat den smalaste delen av benet

Läs mer

Inredning för skolan. Slöjden & NO-salen

Inredning för skolan. Slöjden & NO-salen Inredning för skolan Slöjden & NO-salen lyssna sy & snickra skapa exprimentera prova Tillklippningsbord 238 Pall 116 Lust att skapa! Hur gör man för att ge eleverna lust och motivation? Det är den ständiga

Läs mer

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Constructor Sverige AB Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Regionkontor Solna Torg 19 171 45 Solna Tel: 08-470 03 30 Fax: 08-83 40 06 Compactus Office

Läs mer

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 KLASSISK STÅLHYLLA Funktionell, flexibel och estetisk 60/30 klassisk stålhylla är ett fristående hyllsystem som är resultatet av många års erfarenhet och framgång.

Läs mer

BORDSSERIEN FÖR ALLA MÖTEN

BORDSSERIEN FÖR ALLA MÖTEN MULTICOM 2 Multicom MULTICOM Det är tillsammans vi skapar värde. Det är när vi möts som nya tankar uppstår och vi skapar något unikt. Multicom är bordserien som med smarta lösningar gynnar kreativitet

Läs mer

MED KÄNSLA FÖR DETALJER

MED KÄNSLA FÖR DETALJER ESENCIA 2 Esencia Esencia 3 ESENCIA När Daniel Figueroa designade Esencia gav han stolen både själ och personlighet. Vi gav den namnet Esencia från latinets essentia. Det betyder det väsentliga, tingets

Läs mer

Flexibla lösningar för din arbetsplats

Flexibla lösningar för din arbetsplats Flexibla lösningar för din arbetsplats Produktkatalog Idema tillverkar produkter för arbetsplatsen. Produkterna är utformade efter våra kunders krav. Flexibilitet: Med profilsystem i aluminium är det enkelt

Läs mer

Placera ditt budskap där din målgrupp finns.

Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Placera ditt budskap där din målgrupp finns. Se till att du finns där din målgrupp finns. Vi kallar det Pinpoint Media. Med Expands bärbara marknadsföringsdisplayer

Läs mer

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar Störst på teleskopiska arbetsredskap Världens smartaste stegar 2007 En dum stege är bara lång. Alla kan göra en lång stege. Vi tror du har större nytta av en liten. Alla kan göra en lång stege. Vi tror

Läs mer

En skolmiljö som inspirerar och motiverar

En skolmiljö som inspirerar och motiverar En skolmiljö som inspirerar och motiverar 3 I grunden handlar det om trivsel Första dagen efter sommarlovet. Hela kroppen pirrar av förväntan och nervositet. Att träffa samma lärare och samma kamrater,

Läs mer

LD 62- & 63-SERIEN ERGONOMISK SITS SVANKSTÖD ARMSTÖD STEGLÖS HÖJDREGLERING ANPASSADE HJUL

LD 62- & 63-SERIEN ERGONOMISK SITS SVANKSTÖD ARMSTÖD STEGLÖS HÖJDREGLERING ANPASSADE HJUL LD 62- & 63-SERIEN LD 62- & 63-SERIEN Lika viktigt som det är att sitta skönt och ergonomiskt, lika viktigt är det att ofta variera sin arbetsställning för att undvika ensidig belastning av kroppen. Välj

Läs mer

Koncept. Movomech skivhantering

Koncept. Movomech skivhantering Koncept Movomech skivhantering Ergonomisk skivhantering Bakgrund Hantering av skivor är ett av de vanligast förekommande lyft som dagligen utförs på våra arbetsplatser. Planglas, plåtar, dörrar och spänskivor

Läs mer

Bättre betyg. Inredningar för utbildning.

Bättre betyg. Inredningar för utbildning. Bättre betyg Inredningar för utbildning. Vilket betyg vill du själv få av lärare och elever? När vi talar om betyg inom utbildning är det oftast i en och samma riktning. Det är skolan och lärarna som ger

Läs mer

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum Inredning för skolan Matsal & uppehållsrum fika skoja mötas pausa återhämta planera Bänk Pausa Bord Pausa Äntligen paus... Såväl elever som lärare behöver pausa mellan lektionerna för att hämta ny energi.

