Monica Samuelsson Rolf Gustavsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Monica Samuelsson Rolf Gustavsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström"

Transkript

1 1(14) Kommunala pensionärsrådet Plats och tid C-salen, Alafors, kl 13:00-16:30 Ledamöter Monica Samuelsson Rolf Gustavsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden, gick 14:50 SPF Seniorerna Skepplanda-Hålanda PRO Surte-Bohus PRO Ale norra PRO Ale Nödinge SPF Seniorerna Ale Tjänstgörande ersättare Lars Kopp ers. Isabell Korn Ingvar Arvidsson ers. Daniel Höglund Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden RPG Ersättare Monika Westerberg Leif Olofsson Sven-Erik Svensson Elisabeth Dahl Tage Svensson Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden SPF Seniorerna Skepplanda-Hålanda PRO Surte-Bohus PRO Ale Nödinge SPF Seniorerna Ale Övriga Hanna Henningsson Ann-Sofie Borg Ellinor Seth Christer Pålsson Jim Aleberg Sekreterare Verksamhetschef ÄO Verksamhetschef HS Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden från 14:50 Västra Götalandsregionen

2 2(14) Kommunala pensionärsrådet Utses att justera Ingvar Arvidsson Justeringens plats och tid Paragrafer Underskrifter Sekreterare Kommunhus Nödinge, Ordförande Justerande Hanna Henningsson Monica Samuelsson Ingvar Arvidsson

3 3(14) Kommunala pensionärsrådet Innehåll PR 16 Sommarfika 4 PR 17 Föregående protokoll 5 PR 18 Besök från Västra Götalandsregionen 6-7 PR 19 Aktuell information från kommunen 8 PR 20 Information om svarsfrekvens Öppna jämförelser 9 PR 21 Uppföljning Trygg hemgång 10 PR 22 Fördelning av stimulansmedel 11 PR 23 Anhörigstöd 12 PR 24 Matlagning i hemmet 13 PR 25 Övriga frågor 14

4 4(14) PR 16 Sommarfika Pensionärsrådet sommarfikar tillsammans och ordförande tackar för det gångna halvåret.

5 5(14) PR 17 Föregående protokoll Inga kommentarer på föregående protokoll.

6 6(14) PR 18 Besök från Västra Götalandsregionen Jim Aleberg (S) är inbjuden till Kommunala Pensionärsrådet för att informera om regionens verksamhet. Jim sitter blans annat i Regionstyrelsen samt Hälso- och sjukvårdsstyrelsen. Digitalisering och enhetliga system En stor utmaning för regionerna i hela Sverige är att arbeta för att alla har ett gemensamt kärnsystem gällande journalföring så att systemen har möjlighet att prata med varandra. Detta så att läkare och sjukvårdspersonal ska kunna få tillgång till din journal oavsett vart du vänder dig. Det pågår även pilotprojekt för digital remisshantering där remisserna skickas i ett säkert system i bl a Uppsala och Västmanland. Väntetider på akuten En del av de som åker till akuten idag har inte så akuta sjukdomstillstånd att de ska till akuten. Det kan byggas upp en oro som gör att det känns som att det inte finns några andra alternativ. Jim berättar om 1177 Vårdguiden som är ett bättre alternativ att börja med om du känner dig orolig eller behöver tips och råd. De kan även boka in dig på akuttider på vårdcentral eller dylikt. Från den 1 juni i år så syns alla sjukhusbesök som du gör under "Mina vårdkontakter", en personlig sida där du även kan boka tider. Planen är att även besök på vårdcentral ska synas på sidan. Den nära vården Sverige behöver ställa om sjukvården. Sjukvården satsar mycket på forskning och utveckling vilket är resurskrävande. Därför behöver man ställa om vården så att det blir billigare. I Sverige finns det många sjuka äldre. De mest sjuka äldre har ofta ett flertal diagnoser. Det finns en tendens att äldre då åker till sjukhus på ggrund av oro eller ensamhet. Detta är inte bra för sjukvården eftersom det blir dyrt och det är inte bra för patienten heller. Regionen behöver arbeta för att ställa om till att vården kan vara närmre patienten i hemmet. Man tittar på bland annat Skaraborgsmodellen, där läkare har en nära samverkan med kommunen kring vårdtagare i hemmet. Detta hade effekten att antal besök på akuten minskade. Hälso- och sjukvårdsavtalet Hälso- och sjukvårdsavtalet mellan Västra Götalands 49 kommuner och Västra Götalandsregionen är uppsagt och ett nytt avtal har arbetats med under ett halvårs tid. I april 2017 går avtalet ut, så då ska det nya avtalet träda i kraft.

