Om myndigheterna inför utegångsförbud är det angeläget att detta ovillkorligen respekteras

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Om myndigheterna inför utegångsförbud är det angeläget att detta ovillkorligen respekteras"

Transkript

1 Senast uppdaterad: Information till svenska medborgare i Kuba Beredskapsplan 1. Allmänt Den svenska ambassaden är skyldig att upprätta en beredskapsplan för svenska medborgare om det skulle uppstå ett läge som kräver särskilda beredskapsåtgärder. Utfärdandet av bifogade råd och rekommendationer innebär således inte att ambassaden bedömer det nu rådande läget som kritiskt. Det är istället fråga om en rutinmässig planering som förekommer i alla länder. Ambassaden översänder därför denna reviderade beredskapsplan med råd och rekommendationer. Planen omfattar åtgärder som bör vidtas i förebyggande syfte redan nu, och åtgärder för olika tänkbara krislägen. Planen innehåller råd och anvisningar för följande beredskapslägen: Grundberedskap Beredskap I- stanna hemma Beredskap II- snabb samling för skydd på samlingsplats Evakuering till säkrare plats inom landet, till grannland eller till Norden Om myndigheterna inför utegångsförbud är det angeläget att detta ovillkorligen respekteras 2. Registrering Ambassaden uppmanar alla svenska medborgare som arbetar och vistas i Kuba en längre tid att för denna beredskapsplanering och i eget intresse låta registrera sig på ambassaden. Blanketter för detta ändamål finns på ambassadens hemsida och kan faxas, mailas eller lämnas till ambassaden. Platsrepresentanter för svenska företag i landet bör löpande låta registrera sin personal och informera ambassaden om när personal anländer eller lämnar landet. Postadress: Telefon: E-post: UD/ ambassaden.havanna@gov.se SE Stockholm Besöksadress: Telefax: Calle 34 No. 510, entre 5 y 7 Ave Miramar, Ciudad de La Habana CUBA

2 Sveriges Ambassad 2(6) 3. Kontakt I ett krisläge bör den enskilde omedelbart kontakta ambassaden via telefon eller mail, uppge namn och personnummer, kontaktinformation samt löpande hålla sig uppdaterade om händelseutvecklingen via ambassadens hemsida. Den enskilde bör om möjligt även ta kontakt med anhöriga i Sverige. Centrum för den svenska beredskapsorganisationen är ambassadens kansli: Calle 34 N o 510 e/5a y 7a Avenida Miramar, Tel: E-post: ambassaden.havanna@gov.se Hemsida: Facebook: /?fref=ts Twitter: För nödställda som behöver omedelbar kontakt med svensk myndighet utanför ambassadens öppettider kan UD:s konsulära jour också kontaktas som har öppet dygnet runt: +46 (0) Ambassaden har kontakt med svenska Utrikesdepartementet och kommer i ett krisläge att hålla myndigheterna i Sverige informerade om de svenska medborgarnas situation i landet. 4. Råd och rekommendationer för den enskildes beredskapsåtgärder Grundberedskap förebyggande åtgärder Ambassaden råder den enskilde att i förebyggande syfte vidta följande åtgärder för sin grundberedskap: a)teckna reseförsäkring och vidta normal försiktighet vid resan. b)vara registrerad hos ambassaden. Ambassaden får regelbundet förfrågningar från oroliga anhöriga i Sverige när något allvarligt inträffar. Vid sådana tillfällen är det viktigt att kunna meddela ambassaden var du och din familj befinner er.

3 Sveriges Ambassad 3(6) b) Bidra inte till ryktesspridning om säkerhetssituationen. Informera däremot om du får upplysningar, från vad du uppfattar som trovärdiga källor, som kan ha betydelse för svenska medborgares säkerhet. c) Ha alltid giltiga pass och övriga dokument som behövs vid en eventuell utresa, samt andra identitetshandlingar, lätt tillgängliga. Glöm inte vaccinationsintyg och eventuell utresevisering. d) Ha alltid gott om mat hemma, i form av konserver eller annat hållbart. Tänk på att elavbrott kan slå ut kylskåp och frys. e) Se till att det finns tillräckligt med dricksvatten genom att till exempel tappa upp vatten och skaffa en dricksvattenbehållare. f) Se till att ha en gastub i reserv. Om du har både elplatta och gasspis, se till att båda fungerar. g) Ha reservbelysning som räcker några veckor: fotogenlampa, stearinljus, tändstickor, gaslampa. (Glöm inte reservstrumpan och bränsle till en eventuell fotogenlampa). h) Ha batterier till radio och ficklampa i reserv (förvaras i kylskåp). i) Håll bil och cykel i kördugligt skick. Ha alltid minst 20 liter bränsle i reserv till bilen och undvik att ha mindre än en halv tank. j) Ha bensin/ diesel i reserv för generatorer. k) Kontrollera att det finns en förbandslåda med mediciner och att dess innehåll är komplett. l) Ha tillräckligt med lokal valuta hemma för en eventuell evakuering. m) Gör upp en inventarieförteckning över dina personliga tillhörigheter. (Glöm inte registreringsuppgifter, chassinummer m.m. för egna fordon) n) Kontrollera campingutrustning, inklusive sovsäckar. Beredskap I stanna hemma Beredskap I avser åtgärder vid kristillstånd av lättare eller snabbt övergående typ, samt kristillstånd som kan komma att utveckla sig till en evakueringssituation. Vid behov utser ambassaden en samlingsplats, till exempel inför en eventuell evakuering. Bege dig emellertid inte till samlingsplatsen förrän ambassaden har instruerat dig om detta.

