VILTH ÄR EN DIGITAL HELHETSLÖSNING FÖR JAKT OCH VILTVÅRD

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VILTH ÄR EN DIGITAL HELHETSLÖSNING FÖR JAKT OCH VILTVÅRD"

Transkript

1 VILTH ÄR EN DIGITAL HELHETSLÖSNING FÖR JAKT OCH VILTVÅRD Hör av dig till Henrik eller Viktor om du vill diskutera ett upplägg för ert område. Du når Henrik DIN din på DIGITALA digitala JAKTEXPEDITION jaktexpidition eller eller Vitkor på eller

2 GRUNDEN PÅ 30 SEKUNDER 1 Enkel rapportering via SMS, App eller dator 2 Faktura genereras automatiskt till ansvarig jaktledare 3 Betalning via bankgiro eller kortbetalning direkt in på kassörens konto 4 Fin statistik som förgyller, förbättrar och förenklar jakten

3 VILTH MODERNISERAR OCH AVLASTAR SÄKERT OCH TILLGÄNGLIGT Tjänsten är digital och webb-baserad. Det ger möjligheten till kontroll på rapporteringar om fällda och observerade vilt i realtid - utan risken att något glöms bort, inte hinns med eller problemet med olika versioner av en excel-fil. SNABBT OCH ENKELT Rapporteringen görs via ett enkelt sms, klick i appen eller på datorn och direkt kan alla se informationen, nya kvoten etc. Alla jägare ser direkt förändringen av det lovliga antalet. ROLIGT ATT ANVÄNDA Jakt är en hobby för många och att då kunna få ta del av mer och bättre information och statistik kring jakten som berör en själv har visats väldigt uppskattat och något vi kommer fokusera på.

4 ENKELT ATT RAPPORTERA FÄLLDA OCH OBSERVERADE VILT 1 2 Användaren väljer hur, Vilth fungerar för alla typer av jägare. Det är helt okej om en person väljer datorn, en annan sms och en tredje via app. Viltvården förenklas och rapporteringar kommer in snabbare. Vidarebefordring till Viltdata och/eller Älgdata. På detta sätt så rapporterar ni där det är enkelt och alla blir glada. 3 Alla typer av vilt fungerar, inte bara älg och kron. Det ditt jaktlag väljer att dela med andra är upp till er. Även andra typer av rapporter, så som viltskada är möjligt. TELEFON- SUPPORT SMS 4 Jaktlagen för också enkelt och snyggt egen rapportering av andra vilt i tjänsten med kartfunktioner som hjälp. WEB APP

5 ALL KOMMUNIKATION BLIR ENKLARE 1 2 Vid avlysning så ställer du enkelt in så systemet uppdaterar dig direkt när den kvarvarande tilldelningen förändras. I vilket fall når du informationen superenkelt via datorn, sms eller app. Snabb och enkel meddelandefunktion gör det enkelt att med bara några enkla klick vid datorn eller telefonen nå alla jägare med SMS, mail eller ett Vilth-meddelande. 3 Mötesprotokoll, kallelser och liknande sköts enkelt via tjänsten, tack vare enkel dokumentdelning, kalender och meddelande. TELEFON- SUPPORT SMS 4 Jaktlagen kan enkelt kommunicera internt genom Vilth också för att planera jakter, möten och andra saker som ska göras. WEB APP

6 VILTH KAN LÖSA FÄLLAVGIFTERNA 1 Vår smarta betalningslösning genererar automatiskt en faktura när ett jaktlag rapporterat in fälld älg. 2 Betalningen görs enkelt via hemsidan och administratören, eller den ansvarige, ser direkt när och varifrån betalningen kommit in. 3 Jaktlagen kan använda betalningsfunktionen internt i andra syften

7 HJÄLP MED FÖRDELNING AV TILLDELNING ENKELT! 1 Fördelning av tilldelning till jaktlagen går väldigt enkelt med vår Vilthsnurran. 2 Flexibel funktion, som allt annat med Vilth. Det finns exempelvis möjlighet att välja om man vill ta hänsyn till plus- och minusareal.

8 STATISTIKEN FÖRBÄTTRAR OCH FÖRGYLLER KARTOR Tydlig visualisering av avskjutning och observationer ger jägare både förståelsen var viltet rör sig och underhållningen att kunna följa jakten på en karta år efter år; vem som fällt vad - och var. Stöd finns för fastighetskartan mot en mindre kostnad. TABELLER Den mest uppskattade delen av beta-versionen var tabellen där alla jaktlag var listade med aktuell avskjutningsstatistik. HISTORIK OCH KVOTER Med lättförståelig statistik är mycket vunnet. En mycket efterfrågad funktion vid genomförda målgruppsintervjuer är att kunna följa jakten från år till år på ett snyggt och enkelt sätt.

9 DEMONSTRATION AV VILTH

10 HEMSKÄRMEN När du loggar in på ditt VILTH-konto så möts du av din hemskärm. Aktivitetsloggen Här ser du all typ av information som rör dig. - Dina jaktlagskamraters rapporter - Meddelanden från dina jaktlagskamrater. Om ditt skötselområde har anslutit sig till tjänsten så kan även de ansvariga i skötselområdet skicka ut meddelanden som hamnar här i aktivitetsloggen. - Du kan också välja om du vill att det ska komma upp information om när andra jaktlag i skötselområdet rapporterar in älg och/eller kronvilt. Aktivitetsloggen kommer utvecklas med tiden och vi tar glatt emot alla tankar och idéer från dis om användare. Maila då stort tack!

11 HEMSKÄRMEN Lovligt Om ditt skötselområde anslutit sig till tjänsten ser du vad för vilt som är lovligt för dig och ditt jaktlag och vilka eventuella restriktioner som har lagts in av de ansvariga i skötselområdet. Har du frågor på innehållet här så kontakta ansvarig i skötselområdet. Vi kommer inom kort lägga in möjlighet att dölja denna information om skötselområdet inte är ansluten.

12 RAPPORTERING VIA DATOR Rapportera 1. Börja med att klicka på den stora rapportera-knappen på hemskärmen. Rapportera 2. Klicka på +-knappen för det du vill göra.

13 RAPPORTERING VIA DATOR Rapportera 3. När du valt tex Fällt vilt väljer du sedan viltslag. Rapportera 4. Klicka på +-knappen framför den typ för det aktuella viltslaget.

14 RAPPORTERING VIA DATOR Det går nu att klicka på rapportera 5. Extrauppgifter Tidsbestäm rapporten till en annan dag än dagens datum genom att klicka på datumet. (Valfri) Placera ut rapporten på en karta eller ett pass genom att klicka på en utav symbolerna. (Valfri) Klicka på rapportera när du är färdig.

15 RAPPORTERING VIA DATOR Om du sedan vill lägga in slaktvikt, ålder, anteckning mm. eller bara ändra något av det du tidigare rapporterat så kan du göra det under din egna rapporteringshistorik. Klicka på pennan till höger så får du upp alla redigeringsmöjligheter.

16 RAPPORTERING VIA WEBBLÄSAREN I MOBILEN 1. Börja med att klicka på den stora rapportera-knappen på hemskärmen. 2. Klicka på +-knappen för det du vill göra. 3. När du valt tex Fällt vilt väljer du sedan viltslag. 4. Klicka på +-knappen framför den typ för det aktuella viltslaget. Extrauppgifter: 5. Tidsbestäm rapporten till en annan dag än dagens datum genom att klicka på datumet. (Valfri) 6. Placera ut rapporten på nuvarande plats, en karta eller ett pass genom att klicka på en utav symbolerna. (Valfri) Klicka på rapportera när du är färdig. Rapportera via sms När du inte har internetuppkoppling så kan du enkelt skicka rapporten via ett sms genom att klicka på ett av alternativen längst ned.

17 RAPPORTERING VIA SMS NUMMER ATT SMS:A För att det ska fungera med SMS-rapportering behöver ditt mobiltelefonnummer vara registrerat på din VILTH-profil. För att kontrollera detta går du in på Personligt. 1. Börja meddelandet med S för skjuten och O för observerad 2. Skriv sedan viltslag Älg Kronvilt 3. Skriv typ För älg: tjur, ko, tjurkalv, kvigkalv För kronvilt: hjort, hind, smaldjur, kalv 4. Skriv antal taggar på handjur Ex: 1. S Älg Tjur 10 (blir en skjuten älgtjur med 10 taggar) 2. S Kronvilt Hjort 6 (blir en skjuten kronhjort med 6 taggar)

18 STATISTIK Statistiken når du via menyn När du klickat på statistik i menyn kommer du till sidan nedan. Nu kommer vi gå igenom vilken statistik du kan få fram genom tjänsten idag. Kom gärna med idéer vad mer ni vill ha statistik kring, vi utveckla denna delen av tjänsten löpande.

