är en tillverkningspartner

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "är en tillverkningspartner"

Transkript

1

2 H är en tillverkningspartner som grundades i augusti Bolagets ambition är att vara en mycket bred kontraktstillverkare som har all nödvändig produktion inom koncernen. Hanza har vuxit till en miljardkoncern med nära anställda. Ett viktigt steg i tillväxtstrategin var förvärvet av Metalliset, som är en finländsk kontraktstillverkare. Detta förvärv har redan lyft resultatet. I juni 2016 annonserades även ett strategiskt samarbete med Rayservice i Tjeckien, vilket stärker Hanzas position i Centraleuropa. När vi påbörjade bevakningen av Hanza hösten 2014 arbetade bolaget med att slå samman fabriker men lönsamheten uteblev. Men under de båda senaste kvartalen har bolaget redovisat positiva resultat för båda affärsområdena. Ett positivt kassaflöde leder också till en minskad skuldsättning. Fler MIGanalyser (strategisk genomgång av en kunds produktionsstruktur) har gett nya uppdrag åt koncernen. För andra halvåret 2016 räknar vi med att bolagets resultatutveckling blir något lägre till följd av produktionsomställningar. Hanza-aktien har efter en kursuppgång på cirka 50 procent sedan vår senaste uppdatering i juni 2016 gått från att vara lågt värderat till mer rättvisande. Vi graderar därför ned vår rekommendation från Öka till Behåll. En uppdaterad DCFvärdering indikerar ett värde på 12 kronor per aktie jämfört med tidigare 9,5.

3 Ledningen bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Avgörande för betygssättningen är ledningens erfarenhet, branschvana, företagsledarkompetens, förtroende hos aktiemarknaden och tidigare genomförda prestationer. Ägarna bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Avgörande för betyget är ägarnas tidigare agerande i det aktuella bolaget, deras finansiella styrka, deras representation i styrelsen och tidigare resultat av investeringar i liknande företag eller branscher. Långsiktighet och ansvarstagande gentemot mindre aktieägare är också väsentliga kriterier. Den finansiella ställningen bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. I detta beslutskriterium tas hänsyn till bolagets lönsamhet, dess finansiella situation, framtida investeringsåtaganden och andra ekonomiska åtaganden, eventuella övervärden respektive undervärden i balansräkningen samt andra faktorer som påverkar bolagets Bolagets potential bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Avgörande för betyget är storleken på bolagets potential i form av ökad vinst i förhållande till hur bolagets aktiekurs värderas i dag. Avgörande är också på vilken marknad företaget verkar och dess framtidsutsikter på denna marknad och lönsamhet. Ett bolag kan få högt betyg även om tillväxtutsikterna är låga, förutsatt att aktiens värdering i dag är ännu lägre än utsikterna. På samma sätt kan en högt värderad aktie anses ha hög potential givet att dess tillväxtförutsättningar inte fullt ut redovisas i aktiekursen. Risken bedöms efter en tiogradig skala, där betyg 1 är lågt och betyg 10 är högt. Risken är en sammantagen bedömning av alla de risker som ett företag kan utsättas för och som kan komma att påverka aktiekursen. Betyget grundas på en sammantagen bedömning av företagets allmänna risknivå, aktiens värdering, bolagets konkurrenssituation och bedömning av framtida omvärldshändelser som kan komma att påverka bolaget.

4 Namnet Hanza anspelar på det medeltida förbundet som dominerade handeln kring Östersjön. Det är i just det här geografiska området som Hanza har sina kunder och bedriver största delen av sin verksamhet. Hanza-koncernen tillhandahåller en bredd av tillverkningsteknologier som plåtmekanik, tung mekanik, maskinbearbetning, montering av kretskort, kablage, systemintegration och slutmontering samt turbinteknologier. Hanza har mer än tio fabrikerna fördelad över Sverige, Finland, Östeuropa och Kina. Huvudkontoret ligger i Danderyds kommun, strax norr om Stockholm. Vid utgången av andra kvartalet 2016 hade koncernen anställda. Hanzas motto är All you need is one. Det speglar företagets ambition att ha en sådan bredd och kompetens att det blir den enda kontraktstillverkare en kund behöver köpa tillverkningstjänster av. Den underliggande idén är att det är värdeskapande för kunden att samla de tidigare nischade och splittrade tillverkarna under enad fana istället för att kunden själv ska behöva organisera ett komplicerat samspel mellan underleverantörer. Bilden nedan illustrerar visionen om hur en kunds produktflöde konsolideras genom Hanza. Bolaget menar att kunden kan spara mycket större belopp genom att göra om produktionskedjan från grunden istället för att bara byta ut eller effektivisera en del av den. Detta tror vi är rätt sätt att resonera desto mer kunden sparar desto mer kan Hanza tjäna.

5 Nedanstående bild illustrerar hur Hanza ser på lönsamheten och potentialen i branschen. Ju högre upp i pyramiden ett bolag är, ju högre är lönsamheten och tillväxten. I botten av pyramiden finns bolag som helt enkelt gör som de blir tillsagda och uppfyller kundernas order. Det finns många bolag i det lägsta steget och deras erbjudanden är mycket likartade därför är det väldigt enkelt för kunderna att spela ut de olika leverantörerna mot varandra. Resultatet blir låg lönsamhet för kontraktstillverkarna. Ett bolag högst upp i pyramiden erbjuder sina kunder mervärde i form av rådgivning inom tillverkning längs hela processen och långtgående omstrukturering av kundernas tillverkningskedja om så krävs. Mervärdet ger möjlighet att tjäna betydligt bättre marginaler än de lägre stegen, men för att nå till den översta nivån krävs starka kundrelationer och stor kompetens och bredd inom tillverkning. Det kan vara mycket lönsamt att ha långa relationer med kunder som på grund av skalfördelar, praktiska och relationsmässiga skäl vänder sig till samma leverantör för samtliga framtida tillverkningsbehov. Hanza konsoliderar inte bara sina kunders kontraktstillverkning utan även sin egen organisation. Det pågår löpande ett arbete att bilda industriella kluster med fabriker inom olika tillverkningsteknologier som följt med strategiska förvärv, vilket vi också tror är värdeskapande. I februari 2016 påbörjade sammanslagning av två produktionsenheter i Estland. Enheten omfattade 80 personer och flytten hade en negativ resultateffekt under första halvåret 2016 men väntas ge en positiv resultateffekt från och med tredje kvartalet De fulla effekterna väntas dock inte nås förrän inom ett år från nu (2017). En annan viktig del av strategin är att förlägga mer specialiserade, kvalitetskrävande, mindre kostnadskänsliga och mindre produktionsserier nära kundens forskning och utveckling i Sverige eller Finland. När däremot lågt pris är av högsta prioritet läggs produktionen i lågprisländer som Estland, Polen eller Kina. Den resulterande flexibiliteten är också ett nödvändigt steg för att uppnå målet All you need is one. Branschen för kontraktstillverkare är av naturen väldigt konjunkturkänslig därför att kunderna ofta använder dem som ett sätt att parera perioder med ovanligt högt eller lågt produktionsbehov. Detta ställer höga krav på kontraktstillverkarnas förmåga att snabbt kunna skala både upp