Läs mer

ETT SNYGGT OCH SMART VAL

ETT SNYGGT OCH SMART VAL SERIE[P] 2 Serie[P] SERIE[P] Skandinavisk design är tidlös och har sin grund i vår kärlek till ljuset och naturen. Serie[P] bord grundar sig i denna tradition med rena linjer, funktionell design och ljusa

Läs mer

KREATIV OCH LJUDABSORBERANDE

KREATIV OCH LJUDABSORBERANDE PRIM 2 Prim Prim 3 PRIM Prim är ett musikintervall mellan två toner där Prim är den första rena tonen. Ordet kommer från latinets primus som betyder första. Vår Prim är en kreativ rumsavdelare som har

Läs mer

NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING

NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING 2 Next office ABW Next office ABW 3 NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING I vår version av den aktivitetsbaserade arbetsmiljön, Next Office ABW, erbjuder vi ett helhetsgrepp

Läs mer

E-Serien Lättare och starkare bankar som klarar mer

E-Serien Lättare och starkare bankar som klarar mer Lättare och starkare bankar som klarar mer Bankarna har de egenskaper som krävs för säkra och krävande transporter under lång tid E-Seriens bankar passar alla virkestransporter Förändringar på marknaden

Läs mer

Etac presenterar: S.P.A. Kollektion. Säker. Personlig. Assistans. S.P.A. Collection

Etac presenterar: S.P.A. Kollektion. Säker. Personlig. Assistans.  S.P.A. Collection Etac presenterar: S.P.A. Kollektion Säker. Personlig. Assistans. www.etac.se 1 S.P.A. Collection S.P.A. Collection 2 Lean on us. Stay yourself. Lean on us. Stay yourself. För de flesta av oss så kommer

Läs mer

WORKSPACE SOLUTIONS POLARIS

WORKSPACE SOLUTIONS POLARIS WORKSPACE SOLUTIONS POLARIS POLARIS ÄR EN FLEXIBEL BÄNKLÖSNING SOM DELAS AV GRUPPEN. OCH ANPASSAS AV INDIVIDEN. BALANSERAD LJUDNIVÅ OCH EGET UTRYMME Polaris tillsammans med olika varianter på bordskärm

Läs mer

Bärbara mediadisplayer från Expand.

Bärbara mediadisplayer från Expand. Bärbara mediadisplayer från Expand. Funktion, kvalitet och design i fokus Expand erbjuder högkvalitativa, användarvänliga displayer för marknadsföring, varumärkesbyggande, information och presentationer.

Läs mer

det behagliga din egen terrass eller uteplats. Om man slår ut investeringen

det behagliga din egen terrass eller uteplats. Om man slår ut investeringen Terrassmarkiser det behagliga Snyggt Utseende och och praktiskt funktion Lunex Behovet har utvecklat av solskydd och tillverkat har existerat solskydd sedan för nordiska tidernas förhållanden begynnelse,

Läs mer

SORTIMENT. WZ introducerar bambu i kontorsvärlden. WZ Office AB www.wzoffice.se

SORTIMENT. WZ introducerar bambu i kontorsvärlden. WZ Office AB www.wzoffice.se SORTIMENT 2006 WZ introducerar bambu i kontorsvärlden. WZ Office AB www.wzoffice.se "Framtidens möbler är estetiskt tilltalande och har funktioner som stödjer användaren i sitt arbete. De ska vara lätta

Läs mer

Enkel Digital Skyltning

Enkel Digital Skyltning Enkel Digital Skyltning på några minuter... färdiga, enkla och stabila system från Enkel Digital Skyltning 105mm i litet format... Det finns enkel digital skyltning, med enkla genomtänkta system... Paketen

Läs mer

COGAIN. Network of Excellence on Communication by Gaze Interaction. DART, Sweden 2007 1

COGAIN. Network of Excellence on Communication by Gaze Interaction. DART, Sweden 2007 1 COGAIN Network of Excellence on Communication by Gaze Interaction DART, Sweden 2007 1 Omgivning och ergonomi DART, Västra Götalands läns landsting, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg Eva Holmqvist

Läs mer

Bärbara mediadisplayer från Expand.

Bärbara mediadisplayer från Expand. Bärbara mediadisplayer från Expand. Funktion, kvalitet och design i fokus Expand erbjuder högkvalitativa, användarvänliga displayer för marknadsföring, varumärkesbyggande, information och presentationer.

