Sammanträdesrum Stora sessionssalen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesrum Stora sessionssalen"

Transkript

1 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Planledningsgruppen Plats Sammanträdesrum Stora sessionssalen Tid Onsdagen den 9 november 2011, kl Beslutande Anders Berngarn (M) Jerry Ahlström (M) Kristina Kinnman-Starck (M) Sofia Forsgren-Böhmer (M) Mozhgan Zachrison(M) Carin Hansson (M) Gunilla Lundström (FP) Remco Andersson (FP) Lisa Bäck (S) Rune Netterlid (S) ordförande ersättare A. Michelsen (M) ersättare M. Henriksson Witt (C) Övriga deltagande Lars Arheden (M) Lennart Månsson (M) Lars Carlén (S) Helena Björn Anders Nyquist Jan Solmér Ulrika Håkansson Ström ersättare ersättare ersättare miljöstrateg planeringschef kommundirektör sekreterare Utses att justera Lisa Bäck Justeringens plats Kommunhuset i Lomma, och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ulrika Håkansson Ström Ordförande Anders Berngarn Justerande Lisa Bäck ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Planledningsgruppen Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunhuset, Lomma Datum för anslags nedtagande

2 Sammanträdesdatum s. 2 (9) PLG 33 Dnr KS 2011: Yttrande till Höje å vattenråd angående äskande om medel för Höjeåprojektet Äskande om medel för Höjeåprojektet har inkommit från Höje å vattenråd till Lomma, Lunds och Staffanstorps kommuner. Under 2006 ingick dessa tre kommuner ett samarbetsavtal för att genom Höje å vattendragsförbund (numera Höje å vattenråd) genomföra Höjeåprojektet II. Vattenrådet ska initiera åtgärder genom att årligen göra en framställan om finansiering för den kommande treårsperioden till respektive kommun. Ett handlingsprogram med budget och arbetsplan ska ligga till grund för denna framställan. Kostnadsfördelningen ska, som tidigare, vara 21 % för Lomma kommuns del. Detta motsvarar kr för Planeringsenhetens bedömning Genomförandet av Höje å landskapsvårdsplan genom bla Höjeåprojektet ingår som Åtgärd 3.4 i Naturmiljöprogrammet och får anses vara ett av kommunens allra viktigaste naturvårdsprojekt. Det är därför mycket angeläget att projektet kommer till stånd. - Skrivelse från planeringsenheten. - Skrivelse från Höje å vattenråd. - Protokoll från Höje å vattenråds årsstämma Höje å vattenråd Underlag för framställan om medel hos resp. kommun Höjeåprojektet II etapp III, Höjeåprojektet II, etapp 3. Arbetsplan och budget Kommunstyrelsen beslutar - att ställa sig positiv till äskandet för 2012 och att medelstilldelningen ska beaktas i pågående budgetarbete.

3 Sammanträdesdatum s. 3 (9) PLG 34 Dnr KS 2011: Äskande om medel för skötsel och underhåll av dammar anlagda inom Höjeåprojektet Lund, Lomma och Staffanstorps kommuner genomförde under åren Höjeåprojektet, inom vilket man anlade 75 hektar dammar och våtmarker bl.a. i syfte att förbättra vattenkvaliteten i vattendrag och kustvatten. En skötselfond har tidigare inrättats som utnyttjats till åtgärder och löpande besiktning av dammarna. Höje å vattenråd bedömer att ytterligare åtgärder kommer att behövas för att upprätthålla dammarnas funktion som närsaltfällor. Från Lomma kommun äskas totalt kronor för åren Planeringsenhetens bedömning De avtal mellan kommunerna och markägarna som finns för varje damm/ våtmark, innebär i de flesta fall att kommunen ansvarar för eventuella brister och slitage. I och med detta krävs att reparationer och skötsel kontinuerligt görs. Planeringsenhetens bedömning är att det mest kostnadseffektiva sättet att göra detta är genom vattenrådet. - Skrivelse från planeringsenheten. - Skrivelse från Höje å vattenråd. - Protokoll från Höje å vattenråds årsstämma Riktlinjer för underhåll och reparation av Höjeåprojektets ( ) dammar, Alternativ Höje å vattenråd Underlag för framställan om medel hos resp. kommun. Skötselfonden Höjeåprojektet II, etapp 3. Arbetsplan och budget Kommunstyrelsen beslutar - att ställa sig positiv till äskandet för 2012 och att medelstilldelningen ska beaktas i pågående budgetarbete.

