ProReNata Journal. Snabbstart

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ProReNata Journal. Snabbstart"

Transkript

1 Snabbstart sida 1 av 8 ProReNata Journal Snabbstart Välkommen till ProReNata Journal! Vi har lagt ner stor möda på att det här systemet ska bli ett tillförlitligt och enkelt verktyg som hjälper dig i din vardag. Den här snabbstarten går igenom de vanligaste funktionerna inom ProReNata Journal. Dina åsikter och förbättringsförslag är viktiga för oss och mycket välkomna. Har du funderingar så tveka inte att höra av dig till Om du efter att ha prövat ProReNata tycker att journalsystemet är lätt och kanske till och med roligt att använda så har vi lyckats med vårt främsta mål! Systemkrav För att kunna använda ProReNata Journal så behöver du en internetuppkoppling och en uppdaterad webbläsare. För senaste Google Chrome 20.0+, Safari 5.0+, Internet Explorer 9.0+ Firefox ipad med ios 5.0 eller senare Din webbläsare kan behöva uppdateras för att kunna använda systemet. Har du Internet Explorer kommer du att ombedjas att installera en plugin. På samma sida finns länkarna som du kan klicka på så får du hjälp. Om du stöter på problem så kontakta IT- ansvarig på din skola eller ring ProReNata. För att kunna se och skriva ut tillväxtkurvor samt formulär och diagram så behöver du en pdf- läsare till exempel Adobe Reader. Den kan du ladda ner gratis från Du behöver också en ledig USB- plats för USB- nyckeln om du använder USB- nyckel för att logga in.

2 Snabbstart sida 2 av 8 Inloggning ProReNata Journal är ett webbaserat journalsystem som du kommer åt genom att gå till https://journal.prorenata.se/ i din webbläsare. Du kan logga in på två sätt, men Yubikey eller med SMS. Med inloggningsnyckeln eller engångskod via SMS och tack vare att ProReNata Journal använder sig av kryptering så kan vi garantera att rätt person loggar in och att ingen annan kan komma åt informationen. Som på en internetbank. Yubikey USB-nyckel För att logga in med Yuibkey- nyckel väljer du Logga in med inloggningsnyckel. Inloggningsnyckeln sätter du i datorns USB- port och när du blir ombedd så trycker du på knappen på nyckeln. Du kan därefter lugnt ta ut USB- nyckeln som alltså inte måste sitta i medan du använder systemet. SMS-kod För att logga in med sms väljer du istället Logga in med engångskod via sms. Du skriver sedan ditt användarnamn och lösenord och kommer sedan att få ett sms med en kod som du skriver in. Lösenordet som vi pratar om ska du har fått ett lösenord från ProReNata via mail. Om du inte har fått något lösenord via mail, hör av dig till Första gången du loggar in bör du byta lösenord. Du kommer automatiskt att loggas ut om du stänger fönstret i din webbläsare. Om du inte använt ProReNata Journal i 15 minuter så låses systemet och du kan låsa upp det med ditt lösenord. Glöm inte att själv låsa eller logga ut när du tillfälligt lämnar datorn! Hemsidan När du har loggat in i journalen så tas du till Hemsidan som fungerar som utgångspunkt för systemet. Här samlas genvägar till information som du snabbt och lätt vill kunna komma åt. På nästa sida beskrivs både Hemsidan och systemet lite närmare

3 Snabbstart sida 3 av 8 Inställningar så som t.ex. ändra lösenord finner du under denna flik. Navigationssknapparna klickar du på för att komma till olika delar av systemet. Det finns fyra knappar; Hemsida, Journalflik, Listor och tabeller samt Kalender. Sökfältet använder du för att söka efter patienter. Du kan söka på förnamn, efternamn eller personnummer. Senaste patienter är en sammanställning över dina senaste patienter. Klicka på initialerna så tas du till patientens sida. Hjälpknappen är alltid tillgänglig i systemet och innehåller en länk till supportsystemet där du får hjälp med problem och du hittar mer information om systemet. Dina skolor klickar du på för att komma till en skolsida. Dina länkar leder till externa hemsidor som när du klickar öppnas upp i ett nytt fönster. Vilka länkar du ser har bestämts centralt i din organisation.

