VILTH ÄR EN DIGITAL HELHETSLÖSNING FÖR JAKT OCH VILTVÅRD

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VILTH ÄR EN DIGITAL HELHETSLÖSNING FÖR JAKT OCH VILTVÅRD"

Transkript

1 VILTH ÄR EN DIGITAL HELHETSLÖSNING FÖR JAKT OCH VILTVÅRD Hör av dig till Henrik eller Viktor om du vill diskutera ett upplägg för ert område. Du når Henrik DIN din på DIGITALA digitala JAKTEXPEDITION jaktexpidition eller eller Vitkor på eller

2 GRUNDEN PÅ 30 SEKUNDER 1 Enkel rapportering via SMS, App eller dator 2 Faktura genereras automatiskt till ansvarig jaktledare 3 Betalning via bankgiro eller kortbetalning direkt in på kassörens konto 4 Fin statistik som förgyller, förbättrar och förenklar jakten

3 VILTH MODERNISERAR OCH AVLASTAR SÄKERT OCH TILLGÄNGLIGT Tjänsten är digital och webb-baserad. Det ger möjligheten till kontroll på rapporteringar om fällda och observerade vilt i realtid - utan risken att något glöms bort, inte hinns med eller problemet med olika versioner av en excel-fil. SNABBT OCH ENKELT Rapporteringen görs via ett enkelt sms, klick i appen eller på datorn och direkt kan alla se informationen, nya kvoten etc. Alla jägare ser direkt förändringen av det lovliga antalet. ROLIGT ATT ANVÄNDA Jakt är en hobby för många och att då kunna få ta del av mer och bättre information och statistik kring jakten som berör en själv har visats väldigt uppskattat och något vi kommer fokusera på.

4 ENKELT ATT RAPPORTERA FÄLLDA OCH OBSERVERADE VILT 1 2 Användaren väljer hur, Vilth fungerar för alla typer av jägare. Det är helt okej om en person väljer datorn, en annan sms och en tredje via app. Viltvården förenklas och rapporteringar kommer in snabbare. Vidarebefordring till Viltdata och/eller Älgdata. På detta sätt så rapporterar ni där det är enkelt och alla blir glada. 3 Alla typer av vilt fungerar, inte bara älg och kron. Det ditt jaktlag väljer att dela med andra är upp till er. Även andra typer av rapporter, så som viltskada är möjligt. TELEFON- SUPPORT SMS 4 Jaktlagen för också enkelt och snyggt egen rapportering av andra vilt i tjänsten med kartfunktioner som hjälp. WEB APP

5 ALL KOMMUNIKATION BLIR ENKLARE 1 2 Vid avlysning så ställer du enkelt in så systemet uppdaterar dig direkt när den kvarvarande tilldelningen förändras. I vilket fall når du informationen superenkelt via datorn, sms eller app. Snabb och enkel meddelandefunktion gör det enkelt att med bara några enkla klick vid datorn eller telefonen nå alla jägare med SMS, mail eller ett Vilth-meddelande. 3 Mötesprotokoll, kallelser och liknande sköts enkelt via tjänsten, tack vare enkel dokumentdelning, kalender och meddelande. TELEFON- SUPPORT SMS 4 Jaktlagen kan enkelt kommunicera internt genom Vilth också för att planera jakter, möten och andra saker som ska göras. WEB APP

6 VILTH KAN LÖSA FÄLLAVGIFTERNA 1 Vår smarta betalningslösning genererar automatiskt en faktura när ett jaktlag rapporterat in fälld älg. 2 Betalningen görs enkelt via hemsidan och administratören, eller den ansvarige, ser direkt när och varifrån betalningen kommit in. 3 Jaktlagen kan använda betalningsfunktionen internt i andra syften

7 HJÄLP MED FÖRDELNING AV TILLDELNING ENKELT! 1 Fördelning av tilldelning till jaktlagen går väldigt enkelt med vår Vilthsnurran. 2 Flexibel funktion, som allt annat med Vilth. Det finns exempelvis möjlighet att välja om man vill ta hänsyn till plus- och minusareal.

8 STATISTIKEN FÖRBÄTTRAR OCH FÖRGYLLER KARTOR Tydlig visualisering av avskjutning och observationer ger jägare både förståelsen var viltet rör sig och underhållningen att kunna följa jakten på en karta år efter år; vem som fällt vad - och var. Stöd finns för fastighetskartan mot en mindre kostnad. TABELLER Den mest uppskattade delen av beta-versionen var tabellen där alla jaktlag var listade med aktuell avskjutningsstatistik. HISTORIK OCH KVOTER Med lättförståelig statistik är mycket vunnet. En mycket efterfrågad funktion vid genomförda målgruppsintervjuer är att kunna följa jakten från år till år på ett snyggt och enkelt sätt.

9 DEMONSTRATION AV VILTH

10 HEMSKÄRMEN När du loggar in på ditt VILTH-konto så möts du av din hemskärm. Aktivitetsloggen Här ser du all typ av information som rör dig. - Dina jaktlagskamraters rapporter - Meddelanden från dina jaktlagskamrater. Om ditt skötselområde har anslutit sig till tjänsten så kan även de ansvariga i skötselområdet skicka ut meddelanden som hamnar här i aktivitetsloggen. - Du kan också välja om du vill att det ska komma upp information om när andra jaktlag i skötselområdet rapporterar in älg och/eller kronvilt. Aktivitetsloggen kommer utvecklas med tiden och vi tar glatt emot alla tankar och idéer från dis om användare. Maila då feedback@vilth.se, stort tack!

11 HEMSKÄRMEN Lovligt Om ditt skötselområde anslutit sig till tjänsten ser du vad för vilt som är lovligt för dig och ditt jaktlag och vilka eventuella restriktioner som har lagts in av de ansvariga i skötselområdet. Har du frågor på innehållet här så kontakta ansvarig i skötselområdet. Vi kommer inom kort lägga in möjlighet att dölja denna information om skötselområdet inte är ansluten.

12 RAPPORTERING VIA DATOR Rapportera 1. Börja med att klicka på den stora rapportera-knappen på hemskärmen. Rapportera 2. Klicka på +-knappen för det du vill göra.

13 RAPPORTERING VIA DATOR Rapportera 3. När du valt tex Fällt vilt väljer du sedan viltslag. Rapportera 4. Klicka på +-knappen framför den typ för det aktuella viltslaget.

14 RAPPORTERING VIA DATOR Det går nu att klicka på rapportera 5. Extrauppgifter Tidsbestäm rapporten till en annan dag än dagens datum genom att klicka på datumet. (Valfri) Placera ut rapporten på en karta eller ett pass genom att klicka på en utav symbolerna. (Valfri) Klicka på rapportera när du är färdig.

15 RAPPORTERING VIA DATOR Om du sedan vill lägga in slaktvikt, ålder, anteckning mm. eller bara ändra något av det du tidigare rapporterat så kan du göra det under din egna rapporteringshistorik. Klicka på pennan till höger så får du upp alla redigeringsmöjligheter.

16 RAPPORTERING VIA WEBBLÄSAREN I MOBILEN 1. Börja med att klicka på den stora rapportera-knappen på hemskärmen. 2. Klicka på +-knappen för det du vill göra. 3. När du valt tex Fällt vilt väljer du sedan viltslag. 4. Klicka på +-knappen framför den typ för det aktuella viltslaget. Extrauppgifter: 5. Tidsbestäm rapporten till en annan dag än dagens datum genom att klicka på datumet. (Valfri) 6. Placera ut rapporten på nuvarande plats, en karta eller ett pass genom att klicka på en utav symbolerna. (Valfri) Klicka på rapportera när du är färdig. Rapportera via sms När du inte har internetuppkoppling så kan du enkelt skicka rapporten via ett sms genom att klicka på ett av alternativen längst ned.

17 RAPPORTERING VIA SMS NUMMER ATT SMS:A För att det ska fungera med SMS-rapportering behöver ditt mobiltelefonnummer vara registrerat på din VILTH-profil. För att kontrollera detta går du in på Personligt. 1. Börja meddelandet med S för skjuten och O för observerad 2. Skriv sedan viltslag Älg Kronvilt 3. Skriv typ För älg: tjur, ko, tjurkalv, kvigkalv För kronvilt: hjort, hind, smaldjur, kalv 4. Skriv antal taggar på handjur Ex: 1. S Älg Tjur 10 (blir en skjuten älgtjur med 10 taggar) 2. S Kronvilt Hjort 6 (blir en skjuten kronhjort med 6 taggar)

18 STATISTIK Statistiken når du via menyn När du klickat på statistik i menyn kommer du till sidan nedan. Nu kommer vi gå igenom vilken statistik du kan få fram genom tjänsten idag. Kom gärna med idéer vad mer ni vill ha statistik kring, vi utveckla denna delen av tjänsten löpande.

19 STATISTIK Bestäm filter När du först kommer in på statistiksidan presenteras statistik ett år tillbaka på alla fällda vilt för ditt jaktlag. Valmöjligheter Genom de olika knapparna och listorna kan du välja - Fällda eller observerade vilt - Alla eller något specifikt viltslag - Välj typ, till exempel kalv. - Tidsenhet som staplarna ska utgå ifrån (år, månad, vecka, dag) - Tidsperiod (mellan vilka datum man vill få statistiken presenterad.

20 STATISTIK Stapel- och tårtdiagramet visar det viltslag du valt, alternativt alla viltslag om du inte valt något specifikt. Stapeldiagrammet Varje stapel representerar en tidsenhet, vilket du valt ovan. (år/månad/vecka/ dag). Tårtdiagramet Tårtdiagramet visar totala antalet och fördelningen mellan viltslagen om inget speciellt viltslag är valt för då visas fördelningen inom det valda viltslaget.

21 STATISTIK Under stapel- och tårtdiagremet presenteras statistiken på en karta. Detta fungerar bara om du valt att positionera ( geo-tagga ) dina rapporter. Att geo-tagga sina rapporter går att göra i efterhand. På kartan hamnar alla händelser som du valt att se tidigare. Längst upp på sidan.

22 STATISTIK Om du har valt att se områdets statistik ser du områdets alla jaktlags avskjutning eller observationer av älg och/eller kronvilt. Om jaktlagen väljer att dela med sig av observationer och fällda vilt av övriga viltslag kommer även det att visas i den här tabellen. Det kan ställas in på sidan för jaktlagets inställningar av jaktlagsadmin. De små siffrorna vid handjur är antal taggar.

