Internationell Facklig Organisation för Offentliga Tjänster Tips för resenärer

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Internationell Facklig Organisation för Offentliga Tjänster Tips för resenärer"

Transkript

1 Internationell Facklig Organisation för Offentliga Tjänster Tips för resenärer

2 Internationell Facklig Organisation för Offentliga Tjänster är tacksamma att KwaZulu-Natals provinsregering och dess myndigheter för turism tillåter PSI att översätta denna text till språken för PSI-kongressen Ngiyabonga! Tillägg har gjorts av Amarante International, PSIs säkerhetsrådgivare.

3 Välkommen till KwaZulu-Natal sydafrikas populära inrikes turistmå Sanibonani och välkommen till provinsen KwaZulu- Natal. KwaZulu-Natal är en smältdegel av rika afrikanska, indiska och europeiska kulturer bland varma tropiska stränders storslagenhet, unika naturskatter och soligt väder året runt. Vi hoppas ni får en sagolik vistelse i vår vackra provins och upptäcker några av våra unika sevärdheter och varierade aktiviteter. Att ni tar med er hem en upplevelse bortom era högsta förväntningar, en som säkerligen etsats fast i ert minne under lång tid framöver. Chidi King \ IÖD

4 Som en ansvarsfull turist och resenär bör ni: Respektera alla mänskliga rättigheter: sexuellt utnyttjande av barn är ett straffbart brott på platsen eller i lagbrytarens hemland. Hjälpa till att bevara naturliga miljöer. Skydda vilda djur och växter samt omgivningen där de förekommer och inte köpa produkter gjorda av hotade växter eller djur. Köpa lokala hantverk och produkter som är tillverkade enligt principerna om rättvis handel, för att stödja den lokala ekonomin. Informera er om platsens aktuella hälsoläge och tillgång till hjälp i nödsituationer samt konsulära tjänster för avresan. Ta reda på så mycket som möjligt om ert resmål och ta tid för att förstå deras vanor, normer och traditioner. Göra er bekanta med lagarna så att ni inte begår handlingar som betraktas som kriminella enligt lag i det land ni besöker. Avstå från alla former av trafficking, innefattande otilllåtna droger, vapen, antikviteter, skyddade arter samt produkter eller ämnen som är farliga eller förbjudna enligt nationella bestämmelser. Allt kranvatten i Sydafrika är säkert att dricka. Vatten på flaska är ett ansvarsfullt alternativ till sydafrikanskt kranvatten bara om ni återvinner varje flaska.

5 På flygplatsen Gerard M Foley Förvara alltid era väskor där ni kan se dem och hålla uppsikt över dem. Om människor i er närhet besvärar er eller uppträder på ett konstigt sätt, rapportera det till närmaste säkerhetskontor. Tillåt inte andra människor att fingra på era väskor. Se till att era väskor och ert bagage är låst. Avsiktlig inblandning/hindrande av en säkerhetsfunktionär utgör en brottslig handling för vilken ni kan arresteras och åtalas.

6 På gatan Visa inte upp era värdesaker, t ex.: smycken, kamera, mobiltelefoner Använd kreditkort, om det inte är möjligt, ha bara med er små belopp kontanter. På natten, undvik isolerade mörka platser. Om ni behöver upplysningar så hjälper er gärna poliser och turistinformationspersonal. Taxi med taxametrar är ett bra, säkert sätt att resa på kvällen, särskilt i områden ni inte känner till; ert hotell eller närmaste turistinformationskontor kan rekommendera en pålitlig taxiservice. Var uppmärksam på omgivningen. Var vaksam på offentliga platser och platser där utländska besökare vistas Ta råd från ert hotell innan ni ger er ut till fots. Chidi King \ IÖD Sydafrika var 1997 den första afrikanska stat som införde lagar beträffande kampen mot förfalskning regeringen Jacob Zuma beslöt att göra kampen mot korruption till högsta prioritet.

7 I bilen abjater \ Panoramio Kör på vänster sida av vägen. Er säkerhet är starkt avhängig av er, oavsett var ni befinner er. Se till att ni alltid vet vart ni ska. Förbered er färdväg så att ni inte måste öppna fönstret för att fråga om vägen. Använd i annat fall en förare som känner till vägen. Om ni ska resa långt, res inte ensam i bilen. Använd säkerhetsbältet, lås dörrarna och lämna bara fönstren öppna omkring 5 cm. Ta aldrig upp främlingar och stanna inte längs vägen vid öde platser. Ta inte upp liftare. Använd inte mobiltelefonen när ni kör om ni inte har hands- free utrustning. Lämna aldrig era värdeföremål synliga i bilen, t ex handväskor, kläder, mobiltelefoner. Lås in dem i bagageutrymmet. Se er omkring när ni behöver stanna för rödljus eller stoppskylt. Var vaksam vid trafikljus och stoppskyltar. Håll avståndet för att kunna lämna kön och köra förbi. Att köra påverkad av alkohol eller droger är en brottslig handling. Att konsumera alkohol på offentliga platser utgör också en brottslig handling. Hastighetsbegränsningar efterlevs strikt. KwaZulu-Natal Trafikmyndighet praktiserar en strikt Nolltolerans trafiksäkerhetskampanj. Vi ber er följa alla bestämmelser omsorgsfullt för er egen och andras säkerhet.

8 Logi Använd väl ansedda växlingskontor eller banker för att växla pengar eller resecheckar. Allt kranvatten i Sydafrika är säkert att dricka. Precis som överallt i världen, lämna inte ert bagage utan uppsikt. Förvara värdesaker i säkerhetsfacket vid hotellets reception. Håll rumsdörren låst, oavsett om ni är inne eller ute. Om någon knackar på dörren, kontrollera vem det är innan ni låter dem stiga in.

9 Godkänd taxi med taxameter Besökare uppmanas att använda taxibilar godkända av den lokala Metro Police/ ethekwini Transport Authority och de professionella taxiflottorna. Håll utkik efter ett ackrediteringsklistermärke på sidorutan av godkända taxibilar. Taxametrar visar priset i sydafrikanska rand. Håll utkik efter kilometerpriset som anges på fordonets vindruta. Se till att er bil har en taxameter; för att skydda er använd bara taxibilar med taxameter. Priserna beräknas per fordon upp till 4 passagerare (Sedan) och 6-8 max (större fordon). Dricks kan betalas enligt passagerarens gottfinnande % rekommenderas för god service. Se till att ni har er taxibils registreringsnummer till hands, namn och telefonnummer till företaget eller den privata operatören och, om möjligt, förarens namn och kod. Acceptera bara fasta priser om taxametern sätts igång, så att ni kan jämföra det fasta priset med det pris som räknas fram av taxametern för att säkerställa att det är rimligt. Om ni inte är nöjda med servicen eller standarden hos en taxi ni åkt med eller om ni anser att ni har fått betala för mycket, kontakta företaget eller fordonsägaren och/eller rapportera till den som organiserar konferensen (om detta är tillämpligt) och till Tourism KwaZulu-Natal. Passagerare bör insistera på att taxametern sätts på när de går in i taxin, även om de redan har förhandlat om ett pris med föraren. Detta gör det möjligt för passageraren att jämföra det fasta priset med det pris som räknas fram av taxametern för att säkerställa att det är rimligt. Det krävs också av lagen att en taxi med taxameter sätter på taxametern vid resans början. *DEN GYLLENE REGELN ÄR: KUNDEN HAR FRIHETEN ATT VÄLJA.

10 På stranden Chidi King \ IÖD Simma vid stränder med livräddare. Simma mellan märkena. Följ livräddarnas instruktioner. Ta inte med värdesaker till stranden, lämna dem alltid i ett säkerhetsfack på ert hotell. Använd lämpliga solskyddskrämer. När ni stöter på problem ute i vattnet, sträck upp ena handen över huvudet. Ta inte med glasflaskor till stranden. Undvik att dricka alkohol före simturen. Tänk på att be er granne/vänner att se efter era tillhörigheter eller lämna tillhörigheter i låsta skåp eller hos livräddare.

