100 Inledning Ordförande Hanna Westerén hälsade välkommen till dagens möte.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "100 Inledning Ordförande Hanna Westerén hälsade välkommen till dagens möte."

Transkript

1 100 Inledning Ordförande Hanna Westerén hälsade välkommen till dagens möte. 101 Val av justeringsledamot Mona Siltberg valdes att justera dagens protokoll. 102 Protokoll från 21 februari 2013 Godkändes och lades till handlingarna. 103 Information från Socialnämnden (SON), Hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) och Regionstyrelsen (RS) Ola Lindvall informerade från SON Nämnden har att leva upp till krav som ställs pga lagstiftning. Genomförda besparingar drabbar svaga och utsatta grupper som missbrukare, daglig verksamhet och höjda avgifter för vissa brukarkategorier. Det har blivit mer krav från centralt håll vad gäller välfärden och fler personer som behöver försörjningsstöd. Ökad arbetslöshet bland ungdomar. Fler mår inte bra i samhället. Nämndens sparförslag drabbar svaga grupper men nämnden skall självklart leva upp till skallkrav i lagstiftningarna. Två tjänster minskas inom missbrukarverksamheten. Dagcentraler minskas. Besparingar ger effektivitet i samarbete. I stället för neddragning av verksamheter bör i större utsträckning undvikas genom effektiviseringar och ökat samarbete över nämndnivå. Bygget av Östersol med 30 platser är nu på gång vilket är positivt. Behov av cirka ytterligare 75 platser i särskilda boenden enligt plan till 2018 utifrån befolkningsberäkningen. Det ställer krav på investeringar framöver. Remisstiden för bostadsförsörjningsplanen har gått ut och man räknar med att ta upp den i Regionfullmäktige i höst.

2 Forts 103 Teknikutvecklingen leder till att enskilda i större utsträckning tvingas klara alltmer komplicerade hanteringar av datorer m m. Det blir allt svårare att få telefonkontakt med myndigheter och företag. Det är problem som måste uppmärksammas. En god samhällsservice för alla samhällsgrupper bör eftersträvas samtidigt som ett gott bemötande måste säkerställas. Gunnar Nilsson kommenterade frågan om teknikutvecklingen och samhällsservicen samt efterfrågade vem som äger frågan och åtgärder? Stefaan De Maecker informerade från HSN Samtliga patienter oavsett ålder som idag insjuknar med stroke på Gotland erhåller en teambaserad och individuell bedömning inom tre dygn efter insjuknandet, med avseende på rehabiliteringsmöjligheter och därmed rehabiliteringsbehovet. Utifrån denna bedömning erbjuds idag individuell rehabilitering utan någon åldersgräns för patienter med stroke på Gotland. Företaget Medhelp hotar att stänga sjukvårdens larmcentral om man inte får mer pengar. Nämnden accepterar inte detta och har en back-up plan om det skulle inträffa. Företaget skall följa avtalet och med den mediala debatten blev det en olycklig utveckling. Nämnden arbetar med hur man kan hejda kostnadsutvecklingen. Hyrläkare kostar kr i veckan inom primärvården och är ohållbart. Med anledning av detta stänger man vårdcentralerna i Roma och Klinte 3 veckor tidigare i sommar. Brev har gått ut med information till berörda patienter. Med tidigare stängning har man inte sagt att patienter inte skall få vård utan det blir vård på annan plats istället. Förvaltningen har signalerat att rekryteringsläget ser bättre ut efter sommaren, men att utsikterna för att kunna bemanna Roma vårdcentral utan hyrläkare inte är lika ljusa. Hälsooch sjukvårdsnämnden kommer att diskutera den långsiktiga organiseringen av sjukvården, inklusive utbudspunkter inom primärvården, på sitt nästa sammanträde. Antagligen fattar nämnden då beslut om att dra igång en översyn av sjukvårdens organisering där såväl medborgare, medarbetare och politiker ska kunna vara delaktiga i syfte att säkerställa den bästa möjliga organiseringen utifrån patienternas behov. 1 september tillträder nya hälso- och sjukvårdsdirektören som heter Maria Dalemar. Hon har ett uppdrag att ta tag i primärvårdens bekymmer. Rose-Marie Stenbom säger att många personer går till Roma vårdcentral för exempelvis blodprov. Vårdcentraler har diskuterats i 40 år. Fler ambulanser om det blir färre vårdcentraler.