Läs mer

Nettoprislista. Anbudsområde B Skola

Nettoprislista. Anbudsområde B Skola Nettoprislista Anbudsområde B Skola Skola Välkommen till Informa Vårt sortiment Skolmiljön ställer särskilda krav på säkerhet och hållbarhet. Kraven och behoven ser olika ut när det kommer till möblering

Läs mer

Ergonomiska stolar. För aktivitet, träning, arbete och vård

Ergonomiska stolar. För aktivitet, träning, arbete och vård www.vela-stolar.se Ergonomiska stolar För aktivitet, träning, arbete och vård Stolar från VELA ger personer med funktionshinder möjlighet att fortsätta vara aktiva, inkluderade och självständiga www.vela-stolar.se

Läs mer

WORKSPACE SOLUTIONS LEIA

WORKSPACE SOLUTIONS LEIA WORKSPACE SOLUTIONS LEIA ALLA VILL BLI VÄN MED LEIA. HON ÄR LEKFULL, KREATIV OCH ENKEL ATT TYCKA OM. EN FUNKTIONELL MÖTES- STOL SOM ÄR ENKEL ATT PLACERA UT I STÖRRE ELLER MINDRE GRUPPER OCH SOM ÄR BÅDE

Läs mer

Inredning för skolan. Klassrummet

Inredning för skolan. Klassrummet Inredning för skolan Klassrummet lära lyssna planera förvara utvecklas Den kreativa arbetsplatsen för stora och små Få arbetsmiljöer ska tillfredställa så många olika behov som klassrummet. Elever ska

Läs mer

Större delaktighet på lektioner och presentationer.

Större delaktighet på lektioner och presentationer. Större delaktighet på lektioner och presentationer. Välj själv vilken plats och nivå du vill tala på. Bevisat effektivare inlärning. Enligt en undersökning utförd vid Manchester Metropolitan University

Läs mer

Ergonomi och komfort för 2000-talets skolmiljöer

Ergonomi och komfort för 2000-talets skolmiljöer Ergonomi och komfort för 2000-talets skolmiljöer MOVE or BE INNOVATIVA SKOLMÖBLER Justerbart fotstöd Opti+ skolbänk är utrustad med ett höjdjusterbart fotstöd som flyttas längs mittstolpen. Det justerbara

Läs mer

BOX OFFICE BOX OFFICE / INFORMATION BOX OFFICE / SITUATIONSPLAN BOX OFFICE Ett modernt koncept för kontorshus, med lika höga krav på estetik och design hand i hand med samma miljötänk som vi använder

Läs mer

Bättre arbetsergonomi

Bättre arbetsergonomi Bure Gåbord Nya möjligheter för patienten. Nya förutsättningar för dig som hjälper till. Bure Gåbord Gåbordet har en central funktion i vården men har ändå levt ett liv i skymundan. Nu har GATE kastat

Läs mer

Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser. Kompletta konferensrum. Installerat och klart.

Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser. Kompletta konferensrum. Installerat och klart. Smarta möteslösningar för alla arbetsplatser Kompletta konferensrum. Installerat och klart. Våra gedigna kunskaper och långa erfarenhet borgar för att allting fungerar som planerat. Låt oss hjälpa er att

Läs mer

SCREENS FOR FOCUSING

SCREENS FOR FOCUSING SCREENS FOR FOCUSING Design med respekt för miljön Här är systemen som låter dig förena trivseln och den personliga integriteten i det egna rummet, med den öppna planlösningens möjligheter till flexibilitet

Läs mer

HÅLLBARHET HOS GÖTESSONS

HÅLLBARHET HOS GÖTESSONS HÅLLBARHET HOS GÖTESSONS VAD ÄR HÅLLBARHET? Hållbarhet är ett brett begrepp. För de allra fl esta handlar det nog om miljön runt omkring oss, det vill säga vår planet och den natur och de resurser som

Läs mer

Njut av mer tid ute i det fria. Med terrassmarkiser från WAREMA

Njut av mer tid ute i det fria. Med terrassmarkiser från WAREMA Njut av mer tid ute i det fria. Med terrassmarkiser från WAREMA Inred ditt trivselrum! Vill du njuta av mer tid ute i det fria utan att behöva kompromissa med solskyddet? Med våra innovativa markislösningar

Läs mer

Exklusiva designtrappor i trä, stål och glas. Trappa Balk, formgiven av Stina Sandwall.

Exklusiva designtrappor i trä, stål och glas. Trappa Balk, formgiven av Stina Sandwall. Exklusiva designtrappor i trä, stål och glas Trappa Balk, formgiven av Stina Sandwall. E N N I V Å U P P Innehåll Trappa Balk 6 Trappa Zäta 1 10 Trappa Zäta 2 12 Trappa Gasell 14 Trappa Profil 16 Trappa

Läs mer

KOMPLETT ARBETSPLATS PÅ 5 DAGAR X-PRESS

KOMPLETT ARBETSPLATS PÅ 5 DAGAR X-PRESS KOMPLETT ARBETSPLATS PÅ 5 DAGAR X-PRESS 1 X-PRESS KOMPLETT ARBETSPLATS PÅ 5 DAGAR När leveranstiden är högsta prioritet räddar X-PRESS situationen. X-PRESS är ett urval ur Continental familjen som hjälper

