Sparring entreprenören som blev ett begrepp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sparring entreprenören som blev ett begrepp"

Transkript

1 Svensk klassiker sedan 2015

2 Sparring entreprenören som blev ett begrepp Birger Sparring var en stor svensk entreprenör och innovatör. Redan på 1930-talet grundade han Sparring AB och utvecklade samt patenterade hängande förvaring med väggskenor och konsoler. Produkterna med sin smarta låsfunktion gjorde snabbt succé. Framgången var så stor att Sparringskena och Sparringkonsol med åren blev välkända begrepp och synonymt med flexibilitet och kvalitet. Det flexibla hyllsystemet föddes Sparring AB expanderade och1983 gick företaget samman med Ingenjörsfirman Elfa AB. Elfa hade sedan 1950-talet producerat trådprodukter, bl a det välkända backsystemet. Av dessa två starka varumärken bildades SparringElfa AB. Därefter påbörjades utvecklingen av nya revolutionerande förvaringskoncept. Idag är vi på Elfa väldigt stolta över vårt mer än 60-åriga förflutna som utvecklare och tillverkare av smarta, flexibla förvaringslösningar. Och självfallet också över vår unika koppling till innovatören Birger Sparring.

3 Option A Logotype Svensk klassiker sedan 2015 Med vår nya produktserie Sparring+ bygger vi vidare på Birger Sparrings verk och skapar ett nytt innovativt koncept för 2000-talet. Tillsammans med formgivaren Ateljé Altmann Visuell Kommunikation Christian Halleröd har våra produktutvecklare lyft stilfull form och funktion till en helt ny nivå. Elfa_Sparring Plus Produkterna i serien är anpassade efter dagens behov av förvaring, långt mer än för enbart pärmar. Med sin genomtänkta design, färgval och kombinationsmöjligheter passar konceptet lika väl på arbetsplatsen som i hemmet. Starkt, stabilt och oslagbart flexibelt.

4 Låt tankarna sväva fritt allt annat hänger på bärlisten Sparring+ är ett vägghängt förvaringskoncept som bygger på full flexibilitet. Det enda som behöver skruvas fast i väggen är den horisontella bärlisten. Hängskenor hängs sedan enkelt upp på bärlisten och övriga produkter monteras direkt i hängskena, anslagstavla eller förvaringslist. Färger, material och tillbehör väljer du efter smak och behov. En förträfflig lösning för arbetsplatser där människor och kreativitet behöver fritt spelrum.

5

6

7 För stilfulla och smarta kontorslandskap Skapa ordning och reda på ett smakfullt sätt när rummet ska delas av många. Funktion och flexibilitet blir då extra viktigt.

8

9 Tänk så mycket som ryms i en liten slits Slitsen i Birger Sparrings innovation handlar inte bara om klassisk design. Här sitter även funktionen som revolutionerade förvaringsbranschen. Med Sparring+ har vi adderat ännu mer funktion, tack vare att vi utnyttjar hängskenornas dubbelslitsar till fullo. Nu kan du placera hyllor och skåp precis som du själv vill utan att behöva ta hänsyn till, eller linjera med, andra produkter. Slitsen är konstruerad för att få maximal funktion och smarthet, men dess form och uttryck har blivit så mycket mer en ikonisk design.

10 Oemotståndligt på alla plan Sparring+ passar lika bra hemma som på jobbet. Också här kommer designen till sin fulla rätt kanten på hyllorna, mixen av färger, material och den ikoniska slitsen som återkommer i tavlor, handtag, magneter och krokar. De klassiska och stilrena produkterna ger ett välkomnande intryck samtidigt som de löser hemmets förvaringsbehov. Med matta grundfärger i svart och vitt, samt olika val av material och accentfärger anpassar du lätt uttrycket efter din personlighet och dina favorittrender.

11

12 I sortimentet ingår ett matchande och stilrent vändbart bokstöd.

13 En standard du kan räkna med även när det är dags att förändra Bärlisten, hängskenor och produkter med integrerad infästning. Allt detta gör Sparring+ till den kanske mest lättplanerade, lättmonterade och lättförändrade lösningen på marknaden. Oavsett om du vill möblera om, flytta till nya lokaler, eller expandera är Sparring+ som gjort för ändamålet. Måttet mellan sektionerna är cc 80 cm och alla hyllor, skåp och förvaringstavlor kan enkelt placeras, för att sedan flyttas om vid behov. Linjera om du vill, eller sätt dem på olika höjd. Och när det är dags för förändring bygger du snabbt och enkelt om eller ut din lösning.

14 Små detaljer som gör stor skillnad Med tillbehör som boxar, brickor, magneter och krokar löser du på ett snyggt och smart sätt din närförvaring.

15

16 Formstarka hyllor Hyllorna i Sparring+ finns i flera utföranden och är snygga och lätta att flytta samt kombinera med andra produkter. Men framför allt är de väldigt funktionella. Hyllan med hög kant ger bra stöd för stående pärmar.

17 Hyllbrickan är anpassad för våra plastboxar. Ilägg med träkänsla ger det lilla extra. Den lutande hyllan passar för exponering av tidskrifter och broschyrer. Hyllan i skåpet är flyttbar och kan placeras på två olika höjder.

18 FÄRGER OCH MATERIAL

19 Vilken stil är du? Med Sparring+ kan du blanda färger och material så att det passar dig och din personlighet. Eller för att följa rådande trend. De två grundfärgerna i konceptet är svart och vitt och de mattlackerad ytorna ger en klassisk och exklusiv känsla. Tillbehören finns i vitt, transparent och sotat. Skåpsluckor, bokstöd, boxar, magneter och krokar finns även i en häftig gul accentfärg. Du väljer också ilägg till dina hyllor, flera med exklusiv träkänsla. Så det är bara att mixa och matcha som du vill.

20 SORTIMENT Anslagstavla Med tillbehör som boxar, brickor, magneter och krokar löser du på ett snyggt och smart sätt din närförvaring. Förvaringslist Närförvaring där du fäster boxar, brickor, magneter och krokar. Skåp Skåp med iläggshylla i matchande färg. Djup anpassat för A4 blad. Vändbara luckor med utfräst handtag. Allt du behöver för ett modernt mästerverk Du som känner till Sparring-systemet vet redan hur enkelt och pålitligt det är. Med Sparring+ har du nu möjlighet att inreda såväl arbetsplatser som hemmakontor med ett nytt stilfullt sortiment med andra möjligheter och lika hög kvalitet. Starkt, stabilt och oslagbart flexibelt.

21 Bärlist Allt hänger på bärlisten som skruvas fast i väggen. Täcklist Döljer skruvhuvud och ger en snyggare helhet. Bokstöd Bokstöd som du kan använda liggande eller stående. Hylla hög Hylla med hög kant. Passar utmärkt till förvaring av pärmar etc. Hylla mellan Hylla med lägre kant. Bra val till förvaring av böcker etc. Hyllbricka Hylla med mindre djup. Utmärkt till närförvaring. Hylla låg Hylla med låg kant, finns i två djup, Passar för allmän förvaring. Hyllbricka Hylla med mindre djup. Anpassad för våra höga och låga plastboxar, samt övrig småförvaring. Ilägg för hylla Till hyllplanen väljer du ilägg i matchande färg. Tidskriftshylla Hylla med lutning som är anpassad för bl a tidskrifter.

22

23

24 Elfa International AB. All rights reserved. Availability subject to change. Ver. 1. JAN Elfa Lumi AB Södra Tullgatan Malmö sparringplus.se