4 Snabbstart sida 4 av 8 Din organisation Navigationsknappen Din organisation består av ett antal sammankopplade sidor. På de första sidan är dina organisationsenheter (skolor, mottagningar, etc) listade. Om du klickar på en organisationsenhet kommer du att se en lista med samtliga patienter som är inskrivna på den organisationsenheten (till exempel elever på en skola eller patienter på en mottagning). Patientsidan En sidan som du lär tillbringa mycket tid på är ProReNatas patientsida. Den består av en flik som hanterar allmän information om patienten samt en eller flera journalflikar beroende på vilka journaler du har tillgång till. Patientöversikt visar grundläggande information om patienten. Kurvor och Tabeller innehåller data för patienten i samlad form, t ex tillväxtkurva och vaccinationskort. Journal är helt enkelt patientens journal. Klicka här för att öppna den. Om du har tillgång till flera journaler ser du flera journalflikar med olika rubriker. Patientkort listar de fasta rubriker som varje patient har. Vilka rubriker din organisation ska använda sig av är helt anpassningsbart. Kontroll och varning visar om det finns några varningar eller kontroller inlagda i den patientjournal som du har tillgång till. Funktionsmenyn visar att du kan göra något med informationen som den visas vid. I detta fall kan du bl.a. redigera de fasta rubrikerna.

5 Snabbstart sida 5 av 8 Patientinformation Patientinformationsrutan innehåller information som förnamn, efternamn, kön och personnummer och eventuellt en bild av patienten. Kontaktinformation Varje patient har kontaktinformation med ett eller flera adresskort. Det första kortet innehåller patientens huvudadress och eventuella tillfälliga adresser. Där kan du även fylla i patientens telefonnummer samt e- postadresser som går direkt till patienten. Dessutom finns kontaktkort för patientens anhöriga eller vårdnadshavare där du kan fylla i så mycket eller så lite kontaktinformation som du själv vill. Arbeta med patientkort Patientens patientkort är en journalanteckning där du kan du sammanfatta grundläggande information om patienten. Vilka rubriker du ser på patientkortet beror på hur skolan har valt att göra sina inställningar, men vanligt är sådant som Pappersjournal, Syskon, Diagnoser och Mediciner. Värt att notera är att vilka patientkort du ser beror på vilken behörighet du har i systemet. Till exempel så kan skolsköterskan och skolpsykologen på en skola använda sig av olika rubriker och ser då inte varandras. Adressinformation däremot delas av alla som har tillgång till patienten. Lägg till patient Du lägger till en patient genom att trycka på knappen Ny patient som finns på varje organisationsenhet. Du kommer att ombes fylla i förnamn, efternamn och personnummer för patienten och kan också fylla i adressinformation. Om du skriver in ett ogiltigt personnummer varnar systemet. Om en patient har tillfälligt personnummer eller av annan anledning inte kan skrivas in under ett korrekt personnummer kan den första av de fyra sista siffrorna bytas ut mot en bokstav ex A001. För att lägga till ytterligare information om patienten så går du in på patientsidan och redigerar respektive information.

6 Snabbstart sida 6 av 8 Journalfliken Lägg till ny journalanteckning- knappen visar de olika anteckningsstyper och journalmallar som du har tillgång till. Det är här du klickar för att skapa en ny anteckning. Sök i journal kan användas för att söka bland journalanteckning. Du kan bland annat söka på datum eller skriva fritext. Funktionsmenyn använder du för att antingen göra något med anteckningen, ex redigera och stryka det men knappen används även för att få se mer information så som när anteckningen skrevs eller tidigare Textkolumnen visar journalanteckning text med de sökord som finns i anteckningen. Sökord utan någon text skrivs inte ut i journalen. Signatursymbolen visar initialerna på den som är ansvarig för journalanteckningen. Innan anteckningen är signerat är symbolen grå och när den blivit signerad är symbolen grön.

7 Snabbstart sida 7 av 8 Att arbeta med journalanteckning När du vill skapa ett journalanteckning så går du till journalfliken. Om du har tillgång till flera journalflikar så väljer du den flik som hör till rätt journal (till exempel kan det finnas en flik för den medicinska elevhälsovårdens journal och en flik som innehåller gemensamma anteckningar för övrig elevhälsovård) Därefter väljer du journalanteckningstyp genom att trycka på knappen Ny anteckning och därefter på den anteckningstyp som du vill använda. En ny anteckning dyker upp där du fyller i information under ett eller flera sökord. Sedan trycker du Avbryt, Spara eller Spara och signera. I det sistnämnda fallet så signeras anteckningen omedelbart när du har sparat det. Om du vill redigera eller ta bort en anteckning som du har skrivit så använder du dig av Funktionsmenyn. Via knappen får du upp en meny där du till exempel kan välja att redigera eller stryka anteckningen. Om du väljer att redigera eller stryka en anteckning som är signerat så sparas automatiskt en arkivkopia av det gamla anteckningen. Denna går att komma åt via Funktionsmenyn, menyval Historik. En anteckning som är mer än 14 dagar gammalt räknas som journalhandling och arkiveras också vid ändring, även om det inte är signerat.

8 Snabbstart sida 8 av 8 Support Vill du veta mer om systemet eller undrar hur du ska göra en specifik sak så hittar du en fullständig bruksanvisning under Hjälpknappen. Du kan även kontakta oss på ProReNata på eller så lovar vi att svara så fort vi kan! Slutligen Vi hoppas att du får god nytta av ditt nya arbetsredskap. Vi på ProReNata försöker hela tiden ta fram nya funktioner och fila på dem vi har för att underlätta för dig att fokusera på det som är viktigast, patienterna! Om du har några tankar om funktioner som du saknar eller saker som du tror skulle kunna fungera bättre så får du gärna skicka ett mail till Lycka till! Jens Alm VD, ProReNata AB

Denna version av Lathunden är från 2012-01-24 1 Version: 2012-01-24

Denna version av Lathunden är från 2012-01-24 1 Version: 2012-01-24 Denna version av Lathunden är från 2012-01-24 1 Version: 2012-01-24 Lathund skolplattform - lärare En lathund för att komma igång med Skolplattformen. Den är ett pågående arbete och förnyas efterhand (se

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

LabPortalen 2.11 1 (29) Användarmanual version 2.11 LP-1000

LabPortalen 2.11 1 (29) Användarmanual version 2.11 LP-1000 1 (29) Innehåll Engångskod via kodkort... 4 Engångskod via SMS... 6 Inloggning med hjälp av SITHS-kort... 7 Förenklad inloggning... 8 Inkommande... 9 Filtrering under Inkommande... 9 Sökfunktionalitet

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Användarhandbok Mealman

Användarhandbok Mealman Användarhandbok Mealman Mars 2015 Innehåll 1 Idén bakom Mealman... 2 2 Varför och hur ska Mealman användas?... 3 3 Installation... 4 3.1 Spara Mealman som en app-ikon.... 4 3.1.1 Jag använder Internet

Läs mer

Kårkulla samkommun. Moodle

Kårkulla samkommun. Moodle Kårkulla samkommun Moodle Manual 1 Vad är Moodle?...2 1.1Användarnamn och lösenord...3 1.2Programvara för att ta del av t.ex. nätföreläsningar...3 2.1Logga in på kursen...3 3 BLI BEKANT MED SYSTEMET...4

Läs mer

Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A

Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A Innehållsförteckning INLEDNING... 3 Hur man använder manualen... 3 Rekommenderade systemkrav och inställningar... 3 ALLMÄNT

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb

SOLHEMSSKOLAN. Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Vårdnadshavare inloggning i Stockholms Skolwebb Du som vårdnadshavare på Solhemsskolan kan logga in i Stockholms Skolwebb och få information om ditt barns skolgång. Stockholm Skolwebb är en e-tjänst som

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

6 Radera kontot/cv 6.1 Hur raderar jag ett från mitt konto CV? 6.2 Hur raderar jag mitt CV-konto helt från databasen?

6 Radera kontot/cv 6.1 Hur raderar jag ett från mitt konto CV? 6.2 Hur raderar jag mitt CV-konto helt från databasen? FAQ frågor och svar Vad avser din fråga? 1 Registrering 2 Inloggning/användarkonto 3 Söka jobb/ansökan 4 Rekrytering/frågor om specifika tjänster 5 Felmeddelanden/felsökning/inställningar 6 Radera kontot

