INTENTIONSAVTAL GRUNDANDET AV KPK THH AB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INTENTIONSAVTAL GRUNDANDET AV KPK THH AB"

Transkript

1 INTENTIONSAVTAL gällande GRUNDANDET AV KPK THH AB

2 DETTA INTENTIONSAVTAL har ingåtts 201. PARTER (1) [part 1] (2) [part 2] (3) [part 3] (4) [part 4], (5) [part 5], samt BAKGRUND sådana kommuner, samkommuner, Kommunförbundet r.f. samt kommunkoncernernas övriga självständiga juridiska enheter såsom kommunägda bolag, vilka är upphandlande enheter i enlighet med lagen om offentlig upphandling, och vilka har anslutit sig till detta intentionsavtal genom att underteckna ett i punkt avsett anslutningsavtal. Tillsammans Parterna och enskilt Parten. (A) (B) (C) (D) Parterna har för avsikt att grunda ett aktiebolag som går under arbetsnamnet KPK THH Ab (KPK THH) (Arrangemanget). KPK THH kommer, likt ett oberoende företag, att vara ett på ett nationellt plan fungerande bolag vars verksamhetsidé baserar sig på följande synpunkter: Utgångspunkten för grundandet av KPK THH är kommunernas behov att effektivera sin verksamhet och förenhetliga verksamhetsmetoderna för skötseln av sin ekonomi- och personalverksamhet. KPK THH är avsett att vara ett av kommunaktörerna ägt aktiebolag som fungerar på ett nationellt plan och som till sina kunder producerar ekonomi- och personalförvaltningstjänster, inklusive högklassig och aktuell information till stöd för beslutsfattandet. KPK THH:s potentiella kunder utgörs av alla kommuner och samkommuner oberoende av hur deras ekonomi- och personalverksamhet sköts för tillfället. Parterna har försetts med KPK THH:s affärsverksamhetsplan version 2.0. Parterna är medvetna om att affärsverksamhetsplanen är preliminär och att den utvecklas samt att den kommer att godkännas i en av Parterna godkänd form och på ett av Parterna godkänt sätt i samband med Grundandet eller därefter. Parterna har beslutit att ingå detta intentionsavtal (Intentionsavtal) om att genomföra Arrangemanget. 1 INTENTIONSAVTALETS STATUS 1.1 Intentionsavtalet anger Parternas uppriktiga avsikt att förverkliga Arrangemanget, men skapar inga skyldigheter för Parterna att verkställa det. 2 (10)

3 1.2 Intentionsavtalets rättsligt bindande verkan är delad på så sätt att de i punkt 2 (Processen) antecknade omständigheterna inte på ett bindande sätt förpliktar Parterna medan de i punkt 3 (Övrigt) överenskomna omständigheterna binder Parterna. 2 PROCESSEN 2.1 Centrala åtgärder För att genomföra Arrangemanget skall Parterna: (a) (b) (c) tillsammans förhandla om KPK THH:s bolagsordnings slutliga form utgående från förslaget i bilaga 2.1.1(a). Ifall att det inte i den slutliga bolagsordningen går att inkludera någon viss sak på grund av bestämmelser i aktiebolagslagen (624/2006) eller myndigheters ställningstagande, eller på grund av att Parterna inte vill inkludera saken till följd av dess konfidentiella karaktär, gör Parterna ett delägaravtal gällande saken med Bolagets alla aktieägare, som Parterna undertecknar i samband med Grundandet; var för sig utgående från det av arbetsgruppen för kommunernas servicecenterprojekt utarbetade serviceramavtalet förhandla om ett ramavtal, i vilket Parterna och KPK THH avtalar om de tjänster som Parterna i inledningsfasen kommer att köpa av KPK THH; vid behov var för sig förhandla om ett köpebrev utgående från en särskild av arbetsgruppen för kommunernas servicecenterprojekt utarbetad köpebrevsmodell, genom vilket KPK THH kan införskaffa verksamhet som avtalas separat med Parterna (det slutliga upphandlingsbeslutet gör KPK THH:s styrelse på företagsekonomiska grunder efter grundandet av bolaget) Parternas har som målsättning att grunda KPK THH (inkl. teckning och betalning av aktier), underteckna serviceramavtalen samt övriga behövliga handlingar (Grundandet) senast Intentionsavtalet upphävs inte av att Grundandet uppskjuts, (med förbehåll för vad som avses i punkt 3.2.2) utan Parterna försöker i detta fall förverkliga Grundandet snarast möjligt efter ovan nämnda datum Efter att ha blivit delägare i KPK THH tecknar varje kommun i enlighet med bifogade bolagsordning en aktie per kommuninvånare (med kommunens invånarantal avses invånarantalet enligt befolkningsdatalagens (507/1993) befolkningsdatasystem vid det årsskifte som föregår anslutningsåret). Andra eventuella delägare i enlighet med bolagsordningen tecknar var för sig en aktie. Aktiernas teckningspris bestäms enligt teckningstidpunkten på följande sätt: (i) en (1,00) euro per aktie fram till ; (ii) (iii) tre (3,00) euro per aktie fram till ; varefter sex (6,00) euro per aktie eller ett lägre teckningspris som bolagsordningen beslutit om med 2/3 majoritet. För tydlighetens skull konstateras att bolagsstämman eller styrelsen kan besluta om betalningstiden för teckningsprisen på så sätt att de beaktar exempelvis tidtabellerna för godkännande av kommunernas budgeter. 3 (10)

4 2.1.4 Bolagets verksamhet är därutöver till en början avsedd att finansieras (förmodligen åtminstone delvis) med kapitallån på villkor för eget kapital från utomstående finansiärer till ett belopp av ca euro. Om finansiärerna så förutsätter ställer varje Part borgen för ovan nämnda förpliktelser eller så genomförs något motsvarande arrangemang. För borgen betalas en marknadsenlig borgensprovision. Borgensansvaret är sekundärt i förhållande till bolagets ansvar och varje kommun ansvar för det garanterade beloppet endast till en del som står i proportion till deras aktieinnehav. I bolagsordningen kommer det att förutsättas att Parter som kommer med senare blir parter i borgens- eller motsvarande arrangemang, varvid borgensansvaret för de vid det tillfället redan ställda borgensförbindelserna minskar i motsvarande grad En förutsättning för Grundandet är att en sådan mängd Parter blir delägare i KPK THH, vars gemensamma invånarantal representerar minst fem (5) procent av statens befolkning (med kommunens invånarantal avses invånarantalet enligt befolkningsdatalagens (507/1993) befolkningsdatasystem vid det årsskifte som föregår anslutningsåret) samt att finansieringen av KPK THH ordnats. 2.2 Arrangemangets struktur Parterna är medvetna om att Arrangemangets juridiska struktur kan ändras då förhandlingarna framskrider på så sätt att KPK THH kommer att bli en del av en koncern till vilken även hör KPK ICT Ab som grundats vid samma tidpunkt Ifall Arrangemangets struktur ändras, återspeglar sig ändringarna också i bolagsordningen. Strukturen ändras dock inte så att den skulle påverka det finansieringsbelopp som krävs av Parterna beträffande KPK THH. 2.3 Kommunernas interna beslutsfattande Varje Part förbinder sig att ombesörja att Arrangemanget behandlas och godkänns i ett vederbörande beslutsförfarande i god tid före Grundandet. 2.4 Nya Parter Efter att intentionsavtalet undertecknats kan nya kommuner, samkommuner, Kommunförbundet r.f. samt kommunkoncernernas övriga självständiga juridiska enheter såsom kommunägda bolag, vilka är upphandlande enheter i enlighet med lagen om offentlig upphandling, ansluta sig till Intentionsavtalet genom att underteckna ett anslutningsavtal förenligt med bilaga ÖVRIGT 3.1 Ändringar Intentionsavtalet kan ändras eller kompletteras endast skriftligen. En Part kan inte åberopa en påstådd muntlig eller konkludent ändring eller komplettering av Intentionsavtalet. 3.2 Ikraftträdande Intentionsavtalet träder ikraft för de Parter som undertecknat Intentionsavtalet när en sådan mängd Parter undertecknat Intentionsavtalet, vars gemensamma invånarantal representerar minst fem (5) procent av statens befolkning (med kommunens invånarantal avses invånarantalet enligt befolkningsdatalagens 4 (10)