Läs mer

Operatörsrum rådgivning

Operatörsrum rådgivning Operatörsrum rådgivning Med en lång och unik kunskap om operatörsrum/kontrollrum/driftcentraler kan RackTech hjälpa er att skapa en driftsäker och genomtänkt operatörsmiljö. Med förståelse för operatören

Läs mer

Nettoprislista. Anbudsområde F Kontorsmöbler

Nettoprislista. Anbudsområde F Kontorsmöbler Nettoprislista Anbudsområde F Kontorsmöbler Kontorsmöbler Välkommen till Informa Vårt sortiment Input interiörs stora sortiment av kontorsmöbler bidrar till en kontorsmiljö med nyskapande rumskänsla där

Läs mer

Snabbaste sättet att få kontoret att växa. Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus

Snabbaste sättet att få kontoret att växa. Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus K O N T O R Snabbaste sättet att få kontoret att växa Lös tillfälliga lokalbehov med flexibla kontorsmoduler från Indus Enkelt och bekymmersfritt Att hyra moduler är den idealiska lösningen på tillfälliga

Läs mer

Ett steg längre inom Print och IT

Ett steg längre inom Print och IT Ett steg längre inom Print och IT TDO som IT-partner. Alla företag är i behov av IT-kompetens, men det är inte alla företag som kan eller vill anställa en IT-specialist. Låt oss berätta hur vi kan ta över

Läs mer

SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993

SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993 SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993 HANDLAR DET BARA OM LJUD? Givetvis skall en ljudabsorbent minimera ljudproblem, det vet vi. Men vi vet också att en genomtänkt inredning är så

Läs mer

SKAPA DITT EGET BORD

SKAPA DITT EGET BORD COMBINE 2 Combine Combine 3 COMBINE Att kombinera. Och välja fritt. Att hitta det soffbord som passar allra bäst. Både för rummet. Funktionen. Och uttrycket. Placerat med soffa, pall eller fåtölj. För

Läs mer

Vårt erbjudande. Arbetsmöten

Vårt erbjudande. Arbetsmöten Vårt erbjudande Arbetsmöten Framtiden är sig inte riktigt lik. Många unga medarbetare arbetar lika gärna hemma eller på ett café som på jobbet. Och åtta till fem är inte arbetstid, utan en del av dygnet.

Läs mer

En skolmiljö som inspirerar och motiverar

En skolmiljö som inspirerar och motiverar En skolmiljö som inspirerar och motiverar 3 I grunden handlar det om trivsel Första dagen efter sommarlovet. Hela kroppen pirrar av förväntan och nervositet. Att träffa samma lärare och samma kamrater,

Läs mer

Betyg MVG. Inredning för utbildning

Betyg MVG. Inredning för utbildning Betyg MVG Inredning för utbildning VÄLJ MELLAN TVÅ INREDNINGSSYSTEM För att möta nya krav på estetik och valmöjligheter erbjuder iab två omfattande inredningssystem för utbildning iab EDU och ST. Med utgångspunkt

Läs mer

Bättre arbetsergonomi

Bättre arbetsergonomi Bure Gåbord Nya möjligheter för patienten. Nya förutsättningar för dig som hjälper till. Bure Gåbord Gåbordet har en central funktion i vården men har ändå levt ett liv i skymundan. Nu har GATE kastat

Läs mer

Flaggan - en effektiv budbärare!

Flaggan - en effektiv budbärare! Flaggan - en effektiv budbärare! När det gäller flaggor är det viktigt att inte kompromissa med kvalitén. Förutom att tydligt visa var man finns förstärker snygga och hela flaggor profilen av ett företag

Läs mer

Hyllor och skåp för industrin. Var sak på sin plats. Längre livslängd för verktyg. Sovellas förvaringssystem kan modifieras

Hyllor och skåp för industrin. Var sak på sin plats. Längre livslängd för verktyg. Sovellas förvaringssystem kan modifieras Var sak på sin plats Hyllor och skåp behövs för att hålla ordning på arbetsplatsen. Vi har ett stort produktsortiment och produktfamiljerna presenteras mer i detalj på de här sidorna. När man väljer inredning

Läs mer

EN ANPASSAD FUNKTIONALITET

EN ANPASSAD FUNKTIONALITET NANO 2 Nano Nano 3 NANO Bordsserien Nano är anpassningsbar. Och rättar sig efter dina behov. Den är en smidig koppling mellan individens och gruppens utrymme. Fristående eller tillsammans. Ditt arbetsbord.

