Klutmarks samfällighetsförening (närvarade ca 10 minuter)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Klutmarks samfällighetsförening (närvarade ca 10 minuter)"

Transkript

1 Minnesanteckningar Mötets syfte/typ Medborgardialog Ny vattenförsörjning för Skeå centralort med omkringliggande samhällen Mötesdatum Tid Plats Samhällsbyggnad, Skeppargatan 16, Skellefteå Protokollförare Anna Andersson Närvarande Namn Efternamn Representerar Erland Johansson Skeå kommun, Samhällsbyggnad Stefan Johansson Skeå kommun, Samhällsbyggnad Anna Andersson Skeå kommun, Samhällsbyggnad Helena Jonsson Skeå kommun, Samhällsbyggnad Susanne Pettersson Skeå kommun, Samhällsbyggnad Jonas Stenberg NCC Ulf Möller NCC Ulf Furberg Medle Byamän Andreas Furberg Medle Byamän Johannes Ståhl Medle Byaförening Gunnar Turesson Medle Hembygdsförening Kristin Ekelund Klutmarks byaförening Sara Jacobsson Klutmarks byaförening Pär Åhdén Klutmarks samfällighetsförening (närvarade ca 10 minuter) Kristina Edström-Åhden Klutmarks vattenförening Rune Fahlgren Myckle samfällighetsförening Marlene Josefsson Egen företagare Klutmark Syfte med mötet Att kommunen träffar representanter från byarna som påverkas av vattenuttaget och ledningsdragningen (Selsforsen, Medle, Klutmark, Myckle). Medborgardialogen är den första i ordningen under 2016 (under 2014 och 2015 hölls två möten vardera år). Medborgardialogerna är till för att kommunen ska få informera om vad som hänt och ska hända i projektet, informera om tagna beslut, samt ge möjlighet för föreningsrepresentanterna att föra fram synpunkter och frågeställningar. Agenda Agenda 1. Inledning och presentation av alla 2. Grov tidplan 3. Geoteknisk undersökning 4. Informationsspridning 5. Besiktingsgrupp 6. Avslutning Bilagor 1. Deltagarförteckning 2. Presentationsmaterial i sin helhet som användes under kvällen Notering: I dessa mötesanteckningar används ofta vi. Med det menas Skellefteå kommun, Samhällsbyggnad, Vatten och avfallsavdelningen. 1(4)

2 Inledning Stefan Johansson inledde med att hälsa alla välkomna. Ola Burström, ordförande i tekniska nämnden, brukar hålla i dessa möten. Han hade dock förhinder vilket gjorde att Stefan Johansson höll i mötet istället. Stefan berättade att kommunen kontinuerligt bjudit in till dessa medborgardialoger sedan Nu är det snart dags att börja bygga och då tycker vi att andra informationskanaler och möten tar över. Till exempel möten med berörda angående vattenskyddsområde, Klutmark verksamhetsområde spillvatten och dricksvatten, ortsanalys Klutmark. Kommunen har provat i annat projekt att fortsätta även under byggnationsfasen med att hålla möten med representanter. Det fungerade inte bra då det inte blir tydligt vem som är avsändare av informationen som representanterna sprider vidare samt att representanterna inte accepterades av många de skulle representera. Dialogernas upphörande diskuterades med mötesdeltagarna och man kom fram till att det var naturligt att möten i denna form upphör. Om boende, fastighetsägare, företagare vill träffa kommunen så kan man höra av sig till kundtjänst eller till Susanne Pettersson, kontaktuppgifter finns sist i detta dokument. Det går också att någon ordnar ett möte och bjuder in kommunen så kommer vi. Det bästa är då om vi i förväg får veta vad det är man vill veta eller vill diskutera så kan vi förbereda oss och mötet blir så bra som möjligt. Tidplan produktion Jonas Stenberg och Ulf Möller presenterade en karta där det framgick var NCC kommer att anlägga vattenförsörjningssystemet under olika tidsperioder, se bilaga 2, sid 3. Några mötesdeltagare hade synpunkter på när man ska anlägga överföringsledningarna och det diskuterades lösningar som kan ge en effektiv produktion och samtidigt minimera tiden då fastighetsägarna inte kan nyttja marken för jordbruk. Geoteknisk undersökning Klutmark Anna Andersson berättade om den geotekniska undersökningen som planeras i Klutmark, se bilaga 3 sid 4. För att kunna ta fram förslag på var ledningarna för kommunalt dricksvatten och spillvatten bör läggas behöver en geoteknisk undersökning utföras. En geoteknisk undersökning är till för att fastställa grundvattennivå, djup till berg och vilka jordarter marken består av. Informationsspridning Anna Andersson förklarade hur information i närtid ska spridas, se bilaga 3 sid 5. Besiktningsgrupp Erland Johansson presenterade kommunens förslag om en besiktningsgrupp, som i sådana fall får till uppgift att dokumentera skicket på tex vägarna. Se bilaga 2 sida 6. Frågestund, främst om vattenskyddsområde En av mötesdeltagarna tog upp att man vill ha ett möte med kommunen där de som bor i föreslagna primära zonen får vara med. Många har frågor om vad det kommer att kosta på grund av begränsningar i skyddsföreskrifterna som hör till vattenskyddsområdet. Stefan Johansson svarade att man kan höra av sig så kommer vi till ett möte som ni ordnar. 2(4)