3 Forts 103 Regionstyrelsen Hanna Westerén Budgetläget är mycket magert i RS. Inga medel äskas för nya verksamheter. Det finns flera osäkerhetsfaktorer som färjeupphandlingen och räntemedel på pensionspengarna. Skatteutjämningsbidraget är i dagsläget inte klart ännu. Äskanden från nämnderna har ej fått extra medel från Regionstyrelsen. Nämnderna ska komma tillbaka till Regionfullmäktige och beskriva konsekvenserna av uteblivna äskanden. Högsta siffran för försörjningsstöd under en januarimånad någonsin. Ny Arbetsmarknadsenhet kommer att starta upp 2014 och avtal skall skrivas med Arbetsförmedlingen i juli. Det var förra majoriteten (C, M, Fp, Kd) som lade ner Arbetscentrum. Mer pengar kommer att satsas på vuxenutbildning för att rusta sig för arbetsmarknaden. Ett pilotprojekt trygghetsboende på A7-området kommer byggas av PEAB. Liknande det i Luleå som presenterades på boendeseminariet i februari. Sommarjobb planeras av familjestödsenheten för cirka 200 ungdomar. Alla ungdomar intervjuas inför planeringen av platser som ger 90 timmar inom många olika verksamheter inom Gotland. 104 Läkemedelskommittén Franz Rücker, överläkare vid Visby lasarett och ordförande i kommittén, var inbjuden för att informera om äldre personer och läkemedel. Läkemedelskommittén arbetar på uppdrag av Riksdagen för att gotlänningarna ska få använda de bästa läkemedlen. Läkemedelskommittén på Gotland har ett väl fungerande samarbete med landets ledande experter och sammanställer varje år läkemedelslista som vi kan lita på. Det finns många nya och dyra läkemedel och det är väldigt svårt att värdera läkemedel. En nationell läkemedelsstrategi har kommit och det är mycket positivt.

4 Forts 104 Gotländska pensionärer äter minst läkemedel i landet. Det har visat sig positivt att minska ner medicineringen hos äldre. Broschyren rekommenderade läkemedel Gotland 2013, bifogas med protokollet till ledamöter som ej deltog. 105 Information om arbetet med fallolyckor och missförhållanden Lena Andréasson avdelningschef inom Äldreomsorgen, var inbjuden för att informera om ovanstående. Ledamöterna ställde frågor till Lena som hon svarade på. Gunnar Nilsson efterfrågade statistik över fallolyckor och vad gör man åt dessa. Vill se helhetsbilden. Rapporter finns med statistik mm inom Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB). Uppgifterna används inom verksamheter i Region Gotland. Inom äldreomsorgen arbetar man mycket med förebyggande insatser. Arbetar även med det nationella kvalitetsregistret, Senior alert, där man bedömer fallrisk, nutrition, tryckskador och munstatus. Alla inom äldreomsorgen registrerar i Senior alert. Mycket tid läggs ner genom uppföljning i verksamheterna. Region Gotland har sett stora resultat, ligger i topp nationellt, följa upp och använda systemet. Socialförvaltningens ledningsgrupps projekt ang fallolyckor 2012, samt 2 rapporter bifogas protokollet. Gunnar Nilsson delade ut en broschyr från MSB. 106 Revidering av reglementet Chefsjurist Jan Olsson gick igenom reglementet och smärre ändringar justerades. KPR beslutade att rådet skall heta Pensionärsrådet inom Region Gotland (PRG).

5 Forts 106 Diskuterades om det skall stå ska eller kan vara remissorgan i frågor av principiell och övergripande karaktär. Beslut att skriva KAN. Reviderat reglemente skall läggas ut på KPR:s hemsida. 107 Övriga frågor Fastställa material ang introduktion och utbildning för ledamöter Förslag på dokumentet om introduktion och utbildning som tagits fram godkändes och fastslogs att gälla. Lars-Erik Wiss hade ett tillägg med information om lagar och förordningar. Enligt Britt Olsson och Rose-Marie Stenbom har PRO haft utbildning med eget material för sina ledamöter. Rutin kring betalning av kaffe inkl bröd vid Slite dagcentral Information ang detta bifogas. Hur hantera frågor från organisationerna? När KPR ställer frågor under pågående möte och då det måste slussas vidare för utredning, tar det lång tid innan nästa möte och svar på frågorna. Ett snabbare förfaringssätt kan vara att organisationerna i förväg innan mötena sänder in frågor till Eva Sellberg via mail eller annan kontakt. Då kan det ev redan finnas svar vid kommande möte. Seniorhälsa Britt Olsson är intresserad av hälsokurs för pensionärer. Hanna Westerén läser på om detta till nästa gång och Britt hämtar hem material och sänder till Eva. Lars-Erk Wiss hade frågor kring boendeseminariet i februari med representanter från Luleå. Ordförande svarade att PEAB planerar att bygga ett trygghetsboende på A7.

