INFORMATION FRÅN STYRELSEN NUMERA PÅ HEMSIDAN EFTER VARJE STYRELSEMÖTE Efter varje styrelsemöte läggs information ut på hemsidan, adress

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INFORMATION FRÅN STYRELSEN NUMERA PÅ HEMSIDAN EFTER VARJE STYRELSEMÖTE Efter varje styrelsemöte läggs information ut på hemsidan, adress"

Transkript

1 Medlemsblad i Brf Vingen nr 1/2008 Ordförande har ordet Vi har haft ett mycket lågt pris på el-energin sedan tre år tillbaka. Vi lyckades förhandla fram ett fast pris på 29,6 öre per kwh (exkl nätavgift, el-certifikat, energiskatt och moms) Det gav ett totalpris på 102 öre per kwh. Rörligt elpris vad innebär det? Nu har vi tecknat ett nytt avtal. Efter att ha tagit in anbud från fyra leverantörer har det visat sig att Fortum än en gång har det klart lägsta priset. Tyvärr är det nya priset betydligt högre än det vi haft de tre senaste åren. Vissa ökningar har också skett på övriga kostnader som elcertifikat och energiskatt. Styrelsen har kommit fram till att det mest förmånligt i nuvarande situation är att teckna ett avtal med rörligt pris. Det innebär att det pris ni kommer att betala kan komma att förändras varje kvartal beroende på prisutvecklingen. De flesta kunniga i elbranschen anser att priset kommer att gå ned under nästa år och då kan det bli läge att låsa priset. Kostnad per månad Styrelsen har därför beslutat att priset per kwh för andra kvartalet 2008 kommer att vara 127 öre. Vill ni veta er förbrukning ska ni således dividera kostnaden på avin med 1,27. Om det t ex står att din kostnad per månad är 381 kronor så har du haft en genomsnittlig förbrukning under föregående kvartal på 300 kwh per månad. Vid en förbrukning på 3500 kwh per år blir din merkostnad 75 kr per månad. Fortfarande kommer kostnaden med enhetsmätning att ligga klart lägre än om varje medlem skulle haft ett eget avtal med en leverantör. En uppskattning på öre/kwh ligger nog ganska nära sanningen. Felaktiga jouranmälningar faktureras medlemmen Jouranmälan får endast göras vid mycket akuta fall, t ex översvämning och liknande. Telefonnumret finns på hemsidan och på anslagstavlan i porten. Felanmälan får endast göras när något absolut inte kan vänta till nästkommande vardag. Exempelvis kan en trasig tvättmaskin vänta till dagtid efter helgen.

2 Vid strömavbrott ska du inte ringa jouren. Om dina egna säkringar /jordfelsbrytare är hela ska i stället ta kontakt med ditt gårdsombud som har nyckel till elrummet i trapphuset. I andra hand får du ringa till någon i styrelsen. Om jouranmälan gäller något som du som bostadsrättsinnehavare själv ansvarar för, t ex en tappad nyckel eller ett fel som du själv orsakat, kommer du att faktureras kostnaden. Motsvarande gäller vid felaktiga anmälningar. Telefonnummer till jouren: FELANMÄLAN Helgfri måndag-torsdag Kl Helgfri fredag Kl Telefon Fax E-post: JOUR Dygnet-runt-service Telefon Hissar i garaget Hissarna i garaget ägs inte av Vingen utan av Tornadoskolan. De har inte fungerat så bra, men kommer nu att totalrenoveras. Planerad start är i slutet av januari. Det kommer att gå till så att en hiss i sänder renoveras, en av dem kommer alltså hela tiden att fungera. Anslag med detaljer kommer att sättas upp av Tornadoskolan. Komposten. öppet hus passa på, förevisning av den fantastiska kompostmaskinen. Tisdagen den 22 januari kl är det öppet hus i kompostrummet (ingång i garaget). Komposten kommer att tömmas och förevisas och man kan passa på att få en nyckel av ansvariga Gun Jerverius (eller ev lämna tillbaks nyckeln man inte använder). INFORMATION FRÅN STYRELSEN NUMERA PÅ HEMSIDAN EFTER VARJE STYRELSEMÖTE Efter varje styrelsemöte läggs information ut på hemsidan, adress Besök hemsidan ofta, där ligger massor med bra information och ju mer vi använder den desto bättre kommer blir det.