5 (507/1993) befolkningsdatasystem vid det årsskifte som föregår anslutningsåret) Intentionsavtalet upphör automatiskt vid den tidigare av följande tidpunkter: (i) då de åtgärder som hänför sig till Grundandet till alla delar slutförts eller (ii) , ifall Grundandet inte ägt rum innan dess. 3.3 Kostnader Varje Part svarar för sina egna kostnader som hänför sig till Arrangemangets förberedelser oberoende av om Arrangemanget förverkligas eller ej. 3.4 Tvistlösning Tvister gällande Intentionsavtalet skall slutligt avgöras i skiljeförfarande enligt reglerna för Centralhandelskammarens skiljedomsinstitut. Skiljeförfarandet hålls i Helsingfors. 4 UNDERSKRIFTER Försändelse av ett fax eller en pdf-kopia av det undertecknade Intentionsavtalet motsvarar försändelse av originalet. 5 (10)

6 BILAGA 2.1.1(A) BOLAGSORDNING [KPK THH] AB:S BOLAGSORDNING 1 Bolagets namn 2 Bolagets hemort 3 Bolagets verksamhetsområde 4 Räkenskapsperiod Bolagets namn är [KPK THH] Ab, [på engelska [KPK THH] Ltd.] Bolagets hemort är [Helsingfors]. 5 Delägarskap i bolaget och delägande 6 Aktiernas teckningspris Föremålet för bolagets verksamhet är att producera och utveckla ekonomi- och personalförvaltningstjänster. Bolaget fungerar som en i lagen om offentlig upphandling ( / 348) avsedd enhet anknuten till dess ägare och som inköpscentral. Bolagets syfte är inte att generera vinst för dess delägare i form av dividend. Bolaget bör klara av dess förpliktelser till följd av dess finansieringsavtal samt för verksamheten tillräckliga investeringar. Bolaget kan köpa, sälja och förvalta fast egendom samt handla med värdepapper. Bolagets räkenskapsperiod är kalenderåret. Den första räkenskapsperioden upphör dock Bolagets delägare kan vara kommuner, samkommuner, Kommunförbundet r.f. samt kommunkoncernernas övriga självständiga juridiska enheter såsom kommunägda bolag, vilka är upphandlande enheter i enlighet med lagen om offentlig upphandling, och som bolagets styrelse godkänner. Varje kommun tecknar en aktie per kommuninvånare med kommunens invånarantal avses invånarantalet enligt befolkningsdatalagens (507/1993) befolkningsdatasystem vid det årsskifte som föregår anslutningsåret). Övriga än kommuner tecknar var för sig en aktie. Aktieägarna har inte en på aktiebolagslagen baserad rätt att kräva minoritetsdividend. Teckningspriset för en aktie i bolaget bestäms enligt tidpunkten för tecknandet enligt följande: - 1,00 euro för varje aktie fram till ; varefter 6 (10)

7 7 Kommunsammanslutningar 8 Riktad emission - 3,00 euro för varje aktie framtill ; varefter - 6,00 euro för varje aktie eller ett lägre teckningspris som bolagsordningen beslutit om med 2/3 majoritet. Av aktiernas teckningspris placeras 0,10 euro i aktiekapitalet och resten i fonden för investerat fritt eget kapital. Aktierna har inte ett nominellt värde. Ifall kommuner som är bolagets aktieägare sammanslås blir den nya kommun som uppstår till följd av sammanslagningen aktieägare i stället för de sammanslagna kommunerna. Ifall kommunsammanslutningens parter utgörs av kommuner av vilka en eller en del från tidigare inte varit aktieägare bör den genom sammanslagningen uppkomna nya kommunen besluta ifall den tecknar ett sådant antal nya aktier som motsvarar den sammanslagna kommunens gemensamma invånarantal (på så sätt som stadgas i 5 ) eller huruvida den frånsäger sig delägarskapet i bolaget. Den nya kommunen som uppstått till följd av sammanslagningen skall meddela bolagets styrelse om saken inom tre (3) månader från kommunsammanslutningens ikraftträdande. Ifall den sammanslagna kommunen meddelar att den avser frånsäga sig delägarskapet har bolaget rätt att lösa in de av den sammanslagna kommunen ägda bolagets aktier till aktiernas teckningspris. Vid teckning av nya aktier är de nya aktiernas teckningspris priset vid teckningstidpunkten i enlighet med 6. Bolaget kan besluta om en riktad emission endast då en ny aktieägare tecknar bolagets aktier. 9 Finansiering av verksamheten och kommunernas garantier 10 Styrelse och styrelseordförande 11 Verkställande direktör Varje kommun som är delägare är skyldig att delta i borgen eller motsvarande arrangemang som bolaget ställer till dess finansiärer, förutsatt att villkoren för borgensarrangemanget (eller motsvarande arrangemang)är enhetliga för alla delägare samt i proportion till varje kommuns invånarantal. Bolagets styrelse består av minst fem (5) och mest nio (9) ordinarie medlemmar. Styrelsens medlemmar bör vara oberoende samt experter inom området eller professionella styrelsemedlemmar. Styrelsen väljer bland sig en ordförande. Styrelsens medlemmar väljs tillsvidare. Bolaget har en verkställande direktör, som utses av styrelsen. 7 (10)

8 12 Revisorer 13 Representation Bolaget har en revisor som bör vara en i revisionslagen avsedd revisionssammanslutning. Revisorn väljs tillsvidare. 14 Kallelse till bolagsstämma 15 Bolagsstämma 16 Begränsning av rösträtt 17 Inlösningsklausul Bolaget företräds av styrelsen. Rätt att företräda bolaget har styrelsens medlemmar två tillsammans. Styrelsen kan ge en eller flera av styrelsen utsedda personer rätt att företräda bolaget eller en prokura. Kallelse till bolagsstämma delges skriftligt (inklusive per e-post) varje aktieägare vars adress eller e-postadress meddelats till bolaget, tidigast två månader och senast en vecka före stämman Ordinarie bolagsstämma Ordinarie bolagsstämma hålls årligen på en av styrelsen utsatt tidpunkt senast inom sex (6) månader från räkenskapsperiodens utgång. 1. Vid ordinarie bolagsstämman besluts om: 2. Fastställandet av bokslutet; 3. Användning av den vinst som balansräkningen anger; 4. Ansvarsfrihet för medlemmarna i styrelsen samt för verkställande direktören; 5. Vid behov om antalet styrelsemedlemmar samt om val av dessa; 6. Vid behov om val av revisor; samt 7. Övriga ärenden som skall handläggas enligt bolagsordningen eller kallelsen till bolagsstämman. Aktieägarens röstetal vid röstning under bolagsstämman är vid alla situationer begränsat till fem (5) procent av hela aktiestocken och de röster de medför. Ifall en aktie överlåts till en ny ägare utanför bolaget skall den nya ägaren omedelbart meddela styrelsen om detta och bolaget har rätt att inlösa aktien på följande villkor: 1. Inlösningspriset är aktiens teckningspris. 2. Styrelsen skall skriftligen eller så som kallelse till bolagsstämman utfärdas meddela om aktiens överlåtelse till den som har rätt att lösa in 8 (10)