Läs mer

vissa gör lite, vissa gör allt vi gör lite av allt

vissa gör lite, vissa gör allt vi gör lite av allt vad vi gör Reklamateljen - Nybod Tel: 08-82 55 77 - Fax: 08-514 9 -logo/reklamateljen är registrer vissa gör lite, vissa gör allt vi gör lite av allt Originalateljé Med vår egen original- och layoutateljé

Läs mer

Design: Kinnarps Studio. Oberon 5

Design: Kinnarps Studio. Oberon 5 OBERON 2 Oberon Oberon 3 OBERON Ett bord som med sin intelligenta skepnad får många former. Eget arbete. Spontana samtal. Planerade möten. En uppfriskande blandning av material och färger. Smäckra bordsben.

Läs mer

Elstativ (sitt & stå) Arbetsbord

Elstativ (sitt & stå) Arbetsbord Elstativ (sitt & stå) Arbetsbord Edsbyns elstativ ger dig möjligheterna att arbeta ergonomiskt. Genom att variera din arbetsställning så skapar du en ergonomisk arbetsplats. Med höj- och sänkbara skrivbord

Läs mer

AKUSTIKVÄGGAR KOMPOSITMATERIAL

AKUSTIKVÄGGAR KOMPOSITMATERIAL Det ställs höga krav på arbetsmiljön idag. Med över 20 års erfarenhet av ljudsanering har Järven Plast & Smide AB kunskap om buller. För att uppnå bästa möjliga resultat, har vi kontinuerlig forskning

Läs mer

Ocean. Ergo-familjen. Möjligheternas mobila dusch- och toastol för personlig hygien SÄKERHET SJÄLVSTÄNDIGHET ERGONOMI

Ocean. Ergo-familjen. Möjligheternas mobila dusch- och toastol för personlig hygien SÄKERHET SJÄLVSTÄNDIGHET ERGONOMI Ocean Ergo-familjen Möjligheternas mobila dusch- och toastol för personlig hygien SÄKERHET SJÄLVSTÄNDIGHET ERGONOMI Ocean Ergo-familjen Designen är baserad på användarnas erfarenheter för att öka självständigheten,

Läs mer

Nyhet! funktionell och smidig. Benstöd som följer sits i höjd och rotation. För mer information, se sida 7.

Nyhet! funktionell och smidig. Benstöd som följer sits i höjd och rotation. För mer information, se sida 7. REAL-STOLARNA ÄR MEDICINTEKNISKA PRODUKTER OCH CE-MÄRKTA I ENLIGHET MED LÄKEMEDELSVERKETS FÖRESKRIFTER 2003:11. 20 funktionell och smidig Nyhet! Benstöd som följer sits i höjd och rotation. För mer information,

Läs mer

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall

Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall 1 Rollatorer Jag är precis som du. Kanske lite äldre, kanske inte så smidig. Benen är långsamma, men jag är snabb i tanken. Har en karriär, eller har i alla fall haft en. Men jag slår inte av på takten.

Läs mer

En kort presentation om våra produktområden och om oss som leverantör.

En kort presentation om våra produktområden och om oss som leverantör. En kort presentation om våra produktområden och om oss som leverantör. Tryck Vi erbjuder allt från små tryckgivare och transmitters till instrument som manometrar, handpumpar och hela kalibreringssystem.

Läs mer

Pocket Doors. Spara yta med inbyggda skjutdörrar. Bara fantasin sätter gränser.

Pocket Doors. Spara yta med inbyggda skjutdörrar. Bara fantasin sätter gränser. Pocket Doors Spara yta med inbyggda skjutdörrar. ara fantasin sätter gränser. Mångsidig ECLISSE SYNTESIS LUCE ECLISSE CIRCULAR ECLISSE LUCE ECLISSE SINGLE ECLISSE TELESCOPIC Intelligent ECLISSE DOULE Varför

Läs mer

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster

Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster Funktion estetik & ett brett utbud! Balkonger Balkongräcken Balkonginglasning Fönster www.hogstadaluminium.se Ditt projekt vårt engagemang! VI TAR ANSVAR HELA VÄGEN Hogstad Aluminium AB är ett av marknadens

Läs mer

S K O L A. Flexibla lokaler för en bra skolmiljö. Med skolmoduler från Indus löser du lokalbehoven snabbt och lätt