4 Sveriges Ambassad 4(6) Den enskilde bör vidta följande åtgärder: a)kontakta ambassaden och lämna kontaktinformation. b)stanna tills vidare hemma med familjen i bostaden. Erfarenheten har visat att man i ett krisläge oftast har det lugnast och säkrast i sitt hem och att mer drastiska beredskapsåtgärder i många fall inte behöver vidtas. Lämna därför inte din bostad där du är känd av grannar och där du lätt kan nås av ambassaden. c) Ha eventuell beredskapsradio påslagen. d) Kontrollera åtgärderna enligt 5.1 ovan. e) Vid risk för orkan: Håll er underrättade om orkanen genom att lyssna på radio och TV. Förbered bostaden: klisterremsor i kors över alla fönster, ta ur kontakter till elektroniska apparater, ta in alla lösa föremål utomhus (inklusive blomkrukor och gastuber). Tänk på översvämningsrisken. Stäng alla dörrar och fönster väl. Ta ner antenner från taket. f) Om orkanen kommer: Håll er inomhus. Undvik att gå ut på gatan. Lyssna på radio. Följ de kubanska myndigheternas rekommendationer. g) Efter orkanen: Kontakta ambassaden, som vid behov kan hålla kontakt med Sverige via satellittelefon. Undvik gatorna: tänk på riskerna med nedfallna telefon- och elledningar. Vattensamlingar kan dölja gropar och brunnar utan lock. Lyssna på radio för att få klartecken att lämna hemmet. Följ de kubanska myndigheternas rekommendationer. Om kristillståndet pågår en längre tid bör du återigen gå igenom åtgärdslistan ovan och skärpa beredskapen. Gå in på ambassadens hemsida och kontrollera om ambassaden har ytterligare råd och rekommendationer. Se till att bilen är fulltankad och håll, om möjligt, en reservdunk fylld. Dunken måste förvaras på en säker plats. Beredskap II snabb samling för skydd på samlingsplats. Beredskap II avser snabb samling för skydd på samlingsplats, vid en allvarligare men sannolikt övergående krissituation, där det kan förutses en omedelbar fara för till exempel personangrepp eller folkupplopp.

5 Sveriges Ambassad 5(6) Beredskapsgraden används också i samband med förberedelser för en evakuering. Snabb förflyttning med familjen till en samlingsplats enligt besked från ambassaden. Använd eget fordon om förflyttningsvägen är framkomlig. Tag med egen beredskapsradio/mobiltelefon, som ständigt bör vara påslagen. Glöm inte laddningsaggregat eller dylikt. Ta med ID-handlingar. Endast om du fått förvarning och hunnit vidta förberedelser (t ex inför en förestående evakuering) bör du ta med handbagage, sovsäckar, luftmadrasser, filtar, proviant och dricksvatten. Kom ihåg att det i en sådan situation är viktigare att du själv och din familj kommer till en bättre skyddad plats, än att du försöker rädda dina tillhörigheter. Evakuering I en akut krissituation kan det bli nödvändigt att evakuera svenska medborgare. Evakueringen är frivillig utom för ambassadpersonalen. I första hand bör mödrar, barn, äldre och sjuka evakueras. En förflyttning till kan i ett tidigt skede bli aktuellt för dem som vistas på platser ute i landet. Huvudtransportmedlet vid en evakuering är i allmänhet flyg. En evakuering med båt eller via landsväg kan också komma ifråga. Evakueringen kan tänkas ske till en säkrare plats inom landet, till ett grannland eller till Sverige. Var och en skall själv betala sina evakueringskostnader. I praktiken löses den akuta kostnadsfrågan normalt genom att UD förskotterar kostnaderna. Den enskilde skriver på en betalningsförbindelse vid utresan. Om du får ett meddelande om att ambassaden rekommenderar en evakuering skall förberedas, vidta följande åtgärder: a) packa väskor med den utrustning som oundgängligen kan komma att behövas. Glöm inte mat och vatten. Märk väskorna med namn och innehåll. b) Förbered de åtgärder som måste vidtas för att kunna lämna bostaden. Vem tar med nycklar till bostaden? Tillsyn och bevakning? Vad göra med eventuella husdjur? c) Förbered ditt fordon för förflyttning till samlingsplats, men bege dig inte dit förrän du fått meddelande om det från ambassaden. Om någon väljer att lämna landet på eget initiativ är det angeläget att ambassaden omedelbart underrättas om detta.

6 Sveriges Ambassad 6(6) Efterforskning av svenskar I ett krisläge kommer ambassaden att undersöka hur många och vilka svenska medborgare som finns i landet samt hur det förhåller sig med deras tillstånd. Ett nära samarbete finns med övriga nordiska beskickningar på Kuba, främst Norges ambassad, i syfte att göra efterforskningen så effektiv som möjligt.

Finlands Ambassad i Bryssel 23.11.2015

Finlands Ambassad i Bryssel 23.11.2015 Finlands Ambassad i Bryssel 23.11.2015 KRISSITUATIONER OCH KRISBEREDSKAP 1. Allmänna instruktioner för krissituation Krissituationer kan vara av olika slag: bränder, storolyckor, kärnkraftsolyckor, giftiga

Läs mer

ANMÄL DIG PÅ AMBASSADENS SVENSKLISTA INNAN EN KRISSITUATION UPPSTÅR

ANMÄL DIG PÅ AMBASSADENS SVENSKLISTA INNAN EN KRISSITUATION UPPSTÅR 2015-07-13 Till svenskar bosatta i och Brunei 2011-10-10 BEREDSKAPSPLANERING Denna beredskapsplan är framtagen av Sveriges ambassad i och innehåller generella rekommendationer om åtgärder för i och Brunei

Läs mer

Elbro Vad gör vi nu?

Elbro Vad gör vi nu? Elavbrott Vad gör vi nu? Historiens längsta elavbrott sid 1 Håll värmen med några enkla råd sid 3 Håll värmen med en egen kamin sid 4 Ljus i mörker sid 6 Tappa upp vatten sid 7 Mat utan el sid 8 Mat som

Läs mer

Så klarar vi krisen. Om krisberedskap och hotbilder i Kronobergs län

Så klarar vi krisen. Om krisberedskap och hotbilder i Kronobergs län Så klarar vi krisen Om krisberedskap och hotbilder i Kronobergs län I Kronoberg har vi varit med om både stormar och översvämningar. Händelser som fick svåra konsekvenser för vårt län. Men det gav också

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER

HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER Tänk på Pärm måste finnas tillgänglig med föräldrars aktuella telefonnummer både till hemmet och till arbetet. I pärmen ska även aktuell anhöriglista med telefonnummer

Läs mer

Handlingsplan vid oväder

Handlingsplan vid oväder Styrdokument 1(6) Handlingsplan vid oväder Till vem riktar den sig? s krisledningsgrupp samt chefer: både interna och externa utförare. Vad kan inträffa? Hårt väder: storm, snö, översvämning Tänkbara följder:

Läs mer

Är du beredd när det händer?

