Anteckningar ifrån kansliträffen tisdagen den 21 januari 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar ifrån kansliträffen tisdagen den 21 januari 2014"

Transkript

1 Anteckningar ifrån kansliträffen tisdagen den 21 januari 2014 Kjell Tallén hälsar alla välkomna till kansliträffen. 1. Ny lag från regeringen som påverkar föreningar Riksdagen har beslutat att införa en ny lag som gör det möjligt att begära utdrag i belastningsregistret för ledare och andra anställda inom idrotten. Den nya lagen om registerkontroll av personer som ska arbeta med barn är en del i genomförandet av EU:s direktiv om bekämpande av sexuella övergrepp mot barn, sexuell exploatering av barn och barnpornografi. Lagen innebär att en förening har möjlighet att be den som erbjuds anställning eller uppdrag inom föreningens verksamhet om ett begränsat utdrag ur belastningsregistret, om arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn (upp till 18 år). På begäran har i sådana fall individen skyldigheten att uppvisa ett sådant utdrag. Varje förening bestämmer själv om den vill kräva att barn och ungdomsledarna ska visa upp ett begränsat registerutdrag. Det är inte obligatoriskt för föreningarna Väljer man att göra det så är det ledaren själv som begär ett utdrag. Ett tips som kom upp från föreningarna var att be ledaren lämna över kuvertet oöppnat till föreningen för att säkerställa att man får den fullständiga informationen. Att begära begränsade registerutdrag är en av flera åtgärder som en förening kan göra för att förhindra trakasserier eller övergrepp. Kombinera detta med andra förebyggande åtgärder. Arbetsmaterialet Skapa trygga idrottsmiljöer för barn och unga. Kontakta gärna Håkan Nilsson (SISU Idrottsutbildarna) eller Marina Tillberg (StBDF) för frågor, praktisk information eller vägledning. Anders Nissar (Stockholms idrottsförbund) är den från distriktet som kommer att ansvara för frågor kring detta ämne. Länk >> 2. Information om apparna Jag ställer upp appen: Innehåller övningar och material för ledare att använda vid arbete kring värdegrundsfrågor.

2 Basketappen: Är idag i första hand ett verktyg för domarna och för StBDF gällande domaruppföljning och fakturering. Domaren kan, via appen, göra licenskontroll samt redovisa resultat, diskvalificerade fouls och avvikelser i hallen. Den information domaren lämnar kan StBDF direkt hämta ut och följa upp med eventuella åtgärder. Domaren kommer endast åt de matcher de är tillsatta på samt har accepterat. StBDF använder informationen från appen som betalningsunderlag till domarnas arvoden. Föreningarna önskar en motsvarande app/funktioner i appen för rapportering från föreningshåll. Tills vidare ser StBDF som vanligt gärna att föreningarna rapporterar vad som händer i hallarna, bra och dåligt, via mail eller telefon. Jag Ställer Upp appen finns nu både för IPhone och Andriod. Matcher Domare Föreningar Protokoll Resultat Avvikelser; sek, licenser, diskfoul

3 Rapporter/stats Avvikelser; hall, närvaro Kontrolluppgifter Betalning Fakturaunderlag Kontrolluppgifter för HT 2013 utskickade i fredags ( ). Meddela StBDF snarast om ni inte mottagit det. 3. Årsmöte 20e mars, fika kl 18:00 Kjell informerade om årsmötet och att 2 ledamöter förväntas tacka nej till omval. Föreningarna uppmanas kontakta valberedningen/kjell med förslag på nya kandidater. 4. Basketutveckling Det finns möjlighet att få stöd med basketutveckling i föreningarna via Peder Liljemon som presenterades och informerade om sitt uppdrag. Vill ni att Peder ska komma ut till er förening går det bra att kontakta antingen Peder eller Sara för att boka upp tider! Vårt mål är att nå ut till så många som möjligt så tveka inte att höra av er! Peder jobbar framförallt mån ons samt helger. 5. LBC (Lions Basket Cup) och SBC (Spalding Basketshop Cup) Åldergrupperna i Lions BC är U13 till U17. Lag i div 1 kan ej anmäla sig och inte heller lag som placerar sig 1:a eller 2:a i div 2. Sista anmälningsdag är 31/1 14.Spelaprogrammet kommer vecka 7 8. LBC startar 8 9 mars (efter sportlovet). Meddela redan nu om det är något lag som inte kan spela något visst datum så att vi slipper sena matchflyttar! Sista spelhelgen februari i SBC, för div 3 lagen. Div 1 och 2 har sista spelhelg den 23 mars. Lag som fortfarande spelar SBC går direkt in i slutspelet i LBC (och hoppar över gruppspelet) förutsatt att de inte spelar slutspel i SBC. LBC finaler maj (se kalender) Spalding basketshop cup finalerna spelas i Fryshuset den april (se kalender).

4 Anmälan inför nästa säsong sker 1 maj, som vanligt. Dock troligtvis undantaget division 3 lagen (se förslag på nya tävlingsformer nedan). 6. Tävling nya former I dialog med en rad föreningsrepresentanter har vi arbetat fram ett förslag på förändringar i tävlingsformen. TÄVLINGSFORM UNGDOM Syftet med utveckling av tävlingsformen är att få fler att fortsätta spela och samtidigt skapa jämnare matcher. ÅLDERSGRUPPER Tävlingsformen gäller för åldersgrupper U13 U19 Damer och Herrar. ANMÄLAN Fri anmälan i ungdomsserier med anmälningsdatum 1 maj för tävlingsserier, dvs föreningarna kan välja att anmäla sig division 1 eller 2 utan hänsyn till föregående säsongens placering. StBDF gör sedan bedömning i samråd med föreningarna, i största möjliga mån, om upp eller nedflyttning i syfte att skapa jämna och hanterbara serier. Anmälan för division 3 är 31 augusti Syfte/not: Föregående säsongs placering har ingen betydelse vilket kan leda till att tränaren vågar sprida ut speltiden mer. Division 3 lagen har osäkrast status till 1 maj. Nu får föreningar möjlighet att dra igång lagen i samband med skolstarten för att få spelarstatus innan de anmäls till seriespel. SPELFORM DIV 3 Serien för division 3 lagen börjar 2 3 veckor senare än övriga serier. Spelformen är i sammandrag där lagen spelar två matcher per omgång men för övrigt lika många matcher. Syfte/not: Det blir lättare att lägga matcher om blocken är lagda i förväg. För div.3 lag möjliggör sammandrag till andra fritidsintressen på helgerna samt minskar antalet resor för lagen. Spelar man två matcher på en dag så är också förhoppningen att tränaren sprider ut speltiden mer mellan olika spelare. Spelhelger ska vara tydligt markerade i förväg i säsongskalendern. ANTAL LAG PER DIVISION Inom varje division delas lagen in i grupper om 8 12 lag. I U15 och äldre strävar man mot färre antal lag och matcher då många deltar i andra sammanhang såsom RM, SM och Regionverksamhet.

5 Syfte/not: Det blir mer flexibelt att göra indelningar då det är fri anmälan. FÖRENINGSREPRESENTATION Föreningar får ha obegränsat med lag i önskad division i grundspelet i SBC. I slutspel ska division 2 och 3 välja att delta i slutspel eller Lions Cup. Lag som anmäler sig till till division 1 får inte spela Lions Cup. Syfte/not: Vi skapar möjligheter för föreningar att undvika tidiga sammanslagningar av lag och skapande av representationslag på bekostnad av skollag/områdeslag etc. SPELAREPRESENTATION En spelare får spela i två olika divisioner inom samma åldersgrupp. GRUPPINDELNING StBDF kallar i maj månad till ett serieindelningsmöte där den sportsligt ansvarige från anmälda föreningar deltar. Syfte/not: Skapa så jämna grupper som möjligt. Synpunkter på detta önskas. 7. Idolkort till EB upp till U10 Bakgrund: För drygt ett år sedan hölls en Vi vill bli fler workshop i Stockholm tillsammans med föreningar från hela Sverige. Ett av de många önskemål som kom fram där och då var att vi måste bli bättre på att lyfta fram vår idrotts stora profiler, och det var så tanken på idolkort väcktes. För att ge idolkorten ett mervärde och ett större användningsområde har varje kort även en övning på baksidan, inspirerad Teknikmärkena. Ali presenterade idolkortensom är utformade med en spelare på framsidan och en övning på baksidan av kortet. Föreningar som arrangerar EB kan hämta kort hos Ali. Ett kort släpps varje månad med start i december ( det finns 7st kort). Varje övning finns på Youtube. En rekommendation är att demonstrera övningen i samband med utdelning av korten.

6 8. Nya LOK stödsregler Vi vill påminna om de nya LOK stödsreglerna som gäller från och med årsskiftet Om det finns önskemål om utbildningar för närvarorapportering i IdrottOnline? Hör i så fall av er till Sara och/eller Krallan. Nya LOK stödsreglerna finns att läsa här: stod/ Instruktionsfilmer finns på youtube och skriftliga beskrivningar om hur man går tillväga finns på under Manualer. 9. Distriktslag Damer och Herrar U16 Startar i månadsskiftet januari februari Damer och Herrar U18 Startar efter sportlovet (v 11)

7 10. Hemsidan Förslag till förbättringar/förenklingar? Planerade aktiviteter finns att hitta i kalendern under de olika verksamhetsområdena. Dock finns det vissa saker som berör flera områden. Ett exempel är domarclinics som nu ligger under domare men kanske även bör ligga under utbildning för att fler intresserade än domare ska hitta dem. Hur föreningarna döper lagen vid anmälan i Baskethotel samt vid licensiering är viktigt för att korrekt information ska komma upp i spelprogrammet samt vid matchning mot appen (med licenslistor). Tydlig information kring hur vi döper lagen kommer att gå ut inför anmälan till nästa säsong. IdrottOnline önskemål för StBDF att ta vidare är att det, när man fyller i personnummer i utbildningsanmälan (utbildningsmodulen), automatiskt hämtas övriga personuppgifter på samma sätt som om man lägger till medlemmar i medlemsregistret. Det är otydligt vad som är vad gällande EB (som nu är namnet på all tävlingsverksamhet för bar nunder 12 år). Diskussion sker om hur vi förtydligar och förenklar för de som inte är så insatta. Ett tips från föreningarna till andra föreningar är att länka direkt från egna hemsidan till funktioner som coacher/spelare ofta söker. StBDF gör en snabbmeny med de sidor som har flest antar träffar för enklare navigering. 11. Övriga frågor Vi jobbar på att ta fram en struktur för 3x3 spel i Stockholm. Framförallt skall detta fungera som ett komplement till den traditionella tävlingsformen för äldre ungdomar och vuxna. Ska detta systematiseras måste vi hitta lämpliga arenor att spela på samt engagera matchledare/ambassadörer som kan finnas där (till en början?) och presentera spelformen och hålla i strukturen tills det har kommit igång ordentligt. Vi uppmuntrar naturligtvis detta i egen regi tills vi har hittat en generell struktur. Information om spelformen finns här. Mycket bättre framförhållning krävs kring EB. Matchprogrammet måste komma i god tid och vi måste vara medvetna om vilket intryck vi gör med den verksamheten då det ofta är det första mötet för spelare/föräldrar med vår idrott. Drillbanken är uppskattad! En påminnelse kommer från föreningarna att alla måste uppdatera informationen om färg på

8 hemma/bortaställ. Om man av någon anledning inte kan byta färg måste men i förväg komma överens med det andra laget. Mats från basketshop berättar kort om aktuella frågor i samarbetet mellan StBDF, Basketshop och Spalding. Finalerna i SBC kommer att spelas med Spalding boll. Domarna kommer att döma i den nya domartröjan från och med slutspelet. Sekreterare Peder Liljemon

Observera att denna sammanfattning ej ersätter tävlings-eller representationsbestämmelser utan ska ses som en hjälp.

