Information från kommunstyrelsens sammanträde den 4 februari 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information från kommunstyrelsens sammanträde den 4 februari 2015"

Transkript

1 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (11) Datum Information från kommunstyrelsens sammanträde den 4 februari 2015 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 4 februari Det fullständiga protokollet justeras den 18 februari 2015, och kommer därefter att finnas tillgängligt på Här finns även handlingarna till de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde tillgängliga. 1. Utseende av protokollsjusterare Torbjörn Tegnhammar utsågs att justera protokoll den 18 februari Delegationsprotokoll 3. Anmälan om expedierade ärenden m m inom kommunstyrelsens förvaltningsområde 4. Bokslutskommuniké (informationspunkt). Ekonomidirektör Jan-Åke Troedsson informerade om Malmö stads bokslutskommuniké att lägga informationen till handlingarna. Särskilt yttrande: (M) och (FP) 5. Remiss från Miljödepartementet - Statskontorets redovisning Vägledning till en bättre tillsyn STK Miljödepartementet har remitterat rapporten Vägledning till en bättre tillsyn. En utvärdering av tillsynsvägledningen på miljöområdet (2014:17) till Malmö kommun för synpunkter. I rapporten bedöms ett av de största problemen inom tillsynsvägledningen vara att vägledningskompetensen brister på vissa områden, vilket i sin tur riskerar att leda till brister i tillsynens effektivitet, rättssäkerhet och enhetlighet. I rapporten presenteras fem övergripande förslag till förbättringar inom området. Stadskontoret har i huvudsak inget att erinra mot de övergripande förslagen, men har ett antal mer detaljerade synpunkter gällande respektive förslag.

2 2 (11) att avge yttrande till Miljödepartementet i enlighet med upprättat förslag från stadskontoret 6. Uppdrag att utreda möjligheten till insyn i leverantörs ekonomiska förhållanden vid tjänsteupphandling avseende skattefinansierad verksamhet inom välfärdssektorn STK Malmö stad har gett Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, i uppdrag att utreda om det är möjligt att ställa krav på att en leverantör ska sakna vinstsyfte, sakna koppling till skatteparadis eller att leverantören ska ha kollektivavtal vid upphandling av skattefinansierade välfärdstjänster. SKL har nu slutfört utredningen och gör bedömningen att kraven inte är möjliga att ställa inom ramen för dagens svenska upphandlingslagstiftning men att det, mot bakgrund av EU:s nya upphandlingsdirektiv, kan finnas utrymme för att i en framtida svensk upphandlingslagstiftning möjliggöra olika typer av liknande krav främst beträffande offentligrättsligt reglerade, väsentligen skattefinansierade välfärdstjänster. att godkänna föreliggande redovisning av SKL:s utredning i ärendet att översända SKL:s utredning till regeringen med begäran om att regeringen skyndsamt låter utreda vilket handlingsutrymme som EU:s nya upphandlingsdirektiv medger, såvitt krav på att en leverantör ska sakna vinstsyfte samt sakna koppling till skatteparadis vid upphandling av skattefinansierade välfärdstjänster, med den uttalade målsättningen att aktuellt handlingsutrymme ska utnyttjas vid utformandet av den nya svenska upphandlingslagstiftningen. 7. Studentmedarbetarprogram i Malmö stad STK Kommunstyrelsens personalberedning och arbetsmarknads- och vuxenutbildningsberedning beslutade i november respektive december 2013 om en försöksverksamhet för studentmedarbetarprogram. Studentmedarbetarprogram är en modell där studenter på högskola/universitet parallellt med studierna anställs i olika verksamheter för att genomföra uppdrag på deltid under en begränsad tidperiod. Försöket skulle genomföras i form av en pilot under första halvåret Under våren 2014 genomfördes en pilot för ett studentmedarbetarprogram i Malmö stad. Piloten har utvärderats och både studentmedarbetare och handledare ger en positiv respons. Mot bakgrund av detta föreslås ett studentmedarbetarprogram i Malmö stad med implementering under 2015.

3 3 (11) Personalberedningen behandlade ärendet vid sitt sammanträde den 20 januari Kommunstyrelsen beslutade att inrätta ett studentmedarbetarprogram i Malmö stad att ge stadskontoret i uppdrag att återkomma med en rapport till personalberedningen i början av Särskilt yttrande: (M) och (FP) 8. Ansökan om amorteringsfrihet för Fair Play Tennisklubb Arena AB STK Fair Play Tennisklubb/Fair Play Tennisklubb Arena AB ansöker om amorteringsfrihet för kommunalt lån respektive lån med kommunalborgen med anledning av kostnader för vattenskador på anläggningen i samband med skyfallet i Malmö den 31 augusti att på sätt som redovisats i ärendet bevilja amorteringsfrihet under 12 månader för lån till Fair Play Tennisklubb samt att bevilja amorteringsfrihet under 12 månader för lån med kommunal borgen till Fair Play Tennisklubb Arena AB från Swedbank (tidigare Sparbanken Öresund). 9. Försäljning av fastigheten Skrållan 43 i Malmö, Gyllins Trädgård (projekt nr 1038) STK I januari 2011 uppläts fastigheten Skrållan 1 med tomträtt till Sundprojekt AB (bolaget). Bolaget överlät därefter tomträtten till Skrållan 1 till en av bolaget bildad bostadsrättsförening och hemställde om att Skrållan 1 skulle delas i två fastigheter. Så har skett och fastigheten Skrållan 43 har bildats genom avstyckning. Skrållan 43 ägs alltså av kommunen och Skrållan 1 är upplåten med tomträtt till bostadsrättsföreningen. Bolaget har därefter begärt att via Skrallan 43 Fastighets AB (köparen) få förvärva den nybildade fastigheten Skrållan 43, på vilken avses uppföras 16 stycken radhus. Tekniska nämnden (särskilt yttrande V) har hemställt om kommunfullmäktiges godkännande av försäljning av fastigheten Skrållan 43 i Malmö. Köpeskillingen uppgår till kr. Kommunstyrelsen beslutade föreslå kommunfullmäktige besluta: att godkänna av tekniska nämnden redovisat köpeavtal avseende försäljning av fastigheten Skrållan 43 i Malmö. Särskilt yttrande: (V)