6 108 Nästa möte 25 september kl Då kommer bl a följande att vara med på agendan: Information om Regionens hemsida av Peter Sandström, webbmaster. Wiveka Schwartz få information om hur det gick med mötet om ändringar av Östercentrum. Rose-Marie Stenbom lyfter behov av rehabilitering för individ och i grupp mellan slutenvård och öppenvård. Bjuda om professionen om process i rehabilitering/habilitering. Det finns en samrådsgrupp med professioner och organisationer. Lars-Erik Wiss har ställt två frågor. Belysning i äldreboendet efter strömavbrott.trafiksignaler vid övergångsställen i Visby som inte fungerar. 109 Avslut Ordförande tackade för visat intresse och avslöt mötet.

REGISTER PROTOKOLL Sid

REGISTER PROTOKOLL Sid REGISTER PROTOKOLL 2014-09-09 Sid 21 Inledning... 1 22 Val av justeringsledamot... 1 23 Protokoll från 29 april... 1 24 Information från nämnderna... 1-2 25 Förtydligande av fråga gällande Vad styr hyreskostnaden

Läs mer

Pensionärsrådet PROTOKOLL

Pensionärsrådet PROTOKOLL Pensionärsrådet PROTOKOLL 2012-02-23 Sid 37 Tyst minut... 1 38 Val av justeringsledamot... 1 39 Protokoll från 10 november... 1 40 Val av vice ordförande samt 2:e vice ordförande... 1 41 Information från

Läs mer

REGISTER PROTOKOLL Sid

REGISTER PROTOKOLL Sid REGISTER PROTOKOLL 2013-02-21 Sid 87 Val av justeringsledamot... 1 88 Protokoll från 3 december 2012... 1 89 Information från SON, RS och HSN... 1-3 90 Bostadsanpassning... 3-4 91 Information om förfrågan

Läs mer

Ledningskontoret, Visborg

Ledningskontoret, Visborg Plats och tid Visborgsallén 19, Rådhuset, kl. 09.30-12.00 Närvarande Övriga närvarande Hanna Westerén, ordf Gunnar Nilsson, vice ordf Lars-Erik Wiss Mona Siltberg Irene Magnusson Ingvar Björkqvist Per-Erik

Läs mer

Pensionärsrådet PROTOKOLL

Pensionärsrådet PROTOKOLL Pensionärsrådet PROTOKOLL 2011-06-08 11 Inledning och presentation... 2 12 Val av justeringsledamot... 2 13 Val av vice ordförande... 2 14 Information från Socialnämnden, Hälso- och sjukvårdsnämnden och

Läs mer

Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER PROTOKOLL Sid

Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER PROTOKOLL Sid Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER 2018-04-10 Sid 14 Inledning... 1 15 Val av justeringsledamot... 1 16 Protokoll från 21 februari 2018... 1 17 Information från HSN... 1 18 Information från SON...

Läs mer

Pensionärsrådet PROTOKOLL

Pensionärsrådet PROTOKOLL Pensionärsrådet PROTOKOLL 2012-05-04 Sid 51 Val av justeringsledamot... 1 52 Protokoll från februari och mars 2012... 1 53 Information från SON, RS och HSN... 1-2 54 Information om budgetberedningen...