S K O L A. Flexibla lokaler för en bra skolmiljö. Med skolmoduler från Indus löser du lokalbehoven snabbt och lätt S K O L A Flexibla lokaler för en bra skolmiljö Med skolmoduler från Indus löser du lokalbehoven snabbt och lätt Stabil konstruktion och hög kvalitet Om elevantalet förändras eller om förutsättningarna

Läs mer

FÖR FRAMTIDENS LABORATORIER OCH FORSKNING

FÖR FRAMTIDENS LABORATORIER OCH FORSKNING FÖR FRAMTIDENS LABORATORIER OCH FORSKNING LABORATORIEINREDNING FÖR ALLA BEHOV På LabRum har vi tre laboratorieinredningslinjer, vi har lösningen för alla typer av verksamheter. KEBO BASIC I dagens krävande

Läs mer

SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR

SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR Det fina med tre hjul eller hur ALLA ska kunna cykla. Varför ska man sluta cykla när man blir äldre? Eller varför ska man inte få möjligheten att uppleva en cykeltur om

Läs mer

VI ÖKAR ER SÄKERHET, KVALITET OCH LÖNSAMHET.

VI ÖKAR ER SÄKERHET, KVALITET OCH LÖNSAMHET. VI ÖKAR ER SÄKERHET, KVALITET OCH LÖNSAMHET. TORQUE ELITE startade sin verksamhet 2014. Vi är ett ungt företag men personalen har lång efarenhet av arbete med moment-, lyft- och hydrauliska verktyg. Vi

Läs mer

ORIGINALET TELESTEPS. Originalet är testat och certifierat enligt alla relevanta normer av oberoende parter.

ORIGINALET TELESTEPS. Originalet är testat och certifierat enligt alla relevanta normer av oberoende parter. ETT STEG FÖRE Stege som stege? Inte i Telesteps värld. Sedan starten 1996 har vi alltid tänkt lite annorlunda och det har tagit oss till en ledande position på marknaden. Med annorlunda menas att vi har

Läs mer

Tillbehör RiEye Mk2. Tillbehör OPERATIONSBORD RiEye Mk2 MIKROKIRURGI

Tillbehör RiEye Mk2. Tillbehör OPERATIONSBORD RiEye Mk2 MIKROKIRURGI Tillbehör OPERATIONSBORD RiEye Mk2 MIKROKIRURGI Tillbehör RiEye Mk2 Utöver operationsbordets standardutrustning så finns det en mängd tillbehör som är framtagna i nära samarbete med sjukhus och kliniker.

Läs mer

& HÖGT LÅGT LIFTAR STAVDAL.SE

& HÖGT LÅGT LIFTAR STAVDAL.SE & HÖGT LÅGT LIFTAR LIFTAR Stavdal har ett komplett sortiment av liftar och teleskoptruckar för allt från små till stora projekt. I vår liftpark hittar du saxliftar, bomliftar, billiftar, släpvagnsliftar,

Läs mer

Rambodal DITT NYA HEM! VÄLKOMMEN TILL. Markisexempel. Hur vill du sätta din prägel på ditt hus? för just ditt hus i broschyren

Rambodal DITT NYA HEM! VÄLKOMMEN TILL. Markisexempel. Hur vill du sätta din prägel på ditt hus? för just ditt hus i broschyren Rambodal VÄLKOMMEN TILL DITT NYA HEM! Tillsammans med PEAB erbjuder vi solskyddslösningar som enkelt kan skräddarsys utifrån just dina behov, och integreras med huset samtidigt som det byggs. Vi hjälper

Läs mer

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda!

40 års erfarenhet. Klassiskt eller digitalt - vi har båda! 40 års erfarenhet Zone Systems har 40 års erfarenhet av kundkommunikation. Genom vårt stora kunnande och flexibla lösningar hjälper vi företag och varumärken att nå ut med sina budskap genom enhetlig,

Läs mer

Rapid. Domkraft. Skötsel- och säkerhetsinstruktion

Rapid. Domkraft. Skötsel- och säkerhetsinstruktion Rapid Domkraft Skötsel- och säkerhetsinstruktion OBSERVERA! Före användning av Rapid domkraft måste denna skötselinstruktion noggrant studeras. All användning som sker annorlunda än vad som anges i denna

Läs mer

En klar fördel till bilens bakdel. Kåpor till Ford Ranger

En klar fördel till bilens bakdel. Kåpor till Ford Ranger En klar fördel till bilens bakdel Kåpor till Ford Ranger 1 Specialisten på torr och säker last En pickup är det ultimata redskapet för ett aktivt liv. Det vet vi på VINDIC efter snart 50 år i branschen.