6 och ner utan att tappa i effektivitet. Hanza gör detta bland annat genom att lägga samman olika volymer i tillverkningskluster, genom att skapa så kallade konsignationslager där leverantören äger materialet i Hanzas fabriker och genom flexibla arbetstider för sina arbetare. Hanza har två tydliga strategier för att växa snabbare än marknaden: Hösten 2015 annonserades nya MIG kontrakt till ett värde av 100 MSEK över fyra år. I början på 2016 levererade Hanza en MIG-analys som resulterade i försäljning av tillverkning om 30 miljoner kronor på årsbasis. I juli 2016 kom en order från ett norskt företag värt 40 miljoner kronor per år. Storbritanniens kommande utträde ur EU (Brexit) har ökat vissa kunders funderingar kring om produktion bör flyttas därifrån på sikt. MIG är namnet på de konsulttjänster inom tillverkningsstrategi som Hanza säljer i samarbete med ett konsultföretag. MIG är fristående från den tillverkande verksamheten men kan som nyligen illustrerat resultera i ökade produktionsvolymer. Ambitionen på längre sikt är att MIG blir en så central del av Hanza att bolaget kan betraktas lika mycket eller mer som en konsult än som tillverkare. Hanzas förvärvsstrategi är att köpa lönsamma företag och fabriker, likt Metalliset. Planen är att förverkliga synergieffekter samtidigt som bolaget kommer närmare sitt mål att bli en one stop shop för kontraktstillverkning genom att komplettera sin befintliga portfölj av kompetensområden och processer, till exempel tillverkningsteknologier inom plast. Dessutom ser koncernen stora möjligheter att expandera sin lågkostnadsproduktion till fler lågkostnadsländer. Förvärvsstrategin grundar sig på bolagets analys av de stora trenderna i branschen, vilket är att det råder överkapacitet i många fabriker och att konsolidering kommer fortsätta att skapa värde. I juni 2016 annonserades utbyggnad av en fabrik i Tjeckien kombinerat med ett samarbete med kontraktstillverkaren Rayservice, som konstruerar och tillverkar kablagelösningar Det tjeckiska företaget är inriktade på att hitta lösningar på produkter. Samarbetet ger Hanza möjlighet att byta produktion med Rayservice och därmed bli effektivare i Centraleuropa. Det ger också möjligheter till motköpsaffärer med en av Hanzas kunder i Sverige. Eftersom Hanza fortfarande befinner sig i en uppbyggnadsfas bör aktieägarna vara tålmodiga i väntan på att bolaget börjar generera utdelningar. Koncernens framtid beror till stor del på kvaliteten i de MIG-projekt som ska skapa lönsam organisk tillväxt. Framtiden beror också på eventuella förvärv. Som investerare måste du lita på att ledningen inte kommer att betala ett för högt pris för att förvärva nya teknologier i jakten på att uppfylla mottot All you need is one eller sina utlandsambitioner. Kassan är måttlig och soliditeten överstiger inte de finansiella målen - valutan som Hanza har att handla med är således framför allt egna aktier. MIG har nu bevisat sig utgöra en spännande möjlighet att samtidigt öka tillväxten och klättra upp i värdepyramiden. Den kan även utgöra en

7 försäkring mot lågkonjunkturer eftersom att tillverkningsföretag behöver rådgivning om besparingar i ett vikande konjunkturläge. Efter att ha genomlevt finanskrisen, eurokrisen och nu senast volymtapp från Finland, Ryssland och Norge börjar ledningen rimligen bli vana och skickliga på att hantera kriser. Vi tror att branschen kommer fortsätta att konsolideras och att det är bra för kunder, företaget och branschen. Hanzas förhållandevis låga värdering kan skapa utmaningar för kommande förvärv, men köpet av Metalliset visar att det inte är ett oövervinnerligt hinder. Resultatet kan dock bli relativt mer utspädning av aktier än ökning av omsättning. Hanzas relativt låga värdering öppnar snarare för att bolaget självt skulle bli uppköpt. Vi konstaterar att synergier oftare återfinns i pressmeddelanden om uppköp och finansiella rådgivares retorik än i den akademiska litteraturen som behandlar ämnet. Samtidigt vill vi lyfta fram att ledningen har omfattande erfarenhet av branschen och är garanterat inte naiv inför de utmaningar och potentiella fallgropar som strategin innebär. Dessutom har vd Erik Stenfors satsat stora privata pengar i bolaget och kommer därför säkert inte lockas att vara onödigt frikostig med utspädningseffekter bara för nöjet att leda en större koncern. Slutligen känner vi att ledningens vision om All you need is one ger ett konkret mål som skyddar mot förvärv för sin egen skull eller bara i brist på andra idéer. Under sensommaren 2015 genomfördes förvärvet av den finländska kontraktstillverkaren Metalliset, ett företag med en nettoomsättning på ungefär 375 miljoner kronor i årstakt och en EBITDA på omkring 45 miljoner kronor. Bland Metallisets största kunder återfinns krantillverkaren Konecranes, hisstillverkaren Kone och industrikoncernen Metso. Värdet av köpeskillingen för Metalliset uppskattades till ungefär 70 miljoner kronor och bestod av 15 procent av den sammanslagna koncernens aktier samt därutöver kontant betalning. I vår analys av nyemissionen bedömde vi att förvärvet skedde till förmånliga värderingsmultiplar, särskilt i förhållande till EBITDA. Metalliset är nischat inom tung mekanik. Eftersom Hanza tidigare saknade den kompetensen så passar det väl i strategin att bredda portföljen av tillverkningsteknologier. Intressant är att Metalliset tidigare hade sju fabriker och genom avveckling och flyttar återstod till slut bara en. Tack vare detta bibehölls en hög relativt lönsamhet där företaget återskapade denna genom att använda samma modell för att skapa lönsamhet som Hanza. Tre faktorer gjorde att förvärvet stärkte Hanzas finansiella ställning: 1) Metalliset hade högre soliditet än Hanza vid förvärvstillfället, 2) förvärvet finansierades delvis genom en nyemission som tog in likvida medel nyemissionsbeloppet var något större än den kontanta delen av förvärvsbeloppet, och 3) transaktionen innebar en upplösning av negativ goodwill som resultatfördes och därmed stärkte upp det egna kapitalet. Sistnämnda engångseffekt uppgick till nästan 50 miljoner kronor och förklarar varför rörelseresultatet blev väldigt mycket högre för tredje kvartalet 2015 än någonsin tidigare.