3 OBS! Julgranar Julgranarna skall läggas vid p-platsen vid gaveln på garaget intill containern med sand. De kommer sedan att forslas bort av Ingemanssons. Rapport från rensardagen Lördagen den 20 oktober genomfördes en rensning av källargångar, trappuppgångar och cykelrum i Vingen. Vi avslutade med korvgrillning. Tack alla boende som hjälpte till Omärkta cyklar blev kvar i cykelrummen pga utrymmesbrist. I januari kommer de att tas om hand. Ni som fortfarande inte har märkt er cykel har fortfarande möjlighet att göra det. Siw Wåle Gårdssamordnare MILJÖGRUPP Vingen har en miljögrupp som vill verka för en bättre sopsortering och ett funktionellare soprum. Vi vill också arbeta med miljöfrågor i stort inom föreningen och vi vill gärna vara representerade av män, kvinnor, olika språk, olika åldrar m m. Vill du vara med så kontakta miljöansvarig

4 Information från trädgårdssamordnare Nya träd kommer att planteras (där gamla av olika skäl tagits bort). De kommer att planteras på Pilottorget 1 Pilottorget 5 Pilotgatan 30 Gården Piloten Pilotgatan 21 Pilotgatan 44 Pilotgatan 48 Brandvarnare Glöm inte att testa brandvarnarna då och då. Trivsam tvättstuga Med anledning av att vi fått nya tvättmaskiner i Vingen under hösten, så tycker vi det kanske är på sin plats att påminna om bästa sättet att använda dem för att hålla både maskiner och lokaler så fräscha som möjligt så länge som möjligt. Det är ju så att tvättstugorna i portarna i Vingen sköts helt och hållet av oss själva, d v s det kommer inget städbolag och städar, utan skötseln är vårt eget ansvar, vilket förstås också är ett sätt att hålla våra kostnader nere. Tvättning Tvättning kan ske alla dagar mellan klockan Dagen är indelad i 5 tretimmarspass så det skall passa alla oavsett om man arbetar dagtid eller är pensionär och hemma på dagarna. Pass 1 Pass 2 Pass 3 Pass 4 Pass Bokning All tvättid bokas på den lista som sitter inne i tvättstugan, ange namn och lägenhetsnummer. Bokad tvättid som inte skall utnyttjas bör strykas. Boka inte fler än två pass åt gången, så tvättmöjlighet inte begränsas för grannarna. Om bokad tvättid inte påbörjats efter 30 minuter får den övertas av någon annan. Grovtvätt Mattor och annat tyngre tvättgods får endast tvättas i särskild grovtvättstuga. Rengöring Rengör tvättmaskinerna efter avslutad tvättning. Rengör luddfiltren i torktumlarna och torka ur torkskåpet. Sopa eller våtmoppa golvet efter avslutad tvättning.