4 4 (11) 10. Försäljning (friköp) av fastigheten Vagnslidret 1 i Malmö, Hyllie (projekt nr 7018) STK Tekniska nämnden beslutade i maj 2014 att upplåta fastigheten Vagnslidret 1 i Malmö med tomträtt till ett bolag i Otto Magnussonkoncernen. Fastigheten överläts senare vidare till ett annat bolag i samma koncern. Detta bolag Areotto Holding Vagnslidret 1 AB (bolaget) har nu avtalsenligt begärt att få friköpa fastigheten. På fastigheten avses uppföras en byggnad för kontor och handel omfattande ca m² BTA (bruttoarea). Tekniska nämnden (särskilt yttrande V) har hemställt om kommunfullmäktiges godkännande av försäljning (friköp) av fastigheten Vagnslidret 1 i Malmö (fastigheten). Köpeskillingen uppgår till kr. Kommunstyrelsen beslutade föreslå kommunfullmäktige besluta: att godkänna av tekniska nämnden redovisat köpeavtal avseende försäljning av fastigheten Vagnslidret 1 i Malmö. Särskilt yttrande: (V) 11. Objektsgodkännande för genomförande av park och gator inom detaljplan skola väster om Pildammsvägen i Hyllie (projekt nr 7309) STK Tekniska nämnden har inkommit med ansökan om objektsgodkännande för genomförande av park och gator inom detaljplan skola väster om Pildammsvägen i Hyllie (projekt nr 7309). Investeringsutgiften bedöms till 34,5 Mkr. Projektet finns med i tekniska nämndens budgetskrivelse Projektet förutsätts rymmas inom beslutad investeringsram för gällande år för tekniska nämnden. Årliga driftkonsekvenser (drift-, underhåll- och kapitalkostnader) beräknas uppgå till brutto 2,7 Mkr. att bevilja tekniska nämnden objektsgodkännande för genomförande av park och gator inom detaljplan skola väster om Pildammsvägen i Hyllie (projekt nr 7309) till en beräknad bruttoutgift om 34,5 Mkr att godkänna årliga driftkonsekvenser om 2,7 Mkr under förutsättning att de ryms inom den av kommunfullmäktige beslutad ram för driftkonsekvenser för gällande år för tekniska nämnden.

5 5 (11) 12. Objektsgodkännande för genomförande av naturområde med temalekplats inom exploateringsprojekt Ängsövägen (Svenstorps gård) i Tygelsjö (projekt nr 5012) STK Tekniska nämnden har inkommit med ansökan om objektsgodkännande för genomförande av naturområde med temalekplats inom exploateringsprojekt Ängsövägen (Sventorps gård) i Tygelsjö (projekt nr 5012, inom detaljplan 4712). Investeringsutgiften bedöms till 21 Mkr. Projektet finns med i tekniska nämndens budgetskrivelse Projektet förutsätts rymmas inom beslutad investeringsram för gällande år för tekniska nämnden. Årliga driftkonsekvenser (drift-, under-håll- och kapitalkostnader) beräknas uppgå till 2,1 Mkr. att bevilja tekniska nämnden objektsgodkännande för genomförande av naturområde med tema-lekplats inom exploateringsprojekt Ängsövägen (Sventorps gård) i Tygelsjö (projekt nr 5012, inom detaljplan 4712) till en beräknad bruttoutgift om 21 Mkr att godkänna årliga driftkonsekvenser om 2,1 Mkr under förutsättning att de ryms inom den av kommunfullmäktige beslutad ram för driftkonsekvenser för gällande år för tekniska nämnden. Särskilt yttrande: (M) 13. Förslag till utbyggnadsstrategi till Översiktsplan för Malmö STK Den 22 maj 2014 antog kommunfullmäktige en ny kommunövergripande översiktsplan för Malmö. I planen anges att den ska kompletteras med en utbyggnadsstrategi, vars syfte är att lägga fast en för kommunens olika nämnder och förvaltningar gemensam prioriteringsordning och samordnad planering med etappindelning. Därtill syftar utbyggnadsstrategin till att säker-ställa kapacitet för bostadsförsörjningen samt att erforderlig samhällsservice kan tillgodoses samordnat med bostadsbyggandet. Tillsammans med Handlingsplan för bostadsförsörjning utgör utbyggnadsstrategin Malmö stads riktlinjer för bostadsförsörjning enligt lag 2000:1383 om kommunernas bostadsförsörjningsansvar. Stadsbyggnadskontoret har överlämnat förslag till Utbyggnadsstrategi (samrådshandling) till kommunstyrelsen för godkännande och remittering till samråd. att godkänna redovisat förslag på utbyggnadsstrategi för remittering till samråd