8 På Hanzas kundlista finner vi flera välbekanta namn inom svensk industri såsom Atlas Copco, Ericsson, Siemens, ABB, Saab Defense, med flera. Det är värdefullt att ha en kontakt in till dessa kunder som årligen lägger miljarder kronor på kontraktstillverkare. Det faktum att Hanza än så länge bara utgör en liten bråkdel av dessa företags kontraktstillverkning tyder dock på att bolaget har en bra bit kvar innan det lever upp till mottot All you need is one. Hanza självt framhäver att de tio största kunderna utgör mindre än 50 procent av omsättningen. Det betraktar vi som en relativt god spridning av kundberoendet. Dessutom har många av Hanzas kunder global försäljning, vilket ger ett visst indirekt skydd mot lokala och regionala konjunktur-svängningar. Dock bör hållas i åtanke att även om kunderna är spridda så är deras beställningar till viss del beroende av samma makrotrender och kan därför komma att synkroniserat öka eller sänka sina beställningar från Hanza. Detta blev tydligt under 2014s andra halvår då bolaget rapporterade sjunkande försäljning i samband med oljeprisets kraftiga nedgång. Det är nyckfullt att större beställningar från de viktigaste kunderna lätt kan förskjutas ett eller två kvartal i tiden och därmed drastiskt påverka Hanzas beläggning och resultat. Genom konsolidering blir Hanzas fabriker mer robusta mot eventuella framtida volymnedgångar. Hanzas strategi att skapa tillverkningskluster bör göra dem mer tåliga för svängningar i efterfrågan jämfört med konkurrenterna. Enligt företagsledningen kommer koncernens avskrivningar att överstiga de nödvändiga investeringarna i de nuvarande tillgångarna. I teorin skulle företaget kunna öka sin omsättning utan att behöva köpa in fler anläggningstillgångar, därför att maskinparken inte används till sin fulla kapacitet och bolaget kör ännu inte nattskift. Detta tyder på en del kvarstående överkapacitet i koncernen men aktieägarna behöver i alla fall inte oroa sig för dyra investeringar under den närmaste tiden. Den lediga kapaciteten innebär att en ökad orderingång kan leda till oproportionerligt stora vinstlyft, då en del av den förknippade kostnaden redan är tagen. Den lediga kapaciteten bör även medföra att branschen successivt konsolideras. Aktieägare bör vara medvetna om risken att de kan behöva skjuta till mer kapital eller drabbas av utspädning, antingen för att Hanza blir kassaflödesnegativt eller för att finansiera framtida förvärv. Vid listningen på First North kommunicerade Hanza en ambition att byta upp sig till den större listan Small cap-listan inom ett år. Tidsplanen har förskjutits, men ett listbyte bör fortfarande vara aktuellt. Bolaget är listat på segmentet First North Premier, vilket ställer högre krav än övriga segment på First North. Därmed är bolaget tämligen förberett för de högre kraven som ställs på bolagen på small cap-listan, vilket berör bland annat redovisningens kvalitet och utförlighet. Ett listbyte kan leda till ökad exponering och därmed högre likviditet i aktien. Small cap-listan är i allmänhet förknippad med en högre kvalitet på bolag än First North och fler institutionella investerare får då möjlighet att investera i bolaget.

9 Tre av sju ledande befattningshavare har en bakgrund hos kontraktstillverkaren Note som vd:n Erik Stenfors grundade på talet. Vd & Medgrundare Erik Stenfors (1966), civilingenjör i teknisk fysik från KTH. Erik har tidigare varit med och grundat kontraktstillverkaren Note, där han även var vd mellan 1999 och Erik kontrollerar cirka 3,3 procent av kapital och röster privat och genom bolag. CFO Lars Åkerblom (1965), civilekonom från Uppsala Universitet samt revisorsexamen. Lars är auktoriserad revisor och var tidigare marknadsområdeschef på revisionsfirman KPMG. Han har även varit CFO på ett antal mindre svenska bolag, varav två är noterade på Stockholmsbörsens small cap-lista. Försäljnings- och marknadschef Thomas Lindström (1972), ingenjör & har studerat på IHM Business School. Thomas har tidigare varit säljchef och försäljningsansvarig i två andra bolag. Inköpschef Bengt Emesten (1960), ekonom. Bengt grundade kontraktstillverkaren Qcom och var vd för ett dotterföretag inom Note-koncernen. Chef för tunga mekanikdivisionen Miko Leiden (1967), civilingenjör. Tidigare Vice President för Operations på Metalliset samt Director på Helsinki Unit Incap Oyj. Chef för lätta mekanikdivisionen Emöke Sogenbits (1962), Universitetsutbildad i Tartu, Estland i ryska och litteratur. Demand/Supply Chain Manager på Elcoteq och Solectron, samma funktion samt Operations Manager på Erics. Chef för elektronikdivisionen Gerd Levin-Nygren (1951), ingenjör. Gerd är tidigare försäljningschef på ett mindre bolag och vd på ett dotterföretag i Erik Stenfors Note-koncern. Efter att ha saknat en tydlig huvudägare, skedde viktiga ägarförändringar Under våren detta år skedde en ägarbreddning till en investerargrupp, PHI, med omfattande erfarenhet från industrin: Francesco Franzé som sitter som vvd i Husqvarnas koncernledning och Håkan Halén, relativt nyligen pensionerad från tjänsten som vvd och CFO från Hexagon. PHI har kontinuerligt fortsatt att köpa aktier i Hanza. Vid förvärvet av Metalliset fick före detta ägare, representerade av Pauli Pöllänen ungefär 15 procent av Hanza-koncernen som delbetalning.

10 Under hösten 2015 gick Gerald Engström in som större aktieägare. Gerald är känd bl.a. som grundare och huvudägare av Systemair AB, noterat på Nasdaq OMX. Styrelseordförande Mikael Smedeby, jurist från Uppsala Universitet. Mikael är ordförande på Advokatfirman Lindahl och styrelseordförande i Coeli AB samt sitter i styrelsen för en mängd andra bolag. Mikael äger aktier i Hanza. Övriga ledamöter Francesco Franzé, civilingenjör från KTH. Francesco var med och ledde det konsortium av privatpersoner som deltog i nyemissionen i mitten på Han har lång erfarenhet från Husqvarnagruppen där han nu sitter i koncernledningen samt från flera olika styrelser. Francesco äger ungefär 10,2 procent av bolagets aktier. Håkan Halén, MBA. Håkan är pensionerad CFO och vice-vd från Hexagon och var med och skapade detta bolags snabba utveckling under 2000-talet. Han är del i det investerarkonsortium som investerade i Hanza i samband med en nyemission i mitten på Håkan äger cirka 4,6 procent av bolagets aktier. Pauli Pöllänen, masterexamen i ekonomi. Pauli var tidigare engagerad i Metalliset och fick en ägarandel av Hanza om 8 procent vid förvärvet 2015

11 Styrkor: Diversifierad kundbas med stor budget för kontraktstillverkning och global exponering. Ledning och styrelse har gedigen erfarenhet inom branschen. Ambition att vara mer än bara en kontraktstillverkare. Svagheter: Konjunkturkänslig verksamhet. Hårt konkurrensutsatt marknad med svag tillväxt. Svårighet att nå uthållig och tydlig lönsamhet. Möjligheter: Om koncernen lyckas förverkliga synergier vid förvärv kan den växa snabbt och lönsamt. Vid högkonjunktur gynnas Hanzas bransch särskilt mycket. Genom MIG kan Hanza fortsätta transformering från bara en underleverantör till att bli en strategisk partner inom tillverkning. Även klusterstrategin ger en förflyttning i företagets position. Hot: Eventuella dåliga förvärv kan bli dyrbara för bolaget. En lågkonjunktur eller finansiell kris riskerar att drabba Hanza särskilt hårt. Mycket av tillverkningen sker i Östeuropa där sanktioner mot Ryssland och organiserad brottslighet kan utgöra problem.

12 Det är svårt att värdera ett bolag som planerar att göra så stora förvärv att det har en omvälvande inverkan på företagets resultat och ställning. Ett stort förvärv kan med kort varsel dubbla företagets storlek eller också inte bli av, i vilket fall företagets värde inte förändras så dramatiskt. Eftersom det är svårt för externa bedömare att veta hur koncernens förvärvsagenda ser ut gör vi inga antaganden kring detta. I nedanstående tabell tydliggörs våra antaganden kring tillväxt och rörelsemarginal. Vi räknar med måttligt med kassaflödesjusteringar därför att bolaget kommunicerat att avskrivningarna kommer att överstiga kapitalinvesteringarna. Vi har justerat upp våra resultatprognoser avseende efter den starka halvårsrapporten Affärsområdet mekanik har förbättrats avsevärt, vilket skett efter att förvärvet av Metalliset genomfördes. Högre marginaler på lång sikt kan drivas av att Hanza ytterligare och löpande effektiviseras och konsolideras. Hanza har skattefordringar på 17 miljoner kronor vilket gör att skatten de kommande tre åren kommer att reduceras med ungefär lika mycket (ca fem miljoner kronor per år). % Som synes leder DCF-värderingen fram till ett värde om 12 kr per aktie i Hanza, vilket är avsevärt högre än de 9,50 kronor per aktie vi kom fram till i vår värdering i juni DCF-värdet är samtidigt väldigt känsligt för ändrade marginalantaganden, speciellt när bolaget kommer från så pass låga nivåer som Hanza gör. Kassaflödena är då diskonterade med en förhållandevis hög kalkylränta om 11 procent.