Är du beredd när det händer? Är du beredd när det händer? Långt elavbrott Oväder Ingen telefon Ingen värme Inget vatten Går inte att laga mat 1 Hej. Jag heter Thomas Andersson och är ansvarig för Ystads kommuns krisledning och krishantering.

Läs mer

Elavbrott vad gör jag nu?

Elavbrott vad gör jag nu? Elavbrott vad gör jag nu? Information om tips och råd vid längre elavbrott för 65+ Källa http://4.bp.blogspot.com Inledning Källa 8sidor.se Ett snöoväder drar in över Sverige vilket resulterar i att bostäder

Läs mer

Viktig information till allmänheten

Viktig information till allmänheten Viktig information till allmänheten från Räddningstjänsten Västervik och OKQ8 AB RÄDDNINGSTJÄNSTEN Du som får denna information, bor eller vistas i närheten av en anläggning som innebär vissa risker för

Läs mer

Krisplan för VIBF

Krisplan för VIBF Krisplan för VIBF 2016-2017 Inledning Många associerar kriser med enbart olyckor, men kriser kan också uppstå ur mindre allvarliga situationer som kan få allvarliga konsekvenser för förbundet/föreningen.

Läs mer

RESEFÖRSÄKRING KOMPLEMENT HELTÄCKANDE. Kompletterande reseskydd till hemförsäkringen. Heltäckande reseförsäkring. Giltig från 2014-04-01

RESEFÖRSÄKRING KOMPLEMENT HELTÄCKANDE. Kompletterande reseskydd till hemförsäkringen. Heltäckande reseförsäkring. Giltig från 2014-04-01 I samarbete med KOMPLEMENT Kompletterande reseskydd till hemförsäkringen HELTÄCKANDE Heltäckande reseförsäkring RESEFÖRSÄKRING Sikkerhed Säkerhet ud över over alla alle gränser grænser Giltig från 2014-04-01

Läs mer

Strömlös. Hjälp vid strömavbrott

Strömlös. Hjälp vid strömavbrott Strömlös Hjälp vid strömavbrott Om det blir strömavbrott El har blivit en given förutsättning för att vardagen ska fungera. Lyckligtvis finns el tillgängligt så gott som alltid. Faktum är att du som bor

Läs mer

Spara denna! En trygg GÅRD Guide för gårdens beredskapsplanering

Spara denna! En trygg GÅRD Guide för gårdens beredskapsplanering Spara denna! En trygg GÅRD Guide för gårdens beredskapsplanering SLC 2 Gårdens beredskapsplanering I företagsverksamhet är det viktigt att kunna förutse och hantera risker i olika situationer. Ett finländskt

Läs mer

Vi bryr oss om dig! Räddningstjänsten i Landskrona, Svalöv och Bjuv

Vi bryr oss om dig! Räddningstjänsten i Landskrona, Svalöv och Bjuv Vi bryr oss om dig! Räddningstjänsten i Landskrona, Svalöv och Bjuv Välkommen till oss! Du kanske inte visste det, men dörrarna hos oss på räddningstjänsten står alltid öppna för allmänheten. Vi uppmuntrar

Läs mer

KRISHANTERINGSPLAN FÖR RIKSFÖRBUNDET SVERIGES 4H

KRISHANTERINGSPLAN FÖR RIKSFÖRBUNDET SVERIGES 4H KRISHANTERINGSPLAN FÖR RIKSFÖRBUNDET SVERIGES 4H Policy Inom Sveriges 4H vill vi undvika skada i krissituationer, på egendom och människor som deltar i vår verksamhet. Detta ska uppnås genom att vi arbetar

Läs mer

Sveriges villaägare om höststormar och strömavbrott. Rapport november 2009

Sveriges villaägare om höststormar och strömavbrott. Rapport november 2009 Sveriges villaägare om höststormar och strömavbrott Rapport november 2009 Välkommen till villapanelen Villapanelen är den första oberoende och opolitiska panelen som speglar villaägarnas åsikter inom olika

Läs mer

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Globala epidemier Terrorhot Jordbävningskatastrofer Extremt väder Kärntekniska olyckor Stora störningar i både el och tele näten Dammbrott Attentat

Läs mer

Krisplan för Bele Barkarby Innebandy. Innehåll

Krisplan för Bele Barkarby Innebandy. Innehåll Krisplan för Bele Barkarby Innebandy Innehåll Inledning...2 Krisplanen syfte...2 Krisen kommer...2 Svårare olycka eller dödsfall...2 Första insatsen...2 Efter olycka / dödsfall... 2 Insatser efter olycka

Läs mer

Fredriksberg. Information till boende. Systematiskt Brandskyddsarbete Bilaga 2

Fredriksberg. Information till boende. Systematiskt Brandskyddsarbete Bilaga 2 Information till boende Tre av fyra brandskador inträffar i bostäder. Närmare 100 personer dör i bostadsbränder varje år, många på grund av att säkerhetsutrustning saknas. I regel är det slarv som förorsakar

Läs mer

Krisplan KTH Södertälje

Krisplan KTH Södertälje Krisplan KTH Södertälje Upprättad av Kristina Palm 2014-03-07, reviderad av Rebecca Hansén 2019-04-02. Detta är en beredskapsplan för åtgärder som ska vidtas när en svår olycka eller en katastrof inträffar

Läs mer

HUR FÅR DU REDA PÅ ATT ETT DAMMBROTT SKETT? KAN DET HÄNDA I VÅR KOMMUN? Risken för dammbrott är mycket liten men det går heller inte att utesluta.

HUR FÅR DU REDA PÅ ATT ETT DAMMBROTT SKETT? KAN DET HÄNDA I VÅR KOMMUN? Risken för dammbrott är mycket liten men det går heller inte att utesluta. HUR FÅR DU REDA PÅ ATT ETT DAMMBROTT SKETT? LÅNGÅ Det finns just nu inget särskilt tekniskt system för att varna de som bor i riskområdet vid ett dammbrott. I ett samarbete mellan kraftindustrin och berörda

Läs mer

Brand För information om brandskydd i hemmet läs avsnittet Systematiskt brandskyddsarbete på www.halmstad.se.

