Parkinson Skåne Januari/Februari 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Parkinson Skåne Januari/Februari 2015"

Transkript

1 Parkinson Skåne Januari/Februari 2015 Information till medlemmar i länsföreningen Parkinson Skåne Välkommen till tidningen Parkinson Skåne som är en medlemstidning för personer med Parkinsons sjukdom, Atypisk Parkinsonism, anhöriga och övriga intresserade. Kallelse till årsmöte Styrelsen i Parkinson Skåne kallar härmed medlemmarna till årsmöte. Tiden är 21 februari kl på Annegården, Skansvägen 5, Lund. Anmälan gör ni till Katarina Alfredsson senast 16 februari. Ring eller skicka mail. Tel och e.mail: Programpunkter Välkomsthälsning Mat. Buffé från Gazpacho. Lotteriförsäljning Föreläsning av Agnete Kirkeby om stamcellsarbetet vid Lunds universitet under ledning av Malin Parma Bensträckare Årsmötesförhandlingar Underhållning med sång av Fannie Anderberg som ackompanjeras av Marcus Lindelöf. Fannie Anderberg var en av deltagarna i TV 4:s IDOL 2014 och har bl.a. också medverkat i Malmö operas uppsättning av Les Miserables Kaffe med kaka samt dragning på vårt lotteri. Medlemmar i Parkinson Skåne Parkinson Skåne hälsar er alla mycket välkomna till årsmötet lördagen den 21 februari kl Det är vår förhoppning att vi får träffa många av er. Ovanstående programpunkter gäller. Däremot kan ordningsföljden komma att ändras. Vi ska rekrytera några nya ledamöter till vår styrelse och hoppas att någon av er medlemmar vill arbeta i vår styrelse. Tveka inte utan finns det intresse så ring till valberedningen, t ex. Maud Eker på tel Medlemmar som vill lämna förslag eller motion till årsmötet ska göra detta så de är styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet. Parkinson Skånes verksamhetsberättelse, bokslut och förslag till budget för 2015 hålls tillgängliga på Annegården från den11 februari. De ligger på hyllan där patienttidningarna finns utanför stora konferensrummet.

2 Styrelsen för Parkinson Skåne Länsförening Ordförande Lars-Erik Olsson tel Vice Ordförande Hasse Anderberg tel Kassör Björn Lundgren tel Tidningsredaktör Lisa Engström tel Medlemsadm. Göran Markholm tel Webb- ansvarig Mats Larsson tel Ledamot Lena Björkdahl tel Adress Parkinson Skåne Annegården, Skansvägen Lund Kansli Katarina Alfredsson är anställd som kanslist på halvtid av Parkinson Skåne. Arbetstider: måndag , onsdag , fredag Telefon tid: onsdag och fredag kl Tel Parkinson Skåne Annegården Skansvägen 5, LUND Org.nr: Tidningen Parkinson Skåne utkommer 8 gånger per år. Februari maj samt september december. Redaktionsgrupp: Göran Markholm, Katarina Alfredsson och Lisa Engström Redaktör: Lisa Engström, Ansvarig utgivare: Lars-Erik Olsson, Tryckeri: HB Kärntryck, Östergatan 16, Åstorp 2.

3 Aktuellt Parkinson Skåne har följande planerade aktiviteter under våren 2015 Lördagen 21 februari: Årsmöte. Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till Annegården i Lund kl Se inbjudan i denna tidning. Fredagen 10 april: I mars planerar vi: Världsparkinsondagen. Plats: SUS i Lund, aulan. Mer information kommer senare. Skåneforum. Vi bjuder in lokalföreningarna i Skåne för gemensamma tankar kring utveckling av våra samarbetsformer. *** 31 januari ska medlemsavgiften till Parkinsonförbundet vara inbetald. Lokalföreningarna Byte av namn Ystad har ändrat sitt namn till Sydöst. Ordförande Kjell Svensson meddelar att Sydöst omfattar Ystad, Simrishamn, Tomelilla, Sjöbo och Skurup. Namnändringen är godkänd av såväl region Skåne som Skatteverket. Malmö har meddelat att de inte har tagit fram något program för våren 2015 eftersom de ska byta styrelse vid årsmötet. Nyhetsbrev från Parkinsonfonden Parkinsonpatienter ska registrera hälsostatus i hemmet Akademiska sjukhuset medverkar i ett forskningsprojekt som syftar till att utveckla ny avancerad mätteknik för bättre uppföljning av Parkinsonpatienters hälsa. Det nya är att patienterna själva regelbundet registrerar sin hälsostatus i hemmet. Syftet är att vårdpersonal snabbare ska kunna fånga in signaler på förbättring eller försämring och vid behov justera läkemedelsbehandlingen. En tätare uppföljning av Parkinsonpatienters motorik och hur de mår av sin medicin gör det lättare att anpassa doseringen av läkemedel. Förutom att patienternas vardag förbättras kan detta leda till att sjukvården kan bli mer effektiv, säger Dag Nyholm, läkare på neurologkliniken, Akademiska sjukhuset. Det övergripande målet är att patienterna ska få optimal medicinering. Vinnova har beviljat tre miljoner kronor under två år till forskningsprojektet Mysuq. I projektet medverkar Akademiska sjukhuset, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Högskolan i Dalarna samt företagen Cenvigo och och Sensidoso.

