Operatörsbordssystem

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Operatörsbordssystem"

Transkript

1 Operatörsbordssystem Genomtänkta totallösningar för avancerade datorarbetsplatser med många bildskärmar

2 Trivsam ergonomi märks på resultatet Nyckeln till väl fungerande kontrollrum och driftcentraler är nöjda operatörer Operatörers krav på att fungera och trivas i både stressade och övervakande situationer ställer stora krav på arbetsmiljön. Att välja rätt typ av möbler och övrig inredning är lika viktigt som val av tekniken. Idag sker en ständig förändring då det gäller tekniska förutsättningar att styra, leda och övervaka olika typer arbeten som oftast sker i 24 timmarsdrift. Ett ökande antal bildskärmar vid arbetsplatserna skall fungera med olika människors behov tillsammans med övrig teknisk utrustning. Dessutom skall även inredningen främja ett planerat rörelseflöde i miljön. Effektiva och trivsamma arbetsplatser lönar sig Teknik i all ära, men framgången ligger i förmågan att utnyttja tekniken effektivt. En trivsam arbetsplats skapar bra och lönsamma förhållanden mellan människa och teknik. En genomtänkt planering av själva arbetsplatsen och lokalens ytor är förutsättningen för att skapa en effektiv och attraktiv miljö. Cergo ger rätt förutsättningar från första planeringen och vidare in i framtiden Vår modultänkta operatörsbordserie Cergo med tillbehör bygger på mångårig kunskap och erfarenhet genom medverkan i utformning av 24 timmars driftmiljöer. Oavsett våra kunders behov kan vi med Cergo uppfylla många högt ställda krav. Vi har funktioner och tillbehör anpassade för såväl operatörer som teknik, vilken integreras i och kring arbetsplatsen. Ergonomiska funktioner och smidig hantering av kablage samt teknik är standard oavsett val av modell. Vårt modultänkta system är mycket dynamiskt och utbyggbart med tanke på förändringar som oftast sker med teknik, mjukvara och organisation. Förändringar kräver flexibla arbetsplatser. En detaljerad digital presentation av Cergo Operatörsbordssystem finns också. Kontakta oss så skickar vi detta interaktiva hjälpmedel.

3 Utmärkande egenskaper Valfrihet är standard hos oss Oavsett vilken typ av krav på design, storlek och funktion som önskas har vi ett mycket brett utbud som standard. Detta innefattar olika typer av bordsskivor, färgval på underrede, materialval av intäckning och designval av bordsben. Med vårt stora utbud väljer våra kunder själv hur operatörsbordet skall designas och formas för att passa aktuella krav och förhållande. Stabil och driftsäker konstruktion För att tillverka bra operatörsbord krävs en genomtänkt och flexibel grundkonstruktion. Köp av operatörsbord är en långsiktig investering. Former och funktioner är noggrannt studerade och testade för att skapa optimala ergonomiska förutsättningar. Våra operatörsbord är tillverkade för användning dygnet runt vilket innebär 4 ggr så mycket mer slitage jämfört med vanliga kontorsmöbler. Motoriserade stativ är vår specialitet Våra motoriserade pelare innebär att varje enskild operatör enkelt kan justera in önskad arbetshöjd, vilket är ett viktigt ergonomiskt funktionsval. Inbyggd flexibilitet och modultänkande kännetecknar Cergo Operatörsbordet medger också arbete i full ståhöjd. Även bildskärmsskivan kan utrustas med en motoriserad justering. Vi har mycket lång erfarenhet och en överlägsen driftsäkerhet då det gäller motorstyrda operatörsbord för 24 timmars Överlägset ergonomitänkande Operatörsborden är framtagna för att operatörer skall trivas och fungera i såväl stressade som lugna situationer. Studier av olika operatörers miljöer och ergonomiska utvärderingar, utförda av människor som specialiserat sig på ergonomi, kontrollrum och driftcentraler, ligger till grund då vi utvecklat Cergo. Genomtänkt hantering för teknik och kablage. Enkla eller fullt utrustade operatörsbord För de kunder som önskar ett prisvärt alternativ är operatörsbord med fasta och stabila grundstativ en bra start. Möjligheten att vid senare tillfälle uppgradera med finesser och funktioner är nyckeln i vårt modultänkta operatörsbordssystem. Att välja vårt koncept och sedan kunna uppgradera operatörsbordet i takt med att teknik och användarkrav förändras är en långsiktig och lönsam investering. Alla våra operatörsbord kan utrustas med motoriserad justering från 65 till 130 cm som är utvecklat för 24-7 miljöer. Genomtänkta tillbehör och funktioner Till operatörsbordet finns en mängd olika typer av tillbehör att välja. Mångårig erfarenhet från ergonomiska studier och beetendevetenskapliga forskningar kring operatörers arbete vid bildskärmstäta arbetsplatser, ligger till grund för alla våra former, funktioner och tillbehör. Klicka på ovan knappar för mer information Kontakta oss så skickar vi en interaktiv presentation med mycket detaljerad information (CD eller länk för nedladdning).