6 6 (11) 14. Äskande från sociala resursnämnden av medel till LSS-boende Verandagatan STK Ärendet utgick 15. Handlingsplan för arbetet med sexuell hälsa i Malmö stad , från sociala resursnämnden STK En handlingsplan för arbetet med sexuell hälsa i Malmö stad har framtagits av styrgruppen för arbetet med sexuell hälsa. Sociala resursnämnden godkände handlingsplanen och beslutade översända den till kommunstyrelsen med förslag att anta densamma. Folkhälso- och jämställdhetsberedningen behandlade ärendet vid sitt sammanträde den 19 januari att anta reviderat förslag till Handlingsplan för arbetet med sexuell hälsa i Malmö stad att ge sociala resursnämnden i uppdrag att följa upp handlingsplanen och återrapportera till kommunstyrelsen våren 2018, samt att anmoda sociala resursnämnden att utvärdera strategin för arbetet med sexuell hälsa och då särskilt beakta intentionerna i den beslutade handboken för kommuncentrala styr-dokument på så vis som anförs i ärendet. 16. Utvärdering av ersättningsmodellen för förskoleverksamheten i Malmö STK Med anledning av beslutet om en ny skolorganisation antog kommunfullmäktige den 29 augusti 2013 övergripande principer för den pedagogiska verksamheten (STK ). Av principerna framgår att respektive skolnämnd inför kalenderåret 2014 skulle ta fram en ersättningsmodell som säkerställer att resurserna fördelas utifrån barns och elevers behov samt skapar förutsättningar för en kvalitetsmässigt likvärdig verksamhet på samtliga enheter. Nämnderna ska sedan följa upp respektive ersättningsmodell på ett sådant sätt att det framgår för kommunstyrelsen om modellen för resursfördelning inte bidrar till dessa effekter. Förskolenämnden har genomfört en utvärdering av ersättningsmodellen för förskoleverksamheten i Malmö. Förskolenämndens viktigaste slutsats är att det ännu är för tidigt att dra några långtgående slutsatser av ersättningsmodellen, då modellen tillämpats i mindre än ett år. (Särskilt yttrande

7 7 (11) från M och FP, särskilt yttrande från SD). att lägga förskolenämndens utvärdering av ersättningsmodellen för förskoleverksamheten i Malmö till handlingarna. Särskilt yttrande: (M) och (FP) 17. Objektsgodkännande för nybyggnad av Kalkbrottets förskola, Malmö Pilsnäckan 1 STK Servicenämnden har inkommit med ansökan om objektsgodkännande för nybyggnad av Kalkbrottets förskola, Malmö Pilsnäckan 1 till en beräknad totalutgift om 45 Mkr. Projektet finns med i servicenämndens investeringsplan för år 2014 och nämnden gör bedömningen att objektet ryms inom servicenämndens investeringsram för gällande år. Projektet beräknas vara klart i april att bevilja servicenämnden objektsgodkännande för nybyggnad av Kalkbrottets förskola, Malmö Pilsnäckan 1, till en beräknad totalutgift om 45 Mkr ± 10 % Reservation: (SD) 18. Objektsgodkännande för nybyggnad av Rörsjöns nya förskola, Malmö Lärkträdet 15 STK Servicenämnden har inkommit med ansökan om objektsgodkännande för nybyggnad av Rörsjöns nya förskola, Malmö Lärkträdet 15 till en beräknad totalutgift om 49 Mkr. Projektet finns med i servicenämndens investeringsplan för år 2014 och nämnden gör bedömningen att objektet ryms inom servicenämndens investeringsram för gällande år. Projektet beräknas vara klart i augusti att bevilja servicenämnden objektsgodkännande för nybyggnad av Rörsjöns nya förskola, Malmö Lärkträdet 15, till en beräknad totalutgift om 49 Mkr ± 10 % Reservation: (SD) 19. Objektsgodkännande för Hammarsparks förskola, Malmö Limhamn 154:376 del av STK

8 8 (11) Servicenämnden har inkommit med ansökan om objektsgodkännande för Hammarsparks tillfälliga förskola, Malmö Limhamn 154:376 del av till en beräknad totalutgift om 17,5 Mkr. Projektet finns med i servicenämndens investeringsplan för år 2014 och nämnden gör bedömningen att objektet ryms inom servicenämndens investeringsram för gällande år. Projektet beräknas vara klart i augusti att bevilja servicenämnden objektsgodkännande för Hammarsparks tillfälliga förskola, Malmö Limhamn 154:376 del, till en beräknad totalutgift om 17,5 Mkr ± 10 % Reservation: (SD) 20. Objektsgodkännande för nybyggnad av Stapelbäddens idrottshall, Malmö Stämpen 1 STK Servicenämnden har inkommit med ansökan om objektsgodkännande för nybyggnad av Stapelbäddens idrottshall, Malmö Stämpen 1 till en beräknad totalutgift om 34 Mkr. Projektet finns med i servicenämndens investeringsplan för år 2014 och nämnden gör bedömningen att objektet ryms inom servicenämndens investeringsram för gällande år. Projektet beräknas vara klart i maj att bevilja servicenämnden objektsgodkännande för nybyggnad av Stapelbäddens idrottshall, Malmö Stämpen 1, till en beräknad totalutgift om 34 Mkr ± 10 % Reservation: (SD) 21. Motion från Tony Rahm (M) och John Roslund (M) om att utreda möjligheterna att i någon form återskapa Mästargalan STK I en motion från Tony Rahm och John Roslund (M) föreslås att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att utreda förutsättningarna att återinföra Mästargalan. I yttrande från fritidsnämnden föreslås att motionen avslås eftersom staden uppmärksammar föredömliga idrottsprestationer och föreningslivets ideella insatser på annat sätt. Efter kommunfullmäktiges beslut om återremiss har även Handikappsidrottens Samarbetsorganisation i Malmö (HISO), Malmöidrottens Samarbetsorganisation (MISO) och Malmö Ideella Föreningars Paraplyorganisation (MIP) yttrat sig över motionen. Kommunfullmäktige föreslås besluta att motionen kan anses besvarad med vad som anförts i ärendet om att förtjänstfulla insatser numera belönas på annat sätt men att också ett firande i mindre format och med en bredare inriktning kan vara motiverad.