4 Källa: Akademiska sjukhuset Ordförande har ordet VEM I HELA VÄRLDEN SKA MAN LITA PÅ? I februari 2011 fick jag en remiss av läkaren på vårdcentral Vilan till neurologen vid CSK, Kristianstad. Den 29 april 2011 var det dags för datortomografi vid Lunds Universitetssjukhus och vid återbesöket hos neurologen i Kristianstad var diagnosen Början till Parkinsons sjukdom och med receptbelagd bromsmedicin 3 gånger dagligen. Då visste jag inte så värst mycket om Mr P men via Nordöstra Skånes Parkinsonförening här i Kristianstad kom jag i kontakt med ganska många människor som antingen själva eller via anhöriga var drabbade av sjukdomen och jag fick ganska snabbt klart för mig att det fanns ingen återvändo. Det var bara att fortsätta käka piller resten av livet. Dessutom konstaterade neurologläkaren efter ett år att jag kanske skulle öka dosen med ytterligare en halv tablett plus ytterligare 2 andra vid varje medicineringstillfälle. Jag var nu uppe i 2 + 1½ tablett 3 ggr dagligen och det var september Vid kontrollbesöket i februari 2014 konstaterades ingen förändring och jag fick som tröst med mig hem att vi kallar Dig igen om ett halvt år. Eftersom jag inte hade hört något ringde jag neurologen i mitten av september och sökte min läkare och fick då beskedet att han inte var kvar längre men att jag skulle bli kallad till en annan neurolog under oktober månad. Den 30 oktober besökte jag doktor Wojciech Skup, en synnerligen sympatisk man som ägnade mig nästan en hel timme och mycket noggrant kollade allt som tänkas kunde innan han konstaterade att jag INTE HADE PARKINSONS SJUKDOM utan att mina skakningar främst i vänster hand och arm var åldersrelaterad tremor!! På min fråga om mitt tablettintag hade någon påverkan vad gällde mina skakningar fick jag svaret att de troligen inte hade någon betydelse. Han föreslog att jag skulle minska ner antalet tabletter med en per gång och vecka. Då kunde jag själv se om tabletterna hade någon inverkan. Det innebär att jag om 5 veckor inte skall ta några bromstabletter mot Parkinsons sjukdom! Om doktor Skup har rätt, så har jag petat i mig c:a tabletter helt i onödan under de senaste 3 åren. Eftersom jag inte har märkt någon förändring när det gäller min sjukdomsbild så är jag beredd att tro honom. Det har ju hänt att jag har missat att ta tabletterna i rätt tid utan någon märkbar reaktion. Skulle det visa sig att han har fel så har jag blivit garanterad ett återbesök i januari Tabletterna som jag har köpt ut har bäst-före-datum september Dessutom har jag kvar på receptet 2700 tabletter och det gäller till Jag anser mig ha fullgoda skäl att göra ett försök enligt hans ordination. Men som sagt var SKALL JAG VARA GLAD ELLER ARG över den senaste tidens utveckling??? Kristianstad 1 november 2014 PER OLOF EKDALA 4.