4 Cergo för driftcentraler

5 Cergo för kontrollrum

6 Funktioner och tillbehör Motorjusterad höjdinställning Vårt egenutvecklade styrsystem för att justera hela arbetsplatsen i önskad höjd är ett naturligt funktionsval med hög driftsäkerhet då man vill ha optimal ergonomi. Bildskärmsskivan kan också förses med en motoriserad justerbarhet i höjdled. Motoriserad justering i höjdled innebär att även operatör kan välja en stående arbetsställning. Teknik- och förvaringsboxar Våra förvaringsmoduler finns i olika storlekar och anpassas efter kundens krav. Som standard görs dessa boxar i metall eller trä med en så smakfull design att de känns som en naturlig del av arbetsplatsen. Sidoskivor i olika former Behövs mer ytor eller enbart ett mjukare avslut på operatörsbordet kommer sidoskivan väl till pass. Sidoskivan följer arbetsskivans rörelser i höjdled. Kan förses med insynsskydd eller teknikbox som extra val. Flexibla flatscreenhållare i höjd- och sidled som klarar säkerheten samtidigt som det går att bygga på i höjdled. Armstöd Sidledes justerbara armstöd beklädda med vegetabilgarvat läder. Med ett enkelt handgrepp justeras det i sidled för individuell anpassning. Vill man inte använda denna funktion fäller man lika enkelt in stödet under arbetsskivan. Hållare för platta bildskärmar Hantera och justera era bildskärmar på ett säkert sätt med vår flatscreenhållarsystem. Vi har 2 st egenutvecklade system att välja mellan. Olika material och färger finns som standard för inklädnad av operatörsborden. Inklädning Som standard har vi en mängd olika typer av inklädning kring operatörsbordet. Välj mellan trä, textil eller perforerad plåt i olika färger. Kabelhantering Alla våra modeller av operatörsbord är som standard förberedda att kunna hantera kablage och övrig teknisk utrustning på ett mycket genomtänkt och säkert sätt. Att det också är enkelt att serva teknik och kablage är en självklarhet för oss. Våra operatörsbord utrustas med tillbehör och funktioner efter varje enskild kunds behov och krav. Skugg och bländfri belysning Operatörsbord kan förses med högfrekvent dimbart ljus anpassat för olika operatörers förutsättningar. Inga blänk i bordsytor och bildskärmar. Stör inte heller andra arbetsplatser i närheten. Rejäla operatörsstolar De operatörsstolar vi erbjuder i vårt sortiment är tillverkade för sitt ändamål. Vi samarbetar enbart med tillverkare som har stor erfarenhet inom detta område. Genomtänkt hantering för teknik och kablage inuti operörsborden vilket är viktigt för både säkerhet och service.

7 Planering och 3D Planera miljön i ett tidigt skede När det är dags att antingen modernisera eller bygga ny driftcentral / kontrollrum är det viktigt att planera långsiktigt. Oftast är det inte bara ny teknik som skall implementeras i organisationen. Förändringar innebär också att arbetsmönster, samverkan och kommunikation också blir annorlunda. 2D-layouter i all ära men när 3D-layouter kan skapas enkelt, blir 3D ett överlägset presentationsverktyg som skapar en realistisk förståelse för en framtida planering. Vi ligger i den absoluta framkanten när det gäller att utnyttja 3D-tekniken snabbt och effektivt. CGM har en unik och bred kunskap och hjälper gärna våra kunder med konstruktiva förslag. Skapa er egen miljö enkelt i 3D Create är ett helt nyutvecklat program speciellt framtaget för att enkelt planera kontrollrum och driftcentraler. Det går mycket snabbt att komma igång att använda detta verktyg. Inga tidigare kunskaper i 3D krävs. Med helt ny webbaserad 3D-teknik kan man planera och utvärdera olika möbleringsmöjligheter på ett realistiskt vis. Prova programmet genom att ladda hem det från vår hemsida Detaljrik information om våra produkter Alla våra operatörsbord med tillbehör kan detaljstuderas på vår hemsida. Här kan ni vända och vrida på våra produkter. Måttsatta ritningar och 3D-modeller i olika format kan även laddas hem. Här visar vi även exempel på hur utformningar kan se ut inom olika verksamhetsområden.