3 En annan mötesdeltagare tycker det har brustit med information om deras brunnar eftersom tid att ge synpunkter på förslag vattenskyddsområde snart är slut. Helena Jonsson svarade då att man kan göra det enkelt. Skicka in dina synpunkter, bara nedskrivna som du tänker, det behöver inte vara formellt. Sedan har ni möjlighet ge synpunkter när länsstyrelsen formellt frågar sakägare. Det alla behöver vara medvetna om är att när Länsstyrelsen beslutar om skyddsområdet så kan de göra ändringar i kommunens förslag. En mötesdeltagare sa att Klutmarksborna farit illa av att inte veta vad det kommer att kosta för dem att ansluta sig till kommunalt vatten och avlopp. En av mötesdeltagarna ville träffa kommunen för att diskutera förslaget vattenskyddsområde så att vissa föreskrifter kan justeras. Helena Jonsson svarade att det inte är en förhandling om skyddsföreskrifterna. Kommunen kan inte sänka kraven för att folka ska bli nöjda. Kommunen behöver ha en rimlig nivå för att skydda vattnet. Men skicka in era synpunker så kommer vi att återkoppla med svar. En annan mötesdeltagare tog upp att denne har hört av sig många gånger till kommunen men inte fått svar. Anna Andersson bad om ursäkt och förklarade att hon borde ringt och sagt att svar skulle dröja. Det ska vi bli bättre på. En mötesdeltagare undrade vad man kan få ersättning och vilka kostnader man ska stå för själv då det gäller begränsningarna i skyddsföreskrifterna. Helena Jonsson svarade att det kan vi inte riktigt svara på än. I det fallet är det nog bättre att vi träffas i mindre grupper och pratar om vissa specifika frågor. En av mötesdeltagarna framhöll att det är viktigt att skyddsföreskrifterna är rimliga, de ska fungera både som skydd för vattnet och att folk ska kunna bo och verka i området. Helena Jonsson svarade att det är det vi strävar efter. Stefan Johansson summerade frågestunden: Dialog på plats vid behov och när ni hör av er. Kan tex handla om verksamhetsområde, ersättning på grund av begränsningar i vattenskyddsområdets skyddsföreskrifter. Kommunen är VA-huvudman och behöver värna om råvattnet, det vatten som ska renas till dricksvatten. Vår målsättning är att skyddsföreskrifterna ska ge tillräckligt skydd för råvattnet eftersom det ska försörja nuvarande och kommande generationer i kommunen med dricksvatten. Samtidigt ska medborgare kunna bo och verka i området. Helena förklarade att det är tekniska nämnden som beslutar hur förslaget om vattenskyddsområdet ska vara. Det förslaget skickas sedan till Länsstyrelsen. Länsstyrelsen kommer i sin tur att be sakägare komma in med synpunkter, efter det beslutar de. Vi vill påminna om: *Hemsidan för projektet uppdateras när det finns något nytt att tillföra. Sökvägen dit är På hemsidan kan man även anmäla om man vill få en epostavisering när 3(4)

4 något uppdateras på hemsidan *Susanne Pettersson (SP), utredare på vatten och avfallsavdelningen, är den person ni främst ska vända er till om man har frågor. Hennes kontaktuppgifter är: tfn Avslutning Stefan Johansson tackade alla som kommit på mötet. 4(4)

5

6 Ny vattenförsörjning Medborgardialog

7 AGENDA Inledning Tidplan produktion Geoteknisk undersökning Informationsspridning Besiktningsgrupp Avslutning

8 Översiktlig tidplan Selsforsen - vattenverk April-17 - Sept-17 Vattenverk Aug-16-Aug-18 Bjurån - VV Nov-16 - Juli-17 Bolidenvägen Bjurån Nov-17- Juni-18 Klintforsån - Bolidenvägen Mars 17- Juni-17 Sj Dalen - Klintforsån Juni-17 - Nov-17 E4 - Sj Dalen Aug-16 - Feb- 17 Råvattenintag April-17- Nov-17 Sj Dalen Jvg Feb-18- Juni-18 Klutmark - vattenverk Aug-17 - Feb-18 E intern JVG-Nordanå Sept-16-Feb-17

9 Geoteknisk undersökning Klutmark Informationsbrev har skickats ut Undersökning främst i vägområde, kant Trafikverket tycker det är ok att undersökning görs på genomfartsvägen Övriga vägar söker vi ok av samfälligheten

10 INFORMATIONSSPRIDNING Hur ska de som behöver information få den? Hemsidan- allmänt om projektet och det som berör flera. Möjlighet anmäla epostavisering Informationsbrev- om status på brunnar i Klutmark, juli 2016 Informationsmöte- om verksamhetsområde Klutmark, troligen september 2016 Informationsbrev- om nyttjande av ledningsrätt, områdesvis inför att produktion börjar där Vår målsättning är att informera för att projektet ska gå smidigt och det ska bli en effektiv produktion. Berörda ska få information för att kunna anpassa sig till konsekvensen av projektet och, i de fall det är rimligt, få tycka till.

11 BESIKTNINGSGRUPP? Hur gör vi för att uppnå en återställning till ett rimligt ursprungligt skick så att det blir rättvist mellan markägare? Förslag Vi ordnar en besiktningsgrupp bestående av: Extern besiktningsman som representant för Projektet Extern besiktningsman som representant för Markägare Representant för Kommun Representant för NCC Representant för aktuell by

12 BESIKTNINGSGRUPP? Förbesiktningar och dokumentation av nuläge görs under hösten 2016 Intrång ersätts via lantmäteriets värderingman Funderingar Accepterar alla markägare en lösning med extern besiktningsman? Vad ska vi besikta: Vägar, Åkermark, Skogsmark?

13 Tack för idag!

Skeå kommun, tekniska kontoret Skeå kommun, kommunledningskontoret. Medle Hembygdsförening. Klutmarks samfällighetsförening

Skeå kommun, tekniska kontoret Skeå kommun, kommunledningskontoret. Medle Hembygdsförening. Klutmarks samfällighetsförening Protokoll Mötets syfte/typ Medborgardialog Ny vattenförsörjning för Skeå centralort med omkringliggande samhällen Mötesdatum 2014-12-02 Tid 17.15 Plats Tekniska kontoret, Skeppargatan 16, 931 85 Skellefteå

Läs mer

Skellefteå kommun, samhällsbyggnad Skellefteå kommun, samhällsbyggnad. NCC Myckle Byamän Myckle Byamän Myckle Byamän

Skellefteå kommun, samhällsbyggnad Skellefteå kommun, samhällsbyggnad. NCC Myckle Byamän Myckle Byamän Myckle Byamän Minnesanteckningar Mötets syfte/typ Medborgardialog Ny vattenförsörjning för Skeå centralort med omkringliggande samhällen Mötesdatum 2015-12-02 Tid 17.15 Plats Samhällsbyggnad, Skeppargatan 16, 931 85

Läs mer

Protokoll. Klutmarks samfällighetsförening. Mats Marklund Tommi Lundberg. Myckle samfällighetsförening. Myckle byaförening.