9 18 Överlåtelse av aktier och pantsättningar 19 Företagsarrangemang med aktieägare 20 Skiljeklausul aktien inom en månad från det att styrelsen meddelats om aktiens överlåtelse. 3. Bolaget skall framställa krav om inlösen till den som aktien överlåtits inom två månader från det att styrelsen meddelats om aktiens överlåtelse. 4. Inlösningspriset skall betalas inom en månad från den i punkt 3 nämnda tidsfristens utgång. Aktieägarna har rätt att överlåta aktier till utomstående, överföra aktier eller pantsätta sina aktier endast med på förhand givet tillstånd av bolagets styrelse. Alla företagsarrangemang och motsvarande arrangemang mellan bolaget och delägare eller blivande delägare skall på förhand godkännas av bolagsstämman med majoritetsbeslut. Alla företagsarrangemang och motsvarande arrangemang mellan bolaget och delägare eller blivande delägare görs på företagsekonomiska grunder och under förutsättning att ett oberoende företag, som på ett nationellt plan erbjuder rådgivningstjänster i anslutning till företagsarrangemang, givit ett utlåtande där värdet av den egendom som införskaffas har bedömts motsvara minst det vederlag som erlagts därför. En tvist mellan å ena sidan bolaget och å andra sidan en styrelsemedlem, verkställande direktören, revisorn eller en aktieägare skall överföras för att avgöras av en (1) skiljeman enligt reglerna i lagen om skiljeförfarande. *** 9 (10)

10 BILAGA MODELL FÖR ANSLUTNINGSFÖRBINDELSE ANSLUTNINGSFÖRBINDELSE DENNA ANSLUTNINGSFÖRBINDELSE (Förbindelse) har avgetts..201 ANSLUTANDE PART, (Part); BAKGRUND: (A) (B) Vissa kommuner har ingått ett intentionsavtal (Intentionsavtal) om grundandet av ett bolag (Bolaget) som går under arbetsnamnet KPK THH Ab. Enligt punkt i Intentionsavtalet kan nya parter ansluta sig till Intentionsavtalet genom att underteckna en ensidig anslutningsförbindelse i enlighet med denna modell. 1 ANSLUTNING TILL INTENTIONSAVTALET 1.1 Genom att underteckna denna Förbindelse ansluter sig Parten från och med detta datum till Intentionsavtalet som dess Part och åtnjuter de rättigheter och skyldigheter som ankommer en Part enligt Intentionsavtalet. 1.2 Den anslutande Parten avger denna förbindelse till Intentionsavtalets övriga Parter. 2 TVISTLÖSNING 2.1 Tvister gällande denna Förbindelse avgörs i enlighet med Intentionsavtalets skiljeklausul. 3 UNDERSKRIFT Försändelse av ett fax eller en pdf-kopia av det undertecknade Intentionsavtalet motsvarar försändelse av originalet. En kopia på den undertecknade Förbindelsen sänds antingen per post till adressen [ ], per fax till numret [ ] eller per e-post i pdf format till adressen [ ]. 10 (10)

INTENTIONSAVTAL GRUNDANDET AV KPK ICT AB

INTENTIONSAVTAL GRUNDANDET AV KPK ICT AB INTENTIONSAVTAL gällande GRUNDANDET AV KPK ICT AB DETTA INTENTIONSAVTAL har ingåtts 201. PARTER (1) [part 1] (2) [part 2] (3) [part 3] (4) [part 4], (5) [part 5], samt BAKGRUND sådana kommuner, samkommuner,

Läs mer

15. Styrelsens förslag till ändring av bolagsordning

15. Styrelsens förslag till ändring av bolagsordning C 1 (6) 15. Styrelsens förslag till ändring av bolagsordning Val av ordförande och vice ordförande för styrelsen enligt beslut av bolagsstämman. Styrelsen föreslår för stämman att 5 och 13 i bolagets bolagsordning

Läs mer

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter:

Sökandens adress och andra kontaktuppgifter: ANSÖKAN TILL PATENT- OCH REGISTERSTYRELSEN Vi ber att Patent- och registerstyrelsen beviljar tillstånd att grunda stiftelsen [stiftelsens namn] och fastställer stiftelsens stadgar. Helsingfors, den 6 september

Läs mer

4 Bolaget skall ha en styrelse om minst fem (5) och högst åtta (8) ledamöter.

4 Bolaget skall ha en styrelse om minst fem (5) och högst åtta (8) ledamöter. BILAGA 1 BOLAGSORDNING för Ålands Skogsindustrier Ab 1 Bolagets firma är Ålands Skogsindustrier Ab. 2 Bolagets hemort är Finström. 3 Föremålet för bolagets verksamhet är att bedriva industriell bearbetning

Läs mer

FÖRFATTNINGAR OCH ANVISNINGAR GÄLLANDE ADVOKATVERKSAMHET

FÖRFATTNINGAR OCH ANVISNINGAR GÄLLANDE ADVOKATVERKSAMHET B 11 ALLMÄNNA TILLSTÅNDSVILLKOR FÖR ATT BEDRIVA ADVOKATVERKSAMHET I AKTIEBOLAG (15.4.2005, ändrade 7.4.2006 26.1.2007 och senast 29.10.2010) Allmänna villkor 1 I enlighet med 5 2 momentet i lagen om advokater

Läs mer

15. STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN. Styrelsen föreslår för bolagsstämman att bolagsordningen ändras enligt följande: ---

15. STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN. Styrelsen föreslår för bolagsstämman att bolagsordningen ändras enligt följande: --- 15. STYRELSENS FÖRSLAG TILL ÄNDRING AV BOLAGSORDNINGEN Styrelsen föreslår för bolagsstämman att bolagsordningen ändras enligt följande: - 4 i bolagets bolagsordning gällande avstämningsdag tas bort, och

Läs mer

Bolagsordning för Svartälvstorps Förvaltnings AB

Bolagsordning för Svartälvstorps Förvaltnings AB Bolagsordning för Svartälvstorps Förvaltnings AB 2(5) Innehållsförteckning 1 Firma... 3 2 Föremålet för bolagets verksamhet... 3 3 Kommunfullmäktiges rätt att ta ställning... 3 4 Aktiekapital... 3 5 Antal

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i aktiebolagslagen (2005:551); SFS 2014:539 Utkom från trycket den 25 juni 2014 utfärdad den 12 juni 2014. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om aktiebolagslagen

Läs mer

Firma och hemort. Styrelsen. Försäkringsgrenar som bolagets verksamhet omfattar. Delägarskap

Firma och hemort. Styrelsen. Försäkringsgrenar som bolagets verksamhet omfattar. Delägarskap Bolagsordning Firma och hemort 1 Bolagets firma är på finska Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, på svenska Ömsesidiga arbetspensionsförsäkringsbolaget Varma och på engelska Varma Mutual Pension Insurance

Läs mer

Programmet ses av kommunen som en viljeyttring för Innerstadsbolagets långsiktiga inriktning.

Programmet ses av kommunen som en viljeyttring för Innerstadsbolagets långsiktiga inriktning. Sida 1/6 Aktieägaravtal för Kungsbacka Innerstads AB Mellan Kungsbacka kommun, Fastighetsägarna Göteborg Första regionen ek för och Kungsbacka köpmannaförening har träffats följande avtal angående ägarförhållandena

Läs mer

2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB. Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. Firma. Bolagets firma är Tidaholms Energi AB.

2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB. Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. Firma. Bolagets firma är Tidaholms Energi AB. 2011:15 BOLAGSORDNING FÖR TIDAHOLMS ENERGI AB Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28. 1 Firma Bolagets firma är Tidaholms Energi AB. 2 Säte Bolagets styrelse skall ha sitt säte i Tidaholms kommun. 3 Föremål

Läs mer

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2014-12-22 KS- 2014/1677.109 1 (5) HANDLÄGGARE Per-Erik Björkbacka Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i Stockholmsregionens Försäkring AB,

Läs mer

Ab Eke Golf Oy:s bolagsordning

Ab Eke Golf Oy:s bolagsordning Ab Eke Golf Oy:s bolagsordning Uppdaterat 1.4.2011 1 FIRMA OCH HEMORT Bolagets firma är Ab Eke Golf Oy och dess hemort är Raseborg. 2 FÖREMÅL FÖR BOLAGETS VERKSAMHET Bolagets verksamhetsområde är: 1. Att

Läs mer

Aktieägaravtal Katrineholms Tekniska College AB - KTC

Aktieägaravtal Katrineholms Tekniska College AB - KTC Styrdokument Aktieägaravtal Katrineholms Tekniska College AB - KTC Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.18) Godkänd av kommunfullmäktige, 184 Beslutshistorik Godkänd av kommunfullmäktige,

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR FASTIGHETS AB DALNÄS

BOLAGSORDNING FÖR FASTIGHETS AB DALNÄS BOLAGSORDNING FÖR FASTIGHETS AB DALNÄS 1. Firma och hemort Bolagets firma är Fastighets Ab Dalnäs och hemort Mariehamn. 2. Föremålet för bolagets verksamhet Föremålet för bolagets verksamhet är att äga

Läs mer

Vid stämman var de aktieägare som framgår av den vid stämman fastställda röstlängden närvarande eller representerade.

Vid stämman var de aktieägare som framgår av den vid stämman fastställda röstlängden närvarande eller representerade. :S Tid: Plats: Närvarande: [dag] kl. [tid] [plats] Vid stämman var de aktieägare som framgår av den vid stämman fastställda röstlängden närvarande eller representerade. 1 ÖPPNANDE AV STÄMMAN [Närvarande

Läs mer

Bolagsordning för Business Port Staffanstorp AB

Bolagsordning för Business Port Staffanstorp AB FÖRFATTNING 2.8 Godkända av kommunstyrelsen 61/08 Bolagsordning för Business Port Staffanstorp AB 1 Firma Bolagets firma är Business Port Staffanstorp Aktiebolag 2 Säte Styrelsen ska ha sitt säte i Staffanstorps

Läs mer

Bolagsordning. Firma och hemort. Delägarskap

Bolagsordning. Firma och hemort. Delägarskap Bolagsordning Firma och hemort 1 Bolagets firma är på finska Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, på svenska Ömsesidiga arbetspensionsförsäkringsbolaget Varma och på engelska Varma Mutual Pension Insurance

Läs mer

Bolagsordning. VänerEnergi AB. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2013-04-29

Bolagsordning. VänerEnergi AB. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2013-04-29 Bolagsordning VänerEnergi AB Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2013-04-29 Sida: 2 (5) Bolagsordning VänerEnergi AB Kommunfullmäktiges beslut 33/13 1 Firma Bolagets firma är Vänerenergi AB.

Läs mer

Bolagets koncession gäller inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och för återförsäkringsrörelsens del också utanför detta område.

Bolagets koncession gäller inom det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och för återförsäkringsrörelsens del också utanför detta område. Bilaga punkt 7.2 1 (6) Bolagsordningen som ändrats enligt styrelsens förslag ÖMSESIDIGA FÖRSÄKRINGSBOLAGET FENNIA 1 Firma och hemort Bolagets firma är på finska Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia, på svenska

Läs mer

Godkänd på stadsfullmäktiges sammanträde 14.3.2012 28

Godkänd på stadsfullmäktiges sammanträde 14.3.2012 28 KONCERNDIREKTIV FÖR LOVISA STAD Godkänd på stadsfullmäktiges sammanträde 14.3.2012 28 1. Koncerndirektivets syfte och tillämpningsområde I detta koncerndirektiv upprättas ramarna för ägarstyrning av samfund

Läs mer

Diarienummer KS2014.0296

Diarienummer KS2014.0296 Diarienummer KS2014.0296 Bolagsordning för Skövde Flygplats AB, 556297-7339 Nedanstående bolagsordning har godkänts av Skövde kommunfullmäktige den 27 oktober 2014 och fastställts vid bolagets ordinarie

Läs mer

Bolagsordning Logistikposition

Bolagsordning Logistikposition Styrdokument Bolagsordning Logistikposition Katrineholm AB Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.14) Godkänd av kommunfullmäktige, 115 Beslutshistorik Godkänd av kommunfullmäktige 2008-03-17,

Läs mer

Lag om införande av lagen om bostadsaktiebolag

Lag om införande av lagen om bostadsaktiebolag I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs: Lag om införande av lagen om bostadsaktiebolag Given i Helsingfors den 22 december 2009 1 Ikraftträdande av lagen om bostadsaktiebolag Lagen om bostadsaktiebolag

Läs mer

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordning och aktiekapital i Götenehus Group AB

Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordning och aktiekapital i Götenehus Group AB Punkt 7 Styrelsens förslag till beslut om ändring av bolagsordning och aktiekapital i Götenehus Group AB Punkt 7:I - Beslut om ändring av aktiekapitalgränser och aktiekapital a) Förslag till beslut om

Läs mer

En samkommuns och ett kommunalt ägt aktiebolags hörande till kommunkoncernen

En samkommuns och ett kommunalt ägt aktiebolags hörande till kommunkoncernen 1 (9) Bokföringsnämndens kommunsektion UTLÅTANDE 102 29.11.2011 En samkommuns och ett kommunalt ägt aktiebolags hörande till kommunkoncernen 1 Begäran om utlåtande 1.1 Den egentliga begäran om utlåtande

Läs mer

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 16 / 1999 BOLAGSORDNING FÖR LIDINGÖ STADS TOMTAKTIEBOLAG

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 16 / 1999 BOLAGSORDNING FÖR LIDINGÖ STADS TOMTAKTIEBOLAG LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 16 / 1999 BOLAGSORDNING FÖR LIDINGÖ STADS TOMTAKTIEBOLAG beslutad av bolagsstämman den 8 juni 1999 BOLAGSORDNING FÖR LIDINGÖ STADS TOMTAKTIEBOLAG Firma 1 Bolagets firma

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Huge Fastigheter AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Huge Fastigheter AB innefattande direktiv till ombudet 2013-12-18 KS-2013/1603.919 1 (5) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2014 års bolagsstämmor i Huge Fastigheter AB innefattande direktiv

Läs mer

Bolagsordning. Mariehus AB. Mariestad. Antagen av Kommunfullmäktige Mariestad

Bolagsordning. Mariehus AB. Mariestad. Antagen av Kommunfullmäktige Mariestad Bolagsordning Mariehus AB Mariestad Antagen av Kommunfullmäktige Mariestad 2019-02-25 Datum: 2019-02-25 Dnr: KS 2018/259 Sida: 2 (5) Bolagsordning Mariehus AB Kommunfullmäktiges beslut 11/19 1 Firma Bolagets

Läs mer

KONSORTIALAVTAL, SYDVÄSTRA SKÅNES AVFALLS AB

KONSORTIALAVTAL, SYDVÄSTRA SKÅNES AVFALLS AB 1 KONSORTIALAVTAL, SYDVÄSTRA SKÅNES AVFALLS AB Godkänt av kommunfullmäktige den 17 februari 2000, 40. 1 Avtalsslutande parter Sydvästra Skånes avfallsaktiebolag, SYSAV, ägs av kommunerna Burlöv, Kävlinge,

Läs mer

ÅLANDSBANKEN ABP:s OPTIONSRÄTTER 1998

ÅLANDSBANKEN ABP:s OPTIONSRÄTTER 1998 ÅLANDSBANKEN ABP:s OPTIONSRÄTTER 1998 Ålandsbanken Abp:s ordinarie bolagsstämma har 20.03.1998 (vissa villkor ändrade 18.03.1999 och 16.03.2000) beslutat om en emission av optionsrätter enligt följande

Läs mer

Av optionsrätterna betecknas 375.000 med signum 2006A, 375.000 med signum 2006B, 375.000 med signum 2006C och 375.000 med signum 2006D.

