Pensionärsrådet PROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pensionärsrådet PROTOKOLL"

Transkript

1 Pensionärsrådet PROTOKOLL Sid 51 Val av justeringsledamot Protokoll från februari och mars Information från SON, RS och HSN Information om budgetberedningen GotlandsHems inriktning för planering av bostäder Förslag till innehåll för seminarium om Boende för äldre ledamöterna 57 Rapportering bemanning särskilt boende och tillsynsrapport i särskilt boende Avgifter i särskilt boende Förslag till revidering av reglementet Övriga frågor Nästa sammanträde Närvaro vid KPR Avslutning... 6

2 Plats och tid Visborgsallén 19, Rådhuset, kl Närvarande Hanna Westerén, ordförande Stefaan De Maecker Lars-Erik Wiss Rut Björkqvist Irene Magnusson Ingvar Björkqvist Rose-Marie Stenbom Mona Siltberg Sonja Wallin Per-Erik Neogard Britt Olsson Gunnar Nilsson Övriga närvarande Eva Sellberg, samordnare Kerstin Sandelin, sekr Utsedd att justera Justeringens plats Irene Magnusson Ledningskontoret, Visborg Paragrafer Underskrifter Sekreterare... Kerstin Sandelin/Eva Sellberg Ordförande... Hanna Westerén Justerande... Irene Magnusson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunala pensionärsrådet Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokoll nedtagande Ledningskontoret Datum för anslags Underskrift...

3 51 Val av justeringsledamot Irene Magnusson valdes att justera dagens protokoll. 52 Protokoll från februari och mars 2012 Godkändes och lades till handlingarna. 53 Information från SON, RS och HSN SON Hanna Westerén informerade från nämnden. Nämnden har lämnat en skrivelse till budgetberedningen ang stora behov av lokaler och intäkter. Kvalitetsförsämringar kan bli följden om inte medel tillförs. Försörjningsstödet och Äldrevårdens behov ökar. Man kan ej skjuta upp nybyggnation av äldreboendet i Katthammarsvik. SON har sänt en skrivelse till budgetberedningen angående behov av mer medel. Lagstadgade verksamheter påverkar behov. Stora svårigheter ang placeringar och utredningar då behoven ökar. Omvärldsspaning pågår om hur andra kommuner gör med klimatsystem/anläggningar i samband med byggnation av särskilt boende, och då med tanke på Katthammarsvik. Det råder oro kring avveckling av växelvården och trygghetsplatser vid Astuens i Hemse. Irene Magnusson ställde frågan om hur många växelvårdsplatser som finns på ön. Eva Sellberg bifogar uppgifter i protokollet. Uppgifterna Korttidsplatser: januari 52, nu 51 Trygghetsplatser: januari 3, nu 3 Växelvård: januari 21, nu 23 Siffrorna för växelvård representerar totalt antal personer med beslut på växelvård. Det är vanliga korttidsplatser som används till växelvård. Det normala är att växelvård utförs i tvåveckorsintervaller, dvs ungefär platser är upptagna av växelvård varje dag. Växelvårdsplatsen flyttas till Hemse äldreboende till det rum som använts som "vanlig" trygghetsplats. Den trygghetsplatsen kommer istället att finnas på Åvallegården (vi lånar en plats i särskilt boende). De 2 korttidsplatserna ersätts på Syrengården med de 2 "nya" lägenheterna som tidigare legat utanför avdelningen.

4 Trygghetsplatsen för dementa kommer också att finnas på Syrengården i ett utrymme som använts av personalen. RS Hanna Westerén informerade från Regionstyrelsen. Mycket har kretsat kring parkeringsavgifter. Tekniska nämndens beslut ligger kvar men ärendet är överklagat. Inför sommaren diskuterar polisen och krögarna om en säker och trygg stad.färjefrågan är aktuell både vad gäller persontrafik och transporter. Avvaktar budgetberedningen i maj. HSN Stefaan De Maecker informerade från nämnden. Media har uppmärksammat det brutna avtalet med Dr Alvarsson ang benskörhet. Information om att det pågår ny förhandling och där man måste få till hela kedjan med att upptäcka och behandla benskörhet. Situationen vid badet på Korpen är inte löst men ev kan mer städning lösa halkproblemet och man tittar vidare på detta. Irene Magnusson framför att det finns olika rehabiliteringsinsatser för personer under 65 år och för personer över 65 år. Stefaan De Maecker framför att tidningarna har felaktigt rapporterat om strokevården och dess rehabilitering för äldre personer. Det finns rehabilitering även för personer som fyllt 65 år. Har infört rökfri operation vilket innebär att man ställer krav på patienten att vara rökfri 6 veckor före och efter operation. Komplikationer har minskat otroligt i och med detta förfaringssätt. Översyn sker av kontanthanteringen inom sjukvården då detta är en dyr hantering och med rånrisk som följd. Betalningssätt framöver kommer att bli kort eller faktura. Primärvården är under utredning och där man ser över ledningsstrukturen och organisationen. Ärendet har hög prioritet och det rådet brist på läkare. Rose-Marie Stenbom ställde frågan hur länge en remiss till Hjälpmedelscentralen får ligga utan hantering. Beslutades att detta skall tas upp vid nästa möte.