9 9 (11) Kommunstyrelsen beslutade föreslå kommunfullmäktige besluta: att motionen kan anses besvarad med vad som anförts i ärendet. 22. Till folkhälsominister Gabriel Wikström om regeringens initiativ att tillsätta en nationell kommission för jämlik hälsa STK Ärendet utgick 23. Fördelning av budgetpost om 15 Mkr gällande ingen indexering av hyror för år 2015 STK Kommunfullmäktige beslutade om Malmö stads budget 2015 med plan för den 27 november I budgeten kompenseras stadens nämnder för pris- och löneökningar, för budgetåret 2015 är kompensationen 2,8 %. En del av kompensationen är hänförlig till prisökningar gällande hyreskostnader som nämnderna har för att bedriva sin verksamhet. Hyresavtalen justeras utifrån index som är baserat på förändringen av konsumentprisindex mellan oktober månad 2014 och oktober månad Konsumentprisindex för oktober 2014 var lägre än för oktober 2013 vilket innebär att det inte kommer att ske någon indexering av hyrorna för år I budgeten, inom finansförvaltningens anslag till förfogande, finns en negativ post om 15 Mkr avseende ingen indexering av hyror. Denna post ska täckas genom att nämndernas ekonomiska ramar justeras med totalt motsvarande belopp. att justera respektive nämnds kommunbidrag för år 2015 med de i ärendet redovisade beloppen. 24. Ansökan om att bli forskningskommun inom miljö och samhällsplanering STK Tekniska nämnden, stadsbyggnadsnämnden och miljönämnden föreslår samordnat att kommunstyrelsen accepterar Kommunförbundet Skånes erbjudande att Malmö stad ansöker om att bli certifierad som forskningskommun inom miljö och samhällsplanering. Konceptet forskningskommun har utvecklats i samarbete mellan Kommunförbundet Skåne och Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp och innebär att kommunen gör vissa åtaganden och i gengäld får möjlighet att nyttja de fördelar som erbjuds om forskning rörande kommunens verksamhetsutveckling rörande miljöfrågor och samhällsplanering.

10 10 (11) Konceptet innebär inte någon särskild kostnad eller avgift för kommunen för att ingå i samarbetet. Liknande forskningssamarbeten finns redan inom andra arbetsområden som vård, omsorg och skola. Målet med certifieringen är att kommunerna samverkar med den akademiska forskningen i arbetet att utveckla och förbättra den kommunala verksamheten och dessutom erbjuda personalen en ytterligare möjlighet till kompetensutveckling. Stadskontoret förordar att förslaget bifalles. att Malmö stad ansöker hos Kommunförbundet Skåne om att bli certifierad som forskningskommun för frågor som rör miljö och samhällsplanering. 25. Detaljplan för fastigheterna 22:164 och 22:163 i Hamnen i Malmö (Dp 5203) STK Stadsbyggnadsnämnden har godkänt förslag till detaljplan för fastigheterna Hamnen 22:164 och 22:163 i Hamnen i Malmö (Dp 5203) och föreslår att kommunfullmäktige antar planen. Under planarbetet har samråd skett med statliga och kommunala organ, berörda nämnder och sakägare vilket redovisas i samrådsredogörelsen och de vid granskning och remiss av förslaget inkomna synpunkterna redovisas och kommenteras i granskningsutlåtandet. Syftet med planen är att göra det möjligt att etablera hamnrelaterade verksamheter, logistik och lagerverksamheter samt tillverkningsindustri och anläggningar för elproduktion i området, samt dessutom servicefunktioner med anknytning till dessa verksamheter. Stadskontoret konstaterar att planeförslaget har utformats med ett tydligt hänsynstagande till miljö- och naturvårdsaspekter och förordar att förslaget antas. Kommunstyrelsen beslutade föreslå kommunfullmäktige besluta: att anta stadsbyggnadsnämndens förslag till detaljplan för fastigheterna Hamnen 22:164 och 22:163 i Hamnen i Malmö. 26. Motion av Ewa Bertz (FP) avseende att införa "nattstopp" på bussar i Malmö STK Ärendet utgick

