Parkinson Skåne Januari/Februari 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Parkinson Skåne Januari/Februari 2015"

Transkript

1 Parkinson Skåne Januari/Februari 2015 Information till medlemmar i länsföreningen Parkinson Skåne Välkommen till tidningen Parkinson Skåne som är en medlemstidning för personer med Parkinsons sjukdom, Atypisk Parkinsonism, anhöriga och övriga intresserade. Kallelse till årsmöte Styrelsen i Parkinson Skåne kallar härmed medlemmarna till årsmöte. Tiden är 21 februari kl på Annegården, Skansvägen 5, Lund. Anmälan gör ni till Katarina Alfredsson senast 16 februari. Ring eller skicka mail. Tel och e.mail: kanslist.pskane@gmail.com Programpunkter Välkomsthälsning Mat. Buffé från Gazpacho. Lotteriförsäljning Föreläsning av Agnete Kirkeby om stamcellsarbetet vid Lunds universitet under ledning av Malin Parma Bensträckare Årsmötesförhandlingar Underhållning med sång av Fannie Anderberg som ackompanjeras av Marcus Lindelöf. Fannie Anderberg var en av deltagarna i TV 4:s IDOL 2014 och har bl.a. också medverkat i Malmö operas uppsättning av Les Miserables Kaffe med kaka samt dragning på vårt lotteri. Medlemmar i Parkinson Skåne Parkinson Skåne hälsar er alla mycket välkomna till årsmötet lördagen den 21 februari kl Det är vår förhoppning att vi får träffa många av er. Ovanstående programpunkter gäller. Däremot kan ordningsföljden komma att ändras. Vi ska rekrytera några nya ledamöter till vår styrelse och hoppas att någon av er medlemmar vill arbeta i vår styrelse. Tveka inte utan finns det intresse så ring till valberedningen, t ex. Maud Eker på tel Medlemmar som vill lämna förslag eller motion till årsmötet ska göra detta så de är styrelsen tillhanda senast två veckor före årsmötet. Parkinson Skånes verksamhetsberättelse, bokslut och förslag till budget för 2015 hålls tillgängliga på Annegården från den11 februari. De ligger på hyllan där patienttidningarna finns utanför stora konferensrummet.

2 Styrelsen för Parkinson Skåne Länsförening Ordförande Lars-Erik Olsson tel Vice Ordförande Hasse Anderberg tel Kassör Björn Lundgren tel Tidningsredaktör Lisa Engström tel Medlemsadm. Göran Markholm tel Webb- ansvarig Mats Larsson tel Ledamot Lena Björkdahl tel Adress Parkinson Skåne Annegården, Skansvägen Lund Kansli Katarina Alfredsson är anställd som kanslist på halvtid av Parkinson Skåne. Arbetstider: måndag , onsdag , fredag Telefon tid: onsdag och fredag kl Tel Parkinson Skåne Annegården Skansvägen 5, LUND Org.nr: Tidningen Parkinson Skåne utkommer 8 gånger per år. Februari maj samt september december. Redaktionsgrupp: Göran Markholm, Katarina Alfredsson och Lisa Engström Redaktör: Lisa Engström, engstrom.svanevagen@comhem.se Ansvarig utgivare: Lars-Erik Olsson, leo@fm.se Tryckeri: HB Kärntryck, Östergatan 16, Åstorp 2.

3 Aktuellt Parkinson Skåne har följande planerade aktiviteter under våren 2015 Lördagen 21 februari: Årsmöte. Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till Annegården i Lund kl Se inbjudan i denna tidning. Fredagen 10 april: I mars planerar vi: Världsparkinsondagen. Plats: SUS i Lund, aulan. Mer information kommer senare. Skåneforum. Vi bjuder in lokalföreningarna i Skåne för gemensamma tankar kring utveckling av våra samarbetsformer. *** 31 januari ska medlemsavgiften till Parkinsonförbundet vara inbetald. Lokalföreningarna Byte av namn Ystad har ändrat sitt namn till Sydöst. Ordförande Kjell Svensson meddelar att Sydöst omfattar Ystad, Simrishamn, Tomelilla, Sjöbo och Skurup. Namnändringen är godkänd av såväl region Skåne som Skatteverket. Malmö har meddelat att de inte har tagit fram något program för våren 2015 eftersom de ska byta styrelse vid årsmötet. Nyhetsbrev från Parkinsonfonden Parkinsonpatienter ska registrera hälsostatus i hemmet Akademiska sjukhuset medverkar i ett forskningsprojekt som syftar till att utveckla ny avancerad mätteknik för bättre uppföljning av Parkinsonpatienters hälsa. Det nya är att patienterna själva regelbundet registrerar sin hälsostatus i hemmet. Syftet är att vårdpersonal snabbare ska kunna fånga in signaler på förbättring eller försämring och vid behov justera läkemedelsbehandlingen. En tätare uppföljning av Parkinsonpatienters motorik och hur de mår av sin medicin gör det lättare att anpassa doseringen av läkemedel. Förutom att patienternas vardag förbättras kan detta leda till att sjukvården kan bli mer effektiv, säger Dag Nyholm, läkare på neurologkliniken, Akademiska sjukhuset. Det övergripande målet är att patienterna ska få optimal medicinering. Vinnova har beviljat tre miljoner kronor under två år till forskningsprojektet Mysuq. I projektet medverkar Akademiska sjukhuset, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Högskolan i Dalarna samt företagen Cenvigo och och Sensidoso.