5 54 Information om budgetberedningen Ekonomidirektör Åsa Högberg informerade om budgetberedningens arbete som inleds den 7 maj. Det osäkra samhällsekonomiska läget i Sydeuropa slår hårt mot vår tillväxt och sysselsättning. De ekonomiska förutsättningarna är bistra och det står klart att det kommer att krävas tuffa åtgärder. Tidigare år har nämnderna i någon mån balanserat varandra vilket tillsammans med överskott i Finansförvaltningen kunnat rädda resultaten, men nu krävs åtgärder för att hejda kostnadsutvecklingen. Prognos på skatteintäkter görs flera gånger om året och dessa åker upp och ner. Vi behöver ha en budget med överskott. Det finns också en lag om God hushållning att rätta sig efter och Finansförvaltning finns. Intäkterna har inte ökat i takt med kostnaderna och det finns stora skillnader i olika kommuner i Sverige. Försörjningsstödet ökar som bl.a. är en effekt av försäkringssystemen. Region Gotland har stora kostnader för Visby lasarett som egentligen skulle kunna serva invånare. Åsa Högberg menar på att vi måste komma tillrätta med det vi själva kan påverka, det vill säga utgifterna. En nationell utredning har presenterat ett nytt förslag av utjämningssystem som påverkar Region Gotland positivt. Beslut av modell tas under hösten. Plankalkyl bifogas samt Budgetavvikelse nämnderna och Indexerad kostnads- och intäktsutveckling senaste åren. Lars-Erik Wiss frågar om det finns några konsekvensanalyser exempelvis för ny idrottshall med investeringar och drift.

6 55 GotlandsHems inriktning för planering av bostäder Ordförande Lilian Virgin och VD Staffan Thurgren informerade om planeringen av bostäder. Statistik från % bor i småhus (56 % i riket) och i flerbostadshus bor 36 % (44 % i riket). GotlandsHem har lägenheter och 575 katergoribostäder. Kötiden är i Visby ca 5 år och utanför Visby mellan ½ och 1 år. Hyrorna ligger på ungefär samma nivå som SABO-företagen. Som styrdokument för den framtida utvecklingen arbetar man utifrån den antagna Strategiska planen för I planen finns hela Gotland som arbetsområde står i GotlandsHems bostadskö. Nytt är att man årligen ska meddela att man vill vara kvar i kön. Inriktningen för nyproduktion ska vara ca 40 lägenheter per år och mest i Visby där efterfrågan är störst. PEAB kommer att bygga 80 trygghetsbostäder på A7-området, där även GotlandsHem planerar för ca 100 lägenheter bygger man 17 lägenheter vid Galgberget. Hyresnivån är cirka 10 tkr/månad vid nybygge. Trycket är stort med lägenheter i Visby. Dialog med Region Gotland om mark och har anmält intresse av områden att bygga på för fem år framöver. Framtida nyproduktion är avhängig av tre saker: Tillgången på planlagd mark, efterfrågan och kostnaden för nyproduktionen. 56 Förslag till innehåll för seminarium om Boende för äldre ledamöterna Gunnar Nilsson hade förslag på innehåll till seminariet bl a: Vilken målgrupp man vänder sig till. Avgörande vilket inflytande man har på sitt boende, hur kunna bo kvar. Trygghetsboende efterfrågas. Parboende. Samhällsplanering av olika boendeformer för äldre personer.

7 Hanna Westéren kunde samtidigt informera om seminariet hon varit på i Luleå ang trygghetsboende. Frivillig organisationer medverkar i olika aktiviteter och går inte in och utför insatser i den enskildes bostad. Värdinnor är anställda. Luleå är föregångskommun och har en god ekonomi. Där bygger man även övernattningsrum till anhöriga som kan bo över vid behov. Där finns även trippelboende och där man bor med hemtjänsten. Britt Olsson har erfarenhet från Göteborg där man har så kallade trippelboende i. Information ges på nästa möte. 57 Rapportering bemanning särskilt boende och tillsynsrapport i särskilt boende Eva Sellberg informerade och delade ut material om ovanstående från Socialstyrelsen. 58 Avgifter i särskilt boende Avgiftshandläggare Åsa Gahnström informerade om Region Gotlands taxa för hemtjänstinsatser i ordinärt och särskilt boende. Riksdagen har beslutat om ett högkostnadsskydd, en maxtaxa, för vad olika insatser inom äldre- och handikappomsorgen ska få kosta för den enskilde. Maxtaxan är densamma i hela landet. Det finns också ett högkostnadsskydd för bostadsavgiften i särskilt boende. Bostadsavgiften finns inte längre kvar då alla bostäder i särskilt boende numera är fullvärdiga bostäder. För att kunna täcka dina personliga behov, bostadskostnader och normala levnadsomkostnader, fastställs ett förbehållsbelopp. Förbehållsbeloppet består av ett minimibelopp och din faktiska bostadskostnad och i vissa fall ett individuellt belopp. Förbehållsbelopp 65 år och äldre är idag kr och för makar kr. Hemtjänstavgift per timme är idag 279 kr och den maximala avgiften som tas ut för samtliga hemtjänstinsatser per månad är kr. Trygghetslarm som enda biståndsinsats kostar per påbörjad månad 279 kr.