Av optionsrätterna betecknas 375.000 med signum 2006A, 375.000 med signum 2006B, 375.000 med signum 2006C och 375.000 med signum 2006D. 1 (5) STOCKMANN OYJ ABP:S OPTIONSRÄTTER 2006 Stockmann Oyj Abp:s styrelse (styrelse) har vid sitt möte den 8.2.2006 beslutat att för Stockmann Oyj Abp:s (bolag) ordinarie bolagsstämma den 21.3.2006 föreslå

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2007:09 2007-03-12 Till Aktiemarknadsnämnden inkom den 11 mars 2007 en framställning från MAQS Law Firm i egenskap av ombud för Cornell Capital Partners, LP. BAKGRUND I

Läs mer

DELÄGARAVTAL. mellan. Helsingfors stad. Vanda stad. Grankulla stad. Kyrkslätt kommun. samt. Oy Apotti Ab

DELÄGARAVTAL. mellan. Helsingfors stad. Vanda stad. Grankulla stad. Kyrkslätt kommun. samt. Oy Apotti Ab , inofficiell översättning DELÄGARAVTAL mellan Helsingfors stad Vanda stad Grankulla stad Kyrkslätt kommun Samkommunen Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) samt Oy Apotti Ab om aktier och ägarförhållanden

Läs mer

Bolagsordning för KumBro Utveckling AB Org.nr. 556914-8223

Bolagsordning för KumBro Utveckling AB Org.nr. 556914-8223 Bolagsordning för KumBro Utveckling AB Org.nr. 556914-8223 1 Firma Bolagets firma är KumBro Utveckling AB. 2 Säte Bolagets styrelse skall ha sitt säte i Örebro. 3 Verksamhetsföremål Bolaget har till föremål

Läs mer

Bolagsordning för Kalmar Science Park AB

Bolagsordning för Kalmar Science Park AB Bolagsordning för Kalmar Science Park AB Godkänd av kommunfullmäktige den 28 januari 2008, 11 och registrerad av Bolagsverket den 22 april 2008. Ändringar beslutade av kommunfullmäktige den 29 april 2013,

Läs mer

Bolagsordning för Vara Koncern AB

Bolagsordning för Vara Koncern AB Bolagsordning för Vara Koncern AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Koncern AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i aktiebolagslagen (2005:551); SFS 2007:566 Utkom från trycket den 27 juni 2007 utfärdad den 14 juni 2007. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om aktiebolagslagen

Läs mer

Patent- och registerstyrelsen Handelsregistret, PB Helsingfors, tfn :24:24

Patent- och registerstyrelsen Handelsregistret, PB Helsingfors, tfn :24:24 Patent- och registerstyrelsen Handelsregistret, PB 1150 00101 Helsingfors, tfn 029 509 5000 28.05.2014 14:24:24 Marika Willstedt Diktargränd 5 B 22100 Mariehamn FO-nummer: 0591350-3 Dokument: Organisationsregler

Läs mer

Lag. RIKSDAGENS SVAR 98/2009 rd. Regeringens proposition med förslag till lagar om ändring av aktiebolagslagen, värdepappersmarknadslagen.

Lag. RIKSDAGENS SVAR 98/2009 rd. Regeringens proposition med förslag till lagar om ändring av aktiebolagslagen, värdepappersmarknadslagen. RIKSDAGENS SVAR 98/2009 rd Regeringens proposition med förslag till lagar om ändring av aktiebolagslagen, värdepappersmarknadslagen och försäkringsbolagslagen Ärende Regeringen har till riksdagen överlämnat

Läs mer

Aktieägaravtal för KFV Marknadsföring AB

Aktieägaravtal för KFV Marknadsföring AB Styrdokument Aktieägaravtal för KFV Marknadsföring AB Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.09) Godkänd av kommunfullmäktige, 210 2 (5) Beslutshistorik Godkänd av kommunfullmäktige 2008-02-11,

Läs mer

Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB

Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Bolagsordning för Växjö Kommunföretag AB Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Växjö Kommunföretag AB Dokumentinformation Dokumentnamn Bolagsordning

Läs mer

Bolagsordning för Elmia AB Org. nr 556354-2413 Fastställd av kommunfullmäktige 2015-02-26 44

Bolagsordning för Elmia AB Org. nr 556354-2413 Fastställd av kommunfullmäktige 2015-02-26 44 1 Bolagsordning för Elmia AB Org. nr 556354-2413 Fastställd av kommunfullmäktige 2015-02-26 44 1 Firma Bolagets firma är Elmia AB. 2 Säte Styrelsen skall ha sitt säte i Jönköpings kommun, Jönköpings län.

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRETAG AB:S PERSONALFOND

STADGAR FÖR FÖRETAG AB:S PERSONALFOND MODELLSTADGAR FÖR EN PERSONALFOND FÖR SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG STADGAR FÖR FÖRETAG AB:S PERSONALFOND 1 Fonden och dess hemort 2 Fondens ändamål 3 Medlemskap Fondens namn är Företag Ab:s personalfond

Läs mer

5. Konstaterande av närvaro vid stämman och fastställande av röstlängden

5. Konstaterande av närvaro vid stämman och fastställande av röstlängden BOLAGSSTÄMMOKALLELSE Aktieägarna i Tecnotree Abp kallas till ordinarie bolagsstämma som hålls onsdagen den 28 mars 2012 kl. 16.00 på Marina Congress Center, Fennia 1, Skatuddskajen 6, Helsingfors. Emottagandet

Läs mer

Bolagsordning för Business Port Staffanstorp AB

Bolagsordning för Business Port Staffanstorp AB FÖRFATTNING 2.10 Godkänd av ks 61/08 Godkänd av kf 33/11 Godkänd av kf 74/14 Bolagsordning för Business Port Staffanstorp AB 1 Firma Bolagets firma är Business Port Staffanstorp Aktiebolag 2 Säte Styrelsen

Läs mer

BOLAGSORDNING. för. ASSA ABLOY AB (org nr ) Bolagets firma är ASSA ABLOY AB. Bolaget är publikt (publ).