19 STATISTIK Bestäm filter När du först kommer in på statistiksidan presenteras statistik ett år tillbaka på alla fällda vilt för ditt jaktlag. Valmöjligheter Genom de olika knapparna och listorna kan du välja - Fällda eller observerade vilt - Alla eller något specifikt viltslag - Välj typ, till exempel kalv. - Tidsenhet som staplarna ska utgå ifrån (år, månad, vecka, dag) - Tidsperiod (mellan vilka datum man vill få statistiken presenterad.

20 STATISTIK Stapel- och tårtdiagramet visar det viltslag du valt, alternativt alla viltslag om du inte valt något specifikt. Stapeldiagrammet Varje stapel representerar en tidsenhet, vilket du valt ovan. (år/månad/vecka/ dag). Tårtdiagramet Tårtdiagramet visar totala antalet och fördelningen mellan viltslagen om inget speciellt viltslag är valt för då visas fördelningen inom det valda viltslaget.

21 STATISTIK Under stapel- och tårtdiagremet presenteras statistiken på en karta. Detta fungerar bara om du valt att positionera ( geo-tagga ) dina rapporter. Att geo-tagga sina rapporter går att göra i efterhand. På kartan hamnar alla händelser som du valt att se tidigare. Längst upp på sidan.

22 STATISTIK Om du har valt att se områdets statistik ser du områdets alla jaktlags avskjutning eller observationer av älg och/eller kronvilt. Om jaktlagen väljer att dela med sig av observationer och fällda vilt av övriga viltslag kommer även det att visas i den här tabellen. Det kan ställas in på sidan för jaktlagets inställningar av jaktlagsadmin. De små siffrorna vid handjur är antal taggar.

23 STATISTIK Om du har valt att se jaktlagets statistik så ser du i tabellen vilka i jaktlaget som fällt eller observerat och vilket viltslag. I rull-listan byter du mellan olika viltslag. De små siffrorna vid handjur är antal taggar.

24 STATISTIK Allt som rapporterats och som du har behörighet att se, hamnar i denna lista. Se mer information - Om man klickar på en specifik rapport så kommer man att få se mer information, så som slaktvikt, eventuell anteckning, plats på kartan etc. Redigera - För att redigera denna information eller lägga till mer information klickar du på pennan till höger och den gröna bocken när du är klar.

25 STATISTIK Redigeringsmöjligheter: - Om du är jaktlagsadmin kan du redigera jaktlagets alla rapporter. - Är du områdesadmin kan du redigera områdets alla rapporter som rör älg och/eller kron. - Alla har behörighet att redigera sina egna rapporter och då är det enklare att klicka på Rapportera i menyn uppe till vänster så får du enbart dina egna rapporter. slaktvikt, eventuell anteckning, plats på kartan etc.

26 TILLDELNING 1. KLICKA PÅ MENY UPPE TILL VÄNSTER

27 TILLDELNING 2. Klicka på Mitt område 3. Klicka på Tilldelning Om du inte har dessa alternativ så är du antagligen inte tillagd som områdesadmin. Prata då med någon som du vet är det eller kontakta VILTH på

28 TILLDELNING Börja med att ställa in områdets totala avskjutningsplan för jaktåret, tilldelning för lag och grupper kommer i senare steg. 4. Välj viltslag Älg, kronvilt eller något annat vilt som området har restriktion eller måltal för.

29 TILLDELNING 5. Uppdelning Välj om det ska vara könsbestämda vuxna eller valfria vuxna 6. Sätt antal Vare sig du väljer könsbestämd eller valfri vuxen skriver du sedan in antalet till höger om benämningen. 7. Fri avskjutning För den typ du vill ha fri avskjutning på, klickar du i det till vänster om benämningen. OBSERVERA: Inställningar för specifika tilldelningstyper och jaktlag görs senare. Detta är områdets totala planerade avskjutning

30 TILLDELNING - AVLYSNING Avlysning = Hela området får dela på alla djuren som ingår tilldelningsplanen och ej är fällda, för det valda viltslaget. 1. Välj Avlysning bland tilldelningstyperna. 2. Välj för vilket viltslag avlysningen ska gälla 3. Välj för vilken tidsperiod. Du kan tex tidsinställa en avlysning som börjar gälla första januari. 4. Övriga restriktioner - här kan du skriva vad du vill som ska synas för jaktlagen, gällande denna tilldelningstyp. 5. Tryck spara & avsluta.