8 Erfarenhetsområden och referenser Vi har under lång tid levererat operatörsbord till olika typer av verksamhetsområden. Gemensamma nämnaren för våra kunder är att man oftast arbetar i olika typer av 24 timmars driftscentraler och kontrollrumsmiljöer, dygnet runt och året om. Våra kunder återfinns inom bl a följande områden: Energiverk, Alarmcentraler, Polisers Kommunikationscentraler, Nätdriftsövervakning, Processindustri, Cementbruk, Pappersbruk, Stålverk, Tågledningscentraler, Mejerier, Vägtrafiksinformationscentraler, Trading, Banker, Offshore, Vattenreningsverk, Kärnkraftverk CGM är den naturliga kompetensresursen för de som söker funktionella datorarbetsplatser för en långsiktig och genomtänkt samverkan mellan människa, teknik och organisation. Med kunskaper inom ergonomi och lång erfarenhet av verksamhetsanpassning och med en öppenhet för individuella behov, arbetar vi målinriktat för att prestera den mest optimala lösningen, där vi alltid sätter operatören i centrum. CGM AB Creative Grafiska Möbler Box Borås, Sweden Tel: +46 (0) Fax: +46 (0) Cergo tillverkas av moderbolaget PGM. Utveckling och Demomiljö: PGM, Production Grafiska Möbler AB Tunagatan 7, Ryssby, Sweden

Bygg Swed Totalentreprenad AB

Bygg Swed Totalentreprenad AB Bygg Swed Totalentreprenad AB NYBYGG, OMBYGGNAD, TILLBYGGNAD, RENOVERING Bygg Swed Totalentreprenad AB Org. No. 556844-1843 Vänortsringen 48 BG. No. 192-6146 195 30 Stockholm Email: info@byggswedten.com

Läs mer

Vill du också synas bättre?

Vill du också synas bättre? Vill du också synas bättre? Det rör på sig... Det händer saker i blomsterbranschen. Den ökande konkurrensen från fler aktörer och ett starkare allmänt reklambrus har gjort det svårare att göra sig hörd.

Läs mer

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam

hur människor i vårt företag och i vår omvärld ser på oss. för att uppfattas som empatiska och professionella. Skanska Sveriges Ledningsteam Vårt sätt att vara Vi är Skanska. Men vi är också ett stort antal individer, som tillsammans har ett ansvar för att vårt företag uppfattas på ett sätt som andra respekterar och ser upp till. Det är hur

Läs mer

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll... 1 Ordförandeposten... 3 Presidiet... 3 Styrelsen... 3 Styrelsemötet... 4 Ledarskapet... 4 Vad är ledarskap?... 4 Ledarskap i projekt... 5 Att utveckla sitt ledarskap... 6 Kommunikation...

Läs mer

Den första bryggan i sitt slag.

Den första bryggan i sitt slag. Den första bryggan i sitt slag. DEN SISTA BRYGGAN DU NÅGONSIN KOMMER ATT BEHÖVA.. Läs om våra nya se sidan 15 PONTONBRYGGOR OCH LYFTSYSTEM K 207 +46 (0)380-473 00 STARK NOG FÖR EN EZ Docks patenterade

Läs mer

SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR

SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR SKEPPSHULT S3 TREHJULIGA CYKLAR Det fina med tre hjul eller hur ALLA ska kunna cykla. Varför ska man sluta cykla när man blir äldre? Eller varför ska man inte få möjligheten att uppleva en cykeltur om