23 STATISTIK Om du har valt att se jaktlagets statistik så ser du i tabellen vilka i jaktlaget som fällt eller observerat och vilket viltslag. I rull-listan byter du mellan olika viltslag. De små siffrorna vid handjur är antal taggar.

24 STATISTIK Allt som rapporterats och som du har behörighet att se, hamnar i denna lista. Se mer information - Om man klickar på en specifik rapport så kommer man att få se mer information, så som slaktvikt, eventuell anteckning, plats på kartan etc. Redigera - För att redigera denna information eller lägga till mer information klickar du på pennan till höger och den gröna bocken när du är klar.

25 STATISTIK Redigeringsmöjligheter: - Om du är jaktlagsadmin kan du redigera jaktlagets alla rapporter. - Är du områdesadmin kan du redigera områdets alla rapporter som rör älg och/eller kron. - Alla har behörighet att redigera sina egna rapporter och då är det enklare att klicka på Rapportera i menyn uppe till vänster så får du enbart dina egna rapporter. slaktvikt, eventuell anteckning, plats på kartan etc.

26 TILLDELNING 1. KLICKA PÅ MENY UPPE TILL VÄNSTER

27 TILLDELNING 2. Klicka på Mitt område 3. Klicka på Tilldelning Om du inte har dessa alternativ så är du antagligen inte tillagd som områdesadmin. Prata då med någon som du vet är det eller kontakta VILTH på

28 TILLDELNING Börja med att ställa in områdets totala avskjutningsplan för jaktåret, tilldelning för lag och grupper kommer i senare steg. 4. Välj viltslag Älg, kronvilt eller något annat vilt som området har restriktion eller måltal för.

29 TILLDELNING 5. Uppdelning Välj om det ska vara könsbestämda vuxna eller valfria vuxna 6. Sätt antal Vare sig du väljer könsbestämd eller valfri vuxen skriver du sedan in antalet till höger om benämningen. 7. Fri avskjutning För den typ du vill ha fri avskjutning på, klickar du i det till vänster om benämningen. OBSERVERA: Inställningar för specifika tilldelningstyper och jaktlag görs senare. Detta är områdets totala planerade avskjutning

30 TILLDELNING - AVLYSNING Avlysning = Hela området får dela på alla djuren som ingår tilldelningsplanen och ej är fällda, för det valda viltslaget. 1. Välj Avlysning bland tilldelningstyperna. 2. Välj för vilket viltslag avlysningen ska gälla 3. Välj för vilken tidsperiod. Du kan tex tidsinställa en avlysning som börjar gälla första januari. 4. Övriga restriktioner - här kan du skriva vad du vill som ska synas för jaktlagen, gällande denna tilldelningstyp. 5. Tryck spara & avsluta.

31 TILLDELNING - NUVARANDE TILLDELNINGSPLAN Såhär ser det ut när du klickar 1. Titta på en redan satt tilldelning genom att klicka på pilen. 2. Redigera en redan satt tilldelning genom att klicka på pennan.

32 TILLDELNING - POTT Pott = Hela området får del av ett antal djur från ett specifikt viltslag. Ställ in potten genom följande steg: 1. Välj pott bland tilldelningstyperna 2. Välj viltslag 3. Välj om det ska vara könsbestämda vuxna eller valfria vuxna 4. Skriv sedan antalet bredvid benämningarna. 5. Om du vill ha fri avskjutning på någon djurtyp klickar du i boxen till vänster. 6. Eventuell restriktion kring denna tilldelningstyp fyller du i till höger. 7. Sätt datum genom att klicka på datumen.

33 TILLDELNING - TILLDELNING PÅ LAG Tilldela jaktlag = Varje jaktlag får ett specifikt antal djur. Men är det exempelvis valfri vuxen och alla kor är skjutna så görs tilldelningen om automatiskt till att bestå av enbart tjurar. 1. Välj Tilldela jaktlag 2. Välj mellan jaktlagen i rull-listan. 3. Välj viltslag 4. Välj könsbestämda vuxna eller valfria vuxna 5. Skriv sedan antalet bredvid benämningarna. 6. Om du vill ha fri avskjutning på någon djurtyp klickar du i boxen till vänster. 7. Eventuell restriktion kring denna tilldelningstyp fyller du i till höger. 8. Sätt datum genom att klicka på datumen.

34 NUVARANDE TILLDELNINGSPLAN - ENKELT ATT REDIGERA I EFTERHAND På nuvarande tilldelningsplan kan du redigera allt du tidigare har ställt in.

35 NUVARANDE TILLDELNINGSPLAN - ORDNING OCH REDA Allt på en och samma plats i kronologisk ordning Från att allt detta var så krångligt så är det nu enkelt att ha kombinationer av tilldelningstyper.

EN DIGITAL HELHETSLÖSNING FÖR JAKTEN

EN DIGITAL HELHETSLÖSNING FÖR JAKTEN EN DIGITAL HELHETSLÖSNING FÖR JAKTEN GRUNDEN PÅ 30 SEKUNDER 1 Enkel rapportering via SMS, App eller dator 2 Faktura genereras automatiskt till ansvarig jaktledare 3 Betalning via bankgiro eller kortbetalning

Läs mer

Figur 1. Arbetsytan Fällt vilt för ett jaktlag med samtliga jaktbara arter valbara för individregistrering

Figur 1. Arbetsytan Fällt vilt för ett jaktlag med samtliga jaktbara arter valbara för individregistrering 6 Registrera avskjutning Arbetsytan för registrering av fällt vilt nås genom att välja Registrera i vänster menyrad och därefter länken Fällt vilt. Arbetsytans utseende är beroende av vilka inställningar

Läs mer

Anvisningar för älgdatabasen i

Anvisningar för älgdatabasen i Anvisningar för älgdatabasen i Innehållsförteckning 1 Grundläggande struktur...2 2 Användare...2 3 Inloggning för användare...3 4 Så här registrerar du...3 4.1 Länsadministratör lägger upp VFO administratör

Läs mer

Bestämmelser Älgjakt 2014

Bestämmelser Älgjakt 2014 Bestämmelser Älgjakt 2014 Resultat 2013 7 tjurar, 14 hondjur och 32 kalvar blev resultatet av 2013 års jakt. 106 % av planerad avskjutning Reducering i treårstilldelningen. På grund av att kvarvarande

Läs mer

Älgjaktområde = den av länsstyrelsen registrerade enheten för älgjakt, det vill säga ett älgskötselområde eller licensområde.

Älgjaktområde = den av länsstyrelsen registrerade enheten för älgjakt, det vill säga ett älgskötselområde eller licensområde. Skapa och hantera jaktlag i ett älgjaktområde Älgjaktområde = den av länsstyrelsen registrerade enheten för älgjakt, det vill säga ett älgskötselområde eller licensområde. För att kunna skapa jaktlag samt

Läs mer

Figur 1. Skapa nytt jaktlag i valt jaktområde på arbetsytan Jaktlag - rapportör

Figur 1. Skapa nytt jaktlag i valt jaktområde på arbetsytan Jaktlag - rapportör 5 Jaktlag Ett jaktområde måste innehålla minst ett jaktlag för att registrering av avskjutning, obs och övrig dödlighet ska kunna göras. All registrering görs således på jaktlagsnivå, det är inte möjligt

Läs mer

Älgjaktområde = den av länsstyrelsen registrerade enheten för älgjakt, det vill säga ett älgskötselområde eller licensområde.

Älgjaktområde = den av länsstyrelsen registrerade enheten för älgjakt, det vill säga ett älgskötselområde eller licensområde. Skapa och hantera jaktlag i ett älgjaktområde Älgjaktområde = den av länsstyrelsen registrerade enheten för älgjakt, det vill säga ett älgskötselområde eller licensområde. För att kunna skapa jaktlag,

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

JaktVakt. Vad är JaktVakt?

JaktVakt. Vad är JaktVakt? JaktVakt Vad är JaktVakt? Ett SMS system för Älg- och Kronhjortsjakt Förenklar administrationen för skötselområdet Håller reda på djurtyper och antal djur som får skjutas Minimerar risken för överskjutningar

Läs mer

Instruktion för Sveaskogs Jaktweb

Instruktion för Sveaskogs Jaktweb Instruktion för Sveaskogs Jaktweb Innehållsförteckning Komma till Jaktweb...3 Behörighet till Jaktweb...3 Lösenord för kontaktperson...4 Inloggning...6 Kontaktperson...6 Jaktlagsmedlem...6 Innehåll i Jaktweb...7

Läs mer

INFORMATION FRÅN ÄLGMÖTE

INFORMATION FRÅN ÄLGMÖTE INFORMATION FRÅN ÄLGMÖTE Broddarp 19 september 2017 ÄlgOBS / Mål / Tilldelning Kalvpott Älg-OBS -rapportering Spillningsinventering Vildsvin Kronvilt ÄLGOBS 2011-2016 0,10 0,11 0,08 0,08 0,07 0,07 OBS

Läs mer

''Älg & Kronskötselområde

''Älg & Kronskötselområde Protokoll från Höstmöte ''Älg & Kronskötselområde 2016-09-07 1. Mötet öppnas Lars Johansson, ordförande för föreningen, öppnar mötet genom att hälsa alla välkomna och det är ett välbesökt möte med ca 100

Läs mer

Regler för älgjakten i Ryssby-Åby älgskötselområde

Regler för älgjakten i Ryssby-Åby älgskötselområde Regler för älgjakten 2018-2019 i Ryssby-Åby älgskötselområde 1. Tillåtna djur a. Samtliga tjurar b. Ensamma hondjur c. En av dubbelkalvar är lovliga de första två veckorna, dvs under 2018 från och med

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Bo Karlsson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat.

1 Mötets öppnande Ordförande Bo Karlsson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Södra Vi Sköteselområde Protokoll Samrådsmöte 2018-02-21 Protokoll Samrådsmöte Samrådsmöte för Södra Vi Skötselområde, 21 februari 2018 i Brunnssalongen. Bilagor: Bilaga 1 Mötespresentation, Powerpoint.

Läs mer

Innehåll: Logga in. Hjälpsidor. Startmenyn. Tidsrapportering. Rapporthistorik. Skapa / ta ut rapporter. Projekt. Projektegenskaper.