5 Om det uppstår problem i tvättstugan av något slag, så kontakta i första hand portombudet. Om det uppstår fel på maskinerna görs felanmälan på telefon eller per e-post Trappombuden i Vingen I Vingen har vi ett system som rätt använt ger oss boende stora möjligheter till färsk viktig information TRAPPOMBUDEN. Trappombuden är vår länk vidare till gårdsombudet (ett ombud per gård, d v s 5 ombud i Vingen) som går vidare till gårdssamordnaren som sitter i Vingens styrelse. Trappombudets roll är att informera dig som boende, endera på ett trappmöte eller skriftligt i brevlådan. Vill du föra frågor vidare till styrelsen så kan du alltid göra det via ditt trappombud. Så undersök vem som är trappombud i din port. Har ni ingen (några enstaka portar har inte), så kalla till ett möte i porten och bestäm vem som skall vara det. Det är inte betungande, vem ger möjligheter till aktiv medverkan på olika plan i föreningens arbete. BASTUN I VINGEN Tillgång till bastun i Vingen har vi genom att via felanmälan beställa en tagg. Den kostar 300:-. F n används bastun mer än vanligt beroende på renovering av badrummen. Av den anledningen har vi fram t o m mars viss hjälp med städning. Normalt sköter vi förstås städningen helt och hållet själva. Under nyårshelgen har bastun tyvärr missbrukats, vilket vi hoppas och tar för givet var en engångsföreteelse. Vår bastuansvarige, Mikael Nyström, vill därför här i Flygbladet påminna om reglerna som är satta för att det ska vara så trivsamt vi vill ha det i samband med bastubad. Bastuansvarige har ordet: Regler i bastun - Bastun bokas på bokningslistan med TYDLIGT, och tydligt betyder LÄSBART, skrivet NAMN och LÄGENHETSNUMMER. - Endast EN bokning får göras åt gången, man kan alltså INTE boka upp flera tider vid samma tillfälle. - Före kl får man boka upp maximalt TVÅ TIMMAR åt gången. - Efter klockan får man boka upp maximalt EN OCH EN HALV TIMME åt gången. - BOKNING SOM INTE GJORTS ENLIGT OVAN ÄR OGILTLIG OCH KOMMER ATT STRYKAS FRÅN BOKNINGSLISTAN.

6 - Efter avslutat bastubad skall bastun städas av den som använt den. STÄDA betyder att man torkar av golven, ser till att hårtussar och annat avlägsnas, tar med sig sina tomma burkar/flaskor och dylikt, samt ser till att det i övrigt är SNYGGT i bastulokalerna. - INGENTING FÅR LÄMNAS KVAR I BASTULOKALERNA! - HUNDAR och andra HUSDJUR får naturligtvis INTE tas med i bastulokalerna. - RÖKNING är givetvis INTE tillåtet. - DEN SOM INTE BRYR SIG OM OCH RESPEKTERAR OVANSTÅENDE REGLER RISKERAR ATT STÄNGAS AV FRÅN VIDARE BASTUBAD! Så kom igen nu, det här är inga svåra grejer. Vill vi ha bastun kvar så är det bara att ta sitt ansvar och se till att ALLA kan trivas i bastun! Mikael Nyström Bastuansvarig Vingen OBS! Vattenavstängning Montering av avstängningsventiler i VVS-rummet Tisdagen den 22/1, kl 9-15 stängs vattnet av på gårdarna Gondolen och Styrspaken. Onsdagen den 23/1, kl 9-15 stängs vattnet av på gårdarna Fallvinden, Vindstruten och Piloten. Reservdag Det kan hända att allt inte hinns med, då kommer vattnet att stängas av på Piloten onsdagen den 29/1, kl Mer information kommer. Det kommer att gå till så att både varm- och kallvattnet stängs av. Glöm inte att alla kranarna måste vara ordentligt stängda. Är ni i behov av vatten under dagen, så kan det vara bra att tappa upp i hinkar i förväg. Tvättstugorna Har du problem med att ställa in torktumlaren så tvätten blir torr? Instruktioner sitter numera i tvättstugorna, men observera att den lilla ratten gör det möjligt att ställa in torktiden. Det blir garanterat torrt om du anpassar torktid och temperatur till vad du tvättar, men det kan naturligtvis ta lite tid att lära sig de nya maskinerna. Viktigt är att inte stoppa in för mycket tvätt samtidigt i torktumlaren. Torktumlaren och torkskåpet har tillsammans större torkkapacitet än vad de gamla maskinerna hade.

ABC för boende. Ordningsregler & information för boende i bostadsrättsföreningen Tattby 4:1

ABC för boende. Ordningsregler & information för boende i bostadsrättsföreningen Tattby 4:1 ABC för boende Ordningsregler & information för boende i bostadsrättsföreningen Tattby 4:1 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Brf Apeln 7 1.1 Att bo i bostadsrätt 1.2 Styrelsen 1.3 Föreningsstämma 1.4 Stadgar 1.5 Felanmälan

Innehållsförteckning. 1. Brf Apeln 7 1.1 Att bo i bostadsrätt 1.2 Styrelsen 1.3 Föreningsstämma 1.4 Stadgar 1.5 Felanmälan Hej medlem! Denna medlemsinformation är utgiven av styrelsen i Bostadsrättsföreningen Apeln 7 i Solna och vänder sig till dig som är medlem i föreningen. Tanken är att den ska ge svar på de vanligaste

Läs mer

Handboken. BRF Bigarråträdet 2

Handboken. BRF Bigarråträdet 2 Handboken BRF Bigarråträdet 2 Handbok BRF Bigarråträdet 2 sid 2(37) ( Ändringshistorik Datum Ändrat av Åtgärd Version 2006-04-18 Sven Lörstad En första utgåva 1.01 2006-04-18 Jan Lundblad Ser över formatet

Läs mer

Ordförande har ordet. Valberedningen efterlyser förslag på nya kandidater till brf Segelflygarens styrelse. Hör gärna av er till

Ordförande har ordet. Valberedningen efterlyser förslag på nya kandidater till brf Segelflygarens styrelse. Hör gärna av er till www.segelflygaren.org Mars - 2006 Nummer 1 Innehåll: Ordförande har ordet... 1 Enhetsmätning el.... 2 Ekonomi... 5 Statistik och avtal... 7 Teknik... 9 Trädgård... 11 Övrigt... 11 Vill du vara med och

Läs mer

Trivselregler Bostadsrättsföreningen Grönkålen i Solna

Trivselregler Bostadsrättsföreningen Grönkålen i Solna Trivselregler Bostadsrättsföreningen Grönkålen i Solna Att visa respekt och ta hänsyn till sina grannar är naturligtvis mycket viktigt för att alla i huset ska trivas. Vårda grannsämjan genom att behandla

Läs mer

2014 reviderad 2014-03-11

2014 reviderad 2014-03-11 ABC 2014 reviderad 2014-03-11 Regler och information för medlemmarna i BRF Göteborgshus nr 13. Allmänna utrymmen På grund av brandrisk får ej material t ex möbler, lådor, skräp, cyklar etc. ställas i föreningens

Läs mer

Lokalinformation Information, tips och regler för boende på Rubingatan

Lokalinformation Information, tips och regler för boende på Rubingatan Flik 5 Lokalinformation Information, tips och regler för boende på Rubingatan -1- INNEHÅLLSFÖRTECKNING Expeditioner och information 3 Styrelseexpeditionen 3 Fastighetsservice 3 Rubin-Nytt 3 Informationsblad

Läs mer

Att bo i Brf Järngården

Att bo i Brf Järngården Att bo i Brf Järngården Inledning Du har valt att bo i bostadsrättsföreningen Järngården. Ett klokt val, men vad betyder det egentligen? Vad finns det för möjligheter inom föreningen? Vilka ordningsregler

Läs mer

BRF Skogås 1:s A - Ö Detta är ett särtryck från den uppdaterade version av Husboken som finns på BRF Skogås 1:s hemsida, brfskogas1.se/husboken.

BRF Skogås 1:s A - Ö Detta är ett särtryck från den uppdaterade version av Husboken som finns på BRF Skogås 1:s hemsida, brfskogas1.se/husboken. 1 BRF Skogås 1:s A - Ö Detta är ett särtryck från den uppdaterade version av Husboken som finns på BRF Skogås 1:s hemsida, brfskogas1.se/husboken. a Allmän information Organisationsnummer: 712800-0200

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Riddarsporren 9. Ordningsregler

Bostadsrättsföreningen Riddarsporren 9. Ordningsregler Bostadsrättsföreningen Riddarsporren 9 Ordningsregler Ordningsregler Bostadsrättsföreningen Riddarsporren 9 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är

Läs mer

Välkommen till Brf Haren i Krokslätt!

Välkommen till Brf Haren i Krokslätt! Välkommen till Brf Haren i Krokslätt! Som medlem i en bostadsrättsförening har du inte bara rätten till en bostad i föreningens fastighet utan du har också skyldigheter mot föreningen och övriga medlemmar.

Läs mer

Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade!

Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Vi hälsar dig välkommen och hoppas att du skall trivas i din lägenhet och med vår bostadsrättsförening.

Läs mer

Välkommen till Färjan! En skrift om vad som gäller och vem som ska kontaktas Låt den alltid finnas i din lägenhet, som en guide!

Välkommen till Färjan! En skrift om vad som gäller och vem som ska kontaktas Låt den alltid finnas i din lägenhet, som en guide! Välkommen till Färjan! En skrift om vad som gäller och vem som ska kontaktas Låt den alltid finnas i din lägenhet, som en guide! Denna version är tryckt 2012 För eventuella ändringar se: www.hsb.se/stockholm/farjan

Läs mer

BF Ansgarius upa. Styrelsen rekommenderar också att du även läser stadgarna.

BF Ansgarius upa. Styrelsen rekommenderar också att du även läser stadgarna. Du som är medlem i bostadsföreningen Ansgarius har säkert ibland känt ett behov av att få en kortfattad beskrivning av föreningen och information om vart man ska vända sig i olika situationer. Vi har därför

Läs mer

Brf Hyttans Boendemapp

Brf Hyttans Boendemapp Brf Hyttans Boendemapp Innehållsförteckning Välkommen till Brf Hyttan 1. Om att bo i en bostadsrättslägenhet 2. Om att bo i Hyttan Stadgar 3. Miljö och säkerhet, trivsel 4. Min lägenhet/kontrakt/övrigt

Läs mer

HSB BRF Vilunda i Upplands Väsby Information till boende i föreningen

HSB BRF Vilunda i Upplands Väsby Information till boende i föreningen HSB BRF Vilunda i Upplands Väsby Information till boende i föreningen Observera att informationen i denna folder kan komma att ändras. För att hålla dig uppdaterad hänvisar vi till BRF Vilundas hemsida:

Läs mer

BRF Valhallavägen 22

BRF Valhallavägen 22 BRF Valhallavägen 22 Information och trivselregler Innehåll BRF Valhallavägen 22... 1 Husets och föreningens historia... 3 Generellt om att bo i bostadsrätt... 3 Inflytt... 3 Årsavgift... 3 Stadgar...

Läs mer

Trivselregler för Brf Gnejsen 2. Första version, maj 2005. Reviderade i januari 2008. Reviderade 2013. Reviderade 2014.

Trivselregler för Brf Gnejsen 2. Första version, maj 2005. Reviderade i januari 2008. Reviderade 2013. Reviderade 2014. Trivselregler för Brf Gnejsen 2 Första version, maj 2005. Reviderade i januari 2008. Reviderade 2013. Reviderade 2014. Brf Gnejsen 2 Innehåll Brf Gnejsen 2... 4 Bakgrund och historik... 4 Fakta, antal

Läs mer

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16

Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Några enkla regler för oss som bor i Brf Nötskrikan 16 Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Vår målsättning är att alla skall ha det så trivsamt som möjligt och att boendet ska kosta

Läs mer

Besök även vår webbsida! www.gbghus45.se. 45:an. September. Riksbyggen Brf Gbg-hus nr 45

Besök även vår webbsida! www.gbghus45.se. 45:an. September. Riksbyggen Brf Gbg-hus nr 45 Besök även vår webbsida! www.gbghus45.se 45:an 2012 September Riksbyggen Brf Gbg-hus nr 45 Ordförande har ordet På prov startar vi en funktion som vi kallar EXP DIREKT för att snabbare kunna lösa vissa

Läs mer

A TILL Ö. Information till oss medlemmar i Brf Eldaren 5

A TILL Ö. Information till oss medlemmar i Brf Eldaren 5 A TILL Ö Information till oss medlemmar i Brf Eldaren 5 Till Medlemmarna i Brf Eldaren 5 Styrelsen i föreningen har sammanfattat föreningens ordningsregler och lite allmän information om vad som gäller

Läs mer

Information till boende i Brf Verdandigården, 2015-03-21

Information till boende i Brf Verdandigården, 2015-03-21 Information till boende i Brf Verdandigården, 2015-03-21 Detta dokument har tagits fram i syfte att informera dig som medlem i Brf Verdandigården om vår förening, fastigheten och de regler som finns. Dokumentet

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Limmaren 3 Borensvägen 52-60 i Årsta

Bostadsrättsföreningen Limmaren 3 Borensvägen 52-60 i Årsta Bostadsrättsföreningen Limmaren 3 Borensvägen 52-60 i Årsta Består av två bostadshus med fem trappuppgångar. De 30 lägenheterna varierar i storlek, 12 stycken à 42 kvm 6 stycken à 45 kvm och 12 stycken

Läs mer

Årsmötet. Frivilliga inför föreningens 30-årsjubileum. Soporna - igen. Parkeringsbokning på webben. Vatten tillbaka i portarna

Årsmötet. Frivilliga inför föreningens 30-årsjubileum. Soporna - igen. Parkeringsbokning på webben. Vatten tillbaka i portarna JUNI 2009 Årsmötet Årsmötet som ägde rum den 14 maj var ovanligt välbesökt: 66 röstberättigade och 10 fullmakter. Därtill ytterligare ett stort antal boende på Akallahöjden. Punkterna på dagordningen klarades

Läs mer

Välkomstpaket Brf Grimberget

Välkomstpaket Brf Grimberget Innehållsförteckning 1 HISTORIA... 2 2 VAD ÄR EN BOSTADSRÄTT... 2 3 MEDLEMMARNAS ANSVAR... 2 4 ÖVERLÅTELSE AV BOSTADSRÄTT... 3 5 MEDLEMSKAP I... 3 5.1 UTTRÄDE UR FÖRENINGEN... 3 5.2 FÖRENINGENS HUVUDSKÄL

Läs mer

Information och föreskrifter

Information och föreskrifter Information och föreskrifter - för vår trivsel Uppdaterad 2015-02-01 Detta dokument innehåller information om vårt område och föreskrifter gällande ordning, så att vårt område hålls trivsamt för alla boende.

Läs mer

En handbok till Brf Oden 2. -med tillhörande trivselregler. Fastställd av styrelsen i Brf Oden 2, år 2011

En handbok till Brf Oden 2. -med tillhörande trivselregler. Fastställd av styrelsen i Brf Oden 2, år 2011 En handbok till Brf Oden 2 -med tillhörande trivselregler Fastställd av styrelsen i Brf Oden 2, år 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING VÄLKOMMEN TILL VÅR BOSTADSRÄTTSFÖRENING...3 TRIVSELREGLER & ALLMÄN INFORMATION

Läs mer

HUSBOK. Vi hälsar dig varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Dalafjället.

HUSBOK. Vi hälsar dig varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Dalafjället. HUSBOK Vi hälsar dig varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Dalafjället. För att alla ska trivas och ha ett trevligt och säkert boende finns det en del saker som vi tillsammans bör tänka på. Vi kallar

Läs mer

1 Välkommen till bostadsrättsföreningen, Kungsfågeln 1-3. 2013-02-05

1 Välkommen till bostadsrättsföreningen, Kungsfågeln 1-3. 2013-02-05 1 Välkommen till bostadsrättsföreningen, Kungsfågeln 1-3. 2013-02-05 A Att bo i bostadsrätt Andra hands uthyrning Altaner Avlopp B Balkonger Besiktning av bostad Brandvarnare, Brandföreskrifter Barnvagnar

Läs mer

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA 2015-1 2015-02-22 Sida 1 Styrelsen Informerar Informationsbrev till medlemmarna 2015-1 Hej alla medlemmar! Nu är det dags för ett nyhetsbrev igen. Observera speciellt

Läs mer