5 Lokala föreningar OBS! Ni som skickat in hela vårens program har fått det med. Spara tidningen eftersom det inte kommer med fler gånger utan då blir det den aktuella aktiviteten som visas i tidningen. Båstad Parkinsonföreningen i Båstad välkomnar medlemmar och övriga intresserade till träffar och aktiviteter våren 2015! Plats: Båstad Församlingsgården. Dag: Måndagar c:a en gång/månad. Tid: kl med kaffepaus, (kaffe o fralla 10 kr.) Vi startar MÅNDAG den 19 januari. Vi sammanfattar året som gått och vill gärna ha önskemål angående externa medverkande under våren 2015! Information angående Qi Gong-kursen! Övriga träffar kommer att vara: 16 februari, 16 mars, 13 april och 11 maj och prel.8 juni. Detaljerat program utsänds i början av februari Övriga aktiviteter våren 2015: I samarbete med Anhörigföreningen i Båstad arrangeras kurs i Qi Gong. Mer info 19/1 angående avgifter m.m. Ledare: Lisbeth Melander. Plats: Båstad Församlingsgården. Start: Måndag 26 januari kl Övriga datum: 2 /2, 9/2, 23/2, 2/3, 9/3, 23/3, 30/3. Vill du/ni veta mer? Ring gärna till samordnare Hedvig Olofsson Välkomna! Parkinsonföreningen i Båstad Eslöv Välkomna till vuxenskolan Villavägen 12. Eslöv Tider för våra sammankomster är kl Vårt program för våren 2015 blir preliminärt följande. Vecka 5 fredag 30 jan. Årsmöte Vecka 9 fredag 27 februari. Samtalsgrupper, ev. besök av anhörighetskonsulent Camilla Marcusson Vecka 13 fredag 27 mars, Information ang. Parkeringstillstånd, Kommunen. Vecka 17 fredag 24 april, Ludvigsborg Bjevrödsdammen Fikakorg medtages. Vecka 21 fredag 22 maj. Dietist från.parkinsonteamet Vecka 27 fredag 3 juli Sommarträff vid Trollsjön. Deltagande i aktiviteterna meddelas till Irene. Om möjligt samlas vi för samåkning. Bowling börjar 23 januari kl med träff jämna veckor. Jan Åkerman tel Gymnastik börjar 14 januari kl Varje vecka. Lidia Göransson. Vattengymnastik börjar 12 januari kl Varje måndag. Kerstin Klein. Ordf: Irène Ekdala tel , Mail till Irène: Helsingborg Kära Parkinsonvänner Vi har testat några nyheter i höst och nervöst väntat på reaktioner, få har kommit och av dessa verkar flertalet positiva. Vi går nu in i år 2015 och börjar med en hejdundrande fest: På självaste Knut-dagen tisdagen den 13 januari 2015 klockan inbjuder vi till julgransplundring i stora salen på Ringstorpsgården, Kurirgatan 1, i Helsingborg.(se särskild inbjudan). Låt oss hjälpas åt att göra en riktig fest, kom gärna med förslag, kanske har du själv någon dold talang som du kan släppa fram? Anmäl till Per Cerne på eller senast den 8/1. Övriga medlemsmöten är planerade till 12/2 Årsmöte (med semlor). Se särskild kallelse. 3/3 Program under planering. Kom gärna med förslag. Lokal, om inget annat sägs, är Ringstorpsgården. Övriga mötrsdagar 13/4 och 7/5. Världsparkinsondagen den 10 april: Skånedistriktet brukar ordna något intressant. Vattengympan: Efter samtal med ansvarig och möte med personal från lasarettet har vi kommit fram till följande:våra badande har