Observera att denna sammanfattning ej ersätter tävlings-eller representationsbestämmelser utan ska ses som en hjälp. Lagledarhandbok Lagledarhandbok Detta häfte är tänkt som ett stöd för dig i din roll som lagledare eller coach för ett ungdomslag i basket. Texten är förenklade utdrag ur tävlingsbestämmelser, representationsbestämmelser

Läs mer

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall

14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall GRÖNA KLASSER Pojkar/Flickor födda -07 och yngre 14/11 2015 i Piteå Norrmalmia Sporthall Röda och Blåa klasser spelar 17-18/10 2015 (spelare födda ca 2002-2006) Välkomna till RCC Innebandy cup 2015 i Piteå!

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2018! Lördag och Söndag 20-21/10 Pojkar ca 2004/05, 2007/08 Flickor ca 2006/07, 2008/09 Hortlax och Öjebyns sporthallar. Välkomna till RCC Innebandy

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2017! RÖDA och BLÅA KLASSER Lördag och Söndag 21-22/10 för Pojkar och Flickor ca 2003 till 2008 i Björklunda, Hortlax och Norrmalmia. Välkomna

Läs mer

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ

ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ ÅLDERSINDELNINGEN FÖR RÖD NIVÅ Pojkar Röd Tidigast född Flickor Röd Tidigast född Klass A 1997 Klass A 1997 Klass B 1997 Klass B 1998 Klass C 1998 Klass C 1999 Klass D 1998 Klass E 1999 Klass F 1999 Klass

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017

INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 INBJUDAN TILL SERIESPEL SÄSONGEN 2016/2017 Anmälan Alla seniorlag är föreslagna i de serier som de kvalificerat sig till. Dessa anmäls genom att föreningens FA accepterar platsen i aktuell serie. Juniorlag

Läs mer

Bestämmelser Östgötaserierna 2019

Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Norrbottens Innebandyförbund

Norrbottens Innebandyförbund Sidan 1 (7) Till: Deltagande Föreningar Luleå 140720 Här kommer serieprogram för: Herrar Div 2, Herrar Div 3, Damer Div 2, Pojkar Röda serier 1 till 11 samt Flickor Röda serier 1 till 5 för säsongen 2014/2015.

Läs mer

Långskatans IF inbjuder till

Långskatans IF inbjuder till Långskatans IF inbjuder till Välkommen till RCC innebandycup 2019! Lördag 9/11 eller söndag 10/11 Pojkar och Flickor ca 2011, 2012 och 2013 Norrmalmia sporthall Välkomna till RCC Innebandy cup 2019 i Piteå!

Läs mer

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016

BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 BK Astrio P05 Föräldrainformation 7 april 2016 Punkter för dagen Hemsidan Träningar, matcher och cuper T-cupen Kiosken Sverigelotter Aktiviteter och föräldramedverkan Lite av varje Hemsidan All information

Läs mer

DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE

DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE Sida 1 av 5 TÄVLINGSANMÄLNINGAR Anmälningsdatum & Tävlingsavgifter Seriespelet 2019 DM 2019 DESSA LAG MÅSTE BEKRÄFTA DELTAGANDE Samtliga lag som deltog i seriespel 2018 ligger inne i den serie som de ska

Läs mer

Verksamheten i siffror 2015

Verksamheten i siffror 2015 SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET Verksamheten i siffror 215 Den lagidrott som växer mest till 22 SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET Version 216 5 18 Sida 2 av 19 Innehållsförteckning 1 SF Rapport... 3 1.1 Deltagartillfällen

Läs mer

Lagföräldramöte ÖHK

Lagföräldramöte ÖHK Lagföräldramöte ÖHK 2018-02-28 Agenda Status FBC Vinga Peter & Yanick Status respektive lag - bordet runt - alla Feedback från lagen till styrelsen & frågor alla Sammanfattning Info & policy arbete - Yanick

Läs mer

Styrelsemöte ÖBDF kl 18:00, Stadium Arena, Norrköping

Styrelsemöte ÖBDF kl 18:00, Stadium Arena, Norrköping Styrelsemöte ÖBDF 2014-01-23 kl 18:00, Stadium Arena, Norrköping Närvarande: Marie Jerhammar, Gunnar Hedlund, Lars Löfgren, Peter Nyström, Johan Bäckman, Ole Olsson (adjungerad sekreterare). 1. Mötets

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

17-18/ i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia

17-18/ i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia RÖDA och BLÅA KLASSER Pojkar/Flickor födda ca -02 till -06 17-18/10 2015 i Piteå Björklunda, Hortlax, Norrmalmia Gröna klasser spelar 14/11 2015 (spelare födda 2007 och yngre) Välkomna till RCC Innebandy

Läs mer

Ledarmöte 29 augusti Välkomna!

Ledarmöte 29 augusti Välkomna! Ledarmöte 29 augusti 2019 Välkomna! Vilka är vi? Fredrik Olsson, ordförande Peo Ajaxson, ledamot Åke Eriksson, ledamot och kassör Vilka är ni? Kort presentationsrunda namn och lag! Karlstad IBF Tre föreningar

Läs mer

Bestämmelser Östgötaserierna 2019

Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Bestämmelser Östgötaserierna 2019 Innehållsförteckning... 1-2 Allmänt... 3 Förbehåll... 3 Information... 3 Administration... 3 Deltagande... 3 Arrangerande klubb... 3 Serieindelning... 3 Åldersvillkor...

Läs mer

Nässjö FF Ungdomskommitté Sida 1 av 5

Nässjö FF Ungdomskommitté Sida 1 av 5 Nässjö FF Ungdomskommitté Sida 1 av 5 Mötesdatum: 2019-04-15 Närvarande: Susanne Palmquist, Annelie Johnsson, Petter Johansson, Christer Johansson Sekreterare: Susanne Palmquist Föregående mötesprotokoll

Läs mer

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA

SÄSONGEN INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA SÄSONGEN 2011-2012 INFORMATION OM ANMÄLAN TILL SERIERNA Dags att anmäla lag till seriespel säsongen 11/12 Anmälningsavgifterna betalas i samband med anmälan senast den 13/5 2010 De föreningar som inte

Läs mer

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet

VÅR POLICY. Beslutad av medlemsmötet 1 Marks Handbollsklubb VÅR POLICY Beslutad av medlemsmötet 20180418 Innehåll Inledning:... 2 Klubbens policy:... 3 Värdegrund:... 3 Klubbens vision:... 3 Klubbens målsättning:... 3 Sportsliga riktilinjer:...

Läs mer

Verksamheten i siffror 2014

Verksamheten i siffror 2014 SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET Verksamheten i siffror 214 Den lagidrott som växer mest till 22 Sida 1 av 12 Innehållsförteckning 1 Licenser och registreringar... 2 1.1 Laglicenser... 2 1.2 Laglicenser Ungdom

Läs mer

Inbjudan till seriespel fo r barn- och ungdomsfotboll i Halland 2018

Inbjudan till seriespel fo r barn- och ungdomsfotboll i Halland 2018 Inbjudan till seriespel fo r barn- och ungdomsfotboll i Halland 2018 Under 2017 genomfördes dialogmöten med föreningarnas ungdomsansvariga/ordförande. Dialogmötena under hösten behandlade bl.a. frågan

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 11-MANNA OCH 9-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2014 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen samt på bifogad anmälningstalong som

Läs mer

Styrelsemöte ÖBDF kl 18:30, Nyhemshallen, Katrineholm

Styrelsemöte ÖBDF kl 18:30, Nyhemshallen, Katrineholm Styrelsemöte ÖBDF 2013-10-17 kl 18:30, Nyhemshallen, Katrineholm Närvarande: Marie Jerhammar, Mats Fredriksson, Gunnar Hedlund, Pontus Lindblom, Lars Löfgren, Peter Nyström, Ole Olsson (adjungerad sekreterare).

Läs mer

Svensk idrotts egna verksamhetssystem. Administrativ & kommunikativ IT-plattform mellan medlemmar, förening och förbund

Svensk idrotts egna verksamhetssystem. Administrativ & kommunikativ IT-plattform mellan medlemmar, förening och förbund Svensk idrotts egna verksamhetssystem Administrativ & kommunikativ IT-plattform mellan medlemmar, förening och förbund LOK-närvaroregistrering: Tre steg: 1. Lägga upp aktiviteter 2. Lägga till deltagare

Läs mer

Tävlings-, utbildningsmöte 2015-05-10 VÄLKOMNA!

Tävlings-, utbildningsmöte 2015-05-10 VÄLKOMNA! Tävlings-, utbildningsmöte 2015-05-10 VÄLKOMNA! Upprop Närvaro Inventering, presentation Tävlingsansvariga: Via baskethotel Utbildningsansvariga Utbildningsmöte 2015-05-10 Utbildning Utbildningsbidrag,

Läs mer

Skåne-VM 2013-2014 Inbjudan till vinterns största cup för pojkar födda 2001-2004

Skåne-VM 2013-2014 Inbjudan till vinterns största cup för pojkar födda 2001-2004 Skåne-VM 2013-2014 Inbjudan till vinterns största cup för pojkar födda 2001-2004 Skåne-VM 2013-2014 Välkommen till tredje upplagan av Skåne-VM Skånska Vintermästerskapen! BK Höllviken arrangerar Skåne-VM

Läs mer

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Västmanlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Administrerings avgiften uppkommer till 3000:- per förening och säsong.

Läs mer

Till föreningens ordförande i ungdomssektion/ungdomsansvarige

Till föreningens ordförande i ungdomssektion/ungdomsansvarige Till föreningens ordförande i ungdomssektion/ungdomsansvarige Information om inbjudan och anmälan till seriespel för barn- och ungdomsfotboll i Halland 2019 Hej! Detta dokument riktar sig till föreningens

Läs mer

2010-06-11 Sida 1 av 8

2010-06-11 Sida 1 av 8 2010-06-11 Sida 1 av 8 Serieupplägg Inledning När systemadministratören (SIBF) av IDA har satt upp en ny säsong är det dags att lägga upp kommande säsongs seriespel. Systemadministratören kan när som helst

Läs mer

Inbjudan/anmälan till Utvecklingsserier, damer och herrar 2016

Inbjudan/anmälan till Utvecklingsserier, damer och herrar 2016 Till distriktets samtliga föreningar 2015.12.16 Inbjudan/anmälan till Utvecklingsserier, damer och herrar 2016 Västergötlands Fotbollförbund inbjuder alla distriktets föreningar att att anmäla sig till

Läs mer

IDROTTONLINE. vad ingår?

IDROTTONLINE. vad ingår? IDROTTONLINE vad ingår? IdrottOnline är idrottens administrativa system som Riksidrottsförbundet (RF) tillhandahåller kostnadsfritt för samtliga idrottsföreningar (som tillhör RF). Det innebär enklare

Läs mer

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte;

13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande ordinarie förbundsmöte; Styrelsens förslag nr 1 Förslag ändringar i våra stadgar Kapitel A Förslag till ändring i A 17 avseende val 13. val av förbundsordföranden tillika ordförande i förbundsstyrelsen, för tiden till nästkommande

Läs mer

Mötesprotokoll fört vid Gävle-Dala Curlingförbunds Årsmöte Den 25-26 maj 2012 på Viking Line Cinderella

Mötesprotokoll fört vid Gävle-Dala Curlingförbunds Årsmöte Den 25-26 maj 2012 på Viking Line Cinderella 1(4) Mötesprotokoll fört vid Gävle-Dala Curlingförbunds Årsmöte Den 25-26 maj 2012 på Viking Line Cinderella Närvarande: Klubbrepresentanter Christer Olofsson Monika Mabergs Per-Olof Jansson Helena Hermelin

Läs mer

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16

Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Inbjudan till Seriespel och DM 2015/16 Avgifter Föreningsavgift Div. 2 Utv. 2 000 kr Damer 11 000 kr 5 000 kr Herrar Div. 2 11 000 kr Div. 3 8 000 kr Utv. 5 000 kr 7 000 kr DM Avgift vid komplettering

Läs mer

Serieinbjudan 2015/2016

Serieinbjudan 2015/2016 Serieinbjudan 2015/2016 VIKTIGA DATUM 22 maj: Anmälan ska vara ÖIBF tillhanda 30 maj: Preliminär serieindelning presenteras 8 juni: Serieindelningsträff för ungdom Röd nivå 9 juni: Serieindelningsträff

Läs mer

Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider

Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider Instruktioner för föreningsuppgifter/matchtider 1. Serielottning 18/19. Bifogat finner ni spelprogram per förening, Knatteligan och poolspel. Det är nu er uppgift att boka tider till era hemmamatcher hos

Läs mer

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18

Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 Lokala seriedirektiv Dalarnas IBF säsongen 17/18 1. ANMÄLAN 1.1.1 Så går anmälan till Det är endast föreningens Föreningsadministratör (FA) som kan anmäla lag till seriespelet. Detta görs via mail till

Läs mer

Välkomna till UNGDOMSFORUM 20/

Välkomna till UNGDOMSFORUM 20/ Välkomna till UNGDOMSFORUM 20/11 2013 Information SöFF / Ungdomskommittén Behovsanalys i föreningarna med hjälp av Utvecklingsansvariga 3- manna fotbollens eventuella införande i Södermanland 2014 Fair

Läs mer

Skåne-VM 2012-2013 Inbjudan till vinterns roligaste cup för pojkar födda 1998-2003

Skåne-VM 2012-2013 Inbjudan till vinterns roligaste cup för pojkar födda 1998-2003 Skåne-VM 2012-2013 Inbjudan till vinterns roligaste cup för pojkar födda 1998-2003 Skåne-VM 2012-2013 Välkommen till 2012-2013 års upplaga av Skåne-VM Skånska Vintermästerskapet. BK Höllviken arrangerar

Läs mer

Seriedirektiv Innehållsförteckning

Seriedirektiv Innehållsförteckning Seriedirektiv Innehållsförteckning 1 Rapportering av matchresultat 2 Matchdräkt 3 Spelplan 4 Matchtid 5 Uppvärmning på spelplan 6 Paus 7 Serieplacering/bästa lag 8 Klasser 9 Matchinstruktörer 10 Licenser

Läs mer

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet

IK Viljan Strängnäs. Förutsättningar för IK Viljans ungdomsverksamhet BLÅ TRÅ DEN Inledning bildades 1914 och är en fotbollsförening i centrala Strängnäs. Föreningens ambition är att ge alla barn och ungdomar som vill möjligheten att spela fotboll i IK Viljan. En bred verksamhet

Läs mer

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling

Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Välkomna till ledarträff i Växjö IBK Utveckling Aktiviteter/arrangemang Städning på stan, hur fungerar det? Utdrag ur belastningsregistret, hur ligger vi till!? SSL herr matcharrangemang, hur fungerar

Läs mer

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv års utgåva Gäller från 1 juli 2015

Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv års utgåva Gäller från 1 juli 2015 Stockholms Innebandyförbund Seriedirektiv 2015 års utgåva Gäller från 1 juli 2015 Seriedirektiv I Herrar division 2 samt damer division 2 gäller följande: -Lagen skall senast 12 timmar innan matchstart

Läs mer

SERIEUPPLÄGG Svenska Amerikansk Fotbollförbundet Martin Söderberg

SERIEUPPLÄGG Svenska Amerikansk Fotbollförbundet Martin Söderberg SERIEUPPLÄGG 2019 Svenska Amerikansk Fotbollförbundet Martin Söderberg 2 U15 Spelas under våren och hösten Vårserien spelas i cupform med Easy Football (7-manna) Cuperna stöds ekonomiskt från SAFF för

Läs mer

Välkommen till blå nivå

Välkommen till blå nivå Välkommen till blå nivå Tack! Tack för att ni gör ett fantastiskt arbete i hallarna. Ni ledare, spelare, föreningar, domare och föräldrar är otroligt viktiga för att innebandyn ska vara trygg och utvecklande.

Läs mer

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19

MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 MÅL- OCH POLICY- DOKUMENT 2018/19 Övergripande målsättning Långskatans IF skall sträva efter att ge barnen en meningsfull sysselsättning som förhoppningsvis ger ett bestående intresse för idrottslig aktivitet

Läs mer

Anmälan till Blekinge Fotbollförbunds barn- och ungdomsserier

Anmälan till Blekinge Fotbollförbunds barn- och ungdomsserier Anmälan till Blekinge Fotbollförbunds barn- och ungdomsserier Att tänka på Kontrollera att FOGIS är inställd på säsongen 2019 innan du påbörjar din anmälan. Du ändrar säsong under föreningsnamnet uppe

Läs mer

En handbok för domare. Korpen Umeå

En handbok för domare. Korpen Umeå En handbok för domare Korpen Umeå Vad ska jag med den här handboken till? Den här domarhandboken riktar sig främst till dig som är domare. Detta då du är en av våra mest värdefulla medlemmar och som bär

Läs mer

Spelordningsmötet 5 mot 5 F/P 2010 (9 år) Göteborgs Fotbollsförbund

Spelordningsmötet 5 mot 5 F/P 2010 (9 år) Göteborgs Fotbollsförbund Spelordningsmötet 5 mot 5 F/P 2010 (9 år) 2019-03-28 18.00 Göteborgs Fotbollsförbund Agenda Inledning och presentation 5 min Matchguide Presentation 10 min Gruppindelning 15 min Grupparbete 30-40 min Summering

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 11-MANNA OCH 9-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2016 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen samt på bifogad anmälningstalong som

Läs mer

https://fogis.svenskfotboll.se/

https://fogis.svenskfotboll.se/ FOGIS MANUAL FÖR FÖRENINGAR https://fogis.svenskfotboll.se/ Innehållsförteckning: S. 1 Startsida S. 2-3 Personer S. 4-7 Lag S. 8-10 Spelare S. 11 Övrigt Fliken Arkiv S. 12 Övrigt Fliken Förening S. 13

Läs mer

30:-/spelare plus bordsavgift till arrangerande klubb 120:-/spelare, 80:- till VBF och 40:- till arrangerande klubb

30:-/spelare plus bordsavgift till arrangerande klubb 120:-/spelare, 80:- till VBF och 40:- till arrangerande klubb Tävlingar arrangerade av distriktet Distriktsmästerskap Årligen arrangeras fem distriktsmästerskap; öppna par, mixed, damer, veteraner, samt lag. I öppna par, mixed och veteraner är regerande distriktsmästare

Läs mer

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014

INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 INBJUDAN TILL SERIESPEL/DM SÄSONGEN 2013/2014 Viktiga datum 13 04 23 Anmälningsfönster öppnas i IDA för seriespel och DM GS. 13 05 13 Anmälningsfönster stängs. Då ska serie/dm/gs anmälningarna vara inlagda

Läs mer

Protokoll fört vid ÖBDF:s ordinarie styrelsemöte 16 februari 2011

Protokoll fört vid ÖBDF:s ordinarie styrelsemöte 16 februari 2011 Protokoll fört vid ÖBDF:s ordinarie styrelsemöte 16 februari 2011 Närvarande under mötet: Kaj Krantz, Peter Nyström (adjungerad), Mats Fredriksson, Lasse Löfgren, Marie Jerhammar, Kari Hyvönen, Ole Olsson,

Läs mer

Svensk idrotts verksamhetssystem. kommunikation & administration mellan medlemmar, föreningar & förbund

Svensk idrotts verksamhetssystem. kommunikation & administration mellan medlemmar, föreningar & förbund Svensk idrotts verksamhetssystem kommunikation & administration mellan medlemmar, föreningar & förbund Vad är IdrottOnline Administrativ & kommunikativ IT-plattform mellan medlemmar, föreningar, förbund

Läs mer

IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte Frejknuten Närvarande: Styrelsen + Ledare. Agenda:

IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte Frejknuten Närvarande: Styrelsen + Ledare. Agenda: IK Frej Innebandysektionen Ledarmöte 2017-09-19 Frejknuten 19.00 21.00 Närvarande: Styrelsen + Ledare Agenda: 1. Presentation styrelse & agenda 2. Alliansförening Mats H 3. Ledarutbildningar + GU Fredrik

Läs mer

*Dessa serier samadministreras med Bohuslän-Dals Innebandyförbund. ** serier samadministreras med både Hallands och Bohuslän-Dals innebandyförbund

*Dessa serier samadministreras med Bohuslän-Dals Innebandyförbund. ** serier samadministreras med både Hallands och Bohuslän-Dals innebandyförbund DOMAR-PM 2015-2016 1. Inrapportering av resultat Hemmalaget skall ringa in resultatet. Domaren som står i den vänstra kolumnen på matchprotokollet är också ansvarig för att protokollet skickas till GIBF.

Läs mer

Allmän information om Basketligan special

Allmän information om Basketligan special Allmän information om Basketligan special Upplevelsen Basketligan Special I våra arrangemang ska spelarna stå i fokus. Deras upplevelse är viktig! Att träffas och ha kul, utvecklas och få spela roliga

Läs mer

Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar Jämtland/Härjedalens Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 3 12 a) Distriktstävlingar Före match Förening äger rätt att delta med lag i seriespel, distriktsmästerskap

Läs mer

Information inför spelåret , ver. 2

Information inför spelåret , ver. 2 Information inför spelåret 2014-2015, ver. 2 Nedan listas förändringar som införs till spelåret 2014-2015 efter beslut av förbundsmöte och SBTF. Stadgeändringar Förbundsmöte vartannat år Från och med 2015

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Se även videomanualen för licenshantering.

MANUAL LAGLICENSER. Se även videomanualen för licenshantering. Manual för registrering av laglicenser. Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar. Se även videomanualen för licenshantering. Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer

Läs mer

Viktiga nyheter/förändringar!

Viktiga nyheter/förändringar! Viktiga nyheter/förändringar! Från och med säsongen 2019/20 gäller effektiv speltid i alla seniorserier. Det innebär att herrar division 4-5 ska spelas med effektiv speltid och att om matcher slutar oavgjort

Läs mer

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok

DGHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmer för barn och ungdom. SHF Tävlingsbestämmelser. SHF Tävlingshandbok DGFH Tävlingsbestämmelser för barn och ungdomar (DGFH TBBU) TBBU kompletterar SHF Tävlingsbestämmelserna för barn och ungdomar (SHF TBBU) med särbestämmelser för DGHF distrikt Om det finns ordalydelser

Läs mer

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.)

( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) Protokoll från föräldramöte lördagen den 21 Dec 2013 ( även noteringar från ledarmöte den 17/12 är inflikade under passande punkt så inget faller mellan stolarna.) 1 Josef öppnar mötet och hälsar alla

Läs mer

Norrbottens Fotbollförbund

Norrbottens Fotbollförbund Norrbottens Fotbollförbund INBJUDAN TILL NORRBOTTENS FOTBOLLFÖRBUNDS 7-MANNA SERIER FÖR POJKAR & FLICKOR 2016 ANMÄLAN: Sker i FOGIS föreningsinloggningen senast fredagen den 1 april 2016. ANMÄLNINGS P

Läs mer

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION

SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION SÄSONGEN 2010/2011 SERIEINFORMATION DALARNAS INNEBANDYFÖRBUND REGIONALA SERIER Genom att samarbetet omfattar flera distrikt och blir en region ökas valmöjligheterna samtidigt som stärker utvecklingsförutsättningarna.

Läs mer

LEDARHJÄLPEN 11-MANNA 2016

LEDARHJÄLPEN 11-MANNA 2016 INFÖR SÄSONG/SERIESTART Ungdomsregistrera dina spelare i ålder 10-14 år och förstagångslicensiera spelare som fyller 15 år i Fogis. Föreningen skall innan registreringen inhämta spelarens och dennes vårdnadshavares

Läs mer

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2013-06-20 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är:

Fler arbetsgrupper bör bildas för att möta föreningens tillväxt. Handbollskolan, är basen för tillväxten i föreningen. Arbetsgrupperna är: Sundsvalls handbollsklubb är Sundsvalls handbollsförening. Under hösten har föreningen 5 lag i seriespel och ambitionen är att ha ett 60-tal barn i handbollsskolan. Sundsvall Handboll är en breddförening

Läs mer

STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS. Årsmöteshandlingar

STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS. Årsmöteshandlingar Välkommen till STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUNDS Årsmöte 2019 Tisdagen den 19 mars kl. 18:30 (Program från kl. 17:30) Årsmöteshandlingar Inbjudan Stockholms Basketdistriktsförbunds styrelse har nöjet

Läs mer

Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014

Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014 Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014 Tack till alla medverkande! Bakgrund: Med anledning av den rådande situationen i Västerbottens Ridsportförbund, där tävlingsorganisation för närvarande

Läs mer

SERIE- INBJUDAN 2019/20

SERIE- INBJUDAN 2019/20 SERIE- INBJUDAN 2019/20 NYHETER SÄSONGEN 2019/20 * En ny singelspelare tillåts efter dubblarna i seniorserierna division 4-7 INFORMATION * Stockholms Bordtennisförbunds hemma/borta-serier startar vecka

Läs mer

Bilaga 1. Representantskapet SAMARBETE VÄSTMANLANDS FF / ÖREBRO LÄNS FF DAM- OCH FLICKFOTBOLLEN

Bilaga 1. Representantskapet SAMARBETE VÄSTMANLANDS FF / ÖREBRO LÄNS FF DAM- OCH FLICKFOTBOLLEN Bilaga 1. Representantskapet 2013-12-04 SAMARBETE VÄSTMANLANDS FF / ÖREBRO LÄNS FF DAM- OCH FLICKFOTBOLLEN Bakgrund: Via Örebro Läns Fotbollförbunds utvärdering 2013 har det framkommit önskemål från föreningar/ledare

Läs mer

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte

1(7) SPORTPOLICY UDDEVALLA BLUE ROCKS. Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 1(7) UDDEVALLA BLUE ROCKS Utgåva 2 - Justerat efter årsmöte 2014-03-27 2(7) VÅRA STADGAR SÄGER BLUE ROCKS ÖVERGRIPANDE MÅL Vårt mål är att ge alla barn och ungdomar chansen till att möta och utöva världens

Läs mer

MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX

MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX MANUAL Svenska Bandyförbundet - Profixio FX Logga in på www.profixio.com/fx 1) Logga in med din e-postadress och det lösenord som du tidigare har fått på mejl 2) Välj vilken roll du vill logga in som (en

Läs mer

HANINGE Juni 2016

HANINGE Juni 2016 HANINGE 18-19 Juni 2016 Vi har nöjet att välkomna Er till den allra första upplagan av Vendelsöfemman den 18-19 juni. En helg fullspäckad med fotboll för 5-manna lag. Cupen arrangeras av Goalazo AB på

Läs mer

Sanktanutredningen. Standardrapport

Sanktanutredningen. Standardrapport Sanktanutredningen Standardrapport För många kallade spelare får ej delta, en så hög siffra som 33% har uppfattningen att alla inte alltid får spela i match de kallats till. Det är alldeles för högt.

Läs mer

Idro%Online. Svensk idro,s verksamhetssystem. Introduk.on. Azalea BK FOTBOLLSKLUBBEN FÖR BARN OCH UNGDOMAR

Idro%Online. Svensk idro,s verksamhetssystem. Introduk.on. Azalea BK FOTBOLLSKLUBBEN FÖR BARN OCH UNGDOMAR Idro%Online Svensk idro,s verksamhetssystem Introduk.on DAGENS PROGRAM Introduktion till IdrottOnline Administration Gruppadministration Modulen Aktivitet Kalender Närvaroregistrering Modulen Utbildning

Läs mer

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08

Föräldramöte 2017/2018. SSK Innebandy Mix08 Föräldramöte 2017/2018 SSK Innebandy Mix08 Alexander Agerström tränare Anders Nordin tränare Ingela Ahlbäck tränare Niklas Larsson tränare Stefan Juntti lagledare kassör Samuel Sjöberg fikaansvarig - lotteriansvarig

Läs mer

Kallelse till Upplands Fotbollförbund Representantskapsmöte Onsdagen den 5 december 2018.

Kallelse till Upplands Fotbollförbund Representantskapsmöte Onsdagen den 5 december 2018. Till Upplands Fotbollförbund föreningar. 2018-11-02 Kallelse till Upplands Fotbollförbund Representantskapsmöte Onsdagen den 5 december 2018. Härmed kallas ledamöter från Upplands Fotbollförbunds medlemsföreningar

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN Fastställd av årsmötet 2018 1/11 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

SKELLEFTEÅ IBK. Handbok för ledare

SKELLEFTEÅ IBK. Handbok för ledare Handbok för ledare 2016-11-18 SKELLEFTEÅ IBK Ett samlat dokument för ledare med regler och rutiner som gäller för lag och ledare inom Skellefteå IBK och dess ungdomssektion. Skellefteå IBK Bildad: 1985

Läs mer

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Västerås uppdaterat: 2015-03-12 Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Nu är det äntligen dags att anmäla lag till utomhussäsongen 2015. Förändringar 2015 Västmanlands Fotbollförbund

Läs mer

Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar

Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar Gotlands Innebandyförbund Lokala förutsättningar 1:a utgåvan Gäller från 1 juli 2014 Kapitel 1 Förening 4 a) Anmälningsavgifter Serieavgifter fastställs av Gotlands Innebandyförbunds styrelse efter förslag

Läs mer

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna.

Lag Vi har i år två st lag i 9-manna serier plus att vi kommer låna ut spelare varje helg till P04 som spelar 11-manna. Föräldramöte 180426 Organisationen för P-05 Ca 32 spelare och 6 ledare Lagansvarig: Micke Träningsansvarig: Johan/Sreten Materialansvarig: - Hemsidan/Administration: Carola, Johan och Micke Cup ansvarig:

Läs mer

Nyckeln till föreningens kommunikation och administration. Hemsidehantering

Nyckeln till föreningens kommunikation och administration. Hemsidehantering Nyckeln till föreningens kommunikation och administration Hemsidehantering Upplägg söndag 10.30-12.30 PowerPoint: - Allmänt om hemsidan och funktionerna på hemsidedelen - Tips och råd På IdrottOnline-sida:

Läs mer

SÄRSKILDA TÄVLINGS- OCH SERIEBESTÄMMELSER FÖR STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUND Fastställda av StBDF:s styrelse den 1 april 2014.

SÄRSKILDA TÄVLINGS- OCH SERIEBESTÄMMELSER FÖR STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUND Fastställda av StBDF:s styrelse den 1 april 2014. SÄRSKILDA TÄVLINGS- OCH SERIEBESTÄMMELSER FÖR STOCKHOLMS BASKETDISTRIKTSFÖRBUND Fastställda av StBDF:s styrelse den 1 april 2014. Reviderad 2014-03-28 Följande komplement finns till dessa tävlingsbestämmelser:

Läs mer

Parter och ansvar för behandlingen av dina personuppgifter

Parter och ansvar för behandlingen av dina personuppgifter APPENDIX 11 INTEGRITETSPOLICY Parter och ansvar för behandlingen av dina personuppgifter LOBAS, 846001-5988, Ringvägen 11 23441 Lomma (Box 58 23421 Lomma) (nedan kallad föreningen) är personuppgiftsansvarig

Läs mer

Inledning. Vad är Korpen? Att vara lagledare. Att vara lagkapten

Inledning. Vad är Korpen? Att vara lagledare. Att vara lagkapten Inledning Som lagledare eller vice lagledare i Korpen Stockholms seriespel får du denna handbok. Den har tagits fram som ett hjälpmedel så att du som lagledare ska veta vad dina uppgifter innebär och hur

Läs mer

Matcharvoden för spelåret 2015 (1 januari-31dec).

Matcharvoden för spelåret 2015 (1 januari-31dec). Matcharvoden för spelåret 2015 (1 januari-31dec). För Futsal och Hallvärmländskan gäller ersättningen från och med 1/4 2014 till och med 31/3 2015. MATCHTYP Det finns två typer av matcher, Tävlingsmatcher

Läs mer

Föreningen för hela familjen!

Föreningen för hela familjen! Föreningen för hela familjen! Värdegrund Harrie FF är en förening som drivs av humanistisk människosyn. Det innebär att alla individer ges möjlighet att vara delaktiga i verksamheten utifrån sina förutsättningar.

Läs mer

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart

UNGDOM LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart LEDARHJÄLPEN Inför säsongen/seriestart Registrering av spelare Ungdomsregistrera dina spelare i ålder 10-14 år och förstagångslicensiera spelare som fyller 15 år i Fogis. Föreningen skall innan registreringen

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

MANUAL FX FÖR VATTENPOLO

MANUAL FX FÖR VATTENPOLO MANUAL FX FÖR VATTENPOLO Manual FX för vattenpolo Sida 2 av 30 Innehåll 1. Om Manual FX för vattenpolo... 3 2. Registrera spelare... 3 2.1 Ny spelare... 3 2.2 Spelare som redan finns i FX.... 6 2.3 Licensiera

Läs mer

ROOKIE-CUPEN Brännkyrkahallen, Tellusborgsvägen 10, Hägersten. (T-bana till Midsommarkransen) Spelas den 2-3 april 2011 i Brännkyrkahallen.

ROOKIE-CUPEN Brännkyrkahallen, Tellusborgsvägen 10, Hägersten. (T-bana till Midsommarkransen) Spelas den 2-3 april 2011 i Brännkyrkahallen. Samtliga spelare, ledare, funktionärer, publik och press hälsas hjärtligt välkomna till 2011 års grundspel i Rookie-Cupen, enligt följande: SPELDAGAR: 5-6 februari och 12-13 mars 2011. SPELLOKAL: REPRESENTATION:

Läs mer

TUT1.4 Seriespelsförslag

TUT1.4 Seriespelsförslag TUT1.4 Seriespelsförslag Bakgrund I samband med att TUT tillsattes fick vi ett antal uppdrag. Ett uppdrag var att se över seriespelet och uppdraget begränsades till förbundsserierna. Uppdraget från Svenska

Läs mer