Brand För information om brandskydd i hemmet läs avsnittet Systematiskt brandskyddsarbete på www.halmstad.se. Hemberedskap Vad kan Du göra för att vara förberedd? Hemberedskap betyder att man ska förbereda sig själv och sin bostad för att i en krissituation kunna klara sig själv en tid. För att mildra effekterna

Läs mer

Elbro Vad gör vi nu?

Elbro Vad gör vi nu? Elavbrott Vad gör vi nu? Historiens längsta elavbrott sid 1 Håll värmen med några enkla råd sid 3 Håll värmen med en egen kamin sid 4 Ljus i mörker sid 6 Tappa upp vatten sid 7 Mat utan el sid 8 Mat som

Läs mer

Bröd med lång hållbarhet, till exempel tortilla, hårt bröd, kex, skorpor

Bröd med lång hållbarhet, till exempel tortilla, hårt bröd, kex, skorpor Checklista mat Det är viktigt att ha extra mat hemma som ger tillräckligt med energi. Använd hållbar mat som kan tillagas snabbt, kräver liten mängd vatten eller som kan ätas utan tillagning. Potatis,

Läs mer

Försäkring vid utlandsstudier

Försäkring vid utlandsstudier Försäkring vid utlandsstudier KTH har försäkrat alla utresande utbytesstudenter genom statliga Kammarkollegiet Student UT Premien betalas av KTH, försäkringen är kostnadsfri för studenten. Medical Insurance

Läs mer

Gullänget Kroksta IBS

Gullänget Kroksta IBS Krisplan för 2015 2016 Inledning 1 Krisplanens syfte 1 Kontaktlista Krisgrupp 1 Krisen kommer 1 Svårare Olycka eller dödsfall Fösta insatsen 2 Efter olycka/dödsfall Insatser efter olycka eller dödsfall

Läs mer

Våld och hot säkerhetsrutiner vid Vällingbyskolan

Våld och hot säkerhetsrutiner vid Vällingbyskolan Våld och hot säkerhetsrutiner vid Vällingbyskolan Förebyggande åtgärder: Ordningsregler som syftar till att skapa arbetsro och trivsel på skolan. Bemöta främlingsfientlighet, intolerans och odemokratiska

Läs mer

Försäkring vid utlandsstudier

Försäkring vid utlandsstudier Försäkring vid utlandsstudier KTH har försäkrat alla utresande utbytesstudenter genom statliga Kammarkollegiet Student UT Premien betalas av KTH, försäkringen är kostnadsfri för studenten. Medical Insurance

Läs mer

FÖRBERED ELEVERNA FÖR DET VÄRSTA

FÖRBERED ELEVERNA FÖR DET VÄRSTA LÄR DIG AGERA VID SMÅ & STORA KRISER LÄR DIG AGERA VID SMÅ & STORA KRISER FÖRBERED ELEVERNA FÖR DET VÄRSTA EN LEKTION I KRISBEREDSKAP 2017-04-08 1 INNEHÅLL HEJ LÄRARE!...3 SNABBINTRODUKTION LÄR DIG DET

Läs mer

Vägledning för hantering av hot- eller våldssituationer

Vägledning för hantering av hot- eller våldssituationer Plan för hantering av hot, våld och 1(9) Vägledning för hantering av hot- eller våldssituationer 1. Agerande vid pågående hot- eller våldssituationer Varje uppkommen situation är unik och behöver bedömas

Läs mer

KRISPLANER FÖR TEGSPEDAGOGERNAS EKONOMISKA FÖRENING

KRISPLANER FÖR TEGSPEDAGOGERNAS EKONOMISKA FÖRENING KRISPLANER FÖR TEGSPEDAGOGERNAS EKONOMISKA FÖRENING KRISPLANER FÖRSKOLAN KARLAVAGNEN OCH FAMILJEDAGHEM TEG/BÖLEÄNG OMRÅDET För att den upprättade krisplanen skall fungera behövs vissa gemensamma förutsättningar.

Läs mer

Handlingsplan vid KRISSITUATIONER. Små Hopp i Boden

Handlingsplan vid KRISSITUATIONER. Små Hopp i Boden Handlingsplan vid KRISSITUATIONER Små Hopp i Boden Innehållsförteckning Brand. 3 Olycksfall. 4 Hot och våld.. 5-6 Krisgrupp. 7 Krisgruppens uppgifter Planering av första tiden Information i akut skede..

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER GÄLLANDE FÖR KNUTSBO FÖRSKOLA, SKOLA OCH FRITIDSHEM

HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER GÄLLANDE FÖR KNUTSBO FÖRSKOLA, SKOLA OCH FRITIDSHEM 1 (12) SOCIAL- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2014-06-13 Knutsbo/Junibackens Skolområde HANDLINGSPLAN FÖR KRISSITUATIONER GÄLLANDE FÖR KNUTSBO FÖRSKOLA, SKOLA OCH FRITIDSHEM krisplan knutsbo (2).doc Postadress

Läs mer

Viktig information till allmänheten

Viktig information till allmänheten Viktig information till allmänheten från Räddningstjänsten är förberedd De företag som hanterar stora mängder kemikalier är viktiga för näringslivet men innebär också vissa risker. I Arlandastad/Märsta

Läs mer

DET KAN GÄLLA DIN SÄKERHET INFORMATION TILL BOENDE I BORLÄNGE KOMMUN

DET KAN GÄLLA DIN SÄKERHET INFORMATION TILL BOENDE I BORLÄNGE KOMMUN DET KAN GÄLLA DIN SÄKERHET INFORMATION TILL BOENDE I BORLÄNGE KOMMUN DET OFÖRUTSEDDA KAN HÄNDA Farligt gods transporteras dagligen genom kommunen, bland annat stora mängder kemikalier. Därmed finns det

Läs mer

Välkomna. Trygghet & Säkerhet

Välkomna. Trygghet & Säkerhet Välkomna Trygghet & Säkerhet Dagens upplägg Bakgrund, händelser Aktuell lagstiftning LSO Första hjälpen och krisstöd Våld och hot i arbetsmiljö Scenarion Summering och utvärdering Mycket diskussioner!

