Rapport över revision av bokslut Brf Kungsklippan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapport över revision av bokslut Brf Kungsklippan"

Transkript

1 Rapport över revision av bokslut Brf Kungsklippan

2 INLEDNING Detta är en rapport från granskningeb av Brf Kungsklippans bokslut per samt styrelsens förvaltning under räkenskapsåret. Detta är inte en fullständig rapport över utförd granskning utan skall ses som en avvikelserapport samt förbättringsförslag inför kommande år. SAMMANFATTNING Bokslutsdokumentationen kan förbättras. Rutinerna för pågående projekt bör förbättras avseende: o Rutiner för avräkning vid färdigställande. o Avskrivning under färdigställandeåret. o Särskiljande av olika projekt på olika projektnummer. Rutinerna för att hålla reda på mottagna depositioner behöver förbättras. Behöver Brf Kungsklippan en ekonomichef? Inkomstdeklarationerna för räkenskapsår 2010 samt 2011 behöver rättas. Den frivilliga momsregistreringen behöver ses över. Registret över uthyrningslokaler behöver förbättras. NOTERINGAR FRÅN GRANSKNINGEN Bokslutsdokumentation: Enligt vår uppfattning är bokslutet sämre dokumenterat än vanligt. Föreningen har under året bytt ekonomisk förvaltare. SBC tog över redovisningen från och med SBC har också sedan under slutet av 2012 bytt ut er redovisningsekonom. Detta tillsammans har, enligt vår mening, lett till ett sämre dokumenterat bokslut än tidigare år. Det finns inte bokslutsspecifikationer till samtliga konton (se exempelvis om depositionerna nedan). Vi önskar att i framtida bokslut erhålla specifikationer till samtliga balanskonton. Pågående projekt: Bokföringsrutinerna kring de pågående projekten har inte fungerat tillfredsställande under året. I samband med revisionen har vi noterat att två projekt som var avslutade under året låg kvar som pågående projekt vid bokslutet; Ombyggnad förråd (troaxburar) samt ombyggnad av Tele2-lokalen. Detta är nu korrigerat men det rutinerna kring detta bör skärpas upp. 2 (6)

3 Utöver detta så har inga avskrivningar skett på något av projekten som har aktiverats under året, trots att ett par projekt har färdigställts i början av året. Vi har i vår granskning också noterat att det sedan övergången till SBC ligger olika projekt på samma projektnummer. Ett exempel är att ombyggnaden av Tele2-lokalen låg på samma projektnummer som ombyggnaden på Kungsbrostrand 19C. Detta medför att det är svårt vid färdigställandet att veta vilket belopp som skall aktiveras på vilken ombyggnad. Då vi numera utför vår revision från Certe Revisions kontor via SBC:s portal så saknar vi en möjlighet att på ett smidigt sätt få information om de projekt som är pågående samt avslutade under året. Av den anledningen skulle vi uppskatta om vi kunde få en liten lägesrapport för de projekt som avslutats under året samt de som är pågående över bokslutsdagen. Vi uppmanar er att aktivera pågående projekt den månad de färdigställs samt att ni skriver av från denna månad. Vi rekommenderar att ni ger projekt som skall särskiljas vid aktivering olika projektnummer. Vi önskar att vi vid framtida revisioner kan få en liten beskrivning av de projekt som ligger som pågående vid årets slut samt de projekt som aktiverats under året. Depositioner: På konto ligger föreningens skuld för mottagna depositioner från lokalhyresgäster. Skulden för de mottagna depositionerna var per till kr enligt den specifikation som finns i 2011 års bokslutspärm. Per uppgår skulden för de mottagna depositionerna till kr, vilket innebär att den minskat med kr. Vi har inte erhållit någon specifikation på de erhållna depositionerna per och har inte heller kunnat fastställa exakt vilka depositioner som har återbetalats. Det är viktigt att föreningen håller ett register över skulden för erhållna depositioner. Vi rekommenderar att ni uppdaterar specifikationen över depositionerna med händelserna under år 2012 samt uppdaterar detta löpande. Behöver Brf Kungsklippan en Ekonomichef? Föreningen har under de senaste två åren gått från att ha en heltidsanställda ekonomichef till att ha en inhyrd redovisningskonsult som bodde i föreningen till att nu ha en redovisningsbyrå som sitter i Sundsvall. Detta har givetvis sina fördelar. Ni slipper arbetsgivaransvar. Styrelsen kan enkelt granska underlag via SBC:s portal mm. Men det ger även en nackdel i att föreningen numera har en redovisningsbyrå som bokför det som sker men som inte tar samma helhetsansvar för föreningens ekonomi som en anställd har. Detta innebär att en större del av ansvaret för bokföringen och årsredovisningen faller på styrelsen. En åtgärd kan vara att en av styrelseledamöterna får ansvar för att vara kontaktperson med SBC i alla ärenden och får minskad arbetsbelastning i andra frågor. 3 (6)