13 Efter en snabb kursuppgång är nu potentialen i Hanza-aktien intecknad, anser vi. Bolaget kan givetvis kortsiktigt komma upp i rörelsemarginaler överstigande våra antaganden kortsiktigt, men detta bedömer vi i så fall inte som uthålligt med tanke på konkurrenstrycket inom den tillverkande industrin (MIG-projekten till trots). Vi en samlad bedömning väljer vi att sänka rekommendationen i Hanzaaktien från tidigare Öka till Behåll.

14 Birger Jarl Securities AB, nedan benämnt Jarl Securities, publicerar information om bolag och däribland analyser. Informationen har sammanställts utifrån källor som Jarl Securities bedömer som tillförlitliga. Jarl Securities kan dock inte garantera informationens riktighet. Ingenting som skrivs i analysen ska betraktas som en rekommendation eller uppmaning att investera i något som helst finansiellt instrument, option eller liknande. Åsikter och slutsatser som uttrycks i analysen är avsedd endast för mottagaren. Innehållet får inte kopieras, reproduceras eller distribueras till annan person utan skriftligt godkännande av Jarl Securities. Jarl Securities ska inte hållas ansvariga för vare sig direkta eller indirekta skador som orsakats av beslut fattade på grundval av information i denna analys. Investeringar i finansiella instrument ger möjligheter till värdestegringar och vinster. Alla sådana investeringar är också förenade med risker. Riskerna varierar mellan olika typer av finansiella instrument och kombinationer av dessa. Historisk avkastning ska inte betraktas som en indikation för framtida avkastning. Analysen riktar sig inte till U.S. Persons (så som detta begrepp definieras i Regulation S i United States Securities Act och tolkas i United States Investment Companies Act 1940) och får inte heller spridas till sådana personer. Analysen riktar sig inte heller till sådana fysiska och juridiska personer där distributionen av analysen till sådana personer skulle innebära eller medföra risk för överträdelse av svensk eller utländsk lag eller författning. Jarl Securities har inget ekonomiskt intresse avseende det som är föremål för denna analys. Jarl Securities har rutiner för hantering a v intressekonflikter, vilket säkerställer objektivitet och oberoende.

är en tillverkningspartner

är en tillverkningspartner H är en tillverkningspartner som grundades i augusti 2008. Bolagets ambition är att vara en mycket bred kontraktstillverkare som har all nödvändig produktion inom koncernen. Hanza har vuxit till en miljard-koncern

Läs mer

strategiska genomgångar av kundernas produktionsstruktur, fortsätter att vara en nyckel till högre lönsamhet.

strategiska genomgångar av kundernas produktionsstruktur, fortsätter att vara en nyckel till högre lönsamhet. Hanza är en tillverkningspartner som grundades i augusti 2008. Bolagets ambition är att erbjuda tillverkningsrelaterade konsulttjänster och samtidigt själva vara en bred tillverkare. Hanza har vuxit till

Läs mer

för att kunna nå högre rörelsemarginaler. Resultatet för både kvartal 3 och belastades med kan det uppskattas från bokslutskommunikén

för att kunna nå högre rörelsemarginaler. Resultatet för både kvartal 3 och belastades med kan det uppskattas från bokslutskommunikén H är en tillverkningspartner som grundades 2008. Bolagets ambition är att erbjuda tillverkningsrelaterade konsulttjänster och samtidigt själva vara en bred tillverkare. Hanza har vuxit till en miljardkoncern

Läs mer

Uppdragsanalys 2016-04-14, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza

Uppdragsanalys 2016-04-14, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza Uppdragsanalys 2016-04-14, uppdatering ANALYSGUIDEN Hanza BEHÅLL ANALYSGUIDEN Hanza, 2016-04-14 Riktkurs: 7,3 kronor Analytiker: Paul Regnell, Jarl Securities Nedskruvade vinst förväntningar Fjärde kvartalet

Läs mer

en effektivare produktionsstruktur på plats där även Centraleuropa (Tjeckien) ingår.

en effektivare produktionsstruktur på plats där även Centraleuropa (Tjeckien) ingår. H är en tillverkningspartner som grundades 2008. Bolagets ambition är att erbjuda tillverkningsrelaterade konsulttjänster och samtidigt själva vara en bred tillverkare. Hanza har vuxit till en miljardkoncern

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-11-20, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza

Uppdragsanalys 2015-11-20, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza Uppdragsanalys 2015-11-20, uppdatering Hanza KÖP Hanza 2015-11-20 UPPDATERING Riktkurs: 12,30 kronor Analytiker: Paul Regnell, Jarl Securities 2 Hanza stabiliserar situationen Hanza har förvärvat finländska

Läs mer

är en tillverkningspartner

är en tillverkningspartner H är en tillverkningspartner som grundades 2008. Bolagets ambition är att erbjuda tillverkningsrelaterade konsulttjänster och samtidigt själva vara en bred tillverkare. Hanza har vuxit till en miljardkoncern

Läs mer

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 27 maj 2019 NUEVOLUTION PARTNERSKAP BLIR BRÖLLOP

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 27 maj 2019 NUEVOLUTION PARTNERSKAP BLIR BRÖLLOP ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS PARTNERSKAP BLIR BRÖLLOP Innehåll Partnerskap blir bröllop... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Disclaimer...

Läs mer

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Bolagsnamn Coor Service Management Hold. AB Bloomberg COOR.SS Equity Reuters COOR.ST Free float 100 % Aktiekurs, kronor 61 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Hemsida www.coor.se Mats Hyttinge Senior Analyst Markus

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-08-10, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza

Uppdragsanalys 2015-08-10, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza Uppdragsanalys 2015-08-10, uppdatering Hanza TECKNA Hanza 2015-08-10 UPPDATERING Analytiker: Paul Regnell, Birger Jarl FK Analys av Hanzas nyemission Notera att den här texten riktar sig främst till personer

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management PREVIEW 13 februari 2019 Coor Service Management KÖP: 82 KRONOR Viss press från nya kontrakt Coor lämnar sin rapport för det fjärde kvartalet 2018 den 21 februari. Ericsson-kontraktet

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-06-18, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza

Uppdragsanalys 2015-06-18, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza Uppdragsanalys 2015-06-18, uppdatering Hanza KÖP Hanza 2015-06-18 UPPDATERING Riktkurs: 14,60 kronor Analytiker: Paul Regnell, Birger Jarl 2 Nya ägare och kapitaltillskott Hanza har förvärvat olönsamma

Läs mer

har börjat etablera sig inom koncernen. Det finns en betydande resultatpotential

har börjat etablera sig inom koncernen. Det finns en betydande resultatpotential H är en tillverkningspartner som grundades 2008. Bolagets ambition är att erbjuda tillverkningsrelaterade konsulttjänster och samtidigt själva vara en bred tillverkare. Hanza har vuxit till en miljardkoncern

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management Coor Service Management UPDATE 1 mars 2019 ÖKA: 86 KRONOR Fortsatt långsiktig positiv trend Coors rapport för det fjärde kvartalet 2018 bjöd inte på några större överraskningar

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-03-10, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza

Uppdragsanalys 2015-03-10, uppdatering ANALYSGUIDEN. Hanza Uppdragsanalys 2015-03-, uppdatering Hanza KÖP Hanza 2015-03- UPPDATERING Riktkurs Analytiker: Paul Regnell 1 kronor 2 Jakten på lönsamhet Hanza noterades i somras med ambitionen att revolutionera branschen

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 15 maj 2018 Hanza ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 15 maj 2018 Hanza ANALYSGUIDEN Hanza Innehåll Lönsamheten på väg uppåt... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Om koncernens verksamhet... 4 Affärsmodellen... 5 Tjänster

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management UPPDATE 9 maj 2019 Coor Service Management BEHÅLL: 89,4 KRONOR Fortsatt bra drag i rörelsen! Coors rapport för det första kvartalet 2019 blev något bättre än vår förväntan. Marginalerna

Läs mer

Coor Service Management

Coor Service Management Coor Service Management UPPDATE 19 juli 2019 Coor Service Management BEHÅLL: 89,1 KRONOR Fortsatt positivt sentiment Coors rapport för det andra kvartalet 2019 blev aningen svagare än vår förväntan vad

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 21 augusti 2018 Hanza ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 21 augusti 2018 Hanza ANALYSGUIDEN Hanza Innehåll Högre vinster och högre mål... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Om koncernens verksamhet... 4 Affärsmodellen... 5

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 14 mars 2019 ADDERACARE ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 14 mars 2019 ADDERACARE ANALYSGUIDEN Innehåll Fokus på lönsamheten... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Bolagets historik... 4 Kort om affärsmodellen... 4 Risker... 4

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 26 februari 2019 Hanza ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 26 februari 2019 Hanza ANALYSGUIDEN Hanza Innehåll Fortsatt starkt kassaflöde... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Om koncernens verksamhet... 4 Affärsmodellen... 5

Läs mer

är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag

är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag M är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag vars erbjudande innefattar bemanning och rekrytering inom tjänstesektorn, industri och elevhälsa. Två förvärv har genomförts under 2017 av vilka Magna konsoliderades

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 15 november 2018 Hanza ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 15 november 2018 Hanza ANALYSGUIDEN Hanza Innehåll Håller uppe en god vinstnivå... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Om koncernens verksamhet... 4 Affärsmodellen...

Läs mer

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 10 maj 2019 Hanza FORTSATT STARK INTÄKTSTILLVÄXT

ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS 10 maj 2019 Hanza FORTSATT STARK INTÄKTSTILLVÄXT ANALYSGUIDEN, UPPDRAGSANALYS Hanza FORTSATT STARK INTÄKTSTILLVÄXT Innehåll Fortsatt stark intäktstillväxt... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential...

Läs mer

Verksamhets- och branschrelaterade risker

Verksamhets- och branschrelaterade risker Riskfaktorer En investering i värdepapper är förenad med risk. Inför ett eventuellt investeringsbeslut är det viktigt att noggrant analysera de riskfaktorer som bedöms vara av betydelse för Bolagets och

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2015-10-16 Delårsrapport perioden januari-september 2015 Kvartal 3 (juli september) ) 2015 Omsättningen uppgick till 8,5 (11,3) Mkr, en minskning med 2,8 Mkr eller 25 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE

Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-mars 2012 First North:FIRE Orderingången ökade med 11 % till 23,3 mkr (21,0 mkr) Orderstocken ökade med 23 % till 21,7 mkr (17,6 mkr) Omsättningen

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) (januari september) ) Kvartal 1-3 1 Göteborg 2014-10-17 Delårsrapport perioden januari-september 2014 Kvartal 3 (juli september) ) 2014 Omsättningen uppgick till 11,3 (11,5) Mkr, en minskning med 0,2 Mkr eller 1,5 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 69,3 MSEK (42,4) Omsättning 63,7 MSEK (43,7) Bruttomarginal 41,1 procent (45,7) Rörelseresultat 6,0 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 5,2 MSEK (2,0) Kommentarer från VD JLT gick in i med en stark

Läs mer

+ 8% 32,2% + 62% God resultattillväxt första kvartalet

+ 8% 32,2% + 62% God resultattillväxt första kvartalet Delårsrapport 1 januari 31 mars 2012 Koncernrapport 9 maj 2012 God resultattillväxt första kvartalet JANUARI - MARS (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade 8% till 12,3 (11,4)

Läs mer

Delårsrapport januari juni 2005

Delårsrapport januari juni 2005 Delårsrapport januari juni 2005 April-juni 2005 Nettoomsättningen ökade med 43 % till 10,6 (7,4) mkr Resultatet efter skatt uppgick till 0,5 (-0,8) mkr Resultatet per aktie uppgick till 0,17 (-0,25) kr

Läs mer

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010

ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 ework bokslutskommuniké 2009 Claes Ruthberg, vd Presentation den 22 februari 2010 eworks adresserbara marknad Marknaden för IT-tjänster i Norden 2010 uppgår till 200 GSEK enligt IDC Därav bedöms 60 GSEK

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-juni 2016

Delårsrapport perioden januari-juni 2016 Göteborg 2016-08-26 Delårsrapport perioden januari-juni 2016 Kvartal 2 (april juni) 2016 Omsättningen uppgick till 12,3 (10,3) Mkr, en ökning med 2,0 Mkr eller 19,1 procent Rörelseresultatet (EBIT) ökade

Läs mer

Kvartalsrapport januari mars 2016

Kvartalsrapport januari mars 2016 Stockholm 2016-05-10 Kvartalsrapport januari mars 2016 1 jan 31 mars 2016 Nettoomsättningen ökade till 5,9 (0,2) MSEK Rörelseresultatet uppgick till 1,1 (-0,1) MSEK Resultatet efter skatt uppgick för perioden

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) 2012. (januari sepember) ) 2012. Kvartal 1-3 1

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) 2012. (januari sepember) ) 2012. Kvartal 1-3 1 Göteborg 2012-10-19 Delårsrapport perioden januari-september 2012 Kvartal 3 (juli september) ) 2012 Omsättningen uppgick till 12,4 (10,1) Mkr, en ökning med 2,3 Mkr eller 23 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-juni. juni 2015) Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) (januari juni) 2015.