Läs mer

KULÖR- OCH MATERIALGUIDE LUCKOR - LÅDFÖRSTYCKEN - BÄNKSKIVOR - HYLLPLAN

KULÖR- OCH MATERIALGUIDE LUCKOR - LÅDFÖRSTYCKEN - BÄNKSKIVOR - HYLLPLAN KULÖR- OCH MATERIALGUIDE LUCKOR - LÅDFÖRSTYCKEN - BÄNKSKIVOR - HYLLPLAN CARECO - KULÖR- & MATERIALGUIDE - 3 CARECO KULÖR- & MATERIALGUIDE funktion - kvalitet - kreativitet - flexibilitet VÅR AFFÄRSIDÉ

Läs mer

SPIA PACKBORD. Elektriskt höj & sänkbart

SPIA PACKBORD. Elektriskt höj & sänkbart SPIA PACKBORD Elektriskt höj & sänkbart SPIA kan idag leverera ett stort utbud av en egen serie packbord allt från standard till stor utsträckning även kundanpassade specialbord för att lösa Ert behov

Läs mer

Marknadsledande. Allt är lika väl genomtänkt. Det är lönsamt för våra kunder.

Marknadsledande. Allt är lika väl genomtänkt. Det är lönsamt för våra kunder. Genomtänkt. datatillbehör / kontorsmateriel / konferensutrustning & kontorsmaskiner / emballage & förpackningsmateriel engångsartiklar & servering / torkpapper / städ, kem, hygien / skola & förskola Marknadsledande.

Läs mer

hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar.

hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar. hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar. FAMA hyllsystem maximal flexibilitet för maximal effektivitet Willach Pharmacy Solutions hör till världens

Läs mer

B O S T A D. Trivsamma lokaler för alternativ boende. Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus

B O S T A D. Trivsamma lokaler för alternativ boende. Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus B O S T A D Trivsamma lokaler för alternativ boende Lös lokalbehoven snabbt och lätt med moduler från Indus Tryggt boende med god kvalitet Hyrmoduler kan många gånger vara den idealiska lösningen vid olika

Läs mer

S K I O L D d a t a m i x. S K I O L D G ö R H E L A S K I L L N A D E N!

S K I O L D d a t a m i x. S K I O L D G ö R H E L A S K I L L N A D E N! S K I O L D d a t a m i x allt f ör grisstallet S K I O L D G ö R H E L A S K I L L N A D E N! innehållsforteckning Smågrisstall................................ 3 FRATS och slaktsvin.........................

Läs mer

Bärbara displayer från Expand.

Bärbara displayer från Expand. Bärbara displayer från Expand. Funktion, kvalitet och design. Expand erbjuder högkvalitativa, användarvänliga displayer för marknadsföring, varumärkesbyggande, information och presentationer. Med Expands

Läs mer

Stålskåp till kontor, arkiv och lager Kvalitet - säkerhet - service

Stålskåp till kontor, arkiv och lager Kvalitet - säkerhet - service Stålskåp till kontor, arkiv och lager Kvalitet - säkerhet - service 2 Flexibla arkivlösningar Välkommen till Sarpsborg Metall din leverantör av kontorsgarderob- arkivering- och lagringslösningar. Vi är

Läs mer

MagniLink Vision. - möjligheternas system

MagniLink Vision. - möjligheternas system MagniLink Vision - möjligheternas system MagniLink Vision MagniLink Vision steget före MagniLink Vision har utformats för dig som användare, efter dina villkor för att du ska få uppleva en serie läskameror

Läs mer

MODULSTOLEN REAL 9000

MODULSTOLEN REAL 9000 MODULSTOLEN REAL 9000 Artikelnr: 803336 Mercado 0811 Giltig från 960601 REAL 9000 - Den svenska kvalitetsstolen ett system där behoven bestämmer utförandet När benen är svaga behöver man en stol både

Läs mer

Frihet att arbeta där du vill

Frihet att arbeta där du vill Frihet att arbeta där du vill Upptäck hur långt du kan gå med nya utvecklade GN 9120 Global innovatör inom headset Kommer du ihåg när du senast bara hade en sak att göra? Du arbetar hårt och vill gärna

Läs mer

Vi har barnasinnet kvar!

Vi har barnasinnet kvar! REAL-STOLARNA ÄR MEDICINTEKNISKA PRODUKTER OCH CE-MÄRKTA I ENLIGHET MED LÄKEMEDELSVERKETS FÖRESKRIFTER 2003:11. Vi har barnasinnet kvar! 140916 / 070601 AKTIVT SITTANDE MED STORA MÖJLIGHETER Många barn

Läs mer

wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN.

wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN. wallbe LADDAD FÖR FRAMTIDEN. wallbe Enkel laddning. wallbe är en tysk aktör inom elbilsladdning och startade sin verksamhet redan 2009. Vi är idag den mest flexibla aktören på marknaden inom laddprodukter

Läs mer

Sparring entreprenören som blev ett begrepp

Sparring entreprenören som blev ett begrepp Svensk klassiker sedan 2015 Sparring entreprenören som blev ett begrepp Birger Sparring var en stor svensk entreprenör och innovatör. Redan på 1930-talet grundade han Sparring AB och utvecklade samt patenterade

Läs mer

Dit du ska. Från sängen. Till en bättre position

Dit du ska. Från sängen. Till en bättre position RollOn Svenska Upp på egna ben Precis som förmågan att röra sig varierar, är det också stor skillnad på behovet av hjälpmedel. Liko har alltid funnits nära brukarna, vilket ständigt ger goda idéer till

Läs mer

When people and products connect a workplace comes to life.

When people and products connect a workplace comes to life. 130906 Produktion: Valentin&Byhr. Tryck: Strokirk-Landströms. Papper: Munken Polar. When people and products connect a workplace comes to life. www.efg.se Om oss. EFG är en ledande europeisk leverantör

Läs mer

Styrketräningsmaskiner

Styrketräningsmaskiner Styrketräningsmaskiner SMITH MACHINE 33-101 10 kg stång, 790760-2 offert SITTANDE BENPRESS 33-102 Med justerbart säte. 150 kg. 790762-2 offert BENSPARK/BENCURL 33-103 Kombimaskin. 75 kg viktmagasin. 790764-2

Läs mer

Kvalitet du förväntar dig. Till priser du inte förväntar dig. Vårens kvalitetsrea är här.

Kvalitet du förväntar dig. Till priser du inte förväntar dig. Vårens kvalitetsrea är här. badstudıose 6-14 Kvalitet du förväntar dig. Till priser du inte förväntar dig. Vårens kvalitetsrea är här. 1 4 5 Kvalitetsrea på alla Ifös badrumsmöbler, tillhörande tvättställ, speglar och belysning.

Läs mer

Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild!

Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild! jubileum Följ med på en 30-årig jubileumsresa i ord och bild! Bröderna Perssons Specialsnickeri i Bromölla är ett av Sveriges ledande specialsnickerier. Efter 30 års verksamhet är vi idag 23 medarbetare

Läs mer

FLEXLOCK - LÅSKONCEPT FÖR INREDNING

FLEXLOCK - LÅSKONCEPT FÖR INREDNING Invisible Access FLEXLOCK - LÅSKONCEPT FÖR INREDNING RFID Flexibilitet och integration EM 125 khz NFC Classic Mini Mifare 13,56 MHz HID iclass DESfire Plus HID iclass SE FlexLock är ett låssystem till

Läs mer

EVOLUTIONENS BARN URVERK. Ett rollspel om Utopias pris. [stu di m e g a] Speldesign

EVOLUTIONENS BARN URVERK. Ett rollspel om Utopias pris. [stu di m e g a] Speldesign EVOLUTIONENS BARN Ett rollspel om Utopias pris URVERK Speldesign [stu di m e g a] 1.0 Utopia Välkommen som medborgare i SigmaTecs världsstad Metropolis. Som medborgare/anställd hos oss så kommer du att

Läs mer

I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen

I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen )a Komplett leverantör Simson Power Tools tillverkar och säljer hydrauliska kraftverktyg med hög kvalitet, god säkerhet, flexibilitet och hög prestanda. I kombination

Läs mer

LVI Low Vision International AB Företagspresentation

LVI Low Vision International AB Företagspresentation LVI Low Vision International AB Företagspresentation Emma Tooth från produktion och Henrik Blomdahl från utveckling monterar läskameror. Jag arbetar som rådgivare på Syncentralen i Oslo där vi inriktar

Läs mer

Bona dammfri golvslipning. Maskiner för professionell golvslipning

Bona dammfri golvslipning. Maskiner för professionell golvslipning Bona dammfri golvslipning Maskiner för professionell golvslipning Dammfri Golvslipning Bona DCS 70 Öka din verksamhet med dammfri slipning Bona DCS 70 har ett filter som håller länge och en dammpåse som

Läs mer

chromophare F-generation

chromophare F-generation chromophare F-generation Oslagbar mångsidighet Unik Den innovativa hybridljustekniken ger en enastående ljuskvalitet för koncentrerat arbete. Säker Lysdioderna har en genomsnittlig livslängd på 40 000

Läs mer