Läs mer

Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER PROTOKOLL 2015-09-02. Sid

Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER PROTOKOLL 2015-09-02. Sid Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER PROTOKOLL 2015-09-02 Sid 21 Inledning... 1 22 Val av justeringsledamot... 1 23 Protokoll från 12 maj 2015... 1 24 Information från nämnderna... 1-2 25 Förslag på

Läs mer

PROTOKOLL. Rose-Marie Stenbom. Ledningskontoret, Visborg. Pensionärsrådet Katrin Rindlaug, samordnare

PROTOKOLL. Rose-Marie Stenbom. Ledningskontoret, Visborg. Pensionärsrådet Katrin Rindlaug, samordnare PROTOKOLL Sammanträdesdag Pensionärsrådet 2015-12-01 Plats och tid Visborgsallén 19, Rådhuset, kl. 13.00-15.30 Närvarande Björn Jansson, ordf Maria Björkman Stefaan De Maecker Lars-Erik Wiss Rose-Marie

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL

Handikapprådet PROTOKOLL Handikapprådet PROTOKOLL 2013-09-23 Sid 114 Inledning... 1 115 Val av justeringsledamot... 1 116 Godkännande av dagordningen... 1 117 Föregående protokoll... 1 118 Anmälan av nya ledamöter... 1 119 Information

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Riktlinjer för samrådsmöte. 6. Arbetsformer framåt. 7. Rapport från SON och HSN

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Riktlinjer för samrådsmöte. 6. Arbetsformer framåt. 7. Rapport från SON och HSN Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 3 oktober 2016 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Riktlinjer för samrådsmöte 5. Inkomna

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s)

Torsdagen den 13 november 2008, kl i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Kjell Richardsson (s) Tid och plats Torsdagen den 13 november 2008, kl 17.00 18.15 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 34-46 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Hannu Sutinen (fp) Lars Engstrand

Läs mer

Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER PROTOKOLL Sid

Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER PROTOKOLL Sid Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER PROTOKOLL 2017-11-21 Sid 21 Inledning... 1 22 Val av justeringsledamot... 1 23 Protokoll från 3 maj 2017... 1 24 Val av 1:e vice ordförande... 1 25 Information från

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Ugglan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 11.30 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Åke Andersson, PRO Birgit Hansson, PRO Kerstin

Läs mer

Gottand. Region. sid. S 31 Inledning """""""""' I S 32 Val av justeringsledamot """"' 1 S 33 S 34 S 35 s 36 s 37 S 38 S 39

Gottand. Region. sid. S 31 Inledning ' I S 32 Val av justeringsledamot ' 1 S 33 S 34 S 35 s 36 s 37 S 38 S 39 Region Gottand REGISTER sid S 31 Inledning """""""""' I S 32 Val av justeringsledamot """"' 1 S 33 S 34 S 35 s 36 s 37 S 38 S 39 Protokoll fran 9 september... "" "' 1 lnformation fr6n namnderna.'.'.. """""'1-2

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 1 september 2009, kl 08:30-12:15 Beslutande Martina Axene KD Välfärdsberedningen Siv Ludén S Välfärdsberedningen Jan Arvidsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL

Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL 2014-06-10 Sid 16 Inledning... 1 17 Val av justeringsledamot... 1 18 Godkännande av dagordningen... 1 19 Föregående protokoll... 1 20 Information från representantgruppen...

Läs mer

Ett bättre Gotland. För alla.

Ett bättre Gotland. För alla. Ett bättre Gotland. För alla. Socialdemokraterna F R A M T I D S PA R T I E T Valprogram 2014.indd 1 2014-07-19 11:35:15 För oss socialdemokrater har ordet rättvisa alltid haft en speciell betydelse. Det

Läs mer

Hans Sternbro, ordförande

Hans Sternbro, ordförande Protokoll fört vid sammanträde 2012-09-19 Plats och tid för sammanträde: Miljökontoret, Orsa Klockan 09.00 11.45. Närvarande: Hans Sternbro, Ordförande Anne-Marie Fröjdh, socialnämnden Carl-Erik Wohlmer,

Läs mer

Presentation: Margareta Jansson ersättare för Guy Lööv, deltagit i framtagandet av Äldrevårdsprogrammet

Presentation: Margareta Jansson ersättare för Guy Lööv, deltagit i framtagandet av Äldrevårdsprogrammet Råd för råden Presentation: Margareta Jansson ersättare för Guy Lööv, deltagit i framtagandet av Äldrevårdsprogrammet Sjuksköterska Barnmorska Vårdlärare Utvecklingschef Närsjukvårdschef Presentation Förväntningar

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmen stadsdelsförvaltning Protokoll Sida 1 (7) 2018-03-09 Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2018-03-07 Närvarande: Ledamöter: Lars Erik Karlsson,

Läs mer

PROTOKOLL. Hälso- och sjukvårdsnämnden 10 februari

PROTOKOLL. Hälso- och sjukvårdsnämnden 10 februari PROTOKOLL Hälso- och sjukvårdsnämnden 10 februari Register sida HSN 448 Årsredovisning och bokslut... 2 HSN 449 Kompletteringsbudget... 3 HSN 450 Utskrivningsklara patienter... 4 HSN 451 Bra sjukskrivning...