Läs mer

Viktig information från din kommun KOMMUNENS KRISBEREDSKAP. smedjebacken.se

Viktig information från din kommun KOMMUNENS KRISBEREDSKAP. smedjebacken.se Viktig information från din kommun KOMMUNENS KRISBEREDSKAP smedjebacken.se När något har hänt Alla i vår kommun förväntar sig en god kommunal service. Friskt vatten ska komma ur våra kranar, el ska man

Läs mer

Vid akuta incidenter sekundär intervention

Vid akuta incidenter sekundär intervention Vid akuta incidenter sekundär intervention I detta avsnitt finns information om vad som är viktigt när en akut incident har inträffat. Avsnittet behandlar främst trakasserier, hot och våld eftersom det

Läs mer

Säkerhet över alla gränser. Reseförsäkring

Säkerhet över alla gränser. Reseförsäkring Säkerhet över alla gränser Reseförsäkring 1 2 Fördelar med Gouda Reseförsäkring Välj mellan Kompletterande reseskydd till din hemförsäkring och Heltäckande reseförsäkring. Helt utan självrisk. Tecknar

Läs mer

Krishanteringsplan. Inledning. Syfte. Uppföljning av planen i organisationen

Krishanteringsplan. Inledning. Syfte. Uppföljning av planen i organisationen Krishanteringsplan Vid akuta situationer så som exempelvis, brand, olycksfall eller dödsfall är det viktigt att alla inom organisationen vet vad som ska göras och vem som gör vad. Denna krishanteringsplan

Läs mer

Krisstödsplan för Västerviks kommunkoncern

Krisstödsplan för Västerviks kommunkoncern Beslutad av kommunstyrelsen 2014-04-28, 28 Krisstödsplan för Västerviks kommunkoncern Bakgrund och inledning Kommunen har det yttersta ansvaret för att människor som vistas där får den hjälp och det stöd

Läs mer

Kommittédirektiv. Statens ansvar för att bistå svenskar vid kris- och katastrofsituationer utomlands. Dir. 2007:45

Kommittédirektiv. Statens ansvar för att bistå svenskar vid kris- och katastrofsituationer utomlands. Dir. 2007:45 Kommittédirektiv Statens ansvar för att bistå svenskar vid kris- och katastrofsituationer utomlands Dir. 2007:45 Beslut vid regeringssammanträde den 3 april 2007 Sammanfattning av uppdraget En parlamentarisk

Läs mer

E bra skydd mot brand skapar trygghet för dig och dina grannar. Med hjälp av vår broschyr och Eidars webbsida finner du svaren.

E bra skydd mot brand skapar trygghet för dig och dina grannar. Med hjälp av vår broschyr och Eidars webbsida finner du svaren. Viktig information om brandskyddet och säkerheten i din bostad E bra skydd mot brand skapar trygghet för dig och dina grannar. Med hjälp av vår broschyr och Eidars webbsida finner du svaren. E bra skydd

Läs mer

PERSONLIG ASSISTENT -ETT VARIERANDE YRKE

PERSONLIG ASSISTENT -ETT VARIERANDE YRKE PERSONLIG ASSISTENT -ETT VARIERANDE YRKE MITT HEM - DIN ARBETSPLATS Du som arbetar som personlig assistent bör tänka på att din arbetsplats, i första hand, är någon annans hem. Därför behöver du tänka

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 6 Fara och Olycka

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 6 Fara och Olycka Trafikbestämmelser för järnväg Modul 6 Fara och Olycka TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 mars 2016 2 6 Fara och Olycka TDOK 2016:0044-6 Fara och olycka 3 Detta är modul 6 Fara och olycka i Trafikverkets

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

Om olyckan är framme. så hanteras Farliga ämnen i din närhet

Om olyckan är framme. så hanteras Farliga ämnen i din närhet Om olyckan är framme så hanteras Farliga ämnen i din närhet Företag som hanterar kemikalier spelar en viktig roll i svenskt näringsliv, men innebär också vissa risker. Du bor eller vistas i närheten av

Läs mer

Handlingsplan/ Krishantering

Handlingsplan/ Krishantering Handlingsplan/ Krishantering KATASTROFPLAN En dramatisk händelse, som en olycka eller ett dödsfall kan få stora konsekvenser för både den drabbade och hennes/hans omgivning. Därför är det viktigt att denna

Läs mer

Handlingsplan vid KRISSITUATIONER. för Kyrkvillans förskola

Handlingsplan vid KRISSITUATIONER. för Kyrkvillans förskola Handlingsplan vid KRISSITUATIONER för Kyrkvillans förskola Innehållsförteckning Brand. 3 Olycksfall. 4 Krisgrupp. 5 Krisgruppens uppgifter Planering av första tiden Information i akut skede.. 6 Information

Läs mer

LEKTION 2: I EN VERKLIG SITUATION FÖRHASTAR VI OSS INTE

LEKTION 2: I EN VERKLIG SITUATION FÖRHASTAR VI OSS INTE LEKTION 2: I EN VERKLIG SITUATION FÖRHASTAR VI OSS INTE Copyright: 2014 SPEK, Texter: Eevi-Kaisa Yrjölä, Layout: HUVILA Brand & Design, ISBN: 978-951-797-483-7, Kopieringsbegränsning: Det är tillåtet att

Läs mer

DET KAN GÄLLA DIN SÄKERHET

DET KAN GÄLLA DIN SÄKERHET DET KAN GÄLLA DIN SÄKERHET INFORMATION TILL BOENDE I BORLÄNGE KOMMUN DET OFÖRUTSEDDA KAN HÄNDA Farligt gods transporteras dagligen genom kommunen, ett exempel på det är eldningsolja. Därmed finns det alltid

Läs mer

Viktig information till allmänheten

Viktig information till allmänheten Viktig information till allmänheten från Räddningstjänsten Västervik och Akzo Nobel Industrial Finishes RÄDDNINGSTJÄNSTEN Du som får denna information, bor eller vistas i närheten av en anläggning som

Läs mer

Lokal krishanteringsplan Frykenskolan

Lokal krishanteringsplan Frykenskolan Information från Barn- och utbildningsnämndens kansli senast reviderad 2017-01-03 Lokal krishanteringsplan Frykenskolan Den lokala krisgruppen består av: Rektor Anna Renhult arb.telefon 0560-162 52, 073-271

Läs mer

Vid larm från kärnkraftverket i Oskarshamn gör så här

Vid larm från kärnkraftverket i Oskarshamn gör så här 2016 Vid larm från kärnkraftverket i Oskarshamn gör så här Signalen Viktigt meddelande Viktigt meddelande -både i fred och krig 14 7 sek 7 14 7 Faran över 30 40 sek lång signal Gör så här om larmet går

Läs mer

LEKTION 3: FÖLJDERNA AV EN OLYCKA KAN BEGRÄNSAS

LEKTION 3: FÖLJDERNA AV EN OLYCKA KAN BEGRÄNSAS LEKTION 3: FÖLJDERNA AV EN OLYCKA KAN BEGRÄNSAS Copyright: 2014 SPEK, Texter: Eevi-Kaisa Yrjölä, Layout: HUVILA Brand & Design, ISBN: 978-951-797-483-7, Kopieringsbegränsning: Det är tillåtet att kopiera

Läs mer

Krisplan. Uppdaterat 2015-08-19. Syfte

Krisplan. Uppdaterat 2015-08-19. Syfte Krisplan Uppdaterat 2015-08-19 Syfte I samband med terminsstart välkomnar SHV traditionellt de nya studenterna med välkomstaktiviteter och det är den period som kanske involverar allra flest studenter

Läs mer

Riktlinjer gällande resor och utflykter för Barnoch utbildningsnämndens verksamhet

Riktlinjer gällande resor och utflykter för Barnoch utbildningsnämndens verksamhet Riktlinjer gällande resor och utflykter för Barnoch utbildningsnämndens verksamhet Antagen av barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 Diarienummer 2007-000136 1. SYFTE 3 2. OMFATTNING 3 3. RESOR 3 3.1

Läs mer

Krisplan. Skola, fritids & förskola för nyfikna barn. Bråthult

Krisplan. Skola, fritids & förskola för nyfikna barn. Bråthult Krisplan Skola, fritids & förskola för nyfikna barn Bråthult 2013/2014 KRISPLAN Innehåll: 1. Telefonlista med angivet ansvarsområde 2. Olycksfall 3. Brand 4. Inbrott, stöld och/eller skadegörelse 5. Allvarlig

Läs mer

Handlingsplan vid värmebölja. Äldreomsorgen samt omsorgen om personer med funktionsnedsättning

Handlingsplan vid värmebölja. Äldreomsorgen samt omsorgen om personer med funktionsnedsättning Handlingsplan vid värmebölja Äldreomsorgen samt omsorgen om personer med funktionsnedsättning Innehåll 1 Allmänna råd till vård- och omsorgspersonal inom ordinärt boende, hemsjukvård samt särskilt boende

Läs mer

SENIORRESEFÖRSÄKRING

SENIORRESEFÖRSÄKRING FÖR DIG ÖVER 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment SENIORRESEFÖRSÄKRING 2014-03-01 Säkerhet över alla gränser 100 % TRYGGHET Tecknar du Goudas Seniorreseförsäkring

Läs mer

Grannsamverkan i Kalmar kommun. Nyhetsbrev. Nr

Grannsamverkan i Kalmar kommun. Nyhetsbrev. Nr Grannsamverkan i Kalmar kommun Nyhetsbrev Nr 3 2019-06-15 Hej allihopa Nu är äntligen sommaren här, och med det vårt tredje nyhetsbrev. I detta brev kommer vi bland annat skriva om lite konkreta tips inför

Läs mer

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Gruppbostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättighet

Läs mer

Anvisningar 62/40/2003 11.5.2004. Innehåll Arkivverkets anvisningar om skydd av handlingar i undantagsförhållanden.

Anvisningar 62/40/2003 11.5.2004. Innehåll Arkivverkets anvisningar om skydd av handlingar i undantagsförhållanden. ARKIVVERKET Anvisningar 62/40/2003 11.5.2004 Innehåll Arkivverkets anvisningar om skydd av handlingar i undantagsförhållanden. Stadganden som ger behörighet för givandet av anvisningarna Arkivlagen (831/1994)

Läs mer

Om det blir strömavbrott

Om det blir strömavbrott Om det blir strömavbrott Vad du bör göra och inte göra Strömavbrott kan bero på olika saker. Det kan vara ett större eller mindre fel på elnätet, men strömavbrottet kan även bero på ett fel hemma hos dig.

Läs mer

Krisberedskap vid samhällsstörning/extraordinär händelse VÄLKOMNA!

Krisberedskap vid samhällsstörning/extraordinär händelse VÄLKOMNA! Krisberedskap vid samhällsstörning/extraordinär händelse VÄLKOMNA! Arbetar med två kompetensområden - Säkerhet - Krisberedskap Dennis Salenborn Risk- och säkerhetssamordnare Tel.0303-738501 dennis.salenborn@stenungsund.se

Läs mer

Handlingsplan hot och våld, Uddevalla gymnasieskola

Handlingsplan hot och våld, Uddevalla gymnasieskola Handlingsplan hot och våld, Uddevalla gymnasieskola I samhället i stort och på arbetsplatser förekommer idag situationer där arbetstagare och elever utsätts för våld eller hot om våld. Våld och hot i arbetsmiljön

Läs mer

Datum. - Stiftelseförordnandet. Det protokoll där arbetsgivaren beslutat att bilda stiftelsen.

Datum. - Stiftelseförordnandet. Det protokoll där arbetsgivaren beslutat att bilda stiftelsen. 1 Registreringsanmälan stiftelseregistret Pensions- och personalstiftelser Datum Länsstyrelsen i Västra Götalands län 403 40 Göteborg Kom ihåg att bifoga! - Stiftelseförordnandet. Det protokoll där arbetsgivaren

Läs mer

Rädda liv, rädda hem!

Rädda liv, rädda hem! Rädda liv, rädda hem! Skaffa brandvarnare och brandredskap Genom att upptäcka brand och larma så tidigt som möjligt kan du rädda liv. Med en brandsläckare hemma släcker du en mindre brand på egen hand.

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 6 Fara och Olycka

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 6 Fara och Olycka Trafikbestämmelser för järnväg Modul 6 Fara och Olycka Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2018 2 6 Fara och Olycka TDOK 2016:0044 - Modul 6 Fara och olycka 3 5 Innehåll Inledning 7 1

Läs mer

Försäkring vid utlandsstudier

Försäkring vid utlandsstudier Försäkring vid utlandsstudier KTH har försäkrat alla utresande utbytesstudenter genom statliga Kammarkollegiet Student UT Premien betalas av KTH, försäkringen är kostnadsfri för studenten. Medical Insurance

Läs mer

Människor i samverkan

Människor i samverkan Människor i samverkan Din trygghet börjar hos dig och ingen annanstans. Den skapas i din närmiljö med dina närmaste, dina grannar och arbetskamrater. Verklig trygghet är att kunna leva tryggt i hemmet,

Läs mer

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 6 Fara och Olycka

Trafikbestämmelser för järnväg. Modul 6 Fara och Olycka Trafikbestämmelser för järnväg Modul 6 Fara och Olycka Modul till TDOK 2015:0309 Giltig från och med 1 juni 2019 2 6 Fara och Olycka TDOK 2016:0044 - Modul 6 Fara och olycka 6 Fara och Olycka 3 Innehåll

Läs mer

Rädda liv, rädda hem!

Rädda liv, rädda hem! Rädda liv, rädda hem! Skaffa brandvarnare och brandredskap Skaffa brandvarnare och brandredskap Genom att upptäcka brand och larma så tidigt som möjligt kan du rädda liv. Med en brandsläckare hemma släcker

Läs mer

Hur har kommunen planerat för att omhänderta personer vid en massevakuering? Lina Ringberg Malmö stad, Trygghets- och säkerhetsenheten

Hur har kommunen planerat för att omhänderta personer vid en massevakuering? Lina Ringberg Malmö stad, Trygghets- och säkerhetsenheten Hur har kommunen planerat för att omhänderta personer vid en massevakuering? Lina Ringberg Malmö stad, Trygghets- och säkerhetsenheten IHR - Malmö hamn som karantänshamn (CMP) Malmö stad involverade 2011

Läs mer

Parkeringstillstånd för rörelsehindrad

Parkeringstillstånd för rörelsehindrad Parkeringstillstånd för rörelsehindrad Ansökningshandlingar Obs! Handläggningstiden är ca 3 veckor. Skicka ansökan till: Stenungsunds kommun Kansliet 444 82 Stenungsund 2015-01-05 Så här ansöker du om

Läs mer

Handbok JTF. 6. Fara och Olycka

Handbok JTF. 6. Fara och Olycka Handbok JTF 6. Fara och Olycka 2 Fara och Olycka 6 Referens Giltigt from datum TSFS 2010:163 2010-12-12 Datum Signatur 6 Fara och Olycka 3 Detta är en handbok till motsvarande bilaga i Järnvägsstyrelsens

Läs mer

SENIORRESEFÖRSÄKRING. Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG ÖVER 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment

SENIORRESEFÖRSÄKRING. Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG ÖVER 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment FÖR DIG ÖVER 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment SENIORRESEFÖRSÄKRING 2011-02-01 Säkerhet över alla gränser 100 % TRYGGHET Tecknar du Goudas Seniorreseförsäkring

Läs mer

Inga regler kan ersätta hänsyn

Inga regler kan ersätta hänsyn Inga regler kan ersätta hänsyn Vi har här samlat några tips och råd som kan underlätta ditt boende och öka trivseln mellan såväl människor som djur. Dessa tips byggerpå både lagar och förordningar samt

Läs mer

PLOCKARE AV VILDA BÄR FRÅN LÄNDER MED VISUMTVÅNG 2018

PLOCKARE AV VILDA BÄR FRÅN LÄNDER MED VISUMTVÅNG 2018 PLOCKARE AV VILDA BÄR FRÅN LÄNDER MED VISUMTVÅNG 2018 Plockning av vilda bär Sådan plockning av vilda bär som avses i denna anvisning lyder inte under den nya säsongsanställningslagen. Utlänningar från

Läs mer

Krisplan för Örebro City Golf & CC

Krisplan för Örebro City Golf & CC 2017-03-20 Krisplan för Örebro City Golf & CC Krisplanens syfte är att skapa en krismedveten beredskap inför oväntade allvarliga händelser för att minimera risken för kaos och fler olyckor. Golfklubben

Läs mer

Säkerhetspolicy för utlandsresor

Säkerhetspolicy för utlandsresor Säkerhetspolicy för utlandsresor Vänsterpartiet 2015 Antagen av partistyrelsen 17-18 april 2015. Inledning Internationella resor är en viktig del av Vänsterpartiets verksamhet. Genom våra resor i världen

Läs mer

Är du bortrest eller är du på jobbet?

Är du bortrest eller är du på jobbet? Är du bortrest eller är du på jobbet? Nu är vi inne i sommar- och semestertider då många av oss reser bort och lämnar våra bostäder. Med hjälp av statistik och tidigare erfarenheter vet vi att någon tyvärr

Läs mer

Miniutbildning Gouda & Apollos charterförsäkringar Trygg på resan Medium Trygg på resan Maxi

Miniutbildning Gouda & Apollos charterförsäkringar Trygg på resan Medium Trygg på resan Maxi Miniutbildning Gouda & Apollos charterförsäkringar Trygg på resan Medium Trygg på resan Maxi Stockholm 2019 Medium & Maxi vilken trygghet önskar du? Trygg på resan MEDIUM - Komplement till hemförsäkringen

Läs mer

ANVISNINGAR OCH ÅTGÄRDER VID HOT- OCH VÅLDSSITUATIONER VID ÖREBRO UNIVERSITET

ANVISNINGAR OCH ÅTGÄRDER VID HOT- OCH VÅLDSSITUATIONER VID ÖREBRO UNIVERSITET ÖREBRO UNIVERSITET Rektors beslut 101/2005 2005-03-02 Dnr CF 10-358/2004 ANVISNINGAR OCH ÅTGÄRDER VID HOT- OCH VÅLDSSITUATIONER VID ÖREBRO UNIVERSITET Inledning Anvisningarna gäller för medarbetare, studenter

