Kommunhuset, Revelj. Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunhuset, Revelj. Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m"

Transkript

1 1(24) Plats och tid Kommunhuset, Revelj ande Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m Gunilla Larsson, s Ingela Gustafsson, m Stig Andersson, s Elisabeth Lövkvist, c Jan Kennmark, s Gunilla Aronsson, c Ingbert Andersson, s Ewa Johansson Rosso, kd Göran Lundberg, s Övriga deltagande Carolina Leijonram, socialchef Gunvor Nilsson, m ej tjg ers Ola Gustafsson, controller Lars Eriksson, kd ej tjg ers Maria Eriksson, utvecklingsledare 55 Utses att justera Elisabeth Lövkvist Underskrifter Paragrafer Sekreterare Yvonne Knutsson Ordförande Mattias Wärnsberg Justerande Elisabeth Lövkvist Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Socialnämnden Datum för anslags Uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats av protokollet Socialkontoret Underskrift Yvonne Knutsson

2 2(24) Sn 51/2008 Information om Samordningsförbundet Bengt Nilsson informerar om samordningsförbundet som bildades Samordningsförbundet består av kommunen/försäkringskassan/landstinget och arbetsförmedlingen. Hultsfred samarbetar med Vimmerby. Finansieringen är följande: Försäkringskassan/arbetsförmedlingen 50% Kommunen 25% Landstinget 25% Varje kommun har en representant i styrelsen. Målet är en effektiv resursanvändning. Samordningsförbundet vill: Minska behovet av offentlig försörjning. Minska behovet av sjukvård och medicin. Hälsa och livskvalitet en ska förbättras. Syftet är att få människor tillbaka i arbetslivet. Socialnämnden beslutar att lägga information för kännedom till handlingarna.

3 3(24) Sn 52/2008 Dnr 2008/7 042 Löneutfall februari 2008 Controller Ola Gustafsson redovisar löneutfallet för februari (Se bilaga). Socialnämnden beslutar att lägga informationen för kännedom till handlingarna.

4 4(24) Sn 53/2008 Dnr 2007/ Ekonomi Controller Ola Gustafsson redovisar ekonomirapport för januari och februari (Se bilaga). Socialnämnden beslutar att lägga rapporten till handlingarna. En prognos förväntas till sammanträde i maj och förslag till eventuella åtgärder.

5 5(24) Sn 54/2008 Dnr 2008/7 042 Ombudgeteringar Controller Ola Gustafsson redovisar förslaget till ombudgeteringar. (Se bilaga). Beredning Au Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

6 6(24) Kommunfullmäktige Sn 55/2008 Dnr 2006/ Uppdrag till intraprenaden Framsteget Intraprenaden Framsteget har uppdraget att bedriva daglig verksamhet för vuxna människor med utvecklingsstörning tillhörande personkrets 1 och 2 LSS. Uppdraget gäller Överenskommelse om eventuell förlängning med två år ska göras senast Controller Ola Gustafsson och utvecklingsledare Maria Eriksson har fått i uppdrag av socialnämnden att framarbeta uppdraget. (Se bilaga). Beredning Au Socialnämnden beslutar att anta det framarbetade förslaget till uppdrag till intraprenaden Framsteget. Socialnämnden beslutar om att ändring görs i bilaga 1 under punkt 4 för år 2009 kommer budgeten att minskas med ytterligare och för år 2010 med ytterligare kr och besluta att stryka punkt 5 i bilaga 1. Socialnämnden beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att 75% av ett eventuellt överskott i intraprenaden Framstegets verksamhet, dock max kr, får överföras till kommande budgetår inom uppdragsperioden.

7 7(24) Socialnämnden Sn 56/2008 Dnr 2008/ Socialnämndens mål Socialchef Carolina Leijonram informerar om arbetet som pågår med socialnämndens mål. Socialnämnden beslutar att lägga informationen för kännedom till handlingarna. Redovisning kommer på socialnämndens sammanträde i maj.

8 8(24) Sn 57/2008 Äldreguiden närståendestöd, Socialchef Carolina Leijonram informerar om äldreguiden som socialstyrelsen gett ut. Här redovisas omdömen för kommuner och stadsdelar. De kvalitetsområden som bedöms är: tillgänglighet, delaktighet, personaltäthet, kompetens, kontinuitet, självständighet, mat, läkarmedverkan, ledning och information. Socialnämnden beslutar att lägga informationen för kännedom till handlingarna.

9 9(24) Sn 58/2008 Redovisning Time Care Socialchef Carolina Leijonram redogör för hur långt arbetet har kommit på de lika områdena inom äldre- och handikappomsorgen. Ytterligare rapport nästa socialnämnd i maj. Socialnämnden beslutar att schemaansvariga ska ges utrymme för arbetet med Time Care och att arbetet ska vara klart innan semestrarna.

10 10(24) Sn 59/2008 Information om organisationen inom individ- och familjeomsorgen Socialchef Carolina Leijonram informerar socialnämnden om personal- och arbetssituationen inom individ- och familjeomsorgen. Socialnämnden beslutar att lägga informationen för kännedom till handlingarna.

11 11(24) Sn 60/2008 Hl 2008/397 Ang. handikappbegreppet Socialstyrelsen och länsstyrelsen rekommenderar att handikappbegreppet ersätts med funktionshinder och funktionsnedsättning Följande definitioner skall fortsättningsvis gälla: Funktionsnedsättning = nedsättning av fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsförmåga. Funktionshinder = begränsning som en funktionsnedsättning innebär för en person i relation till omgivningen. Handikapp = avråds som synonym till båda de ovan nämnda termerna. Med anledning av ovanstående föreslås att benämningen äldre- och handikappomsorgen som använts i Hultsfreds kommun ersätts med vårdoch omsorg. Socialnämnden kommer om detta förslag antas ha en socialförvaltning som är organiserad i en avdelning för individ- och familjeomsorg och en avdelning för vård- och omsorg Socialnämnden föreslås besluta att: - Handikappbegreppet ersätts med funktionshinder eller funktionsnedsättning beroende på vad som avses - Socialförvaltningen organiseras i en avdelning för individ- och familjeomsorg (IFO) och en avdelning för vård- och omsorg (VO) Beredning Au Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

12 12(24) Sn 61/2008 Dnr 2008/ Unga vuxna Projekt unga vuxna riktar sig till ungdomar i ålder år. Projektet är ett samarbete mellan landstinget och kommunerna i länet. Socialförvaltningen i Hultsfred kommer att ingå i ett team med Vimmerby och Västervik. Sektionschef Monica Karlsson presenterar förslaget inför socialnämndens arbetsutskott (se bilaga). Socialnämnden i Hultsfred ska enligt förslaget bistå med 10 timmar, dvs 25% lönekostnad per månad. Beredning Au Socialnämnden beslutar att till projektet Unga vuxna bistå med 25 % lönekostnad fr o m till Socialnämnden kommer att äska medel till projektet i budgeten för 2009.

13 13(24) Sn 62/2008 Dnr 2008/ Funktionskontroll av medicintekniska produkter med elinstallation Enligt Hälso- och sjukvårdslagen skall vård och omsorg bedrivas med god kvalité och säkerhet. För att tillförsäkra att den enskilde får en god och säker vård krävs bl.a. att verksamheten handhar samt förskriver godkända hjälpmedel. De flesta av de förskrivna hjälpmedel som används skall enligt fabrikantens anvisningar funktionskontrolleras minst en gång per år. Speciellt viktigt är detta vid produkter med elinstallation; exempelvis sängar, ryggstöd, rullstolar. Syftet med funktionskontrollen av hjälpmedlet är att i ett tidigt stadium upptäcka eventuella fel och brister och därigenom förhindra att olyckor uppstår. Trots att socialförvaltningen idag äger ca 130 sängar och därigenom har ett totalansvar för dessa då det gäller funktionskontroll samt reparation, har ingen årlig funktionskontroll skett. Från och med då kommunen övertog hemsjukvården finns det XX antal hyrda sängar från hjälpmedelscentralen i ordinärt boende som också skall funktionskontrolleras regelbundet. Då denna kontroll inte utförts på ett tillfredsställande sätt tidigare görs bedömning att det i framtiden åtgår ca 50%-tjänst för att detta skall utföras av fackman med rätt kompetens. Förhoppningen är att detta kan lösas inom befintlig budget under 2008 men då kostnaden är oklar bör detta uppmärksammas i framtida budgetarbete. Förslag till beslut: Att beakta ovanstående i budgetarbetet inför 2009 Beredning Au

14 14(24) Socialnämnden beslutar att bordlägga ärendet och ta upp det på nytt på sammanträdet i maj.

15 15(24) Sn 63/2008 Dnr 2008/ Remissyttrande i ansökan om serveringstillstånd Event & Service i Målilla AB har ansökt om serveringstillstånd. Ansökan avser tillstånd för servering av starköl och vin till allmänheten. Sökt serveringstid är kl avser perioden Event & Service i Målilla AB har idag serveringstillstånd i restaurangen som ligger i klubbstugan på Målilla motorstadion. Förslag till beslut: Socialnämnden har inget att erinra mot att Event & Service i Målilla AB erhåller serveringstillstånd. Beredning Au Socialnämnden beslutar enligt förslaget men hänvisar till att alkohol och sport inte hör ihop.

16 16(24) Sn 64/2008 Dnr 2008/ Ansökan om verksamhetsbidrag AA Hultsfredsgruppen ansökan om verksamhetsbidrag för Socialnämnden beslutar att bevilja AA Hultsfredsgruppen 6000 kr i verksamhetsbidrag för 2008.

17 17(24) Sn 65/2008 Information om platser i särskilt boende För närvarande står två lägenheter på Klockargården och en på Ekliden tomma. Ett par (makar) plus två personer står i kö för särskilt boende. Socialnämnden beslutar att lägga informationen för kännedom till handlingarna.

18 18(24) Sn 66/2008 H 2008/513 Projektplan Resursteam på korttidsboende Projektidé Ett rehabiliterande förhållningssätt och ett arbetssätt som prioriterar rehabilitering i den enskildes vardag kan utvecklas. Ett gott teamarbete underlättas av samsyn och en gemensam värdegrund. De som arbetar med vård och omsorg om äldre måste vara medvetna om vad det är man vill åstadkomma med sina insatser. Teamarbetet är en naturlig arbetsform och teamidén är en del av projektplanen. Till kommunens korttidsboende kommer personer med varierande behov av insatser. Många av dem som kommer dit har vistats på sjukhus en period innan. Idén med projektet är att de resurser som finns från olika professioner som är verksamma på korttidsboendet ska samordnas så att vårdkedjan säkras för patient/brukare. Det ska vara en väl fungerande vårdkedja hela vägen åter till eget boende. Bakgrund Ett vårdplaneringsteam finns i kommunen som arbetar i team för att trygga vårdkedjan i samband med hemgång efter sjukhusvistelse. Eftersom många patienter/brukare kommer direkt till kommunens korttidsboende behöver samverkan tryggas även där. Det är i första hand de patienter/brukare som planeras åter till hemmet efter korttidsboendet som ska ingå i projektet. Under hösten 2007 har ett förberedande projekt genomförts på korttidsboendet. Detta projekt har bestått av utbildning och gemensamma möten för de professioner som finns representerade. De olika professionerna som finns representerade på korttidsboendet är sjuksköterska, omvårdnadspersonal, arbetsterapeut, sjukgymnast, enhetschef och biståndshandläggare. Syfte Att öka patienten/brukarens möjlighet till ett självständigt liv. Att stärka det friska hos patient/brukare och arbeta för att de som befinner sig på korttidsboendet känner sig trygga i samband med hemgång till eget boende.

19 19(24) Mål Arbeta fram fungerande rutiner i samverkan mellan de olika professionerna på korttidsboendet för att säkra vårdkedjan för patient/brukare. Höja kvaliteten inom vården och omsorgen om de mest sjuka äldre. Metoder Metoder som kommer att användas är enkäter, dokumenterade vårdplaneringar, dokumenterade möten och statistiska beräkningar. Aktiviteter Gemensamma planeringar, där alla verksamma professioner och patient/brukare som vistas på korttidsboendet deltar. Möten där verksamma professioner träffas kontinuerligt. Genom kontinuerliga uppföljningar rapportera till projektansvariga. Kartläggning av de patienter/brukare som är aktuella för projektet. Tidsplan Projektet pågår till Projektbudget Projektet finansieras med statliga stimulansmedel från Socialstyrelsen. Projektorganisation I styrgruppen ingår Gunilla Olsson, sektionschef och Annie-Lie Jarhult, verksamhetschef HSR-organisationen. Projektledare är Berit Isaksson, biståndshandläggare. Projektgruppen består av representanter från följande professioner: biståndshandläggare, omvårdnadspersonal, sjukgymnast, sjuksköterska, arbetsterapeut och enhetschef. Rapportering Rapportering kommer att göra från projektgruppen till styrgruppen efter alla möten. Styrgruppen sammanställer material och redovisar projektet i en slutrapport efter avslutad projekttid. Slutrapport skickas till: Socialstyrelsen Länsstyrelsen i Kalmar Län Socialnämnden i Hultsfreds kommun Ledningsorganisationen Socialförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Handikapprådet

20 20(24) Uppföljning och Utvärdering Gemensamma vårdplaneringar tillsammans med patienter/brukare som vistas på korttidsboendet. Redovisning av vilka professioner som har deltagit vid planeringarna. Enkätundersökning som beskriver nöjdheten hos patient/brukare. Statistik på hur många patienter/brukare som deltagit i vårdplanering genom projektet, fördelat på män och kvinnor, samt orsak till vistelsen på korttidsboendet. Processbeskrivning för samverkan mellan olika professioner i vårdkedjan vid olika aktiviteter. Sammanställning av eventuella avvikelser som finns registrerade under projekttiden. Socialnämnden beslutar att lägga informationen för kännedom till handlingarna.

21 21(24) Sn 67/2008 Hl 2008/516 Verksamhetsberättelse 2007 Focus Kalmar län Socialnämnden beslutar att lägga verksamhetsberättelsen för kännedom till handlingarna. (Se bilaga).

22 22(24) Sn 68/2008 Dnr 2007/ Skrivelse från PRO En skrivelse från PRO angående Frivilligverksamheten redovisas för socialnämnden. handlingarna. Socialnämnden beslutar att lägga skrivelsen för kännedom till

23 23(24) Sn 69/2008 Dnr 2008/7 042 Budgetäskanden inför 2009 Socialchef Carolina Leijonram föredrar förvaltningens förslag till budgetäskanden inför Socialnämnden beslutar att lägga informationen för kännedom till handlingarna.

24 24(24) Sn 70/2008 Anmälningsärenden Delegationsbeslut äldre- och handikappomsorgen mars Delegationsbeslut utrednings- och familjerättsgruppen mars Delegationsbeslut ekonomi- och flyktinggruppen mars Klagomål Förteckning över inkomna färdtjänstärenden mars att ej inleda utredning från annan myndighet Dom från Länsrätten i Kalmar län Protokoll från Regeringsrätten Protokoll från kommunfullmäktige 15/2008 Protokoll från kommunstyrelsen 26/2008 Protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskott 130/2008 Protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskott 127/2008 Övrigt Protokoll förtroenderådet Hemgården Protokoll förtroenderådet Lindgården Protokoll från Samverkan Skrivelse från Länsstyrelsen.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1111 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (29) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 14.00 15.45 ande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m Stig Andersson,

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 13.00 16.45 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, KD Eva Svedberg, S Monica Bergh, KD Stig Andersson,

Läs mer

Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m. Sture Persson 82 Gunilla Aronsson Underskrifter Paragrafer

Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m. Sture Persson 82 Gunilla Aronsson Underskrifter Paragrafer 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Revelj onsdag kl 14.00 17.35. ande Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m Gunilla Larsson, s Ingela Gustavsson, m Maria Knutsson, s Marianne Leijon, c Stig Andersson, s Gunilla

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136

Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20. Peter Borgström, s 130-136 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.20 Beslutande Mattias Wärnsberg, s Gunvor Nilsson, m Stig Andersson, s Gillis Gustafsson, m Göran Lundberg, s Gunilla Aronsson, c Ingbert Andersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Revelj Kommunhuset Hultsfred, onsdagen den 10 juni 2015 kl. 13:00 16:00.

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Revelj Kommunhuset Hultsfred, onsdagen den 10 juni 2015 kl. 13:00 16:00. Plats och tid Revelj Kommunhuset Hultsfred, onsdagen den 10 juni 2015 kl. 13:00 16:00 ande Per-Inge Pettersson, c ordf Eva Svedberg, s Conny Daag, m Britt Wireland Sorpola, s Jonny Bengtsson, s Lizette

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2002-08-28 kl 14.00-17.30 Beslutande Bengt Nilsson, s Åke Nilsson, kd Arne Jonsson, s Lars Eriksson, kd Mattias Wärnsberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-03-26 19 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Willy Gollwitzer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Kommunhuset Revelj 13 januari 2016 kl. 13:

Kommunhuset Revelj 13 januari 2016 kl. 13: Plats och tid Kommunhuset Revelj 13 januari 2016 kl. 13:00 15.30 ande Per-Inge Pettersson, C, ordf Conny Daag, M Jonny Bengtsson, S Eva Svedberg, S Monica Bergh, KD Antje Rohde, C Britt Wireland Sorpola,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Mattias Wärnsberg, s Ove Lothson, PRO. Majvi Johansson, SKPF

Mattias Wärnsberg, s Ove Lothson, PRO. Majvi Johansson, SKPF Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, kl 08.30 12.15. Beslutande Mattias Wärnsberg, s Ove Lothson, PRO Sture Persson, m Elsy Larsson, SPF Lilian Nestor, SPF Erik Lundgren,

Läs mer

Jonny Bengtsson Underskrifter Paragrafer. Jonny Bengtsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jonny Bengtsson Underskrifter Paragrafer. Jonny Bengtsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Revelj Kommunhuset Hultsfred, onsdagen den 13:e maj 2015 kl. 13:00 17.00 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Jonny Bengtsson Underskrifter Paragrafer 65-74 Sekreterare

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 16.40 Beslutande Mattias Wärnsberg, s Ewa Johansson Rosso, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Peter Borgström, s Gunilla Aronsson,

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 25 februari 2009, kl 13.00 15.45 ande Hans Sternbro (s), ordförande 18-27, 29-33/09 Anne-Marie Fröjdh (c),

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Plats och tid Kommunhuset, Torsås, kl 18.00-19.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, S, ordförande Ewy Svensson, M Bernt Nyqvist, S Anita Eriksson, C Lennart

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2008-11-13 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-11-13 kl 08.00-12.30 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordförande Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2014-01-15 kl 13.00 17.15. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s

Kommunhuset, Revelj 2014-01-15 kl 13.00 17.15. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 13.00 17.15 Beslutande Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gunilla Aronsson, c Stig Andersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-03-29 20 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Björn Jonasson

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl 13.00 15.20 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-06-30 Sid 1(7) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2004-05-26 kl 14.00 ande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Bodil Liedberg Jönsson, s Lars Eriksson, kd Mattias Wärnsberg,

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (26)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (26) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (26) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2005-04-28 kl 08.30-14.40 Beslutande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Kjell Lundgren, s Gunilla Aronsson, c Mattias

Läs mer

Socialnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Socialnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING Socialnämnden 2007-04-11 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 99 Delgivning av protokoll...2 100 Delegationsbeslut...3 101 Information från personliga ombud PO-teamet...4 102 Avvikelserapporter...5 103 Fastställande av

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 09.00 11.15 ande Bengt Nilsson Elsie Larsson Märta Pettersson Lucie Hedmar Sivert Bergström Lennart Fäldt Sture Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Familjecentralen, Askersund den 11 maj 2010 kl 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 ()

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 () Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 () Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen, Hultsfred kl 08.30 12.00 ande Mattias Wärnsberg, s Bengt Klasson, PRO Eva Johansson Rosso, kd Åke Larsson, PRO Sture

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrummet Ovalen, Stadshuset Onsdagen den 19 november 2014 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Majvor Sjölund (C) Justeringens tid och plats Vid sammanträdet

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2014-06-11 kl 13.00 15.30. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s

Kommunhuset, Revelj 2014-06-11 kl 13.00 15.30. Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 13.00 15.30 Beslutande Per-Inge Pettersson, c, ordf Göran Lundberg, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gunilla Aronsson, c Stig Andersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-05-09 47 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 14.00 18.00 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl 13.00 16.35 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, KD Eva Svedberg, S Gunilla Aronsson, C, Stig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.10 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2017-02-20 Sida 1 Plats och tid Nysätragården, Ånäset 2017-02-20 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Marta Pettersson (C) Sandra Brändström (S) Hans Lindgren (S) Mari Viberg

Läs mer

Socialnämnden 2009-05-12 37

Socialnämnden 2009-05-12 37 Socialnämnden 2009-05-12 37 Plats och tid Hjernet, 2009-05-12 kl 13.30 13.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2004-02-26

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2004-02-26 Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 2004-02-26 kl 14.00-17.00 ande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Kjell Lundgren, s Lars Eriksson, kd Karl-Göran Jonsson,

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-03-24 19 Plats och tid Hjernet, 2009-03-24 13.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s) tjf ers Maritha Söderlund (s) Kent

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO

Sessionssalen Kommunhuset, kl P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO. Rosie Folkesson, (S), Ks Birgit Johansson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Sessionssalen Kommunhuset, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, (C) ordf Eje Cederrborg, PRO Göran Lundberg, (S) Sven-Olof Martinsson, PRO Rosie Folkesson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-12-19 135 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie Nyberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Socialnämnden 2004-10-20 Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 20 oktober 2004 kl 9.00-12.00 Beslutande Övriga deltagande Leif Peterson, ordförande (s) WiviAnne Hoffman

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Socialnämnden (18) Socialnämnden 2005-01-25 1(18) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 25 januari 2005 klockan 13.00 18.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Stefan Hellman

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

Socialförvaltningen, Revelj 10 januari 2018 kl. 13:10-15:15

Socialförvaltningen, Revelj 10 januari 2018 kl. 13:10-15:15 Plats och tid Socialförvaltningen, Revelj 10 januari 2018 kl. 13:10-15:15 ande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Inger Loord, S, ej tjänstgörande ersättare Kjell Mellberg Karlsson, S, ej tjänstgörande

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl 13.00 16.30 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S) Susann

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 2005-10-27 kl 13.30 15.00 ande Bengt Nilsson, s Eva Johansson Rosso, kd Mattias Wärnsberg, s Gunilla Aronsson, c Kjell

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lilla societetshuset, Loka, kl 13.45-15.05 Beslutande Lennart Eriksson (s) Gunnel Kask (s) Sölve Persson (s) Gun-Britt Andersson (s) Mats Gullberg (s) Lise-Lott

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-03-31 Sid 1 (13) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (M) ordförande Björn Jonasson (KD) Birgitta Olsson-Johansson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45

MELLERUDS KOMMUN PROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(15) Ajournering 14:35-14:45 Nr 2006-12-19 Socialnämnden 1(15) Plats och tid Skållerudshemmet, klockan 13:00-16:00 Ajournering 14:35-14:45 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Karin Fredman (fp) Erik Johansson (kd)

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Socialnämnden 2012-08-22 1 (13) Plats och tid: Tekniska kontoret,orsa onsdagen den 22 augusti 2012, kl 13.00 15.40

Socialnämnden 2012-08-22 1 (13) Plats och tid: Tekniska kontoret,orsa onsdagen den 22 augusti 2012, kl 13.00 15.40 Socialnämnden 2012-08-22 1 (13) Plats och tid: Tekniska kontoret,orsa onsdagen den 22 augusti 2012, kl 13.00 15.40 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13:00-15:00 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Jörgen Alkberg (S) Elsie-Britt Eriksson (S) Peter Agelii (S) Yvonne Wendelius (S) ersättare för Elisabeth

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2005-06-29 67 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Sofia Pettersson (kd)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-05-15 kl 08.00-12.10 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Kommunhuset Revelj 9 mars 2016 kl. 13:

Kommunhuset Revelj 9 mars 2016 kl. 13: Plats och tid Kommunhuset Revelj 9 mars 2016 kl. 13:00 15.15 ande Övriga deltagande Conny Daag, M Ann-Charlotte Andersson, C Jonny Bengtsson, S Eva Svedberg, S Monica Bergh, KD Antje Rohde, C Kjell Mellberg

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN Protokoll

SOCIALNÄMNDEN Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-11.35 Beslutande Utses att justera Åsa Johansson (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund (V) Dennis Byberg (M) Lena

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-05-30 52 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 14.00 18.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Mattias Wärnsberg, s Lars Nilsson, PRO. Viola Johnsson-Högstedt, SPF Lars Strahl, PRO Lars-Evald Larsson, PRO

Mattias Wärnsberg, s Lars Nilsson, PRO. Viola Johnsson-Högstedt, SPF Lars Strahl, PRO Lars-Evald Larsson, PRO 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen, kl 08.30 12.00. Beslutande Mattias Wärnsberg, s Lars Nilsson, PRO Sture Persson, m Mona-Lisa Sundqvist, SKPF Ove Lothson, PRO Bengt Klasson, PRO Britta Gustavsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.50 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Britt-Marie Berg (S) Kate Nilsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2017-02-16 1(16) Plats och tid Nämndrummet, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C) Lillemor Larsson (V) ersätter Daniel Hjelm (S) AnnCharlotte Eskel

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s)

Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Plats och tid Kommunkontoret 2016-04-11 kl 8.00-10:30 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (s) ordförande Sandra Brännström (s) Mari Viberg (c) Marta Pettersson (c) Robert Lindgren (s) Övriga deltagare David Grahn

Läs mer

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C) Kommunstyrelsens socialutskott 2018-02-19 Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret 2018-02-19 Beslutande Kjell-Åke Nilsson (S) Bo Lundqvist (C) Lars-Gunnar Andersson (S) Robert Lindgren (S) Mari Viberg (C)

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 22 februari 2012, kl

Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 22 februari 2012, kl Socialnämnden 2012-02-22 1 (8) Plats och tid: Tekniska kontoret, onsdagen den 22 februari 2012, kl 13.00 15.15 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s), ordförande Bernt Westerhagen (c), ersättare för Anne-Marie

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

Lars Svensson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Catharina Tann (s)

Lars Svensson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Catharina Tann (s) 1 (9) wplats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 18.00 Beslutande Lars Svensson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Catharina

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-11-04 157 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Lars Nihlén, (c),

Läs mer

Kommunhuset, Revelj, kl Birgit Johansson, PRO

Kommunhuset, Revelj, kl Birgit Johansson, PRO Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Revelj, kl 08.30 12.00 Beslutande P-I Pettersson, c ordf Lars Johansson, PRO Göran Lundberg, s Viola Johnsson-Högstedt, SPF Rosie Folkesson, s, Ks

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl 13.00 16:00 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S) Torbjörn Nyholm (S) ersättare för Janet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.10-16.30 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 ande Övriga deltagande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Kenneth Magnusson (C) Christoffer Gullberg (M) Linda

Läs mer