Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll Måndag 17 augusti 2015 kl , Svenljungasalen söder, kommunhuset.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll Måndag 17 augusti 2015 kl , Svenljungasalen söder, kommunhuset."

Transkript

1 Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 17 augusti 2015 kl , Svenljungasalen söder, kommunhuset Stefan Carlsson (S), ordförande Johan Björkman (M), vice ordförande Per Andersson (S) Kerstin Göss-Lindh (S) Eva Johansson (C) Barbro Johansson (C) Christer Schönander (SD) Maria Dale Andersen (LBPO) för Monica Björsell (LBPO) Anders Leijonhielm (LBPO) för Ionel Barbos (LBPO) Torsten Lindh (S) Kjell Persson (M) Petra Ojala (C) Martin Törnell (SD) Justering Justerare Plats och tid Johan Björkman (M) Paragrafer Underskrifter Sekreterare Kommunstyrelseförvaltningen Ordförande Justerare Ida Josefsson Stefan Carlsson Johan Björkman Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Instans Sammanträdesdatum Anslagsdatum Datum för anslagets nedtagande Protokollet finns på Kommunstyrelseförvaltningen Underskrift

2 Svenljunga kommun Tjänstemän Ida Josefsson, kommunsekreterare Magnus Nilsson, kommunchef Magnus Fleischer, ekonomichef Fredrik Hellsten, barn- och utbildningschef Kristina Sunebrand, utvecklingsledare folkhälsa 2 (18)

3 Svenljunga kommun Innehållsförteckning 110 Godkännande av dagordning Samverkansavtal inköp/upphandling Samverkan Svenljunga Tranemo avseende vuxenutbildning och introduktionsprogram samt begäran om ramtillskott Revidering av barn- och utbildningsnämndens reglemente Svar på motion skolans upptagningsområde Nya avgiftsnivåer för maxtaxa Revidering av folkhälsorådets reglemente Revidering av brottsförebyggande rådets reglemente Information från kommunstyrelsens ordförande informella uppsiktsplikten Anmälda delegationsbeslut Inkomna beslut, skrivelser och meddelanden Övriga frågor (18)

4 110 Godkännande av dagordning Beslut godkänner den föreslagna dagordningen. 4 (18)

5 111 Samverkansavtal inköp/upphandling Diarienummer: Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar: Godkänner det föreslagna samverkansavtalet. Avtalets ekonomiska reglering är ett avsteg från vad som kan accepteras inom samverkan i Boråsregionen. Sammanfattning av ärendet Svenljunga kommun har tidigare haft samverkansavtal med Borås Stad gällande inköp/upphandling. Nytt avtalsförslag och ny debiteringsmodell presenteras nu av Borås Stad. Ärendet föredras av ekonomichef Magnus Fleischer. Beslutsunderlag Arbetsutskottets protokoll, Borås Stads kommentarer angående samverkansavtal Debiteringsmodell Förslag på Samverkansavtal Förslag till beslut på sammanträdet Stefan Carlsson (S): Följande skrivning ska läggas till beslutet; Avtalets ekonomiska reglering är ett avsteg från vad som kan accepteras inom samverkan i Boråsregionen. Eva Johansson (C): Bifall till Carlssons tillägg. Beslutet expedieras till Kommunfullmäktige 5 (18)

6 112 Samverkan Svenljunga Tranemo avseende vuxenutbildning och introduktionsprogram samt begäran om ramtillskott Diarienummer: Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar: Enligt barn- och utbildningsnämndens förslag, Tranemo kommun tar över delar av Svenljunga kommuns introduktionsprogram, språkintroduktion (IM-språk) Tranemo kommun hänvisar sina vuxenstuderande till Svenljunga kommuns vuxenutbildning Utökar skolsamverkan med fokus på grundskola 7-9 gymnasieskola vuxenutbildning Barn- och utbildningsnämnden begäran om ramutökning med kr för 2015 avslås. Motivering För de elever som saknar gymnasiebehörighet finns det möjlighet att läsa introduktionsprogram i Svenljunga. Verksamheten finns i samma lokaler som vuxenutbildningen. De senare åren har IM-språk vuxit samtidigt som kraven ökat. Svenljunga kommun har idag svårt att erbjuda elever vid IM-språk en verksamhet som uppfyller kraven med undervisning i alla ämnen etc. Tranemo Gymnasieskola bedriver idag en verksamhet inom ramen för IM-språk som är av god kvalité och kan expandera verksamheten så att Svenljunga eleverna ryms. Tranemo Gymnasieskola avvecklade sin vuxenutbildning på hemmaplan 2011 och fick i uppdrag 2014 att se på möjligheterna att ta hem delar av utbildningen igen. Verksamheten gör bedömningen att ett utvecklat samarbete med Svenljunga skulle ge bättre kvalitet. Det skulle kunna vara givande för verksamheterna att utveckla samarbetet mellan Tranemo Gymnasieskola, Mogaskolan 7-9 och Tranäng 7-9. Idag sker ett samarbete mellan Tranäng 7-9 och Moga 7-9 men även mellan Tranäng 7-9 och gymnasiet men att få med alla skulle kunna berika ämnesträffar och minska bryggan mellan grundskolan och gymnasiet. I ett perspektiv där vi ser Svenljunga och Tranemo kommun som två kommuner som samarbetar om skolan blir det en naturlig delning utöver grundskola där Svenljunga bedriver vuxenutbildning och Tranemo gymnasieutbildning. Dock står det alltid eleverna fritt att välja utbildningsanordnare. Men tillsammans arbetar vi för att ha en bra och konkurrenskraftig grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. 6 (18)

7 Svenljunga kommun Paragraf Sammanfattning av ärendet Tranemo kommuns allmänna utskott och Svenljunga kommuns arbetsutskott träffas regelbundet för att diskutera samarbeten som sker kommunerna emellan. Vid ett möte fick skolcheferna för respektive kommuner i uppdrag att utreda möjligheterna till utökat samarbete redovisade skolcheferna de samarbeten som idag var etablerade och vilka samarbeten som sågs fruktbara att utveckla över tid. Detta handlade främst om gymnasieskola och vuxenutbildning då det redan fanns etablerade samarbeten inom grundskolan Svenljunga, Ulricehamn och Tranemo (SUT-dagar) kring betyg och bedömning och liknande var skolcheferna på plats igen med rektorerna för gymnasium och vuxenutbildning vid samråd kommunerna emellan. Samarbetet hade då smalnat av till att handla om IM-språk och VUX-gruv och gy-vux. Under 2014 gjorde också Tranemo kommun en utvärdering om vuxenutbildningens förändring och vad det inneburit. Vilket ledde till ett fortsatt utredningsuppdrag där förvaltningen fick i uppdrag att kostnadsberäkna en återuppbyggnad av vissa delar. Detta uppdrag har pausats i väntan på att se vad ett fördjupat samarbete med Svenljunga skulle kunna innebära. Beslutsunderlag Arbetsutskottets protokoll, Protokoll barn- och utbildningsnämnden, Förslag till beslut på sammanträdet Eva Johansson (C): Avslag på barn- och utbildningsnämndens begäran om ramutökning på kr. I övrigt bifall till förslaget. Beslutet expedieras till Kommunfullmäktige 7 (18)

8 113 Revidering av barn- och utbildningsnämndens reglemente Diarienummer: Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar: Enligt barn- och utbildningsnämndens förslag, Godkänner revideringen av reglementet för barn- och utbildningsnämnden. Sammanfattning En revidering av barn- och utbildningsnämndens reglemente har gjorts och överlämnats till kommunfullmäktige för antagande. Beslutsunderlag Arbetsutskottets protokoll, Protokoll barn- och utbildningsnämnden, Förslag på reglemente för barn- och utbildningsnämnden Beslutet expedieras till Kommunfullmäktige 8 (18)

9 114 Svar på motion skolans upptagningsområde Diarienummer: Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar: Enligt barn- och utbildningsnämndens förslag, Motionen kommer att beaktas och behandlas i samband med utredningen om en långsiktig skolplan för hela kommunen. Man ska även titta över kommungränserna. Eftersom Svenljunga är en liten glesbygdskommun så behöver vi vara öppna för samarbete med andra kommuner, dels av ekonomiska skäl men även av sociala skäl för småbarnsfamiljernas vardag. Därmed anses motionen besvarad. Motivering Barn- och utbildningsnämnden har av kommunfullmäktige fått i uppdrag att göra en utredning om en långsiktig skolplan för hela kommunen, som tar sin utgångpunkt i långsiktigt elevunderlag, kvalitet och ekonomi. Sammanfattning av ärendet En motion skolans upptagningsområde har inkommit från Petra Ojala, Centerpartiet i Svenljunga. Centerpartiets förslag: Att utreda möjligheten att tillämpa valfrihet vad gäller val av skola i hela kommunen och utesluta de geografiska upptagningsområden alternativt vara mer flexibel på de platser det blir en bättre skolmiljö. På detta vis kanske man kan avlasta något för Mogaskolans stora klasser. I förlängningen innebär det ju även att man behöver hitta en lösning för samarbete med skolskjutsar över gränserna. Beslutsunderlag Arbetsutskottets protokoll, Protokoll från barn- och utbildningsnämnden 29, Motion från Petra Ojala (C), Förslag till beslut på sammanträdet Eva Johansson (C): Följande tillägg bifogas, man ska även titta över kommungränserna. Eftersom Svenljunga är en liten glesbygdskommun så behöver vi vara öppna för 9 (18)

10 Svenljunga kommun Paragraf samarbete med andra kommuner, dels av ekonomiska skäl men även av sociala skäl för småbarnsfamiljernas vardag. Beslutet expedieras till Kommunfullmäktige 10 (18)

11 115 Nya avgiftsnivåer för maxtaxa 2015 Diarienummer: Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar: Enligt barn- och utbildningsnämndens förslag, Antar de av skolverket fastställda avgiftsnivåerna för maxtaxa 2015, att gälla från och med 1 september Motivering De nya avgiftsnivåerna innebär att kommunens avgiftsintäkter kommer att öka och därför har statsbidraget minskats i motsvarande omfattning, vilket redan gjordes när ramarna för 2015 fastställdes. Det innebär att förordningsändringen inte ytterligare kommer att påverka den bidragsram som fastställs för varje kommun Sammanfattning av ärendet Skolverket fastställer slutligt statsbidrag för kommande bidragsår senast den sista december varje år. Statsbidraget betalas ut under förutsättning att kommunen följer villkoren i förordningen. Förordningen har nu ändrats och ändringen innebär att inkomsttaket indexeras, vilket med all sannolikhet innebär att den maximala avgiftsnivån kommer att höjas varje år. De nya högsta avgiftsnivåerna för maxtaxa redovisas nedan och kan tillämpas från och med den 1 juli Förskola Avgiftstak* Dock högst/mån Barn 1 3 % kr Barn 2 2 % 858 kr Barn 3 1 % 429 kr 11 (18)

12 Svenljunga kommun Paragraf Fritidshem Avgiftstak* Dock högst/mån Barn 1 2 % 858 kr Barn 2 1 % 429 kr Barn 3 1 % 429 kr * Med förskola eller fritidshem jämställs i denna förordning pedagogisk omsorg som erbjuds i stället för förskola eller fritidshem samt omsorg som erbjuds enligt 25 kap. 5 skollagen (2010:800) under tid då förskola eller fritidshem inte erbjuds. Förordning (2011:678) Beslutsunderlag Protokoll från barn- och utbildningsnämnden 28, Beslutet expedieras till Kommunfullmäktige 12 (18)

13 116 Revidering av folkhälsorådets reglemente Diarienummer: Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar: Godkänner revideringen av reglementet för folkhälsorådet. Sammanfattning Reglementet för det lokala brottsförebyggande rådet ska revideras i början av varje mandatperiod. Vid behov kan reglementet revideras oftare. Ett fåtal ändringar har gjort i reglementet jämfört med föregående version. Ändringarna rör rådets sammansättning samt ersättare för rådets representanter. Beslutsunderlag Arbetsutskottets protokoll Tjänsteskrivelse, Förslag på reglemente folkhälsorådet Beslutet expedieras till Kommunfullmäktige 13 (18)

14 117 Revidering av brottsförebyggande rådets reglemente Diarienummer: Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar: Godkänner revideringen av reglementet för det lokala brottsförbyggande rådet, med ändring under punkt Representant från Nattvandrarna stryks. Sammanfattning Reglementet för det lokala brottsförebyggande rådet ska revideras i början av varje mandatperiod. Vid behov kan reglementet revideras oftare. Ett fåtal ändringar har gjort i reglementet jämfört med föregående version. Ändringarna rör ersättare för rådets representanter samt tidpunkt för sammanträden. Beslutsunderlag Arbetsutskottets protokoll, Tjänsteskrivelse, Förslag på reglemente för det lokala brottsförebyggande rådet Beslutet expedieras till Kommunfullmäktige 14 (18)

15 118 Information från kommunstyrelsens ordförande informella uppsiktsplikten s ordförande informerar om; Naturbruksgymnasiet i Svenljungas framtid 15 (18)

16 119 Anmälda delegationsbeslut Diarienummer: Beslut Godkänner redovisningen av nedanstående beslut som har fattats med stöd av delegation, Arbetsutskottets beslut Kanslichefens beslut 1002/2015 Anställning Receptionist 1003/2015 Visstidsanställning kansliadministratör IT-chefens beslut 1004/2015 Anställning IT-utvecklare 16 (18)

17 120 Inkomna beslut, skrivelser och meddelanden Beslut Lägger nedanstående beslut, skrivelser och meddelanden som har inkommit till kommunstyrelsen till handlingarna: Länsstyrelsen/Migrationsverket/Arbetsförmedlingen Informations- och prognosbrev Migrationsverket Information från Migrationsverket om anvisningsläget för mottagande av ensamkommande barn SvenBo Styrelseprotokoll SÄRF Direktionsprotokoll Samhällsbyggnadsnämnden Protokollsutdrag Ramanpassning 2015 Barn- och utbildningsnämnden Protokollsutdrag Internbudget 2015 Boråsregionen Direktionsprotokoll Protokollsutdrag Kommunala funktionshinderrådet Protokoll Sjuhärads Samordningsförbund Styrelseprotokoll Samverkansnämnd Personal Sammanträdesprotokoll Protokollsutdrag Pensionsersättning för fritidspolitiker 17 (18)

18 121 Övriga frågor Christer Schönander (SD) ställer en fråga om avskjutning av kajor i Svenljunga. Kommunchefen besvarar frågan. Christer Schönander (SD) ställer en fråga om påstådd incident på Klockaregården den 3 juli, frågan vidarebefordras till socialchefen. 18 (18)

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll Måndag 27 juni 2016 kl , Svenljungasalen norr, kommunhuset Ajournering

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll Måndag 27 juni 2016 kl , Svenljungasalen norr, kommunhuset Ajournering Plats och tid ande Ledamöter Måndag 27 juni 2016 kl. 14.00 15.30, Svenljungasalen norr, kommunhuset Ajournering 14.50 15.00 Stefan Carlsson (S), ordförande Johan Björkman (M), vice ordförande Per Andersson

Läs mer

Måndag 3 november 2014 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Måndag 3 november 2014 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 3 november 2014 kl. 16.30-, Kommunhuset, Svenljungasalen Stefan Carlsson (S), ordförande Johan Björkman

Läs mer

Barbro Johansson (C) och Owe Lundin (FP) Plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 3 september 2015 kl Paragrafer

Barbro Johansson (C) och Owe Lundin (FP) Plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen den 3 september 2015 kl Paragrafer Plats och tid Måndag 31 augusti 2015 kl. 18.00 19.30, Svenljungasalen, kommunhuset Svenljunga ande Ledamöter Bertil Hagström (LBPO), ordförande Rune Peterson (C), 1:e vice ordförande Dag Forsström (S),

Läs mer

Petra Ojala (C) ersätter Barbro Johansson (C), Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Petra Ojala (C) ersätter Barbro Johansson (C), Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid ande Ledamöter Måndag i oktober 2018 kl. 13.57 16:15, Svenljungasalen Norr, kommunhuset Svenljunga Ajournering 15:45-16:05 Stefan Carlsson (S), ordförande, 153-165 Johan Björkman (M), vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tisdagen 6 mars 2018 kl. 15.00 17.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Monica Björsell (LBPO), ordförande Torsten Lindh (S) Anne-Louise Karlsson (C) Petra Ojala (C) Susanne

Läs mer

Anders Leijonhielm (LBPO) Peter Kobbe (FP) Martin Törnell (SD) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Leijonhielm (LBPO) Peter Kobbe (FP) Martin Törnell (SD) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Protokoll Plats och tid Beslutande Ledamöter Tisdag 19 april 2016 kl. 18.00 18.30, Svenljungasalen söder, kommunhuset Ajournering Stefan Carlsson (S), ordförande Johan Björkman (M), vice ordförande Per

Läs mer

Plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen 22 oktober 2014, kl Paragrafer Justerare Monica Björsell, Margaretha Bjälkemo

Plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen 22 oktober 2014, kl Paragrafer Justerare Monica Björsell, Margaretha Bjälkemo Plats och tid Beslutande Ledamöter Måndag 20 oktober 2014 kl. 18.00 20.45, Kommunhuset, venljungasalen Ajournering: 18.40 20.00 Rune Peterson (C), ålderspresident Bertil Hagström (LBPO), ordförande Rune

Läs mer

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen Plats och tid Måndag 16 juni 2014 kl. 14.00 17.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Ajournering 16.15 16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Eva Johansson (C), ordförande Stefan Carlsson (S) Johan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tisdagen 4 december 2018 kl. 15.00 17.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Monica Björsell (LPo), ordförande Susanna Johansson Ny (LPo) Torsten Lindh (S) Helene Johnsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tisdagen 15 oktober 2019 klockan 14.00 16.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Mötet ajourneras klockan 15.15 15.35 Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Peo

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid ande Ledamöter Tisdagen 3 september 2019 klockan 14.00 16.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Mötet ajourneras klockan 15.10 15.30 Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Peo

Läs mer

Samverkansnämnd arbetsmarknad

Samverkansnämnd arbetsmarknad Plats och tid Beslutande Ledamöter Tranemo kommun Onsdagen 30 mars 2016 kl. 10.30 11.30, Svenljungasalen norr, kommunhuset Svenljunga Crister Persson (C), ordförande Tony Hansén (S) Ledamöter Svenljunga

Läs mer

Magnus Nilsson, kommunchef Tomas Klug, kanslichef

Magnus Nilsson, kommunchef Tomas Klug, kanslichef Plats och tid Fredag 28 december 2018 kl. 16.00 16.32 Svenljungasalen, kommunhuset Svenljunga ande Ledamöter Dag Forsström, Ålderpresident Övriga ledamöter Se sidan 2 Tjänstemän och sakkunniga Alfred Gotemark,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen den 14 maj 2019 klockan 14.00 17.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr ande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Ann Wallnedal (LPo) Louise Björkman (M) Urban

Läs mer

Måndag 3 november 2014 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen Ajournering:

Måndag 3 november 2014 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen Ajournering: Plats och tid ande Ledamöter Måndag 3 november 2014 kl. 18.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Ajournering: Bertil Hagström (LBPO), ordförande Rune Peterson (C), 1:e vice ordförande Dag Forsström (S), 2:e

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen den 2 april 2019 klockan 14.00 14.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr ande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Helene Johnsson (S) Louise Björkman (M)

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Måndag 23 mars 2015 kl , Teaterbiografen, Svenljunga

Måndag 23 mars 2015 kl , Teaterbiografen, Svenljunga Plats och tid Måndag 23 mars 2015 kl. 18.00 19.30, Teaterbiografen, Svenljunga ande Ledamöter Rune Peterson (C), ordförande Övriga ledamöter Se sidan 2 Tjänstemän Ida Josefsson, kommunsekreterare Magnus

Läs mer

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl

Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 86 Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 21.00 Beslutande Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg (M) Åke Eriksson (C) Peggy Johansson (S) Maria Gustavsson

Läs mer

Anslag/Bevis. Socialnämnden Onsdagen 19 december 2018 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen Norr. Plats och tid.

Anslag/Bevis. Socialnämnden Onsdagen 19 december 2018 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen Norr. Plats och tid. Plats och tid Beslutande Ledamöter Onsdagen 19 december 2018 kl. 15.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Kerstin Göss Lindh (S), ordförande Kjell Persson (M), vice ordförande Birgitta Boo (S) Per Bornefalk

Läs mer

TRAN EMO KOMMUN. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samverkansnämnd arbetsmarknad

TRAN EMO KOMMUN. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samverkansnämnd arbetsmarknad g svenljunga ~ Plats och tid ande Ledamöter Tranemo kommun Onsdag 28 mars 2018 kl. 10.20-11.30 Svenljungasalen Norr, Svenljunga Crister Persson (C), 9-15 Tjänstgörande ersättare Anders Brolin (S) ersätter

Läs mer

Samverkansnämnd arbetsmarknad

Samverkansnämnd arbetsmarknad Plats och tid Onsdag 22 maj 2019 klockan 10.21 11.50 Svenljungasalen, kommunhuset Svenljunga Beslutande Ledamöter Svenljunga kommun Johan Björkman (M), ordförande Dan Franzén (S), 16-18 Ledamöter Tranemo

Läs mer

Anslag/Bevis. Socialnämnden Onsdagen 26 september 2018 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Ajournering:

Anslag/Bevis. Socialnämnden Onsdagen 26 september 2018 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Ajournering: Plats och tid Beslutande Ledamöter Onsdagen 26 september 2018 kl. 15.00 18.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Ajournering: 17.00 17.20 Kerstin Göss Lindh (S), ordförande Kjell Persson (M), vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll 2014-10-13. Måndag 13 oktober 2014 kl. 14.00 17.30, Kommunhuset, Svenljungasalen. Plats och tid.

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll 2014-10-13. Måndag 13 oktober 2014 kl. 14.00 17.30, Kommunhuset, Svenljungasalen. Plats och tid. Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 13 oktober 2014 kl. 14.00 17.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Eva Johansson (C), ordförande Stefan

Läs mer

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S)

Tommy Rosenkvist (M) Sabine Noresson (MP) Bengt Björkman (SD) Leif Lindqvist (V) Helene Cranser (S) Johan Tolinsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00 måndagen den 14 december 2015, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Bertil Hagström (LPo), ordförande Dag Forsström (S), andre vice ordförande

Bertil Hagström (LPo), ordförande Dag Forsström (S), andre vice ordförande Plats och tid Måndagen 11 februari 2019 klockan 18.00 18.45, Kommunhuset, svenljungasalen ande Ledamöter Bertil Hagström (LPo), ordförande Dag Forsström (S), andre vice ordförande Övriga ledamöter Se sidan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen 3 september 2019 klockan 14.27 15.10 Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Beslutande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Peo Rosander (S) Ann Wallnedal (LPo)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Kommunhuset 24 januari kl. 13.30 17.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande M Elise Benjaminsson S Jessica Rodén L Niklas Herneryd SD Natalia E Henriksson

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet. 27 Indexering av maxtaxa för förskole- och fritidshemsavgift

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet. 27 Indexering av maxtaxa för förskole- och fritidshemsavgift Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 6 Ärendeförteckning 27 Indexering av maxtaxa för förskole- och fritidshemsavgift 28 Strategi - En bra start i livet (0-20år) 29 Meddelanden till kommunstyrelsens

Läs mer

Samverkansnämnd arbetsmarknad

Samverkansnämnd arbetsmarknad Plats och tid Beslutande Ledamöter Tranemo kommun Onsdagen 24 Maj 2017 kl. 10.15 11.35, Forumsalen, Tranemo Tony Hansen (S), ordförande, 15-22 Crister Persson (C), 15-22 Ledamöter Svenljunga kommun Johan

Läs mer

Jonas Adelsten Kristiansen (S) och Owe Lundin (FP) Plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen 3 september 2014, kl Paragrafer 76-87

Jonas Adelsten Kristiansen (S) och Owe Lundin (FP) Plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen 3 september 2014, kl Paragrafer 76-87 Plats och tid ande Ledamöter Måndagen 1 september 2014 kl. 18.00 19.30, Kommunhuset, venljungasalen Rune Peterson (C), ordförande Dag Forsström (), 1:e vice ordförande Gunnar Lagberg (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Samverkansnämnd arbetsmarknad

Samverkansnämnd arbetsmarknad Plats och tid ande Ledamöter Tranemo kommun Fredagen 10 februari 2017 kl. 10.30 12.10, Torparummet, Tranemo Crister Persson (C), ordförande Tony Hansén (S) Ledamöter Svenljunga kommun Stefan Carlsson (S),

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Anslag/Bevis. Socialnämnden Onsdagen 28 november 2018 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen Norr. Plats och tid.

Anslag/Bevis. Socialnämnden Onsdagen 28 november 2018 kl , Kommunhuset, Svenljungasalen Norr. Plats och tid. Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Onsdagen 28 november 2018 kl. 15.00, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr Kerstin Göss Lindh (S), ordförande Kjell Persson (M), vice ordförande Birgitta

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson 1(9) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-14.25 Beslutande Mats Ernstsson (C), ordförande Ingmar Bernthsson (S), vice ordförande Pontus Plantman (M) Susanne Colldin (S) ersätter Monica

Läs mer

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun ...

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun ... modell plan policy regel regel för lokala brottsförebyggande rådet i Svenljunga kommun program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum:

Läs mer

Justering Justerare Plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen 17 juni 2015 kl Paragrafer

Justering Justerare Plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen 17 juni 2015 kl Paragrafer Plats och tid Måndag 15 juni 2015 kl. 18.00 21.00, Svenljungasalen, kommunhuset Svenljunga ande Ledamöter Bertil Hagström (LBPO), ordförande Rune Peterson (C), 1:e vice ordförande Dag Forsström (S), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

Måndag 30 mars 2015 kl. 14.00 18.30, MAST-lokalen, Tingshuset

Måndag 30 mars 2015 kl. 14.00 18.30, MAST-lokalen, Tingshuset Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 30 mars 2015 kl. 14.00 18.30, MAST-lokalen, Tingshuset Stefan Carlsson (S), ordförande Johan Björkman (M),

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

157 Justering av Maxtaxa inom förskola och fritidshem

157 Justering av Maxtaxa inom förskola och fritidshem PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2015-06-08 1 (1) KOMMUNSTYRELSEN Dnr KSF 2015/179 157 Justering av Maxtaxa inom förskola och fritidshem Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta:

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 22 april kl. 18.30-21.00 Varagårdsskolans samlingssal, S. Storgatan 21, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Naverlönnsalen, måndagen den 8 maj 2017 kl 17:00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Svarvaren, onsdagen den 28 mars 2018 kl 16:00-16.35 Beslutande Anne-Marie Wahlström S) Ordförande Ann-Britt Danielsson (M) Vice ordförande Andreas Rännare (S) Christoffer Johansson (S) Ersätter

Läs mer

Samverkansnämnd arbetsmarknad

Samverkansnämnd arbetsmarknad Plats och tid Beslutande Ledamöter Tranemo kommun Onsdagen 7 september 2016 kl. 10.30 12.00, Svenljungasalen Norr, Svenljunga Crister Persson (C), ordförande Tony Hansén (S) Ledamöter Svenljunga kommun

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Nytt avgiftstak för maxtaxa inom förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet

Nytt avgiftstak för maxtaxa inom förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Anderson Tomas Datum 2016-11-17 Diarienummer KSN-2016-2407 Kommunstyrelsen Nytt avgiftstak för maxtaxa inom förskola, fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Förslag

Läs mer

Plats och tid. Kommunkansli, Höörsalen Måndagen den 19 januari 2015 kl. 19:00 21:00. Beslutande Ledamöter

Plats och tid. Kommunkansli, Höörsalen Måndagen den 19 januari 2015 kl. 19:00 21:00. Beslutande Ledamöter 2015-01-21 1 (14) Plats och tid Kommunkansli, Höörsalen Måndagen den 19 januari 2015 kl. 19:00 21:00 ande Ledamöter Björn Andreasson (M), Ordförande Susanne Andersson (M) Ola Kollén (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll Plats och tid

Kommunstyrelsen. Anslag / Bevis. Protokoll Plats och tid Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Måndag 12 november 2018 kl. 14.00 16:23, Svenljungasalen Norr, kommunhuset Svenljunga Ajournering 15:39-16:00 Stefan Carlsson (S), ordförande, 166-181

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-05-03, kl 0900-1210 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S Linda Jonsson, V Pirkko Heikkilä, V Carolina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(12) Tid och plats 2016-06-02 - Skånes Fagerhultrummet i Kommunhuset kl. 13.30-17.00. Beslutande Theresa Lindahl (M) - ordförande Leif Svensson (S) - andre vice ordförande Anders Kristensson (M) - ledamot,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Kl 17.30 19.50 ande närvarande Övriga närvarande Roswitha Melzer (L), ordförande, Zarah Sjökvist (M), Maya Mallo

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare. 1(12) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S) Lars

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Anki Dåderman (S), ersättare för Barbro Aastrup (S)

Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Anki Dåderman (S), ersättare för Barbro Aastrup (S) 1(16) Plats och tid Insikten, Hedslund, Kl 08.30 12.30 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Anki Dåderman (S), ersättare för Barbro

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (8) Ärendenummer BUN 2018/0284-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tingssalen, Tingshuset Tanumshede, kl 08.00 12.15 Ledamöter Se nästa sida. Övriga närvarande Öyvind Höiberg, Controller,

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (13) Ärendenummer BUN 2018/0345-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Bullarsalen, kommunhuset Tanumshede, kl. 08.00 12.55 Ledamöter Se nästa sida. Övriga närvarande Höiberg, Öyvind,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00-17:10 måndagen den 12 juni 2017, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Carina Lund (M), Ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer

Kommunfullmäktige. Anslag / Bevis. Protokoll Måndag 30 maj 2015 kl , Svenljungasalen, kommunhuset Svenljunga.

Kommunfullmäktige. Anslag / Bevis. Protokoll Måndag 30 maj 2015 kl , Svenljungasalen, kommunhuset Svenljunga. Plats och tid Måndag 30 maj 2015 kl. 18.00 21.00, Svenljungasalen, kommunhuset Svenljunga ande Ledamöter Bertil Hagström (LBPO), ordförande Rune Peterson (C), 1:e vice ordförande Dag Forsström (S), 2:e

Läs mer

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Sida 1 (19) Plats och tid Folkets Park kl 10.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämndens. Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl arbetsutskott 2007-01-10 1 (15) Plats och tid Förvaltningskontoret, Simrishamn, kl. 16.00 17.50 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Lennart

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 12 (25) Tid och plats Onsdag den 13 februari 2019 kl. 15.00 17.00 i Hjälmaren på kommunhuset i Vingåker Beslutande ledamöter Ing-Mari Frössevi (C) ordf. Fredrik Andersson (M) vice ordf. Mensud Vrana (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-18

Sammanträdesdatum 2014-08-18 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket, kl. 18.00-20.30 Beslutande Övriga Marie-Louise Svensson (M), ordförande Fredrik Ahlén (S), vice ordförande Tomas Johansson (C) Maria Malmberg (C),

Läs mer

ANSLAGSBEVIS: Förvaringsplats: Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

ANSLAGSBEVIS: Förvaringsplats: Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/9 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2016-04-22, kl. 09.00-11.45 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Kent Olsson (M), ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders C Nilsson (S) Margareta

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen SVENLJUNGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2011-01-24 1 Plats och tid Kommunhuset Svenljunga kl 14.00 16.30 (Ajournering 15.30 16.05) Beslutande Eva Johansson (C) Stefan Carlsson (S) Johan

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-05-21 Ärendelista 50 Budgetuppföljning 1 år 2015 51 Årsredovisning avseende fristående förskolor och fritidshem år 2014 52 Uppföljning av politiskt program

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

2014-09-16. Kansliet, kommunhuset i Osby, fredag 19 September 2014, kl 10:00

2014-09-16. Kansliet, kommunhuset i Osby, fredag 19 September 2014, kl 10:00 KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Naringslivscenter i Osby klockan 13:35-16:15 Besiutande Mats Ernstsson (C), ordforande Ingmar Bernthsson (S), vice ordforande Pontus Plantman (M) Monica

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 25-30 Utses att justera Justeringens plats och tid Torgny Helgesson Måndag

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2012-09-27 1 Plats och tid avgörande Björkskolan, Skruv Torsdagen den 30 augusti 2012 kl. 17.00 19.15 Ragnar Lindberg (s) ordf. Mona Wirkander (s) Lars Altgård (s) Lina Cesar

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.15-18.40 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Stefan

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:00

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:00 A Barn-och utbildningsnämnden 2017-03-22 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:00 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S) Tobias Grosshed

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 17 april 2013, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 6 5 Budget 2017... 7 6 Skolmatslyftet...

Läs mer