4 Sammanträdesdatum s. 4 (9) PLG 35 Dnr KS 2011: Äskande om medel för inrättande av ett projekt för naturpedagogisk verksamhet Inom kommunens förskole- och skolverksamhet finns idag ett stort engagemang från pedagogernas sida att arbeta med naturpedagogik i flera olika former. Ofta strandar många initiativ och goda idéer på att det saknas medel för genomförande, även när endast små summor skulle räcka en lång väg. I Naturmiljöprogram med Grönplan för Lomma kommun ingår åtgärder för att främja naturpedagogik under både åtgärd 1.6 Underlätta för naturpedagogik, ansvarig nämnd: BUN, KS och TN, och under åtgärd 1.7 Anordna naturbaser, ansvarig nämnd: BUN, KS och TN. Planeringsenheten föreslår därför att kronor inrättas som ett projekt under miljöverksamheten där pedagoger knutna till förskole- och skolverksamheterna i kommunen kan söka medel för naturpedagogisk verksamhet. Planeringsenheten ska även kunna använda medel härifrån till annan naturpedagogisk verksamhet. - Skrivelse från planeringsenheten. Kommunstyrelsen beslutar -- att ställa sig positiv till äskandet och att, från kommunstyrelsens förfogandemedel för Åtgärder enl. naturmiljöprogram mm, överföra 100 kkr till Kommunstyrelsens konto för miljöverksamhet.

5 Sammanträdesdatum s. 5 (9) PLG 36 Dnr KS 2011: Förfrågan om samordnad mätning av Skånes kustzon Länsstyrelsen i Skåne, Region Skåne och Kommunförbundet Skåne har skickat en intresseförfrågan till samtliga kustkommuner i Skåne om en gemensam mätning av kustzonen med hjälp av LIDAR-teknik. LIDAR är en form av laser-teknik som bland annat kan mäta bottendjup. Syftet med mätningen är att öka kunskapen om kusten framförallt kring erosions-och översvämningsfrågor vid stigande havsnivå. Planeringsenhetens synpunkter Tvärtemot vad som skrivs i promemorian så har Lomma (och Kävlinge) genomfört en heltäckande kartering av kustzonen under Genom denna mätning har vi fått en bra ögonblicksbild av botten och erosionen i Lommabukten. Redan i genomförandeskedet 2008 påtalades vikten av att ungefär vart 5:e år genomföra en uppföljning av karteringen för att på sikt få förändringen över tid. Först då kan man använda materialet fullt ut för korrekta analyser och riskbedömningar för framtida behov av skyddsåtgärder bland annat. Lommas kuststräcka uppgår till ca 12 km och vi skulle därmed hamna strax under kostnadsbedömningen kronor. Stora samordningsvinster finns att göra genom att kommunerna gör detta tillsammans. - Skrivelse från planeringsenheten. - E-post från länsstyrelsen En samordnad mätning av Skånes kustzon. Klimatsamverkan Skåne Kommunstyrelsen beslutar - att Lomma kommun ska delta i den gemensamma mätningen under förutsättning att övriga kommuner är med och under förutsättning att kommunen får fri tillgång till all genererad data i projektet och att retursignalens styrka är känd samt att analysen av möjligheten att använda data för biologisk och geologisk information ska ingå i projektet. - att medelstilldelningen ska beaktas i budgetarbetet för 2013.

6 Sammanträdesdatum s. 6 (9) PLG 37 Dnr KS 2011: Yttrande över Region Skånes Grönstruktur i Skåne Strategier för en utvecklad grönstruktur Region Skåne har skickat ut Grönstruktur i Skåne Strategier för en utvecklad grön struktur på remiss. Dokumentet är en uppdatering av strategin som togs fram Målet är att rapporten ska fungera som en hjälp och stöd i kommunernas översiktliga planering. Rapporten har skickats till alla kommuner i Skåne samt de organisationer som ingår i referensgruppen till projektet. Framförallt vill man ha svar på följande frågor: Har rapporten en tydlig struktur? Är utmaningarna och strategierna relevanta? Lyfts rätt frågor? Fler goda exempel kring att arbeta med gröna strukturer? Miljöstrategen har lämnat förslag till yttrande. - Skrivelse från planeringsenheten. - Skrivelse från Region Skåne. - Grönstruktur i Skåne. Remissversion Framsida. Lomma kommun yttrar sig enligt följande: Synpunkter på Grönstruktur i Skåne Generellt: Att regionen uppdaterar denna rapport är mycket välkommet och grönstrukturen och sammanlänkningen av denna måste samordnas regionalt. Utmaningarna och strategierna är definitivt relevanta och frågorna är också de rätta. Om materialet ska kunna användas maximalt så finns det dock en del saker som skulle kunna förbättras i rapporten och i övrig tillgänglighet. Det skulle vara en fördel om man fick all information om ett ämne under en rubrik för att kunna använda dokumentet som uppslagsverk. Exempelvis under utmaningen Att stärka grönstrukturens betydelse för folkhälsoarbetet så nämns förebyggande hälsovård och rehabilitering som viktiga funktioner som grönstruk-