Läs mer

55 Inledning 56 Val av justeringsledamot 57 Nästa möte 58 Samrådsgrupperna 59 Hjälpmedelsverksamheten i kommunen 60 Avslutning

55 Inledning 56 Val av justeringsledamot 57 Nästa möte 58 Samrådsgrupperna 59 Hjälpmedelsverksamheten i kommunen 60 Avslutning GOTLANDS KOMMUN Kommunala handikapprådet REGISTER Sammanträde 55 Inledning 56 Val av justeringsledamot 57 Nästa möte 58 Samrådsgrupperna 59 Hjälpmedelsverksamheten i kommunen 60 Avslutning 1 Plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Kommunala Pensionärsrådet 2014-05-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.00 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Arne Andersson, PRO Curt Henriksson, PRO Gunnar

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Samverkan kring äldre personer i behov av särskilt stöd. Region Gotland

Samverkan kring äldre personer i behov av särskilt stöd. Region Gotland Samverkan kring äldre personer i behov av särskilt stöd Region Gotland Samverkan kring (äldre?) personer i behov av samordnat stöd Enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) ska

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-02-21 Tjustsalen: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN ordförande Inger Wiman,

Läs mer

Sammanträde

Sammanträde GOTLANDS KOMMUN REGISTER Sammanträde 42 Inledning 43 Val av justeringsledamot 44 Nästa möte 45 Taltidning 46 Brandsäkerhet 47 Förebyggande hembesök i Gotlands kommun 48 Avslutning 1 Plats och tid Beslutande

Läs mer

Pensionärsrådet PROTOKOLL

Pensionärsrådet PROTOKOLL Pensionärsrådet PROTOKOLL 2012-09-25 Sid 64 Val av justeringsledamot... 1 65 Protokoll från 4 maj 2012... 1 66 Information från SON, RS och HSN... 1-2 67 Boendeplan för äldre... 3 68 Säkerhet ang trygghetslarm...

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015 1 (6) Protokoll Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015 Tid: 10.00-12.00 Plats: Regionens Hus, lokal Tärnan, Kilbäcksgatan 32, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 6. Rapport från SON och HSN. 8. Önskemål om frågor till nästa möte

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 6. Rapport från SON och HSN. 8. Önskemål om frågor till nästa möte Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 20 februari 2017 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Gruppdiskussion 5. Inkomna frågor

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL

Handikapprådet PROTOKOLL Handikapprådet PROTOKOLL 2011-09-23 Sid 14 Inledning... 1 15 Val av justeringsledamot... 1 16 Godkännande av dagordningen... 1 17 Minnesanteckningar... 1 18 Reflektioner kring seminariet den 9 sept FN:s

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00 Beslutande: Jan Skog Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman,

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2017-10-13 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen 2017-10-11 Närvarande: Lars Erik Karlsson, ordförande,

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 6. Önskemål om frågor till nästa möte

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 6. Önskemål om frågor till nästa möte Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 2 oktober 2018 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Rapport från SON och HSN 5. Övriga frågor

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.

PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11. PROTOKOLL 1 (20) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet 7 november 2012, klockan 09.00 11.30 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande

Läs mer

Protokoll Socialnämnden. 8 januari 2019

Protokoll Socialnämnden. 8 januari 2019 8 januari 2019 SON 2018/929 Plats och tid Ösel, 8 januari 2019, klockan 14.00 16.00 Närvarande Beslutande Ersättare Rolf Öström (M), ordförande Johan Malmros (C), 1:e vice ordförande Håkan Ericsson (S),

Läs mer

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm

LANDSTINGET SORMLAND. sammanträde med Landstingsstyrelsens Västra samverkans PROTOKOLL. 12 oktober 2010. Datum: Kullbergska sjukhuset, Katrineholm LS-LED10-009 sammanträde med s Västra samverkans beredning Datum: Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: 12 oktober 2010 Kullbergska sjukhuset, Katrineholm Kjell Rosén (MP), ordförande