Delårsrapport perioden januari-juni. juni 2015) Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) (januari juni) 2015. Göteborg 2015-08-21 Delårsrapport perioden januari-juni juni 2015 Kvartal 2 (april juni) 2015 Omsättningen uppgick till 10,3 (13,4) Mkr, en minskning med 3,1 Mkr eller 23,1 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Finansiell information

Finansiell information Göteborg 2016-04-15 Delårsrapport perioden januari-mars 2016 Kvartal 1 Omsättningen uppgick till 10,6 (13,7) Mkr en minskning med 3,1 Mkr eller 22 procent Rörelseresultatet (EBIT) minskade med 1,1 Mkr

Läs mer

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 62,0 Marknadsvärde, MSEK 5 940

Coor Service Management Hold. AB. Free float 100 % Aktiekurs, kronor 62,0 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Bolagsnamn Bloomberg Reuters Coor Service Management Hold. AB COOR.SS Equity COOR.ST Free float 100 % Aktiekurs, kronor 62,0 Marknadsvärde, MSEK 5 940 Hemsida Mats Hyttinge Senior Analyst Markus Augustsson

Läs mer

DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - MARS 2019

DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - MARS 2019 DIADROM HOLDING AB (PUBL) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN JANUARI - MARS 2019 KVARTAL 1 (JANUARI MARS) 2019 Omsättningen uppgick till 15,4 (14,8) Mkr en ökning med 0,6 Mkr eller 4 procent Rörelseresultatet

Läs mer

Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2003

Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2003 Novotek AB (publ) Delårsrapport 1 januari 30 juni 2003 Ökning av resultatet efter finansnetto med 34 procent till 9,1 (6,8) MSEK Rörelseresultatet ökade med 30 procent och uppgick till 8,2 (6,3) MSEK Resultatet

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 30 september 2010

Delårsrapport 1 januari 30 september 2010 Delårsrapport 1 januari 30 september 2010 44% försäljningstillväxt och kraftigt stärkta marginaler JULI SEPTEMBER Nettoomsättningen ökade med 44% till 7,6 (5,3) MSEK. Rörelseresultatet* ökade till 1,8

Läs mer

Svagare kvartal än förväntat

Svagare kvartal än förväntat Delårsrapport 1 januari 30 juni 2012 Koncernrapport 17 augusti 2012 Svagare kvartal än förväntat APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen minskade 11% till 9,9 (11,2) MSEK.

Läs mer

Vi inleder året med ett starkt första kvartal, vilket ger oss bra momentum och goda förutsättningar för en långsiktigt lönsam tillväxt framöver.

Vi inleder året med ett starkt första kvartal, vilket ger oss bra momentum och goda förutsättningar för en långsiktigt lönsam tillväxt framöver. Orderingång 32,7 MSEK (26,0) Omsättning 32,2 MSEK (27,7) Bruttomarginal 44,0 procent (44,7) Rörelseresultat 3,2 MSEK (2,6) Resultat efter skatt 2,4 MSEK (1,9) Kommentarer från VD Vi har haft en bra start

Läs mer

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november

VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november VD ERIK STRAND KOMMENTERAR POOLIAS TREDJE KVARTAL Pressinformation den 5 november Poolia AB Poolia har halverat förlusttakten från föregående år. Det förbättrade rörelseresultatet visar att koncernens

Läs mer

Fortsatt lönsam tillväxt för Poolia

Fortsatt lönsam tillväxt för Poolia Fortsatt lönsam tillväxt för Poolia Pooliakoncernens intäkter för första kvartalet uppgick till 342,4 Mkr, vilket är de högsta intäkterna någonsin för ett enskilt kvartal och 16% högre än motsvarande period

Läs mer

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010

Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Halvårsrapport 1 januari 30 juni 2010 Fortsatt god tillväxt JANUARI JUNI (Jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade till 19,5 (16,5) MSEK. Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick till

Läs mer

Delårsrapport januari - september 2008

Delårsrapport januari - september 2008 Delårsrapport januari - september 2008 Koncernen * - Omsättningen uppgick till 389,7 Mkr (389,1) - Resultatet före skatt 77,3 Mkr (80,5)* - Resultatet efter skatt 56,1 Mkr (59,2)* - Vinst per aktie 2,65

Läs mer

Uppdragsanalys 2016-04-11 ANALYSGUIDEN. Capacent

Uppdragsanalys 2016-04-11 ANALYSGUIDEN. Capacent Uppdragsanalys 2016-04-11 ANALYSGUIDEN Capacent BEHÅLL ANALYSGUIDEN Capacent, 2016-04-11 Riktkurs: 62 kronor Analytiker: Paul Regnell, Jarl Securities Starkt kvartal, aktien rusar Den fjärde kvartalsrapporten

Läs mer

UPPDRAGSANALYS 13 september 2018 ANNEXIN PHARMA ANALYSGUIDEN

UPPDRAGSANALYS 13 september 2018 ANNEXIN PHARMA ANALYSGUIDEN Innehåll Ett viktigt steg närmare klinik... 2 Temperatur... 3 Ledning och styrelse... 3 Ägare... 3 Finansiell ställning... 3 Potential... 3 Risk... 3 Investment Case... 4 Disclaimer... 7 UPPDATERING 1

Läs mer

+4% 0,9% n/a Q2 2015. Viss omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet

+4% 0,9% n/a Q2 2015. Viss omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet Delårsrapport 1 januari 30 juni 2015 Koncernrapport 14 augusti 2015 Viss omsättningstillväxt och förbättrad lönsamhet APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade med 4%

Läs mer

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000

Securitas AB. Delårsrapport januari - mars 2000 Securitas AB Delårsrapport januari - mars 2000 Försäljningen ökade med 92 procent i lokala valutor till 8.395 varav 8 procent är organisk tillväxt och 84 procent är ökning genom förvärv Rörelseresultatet

Läs mer

Pressmeddelande. Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-juni 2009 First North:FIRE

Pressmeddelande. Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-juni 2009 First North:FIRE Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-juni 2009 First North:FIRE Omsättningen ökade med 68 % till 57,4 mkr (34,2 mkr) Rörelseresultatet förbättrades med 150 % och uppgick till 6,0 mkr

Läs mer

Delårsrapport: Januari Juni 2011

Delårsrapport: Januari Juni 2011 Delårsrapport: Januari Juni 1 Omsättningen ökade till 52,9 MSEK (36,7) Resultat efter skatt -1,2 MSEK (-2,9) Fortsatt ökad orderingång 59,7 MSEK (50,5) Positiv trend i andra kvartalet o Omsättning 30 MSEK

Läs mer

Uppdragsanalys 2015-11-19 ANALYSGUIDEN. Capacent

Uppdragsanalys 2015-11-19 ANALYSGUIDEN. Capacent Uppdragsanalys 2015-11-19 Capacent KÖP Capacent 2015-11-19 UPPDATERING Riktkurs: 43 kronor 2 Svagt kvartal, ljus framtid Tredje kvartalet blev som väntat ett mellankvartal i väntan på att mer intressanta

Läs mer

JLT Delårsrapport jan juni 15

JLT Delårsrapport jan juni 15 JLT Delårsrapport jan juni 15 Rörelseresultat 2,4 MSEK (2,7) Omsättning 43,7 MSEK (34,6) Bruttomarginal 45,7 procent (34,9) Resultat efter skatt 2,0 MSEK (2,0) Kommentarer från VD Uppstarten av JLT:s USA-bolag

Läs mer

Fortsatt tillväxt och dubblad vinst

Fortsatt tillväxt och dubblad vinst Fortsatt tillväxt och dubblad vinst Mkr Q1 Q1 Omsättning 57,2 44,1 Bruttovinst 32,3 18,9 Bruttomarginal (%) 56,4 42,9 EBITDA 15,0 7,8 Rörelseresultat 14,2 6,5 Periodens resultat 13,9 5,1 Periodens resultat

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september 2016

Delårsrapport perioden januari-september 2016 Göteborg 2016-10-18 Delårsrapport perioden januari-september 2016 Kvartal 3 (juli september) 2016 Omsättningen uppgick till 10,1 (8,5) Mkr, en ökning med 1,6 Mkr eller 19 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

engångsposter relaterade till en system-uppdatering kom EBITDA-marginalen in på 6,9 procent, vilket var i linje med våra förväntningar.

engångsposter relaterade till en system-uppdatering kom EBITDA-marginalen in på 6,9 procent, vilket var i linje med våra förväntningar. M är ett heltäckande kompetensförsörjningbolag vars erbjudande innefattar bemanning och rekrytering inom tjänstesektorn, industri och elevhälsa. Två förvärv har genomförts under 2017: Magna konsoliderades

Läs mer

Delårsrapport 1 april 31 december månader

Delårsrapport 1 april 31 december månader Delårsrapport 1 april 31 december 2008 9 månader 10 februari 2009 Jörgen Wigh, VD och koncernchef Niklas Enmark, vvd och finansdirektör Värdeskapande teknikhandelsföretag med marknadsledande positioner

Läs mer

Intäkter per marknad Jul - sep 2014 Jul - sep 2013 Jan - sep 2014 Jan - sep 2013

Intäkter per marknad Jul - sep 2014 Jul - sep 2013 Jan - sep 2014 Jan - sep 2013 Delårsrapport 1 januari 30 september 2014 Koncernrapport 7 november 2014 Fokus på tre marknader för lönsam tillväxt JULI - SEPTEMBER (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen minskade

Läs mer

Presentation av Addtech. Juli 2012

Presentation av Addtech. Juli 2012 Presentation av Addtech Juli 2012 1 Kort om Addtech Ett teknikhandelsföretag Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till

Läs mer

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006

DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 1 JANUARI 30 JUNI 2006 Insplanets resultat och omsättning utvecklas fortsatt starkt > Nettoomsättningen ökade med 180 procent till 23 974 (8 567) TSEK. > Rörelseresultatet förbättrades

Läs mer

Delårsrapport kvartal

Delårsrapport kvartal Delårsrapport kvartal 1 2009 Första kvartalet 2009 1) Nettoomsättningen uppgick till 6,6 (26,2) MSEK Rörelseresultatet uppgick till -2,2 (-3,3) MSEK Resultatet efter skatt blev -2,4 (-4,2) MSEK Resultatet

Läs mer

Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ)

Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ) Pressmeddelande från ASSA ABLOY AB (publ) 5 maj 1999, Nr 5 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 1999 Omsättningen ökade med 10% till 2 310 MSEK (2 095) Resultatet före skatt ökade med 21% till 198 MSEK (163) Den

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

VD MATS EDLUND KOMMENTERAR POOLIAS ANDRA KVARTAL. Pressinformation den 14 augusti

VD MATS EDLUND KOMMENTERAR POOLIAS ANDRA KVARTAL. Pressinformation den 14 augusti VD MATS EDLUND KOMMENTERAR POOLIAS ANDRA KVARTAL Pressinformation den 14 augusti Poolia AB Vid extra bolagsstämma efter periodens slut fattades beslut om inlösen av aktier. Därmed överförs 137,0 MSEK till

Läs mer

Genom att stärka vår marknadsnärvaro och utveckla organisationen fortsätter vi att skapa goda förutsättningar för en långsiktig tillväxt.

Genom att stärka vår marknadsnärvaro och utveckla organisationen fortsätter vi att skapa goda förutsättningar för en långsiktig tillväxt. Orderingång 26,0 MSEK (41,9) Omsättning 27,7 MSEK (24,5) Bruttomarginal 44,7 procent (45,7) Rörelseresultat 2,6 MSEK (2,4) Resultat efter skatt 1,9 MSEK (1,6) Kommentarer från VD En viktig del i JLT:s

Läs mer

Kvartalsrapport, Q3. nov jan 2015/2016 Förberedelse för långsiktig hållbarhet

Kvartalsrapport, Q3. nov jan 2015/2016 Förberedelse för långsiktig hållbarhet Förberedelse för långsiktig hållbarhet Om Bolaget: Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering inriktat mot teknik, IT och industri samt elevhälsa. Bolaget startade sin

Läs mer

Rapport för första kvartalet 2008

Rapport för första kvartalet 2008 Kvartalssrapport januari mars 2008 Rapport för första kvartalet 2008 Omsättning var 8,2 MSEK (17,5) för kvartalet. Rörelseresultat -1,8 MSEK (-2,2) för kvartalet. Resultat efter skatt för kvartalet -1,9

Läs mer

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD

Kommentarer från VD. Per Holmberg, VD Orderingång 92,3 MSEK (83,5) Omsättning 96,7 MSEK (85,7) Bruttomarginal 46,4 procent (44,2) Rörelseresultat 9,3 MSEK (8,0) Resultat efter skatt 7,2 MSEK (5,9) Kommentarer från VD Faktureringen under tredje

Läs mer

Pressmeddelande. Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-juni 2010 First North:FIRE. Verksamheten. Orderingång, fakturering och resultat

Pressmeddelande. Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-juni 2010 First North:FIRE. Verksamheten. Orderingång, fakturering och resultat Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ), januari-juni 2010 First North:FIRE Omsättningen minskade med 35 % till 37,3 mkr (57,4 mkr) Rörelseresultatet försämrades och uppgick till -4,1 mkr (6,0

Läs mer

Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal

Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal Delårsrapport 1 januari 31 mars 2010 Fortsatt tillväxt och starkt förbättrad rörelsemarginal JANUARI MARS (Jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade till 9,9 MSEK (9,3) Rörelseresultatet

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Delårsrapport 1 januari 31 mars 2007 Svensk Internetrekrytering AB (publ) Jan - Mars 2007 (jämfört med första kvartalet 2006) Nettoomsättningen ökade med 90% till 27,0 MSEK (14,2) Rörelseresultatet ökade

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) 2010. (januari september) ) 2010. Kvartal 1-3 1 2010)

Delårsrapport perioden januari-september. Diadrom Holding AB (publ) september) ) 2010. (januari september) ) 2010. Kvartal 1-3 1 2010) Göteborg 2010-10-15 Delårsrapport perioden januari-september 2010 Kvartal 3 (juli september) ) 2010 Omsättningen ökade med 73 procent till 7,6 (4,4) Mkr Rörelseresultatet (EBIT) ökade med 1,2 Mkr och uppgick

Läs mer

-12% -8,0% n/a Resultattillväxt per aktie Q Andra kvartalet svagare än förväntat

-12% -8,0% n/a Resultattillväxt per aktie Q Andra kvartalet svagare än förväntat Delårsrapport 1 januari 30 juni 2017 Koncernrapport 18 augusti 2017 Andra kvartalet svagare än förväntat APRIL JUNI (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen minskade 12% till 9,9 (11,2)

Läs mer

Pressmeddelande. Delårsrapport FIREFLY AB (publ) januari mars 2015 First North: FIRE

Pressmeddelande. Delårsrapport FIREFLY AB (publ) januari mars 2015 First North: FIRE Pressmeddelande Delårsrapport FIREFLY AB (publ) januari mars 2015 First North: FIRE Orderingången ökade med 28 % till 42,9 mkr (33,5 mkr) Orderstocken ökade med 11 % till 45,7 mkr (41,1 mkr) Omsättningen

Läs mer

Halvårsrapport MobiPlus AB (publ) 2017

Halvårsrapport MobiPlus AB (publ) 2017 Pressmeddelande 2017-08-25 Halvårsrapport (publ) 2017 Siffror i sammandrag Koncernen Första halvåret (2017-01-01 2017-06-30) Intäkterna för första halvåret uppgick till 10 215 873 SEK Resultatet före skatt

Läs mer

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist

Analytiker Simon Johansson Gustav Nordkvist Concentric Rekommendation: Behåll Riktkurs DCF: 115 Den goda vinsttillväxten - Bolaget har sedan sin notering genererat en god vinsttillväxt trots en mer eller mindre oförändrad omsättning. Detta tyder

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Billerud genomför garanterad nyemission om MSEK 1 000

Billerud genomför garanterad nyemission om MSEK 1 000 PRESSMEDDELANDE 2009-07-23 Billerud genomför garanterad nyemission om MSEK 1 000 Nyemission om MSEK 1 000 med företrädesrätt för Billeruds aktieägare Nyemissionen är till fullo garanterad av Billeruds

Läs mer

CHRISTIAN BERNER. januari-juni 2014.