7 7(14) Avtalet reglerar vad regionen ska göra och vad kommunerna ska göra samt vem som ska betala vad. Regionens vilja är att utveckla vården bort från sjukhusen och närmre hemmet genom hemsjukvård och mobil sjukvård. Inriktning i regionen att man ska utveckla den nära vården. Ambulanstrafiken Kungälvs sjukhus har gått med underskott i flera år. Tjänstemännen la under våren fram ett åtgärdsförslag till styrelsen på Kungälvs sjukhus. Tillsammans med Kungälvs sjukhus och hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) så bestämmer man vad som ska göras eftersom HSN är den som beställer vården. HSN beslutade då att de inte skulle stänga akuten. I april kommer förslaget fram igen och förslaget gäller då nattakuten, 4 istället för 5 ambulanser, neddragning på hematologi och psykiatri. I samråd med HSN drog Kungälvs sjukhus tillbaka åtgärdsförslaget gällande nattakuten, de skjuter till pengar för hematologi, löser psykiatrin på annat sätt, men ambulansneddragningen kvarstår. Detta förslaget är dock inte antaget i regionen än.

8 8(14) PR 19 Aktuell information från kommunen Samhällsbyggnadsnämnden Ingvar Arvidsson informerar från Samhällsbyggnadsnämnden. Han ger en kort information om ärendena. Kommunen har haft ett antal informationsträffar kring bostäder för nya Alebor. Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden I Skepplanda i den gamla vårdcentralen så ska Göteborgs räddningsmission starta ett boende för ensamkommande barn i samverkan med kommunen. Ale kommun har ett behov av fler platser för de barn som blir anvisade till kommunen. Nämnden beslutade i juni att man avser ingå ett idéburet offentligt partnerskap med Göteborgs räddningsmission. Kommunen kommer ha ett informationsmöte i Skepplanda den 22/6. Nämnden avser tillskapa nya platser för ensamkommande barn i Älvängen på Vikadamm. Kommunen har för avsikt att köpa en villa i Älvängen. Tanken är att det ska bli 7-8 platser för ensamkommande barn och drivas kommunalt. Ärendet har blivit uppskjutet till hösten.

9 9(14) PR 20 Information om svarsfrekvens Öppna jämförelser Undersökningen "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?" genomförs varje vår av Socialstyrelsen. Syftet är att få en bättre och mer samlad bild av äldreomsorgens verksamheter, ur både brukarnas och verksamheternas perspektiv. Svarsfrekvenserna är nu redovisade, men resultatet av redovisningen kommer först i höst. Inom särskilt boende var svarsfrekvensen 61 % Inom hemtjänst var svarsfrekvensen 64 % En undersökning bland personalen kommer att göras år 2018.

10 10(14) PR 21 Uppföljning Trygg hemgång Ellinor Seth,verksamhetschef för särskilda boenden och hemsjukvård redovisar uppföljningen av team trygg hemgång. Team trygg hemgång innebär att planering och genomförande av kommunala insatser efter sjukhusvistelsen sker i hemmet. Team trygg hemgång möter upp omsorgstagaren i dennes hem direkt efter utskrivningen från sjukhuset. Tillsammans med teamet planeras insatserna hos omsorgstagaren. Under perioden har antalet betaldagar minskat kraftigt och sektorn har i flera månader under våren inte haft några betaldagar alls. Teamet är uppskattat av omsorgstagarna. Kommunen har identifierat flera utvecklingsområden i arbetet med Team trygg hemgång och avser att fortsätta att utveckla arbetet.

11 11(14) PR 22 Fördelning av stimulansmedel Ellinor Seth, verksamhetschef för särskilda boenden och hemsjukvård informerar om en revidering av fördelningen av stimulansmedel för ökad bemanning inom äldreomsorgen. Det finns ett behov av förstärkning av bemanningen på Klockareängens särskilda boende. Därför har ordförande för omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden beslutat att medlen för 1,0 heltidstjänst arbetsterapeut inriktad mot särskilda boenden istället går till en förstärkning av bemanningen på Klockareängens särskilda boende under år Sektorn kommer att se över situationen på Klockareängen ytterligare under hösten.