Protokoll. Klutmarks samfällighetsförening. Mats Marklund Tommi Lundberg. Myckle samfällighetsförening. Myckle byaförening. Protokoll Mötets syfte/typ Medborgardialog Ny vattenförsörjning för Skeå centralort & omkringliggande samhällen Mötesdatum 2014-01-15 Tid 17.15-19.15 Plats Tekniska kontoret, Skeppargatan 16, 931 85 Skellefteå

Läs mer

Skeå kommun, kommunledningskontoret. Medle Hembygdsförening. Klutmarks samfällighetsförening. Myckle samfällighetsförening. Myckle byaförening LRF

Skeå kommun, kommunledningskontoret. Medle Hembygdsförening. Klutmarks samfällighetsförening. Myckle samfällighetsförening. Myckle byaförening LRF Protokoll Mötets syfte/typ Medborgardialog Ny vattenförsörjning för Skeå centralort med omkringliggande samhällen Mötesdatum 2014-06-18 Tid 17.15-19.30 Plats Tekniska kontoret, Skeppargatan 16, 931 85

Läs mer

Skellefteå Resultat inventering av enskilda avlopp och vattenbrunnar samt inbjudan till informationsmöte

Skellefteå Resultat inventering av enskilda avlopp och vattenbrunnar samt inbjudan till informationsmöte Informationsbrev Vatten- och avfallsavdelningen Skellefteå 2016-07-05 Resultat inventering av enskilda avlopp och vattenbrunnar samt inbjudan till informationsmöte Om det är något begrepp du inte förstår,

Läs mer

VA Klutmark. Informationsmöte Detta bildspel är en summering av vad som visades och sades under mötet.

VA Klutmark. Informationsmöte Detta bildspel är en summering av vad som visades och sades under mötet. VA Klutmark Informationsmöte 20180604 Detta bildspel är en summering av vad som visades och sades under mötet. Agenda VA Klutmark Introduktion Om produktionen Hur dricksvatten- och spillvattensystemet

Läs mer

Skeå kommun, tekniska nämnden

Skeå kommun, tekniska nämnden Mötesanteckningar Mötets syfte/typ Informationsmöte om förslag verksamhetsområde Klutmark Mötesdatum 2016-09-21 Tid 18-21 Plats Nordanåteatern, Skellefteå Protokollförare Anna Andersson Närvarande Namn

Läs mer

Informationsmöte vattenskyddsområde Skellefteås nya vattenförsörjning, särskilt Medle

Informationsmöte vattenskyddsområde Skellefteås nya vattenförsörjning, särskilt Medle MÖTESANTECKNINGAR Samhällsbyggnad Informationsmöte vattenskyddsområde Skellefteås nya vattenförsörjning, särskilt Medle Plats: 2016-05-18 Anderstorps skola, Skellefteå, Skellefteå kommun. Medverkande:

Läs mer

Information till dig som fastighetsägare om geoteknisk undersökning

Information till dig som fastighetsägare om geoteknisk undersökning Informationsbrev 2016-06-01 Information till dig som fastighetsägare om geoteknisk undersökning Skellefteå kommun planerar att bygga en ny vattenförsörjning för en stor del av kommunens invånare. Ett av

Läs mer

UPPDRAGSNUMMER

UPPDRAGSNUMMER UPPDRAGSNAMN Malexander vattenskyddsområde FÖRFATTARE Malin Rosander UPPDRAGSNUMMER DATUM 10247642 2017-09-18 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Här presenteras en redogörelse för de samråd med allmänheten, miljökontoret

Läs mer

Projekt presentation. Osebacken.

Projekt presentation. Osebacken. Projekt presentation Osebacken Peter Dosé Linda Jonsson Projektledare Abonnentingenjör Mikael Svensson Chef projekt/utredning Lars Björk Projektör Agenda Historia Lag och taxa Betalning Vattenprover Projektering

Läs mer

Bräckes vattenskyddsområde

Bräckes vattenskyddsområde Bräckes vattenskyddsområde Information och samråd om upprättande av vattenskyddsområde. Bräcke kommun arbetar med att revidera vattenskyddsområdena för de kommunala dricksvattentäkterna. Nu har turen kommit

Läs mer

Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig!

Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig! Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig! Varför träffas vi idag? Vi berättar om status i projektet, den tekniska vattenutredningen och varför utbyggnad av vatten och avlopp blir förskjuten

Läs mer

Välkomna. Informationsmöte om VA utbyggnad i Djupvik & Lofta

Välkomna. Informationsmöte om VA utbyggnad i Djupvik & Lofta Välkomna Informationsmöte om VA utbyggnad i Djupvik & Lofta 2013 07 04 Agenda Välkomna Presentation Samhällsbyggnadsförvaltningen informerar Borgholm Energi informerar Frågestund Kaffe och bulle / Mingel

Läs mer

Information om VA-utbyggnad på Nötön/Renön

Information om VA-utbyggnad på Nötön/Renön Information om VA-utbyggnad på Nötön/Renön 2017-09-13 Agenda Bakgrund Avgifter Ersättning onyttigblivna anläggningar Preliminär ledningssträckning Projektering Information Tidplan Kontakt Bakgrund Riktlinjer

Läs mer

Kolåsens vattenskyddsområde

Kolåsens vattenskyddsområde Kolåsens vattenskyddsområde Information och samråd om upprättande av vattenskyddsområde Sedan sommaren 2012 arbetar Åre kommun med att upprätta samt revidera vattenskyddsområden för de kommunala dricksvattentäkterna.

Läs mer

Mörsils vattenskyddsområde

Mörsils vattenskyddsområde Mörsils vattenskyddsområde Information om upprättande och revidering av vattenskyddsområde Sedan sommaren 2012 arbetar Åre kommun med att upprätta samt revidera vattenskyddsområden för de kommunala dricksvattentäkterna.

Läs mer

Vanliga frågor RÖREVIKEN. Allmänna begrepp. Allmänna frågor

Vanliga frågor RÖREVIKEN. Allmänna begrepp. Allmänna frågor SAMHÄLLSBYGGNADS- FÖRVALTNINGEN Tekniska avdelningen 21 juni 2010 Vanliga frågor RÖREVIKEN Vi har sammanställt ett antal frågeställningar som berörd allmänhet tidigare haft vid liknande projekt. Har ni

Läs mer

Informationsmöte vattenskyddsområde Skellefteås nya vattenförsörjning, särskilt Klutmark

Informationsmöte vattenskyddsområde Skellefteås nya vattenförsörjning, särskilt Klutmark MÖTESANTECKNINGAR Samhällsbyggnad Informationsmöte vattenskyddsområde Skellefteås nya vattenförsörjning, särskilt Klutmark Plats: 2016-05-19 Anderstorps skola, Skellefteå, Skellefteå kommun. Medverkande:

Läs mer

Bakgrund. En ny vattentäkt behövs för att säkerställa vattenförsörjningen för Sälen by samt Lindvallen, Sälfjällstorget och Högfjället.

Bakgrund. En ny vattentäkt behövs för att säkerställa vattenförsörjningen för Sälen by samt Lindvallen, Sälfjällstorget och Högfjället. Bakgrund En ny vattentäkt behövs för att säkerställa vattenförsörjningen för Sälen by samt Lindvallen, Sälfjällstorget och Högfjället. Vattenbehovet är ca 85 l/s under högsäsong (medeldygnsförbrukning).

Läs mer

Information om VA-utbyggnad på Renön/Nötön.

Information om VA-utbyggnad på Renön/Nötön. Information om VA-utbyggnad på Renön/Nötön Agenda Bakgrund För dig som är innanför verksamhetsområdet Avgifter För dig som är utanför verksamhetsområdet Teknik Tidplan Information Kontakt Bakgrund Riktlinjer

Läs mer

Skyddsområden för grundvattentäkter

Skyddsområden för grundvattentäkter Skyddsområden för grundvattentäkter Dricksvatten av god kvalitet vill alla ha Förbättrat skydd för våra grundvattentäkter En av våra viktigaste naturresurser är tillgången till vatten för vår vattenförsörjning.

Läs mer

Arbetet med Stångåns vattenskyddsområde. Rebecka Helmers, projektledare

Arbetet med Stångåns vattenskyddsområde. Rebecka Helmers, projektledare Arbetet med Stångåns vattenskyddsområde Rebecka Helmers, projektledare Agenda Bakgrund Linköpings vattenförsörjning Från projektstart till beslut Områdets avgränsning Riskbedömning Skyddsföreskrifter Samråd

Läs mer

Erfarenheter från Stångåns nyinrättade vattenskyddsområde. Rebecka Helmers, projektledare

Erfarenheter från Stångåns nyinrättade vattenskyddsområde. Rebecka Helmers, projektledare Erfarenheter från Stångåns nyinrättade vattenskyddsområde Rebecka Helmers, projektledare Agenda Bakgrund Linköpings vattenförsörjning Processen från beslut till ansökan Val av utformning Riskbedömning

Läs mer

Infomöte nr 2 - Minnesanteckningar

Infomöte nr 2 - Minnesanteckningar Datum Protokollnr Sida 2017-04-05 1 av 4 Projekt/Ärende Svarskär/Lisselbo VA-utbyggnad Infomöte nr 2 - Minnesanteckningar Projekt/Ärende Sammanträdesdatum Svartskär/Lisselbo VA-utbyggnad 2017-03-30 Närvarande

Läs mer

Hedgårdarna. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Hedgårdarna. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Hedgårdarna Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

Möte angående utbyggnad av allmänt vatten och avlopp i Björklunden

Möte angående utbyggnad av allmänt vatten och avlopp i Björklunden KALLELSE Sidan 1 av 1 Falu Energi & Vatten Therese Carlsson Västermalmsvägen 12 Box 213 791 25 Falun Tel 023-77 46 63 E-post therese.carlsson@fev.se Datum 2016-08-31 Er referens/adressat Beteckning/Version

Läs mer

Projektpresentation Forshälla-Strand Södra

Projektpresentation Forshälla-Strand Södra Projektpresentation Forshälla-Strand Södra Vår organisation Erik Holmgren Projektledare Västvatten Katarina Bjelke Abonnenthandläggare Västvatten Christian Skogstad LTA-ansvarig Västvatten Camilla Svensson

Läs mer

VÄLKOMNA. Informationsmöte VA-utbyggnad av Älvsåker-Kyrkotorp. Etapp 4. Mikael Fellman. Projektledare

VÄLKOMNA. Informationsmöte VA-utbyggnad av Älvsåker-Kyrkotorp. Etapp 4. Mikael Fellman. Projektledare VÄLKOMNA Informationsmöte 2019-02-06 VA-utbyggnad av Älvsåker-Kyrkotorp Etapp 4 Mikael Fellman Projektledare Presentation Maria Luciasson, VA-planering, anslutning och taxa Carolina Daniel, VA-planering,

Läs mer

VA-utbyggnad Hägnen

VA-utbyggnad Hägnen VA-utbyggnad Hägnen 2018-10-25 Medverkande Skanska Anton Lundström, produktionschef Johannes Gustafsson, projektchef Marks kommun Karin Ahlgren, projektledare Per Mårtensson, byggledare Agenda Inledning

Läs mer

Varmt välkomna! Presentation av första utkast VA plan Dialog utifrån dina synpunkter och frågor rörande planen. Fika!

Varmt välkomna! Presentation av första utkast VA plan Dialog utifrån dina synpunkter och frågor rörande planen. Fika! Varmt välkomna! 18.00 18.45 Presentation av första utkast VA plan 18.45 20.00 Dialog utifrån dina synpunkter och frågor rörande planen. Fika! Syfte med mötet Dialog kring tjänstemannagruppens diskussionsunderlag

Läs mer

Stora Källviken. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Stora Källviken. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Stora Källviken Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING...

Läs mer

VA-utbyggnad Öresjö

VA-utbyggnad Öresjö VA-utbyggnad Öresjö 2018-06-19 Informationsmöte - Agenda Presentation Övergripande om projektet Tidplan Eget arbete LTA-pumpar Bensträckare Anslutning till kommunalt VA varför, vem, hur, vad kostar det?

Läs mer

Enviksbyn. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Enviksbyn. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Enviksbyn Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

Länsbodarna. Utbyggnad av allmänt avlopp

Länsbodarna. Utbyggnad av allmänt avlopp Länsbodarna Utbyggnad av allmänt avlopp Bakgrund Länsbodarna är ett område som konstaterats ha behov av verksamhetsområde för avlopp. Stora delar av området har täta jordlager och nära till berg som leder

Läs mer

Politiskt Styrgruppsmöte Projekt VÄG Vattenproduktion i Älvkarleby och Gävle. Välkomna! Samverkan Lokala lösningar 0-alternativet

Politiskt Styrgruppsmöte Projekt VÄG Vattenproduktion i Älvkarleby och Gävle. Välkomna! Samverkan Lokala lösningar 0-alternativet Politiskt Styrgruppsmöte 2016-03-23 Projekt VÄG Vattenproduktion i Älvkarleby och Gävle Välkomna! Samverkan Lokala lösningar 0-alternativet Agenda 1. Uppdraget, mål och syfte samt genomförande 2. Status

Läs mer

Samrådsredogörelse

Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse 2009-2014 - Åtgärdande av vandringshinderför fisk i nedre del av Storbäcken Projekt: Samrådsredogörelse 2009-2014: Åtgärdande av vandringshinder för fisk i nedre del av Storbäcken. Ort

Läs mer

VA-utbyggnad Bonared

VA-utbyggnad Bonared VA-utbyggnad Bonared 2019-01-22 Informationsmöte - Agenda Presentation Övergripande om projektet Tidplan Anslutning till kommunalt VA varför, vem, hur, vad kostar det? LTA-pumpar Bensträckare tid för egna

Läs mer

Projekt presentation. Västerby.

Projekt presentation. Västerby. Projekt presentation Västerby Lars Ålander Linda Jonsson Projektledare Abonnentingenjör Jesper Pedersen Byggledare (LTA) Andreas Björk Projektör Agenda Historia Lag och taxa Betalning Vattenprover Dagvatten

Läs mer

Medborgarmöte Förslag till policy och plan för vatten och avlopp, Svedala kommun

Medborgarmöte Förslag till policy och plan för vatten och avlopp, Svedala kommun 2013-06-11 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte Förslag till policy och plan för vatten och avlopp, Svedala kommun Plats och tid: Naverlönnsalen, Kommunhuset, Svedala kl.19:00-21:30 Närvarande: Åhörare: 100-talet

Läs mer

Information om förslag till vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter för Östra Listerlandets vattentäkter, Sölvesborgs kommun

Information om förslag till vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter för Östra Listerlandets vattentäkter, Sölvesborgs kommun Information om förslag till vattenskyddsområde och skyddsföreskrifter för Östra Listerlandets vattentäkter, Sölvesborgs kommun Sölvesborg Energi ansvarar för kommunens allmänna vattenanläggningar, till

Läs mer

Vanliga frågor för Röreviken m.fl.

Vanliga frågor för Röreviken m.fl. SAMHÄLLSBYGGNADS- FÖRVALTNINGEN TEKNISKA 22 augusti 2011 Vanliga frågor för Röreviken m.fl. Vi har sammanställt ett antal frågeställningar som berörd allmänhet tidigare haft vid liknande projekt. Allmänna

Läs mer

Vatten och avlopp på landsbygden

Vatten och avlopp på landsbygden Vatten och avlopp på landsbygden Innehåll Kontakta oss 2 Vatten- och avloppspolicy 3 Inledning 4 Om allmänt vatten och avlopp 4 Utbyggnad av allmänt VA på landsbygden 5 Områden som inte omfattas av utbyggnadsplanen

Läs mer

Presentation av deltagare

Presentation av deltagare 2018-04-10 Presentation av deltagare Agenda VA-projektet Entreprenaden - Häv & Gräv i Östergötland AB Anslutningsfrågor VA Fiberutbyggnad - NoVA bredband Frågestund, allmän Anläggningstaxan samt frågestund

Läs mer

Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig!

Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig! Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig! Varför träffas vi idag? Kommunalt vatten och avlopp kommer att byggas ut i Hamrångefjärden Informationsmöte 9 maj 2015 Kort presentation av Gästrike

Läs mer

VA-policy fo r Falkenberg och Varberg kommun

VA-policy fo r Falkenberg och Varberg kommun VA-policy fo r Falkenberg och Varberg kommun FAVRAB respektive Varberg Vatten AB är huvudmän för den allmänna vaanläggningen i respektive kommun i egenskap av anläggningens ägare. Kommunfullmäktige fattar

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSMÖTE OM VA-UTBYGGNAD I ÖJA

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSMÖTE OM VA-UTBYGGNAD I ÖJA 1 www.ystad.se VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSMÖTE OM VA-UTBYGGNAD I ÖJA Lars Mellberg, VA-ingenjör, Ystads kommun Christina Molin, VA-chef,Ystads kommun Tony Gunnemar, VA-ingenjör, Ystads kommun Helene Jeppsson,

Läs mer

Hajom-Hjorttorp

Hajom-Hjorttorp Hajom-Hjorttorp 2019-06-04 Medverkande Marks kommun Karin Ahlgren, projektledare Skanska Robert Oskarsson Johannes Gustafsson Markförhandlare Karl-Johan Svanvik, Tibvik Informationsmöte - Agenda Övergripande

Läs mer

Välkommen till informationsmöte om förslag till vatten- och avloppsplan. Varsågod att hämta fika innan du sätter dig!

Välkommen till informationsmöte om förslag till vatten- och avloppsplan. Varsågod att hämta fika innan du sätter dig! Välkommen till informationsmöte om förslag till vatten- och avloppsplan Varsågod att hämta fika innan du sätter dig! Varför träffas vi idag? Förslag till vatten- och avloppsplan (VAplan) för Sandvikens

Läs mer

Fördjupad utredning: Vatten Älvkarleby Gävle (VÄG)

Fördjupad utredning: Vatten Älvkarleby Gävle (VÄG) Fördjupad utredning: Vatten Älvkarleby Gävle (VÄG) Genom en gemensam vattenproduktion i Gävle och Älvkarleby kommun skapas en långsiktigt hållbar vattenförsörjning som gagnar VA-kollektivet såväl som kommunernas

Läs mer

Välkomna till informationsmöte. Detaljplan för Område A (Eols udde)

Välkomna till informationsmöte. Detaljplan för Område A (Eols udde) Välkomna till informationsmöte Detaljplan för Område A (Eols udde) Dagordning Vi presenterar oss Området Bakgrund och syfte Planprocessen Genomförande VA-försörjning Tidplan Information ca 40 min Frågor

Läs mer

Ny vattenförsörjning. Information om förslag till vattenskyddsområde

Ny vattenförsörjning. Information om förslag till vattenskyddsområde Ny vattenförsörjning Information om förslag till vattenskyddsområde AGENDA Inledning Varför vi gör vattenskyddsområde och arbetsgång Utbredning skyddszoner Skyddsföreskrifter Planerat verksamhetsområde

Läs mer

Möte ang. utbyggnad av allmänt vatten och avlopp i Överbacka

Möte ang. utbyggnad av allmänt vatten och avlopp i Överbacka KALLELSE Sidan 1 av 1 Falu Energi & Vatten Datum Beteckning/Version 2014-04-03 FEV14/0054 Vår referens Vatten Handläggare, besöksadress Therese Carlsson Västermalmsvägen 12 791 77 Falun 023-77 46 63 therese.carlsson@fev.se

Läs mer

VA-utbyggnad Sjödal

VA-utbyggnad Sjödal VA-utbyggnad Sjödal 2017-10-23 Informationsmöte - Agenda Presentation Övergripande om projektet Tidplan Eget arbete LTA-pumpar Kaffepaus Anslutning till kommunalt VA varför, vem, hur, vad kostar det? Medverkande

Läs mer

Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L

Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L 218 Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L 2016 713 Miljö och byggnadsnämndens beslut Miljö och byggnadsnämnden beslutar

Läs mer

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem

Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem MINNESANTECKNINGAR 1 (4) 2017-10-04 Fredrik Lager Byastämma för Viby, Rinkaby och Horna i Viby församlingshem 2017-10-04 Närvarande: Politiker: Anders Tell, Katarina Honoré och Niclas Nilsson Tjänstemän:

Läs mer

Anslut samfälligheten till kommunalt VA

Anslut samfälligheten till kommunalt VA Anslut samfälligheten till kommunalt VA En vägledning - tre alternativ Detta är en vägledning för fastigheter på landsbygden som vill ansluta till kommunalt vatten- och/eller avlopp. Generellt sett finns

Läs mer

Utbyggnad av kommunala vatten- och avloppsledningar i Skebobruk. Informationsmöte

Utbyggnad av kommunala vatten- och avloppsledningar i Skebobruk. Informationsmöte Utbyggnad av kommunala vatten- och avloppsledningar i Skebobruk Informationsmöte 2018-11-27 Vilka är vi? Karoline Neumann, projektledare Jeanette Granholm, VA-handläggare Claes Gewalli, byggledare Hans

Läs mer

Återrapportering från Nyköping kommun av 2012 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram

Återrapportering från Nyköping kommun av 2012 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram 1 Återrapportering från Nyköping kommun av 2012 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram Kommunens svar syns i turkos färg. Åtgärd 32 32. Kommunerna behöver, inom sin tillsyn av verksamheter

Läs mer

Välkommen Nya ledningar i Råbacka

Välkommen Nya ledningar i Råbacka Gävle 20170220 Välkommen Nya ledningar i Råbacka Varför träffas vi idag? Vi berättar i projektet med att byta VA-ledningar i Råbacka Vi svarar på dina frågor Bengt Falk, VA-ingenjör & Jessica Zetterholm,

Läs mer

Informationsmöte om VA-utbyggnad till Löderups Strandbad

Informationsmöte om VA-utbyggnad till Löderups Strandbad www.ystad.se 1 Informationsmöte om VA-utbyggnad till Löderups Strandbad 2020-2025 Löderups Strandbad den 12 augusti 2017 Christina Molin, VA-chef, Ystads kommun www.ystad.se Information om: Vattenplan

Läs mer

Nyheter och Information om arbetet med nytt verksamhetsområdet på Hemlunda Vitsand

Nyheter och Information om arbetet med nytt verksamhetsområdet på Hemlunda Vitsand Nyheter och Information om arbetet med nytt verksamhetsområdet på Hemlunda Vitsand Piteå 2015-08-25 Här nedan följer ett arkiv med information om de nyheter som tidigare legat uppe på hemsidan berörande

Läs mer

Lars Ålander Linda Jonsson Christian Skogstad Camilla Svensson Robin Eriksson

Lars Ålander Linda Jonsson Christian Skogstad Camilla Svensson Robin Eriksson Lars Ålander Linda Jonsson Christian Skogstad Camilla Svensson Robin Eriksson Projektledare Abonnentingenjör Byggledare (LTA) Byggledare Projektchef Agenda Historia Lag och Taxa Vattenprover Betalning

Läs mer

Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig!

Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig! Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig! Vilka är vi? Cane Svekanski Gästrike Vatten Projektledare Varför träffas vi idag? Kommunalt vatten och avlopp kommer att byggas ut i Rörberg Informationsmöte

Läs mer

Gemensamhetsanläggningar för Vatten, Avlopp och Bredband i Sönnerbergen (SVAB) Informationsmöte 2015-10-01

Gemensamhetsanläggningar för Vatten, Avlopp och Bredband i Sönnerbergen (SVAB) Informationsmöte 2015-10-01 Gemensamhetsanläggningar för Vatten, Avlopp och Bredband i Sönnerbergen (SVAB) Informationsmöte 2015-10-01 Agenda Avgränsning Bakgrund och historik Presentation av föreslagen lösning Presentation av Statistikläget

Läs mer

Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig!

Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig! Välkommen! Varsågod att hämta fika innan du sätter dig! Vilka är vi? Varför träffas vi idag? Kommunalt vatten och avlopp kommer att byggas ut i Forsby Informationsmöte 22 september 2015 Kort presentation

Läs mer

Samråd om skyddsområde för de kommunala vattentäkterna i Linderöd

Samråd om skyddsområde för de kommunala vattentäkterna i Linderöd Samråd om skyddsområde för de kommunala vattentäkterna i Linderöd MINNESANTECKNINGAR Församlingshemmet i Linderöd den 16 juni 2010. Medverkande från kommunen: Sten Hermansson, ordförande TN Ulrika Tollgren,

Läs mer

OBS! Texten är en sammanställning av det som sas och därför ibland inte i kronologisk ordning.

OBS! Texten är en sammanställning av det som sas och därför ibland inte i kronologisk ordning. Protokoll OBS! Texten är en sammanställning av det som sas och därför ibland inte i kronologisk ordning. Sörbo VA-försörjning Informationsmöte Datum 2013-11-19 kl 18:00 Plats: Vad bystuga Närvarande Kontaktlista

Läs mer

3.3 Övergripande rambeskrivning Vattenförsörjningssystem

3.3 Övergripande rambeskrivning Vattenförsörjningssystem Vattenförsörjningssystem Ny vattenförsörjning för Skellefteå centralort med omkringliggande samhällen Skellefteå kommun 2012-11-08 3.3 Övergripande rambeskrivning Vattenförsörjningssystem Ny vattenförsörjning

Läs mer

Dagordning för mötet

Dagordning för mötet Dagordning för mötet 1. Inledning 2. Information om ansvar för VA i Nor 3. Svar på inskickade frågor 4. Frågestund 5. Mötet avslutas Samhällsutvecklingsnämnden har beslutat att delegera till samhällsutvecklingsnämndens

Läs mer

Norra Skuru informationsmöte kl 18 ca 20.30 2015-08-25

Norra Skuru informationsmöte kl 18 ca 20.30 2015-08-25 Norra Skuru informationsmöte kl 18 ca 20.30 2015-08-25 Agenda Presentation av oss och kontaktuppgifter Bakgrund JMs organisation, tidplan och arbetets bedrivande Besiktning inför sprängning Bygglov och

Läs mer

Bergsgården. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Bergsgården. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Bergsgården Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

Svartskär/Lisselbo. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Svartskär/Lisselbo. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Svartskär/Lisselbo Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING...

Läs mer

Anslutning till det kommunala VA-nätet

Anslutning till det kommunala VA-nätet Informationsblad Samhällsbyggnad, Vatten och avfall Skellefteå 2018-10-12 Anslutning till det kommunala VA-nätet Denna information riktar sig till dig i Klutmark vars fastighet under våren, sommaren och

Läs mer

Information vid villaägareföreningens årsmöte

Information vid villaägareföreningens årsmöte DATUM: 2016-04-06 Information vid villaägareföreningens årsmöte 2017-09-03 Plats: Tråsättraskolans matsal Verksamhetsområdet för vatten och avlopp Malmskogen/Kvarnen. Vid informationsmöte för föreningens

Läs mer

Vattenskyddsområde för Svensbyfjärden Populärversion

Vattenskyddsområde för Svensbyfjärden Populärversion Vattenskyddsområde för Svensbyfjärden Populärversion 2017-01-12 Bakgrund Vattnet är vårt viktigaste livsmedel och tillgången och kvaliteten på vatten för vattenförsörjning är en av våra mest betydelsefulla

Läs mer

Protokoll extra föreningsstämma

Protokoll extra föreningsstämma Baronvägens Samfällighetsförening 2014-02-21 Protokoll extra föreningsstämma Tid: onsdagen den 19 februari 2014 kl. 19.00 Plats: Friluftsfrämjandets lokal, Vässingsövägen Närvarande; 16 medlemmar representerande

Läs mer

Björklunden. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Björklunden. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Björklunden Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

Byggstart för kommunalt vatten och avlopp

Byggstart för kommunalt vatten och avlopp 1 (6) INFORMATIONSBREV 2014-02-14 Information till fastighetsägare i Bergshamra by Etapp 1 Byggstart för kommunalt vatten och avlopp Hej! Nu påbörjar vi byggnationen av vatten och avlopp i ditt område.

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE 24 januari Överföringsledningen (ÖFL) Ljungby Bollstad. Gång och cykelväg Hovdinge Mjälen Tannåker

INFORMATIONSMÖTE 24 januari Överföringsledningen (ÖFL) Ljungby Bollstad. Gång och cykelväg Hovdinge Mjälen Tannåker INFORMATIONSMÖTE 24 januari 2019 Överföringsledningen (ÖFL) Ljungby Bollstad samt Gång och cykelväg Hovdinge Mjälen Tannåker VA-taxa för Ljungby kommun 2019 Avgifter tas ut för: V : Vattenförsörjning (dricksvatten)

Läs mer

Att inrätta ett vattenskyddsområde information till sakägare

Att inrätta ett vattenskyddsområde information till sakägare Att inrätta ett vattenskyddsområde information till sakägare Flödesschema över processen 1 2 Sökande kontaktar Länsstyrelsen för inrättande av vattenskyddsområde. Samråd äger rum mellan Länsstyrelsen,

Läs mer

Gemensamhetsanläggningar för VA Workshop 8:e nov

Gemensamhetsanläggningar för VA Workshop 8:e nov Gemensamhetsanläggningar för VA Workshop 8:e nov Bakgrund HaV-projekt 2015 - Lantmäteriets vattennätverk - Knivsta kommun, Roslagsvatten, Eskilstuna kommun, Norrköpings kommun, Västvatten - Utbildningsdag

Läs mer

Uppdaterad Info om Sjölanda omvandlingsområde

Uppdaterad Info om Sjölanda omvandlingsområde Uppdaterad 20170531 Info om Sjölanda omvandlingsområde Sjölanda omvandlingsområde Vad och varför? Sjölanda är klassat som ett av de högst prioriterade områdena för en VAutbyggnad i Trollhättans kommun.

Läs mer

Återrapportering från Upplands Väsby kommun av 2013 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram

Återrapportering från Upplands Väsby kommun av 2013 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram återrapportering 2013 1 (5) Återrapportering från Upplands Väsby kommun av 2013 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram Kommunens svar syns i turkos färg. Avsnitt 1 - Generella frågor A)

Läs mer

Samråd på Folkets hus 18: Väg 174, nya gångoch cykelvägar vid Hunnebostrand och Bovallstrand

Samråd på Folkets hus 18: Väg 174, nya gångoch cykelvägar vid Hunnebostrand och Bovallstrand Samråd på Folkets hus 18:00 2015-03-24 Väg 174, nya gångoch cykelvägar vid Hunnebostrand och Bovallstrand Välkomna till samrådsmöte angående nya gång- och cykelvägar utmed väg 174 på delarna Bovallstrand

Läs mer

Sektionschef produktion vatten, avlopp & biogas Katarina Bergsten samt cirka 80 kommuninvånare. Informatör

Sektionschef produktion vatten, avlopp & biogas Katarina Bergsten samt cirka 80 kommuninvånare. Informatör 2014-05-08 Protokoll Mötets syfte/typ Informationsmöte Ny vattenförsörjning för Skeå centralort & omkringliggande samhällen Mötesdatum 2014-04-09 Tid 18.00 Plats Nordanåteatern, Skellefteå Möteshållare

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSMÖTE OM VA-UTBYGGNAD I BJÄRESJÖ HUNNESTAD MED OMNEJD

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSMÖTE OM VA-UTBYGGNAD I BJÄRESJÖ HUNNESTAD MED OMNEJD 1 www.ystad.se VÄLKOMMEN TILL INFORMATIONSMÖTE OM VA-UTBYGGNAD I BJÄRESJÖ HUNNESTAD MED OMNEJD Lars Mellberg, Projektledare, Ystads kommun Christina Molin, VA-chef,Ystads kommun Johnny Andersson, Byggledare,

Läs mer

Ett vattenskyddsområde skydd för människors dricksvatten

Ett vattenskyddsområde skydd för människors dricksvatten 2018-06-20 Ett vattenskyddsområde skydd för 700 000 människors dricksvatten Fler än 700 000 människor är beroende av det dricksvatten som kommer från vattentäkterna i Göta älv och i Vänersborgsviken. Kommunerna

Läs mer

Samrådsredogörelse för samråd med sakägare gällande tillstånd till vattenbortledning ur Hällingsjö grundvattentäkt i Härryda kommun

Samrådsredogörelse för samråd med sakägare gällande tillstånd till vattenbortledning ur Hällingsjö grundvattentäkt i Härryda kommun pm04s 2010-12-15 PM UPPDRAG Hällingsjö ny vattentäkt - Tillstånd UPPDRAGSNUMMER 1311203600 UPPDRAGSLEDARE Anders Blom UPPRÄTTAD AV Emelie Arnoldsson GRANSKAD AV Anders Blom DATUM 2012-08-16 Samrådsredogörelse

Läs mer

Samråd i Hällaryds kommunalhus 18:30 2014-08-25. Väg 620, ny gångoch cykelväg från E22, trafikplats Karlshamn Öst till Hällaryd

Samråd i Hällaryds kommunalhus 18:30 2014-08-25. Väg 620, ny gångoch cykelväg från E22, trafikplats Karlshamn Öst till Hällaryd Samråd i Hällaryds kommunalhus 18:30 Väg 620, ny gångoch cykelväg från E22, trafikplats Karlshamn Öst till Hällaryd Välkomna till samrådsmöte angående Väg 620, ny gång- och cykelväg från E22, trafikplats

Läs mer

Frågor och svar vid möte i Östernäs 2010-10-24

Frågor och svar vid möte i Östernäs 2010-10-24 Frågor och svar vid möte i Östernäs 2010-10-24 K = Kommunen S = Samfälligheten E = Entreprenör 1. Varför bygger Norrtälje kommun ut ledningsnätet i Räfsnäs men inte i Östernäs? K svarar: Området mellan

Läs mer

Sätila Överföringsledningar Sätila - Hyssna

Sätila Överföringsledningar Sätila - Hyssna Sätila 2019-01-29 Överföringsledningar Sätila - Hyssna Agenda Inledning Överföringsledningsprojektet Ledningssträcka Hyssna Sätila Gång- och cykelväg Entreprenadarbeten Medverkande Marks kommun

Läs mer

Sammanfattning av frågor Kommunernas återrapportering av 2012 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram

Sammanfattning av frågor Kommunernas återrapportering av 2012 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram webbenkäten Sammanfattning av frågor Kommunernas återrapportering av 2012 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram Åtgärd 32 32. Kommunerna behöver, inom sin tillsyn av verksamheter och

Läs mer

Ansökan om revidering av Stavsnäs vattenskyddsområden, gränsdragning och skyddsföreskrifter.

Ansökan om revidering av Stavsnäs vattenskyddsområden, gränsdragning och skyddsföreskrifter. 2015-04-21 Handläggare Anna Sandahl Sanna Mäkinen Samhällsbyggnadsavdelningen 212TN/15 Tekniska nämnden Ansökan om revidering av Stavsnäs vattenskyddsområden, gränsdragning och skyddsföreskrifter. Förslag

Läs mer

Undersökning gällande kommuners vattenskyddsområden/bestämmelser. Genomförd mars 2013

Undersökning gällande kommuners vattenskyddsområden/bestämmelser. Genomförd mars 2013 Undersökning gällande kommuners vattenskyddsområden/bestämmelser. Genomförd mars 2013 Om Exquiro bildades 1998. Vi erbjuder ett brett spektrum av statistiska tjänster, bland annat olika typer av marknads-

Läs mer

RAPPORT. Tekniskt underlag G GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND SWECO ENVIRONMENT AB VATTENRESURSER INFORMATIONSHANDLING REVIDERAD

RAPPORT. Tekniskt underlag G GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND SWECO ENVIRONMENT AB VATTENRESURSER INFORMATIONSHANDLING REVIDERAD RAPPORT GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND Tekniskt underlag G REVIDERAD 2019-02-15 SWECO ENVIRONMENT AB VATTENRESURSER UPPDRAGSNUMMER 1311579 Sweco repo001.docx 2015-10-05 FÖ RÖRD Fler än 700 000 personer

Läs mer

Anslutning till det kommunala VA-nätet

Anslutning till det kommunala VA-nätet Informationsblad Samhällsbyggnad, Vatten och avfall Skellefteå 2018-10-12 Anslutning till det kommunala VA-nätet Denna information riktar sig till dig i Klutmark vars fastighet under våren, sommaren och

Läs mer

VA-policy för Bengtsfors kommun

VA-policy för Bengtsfors kommun Kommunledningskontoret Sara Larsson, 0531-526014 sara.larsson@bengtsfors.se POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 2011.726 340 155/15 1(6) VA-policy för Bengtsfors kommun s:\va-plan bengtsfors\steg 3, va-policy\va-policy

Läs mer

Återrapportering från Vaxholm kommun av 2012 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram

Återrapportering från Vaxholm kommun av 2012 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram 1 Återrapportering från Vaxholm kommun av 2012 års genomförande av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram Kommunens svar syns i turkos färg. Åtgärd 32 32. Kommunerna behöver, inom sin tillsyn av verksamheter

Läs mer

Detta dokument är ett utdrag ur det tematiska tillägget till översiktsplanen. Planen i sin helhet finns på: VATTEN OCH AVLOPP

Detta dokument är ett utdrag ur det tematiska tillägget till översiktsplanen. Planen i sin helhet finns på:  VATTEN OCH AVLOPP KS 2015/0385 Detta dokument är ett utdrag ur det tematiska tillägget till översiktsplanen. Planen i sin helhet finns på: www.kalmar.se/vaplan VATTEN OCH AVLOPP Tematiskt tillägg till översiktsplanen Antagen

Läs mer