4 Källa: Akademiska sjukhuset Ordförande har ordet VEM I HELA VÄRLDEN SKA MAN LITA PÅ? I februari 2011 fick jag en remiss av läkaren på vårdcentral Vilan till neurologen vid CSK, Kristianstad. Den 29 april 2011 var det dags för datortomografi vid Lunds Universitetssjukhus och vid återbesöket hos neurologen i Kristianstad var diagnosen Början till Parkinsons sjukdom och med receptbelagd bromsmedicin 3 gånger dagligen. Då visste jag inte så värst mycket om Mr P men via Nordöstra Skånes Parkinsonförening här i Kristianstad kom jag i kontakt med ganska många människor som antingen själva eller via anhöriga var drabbade av sjukdomen och jag fick ganska snabbt klart för mig att det fanns ingen återvändo. Det var bara att fortsätta käka piller resten av livet. Dessutom konstaterade neurologläkaren efter ett år att jag kanske skulle öka dosen med ytterligare en halv tablett plus ytterligare 2 andra vid varje medicineringstillfälle. Jag var nu uppe i 2 + 1½ tablett 3 ggr dagligen och det var september Vid kontrollbesöket i februari 2014 konstaterades ingen förändring och jag fick som tröst med mig hem att vi kallar Dig igen om ett halvt år. Eftersom jag inte hade hört något ringde jag neurologen i mitten av september och sökte min läkare och fick då beskedet att han inte var kvar längre men att jag skulle bli kallad till en annan neurolog under oktober månad. Den 30 oktober besökte jag doktor Wojciech Skup, en synnerligen sympatisk man som ägnade mig nästan en hel timme och mycket noggrant kollade allt som tänkas kunde innan han konstaterade att jag INTE HADE PARKINSONS SJUKDOM utan att mina skakningar främst i vänster hand och arm var åldersrelaterad tremor!! På min fråga om mitt tablettintag hade någon påverkan vad gällde mina skakningar fick jag svaret att de troligen inte hade någon betydelse. Han föreslog att jag skulle minska ner antalet tabletter med en per gång och vecka. Då kunde jag själv se om tabletterna hade någon inverkan. Det innebär att jag om 5 veckor inte skall ta några bromstabletter mot Parkinsons sjukdom! Om doktor Skup har rätt, så har jag petat i mig c:a tabletter helt i onödan under de senaste 3 åren. Eftersom jag inte har märkt någon förändring när det gäller min sjukdomsbild så är jag beredd att tro honom. Det har ju hänt att jag har missat att ta tabletterna i rätt tid utan någon märkbar reaktion. Skulle det visa sig att han har fel så har jag blivit garanterad ett återbesök i januari Tabletterna som jag har köpt ut har bäst-före-datum september Dessutom har jag kvar på receptet 2700 tabletter och det gäller till Jag anser mig ha fullgoda skäl att göra ett försök enligt hans ordination. Men som sagt var SKALL JAG VARA GLAD ELLER ARG över den senaste tidens utveckling??? Kristianstad 1 november 2014 PER OLOF EKDALA 4.

5 Lokala föreningar OBS! Ni som skickat in hela vårens program har fått det med. Spara tidningen eftersom det inte kommer med fler gånger utan då blir det den aktuella aktiviteten som visas i tidningen. Båstad Parkinsonföreningen i Båstad välkomnar medlemmar och övriga intresserade till träffar och aktiviteter våren 2015! Plats: Båstad Församlingsgården. Dag: Måndagar c:a en gång/månad. Tid: kl med kaffepaus, (kaffe o fralla 10 kr.) Vi startar MÅNDAG den 19 januari. Vi sammanfattar året som gått och vill gärna ha önskemål angående externa medverkande under våren 2015! Information angående Qi Gong-kursen! Övriga träffar kommer att vara: 16 februari, 16 mars, 13 april och 11 maj och prel.8 juni. Detaljerat program utsänds i början av februari Övriga aktiviteter våren 2015: I samarbete med Anhörigföreningen i Båstad arrangeras kurs i Qi Gong. Mer info 19/1 angående avgifter m.m. Ledare: Lisbeth Melander. Plats: Båstad Församlingsgården. Start: Måndag 26 januari kl Övriga datum: 2 /2, 9/2, 23/2, 2/3, 9/3, 23/3, 30/3. Vill du/ni veta mer? Ring gärna till samordnare Hedvig Olofsson Välkomna! Parkinsonföreningen i Båstad Eslöv Välkomna till vuxenskolan Villavägen 12. Eslöv Tider för våra sammankomster är kl Vårt program för våren 2015 blir preliminärt följande. Vecka 5 fredag 30 jan. Årsmöte Vecka 9 fredag 27 februari. Samtalsgrupper, ev. besök av anhörighetskonsulent Camilla Marcusson Vecka 13 fredag 27 mars, Information ang. Parkeringstillstånd, Kommunen. Vecka 17 fredag 24 april, Ludvigsborg Bjevrödsdammen Fikakorg medtages. Vecka 21 fredag 22 maj. Dietist från.parkinsonteamet Vecka 27 fredag 3 juli Sommarträff vid Trollsjön. Deltagande i aktiviteterna meddelas till Irene. Om möjligt samlas vi för samåkning. Bowling börjar 23 januari kl med träff jämna veckor. Jan Åkerman tel Gymnastik börjar 14 januari kl Varje vecka. Lidia Göransson. Vattengymnastik börjar 12 januari kl Varje måndag. Kerstin Klein. Ordf: Irène Ekdala tel , Mail till Irène: irene.ekdala@tele2.se Helsingborg Kära Parkinsonvänner Vi har testat några nyheter i höst och nervöst väntat på reaktioner, få har kommit och av dessa verkar flertalet positiva. Vi går nu in i år 2015 och börjar med en hejdundrande fest: På självaste Knut-dagen tisdagen den 13 januari 2015 klockan inbjuder vi till julgransplundring i stora salen på Ringstorpsgården, Kurirgatan 1, i Helsingborg.(se särskild inbjudan). Låt oss hjälpas åt att göra en riktig fest, kom gärna med förslag, kanske har du själv någon dold talang som du kan släppa fram? Anmäl till Per Cerne på eller p.cerne@telia.com senast den 8/1. Övriga medlemsmöten är planerade till 12/2 Årsmöte (med semlor). Se särskild kallelse. 3/3 Program under planering. Kom gärna med förslag. Lokal, om inget annat sägs, är Ringstorpsgården. Övriga mötrsdagar 13/4 och 7/5. Världsparkinsondagen den 10 april: Skånedistriktet brukar ordna något intressant. Vattengympan: Efter samtal med ansvarig och möte med personal från lasarettet har vi kommit fram till följande:våra badande har

6 efterfrågat mer ledd verksamhet, lite Parkinson-gympa. Den tjänstgörande personalen, Anette och Towa, ska sköta detta. Badintresserad anmäler sig vid terminens början till Per Cerne, eller och bekräftar sin anmälan med att betala in en terminsavgift på 400 kr, resten betalar föreningen. Antalet platser är max 10. De första 10 sätts upp på en lista i den ordning de anmält sig. Dessutom görs en ersättarlista med 3 namn. Om någon av de 10 får förhinder tar vederbörande själv kontakt med ersättare och reglerar den ekonomiska biten. Inbetalning görs till Parkinsonföreningen i Helsingborg med omnejd på Checkkontonummer eller bankgironummer Logopedkurs Kanske kan det bli en till våren. Parkinsongymnastiken hos Toss har jullov men fortsätter efter helgerna. Är det någon av våra Prova på -aktiviteter från i höstas som slog an så att det finns intresse för en fortsättning? Hör gärna av er till styrelsen med tips och synpunkter Kristianstad Gott Nytt verksamhetsår tillönskas alla medlemmar! Årsmöte äger rum lördagen den 21 februari 2015, kl 14 på Sommarro. Kaffe serveras. Valberedningen utgörs av Eddie Olsson och Jan Nilsson med Eddie Olsson som sammankallande. Tel till Eddie Olsson , resp Jan Nilsson Motioner till årsmötet skall vara föreningens sekreterare Kerstin Sjögren Fleischer, Tredalagatan 15 C, Kristianstad, tillhanda senast den 1 februari Handlingar till årsmötet (bl a verksamhetsberättelse för 2014 och förslag till budget för 2015) hålls tillgängliga hos Kerstin Sjögren Fleischer från den 1 februari. Anmälningar till årsmötet senast måndagen den 16 februari till P O Ekdala, tel eller Kerstin Sjögren Fleischer, Tel Vi i styrelsen ser fram emot en god uppslutning på mötet. Bowlingen rullar på från och med den 14 januari, som tidigare på onsdagar under ojämna veckor med start klockan 12. Kontakta Jan eller Solveig Nilsson, tel , för mera information. Väl mött under 2015, hälsar styrelsen. Landskrona Hej Vänner! Den 13 januari blir det Knutsfest på Ringstorp tillsammans med Helsingborgarna. Detaljprogrammet är inte klart men vi ses kl för underhållning och mat och godis. 29 januari medlemsmöte där vi får besök av Landskrona afasiförening med Richard Nilsson som berättar om verksamheten. 12 februari är det årsmöte. Övrig träffar är 26 febr., 12 mars och 26 mars. Under våren ska vi få veta mer om samhällets stöd till funktionshindrade, färdtjänst, sjukresor, parkeringstillstånd, högkostnadsskydd m. fl. Säsongsavslutningen försöker vi få på Lunds universitet hos biträdande professor Angela Cenci Nilsson som varit aktiv i en studie om ett skyddande protein. Anmälan till aktiviteter görs till Ingbritt Blixt Tel eller Ordförande Karl Hacker tel Lund Lunds Parkinsonförening i samarbete med Neuroförbundet i Skåne och Studieförbundet Vuxenskolan. Vi träffas var 3:e onsdag kl , Annegården, Skansvägen 5 Lund. Servering av fika till självkostnadspris. Vi startar vårens aktiviteter med årsmöte den 11 februari Till årsmötet kommer docent Tomas Deierborg, Lunds universitet, och informerar om processen kring forskningsprojekt och varför det tar tid innan resultaten kommer patienterna till godo. Vårens övriga mötestider: 4 mars, 25 mars, 1 5 april, 6 maj och 27 maj. För anmälan om ni kommer eller frågor, ring eller skicka mail: Monica Vikingsson Tel mail: monica.vikingsson@gmail.com Malmö Välkomna till Parkinson Malmö. Vi börjar vårens verksamhet med årsmötet den 18 februari kl på Dammfrigården.

7 Övriga medlemsmöten blir 18 mars, 22 april, 20 maj och 10 juni. Innehållet på medlemsmötena får den nya styrelsen bestämma. Trelleborg I samarbete med Vuxenskolan i Trelleborg. Vuxenskolan i Trelleborg, ingång CB Friisgatan, andra våningen. Bowling tisdagar kl i Söderslättshallen. Vidare information: Bo Sandelius , Torsten Nilsson Biljard på AKKA. Herrar onsdagar Damer torsdagar Information: May- Lis Persson Vi har beslutat om ny starttid för våra möten. Ny tid är i Vuxenskolans lokaler. Medlemsmöte 14/1. Årsmöte 4/2. Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Vi lägger in information där fortlöpande. Ordförande: May-Lis Persson Sekreterare: Gunnar Westberg Sydöst Parkinson Sydöst i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och IK Vinco presenterar följande träffar, våren januari Årsmöte. Vinco villan kl. 14: februari, Sjukgymnast Beata Lindholm, neurologen i Malmö, tar upp ämnet Träning med specialinriktning Parkinson.Vinco villan kl februari Presentation av Sommarsol Rehab, av Titti Unosdotter.Vinco villan mars Hur står det till med magen? Sjukgymnast Trine Skov från Nova i Rydsgård reder ut begreppen. Vinco villan april Vi besöker Autoseum i Simrishamn. Äldre bilar samt musik från tiden vi var unga. Samling kl utanför entrén. 22 april Aktiviteter vid Vinco villan grillning, tipspromenad, boule m.m Start kl april Aktiviteter vid Vinco villan grillning, tipspromenad, boule m.m Start kl maj Golf på Abbekås-banan alla kan vara med. Anmäl till undertecknad om Du vill vara med på träffarna. kjellgvs@hotmail.com Kjell Svensson Ordförande Vi har även bokat Danne Stråhed på sitt Dannero den 20 maj. Förutsättning är att minimum 50 personer minimum 50 personer anmäler sig. Det blir mat, samt underhållning av Danne. 325:- / pers. Noterbart är att vi ändrar vår förenings namn till Parkinson Sydöst. Allt för att tydliggöra vår geografiska hemvist, Ystad-Simrishamn-Sjöbo-Tomelilla-Skurup. Namnförändringen är godkänd av Region Skåne och Skatteverket. Håkan Widner, professor, har lovat hålla en föreläsning under våren för vår förening. Datum och tid meddelas i nästa Parkinson Skåne. Ängelholm Ängelholms Parkinsonförening önskar sina medlemmar ett gott nytt Vi börjar med årsmöte den 5:e februari på Torgträffen kl Vi hoppas kunna bjuda på apotekare Julia Qardizy denna kväll. Som vanligt blir det förtäring till självkostnadspris och lotteri med skänkta vinster. Vi efterlyser fler som kan hjälpa till i styrelsen. Vårens medlemsträffar är bokade till den 25:e feb, 25:e mars, 29 april och våravslutning den 27:e maj. Programmen kommer vi även att annonsera på lördagen före träffen under Föreningsnytt i NST. Vi välkomnar nya och gamla medlemmar. Kontakta Gun Sjödin på tele:

8 Februari Medlemstidning för Parkinson Skåne Avsändare och returadress: Parkinson Skåne, Annegården Skansvägen 5, Lund Kanslist Katarina Alfredsson Tel Telefontid onsdag och fredag kl ; kanslist.pskane@gmail.com Org.nr Parkinson Skåne Lokala föreningar Båstad Ordförande Margareta Carlsson mcn@live.se Sekreterare/ Medlemsansvarig Hedvig Olofsson hedvig.olofsson@gmail.com Eslöv Ordförande Iréne Ekdala irene.ekdala@tele2.se Sekreterare Karin Larsson karinlarsson.sonarp@telia.com Helsingborg Ordförande Johan Bohlin bohlin-johan@spray.se Vice ordförande Per Cerne p.cerne@telia.com Kristianstad Ordförande Per Olof Ekdala pobe@telia.com Sekreterare Kerstin Sjögren Fleischer kerstin_s_f@yahoo.se Landskrona Ordförande Karl Hacker karl.hacker@telia.com Medlemsansvarig Ing-Britt Blixt ingbritt.blixt@telia.com Lund Ordförande och Medlemsansvarig Gun Lindahl gun.lindahl@gmail.com Malmö Ordförande Bengt Björkman paulinabjorkman@hotmail.com Trelleborg Ordförande May-Lis Persson maylis.persson@yahoo.com Medlemsansvarig Britt Nilsson torstenobritt@glocalnet.net Sydöst Ordförande Kjell Svensson kjellgvs@hotmail.com Ängelholm Ordförande Nils-Göran Nilsson nils_goran-nilsson@tele2.se Kassör/Medlemsansvarig Rolf Fri rolf.fri@outlook.com NYP Nätverket för dig med Parkinson i yrkesverksamhet ålder nyp.skane@parkinsonforbundet.se 8.

Parkinson Skåne Maj 2015

Parkinson Skåne Maj 2015 Parkinson Skåne Maj 2015 Information till medlemmar i länsföreningen Parkinson Skåne Tidningen Parkinson Skåne är en medlemstidning för personer som är medlemmar i länsföreningen Parkinson Skåne eller

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Parkinson Skåne

Verksamhetsberättelse för Parkinson Skåne Verksamhetsberättelse för Allmänt I enlighet med de stadgar som antagits av ParkinsonFörbundets Kongress är ändamålet för verksamheten i länsföreningen att upplysa och öka kunskapen om Parkinsons sjukdom

Läs mer

Årsredovisning För PARKINSON SKÅNE

Årsredovisning För PARKINSON SKÅNE - Årsredovisning För PARKINSON SKÅNE 846006-5637 Styrelsen får härmed överlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01 2015-12-31 Innehåll Sida Verksamhetsberättelse 2 4 Resultaträkning 5 Balansräkning

Läs mer

Aktuellt Parkinson Skåne JUNI 2014

Aktuellt Parkinson Skåne JUNI 2014 Aktuellt JUNI 2014 Mer information finns på www.parkinsonforbundet.se/skane Nyheter inom Parkinsonbehandling Under våren har det kommit ett antal nyhetssändningar om nya aktuella forskningsrön kring Parkinsons

Läs mer

Årsredovisning för PARKINSON SKÅNE LÄNSFÖRENING

Årsredovisning för PARKINSON SKÅNE LÄNSFÖRENING Årsredovisning för PARKINSON SKÅNE LÄNSFÖRENING 846006-5637 Styrelsen överlämnar härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01 2016-12-31 Innehåll Verksamhetsberättelse sid 2 Resultaträkning sid

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten första kvartalet 2008 1 Ordförande har ordet Inför 2008 har vi lyckats få mer bassängtid på 21:an, ortopedens rehab bassäng på UMAS. Varje måndag 17.00-19.00 och

Läs mer

Program Hösten 2014 S I D.1

Program Hösten 2014 S I D.1 Program Hösten 2014 S I D.1 Tomelilla och Simrishamn i maj 2014 Bästa medlemmar. Höstens program är här. Gå igenom det noga. Du kan ju missa något viktigt. Kom på våra aktiviteter och medlemsmöten, de

Läs mer

Nr 1: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad.

Nr 1: 2017 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad. Nr 1: 2017 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län SCF Skåne:s julbord på Ystad Saltsjöbad. KONTAKTINFORMATION Celiakiföreningen i Skåne län skane@celiaki.se LOKALFÖRENINGARNA Helsingborg, Höganäs,

Läs mer

Tomelilla och Simrishamn i januari 2012

Tomelilla och Simrishamn i januari 2012 PROGRAM VÅREN 2012 Tomelilla och Simrishamn i januari 2012 Bästa medlemmar. Nytt år och nya förväntningar och förändringar. Åren går verkligen fort speciellt sedan man blev pensionär. När jag tittar tillbaka

Läs mer

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen.

Medlemsavgiften betalas från och med nu in till Riksförbundet. Därför får du ingen PlusGiro-avi med programmet i fortsättningen. Adress Vårvädersvägen 4 D, 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00. Vi har sommarstängt 22/6 17/8 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Nyhet! Medlemsavgiften betalas

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Alla medlemmar önskas GOTT NYTT ÅR! Ni är alla HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i vår och sommar! För styrelsen Ingvar

Alla medlemmar önskas GOTT NYTT ÅR! Ni är alla HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i vår och sommar! För styrelsen Ingvar Adress Vårvädersvägen 4D, 222 27 Lund Expeditionstid Onsdagar 10 00 12 00 16 juni till 18 augusti har vi sommarstängt! Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se Plusgiro 13 58 61 3 Bankgiro

Läs mer

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar!

Medlemsblad. Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Medlemsblad Nr 2 Årg. 21 (2012) Bästa medlemmar! Till vår förenings 21:a årsmöte, den 12:e mars, hade 75 medlemmar infunnit sig. Efter årsmötesförhandlingarna höll vår inbjudne föreläsare, Gunnar Henningsson,

Läs mer

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet.

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet. Klipp ut! Aktiviteter januari juli 2018 31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl.13.00. Lokal: Stadshotellet. 07 febr. Mitt liv i Norrbotten

Läs mer

Program för Våren 2015

Program för Våren 2015 Program för Våren 2015 Säkert vårtecken M/S Lagaholm Föreningslokal / Besöksadress Doktorsstigen 2 312 31 Laholm Öppet, Måndag - Torsdag 09.30-13.30 Kansliet: 0430-10088 E-post ordförande:claes@surfia.nu

Läs mer

Programblad Vinter, vår och sommar 2018

Programblad Vinter, vår och sommar 2018 Föreningslokal: E-mail: Hemsida: Bankgiro: 681-1376 Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Vinter, vår och sommar 2018 Medlemsavgift

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2018 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet.

31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl Lokal: Stadshotellet. Klipp ut! Aktiviteter januari juli 2018 31 jan. Vad händer i Piteå? Utvecklingen i Piteå Skoogs och Lindbäcks framtidsplaner på månadsmötet kl.13.00. Lokal: Stadshotellet. 07 febr. Mitt liv i Norrbotten

Läs mer

Välkomna till årsmöte torsdagen den 11 april 2019 med början kl på Kockum Fritid i Malmö. Fika serveras från kl !

Välkomna till årsmöte torsdagen den 11 april 2019 med början kl på Kockum Fritid i Malmö. Fika serveras från kl ! Till PRO Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper. Distriktets styrelse, revisorer och valberedning. Eslöv 2018-11-29 Kallelse till distriktets årsmöte 2019-04-11 Välkomna till årsmöte torsdagen

Läs mer

Programblad Höst och vinter 2018

Programblad Höst och vinter 2018 Föreningslokal: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 Bankgiro: 681-1376 E-mail: Hemsida: info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Höst och vinter 2018 OBS! Kansliet

Läs mer

VÅRPROGRAM Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Vi. och lotteri.

VÅRPROGRAM Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Vi. och lotteri. VÅREN 2018 VÅRPROGRAM 2018 Söndag 25/2 Kl 15:00 Kämpens, Bollnäs ÅRSMÖTE Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Vi bjuder på enklare förtäring, underhållning och lotteri. Tisdag 13/3 BESÖK PÅ RÄDDNINGSTJÄNSTEN

Läs mer

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande

Vi i styrelsen önskar er alla en riktigt njutbar sommar. Särskilt välkomnar vi våra nya medlemmar. Marita Idh-Gauntlett/ Ordförande Program Hösten 2012 Bästa medlemmar Det här är min första introduktion till Höstprogrammet som ny ordförande. Våren har varit mycket intressant. Det har varit väldigt roligt att få vara delaktig i en sådan

Läs mer

Monika Larsson Fritidskonsulent telefon 0414-819333 mobil 0709-819333 mail monika.larsson@simrishamn.se

Monika Larsson Fritidskonsulent telefon 0414-819333 mobil 0709-819333 mail monika.larsson@simrishamn.se Ett häfte samlat med aktiviteter från studieförbund, föreningar och organisationer i Simrishamn, Tomelilla, Sjöbo, Skurup och Ystad kommuner. Alternativet riktar sig till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Ytterligare skäl för att du skall bli medlem Du är välkommen att deltaga i Hjärt- och Lungsjukas olika aktiviteter och cirklar.

Ytterligare skäl för att du skall bli medlem Du är välkommen att deltaga i Hjärt- och Lungsjukas olika aktiviteter och cirklar. HÖSTPROGRAMMET 2017 1 Du är välkommen till oss Hos oss kan du hitta någon att prata med, någon som lyssnar och som har samma erfarenheter av sjukdomen som du har. Det är medlemmarnas samlade livserfarenheter

Läs mer

Nr 1:2014 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne anordnade julbord på Dunkers i Helsingborg.

Nr 1:2014 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. SCF Skåne anordnade julbord på Dunkers i Helsingborg. Nr 1:2014 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län SCF Skåne anordnade julbord på Dunkers i Helsingborg. KONTAKTINFORMATION Celiakiföreningen i Skåne län Medlemskontakt skane@celiaki.se 0734-19

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Juli Medlemsblad nr 4 Hjärtbladet Medlemsblad nr 4 Juli 2017 Vi tar vid där sjukvården slutar! 1 Ordförande har Hej alla, 2 0rdet! Efter en härlig vår och sommar med många trevliga träffar vill jag passa på att välkomna nya

Läs mer

SÄNDNINGSMATERIAL FÖR V48

SÄNDNINGSMATERIAL FÖR V48 1 SÄNDNINGSMATERIAL FÖR V48 Vecka 48 201411 29-30 RIU 98,90 FM Samarbetsorganisationen för Invandrarföreningar i Uppsala SIU Skolgatan 18 753 16 UPPSALA Telefon: 018-69 45 80 http://www.siuppsala.se/radio

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA!

PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA! PROGRAM HÖSTEN 2015 VÄLKOMNA! Innehållsförteckning Sida Innehåll 2.... Innehållsförteckning. 3.... Ordföranden har ordet och Kanelbullens Konditori. 4.... Medlems och styrelsemöten, Prima Liv, PRO Café.

Läs mer

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem

Program våren Fängslande Berättelser. Vårupptakt. Årsmöte till Klassiska toner. Deckare i Gävlemiljö av Mikael Ressem Program våren 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya lemmar är Välkomna! Vårupptakt Sören Rydgren och hans dragspel Fängslande Berättelser Katarina Kallings Deckare

Läs mer

Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl på Medborgarhuset i Eslöv. Fika serveras från kl !

Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl på Medborgarhuset i Eslöv. Fika serveras från kl ! Till PRO - Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper Eslöv 2017-12-15 Kallelse till distriktets årsmöte 2018-03-21 Välkomna till årsmöte onsdagen den 21 mars 2018 med början kl. 09.30 på Medborgarhuset

Läs mer

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist

Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Nytt Reseombud Majvor Hansson Nya Cirkelledare Trivselafton Siv, Magnus, Kersti & Kjell Kaffeträff Christina Dahlqvist Cirklar och övrig verksamhet Vi finns i PRO-lokalen, Varmfrontsgatan 23. Intresseanmälan

Läs mer

Nr 1: 2019 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. Julbord på Slagthuset i Malmö

Nr 1: 2019 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län. Julbord på Slagthuset i Malmö Nr 1: 2019 NYHETSBREVET Från Julbord på Slagthuset i Malmö KONTAKTINFORMATION www.celiaki.se/foreningar/skane-lan/ skane@celiaki.se LOKALFÖRENINGARNA Hässleholm med omnejd hassleholm@celiaki.se Lundabygden

Läs mer

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar!

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar! Uppsala Augusti 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 1 Inbjudan till kurs om brukarrevision... sid 2 Inbjudan till föräldrautbildning via VITS... sid 4 Kurser i NPHS:regi... sid

Läs mer

Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet.

Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Protokoll gällande årsmöte i Eslövs MotorCykelKlubb, EMCK, 19 oktober 2013. 1. Ordförande hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Till mötesordförande valdes Roland Nihlén. 3. Till mötessekreterare

Läs mer

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra.

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Vårens program 2018 Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Ordförande har ordet! Hej alla! Efter en mycket regnig och mörk

Läs mer

Våren 2015. Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet

Våren 2015. Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet Våren 2015 Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, bowling, gymnastik, påverkan m.m. och annan verksamhet MOTIONSDANS OBS! Ny lokal, ny tid och ny dag: Vallmogården 3 km norr om Malung

Läs mer

Programblad Vår och Sommar 2017

Programblad Vår och Sommar 2017 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras via

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

ENSKEDE PROGRAM. Foto: fotoakuten.se

ENSKEDE PROGRAM. Foto: fotoakuten.se ENSKEDE PROGRAM Foto: fotoakuten.se VÅREN 2019 VÄLKOMNA TILL VÅRENS PROGRAM Även 2019 blir det ett rätt fylligt program i PRO Enskede. Vi har försökt göra en bra blandning av föreläsningar, underhållning,

Läs mer

Programblad Höst och vinter 2017

Programblad Höst och vinter 2017 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras via

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2017 Årgång 3 Fyrbodals-Nytt nr 1 våren 2017 Hej! Vi hoppas att ni alla har haft det lugnt och skönt i jul! Det är inte lönt att stressa, för det

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Inga-Lill Malmgren Fritidsassistent telefon 0414-819333 mobil 0709-819256 mail ingalill.malmgren@simrishamn.se

Inga-Lill Malmgren Fritidsassistent telefon 0414-819333 mobil 0709-819256 mail ingalill.malmgren@simrishamn.se Ett häfte samlat med aktiviteter från studieförbund, föreningar och organisationer i Simrishamn, Tomelilla, Sjöbo, Skurup och Ystad kommuner. Alternativet riktar sig till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Tomelilla och Simrishamn i maj 2010

Tomelilla och Simrishamn i maj 2010 Program Hösten 2010 Tomelilla och Simrishamn i maj 2010 Bästa medlemmar. Den bästa tiden på året som vi nu har framför oss är sommaren som förhoppningsvis blir varm och solig, då är det svårt att tänka

Läs mer

Programblad Vår och sommar 2019

Programblad Vår och sommar 2019 Föreningslokal: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 Bankgiro: 681-1376 E-mail: Hemsida: info@varberg.hjart-lung.se www.hjart-lung.se/varberg Programblad Vår och sommar 2019 OBS! Kansliet

Läs mer

Medlemsblad Maj 2017

Medlemsblad Maj 2017 Medlemsblad Maj 2017 Medlemsutskick Får du vårt medlemsbrev via epost? För en miljövänligare kommunikation och för att underlätta kontakten med våra medlemmar efterlyses din epost-adress. Skicka det gärna

Läs mer

Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26

Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26 Till PRO - Föreningar och Samorganisationer/Samrådsgrupper Malmö 2014-12-17 Kallelse till distriktets årsmöte 2015-03-26 Välkomna till årsmöte torsdagen den 26 mars 2015 med början kl. 09.30 på Sommarlust

Läs mer

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26

HL-bladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Januari 2014. Medlemsblad nr 26 HL-bladet Medlemsblad nr 26 Januari 2014 Vinterbild från Nären Foto: Thore Lundqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordförande har ordet! Vad tiden går fort, nu är det redan 2014 och jag har varit ordförande

Läs mer

RTP-Malmö www.malmo.rtp.se

RTP-Malmö www.malmo.rtp.se 1 RTP-Malmö www.malmo.rtp.se Verksamheten fjärde kvartalet 2004 Ordförande har ordet Hej på Er igen! Jag får börja med att ta tillbaka mina ord om sommaren. Hur som helst blev den bra mot slutet. Jag tog

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

April Månadsprogram för mötesplats Sommarro

April Månadsprogram för mötesplats Sommarro Pris: 15kr April Månadsprogram för mötesplats Sommarro Foto: Gith Hanzon Onsdagen den 1 april kl 11-15 är du välkommen till Pulken i Yngsjö för att se på Tranorna. Denna eftermiddag hälsas äldre och rullstolsburna

Läs mer

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn

Bodekull. Program SPF Bodekull i Karlshamn. Vårt kansli. Karlshamn Bodekull Karlshamn Program 2017 SPF Bodekull i Karlshamn SPF Bodekull i Karlshamn är en ideell förening som är öppen för alla pensionärer. Den är helt opolitisk, religiöst neutral och vill ta vara på pensionärernas

Läs mer

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Augusti Medlemsblad nr 6. Foto: Bernt Ljungqvist

Hjärtbladet. Vi tar vid där sjukvården slutar! Augusti Medlemsblad nr 6. Foto: Bernt Ljungqvist Hjärtbladet Medlemsblad nr 6 Augusti 2018 Foto: Bernt Ljungqvist Vi tar vid där sjukvården slutar! Ordföranden har ordet! Hej alla, En sådan härlig sommar vi haft! Maj månad, Juni månad, Juli månad och

Läs mer

Varabygden. Program. April April Vi samarbetar med

Varabygden. Program. April April Vi samarbetar med Varabygden Program April 2018 - April 2019 Vi samarbetar med Våra resor 2018 17 maj Huttla 12 juni Besöker vi Cloettas affär, Bergs slussar, Gamla Linköping, Vadstena klosterkyrka och Huskvarna 23 juli

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Distriktsstyrelsen Ordförande : Lena Näslund 0410-245 76 naeslund.information@telia.com

Distriktsstyrelsen Ordförande : Lena Näslund 0410-245 76 naeslund.information@telia.com SKÅNE Olof Palmes plats 1, 214 44 Malmö Tel: 040-660 73 06 Mobil: 070 261 66 69 E-post: s-kvinnor@skane.sap.se Hemsida: www.s-info.se/skvinnorskane Bankgiro: 5661-1403 Innehåll Inbjudan till årsmöte Ombudsfullmakt

Läs mer

Tomelilla och Simrishamn i januari 2013

Tomelilla och Simrishamn i januari 2013 PROGRAM VÅREN 2013 Tomelilla och Simrishamn i januari 2013 Bästa medlemmar. När ni får detta program så är våren snart i annalkande. Vi har ju för närvarande ingen ordförande eftersom Marita Idh Gauntlett

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2015

Programblad Vår - Sommar 2015 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra.

Vårens program Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Vippentorpet Foto: Levi Johansson Vårens program 2019 Vi samarbetar med Reumatikerna om vårens program och vi är välkomna till deras möten, liksom de är välkomna till våra. Ordförande har ordet! Hej alla!

Läs mer

Ordförande Magnus Brattström Monica Hellkvist

Ordförande Magnus Brattström Monica Hellkvist 1 Styrelse Ordinarie Ordförande Magnus Brattström 070-551 73 50 magne53.mbm@gmail.com Sekreterare Anita Nyström 070-618 94 48 anita.nystrom1@gmail.com Kassör Eva Tillman 070-324 34 66 eva.tillman@bredband.net

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus.

Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. Protokoll fört vid PRO Nyeds årsmöte den 10 februari 2015. Lokal: Åsbacka Servicehus. 1 Årsmötets öppnande Ordf. Barbro Ekberg hälsade alla hjärtligt välkomna till årsmötet. Hon hälsade även representanterna

Läs mer

Programblad Vår - Sommar 2014

Programblad Vår - Sommar 2014 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78, info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: www.hjart-lung.se/varberg Bankgiro: 681-1376 Medlemsavgift 150: - per år, faktureras

Läs mer

Våren fester, auktion, bingo, boule, Möten, dans, resor, studier, gymnastik, påverkan

Våren fester, auktion, bingo, boule, Möten, dans, resor, studier, gymnastik, påverkan Våren 2016 Möten, dans, resor, studier, fester, auktion, bingo, boule, gymnastik, påverkan m.m. 1 PRO-DANS Vallmogården 3 km norr om Malung. Lördagar 17-21 23 april Löpsjötorparns 28 maj Rios PUB-AFTNAR

Läs mer

Programblad Hösten 2019

Programblad Hösten 2019 Föreningslokal: E-mail: Eskilsgatan 8 A, 432 45 Varberg Telefon: 0340-62 79 78 info@varberg.hjart-lung.se Hemsida: Bankgiro: 681-1376 www.hjart-lung.se/varberg OBS! Kansliet är öppet på torsdagar kl. 10.00-11.00.

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2015 Motion Hjärtgymnastiken tisdagar Hjärtgymnastiken fredagar Studiecirklar Matlagning för män inklusive näringslära,

HÖSTPROGRAMMET 2015 Motion Hjärtgymnastiken tisdagar Hjärtgymnastiken fredagar Studiecirklar Matlagning för män inklusive näringslära, Org. nr 802 429-0820 (besöksadress) Östra Bangatan 3, 195 60 MÄRSTA, (postadress) Ylva Brolund, Rosersbergsvägen 34,195 71 Rosersberg) tel. 070 727 88 78 (ordförande) PlusGiro: 4793189-4, Mail: info@sigtuna.hjart-lung.se

Läs mer

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten fjärde kvartalet 2006

RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten fjärde kvartalet 2006 RTP MALMÖ www.rtpmalmo.se Verksamheten fjärde kvartalet 2006 1 Ordförande har ordet Valet är över och när jag skriver dessa rader kommer alliansen bilda regering. Men för mig är det inte över Är du på

Läs mer

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad Läger Sommar 2014 Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad & Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för ungdomar med högfungerande Autism/AS 23 juni-28 juni 2014

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG

VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 1 VERKSAMHETSPLAN LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG 2015 LÄNSFÖRENINGEN PARKINSON KRONOBERG Föreningen Föreningens syfte och mål Parkinson Kronoberg är en ideell länsorganisation

Läs mer

Länsföreningen Skåne HjärtLung

Länsföreningen Skåne HjärtLung Länsföreningen Skåne HjärtLung En av fördelarna med att engagera sig i HjärtLungs arbete är möjligheten att lära sig nya saker. Det kan vara kunskap om sig själv, nya sätt att skapa relationer eller helt

Läs mer

Nr 1:2012 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län

Nr 1:2012 NYHETSBREVET. Från Celiakiföreningen i Skåne län Nr 1:2012 NYHETSBREVET Från Celiakiföreningen i Skåne län Celiakiföreningens skånska julbord på Furuboda 2011. Alla delikatesser har tydlig innehållsförteckning. Naturligtvis fritt från gluten, laktos,

Läs mer

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM

4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM 4-2009 Nya tävlingströjor Skåneleden Klubbmästerskap Natt-DM Ordföranden har ordet Hej på er! Jag hoppas ni alla haft en skön och avkopplande sommar! Min sommar innehöll bland annat bröllop och flytt till

Läs mer

ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019

ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019 ÖSTRA BLEKINGE Program vår och höst 2019 Foto KEA Hemsida: www.spfseniorerna.se/ostrablekinge V i samarbetar med Möten och Träffar för alla medlemmar Alltid kl 14.00 - om inget annat anges!! TEMA-träffar:

Läs mer

Världsglaukomveckan mars 2018

Världsglaukomveckan mars 2018 Världsglaukomveckan 11-17 mars 2018 Världsglaukomveckan initierades ursprungligen av World Glaucoma Association i USA. Avsikten med veckan är att öka kännedomen om sjukdomen glaukom bland allmänhet, politiker

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma

Protokoll från ordinarie årsstämma Protokoll från ordinarie årsstämma 2017-02-15 Tid: 2017-02-15 kl 18.30 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Ingvar Pettersson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Medlemsblad. NHR Motala Vadstena December 2010

Medlemsblad. NHR Motala Vadstena December 2010 NHR Motala Vadstena December 2010 Medlemsblad 2011 års bad och rekreationsresa går till Malloca! Läs mer på sista sidan. Årets firar vi Kärleksvecka traditionsenligt med kaffe och kärlekstårta tillsammans

Läs mer

Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 27 juni- 2 juli 2016

Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 27 juni- 2 juli 2016 Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 27 juni- 2 juli 2016 Tomelilla, Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN

KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN KLOKA FRÅGOR OM ÄLDRES LÄKEMEDELSBEHANDLING ATT STÄLLA I SJUKVÅRDEN Kloka frågor vänder sig till dig som är äldre och som använder läkemedel. Med stigande ålder blir det vanligare att man behöver läkemedel.

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman)

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman) SPF-NYTT 2009-4 Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10 (Foto: Lennart Ekman) Styrelse Ordförande: Vice ordf: Kassör: Sekreterare: Vice sekr: Ledamöter: Ersättare: Karin Michols 253 98 Barbro Andréason 147 72

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Afasiföreningens Vårprogram 2016

Afasiföreningens Vårprogram 2016 Afasiföreningens Vårprogram 2016 Afasilyftets träningsverksamhet startar åter Måndag 11 januari och avslutas Torsdag 16 juni Kontakt: Tel: 054-21 90 01 Mobil: 076-100 22 52 ( Susanne ) Mailadress: info@afasivarmland.se

Läs mer

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE

Reumatikerföreningen. Vår/Sommar 2014. KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Reumatikerföreningen Vår/Sommar 2014 KALLELSE/INBJUDAN till Reumatikerföreningen Lidköpings ÅRSMÖTE Årsmöte för verksamhetsåret 2013 onsdagen den 19 februari kl 18:30 i Lidbeckska huset Årsmötesförhandlingar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE Org.nr 817601-7872 VERKSAMHETSBERÄTTELSE för 2017 samt verksamhetsplan för 2018-2019 Vi räddar liv Sid 1 Styrelsen har haft följande sammanställning år 2017: Ordinarie ledamöter: Ordförande Vice ordförande

Läs mer

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus

BJÖRKEKÄRR. Vårprogram SPF Seniorerna Björkekärr. har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på. Björkekärrshus BJÖRKEKÄRR Vårprogram 2018 SPF Seniorerna Björkekärr har månadsmöten andra torsdagen i månaden kl 16:00 på Björkekärrshus Rosendalsgatan 10 i Björkekärr Alla är hjärtligt välkommna 1 Månadsmöten våren

Läs mer

ÖSTRA BLEKINGE. Program hösten Foto: KEA. Hemsida: V i samarbetar med

ÖSTRA BLEKINGE. Program hösten Foto: KEA. Hemsida:   V i samarbetar med ÖSTRA BLEKINGE Program hösten 2018 Foto: KEA Hemsida: www.spfseniorerna.se/ostrablekinge V i samarbetar med Möten och Träffar för alla medlemmar. Alltid kl 14.00 - om inget annat anges!! Tematräffar: SPF-lokalen,

Läs mer

Medlemsblad. Nr 4 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar

Medlemsblad. Nr 4 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar Medlemsblad Nr 4 Årg. 17 (2008) Bästa medlemmar När vintermörker och höstrusk nu lägrar sig över vår vackra bygd kan vi tänka tillbaka på de vackra dagarna under sensommaren och förhösten. Det trägna gäng

Läs mer

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012

FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 FÖRENINGEN NORDEN PITEÅ Vårbrev 2012 Styrelsen hälsar medlemmarna välkomna till årets verksamhet i Piteå. Kallelse till årsmöte. Tisdagen den 14 februari 2012 Plats: Vardagsrummet, Gamla Bryggeriet samma

Läs mer

RTP-Malmö www.malmo.rtp.se

RTP-Malmö www.malmo.rtp.se 1 RTP-Malmö www.malmo.rtp.se Verksamheten första kvartalet 2005 Ordförande har ordet! Hej 2005 Summera, nä vi går vidare. Men lite om det gångna året måste jag ta med. Eva Bennet och Anita Ramel har slutat

Läs mer

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se

TÄNK HUND 2014. studieframjandet.se TÄNK HUND 2014 studieframjandet.se Studiefrämjandet hundorganisationernas självklara studieförbund! Studiefrämjandet har även 2014 valt att satsa extra på samarbetet med Sveriges stora hundorganisationer:

Läs mer

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i vår.

Du och alla andra är HJÄRTLIGT VÄLKOMNA till oss i vår. Adress Hjärt- och Lungsjukas Förening i Lund MO Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00 Telefon 046 211 49 90 E-post info@lund.hjart-lung.se PlusGiro 13 58 61 3 Kontakt under sommaren:

Läs mer

SPF Sydporten, Hörnefors

SPF Sydporten, Hörnefors SPF Sydporten, Hörnefors Verksamhetsplan 2015 2 Verksamhetsplan för Sydporten under 2015 förblir och skall vara Kamratskap, Trevnad och Samhörighet. Vår ambition är att ta vara på medlemmarnas önskemål

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2015

DHR Ängelholm NR. 3. 2015 DHR Ängelholm NR. 3. 2015 Utsikt från hotellets altan på sommarresan 2015 i Bohuslän ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL.

Läs mer

HÖSTPROGRAM Vi äter surströmming eller sill. UTEAKTIVITET VID BOLLEBERGET Mer detaljerat program i annons

HÖSTPROGRAM Vi äter surströmming eller sill. UTEAKTIVITET VID BOLLEBERGET Mer detaljerat program i annons HÖSTEN 2018 HÖSTPROGRAM 2018 Fredag 24/8 Kl 18:00 Kämpens, Bollnäs SURSTRÖMMING Vi äter surströmming eller sill Underhållning och lotteri. Lördag 8/9 Kl 10:00 Bollegården Bollnäs UTEAKTIVITET VID BOLLEBERGET

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt nr 2 våren 2016 Hej alla medlemmar! Vi hoppas att ni alla har haft en bra höst och en skön och avkopplande julledighet!

Läs mer