12 12(14) PR 23 Anhörigstöd Ann-Sofie Borg, verksamhetschef för äldreomsorgen informerar om anhörigstödet. Anhörigstödjartjänsten är numera en halvtidstjänst. Arbetet kommer i första hand vara inriktad på anhöriga i grupp med likartade problem. Ofta är det grupper med anhöriga till personer med demensdiagnos. Anhörigstödjaren gör också ett arbete på funktionshinderområdet med föräldrar till barn med funktionsnedsättningar. Förutom tjänsten består anhörigstödet av växelvård och avlastning i hemmet. Även dagverksamheten Eken för personer med demensdiagnos ger avlastning för den anhörige.

13 13(14) PR 24 Matlagning i hemmet Ann-Sofie Borg, verksamhetschef för äldreomsorgen informerar om matlagning i hemmet. Redan tidigare fanns insatsen enklare matlagning som insats. För att kunna få matlagning i hemmet behöver man ha tre besök/dag från hemtjänsten och behöver hjälp kring måltider. Verksamheten gick ut med en fråga om omsorgstagare vill byta ut befintliga insatser i form av matdistribution med matlagning i hemmet. Under april gjordes den avstämningen. Verksamheten planerar för att gå ut med information igen efter sommaren. Hans Åström och Tage Svensson informerar om undersökningen "Rätt mat inom äldreomsorgen". En diskussion förs kring specialkost och kunskapen om specialkost på kommunens särskilda boenden och inom hemtjänsten.

14 14(14) PR 25 Övriga frågor Hans Åström informerar om föreningen Ale kontakt- och stödverksamhet. Han tar upp frågan om tryckning av broschyrer. Ordförande informerar om att föreningen är varmt välkomna att vända sig till kommunens kontorsservice för att beställa broschyrer mot en mindre kostnad. Christer Pålsson visar bilder från resan till Örebro.

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson

Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund Lars Kopp. Maj Holmström Tyrone Hansson 1(12) Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Sal 105, Nödinge, kl 13:00-16:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Monica Samuelsson Åke Larsson Ritva Jansson Hans Hellman

Läs mer

PROTOKOLL. Ale Kulturrum, Sal 105, kl 13:30-16:30

PROTOKOLL. Ale Kulturrum, Sal 105, kl 13:30-16:30 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-12-07 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Ale Kulturrum, Sal 105, kl 13:30-16:30 Monica Samuelsson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum: 1(11) Plats och tid Ledamöter Ale kulturrum sal 105 Nödinge, kl 13-16 Monica Samuelsson Lars Kopp Rolf Gustavsson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Daniel Höglund Helen Johansson Hans Åström

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(9) 1(9) Plats och tid: C-salen, medborgarhuset, Alafors Kl. 13:00-16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

PROTOKOLL. Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-02-16 Plats och tid C-salen, kl 13:30-16:30 Beslutande Monica Samuelsson Rolf Gustafsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström Daniel Höglund

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(8) 1(8) Plats och tid: Hövdingasalen, medborgarkontoret, Nödinge Kl. 13:00 16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson

Läs mer

PROTOKOLL. Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30

PROTOKOLL. Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30 1(12) Sammanträdesdatum: 2015-05-11 Plats och tid Beslutande Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30 Monica Samuelsson Björn Norberg Rolf Gustavsson Laila Johansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström

Läs mer

PROTOKOLL. Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30

PROTOKOLL. Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30 1(10) Sammanträdesdatum: 2015-04-13 Plats och tid Beslutande Sal 105, Ale kulturrum, kl 13:30-16:30 Monica Samuelsson Isabell Korn Björn Norberg Rolf Gustavsson Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman

Läs mer

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00

PROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl :00 1(7) Plats och tid: C-salen, i medborgarhuset, Alafors Kl. 14.00 16:00 Beslutande: Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(10)

PROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 1(10) 1(10) Plats och tid: C-salen, Medborgarhuset Alafors Kl. 13:00 16:00 Beslutande: Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen

Läs mer

C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00. Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden.

C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00. Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden. 1(7) Plats och tid: C-salen, Medborgarhuset, Alafors Kl. 12:30 15:00 Beslutande: Rolf Gustavsson Kommunstyrelsen Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Laila Johansson SPF Skepplanda Ritva Jansson

Läs mer

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Sammanträdesdatum: 2015-09-14. Plats och tid Ale Kulturrum, sal 105, kl 13:30-16:30. Monica Samuelsson Isabell Korn

PROTOKOLL. Pensionärsrådet Sammanträdesdatum: 2015-09-14. Plats och tid Ale Kulturrum, sal 105, kl 13:30-16:30. Monica Samuelsson Isabell Korn 1(14) Sammanträdesdatum: 2015-09-14 Plats och tid Ale Kulturrum, sal 105, kl 13:30-16:30 Beslutande Monica Samuelsson Isabell Korn Laila Johansson Ritva Jansson Hans Hellman Harry L. Fischer Hans Åström

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00. Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren, Kommunhuset i Alafors Kl. 10:00 12:00 Beslutande: Jan Skog Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Ritva Jansson PRO Surte/Bohus Hans Hellman,

Läs mer

Uppföljning av Team trygg hemgång

Uppföljning av Team trygg hemgång Uppföljning av Team trygg hemgång Februari - september 2016 Handläggare: Hanna Henningsson Innehåll Bakgrund... 3 Effekter... 3 Inskrivning och vårdplanering... 3 Tillfälliga vistelser och betalningsansvar...

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00. Pia-Lotta Lagerlöf Daga Johansson Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00. Pia-Lotta Lagerlöf Daga Johansson Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(10) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00 Beslutande Jan Skog, ordf Kommunstyrelsen Rolf Gustavsson Miljö- byggnadsnämnden Ingvar Arvidsson Tekniska

Läs mer

Uppföljning av Team trygg hemgång

Uppföljning av Team trygg hemgång Uppföljning av Team trygg hemgång Handläggare: Hanna Henningsson Innehåll Bakgrund... 3 Syfte... 3 Målgrupp... 3 Arbetssätt... 4 Effekter... 4 Inskrivning och vårdplanering... 4 Tillfälliga vistelser och

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-06-18. Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 08:00-12:00

PROTOKOLL 1(15) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-06-18. Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 08:00-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid C-salen i Medborgarhuset Alafors, kl 08:00-12:00 ande Tjänstgörande ersättare Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Averstedt (M) Madeleine Olofsson (FP) Ingrid Hellberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Gunilla Wallengren DHR. Eva Carlbrand

Kultur- och fritidsnämnden Gunilla Wallengren DHR. Eva Carlbrand 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl 13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter Kommunala Pensionärsrådet 2018-06-01 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00iOstra huset Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 22 oktober 2018 Tid: 13:00-15.00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: torsdagen den 25 oktober 2018 Paragrafer: 28-35 Utses att justera: Gunilla Ståhlberg (PRO Lilla Edet) Underskrifter:

Läs mer

PROTOKOLL från 1(6) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-03-22

PROTOKOLL från 1(6) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden 2012-03-22 PROTOKOLL från 1(6) Plats och tid: Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare: Personalföreträdare: Övriga: Utses att justera Ale Kommun kl 08:00 17:00 Boel Holgersson (C), ordf. Daniel Madsen (M) Ingela

Läs mer

1 (11) Kommunala pensionärsrådet

1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2018-09-26 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Bryggaren kl. 09.30 12:00 ande Ledamöter Klein Karlsson, Eksjö PRO Gunnel Svensson, SPF Seniorerna Hult-Höreda Anna-Kerstin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-06-03 1(7) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: Kl. 10.00-11.15, D-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Christer Pålsson Lars Kopp

Christer Pålsson Lars Kopp 1(8) Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Ale kulturrum, sal 105, kl 13:00-15:30 Monica Samuelsson Isabell Korn Rolf Gustavsson Leif

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-04-14 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Öringen, stadshuset, kl

Öringen, stadshuset, kl 20 16-06-09 Sid;m l (6) Plats och tid Öringen, stadshuset, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Ewa F Thorstensson (M) ordförande Lars Glad (M) Marie Lindberg (S) Jarl Graf (SPF) Ann-Marie Larsson (SPF)

Läs mer

Elaine Björkman (S) Tommy Gustafsson (V) Börje Ohlsson (AD) Brita Karlsson (FIA) Inga-Lena Lindenau Kommunhus Nödinge,

Elaine Björkman (S) Tommy Gustafsson (V) Börje Ohlsson (AD) Brita Karlsson (FIA) Inga-Lena Lindenau Kommunhus Nödinge, 1(23) Plats och tid Spinneriet, Fabriksvägen 2 i Alafors, kl 9:00-14:00 ande Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Monica Samuelsson (S), ordförande Jonas Nielsen (MP) Johan Signell (S) Christer

Läs mer

Länspensionärsrådet Ärendenr 2016/01008

Länspensionärsrådet Ärendenr 2016/01008 Pensionärsrådet Minnesanteckningar 2016-09-05 Pensionärsrådet den 5 september 2016. 1. Närvaro 2. Svar inkomna frågor 3. Uppföljning dialogmöten fortsatt arbete 4. Fortsatt arbete framtidens hälso- och

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-11 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 11.20 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl :00

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl :00 Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-11-21 Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 10.00-12:00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2016-10-14 1(8) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 10.00 12.00, C-salen i Folkets hus Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bengt Carlsson, SPF

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-05-17 11-19 Sid 1 (7) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2017-05-17, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA TID Kl 15:00-17:00 PLATS Stora salen, Kulturhuset Kåken LEDAMÖTER Monica Påhlsson SPF Bengt Carlsson PRO Hasse Kimmevik PRO Ulf Atlestam RPG Alf Sahlström SPRF ERSÄTTARE

Läs mer

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-12-11. Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11. 1(17) Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 9.00-14.00 Ajornering 11.45-11.50 ande och tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Isabell Korn (M), ordförande

Läs mer

Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30 17:00 Ajournering mellan 14:00-14:10

Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30 17:00 Ajournering mellan 14:00-14:10 PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Sal 209, Ale gymnasium, kl 12:30 17:00 Ajournering mellan 14:00-14:10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Averstedt (M) Ingela Nordhall

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 16.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund. Ulla Henriksson, Socialchef, sekreterare Diana Laitinen-Carlsson, Luu Carina Lindström, Luu

Roland Sandstedt, SPF Seniorerna, Mariannelund. Ulla Henriksson, Socialchef, sekreterare Diana Laitinen-Carlsson, Luu Carina Lindström, Luu 2017-05-24 Sida 1 (10) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Kommissarien kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Gunnel Lycksell, Mariannelund PRO Jan Ekwall,

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2007-09-12. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 1 (7) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.30 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Sonja Andersson, PRO, vice ordförande Knut Erik Skogh, PRO Jan Lindberg, PRO Birgit Hamfeldt,

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad. Siri Sundqvist, sjukgymnast, 36. Martina Johansson, ordförande

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jan-Olov Hangren, PRO Vagnhärad. Siri Sundqvist, sjukgymnast, 36. Martina Johansson, ordförande Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-11-18 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun

I Il ~ Landstinget. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde PROTOKOLL LPR. Tid: , kl Plats: Landstingshuset, Futurum Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 2017-10-17 20-27 Sid 1 (7) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2017-10-17, kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 5 mars 2018 Tid: 13:00-14.55 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredagen den 9 mars Paragrafer: 1-7 Utses att justera: Dick Bergström (SPF Seniorerna Lilla Edetbygden) Underskrifter:

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala pensionärsrådet 2009-05-19 6 Plats och tid Hjernet, 2009-05-19 kl 9.00-11.15 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Siv Eriksson, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Jan William-Olsson,

Läs mer

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612)

Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Överenskommelse och riktlinje för Västra Götaland Utifrån lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Datum: 2018-01-29 Skapat av: Lena Arvidsson Bakgrund Lagen om samverkan

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Byavångens Dagcentral, den, kl. 08.30-09.40 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson (M) ordförande Elizabet Nilsson (M) ersättare för Carola Lindgren (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson

Läs mer

Vård och Omsorg är vår uppgift! Så här söker du hjälp

Vård och Omsorg är vår uppgift! Så här söker du hjälp Hälsa och Omsorg Vård och Omsorg är vår uppgift! Det ska finnas vård och omsorg av god kvalitet för dig som på grund av ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning behöver stöd och hjälp. Du ska kunna känna

Läs mer

Monica Samuelsson. Peter Ohlsson (S) Jessica Norberg (S) Stefan Hagman (S) Elaine Björkman (S) Seppo Tallheden (S)

Monica Samuelsson. Peter Ohlsson (S) Jessica Norberg (S) Stefan Hagman (S) Elaine Björkman (S) Seppo Tallheden (S) 1(8) Plats och tid Ledamöter Medborgarhusets A -sal i Alafors -direktjusterade p kl. 18.00-20:20 Inga-Lill Andersson (S), ordförande Paula Örn (S) Björn Norberg (S) Klas Karlsson (S) Dennis Ljunggren (S)

Läs mer

Trygg Hemma. Teamet som ger dig en trygg och fungerande tillvaro efter din sjukhusvistelse

Trygg Hemma. Teamet som ger dig en trygg och fungerande tillvaro efter din sjukhusvistelse Trygg Hemma Teamet som ger dig en trygg och fungerande tillvaro efter din sjukhusvistelse Trygg Hemma teamet Teamet ska ge dig förutsättningar att så långt det är möjligt få komma tillbaka till din invanda

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 1(9) PROTOKOLL Plats och tid Sal 105, Ale Kulturrum, kl. 09:05 09:30 Beslutande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn

Läs mer

Vilket ansvar har de olika huvudmännen? Hällefors pilotprojekt SIP kommun, primärvård Lindesbergs lasarett

Vilket ansvar har de olika huvudmännen? Hällefors pilotprojekt SIP kommun, primärvård Lindesbergs lasarett Hur kan ett samarbete se ut? Vilket ansvar har de olika huvudmännen? Hällefors pilotprojekt SIP kommun, primärvård Lindesbergs lasarett 2017-09-27 Inskrivningsmeddelande Inskrivningsmeddelande skall skickas

Läs mer

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G

Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Brukarrådet 2013-02-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Föregående mötes protokoll 2 Utredning om Svegs Folkets Hus, information om remiss 3 Information från Hjärt- och lungsjukas

Läs mer

Datum: Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för nedtagande Förvaringsplats för

Datum: Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för nedtagande Förvaringsplats för Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-04-27 Plats och tid: Folkets hus, kl. 10.00-11.45 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson (C),

Läs mer

EN VÄLPLANERAD ÄLDREOMSORG

EN VÄLPLANERAD ÄLDREOMSORG EN VÄLPLANERAD ÄLDREOMSORG Framtidens äldreomsorg Det här anser SPF Seniorernas distriktsstyrelse i Skåne att en äldreomsorgsplan skall innehålla Bakgrund Andelen äldre växer i många skånska kommuner samtidigt

Läs mer

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-11-13. Plats och tid Sal 105 i Ale kulturrum, kl 9.00 12.20

PROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: 2014-11-13. Plats och tid Sal 105 i Ale kulturrum, kl 9.00 12.20 1(13) Plats och tid Sal 105 i Ale kulturrum, kl 9.00 12.20 ande och tjänstgörande ersättare Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Isabell Korn (M), ordförande Monica Samuelsson (S)

Läs mer

Öringen, Stadshuset, kl

Öringen, Stadshuset, kl "HSB' W t) HJO SAMMANTRÄDEsPROTOKOLL Sid

Läs mer

Justeringens Lindesbergs kommunhus, plats och tid. Underskrifter Sekreterare... Paragraf 1-6 Erika Johansson. Ordförande...

Justeringens Lindesbergs kommunhus, plats och tid. Underskrifter Sekreterare... Paragraf 1-6 Erika Johansson. Ordförande... Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 14.00-16.00 Irja Gustavsson (S), ordförande Bodil Larsson, RBU Kjell Eriksson, DHR Christina Wendin, Attention Göran Ahlner,

Läs mer

Marie Oskarsson, vård- och omsorgsnämnden Lennart Gunnarsson, SPF Köpingshus Gunnar Immo, Köpings Finska PRO

Marie Oskarsson, vård- och omsorgsnämnden Lennart Gunnarsson, SPF Köpingshus Gunnar Immo, Köpings Finska PRO Pensionärsrådet Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 15.00 16.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) ande Roger Eklund (S), vård- och omsorgsnämnden, ordförande Lena Jonsson (S), vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-02-24

Sammanträdesdatum 2015-02-24 2015-02-24 Sida 1 (8) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl. 09.30-11.55 ande Kerstin Robertsson (M), ordförande Gerd Thiberg, Eksjö PRO Berit Ekedahl, Ingatorp

Läs mer

Kommunkontoret Djurås 12-16

Kommunkontoret Djurås 12-16 Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2017-10-04 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret Djurås 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm ordförande Lars Bing Berith Johansson Torbjörn

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (10) Datum Tid Kl. 13:00 16:10 Plats Beslutande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Jerry Mähler, verksamhetschef äldreomsorgen 15 närvarande Catrin Holm, verksamhetschef

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 29-37

Underskrifter Paragrafer 29-37 Sida 1 av 5 Tid och plats 28 november 2017 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg

Läs mer

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan

Hällebo, måndagen den 11 september 2017, klockan 1(9) Plats och tid Hällebo, måndagen den, klockan 9.00-11.35 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, ordförande Tage Jonsson, PRO Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten Åke Jonsson, PRO, ersättare

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober 2017 Tid: 13.00 14.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 8.00 Paragrafer: 23-28 Utses att justera: Dick Bergström

Läs mer

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson.

2012-08-15 12 (5) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2012-08-22, kl 13.00 Underskrifter Paragrafer 10- Susanne Ivarsson. 2012-08-15 12 (5) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ord, (S) Gert Berlin, vice ord (PRO) Urban Blomster, (V) Hanne Bothén, (M) Göran Pettersson,

Läs mer

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie

Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande. Pensionärsrepresentanter Per Johansson, SPF Dacke Barbro Sjöholm, SPRF Blåklinten Ordinarie Kommunala pensionärsrådet 2011-05-18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Appuna, Stadshuset, Mjölby, kl 14.00-15.55 Beslutande Kommunens representanter Anna Johansson, S, ordförande Pensionärsrepresentanter

Läs mer

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Presentation av Västra Götalands Överenskommelse och riktlinje Samverkan vid in- och utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lena Arvidsson och Maria Grip 2018-04-24 Bakgrund Lagen om samverkan vid

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 41-45 Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Pettersson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA

Minnesanteckningar Det goda livet workshop Vårdsamverkan SIMBA Minnesanteckningar Det goda livet workshop 151117 Vårdsamverkan SIMBA Närvarande: Susanne Turesson Kungälvs sjukhus Birgitta Berghänkel Sikberger Brukarrepresentant Elisabeth Olsson Stenungsunds kommun

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Vistegårdens möteslokal, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare...

Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 270-283 Daniel Pichler/Ann-Britt Löfström. Ordförande... Christina Pettersson. Justerare... Plats och tid Kommunhuset i Lindesberg, klockan 14:00-16:00 Beslutande Christina Pettersson, ordförande Stig G. Andersson, SPF Nils Lidman, SPF Kaisa Lamu, SFP Henry Lindkvist, PRO Ann-Britt Eriksson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2018-03-02 1(8) Tid och plats: D-salen i Folkets hus, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bernt Fägerås, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Kommunala pensionärsrådet (9) Kommunala pensionärsrådet 2010-02-09 1 (9) Plats och tid Kommunhuset Strömsund, Almen kl 09.30-12.15 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Lars Edin (fp), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Midgård, Nödinge kommunhus, kl 13:00-16:00

PROTOKOLL. Midgård, Nödinge kommunhus, kl 13:00-16:00 1(9) Plats och tid ande Midgård, Nödinge kommunhus, kl 13:00-16:00 Monica Samuelsson (S) ordförande Rose-Marie Fihn (FP) Anita Skoglund (M) vice ordförande Jarl Karlsson (S) Ale kommun Ale kommun Västra

Läs mer

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl10:30-13:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 17-1 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum Isaberg 1 Gislaved, kl. 08.30-1 1.50 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson, ordförande Kjell Thelin, förste vice ordförande

Läs mer

På gång inom äldreområdet!

På gång inom äldreområdet! På gång inom äldreområdet! 2016-02-04 Linda Macke Nationellt Ökad bemanning ÄO Kunskapssatsning ÄO/FH Överenskommelse: Psykisk hälsa Betänkande: Trygg och effektiv utskrivning från sluten vård Utredning:

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl

Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl KOMMUN Sammanträdesdatum 2012-02-13 Kommunala Pensionärsrådet Socialnämnden Plats och tid Malmen, kl. 13.30-16.00 Sida Beslutande Niclas Bergström Britt Janwald Inger Degerman Siv Johansson Matti Nokelainen

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl. 10.00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och KPR

Läs mer

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Plats och tid Veckeborummet, 13:15-16:00 Beslutande: Ove Schönning (S) vice ordförande Stig Almström (LB) Sylvia Olsson (KD), tjänstgörande ersättare Jan Nilsson, PRO Ljusdal Kurt Rådlund, PRO Hennan Ewy

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Inger Pettersson PRO, Bertil Karlsson SPF, Jan Harrysson SPF, Kerstin Nordenstam RPG,

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Inger Pettersson PRO, Bertil Karlsson SPF, Jan Harrysson SPF, Kerstin Nordenstam RPG, PENSIONÄRSRÅDET 2017-05-17 Sida 1 (7) Plats och tid Centrum Öst, Mötesplats Hjärtat, kl. 13:30-16:30 Beslutande Ledamöter Ordförande Lena Blomgren (S), Maj Ader (KD), Iréne Apelqvist PRO, Kerstin Boije

Läs mer

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73

Sammanträdesdatum: Paragrafer nr 55-73 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 28 Paragrafer nr 55-73 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, 21 november 2016, kl13.30-15.00 Beslutande Leif Andersson, ordförande Roger Holmgren Börje Hermansson

Läs mer

Protokoll från psykiatriberedningen den 9 december 2015

Protokoll från psykiatriberedningen den 9 december 2015 1 (7) Protokoll från Västra Götalandsregionen Protokoll från psykiatriberedningen den 9 december 2015 Tid: 09.30-13.45 Plats: Lokal Perrongen, Gullbergsvass, Bergslagsgatan 2, Göteborg Närvarande Beslutande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2017-03-10 1(9) Tid och plats: C-salen i Folkets hus, fredagen den 10 mars, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors

Läs mer

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan

Mus-olle, måndagen den 3 april 2017, klockan 1(9) Plats och tid Mus-olle, måndagen den, klockan 9.00-12.10 Beslutande Ledamöter Elisabeth Svensson, M, socialnämnden Gulli Edman, PRO Örjan Persson, PRO Sten-Åke Jonsson, PRO Viola Ekavall, SPF Britt

Läs mer

1 (9) Pensionärsrådet

1 (9) Pensionärsrådet 2016-11-23 Sida 1 (9) Sammanträde med Pensionärsrådet Plats och tid Garvaren kl 09.30 12.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Marie-Louise Gunnarsson (M) ordförande Berit Ekedahl, Ingatorp PRO Gunnel

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd protokoll

Kommunalt pensionärsråd protokoll Datum: Måndagen den 29 maj Tid: 9.00 10.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 1 juni, klockan 8.00 Paragrafer: 10-15 Utses att justera: Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Protokoll från pensionärsråd för Hälso- och sjukvårdsnämnd Göteborg den 8 februari 2017

Protokoll från pensionärsråd för Hälso- och sjukvårdsnämnd Göteborg den 8 februari 2017 1 (5) Protokoll Protokoll från pensionärsråd för Hälso- och sjukvårdsnämnd Göteborg den 8 februari 2017 Tid: 13.30 16.30 Plats: Burgårdens konferenscenter, Skånegatan 20 i Göteborg Närvarande Ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL. Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum: Plats och tid Hövdingasalen, 13-16:00

PROTOKOLL. Rådet för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum: Plats och tid Hövdingasalen, 13-16:00 1(13) Plats och tid Hövdingasalen, 13-16:00 ande Christina Oskarsson, Ingrid Hellberg Rolf Gustafsson Stefan Hagman Dennis Ljunggren Pia-Lotta Lagerlöf Leif Andersson Ivar Nielsen Eva Borgede Bengt Larsson

Läs mer

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling)

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling) 1(17) Plats och tid: Kommunkontoret, Nordmaling, kl 13.00 16.00 Beslutande: Vera Jonzon (c), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Sven Jonsson (s) Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan)

Läs mer

Andréa Hellsberg, sekreterare

Andréa Hellsberg, sekreterare 1 (5) Plats Sammanträdesrum Tekniska förvaltningens sammanträdesrum, Torggatan 10B, Tingsryd Tid Onsdagen den 6 oktober 2010, kl. 13.30 15.35 Närvarande Göran Andersson, ordförande Rune Hammargren, SPF

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Majvor Lundberg, Hjärt- o Lungföreningen Jan-Ove Olsson, HRF Lilian

Läs mer

PROTOKOLL 1(18) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 08:00-16:00

PROTOKOLL 1(18) Omsorgs- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 08:00-16:00 PROTOKOLL 1(18) Plats och tid Sal 105 i Ale Kulturrum, kl 08:00-16:00 ande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Boel Holgersson (C), ordförande Carina Zito-Averstedt (M) Ingela Nordhall

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Sofia Nilsson, (C)

Underskrifter Paragrafer Sofia Nilsson, (C) Sida 1 av 5 Tid och plats 28 november 2017 kl. 15.30 17.30, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson, (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Jan-Åke Lennartsson Mats-Erik Nilsson

Läs mer