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44

Länspensionärsrådet (LPR) 36-44 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Huskvarna Vårdcentrum Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 16 januari 2014 Tid 13.00-15.00 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2015-11-11 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv Postmästaren, kl. 10:00-12:00 Ledamöter/ersättare Erland Linjer (M), socialnämnden, ordförande ViviAnne Johansson (C),

Läs mer

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kerstin Karell, sekreterare Göte Burefjord. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Ljusdalssalen, 10:00-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Maj-Britt Tönners (C), vice ordförande Mona Wandel (SRD) Anna-Maria Winblad, PRO Sören Larsson, PRO Göte Burefjord,

Läs mer

Brukardialogberedningar i Region Östergötland

Brukardialogberedningar i Region Östergötland Brukardialogberedningar i Region Östergötland www.regionostergotland.se Man får vara beredd på att sätta av tid och energi ledamot i brukardialogberedning Denna broschyr vänder sig till dig som vill veta

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 39-48

Länspensionärsrådet (LPR) 39-48 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Solveig Löfdahl, PRO vice ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Kjell Lindström, SPF Birgitta Sigfridsson,

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Ej närvarande: Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Mari Lindahl, L Lena Persson, S Helena Stålhammar, C 7-12 Kjell Lindström, SPF Birgitta

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 6 april 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 6 april 2017, kl Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 6 april 2017, kl 13.00-15.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Remiss. Översyn vårdprocess tillnyktring

Remiss. Översyn vårdprocess tillnyktring Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Socialförvaltningen Christina Godarve, avdelningschef individ- och familjeomsorgen Åsa Hedqvist, verksamhetschef akutmottagningen Visby lasarett Ärendenr SON 2016/194,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunledningskontoret Kerstin Ernerskog, 0709-318 131 kerstin.ernerskog@osby.se MÖTESANTECKNINGAR 2015-03-02 1(5) Kommunala pensionärsrådet Plats Samlingssalen i Lindhem, Osby Tid Måndagen den 2 mars

Läs mer

Krisberedskap - förstudie

Krisberedskap - förstudie Revisionskontoret AM Rev/17022 Krisberedskap - förstudie Rapport 9-17 2 Krisberedskap förstudie Bakgrund Landstingets revisorer har ansvar för att genomföra årlig granskning av landstingets samtliga verksamheter.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-11.55 Beslutande Kommunstyrelsen Tomas Johansson, klockan 10.00-11.40 Kommunstyrelsen Peter Landgren Äldreomsorgsnämnden

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte

2. Godkännande av dagordning. 3. Föregående minnesanteckningar. 4. Rapport från SON och HSN. 7. Önskemål om frågor till nästa möte Socialnämnden och Hälso- och sjukvårdsnämndens Samrådsgrupp Datum 17 maj 2018 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Föregående minnesanteckningar 4. Rapport från SON och HSN 5. Gruppdiskussion

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Sammanträdesdatum 2007-01-29 Pensionärsrådet Plats och tid Rådhuset 2007-01-29 kl 08.30 10.45 Beslutande Ersättare Utses att justera Stefan Möller, m ordförande Björn Stigborg,

Läs mer

Samrådsgrupp med Hälso- och sjukvårdsnämnden/socialnämnden den 23 maj 2016, kl

Samrådsgrupp med Hälso- och sjukvårdsnämnden/socialnämnden den 23 maj 2016, kl 1(9) Samrådsgrupp med Hälso- och sjukvårdsnämnden/socialnämnden den 23 maj 2016, kl 13.30 16.00 Deltagare Leif Dahlby, ordförande Monika Eriksson Kerstin Lindgren För patientföreningarna: Thord Lindström

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl. 15.00 17.40 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson

Maria West Mutiso, sekreterare Jan Nilsson Plats och tid Hennanrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Tommy Olsson (C), ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson, PRO Kristina Olsson, SPF Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2013-09-17 Prosten, kl. 13.30 15.45 Ledamöter: Angelica Katsanidou ordf. SN Marianne Båtman