4 Inkomstdeklarationerna för räkenskapsår 2010 samt 2011 behöver rättas: Inkomstdeklarationerna för räkenskapsår 2010 (taxeringsår 2011) samt räkenskapsår 2011 (taxeringsår 2012) behöver rättas. En förening skall deklarera ett överskott/underskott från (enligt SKVs Hjälpblankett 2195): + Skattepliktiga kapitalintäkter + Överskott som hör till annat än fastigheten - Avdragsgilla kapitalkostnader - Underskott som hör till annat än fastigheten - Outnyttjat underskott från tidigare år + Reduktion av underskott med hänsyn till exempelvis ackord Brf Kungsklippan torde inte ha varken några skattepliktiga intäkter eller avdragsgilla kostnader för dessa två år. Nu har det deklarerats ett underskott motsvarande resultatet enligt årsredovisningen, vilket innebär kr för taxeringsår 2011 samt kr för taxeringsår Dessa deklarationer är därmed felaktiga, ni måste rätta dem och då också undersöka om det finns något underskott för taxeringsår 2010 som skall föras vidare. Vi uppmanar er att rätta deklarationerna för taxeringsår 2011 och Frivillig momsregistrering: Föreningen är frivilligt momsregistrerad för sina lokaluthyrningar. Det har inte skett någon förändring i den frivilliga momsregistreringen under varken år 2011 eller Med tanke på de ombyggnationer som har skett under de senaste åren så är det troligt att andelen yta som är uthyrd till momsbelagda hyresgäster i relation till den totala ytan har ändrats. Vi rekommenderar att ni ser över detta under kommande år och skickar in erforderliga ändringar. Register över uthyrningslokaler: Göran Nirdén utförde under hösten 2012 en granskning av hanteringen av uthyrningen av lokaler inom Brf Kungsklippan. En rapport från denna granskning daterad har tidigare tillsänts styrelsen, som också har sagt att man kommer att vidtaga åtgärder som vi har föreslagit. Men för ordningens skull följer här ett utdrag från rapporten i form av förslag till åtgärder: Min slutsats av genomfört arbete inkl. mitt samtal med Willy och Anneli är att styrelsen inte har ett så bra grepp om våra lokaler som man bör ha. Styrelsen bör därför vidtaga ett antal åtgärder såsom: 4 (6)

5 1. Informationen i lokalförteckningen bör förbättras. Förslagsvis bör den kompletteras med lokalhyresgästens namn enligt avtalet, firmanamnet på verksamheten, fastighetsbeteckningen, gatuadressen inkl. våningsplan och hänvisning till ritning i hängmappen. 2. Ritningar med lokalerna markerade. Alla uthyrningsbara lokaler bör finnas markerade/inritade på byggnadsritningar. Detta kan nog göras på olika sätt (samlade ritningar och/eller ritningsunderlag i resp. avtalsmapp). Viktigt är att det går lätt att hitta information om var lokalen faktiskt ligger. 3. Göra lokalförteckningen fullständig. Rimligtvis bör lokalförteckningen innehålla samtliga använda lokalnummer även om lokalen samdebiteras med en annan lokal eller överhuvudtaget inte är uthyrd. 4. Kvalitetssäkra debiteringslistan. Debiteringslistan bör gås igenom och rensas från gammal info. När lokalförteckningen är uppdaterad bör den stämmas av mot debiteringslistan. 5. Samla och systematisera annan ekonomisk information om lokalerna. För alla lokaler (varje användbar lokal förutsättes ha ett nummer även om lokalen just nu inte är uthyrd) dokumenteras bedömd marknadshyra, ev. skillnad mot faktisk hyra, om lokalen inte är uthyrd och i så fall varför, möjligheterna att hyra ut outhyrda lokaler, ev. kostnader för renovering etc. Om det är praktiskt möjligt läggs denna typ av information in i lokalförteckningen annars som en bilaga till förteckningen. Förhoppningsvis ska detta underlag vara till hjälp för att prioritera åtgärder i lokalförvaltningen. 6. Utskickad information till lokalhyresgästerna kommer ofta i retur. Enligt Anneli har föreningen brister i adresserna till en del lokalhyresgäster. Detta bör förbättras. 7. Hyresförluster? I den mån som föreningen har hyresförluster av någon betydelse bör dessa analyseras systematiskt. Överlämning från den gamla styrelsen till den nya styrelsen efter föreningsstämman: Under slutet av 2011 gjorde vi en granskning av frågor kring underhållsplanen och avsättningarna till fonden för yttre underhåll. De åtgärder, som styrelsen åtog sig att göra med anledning av granskningen blev inte genomförda. Hela frågan glömdes bort av styrelsen, vilket vi som revisorer kunde konstatera ca ett år senare. Vi bedömer att det finns risker att ärenden inte alltid överlämnas på bästa sätt från en styrelse till nästa. Jämför också med de ovan diskuterade problem som har uppstått efter överlämningen av ekonomiadministrationen från en anställd person via en redovisningskonsult till SBC. Vi rekommenderar att den styrelsen som sitter tom ordinarie stämman tillser att den styrelse som väljs får ta del av denna rapport. Vi är även tillgängliga för den nya styrelsen vid frågor kring rapporten. 5 (6)

6 AVSLUT Stockholm den 13 mars 2013 Reine Forinder Daniel Hjälm Göran Nirdén Auktoriserad revisor Godkänd revisor Stämmovald revisor 6 (6)

VANLIGA FRÅGOR OM STYRELSENS BOKSLUTSARBETE HSB STOCKHOLM EKONOMI & ANALYS

VANLIGA FRÅGOR OM STYRELSENS BOKSLUTSARBETE HSB STOCKHOLM EKONOMI & ANALYS VANLIGA FRÅGOR OM STYRELSENS BOKSLUTSARBETE HSB STOCKHOLM EKONOMI & ANALYS 1 INLÄMNING AV FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE, PROTOKOLL OCH KASSAINTYG Förvaltningsberättelse Förvaltningsberättelsen kompletterar den

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015 HSB Brf Kyrkovången i Södra Sandby Org nr

ÅRSREDOVISNING 2015 HSB Brf Kyrkovången i Södra Sandby Org nr ÅRSREDOVISNING 2015 HSB Brf Kyrkovången i Södra Sandby Org nr 716439-0911 HUR MAN LÄSER EN ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING Den redovisning styrelsen avger över ett avslutat räkenskapsår och

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2014 RIKSBYGGENS BRF KRONOLOTSEN 1 1/1 2014 31/12 2014. Org nr 769612-9449

ÅRSREDOVISNING 2014 RIKSBYGGENS BRF KRONOLOTSEN 1 1/1 2014 31/12 2014. Org nr 769612-9449 ÅRSREDOVISNING 2014 RIKSBYGGENS BRF KRONOLOTSEN 1 1/1 2014 31/12 2014 Org nr 769612-9449 Spara din årsredovisning. Du kan behöva den vid försäljning och i kontakt med din bank. ORDLISTA ÅRSREDOVISNINGEN

Läs mer

Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31

Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31 Bostadsrättsföreningen 2007-01-01 2007-12-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förvaltningsberättelse 1 Allmänt 1 Styrelse och revisorer 2 Fastigheter 5 Förvaltning 5 Stadgeenlig besiktning 5 Föreningens lån 6 Ekonomisk

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2016 Bostadsrättsförening Solglittret i Lund Org nr

ÅRSREDOVISNING 2016 Bostadsrättsförening Solglittret i Lund Org nr ÅRSREDOVISNING 2016 Bostadsrättsförening Solglittret i Lund Org nr 769616-6177 HUR MAN LÄSER EN ÅRSREDOVISNING ÅRSREDOVISNING Den redovisning styrelsen avger över ett avslutat räkenskapsår

Läs mer

Förslag till kommentarer, revisionsrapport för granskning av bokslut och årsredovisning 2015

Förslag till kommentarer, revisionsrapport för granskning av bokslut och årsredovisning 2015 Tjänsteskrivelse 2016-05-27 Dnr: BKT2016-148-11 1 (3) Handläggare Anders Hansson Förslag till kommentarer, revisionsrapport för granskning av bokslut och årsredovisning 2015 Förslag till beslut Direktionen

Läs mer

ÅRSREDOVISNING HSB Bostadsrättsförening Hagaborg i Karlstad

ÅRSREDOVISNING HSB Bostadsrättsförening Hagaborg i Karlstad ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Bostadsrättsförening Hagaborg i Karlstad ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Bostadsrättsförening Hagaborg i Karlstad Denna årsredovisning är framställd av HSB Värmland i samarbete med bostadsrättsföreningen,

Läs mer

- 1 - - 2 - - 3 - - 4 - - 5 - - 6 - - 7 - Bostadsrättsföreningen Diariet 6 Organisationsnummer 769606-5502 - 8 - Bostadsrättsföreningen Diariet 6 Organisationsnummer 769606-5502 - 9 - Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Organisationsnummer 769619-1803. Antagna den 7 mars 2011, reviderade 28 november 2012. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om myndigheters bokföring; SFS 2000:606 Utkom från trycket den 4 juli 2000 utfärdad den 31 maj 2000. Regeringen föreskriver följande. Inledande bestämmelser Förordningens

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF GODHETEN I MALMÖ

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF GODHETEN I MALMÖ ÅRSREDOVISNING 1/9 2013 31/8 2014 HSB BRF GODHETEN I MALMÖ BRF GODHETEN Kallelse Var med och påverka ditt boende! Välkommen till Godhetens ordinarie föreningsstämma. Genom detta vill vi i föreningens

Läs mer

Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN

Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN Verksamhetsberättelse och årsredovisning 2014 för Brf MUNKEN Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende.

Läs mer

Anläggningsredovisning

Anläggningsredovisning Revisionsrapport Anläggningsredovisning Stefan Fredriksson Cert. kommunal revisor Hammarö kommuns revisorer Anläggningsredovisning Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning 1 2. Inledning 1 2.1

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Glädjen 2 Org. nr Årsredovisning Brf. Glädjen 2

Bostadsrättsföreningen Glädjen 2 Org. nr Årsredovisning Brf. Glädjen 2 Årsredovisning 2004 Brf. Glädjen 2 -- Bostadsrättsföreningen Glädjen 2 Arsredovisning för räkenskapsåret 2004 Styrelsen för Brf. Glädjen 2 får härmed avge följande årsredovisning för föreningens förvaltning

Läs mer

Årsredovisning 2010 HSB Bostadsrättsförening Kornet i Göteborg produkt Miljövänlig

Årsredovisning 2010 HSB Bostadsrättsförening Kornet i Göteborg produkt Miljövänlig Årsredovisning 2010 HSB Bostadsrättsförening Kornet i Göteborg Förklaringar Förvaltningsberättelse: Texten i årsredovisningen, där styrelsen berättar om verksamheten, kallas förvaltningsberättelse. Förvaltningsberättelsen