Läs mer

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld

Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI. Vi forskar för en säkrare värld Det här är vi! En skrift om medarbetarskapet på FOI Vi forskar för en säkrare värld 2 Den här skriften har flera hundra författare Skriften i din hand tydliggör vad vi på FOI menar med medarbetarskap och

Läs mer

Progressionen i teknikämnets centrala innehåll

Progressionen i teknikämnets centrala innehåll Det centrala innehållet i kursplanen anger vilket obligatoriskt innehåll som ska behandlas i undervisningen. Det är strukturerat så att det visar på en progression. Det innebär att innehållet vidgas och

Läs mer

FÖRSLAG TILL INTERNA UTVECKLINGSPROGRAM

FÖRSLAG TILL INTERNA UTVECKLINGSPROGRAM FÖRSLAG TILL INTERNA UTVECKLINGSPROGRAM U tveckling och lönsamhet skapas genom människor. Seriös forskning visar gång på gång att effektivitet och lönsamhet ökar om hela organisationen är engagerad, och

Läs mer

Varför skulle jag skaffa fiber?

Varför skulle jag skaffa fiber? Varför skulle jag skaffa fiber? Händige Ja varför skulle du skaffa fiber? Framförallt för att redan dagens tjänster på internet kräver allt mer bandbredd. För att inte tala om framtidens tjänster videosamtal,

Läs mer

Riskhantering i praktiken Med exempel från byggverksamhet

Riskhantering i praktiken Med exempel från byggverksamhet CMB-RAPPORT 2007 Riskhantering i praktiken Med exempel från byggverksamhet Roger Flanagan, Carol Jewell och Jennie Johansson Byggnadsekonomi, Institutionen för bygg- och miljöteknik Centrum för management

Läs mer

Varför ska ni uppgradera? Jo, nya InfoMentor:

Varför ska ni uppgradera? Jo, nya InfoMentor: Varför ska ni uppgradera? Jo, nya InfoMentor: bygger på den senaste tekniken och är responsivt, vilket innebär att vyn anpassar sig efter vilken pryl användarna arbetar på - dator, läsplatta och telefon.

Läs mer

NU BLIR VI NOBINA! Vi förenklar människors vardagsresor

NU BLIR VI NOBINA! Vi förenklar människors vardagsresor Vi förenklar människors vardagsresor NU BLIR VI NOBINA! Från och med den 1 december byter samtliga bolag inom Concordia Bus-koncernen (utom Swebus Express) namn till Nobina. Med det nya varumärket får

Läs mer

Investera i Dig själv & våga förändra!

Investera i Dig själv & våga förändra! Investera i Dig själv & våga förändra! Bli en av oss på Milook 1 Är Du redo att prova på något nytt, få in flärd och glamour i Din vardag? Som återförsäljare/stylist väntar spännande utmaningar och personlig

Läs mer

THE VOLVO WAY. Ref No 953810001, augusti 2009. AB Volvo, 405 08 Göteborg, Sverige

THE VOLVO WAY. Ref No 953810001, augusti 2009. AB Volvo, 405 08 Göteborg, Sverige THE VOLVO WAY Ref No 953810001, augusti 2009 AB Volvo, 405 08 Göteborg, Sverige INDEX Förord Vår målsättning Kunderna främst Kundfokus Tydliga mål Kvalitet, säkerhet och omsorg om miljön Ständiga förbättringar

Läs mer

Frihet att arbeta där du vill

Frihet att arbeta där du vill Frihet att arbeta där du vill Upptäck hur långt du kan gå med nya utvecklade GN 9120 Global innovatör inom headset Kommer du ihåg när du senast bara hade en sak att göra? Du arbetar hårt och vill gärna

Läs mer

Chefs- och ledarskapsprogram

Chefs- och ledarskapsprogram Chefs- och ledarskapsprogram Sammanfattning Ingenjörer får många gånger ledande position i arbetslivet och avancerar till chefer på olika nivåer. För Sveriges Ingenjörer är ledarskapsfrågorna därför av

Läs mer

TRIDENT EU-RAMP. EU-RAMP den perfekta rampen hela vägen fram till dörren

TRIDENT EU-RAMP. EU-RAMP den perfekta rampen hela vägen fram till dörren TRIDENT EU-RAMP EU-RAMP den perfekta rampen hela vägen fram till dörren Den perfekta rampen EU-ramp är avsedd för personer som vill förflytta sig snabbt och säkert gående, med hjälp av rollator eller rullstol.