7 Sammanträdesdatum s. 7 (9) PLG 37 (forts.) Dnr KS 2011: turen har. Dock nämns inget om den viktiga funktion som grönstruktur i tätorten har för att reglera lokalklimatet och minska effekterna av tex värmeböljor, något som kommer att bli allt viktigare i ett förändrat klimat. Inte heller nämns vikten av grönstrukturen för luftkvaliteten, speciellt i tätorter. Båda dessa funktioner har mycket stor betydelse för folkhälsan (jmfr tex. McPherson, E.G. m.fl. Quantifying urban forest structure, function and value: the Chicago urban forest climate project. Urban ecosystems. 1997, 1:49-61). Vissa kartor har mycket svåra färgval, kontrasterna behöver förbättras. Alla kartor borde finnas på minst en egen halvsida i bilagan för att underlätta läsbarheten. Det skulle vara bra om det fanns ett stycke som redovisar HUR kommunerna får använda materialet. Kan man använda en karta i en presentation eller rapport vid angivande av källa? I referenslistan skulle det vara bra om man redovisade vilka ÖP-underlag som använts från kommunerna (tex Lomma ÖP 2010 eller ÖP 2000?). Det är viktigt också för framtida revideringar. Mycket användbart hade det varit om allt material kunde läggas ut i ett tittskåp på en hemsida så att kommunerna själva kunde använda det digitala materialet för egna analyser. Specifikt: Underlaget som använts för kusten blir inte rätt för Lommas kustvatten. Det skulle vara bättre att använda skiktet från Lomma ÖP 2010 istället för Länsstyrelsens material. I kartan Kommunernas framtidsplaner för den gröna strukturen ser det inte ut som om Lommas GIS-skikt Ekologiska korridorer och områden för kompensering (Lomma ÖP 2010) har kommit med. Möjligtvis har inte heller både GIS-skiktet för Skyddad och värdefull natur och för Skyddat och värdefullt vatten från Lomma ÖP 2010 kommit med på kartan Bevarandevärden naturvård i kommunal översiktsplanering. Goda exempel som saknas i rapporten från Lomma kommun: Översiktplan 2010 för Lomma kommun redovisar såväl grönstruktur och områden för kompensering som grönstrukturutbyggnader som klimatanpassningsåtgärd ( Lomma kommun har både ett gediget Naturmiljöprogram med Grönplan ( och ett Marint naturmiljöprogram ( som både hanterar tillgänglighet, barriäreffekter, kompensering och nyskapande av natur)

8 Sammanträdesdatum s. 8 (9) PLG 37 (forts.) Dnr KS 2011: Lommas alla gamla tegelbruksdammar är exempel på utbyggnad, sammanlänkning och tillgängliggörning av grönstruktur i tätort. Höje å landskapsvårdsplan som tagits fram av Lomma, Lunds och Staffanstorps kommuner gemensamt, behandlar såväl rekreationsaspekter som vattenvård och biologisk mångfald längs den regionalt utpekade viktiga området Höje åns dalgång.

9 Sammanträdesdatum s. 9 (9) PLG 38 Dnr KS 2011: El från förnybara källor I Energiplan med energistrategi för Lomma kommun framgår av handlingsplanen att vid upphandling ska el från förnybara energikällor väljas i första hand. Fram till den sista oktober 2010 levererade Kraft&Kultur elen till Lomma kommun. Deras el kom uteslutande från vatten- eller vindkraft och var således 100 procent förnybar. Från den 1 november 2010 kommer elleveranserna från E.ON. Ursprunget till den el som levereras idag har sammansättningen fossilt bränsle inklusive torv 43,8 %, kärnkraft 30,9% och förnybart 25,3%. Den el som kommunen köper idag är alltså endas till en fjärdedel förnybar. Elleveranser från miljövänliga energikällor kan väljas, vilket Lomma kommun inte gjort, för en tilläggskostnad. Om kommunen skulle välja att endast köpa in förnybar el skulle merkostnaden beräknat på 2009 års elförbrukning bli drygt kronor per år för vattenkraft och kronor per år för vindkraft. - Skrivelse från planeringsenheten. Planledningsgruppens beslut - Ärendet överlämnas till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Kommunhuset i Lomma, 2011-09-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Kommunhuset i Lomma, 2011-09-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Planledningsgruppen 2011-08-31 Plats Stora Sessionssalen Tid Onsdagen den 31 augusti 2011, kl. 15.30-17.00 Beslutande Se nedan. Övriga deltagande Se nedan.

Läs mer

Stora Sessionssalen Tid Kl. 15.30-17.30

Stora Sessionssalen Tid Kl. 15.30-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Stora Sessionssalen Tid Kl. 15.30-17.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Jerry Ahlström (M) Kristina Kinnman-Starck (M) Sofia Forsgren-Böhmer (M)

Läs mer

Stora Sessionssalen Tid Kl

Stora Sessionssalen Tid Kl Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Stora Sessionssalen Tid Kl. 15.30-17.45 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Lars Arheden (M) Mozhgan Zachrison

Läs mer

Lisa Bäck Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Ulrika Håkansson Ström. Anders Berngarn

Lisa Bäck Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Ulrika Håkansson Ström. Anders Berngarn Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 30 november 2016 kl. 15.30-18.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Jerry Ahlström (M) Alf Michelsen (M) Robert Wenglén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum, Flädie Tid 2018-05-21 kl 16:00-16:08 Beslutande Claes Hedlund (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M) Remco Andersson (L) Christer Philipson (KD) Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid 8 november 2017, klockan 15.30-16.30 Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Carin Hansson (M) Robert Wenglén (M) Patric

Läs mer

Lisa Bäck Kommunhuset i Lomma, Paragrafer 1-7. Sofie Helgesson. Anders Berngarn

Lisa Bäck Kommunhuset i Lomma, Paragrafer 1-7. Sofie Helgesson. Anders Berngarn Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 27 januari 2016 kl. 15.30-17.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Jerry Ahlström (M) Carin Hansson (M) Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesrum Stora sessionssalen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesrum Stora sessionssalen Sammanträdesdatum s. 1 (9) Planledningsgruppen 2011-10-12 Plats Sammanträdesrum Stora sessionssalen Tid Onsdagen den 12 oktober 2011, kl. 15.30-16.00 Beslutande Se nedan. Övriga deltagande Se nedan. Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Stora Sessionsalen, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Stora Sessionsalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionsalen, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 14 mars 2012, kl. 18.00-18.35 Beslutande se bifogad närvarolista Övriga deltagande Jan Sohlmér Chrfistine Edenbrandt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:10 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista

Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-20:45 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesrum Stora sessionssalen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesrum Stora sessionssalen Sammanträdesdatum s. 1 (12) Planledningsgruppen 2012-05-09 Plats Sammanträdesrum Stora sessionssalen Tid Onsdagen den 9 maj 2012, kl. 15.00-17.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Jerry Ahlström (M) Kristina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 4 februari 2015 kl. 15.30-17.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Jerry Ahlström (M) Robert Wenglén (M) Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Lomma kommunhus, Stora Sessionssalen Tid 2019-01-09, kl. 19:00-19.21 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Lisa Bäck (S) Eva Banheden Lindblad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00 20:20 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-06 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 6 mars 2013, kl. 08.00-11.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-05-03, kl. 08:00-12:25 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista

Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:20 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 15.00-16.00 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Ola Ahlqvist (M) tjg. ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-04-10 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 10 april 2013, kl. 08:00-11.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (17) Sammanträdesrum Stora sessionssalen. Se bifogad närvaroförteckning. Kommunhuset i Lomma, 2012-02-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (17) Sammanträdesrum Stora sessionssalen. Se bifogad närvaroförteckning. Kommunhuset i Lomma, 2012-02-14 Sammanträdesdatum s. 1 (17) Planledningsgruppen 2012-02-01 Plats Sammanträdesrum Stora sessionssalen Tid Onsdagen den 1 februari 2012, kl. 15.30-17:30 Beslutande Anders Berngarn Jerry Ahlström Sofa Forsgren-Böhmer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid 23 januari 2018, klockan 15.30-17.30 Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Johan Danielsson (M) Lennart Månsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 april 2015 kl. 09.50-10.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesrum Stora sessionssalen. Se bifogad närvaroförteckning. Kommunhuset i Lomma,

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesrum Stora sessionssalen. Se bifogad närvaroförteckning. Kommunhuset i Lomma, Sammanträdesdatum s. 1 (12) Planledningsgruppen 2013-05-08 Plats Sammanträdesrum Stora sessionssalen Tid Onsdagen den 8 maj 2013, kl. 15.30-18.00 Beslutande Se bifogad närvaroförteckning Övriga deltagande

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande 37-39 Lennart Månsson (M) vice ordförande 37-39 Bengt Håkansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-25, kl. 08:00-08:58 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Stora Sessionssalen Tid Kl

Stora Sessionssalen Tid Kl Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Stora Sessionssalen Tid Kl. 15.30-17.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Jerry Ahlström (M) Kristina Kinnman-Starck (M) Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 7 september 2016 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid 24 januari 2018, klockan 15.00-18.00 Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 10:00-12:00 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Lars Arheden (M) Remco Andersson (FP) Lisa Bäck (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-16, kl. 08:00-12:30 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-28 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 28 mars 2012, kl. 08.00-11.20 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14.00-15.55 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa Ahlström (M) ledamot Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesrum Stora sessionssalen. Se bifogad närvaroförteckning. Kommunhuset i Lomma,

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesrum Stora sessionssalen. Se bifogad närvaroförteckning. Kommunhuset i Lomma, Sammanträdesdatum s. 1 (12) Planledningsgruppen 2013-04-10 Plats Sammanträdesrum Stora sessionssalen Tid Onsdagen den 10 april 2013, kl. 15.30-17.30 Beslutande Se bifogad närvaroförteckning Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (12) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-06-19 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 19 juni 2013, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-24, kl. 08:00-10:38 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Anders Widesjö (M) Lennart Månsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-22, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Claes Hedlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-15, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 15.00-17.30 Beslutande Lennart Månsson (M) ordförande Patric Bystedt (M) tjg. ersättare för Alf Michelsen (M) Ola Ahlqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 mars 2015 kl. 08.00-13.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Remco Andersson (FP) Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 14 mars 2012, kl. 08.00-12.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl. 18.30-20.20, ajournering kl 19.05-19.30

Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl. 18.30-20.20, ajournering kl 19.05-19.30 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl. 18.30-20.20, ajournering kl 19.05-19.30 Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) 1:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 16 januari 2017 kl 17:00 17:30 Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Åsa Ahlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-09-20, kl. 08:00-10:30 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Claes Hedlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-13 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 13 mars 2013, kl. 08.00-11.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:20 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2013-10-30 Sida 1 (7) Paragrafer 247-251 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 13.30-15.50 Beslutande Övriga närvarande Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Tekniska nämndens arbetsutskott 2009-06-15 Plats Kommunhuset, Lomma Tid Måndagen den 15 juni 2009, kl. 19.00-19.15 Beslutande Anders Berngarn (M) Alf Michelsen (M) Per Kullman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 14 januari 2015 kl. 08.00-12.05 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

DELEGATIONS- OCH ARBETSORDNING FÖR HÖJE Å VATTENRÅD

DELEGATIONS- OCH ARBETSORDNING FÖR HÖJE Å VATTENRÅD Delegations- och arbetsordning för Höje å vattenråd Bilaga 1 Antagen: 2013-02-19 DELEGATIONS- OCH ARBETSORDNING FÖR HÖJE Å VATTENRÅD Bakgrund Organisation Höje å vattenråd har bildats genom en ombildning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-01-17, kl. 08:00-12:12 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Anders Widesjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 17.00-17.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Lars Arheden (M) Remco Andersson (FP) Lars Carlén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-03-21, kl. 08:00-13:15 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid 22 augusti 2018, klockan 15.30-16.30 Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Jerry Ahlström (M) Robert Wenglén (M)

Läs mer

Mats Falk Lomma kommunhus, Paragrafer Adam Edvinsson. Alf Michelsen

Mats Falk Lomma kommunhus, Paragrafer Adam Edvinsson. Alf Michelsen Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Örestads golfklubb, Stora konferensrummet Tid Måndagen den 12 december 2016, kl. 18.40-19:50 Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-02-28, kl. 08:00-12:46 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 26 augusti 2015 kl. 08.00-11.20 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesrum Stora sessionssalen. Se bifogad närvaroförteckning. Kommunhuset i Lomma,

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesrum Stora sessionssalen. Se bifogad närvaroförteckning. Kommunhuset i Lomma, Sammanträdesdatum s. 1 (12) Planledningsgruppen 2013-08-14 Plats Sammanträdesrum Stora sessionssalen Tid Onsdagen den 14 augusti 2013, kl. 15.30-17.50 Beslutande Se bifogad närvaroförteckning Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset, Lomma Tid Torsdagen den 13 december 2012, kl. 19.00-19.20 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista

Läs mer

Niclas Palmgren (M), ordförande

Niclas Palmgren (M), ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, måndagen den 26 september 2011, kl 8.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Niclas Palmgren (M), ordförande Agneta Karlsson (M) Sven-Erik Karlsson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, den 4 juni. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-10 Mikael Forssander

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, den 4 juni. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 7-10 Mikael Forssander 2014-06-04 1(8) Plats och tid Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, kl. 13.15-14.15 Beslutande Ledamöter Åsa Wärlinder (C), ordförande Sören Forslund (M) Kristian Krassman (S) Sten Arrhenius (M), ersättare

Läs mer

Lomma kommunhus, stora sessionssalen Tid kl

Lomma kommunhus, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Lomma kommunhus, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-20.25 Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) 1:e vice ordförande Rune Netterlid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, Stora Sessionssalen Tid 2017-10-04, kl. 17:00-17:26 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Anders Widesjö (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-10-16 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 16 oktober 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Christian Idström (M)

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M)

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Anders Berngarn (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Anders Berngarn (M) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-11-20 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 20 november 2013, kl. 08.00-12.05, ajournering 10.30- Beslutande

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Räddningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (5) Paragrafer 1-3 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan 13.30-13.55 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Bengt Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunhuset, sammanträdesrum Lilla Lomma. se nästa sida. Miljö- och byggförvaltningen 2009-09-22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunhuset, sammanträdesrum Lilla Lomma. se nästa sida. Miljö- och byggförvaltningen 2009-09-22 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset, sammanträdesrum Lilla Lomma Tid Tisdagen den 15 september 2009, kl. 17.30-18.15 Beslutande se nästa sida Övriga deltagande se nästa sida Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid Måndagen den 29 augusti 2016 kl 17.00 17:30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-06-20, kl. 08:00-11:31 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Claes

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl :50

Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl :50 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid kl. 18.30-19:50 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) 1:e vice ordförande Åsa Ahlström (M) ledamot Patric

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (28) Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (28) Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Sammanträdesdatum s. 1 (28) Plats Kommunhuset, Lomma Tid Torsdagen den 25 oktober 2012, kl. 19.00-20.35 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl. 08.30 12.05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 27 september 2016 kl.18.30 20.20 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck (S) Anders Widesjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) 2013-09-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljönämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) 2013-09-17 Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms företagscenter, Kinna kl. 08.30-13:16 Beslutande M Bengt Ferm C Ragnar Nilsson FP Ing-Britt Spetz MP Kristina Hasselblad C Catarina Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Alnarp, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 14.30-15.05 Beslutande Fred Windisch (S) Åke Christensson (M) Erica Michalek (M) Staffan Fareld (S) Ordförande Revisor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2019-06-05, kl. 08:00-12:03 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Sofia Forsgren-Böhmer (M) Lisa Bäck (S) Jonas

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande Lena Forsberg (M),

Läs mer

Se bilagd förteckning. Rune Netterlid Tekniska förvaltningen,

Se bilagd förteckning. Rune Netterlid Tekniska förvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset, Lomma Tid Måndagen den 20 februari 2012, kl. 18.30-19.45 Beslutande Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Åsa Ahlström (M) Ola Ahlqvist

Läs mer

Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare

Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare 1 (8) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.00 Beslutande Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare Övriga deltagande Ulf Bengtsson,

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14:00-18:30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14:00-18:30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14:00-18:30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa Ahlström (M) ledamot Bengt

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 27 augusti 2014 kl. 08.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Mozhgan Zachrison (M) Lars Arheden (M) Remco Andersson

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Byggmästaregatan 4, Lund, kl 16.30 18.25 Ordförande: Wallström Christer (FP) 2:e vice ordförande: Svensson Smith Karin (MP) Ledamöter: Hansson Börje

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 08.30-10.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Barbro Söderberg (S) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Lars Carlén Kommunhuset i Lomma, Paragrafer 9. Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Lars Carlén

Lars Carlén Kommunhuset i Lomma, Paragrafer 9. Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Lars Carlén Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 1 februari 2016, kl. 17.00 17.20 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Richard Jerneborg (M) Remco

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer