En skolmiljö som inspirerar och motiverar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En skolmiljö som inspirerar och motiverar"

Transkript

1 En skolmiljö som inspirerar och motiverar

2

3 3 I grunden handlar det om trivsel Första dagen efter sommarlovet. Hela kroppen pirrar av förväntan och nervositet. Att träffa samma lärare och samma kamrater, det känns förstås tryggt. Men att möta samma gamla klassrum, där allting är sig likt och har varit så i åratal? Pirret hos lärare och annan personal är förmodligen inte lika stort, men behovet av trivsel och förnyelse har de gemensamt. Utbildningsmiljön ska vara varierad och enkel att förändra. För att stimulera och väcka nyfikenhet, för att kunna anpassas till ämne, pedagogik och enskilda elevers behov, för att vara just den trivsamma arbetsplatsen. Det är från den insikten vi utvecklat vårt erbjudande. Ytligt sett kan det tyckas som om vårt erbjudande handlar om den fysiska delen av miljön. Men det vi erbjuder är helhetslösningar, där samspelet mellan funktion, färger och former minst lika mycket bidrar till den känslomässiga upplevelsen. Med konkurrens om både lärare och elever är inredningen dessutom en nog så viktig del av skolans erbjudande. Tillsammans kan vi skapa framtidens skolmiljö. En trivsam miljö som inspirerar och motiverar både lärare och elever.

4 4 Med trivsel som gemensam nämnare Möbler som tål en omild behandling år efter år. Möbler som kan anpassas till både långa och korta elever. Stolar som inte skrapar, som kan höjas och sänkas. Produkter med ljudabsorberande egenskaper, kanske på hjul för snabba om möbleringar. Mjuka mysmöbler i korridoren, och mer lättskötta i matsalen. Möbler med kvalitet, form och funktion. Möbler med trivsel som gemensam nämnare. Vi har både kunskapen och produkterna för att kunna erbjuda inredningar anpassade till era behov. Utgångspunkten är vårt standardsortiment, men vårt erbjudande är flexibelt. Det innebär att vi kan tillverka helt nya möbler för unika projekt. Eller att vi anpassar de möbler vi redan har. I färger, former och material. Dessutom samarbetar vi med en rad partners för att göra vårt erbjudande komplett.

5

6 6 KLASSRUM EFG Classroom består av stolar, bord och bänkar i varierande höjder, storlekar och former. I serien ingår även förvaring, med sockel eller på hjul.

7 KLASSRUM 7 Formad för en tuff miljö För att skapa trivsel i klassrummet är det många faktorer att ta hänsyn till, som t ex ljud och ljus, färg och form, komfort och flexibilitet. EFG Classroom är en serie speciellt utvecklad för skolan. Med mjuka former och flexibel för att du lätt ska kunna möblera om. Allt för att skapa en trivsam miljö i en tuff vardag. Ljussättning är en viktig faktor när man inreder, både för ergonomins skull och för hur rummet uppfattas. Det är också bevisat att ljus ger pigga elever med bättre studieresultat (Lunds universitet, City University London).

8 8 KLASSRUM Variation med enkla medel Byggnader, rum, ämnen, elevernas storlek och antal Det är mycket som är svårt att påverka, ibland omöjligt. Men med lite fantasi finns det mycket man med enkla medel kan göra inom ramarna för det statiska. Bara genom att variera färger och möblering, kan t ex varje rum ges en ny karaktär. Särskilt viktigt när en ny lektion också innebär ett nytt klassrum. Färgsättningen är viktig. Forskning visar t ex att hjärnan aktiveras mer i ett färgrikt rum (Rickard Küller med flera, Lunds universitet).

9 KLASSRUM 9 Med ett brett urval av färger erbjuder EFG Classroom näst intill oändliga variationsmöjligheter för att inget klassrum ska behöva vara det andra riktigt likt.

10 10 GRUPPRUM Att lära sig tillsammans Att lyssna, ta till sig, våga argumentera för sin sak, arbete i grupp är idag en viktig del i pedagogiken. Eleverna lär sig att samarbeta och aktivt söka kunskap. Två viktiga egenskaper även i livet efter skolan, där möten blir en allt viktigare del av det dagliga arbetet. EFG Classroom passar utmärkt i grupprum. Vi har dessutom ett brett sortiment av andra inredningar som passar lika bra.

11 GRUPPRUM 11 Skolan är en miljö med extra höga krav på ljuddämpning. Inte minst som verksamheten till stor del bygger på talad kommunikation ju sämre ljudmiljö, desto svårare att ta till sig information. Vid det runda bordet har alla stolar samma värde. Det är därför en perfekt lösning för interaktivt arbete.

12 .. 12 LARARRUM / PERSONAL Jobbet som eleverna inte ser När eleverna har rast, har i bästa fall också lärarna det. Men skrivningar ska rättas, lektioner förberedas, material kopieras. Så lärarnas rast handlar ofta om jobb. Ett jobb eleverna inte ser, lika lite som de ser det arbete som sker på den administrativa sidan. Att inredningen här är funktionell och ergonomisk är givetvis bara en del av lösningen. Det handlar lika mycket om vad ögat upplever. Av färger och former för att skapa en trivsam arbetsplats.

13 .. LARARRUM / PERSONAL 13 Lärarrummet är i mångt och mycket skolans kameleont. Här ska finnas plats för både enskilt arbete och möten. Kanske möjlighet att äta sin lunch. Och inte minst, en välkomnande miljö för ren avkoppling.

14 14.. MOTESPLATSER Näring för både huvud och mage Att en mätt elev orkar prestera mer än en hungrig är ingen nyhet. Inte heller att matsalens eller caféts inredning påverkar elevernas resultat. Sedan handlar det givetvis inte bara om att ladda med ny energi, utan minst lika mycket om att träffa kompisar, rensa huvudet och förbereda sig för nästa lektion.

15 .. MOTESPLATSER 15 En matsal är en matsal, är en matsal. Det är lätt att fastna i traditionella mönster. Med en inspirerande miljö i glada färger smakar maten bättre. Faktiskt.

16 16 PAU S Pausytorna är på många sätt skolans oaser. Det måste givetvis också speglas i inredningen, med en möblering som samtidigt både erbjuder privata zoner och gemenskap.

17 PAU S 17 Vikten av att göra ingenting Pausen, tiden mellan två lektioner. Tiden för läxläsning eller förbereda nästa lektion? Visst, men en hjärna som går på högvarv hela tiden, är sällan den hjärna som presterar bäst. Pausen är tillfället då elever, lärare och annan personal kan träffas under mer avslappnade former.

18 18 Grunden till ett givande samarbete EFG är en av Europas största tillverkare av möbler för kontor, skolor och offentlig miljö. Bra att veta kanske, men viktigare är förstås det stöd du kan få av våra inredningskonsulter. Många behov är ofta desamma, men det finns alltid förutsättningar som skiljer sig åt. För att uppnå bästa resultat arbetar vi i fyra steg. Lyssna och förstå. Det är lätt att höra det man vill höra, tro att man redan vet. Vi lyssnar förutsättningslöst och försöker höra också det som inte sägs. Diskutera och föreslå. Det finns sällan några givna lösningar. Istället växer de fram i samarbetet mellan er och oss. Visa engagemang och ta ansvar. Vi kan planera, styra och ta ansvar för all inredning, från belysning och gardiner till miljön i t ex slöjd- och gymnastiksalar. Visa respekt för ekonomin. Sista steget går givetvis som en röd tråd genom hela projektet. Det viktiga är, oberoende av budgetens storlek, att forma en lösning som är optimal utifrån era behov och förutsättningar. Förnyelsen kan ske i stora steg, eller många små. Oberoende av vilket, viktigast är att vi tillsammans formar en miljö som samtidigt är funktionell och skapar trivsel, som motiverar och inspirerar. Både elever och medarbetare. Och över tid.

19

20 Produktion: Markus eeklambyrå AB. Foto: Niklas Palmklint, Erik Hellquist, Tom Lindboe, Philip Vile, Maskot, Shutterstock. 3D: LEON och Cissi Johansson. Övriga bilder med tillstånd från våra samarbetspartners.

En skolmiljö som inspirerar och motiverar

En skolmiljö som inspirerar och motiverar En skolmiljö som inspirerar och motiverar 3 I grunden handlar det om trivsel Första dagen efter sommarlovet. Hela kroppen pirrar av förväntan och nervositet. Att träffa samma lärare och samma kamrater,

Läs mer

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum

Inredning för skolan. Matsal & uppehållsrum Inredning för skolan Matsal & uppehållsrum fika skoja mötas pausa återhämta planera Bänk Pausa Bord Pausa Äntligen paus... Såväl elever som lärare behöver pausa mellan lektionerna för att hämta ny energi.

Läs mer

EFG Izi Niveau Project Anpassning lite utöver det vanliga

EFG Izi Niveau Project Anpassning lite utöver det vanliga EFG Izi Niveau Project Anpassning lite utöver det vanliga Anpassning lite utöver det vanliga Ett brett sortiment för kontor och offentlig miljö har alltid varit en viktig del av vårt erbjudande. Med det

Läs mer

Vårt erbjudande. Arbetsmöten

Vårt erbjudande. Arbetsmöten Vårt erbjudande Arbetsmöten Framtiden är sig inte riktigt lik. Många unga medarbetare arbetar lika gärna hemma eller på ett café som på jobbet. Och åtta till fem är inte arbetstid, utan en del av dygnet.

Läs mer

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI

60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 Klassisk Stålhylla DESIGN BCI 60/30 KLASSISK STÅLHYLLA Funktionell, flexibel och estetisk 60/30 klassisk stålhylla är ett fristående hyllsystem som är resultatet av många års erfarenhet och framgång.

Läs mer

SCREENS FOR FOCUSING

SCREENS FOR FOCUSING SCREENS FOR FOCUSING Design med respekt för miljön Här är systemen som låter dig förena trivseln och den personliga integriteten i det egna rummet, med den öppna planlösningens möjligheter till flexibilitet

Läs mer

Inredning för skolan. Klassrummet

Inredning för skolan. Klassrummet Inredning för skolan Klassrummet lära lyssna planera förvara utvecklas Den kreativa arbetsplatsen för stora och små Få arbetsmiljöer ska tillfredställa så många olika behov som klassrummet. Elever ska

Läs mer

EFG Room, EFG play & EFG Flow. Screens for focusing

EFG Room, EFG play & EFG Flow. Screens for focusing EFG Room, EFG play & EFG Flow Screens for focusing Design med respekt för miljön Här är systemen som låter dig förena trivseln och den personliga integriteten i det egna rummet, med den öppna planlösningens

Läs mer

Inredning för skolan. Slöjden & NO-salen

Inredning för skolan. Slöjden & NO-salen Inredning för skolan Slöjden & NO-salen lyssna sy & snickra skapa exprimentera prova Tillklippningsbord 238 Pall 116 Lust att skapa! Hur gör man för att ge eleverna lust och motivation? Det är den ständiga

Läs mer

Projekt, produkter och aktuellt från EFG No. 1 / 2006

Projekt, produkter och aktuellt från EFG No. 1 / 2006 Projekt, produkter och aktuellt från EFG No. 1 / 2006 case Hedmark, Norge produkt Miljömöbler reportage Stockholm Furniture Fair Bredd och design avgjorde Sparbanken Hedmark i Norge är den största banken

Läs mer

Ergonomi och komfort för 2000-talets skolmiljöer

Ergonomi och komfort för 2000-talets skolmiljöer Ergonomi och komfort för 2000-talets skolmiljöer MOVE or BE INNOVATIVA SKOLMÖBLER Justerbart fotstöd Opti+ skolbänk är utrustad med ett höjdjusterbart fotstöd som flyttas längs mittstolpen. Det justerbara

Läs mer

Möten, dialog och berättande

Möten, dialog och berättande Stadsöskolan, Luleå 2 Möten, dialog och berättande Det berättande klassrummet har tagits fram isamarbete mellan Kinnarps och utbildnings- och utvecklingsföretaget Learnlab. Konceptet bygger på att alla

Läs mer

FLYTTBARA LOKALER FÖRSKOLOR OCH SKOLOR

FLYTTBARA LOKALER FÖRSKOLOR OCH SKOLOR FLYTTBARA LOKALER FÖRSKOLOR OCH SKOLOR MAKING ROOM FOR THE FUTURE Får alla plats hos er? Eller har ni många barn och alldeles för lite utrymme? Behöver ni en ny cafeteria, fler klassrum eller en hel skolbyggnad?

Läs mer

Radius. en möbelserie med mjuka former

Radius. en möbelserie med mjuka former en möbelserie med mjuka former Ett mjukt formspråk med naturliga material och en lugn färgskala. Det är utmärkande för vår nya egendesignade kontorsserie Radius. Snygga och praktiska detaljer i läder ett

Läs mer

Aktivitetsbaserat arbetssätt. Aktivitetsbaserat det nya smarta kontoret

Aktivitetsbaserat arbetssätt. Aktivitetsbaserat det nya smarta kontoret Aktivitetsbaserat arbetssätt Aktivitetsbaserat det nya smarta kontoret FÖRFATTARE: METTE BUNGERFELDT Innehåll AKTIVITETSBASERAT ARBETSSÄTT 3 DET SMARTA KONTORET 3 VAD INNEBÄR AKTIVITETSBASERAT ARBETSSÄTT

Läs mer

EFG Izi Workstations

EFG Izi Workstations EFG Izi Workstations 2 3 Izi ett fl exibelt alternativ Ett enkelt och ärligt bord som samtidigt är funktionellt, ergonomiskt och snyggt. Ett bord som möter kraven på allt mindre arbetsytor. Ett bord med

Läs mer

Standardmodeller för administrativa lokaler

Standardmodeller för administrativa lokaler Standardmodeller för administrativa lokaler UPPRÄTTAT AV FASTIGHET Innehåll Sida Inledning - Adminstrativa lokaler vid VLL - Adminstrativa lokaler sett ur ett förvaltningsperspektiv - Allmänt om kontorslokaler

Läs mer

Färgsätt framtiden. En broschyr om vikten av en inspirerande skolmiljö.

Färgsätt framtiden. En broschyr om vikten av en inspirerande skolmiljö. Färgsätt framtiden En broschyr om vikten av en inspirerande skolmiljö. Kunskapsskolan i Nyköping Hur ska en bra skolmiljö se ut? Räcker det med fyra väggar, tak och en svart tavla? Varje dag skickar föräldrar

Läs mer

SA Möbler - Platform. Formgivare: Daniel Lavonius Jarefeldt och Josef Zetterman

SA Möbler - Platform. Formgivare: Daniel Lavonius Jarefeldt och Josef Zetterman Ragnars - Metro Metro är ett flexibelt och dynamiskt kontorsmöbelsystem med ett helhetstänk kring kontorsmiljön. Syftet är att koppla samman arbetsplatsens, olika delar informella som formella och samtidigt

Läs mer

EFG HideTech & EFG HideTech AVM. Furniture for meetings

EFG HideTech & EFG HideTech AVM. Furniture for meetings & EFG HideTech AVM Furniture for meetings Familjen EFG HideTech. EFG HideTech är bord utvecklade för den framtid där en allt större del av arbetet sker i form av möten. Möten där du står eller sitter.

Läs mer

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet KUNSKAP FÖR LANDETS FRAMTID Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet Mat angår oss alla! Hushållningssällskapets matkonsulter bygger sin verksamhet på kunskap,

Läs mer

Lagans. Nu både med komfort och attityd.

Lagans. Nu både med komfort och attityd. Lagans. Nu både med komfort och attityd. I sängen hämtar du energi genom att varva ner och vakna utvilad. Vill du att ditt sovrum speglar din egen personlighet och stil är Lagans rätt säng för dig. Nya

Läs mer

EDSBYN WHITE Möbler som består när kontoret förändras. 1

EDSBYN WHITE Möbler som består när kontoret förändras. 1 EDSBYN WHITE Möbler som består när kontoret förändras. 1 ViTa möbler för färgstarka kontor Till riktigt bra priser. Tidlös är visserligen ett ganska slitet ord. Men finns det egentligen en mer passande

Läs mer

Inspiration för förskolor & skolor

Inspiration för förskolor & skolor Inspiration för förskolor & skolor Tysta leksaker. Vår nya katalog är här. Har du inte fått den, hör av dig så skickar vi en bums! Huvudkatalog Färgade klossar 11 cm Gigantiska klossar, 11 cm tjocka, 32

Läs mer

Design your story. microsoft. jobbet är i huvudsak något man gör, inte en plats man går till.

Design your story. microsoft. jobbet är i huvudsak något man gör, inte en plats man går till. Design your story microsoft jobbet är i huvudsak något man gör, inte en plats man går till. 1 SITTPLATSER En arbetsplats på Microsoft är ett ställe där man kan utföra sitt arbete. Företaget har gått från

Läs mer

Ramavtal Möbler och inredning

Ramavtal Möbler och inredning Information om Ramavtal Möbler och inredning Ramavtalen gäller nya möbler och ny inredning och omfattar avtalade leverantörers kompletta sortiment inom avtalsområdet. Området är uppdelat i 6 separata avtalskategorier

Läs mer

EFG HideTech. Furniture for meetings

EFG HideTech. Furniture for meetings Furniture for meetings Familjen. Bildskärm, kamera, mikrofon AVM har allt i bordsskivan. är bord utvecklade för den framtid där en allt större del av arbetet sker i form av möten. Möten där du står eller

Läs mer

Betyg MVG. Inredning för utbildning

Betyg MVG. Inredning för utbildning Betyg MVG Inredning för utbildning VÄLJ MELLAN TVÅ INREDNINGSSYSTEM För att möta nya krav på estetik och valmöjligheter erbjuder iab två omfattande inredningssystem för utbildning iab EDU och ST. Med utgångspunkt

Läs mer

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet KUNSKAP FÖR LANDETS FRAMTID Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet Mat angår oss alla! Hushållningssällskapets matkonsulter bygger sin verksamhet på kunskap,

Läs mer

BORDSSERIEN FÖR ALLA MÖTEN

BORDSSERIEN FÖR ALLA MÖTEN MULTICOM 2 Multicom MULTICOM Det är tillsammans vi skapar värde. Det är när vi möts som nya tankar uppstår och vi skapar något unikt. Multicom är bordserien som med smarta lösningar gynnar kreativitet

Läs mer

Varje elev till nästa nivå

Varje elev till nästa nivå Varje elev till nästa nivå JENSEN grundskola i Örebro årskurs 6 9 Vi på JENSEN grundskola sätter eleven främst. Det innebär att vi gör mer än förväntat för varje elevs utveckling och studieresultat. Förutom

Läs mer

WORKSPACE SOLUTIONS LEIA

WORKSPACE SOLUTIONS LEIA WORKSPACE SOLUTIONS LEIA ALLA VILL BLI VÄN MED LEIA. HON ÄR LEKFULL, KREATIV OCH ENKEL ATT TYCKA OM. EN FUNKTIONELL MÖTES- STOL SOM ÄR ENKEL ATT PLACERA UT I STÖRRE ELLER MINDRE GRUPPER OCH SOM ÄR BÅDE

Läs mer

Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT

Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT Årstider ARKITEKTRITAT KONTOR FRÅN FRONT ARKITEKTRITADE KONTOR TILL ALLA Med Architection lanserar vi på Senab ett enklare sätt att förverkliga drömmen om ett arkitektritat kontor. Ett koncept som uppfyller

Läs mer

Text & Layout: Linnéa Rosenberg & Lovisa Schiller Riksförbundet Attention 2014 Illustration: Emelie Stigwan, Lilla Kompisen Tryck: Katarina Tryck

Text & Layout: Linnéa Rosenberg & Lovisa Schiller Riksförbundet Attention 2014 Illustration: Emelie Stigwan, Lilla Kompisen Tryck: Katarina Tryck Vad ar ADHD? Elsa tycker att det ar som att ha myror i brallan och i huvudet. Robin tycker att det ar som en jattesnabb bergochdalbana. Att ha ADHD kan vara bade en styrka och en utmaning. Har hittar du

Läs mer

Funktionella miljöer -

Funktionella miljöer - Funktionella miljöer - Region Gävleborgs interiörer Region Gävleborgs lokaler och interiörer är ändamålsenliga, verksamhetsanpassade och trivsamma. För att stärka identitet och varumärke är det viktigt

Läs mer

Förväntansdokument, ordningsregler. Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9

Förväntansdokument, ordningsregler. Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9 Förväntansdokument, ordningsregler Till vårdnadshavare och elever på Västangårdskola åk 6-9 Skolans läroplan (Lgr 11) Skolans uppdrag Skolans uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att

Läs mer

STATLIGT RAMAVTAL MÖBLER & INREDNING. Avtal 96-73-2014:017. Kinnarps AB 556256-6736 SORTIMENT MATTING OMR A MÖBLER FÖR ARBETE & FÖRVARING

STATLIGT RAMAVTAL MÖBLER & INREDNING. Avtal 96-73-2014:017. Kinnarps AB 556256-6736 SORTIMENT MATTING OMR A MÖBLER FÖR ARBETE & FÖRVARING STATLIGT RAMAVTAL MÖBLER & INREDNING OMR A MÖBLER FÖR ARBETE & FÖRVARING Avtal 96-73-2014:017 Produktlista nr 1 Kinnarps AB 556256-6736 SORTIMENT MATTING 1 Träna på kontoret Stå upp och jobba - må bättre!

Läs mer

Välkommen till Arlövs västra rektorsområde

Välkommen till Arlövs västra rektorsområde Välkommen till Arlövs västra rektorsområde Vi hälsar dig välkommen som elev på Arlövs västra rektorsområde och hoppas att du kommer att trivas här. Det är viktigt att vi kan nå dina anhöriga, om något

Läs mer

Elevutvärdering 2015. Created at 10.03.2015 08:51

Elevutvärdering 2015. Created at 10.03.2015 08:51 Elevutvärdering 2015 Created at 10.03.2015 08:51 GRUNDUPPGIFTER (Kaikki) GRUNDUPPGIFTER (Kaikki) UNDERVISNING (Kaikki) 1. Undervisningen håller hög kvalitet. 2. Lärarna är professionella och kunniga. 3.

Läs mer

DESIGN YOUR STORY TELE2 HK KISTA RESPONS PÅ SOCIAL FÖRÄNDRING

DESIGN YOUR STORY TELE2 HK KISTA RESPONS PÅ SOCIAL FÖRÄNDRING DESIGN YOUR STORY TR TELE2 HK KISTA RESPONS PÅ SOCIAL FÖRÄNDRING RESPONS PÅ SOCIAL FÖRÄNDRING En arbetsplats som både fungerar optimalt, är kreativ och visar på företagets strategiska arbete stod på önskelistan

Läs mer

T R I V S E L R E G L E R P Å F R I S K O L A N K A R L A V A G N E N

T R I V S E L R E G L E R P Å F R I S K O L A N K A R L A V A G N E N T R I V S E L R E G L E R P Å F R I S K O L A N K A R L A V A G N E N Trivselreglerna är uppdelade i tre delar: UPPLÄGG 1. Först finns en presentation av reglerna och konsekvenser om de inte följs. 2.

Läs mer

Kupol. Bord Kupol. Kupolborden är testade och godkända enligt EN-1729.

Kupol. Bord Kupol. Kupolborden är testade och godkända enligt EN-1729. Kupol Bord Kupol Kupol-borden är stadiga och robusta. Eftersom benen inte placerats i hörnen ryms fler personer runt bordet. Det blir enklare och inte så slamrigt att skjuta in stolarna. Kupols utformning

Läs mer

Östbergaskolans arbetsplan för förskoleklass. Läsåret 2013/2014

Östbergaskolans arbetsplan för förskoleklass. Läsåret 2013/2014 Östbergaskolans arbetsplan för förskoleklass. Läsåret 2013/2014 Övergripande målsättning. En gemensam utgångspunkt för oss vid Östbergaskola är att se barnens behov utifrån ett helhetsperspektiv på barn

Läs mer

Vårt spiralsystem är bara smartare. Lagans sängar ger ditt sovrum attityd.

Vårt spiralsystem är bara smartare. Lagans sängar ger ditt sovrum attityd. Vårt spiralsystem är bara smartare. Lagans affärsidé är att göra allting lite enklare och lite smartare. Men när det gäller madrassens kärna, spiralsystemet, så gör vi ett undantag. Vi använder en avancerad

Läs mer

Impressivo Ger dig valmöjligheter

Impressivo Ger dig valmöjligheter Impressivo Ger dig valmöjligheter BUSCH-JAEGER ABBs installationsprodukter har en lösning för alla hem och offentliga byggnader. Urvalet utvidgas ständigt med nya produkter, för att bibehålla kompatibilitet

Läs mer

Care. Ergonomi i krävande miljöer.

Care. Ergonomi i krävande miljöer. Care. Ergonomi i krävande miljöer. Care-sortimentet består av sadelstolar och pallar lämpade för alla miljöer och branscher. Care 2016 www.officeline.se PRODUKTION & GRAFISK DESIGN Wolfgang, www.wolfgang.se

Läs mer

SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993

SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993 SOUND ABSORBERS Frapett creating good atmosphere since 1993 HANDLAR DET BARA OM LJUD? Givetvis skall en ljudabsorbent minimera ljudproblem, det vet vi. Men vi vet också att en genomtänkt inredning är så

Läs mer

Stenullen vi använder i våra produkter är ett naturligt. material som har samma ljudabsorption som snö.

Stenullen vi använder i våra produkter är ett naturligt. material som har samma ljudabsorption som snö. Katalog Tyst va? Det är snön som dämpar ljudet så effektivt. Stenullen vi använder i våra produkter är ett naturligt material som har samma ljudabsorption som snö. Virket kommer i huvudsak från svenska

Läs mer

Formulär: Inledande frågor

Formulär: Inledande frågor Formulär: Inledande frågor Födelsedatum: Kön: Skola/klass: Lärare/mentor: Antal elever i klassen: Hemspråk: Funktionsnedsättning/svårighet: Intervjuare: Be eleven berätta om sin skola. Välj ut vilka frågor

Läs mer

Lektionsaktivitet: Känna igen, hitta och beskriva

Lektionsaktivitet: Känna igen, hitta och beskriva Modul: Didaktiska perspektiv på matematikundervisningen 2 Del 3: Geometri och statistik Geometri Träningsskola och individuellt program Berit Bergius & Lena Trygg, NCM Om verkligheten ska bli begriplig

Läs mer

Varmt välkomna! Funktionskrav i upphandling

Varmt välkomna! Funktionskrav i upphandling Varmt välkomna! Funktionskrav i upphandling Tre perspektiv på funktionskrav Fredrik Kristiansson IKEA Vilka möjligheter finns med funktionskrav? Amelie Tornerhjelm Helsingborgs stad Amelie Tornerhjelm

Läs mer

SKAPA DITT EGET BORD

SKAPA DITT EGET BORD COMBINE 2 Combine Combine 3 COMBINE Att kombinera. Och välja fritt. Att hitta det soffbord som passar allra bäst. Både för rummet. Funktionen. Och uttrycket. Placerat med soffa, pall eller fåtölj. För

Läs mer

Reportage från veckokursen i cellminnesmålning på Himmelshöga Gård sommaren 2015

Reportage från veckokursen i cellminnesmålning på Himmelshöga Gård sommaren 2015 Reportage från veckokursen i cellminnesmålning på Himmelshöga Gård sommaren 2015 Här på Öland tillbringade 21 deltagare från olika delar av landet en hel vecka för att rena och hela sig själva med cellminnesmålning.

Läs mer

Personlig ergonomi OH-Serie

Personlig ergonomi OH-Serie Personlig ergonomi OH-Serie Olika kroppsmått. Stående arbete Kvinnan är 159 cm. Mannen är 199 cm. 95% av kvinnorna är längre än kvinnan på bilden. 95% männen är kortare än mannen på bilden. Hon har bordet

Läs mer

create winner NAMN: Cecila Stööp YRKE: Formgivare på AJ Produkter EGENPRODUKTION: Create TM

create winner NAMN: Cecila Stööp YRKE: Formgivare på AJ Produkter EGENPRODUKTION: Create TM Create är vår nya prisbelönta skåpserie. Med olika höjder, former, färg och dörrar som ger olika karaktär kan du skapa en förvaring med precis rätt känsla. Create behöver inte stå längs väggarna, man kan

Läs mer

Kvalitetsredovisning Skola/fritids

Kvalitetsredovisning Skola/fritids Kvalitetsredovisning Skola/fritids 2013-2014 Verksamheten som helhet Vår vision är att skapa en skola som vilar på demokratins grund och där verksamheten grundar sig på ett livslångt lärande. Kunskaper,

Läs mer

Fotkryss finns i olika utföranden: silver, svart eller i polerat aluminium. Hjul finns för både mjuka och hårda golv.

Fotkryss finns i olika utföranden: silver, svart eller i polerat aluminium. Hjul finns för både mjuka och hårda golv. RH Extend RH Extend är lika användarvänlig som ergonomisk och slitstark. Därför passar den perfekt för receptioner, utbildningsmiljöer och kontorsarbete. Eftersom RH Extend är enkel att ställa in och ställa

Läs mer

Reportage från veckokursen i cellminnesmålning på Himmelshöga Gård sommaren 2015

Reportage från veckokursen i cellminnesmålning på Himmelshöga Gård sommaren 2015 Reportage från veckokursen i cellminnesmålning på Himmelshöga Gård sommaren 2015 Här på Öland tillbringade 21 deltagare från olika delar av landet en hel vecka för att rena och hela sig själva med cellminnesmålning.

Läs mer

L A G E R U T F Ö R S Ä L J N I N G

L A G E R U T F Ö R S Ä L J N I N G L A G E R U T F Ö R S Ä L J N I N G NEDSATTA PRISER PÅ KVALITETSPRODUKTER FÖR SKOLMILJÖ TRÄDGÅRD OCH PLANTERING CAFÉ OCH RESTAURANG PELLO SKOLPALL Pello skolpall är en slittålig utomhuspall med polyuretansits

Läs mer

EN LITE SMARTARE SKOLA NYHET!

EN LITE SMARTARE SKOLA NYHET! EN LITE SMARTARE SKOLA NYHET! Behovsstyrd ventilation KLOSS SMART KLOSS heter vårt specialdesignade modulsystem för förskola och grundskola. Det är flexibelt och utbyggbart i ett eller två plan och kan

Läs mer

SUPPORT- & SADELSTOLAR ARBETSSTOLAR FÖR ALLA MILJÖER

SUPPORT- & SADELSTOLAR ARBETSSTOLAR FÖR ALLA MILJÖER SUPPORT- & SADELSTOLAR ARBETSSTOLAR FÖR ALLA MILJÖER Arbetsstolar för den medvetne Vår kollektion av sadel- och supportstolar vänder sig till dig som förstår vikten av att variera mellan att sitta och

Läs mer

Behov vid om- och tillbyggnad av restaurangen på Furulidskolan

Behov vid om- och tillbyggnad av restaurangen på Furulidskolan 215-11-9 Behov vid om- och tillbyggnad av restaurangen på Furulidskolan Dnr KS 215-651 Driftenheten har tillsammans med Furulidskolans rektor och arkitekt från bsv arkitekter fört diskussioner och utrett

Läs mer

Arbetsstolar för det aktiva kontoret.

Arbetsstolar för det aktiva kontoret. Arbetsstolar för det aktiva kontoret. Stolar baserade på individuella, verkliga behov. Arbetet har blivit en funktion, inte en fysisk plats. Allt fler kontorsmiljöer är uppbyggda efter principen att människor

Läs mer

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK

MÅNGA TILLTALANDE UTTRYCK MONROE 2 Monroe Monroe 3 MONROE Med Monroe har varje kurva en mening. Varje linje ett syfte. Formgiven av Idesign och namngiven efter en klassisk skönhet. En vacker stol som är enkel att tycka om. Med

Läs mer

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och... Monstret #cool - Hörde du ljudet Mario nej nu kommer det igen, sa Lunde. - Sluta larva dig. Kom nu så går vi till idrotten, sa

Läs mer

Varje elev till nästa nivå

Varje elev till nästa nivå Varje elev till nästa nivå JENSEN grundskola i centrala Västerås Vi på JENSEN grundskola sätter eleven främst. Det innebär att vi gör mer än förväntat för varje elevs utveckling och studieresultat. Förutom

Läs mer

FLEXIBEL OCH ENKEL ATT ANVÄNDA

FLEXIBEL OCH ENKEL ATT ANVÄNDA RH Activ FLEXIBEL OCH ENKEL ATT ANVÄNDA Om du letar efter en standardstol som kan anpassas för olika personer samt olika miljöer, är RH Activ det naturliga valet. RH Activ är bekväm, ergonomisk och enkel

Läs mer

KREATIV OCH LJUDABSORBERANDE

KREATIV OCH LJUDABSORBERANDE PRIM 2 Prim Prim 3 PRIM Prim är ett musikintervall mellan två toner där Prim är den första rena tonen. Ordet kommer från latinets primus som betyder första. Vår Prim är en kreativ rumsavdelare som har

Läs mer

play by the book PLAYBOOK

play by the book PLAYBOOK play by the book PLAYBOOK PLAYBOOK Vi har en aktivitetsbaserad arbetsplats. Det innebär att vi fritt väljer arbetsplats utifrån den arbetsuppgift, aktivitet eller sinnesstämning som vi har för dagen. Det

Läs mer

BODAR &VAGNAR TILLFÄLLIGA LOKALER

BODAR &VAGNAR TILLFÄLLIGA LOKALER BODAR &VAGNAR TILLFÄLLIGA LOKALER TILLFÄLLIGA LOKALER BODAR FÖR FLEXIBLA BEHOV EFTERSOM DU BEHÖVER GÅ IN IBLAND Behöver du temporärt tak över huvudet? Kanske tillfälliga kontor under en byggperiod? Eller

Läs mer

EFG WORKSTATIONS EFG ACTIVE EFG TAB EFG ADD

EFG WORKSTATIONS EFG ACTIVE EFG TAB EFG ADD EFG WORKSTATIONS EFG ACTIVE EFG TAB e w r e h t e Tog ake it matter m Kopplingen mellan en varierande arbetsställning och en hälsosam arbetsmiljö har aldrig varit tydligare och det traditionella arbetssättet

Läs mer

Min dag med Agneta Hägg den kulturälskande läraren med gröna fingrar

Min dag med Agneta Hägg den kulturälskande läraren med gröna fingrar Min dag med Agneta Hägg den kulturälskande läraren med gröna fingrar Agneta Hägg är 57 år och jobbar som mellanstadielärare i klass 5B i Norsjö. Hennes föräldrar är från Norsjö men hon växte upp i Vännäs.

Läs mer

scandinavian sense Nyheter 2018

scandinavian sense Nyheter 2018 scandinavian sense Nyheter 08 Med årets nyheter vill vi presentera möbler som gör det enkelt att skapa flexibla och praktiska men framför allt behagliga miljöer. Här finns det gott om plats för att mötas,

Läs mer

Kupol. Bord Kupol. Kupolborden är testade och godkända enligt EN-1729.

Kupol. Bord Kupol. Kupolborden är testade och godkända enligt EN-1729. Kupol Bord Kupol Kupol-borden är stadiga och robusta. Eftersom benen inte placerats i hörnen ryms fler personer runt bordet. Det blir enklare och inte så slamrigt att skjuta in stolarna. Kupols utformning

Läs mer

Serie[f] city. 2 Serie[f] city

Serie[f] city. 2 Serie[f] city Serie[f] city 2 Serie[f] city Serie[f] city Serie[f] city bord har klassiska fyrkantsben, väldesignade skivor och en personlig karaktär. Vi har tänkt utanför ramen och placerat den smalaste delen av benet

Läs mer

ValsätraskolansTankesmedja 20151112

ValsätraskolansTankesmedja 20151112 ValsätraskolansTankesmedja 20151112 Syfte: Att elever, föräldrar och personal ska få tänka fritt framåt kring några av skolans utvecklingsområden Här är sammanställningen av Tankesmedjan. Under varje rubrik

Läs mer

Oscarssons. i småland

Oscarssons. i småland Oscarssons Möbel design & Tillverkning i småland 1 2 Besök vår webb! www.oscarssonsmobel.se Genuint & äkta Vi har valt att inte tumma på den kvalitet som svensk tillverkning ger. Vi använder ek som fått

Läs mer

Den enkla guiden till ert nya kontor

Den enkla guiden till ert nya kontor Den enkla guiden till ert nya kontor Följande punkter har tagits fram för att hjälpa dig när du byter kontor eller gör förändringar på ditt kontor. När det gäller att möblera en arbetsmiljö har de flesta

Läs mer

Care. Ergonomi i krävande miljöer.

Care. Ergonomi i krävande miljöer. Care. Ergonomi i krävande miljöer. Care-sortimentet består av sadelstolar och pallar lämpade för alla miljöer och branscher. Care 2017 www.officeline.se PRODUKTION & GRAFISK DESIGN Wolfgang, www.wolfgang.se

Läs mer

Montessorifriskolans fritidshem

Montessorifriskolans fritidshem Montessorifriskolans fritidshem Fritids är en pedagogisk gruppverksamhet för skolbarn i årskurs F- 6. Fritids uppgift är att erbjuda barnen en meningsfull, stimulerande och utvecklande fritid. Verksamheten

Läs mer

SKAPANDE KOMBINATIONER

SKAPANDE KOMBINATIONER TRIXAGON 2 Esencia Trixagon 3 TRIXAGON I naturen hittar du den sexkantiga hexagonen hos snöflingor, i bivaxkakor och på sköldpaddans skal. Det är naturens mest yteffektiva form som går att kombinera och

Läs mer

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014

Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 Välkommen till Löddesnässkolan Förskoleklass 2013/2014 2015/2016 Välkommen till Område Löddesnäs Förskoleklass Område Löddesnäs består av förskola, förskoleklass, skola årskurs 1-6 och fritidshem. Alla

Läs mer

NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING

NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING 2 Next office ABW Next office ABW 3 NEXT OFFICE ACTIVITY BASED WORKING I vår version av den aktivitetsbaserade arbetsmiljön, Next Office ABW, erbjuder vi ett helhetsgrepp

Läs mer

CHECKLISTA LJUDGUIDE FÖR FÖRSKOLAN

CHECKLISTA LJUDGUIDE FÖR FÖRSKOLAN CHECKLISTA LJUDGUIDE FÖR FÖRSKOLAN VÄGLEDNING TILL CHECKLISTAN I de situationer där pedagogen eller barnet önskar en tystare ljudmiljö eller en ljudmiljö som inte stör pågående verksamhet behövs en åtgärd.

Läs mer

världsnyhet första dimmer i världen som även dimrar vissa ej dimbara LED- och lågenergilampor BLI LJUSETS HERRE

världsnyhet första dimmer i världen som även dimrar vissa ej dimbara LED- och lågenergilampor BLI LJUSETS HERRE världsnyhet första dimmer i världen som även dimrar vissa ej dimbara LED- och lågenergilampor BLI LJUSETS HERRE DIMRING AV LÅGENERGILAMPOR ÄR DYRT - ELLER INTE MÖJLIGT. Vid tiden för traditionella lampor

Läs mer

Vi jobbar tillsammans. Ledar- och medarbetarpolicy

Vi jobbar tillsammans. Ledar- och medarbetarpolicy Vi jobbar tillsammans Ledar- och medarbetarpolicy Respekt, utveckling och professionalism Sunne kommuns värdegrund är respekt, utveckling och professionalism. Värdegrunden visar tydligt vad vi tillsammans

Läs mer

Det kostar pengar att skapa en bra ljudmiljö i skolan. Vad är en bra ljudmiljö värd för elever, lärare och samhället? 2014-12-01

Det kostar pengar att skapa en bra ljudmiljö i skolan. Vad är en bra ljudmiljö värd för elever, lärare och samhället? 2014-12-01 Det kostar pengar att skapa en bra ljudmiljö i skolan. Vad är en bra ljudmiljö värd för elever, lärare och samhället? 2014-12-01 1 Innehåll sid 2 Kostnad och värde. Skolverkets läroplan Lgr 11. sid 3-9

Läs mer

Pedagogisk Verksamhetsidé

Pedagogisk Verksamhetsidé 20180531 Pedagogisk Verksamhetsidé för nya Vikstaskolan (Fritidshem, förskoleklass och grundskola) KIL1000, v1.1, 2014-01-31 En trygg och utvecklande mötesplats där alla elever lyckas! Vår verksamhetsidé

Läs mer

Gymnastik och kul på loven. Föräldrar- Barn gymnastik. Barr och Bom. Sport och Spark. Födelsedagskalas. Karate. Lek och Lär

Gymnastik och kul på loven. Föräldrar- Barn gymnastik. Barr och Bom. Sport och Spark. Födelsedagskalas. Karate. Lek och Lär Föräldrar- Barn gymnastik Lek och Lär Barr och Bom Sport och Spark Karate Gymnastik och kul på loven Födelsedagskalas Ta tillvara varje steg i utvecklingen. En av livets största gåvor är självförtroende

Läs mer

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet Rätt temperatur inomhus Skapa det perfekta arbetsklimatet Maximera arbetsklimatet Minimera energikostnaden Öka komforten Maximera arbetsklimatet Öka komforten Minimera energikostnaden 21 Just 21 grader

Läs mer

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96

Compactus Office. Constructor Sverige AB. Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Constructor Sverige AB Huvudkantor Anders Personsgatan 12 416 64 Göteborg Tel: 031-771 96 00 Fax: 031-771 96 96 Regionkontor Solna Torg 19 171 45 Solna Tel: 08-470 03 30 Fax: 08-83 40 06 Compactus Office

Läs mer

Alla ska vi dö Men man ska inte behöva svälta ihjäl!

Alla ska vi dö Men man ska inte behöva svälta ihjäl! Alla ska vi dö Men man ska inte behöva svälta ihjäl! Anders Rhodin Gävle 2015-04-29 kommun 2 Gävle 2015-04-29 kommun 3 Gävle kommun 2015-04-29 5 Varför är maten betydelsefull? Fysiologiskt kroppsligt

Läs mer

Svankstödet ställs in med en pump som luftfyller kudden i svanken som ger extra stöd.

Svankstödet ställs in med en pump som luftfyller kudden i svanken som ger extra stöd. RH Logic RH Logic är en serie stolar för den som sitter mycket i arbetet. Därför är den helt och hållet designad utifrån 2PP, vår filosofi om vikten av rörelse i sittandet för att orka med dagar med långa

Läs mer

RATIO HYLLSYSTEM. Ismaning Bibliotek, Tyskland

RATIO HYLLSYSTEM. Ismaning Bibliotek, Tyskland RATIO HYLLSYSTEM Ismaning Bibliotek, Tyskland RATIO HYLLSYSTEM Funktionell, flexibel och estetisk Detta hyllsystem illustrerar verkligen betydelsen i begreppet flexibilitet. Dess moduluppbyggda konstruktion

Läs mer

Valhallaskolan i Oskarshamn åk 6-åk 9: Pionjär med Drömmen om det goda på högstadiet

Valhallaskolan i Oskarshamn åk 6-åk 9: Pionjär med Drömmen om det goda på högstadiet Valhallaskolan i Oskarshamn åk 6-åk 9: Pionjär med Drömmen om det goda på högstadiet av Kerstin Adolfsson, Annette Andersson, Mariann Henriksen och Roger Nilsson I vårt arbetslag fick vi våren 2006 kontakt

Läs mer

En skola med språket i centrum Specialskola i Stockholm och Umeå för elever med grav språkstörning

En skola med språket i centrum Specialskola i Stockholm och Umeå för elever med grav språkstörning En skola med språket i centrum Specialskola i Stockholm och Umeå för elever med grav språkstörning EN SKOLA MED SPRÅKET I CENTRUM 1 2 EN SKOLA MED SPRÅKET I CENTRUM Hällsboskolan en skola med språket i

Läs mer

Socialarbetarna MÅSTE ha ett enskilt samtal med vaije barn utan deras föräldrar, oavsett ålder, som kommer in till socialtjänsten.

Socialarbetarna MÅSTE ha ett enskilt samtal med vaije barn utan deras föräldrar, oavsett ålder, som kommer in till socialtjänsten. Inledning Maskrosbarn är en ideell förening som arbetar med att förbättra uppväxtvillkoren för ungdomar som lever med föräldrar som missbrukar eller föräldrar som är psykiskt sjuka. Syftet med rapporten

Läs mer

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster.

med nya ögon Vi har alltid fokuserat på att utmana mönster. 2012 NY HET ER Se ditt kök med nya ögon Utmana dig själv. Utmana dina föreställningar. Låt dig inspireras på nytt. Hos HTH är vi experter på att se kök i helt nya perspektiv och att ge dig inspirerande

Läs mer

GRUNDVERKSAMHET - Östertull Montessoriförskola

GRUNDVERKSAMHET - Östertull Montessoriförskola GRUNDVERKSAMHET - Östertull Montessoriförskola Östertull Montessoriförskola är Lunds första och enda kommunala montessoriförskola. Förskolan öppnades augusti 2002. Förskolan är auktoriserad. Det betyder

Läs mer

Det som kan ställa till problem är om vi delar upp vårt agerande och vår känsla på samma sätt.

Det som kan ställa till problem är om vi delar upp vårt agerande och vår känsla på samma sätt. Att Leva som du lär Många upplever att de har en obalans i sina liv, denna obalans kan komma av att de delar upp sitt liv även känslomässigt. Att dela upp sitt liv på olika sätt behöver vi ofta göra, vi

Läs mer