8 Måltidsavgiften består av två delar: Livsmedel och tillagning/distribution. Livsmedelsdelen är kopplad till Konsumentverkets schablon och kan förändras årligen. För matdistribution, kostnad per portion, 55 kr. För särskilt boende med heldygnsomsorg, 120 kr/dygn. För den som inte har tillräckliga inkomster kan avgifter för hemtjänst, trygghetslarm och beviljade måltider komma att bli lägre. Åsa Gahnström kommer gärna ut till föreningar och berättar mer ingående, tfn Förslag till revidering av reglementet Förslag till revidering delades ut. Diskuteras vid nästa möte. 60 Övriga frågor Rut Björkqvist hade lämnat in 2 ärenden i förväg ang Trygghetslarmet och Färdtjänsten. Beslutades att diskuteras vid nästa möte. 61 Nästa sammanträde KPR nästa sammanträde blir den 25/9 på eftermiddagen. 62 Närvaro vid KPR Endast ordinarie ledamöter deltar, enligt Reglementet, vid KPR:s möten. Då ordinarie ej kan delta så kontaktar man sin ersättare. Om ersättaren ej kan delta så meddelas sekreterare Kerstin Sandelin, , som då kontaktar någon annan ersättare. 63 Avslutning Ordförande tackade för visat intresse och avslöt dagens möte.

REGISTER PROTOKOLL Sid

REGISTER PROTOKOLL Sid REGISTER PROTOKOLL 2014-09-09 Sid 21 Inledning... 1 22 Val av justeringsledamot... 1 23 Protokoll från 29 april... 1 24 Information från nämnderna... 1-2 25 Förtydligande av fråga gällande Vad styr hyreskostnaden

Läs mer

Pensionärsrådet PROTOKOLL

Pensionärsrådet PROTOKOLL Pensionärsrådet PROTOKOLL 2012-02-23 Sid 37 Tyst minut... 1 38 Val av justeringsledamot... 1 39 Protokoll från 10 november... 1 40 Val av vice ordförande samt 2:e vice ordförande... 1 41 Information från

Läs mer

Pensionärsrådet PROTOKOLL

Pensionärsrådet PROTOKOLL Pensionärsrådet PROTOKOLL 2011-06-08 11 Inledning och presentation... 2 12 Val av justeringsledamot... 2 13 Val av vice ordförande... 2 14 Information från Socialnämnden, Hälso- och sjukvårdsnämnden och

Läs mer

Pensionärsrådet PROTOKOLL

Pensionärsrådet PROTOKOLL Pensionärsrådet PROTOKOLL 2012-09-25 Sid 64 Val av justeringsledamot... 1 65 Protokoll från 4 maj 2012... 1 66 Information från SON, RS och HSN... 1-2 67 Boendeplan för äldre... 3 68 Säkerhet ang trygghetslarm...

Läs mer

Ledningskontoret, Visborg

Ledningskontoret, Visborg Plats och tid Visborgsallén 19, Rådhuset, kl. 09.30-12.00 Närvarande Övriga närvarande Hanna Westerén, ordf Gunnar Nilsson, vice ordf Lars-Erik Wiss Mona Siltberg Irene Magnusson Ingvar Björkqvist Per-Erik

Läs mer

Avgifter. för insatser inom socialtjänst och hemsjukvård

Avgifter. för insatser inom socialtjänst och hemsjukvård Avgifter för insatser inom socialtjänst och hemsjukvård Avgifter för insatser inom socialtjänst och hemsjukvård Riksdagen har beslutat om ett högkostnadsskydd, en maxtaxa, för vad olika insatser inom socialtjänsten

Läs mer

100 Inledning Ordförande Hanna Westerén hälsade välkommen till dagens möte.

100 Inledning Ordförande Hanna Westerén hälsade välkommen till dagens möte. 100 Inledning Ordförande Hanna Westerén hälsade välkommen till dagens möte. 101 Val av justeringsledamot Mona Siltberg valdes att justera dagens protokoll. 102 Protokoll från 21 februari 2013 Godkändes

Läs mer

PROTOKOLL. Rose-Marie Stenbom. Ledningskontoret, Visborg. Pensionärsrådet Katrin Rindlaug, samordnare

PROTOKOLL. Rose-Marie Stenbom. Ledningskontoret, Visborg. Pensionärsrådet Katrin Rindlaug, samordnare PROTOKOLL Sammanträdesdag Pensionärsrådet 2015-12-01 Plats och tid Visborgsallén 19, Rådhuset, kl. 13.00-15.30 Närvarande Björn Jansson, ordf Maria Björkman Stefaan De Maecker Lars-Erik Wiss Rose-Marie

Läs mer

Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER PROTOKOLL Sid

Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER PROTOKOLL Sid Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER 2018-04-10 Sid 14 Inledning... 1 15 Val av justeringsledamot... 1 16 Protokoll från 21 februari 2018... 1 17 Information från HSN... 1 18 Information från SON...

Läs mer

REGISTER PROTOKOLL Sid

REGISTER PROTOKOLL Sid REGISTER PROTOKOLL 2013-02-21 Sid 87 Val av justeringsledamot... 1 88 Protokoll från 3 december 2012... 1 89 Information från SON, RS och HSN... 1-3 90 Bostadsanpassning... 3-4 91 Information om förfrågan

Läs mer

Trygghetslarm Trygghetslarm kostar 208 kronor per månad. Extra larmknapp kostar 52 kronor per månad.

Trygghetslarm Trygghetslarm kostar 208 kronor per månad. Extra larmknapp kostar 52 kronor per månad. Sida 1(5) Avgifter för hemtjänst i eget boende Kommunen har enligt socialtjänstlagen rätt att ta ut avgifter för den service och personliga omvårdnad som ges inom hemtjänsten. I denna skrift kan du läsa

Läs mer

Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER PROTOKOLL 2015-09-02. Sid

Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER PROTOKOLL 2015-09-02. Sid Pensionärsrådet Region Gotland REGISTER PROTOKOLL 2015-09-02 Sid 21 Inledning... 1 22 Val av justeringsledamot... 1 23 Protokoll från 12 maj 2015... 1 24 Information från nämnderna... 1-2 25 Förslag på

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL

Handikapprådet PROTOKOLL Handikapprådet PROTOKOLL 2011-09-23 Sid 14 Inledning... 1 15 Val av justeringsledamot... 1 16 Godkännande av dagordningen... 1 17 Minnesanteckningar... 1 18 Reflektioner kring seminariet den 9 sept FN:s

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL

Handikapprådet PROTOKOLL Handikapprådet PROTOKOLL 2013-09-23 Sid 114 Inledning... 1 115 Val av justeringsledamot... 1 116 Godkännande av dagordningen... 1 117 Föregående protokoll... 1 118 Anmälan av nya ledamöter... 1 119 Information

Läs mer

Avgifter. för insatser inom socialtjänst och hemsjukvård

Avgifter. för insatser inom socialtjänst och hemsjukvård Avgifter för insatser inom socialtjänst och hemsjukvård Avgifter för insatser inom socialtjänst och hemsjukvård Riksdagen har beslutat om ett högkostnadsskydd, en maxtaxa, för vad olika insatser inom socialtjänsten

Läs mer

Gullspångs kommun. Äldreomsorgsavgifter

Gullspångs kommun. Äldreomsorgsavgifter Gullspångs kommun Äldreomsorgsavgifter 2012 Kommunfullmäktige har 2011-12-12 152 fattat beslut om följande avgifter inom äldreomsorgen Hemvård Förbehållsbelopp Förbehållsbeloppet består av hyra, minimibelopp

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20

Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Handikapprådet PROTOKOLL 2012-11-20 Sid 72 Inledning... 1 73 Val av justeringsledamot... 1 74 Godkännande av dagordningen... 1 75 Föregående protokoll... 1 76 Val av ersättare till vice ordförande... 1

Läs mer

Handikapprådet PROTOKOLL

Handikapprådet PROTOKOLL Handikapprådet 2012-05-23 Sid 45 Inledning... 1 46 Val av justeringsledamot... 1 47 Godkännande av dagordningen... 1 48 Föregående protokoll... 1 49 Handlingar och hemsidan... 1-2 50 e-verktyget... 2 51

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2012-08-16 1 (7) Plats och tid Stadshuset, torsdag 16 augusti 2012, kl 09:30 12:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

Stöd och omvårdnad. Avgifter för äldre och personer med funktionsnedsättning

Stöd och omvårdnad. Avgifter för äldre och personer med funktionsnedsättning Stöd och omvårdnad Avgifter för äldre och personer med funktionsnedsättning GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2017 Innehållsförteckning Information om avgifter 3 Olika tjänster och vad de kostar 4 Så räknas avgiften

Läs mer

Avgifter inom äldreomsorgen inklusive tillämpningsanvisningar

Avgifter inom äldreomsorgen inklusive tillämpningsanvisningar Avgifter inom äldreomsorgen inklusive tillämpningsanvisningar Antagen av kommunfullmäktige 2014-09-22, 63 1. Allmänt...3 2. Begreppsdefinitioner...3 2.1 Förkortningar... 3 2.2 Prisbasbelopp... 3 2.3 Förbehållsbelopp...

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2014-09-19 Plats och tid Kvillgården, fredagen den 19 september 2014 kl 09.00-12.00 Närvarande Ingbritt Loberg, ordförande Bror Josefsson

Läs mer

AVGIFTER OCH KOSTNADER

AVGIFTER OCH KOSTNADER AVGIFTER OCH KOSTNADER ÄLDRE- OCH HANDIKAPPOMSORGEN Hemtjänst Trygghetslarm Dagverksamhet Avlösning i hemmet Matdistribution Servicehus Särskilt boende med heldygnsomsorg Tillfälligt boende (Korttidsvård)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-12 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl.13.30-16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Lärande och stödutskottet

Läs mer

Mat Maten i äldreboendet kostar 3 319 kr i månaden. Då ingår frukost, lunch, kvällsmat och mellanmål/kaffe.

Mat Maten i äldreboendet kostar 3 319 kr i månaden. Då ingår frukost, lunch, kvällsmat och mellanmål/kaffe. Sida 1(5) Omsorgsavgifter i äldreboende Kommunen har enligt socialtjänstlagen rätt att ta ut avgifter för den service och personliga omvårdnad som ges inom kommunens äldreboenden. I denna skrift kan du

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2014-04-24 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 11:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO Inge Stålnacke, SPRF JaanEric Lundqvist,

Läs mer

55 Inledning 56 Val av justeringsledamot 57 Nästa möte 58 Samrådsgrupperna 59 Hjälpmedelsverksamheten i kommunen 60 Avslutning

55 Inledning 56 Val av justeringsledamot 57 Nästa möte 58 Samrådsgrupperna 59 Hjälpmedelsverksamheten i kommunen 60 Avslutning GOTLANDS KOMMUN Kommunala handikapprådet REGISTER Sammanträde 55 Inledning 56 Val av justeringsledamot 57 Nästa möte 58 Samrådsgrupperna 59 Hjälpmedelsverksamheten i kommunen 60 Avslutning 1 Plats och

Läs mer

AVGIFTER. inom. Vård och omsorg

AVGIFTER. inom. Vård och omsorg 1 juni 2015 AVGIFTER inom Vård och omsorg INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida Definitioner av vissa begrepp Sida 3 1. Förbehållsbelopp Sida 4 2. Avgifter inom respektive utanför Sida 4 högkostnadsskyddet 3. Bostadsbidrag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Avgifter och kostnader

Avgifter och kostnader Avgifter och kostnader Stöd och omsorg till äldre och personer med funktionsnedsättning Hemtjänst Trygghetsinsatser Dagverksamhet Avlösning i hemmet Matdistribution Servicehus Tillfälligt boende (Korttidsplats)

Läs mer

Avgifter och kostnader Äldre- och handikappomsorgen

Avgifter och kostnader Äldre- och handikappomsorgen Avgifter och kostnader Äldre- och handikappomsorgen Hemtjänst Trygghetsinsatser Dagverksamhet Avlösning i hemmet Matdistribution Servicehus Tillfälligt boende (Korttidsvård) Andra kostnader Mat Gäller

Läs mer

AVGIFTER 2015 för äldre- och handikappomsorgen i Mörbylånga kommun

AVGIFTER 2015 för äldre- och handikappomsorgen i Mörbylånga kommun AVGIFTER 2015 för äldre- och handikappomsorgen i Mörbylånga kommun Avgifter för äldre och funktionshindrade 1 juli 2002 infördes maxtaxa för avgifter inom äldre- och handikappomsorgen. Maxtaxan är knutet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Skive, kl. 13.30 16.00 Beslutande ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke

Läs mer

Avgifter inom vård och omsorg i Leksands kommun Avgifterna gäller från och med 2014-01-01

Avgifter inom vård och omsorg i Leksands kommun Avgifterna gäller från och med 2014-01-01 Avgifter inom vård och omsorg i Leksands kommun Avgifterna gäller från och med 2014-01-01 Avgiften för hemtjänst är inkomstrelaterad och beror på vilka insatser du är beviljad och hur mycket du kan betala.

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson

Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart Lindeskär Jarmo Vuorinen Birgitta Sjö-Nilsson 2017-09-18 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 Beslutande Hans Granlund Britt Janwald Gertraude Bergström Kristina Bergman Matti Nokelainen Lennart

Läs mer

Stöd och omvårdnad. Avgifter för äldre och personer med funktionsnedsättning

Stöd och omvårdnad. Avgifter för äldre och personer med funktionsnedsättning Stöd och omvårdnad Avgifter för äldre och personer med funktionsnedsättning GÄLLER FRÅN 1 JANUARI 2018 Innehållsförteckning Information om avgifter 3 Olika tjänster och vad de kostar 4 Maxtaxa 7 Avgifter

Läs mer

Taxa för vård och omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning

Taxa för vård och omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning Taxa för vård och omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning 706:1 Taxa för vård och omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning Fastställd av Kommunfullmäktige 2010-12-15 Reviderad

Läs mer

FÖR DIG SOM HAR HEMTJÄNST OCH SOM BOR I HÅBO KOMMUN. Avgifter för äldreomsorg 2017

FÖR DIG SOM HAR HEMTJÄNST OCH SOM BOR I HÅBO KOMMUN. Avgifter för äldreomsorg 2017 FÖR DIG SOM HAR HEMTJÄNST OCH SOM BOR I HÅBO KOMMUN Avgifter för äldreomsorg 2017 Vad påverkar din avgift? För service, vård och omsorgsinsatser inom äldreomsorgen tar Håbo kommun ut en avgift. Avgifterna

Läs mer

Avgifter inom äldreomsorgen. Gäller from 1 april 2017

Avgifter inom äldreomsorgen. Gäller from 1 april 2017 2017 Avgifter inom äldreomsorgen Gäller from 1 april 2017 1 Avgifter Äldreomsorgen i Bollebygds kommun kan erbjuda dig som inte kan klara dig själv personlig och/eller social omvårdnad och service. Vi

Läs mer

Taxor och avgifter 2018 inom vård och omsorg

Taxor och avgifter 2018 inom vård och omsorg Taxor och avgifter 2018 inom vård och omsorg Samtliga avgifter följer prisbasbeloppet som från år 2018 är fastställt till 45 500 kronor. Din avgift bestäms individuellt Sveriges kommuner har rätt att ta