Läs mer

PARKERINGSTILLSTÅND FÖR RÖRELSEHINDRADE I ESLÖVS KOMMUN INFORMATION OCH VILLKOR

PARKERINGSTILLSTÅND FÖR RÖRELSEHINDRADE I ESLÖVS KOMMUN INFORMATION OCH VILLKOR PARKERINGSTILLSTÅND FÖR RÖRELSEHINDRADE I ESLÖVS KOMMUN INFORMATION OCH VILLKOR Information om och villkor för parkeringstillstånd för rörelsehindrade 2 (5) Allmänt Ansökan kan göras av personer med omfattade

Läs mer

Säkerhet över alla gränser. Seniorreseförsäkring

Säkerhet över alla gränser. Seniorreseförsäkring Säkerhet över alla gränser Seniorreseförsäkring 1 2 Fördelar med Gouda Reseförsäkring För dig över 70 år. Kompletterande eller heltäckande försäkring. Flexibel med valbara moment. Tecknar du Goudas Seniorreseförsäkring

Läs mer

Svenska Kontingenten till Världsscoutjamboreen i Japan 2015

Svenska Kontingenten till Världsscoutjamboreen i Japan 2015 Hej! Nu är det bara ungefär en månad kvar till avresa till Japan och det har blivit dags för det sista deltagarbrevet innan vi reser. Med det här brevet medföljer en packlista som vi anser är bättre än

Läs mer

Handlingsplan Regler vid aktiviteter (som inte är regelbundet återkommande) utanför skolans område

Handlingsplan Regler vid aktiviteter (som inte är regelbundet återkommande) utanför skolans område Barn och skola Grundskola Senast uppdaterad 2014-08-27 Handlingsplan Regler vid aktiviteter (som inte är regelbundet återkommande) utanför skolans område Nedanstående regler skall ses som en lägsta tvingande

Läs mer

Innehåll Arkivverkets anvisningar om skydd av handlingar i undantagsförhållanden.

Innehåll Arkivverkets anvisningar om skydd av handlingar i undantagsförhållanden. ARKIVVERKET Anvisningar AL/16103/07.01.01.00/2009 10.12.2009 Innehåll Arkivverkets anvisningar om skydd av handlingar i undantagsförhållanden. Bestämmelser som ger behörighet att utfärda anvisningarna

Läs mer

TRYGG OCH SÄKER I UPPSALA

TRYGG OCH SÄKER I UPPSALA TRYGG OCH SÄKER I UPPSALA FÄRRE SKA SKADAS OCH DÖ Färre ska dö och skadas i olyckor och bränder Det arbetar Brandförsvaret ständigt för. De som drabbas av olyckor ska få snabb och effektiv hjälp och så

Läs mer

Rädda liv, rädda hem!

Rädda liv, rädda hem! Rädda liv, rädda hem! Skaffa brandvarnare och brandredskap Genom att upptäcka brand och larma så tidigt som möjligt kan du rädda liv. Med en brandsläckare hemma släcker du en mindre brand på egen hand.

Läs mer

Handlingsplan vid KRISSITUATIONER. för Kyrkvillans förskola

Handlingsplan vid KRISSITUATIONER. för Kyrkvillans förskola Handlingsplan vid KRISSITUATIONER för Kyrkvillans förskola Innehållsförteckning Brand. 3 Olycksfall. 4 Hot och våld.. 5-6 Krisgrupp. 7 Krisgruppens uppgifter Planering av första tiden Information i akut

Läs mer

RESEFÖRSÄKRING. Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG UPP TILL 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment

RESEFÖRSÄKRING. Säkerhet över alla gränser. FÖR DIG UPP TILL 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment FÖR DIG UPP TILL 70 ÅR Kompletterande eller heltäckande försäkring Flexibel med valbara moment RESEFÖRSÄKRING Grupprabatt 15% Barnrabatt 50% 2011-02-01 Säkerhet över alla gränser 100 % TRYGGHET Tecknar

Läs mer

Krisplan för Mönsteråsgymnasiet/Komvux

Krisplan för Mönsteråsgymnasiet/Komvux Reviderad 20150824 Krisplan för Mönsteråsgymnasiet/Komvux I händelse av svår olycka, dödsfall eller annan kris inom Mönsteråsgymnasiet/Komvux. Innehåll: 1. Inledning 2. Bakgrund och syfte 3. Några begrepp

Läs mer

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

i Hudiksvalls kommun

i Hudiksvalls kommun 1 (7) 2014-11-12 i Hudiksvalls kommun Postadress: 824 80 Hudiksvall Besöksadress: Trädgårdsgatan 4 E-post: omsorg@hudiksvall.se Tfn växel: 0650-190 00 Fax: 0650-381 90 www.hudiksvall.se Org. Nr: 212000-2379

Läs mer

Handlingsplan för stöd till internationella studenter vid en krisoch katastrof situation vid Göteborgs universitet

Handlingsplan för stöd till internationella studenter vid en krisoch katastrof situation vid Göteborgs universitet Universitetsledningens kansli STYRDOKUMENT International Centre 2011-04-08 dnr A1 2174/10 Karolina Catoni 031-786 53 28 Handlingsplan för stöd till internationella studenter vid en krisoch katastrof situation

Läs mer

Bilaga 2. Genomgång av utlandsmyndigheternas beredskapsplaner

Bilaga 2. Genomgång av utlandsmyndigheternas beredskapsplaner TILL GRANSKNINGSRAPPORT Bilaga 2. Genomgång av utlandsmyndigheternas beredskapsplaner RiR 2016:13 Utrikesförvaltningens konsulära krisberedskap förutsättningar för effektiv insats? 3.1.1-2015- 1155 Bilaga

Läs mer

RÄDDNINGSPLAN. FÖR Västra skolgatan 2 och Östra skolgatan 2

RÄDDNINGSPLAN. FÖR Västra skolgatan 2 och Östra skolgatan 2 RÄDDNINGSPLAN FÖR Västra skolgatan 2 och Östra skolgatan 2 1 INNEHÅLL 1. ALLMÄNNA UPPGIFTER OM BYGGNADEN... 3 2. BESKRIVNING AV VERKSAMHETEN... 4 3. RISKINVENTERING.... 5 4. SÄRSKILD UTRUSTNING OCH ANORDNINGAR....

Läs mer