Innehåll: Logga in. Hjälpsidor. Startmenyn. Tidsrapportering. Rapporthistorik. Skapa / ta ut rapporter. Projekt. Projektegenskaper. Adminmanual adminmanual Innehåll: Logga in Hjälpsidor Startmenyn Tidsrapportering Rapporthistorik Skapa / ta ut rapporter Projekt Projektegenskaper Projektposition Visa personalens position Redigera /

Läs mer

ÄLGMÖTE Broddarp ÄlgOBS / Mål / Tilldelning 18 september 2018 Motioner/förslag Kalvpott Älg-OBS -rapportering Spillningsinventering Vildsvin Kronvilt

ÄLGMÖTE Broddarp ÄlgOBS / Mål / Tilldelning 18 september 2018 Motioner/förslag Kalvpott Älg-OBS -rapportering Spillningsinventering Vildsvin Kronvilt ÄLGMÖTE Broddarp 18 september 2018 ÄlgOBS / Mål / Tilldelning Motioner/förslag Kalvpott Älg-OBS -rapportering Spillningsinventering Vildsvin Kronvilt AVSKJUTNING 2014-17 68 50 40 41 ÄLGOBS 2011-2017 5489

Läs mer

ÄLG I SÖRMLAND Sammanställning av statistik 2015 LÖ

ÄLG I SÖRMLAND Sammanställning av statistik 2015 LÖ ÄLG I SÖRMLAND Sammanställning av statistik 2015 LÖ 151204 Avsikten med denna sammanställning är att i samlad form presentera tillgängliga kvantitativa data och statistik om älgstammen i Södermanlands

Läs mer

Version 2.3 2014-07-02

Version 2.3 2014-07-02 Version 2.3 2014-07-02 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

1. Tillåtna djur Samtliga tjurar. Ensamma hondjur.

1. Tillåtna djur Samtliga tjurar. Ensamma hondjur. Regler för älgjakten 2017-2018 i Ryssby-Åby älgskötselområde 1. Tillåtna djur Samtliga tjurar Ensamma hondjur. 2.Jakttidens längd En av dubbelkalvar t.o.m. 29 oktober, därefter är samtliga kalvar lovliga.

Läs mer

Västra Götaland Väst. Avskjutningsrapportering

Västra Götaland Väst. Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Västra Götaland Väst Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Halasjöbygdens Älg och Kronviltskötselområde

Halasjöbygdens Älg och Kronviltskötselområde Halasjöbygdens Älg och Kronviltskötselområde 29 september 2014, Halasjö Hembygdsgård 1. Mötets öppnande. Lars Wadmark hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande för kvällen

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

SKÖTSELPLAN FÖR ..ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

SKÖTSELPLAN FÖR ..ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Svenska Jägareförbundet SKÖTSELPLAN FÖR..ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Upprättad 20 Total areal ha Reg. nr. -. -. varav odlat ha Antalet jaktlag i älgskötselområdet st. 1. Bedömning av aktuell älgstam a. De fyra senaste

Läs mer

instruktionsmanual till föräldrar

instruktionsmanual till föräldrar instruktionsmanual till föräldrar Välkommen till Pluttra! Pluttra är ett digitalt verktyg för dokumentation, kommunikation och information för förskolan. Genom en helhetslösning där skolan genom utbildning,

Läs mer

Protokoll från Höstmöte och Samrådsmöte Olofströms Älg & Kronskötselområde Kyrkhults folketshus, onsdag 6 september 2017 kl 19.

Protokoll från Höstmöte och Samrådsmöte Olofströms Älg & Kronskötselområde Kyrkhults folketshus, onsdag 6 september 2017 kl 19. -, Protokoll från Höstmöte och Samrådsmöte Olofströms Älg & Kronskötselområde Kyrkhults folketshus, onsdag 6 september 2017 kl 19.00 2017-09-06 1. Mötet öppnas Lars Johansson, ordförande för föreningen,

Läs mer

Avskjutningsrapportering. Södra Älvsborgs Länsförening

Avskjutningsrapportering. Södra Älvsborgs Länsförening Avskjutningsrapportering Södra Älvsborgs Länsförening Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till

Läs mer

INNEHÅLLS FÖRTECKNING

INNEHÅLLS FÖRTECKNING ANVÄNDARMANUAL INNEHÅLLS FÖRTECKNING Logga in på ditt konto... 2 Ladda upp filer... 3 Ladda ner klienten till din dator eller enhet... 4 Synk Mappen... 5 Dela filer... 6 Extern delning i webgränssnittet

Läs mer

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning

Användarmanual Administratörer. www.rebok.se Resursbokning Användarmanual Administratörer www.rebok.se Resursbokning Table of Contents Inloggning...3 Startsida...3 Hantera personal...4 Personalgrupper...5 Station...6 Schema...7 Schemaläggning...8 Veckoschemat...8

Läs mer

ÄLGOBS. instruktion för jaktlaget

ÄLGOBS. instruktion för jaktlaget ÄLGOBS instruktion för jaktlaget Bakgrund och Syfte med instruktionen Älgobs är ett av de viktigaste verktygen för att följa älgstammens utveckling över tid. Med stöd av älgobs kan älgstammens sammansättning

Läs mer

Återrapportering Insamling Öster Malma/ Södermanland 2011/2012

Återrapportering Insamling Öster Malma/ Södermanland 2011/2012 Återrapportering Insamling Öster Malma/ Södermanland 2011/2012 Göran Ericsson, Anne Marie Dalin och Jonas Malmsten Sveriges Lantbruksuniversitet Rapport 6 Institutionen för Vilt, Fisk och Miljö Swedish

Läs mer

1 Jaktlagens lägesrapport Rodga Det finns älg, upplever beteskadorna högre än älgstam. Sporadisk förekomst av dov, kron och gris.

1 Jaktlagens lägesrapport Rodga Det finns älg, upplever beteskadorna högre än älgstam. Sporadisk förekomst av dov, kron och gris. 2008-09-24 1(5) Sammanträdesdatum Plats 2008-09-24 Elgsjögården Protokollförare Jonnie Friberg Distribution övriga På hemsidan Jaktledarmöte delområde Holmen 24 september 2008 1 Jaktlagens lägesrapport

Läs mer

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Diatel Telefonpassning

Diatel Telefonpassning Diatel Telefonpassning Manual för kundwebben DiaTel Diagonal Telefonpassning Box 55157 504 04 Borås, Sweden Tel. 033-700 71 00 Fax. 033-700 71 01 E-post. info@diatel.se Innehållsförteckning Vyer Inloggning

Läs mer

Manual för statligt LOK-stöd via mobilen/sms

Manual för statligt LOK-stöd via mobilen/sms Manual för statligt LOK-stöd via mobilen/sms 1. Logga in på ditt lags arbetsrum/lagsida. Se till att du har fått extra behörighet som redaktör på huvudsidan. Välj fliken LOK i den gråa menylistan längst

Läs mer

Lathund Avgiftshantering

Lathund Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Lathund Avgiftshantering Förbund 1 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen

Läs mer

INFORMATION FRÅN ÄLGMÖTE

INFORMATION FRÅN ÄLGMÖTE INFORMATION FRÅN ÄLGMÖTE Broddarp 20 september 2016 ÄlgOBS / Mål / Tilldelning Kalvpott Älg-OBS -rapportering Spillningsinventering Vildsvin Kronvilt ÄLGOBS 2011-2015 0,10 0,08 0,11 0,08 0,07 ÄLGOBS 2011-2015

Läs mer

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2013-06-20 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Wiking Gruppen Wiking Webdesign 24h-webhosting Entreprenor.net

Wiking Gruppen Wiking Webdesign 24h-webhosting Entreprenor.net Effektiv administration av älg & viltskötsel områden VILTSYS, är ett databas baserat system framtaget av Wiking Gruppen för en effektiv administration av vilt och älgskötselområden via Internet. Systemet

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Uppsala län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

[ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION]

[ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION] 2015 HSK Fotboll Anna Nerlich [ANVÄNDARMANUAL MYCLUB LAGSIDE-ADMINISTRATION] Detta dokument hjälper hemsideansvarig att skapa innehåll till lagets lagsida på hskfotboll.se. Version 1.2 2015-02-15 Om hur

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone

ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone ANVÄNDARGUIDE FÖRETAGSKUNDER SoftAlarm 2.0 för iphone För iphone Smartphones Rev 2 1 Innehållsförteckning ENDAST FÖR ADMINISTRATÖREN - SKAPA FÖRETAGETS SOFTALARM KONTO....3 ANVÄNDARNA.....4 INSTALLATION

Läs mer

Tångeråsa Älg/Kronhjorts skötselområde

Tångeråsa Älg/Kronhjorts skötselområde 1 Sammanfattning Tångeråsa ÄSO är en frivillig samverkansorganisation för jaktlag inom området Lekeberg Vretstorp Laxå - Hallsberg - Kumla. Huvudsyftet för organisationen är att samordna älgjakten och

Läs mer

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2013-04-15. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2013-04-15 Lathund Klubbmedlem 1 1 FUNKTIONER Din förenings IdrottOnline sida är portalen för medlemmarna där du kan hitta information om vad som händer i din förening. Med ditt personliga

Läs mer

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare.

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline I denna manual beskrivs hur ni ledare administrerar det lokala aktivitetsstödet i sin helhet. Vi går igenom hur man lägger in

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Björnåsens ÄSO. Samrådsmöte med markägare Jaktledare och jägare

Björnåsens ÄSO. Samrådsmöte med markägare Jaktledare och jägare Samrådsmöte med markägare Jaktledare och jägare 2016-05-11 SAMMANSTÄLLNING AV ÄLG-OBS 2015. Antal observerade djur (Resultat 2014) 150 tjurar 174 114 ensamma hondjur 166 86 kor med 1 kalv 125 35 kor med

Läs mer

Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka.

Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka. Hej alla ÅF! Nu är det äntligen dags! Vi publicerar vår nya hemsida!! Förutom att den ser oerhört fräsch och god ut så finns där många nya finesser att upptäcka. Börja med att använda din vanliga inloggning

Läs mer

Snabbmanual Specter Mobile

Snabbmanual Specter Mobile Snabbmanual Specter Mobile 2011-07-07 Föreliggande version är en betaversion. All feedback välkomnas! Inloggning (via browser på iphone, Ipad, Android etc): Adress: https://sbm.specter.se/m Du kan logga

Läs mer

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor

Manual. Att skapa lokala Facebooksidor Manual Att skapa lokala Facebooksidor Skapa en Facebooksida 1. Logga in på Facebook med din vanliga, privata inloggning. När du har skapat sidan kommer du alltid att publicera på sidan som just sida, och

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte.

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Roland Svensson hälsar alla mycket välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Val av ordförande och sekreterare. Mötet föreslog och valde Jan Elmeklo som ordförande

Läs mer

Länsstyrelsens rambeslut angående älgjakt i Hallands län under jaktåret den 1 juli 2016 den 30 juni 2017

Länsstyrelsens rambeslut angående älgjakt i Hallands län under jaktåret den 1 juli 2016 den 30 juni 2017 Beslut 1(6) Enligt sändlista Länsstyrelsens rambeslut angående älgjakt i Hallands län under jaktåret den 1 juli 2016 den 30 juni 2017 Länsstyrelsens beslut Med hänvisning till Viltförvaltningsdelegationens

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Kalmar län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Komma igång med Grid Player

Komma igång med Grid Player Komma igång med Grid Player Grid Player for ios version 1.3 Sensory Software International Ltd 2011 1 Om Grid Player Grid Player är en Alternativ kommunikations App (AKK) för personer som inte kan tala

Läs mer

ParaGå-guide -kommunala utförare

ParaGå-guide -kommunala utförare ParaGå-guide -kommunala utförare Viktig information Sid. 2 Aktivera låskod på enheten Sid. 4 Skapa Google-konto Sid. 8 Installera Mobileiron och ParaGå appen Sid. 10 Genväg ParaGå Sid. 18 Support Sid.

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Användarguide SmartSMS 3.1. Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya SmartSMS 3.1 konto

Användarguide SmartSMS 3.1. Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya SmartSMS 3.1 konto Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya SmartSMS 3.1 konto Sida 1 av 33 Användarguide SmartSMS 3.1 Version 1.0 Document name: SmartSMS31_Guide.docx Issued by: Date: 2011-08-04 Reg.

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev Uppdaterad: 2013-12-03 E-post - Sms - Brev 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Välkommen till älgjaktsmöte 2015!

Välkommen till älgjaktsmöte 2015! Välkommen till älgjaktsmöte 2015! Agenda jaktmöte Älgabäckens Älgskötselområde 1. Föredrag - Jesper Einarsson, Svenska Jägareförbundet. 2. Presentation statistik samt förslag tilldelning och jaktregler.

Läs mer

Bli ett bättre företag!

Bli ett bättre företag! Bli ett bättre företag! ITimeManager ger hantverksföretaget total kontroll från det att ett uppdrag påbörjats tills det att det avslutats. Via sin telefon/dator stämplar hantverkarens anställda in på sina

Läs mer

Älgmöte i Halasjöbygdens Älgskötselområde

Älgmöte i Halasjöbygdens Älgskötselområde Älgmöte i Halasjöbygdens Älgskötselområde 2004-10-18 Ordförande öppnade mötet med att hälsa alla medlemmar hjärtligt välkomna till Ordinarie Älg mötet efter första veckans jakt. 1. Mötes öppnande: Ordförande

Läs mer

Bäckaby Älgskötselområde

Bäckaby Älgskötselområde Bäckaby Älgskötselområde 2015-2016 Första året på denna skötselplanen är avverkad och jaktlagen har återigen gjort ett mycket bra jobb. Enligt avskjutningsplanen skulle vi tillsammans fälla 10 tjurar,

Läs mer

Mobil närvaroregistrering av LOK-stödet i IdrottOnline

Mobil närvaroregistrering av LOK-stödet i IdrottOnline Mobil närvaroregistrering av LOK-stödet i IdrottOnline Föreberedelser av föreningsadministratör: Alla ledare som vill registrera närvaron för LOKstödsaktiviteter via mobilen/lok-fliken i IdrottOnline ska

Läs mer

SÖDRA SKÅNINGARNAS VILT & FISKEVÅRDSFÖRENING

SÖDRA SKÅNINGARNAS VILT & FISKEVÅRDSFÖRENING SÖDRASKÅNINGARNASVILT&FISKEVÅRDSFÖRENING Ärende: Styrelsemöte Plats: Vemmenhögssalen,FörläggningsbyggnadFB1 Tid: 2009 02 0917.00 Närvarande: UlfOttosson,ThomasOhlsson,PatrikEkstrand,Bernt Jacobsson,DennisOhlsson,IngvarNilsson,LinusSvensson,Leif

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.8 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ändra

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

1. Start 2. Registrera dig och ange användaruppgifter 3. Rapportering 4. Korrigera egna rapporter

1. Start 2. Registrera dig och ange användaruppgifter 3. Rapportering 4. Korrigera egna rapporter Instruktion till smartmobilrapportering via Android-app 1. Start 2. Registrera dig och ange användaruppgifter 3. Rapportering 4. Korrigera egna rapporter Start Installera android-appen Naturens Kalender

Läs mer

Styrelseförslag - Ny modell, i tre steg!

Styrelseförslag - Ny modell, i tre steg! Styrelseförslag - Ny modell, i tre steg! 1. HUR MÅNGA älgar skall vi skjuta? 2. VILKA ÄLGAR skall vi skjuta, fördelning T/H/K? 3. AVSKJUTNINGSREGLER för att uppnå detta. Styrelseförslag Hur många älgar

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

Välkommen till informationsmöte med Vedby-Oderljunga Älgskötselområde. copyright Vedby Oderljunga Älgskötselområde

Välkommen till informationsmöte med Vedby-Oderljunga Älgskötselområde. copyright Vedby Oderljunga Älgskötselområde Välkommen till informationsmöte med Vedby-Oderljunga Vedby Oderljunga ÄSO jaktåret 2015/2016 Fan, nu är det älgjakt igen! AREALER MM Vi hade 77 jaktlag med 17062 hektar anslutna 2015/2016. Vi har en utträdesansökan

Läs mer

First Class uppgift 2

First Class uppgift 2 First Class uppgift 2 Hur du lägger till en signering i mail. När du loggat in på First Class ser det ut som på bilden nedan, det så kallade skrivbordet. Här ska du klicka på knappen inställningar uppe

Läs mer

Rapport. Insamling av käkar och reproduktionsorgan i Växjö, Kronoberg 2011/2012

Rapport. Insamling av käkar och reproduktionsorgan i Växjö, Kronoberg 2011/2012 Rapport. Insamling av käkar och reproduktionsorgan i Växjö, Kronoberg 2011/2012 Göran Ericsson, Anne Marie Dalin och Jonas Malmsten Sveriges Lantbruksuniversitet Rapport 5 Institutionen för Vilt, Fisk

Läs mer

Rapport. Insamling av käkar och reproduktionsorgan i Växjö, Kronoberg 2010/2011

Rapport. Insamling av käkar och reproduktionsorgan i Växjö, Kronoberg 2010/2011 Rapport. Insamling av käkar och reproduktionsorgan i Växjö, Kronoberg 2010/2011 Göran Ericsson, Anne Marie Dahlin och Jonas Malmsten Sveriges Lantbruksuniversitet Rapport 7 Institutionen för Vilt, Fisk

Läs mer

Info. Herrljunga Älgskötselområde Licensnummer Ä Sparbanken Alingsås.

Info. Herrljunga Älgskötselområde Licensnummer Ä Sparbanken Alingsås. Höstmöte 2018-09-20 Info Herrljunga Älgskötselområde Licensnummer Ä 66-06-007 Hemsida E-mejl Bank Bankgiro 807-9295 Ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter www.herrljungaaso.se herrljungaaso@telia.com

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Avskjutningsrapportering. Örebro län

Avskjutningsrapportering. Örebro län Avskjutningsrapportering Örebro län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Västmanlands län. Avskjutningsrapportering

Västmanlands län. Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Västmanlands län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Avskjutningsrapportering

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapportering Skaraborg Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit genom

Läs mer

SHAPELINK FÖRETAGSMOTION

SHAPELINK FÖRETAGSMOTION SHAPELINK FÖRETAGSMOTION ROLIGARE, SMARTARE OCH BÄTTRE Här kommer vi snabbt gå igenom allt ni behöver veta för att komma igång med en smartare och roligare företagsmotionslösning. 1. Skapa en grupp 2.

Läs mer

Instruktion fo r inrapportering

Instruktion fo r inrapportering Instruktion fo r inrapportering Av Ola Langvall (ola.langvall@slu.se) Innehåll Snabbstart... 3 Startsidan... 4 Mitt konto... 5 Mina observationer... 7 Visa registrerade observationer... 7 Registrera nytt

Läs mer

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog!

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog! Västerviks Flygklubb Utfärdare Berth Arbman Dokumentnamn Sida Lathund, myweblog 1 (8) Datum Utgåva 1 Välkommen till bokningssystemet myweblog! 1 Vad är myweblog? 2 Logga in myweblog består av två delar:

Läs mer

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018

Avskjutningsrapportering Avskjutningsrapport: 1 juli juni 2018 Avskjutningsrapportering Blekinge län Tillförlitlig avskjutningsstatistik, som är jämförbar över tid, är en av grundstenarna i en faktabaserad viltförvaltning. Ett stort tack riktas till er som bidragit

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Sammanfattning av de tre första åren.

Sammanfattning av de tre första åren. Sammanfattning av de tre första åren. Avskjutning Modellen att styra vuxenavskjutningen med antal fällda kalvar har visat sig höja avskjutningen ganska rejält, framförallt när det gäller kalvskyttet. Under

Läs mer

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 Besökslista Vid inloggning i appen kommer den inloggade användarens besökslista visas Knappen längst upp till vänster är utloggningsknapp och knappen uppe till

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

GUIDE TILL SKAPA PROJEKT

GUIDE TILL SKAPA PROJEKT GUIDE TILL SKAPA PROJEKT Projektet är grunden för hela systemet. Projekt innehåller alltid Projektnamn, Datum, Projektledare, Anteckningar och vilket typ av projekt det är: Internt eller Externt. Externt

Läs mer

Komma igång med MLTs Mobildata app.

Komma igång med MLTs Mobildata app. Komma igång med MLTs Mobildata app. Övriga uppstartspunkter. Vi börjar med det mest nödvändiga och ökar på funktionaliteten löpande. Inloggade som samma användare på fler enheter, fungerar inte nu. Lediglista.

Läs mer

Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren

Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren Kom igång med Glosboken.se Lär dig grunderna om Glosboken.se så att du och dina eleverna kommer igång med ert nya

Läs mer

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8 Lathund Länk via www.linkoping.se/foreningskalender eller http://aktlin.argentum.se/login.aspx Föreningsledarens uppgifter Innehåll Sid Logga in 2 Byta lösenord, glömt lösenord, spärrad inloggning 2 Registrera

Läs mer

ProReNata Journal. Snabbstart

ProReNata Journal. Snabbstart Snabbstart sida 1 av 8 ProReNata Journal Snabbstart Välkommen till ProReNata Journal! Vi har lagt ner stor möda på att det här systemet ska bli ett tillförlitligt och enkelt verktyg som hjälper dig i din

Läs mer