11 11 (11) 27. Remiss av Boverkets förslag till vägledning Industri- och annat verksamhetsbuller vid planläggning STK Boverket och Naturvårdsverket fick 2013 i uppdrag av regeringen att ta fram vägledningar enligt plan- och bygglagen respektive miljöbalken om hantering av bullerfrågor relaterade till industrier och annan liknande verksamhet. I detta ärende behandlas Boverkets remiss. Stadskontoret ser positivt på att Boverket har tagit fram en vägledning inom området, men förordar att Boverket och Naturvårdsverket tar fram en gemensam vägledning för hantering av bullerfrågor relaterade till industrier och annan liknande verksamhet, för att underlätta tolkningar och bedömningar inom området. att avge yttrande till Boverket i enlighet med upprättat förslag 28. Remiss från Naturvårdsverket - Vägledning om industri- och annat verksamhetsbuller STK Boverket och Naturvårdsverket fick 2013 i uppdrag av regeringen att ta fram vägledningar enligt plan- och bygglagen respektive miljöbalken om hantering av bullerfrågor relaterade till industrier och annan liknande verksamhet inklusive hamnar. Uppdraget redovisades våren Därefter har Naturvårdsverket tagit fram föreliggande förslag till vägledning för industri- och annat verksamhetsbuller vid tillsyn och tillståndsprövning, och Boverket har bearbetat sitt förslag till vägledning för planering och bygglovsprövningar av bostäder som exponeras för industri- och annat verksamhetsbuller. Naturvårdsverket har översänt förslag till vägledning enligt miljöbalken om industri- och annat verksamhetsbuller inklusive konsekvensanalys för synpunkter. Boverket har, samtidigt som Naturvårdsverket, remitterat sitt förslag Vägledning om industri- och annat verksamhetsbuller vid planläggning och bygglovsprövning av bostäder som kommunstyrelsen behandlar parallellt i ärende (STK ). Stadskontoret har tagit fram ett förslag på yttrande. att avge yttrande till Naturvårdsverket i enlighet med upprättat förslag Vid frågor kring informationen från kommunstyrelsen, kontakta: Karin Lindroth, ledningsstrateg, stadskontoret, tfn:

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 15 december 2015

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 15 december 2015 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (6) Datum 2015-12-15 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 15 december 2015 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 12 augusti 2015

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 12 augusti 2015 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (11) Datum 2015-08-12 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 12 augusti 2015 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Försäljning (friköp) av fastigheten Vagnslidret 1 i Malmö, Hyllie (projekt nr 7018)

Försäljning (friköp) av fastigheten Vagnslidret 1 i Malmö, Hyllie (projekt nr 7018) Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2015-01-14 Vår referens Claes-Inge Wennström Stadsjurist claesinge.wennstrom@malmo.se Tjänsteskrivelse Försäljning (friköp) av fastigheten Vagnslidret 1 i Malmö, Hyllie

Läs mer

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR BIHANG Ansv. utg.: Siv Gyllix 2013 Nr 106 Hemställan om objektsgodkännande för nybyggnad av Stapelbäddskolans flexiskola, Malmö Bilen 4 (Dnr STK-2013-777) Till kommunfullmäktige

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Ansökan från servicenämnden om objektsgodkännnande inför fortsatt upphandling av vindkraft

Tjänsteskrivelse. Ansökan från servicenämnden om objektsgodkännnande inför fortsatt upphandling av vindkraft SIGNERAD 2013-10-24 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2013-10-22 Vår referens Åsa Björkén Seydlitz Budgetsekreterare Tjänsteskrivelse asa.bjorken-seydlitz@malmo.se Ansökan från servicenämnden om objektsgodkännnande

Läs mer

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE Nämndssammanträde 2011-08-23 Sammanträdestid kl 14.00 15.45 Protokoll 2011:7 NÄRVARANDE ledamöter ersättare tjänstemän personalföreträdare sekreterare Amar Sabri (ordförande) Sara Fagnani Nilsson (förste

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Motion om att utreda möjligheterna att i någon form återskapa Mästargalan (M)

Tjänsteskrivelse. Motion om att utreda möjligheterna att i någon form återskapa Mästargalan (M) Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (1) Datum 2013-10-07 Vår referens Charlotte Bernström Avdelningschef Tjänsteskrivelse charlotte.bernstrom@malmo.se Motion om att utreda möjligheterna att i någon form

Läs mer

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 15.00 16.40 Protokoll 6/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-06-10 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Tid Kl 13.00 16.00. Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Paragrafer 81-94

Tid Kl 13.00 16.00. Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Paragrafer 81-94 Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 13.00 16.00 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 81-94 Närvarande: Protokoll 6/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-06-25 Ledamöter

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 27 maj 2014

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 27 maj 2014 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (12) Datum 2014-05-27 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 27 maj 2014 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 15 oktober 2014

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 15 oktober 2014 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (6) Datum 2014-10-15 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 15 oktober 2014 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Folkets Gård förvaltningsövergripande nystart av minibondgård i Folkets

Folkets Gård förvaltningsövergripande nystart av minibondgård i Folkets Malmö stad Stadskontoret 1 (3) Datum 2015-03-17 Vår referens Katarina Dettmark Controller katarina.dettmark@malmo.se Tjänsteskrivelse Folkets Gård förvaltningsövergripande nystart av minibondgård i Folkets

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (9) Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2014-04-02 kl. 13.00 Plats Ledamöter Ersättare Kommunalråd Sessionssalen (S 7045) 7:e vån August Palms plats 1, Malmö Katrin

Läs mer

Motion av Stefan Lindhe (M) angående att tillskapa fler läge n- heter på vindar i staden

Motion av Stefan Lindhe (M) angående att tillskapa fler läge n- heter på vindar i staden SIGNERAD 2013-12-12 Malmö stad Stadskontoret 1 (3) Datum 2013-12-10 Vår referens Anders Spjuth Utredare Tjänsteskrivelse Anders.Spjuth@malmo.se Motion av Stefan Lindhe (M) angående att tillskapa fler läge

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Fritidsnämnden 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2019-05-16 08:30 Plats Henrik Smithsgatan 13 Ordförande Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Eva Christina Bertz (L) Sven-Erik

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Kommunstyrelsen 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2019-02-13 13:00-14:00 Plats Sessionssalen, stadshuset Ordförande Ledamöter Ersättare Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) Roko Kursar

Läs mer

Inrättande av stadsområdesnämnder och nämnder för Malmö stads skolväsende samt införande av förändrat nämndsansvar för LSS-verksamhet m.m.