Läs mer

6 Radera kontot/cv 6.1 Hur raderar jag ett från mitt konto CV? 6.2 Hur raderar jag mitt CV-konto helt från databasen?

6 Radera kontot/cv 6.1 Hur raderar jag ett från mitt konto CV? 6.2 Hur raderar jag mitt CV-konto helt från databasen? FAQ frågor och svar Vad avser din fråga? 1 Registrering 2 Inloggning/användarkonto 3 Söka jobb/ansökan 4 Rekrytering/frågor om specifika tjänster 5 Felmeddelanden/felsökning/inställningar 6 Radera kontot

Läs mer

Venturi - Journalen 10

Venturi - Journalen 10 MANUAL Venturi - Journalen 10 Upplaga 1.0 Sidan 1 av 68 CD Soft AB Apoteksgatan 18 360 73 Lenhovda Tel: 0474-209 00 Fax: 0474-209 33 Support Supporten når du enklast per e-post eller via vår hemsida. E-post:

Läs mer

Webbsidekurs för nybörjare

Webbsidekurs för nybörjare Webbsidekurs för nybörjare Hörselskadades distrikt i Stockholms län (www.distriktet.info) Inledande faktaruta Alla HRF föreningar erbjuds möjligheten att kostnadsfritt publicera information på en egen

Läs mer

MANUAL SCHOLA COMAI WEBBKALENDER OCH SCHEMA

MANUAL SCHOLA COMAI WEBBKALENDER OCH SCHEMA MANUAL SCHOLA COMAI WEBBKALENDER OCH SCHEMA VERSION 1.1 LÄRARE / PEDAGOG (ADMINISTRATÖR) 1 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Sammanfattning av funktioner i schema och kalender på webben... 4 1.2 Sammanfattning

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Välkommen till Jaguarklubben på internet

Välkommen till Jaguarklubben på internet Välkommen till Jaguarklubben på internet Menyn här ovanför tar dig snabbt till olika delar av webbplatsen. Start är förstasidan, För medlemmar innehåller länkar till bl.a. förmåner och försäkringsinformation,

Läs mer

Introduktion till Klient Version 9.0

Introduktion till Klient Version 9.0 Introduktion till Klient Version 9.0 Enkät Intervjuer Utvärdering Skapa en webb-baserad enkät... 3 Att komma igång... 3 Hur undersökningsenkäter är organiserade i TricTrac... 4 Hur man skapar en ny undersökningsenkät...

Läs mer

Handbok. Pagero för Danske Bank

Handbok. Pagero för Danske Bank Handbok Pagero för Danske Bank INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA PROGRAMMET 3 Vad är Pagero för Danske Bank? 3 Hjälpsidor 3 Systemkrav 3 INSTALLATION OCH START 3 Installation 3 Efter installationen

Läs mer

Datorn i skolan PIM examination 5

Datorn i skolan PIM examination 5 1 Datorn i skolan PIM examination 5 2010-04-08 Lotta Lind 2 Innehåll Förord...3 Datorn i skolan -för elever...4 Datorn i skolan - för pedagoger...5 Windows - Hur man hanterar en dator...7 Skriva i Word

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-03-02 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 5 Kursens rum (startsida) 6 Webblektion 7 Deltagare 8 Inlämning 9 Kalender 11 Diskussionsforum

Läs mer

Digitala nämndhandlingar

Digitala nämndhandlingar 2014-10-13 Kanslienheten Stöd & Process Upplands Väsby kommun Digitala nämndhandlingar Lathund för användare Inledning Sedan 2013 publiceras alla handlingar till kommunfullmäktige och nämnde digitalt.

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

Hur du tar hem en APP i din ipad/iphone

Hur du tar hem en APP i din ipad/iphone Hur du tar hem en APP i din ipad/iphone För att kunna hämta hem appar till din ipad måste man skapa ett Apple-ID. Ett Apple-ID är som ett slags ID-kort på din ipad för att försäkra att du är du! För att

Läs mer

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-10-09

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-10-09 Medlemsregistret Roller och Behörigheter Uppdaterad 2012-10-09 Innehållsförteckning Inledning...3 Funktioner...4 Logga in NYTT!...4 Medlemsregister-fliken...5 Utländsk person...5 Prova på person...6 Göra

Läs mer

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-12-04

Medlemsregistret Roller och Behörigheter. Uppdaterad 2012-12-04 Medlemsregistret Roller och Behörigheter Uppdaterad 2012-12-04 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt.

Läs mer