Läs mer

Sammanträde i Samverkansnämnden Stockholm-Gotland

Sammanträde i Samverkansnämnden Stockholm-Gotland 1 (5) 1-15 HSN 2017-0220 Sammanträde i Samverkansnämnden - Datum 2017-05-12 Tid 09:00-11:30 Plats Sammanträdesrummet Bärnsten, Visby lasarett Närvarande Ledamöter (M) Marie Ljungberg Schött Ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Samtal och enkät om tillgänglighet med mera på vårdcentralerna

Samtal och enkät om tillgänglighet med mera på vårdcentralerna Hälso- och sjukvårdsnämnden Trestad Medborgardialog Samtal och enkät om tillgänglighet med mera på vårdcentralerna Tid: Maj 2013 Plats: Vid vårdcentraler i nämndsområdet Hälso- och sjukvårdsnämnden Trestad

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-09-15 17-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Gunnar

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 5 december 2013 Tid 13.00-14.45 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Dnr PN Patientnämndens Verksamhetsplan 2017

Dnr PN Patientnämndens Verksamhetsplan 2017 20160101 Dnr PN--1 Patientnämndens Verksamhetsplan Verksamhetsplan Innehållsförteckning 1. Vision/verksamhetsidé... 3 2. Medborgarperspektivet... 4 3. Processperspektivet... 5 4. Ekonomiperspektivet...

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (11) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (11) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-14.00 Med avbrott för lunch 11.30-12.30

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Vidablick, kalasrummet, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S), Äldrenämnden, ledamot Åke Olsson

Läs mer

PROTOKOLL. Anders Åbom, sekreterare.

PROTOKOLL. Anders Åbom, sekreterare. Plats och tid Tallåsenrummet, klockan 13:15-16 Beslutande: Sören Görgård (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Sune Öster, SPF Bernt Björk, SKPF Stig Almström (LB) Övriga deltagande Anders Åbom, sekreterare.

Läs mer

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan 1(9) Plats och tid Hällebo, måndagen den, klockan 9.00-11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson, PRO, ersättare

Läs mer

Information Länspensionärsrådet. 6 december Lars Almroth Förvaltningschef Blekingesjukhuset

Information Länspensionärsrådet. 6 december Lars Almroth Förvaltningschef Blekingesjukhuset 1 Information Länspensionärsrådet 6 december 2017 Lars Almroth Förvaltningschef Blekingesjukhuset 2 Sommarsjukvården 259 vårdplatser under två veckor, 262 under åtta veckor. (269 förra året, normalläge

Läs mer

Kommunala pensionärsrådets möte

Kommunala pensionärsrådets möte VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik Mötesanteckningar Kommunala pensionärsrådets möte 2017-05-30 Sundsgården: kl. 09.00 11.30 Ledamöter: Ingela Svensson, SN, ordförande Inger

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats: Rehabiliteringskliniken, JF Liedholmsväg 14, Sigfridsområdet. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:30-15:30

Pensionärsrådet. Plats: Rehabiliteringskliniken, JF Liedholmsväg 14, Sigfridsområdet. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:30-15:30 Pensionärsrådet Datum: 2018-02-12 Tid: 13:30-15:30 Plats: Rehabiliteringskliniken, JF Liedholmsväg 14, Sigfridsområdet Ledamöter Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup, SPF Seniorerna Elsa Jönsson,

Läs mer

Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: 2015-09-03 kl.13:00-16:00 Plats: SRF:s lokal, Ekhagsringen Jönköping

Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: 2015-09-03 kl.13:00-16:00 Plats: SRF:s lokal, Ekhagsringen Jönköping Protokoll Länsrådet för funktionsnedsättningar, LFF Tid: 2015-09-03 kl.13:00-16:00 Plats: SRF:s lokal, Ekhagsringen Jönköping Närvarande: Eva Blomquist, HRF Eva Eliasson, RJL Conny Erixon, HSO, ersättare

Läs mer

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR

Reglemente. Kommunala pensionärsrådet KPR Reglemente Kommunala pensionärsrådet KPR Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar

Läs mer

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning

Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Överenskommelse mellan kommunerna i Jönköpings län och Region Jönköpings län om samarbete kring personer med psykisk funktionsnedsättning Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL) föreskriver

Läs mer

Enhetstaxa inom vården

Enhetstaxa inom vården BESLUTSUNDERLAG 1/2 Kada Karlsson 2016-10-03 Dnr: RS 2016-694 Regionstyrelsen Enhetstaxa inom vården Bakgrund Enhetstaxa praktiseras redan idag av flera landsting och regioner, exempelvis Kalmar, Värmland