CHRISTIAN BERNER. januari-juni 2014. CHRISTIAN BERNER delårsrapport januari-juni. Fortsatt positiv utveckling Delårsrapport 1 januari 30 juni 1 april 30 juni Nettoomsättningen ökade till 100,6 (99,2) MSEK. Rörelseresultatet (EBITDA) uppgick

Läs mer

Presentation av Addtech

Presentation av Addtech 1 Presentation av Addtech Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter till egna produkter

Läs mer

Delårsrapport

Delårsrapport Delårsrapport 2013-01-01 2013-03-31 Fortsatt tillväxt och omstruktureringar Sammanfattning första kvartalet 2013 Tillväxt på 3 % i Hedbergs Guld & Silver under första kvartalet. E-handelns tillväxt är

Läs mer

Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ)

Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ) Medcore AB (Publ) Org.nr 556470-2065 Delårsrapport Q1 2010 MedCore AB (publ) Januari mars 2010 Nettoomsättningen uppgick till 14,9 (12,4) MSEK +20% EBITDA 0,6 (0,2) MSEK Resultat efter skatt uppgick till

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-mars 2018

Delårsrapport perioden januari-mars 2018 Göteborg 2018-04-20 Delårsrapport perioden januari-mars 2018 Kvartal 1 Omsättningen uppgick till 14,8 (15,3) Mkr en minskning med 0,5 Mkr eller 3 procent Rörelseresultatet (EBIT) minskade med 1 Mkr till

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 30 JUNI 2015 ETT HÄNDELSERIKT KVARTAL KONCERNEN I SAMMANFATTNING

DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 30 JUNI 2015 ETT HÄNDELSERIKT KVARTAL KONCERNEN I SAMMANFATTNING DELÅRSRAPPORT 1 JANUARI 30 JUNI 2015 ETT HÄNDELSERIKT KVARTAL ANDRA KVARTALET Nettoomsättning 18,8 (23,9) MSEK. EBIT -9,0 (0,1) MSEK. EBIT före engångskostnader -4,2 MSEK. Resultat efter finansiella poster

Läs mer

Perioden feb-apr. Perioden maj-apr. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2015/2016

Perioden feb-apr. Perioden maj-apr. Vd:s kommentar. Bokslutskommuniké 2015/2016 Om Bolaget: Maxkompetens är ett kompetensförsörjningsföretag som levererar kvalitativa tjänster inom bemanning, rekrytering, outsourcing, omställning och utbildning. Bolaget startade sin verksamhet 2003

Läs mer

Utsikterna för kvartal fyra ser bra ut och målet för 2011 är att nå en betydande resultattillväxt.

Utsikterna för kvartal fyra ser bra ut och målet för 2011 är att nå en betydande resultattillväxt. Delårsrapport 1 januari 30 september 2011 Koncernrapport 11 november 2011 Nya finansiella mål och etablering i Tyskland JULI - SEPTEMBER (jämfört med samma period föregående år) Nettoomsättningen ökade

Läs mer

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2015

Delårsrapport 1 januari 31 mars 2015 AGES INDUSTRI AB (publ) Delårsrapport 1 januari s Delårsperioden Nettoomsättningen var 213 MSEK (179) Resultat före skatt uppgick till 23 MSEK (18) Resultat efter skatt uppgick till 18 MSEK (14) Resultat

Läs mer

Omsättningstillväxt Resultat per aktie minskade till -0,05 (0,02) SEK. Kassaflöde från den löpande verksamheten minskade med -3,4 (0,4) MSEK.

Omsättningstillväxt Resultat per aktie minskade till -0,05 (0,02) SEK. Kassaflöde från den löpande verksamheten minskade med -3,4 (0,4) MSEK. Delårsrapport 1 januari 30 september 2016 Koncernrapport 11 november 2016 Svagare tredje kvartal än förväntat JULI - SEPTEMBER (jämfört med samma period föregående år) Q3 2016 Nettoomsättningen minskade

Läs mer

Presentation av Addtech. September 2012

Presentation av Addtech. September 2012 Presentation av Addtech September 2012 1 Kort om Addtech En teknikhandelskoncern Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus på Added Value i produkt Mellan- till lågvolym Från standardprodukter

Läs mer

Fortsatt stark omsättningstillväxt för SJR

Fortsatt stark omsättningstillväxt för SJR Fortsatt stark omsättningstillväxt för SJR Omsättningen uppgick till 25,4 MSEK (18,6), en ökning med 37 procent. Rörelseresultatet ökade med 37 procent till 3,3 MSEK (2,4), motsvarande en rörelsemarginal

Läs mer

Capacent är ett managementkonsultbolag

Capacent är ett managementkonsultbolag Capacent är ett managementkonsultbolag med cirka 100 anställda som specialiserar sig på att implementera verksamhetsförändringar hos sina kunder. Målsättningen är att ge kunden dubbelt så bra resultat

Läs mer

Delårsrapport perioden januari-juni Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) Kvartal 1-2 (januari juni) 2014

Delårsrapport perioden januari-juni Diadrom Holding AB (publ) Kvartal 2 (april juni) Kvartal 1-2 (januari juni) 2014 Göteborg 2014-08-15 Delårsrapport perioden januari-juni 2014 Kvartal 2 (april juni) 2014 Omsättningen uppgick till 13,4 (15,8) Mkr, en minskning med 2,4 Mkr eller 14,9 procent Rörelseresultatet (EBIT)

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2004

Delårsrapport januari - juni 2004 Delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 669 (721) MSEK Resultat efter finansnetto 16,4 (50,7) MSEK Resultat efter skatt 11,4 (36,3) MSEK Resultat per aktie 0,92 (2,93) kronor Orderingång 709 (766)

Läs mer

JLT Delårsrapport jan mar 16

JLT Delårsrapport jan mar 16 JLT Delårsrapport jan mar 16 Orderingång 41,9 MSEK (28,7) Omsättning 24,5 MSEK (24,6) Bruttomarginal 45,7 procent (42,7) Rörelseresultat 2,4 MSEK (1,8) Resultat efter skatt 1,6 MSEK (1,5) Kommentarer från

Läs mer

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka

Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka ANALYSGARANTI* 13:e maj 2008 Doro (DORO.ST) Två steg framåt, ett tillbaka Även om Doros Q1-rapport var den femte delårsrapporten i rad med positivt resultatutfall, så var det en besvikelse. Framför allt

Läs mer

STARKT FÖRSTA KVARTAL MED FORTSATT SATSNING PÅ TILLVÄXT

STARKT FÖRSTA KVARTAL MED FORTSATT SATSNING PÅ TILLVÄXT FIREFLY AB (publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2016 STARKT FÖRSTA KVARTAL MED FORTSATT SATSNING PÅ TILLVÄXT Finansiell utveckling januari mars 2016 Orderingången ökade med 7 % till 45,7 mkr (42,9 mkr) Orderstocken

Läs mer