Läs mer

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet

Allt att vinna. Juseks arbetslivspolitiska program. Akademikerförbundet Allt att vinna Juseks arbetslivspolitiska program Akademikerförbundet för jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare, kommunikatörer och samhällsvetare När arbetslivet präglas av förändringar är

Läs mer

Att profilera sig som statlig arbetsgivare

Att profilera sig som statlig arbetsgivare Att profilera sig som statlig arbetsgivare Utgiven av Arbetsgivarverket 2009 Text: Linus Holmgren & Annika Lagerhorn, Talent talk Redaktör: Lars Andrén, Arbetsgivarverket Produktion & grafisk form: Arbetsgivarverket

Läs mer

Ronneby kommuns personalpolitik

Ronneby kommuns personalpolitik Ronneby kommuns personalpolitik 1 Personalpolitisk handlingsplan attraktiv arbetsgivare Ronneby kommun står för stora utmaningar i framtiden. Omvärlden förändras, våra förutsättningar påverkas av många

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTREDNING Projekt: Författare: Version: Elever i behov av särskilt IT-stöd v3.3.017 Förvaltning/avdelning: Godkänd av beställare: Senast ändrad: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Träffsäker utbildning! VUXENUTBILDNING. Möbelproduktion hos Swedese. Återhämtning för metallbranschen

Träffsäker utbildning! VUXENUTBILDNING. Möbelproduktion hos Swedese. Återhämtning för metallbranschen Yrkeshögskolan Uppdragsutbildning Yrkesvux utbildning i svenska för invandrare Grundläggande vuxenutbildning Gymnasial vuxenutbildning särskild utbildning för vuxna VUXENUTBILDNING Träffsäker utbildning!

Läs mer

Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik

Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik Allsidig rådgivare som tar hand om helheten inom ekonomi, skatt och juridik Sund Rådgivning med 30 års erfarenhet av affärsutveckling Sund Rådgivning har som uppgift att stötta och ge råd till dig som

Läs mer

Habiliteringsplanering

Habiliteringsplanering Rapport från Barn- och ungdomshabiliteringen Habiliteringsplanering - ett sätt att gemensamt nå målen Modell för utvärdering av individuella habiliteringsplaner inom barn- och ungdomshabiliteringen i Landstinget

Läs mer

Kom igång med utbildningen bättrevardag.nu!

Kom igång med utbildningen bättrevardag.nu! Kom igång med utbildningen bättrevardag.nu! Det här dokumentet riktar sig till dig som ansvarar för att personalen får utbildning på ett företag eller själv utbildar om arbetsmiljö för vuxna eller ungdomar

Läs mer

Vi skapar rymd, luft och möjligheter

Vi skapar rymd, luft och möjligheter Vi skapar rymd, luft och möjligheter Alla borde ha en riktig balkong På balkongen upplevs årstidernas skiftningar. Här finns ljus och luft som ger livskvalitet. Balkongen ger lägenheten en extra dimension

Läs mer

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE

BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE BLI VÄRLDENS BÄSTA SÄLJARE KONSTEN ATT FÅ MÅNGA OCH NÖJDA KUNDER Jens Collskog Fortnox 2009 Text: Jens Collskog Illustrationer: www.illustrationsbolaget.se Tryck: Åtta.45 Tryckeri AB BLI VÄRLDENS BÄSTA

Läs mer

Företagen måste anpassa sin verksamhet till de ständigt skiftande förutsättningarna

Företagen måste anpassa sin verksamhet till de ständigt skiftande förutsättningarna Företagen måste anpassa sin verksamhet till de ständigt skiftande förutsättningarna genom att kontinuerligt omorganisera eller införa nya organisationsformer. För att nå framgång blir det nödvändigt att

Läs mer

Flygt LTA - lätt trycksatta avloppssystem

Flygt LTA - lätt trycksatta avloppssystem Water & Wastewater Flygt LTA - lätt trycksatta avloppssystem Effektiva pumplösningar för småhus Innehåll Flygt LTA lätt trycksatta avloppssystem... 3 Flygt LTA för hushåll Baspaket... 6 Flygt LTA för professionella

Läs mer