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder

Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder 1 (6) Sjukvårdsstyrelse Söder Sammanträde i sjukvårdsstyrelse Söder Datum Tid 13.30 15.00 Plats Roslagssalen, Landstingshuset Ledamöter (M) Gunilla Helmerson Ordförande (FP) (S) Jessica Ericsson Adriana

Läs mer

Modell för samverkan mellan Region Stockholm och länets pensionärsorganisationer

Modell för samverkan mellan Region Stockholm och länets pensionärsorganisationer 1 (2) Regionrådsberedningen SKRIVELSE 2019-08-14 RS 2019-0382 Regionstyrelsen Modell för samverkan mellan Region Stockholm och länets pensionärsorganisationer Föredragande regionråd: Ella Bohlin Ärendebeskrivning

Läs mer

Jan Alexandersson (v) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Protokollet kommer att justeras senast den 14 juni.

Jan Alexandersson (v) utses att tillsammans med ordföranden justera protokollet. Protokollet kommer att justeras senast den 14 juni. PROTOKOLL 2005-05-31 Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämnden i norra Bohuslän den 30 maj 2005 kl 09.00-17.00 och den 31 maj 2005 kl 08.30-12.00 på Konferensanläggningen Skottarn, Gullholmen 58-70 NÄRVARANDE

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning

Sammanträdesprotokoll Pensionärsrådet och Rådet för personer med funktionsnedsättning Plats och tid: Pensionärernas Hus kl. 18.00-20.00 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordförande Arne Karlsson (KD), ordförande Göran Hammarlund (FP) Christer Påhlson (S) Lise-Lotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - Kommunala pensionärsrådet 2015-02-19 Blad 1 (12) Plats och tid Folkets hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 13-15 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Verner Hammar (S) Christine Nilsson Lif (PRO)

Läs mer

Budget 2017 S-MP-V 1

Budget 2017 S-MP-V 1 Budget 2017 S-MP-V 1 Ansvar och utveckling Grunden för vår gemensamma välfärd är utveckling och tillväxt på Gotland. Fortsatt utveckling ställer krav på ett Gotland som är attraktivt att bo, leva och verka

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009 Kommunstyrelsen 2010-01-18 Kommunala pensionärsrådet Demokrati- och medborgarservice Jack Roger Bäckstrand, 016-710 19 91 1 (5) Kommunala pensionärsrådet VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

Läs mer

Ärenden Föredragande kl

Ärenden Föredragande kl 2019-09-04 Kallelse till ledamöter i kommunala pensionärsrådet och rådet för funktionshinderfrågor samt valda politiker För kännedom till ersättare i kommunala pensionärsrådet och rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet,

Protokoll från Kommunala pensionärsrådet, Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från, Tid:, kl. 13.30 Plats: Cafeterian, Kommunhuset, Södergatan 16 A Justerare Marita Sunnerdahl Datum och ort för justering 2019-06-18, Vänersborg Paragrafer

Läs mer

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen

Protokoll fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten-Liljeholmen Sida 1 (6) 2016-10-19 fört vid pensionärsrådets sammanträde i Hägersten- Närvarande: Bertil Andersson vice ordförande PRO Valter Lund ledamot PRO Rude Andersson ersättare PRO Lars-Erik Karlsson ersättare

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:20-11:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Britt-Marie Wall Sebastian

Läs mer

Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar. Plats Mälarsalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45. Maria Fält (KD) Sofia Paulsson

Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar. Plats Mälarsalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45. Maria Fält (KD) Sofia Paulsson Programberedning 6-4/2017 1 (5) Sammanträde i Programberedningen för stora folksjukdomar Datum Tid 14.00-16.00 Plats Mälarsalen, landstingshuset, Hantverkargatan 45 Ledamöter (KD) (L) (C) (MP) (V) Maria

Läs mer

Dag: Tisdag 7 december 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 2, Partille

Dag: Tisdag 7 december 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Konferensrummet, Forellen plan 2, Partille Dag: Tisdag 7 december 2010 Tid: Kl. 09.30 12.00 Plats: Konferensrummet, Forellen plan 2, Partille Närvarande: Ledamöter Pia Karlsson, ordf. VON Leif Andersson VON, 6-10 Rune Furufors Sävedalen PRO Siv

Läs mer