Läs mer

Avgifter inom vård och omsorg (maxtaxa)

Avgifter inom vård och omsorg (maxtaxa) Styrdokument Avgifter inom vård och omsorg (maxtaxa) Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 4.22) Senast reviderad av kommunfullmäktige, 32 Giltighetstid från och tillsvidare 2 (7) Beslutshistorik

Läs mer

AVGIFTER FÖR INSATSER VÅRD OCH OMSORG FRÅN 1 JANUARI 2018

AVGIFTER FÖR INSATSER VÅRD OCH OMSORG FRÅN 1 JANUARI 2018 AVGIFTER FÖR INSATSER VÅRD OCH OMSORG FRÅN 1 JANUARI 2018 Kommunfullmäktige beslutar om vilka taxor och avgifter som ska gälla för vård och omsorg i Svedala kommun. VAD PÅVERKAR DIN AVGIFT? Hur mycket

Läs mer

Avgifter. Inom vård och omsorg i Storfors kommun

Avgifter. Inom vård och omsorg i Storfors kommun STORFORS 2018-03-01 KOMMUN Avgifter Inom vård och omsorg i Storfors kommun 2018-03-01 Kommunstyrelsen Vård och omsorg Hemvårdstaxa broschyr 2018-03-01 1 HUR MYCKET KOSTAR DET? Hälso- och sjukvård och äldreomsorg

Läs mer

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, onsdag 22 juni, kl Sekreterare Paragrafer 5-14 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.15 Beslutande Pär Rickman (PRO), ordförande Carola Eriksson (S) Bodil Persson (M) Karin Malmberg

Läs mer

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson 1(6) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, tisdagen den 16 juni 2015, kl 08.15-08.50. Hans Jildesten (S) Thomas Backelin (S) tjänstgörande Steve Nilsson (S) tjänstgörande

Läs mer

Rose-Marie Henriksson

Rose-Marie Henriksson Hemvårdsnämnden 2014-11-19 1(14) Plats och tid: Södra vägen 5, Stora sammanträdesrummet, kl. 13:30-16:05 Beslutande: Ann-Charlott Mankell (M), ordförande Rose-Marie Henriksson (S) Ann-Kristin Nilsson (M)

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Jan Nilsson, PRO Ljusdal. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Enåsenrummet, 10:00-12:00 Beslutande: Helena Brink (C), ordförande Jan Nilsson, PRO Ljusdal Göte Burefjord, SPF Järvsö Ewy Sjögren, SKPF Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Avgifter inom Vård och omsorg

Avgifter inom Vård och omsorg Sunne kommun Avgifter inom Vård och omsorg Information från Socialförvaltningen i Sunne kommun (SoL och HSL) 2015 Innehållsförteckning. Taxa. Avgifter inom eget boende, särskilt boende. 1. Lagrum 2. Så

Läs mer

Tillämpningsföreskrifter för avgifter inom äldre- och handikappomsorgen. Antaget i Socialnämnden 2007-02-21. Antaget i Kommunfullmäktige 2007-04-24.

Tillämpningsföreskrifter för avgifter inom äldre- och handikappomsorgen. Antaget i Socialnämnden 2007-02-21. Antaget i Kommunfullmäktige 2007-04-24. 1 (5) 2007-03-12 Tillämpningsföreskrifter för avgifter inom äldre- och handikappomsorgen. Antaget i Socialnämnden 2007-02-21. Antaget i Kommunfullmäktige 2007-04-24. I juli 2002 kom nya regler i socialtjänstlagen

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-09-08 Plats och tid Hjälpmedelscentrum Västerås 8.00-12.45 Beslutande Övriga deltagare Agneta Bode socialnämnden, Kerstin Lundahl socialnämnden, Bengt Bergenbrant socialnämnden,

Läs mer

Stöd och omvårdnad. Avgifter för äldre och personer med funktionsnedsättning

Stöd och omvårdnad. Avgifter för äldre och personer med funktionsnedsättning Stöd och omvårdnad Avgifter för äldre och personer med funktionsnedsättning Gäller från 1 januari 2015 2 Information om avgifter Från och med 1 januari 2015 till och med 31 december 2015 Du som har svårt

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (6) 34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Sammanfning I Ekonomi- och verksamhetsplan 2016-2018 beslutade kommunfullmäktige ge vård- och

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Viljan, måndagen den 9 september 2019 kl 09:00-12:00 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Tage Jonsson, PRO Örjan Persson, PRO Nils-Erik Eriksson, PRO Viola

Läs mer

Avgifter. Inom vård och omsorg i Storfors kommun

Avgifter. Inom vård och omsorg i Storfors kommun STORFORS 2019-01-01 KOMMUN Avgifter Inom vård och omsorg i Storfors kommun 2019-01-01 Kommunstyrelsen Vård och omsorg 1 HUR MYCKET KOSTAR DET? Hälso- och sjukvård och äldreomsorg är vanligen avgiftsbelagda.

Läs mer

Taxor och avgifter inom Ä ldreomsorgen

Taxor och avgifter inom Ä ldreomsorgen Taxor och avgifter inom Ä ldreomsorgen 2019-01-01 Innehållsförteckning AVGIFTER... 3 Avgift för insats... 3 Högkostnadsskydd och Maxtaxa... 3 Förbehållsbelopp, minimibelopp och avgiftsutrymme... 3 Bostadstillägg...

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Avgifter 2015. I denna broschyr kan du ta del av våra avgiftsregler inom vård och omsorg.

Avgifter 2015. I denna broschyr kan du ta del av våra avgiftsregler inom vård och omsorg. Avgifter 2015 I denna broschyr kan du ta del av våra avgiftsregler inom vård och omsorg. 2 Avgifter 2015 Från och med 2002-07-01 gäller lagen om maxtaxa inom äldreoch handikappomsorgen. Enligt beslut i

Läs mer

Avgifter för stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning

Avgifter för stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning Avgifter för stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning S i d a 2 Innehåll Avgifter för stöd och service till äldre och personer med funktionsnedsättning... 1 Inledning... 3 Inkomst...

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats onsdag 5 december 2018, kl. 10:00-12:00 Beslutande Lars-Gösta Johansson, PRO Lilian Jasbetz, PRO Inger Janneby, SPF Monica Sundberg, SPF Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Taxa för vård och omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning

Taxa för vård och omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning Taxa för vård och omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning 706:1 Taxa för vård och omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning Fastställd av Kommunfullmäktige 2010-12-15 Reviderad

Läs mer

Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL

Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL Tillgänglighetsrådet PROTOKOLL 2014-06-10 Sid 16 Inledning... 1 17 Val av justeringsledamot... 1 18 Godkännande av dagordningen... 1 19 Föregående protokoll... 1 20 Information från representantgruppen...

Läs mer

Avgifter för vård och omsorg 2015

Avgifter för vård och omsorg 2015 Avgifter för vård och omsorg 2015 Avgifter för vård och omsorg, 2015 I kommunen erbjuds en rad tjänster och insatser inom vård och omsorg. För insatserna tar kommunen ut en omsorgsavgift. Avgifterna för

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 18 mars 2011 kl 10.00-12.00 Beslutande Knut Jansson, ordf SN May Mossberg SPF Birgitta Åseby SPF Thore Hermansson Elsie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2015-04-23 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09:30 12:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Brith Fäldt, samhällsbyggnadsnämnden Gösta Öhman,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl. 13.00 16.10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 8-12 Utses att justera Sven Lokander Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Extra sammanträde Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-06 1 (6) Plats och tid Mogården, onsdag 6 februari 2013, kl 13:00-15:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund,

Läs mer

Patientnämnden PROTOKOLL

Patientnämnden PROTOKOLL Patientnämnden PROTOKOLL 2019-02-07 PN 1 Rapport klagomålsärenden: Aktuell statistik och iakttagelser PN 2 Rapport stödpersonsverksamheten PN 3 Versamhetsberättelse 2018 PN 4 Rapport från kansliet PN 5

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Avgifter för Hemtjänst 2011

Avgifter för Hemtjänst 2011 Avgifter för Hemtjänst 2011 Vad baseras avgiften på? Hemtjänstinsatserna i Härnösand: hemtjänst insatser i form av: - matdistribution - trygghetslarm Dessa insatser har en avgift enligt en särskild taxa,

Läs mer

Taxor och avgifter 2018 inom vård och omsorg

Taxor och avgifter 2018 inom vård och omsorg Taxor och avgifter 2018 inom vård och omsorg Samtliga avgifter följer prisbasbeloppet som från år 2018 är fastställt till 45 500 kronor. Din avgift bestäms individuellt Sveriges kommuner har rätt att ta

Läs mer

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00 1(7) Plats och tid: C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl. 14.00 16:00 Beslutande: Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Information om avgifter inom äldre- och handikappomsorgen. Gäller från 1 januari 2015

Information om avgifter inom äldre- och handikappomsorgen. Gäller från 1 januari 2015 Information om avgifter inom äldre- och handikappomsorgen Gäller från 1 januari 2015 Information om avgifter inom äldre- och handikappomsorgen Detta är avgiftsbelagt Hemtjänst i ordinärt boende utfört

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S) Äldrenämnden, ledamot Jan-Erik Wildros

Läs mer

Avgifter för hemtjänst 2017

Avgifter för hemtjänst 2017 Avgifter för hemtjänst 2017 Vad baseras avgiften på? När vi räknar ut din avgift använder vi begreppen förbehållsbelopp, minimibelopp och avgiftsutrymme. Det kan verka krångligt och vi ska i den här broschyren

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-05-07 1 (13) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 7 maj 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Avgifter Vård och omsorg 2018

Avgifter Vård och omsorg 2018 Avgifter Vård och omsorg 2018 Reviderad december 2017 Så här beräknar vi din avgift Avgifterna inom vård- och omsorgsförvaltningen är inkomstprövade. Avgiftsutrymmet är din månadsinkomst efter skatt minus

Läs mer

INFORMATION OM AVGIFTER ÄLDRE- OCH HANDIKAPPOMSORG

INFORMATION OM AVGIFTER ÄLDRE- OCH HANDIKAPPOMSORG För ytterligare information hänvisas till kommunens hemsida www.astorp.se eller kontakta kommunens avgiftshandläggare telefon växel 042 640 00. INFORMATION OM AVGIFTER ÄLDRE- OCH HANDIKAPPOMSORG Åstorps