Läs mer

BRF Kattugglan

BRF Kattugglan BRF Kattugglan 14 769619-1670 ÅRSREDOVISNING Styrelsen för BRF kattugglan 14 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2012-01-01--2012-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning 2010 / 2011 HSB Täppan Göteborg

Årsredovisning 2010 / 2011 HSB Täppan Göteborg Årsredovisning 2010 / 2011 HSB Täppan Göteborg Förklaringar Förvaltningsberättelse: Texten i årsredovisningen, där styrelsen berättar om verksamheten, kallas förvaltningsberättelse. Förvaltningsberättelsen

Läs mer

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF

Stadgar för HANAHOLM 789 BRF Med anledning av gällande lagstiftning behöver Hanaholm 789 BRF uppdatera sina stadgar senast 30 juni 2018. En ändring av stadgar kräver genomröstning vid två stämmor, varpå vi ordnar med en extra-stämma

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Vandraren 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Årsredovisning HSB brf Friheten i Malmö

Årsredovisning HSB brf Friheten i Malmö Årsredovisning HSB brf Friheten i Malmö 2008-09-01 2009-08-31 HSB BRF FRIHETEN I MALMÖ 746000-5817 Kallelse Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Friheten kallas härmed till ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Revisionsrapport avseende bokslutsgranskning

Revisionsrapport avseende bokslutsgranskning Revisionsrapport avseende bokslutsgranskning Räkenskapsår 2018 Datum 12 april 2019 Till Styrelsen för Från Johan Pettersson & Frida Vikström Ernst & Young AB 1 Inledning Vi får härmed avge rapport efter

Läs mer

HSB BRF KÖLHALNINGEN ÅRSREDOVISNING

HSB BRF KÖLHALNINGEN ÅRSREDOVISNING HSB BRF KÖLHALNINGEN ÅRSREDOVISNING 2015 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen.

Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Förvaltningsberättelse år 2010 för Bostadsrättsföreningen Basunen Föreningen bildades år 2007. Då vi tidigare år ej har haft någon verksamhet är detta den första årsredovisningen från Brf Basunen. Mål

Läs mer

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm 2016-06-15 1. Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Flaggan 9 i Stockholm 2. Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

HSB Bostadsrättsförening Lutan i Malmö nr 2256. Budget 2007-2008. Avseende perioden 2007-09-01 -- 2008-08-31

HSB Bostadsrättsförening Lutan i Malmö nr 2256. Budget 2007-2008. Avseende perioden 2007-09-01 -- 2008-08-31 HSB Bostadsrättsförening Lutan i Malmö nr 2256 Budget -2008 Avseende perioden -09-01 -- 2008-08-31 Datum: -09-26 Upprättad av: Adelaide Yamoah, tfn: 040-35 77 75 Innehållsförteckning Sidan Förutsättningar

Läs mer

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn.

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄRLAN I ULRICEHAMN Antagna den 11/1 2017 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

BRF Sankta Thora Revision 2010 Rapportering till styrelsen 2011-05-19

BRF Sankta Thora Revision 2010 Rapportering till styrelsen 2011-05-19 BRF Sankta Thora Revision 2010 Rapportering till styrelsen 2011-05-19 AUDIT Innehåll Vad är revision och vad är KPMG? Inledning Riskanalys Intäktsanalys Kostnadsanalys Räntekänslighetsanalys Förvaltning

Läs mer

Årsskiftesrutiner. Innehåll. Avsluta sista månaden på räkenskapsåret

Årsskiftesrutiner. Innehåll. Avsluta sista månaden på räkenskapsåret Årsskiftesrutiner Flertalet byter räkenskapsår i samband med nytt kalenderår. Men checklistan gäller även för dig som bryter räkenskapsåret vid annan tidpunkt på året. Man följer samma rutiner. Det är

Läs mer

Bostadsrätt från A till Ö

Bostadsrätt från A till Ö Styrelsen för Brf. Nissöga har sammanställt denna ordlista för er boende. Vi hoppas att denna ordlista kan vara ett stöd vid era bostadsrättsfrågor. Bostadsrätt från A till Ö Andelstal Beskriver hur stor

Läs mer

ÅRSREDOVISNING OCH VERKSAMHETSPLANERING

ÅRSREDOVISNING OCH VERKSAMHETSPLANERING ÅRSREDOVISNING OCH VERKSAMHETSPLANERING HSB:s BRF HÖGAHOLM I MALMÖ 746001-0395 Kallelse Medlemmarna i HSB:s Bostadsrättsförening Högaholm i Malmö kallas härmed till ordinarie föreningsstämma onsdagen

Läs mer

Uppdragsavtal. Uppdragsavtal enligt nedan har tecknats mellan:

Uppdragsavtal. Uppdragsavtal enligt nedan har tecknats mellan: Uppdragsavtal Uppdragsavtal enligt nedan har tecknats mellan: Uppdragsgivare Uppdragstagare (nedan kallad byrån ) Namn: Namn/Byrå: Adress: Adress: Hammarby fabriksväg 25 Postadress: Postadress: 120 33

Läs mer

Org.nr: Skövde G 2012 ISNING

Org.nr: Skövde G 2012 ISNING Org.nr: 766600-0901 BRF Ostronet Skövde G 2012 ISNING ÅRSREDOVI ORDLISTA FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Den del av årsredovisningen som i text förklarar verksamheten kallas förvaltningsberättelse. Övriga delar

Läs mer

HSB BRF PEPPARKVARNEN

HSB BRF PEPPARKVARNEN HSB BRF PEPPARKVARNEN ÅRSREDOVISNING 2015 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Antagna den 21 oktober 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Floragården Antagna den 22 april 2002 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Floragården 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

HSB BRF DYNAN ÅRSRedoviSning 2013

HSB BRF DYNAN ÅRSRedoviSning 2013 HSB BRF DYNAN Årsredovisning 2013 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

BRF SKÖNTORP 2 ÅRSRedoviSning 2013

BRF SKÖNTORP 2 ÅRSRedoviSning 2013 BRF SKÖNTORP 2 Årsredovisning 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Fullmakt Varje medlem har en röst. Om flera medlemmar äger bostadsrätten gemensamt, har de ändå bara en röst tillsammans. Om en

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Älvkvarnen u p a. Årsredovisning

Bostadsrättsföreningen Älvkvarnen u p a. Årsredovisning Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Älvkvarnen u p a får härmed avge Årsredovisning för räkenskapsåret 2006-01-01-2006-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 3 Balansräkning

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Antagna den 23 maj 2018. 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Duetten. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Årsredovisning HSB Brf Vingen nr 141, Skarpnäck

Årsredovisning HSB Brf Vingen nr 141, Skarpnäck Årsredovisning 2015 HSB Brf Vingen nr 141, Skarpnäck HSB Brf. Vingen Skarpnäck Basdata 2 * Övriga lokaler: Extra förråd för bostadsrättshavare 32 st (H1-H11) Desirée Morast, HSBs ordinarie styrelseledamot

Läs mer

5 Andra avgifter Föreningen kan ta ut upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift efter beslut av styrelsen.

5 Andra avgifter Föreningen kan ta ut upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift efter beslut av styrelsen. 219498/12 Stadgar för ii311 Havsterassen Antagna den 2012-04-26 20 12060406105 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Havsterassen. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Kallelse till Föreningsstämma

Kallelse till Föreningsstämma Kallelse till Föreningsstämma Härmed kallas medlemmarna i till ordinarie föreningsstämma. Tid och plats: Måndagen den 8 juni 2015 klockan 18.00 Hotell Riddargatan, Riddargatan 14 Ordinarie Föreningsstämma

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2014 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KÄPPLUNDA I SKÖVDE. Organisationsnummer 766600-2949

ÅRSREDOVISNING 2014 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KÄPPLUNDA I SKÖVDE. Organisationsnummer 766600-2949 ÅRSREDOVISNING 2014 BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN KÄPPLUNDA I SKÖVDE Organisationsnummer 766600-2949 ORDLISTA FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Den del av årsredovisningen som i text förklarar verksamheten kallas förvaltningsberättelse.

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN HAVÄNGS SOMMARBY sid. 1(5) sid. 1(5) ÄNDAMÅL 1 Föreningens namn och firma är Föreningen Havängs Sommarby. Föreningen är en ideell förening med org nr 802449-8878. Föreningens räkenskapsår är kalenderår. 2 Föreningens ändamål är

Läs mer

Årsredovisning från bostadsrättsföreningen Anden

Årsredovisning från bostadsrättsföreningen Anden Årsredovisning från bostadsrättsföreningen Anden för räkenskapsåret den 1 maj 2013 till och med den 30 april 2014 Ordlista Förvaltningsberättelse: Den del av årsredovisningen som

Läs mer

Brf. Klosters Fälad ÅRSREDOVISNING 2013

Brf. Klosters Fälad ÅRSREDOVISNING 2013 Brf. Klosters Fälad ÅRSREDOVISNING 2013 Brf Klosters Fa lad_a rsredovisning 2013.indd 1 2014-05-29 13:02 Brf Klosters Fa lad_a rsredovisning 2013.indd 2 2014-05-29 13:02 Brf. Klosters Fälad ÅRSREDOVISNING

Läs mer

HSB BRF VALAND 9 ÅRSREDOVISNING

HSB BRF VALAND 9 ÅRSREDOVISNING HSB BRF VALAND 9 ÅRSREDOVISNING 2014-2015 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

HSB Brf Pargas Årsredovisning 2015

HSB Brf Pargas Årsredovisning 2015 HSB Brf Pargas Årsredovisning 2015 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Org Nr: 716416-6501 HSB Bostadsrättsförening Pargas nr 195 i Stockholm Räntekostnader 13% Totala kostnader Personalkostnader 2%

Läs mer

HSB:S BRF ANNEBERG I MALMÖ

HSB:S BRF ANNEBERG I MALMÖ HSB:S BRF ANNEBERG I MALMÖ 2006.05.01-2007.04.30 HSB:S BRF ANNEBERG I MALMÖ 746000-5593 Kallelse Medlemmarna i HSB:s Bostadsrättsförening Anneberg i Malmö kallas härmed till ordinarie föreningsstämma

Läs mer

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA

KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA 1 Brf Kättingen 26 KALLELSE TILL FÖRENINGSSTÄMMA DAG: Måndagen den 26 maj 2014 klockan 19.30 LOKAL:Gemensamhetslokalen DAGORDNING: 1. Stämmans öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av ordförande

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF HENRIKSDAL I MALMÖ

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF HENRIKSDAL I MALMÖ ÅRSREDOVISNING 1/1 2017 31/12 2017 HSB BRF HENRIKSDAL I MALMÖ HSB BRF HENRIKSDAL I MALMÖ 746001-0726 Kallelse Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Henriksdal kallas härmed till ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Granskning av rutiner för kravverksamheten

Granskning av rutiner för kravverksamheten Revisionsrapport Granskning av rutiner för kravverksamheten Eslövs kommun December 2008 Karin Andersson Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Inledning...2 2.1 Bakgrund och revisionsfråga...2 2.2

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Årsredovisning för Brf. Svalan 32-38- verksamhetsåret 2012 Förvaltningsberättelse Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Svalan 32-38 i Lidingö, 769617-7885, avger härmed redovisning för föreningens verksamhet

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015 Bostadsrättsföreningen Sköntorp 2

ÅRSREDOVISNING 2015 Bostadsrättsföreningen Sköntorp 2 ÅRSREDOVISNING 2015 Bostadsrättsföreningen Sköntorp 2 Org.nr: 769607-5626 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Org Nr: 769607-5626 HSB Bostadsrättsförening Sköntorp 2 i Stockholm Totala kostnader

Läs mer

Årsredovisning 2011 Bostadsrättsföreningen Islandet Adolf

Årsredovisning 2011 Bostadsrättsföreningen Islandet Adolf Årsredovisning 2011 Bostadsrättsföreningen Islandet Adolf Detalj från konstglasfönster Adolf Fredriks Kyrkogata 15. Nytillverkat 2011 med inspiration från originalparti över inre entrédörr. Motiv och djupblästring,

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF KALLAN I MALMÖ

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF KALLAN I MALMÖ ÅRSREDOVISNING 1/9 2015 31/8 2016 HSB BRF KALLAN I MALMÖ HSB Brf Kallan i Malmö Org Nr: 746000-5445 KALLELSE Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Kallan i Malmö kallas härmed till ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Glädjen 2 Org. nr Arsredovisning 20'03. Brf. Glädjen 2

Bostadsrättsföreningen Glädjen 2 Org. nr Arsredovisning 20'03. Brf. Glädjen 2 1- I- Arsredovisning 20'03 Brf. Glädjen 2 .. I I Årsredovisning för räkenskapsåret 2003 Styrelsen för Brf. Glädjen2 får härmed avge följande årsredovisning för föreningens förvaltning tiden 2003-01-01-2003-12-31..

Läs mer

Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det?

Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften, hyran gånger 12) täcker föreningens

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 1/ /

ÅRSREDOVISNING 1/ / ÅRSREDOVISNING 1/1 2013 31/12 2013 HSB BRF MARBÄCK I SVEDALA Org Nr: 716406-8871 HSB Brf Marbäck isvedala KALLELSE Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Marbäck i Svedala kallas härmed till ordinarie

Läs mer

ÅRSREDOVISNING BRF LÄRJEDALEN 2017

ÅRSREDOVISNING BRF LÄRJEDALEN 2017 ÅRSREDOVISNING BRF LÄRJEDALEN 2017 Hej du som bor i BRF Lärjedalen! Ni är 141 bostadsrätter och 21 hyresrätter som alla förenas i Brf Lärjedalen. Somliga av er har ett stort intresse i föreningens ekonomi,

Läs mer

Landstinget i Uppsala län. Redovisning av projekt och immateriella tillgångar. Granskningsrapport. KPMG AB 19 januari 2015 Antal sidor: 9

Landstinget i Uppsala län. Redovisning av projekt och immateriella tillgångar. Granskningsrapport. KPMG AB 19 januari 2015 Antal sidor: 9 KPMG AB 19 januari 2015 Antal sidor: 9 Innehåll 1. Sammanfattning 1 2. Bakgrund 2 3. Syfte, revisionsmål och metod 2 3.1 Syfte 2 3.2 Revisionsmål 2 3.3 Metod 3 4. Projektorganisation 3 5. Oberoende och

Läs mer

Uttalande om anläggningsregister.

Uttalande om anläggningsregister. Uttalande om anläggningsregister. Uppdaterat 2010-11-18 ALLMÄNNA RÅD (BFNAR 2003:1) 1. Detta allmänna råd ska tillämpas av de företag som är bokföringsskyldiga enligt bokföringslagen (1999:1078). Enskilda

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF ALMHÖG I MALMÖ

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF ALMHÖG I MALMÖ ÅRSREDOVISNING 1/9 2012 31/8 2013 HSB BRF ALMHÖG I MALMÖ Org Nr: 746000-5437 HSB Brf Almhög imalmö KALLELSE Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Almhög kallas härmed till ordinarie föreningsstämma torsdagen

Läs mer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets regionkassörer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets regionkassörer Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets regionkassörer Senast uppdaterad: 2015-01- 21 Svenska Celiakiungdomsförbundet Norr Mälarstrand 24 112 20 Stockholm Tel: 08-562 788 07 info@scuf.se www.scuf.se

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012-2013

ÅRSREDOVISNING 2012-2013 - ÅRSREDOVISNING 2012-2013 HSB Brf Marmorn Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2012-2013

ÅRSREDOVISNING 2012-2013 - ÅRSREDOVISNING 2012-2013 HSB Brf Taltrasten Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (=

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF STENMÅRDEN I MALMÖ

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF STENMÅRDEN I MALMÖ ÅRSREDOVISNING 1/9 2012 31/8 2013 HSB BRF STENMÅRDEN I MALMÖ Org Nr: 746000-6062 HSB Brf Stenmården i Malmö KALLELSE Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Stenmården kallas härmed till ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF TUBAN I MALMÖ

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF TUBAN I MALMÖ ÅRSREDOVISNING 1/9 2013 31/8 2014 HSB BRF TUBAN I MALMÖ Org Nr: 746000-5361 HSB Brf Tuban i Malmö KALLELSE Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Tuban kallas härmed till ordinarie föreningsstämma tisdagen

Läs mer

Klockan bjuder föreningen på Smörgåstårta och dryck. Årsmötesförhandlingarna börjar kl 19.00

Klockan bjuder föreningen på Smörgåstårta och dryck. Årsmötesförhandlingarna börjar kl 19.00 Kallelse till ORDINARIE ÅRSSTÄMMA för Brf Elkvarn, Gustavsberg Tid: onsdag 22 april 2015, kl. 19.00 Plats: Gustavsgården, Biblioteket Dagordning: 1. Stämmans öppnande 2. Fastställande av röstlängd och

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. HSB Brf Piggvaren på Limhamn

ÅRSREDOVISNING. HSB Brf Piggvaren på Limhamn ÅRSREDOVISNING HSB Brf Piggvaren på Limhamn 2007-01-01 2007-12-31 HSB Brf Piggvaren på Limhamn 749612-2402 Kallelse Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Piggvaren på Limhamn kallas härmed till ordinarie

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF ODLAREN I MALMÖ

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF ODLAREN I MALMÖ ÅRSREDOVISNING 1/9 2012 31/8 2013 HSB BRF ODLAREN I MALMÖ Org Nr 746000-5882 HSB BRF ODLAREN I MALMÖ KALLELSE Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Odlaren i Malmö kallas härmed till ordinarie föreningsstämma

Läs mer

Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det?

Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften, hyran gånger 12) täcker föreningens

Läs mer

ÅRSREDOVISNING FÖrvaltnings berä ttelse Räkenskapsår: 2008-01-01-2008-12-31

ÅRSREDOVISNING FÖrvaltnings berä ttelse Räkenskapsår: 2008-01-01-2008-12-31 BRF Majtalaren 7 c/o Söderlund Bostadsförvaltning AB Box 27067 10251 Stockholm Org.nr. 716416-7541 ÅRSREDOVISNING FÖrvaltnings berä ttelse Räkenskapsår: 2008-01-01-2008-12-31 Styrelsen får härmed avge

Läs mer

EKONOMISK REDOVISNING

EKONOMISK REDOVISNING Sid 1 EKONOMISK REDOVISNING 2017 Hsb Brf Alströmer i Alingsås Sid 2 INTÄKTER INTÄKTER 2017 5% 1% 2% 4% 18% Årsavgifter Hyror Vattenintäkter Övriga intäkter El intäkter Övriga rörelseintäkter 2017 2016

Läs mer

Brf Östan Årsredovisning 2013

Brf Östan Årsredovisning 2013 Brf Östan Årsredovisning 2013 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det?

Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? HSB BRF MARMORN ÅRSREDOVISNING 2016-2017 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KANNTORPS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Årsredovisning 2016 Föreningens stadgar Föreningens gällande stadgar har registrerats av Lantmäteriet 1995-12-04, Dnr 95/762 Föreningsstämmor Ordinarie föreningsstämman

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Bögatan 43. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

HSB Brf Mälarblick ÅRSREDOVISNING 2015

HSB Brf Mälarblick ÅRSREDOVISNING 2015 HSB Brf Mälarblick ÅRSREDOVISNING 2015 ORDLISTA ÅRSREDOVISNING En bostadsrättsförening är enligt bokföringslagen skyldig att för varje år upprätta en årsredovisning i enlighet med års redo visningslagen.

Läs mer

REVISION AV STADGARNA

REVISION AV STADGARNA REVISION AV STADGARNA Ändrad lagstiftning och behov av tydligare skrivning av såväl styrelsens som bostadsrättshavarens ansvar och skyldigheter gentemot föreningen medför att styrelsen föreslår ett antal

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2017 BRF KVARTERET HUMLAN

ÅRSREDOVISNING 2017 BRF KVARTERET HUMLAN ÅRSREDOVISNING 2017 BRF KVARTERET HUMLAN 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ORDLISTA FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Den del av årsredovisningen som i text förklarar verksamheten kallas förvaltningsberättelse

Läs mer

HSB BRF FINNBODA DUNGE

HSB BRF FINNBODA DUNGE HSB BRF FINNBODA DUNGE Årsredovisning 2013 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

HSB BRF MEJSGARN ÅRSREDOVISNING

HSB BRF MEJSGARN ÅRSREDOVISNING HSB BRF MEJSGARN ÅRSREDOVISNING 2015 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som tjänar pengar på ditt boende. Årsavgiften (= månadsavgiften,

Läs mer

HSB:s Brf Kullen i Huddinge

HSB:s Brf Kullen i Huddinge HSB:s Brf Kullen i Huddinge ÅRSREDOVISNING 2015 ORDLISTA ÅRSREDOVISNING En bostadsrättsförening är enligt bokföringslagen skyldig att för varje år upprätta en årsredovisning i enlighet med års redo visningslagen.