11 Hälsa Jesse Morgan PAHO rekommenderar att boende på de amerikanska kontinenterna som planerar att resa till andra regioner i världen bör ha skydd mot mässling och röda hund innan de ger sig ut på resa (se paho_measles_ pdf). WHO rapporterar att vaccination mot gula febern krävs för resenärer över ett års ålder från Eritrea, Sao Tome och Principe, Somalia, Tanzania och Zambia (se who.int/ith/chapters/ith2012en_countrylist.pdf). För övrigt finns ingen rekommendation för vaccination mot gula febern. WHO rapporterar också att risk för malaria på grund av P. falciparum föreligger i Sydafrika under hela året i de låglänta områdena i provinsen Mpumalanga (innefattande Kruger National Park), provinsen Limpopo och nordöstra Kwa-Zulu-Natal så långt söder ut som floden Tugela River. Risken är störst i oktober till maj. Skydd i händelse av resa till dessa områden innefattar skydd mot myggbett (efter behov myggnät (sängnät) sprayer och krämer) samt förebyggande medicinering (se ith/chapters/ith2012en_countrylist.pdf och rådgör med er läkare före avresan). UNAIDS beräknar att utbredningen av HIV var mellan 17,2% och 18,3% under (se unaids.org/en/regionscountries/countries/southafrica/).

12 När ni besöker platser på landsbygden Chidi King \ IÖD Besök traditionella områden med registrerade utflyktsarrangörer eller guider och fråga om områdets kulturella seder om möjligt. Använd registrerade, kvalificerade utflykts guider Inhämta råd från ert lokala turistkontor i regionen om de bästa rutterna. Stanna inte för att ta upp främlingar. När ni vandrar, fråga områdesansvarig om eventuella säkerhetsrisker i ert utvalda vandringsområde. Skriv alltid in er i Mountain Rescue Register till fullo innan ni ger er iväg på en vandringsresa, eller på en dagstur. Planera er färdväg, beskriv denna exakt i Mountain Rescue Register som ni fyller i och håll er till planen. Se till att ni har ändamålsenlig varm klädsel och regnkläder vädret i bergen kan förändra sig på några minuter.

13 Språkguide för nybörjare i Zuluspråket Uttal av vokaler A uttalas som a i far E uttalas som e i sett I uttalas som i på svenska O uttalas som å på svenska U uttalas som att långt o på svenska Zulu är det mest utbredda talade språket i Sydafrika. Det är dominerande i KwaZulu-Natal och ganska vanligt förekommande i provinserna Free State, Gauteng, Mpumalanga. isizulu tillhör Ngunigruppen av sydafrikanska språk, tillsammans med Xhosa och Swazi. Här följer några användbara ord och fraser för få hjälp att komma igång med språket: Hej - Sawubona Hur mår du? - Kunjani? Jag mår bra - Ngiyaphila Vi mår bra - Siyaphila Hej då - Sala kahle Var ska du? - Uyaphi? Hur mycket kostar det? - Kubiza malini lokhu? Var arbetar du? - Usebenzaphi? Vi lär oss att tala Zulu - Sifunda ukukhuluma isizulu Att tala Zulu är svårt - Kunzima ukukhuluma isizulu Solen är varm - Ilanga liyashisa Idag - Namuhla/Namhlanje I morgon - Kusasa Vi är på semester - Sivakashile Tack - Ngiyabonga/Siyabonga Njut av ditt besök och var en bra och ansvarsfull turist.

14 Telefonnummer i nödsituation I händelse av en nödsituation Vodacom, Cell C och MTN mobiltelefonanvändare 112 Detta är ett nummer dygnet runt i nödsituationer över hela Sydafrika, Swaziland och Lesotho Bergsräddning Durban Metro Police kontrollrum +27 (0) Sydafrikansk polis Service Delivery Line Ambulans Brandkår +27 (0) Business Against Crime +27 (0) Turism KwaZulu-Natal +27 (0) (0) Flygplats +27 (0) Läkare +27 (0)

15 Ambassader/konsulat Land Telefonnummer Angola +27(0) Österrike +27(0) Belgien +27(0) /1 Canada +27(0) Chile +27(0) Kina +27(0) Danmark +27(0) /7 Tyskland +27(0) Grekland +27(0) /1 Fransk honorärkonsul +27(0) Ungern +27(0) Indien +27(0) /21 Italien +27(0) /98 Korea +27(0) Lesotho +27(0) Land Telefonnummer Madagaskar +27(0) Malta +27(0) Mauritius +27(0) Mocambique +27(0) Nederländerna +27(0) Norge/Sverige +27(0) Pakistan +27(0) Polen +27(0) Portugal +27(0) Spanien +27(0) Storbritannien +27(0) USA +27(0)

16 Internationell Facklig Organisation för Offentliga Tjänster 45, avenue Voltaire, BP Ferney-Voltaire Cedex France Tel: Fax: world-psi.org Web:

Gångtrafikant Lärarhandledning

Gångtrafikant Lärarhandledning Gångtrafikant Syftet med lärarhandledningen 2 Fördelar med gående 2 Grundläggande trafikregler för gående 4 Relevanta skyltar och vägmärken 4 Andra viktiga gångpassage 6 Hur man korsar vägen 8 Korsa vägen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TURKIET! Kara gast

VÄLKOMMEN TILL TURKIET! Kara gast VÄLKOMMEN TILL TURKIET! Kara gast Vi guider och aktivitetsguider vill hälsa dig och din familj varmt välkomna till Turkiet. Vi hoppas att du får en oförglömlig semester med oss. Turkiet är ett fantastiskt

Läs mer

I Fajara finns en 18-håls golfbana där du spelar mot en billig peng och här finns även massage på stranden.

I Fajara finns en 18-håls golfbana där du spelar mot en billig peng och här finns även massage på stranden. Hit kan du resa: Oktober - april Flygtid: 9-9,5 timmar, inklusive mellanlandning på Gran Canaria eller Teneriffa. Transfer: Flyget landar på Yundum Airport, utanför Banjul. Transfer från flygplatsen till

Läs mer

Praktiska råd och tips inför Burmaresan!

Praktiska råd och tips inför Burmaresan! Praktiska råd och tips inför Burmaresan! Välkommen med till kulturen och äventyret! Vår strävan är att ge dig så bra information som möjligt inför resan till Burma, allt för att du ska kunna förbereda

Läs mer

Så fungerar det att söka asyl

Så fungerar det att söka asyl Så fungerar det att söka asyl Till dig som söker asyl med förälder, föräldrar eller annan vårdnadshavare. Denna broschyr tillhör: 1 Innehållsförteckning Hej Barn Vad betyder orden? Asylansökan vad händer

Läs mer

Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer

Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer Följ med oss till fantastiska Kuba, fyllt av historia, kultur, musik, dans, bad, stränder och vacker natur! Den här resan vänder sig till de lite mer äventyrliga som förstår att vi ger oss av utanför de

Läs mer

Upplev världen, förbättra världen, förverkliga ett utlandsprojekt!

Upplev världen, förbättra världen, förverkliga ett utlandsprojekt! Upplev världen, förbättra världen, förverkliga ett utlandsprojekt! Projektguide för roverscouter 1 2 INNEHÅLL INNEHÅLL... 3 INLEDNING... 4 VAD KRÄVS AV ETT BRA UTLANDSPROJEKT?... 4 BÖRJA PLANERINGEN...

Läs mer

Kongressguide. Guider och riktlinjer. 3:e Världskongressen 1-5 december 2013 Bangkok Thailand

Kongressguide. Guider och riktlinjer. 3:e Världskongressen 1-5 december 2013 Bangkok Thailand Guider och riktlinjer 3:e Världskongressen 1-5 december 2013 Bangkok Thailand Innehåll Kongresscentrum 3 Hur man tar sig dit 3 Flyg till Bangkok (Thailand) 3 Lokala transporter 4 Pass- & visuminformation

Läs mer

BURMA VIETNAM KAMBODJA LAOS. Praktiska råd och tips inför resan!

BURMA VIETNAM KAMBODJA LAOS. Praktiska råd och tips inför resan! BURMA VIETNAM KAMBODJA LAOS Praktiska råd och tips inför resan! Välkommen med till kulturen och äventyret! Vår strävan är att ge dig så bra information som möjligt inför resan till Indokina, allt för att

Läs mer

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT!

Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Upptäck världen - BLI UTBYTESSTUDENT! Varför ska jag åka iväg som utbytesstudent? LÄR DIG SPANSKA I ECUADOR, spela musik i Ungern, teckna manga i Japan, spela amerikansk fotboll i USA eller varför inte

Läs mer

INDIEN BHUTAN NEPAL. Praktiska råd och tips inför resan!

INDIEN BHUTAN NEPAL. Praktiska råd och tips inför resan! INDIEN BHUTAN NEPAL Praktiska råd och tips inför resan! Välkommen till kulturen och äventyret! Vår strävan är att du ska få så bra information som möjligt inför resan till Indien, allt för att du ska kunna

Läs mer

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN

SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR AV OLE STOUBY UTGIVEN AV RESESÖKMOTORN INNEHÅLL Sida 3 Sida SÅ FÅR DU BILLIGARE RESOR 4 FLYGBILJETTER 1. Beställ i god tid Sida 10 2. Res utanför högsäsongen här är det billigast

Läs mer

Tänk efter före! Risk- och säkerhetsanalys för ungdomsutbyten

Tänk efter före! Risk- och säkerhetsanalys för ungdomsutbyten Tänk efter före! Risk- och säkerhetsanalys för ungdomsutbyten Tänk efter före! Risk- och säkerhetsanalys för ungdomsutbyten Förord Ni är på väg att genomföra ett internationellt utbyte, i Sverige eller

Läs mer

ETT MEDDELANDE FRÅN MARCELO

ETT MEDDELANDE FRÅN MARCELO .1 Vår styrka som ett ledande globalt företag inom branschen för trådlösa tjänster bygger på våra anställdas åtagande för våra värden: utmärkthet, integritet, engagemang, innovation och värdighet. Brightstars

Läs mer

Skylta inte med dyra juveler och klockor i kaotiska folkmyller. En låg profil är absolut det bästa, om man vill vara ifred.

Skylta inte med dyra juveler och klockor i kaotiska folkmyller. En låg profil är absolut det bästa, om man vill vara ifred. Stöldrisk Man måste räkna med ökad stöldrisk, då man rör sig ute i världen, framförallt i de överbefolkade storstadsmiljöerna. För att underlätta något för sig, om man skulle bli bestulen, kan man som

Läs mer

lärarhandledning Det är dags för hållbar turism Fakta och råd Praktiska övningar undersök, läs och analysera en handledning från nätverket

lärarhandledning Det är dags för hållbar turism Fakta och råd Praktiska övningar undersök, läs och analysera en handledning från nätverket lärarhandledning Schyst resande en handledning från nätverket schyst resande Det är dags för hållbar turism Fakta och råd Praktiska övningar Djupdykning Frågesport undersök, läs och analysera Hjälp dina

Läs mer

SVERIGES LIONS INTERNATIONELLA UNGDOMSUTBYTE. RESEHANDLEDNING Checklista, tips och regler.

SVERIGES LIONS INTERNATIONELLA UNGDOMSUTBYTE. RESEHANDLEDNING Checklista, tips och regler. THE INTERNATIONAL ASSOCIATION OF LIONS CLUBS MULTIPLE DISTRICT 101, SWEDEN SVERIGES LIONS INTERNATIONELLA UNGDOMSUTBYTE 2013 RESEHANDLEDNING Checklista, tips och regler. YOUTH EXCHANGE MD YCEC (outgoing

Läs mer

Handbok för insatspersonal. Före, under och efter internationella insatser.

Handbok för insatspersonal. Före, under och efter internationella insatser. Handbok för insatspersonal Före, under och efter internationella insatser. Handbok för insatspersonal Före, under och efter internationella insatser Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) Kontaktperson:

Läs mer

SKANDINAVISKA INSTITUTET ASSE. EN UPPLEVELSE FÖR LIVET High School år i USA LÄSÅRET 2015/16

SKANDINAVISKA INSTITUTET ASSE. EN UPPLEVELSE FÖR LIVET High School år i USA LÄSÅRET 2015/16 SKANDINAVISKA INSTITUTET ASSE EN UPPLEVELSE FÖR LIVET High School år i USA LÄSÅRET 2015/16 Som High School student får du chansen att uppleva den stora världen, en annan kultur och ett annat skolsystem

Läs mer

Guide & riktlinjer för Offentlig Information

Guide & riktlinjer för Offentlig Information Guide & riktlinjer för Offentlig Information Draft Utformad av kommittén för Offentlig Information Metro Storstockholm Delar av denna text är hämtade ur: WSC Public Information Handbook Guide till offentlig

Läs mer

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter Information ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning Ett enkelt sätt att TJÄNA PENGAR för SKOLKLASSER och FÖRENINGAR Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter VÄLKOMMEN till SOCKGROSSISTEN!

Läs mer

Engelsklärare i Kina, något för dig?

Engelsklärare i Kina, något för dig? destinationer: Australien - Nya Zeeland - Afrika - Kina - Kanada - Sydamerika praktisera utomlands Engelsklärare i Kina, något för dig? Martin upplevde sitt livs äventyr i Nya Zeeland jobba och res i australien!

Läs mer

Så fungerar det att söka asyl

Så fungerar det att söka asyl Så fungerar det att söka asyl Denna broschyr tillhör: Till dig som söker asyl utan förälder, föräldrar eller annan vårdnadshavare SÅ HÄR FUNGERAR DET AT T SÖKA ASYL 1 Innehållsförteckning Hej Barn Vad

Läs mer

Reseförsäkring. Viktiga kontaktuppgifter

Reseförsäkring. Viktiga kontaktuppgifter Viktiga kontaktuppgifter Kundtjänst: (för frågor om er reseförsäkring): Tel: +6 771 01 00 Online: www.fritidsresor.se/kundservice/kontaktaoss/ Akut hjälp vid sjukdomar och olyckor dygnet runt: i fall av

Läs mer

Vamos Peru 14 dagars rundresa!

Vamos Peru 14 dagars rundresa! Vamos Peru 14 dagars rundresa! Låt din dröm bli verklighet och njut av en oförglömdig resa till Sydamerika med bästa tänkbara service och komfort. En resa som är något alldeles extra med dig som gäst i

Läs mer

KINA. Praktiska råd och tips inför resan!

KINA. Praktiska råd och tips inför resan! KINA Praktiska råd och tips inför resan! Välkommen till kulturen och äventyret! 欢 迎 去 体 验 中 国 的 人 文 景 观 和 其 自 然 景 观! Vår strävan är att du ska få så bra information som möjligt inför resan till Kina, allt

Läs mer

Din guide till RCI Points

Din guide till RCI Points Din guide till RCI Points Välkommen till RCI Points Välkommen till RCI Points Innehåll Om RCI 3 Så fungerar points Points i korthet 4 Nu kan du njuta av en hel värld av underbara semestrar tack vare ditt

Läs mer

DOLCETA Nätbaserat informationsoch utbildningsverktyg för konsumenter

DOLCETA Nätbaserat informationsoch utbildningsverktyg för konsumenter »» DOLCETA Nätbaserat informationsoch utbildningsverktyg för konsumenter Dolceta är ett nätbaserat informations- och utbildningsverktyg som riktar sig till lärare inom grundskola, gymnasium och vuxenutbildning.

Läs mer

Faktablad jobba som betald engelsklärare i Kina

Faktablad jobba som betald engelsklärare i Kina Upplev världen samtidigt som du jobbar Nomadjobs är ett rese- och upplevelseföretag som erbjuder dig möjligheten att byta ut din vardag under några månader. En resa med Nomadjobs är en perfekt kombination

Läs mer

Anders Danielsson svarar på barns frågor

Anders Danielsson svarar på barns frågor 1 2014-03-12 Anders Danielsson svarar på barns frågor I slutet av februari 2014 träffade Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson BRIS generalsekreterare Kattis Ahlström för att prata om hur

Läs mer