Inrättande av stadsområdesnämnder och nämnder för Malmö stads skolväsende samt införande av förändrat nämndsansvar för LSS-verksamhet m.m. SIGNERAD 2013-10-09 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2013-10-08 Vår referens Ulla-Karin Holmberg Administrativ chef Tjänsteskrivelse Ulla-Karin.Holmberg@malmo.se Inrättande av stadsområdesnämnder och

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 13 augusti 2014

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 13 augusti 2014 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (12) Datum 2014-08-13 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 13 augusti 2014 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Sessionssalen, stadshuset

Sessionssalen, stadshuset Malmö stad Kommunstyrelsen 1 Protokollsutdrag Sammanträdestid 2019-08-14 kl. 13:00-13:31 Plats Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sessionssalen, stadshuset Katrin Stjernfeldt

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2018-11-01 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 8 november 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 Som första aktivitet under

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 30 april 2014

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 30 april 2014 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (22) Datum 2014-04-30 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 30 april 2014 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE Nämndssammanträde 2012-04-24 Sammanträdestid kl 14.00 15.40 Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE ledamöter ersättare tjänstemän personalföreträdare sekreterare övriga Amar Sabri (ordförande) Sara Fagnani Nilsson

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns nämnder

Reglemente för tekniska nämnden Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns nämnder Reglemente för tekniska nämnden Ks 2010:523 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Reglemente för tekniska nämnden Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns

Läs mer

Beställning av förskolepaviljonger Stafsinge och Kristineslätt. KS

Beställning av förskolepaviljonger Stafsinge och Kristineslätt. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-28 323 Beställning av förskolepaviljonger Stafsinge och Kristineslätt. KS 2014-402 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kommunstyrelsen KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Sammanträde 2013-08-20, kl. 13.00 i Kungsbackarummet, Stadshuset

Kommunstyrelsen KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Sammanträde 2013-08-20, kl. 13.00 i Kungsbackarummet, Stadshuset KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Kommunstyrelsen Sammanträde 2013-08-20, kl. 13.00 i Kungsbackarummet, Stadshuset Efter sammanträdet information om och utdelning av läsplattor 1 (7) Datum 2013-08-09 Ärende Sid.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-08-29 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Fregatten, Norrtälje kommunala vuxenutbildning (NKV) Astrid Lindgrens gata 2, Nordrona, Norrtälje kl 13:00-13:30

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-10 Plats Sociala resursförvaltningen, Ingrid Marie Klockan 10.00 12.20 Paragrafer 143-155 Närvarande

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 7 september 2016

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 7 september 2016 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (19) Datum 2016-09-07 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 7 september 2016 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD)

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.35 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 70-80 Närvarande: Protokoll 5/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-05-28 Ledamöter

Läs mer

Fritidsnämnden föreslås besluta att

Fritidsnämnden föreslås besluta att Malmö stad Fritidsförvaltningen Handläggande avd: Administrativa avdelningen Ärende nr: 8 Datum: 2012-11-27 Ärende: Avveckling av plan på uppförande av Nationalarena i Bowling samt hemställan hos Kommunstyrelsen

Läs mer

Detaljplan för Ullared 1:21 m fl. - Planbesked, Falkenbergs kommun. KS

Detaljplan för Ullared 1:21 m fl. - Planbesked, Falkenbergs kommun. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-11-01 341 Detaljplan för Ullared 1:21 m fl. - Planbesked, Falkenbergs kommun. KS 2016-310 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande. Leif Holmgren (s) Oddmar Joensen (s) Gull-Britt Svensson (s) Elisabet Landrup-Uttersten (m) Lars Myllenberg (m)

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande. Leif Holmgren (s) Oddmar Joensen (s) Gull-Britt Svensson (s) Elisabet Landrup-Uttersten (m) Lars Myllenberg (m) Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 14.00 16.05 Protokoll 3/2008 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2008-03-31 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96)

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96) Kallelse Kommunfullmäktige Nr 9 Tid: 2015-12-14, kl 19:00 OBS! Mötet startar 19.00 Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15.

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15. 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 10-11 Beslutande: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers Övriga närvarande: Sune Höglander, teknisk chef, 40, 42 Arne

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 13 januari 2016

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 13 januari 2016 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (13) Datum 2016-01-13 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 13 januari 2016 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

KALLELSE OCH DAGORDNING

KALLELSE OCH DAGORDNING Malmö stad Fritidsnämnden 1 (7) Sammanträdestid 2013-04-18 Kl.17.00 KALLELSE OCH DAGORDNING Plats Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Fritidsförvaltningen Henrik Smithsgatan 13, Studion, vån 6 Frida Trollmyr

Läs mer

Kallelse- och föredragningslista

Kallelse- och föredragningslista 2009-02-12 Kallelse- och föredragningslista Sammanträde med Enligt uppdrag av Fastighetsnämnden Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum Torsdagen den 19 februari 2009 Plats och tid Sammanträdesrum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Kommunstyrelsen 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2018-12-05 13:00-15:00 Plats Sessionssalen, stadshuset Ordförande Ledamöter Ersättare Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) Andréas

Läs mer

Protokoll. Sessionssalen, stadshuset

Protokoll. Sessionssalen, stadshuset Malmö stad Kommunstyrelsen 1 Protokoll Sammanträdestid 2015-12-15 kl. 14:00 Sluttid: 15:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Underskrifter Sessionssalen, stadshuset Andréas

Läs mer

Protokoll 9/2010. Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Protokoll 9/2010. Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 15.00 17.35 Protokoll 9/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-11-08 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhus Skåne rum, 106 kl. 08:30 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C)

Läs mer

Ägardirektiv för Katrineholm Vatten och Avfall AB

Ägardirektiv för Katrineholm Vatten och Avfall AB Styrdokument Ägardirektiv för Katrineholm Vatten och Avfall AB Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 5.12) Godkänd av kommunfullmäktige, 229 Beslutshistorik Godkänd av kommunfullmäktige 2008-12-15,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 26 april 2017 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR BIHANG Ansv. utg.: Siv Gyllix 2013 Nr 108 Begäran från valnämnden om ytterligare kommunbidrag för anordnande av val till Europaparlamentet och allmänna val 2014 (Dnr

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Ansökan om att arrangera en internationell friidrottsgala på Malmö stadion

Ansökan om att arrangera en internationell friidrottsgala på Malmö stadion Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (2) Datum 2013-06-04 Vår referens Malin Midler Norén Planeringssekreterare Tjänsteskrivelse Malin.Midler-Noren@malmo.se Ansökan om att arrangera en internationell friidrottsgala

Läs mer

Överlåtelse av operativ tillsyn enligt miljöbalken

Överlåtelse av operativ tillsyn enligt miljöbalken TJÄNSTESKRIVELSE 1(4) Datum Diarienummer 2018-09-05 KLK 2018/713 Handläggare Kommunjurist Magnus Gjerstad Kansliavdelningen Magnus.Gjerstad@hassleholm.se Överlåtelse av operativ tillsyn enligt miljöbalken

Läs mer

Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 20 augusti 2014

Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 20 augusti 2014 Protokoll fört vid kommunstyrelsens sammanträde onsdagen den 20 augusti 2014 Tid: Kl. 15.30 Plats: Stora kollegiesalen Närvarande: Se bilaga 1-3, 5-7, 9-10, 13 Justerat den 27 augusti 2014 Anslaget den

Läs mer

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR BIHANG Ansv. utg.: Siv Gyllix 2013 Nr 109 Motion från Anders Olin (SD) avseende planprogram och detaljplaner för mindre och billigare lägenheter (Dnr STK-2013-431) Till

Läs mer

Stadshuset, sessionssalen

Stadshuset, sessionssalen Malmö stad Kommunstyrelsen 1 Protokollsutdrag Sammanträdestid 2015-05-27 kl. 13:00 Sluttid: 14:00 Plats Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Stadshuset, sessionssalen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Buller och studentlägenheter

Buller och studentlägenheter MILJÖFÖRVALTNINGEN PLAN OCH MILJÖ TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-02-24 Handläggare: Magnus Lindqvist Telefon: 08-50828937 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2013-03-12 p 19 Skrivelse från C, M, Fp, Per

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (9) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2011-06-16 Plats Stadshuset, Pelarrummet Klockan 09.00 11.30 Paragrafer 119-137 Närvarande Ledamöter: Carina

Läs mer

REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN I JÖNKÖPINGS KOMMUN (antaget av kommunfullmäktige )

REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN I JÖNKÖPINGS KOMMUN (antaget av kommunfullmäktige ) REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN I JÖNKÖPINGS KOMMUN (antaget av kommunfullmäktige 2016-01-28 20) Tekniska nämnden fullgör kommunens uppgifter i frågor rörande mark och byggnader, gator och vägar, parker,

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Ulf Persson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Roland Månsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Ulf Persson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S) Anders Svensson (S) Roland Månsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-22 1 (13) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (5) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2009-06-10 Plats Baltzarsgatan 4, vån 2 Klockan 10.00 11.20 Paragrafer 68-78 Närvarande Ledamöter: Katrin

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 14.00 15.45 Protokoll 1/2008 UTDRAG UR PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2008-01-29 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande:

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter juli 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter juli 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-25 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 25 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 27 januari 2015

Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 27 januari 2015 Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott Kommunstyrelsens plan- och utvecklingsutskott 27 januari 2015 Ärendelista Sid Justering... 2 1 Information om Medborgarundersökning 2014... 3 2 Flytt av Tivoliverkets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (-) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (-) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) Plats och tid A-salen kl. 09:00-12:00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (-) Rolf Mårtensson (M) Ola Lorentzson (SD) Tjänstgörande ersättare Berit Lind (S) Övriga närvarande

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) Dnr E2018-03826 2019-02-22 Handläggare Helena Lombrink 08-508 266 11 Till Exploateringsnämnden 2019-03-07 Markanvisning för bostäder till Wästbygg Projektutveckling

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr 1(5) Kommunstyrelsen 2016-04-04 Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Beredningssammanträde: KSAU den 21 mars 2016 Beslutssammanträde: KS den 4 april 2016 Nr Ärende Dnr 1 Förslag till beslut

Läs mer

Försäljning av fastigheten Kontorsskylten 8 i Vällingby till AB Svenska Bostäder Hemställan från exploateringsnämnden

Försäljning av fastigheten Kontorsskylten 8 i Vällingby till AB Svenska Bostäder Hemställan från exploateringsnämnden Utlåtande 2008: RI (Dnr 302-1715/2008) Försäljning av fastigheten Kontorsskylten 8 i Vällingby till AB Svenska Bostäder Hemställan från exploateringsnämnden Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr Kommunstyrelsens finansutskott 2009-01-13 Ärendelista Sid nr Justering...2 526 Information om arenor för idrott och kultur...3 527 Information om översyn renodla penningströmmarna mellan kommunen och Stadsbacken

Läs mer

Ansökan om utökat objektsgodkännande för tillbyggnad av Tornhuset för WMU:s räkning, Malmö väktaren 4

Ansökan om utökat objektsgodkännande för tillbyggnad av Tornhuset för WMU:s räkning, Malmö väktaren 4 SIGNERAD 2014-02-27 Malmö stad Stadskontoret 1 (3) Datum 2014-02-27 Vår referens Åsa Björkén Seydlitz Budgetsekreterare Tjänsteskrivelse asa.bjorken-seydlitz@malmo.se Ansökan om utökat objektsgodkännande

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (12) Paragrafer 93-102 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Övriga närvarande Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Knut Gyllenstierna Mats Waldermarsson Jesper Hansen

Läs mer

Yttrande över remiss från Sveriges kommuner och landsting om Förslag angående former och inriktning av nationellt samarbete inom ehälsa

Yttrande över remiss från Sveriges kommuner och landsting om Förslag angående former och inriktning av nationellt samarbete inom ehälsa HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2012-03-27 p 18 1 (5) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2012-02-27 HSN 1202-0133 Handläggare: Ewa Printz Kim Nordlander Yttrande över remiss från Sveriges kommuner

Läs mer

Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall "Gröna ladan"

Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall Gröna ladan 1(2) TEKNISK NÄMND Sammanträdesdatum: 2017-09-12 119 Ersättningslokal för gatu- och parkenhetens maskinhall "Gröna ladan" Dnr 2017-000169 Beslut Tekniska nämnden beslutar att inriktningen framöver ska

Läs mer

KS-2018/ SAMRÅDSHANDLING. Gatukostnadsutredning Bilaga karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag

KS-2018/ SAMRÅDSHANDLING. Gatukostnadsutredning Bilaga karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag KS-2018/1824.358 Kommunstyrelsens förvaltning Samhällsbyggnadsavdelningen SAMRÅDSHANDLING Gatukostnadsutredning Bilaga karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild över området Utdrag

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 26 november 2014

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 26 november 2014 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (21) Datum 2014-11-26 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 26 november 2014 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förvaltningens förslag till

Förvaltningens förslag till beslut 1. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förvaltningens förslag till TJÄNSTESKRIVELSE 2016-11-01 Kommunstyrelsen Erika Nysäter Utredare Telefon 08-555 010 89 erika.nysater@nykvarn.se Program för uppföljning och insyn av verksamhet som bedrivs av privata utförare för mandatperioden

Läs mer

Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. KS

Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-05-26 149 Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. KS 2015-190 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-17 1 Plats och tid Folkets Park, Orrskogen, Malung, kl. 16.00-17.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Lilian

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 1 Barn- och Utbildning 2009-10-14 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Barn- och Utbildningsnämndens arbetsutskott sammanträder onsdagen den 21 oktober 2009, kl 13.00 på Långekärrs skola. 1. Val av protokollsjusterare

Läs mer

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR BIHANG Ansv. utg.: Siv Gyllix 2013 Nr 103 Avyttring av fastigheten Tyfonen 1 i Malmö (projekt nr 6016) (Dnr STK-2013-865) Till kommunfullmäktige i Malmö Kommunstyrelsen

Läs mer

Ledamöter Anna-Karin Bengtsdotter (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande

Ledamöter Anna-Karin Bengtsdotter (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.25 (ajournering 14.30-14.40) Protokoll 6/2014 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2014-06-25 Plats Bergsgatan 17, Samlingssalen Paragrafer

Läs mer

Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388

Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 268 Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. (AU 149) KS 2015-190

Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. (AU 149) KS 2015-190 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-06-02 154 Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. (AU 149) KS 2015-190 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Överlåtelse av verksamhetsteknik i Malmö Live

Tjänsteskrivelse. Överlåtelse av verksamhetsteknik i Malmö Live Malmö stad Serviceförvaltningen 1 (2) Datum 2015-12-03 Vår referens Åsa Olofsson Olsson Enhetschef Asa.OlofssonOlsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Överlåtelse av verksamhetsteknik i Malmö Live SN-2015-1979

Läs mer

Kommunfullmäktiges handlingar 6/2013

Kommunfullmäktiges handlingar 6/2013 Kommunfullmäktiges handlingar 6/2013 Förhinder att deltaga i kommunfullmäktiges sammanträde skall anmälas till kommunkansliet Rima Rettegi, tel. 046-73 91 27 eller rima.rettegi@kavlinge.se så att ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 35-42 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Extra sammanträde. OBS! Inget fika.

Extra sammanträde. OBS! Inget fika. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige Extra sammanträde. OBS! Inget fika. KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 6 december 2010 kl. 18:00.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer