Ram- och genomförandeavtal

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ram- och genomförandeavtal"

Transkript

1 Till fullföljande av ombyggnaden av Storstockholms framtida stam- och regionnät inom ramen för projektet Stockholms Ström har Affärsverket svenska kraftnät ( SvK ), Vattenfall Eldistribution AB ( Vattenfall ) och Fortum Distribution AB ( Fortum ), nedan gemensamt Nätägarna, å ena sidan och Sundbyberg kommun ( Kommunen ) å andra sidan träffat följande Ram- och genomförandeavtal Stockholms Ström ( Projektet ) är ett samarbete mellan Nätägarna å ena sidan och ett antal kommuner och övriga markägare å andra sidan som syftar till en förändring av stam- och regionnäten i Stockholmsområdet ( Ombyggnaden ). Omkring femton mil luftledningar planeras bli ersatta av kablar förlagda i mark och tunnlar eller som sjökablar ( Delprojekten ). De frilagda ledningsgatorna kommer bland annat att utnyttjas för bostadsbyggande och till grönområden. Projektet planeras vara genomfört år Nätägarna och Kommunen träffade under 2010 ett s.k. intentionsavtal genom vilket Kommunen, å ena sidan, åtog sig att bidra till finansieringen av Ombyggnaden av elnäten inom ramen för Projektet, medan Nätägarna, å andra sidan, åtog sig att genomföra vissa förändringar i elnäten inom Kommunen för att på så sätt frigöra mark ( Intentionsavtalet ). Nätägarnas åtagande enligt Intentionsavtalet var villkorat av att de i samråd beslutade att det träffats intentionsavtal med markägare om bidrag till finansieringen av Projektet i sådan omfattning att det var ekonomiskt försvarbart för respektive Nätägare att genomföra Projektet. Nätägarna har nu gemensamt fattat beslut om att genomföra Projektet. Intentionsavtalet godkändes av kommunfullmäktige den 24 maj 2010 i beslut som vunnit laga kraft. I Intentionsavtalet har parterna också åtagit sig att ingå bl.a. ett s.k. Ram- och genomförandeavtal med varandra för att närmare reglera villkoren för genomförandet av de delar av Projektet som berör Kommunen. Mot bakgrund härav har Nätägarna och Kommunen genom detta Ram- och genomförandeavtal kommit överens om följande. 1. Nätägarnas åtagande Nätägarna åtar sig att inom ramen för Projektet genomföra sina respektive delar av Ombyggnaden av elnäten inom Kommunen i huvudsak enligt den genomförandeplan som redovisas i Bilaga 1. Respektive Nätägare svarar i förhållande till Kommunen endast för sin del av Ombyggnaden. När det gäller eventuell återbetalning av i förekommande fall erhållet förskott enligt punkten 11 nedan, svarar dock SvK ensamt i förhållande till Kommunen för att sådan återbetalning sker å Nätägarnas vägnar.

2 2 I Bilaga 1 redovisas respektive Nätägares luftledningar inom Kommunen som kommer att avvecklas eller ersättas med kabel när ersättande nybyggnationer genomförts. Av Bilaga 1 framgår också vilka markområden som ska friläggas och hur dessa områden ska återställas av Nätägarna. Envar Nätägares åtaganden förutsätter - att Nätägaren erhåller samtliga erforderliga tillstånd för att genomföra sin del av Ombyggnaden, - att övriga Nätägare i erforderlig omfattning medverkar till att genomföra sina delar av Ombyggnaden, - att Kommunen lämnar överenskommet finansieringsbidrag till Nätägarna samt - att Kommunen i övrigt medverkar i arbetet med att förverkliga Projektet i enlighet med vad som följer av detta Ram- och genomförandeavtal samt markupplåtelseavtal och eventuella övriga avtal eller överenskommelser som ingås mellan Nätägarna och Kommunen. Avtal och överenskommelser ska vara skriftliga för att vara bindande mellan parterna. 2. Kommunens finansieringsåtagande Kommunen har i enlighet med vad som följer av Intentionsavtalet åtagit sig att bidra till finansieringen av Ombyggnaden i stam- och regionnäten inom ramen för Projektet, mot att Kommunen får tillgång till mark enligt punkten 1 ovan. Finansieringsbidraget uppgår till 90 Mkr kontant (nuvärde 5 % med värdetidpunkten ). Av det uppräknade och fakturerade beloppet uppgående till 96,9 Mkr har Kommunen den 30 december 2010 erlagt 95 Mkr till SvK, som mottagit betalningen för Nätägarnas gemensamma räkning, som ett belopp i förskott. Eftersom Kommunen inte har erlagt full ersättning i enlighet med villkoren i Intentionsavtalet häftar Kommunen i skuld till Nätägarna med 1,9 Mkr. Då detta belopp redan har förfallit till betalning förbinder sig Kommunen att erlägga beloppet till SvK för Nätägarnas gemensamma räkning omgående efter detta Ram- och genomförandeavtals undertecknande. Kommunen erlägger finansieringsbidraget ovan oberoende av huruvida och på vilket sätt Kommunen kommer att exploatera den sålunda frilagda marken. 3. Markupplåtelse och ledningsrätt Kommunen förbinder sig till att kommunägd mark som tas i anspråk för nya ledningar och tillhörande anläggningar inom Kommunen ska upplåtas till berörda Nätägare med ledningsrätt. Särskilt markupplåtelseavtal upprättas med Kommunen för den mark som Nätägarna behöver ta i anspråk för ledningarna och tillhörande anläggningar i enlighet med de villkor som framgår av bifogat markupplåtelseavtal, Bilaga 2. Markupplåtelseavtalet ska ligga till grund för ansökningarna om ledningsrätter. Ersättning för det markintrång anläggandet av nya ledningar innebär för Kommunen ska avgöras vid respektive ledningsrättsförrättning.

3 3 Parterna är införstådda med att under byggtiden kommer mark inom Kommunen tillfälligt att behöva tas i anspråk även för arbets- och etableringsområde m.m. Kommunen ska till Nätägarna med nyttjanderätt upplåta den mark som behövs för nämnda ändamål och åtgärder. 4. Planändringar Inga ändringar av detaljplaner föranleds av Ombyggnaden av elnäten inom Kommunen. 5. Bygg-, rivnings- och marklov Kommunen förbinder sig att medverka till att Nätägarna beviljas erforderliga bygglov, rivningslov och marklov för Ombyggnaden av elnäten inom Kommunen. Loven ska beviljas i den takt som erfordras för att överenskomna tidplaner ska kunna hållas. Nätägarna ska erlägga sedvanliga avgifter för beviljade lov. 6. Kartor m.m. Kommunen och Nätägarna ska kostnadsfritt tillhandahålla varandra kartor (grundkartor, geohydrologiska kartor m.m. samt stomnätskartor, koordinatförteckningar och punktbeskrivningar i plan). I den utsträckning kartorna finns tillgängliga i digital form ska de tillhandahållas i sådan form. Nätägarna äger rätt att, i den mån så erfordras för Projektets genomförande, fritt förfoga över tillhandahållet material. 7. Miljöprövning Prövning av Projektet har skett enligt 17 kap. miljöbalken. Om ytterligare prövning erfordras förbinder sig Kommunen att medverka till att kommunfullmäktige lämnar sådant medgivande som avses i 17 kap. 6 miljöbalken. 8. Kostnader Kommunen har inte något kostnadsansvar för Ombyggnaden eller Projektet utöver vad som stadgas i detta Ram- och genomförandeavtal eller i Intentionsavtalet. Envar part står för sina egna kostnader såsom lön till personal, hyror och andra kontorskostnader, eget handläggningsarbete inklusive deltagande i sammanträden, informations- och samrådsmöten samt förhandlingar m.m. Om part antingen i egen regi eller genom annan utför arbeten som kostnadsmässigt ska belasta annan part i detta Ram- och genomförandeavtal ska villkoren härför regleras i särskilt avtal.

4 4 9. Ingående av övriga avtal Närmare detaljer relaterade till Ombyggnadens genomförande regleras vid behov i separat skriftligt avtal mellan Kommunen och berörd Nätägare. Om part i övrigt så påfordrar ska parterna ingå sådana ytterligare skriftliga avtal som erfordras för att Ombyggnaden ska kunna genomföras planenligt. 10. Tidplan Ombyggnaden av elnäten inom Kommunen planeras att ske enligt bifogad tidplan, Bilaga 3. Kommunen ska verka för att nödvändiga tillstånd lämnas, tillse att mark upplåtes och att planarbete utförs samt i övrigt medverka i erforderlig omfattning så att Ombyggnaden av elnäten inom Kommunen kan genomföras på ett så effektivt och smidigt sätt som möjligt i enlighet med överenskomna tidplaner. 11. Försening eller uteblivet genomförande Nätägarna ska sträva efter att hålla tidplanerna för Projektet. Parterna är dock införstådda med att utbyggnader av kraftledningar och tillhörande anläggningar är komplexa och tidskrävande projekt och att såväl tillståndsfasen som genomförandefasen påverkas av yttre omständigheter som Nätägarna inte råder över eller som Nätägarna har begränsad möjlighet att påverka. Med anledning härav kan Nätägarna inte lämna några utfästelser för att de delar av Projektet som berör Kommunen genomförs enligt tidplanerna. Kommunen är dessutom medveten om att genomförandet av Ombyggnaden av elnätet inom Kommunen kan vara beroende av att motsvarande Ombyggnad av elnäten inom andra kommuner sker som planerat. Om Ombyggnad inte skulle ske som planerat inom annan kommun kan detta sålunda medföra att tidplanen för Ombyggnaden inom Kommunen förskjuts eller att Ombyggnaden inte alls kan genomföras. För det fall Ombyggnaden av elnäten helt eller delvis inte skulle genomföras och mark därmed inte skulle friläggas som överenskommet i Intentionsavtalet och detta inte beror på omständigheter utanför Nätägarnas kontroll, åtar sig Nätägarna att betala 5 % ränta på finansieringsbeloppet årligen från och med år 2011 (220 kv Hägerstalund-Beckomberga) respektive 2013 (220 kv Järva-Beckomberga) till Kommunen, dock längst till och med år 2013 respektive Om arbetena i fält för att bygga ersättande ledningar och kablar, som möjliggör borttagandet av ledningarna, inte är påbörjade senast vid årsskiftet 2016/2017 respektive 2018/2019 ska hela finansieringsbidraget genom SvK:s försorg återbetalas till Kommunen. Nätägarna ska därutöver inte ha något ansvar i förhållande till Kommunen med anledning av eventuell försening av Ombyggnaden eller av att den överhuvudtaget inte genomförs och ledningarna inte kan avvecklas enligt överenskommelsen i Intentionsavtalet.

5 5 12. Information Nätägarna ska hålla Kommunen informerad om Projektets utveckling och fortgång i den utsträckning som Kommunen berörs. 13. Sekretess Kommunen är medveten om att stam- och regionnätet kan omfattas av sekretess med anledning av elnätets betydelse ur försvars- och beredskapssynpunkt och åtager sig att delge information om elnätet endast till sådana egna anställda eller anlitade konsulter som oundgängligen har behov av denna information. Sådana personer ska vara bundna av sekretessåtagande. Denna sekretessbestämmelse gäller såväl under avtalstiden som därefter. 14. Force Majeure Om fullgörandet av avtalsförpliktelser hindras av någon omständighet såsom t.ex. krig, uppror eller upplopp, arbetskonflikt, myndighets beslut eller åtgärd, eldsvåda, naturkatastrof, sabotage som part inte skäligen kunnat förutse vid detta Ram- och genomförandeavtals tecknande och vars följder part inte heller skäligen kunnat undvika eller övervinna ska part i motsvarande mån befrias från sin förpliktelse att fullgöra vad som åligger parten enligt detta Ram- och genomförandeavtal. För att part ska ha rätt att göra gällande befrielsegrund enligt ovan ska part underrätta övriga parter om att sådan omständighet inträffat. Underrättelse ska ske utan oskäligt uppehåll efter det att part insåg eller bort inse att omständighet som kan åberopas som befrielsegrund föreligger. Sedan befrielsegrund upphört ska övriga parter underrättas härom samt om möjligt även informeras om när av befrielsegrunden uppskjutna åtgärder kommer att vidtagas. Om Ram- och genomförandeavtalets fullgörande till väsentlig del förhindras under längre tid än tolv (12) månader på grund av ovan angiven befrielsegrund äger envar part rätt att häva detta Ram- och genomförandeavtal genom skriftligt meddelande till övriga parter. Vid hävning ska finansieringsbidraget avseende de delar där marken ännu ej blivit frilagd återbetalas till Kommunen. 15. Ansvar Part är ansvarig för skada som denne uppsåtligen eller av oaktsamhet orsakar övriga parter. Det åligger den skadelidande parten att vidta skäliga åtgärder för att begränsa skadan. Underlåter han det kan skadestånd, som annars skulle ha utgått, komma att jämkas.

6 6 Part har inte rätt till ersättning för indirekt skada såsom: förlorad vinst, minskad produktion, hinder att uppfylla förpliktelse mot tredje man eller utebliven nytta av avtal. 16. Överlåtelse Part äger inte rätt att helt eller delvis överlåta sina rättigheter eller skyldigheter enligt detta Ram- och genomförandeavtal till annan utan övriga parters föregående skriftliga medgivande därtill. Dock gäller att för det fall SvK eller delar därav skulle ombildas till aktiebolag eller annan juridisk person ska SvK äga rätt att överlåta sina rättigheter och skyldigheter enligt detta Ram- och genomförandeavtal till den organisation som då ska äga eller förvalta stamnätet för el. 17. Ändringar Ändringar i eller tillägg till detta Ram- och genomförandeavtal ska för att vara bindande vara skriftligen avfattade och undertecknade av berörda parter. 18. Giltighet Detta Ram- och genomförandeavtal träder ikraft när det undertecknats av Nätägarna och Kommunen. Detta Ram- och genomförandeavtal gäller intill dess att ledningsgatan/orna enligt punkten 1 ovan frilagts och parterna i övrigt fullgjort sina skyldigheter enligt detta Ram- och genomförandeavtal. Bestämmelsen om sekretess i punkten 13 ovan och om tvist i punkten 21 nedan ska gälla även efter detta Ram- och genomförandeavtals upphörande. 19. Villkor för Ram- och genomförandeavtalets giltighet Detta Ram- och genomförandeavtal förutsätter för sin giltighet att kommunfullmäktige godkänner avtalet genom beslut som vinner laga kraft. 20. Omförhandling Skulle under avtalstiden så väsentliga förändringar inträffa att villkoren enligt detta Ram- och genomförandeavtal framstår som oskäliga för någon part, ska parterna uppta förhandlingar i syfte att anpassa Ram- och genomförandeavtalet till de nya förutsättningarna, men med bibehållande av den balans i parternas respektive rättigheter och skyldigheter som finns i nu föreliggande Ram- och genomförandeavtal. Rätten att påkalla omförhandling innebär inte att någon part är skyldig att acceptera förändringar av detta Ram- och genomförandeavtal. Intill dess ett nytt och av samtliga parter undertecknat skriftligt avtal föreligger gäller det nu föreliggande Ram- och genomförandeavtalet.

7 7 21. Tvist Tvister i anledning av detta Ram- och genomförandeavtal ska avgöras av svensk domstol med Stockholms tingsrätt som första instans. 22. Prioritetsordning mellan avtalen Intentionsavtalet och Ram- och genomförandeavtalet gäller jämte varandra. Vid motstridighet mellan bestämmelse i Intentionsavtalet med bilagor och bestämmelse i Ram- och genomförandeavtalet med bilagor gäller dock bestämmelse i Ram- och genomförandeavtalet före bestämmelse i Intentionsavtalet. Detta Ram- och genomförandeavtal har upprättats i fyra likalydande exemplar, varav parterna tagit var sitt Sundbyberg den Solna den För Affärsverket svenska kraftnät För Vattenfall Eldistribution AB Stockholm den Sundbyberg den För Fortum Distribution AB För Sundbybergs kommun BILAGOR Bilaga 1 Genomförandeplan för Stockholms Ström inom Sundbybergs kommun Bilaga 2 Markupplåtelseavtal Bilaga 3 Huvudtidplan för Stockholms Ströms strukturprogram

8 Bilaga 1 GENOMFÖRANDEPLAN FÖR STOCKHOLMS STRÖM INOM SUNDBY- BERGS KOMMUN 1 Bakgrund Nätägarna Svenska Kraftnät, Vattenfall Eldistribution AB (Vattenfall) och Fortum Distribution AB (Fortum) har tecknat intentionsavtal med ett tiotal markägare i Stockholmsområdet avseende en ombyggnad av stam- och regionnäten i regionen. Omkring 15 mil kraftledningar, företrädesvis för 220 kv, kommer att avvecklas och ersättas med kablar förlagda i mark, tunnlar eller på sjöbotten. Intentionsavtalen följs av Ram- och genomförandeavtal som på en mera detaljerad nivå reglerar planerade nätåtgärder för varje markägare. Föreliggande sammanställning utgör bilaga 1 till Ram- och genomförandeavtalet med Sundbybergs kommun. 2 Berörda anläggningar inom Sundbybergs kommun 2.1 Befintligt ledningsnät Inom Sundbybergs kommun finns stamnätsledningar för 220 kv och regionnätsledningar för 70 kv. I västra delen av Sundbyberg passerarade fram till sommaren 2012 Svenska Kraftnäts 220 kv ledning Hägerstalund-Beckomberga vid Rissne. På gränsen till Solna ligger stamnätsstationen Järva som matas via 220 kv dubbelledningen Hagby-Järva. Ledningen Hagby-Järva ägs av Svenska Kraftnät. På 220 kv-sidan i Järva finns anslutningar till 220 kv ledningarna Järva-Värtan och Järva-Beckomberga som ägs av Fortum. Ställverket för 220 kv är byggt i gasisolerat utförande medan 70 kv delen är ett konventionellt luftisolerat ställverk. Stationen är bland annat utrustad med transformeringar 220/70 kv som matar 70 kv ledningar ägda av Vattenfall mot Tureberg, Danderyd och Huvudsta. Ledningen från Järva mot Huvudsta och ledningen från Järva mot Tureberg är utförda som markkablar. Befintligt ledningsnät inom Sundbybergs kommun framgår av bilaga 1: Ny ledning Genomförandet av Stockholms Ström kräver utbyggnad av en ny ledning. Sundbybergs kommun berörs av följande projekt: 220 kv markförlagd ledning med sträckningen Järva-Beckomberga.

9 2 (3) 2.3 Ledningar som ska avvecklas De ledningar som planeras bli avvecklade inom Stockholms Ström kan delas upp i två kategorier: Kraftsystemberoende avvecklingar kan genomföras först när ersättande anläggningar blivit utbyggda på andra ställen i elnätet som en del av omstruktureringen. Avvecklingstidpunkten för dessa ledningar styrs sålunda av tidplanen för andra projekt i Stockholms Ström. Oberoende avvecklingar kräver inga ersättande anläggningar på andra ställen i elnätet och omfattar antingen luftledningar som ersätts med kabel i samma sträckning eller luftledningar som blir obehövliga. Denna grupp av ledningar kan således avvecklas i stort sett oberoende av andra åtgärder inom ramen för Stockholms Ström. Kraftsystemberoende avvecklingar Inga ledningar inom denna kategori berör Sundbybergs kommun. Oberoende avvecklingar 220 kv luftledning Hägerstalund-Beckomberga Ledningen som ägs av Svenska Kraftnät och gick via Järvafältet är sedan sommaren 2012 ersatt med en 220 kv kabel från Hägerstalund via Akallavägen, Bergslagsvägen och Nälsta gärde till Beckomberga. Delsträckan Hägerstalund-Solvalla har rivits under sommaren Den återstående delen, Solvalla-Beckomberga, kommer att rivas när Fortums ovannämnda 220 kv kabel Järva-Beckomberga tagits i drift, vilket beräknas ske år 2013, och Fortum kan riva sin luftledning Järva- Beckomberga. 220 kv luftledning Järva-Beckomberga (3,5 km) Ledningen avvecklas när markförläggningen av 220 kv kabeln enligt punkt 2.2 ovan tagits i drift. Drifttagning av kabeln planeras ske Befintlig luftledning mellan Järva och Beckomberga avvecklas år 2014 helt ovan marknivå på hela sträckan. För anläggningsdelar under mark gäller följande för de olika delsträckorna: Från Järvastationen till och med stolpe 19 (Råsta): Stolpfundamenten avlägsnas helt. Marken vid stolpplatserna kommer återställs till samma skick som omgivande mark. Från stolpe 18 (Råsta) till och med stolpe 16 (Ursvik): Stolpfundamenten kommer att bilas ned till cirka 1 m under marknivå varefter marken återställs till samma skick som omgivande mark. Från stolpe 15 (Ursvik) till och med stolpe 7 (Bankhuset): Stolpfundamenten avlägsnas helt. Marken vid stolpplatserna kommer återställs till samma

10 3 (3) skick som omgivande mark. För stolparna 12 och 13 vid Hornbach gäller att stolpfundamenten kommer att bilas ned till cirka 1 m under marknivå varefter marken återställs till samma skick som omgivande mark. Från stolpe 6 (Bankhuset) till och med stolpe 4 (Södra Rissne): Stolpfundamenten kommer att bilas ned till cirka 1 m under marknivå varefter marken återställs till samma skick som omgivande mark. Från stolpe 3 till kommungränsen mot Stockholm vid Bällsta: Stolpfundamenten avlägsnas helt. Marken vid stolpplatserna kommer återställs till samma skick som omgivande mark. 2.4 Tidplan Bilaga 3 visar en översiktlig huvudtidplan för Stockholms Ströms strukturprogram. Tidplanen visar planerade arbeten i fält. Sundbybergs kommun berörs av aktivitet nr 19 och 20 men där rivningen planeras ske 2014.

11 Hägerstalund Hagby Tureberg Järva Beckomberga Bilaga 1:1 Beckomberga 220 kv luftledning som har rivits Ny 220 kv kabel 220 kv luftledning som avvecklas ned till 1 m under marknivå 220 kv luftledning som avvecklas helt inklusive fundament 70 kv kabel som ska behållas

12 Bilaga 2 Markägare nummer: 40 Sundbybergs kommun SUNDBYBERG Markupplåtelseavtal för kabel i mark Mellan undertecknad Sundbybergs kommun, nedan benämnd fastighetsägaren, såsom ägare av fastigheterna Sundbyberg 2:26 och 2:30 samt Kronohemmanet 1 inom Sundbybergs kommun, Stockholms län, nedan benämnd fastigheten, och Fortum Distribution AB, nedan benämnd ledningsägaren, såsom ägare av fastigheten Floden 1 inom Stockholms kommun, Stockholms län, är följande avtal träffat till förmån för sistnämnda fastighet. 1 Upplåtelsens omfattning Fastighetsägaren medger ledningsägaren rätt a) att anlägga och för all framtid bibehålla en elektrisk starkströmsledning i mark med en systemspänning av 220 kv jämte tillhörande anordningar allt nedan benämnt ledningen, från A till B och som framgår av bifogad kartskiss, b) att på fastigheten inom ett tre meter brett område med ledningen som mittlinje (ledningsgata), nu och framdeles ta bort vegetation, vilken förblir fastighetsägarens egendom, c) att i erforderlig omfattning äga tillträde till fastigheten för ledningens anläggande samt tillsyn, underhåll, ombyggnad och reparation av densamma, varvid ledningsägaren har att i mån detta kan ske utan väsentlig olägenhet, iaktta av fastighetsägaren givna anvisningar beträffande rätten att ta väg, d) att på fastigheten vid ledningens anläggande, tillsyn, framtida underhåll, ombyggnad och reparation av densamma utnyttja nödvändigt område och inom detta område i erforderlig omfattning fälla och/eller kvista träd och buskar, vilka förblir fastighetsägarens egendom. 2 Föreskrifter a) Ledningsägaren skall utöva rättigheterna så att fastigheten inte betungas mer än nödvändigt. b) Ledningsägaren skall om koncessionen för ledningen upphör eller om ledningen av annan anledning inte behövs på sin bekostnad tillse att fastigheten befrias från i laga ordning meddelade rättigheter avseende ledningen. c) Fastighetsägaren får inte utan ledningsägarens godkännande ändra markanvändningen i närheten av ledningen genom att exempelvis uppföra byggnad eller annan anläggning eller anordna upplag så att ledningens bibehållande enligt gällande säkerhetsföreskrifter äventyras eller att underhåll av ledningen försvåras. d) Fastighetsägaren får inte i ledningens närhet utan ledningsägarens i god tid inhämtade medgivande fälla träd, spränga, schakta, ändra marktryck/belastning, sätta upp stängsel eller staket, täckdika, installera bergvärme eller på annat sätt ändra marknivån eller vidta annan åtgärd som kan medföra fara för ledningen eller medföra att ledningen kan vålla skada på person eller egendom. Det åligger ledningsägaren att genom sakkunnig personal, utan kostnad för fastighetsägaren, anvisa eller vidta lämpliga skyddsåtgärder vid utförande av nyss nämnda arbeten samt att ersätta fastighetsägaren de merkostnader som uppkommer för honom till följd av de anvisade åtgärderna. Ledningsägarens åtagande att utan kostnad för fastighetsägaren vidta lämpliga skyddsåtgärder eller svara för merkostnader till följd av anvisade åtgärder enligt detta moment är begränsat till oförändrad markanvändning.

13 Bilaga 2 3 Tillträde Ledningsägaren får omedelbart ta i anspråk de i enlighet med 1 upplåtna rättigheterna. Rättigheterna anses ha tagits i anspråk då anläggande av ledningen eller avverkning för ledningen påbörjats. Med avverkning skall dock inte förstås borttagande av enstaka träd och buskar i samband med staknings- och mätningsarbeten. 4 Ersättning för bestående skada a) För bestående skada till följd av upplåtelse och föreskrifter enligt detta avtal skall ledningsägaren betala en engångsersättning som skall beräknas efter de värderingsgrunder för bestämmande av ersättning för intrång av starkströmsledning i mark som allmänt tillämpas vid tidpunkten för tillträde. b) Ersättning skall fastställas i samband med ledningsförrättningen och utbetalas senast tre månader efter det att förrättningen vunnit laga kraft. Har tillträde skett innan ersättning utbetalats, skall denna uppräknas enligt 4 kap 4 expropriationslagen från den dag tillträde skedde enligt definitionen i 3 i detta avtal till tidpunkten för träffande av överenskommelsen om ersättning samt skall ränta enligt expropriationslagen 6 kap. 16 utgå på det uppräknade beloppet från och med tillträdesdagen till och med betalningsdagen. c) Är fastigheten eller del därav som beröres av upplåtelsen utarrenderad eller upplåten med tomträtt, skall träffas särskild överenskommelse enligt 4 a) och b) med arrendatorn/nyttjanderättshavaren/tomträttshavaren för bestämmande av ersättning som denne är berättigad till. 5 Ersättning för tillfällig skada a) För tillfälliga skador som kan uppkomma vid och som följd av ledningens anläggande, tillsyn, underhåll, ombyggnad och reparation skall ersättning utgå i varje särskilt fall. b) Skador enligt 5 a) skall värderas snarast efter skadans uppkomst. Kan överenskommelse inte träffas, skall tvisten avgöras vid ledningsförrättning om sådan pågår eller av domstol. c) Är fastigheten eller del därav som beröres av upplåtelsen utarrenderad eller upplåten på annat sätt; skall särskild överenskommelse träffas enligt 5 a) med arrendatorn/nyttjanderättshavaren/tomträttsinnehavaren för bestämmande av ersättning som denne är berättigad till. 6 Inlösen av skog m m Ledningsägaren skall, om inte särskilda skäl föranleder annat, informera fastighetsägaren om förestående avverkning och, om så kan ske ur säkerhetssynpunkt enligt ledningsägarens bedömning, erbjuda fastighetsägaren att inom skälig tid svara för avverkningen. Om erbjudande om avverkning enligt ovan inte kan lämnas i samband med nyanläggning eller breddning av ledningsgatan eller om fastighetsägaren efter erhållet erbjudande inte åtar sig att svara för avverkningen, har ledningsägaren att inlösa på rot den skog som måste avverkas. Om ledningsägaren i samband med underhåll av ledningsgatan inte lämnar erbjudande om avverkning utan själv svarar för erforderlig trädfällning, skall fastighetsägaren erbjudas att tillvarata de fällda träden. Om fastighetsägaren inte antar sådant erbjudande skall fällda träd utanför engångsersatt område inlösas av ledningsägaren. När ledningsägaren utför avverkningen åligger det denne att tillse att virke och avverkningsrester inte kvarlämnas så att fara för insektsangrepp eller hinder för virkestransporter uppstår. 7 Ledningsförrättning m m Detta avtal får, med undantag för 10, läggas till grund för beslut om ledningsrätt såsom överenskommelse enligt 14 första stycket ledningsrättslagen. Avtalet får alternativt inskrivas som servitut. Innan ledningsbeslut vunnit laga kraft eller avtalet inskrivits är fastighetsägaren skyldig att vid överlåtelse eller upplåtelse av fastigheten eller av ledningen berörd del därav göra förbehåll om detta avtals bestånd. 8 Överlåtelse av ledningen Ledningsägaren har rätt och skyldighet att vid överlåtelse av ledningen sätta nye ägaren i sitt ställe beträffande rättigheter och skyldigheter i detta avtal.

14 Bilaga 2 9 Nyttjanderätt Fastighetsägaren svarar för att fastigheten eller den del som berörs av ledningen inte är utarrenderad eller upplåten på annat sätt som inskränker ledningshavarens rådighet. För det fall att fastigheten eller den del som berörs av ledningen är utarrenderad eller upplåten på annat sätt ska arrendatorn/nyttjanderättsinnehavaren/tomträttsinnehavaren godkänna avtalet genom underskrift nedan och om rådigheten är inskränkt skall parterna uppta diskussioner härom. 10 Särskilda bestämmelser Ledningsrättens alt. servitutets belägenhet ska fastställas efter de ritningar som utgör relationshandlingar som tas fram av ledningshavaren efter arbetenas utförande. Ledningsägaren svarar för att träffa de överenskommelser med berörda ledningsägare som behövs för Delprojektets (definition enligt projektavtal mellan samma parter undertecknat denna dag) genomförande Av detta avtal har två likalydande exemplar upprättats och utväxlats mellan parterna. Stockholm Fortum Distribution AB Sundbyberg Sundbybergs kommun Såsom arrendator/nyttjanderättshavare/tomträttshavare av ovan nämnda fastighet godkänner jag/vi förestående avtal till alla delar i den omfattning min/vår rätt berörs Arrendatorns/nyttjanderättshavarens/tomträttsinnehavarens namnförtydligande

15 Bilaga 2.1 1

16 Bilaga 2.1 2

17

Fastighetsägaren upplåter även utrymme för markkabel med en längd på 150 meter och bredd på 3 meter på det sätt som framgår av bifogad kartskiss.

Fastighetsägaren upplåter även utrymme för markkabel med en längd på 150 meter och bredd på 3 meter på det sätt som framgår av bifogad kartskiss. Markägare nummer: Adress: Danderyds kommun, Djursholms slott, Box 66, 182 05 Djursholm Markupplåtelseavtal Mellan undertecknad Danderyds kommun, 212000-0126, nedan benämnd/a Fastighetsägaren, såsom ägare

Läs mer

Markupplåtelseavtal för fiberledning för bredbandskommunikation

Markupplåtelseavtal för fiberledning för bredbandskommunikation Markupplåtelseavtal för fiberledning för bredbandskommunikation Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av fiberledning (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad Fastigheten)

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 1(4) Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Avtal Mellan undertecknad/e, nedan benämnda Fastighetsägaren respektive Ledningsägaren är följande överenskommelse träffad. Fastighetsägare Namn

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 2014-05-15 Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan

Läs mer

Mall för avtal fi berförening markupplåtelse

Mall för avtal fi berförening markupplåtelse Mall för avtal fi berförening markupplåtelse Mallen ska ses som förslag till avtal och reglerar relation mellan fastighetsägaren och ledningsägaren i fråga gällande markupplåtelse. Avtalet bör ses i relation

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Sida 1 av 5 EXEMPEL 7A Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 20xx-xx-xx Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående

Läs mer

Villkor för upplåtelse av mark för kommunikationsledning i mark

Villkor för upplåtelse av mark för kommunikationsledning i mark 1 Villkor för upplåtelse av mark för kommunikationsledning i mark Undertecknad, nedan kallad fastighetsägaren, upplåter härmed, på nedan angivna villkor, mark för ledningsdragning till Lau Fiber ekonomisk

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Sida 1 av 6 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 2013-04-04 Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 2014-01- 01 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark (Nedan kallad 'ledningen')

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark (Nedan kallad 'ledningen') Markupplåtelseavtal Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark (Nedan kallad 'ledningen') Detta avtal skall skrivas under av alla ägare till mark, som berörs av nergrävd fiberledning. Det gäller

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Norra Vadsbo Fiber ekonomisk förening

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Norra Vadsbo Fiber ekonomisk förening Avtal Mellan undertecknad/e, nedan benämnda Fastighetsägaren respektive Ledningsägaren, är följande överenskommelse träffad. Fastighetsägare Namn och adress: Pers./Org.-nummer: Fastighetsbeteckning: Ledningsägare

Läs mer

För ledningens anläggande, tillsyn, underhåll, reparation och förnyelse, får vid varje tillfälle erforderligt område nyttjas.

För ledningens anläggande, tillsyn, underhåll, reparation och förnyelse, får vid varje tillfälle erforderligt område nyttjas. Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening 1 MARKUPPLÅTELSEAVTAL Fastighetsägare/Upplåtare Berörd/-a fastighet/-er (nedan egendomen) Kommun Mariestad Län Västra Götaland Ledningsägare Torsö Skärgårdsfiber

Läs mer

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV MARK FÖR FIBERLEDNING FÖR BREDBANDSKOMMUNIKATION

AVTAL OM UPPLÅTELSE AV MARK FÖR FIBERLEDNING FÖR BREDBANDSKOMMUNIKATION AVTAL OM UPPLÅTELSE AV MARK FÖR FIBERLEDNING FÖR BREDBANDSKOMMUNIKATION Detta avtal har upprättats mellan Vårviks Fiber ekonomisk förening, org nr 769624-7035, (i fortsättningen kallad Ledningsägaren)

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Sida 1 av 7 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 2016-06-30 Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet

Läs mer

b) Fastighetsägaren upplåter för ledningen ett utrymme om 4 m horisontell bredd i skogsmark (skogsgata), 3 m bredd i övrig mark (schaktbredd).

b) Fastighetsägaren upplåter för ledningen ett utrymme om 4 m horisontell bredd i skogsmark (skogsgata), 3 m bredd i övrig mark (schaktbredd). Torsö Skärgårdsfiber ekonomisk förening 1 MARKUPPLÅTELSEAVTAL FÖR FIBEROPTISK LEDNING Fastighetsägare/Upplåtare Pers./org. nr Berörd/-a fastighet/-er (nedan egendomen) Kommun Mariestad Län Västra Götaland

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i vägområdet för enskild väg inom Hemmesjö-Billa Vägsamfällighet

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i vägområdet för enskild väg inom Hemmesjö-Billa Vägsamfällighet Sida 1 av 6 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i vägområdet för enskild väg inom Hemmesjö-Billa Vägsamfällighet 2013- - Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning

Läs mer

Förekomst av arrende/nyttjanderätt/servitut

Förekomst av arrende/nyttjanderätt/servitut Version20160510 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Markupplåtelseavtal sida 1 av 6 Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen)

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Sida 1 av 9 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 2016-09-27 Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Sida 1 av 6 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 2016- - Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet

Läs mer

2482K-26/15.1, Starkström

2482K-26/15.1, Starkström Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2017-03-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gerd Norén Ärende Ledningsrättsåtgärd och fastighetsreglering berörande fastigheter

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad Fastigheten)

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Sida 1 av 6 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 20xx-xx-xx Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet

Läs mer

samt fastigheter inom Byske, Selsvik och Tåme 2482K-42/14.1, Starkström Till förmån för Granfors 1:6 Belastar: Se Belastade fastigheter nedan.

samt fastigheter inom Byske, Selsvik och Tåme 2482K-42/14.1, Starkström Till förmån för Granfors 1:6 Belastar: Se Belastade fastigheter nedan. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun BE1 Sida 1 Beskrivning 2017-05-12 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Ledningsrättsåtgärd och fastighetsreglering berörande Granfors 1:6 samt

Läs mer

Markupplåtelseavtal. Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om inte Sverige) Postnummer

Markupplåtelseavtal. Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om inte Sverige) Postnummer Avtal Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad Fastigheten) till ledningsägaren Rindö Fiber ek.

Läs mer

2482K-16/59.1, Starkström Till förmån för Skellefteå Granfors 1:6. Belastar: Se Belastade fastigheter nedan.

2482K-16/59.1, Starkström Till förmån för Skellefteå Granfors 1:6. Belastar: Se Belastade fastigheter nedan. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun BE1 Sida 1 Beskrivning 2017-03-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Jan-Olov Stålhös Ärende Ledningsrättsförrättning berörande fastigheter inom Flocktjärn, Gummark,

Läs mer

Markupplåtelseavtal. Berörd fastighet, nedan kallad Fastighet. Samtliga fastighetsägare, nedan gemensamt kallad Fastighetsägare

Markupplåtelseavtal. Berörd fastighet, nedan kallad Fastighet. Samtliga fastighetsägare, nedan gemensamt kallad Fastighetsägare Markupplåtelseavtal Markupplåtelseavtal Berörd fastighet, nedan kallad Fastighet Kommun och fastighet Upplåtelse avser Samtliga fastighetsägare, nedan gemensamt kallad Fastighetsägare Fastighetsägare 1

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber stamnät

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber stamnät Varje upplåtelse är unik. Det finns i många fall skäl att anpassa innehållet med hänsyn till omständigheterna i projektet eller det enskilda fallet. Läs därför informationsmaterialet viktiga punkter att

Läs mer

Ledningsrättsåtgärd och fastighetsreglering berörande fastigheter inom Bodbyn, Bursiljum och Burträsks-Gammelbyn m fl

Ledningsrättsåtgärd och fastighetsreglering berörande fastigheter inom Bodbyn, Bursiljum och Burträsks-Gammelbyn m fl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2017-05-12 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Ledningsrättsåtgärd och fastighetsreglering berörande fastigheter

Läs mer

Ram- och genomförandeavtal

Ram- och genomförandeavtal Version 2014-09-08 Till fullföljande av ombyggnaden av Storstockholms framtida stam- och regionnät inom ramen för projektet "Stockholms Ström" har Affärsverket svenska kraftnät ("SvK"), Vattenfall Eldistribution

Läs mer

Markupplåtelseavtal avseende markförlagd fiberoptisk ledning för bredbandskommunikation (nedan kallad ledningen).

Markupplåtelseavtal avseende markförlagd fiberoptisk ledning för bredbandskommunikation (nedan kallad ledningen). Markupplåtelseavtal avseende markförlagd fiberoptisk ledning för bredbandskommunikation (nedan kallad ledningen). Avtal mellan fastighetsägare: Namn: Person/Org. Nr. Ovan benämnda Fastighetsägare Avseende

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag Varje upplåtelse är unik. Det finns i många fall skäl att anpassa innehållet med hänsyn till omständigheterna i projektet eller det enskilda fallet. Läs därför informationsmaterialet viktiga punkter att

Läs mer

Avtal. Stockholms Ström Version

Avtal. Stockholms Ström Version Stockholms Ström Version 2008-11-19 Till fullföljande av utbyggnaden av Storstockholms framtida stam- och regionnät inom ramen för projektet Stockholms Ström har Affärsverket svenska kraftnät ( SvK ) och

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 1(5) Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad

Läs mer

Markupplåtelseavtal. Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om inte Sverige) Postnummer 185 41

Markupplåtelseavtal. Personnummer, organisationsnummer eller födelsedatum. Postnummer Postort Land (om inte Sverige) Postnummer 185 41 Avtal Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad Fastigheten) till ledningsägaren Rindö Fiber ek.

Läs mer

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk ledning i mark

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk ledning i mark Markupplåtelseavtal för fiberoptisk ledning i mark Mellan Dragsmark Fiber Ekonomisk Förening organisationsnummer 769624-0584, nedan benämnd Ledningsägaren, och undertecknade ägare, nedan benämnd Fastighetsägaren,

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Sida 1 av 6 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 2015- - Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet

Läs mer

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk kommunikationsledning i mark Rev 191014

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk kommunikationsledning i mark Rev 191014 Ekonomiska föreningen Flöghults Fiber Sida 1 (5) Mellan Ekonomiska föreningen Flöghults Fiber, org. nr 769624-1327, (nedan kallad Ledningsägaren) och nedan benämnda fastighetsägare (nedan kallad Fastighetsägare)

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Boberg-Dotetorps V.A.F Ekonomisk förening

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Boberg-Dotetorps V.A.F Ekonomisk förening MARKUPPLÅTELSEAVTAL Boberg-Dotetorps V.A.F Ekonomisk förening PARTER Fastighetsägare/ Upplåtare:......... nedan kallad fastighetsägaren Pers.nr:.. Berörd fastighet (fastighetsbeteckning):.. Ledningsägare:....

Läs mer

Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion

Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion DNR SVENSKA KRAFTNÄT [Klicka och skriv] BILAGA 3 AVTAL NR [KLICKA OCH SKRIV] Avtal enligt förordning (2015:213) om lån till nätföretag för att underlätta anslutning av förnybar elproduktion 1/7 Innehåll

Läs mer

Södra Fräkne Fiberförening Sida 1 av 5

Södra Fräkne Fiberförening Sida 1 av 5 Södra Fräkne Fiberförening Sida 1 av 5 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Mellan undertecknande, nedan benämnda Fastighetsägaren och Ledningsägaren, är följande överenskommelse träffad.

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 1(5) Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark 2014-05-15 Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet

Läs mer

Södra Fräkne Fiberförening Sida 1 av 6

Södra Fräkne Fiberförening Sida 1 av 6 Södra Fräkne Fiberförening Sida 1 av 6 Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Mellan undertecknande, Fastighetsägaren/Väghållaren(vägförening eller dylikt) nedan benämnda fastighetsägare

Läs mer

Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och Affärsverket svenska kraftnät, nedan kallad Svenska kraftnät, har träffats följande

Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och Affärsverket svenska kraftnät, nedan kallad Svenska kraftnät, har träffats följande Mellan Danderyds kommun, nedan kallad Kommunen, och Affärsverket svenska kraftnät, nedan kallad Svenska kraftnät, har träffats följande Genomförandeavtal avseende genomförande av detaljplan för del av

Läs mer

Ram- och genomförandeavtal med nätägarna i projektet Stockholms Ström

Ram- och genomförandeavtal med nätägarna i projektet Stockholms Ström 2017-08-25 1 (8) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2010/124-373 Projekt 9424 Kommunstyrelsen Ram- och genomförandeavtal med nätägarna i projektet Stockholms Ström Förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Markupplåtelseavtal Fastställt av Böckersboda-Håttorp Fiber Ekonomiska Förening gäller från 2012-05-19

Markupplåtelseavtal Fastställt av Böckersboda-Håttorp Fiber Ekonomiska Förening gäller från 2012-05-19 Markupplåtelseavtal Fastställt av Böckersboda-Håttorp Fiber Ekonomiska Förening gäller från 2012-05-19 Avtal mellan undertecknad/e, nedan benämnda Fastighetsägaren respektive Ledningsägaren, är följande

Läs mer

Ram- och genomförandeavtal för projekt Stockholms Ström. Avtal med Affärsverket svenska kraftnät, Vattenfall Eldistribution AB och Ellevio AB.

Ram- och genomförandeavtal för projekt Stockholms Ström. Avtal med Affärsverket svenska kraftnät, Vattenfall Eldistribution AB och Ellevio AB. Dnr Sida 1 (9) 2016-09-28 Handläggare Niklas Karlsson 08-508 260 86 Till Exploateringsnämnden 2016-10-20 Ram- och genomförandeavtal för projekt Stockholms Ström. Avtal med Affärsverket svenska kraftnät,

Läs mer

Markupplåtelseavtal avseende fiberledning

Markupplåtelseavtal avseende fiberledning Sida 1 av 5 Markupplåtelseavtal avseende fiberledning 1) Parter m.m. Fastighet/er (fastighetsbeteckning) Kommun Adress Postnummer och ort Telefon E-postadress Kontaktperson (om annan än fastighetsägare

Läs mer

REGION SKÅNE OCH REGION SKÅNE DEPÅ HÄSSLEHOLM AB AVTAL OM TILLHANDAHÅLLANDE AV FASTIGHET [DATUM]

REGION SKÅNE OCH REGION SKÅNE DEPÅ HÄSSLEHOLM AB AVTAL OM TILLHANDAHÅLLANDE AV FASTIGHET [DATUM] REGION SKÅNE OCH REGION SKÅNE DEPÅ HÄSSLEHOLM AB AVTAL OM TILLHANDAHÅLLANDE AV FASTIGHET [DATUM] Avtal om tillhandhållande av fastigheten Hässleholm Kärråkra 114:19 Detta avtal har denna dag träffats mellan

Läs mer

Bergs Fiber ekonomisk förening. Berörd fastighet: kommun. Adress Postnr. Postort. Namn:... Pers.nr/org.nummer:

Bergs Fiber ekonomisk förening. Berörd fastighet: kommun. Adress Postnr. Postort. Namn:... Pers.nr/org.nummer: MARKUPPLÅTELSEAVTAL Bergs Fiber ekonomisk förening PARTER Berörd fastighet: kommun Adress Postnr. Postort. Fastighetsägare/Upplåtare: (nedan kallad fastighetsägaren) (make/maka skall också anges ovan eftersom

Läs mer

Tomträttsavtal, del av Rotebro 4:10 och Rotebro 4:54, Sollentuna

Tomträttsavtal, del av Rotebro 4:10 och Rotebro 4:54, Sollentuna Tomträttsavtal, del av Rotebro 4:10 och Rotebro 4:54, Sollentuna Parter Sollentuna kommun, org.nr. 212000-0134, 191 86 Sollentuna, ("Kommunen"), och Italian Grill KB, org.nr. 969718-7160, ("Tomträttshavaren")

Läs mer

Kommersiella villkor m.m.

Kommersiella villkor m.m. Kommersiella villkor m.m. Priser (vid avrop) Tjänsterna är prissatta per timme med ett angivet takpris som inte får överskridas. Debitering ska baseras på faktiska förhållanden. Endast utförda arbetsuppgifter

Läs mer

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Kommunen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick.

Fastigheten försäljs i det skick den är på köpekontraktsdagen. Kommunen har själv besiktigat fastigheten och kunnat utröna dess skick. KÖPEKONTRAKT 1 PARTER, OBJEKT OCH KÖPESKILLING Wallenstam Fastighets AB Nacka Älta 26:1, 556815-4263, nedan kallad säljaren, försäljer härmed till Nacka kommun, 212000-0167, genom dess kommunstyrelse,

Läs mer

Kallelse till Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott

Kallelse till Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott KOMMUNSTYRELSENS SAMHÄLLSBYGGNADSUTSKOTT KALLELSE SIDA 1 (3) Kallelse till Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Tid Torsdag den 4 juni 2015, klockan 09:00 Plats A-salen Ärenden Diarienummer 0 Val av

Läs mer

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE. mellan STOCKHOLMS KOMMUN. och FASTIGHETSPARTNER BROMMA AB. daterat [ ] 2018

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE. mellan STOCKHOLMS KOMMUN. och FASTIGHETSPARTNER BROMMA AB. daterat [ ] 2018 BILAGA 1 AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE mellan STOCKHOLMS KOMMUN och FASTIGHETSPARTNER BROMMA AB daterat [ ] 2018 1121249_1.doc INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND... 3 2 TOMTRÄTTSAVTALET... 3 3 TIDIGARE ARRENDEAVTAL...

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber stamnät

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber stamnät Varje upplåtelse är unik. Det finns i många fall skäl att anpassa innehållet med hänsyn till omständigheterna i projektet eller det enskilda fallet. Läs därför informationsmaterialet viktiga punkter att

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL 2015-06-03

MARKUPPLÅTELSEAVTAL 2015-06-03 MARKUPPLÅTELSEAVTAL 2015-06-03 Mellan Eslövs kommun, 212000-1173 nedan kallad Kommunen och Teleservice Bredband Skåne AB, Box 123 275 23 Sjöbo, 556352-6903, nedan kallat Bolaget har följande markupplåtelseavtal

Läs mer

Avtal om bostadsarrende

Avtal om bostadsarrende Avtal om bostadsarrende nr 033-099-029 1. Parter Jord ägare Jordägare: Karlstads kommun Postadress: 651 84 Karlstad Organisationsnummer: 212000-1850 ( Arrendator Arrendator: Adress: Personnummer: Telefonnummer:

Läs mer

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans)

ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) 1 ALLMÄNNA AVTALSVILLKOR FÖR UPPDRAG VID PTS (Leverans) Tillämplighet 1 Dessa villkor skall tillämpas om något annat inte avtalats mellan parterna. Definitioner 2 I villkoren förstås med Avtalet Arbetstid

Läs mer

194 80 Upplands Väsby. nedan kallad arrendatorn

194 80 Upplands Väsby. nedan kallad arrendatorn s. 1 (4) ARRENDEKONTRAKT (anläggningsarrende) Jordägare Carl de Geer 451225-0533 Stora Wäsby 194 37 Upplands Väsby nedan kallad jordägare Arrendator (org.nr: 212000-0019) nedan kallad arrendatorn Arrendeområde

Läs mer

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören

Avtal. Bilaga 1. Förlaga till. avseende. Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan. Kungl. biblioteket. och. Leverantören 1(6) Bilaga 1. Förlaga till Avtal avseende Nyckelsystem till Kungl. biblioteket (KB) mellan Kungl. biblioteket och Leverantören Kommentar: Avtalet utgör tillsammans med förfrågningsunderlaget och leverantörens

Läs mer

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV MARK Mellan Nacka kommun genom kommunstyrelsen, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx xxxx]), ( Bolaget ), har under de förutsättningar som anges nedan träffats följande AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE

Läs mer

AVTAL OM UPPHÖRANDE AV TOMTRÄTT SAMT AVFLYTTNING MM

AVTAL OM UPPHÖRANDE AV TOMTRÄTT SAMT AVFLYTTNING MM 1 Mellan Stockholms kommun, genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad staden, och AB Karl Ekesiöö, 556020-6194, nedan kallad Bolaget har, under förutsättning som anges i 16 nedan, träffats följande AVTAL

Läs mer

2482K-2019/68.1, Elektronisk kommunikation Till förmån för Skellefteå Kraft Fibernät AB Belastar: Se Belastade fastigheter nedan.

2482K-2019/68.1, Elektronisk kommunikation Till förmån för Skellefteå Kraft Fibernät AB Belastar: Se Belastade fastigheter nedan. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2019-05-21 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Ledningsrättsåtgärd och fastighetsreglering berörande Furuskogen

Läs mer

TOMTRÄTTSAVTAL. Om dröjsmålsränta gäller vad därom vid varje tidpunkt i lag stadgas.

TOMTRÄTTSAVTAL. Om dröjsmålsränta gäller vad därom vid varje tidpunkt i lag stadgas. Sida 1 av 5 Mellan Nacka kommun, 212000-0167, genom dess kommunstyrelse nedan kallad Kommunen, och Solklippans fastighets AB (CM infra AB), Långbrodalsvägen 49, org nr 556584-5772, nedan kallad Tomträttshavaren

Läs mer

AVSIKTSFÖRKLARING. mellan SKÖVDE KOMMUN. och HOST BILLINGEHUS I SKÖVDE AB TRIBE HOTEL BILLINGEHUS AB. avseende

AVSIKTSFÖRKLARING. mellan SKÖVDE KOMMUN. och HOST BILLINGEHUS I SKÖVDE AB TRIBE HOTEL BILLINGEHUS AB. avseende AVSIKTSFÖRKLARING mellan SKÖVDE KOMMUN och HOST BILLINGEHUS I SKÖVDE AB TRIBE HOTEL BILLINGEHUS AB avseende SAMARBETE OCH UTVECKLING AV BILLINGEN OCH BILLINGEHUS daterat [**] APRIL 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE OM MARKÖVERLÅTELSE

ÖVERENSKOMMELSE OM MARKÖVERLÅTELSE 1 Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Förvärvaren, och Sundbybergs kommun genom dess kommunstyrelse, nedan kallat Överlåtaren, träffas med anledning av den ändrade sträckningen

Läs mer

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND

MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND 1(7) MALL FÖR AVTAL UTBILDNING AV SERVICE- ELLER SIGNALHUND Avtal mellan.och gällande utbildning av service- eller. Innehållsförteckning Sid nr 1. AVTALSPARTER OCH KONTAKTPERSONER 2 2. OMFATTNING 3 3.

Läs mer

MARKFÖRLÄGGNINGSAVTAL

MARKFÖRLÄGGNINGSAVTAL Mellan Stockholms stad genom dess exploateringsnämnd och dess trafiknämnd, org. nr 212000-0142, Box 8189, 104 20 Stockholm ("Staden") och Gasnätet Stockholm AB, org. nr 556742-7504, 115 77 Stockholm ("Bolaget")

Läs mer

AVTAL. Anläggningsarrende

AVTAL. Anläggningsarrende AVTAL Anläggningsarrende Jordägare Fortum Distribution AB Org.nr: 556037-7326 115 77 Stockholm Kontaktperson: Petra Nilsson Tfn: 08-671 70 00 Arrendator Renhållningsnämnden Stockholm Stad Org.nr: 212000-0142

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag Varje upplåtelse är unik. Det finns i många fall skäl att anpassa innehållet med hänsyn till omständigheterna i projektet eller det enskilda fallet. Läs därför informationsmaterialet viktiga punkter att

Läs mer

AVTAL. DNR SVENSKA KRAFTNÄT 201x/xxxx NR XXXX. Stationsavtal 1/7

AVTAL. DNR SVENSKA KRAFTNÄT 201x/xxxx NR XXXX. Stationsavtal 1/7 DNR SVENSKA KRAFTNÄT 201x/xxxx AVTAL NR XXXX Stationsavtal 1/7 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Stationens omfattning... 3 3 Egendomsförteckning... 3 4 Stationsbestämmelser...4 5 Kostnader för Samnyttjade stationsdelar

Läs mer

Tilläggskallelse till Kommunstyrelsen

Tilläggskallelse till Kommunstyrelsen KOMMUNSTYRELSEN TILLÄGGSKALLELSE SIDA 1 (2) Tilläggskallelse till Kommunstyrelsen Tid Onsdag den 17 juni 2015, klockan 13:00 Plats A-salen, kommunalhuset, Kommunalvägen 28 Ärenden Diarienummer 6 Fler och

Läs mer

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV FASTIGHET

AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE AV FASTIGHET Mellan Nacka kommun genom kommunstyrelsen, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx xxxx]), ( Bolaget ), har under de förutsättningar som anges nedan träffats följande AVTAL AVSEENDE ÖVERLÅTELSE

Läs mer

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk ledning i mark

Markupplåtelseavtal för fiberoptisk ledning i mark Markupplåtelseavtal för fiberoptisk ledning i mark PARTER Fastighetsägare/Delägare: Upplåtare 1:.. Pers.nr: Adress... Postnummer och Ort. Tel.. Mobil.. Email..@... Upplåtare 2:.. Pers.nr: Adress... Postnummer

Läs mer

Tomträttsavtal och överlåtelse av byggnader avseende fastigheterna Tuna 4:14 och 89:2 (Vens Camping)

Tomträttsavtal och överlåtelse av byggnader avseende fastigheterna Tuna 4:14 och 89:2 (Vens Camping) Teknik- och stadsbyggnadsförvaltningen 1(1) Datum Handläggare Er Referens Vår Referens Kommunstyrelsen Tomträttsavtal och överlåtelse av byggnader avseende fastigheterna Tuna 4:14 och 89:2 (Vens Camping)

Läs mer

Ledningsrättsåtgärd berörande Petersburg - Kullen - Johannelund, Forshälla-Röd - Sörgården samt Timmerås.

Ledningsrättsåtgärd berörande Petersburg - Kullen - Johannelund, Forshälla-Röd - Sörgården samt Timmerås. Ledningarna ska byggas. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2018-05-14 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson Ärende Ledningsrättsåtgärd berörande Petersburg

Läs mer

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER

Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER Sjukvårdsrådgivningen GRUNDAVTAL IT-TJÄNSTER 2008-01-30 Version 1.0 2 (6) Mellan Sjukvårdsrådgivningen SVR AB, organisationsnummer 556559-4230 (nedan benämnd Sjukvårdsrådgivningen) och organisationsnummer

Läs mer

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg

AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg B49-10-174 Servicecentrum 2010-12-21 Upphandlingsavdelningen, Maria Thorstensson AVTALSMALL bemanningstjänst, psykolog, till rättspykiatriska regionkliniken, Landstinget Kronoberg 1 Avtalsparter Uppdragsgivare

Läs mer

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress

Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar. Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Köpekontrakt Säljare Kalmar kommun, org.nr 212000-0746 1/1 Box 611 391 26 Kalmar Köpare Bolagsnamn AB, org.nr ******-**** 1/1 Adress Postadress Fastighet Fastigheten Kalmar Rustningen X-X, med adress Hjortvägen

Läs mer

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE Teknikbod för mobiltelefoni inom Kumla 3:1264 Site:

AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE Teknikbod för mobiltelefoni inom Kumla 3:1264 Site: AVTAL OM ANLÄGGNINGSARRENDE Teknikbod för mobiltelefoni inom Kumla 3:1264 Site: 22626.1 Följande avtal har ingåtts mellan fastighetsägaren och arrendatorn: Fastighetsägare: Tyresö kommun Markavdelningen

Läs mer

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster.

1.2 Fastighetsägaren får genom Fibergruppens nät möjlighet att ingå avtal med Tjänsteleverantör om att erhålla Bredbandstjänster. Allmänna villkor för Fibergruppen nät Rev 2012-12-20 1 Inledning 1.1 Dessa allmänna villkor gäller då Fibergruppen Sverige AB ( Fibergruppen ) till en småhusägare ( Fastighetsägaren ) tillhandahåller installation

Läs mer

Avtal om tillhandahållande av information ur Lantmäteriets digitala arkiv - Arken

Avtal om tillhandahållande av information ur Lantmäteriets digitala arkiv - Arken L A N T M Ä T E R I E T 1 (5) AVTAL Arken 20 - Dnr Avtal om tillhandahållande av information ur Lantmäteriets digitala arkiv - Arken Mellan Staten genom Lantmäteriverket (org.nr 202100-4888), 801 82 Gävle,

Läs mer

Nyttjanderättsavtal avseende ridleder och ridslingor

Nyttjanderättsavtal avseende ridleder och ridslingor Nyttjanderättsavtal avseende ridleder och ridslingor Jordägare: Adress: Samtliga lagfarna jordägare, pers.nr Nyttjanderättshavare: Adress: Person/företag, pers.nr/org.nr Fastighet: Fastighetsbeteckning,

Läs mer

AVTAL OM LÄGENHETSARRENDE

AVTAL OM LÄGENHETSARRENDE AVTAL OM LÄGENHETSARRENDE Jordägare: Ale kommun, org nr 212000-1439 (nedan kallad Jordägaren) Mark- och exploateringsavdelningen 449 80 Alafors Arrendator: Backa Säteri IF, org.nr 802493-7511 (nedan kallad

Läs mer

AVTAL OM ELEKTRISKA LEDNINGAR FÖR DETALJPLANEOMRÅDE FÖR DEL AV FASTIGHETEN KIL 1:1 SÖDER OM VÄRMDÖVÄGEN

AVTAL OM ELEKTRISKA LEDNINGAR FÖR DETALJPLANEOMRÅDE FÖR DEL AV FASTIGHETEN KIL 1:1 SÖDER OM VÄRMDÖVÄGEN AVTAL OM ELEKTRISKA LEDNINGAR FÖR DETALJPLANEOMRÅDE FÖR DEL AV FASTIGHETEN KIL 1:1 SÖDER OM VÄRMDÖVÄGEN 1 PARTER Mellan Boo Energi, ekonomisk förening (org nr 714000-0204), nedan kallad föreningen och

Läs mer

Avtal om fastighetsanslutning till Virestad Fiber Ekonomisk förening

Avtal om fastighetsanslutning till Virestad Fiber Ekonomisk förening Avtal om fastighetsanslutning till Virestad Fiber Ekonomisk förening Avtalet är upprättat mellan Virestad Fiber Ekonomisk förening med organisationsnummer 769626-1648(i fortsättningen kallad Föreningen)

Läs mer

Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr Box 8312, Stockholm, nedan kallad ( Säljaren )

Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr Box 8312, Stockholm, nedan kallad ( Säljaren ) KÖPEKONTRAKT Säljare: Köpare: Stockholms kommun genom dess fastighetsnämnd, org.nr 212000-0142 Box 8312, 104 20 Stockholm, nedan kallad ( Säljaren ) 1/2- del Fredrik Koffner, 720524-5173 1/2- del Sandra

Läs mer

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och,

Mellan parterna Gotlands kommun ( ), VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Sida 1 av 5 Mellan parterna Gotlands kommun (212000-0803), 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, å ena sidan, och, Föreningen S:t Lukas på Gotland (834001-0357) Söderväg 5 Företag Organisationsnummer Adress

Läs mer

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER

AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER 1 Mellan Post- och telestyrelsen org nr 202100-4359 (nedan PTS) och org nr. (nedan Leverantören) har träffats AVTAL OM INKASSOTJÄNSTER Leverantören förbinder sig att utföra betalnings- och inkassotjänster

Läs mer

Mellan Lystra personlig assistans AB, (Bolaget) å ena sidan och. med personnummer

Mellan Lystra personlig assistans AB, (Bolaget) å ena sidan och. med personnummer Kundavtal Mellan Lystra personlig assistans AB, 556869-4706 (Bolaget) å ena sidan och med personnummer (Kunden) å andra sidan, har denna dag träffat följande avtal. 1 Bakgrund 1.1 Kunden är antingen berättigad

Läs mer

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX

Bilaga 3. Ramavtal SMHI och XXXXX Bilaga 3 Ramavtal SMHI och XXXXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens åtaganden...

Läs mer

Hyresförhandlingslag (1978:304)

Hyresförhandlingslag (1978:304) Hyresförhandlingslag (1978:304) Källa: http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&bet=1978:304 Datum: 26 januari 2010 Inledande bestämmelser 1 Förhandling om hyresförhållanden i fråga om bostadslägenheter

Läs mer

LÄGENHETSARRENDE. 1 Fast egendom och parter. Fastigheter: Område av fastigheten Lidköping Råda 3:7

LÄGENHETSARRENDE. 1 Fast egendom och parter. Fastigheter: Område av fastigheten Lidköping Råda 3:7 LÄGENHETSARRENDE 1 Fast egendom och parter Fastigheter: Område av fastigheten Lidköping Råda 3:7 Ägare: Arrendator: 120016-9401 Lidköpings kommun (nedan benämnd kommunen) 531 88 LIDKÖPING, Lidköpings Biodlarförening

Läs mer

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL

HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL HYRESKONTRAKT FÖR LOKAL Avseende hotellägenhet ( Lägenheten ) med lgh nr: X om x kvm, i Bostadsrättsförening Junior-Suites Veddesta. Undertecknande parter har denna dag träffat följande hyresavtal ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX

Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Bilaga 2 Ramavtal Växtservice SMHI - XXX Innehållsförteckning 1 Parter... 1 2 Avtalets omfattning... 1 3 Avtalstid - Förlängning... 1 4 Avtalshandlingar... 1 5 Överlåtelse av avtalet... 1 6 Leverantörens

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen) på nedanstående fastighet (nedan kallad Fastigheten)

Läs mer

Avtal om konsulttjänster

Avtal om konsulttjänster Avtal om konsulttjänster Parter Uppdragsgivare: I U C i Skåne AB, 556101-2153, Anckargripsgatan 3, 211 19 Malmö i det följande IUC SKÅNE AB Uppdragstagare: i det följande Konsulten Detta avtal anger de

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE KS/2018:357. Nyttjanderättsavtal Kungsbacka 3:1

TJÄNSTESKRIVELSE KS/2018:357. Nyttjanderättsavtal Kungsbacka 3:1 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-05-29 Diarienummer KS/2018:357 Nyttjanderättsavtal Kungsbacka 3:1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner förslag till nyttjanderättsavtal med Innerstadens Café i Kungsbacka

Läs mer

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Väring sydost fiber ekonomisk förening

Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Väring sydost fiber ekonomisk förening 1(6) Markupplåtelseavtal för kommunikationsledning i mark Väring sydost fiber ekonomisk förening Detta avtal gäller markupplåtelse för nedläggning av kommunikationsledning i mark (nedan kallad Ledningen)

Läs mer