31 TILLDELNING - NUVARANDE TILLDELNINGSPLAN Såhär ser det ut när du klickar 1. Titta på en redan satt tilldelning genom att klicka på pilen. 2. Redigera en redan satt tilldelning genom att klicka på pennan.

32 TILLDELNING - POTT Pott = Hela området får del av ett antal djur från ett specifikt viltslag. Ställ in potten genom följande steg: 1. Välj pott bland tilldelningstyperna 2. Välj viltslag 3. Välj om det ska vara könsbestämda vuxna eller valfria vuxna 4. Skriv sedan antalet bredvid benämningarna. 5. Om du vill ha fri avskjutning på någon djurtyp klickar du i boxen till vänster. 6. Eventuell restriktion kring denna tilldelningstyp fyller du i till höger. 7. Sätt datum genom att klicka på datumen.

33 TILLDELNING - TILLDELNING PÅ LAG Tilldela jaktlag = Varje jaktlag får ett specifikt antal djur. Men är det exempelvis valfri vuxen och alla kor är skjutna så görs tilldelningen om automatiskt till att bestå av enbart tjurar. 1. Välj Tilldela jaktlag 2. Välj mellan jaktlagen i rull-listan. 3. Välj viltslag 4. Välj könsbestämda vuxna eller valfria vuxna 5. Skriv sedan antalet bredvid benämningarna. 6. Om du vill ha fri avskjutning på någon djurtyp klickar du i boxen till vänster. 7. Eventuell restriktion kring denna tilldelningstyp fyller du i till höger. 8. Sätt datum genom att klicka på datumen.

34 NUVARANDE TILLDELNINGSPLAN - ENKELT ATT REDIGERA I EFTERHAND På nuvarande tilldelningsplan kan du redigera allt du tidigare har ställt in.

35 NUVARANDE TILLDELNINGSPLAN - ORDNING OCH REDA Allt på en och samma plats i kronologisk ordning Från att allt detta var så krångligt så är det nu enkelt att ha kombinationer av tilldelningstyper.

EN DIGITAL HELHETSLÖSNING FÖR JAKTEN

EN DIGITAL HELHETSLÖSNING FÖR JAKTEN EN DIGITAL HELHETSLÖSNING FÖR JAKTEN GRUNDEN PÅ 30 SEKUNDER 1 Enkel rapportering via SMS, App eller dator 2 Faktura genereras automatiskt till ansvarig jaktledare 3 Betalning via bankgiro eller kortbetalning

Läs mer

Användarmanual Tidvis 2014-03-26

Användarmanual Tidvis 2014-03-26 Användarmanual Tidvis 2014-03-26 1 Innehåll Allmänt... 3 Funktioner i Tidvis... 4 Tidrapportera... 6 Tidrapportering när schemat inte är inlagt eller arbete sker utanför schemat... 6 Tidrapportering när

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

Webbsidekurs för nybörjare

Webbsidekurs för nybörjare Webbsidekurs för nybörjare Hörselskadades distrikt i Stockholms län (www.distriktet.info) Inledande faktaruta Alla HRF föreningar erbjuds möjligheten att kostnadsfritt publicera information på en egen

Läs mer

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

Innehåll: Logga in. Hjälpsidor. Startmenyn. Tidsrapportering. Rapporthistorik. Skapa / ta ut rapporter. Projekt. Projektegenskaper.

Innehåll: Logga in. Hjälpsidor. Startmenyn. Tidsrapportering. Rapporthistorik. Skapa / ta ut rapporter. Projekt. Projektegenskaper. Adminmanual adminmanual Innehåll: Logga in Hjälpsidor Startmenyn Tidsrapportering Rapporthistorik Skapa / ta ut rapporter Projekt Projektegenskaper Projektposition Visa personalens position Redigera /

Läs mer

Handbok. Handledning för administratör/-kontoinnehavare. Steg-för-steg-guide för att komma igång med ditt nya tidsredovisningssystem

Handbok. Handledning för administratör/-kontoinnehavare. Steg-för-steg-guide för att komma igång med ditt nya tidsredovisningssystem Handbok Handledning för administratör/-kontoinnehavare Steg-för-steg-guide för att komma igång med ditt nya tidsredovisningssystem Introduktion Tidsedel vänder sig till företag och företagare i byggbranschen.

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

Så här funkar det i mobilen!

Så här funkar det i mobilen! Så här funkar det i mobilen! Hur köper jag Idrottsrabatten i mobilen? För att köpa ett häfte i mobilen så skickar du ett sms med koden (ex. IRGBG för Göteborg) för den ort som du vill ha till nummer 72270.