6 efterfrågat mer ledd verksamhet, lite Parkinson-gympa. Den tjänstgörande personalen, Anette och Towa, ska sköta detta. Badintresserad anmäler sig vid terminens början till Per Cerne, eller och bekräftar sin anmälan med att betala in en terminsavgift på 400 kr, resten betalar föreningen. Antalet platser är max 10. De första 10 sätts upp på en lista i den ordning de anmält sig. Dessutom görs en ersättarlista med 3 namn. Om någon av de 10 får förhinder tar vederbörande själv kontakt med ersättare och reglerar den ekonomiska biten. Inbetalning görs till Parkinsonföreningen i Helsingborg med omnejd på Checkkontonummer eller bankgironummer Logopedkurs Kanske kan det bli en till våren. Parkinsongymnastiken hos Toss har jullov men fortsätter efter helgerna. Är det någon av våra Prova på -aktiviteter från i höstas som slog an så att det finns intresse för en fortsättning? Hör gärna av er till styrelsen med tips och synpunkter Kristianstad Gott Nytt verksamhetsår tillönskas alla medlemmar! Årsmöte äger rum lördagen den 21 februari 2015, kl 14 på Sommarro. Kaffe serveras. Valberedningen utgörs av Eddie Olsson och Jan Nilsson med Eddie Olsson som sammankallande. Tel till Eddie Olsson , resp Jan Nilsson Motioner till årsmötet skall vara föreningens sekreterare Kerstin Sjögren Fleischer, Tredalagatan 15 C, Kristianstad, tillhanda senast den 1 februari Handlingar till årsmötet (bl a verksamhetsberättelse för 2014 och förslag till budget för 2015) hålls tillgängliga hos Kerstin Sjögren Fleischer från den 1 februari. Anmälningar till årsmötet senast måndagen den 16 februari till P O Ekdala, tel eller Kerstin Sjögren Fleischer, Tel Vi i styrelsen ser fram emot en god uppslutning på mötet. Bowlingen rullar på från och med den 14 januari, som tidigare på onsdagar under ojämna veckor med start klockan 12. Kontakta Jan eller Solveig Nilsson, tel , för mera information. Väl mött under 2015, hälsar styrelsen. Landskrona Hej Vänner! Den 13 januari blir det Knutsfest på Ringstorp tillsammans med Helsingborgarna. Detaljprogrammet är inte klart men vi ses kl för underhållning och mat och godis. 29 januari medlemsmöte där vi får besök av Landskrona afasiförening med Richard Nilsson som berättar om verksamheten. 12 februari är det årsmöte. Övrig träffar är 26 febr., 12 mars och 26 mars. Under våren ska vi få veta mer om samhällets stöd till funktionshindrade, färdtjänst, sjukresor, parkeringstillstånd, högkostnadsskydd m. fl. Säsongsavslutningen försöker vi få på Lunds universitet hos biträdande professor Angela Cenci Nilsson som varit aktiv i en studie om ett skyddande protein. Anmälan till aktiviteter görs till Ingbritt Blixt Tel eller Ordförande Karl Hacker tel Lund Lunds Parkinsonförening i samarbete med Neuroförbundet i Skåne och Studieförbundet Vuxenskolan. Vi träffas var 3:e onsdag kl , Annegården, Skansvägen 5 Lund. Servering av fika till självkostnadspris. Vi startar vårens aktiviteter med årsmöte den 11 februari Till årsmötet kommer docent Tomas Deierborg, Lunds universitet, och informerar om processen kring forskningsprojekt och varför det tar tid innan resultaten kommer patienterna till godo. Vårens övriga mötestider: 4 mars, 25 mars, 1 5 april, 6 maj och 27 maj. För anmälan om ni kommer eller frågor, ring eller skicka mail: Monica Vikingsson Tel mail: Malmö Välkomna till Parkinson Malmö. Vi börjar vårens verksamhet med årsmötet den 18 februari kl på Dammfrigården.

7 Övriga medlemsmöten blir 18 mars, 22 april, 20 maj och 10 juni. Innehållet på medlemsmötena får den nya styrelsen bestämma. Trelleborg I samarbete med Vuxenskolan i Trelleborg. Vuxenskolan i Trelleborg, ingång CB Friisgatan, andra våningen. Bowling tisdagar kl i Söderslättshallen. Vidare information: Bo Sandelius , Torsten Nilsson Biljard på AKKA. Herrar onsdagar Damer torsdagar Information: May- Lis Persson Vi har beslutat om ny starttid för våra möten. Ny tid är i Vuxenskolans lokaler. Medlemsmöte 14/1. Årsmöte 4/2. Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Vi lägger in information där fortlöpande. Ordförande: May-Lis Persson Sekreterare: Gunnar Westberg Sydöst Parkinson Sydöst i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och IK Vinco presenterar följande träffar, våren januari Årsmöte. Vinco villan kl. 14: februari, Sjukgymnast Beata Lindholm, neurologen i Malmö, tar upp ämnet Träning med specialinriktning Parkinson.Vinco villan kl februari Presentation av Sommarsol Rehab, av Titti Unosdotter.Vinco villan mars Hur står det till med magen? Sjukgymnast Trine Skov från Nova i Rydsgård reder ut begreppen. Vinco villan april Vi besöker Autoseum i Simrishamn. Äldre bilar samt musik från tiden vi var unga. Samling kl utanför entrén. 22 april Aktiviteter vid Vinco villan grillning, tipspromenad, boule m.m Start kl april Aktiviteter vid Vinco villan grillning, tipspromenad, boule m.m Start kl maj Golf på Abbekås-banan alla kan vara med. Anmäl till undertecknad om Du vill vara med på träffarna Kjell Svensson Ordförande Vi har även bokat Danne Stråhed på sitt Dannero den 20 maj. Förutsättning är att minimum 50 personer minimum 50 personer anmäler sig. Det blir mat, samt underhållning av Danne. 325:- / pers. Noterbart är att vi ändrar vår förenings namn till Parkinson Sydöst. Allt för att tydliggöra vår geografiska hemvist, Ystad-Simrishamn-Sjöbo-Tomelilla-Skurup. Namnförändringen är godkänd av Region Skåne och Skatteverket. Håkan Widner, professor, har lovat hålla en föreläsning under våren för vår förening. Datum och tid meddelas i nästa Parkinson Skåne. Ängelholm Ängelholms Parkinsonförening önskar sina medlemmar ett gott nytt Vi börjar med årsmöte den 5:e februari på Torgträffen kl Vi hoppas kunna bjuda på apotekare Julia Qardizy denna kväll. Som vanligt blir det förtäring till självkostnadspris och lotteri med skänkta vinster. Vi efterlyser fler som kan hjälpa till i styrelsen. Vårens medlemsträffar är bokade till den 25:e feb, 25:e mars, 29 april och våravslutning den 27:e maj. Programmen kommer vi även att annonsera på lördagen före träffen under Föreningsnytt i NST. Vi välkomnar nya och gamla medlemmar. Kontakta Gun Sjödin på tele:

8 Februari Medlemstidning för Parkinson Skåne Avsändare och returadress: Parkinson Skåne, Annegården Skansvägen 5, Lund Kanslist Katarina Alfredsson Tel Telefontid onsdag och fredag kl ; Org.nr Parkinson Skåne Lokala föreningar Båstad Ordförande Margareta Carlsson Sekreterare/ Medlemsansvarig Hedvig Olofsson Eslöv Ordförande Iréne Ekdala Sekreterare Karin Larsson Helsingborg Ordförande Johan Bohlin Vice ordförande Per Cerne Kristianstad Ordförande Per Olof Ekdala Sekreterare Kerstin Sjögren Fleischer Landskrona Ordförande Karl Hacker Medlemsansvarig Ing-Britt Blixt Lund Ordförande och Medlemsansvarig Gun Lindahl Malmö Ordförande Bengt Björkman Trelleborg Ordförande May-Lis Persson Medlemsansvarig Britt Nilsson Sydöst Ordförande Kjell Svensson Ängelholm Ordförande Nils-Göran Nilsson Kassör/Medlemsansvarig Rolf Fri NYP Nätverket för dig med Parkinson i yrkesverksamhet ålder 8.

Aktuellt Parkinson Skåne MAJ 2014

Aktuellt Parkinson Skåne MAJ 2014 Aktuellt Parkinson Skåne MAJ 2014 Mer information finns på www.parkinsonforbundet.se/skane Här presenteras några av de nya ledamöterna i styrelsen för Parkinson Skåne 2014 Lars Erik Olsson Jag är nyvald

Läs mer

Parkinson Uppland. M e d l e m s i n f o r m a t i o n. UPPSALA PARKINSONFÖRENING MÅNADSMÖTE TISDAG 28 APRIL KL.16.00 Lokal: Träffpunkt Storgatan 11

Parkinson Uppland. M e d l e m s i n f o r m a t i o n. UPPSALA PARKINSONFÖRENING MÅNADSMÖTE TISDAG 28 APRIL KL.16.00 Lokal: Träffpunkt Storgatan 11 April 2015 M e d l e m s i n f o r m a t i o n Parkinson Uppland Parkinson Uppland Ordförande Göran Einarsson Mobil: 070-339 25 71 Uppsala Parkinsonförening Mobil 073-82 75 900 Göran Einarsson tel. 018-25

Läs mer

Vi Nattvandrare FRÅN MEDLEMMAR RLS KONFERANS I INBJUDAN DAGORDNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE. En medlemstidning från Restless Legs (RLS) Förbundet

Vi Nattvandrare FRÅN MEDLEMMAR RLS KONFERANS I INBJUDAN DAGORDNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE. En medlemstidning från Restless Legs (RLS) Förbundet Vi Nattvandrare FRÅN MEDLEMMAR ÅRSMÖTE 2007 INBJUDAN DAGORDNING VERKSAMHETSBERÄTTELSE RLS KONFERANS I MÜNCHEN FRÅN MÖTEN OCH TRÄFFAR En medlemstidning från Restless Legs (RLS) Förbundet 1 2007 INNEHÅLL

Läs mer

Ledare. RTP dagen den 23 september

Ledare. RTP dagen den 23 september Ledare Personskadeförbundet RTP är en politiskt obunden medborgarrättsorganisation. Förkortningen RTP står för Rehabilitering, Tillgänglighet och Påverkan. Vi strävar efter att våra medlemmar ska ses som

Läs mer

Du som är fotointresserad, vill du vara med i RTPs fotogrupp i höst?

Du som är fotointresserad, vill du vara med i RTPs fotogrupp i höst? Ledare Personskadeförbundet RTP är en medborgarrättsorganisation. Förkortningen RTP står för Rehabilitering, Tillgänglighet och Påverkan. Vi strävar efter att våra medlemmar ska ses som medborgare istället

Läs mer

ANSVARIG UTGIVARE: Neuroförbundet Skåne Väverigatan 2, 291 54 Kristianstad Telefon: 044 12 87 10. skane@nhr.se

ANSVARIG UTGIVARE: Neuroförbundet Skåne Väverigatan 2, 291 54 Kristianstad Telefon: 044 12 87 10. skane@nhr.se ANSVARIG UTGIVARE: Neuroförbundet Skåne Väverigatan 2, 291 54 Kristianstad Telefon: 044 12 87 10. skane@nhr.se Innehållsförteckning Skånebladet 2. Innehållsförteckning Sommarstängt på kansliet 3 Ordförande

Läs mer

tel. 011-16 99 97 eller norrkoping@neuroforbundet.se Sid 14 Färdtjänsten har blivit en total kata strof efter 1 juli

tel. 011-16 99 97 eller norrkoping@neuroforbundet.se Sid 14 Färdtjänsten har blivit en total kata strof efter 1 juli Norrköping Sid 3 Ordförande Sid 4 Föreningsträffar i Norrköping Sid 6 Cirklar Finspång Sid 10 Ordförande HFF Träffar Sid 11 Föreningsträffar i Finspång Söderköping Sid 12 Rapport från Söderköping Sid 13

Läs mer

Stöd Skelleftesjukans forskningsfond bankgiro 234-1204

Stöd Skelleftesjukans forskningsfond bankgiro 234-1204 ÅR 2015 NR 1 Stöd Skelleftesjukans forskningsfond bankgiro 234-1204 Innehåll 1/2015 Ledare... 3 NR 1-2015 FAMY-bladet utkommer 4 ggr per år FAMY 0910-360 17 E-mail: info@famy.se Hemsida: www.famy.se Besöksadress

Läs mer

B L A D E T 1-2 0 0 9

B L A D E T 1-2 0 0 9 Riksföreningen Alfa-1 Sverige Bergandsvägen 10 218 32 Bunkeflostrand Telefon 040 16 02 17 Ansvarig utgivare: Inger Ahlbin Redaktör: info@alfa-1.se www.alfa-1.se Alf a B L A D E T 1-2 0 0 9 Redaktörens

Läs mer

Ledare. Varje lokalförening utser personlig ersättare

Ledare. Varje lokalförening utser personlig ersättare Ledare Personskadeförbundet RTP är en politiskt obunden medborgarrättsorganisation. Förkortningen RTP står för Rehabilitering, Tillgänglighet och Påverkan. Vi strävar efter att våra medlemmar ska ses som

Läs mer

Augusti 2010 Nr 3 Årgång 1

Augusti 2010 Nr 3 Årgång 1 Augusti 2010 Nr 3 Årgång 1 Nu har Du fått tidning nr tre i lådan. I detta nummer presenterar vi hösten 2010, vi berättar om träffar och aktiviteter som kommer att genomföras under hösten. Framsidan speglar

Läs mer

Inför Egenvårdsveckan. Livet som nybliven mamma med typ 1 diabetes Läs mer på sid 14-15. Notera Alla hjärtans dag 14 februari