Läs mer

Källa Solna stadsbibliotek : Anderstorp År 1915 HSB BRF ANDERSTORP

Källa Solna stadsbibliotek : Anderstorp År 1915 HSB BRF ANDERSTORP Källa Solna stadsbibliotek : Anderstorp År 1915 HSB BRF ANDERSTORP ÅRSREDOVISNING 2016-2017 Att bo i en Bostadsrättsförening - vad innebär det? I HSB bor du till självkostnadspris. Det är ingen annan som

Läs mer

Svalnäsvikens Bostadsrättsförening Org.nr:

Svalnäsvikens Bostadsrättsförening Org.nr: ÅRSBOKSLUT Svalnäsvikens Bostadsrättsförening Org.nr: 769614 7094 får härmed avge årsbokslut för räkenskapsåret 20140701 20150630 INNEHÅLL sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 4 Balansräkning

Läs mer

Rapport avseende Investeringar. December 2004

Rapport avseende Investeringar. December 2004 Rapport avseende Investeringar. December 2004 Innehåll Inledning...1 Risker i redovisning av investeringar...2 Granskningsansats...3 Utfört arbete...4 Iakttagelser...5 Slutsats...7 Inledning Enligt den

Läs mer

KALLELSE ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen HSB STIGARNA i Västerhaninge kallas härmed till

KALLELSE ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen HSB STIGARNA i Västerhaninge kallas härmed till HSB BRF STIGARNA - ÅRSREDOVISNING FÖR 2018 KALLELSE Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen HSB STIGARNA i Västerhaninge kallas härmed till ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Tid: onsdag 8 maj 2019, kl. 19.00 Plats:

Läs mer

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade 2010-12-14 och 2011-04-20 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1. 2 Ändamål och verksamhet.

Läs mer

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30 1-20 Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61 Tid 19,00-19,30 ande De närvarande medlemmarna i brf Trollbacken Enligt den bifogade röstlängden. Övriga Nils Johansson, ordförande Ulf Nygård, Riksbyggen Sekreterare

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Brf Palsternackan

ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Brf Palsternackan ÅRSREDOVISNING 2017 HSB Brf Palsternackan I Helsingborg Med Dagordning för ordinarie stämma BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening (juridisk person) som ägs av föreningens

Läs mer

EKONOMISK REDOVISNING

EKONOMISK REDOVISNING Sid 1 EKONOMISK REDOVISNING 2010 HSB brf Lilla Le i Göteborg Sid 4 INTÄKTER 2010 Årsavgifter 4 278 749 Hyror 264 631 Övriga intäkter 7 200 Sid 12 ÅRSAVGIFTSUTVECKLING 2007 2008 2009 2010 2011 Årsavgiftsutveckling

Läs mer

Din guide till att bo med bostadsrätt

Din guide till att bo med bostadsrätt Din guide till att bo med bostadsrätt Hur beskattas jag för min bostadsrätt? Vilken försäkring behöver jag? Äger jag min lägenhet? Vad är en bostadsrättsförening? Vem förvaltar föreningen? Till vad går

Läs mer

Årsredovisning. för. BRF Översten inom Kvibergs Terrass. Räkenskapsåret

Årsredovisning. för. BRF Översten inom Kvibergs Terrass. Räkenskapsåret Årsredovisning för BRF Översten inom Kvibergs Terrass 769619-4013 Räkenskapsåret 2009-07-09 2010-12-31 1 769619-4013 Förvaltningsberättelse Styrelsen fi3r Bostadsrättsföreningen Översten inom Kvibergs

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 1/ /

ÅRSREDOVISNING 1/ / ÅRSREDOVISNING 1/1 2017 31/12 2017 HSB BRF FLAGGSKEPPAREN I MALMÖ Org Nr: 769612-4069 HSB Brf Flaggskepparen i Malmö KALLELSE Medlemmarna i HSB Brf Flaggskepparen i Malmö kallas härmed till ordinarie

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF BERGUVEN I MALMÖ

ÅRSREDOVISNING 1/ / HSB BRF BERGUVEN I MALMÖ ÅRSREDOVISNING 1/5 2013 30/4 2014 HSB BRF BERGUVEN I MALMÖ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 MOTION NR 1 Styrelsens yttrande: Styrelsen ställer sig positiv till förslaget gällande elektronisk

Läs mer

HSB-s BRF KROKSBÄCK I MALMÖ

HSB-s BRF KROKSBÄCK I MALMÖ HSB-s BRF KROKSBÄCK I MALMÖ Kallelse till Ordinarie Föreningsstämma Onsdagen den 24 oktober 2007 Samt ÅRSREDOVISNING 2006-05-01 2007-04-30 Bussar avgår till stämman från Mobäcksgatan (den västra vändplatsen)

Läs mer

Hermelinen Samfällighetsförening Antagna

Hermelinen Samfällighetsförening Antagna 1. Föreningen... 1 1.1. Firma... 2 1.2. Samfälligheten och grunderna för förvaltningen... 2 1.2.1. Anläggningsbeslut... 2 1.3. Medlem... 2 2. Styrelsen... 2 2.1. Säte... 2 2.2. Val av styrelse... 2 2.3.

Läs mer