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Smartbudget handbok Sida 1 av 16

Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Introduktion Målet med Smartbudget är att det ska vara enkelt för alla att få koll på sin ekonomi oavsett kunskapsnivå och behov. Allt eftersom Smartbudget växer med funktioner

Läs mer

IdéTorget Manual. Google kalender. Skapa din kalender på Internet. Uppdaterad oktober 2011

IdéTorget Manual. Google kalender. Skapa din kalender på Internet. Uppdaterad oktober 2011 IdéTorget Manual Google kalender Skapa din kalender på Internet Uppdaterad oktober 2011 Googles kalender Att göra sin planering på en digital kalender har många fördelar. Det ger möjlighet att få hjälp

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL WeHunt 1.1 för iphone

ANVÄNDARMANUAL WeHunt 1.1 för iphone ANVÄNDARMANUAL WeHunt 1.1 för iphone INLEDNING Välkommen till WeHunt. Mobilappen som ger dig en ny syn på jakt. I den samlas all information du behöver före, under och efter jakten. Allt från inbjudan

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2013-12-10 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

För varje barns rätt att upptäcka världen

För varje barns rätt att upptäcka världen För varje barns rätt att upptäcka världen Lär dig använda ditt trygghetslarm med GPS för barn tryggt och sunt! Innehållsförteckning Vad är GPS? Hur fungerar GPS? Vad är GSM? Trygghetslarm med GPS Hur använder

Läs mer

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du.

Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Kom igång med internetbanken företag. Så gör du. Välkommen till internetbanken företag Med internetbanken får du en bra överblick över företagets samlade affärer, ekonomisk information i realtid och funktioner

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015 MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR Utgåva 205 Manual 20 INNEHÅLL Allmänt Logga in Nyhet: Logga in från hemsidan Glömt lösenord Lokalavdelningens sida. Ändra uppgifter på lokalavdelning och

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och

Läs mer

Användarhandbok Mealman

Användarhandbok Mealman Användarhandbok Mealman Mars 2015 Innehåll 1 Idén bakom Mealman... 2 2 Varför och hur ska Mealman användas?... 3 3 Installation... 4 3.1 Spara Mealman som en app-ikon.... 4 3.1.1 Jag använder Internet

Läs mer

Webbverktyg/ eportfolio

Webbverktyg/ eportfolio Webbverktyg/ eportfolio vägledning i programmet och praktisk användarguide Bengt Engström, Projektsamordnare Peter Åhnberg, Projektadministratör Ansvarig företagskontakter Ansvarig webbverktyg/eportfolio

Läs mer

DiabetesCoach ANVÄNDARGUIDE

DiabetesCoach ANVÄNDARGUIDE DiabetesCoach ANVÄNDARGUIDE Innehåll VÄLKOMMEN TILL DIABETESCOACH!...... 3 FÖRSTA GÅNGEN G DU ANVÄNDER NDER DIABETESCOACH... 4 VAD DU BEHÖVER FÖR ATT ANVÄNDA DIABETESCOACH... 4 SPARAS NÅGOT PÅ DATORN SOM

Läs mer

EasyCashier Manual version 2.6 SE

EasyCashier Manual version 2.6 SE EasyCashier Manual version 2.6 SE 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Kassavy... 4 Nytt kvitto... 4 Sök artikel... 5 Registrera växelkassa... 5 Öppna kassalåda... 5 Presentkort... 5 Sälja ett presentkort...

Läs mer

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28

Doxcentral 6. Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering. Användarmanual v.1.2 2013-02-28 Doxcentral 6 Sveriges största webbaserade projektverktyg för dokumenthantering Användarmanual v.. 0-0-8 Välkommen till Doxcentral! Möt Doxcentral - Sveriges bästa system för samordning av dokument och

Läs mer

Så här funkar det i mobilen!

Så här funkar det i mobilen! Så här funkar det i mobilen! Hur köper jag Idrottsrabatten i mobilen? Du kan ladda ner Idrottsrabatten i din mobil på följande vis: 1. Ladda ner appen i App Store eller på Google Play. Sök appen med namnet

Läs mer

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog!

Berth Arbman. Välkommen till bokningssystemet myweblog! Västerviks Flygklubb Utfärdare Berth Arbman Dokumentnamn Sida Lathund, myweblog 1 (8) Datum Utgåva 1 Välkommen till bokningssystemet myweblog! 1 Vad är myweblog? 2 Logga in myweblog består av två delar:

Läs mer