Inför Egenvårdsveckan. Livet som nybliven mamma med typ 1 diabetes Läs mer på sid 14-15. Notera Alla hjärtans dag 14 februari G ö t e b o r g s D i a b e t e s f ö r e n i n g D iabetes B ladet Nr 1 2013 Årgång 15 Livet som nybliven mamma med typ 1 diabetes Läs mer på sid 14-15 Inför Egenvårdsveckan 2013 Läs mer på sid 18-19

Läs mer

Föreningen för Njursjuka i Stockholm med omnejd Nr 1 / februari 2006

Föreningen för Njursjuka i Stockholm med omnejd Nr 1 / februari 2006 FNjSMEDLEMSBLAD Föreningen för Njursjuka i Stockholm med omnejd Nr 1 / februari 2006 I DETTA NUMMER: Huvudstupa in i dialys Kent berättar 6 Njurkonferens Följ med till Göteborg i april 7 Individanpassad

Läs mer

Reumatikerföreningen PITEÅ. Piteå:s

Reumatikerföreningen PITEÅ. Piteå:s Reumatikerföreningen PITEÅ Piteå:s Nr 1 2014 Januari ReumatikerNytt(a) Välkommen till ett nytt nummer av ReumatikerNytt(a) Något ur innehållet Ordförande har ordet Nya kurser på gång Ny grupp i hand-fotgympa

Läs mer

Lokalnytt 2. Medlemstidning för FUB i Kristianstad med omnejd

Lokalnytt 2. Medlemstidning för FUB i Kristianstad med omnejd Lokalnytt 2 Maj 2015 Medlemstidning för FUB i Kristianstad med omnejd Onsdag 6 maj Hockeykväll på Kulltorpet Fredag 8 maj Disco Måndag 11 maj Medlemsmöte Söndag 17 maj MTG Lördag 23 maj Vuxendans Kulltorpet

Läs mer

MEDLEMS-NYTT. Neuroförbundet Karlstad med omnejd maj 2014. Utskick 2/2014

MEDLEMS-NYTT. Neuroförbundet Karlstad med omnejd maj 2014. Utskick 2/2014 MEDLEMS-NYTT Neuroförbundet Karlstad med omnejd maj 2014 Utskick 2/2014 INNEHÅLL Ledare 2 INNEHÅLL Gökotta Segerstad 3 Möjlighet. dag 3 Strokeföreläsning 4 Resa Hammarö 4 Våravslutning 5 Boktips 5 Brainbus

Läs mer

Luren. Medlemstidning 2015:2 med höstens program

Luren. Medlemstidning 2015:2 med höstens program Luren Medlemstidning 2015:2 med höstens program Styrelsen för Hörselskadades förening i Uppsala Nathalie Colombo, ordförande 018-406 23 28, mobil 0709 10 27 83 nathalie.colombo@hrf-uppsala.se Claes Mattsson,

Läs mer

Augusti 2013 Nr 12 Årgång 4

Augusti 2013 Nr 12 Årgång 4 Augusti 2013 Nr 12 Årgång 4 Hösten gläntar på dörren och vi vill med denna tidning i huvudsak ge förslag på olika aktiviteter att delta i under höstens veckor. Allt är inte presenterat i detalj, bl.a.

Läs mer

B Porto betalt Sverige

B Porto betalt Sverige B Porto betalt Sverige Reumatikerföreningen KUNGSBACKA REUMATIKERBLADET Våren 2015 REUMATIKERFÖRENINGEN KUNGSBACKA Industrigatan 2C 43432 Kungsbacka 0300 70228 e-post: r.kungsbacka@gmail.com https://kungsbacka.reumatikerforbundet.org

Läs mer

JUNI. STROKE-Föreningen // i Stockholms Län. Trevlig sommar önskar vi på. Styrelsen och Kansliet

JUNI. STROKE-Föreningen // i Stockholms Län. Trevlig sommar önskar vi på. Styrelsen och Kansliet JUNI STROKE-Föreningen i Stockholms Län Informationsblad 2-2014 Trevlig sommar önskar vi på STROKE-Föreningen // Styrelsen och Kansliet 1 Informationsbladet utges av STROKE-Föreningen i Stockholms län

Läs mer

Informationsblad från ProLiv Väst Nr 63 November 2010 Årg 16. ProLiv Väst Basargatan 6 411 17 Göteborg. Kontakttelefon: 0302-46768