BOLAGSORDNING. för. ASSA ABLOY AB (org nr ) Bolagets firma är ASSA ABLOY AB. Bolaget är publikt (publ). BOLAGSORDNING för ASSA ABLOY AB (org nr 556059-3575) Bolagets firma är ASSA ABLOY AB. Bolaget är publikt (publ). 1 Styrelsen skall ha sitt säte i Stockholms kommun, Stockholms län. 2 3 Föremålet för bolagets

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR MIDLANDA FLYGPLATS AB

BOLAGSORDNING FÖR MIDLANDA FLYGPLATS AB BOLAGSORDNING FÖR MIDLANDA FLYGPLATS AB Organisationsnummer 556932-4832 Godkänd av kommunfullmäktige i Sundsvall 2013-05-27 Godkänd av kommunfullmäktige i Timrå 2013-05-27 Antagen av bolagsstämma 2013-06-13

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR MORAVATTEN AB

BOLAGSORDNING FÖR MORAVATTEN AB BOLAGSORDNING FÖR MORAVATTEN AB Bolagsordning för Moravatten AB Fastställd Kommunfullmäktige 2013-05-27, 38 Bolagsstämman 2013-10-02 Daterad 2013-04-11 Reviderad 2014-12-01, 165 Produktion Kommunledningskontoret

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 97:7

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 97:7 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 97:7 Kf 116/1997, 78/1998, 27/1999 Dnr K 1997.453-070 Kf 57/2001, 30/2003, Dnr K 2000.10604 Kf 128/2006, 62/2012 Dnr Ks/K 2006.10296 Dnr Ks 2012/76 BOLAGSORDNING

Läs mer

Kommunfullmäktiges presidiums förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta

Kommunfullmäktiges presidiums förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta STRÖMSTADS KOMMUN Ärenden Sida 29 (38) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-10-24 KS/2013 0412 KF Revidering av bolagsordning för Strömstadsgaragen Kommunfullmäktiges presidiums förslag till beslut

Läs mer

STYRDOKUMENT. Bolagsordning för Håbo Marknads Aktiebolag. Dokumentansvarig: Kommundirektör

STYRDOKUMENT. Bolagsordning för Håbo Marknads Aktiebolag. Dokumentansvarig: Kommundirektör STYRDOKUMENT Bolagsordning för Håbo Marknads Aktiebolag Dokumentansvarig: Kommundirektör STYRDOKUMENT 2 Bolagsordning för Håbo Marknads Aktiebolag 1 Firma Bolagets firma är Håbo Marknads aktiebolag. 2

Läs mer

REGION KRONOBERG LANDSTINGET I KALMAR LÄN REGION BLEKINGE REGION SKÅNE REGION HALLAND OCH VÄSTTRAFIK AB AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB

REGION KRONOBERG LANDSTINGET I KALMAR LÄN REGION BLEKINGE REGION SKÅNE REGION HALLAND OCH VÄSTTRAFIK AB AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB REGION KRONOBERG LANDSTINGET I KALMAR LÄN REGION BLEKINGE REGION SKÅNE REGION HALLAND OCH VÄSTTRAFIK AB AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB 2017-10-27 AKTIEÄGARAVTAL AVSEENDE ÖRESUNDSTÅG AB Detta avtal

Läs mer

BOLAGSORDNING F Ö R BORGHOLM ENERGI AB

BOLAGSORDNING F Ö R BORGHOLM ENERGI AB BOLAGSORDNING F Ö R BORGHOLM ENERGI AB Beslutad vid årsstämma 2014-06-18, 11 Godkänd av kommunfullmäktige 2014-09-29, 174 2 (5) 1 Firma Bolagets firma är. 2 Säte Styrelsen har sitt säte i Borgholms kommun.

Läs mer

AKTIEÄGARAVTAL. avseende aktierna i. [Bolaget] [Datum]

AKTIEÄGARAVTAL. avseende aktierna i. [Bolaget] [Datum] AKTIEÄGARAVTAL avseende aktierna i [Bolaget] [Datum] Aktieägaravtal 1 (6) Aktieägaravtal 1 Bakgrund 1. [namn på aktieägare], pers.nr./reg.nr [ ], [adress], [postadress]; 2. [namn på aktieägare], pers.nr./reg.nr

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR VÄSTVATTEN AB

BOLAGSORDNING FÖR VÄSTVATTEN AB Antagen vid Västvatten ABs bolagsstämma 2018-03-21 Sida 1 av 5 BOLAGSORDNING FÖR 1 Firma Bolagets firma är Västvatten AB 2 Säte Styrelsen skall ha sitt säte i Uddevalla kommun i Västra Götaland 3 Föremålet

Läs mer

Svedala Kommuns 6:02 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 6:02 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Bolagsordning för Svedala Exploaterings Aktiebolag SVEDAB antagen av kommunfullmäktige 2014-02-10, 23 Gäller från 2014-03-01 FIRMA 1 Bolagets firma är Svedala Exploaterings Aktiebolag

Läs mer

Styrelsens för Karo Bio Aktiebolag (publ) förslag till ändringar i bolagsordningen

Styrelsens för Karo Bio Aktiebolag (publ) förslag till ändringar i bolagsordningen Styrelsens för Karo Bio Aktiebolag (publ) förslag till ändringar i bolagsordningen A. Förslag till ändringar i bolagsordningen Styrelsen föreslår att stämman beslutar om ändring av bolagsordningen enligt

Läs mer

Föreskrift Andra föreskrifter Ks/2007:92 003

Föreskrift Andra föreskrifter Ks/2007:92 003 Dokumentnamn BOLAGSORDNING FÖR MATLAGET I GÄLLIVARE AB Dokumenttyp Diarienummer Föreskrift Andra föreskrifter Ks/2007:92 003 Beslutad av Framtagen av Gällivare Kommunfullmäktige Nämnd- och utredningsenheten

Läs mer

Revidering av bolagsordningar

Revidering av bolagsordningar SÖDERTÄLJE Tjänsteskrivelse KOMMUNSTYRELSENS KONTOR 2009-02-02 " Kommunstyrelsen Revidering av bolagsordningar Sammanfattning av ärendet Koncernstyreisen i Telge har beslutat föreslå revideringar i bolagsordningarna

Läs mer

Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB

Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2011:9-107 Bolagsordning för Flens Kommunfastigheter AB Antagen av kommunfullmäktige 2010-11-25 108 Reviderad av kommunfullmäktige 2012-08-30 95 Reviderad av kommunfullmäktige

Läs mer

Bolagsordning för AFA Trygghetsförsäkringsaktiebolag (516401-8615) beslutad vid extra bolagsstämma den 23 november 2011

Bolagsordning för AFA Trygghetsförsäkringsaktiebolag (516401-8615) beslutad vid extra bolagsstämma den 23 november 2011 Bolagsordning för AFA Trygghetsförsäkringsaktiebolag (516401-8615) beslutad vid extra bolagsstämma den 23 november 2011 1 Bolagets firma Bolagets firma är AFA Trygghetsförsäkringsaktiebolag. 2 Styrelsens

Läs mer

Aktiekapitalet utgör lägst 5.000.000 kronor och högst 20.000.000 kronor.

Aktiekapitalet utgör lägst 5.000.000 kronor och högst 20.000.000 kronor. Styrelsens för Platzer Fastigheter Holding AB (publ) förslag till ändring av bolagsordningen (bilaga 1 till kallelsen) Ändringarna avser paragraferna 4 och 15 (ny) enligt följande (ändringar i kursiverad

Läs mer

Bolagsordning för NorrlandsOperan AB

Bolagsordning för NorrlandsOperan AB Bolagsordning för NorrlandsOperan AB Dokumenttyp: Bolagsordning Dokumentansvarig: Kommunledningsstaben Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2013-11-25 DNR: KS-2013/01011 Bolagsordning NorrlandsOperan

Läs mer

BOLAGSORDNING FÖR MIDLANDA FASTIGHETER AB

BOLAGSORDNING FÖR MIDLANDA FASTIGHETER AB BOLAGSORDNING FÖR MIDLANDA FASTIGHETER AB Organisationsnummer 556932-4840 Godkänd av kommunfullmäktige i Sundsvall 2013-05-27 Godkänd av kommunfullmäktige i Timrå 2013-05-27 Antagen av bolagsstämma 2013-06-13

Läs mer

Bolagsordning. Mariehus AB. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Bolagsordning. Mariehus AB. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Bolagsordning Mariehus AB Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2013-04-29 Sida: 2 (5) Bolagsordning Mariehus AB Kommunfullmäktiges beslut 33/13 1 Firma Bolagets firma är Mariehus AB. 2 Verksamhet

Läs mer

BOLAGSORDNING F Ö R BORGHOLM ENERGI ELNÄT AB

BOLAGSORDNING F Ö R BORGHOLM ENERGI ELNÄT AB BOLAGSORDNING F Ö R BORGHOLM ENERGI ELNÄT AB Beslutad vid årsstämma 2014-06-18, 11 Godkänd av kommunfullmäktige 2014-09-29, 174 2 (5) 1 Firma Bolagets firma är. 2 Säte Styrelsen har sitt säte i Borgholms

Läs mer

BOLAGSORDNING. för. ASSA ABLOY AB (org nr ) Bolagets firma är ASSA ABLOY AB. Bolaget är publikt (publ).

BOLAGSORDNING. för. ASSA ABLOY AB (org nr ) Bolagets firma är ASSA ABLOY AB. Bolaget är publikt (publ). BOLAGSORDNING för ASSA ABLOY AB (org nr 556059-3575) Bolagets firma är ASSA ABLOY AB. Bolaget är publikt (publ). 1 Styrelsen skall ha sitt säte i Stockholms kommun, Stockholms län. 2 3 Föremålet för bolagets

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG TILL ANVÄNDNING AV VINSTEN SOM BALANSRÄKNINGEN UTVISAR OCH BESLUT OM UTBETALNING AV DIVIDEND

STYRELSENS FÖRSLAG TILL ANVÄNDNING AV VINSTEN SOM BALANSRÄKNINGEN UTVISAR OCH BESLUT OM UTBETALNING AV DIVIDEND 1 (6) STYRELSENS FÖRSLAG TILL ANVÄNDNING AV VINSTEN SOM BALANSRÄKNINGEN UTVISAR OCH BESLUT OM UTBETALNING AV DIVIDEND s förslag till vinstdisposition offentliggjordes 18.2.2010. föreslår för bolagsstämman

Läs mer

Stockholm Vatten AB: s BOLAGSORDNING Org. nr

Stockholm Vatten AB: s BOLAGSORDNING Org. nr Stockholm Vatten AB: s BOLAGSORDNING Org. nr. 556 210-6855 Bolagets firma är Stockholm Vatten Aktiebolag. Firmabeteckningen Stockholm Water Company används i internationella sammanhang. 1 Bolagets styrelse

Läs mer

3. Val av protokolljusterare och övervakare av rösträkningen. 5. Konstaterande av närvaro vid stämman och fastställande av röstlängden

3. Val av protokolljusterare och övervakare av rösträkningen. 5. Konstaterande av närvaro vid stämman och fastställande av röstlängden BOLAGSSTÄMMOKALLELSE Aktieägarna i Konecranes Abp kallas till ordinarie bolagsstämma som hålls torsdagen den 12.3.2009 kl. 11.00 i bolagets auditorium som finns i Konecranes Visitors Center på adressen

Läs mer

Bolagsordning för VaraNet AB

Bolagsordning för VaraNet AB Bolagsordning för VaraNet AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning VaraNet AB Innehållsförteckning 1 Firma... 1 2 Säte...

Läs mer

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet

Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv till ombudet 2014-12-23 KS-2014/1679.109 1 (5) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2015 års bolagsstämmor i SRV återvinning AB innefattande direktiv

Läs mer

UaFS Blad 1 BOLAGSORDNING FÖR UDDEVALLA VATTEN AB

UaFS Blad 1 BOLAGSORDNING FÖR UDDEVALLA VATTEN AB Blad 1 BOLAGSORDNING FÖR UDDEVALLA VATTEN AB Antagen av kommunfullmäktige den 13 juni 2012, 135, reviderad den 10 oktober 2012, 221 och 10 september 2014, 150 1 Firma Bolagets firma är Uddevalla Vatten

Läs mer

Bolagsordning. Bolagets firma är Intellecta AB. Bolaget är ett publikt bolag, varför bolagets firma alltid skall åtföljas av beteckningen (publ).

Bolagsordning. Bolagets firma är Intellecta AB. Bolaget är ett publikt bolag, varför bolagets firma alltid skall åtföljas av beteckningen (publ). Intellecta AB (publ) 556056-5151 Bolagsordning Antagen vid årsstämma den 11 maj 2009 1 Bolagets firma är Intellecta AB. Bolaget är ett publikt bolag, varför bolagets firma alltid skall åtföljas av beteckningen

Läs mer

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING

Kommunstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE. Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se 141 85 HUDDINGE KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2013-01-28 KS-2013/171.109 1 (7) HANDLÄGGARE Per-Erik Björkbacka Kommunstyrelsen Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Huddinge kommuns ombud på 2013 års bolagsstämmor i Stockholmsregionens Försäkring AB, AB

Läs mer

ÅRSSTÄMMA I AMAGO CAPITAL AB

ÅRSSTÄMMA I AMAGO CAPITAL AB ÅRSSTÄMMA I AMAGO CAPITAL AB Aktieägarna i Amago Capital AB, org. nr 556476-0782, kallas till årsstämma i Setterwalls Advokatbyrås lokaler, Arsenalsgatan 6 i Stockholm, onsdagen den 28 maj 2008 kl. 09.30.

Läs mer

AKTIEÄGAREAVTAL. med separat avtal om aktieöverlåtelse

AKTIEÄGAREAVTAL. med separat avtal om aktieöverlåtelse Mellan Region Västmanland (232100-0172), Regionhuset, 721 89 Västerås, och Region Örebro län (232100-0164), Box 1613, 701 16 Örebro, nedan benämnda part eller parterna, har denna dag träffats följande

Läs mer

1 Firma. Bolagets firma är Kalmar Öland Airport AB. 2 Säte. Styrelsen ska ha sitt säte i Kalmar, Kalmar län. 3 Verksamhetsföremål

1 Firma. Bolagets firma är Kalmar Öland Airport AB. 2 Säte. Styrelsen ska ha sitt säte i Kalmar, Kalmar län. 3 Verksamhetsföremål Bolagsordning för Kalmar Öland Airport AB Godkänd av kommunfullmäktige den 28 januari 2008, 11. Ändringar beslutade av kommunfullmäktige den 27 februari 2012, 42, den 29 april 2013, 76 och den 25 november

Läs mer

VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING

VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING 1 VÄSTERVIKS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING BOLAGSORDNING FÖR VÄSTERVIK BIOGAS AB Fastställd av kommunfullmäktige 2008-02-28, 13 1 Bolagets firma Bolagets firma är Västervik Biogas AB. 2 Styrelsens säte Styrelsen

Läs mer

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 STADGAR FÖR NATUR OCH MILJÖ R.F. 1 Namn och hemort Föreningens namn är Natur och Miljö r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess

Läs mer

Ändring av bolagsordning för Kristinehamns Energi AB, Kristinehamns Elnät AB, Kristinehamns Fjärrvärme AB samt Kristinehamns Energi Fastighets AB

Ändring av bolagsordning för Kristinehamns Energi AB, Kristinehamns Elnät AB, Kristinehamns Fjärrvärme AB samt Kristinehamns Energi Fastighets AB TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Lovisa Vasiliou, 0550-880 09 lovisa.vasiliou@kristinehamn.se Datum 2015-01-08 KS 2015:14 Ändring av bolagsordning för Kristinehamns Energi AB, Kristinehamns

Läs mer

Bolagsordning för KFV Marknadsföring AB

Bolagsordning för KFV Marknadsföring AB Styrdokument Bolagsordning för KFV Marknadsföring AB Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.08) Godkänd av kommunfullmäktige, 22 2 (5) Beslutshistorik Godkänd av kommunfullmäktige, 22. 3 (5)

Läs mer

Bolagsordning Rail Point AB

Bolagsordning Rail Point AB Styrdokument Bolagsordning Rail Point AB Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.15) Godkänd av kommunfullmäktige, 7 Beslutshistorik Godkänd av kommunfullmäktige, 7 2 (6) 3 (6) Bolagsordning

Läs mer

Riktlinje för bolagsstyrning i Region Kronoberg

Riktlinje för bolagsstyrning i Region Kronoberg Beslutsunderlag Diarienr: 14LTK1256 Handläggare: Åsa Lupton, Datum: 2015-01-26.. Riktlinje för bolagsstyrning i Region Kronoberg Fastställd av Landstingsfullmäktige 2014-04-29 Reviderad av Regionfullmäktige

Läs mer

Johan Bennarsten valdes till ordförande vid stämman. Noterades att advokat Anna Berntorp skulle föra dagens protokoll.

Johan Bennarsten valdes till ordförande vid stämman. Noterades att advokat Anna Berntorp skulle föra dagens protokoll. Protokoll fört vid extra bolagsstämma i Seafire Capital Aktiebolag (pubi), org.nr 556540-7615, den 16 mars 2017 Stockholm 1. STÄMMANS ÖPPNANDE Stämman öppnades av verkställande direktören Johan Bennarsten.

Läs mer

Styrelsens för Serendipity Ixora AB (publ) förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (II) Styrelsen för Serendipity Ixora AB (publ),

Styrelsens för Serendipity Ixora AB (publ) förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (II) Styrelsen för Serendipity Ixora AB (publ), Styrelsens för Serendipity Ixora AB (publ) förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (II) Styrelsen för Serendipity Ixora AB (publ), 556863-3977 ( Bolaget ), föreslår att den extra bolagsstämman

Läs mer

NY BOLAGSORDNING: Ändringarna är kursiverade NUVARANDE BOLAGSORDNING

NY BOLAGSORDNING: Ändringarna är kursiverade NUVARANDE BOLAGSORDNING NUVARANDE BOLAGSORDNING Livränteanstalten Hereditas Ab:s bolagsordning godkänt av bolagsstämman 24.8.2016 inte ännu registrerad i sin helhet 1 Firma Bolagets firma är Livränteanstalten Hereditas Ab, på

Läs mer

Kallelse till årsstämma i InfraCom Group AB (publ)

Kallelse till årsstämma i InfraCom Group AB (publ) Kallelse till årsstämma i InfraCom Group AB (publ) 559111-0787 Aktieägarna i InfraCom Group AB (publ), 559111-0787, kallas härmed till årsstämma torsdagen den 25 oktober 2018, kl. 17.00, i bolagets lokaler

Läs mer

Bolagsordning för Vara Konserthus AB

Bolagsordning för Vara Konserthus AB Bolagsordning för Vara Konserthus AB Gäller fr.o.m : Rubrik 8 Godkänd av kommunfullmäktige 2015-02-23 19 Antagen av bolagsstämman XXXX-XX-XX XX Bolagsordning Vara Konserthus AB Innehållsförteckning 1 Firma...

Läs mer

Bolagsordning för Höga Kusten Destinationsutveckling AB Organisationsnummer

Bolagsordning för Höga Kusten Destinationsutveckling AB Organisationsnummer Bolagsordning för Höga Kusten Destinationsutveckling AB Organisationsnummer 556961-4067 1 Firma Bolagets firma är Höga Kusten Destinationsutveckling AB. 2 Säte Styrelsen ska ha sitt säte i Örnsköldsviks

Läs mer

Bolagsordning för Växjö Teateraktiebolag

Bolagsordning för Växjö Teateraktiebolag Styrande dokument Senast ändrad 2015-04-29 Bolagsordning för Växjö Teateraktiebolag Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig kommunkansliet Dokumentnamn Bolagsordning för Växjö Teateraktiebolag Fastställd/Upprättad

Läs mer

Kallelse till ordinarie bolagsstämma i N Stor Stark AB (publ),

Kallelse till ordinarie bolagsstämma i N Stor Stark AB (publ), Örebro 2016-03-03 Kallelse till ordinarie bolagsstämma i, 2016-03-31 Datum: 2016-03-31, kl. 15.00. Plats: Scandic Örebro Väst, Västhagagatan 1, Örebro Anmälan: Via e-post på bolagsstamma@nstorstark.se,

Läs mer

Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB. Bolagsordning

Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB. Bolagsordning Bolagsordning för Kungälv Närenergi AB Bolagsordning Diarie-/dokumentnummer: Dokumentansvarig: Beredande politiskt organ: Beslutad av: Handläggare: KS2015/2068 Chefsekonom Ekonomiberedningen Kommunfullmäktige

Läs mer

Förslag till beslut om nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare (punkt 9 i dagordningen)

Förslag till beslut om nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare (punkt 9 i dagordningen) Fullständiga beslutsförslag inför extra bolagsstämma i Miris Holding AB (publ), org.nr 556694-4798, i Uppsala tisdagen den 11 november 2014 Förslag till beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 7 i

Läs mer

Inofficiell översättning från finska ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 12.3.2015. Helsingfors Mässcenter, Konferenscentrum, Mässplatsen 1, Helsingfors

Inofficiell översättning från finska ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 12.3.2015. Helsingfors Mässcenter, Konferenscentrum, Mässplatsen 1, Helsingfors :S Tid: kl. 15.00 Plats: Närvarande: Helsingfors Mässcenter, Konferenscentrum, Mässplatsen 1, Helsingfors Vid stämman var de aktieägare som framgår av den vid stämman fastställda röstlängden (Bilaga 1)

Läs mer

Protokoll Livränteanstalten Hereditas Ab ( ) 1/2019 Ordinarie bolagsstämma 1 (5) LIVRÄNTEANSTALTEN HEREDITAS AB:S ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 2019

Protokoll Livränteanstalten Hereditas Ab ( ) 1/2019 Ordinarie bolagsstämma 1 (5) LIVRÄNTEANSTALTEN HEREDITAS AB:S ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 2019 1 (5) LIVRÄNTEANSTALTEN HEREDITAS AB:S ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 2019 Tid: 27.5.2019, klockan 16.03 16:50 Plats: Närvarande: Hotell Scandic Simonkenttä, Simonsgatan 9, Helsingfors. Vid stämman var de aktieägare

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2008:23 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Ändring av bolagsordning för Landstingshuset i Stockholm AB Föredragande landstingsråd: Catharina Elmsäter-Svärd Ärendet Landstingshuset i

Läs mer

Aktieägarna i Dividend Sweden AB (publ) kallas härmed till årsstämma den 3 juni 2015 kl. 14.00 i bolagets lokaler på Cardellgatan 1, 1 tr, Stockholm.

Aktieägarna i Dividend Sweden AB (publ) kallas härmed till årsstämma den 3 juni 2015 kl. 14.00 i bolagets lokaler på Cardellgatan 1, 1 tr, Stockholm. Dividend Sweden AB (publ) Årsstämma Aktieägarna i Dividend Sweden AB (publ) kallas härmed till årsstämma den 3 juni 2015 kl. 14.00 i bolagets lokaler på Cardellgatan 1, 1 tr, Stockholm. ANMÄLAN M.M. Aktieägare

Läs mer

Bilaga 3. AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB

Bilaga 3. AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB Bilaga 3 AKTIEÄGARAVTAL avseende INERA AB Bilaga 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Avsnitt Sida 1. PARTER... 1 2. BAKGRUND... 1 3. PARTERNAS MÅLSÄTTNING med bolaget... 1 4. FINANSIERING OCH VINSTUTDELNING... 2 5.

Läs mer