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan

Kommunala pensionärsrådet. Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den 15 maj 2017 klockan 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Mus-olle, måndagen den klockan 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO, ersättare Gunnel

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för avgifter i Norrtälje kommun enligt Socialtjänstlagen (SoL) för äldre och funktionshindrade i Norrtälje kommun

Tillämpningsanvisningar för avgifter i Norrtälje kommun enligt Socialtjänstlagen (SoL) för äldre och funktionshindrade i Norrtälje kommun Sjukvårds- och omsorgsnämnden i Norrtälje kommun Tillämpningsanvisningar för avgifter i Norrtälje kommun enligt Socialtjänstlagen (SoL) för äldre och funktionshindrade i Norrtälje kommun Gäller från 2014-01-01

Läs mer

Gottand. Region. sid. S 31 Inledning """""""""' I S 32 Val av justeringsledamot """"' 1 S 33 S 34 S 35 s 36 s 37 S 38 S 39

Gottand. Region. sid. S 31 Inledning ' I S 32 Val av justeringsledamot ' 1 S 33 S 34 S 35 s 36 s 37 S 38 S 39 Region Gottand REGISTER sid S 31 Inledning """""""""' I S 32 Val av justeringsledamot """"' 1 S 33 S 34 S 35 s 36 s 37 S 38 S 39 Protokoll fran 9 september... "" "' 1 lnformation fr6n namnderna.'.'.. """""'1-2

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 12.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) 58-61) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren (C) Inga Ericsson (S) Helena Johansson

Läs mer

Social- och omsorgskontoret Avgifter för äldre och personer med funktionsnedsättning

Social- och omsorgskontoret Avgifter för äldre och personer med funktionsnedsättning Social- och omsorgskontoret Avgifter för äldre och personer med funktionsnedsättning Gäller från 1 februari 2015 Innehåll Om kommunens avgifter... 3 Avgifter för dig som bor i eget/ordinärt boende... 4

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00 Beslutande: Jan Skog Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman,

Läs mer

INFORMATION OM TAXOR OCH AVGIFTER INOM VÅRD OCH OMSORG. Bergs kommun. Gäller från

INFORMATION OM TAXOR OCH AVGIFTER INOM VÅRD OCH OMSORG. Bergs kommun. Gäller från INFORMATION OM TAXOR OCH AVGIFTER INOM VÅRD OCH OMSORG Bergs kommun Gäller från 2019-01-01 www.berg.se NIVÅTAXA Kommunen använder så kallad nivåtaxa för att beräkna taxor och avgifter inom vård och omsorg.

Läs mer

Avgifter för Vård- och Omsorg 2019

Avgifter för Vård- och Omsorg 2019 Avgifter för Vårdoch Omsorg 2019 Förbehållsbelopp Förbehållsbelopp är summan av minimibeloppet (schablonbeloppet) och din bostadskostnad. Med minimibelopp avses det belopp som anses täcka skäliga levnadskostnader

Läs mer

Förändrad taxa och avgifter inom omsorgen om äldre och personer med funktionsnedsättning

Förändrad taxa och avgifter inom omsorgen om äldre och personer med funktionsnedsättning TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2011-02-09 Socialförvaltningen 1 (12) Mia Ledwith utredare 08-5782 92 57 mia.ledwith@tyreso.se Dnr. 0190/10-12 Socialnämnden Förändrad taxa och avgifter inom omsorgen om

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2014-03-06 1 (10) Plats och tid Samvaron Hamnplan, kl 13:00 16:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Ingrid Nyman, SKPF Gunilla

Läs mer

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013

Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 REGION GOTLAND Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Register till barn- och utbildningsnämndens arbetsutskotts protokoll vid sammanträde den 20 mars 2013 Ärenden: BUN au 27 Månadsrapport februari

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 1(12) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 10 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Björn Forsberg (s) Justeringens plats

Läs mer

Katrineholms kommuns författningssamling

Katrineholms kommuns författningssamling Vård- och omsorgsnämndens förslag till ändringar är markerade med röd över- respektive understruken text. Vård- och omsorgsnämndens handling nr 29/2009 Katrineholms kommuns författningssamling Avgifter

Läs mer

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet

Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson. Birgitta Sjö Nilsson.... Hans Granlund. Kommunala pensionärsrådet 2016-05-30 1 Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Rune Lindström-rummet på Malmen klockan 10.15-12.00 ande Hans Granlund Britt Janwald Sirkka Gillberg Birgitta Sjö Nilsson ordförande PRO Fagersta Fagersta

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-09-27 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16.15 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO - Iron Henriksson,

Läs mer

AVGIFTER OCH KOSTNADER

AVGIFTER OCH KOSTNADER AVGIFTER OCH KOSTNADER ÄLDRE- OCH HANDIKAPPOMSORGEN Hemtjänst Trygghetslarm Dagverksamhet Avlösning i hemmet Matdistribution Servicehus Särskilt boende med heldygnsomsorg Tillfälligt boende (Korttidsvård)

Läs mer