Informationsblad från ProLiv Väst Nr 63 November 2010 Årg 16. ProLiv Väst Basargatan 6 411 17 Göteborg. Kontakttelefon: 0302-46768 PROLIVNYTT Informationsblad från ProLiv Väst Nr 63 November 2010 Årg 16 ProLiv Väst Basargatan 6 411 17 Göteborg Kontakttelefon: 0302-46768 E-post: Info@proliv.com Hemsida: www.proliv.com Plusgironummer:

Läs mer

HÖRSELSKADADES FÖRENING

HÖRSELSKADADES FÖRENING HÖRSELSKADADES FÖRENING I LUND PROGRAM VÅREN 2015 Föreningen vänder sig till hörselskadade, vuxendöva, CI- bärare, tinnitus-/ menièredrabbade, ljudöverkänsliga samt föräldrar, anhöriga och vänner Alla

Läs mer

Länsförbundet. i Stockholms län. Nummer 4, 2012. Kompisar och grannar

Länsförbundet. i Stockholms län. Nummer 4, 2012. Kompisar och grannar Länsförbundet i Stockholms län Nummer 4, 2012 Kompisar och grannar 2 Innehåll: 2 3 4-5 6-7 8-9 10 11 12-13 14-18 19 20 Länsförbundet Ordförande har ordet Engagemang och solidaritet Vad är goda levnadsvillkor?

Läs mer

I detta nummer... Världsnjurdagen i Götebort och Skövde Världens bästa julklapp och världens bästa personal Nationella Njurkonferensen 13-14 april

I detta nummer... Världsnjurdagen i Götebort och Skövde Världens bästa julklapp och världens bästa personal Nationella Njurkonferensen 13-14 april 2012 Februari Nr 1 Medlemstidning från Njurföreningen i Västsverige Bilder: Maria Sandqvist I detta nummer... Världsnjurdagen i Götebort och Skövde Världens bästa julklapp och världens bästa personal Nationella

Läs mer

Ordföranden har ordet! Nr 2 2014

Ordföranden har ordet! Nr 2 2014 Nr 2 2014 Ordföranden har ordet! Några funderingar Den härliga sommaren är slut, men ersätts av höstens vackra färger. Hösten är också upptakten till nya aktiviteter och förhoppningsvis intressanta möten

Läs mer

Välkommen till höstens aktiviteter!

Välkommen till höstens aktiviteter! Bullet i nen Brom m a lot ta k å r s m e dl e m sbl a d www.svenskalottakaren.se Kårchefen har ordet! Välkommen till höstens aktiviteter! Augusti 2012 Sommaren lider mot sitt slut och snart är höstterminen

Läs mer

April 2010 Nr 2 Årgång 1

April 2010 Nr 2 Årgång 1 April 2010 Nr 2 Årgång 1 Nu har Du fått tidning nr två i lådan. I detta nummer presenterar vi 2010 års styrelse i Norrköping och ny förening i Finspång, vi berättar om vårens träffar och aktiviteter som

Läs mer

Luren. Medlemstidning 2014:2 med höstens program

Luren. Medlemstidning 2014:2 med höstens program Luren Medlemstidning 2014:2 med höstens program Styrelsen för Hörselskadades förening i Uppsala Nathalie Colombo, ordförande 018-406 23 28, mobil 0709 10 27 83 nathalie.colombo@hrf-uppsala.se Claes Mattsson,

Läs mer

B L A D E T 1-2 0 1 0. * Jan-Bertil Andersson - Akvarell 26x35 cm, med persperto och inramad med glas 40x50 cm * Värderad till 3 800 kronor

B L A D E T 1-2 0 1 0. * Jan-Bertil Andersson - Akvarell 26x35 cm, med persperto och inramad med glas 40x50 cm * Värderad till 3 800 kronor Riksföreningen Alfa-1 Sverige Bergandsvägen 10 218 32 Bunkeflostrand Telefon 040 16 02 17 Ansvarig utgivare: Inger Ahlbin Redaktör: info@alfa-1.se www.alfa-1.se Alfa-1 KUNSKAP ÅR VÅR MEDICIN B L A D E

Läs mer

Utkommer januari 2015 april/maj 2015 augusti 2015

Utkommer januari 2015 april/maj 2015 augusti 2015 Norrköping Sid 3 Ordförande Sid 4 Föreningsträffar i Norrköping Sid 5 Nyvald i Styrelsen Söderköping Sid 6 Rapport från Söderköping Trygghetslinjen Sid 7 Föreningsträffar i Söderköping www.neuroforbundet.se/norrkoping

Läs mer